399 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    När släpper biverkningarna från kyleena? Huvudvärk och ångest sedan jag satte i den. Känslor jag inre haft på länge 😅 någon erfarenhet?

      Jag hade acne i ett halvår efter jag satte in kyleena.

      Det är nog olika från person till person. Själv blödde jag konstant i sju veckor innan jag tröttnade och tog ut den. Prata med din barnmorska! Du ska inte behöva må dåligt hur länge som helst. Kanske finns bättre alternativ.

        Bättre att prata med gynekolog när man har problem. Barnmorskor kan absolut skriva ut p-piller, men när det uppstår problem och biverkningar får man mycket bättre hjälp av en gynekolog. Barnmorskor har inte en lika grundlig utbildning i olika sorters hormonella läkemedel och deras biverkningar.
        Jag har pratat med barnmorskor som inte ens visste att man kan skjuta upp mensen med läkemedel…

          Alltså du måste haft extrem otur när du träffat barnmorskor? Jag upplever att många är väldigt kunniga, men också bra på att skicka vidare en ifall det är något som ligger utanför deras kunskapsområde.

            Kunniga nej.

            Det är ju bara att jämföra en barnmorska utbildning med en gynekolog. Även om enskilda barnmorskor fortbilda sig och på eget initiativ följer ny forskning och nya rön skiljer sig kompetensen något enormt med en gynekolog. En gynekolog utbildar sig i 9 år.. Barnmorska i 4,5 år.

              En gynekolog har ca 12 års utbildning, inte 9.

                Google sa 9 år men då blir ju poängen ännu tydligare att de har betydligt mer kompetens än en barnmorska.

              den ena är dessutom läkare och den andra sjuksköterska, det kan man inte jämföra i kunskapsnivå

            Barnmorskor generellt brukar tvärt om inte skicka remisser och uttala sig utanför sitt kunskapsområde. Har fått höra av bm att jag mår bra och mina känslor var normala. Efter att ha bett på mina bara knän säkert 10 ggr att få remiss till psykolog fick jag diagnosen svår ptsd. En barnmorska har ej kompetens att gör en sådan bedömning utan remittera samtliga där en risk finns.

            Jag fick en skada på bäckenbotten som gav mycket problem. Bm vägrade skriva remiss för ”allt såg bra ut”. Skrev egenremiss och hade flera muskelskador.

            Min barnmorska uttalade sig om mediciner jag åt och sa att det inte var några problem att ta dem under amning. Överläkare i psykiatri hade starkt avrått mig ifrån att amma om det inte var något som skulle få mig att må mer psykiskt dåligt att avstå. Hur man som barnmorska kan säga emot en överläkare inom specialpsykiayrin övergår mitt förstånd.

              Tyvärr även min erfarenhet… Flera gånger en EXTREM övertro till sin egen yrkesroll och gissningar som kan vara direkt farliga

                Precis, man vet att man träffar kompetent vårdpersonal när de är ödmjuka och inte uttalar sig tvärsäkert om saker utanför sin egna kompetens.

          Jag är barnmorska. Det är nog det dummaste jag hört, att du stött på en barnmorska som inte visste att man kan skjuta upp mensen.

          Man läser först till sjuksköterska! SEN barnmorska, så jag tror dig faktiskt inte när det kommer till den biten.;)

            Så typiskt barnmorskor att vara arroganta och misstroende. Finns en anledning till att jag alltid tar med mig någon så inte ord står mot ord. Ungefär som bm som syr förlossningsskador tycker det blir så bra men aldrig får återkoppling från patienterna eftersom återbesöket inte sker där. På mvc får man höra att allt ser fint ut fast man har stora problem. Bara att barnmorskor utför ingrepp utan att inhämta samtycke regelbundet borde göra att man har en genomlysning i hela yrkeskåren. Hade män blivit behandlade så hade det varit ramaskri.

            Finns ju idioter i alla yrken så det kan väl visst hänt. Hade t.o.m. en läkare som missade en väldigt vanlig grej fast det var uppenbart för en annan läkare.

          Ja det är gynekologer som sätter in spiraler väl?

            Nej det är barnmorskor.

              Tror en gynekolog gjorde det på mig.. Fanns nämligen ingen sån mottagning i mitt område, vara barnmorska, så fick gå till en annan.

      Kyleena och liknande piller förändrar ju dina hormoner så inte konstigt att kroppen reagerar

        Just detta med ångest och nedstämdhet blir sällan bättre med tiden. Bättre att prova en annan sort. För mig fungerar kopparspiral ihop med tranexamsyra under mens klockrent. Får väldigt lite mens då och bara 3 dagar. Utan tranexamsyra var det kaos. För mig känns det bättre att bra ta tabletter 3 dagar i månaden än hor oner dagligen. Biverkan är dessutom mildare och påverkar inte humöret. Hoppas du hittar något som passar dig ❤️

      De säger väl att man ska stå ut i 6mån innan kroppen har ”anpassat” sig. Jag blödde i 7v och hade humörsvängningar i typ 3mån.. men har bara haft ”mens” 3 gånger sen juni 2021.

        Fast att vara deprimerad och nedstämd i 6 månader kan vara farligt. Fråga valfri psykiatriker och de hade trollstav stolen om en bm gett de råden.

          *trillat av

    Sexlust efter förlossning? Har en bebis på 6 månader, men min lust är sedan födseln som bortblåst. Har inga fysiska besvär kvar. Är det normalt, eller fick ni tillbaka lusten snabbt?

      Individuellt förstås men för mig kom den inte tillbaka helt förrän jag slutade amma

        Samma här! Hade dessutom torra och sköra slemhinnor medan jag ammade så när vi väl hade sex gjorde det ändå lite ont

          Håller med om slemhinnorna. Blöder litegrann efter sex och behöver mängder med glidmedel

      Kom tillbaka när jag började få regelbunden mens igen. Eller då blev iaf lusten som vanligt, dvs. mer lust kring ägglossning och mindre där emellan

      Amningen kan ställa till det hormonellt. Men ett halvår efteråt är ju inte konstigt. Kroppen har gått igenom mycket ❤️

      Sen för mig personligen så har vi bara gjort det utan att jag har varit så pepp innan. Men det har sen satt igång lusten igen. Obs! Ingen ”metod” för alla.

        Fick detta tipset av en bm som antydde att min man skulle lämna mig annars. Slutade. Med att jag grät efter varje gång och jag fick ångest och samlagssmärta. Önskar att hon gav tipset lika ödmjukt som du gjorde ❤️

          Fy fan. Jag hade blivit så arg om någon i vården gav det tipset. Då blir det ju en press. 😔

          I mitt fall var det jag själv som ville testa. Min man tyckte vi kunde vänta ❤️

            Fick höra det med andra barnet också och sa till bm hur det rådet påverkade mig med barnet innan. ”Men så reagerar ju man inte i vanliga fall”. Jag hade intersex på 1 år och sökte under den tiden för smärtproblematik. De vägrade skicka remiss för att jag inte haft sex än. Att jag hade ont i vardagen var tydligen inte viktigt. Som att det behövs en snopp för att veta om något är fel..

      Tog kanske 1.5år innan den genuina lusten kom tillbaka ärligt talat.

      Har noll lust alltså skulle kunna bli nunna. /ammande mamma

      Eftersom bebisen är så på kroppen. Så blev inte jag taggad att ännu någon skulle vara på mig. Så dröjde väl efter 1,5 år. Går upp och ner nu men sömnen gör de svårt ibland. Be om avlastning om ni har någon sen när du känner dig kåt som kan gå promenad/fika så ni får ha hemmet för er själva. Tycker stressen att råka väcka barnet också gör att de är svårt att slappna av. ♥️

      Med mitt första barn tog det över ett år innan jag kände genuin sexlust och då hade jag ändå ingen sömnbrist, ammade inte och massor av stöd runt omkring oss. För mig tog det bara lång tid innan jag kände mig som ”mig”. Stressa inte, alla är olika 🙂

      Efter ett år ungefär.

      Ja Det är normalt. Jag har inte haft sexlust när jag ammat. Jag och min man som tyckte det var jobbigt löste det med att han masserade mig och jag gav han ett handjob. Det var vårt sexliv i ett år. Vi båda kände oss nära varandra och ingen kände press att ha sex. Men det är väldigt vanligt och normalt ❤️

      Det är så individuellt, ibland har man nästan en mental spärr för att det gått så pass lång tid och indirekt en rädsla. Ett tips är att ta det lugnt i början och nästan ”börja om”, det är inte säkert att det som var skönt innan är skönt nu. Utforska och lär känna både din kropp och din lust på nytt. Många kvinnor har främst responsiv lust, vilket rent krasst betyder att den inte kommer av sig själv utan måste ”aktiveras” / BM

    Det bästa med ett bröllop är när det är över!!!!

      Jasså? Varför tycker du det?

      Varför går du då?😂

      Jag är lite stressad inför vårt nu men vi har haft så kul och fina minnen under planeringen.

    Trevlig lugg på dig! 💁🏼‍♀️

      Trevlig lugg på dig också!

        Haha, tack! 🤩

    Var går din gräns för otrohet och har du varit otrogen någon gång?

      Sofia Wistam på Ellegalans röda matta – hur mycket botox och restylane kan man få plats med i ett och samma ansikte??

        Hamnade lite fel – sorry!!

        Oj inte sett den bilden.

        Skum gräns för vart otrohet går… but I’ll take it!

        Jag säger bara: Christer Lindarw

          Ja jävlar – håll i hatten!!

          Där går också min gräns för otrohet. Om man ligger med Christer Lindarw så är det kört.

            Ja nån jävla måtta får det ju fan vara!!

        Och hon som hela tiden pratar om att hon är så naturlig och vågar gå utan smink mm.

          Trodde det var Drottning Silvia först.

        Men Carola blir bara snyggare med åren alltså!! 🤩

      Nej inte varit otrogen. Allt som är intimt med en annan person förutom sin partner är för mej inte ok.

      Gräns för vad otrohet är: min partner har kontakt med någon han har romantiska känslor för, eller att han har sex med/kysser någon annan

      Gräns för hurudan otrohet jag accepterar: har valt att fortsätta med min partner trots att han hade sex med någon annan, tog senare slut av andra orsaker, men kanske främst för att han överlag inte gick att lita på

      Har aldrig själv varit otrogen

      Att vara fysisk med någon annan är otrohet för mig. Allt annat är bara på skoj.

      Otrohet är nog det fysiska som mest tydligt. Men jag hade blivit oerhört sårad om han hade visat intresse, flörtat och ansträngt sig för en annan på ett kärleksplan. Tänker också att då är känslorna mot mig och vårt förhållande inte värt något mer

      Har aldrig varit otrogen

      Min gräns skulle nog gå vid ovanligt tät/intensiv smskontakt med nån min partner känt i typ en kvart. Alltså att man börjar höra av sig och bry sig/visa väldigt mycket intresse för nån som egentligen inte ska vara relevant.

      Jag har själv aldrig varit otrogen

    Skadade tummen för ca 15 år sedan och fick sy några stygn, har idag fortfarande ett ärr samt ”ingen känsel” på en del av tummen. Är det någon idé att söka ersättning såhär långt efter? 😅 blev av någon anledning inte av då och har sedan dess även bytt försäkringsbolag och minns inte ens vad jag hade för försäkring då.. vart börjar man, någon med erfarenhet?

      Jag har gjort samma sak, skurit mig i fingret och fick sy ihop nerver och senan. Känslan inte tillbaka efter ett år så då sökte jag ersättning och fick det. Osäker dock på vad som gäller så lång tid efter. Ett första steg är att kolla bland dina försäkringar och se om du hade någon tecknad när det hände.

        Jag var så ung när det hände och tänkte inte på att söka ersättning då, önskar att mina föräldrar kunde tänkt på det då.. nu verkar det vara försent, så typiskt!

    Oj vad olika stilar på ellegalan. Jag dras till det romantiska och Jessica almenäs och Molly sanden tyckte jag var snyggt klädda.

      Är Ebba Busch bjuden i år?

        Vet ej.

      Maja NL är min favorit! Inte många som kan bära upp den outfiten så bra 😍

      Emilia de Poret kan inte ha gjort en färganalys 😬

      Är Michaela Forni bjuden?

        Nej hon är väl aldrig bjuden, har för mig att hon har pratat om någon konflikt mellan henne och Bindefeld nån gång

          Bindefeld har inte jobbat med Ellegalan de senaste tre åren.

      Hahaha vad i hela friden har folk på sig😂 ingen hade snygga kläder alls i princip.
      Adam Pålsson typ. Och Flora Wiström, vet inte vem det är men de två tog iaf plats 1 och 2 på snyggast outfit-listan.

        Hedda Stiernstedt…!? Det är tydligen en trend att visa f-ttan och jag är inte en pryd person men inte på röda mattan.
        Victoria Silvstedt var stunning som vanligt.

      Kollade precis igenom bildflödet på elle, och den ena ser ju för fan värre ut än den andra! Ser ut som att folk tävlar i att se så illa ut som möjligt?

      Vad är egentligen grejen med alla tygtrasor som lämnar flöga åt fantasin, och metromän? Det ser för jävligt ut.

        Jag kände exakt samma. Fattar inte detta, har väl blivit för gammal. Tyckte Susanne Ljung var snygg i sin kostym, men det var väl det,

          Exakt, hon kör sin stil och adderar nån accentfärg bara. Hon har känsla för stil, medans de två som förespråkar ”säker stil”, verkar ha tappat det helt till Elle galan

        Metromän? Alltså typ ingrosso och rudberg? Tycker det är sexigt och själsäkert. Tyckte i princip alla män var snyggt klädda.

        Jag som inte bor i Sverige skulle väldigt gärna ha velat att Elle skrev under varje namn varifrån personen i fråga är känd. Har ingen aning om vilka majoriteten av dessa tjejer och killar är….

      Jag tycker nog att Miriam Bryant tog hem det i år… 😂😂😂😂

        Hahahha ja va sjutton va de

        Och Molly Hammar…

        Miriam bryants stil förra året var inte heller särskilt snyggt. 😬

        Kollade Miriams Instagram och där är hon ju en riktig snygging, men pä dessa bilder ser hon helt annorlunda ut. Fruktansvärt fula och osmickrande kläder, varför ens klä sig sådär?

      Men alltså så sanslöst fula outfits?! Ser ut som att det typ är begravning när det gäller färgval. Och… många klär typ inte upp sig? Tycker Kenza är snyggast hittills av de bilder jag sett.

        Faktiskt riktigt snygg!!

      Kenza var sjukt snygg/vacker! Klassiskt men ändå modernt, så fin!

        Såå snygg men måste ändå säga att jag tycker sömmarna gör att klänningen ser billig ut.

          Betalt samarbete med Shein

    Göteborgare! När är det som finast i botaniska trädgården? Är det någon idé att gå dit såhär års? Läste att det ska vara massa vitsippor bland annat, men det kanske också är tråkigt om det är det enda som blommar nu.

      Pm du ändå befinner dig i Göteborg är det ju typ alltid värt. Om inte annat bara för en trevlig promenad. Men jag skulle ju inte åka till Göteborg bara för att se vitsippor.

        Haha nä vitsippor har jag ju i diket hemma. Men det lät fint om det skulle vara så mycket som det verkade som. Bor inte i gbg men är där typ varje dag så det är ingen onödig resa så sett. Men då kanske jag ändå sparar besöket dit. När är det finast att besöka?🌸

      Vi ska dit på söndag. Tycker det är värt ett besök året om 🙂

        Har aldrig varit där faktiskt men jag vill tro dig, att det är fint året om så det blir nog en tur dit i helgen🙂

      Det borde vara fint med träden snart. Men inte varit där på länge och det har varit kallare i år.

        Ja det är sant, snöade här dessutom så sent som i eftermiddags och ett tag såpass mycket att det verkligen var väldigt vitt i luften och inte bara lite. La sig inte som tur var☃️☃️☃️

          Men naturen har exploderat senaste 1,5 veckan pga solen blandat med lite regn.

          Körsbärsblomningen har ju börjat & de finns flera på botaniska 😊

            Det vill jag se😍

      Det finns ett japanskt träd som ser ut som pappersnäsdukar när det blommar. Det brukar vara i maj. Vet inte vad det heter men kolla deras hemsida för blomning etc. Folk vallfärdar för att se det. 🥰

        Det låter fint! Är i gbg såpass mycket så det finns definitivt tillfällen att besöka botaniska fler gånger. Får se om jag åker dit i helgen dock, känner mig inte helt pigg. Men det känns värt ett besök under våren i alla fall!
        Följer dem på Instagram och hoppades på fler bilder på hur det ser ut nu. Jag kanske har missat dem, men de bilder jag har sett ser fortfarande rätt tråkiga ut.🙊

        Det heter Näsduksträd och det är väl värt ett besök i slutet på maj, början på juni.

        Det heter näsduksträd.

      Tycker i slutet maj när tulpanerna blommar! Nästa helg är det väl körsbärsträden som firas?

      Men gillar mitten på sommaren när allt de odlar växt upp!

        Får bli många besök alltså😊

        Hanami.

    Victoria Törnegren beklagar sig över att ha blivit fast i Dubai på väg hem från Maldiverna, fast pga skyfall. Jobbigt förstår jag, men om man i sin priviligierade bubbla reser till Maldiverna titt som tätt så är väl det minsta man kan begära att man också tar konsekvenser av den global uppvärmning man själv bidrar till.

    Men det är klart man ska passa på att resa till Maldiverna, det kommer ju bli havsbotten i framtiden!

      Victoria. There are people dying.

        Så vad gör du här? Se till ditt egna hus först

          Du har inte koll på populära memes och referenser ser jag. Här är en länk till vad personen syftade på https://youtu.be/UgyiQ9wP6i8?si=SWs4UIcJJBS74DFh

            🙂‍↔️🙂‍↔️

      Fattar inte varför folk följer henne. Mer bajsnödig flunsa får man leta efter.

    Finns det någon som sett serien ”Ripley” på Netflix, den svart-vita? Vad tyckte ni?
    Jag kommer inte in i det, fattar inte vad folk som skrev recensionerna hypade den för. Det saknar helt och hållet charmen, som ”The talented Mr Ripley” hade från 1995, den med Matt Damon och Jude Law.

      Tack då var jag inte ensam. La ner tittandet.

      Den är väl mer lik boken va?
      Filmen från 90-talet var en lite mer barnvänligare variant som inte var så lik boken. Det är inte menat att den här serien ska vara charmig då boken är allt annat än det.

      Äskande den!!! Andrew Scott är magiskt jobbig

    Jag har absolut noll sexlust när jag är vaken, men någon gång i månaden drömmer jag sexdrömmar där jag är extreemt k*t. Fattar ingenting? Någon mer?

      Men hur är din lust om du försöker väcka igång den? Jag går sällan runt och känner mig redo haha.

        Hmm sant, men jag aldrig är sugen på att väcka igång den.. har dessutom varit i samma förhållande i 7 år och det börjar väl bli lite samma lika

          Kanske dags att anstränga sig då. Både för din egna skull och förhållandet. 😊

          Tänker att lusten ändå finns där med tanke på drömmarna. ❤️

            Tack, det har du nog rätt i 😊

      Jodå, saknar tiden då jag var gravid och fick orgasm i sömnen. Nu får jag bara njuta av drömmarna utan att nå klimax.

      Kan det inte vara när du har ägglossning då?

      Hahaha har samma. Brukar vakna av att jag kommer också. Så bisarrt.

    Hej alla,
    Jag skriver för närvarande min kandidatuppsats med fokus på kundrelationer och kundkontakt genom olika kanaler/medier inom små och medelstora företag (max 250 anställda) i Sverige.

    Jag undrar om det finns någon i här som arbetar som kund/marknadsansvarig eller liknande där de är delaktiga i strategier och beslut som berör kundrelationer/kundkontakter som skulle kunna tänka sig delta i en intervju? Företaget bör ha minst tre aktiva kanaler såsom en hemsida och Facebook/Instagram/Nyhetsbrev m.m.

    Intervjun skulle involvera en diskussion som varar i ungefär 30 minuter. Den kan genomföras vid en tidpunkt och i det format (telefon eller videosamtal) som passar dig bäst.

    Kommentera gärna om profilen passar dig och du skulle vilja delta så kan jag ge ytterligare information 🙂

    Ha en fin kväll!

    Vanessa Lindblad, får ni Ash-vibbar från henne? Att hon leker bästa vän till Bianca men att hon egentligen bara använder henne som en pengamaskin? Som han gjorde med Avicii.

    Säger inte att Bianca och Avicii är samma, menar på att hon framstår som pengahungrig och vill utnyttja Bianca till max innan hennes kändisskap rinner ut- oavsett vad det gör med Bianca (magsår, förvärrad ätstörning, mer och mer plastik och sprutor osv.)

    Har ni samma uppfattning? Eller bara jag som är cynisk?

      100%

      Japp det är verkligen tydligt. Framförallt eftersom B säger att hon ser upp till henne och gör allt för henne osv

      Vad är Ash vibbar?

        Avicii

        Ash Pournouri var manager till Avicii och pushade honom hårt när han måde som sämst. Pengahungrig manager.

          När Tim mådde som sämst så jobbade de inte ihop. Arash slutade som manager två år innan Tims död.

            Det är väl mer hur han drev på det som vinklades / syntes i serien.

            Spelar ingen roll, han var medveten om hans psykiska ohälsa.

          Ash, som nu ska sitta i idoljuryn…

      Nej så tycker jag också. Obehagligt. I alla fall i dokumentären som finns/fanns att se nånstans, minns inte på vilken streamingtjänst.

        HBO (ifall någon är intresserad)

    Någon mer som asgarvar åt personerna som skriver i flashbacktråden om HT? De är ju inte kloka nånstans! Ett tjugotal inlägg om att de stör sig på färgen på Hannas skärbräda….. Går in på ratsit och kollar hennes deklaration, vänder och vrider på vartenda ord hon skriver, även sånt som skrevs för fler år sen. Mm. Mm.
    Det KAN ju inte vara normalfuntade personer som härjar där, eller vad tror ni?

      Nej men det är så sorgliga små människor. Det är roligt för dom verkar ju vilja mobba ut HT så hon slutar med instagram men vad skulle de då göra med allt sitt hat? De är ju hennes största fans, så besatta som dom är!

      Gulligt också att dom tror att hon slaviskt läser tråden själv om hon gör som dom tycker och tänker. Nej hon läser såklart inte tråden, vad är det för sjukt storhetsvannsine man kan ha? Ingen kan/vill/bör följa en sån hattråd om sig själv. Oroväckande också att det är mammor som skriver. Det är så mörkt att jag inte vad vart jag ska ta vägen.

        Tror hälften av dom är besvikna att FD inte längre är aktiv, mindre har för dom att kasta runt.

          Hat

          Ja verkligen! De håller ju på att gå av på mitten av att inte kunna detaljstudera och kritisera hennes liv längre.

            Så vad gör ni här då? Ni alla gör ju exakt samma sak just nu mot dessa personer?

            Get a life.

              Haha vad menar du?

      Haha men jaaaaaa! Och är man inte enig så får man höra ”men sök dig till familjeliv om du inte tål mobbing” typ. Hur kan man störa sig så mycket på någon som man ändå verkar följa slaviskt? Sjuka människor

      Ja och mest intressant är det att de förminskar henne hela tiden som någon slags wt-tjej från en håla. Jag faller själv under den beskrivningen och är en sådan som läser trådar på flashback. Har svårt att föreställa mig att man skulle vara mer att hänga i julgranen om man dessutom konstant kommenterar där.

      Läser ju tråden ibland, bryr mig inte ett skit om Hanna men dessa intelligensbefriade fjantar som liverapporterar varenda händelse är minst sagt underhållande.

        Frågan alla ställer sig är ju hur hon kan ha 900k i årsinkomst 2023.

          Hahah va??

          HT är så otroligt oinspirerande och lat. Hon klagar nästan dagligen och jag förstår ärligt inte hur hon kan få samarbeten. Allt är slarvigt gjort och ena dagen ska de spara pengar och andra dagen har hon åkt till Rusta eller Dollarstore eller bokat en resa. Hon är dessutom så opersonlig men samtidigt ska hon skriva om sin menz och bristning. Knazigt

            1. Varför känner du så starkt för detta? Så pass starkt att du måste skriva ut här och på fb hur mycket du stör dig på denna människa.

            2. Varför fortsätter du följa henne?

              Starkt? Får jag inte uttrycka min åsikt och varför drar du slutsatsen om att jag skriver på fb? Ditt antagande är felaktigt och jag tycker att jag får uttrycka mig, som jag vill.

              Dessutom följer jag henne inte. Varför reagerar du så starkt på att jag tycker att HT är lat och tråkig?

          900 k på ett år? Wow, good for her! Antar att hennes haters i Flashback-tråden ger henne ungefär 78 000 visningar och klick per dag, så slaviskt som de verkar följa henne. Dessutom ökar de ju intresset för henne genom att se till att hennes skvallertråd ständigt ligger högt upp på ”aktuella ämnen”. Så de är nog en stor del av hennes inkomst. Förmodligen kommer hon tjäna ännu mer i år tack vare dem! 🤩

            Haha du är ju go du. Hon gör knappt samarbeten och tappar följare varje vecka. Good Days are over

              Hon var ju mitt uppe i IVF-svängen och fick sitt barn så såklart folk ville följa henne då

              Nu har hon ju inget att komma med för hon precis som alla andra IVF-krigare och änglamammor som gör business. Har absolut noll personlighet, och folk har väl börjat inse hur j*vla tråkig hon är. Roligare att sitta och titta på en vägg ungefär.

              Sen var det väl så att hon hade väldigt hög ratio av köpta följare right? Samt företagen ser ju att hon endast tappar följare.

              Så där har du ju svaret….

                Tillräckligt rolig för att få en 800-sidors tråd på fb? 😁

                  Folk skriver ju om henne pga av att hon är knäpp ju. Knäppa folk genererar diskussioner. Ht har alla förutsättningar att vara fantastisk influencer men skiter i varje möjlighet, samarbeten håller otroligt låg kvalite, allt görs halvdant eller inte alls. Sedan är hon dryg som fan o lagar knäppa ”maträtter”. De sitter hemma 24/7 och träffar aldrig folk. Klart som fan folk pratar om henne då.

                    Inget av det du skriver låter så provocerande att det är proportionerligt med en så sjuk tråd som den på flashback. Hon är en liten influencer som bara lever sitt liv. Lite tråkig kanske men då kan man ju sluta följa? Det är obehagligt att folk är så besatta av henne och att leta fel.

                      Eller också accepterar man att folk har åsikter och uttrycker dem.

      Riktiga psykfall.

    Varför håller folk på att kolla mina instastories, kan vara främlingar till bekanta, men de följer inte. Och jag följer inte dem eller något. Lite creepy hur de håller på så i en tidsperiod

      Stäng profilen då?

        Är folk här inne helt obenägna att svara på ens simpla frågor utan att låta dryga som att de har en käpp uppkörd i röven..?

          Skulle vara mitt svar nummer 2 till Anonym / 21:49

      Varför har du öppen profil om folk inte får kolla? Tänk dessutom, det kanske är ännu fler som kollar fast genom typ picuki..

        Jag har inte sagt att de inte får kolla..? Jag undrar vad det är som gör att de ”följer” en på ens instastories utan att följa ens profil. Hur får man de att följa en liksom, vill hellre öka i följarantal för det ger mer

          Prova lås kontot ett tag. Vet vissa som öppnar och låser sina konton med jämna mellanrum. Antagligen för att öka följarantalet. Men jag vet inte. Bara min teori.

      För att Instagram bara är ett stort dopaminpåslag.

      Varför ha öppen profil om du inte vill att andra ska kolla på det du lägger upp?

        Jag har inte sagt att jag inte vill att de ska kolla. Jag undrar vad som gör att de ”följer” en på ens instastories utan att följa ens profil. Hur får man de att följa en liksom, vill hellre öka i följarantal för det ger mer. Låter ju energikrävande att de söker på mig dagligen för att ha koll på mina instastories tänker jag

          För mig ligger gamla sökningar kvar då jag sällan gör sökningar. Så då blir det väldigt lätt att bara klicka på stories när man ser att något är uppladdat. Men att låsa profilen måste väl vara smartas i så fall?

          För mig är det så att man kan vara nyfiken ibland på en person men orkar inte följa dem för de är jobbiga🙃 Guilty pleasure, train wreck på vissa personer…

      Tack för påminnelsen!
      Jag ska genast gå in och kolla stories med mitt fejkkonto

      lol som att du inte vill ha uppmärksamheten. Annars hade du så klart gjort kontot privat

        Usch vilket sätt att kommentera

          Fast av vilken annan anledning har man öppet konto?
          ”Följer” själv en hel del konton på det viset så det är i alla fall inte alla som lockas av att trycka på följ när de redan får tillgång till hela innehållet.

            Jag behöver en offentlig profil i mitt jobb

              Har du då bara jobbgrejer där eller även privata saker som inte hör till jobbet? För det finns väl inget jobb där man måste ha öppen profil för sitt privata liv också..?

          Men alltså kära Jessika.

          Varför vart du kränkt helt plötsligt när folk försöker hjälpa dig med något du uppenbarligen inte förstår?

          Varför skulle du annars fråga för?

            Jessikas fråga var väl VARFÖR folk kollar?

            Inte hur man får folk att sluta kolla, därför är svar som ”stäng profilen” rätt meningslösa. Suck.

              Ställer man en sån fråga låter det också som att man inte vill att folk ska titta.

            En till dryg typ, härligt

      Efter att ha läst kommentarerna och vad du har skrivit så fattar jag att du inte vill höra ”gör kontot privat” utan varför folk kollar in ditt konto.
      Troligen för att du publicerar sådan som får vissa typer att kolla är det enkla svaret.

      Om du uppfattar det som ”creepy” så gör kontot privat, eller gilla läget, de ända två allternativ som finns.

        Det tror inte jag. Jag publicerar sällan och endast totalt ointressant innehåll och har ofta random folk som kollat.

        Algoritmen är konstig så random konton kommer upp vid sökning, säkert därifrån folk råkar trycka.

    Knivmicke hade en flickvän som hette Annika, vet någon vad hon heter på Instagram?

      Googla Anastasia Stenlund

    Vikt.

    Jag har gått upp en del i vikt och tänkte försöka gå ner lite igen. Jag vet exakt varför jag har gått upp och har därför också en tydlig handlingsplan. Men hur mycket bör jag egentligen förvänta mig att gå ner, inom en viss tid? När jag fyller i längd, vikt och målvikt på diverse sajter står det typ att jag kan gå ner massa kilo innan midsommar, men på andra ställen står det att ett halvt kilo eller lite mindre i veckan är normalt.

    Jag vill ju inte ha fel förväntningar, samtidigt som att jag inte är överviktig och därför inte behöver gå ner ”snabbast möjligt”. Vad kan jag räkna med att ha gått ner till typ midsommar?

      Generellt alltså. Det är ju olika för alla så klart.

      Svar till mig själv.

      Hur långt är ett snöre?
      Alltså det beror ju på vad du väger nu, hur mycket och vad du äter, hur ofta du rör på dig osv osv

      0,5 kg i veckan är väl det som är det sunda rådet. Men det kan ju lika bra va 1 kg i en vecka och sen stå stilla osv

      Generellt brukar man säga ungefär 5-10 kilo (0,5-1 kg/vecka), utan att veta dina förutsättningar och din strategi.

      Jag gjorde för många år en viktresa. Hade kraftig övervikt (fetma grad 1) som påverkade mig både fysiskt (värk i höfter, knän och rygg) och mentalt. Jag la om min kost och adderade motion/träning. Gick ner ungefär 25 kilo på ett år. Hade säkert kunnat minska i vikt snabbare, men jag tog tid på mig och satsade på långsiktiga resultat. Gick ner till normalvikt (159 cm, 55 kilo). Vissa veckor gick jag ner över 2 kilo, andra veckor ingenting alls.

      Lycka till och känn ingen stress. Det viktigaste är att man tänker i sunda tankebanor och inte satsar på extremdieter/-träning som kör slut på dig.

        Samma längd och målvikt som du har. Och utgångsläge på ett ungefär. Har du bra tips att dela?

          Sent svar men svarar ifall du kanske läser svaret ändå.

          Gällande träning så gick jag från noll träning till att promenera en och samma promenadslinga på 7 kilometer. I snitt tog jag promenader 5 dagar/vecka. Vissa veckor blev det bara 3-4 gånger, andra veckor promenerade jag varje dag. Oftast hade jag åtminstone en vilodag. Körde ibland något hemmaträningspass med enbart kroppen som hjälp.

          Räknade inga kalorier, men jag uteslöt godis, snabba kolhydrater, skräpmat etc. Åt bara på fasta tider. Skulle säga att jag åt ganska vanlig mat, men som sagt åt väldigt sparsamt med snabba kolhydrater (pasta, bröd). Valde även produkter med lägre fetthalt. När jag gjorde min viktresa så gick jag sista året på gymnasiet, så bodde fortfarande hemma hos föräldrarna och de lagade oftast måltiderna. Om de hade lagat pasta och köttfärssås så åt jag köttfärssås med exempelvis kokt broccoli. Ibland pasta såklart, men då i mindre mängd jämfört med tidigare. Åt knäckebröd eller riskakor med skinka eller kalkon istället för vanligt vitt rostbröd. I skolan var det likadant, fokuserade på proteinet och tog liten/inget av pasta/ris etc. Var det lasagne/gratäng så åt jag det.

          Vägde mig minst en gång/vecka. Morgonvikt efter toalettbesök.

          Var aldrig superpetig med maten. Räknade inga kalorier. Kanske främst för att jag inte hade koll på hur jag skulle räkna kalorier, och på den här tiden fanns det inga smartphones med appar som man idag lätt kan logga kaloriintaget.

          Mitt bästa tips för att hållbart gå ner i vikt är att addera någon form av motion, särskilt om man varit helt fysiskt inaktiv sedan innan. Börja lugnt. Jag började verkligen inte promenera 7 kilometer flera gånger i veckan redan första dagen. Trappade upp under flera veckors tid. Sedan hade jag hittat en bra runda att gå, och hade bra musik i min mp3-spelare vilket gjorde promenaden enkel.

          Gällande maten kan man göra som man vill. Antingen kan man räkna kalorier och vara noga med att räkna kolhydrater/protein/fett. Men man kan också utgå ifrån min strategi jag hade då. Minska på kolhydrater (behöver ej utesluta helt, kolhydrater är en viktig energikälla bara man väljer rätt sort, dvs ej kolhydrater från godis!). Ät så ren mat som möjligt och laga maten själv. Har man dåligt med tid, eller känner sig lite lat en dag. Köp färdigmat att ta med till lunchen på jobbet. Det finns ”bättre och sämre” färdigmat att köpa. Sen så är det inte hela världen om man äter onyttigt någon dag här eller där. En måltid på hela veckan spelar ingen roll. Ska man äta lunch ute med kollegorna och det är friterad kyckling från thairestaurangen? Ja, sak samma. Det är inte den måltiden som gör att man ”misslyckas”.

          Summan av kardemumman är att tänka om i nya banor utan att vara alltför strikt. Man ska tänka långsiktigt. Ha delmål. Tänk vad man kan åstadkomma inom det närmsta året och dela upp 12 månader i exempelvis 4 perioder. Där tror jag att man har nyckeln till att uppnå en god hälsa på längre sikt.

          Jag vill även slutligen tillägga att jag ville gå ner i vikt pga mina fysiska besvär, mitt utseende (”min tjocka kropp”) var sekundärt även om jag såklart ville kunna hitta kläder i passande storlek på ett lättare sätt. Kroppen orkade inte med så många kilos övervikt, och jag var ung på den här tiden. Jag ville inte gå in i vuxenlivet och ha en trött och smärtande kropp. Nu är jag 35, och närmar mig 40. Ångrar inte min livsstilsförändring. Jag ville inte dra på mig diabetes typ 2, högt blodtryck, ännu mer värk etc. Vikten har flukturerat lite efter mina två graviditeter, men har inte återgått till min maxvikt jag hade då.

    När jag ser elle galan så är det enda jag kan tänka på är hunger games när alla in the capital typ är klädda som
    Clowner och beter sig illa 😅 känner verkligen att dom applåderar varandras kläder och utseende, det är så lågt och pinsamt. Det är så fel i min värld hela grejer. Ytliga människor som klär ut sig som clowner och hurrar andra clowner 😅

      Hahahhaha så sant 😂

    Jag har inga vänner kvar..visst är livet underbart..

      När jag blir grååå

        Det spelar ingen roll
        om Du håller mig hårt
        Ingen kommer att
        minnas om 100 år
        Jag är rädd att man glömmer
        glömmer allt
        Som vi glömde att vi
        älskade varandra

        💔

    Vad har alla för lön och vad jobbar ni med?
    Hur länge har ni arbetat?

    Jag kan börja. Förskollärare, jobbat i 7 år, 35700
    kr i lön!

      Neeeeeej, så himla tråkiga trådar. Googla på olika yrkes medellön bara.

        Scrolleliscroll

        Jag bryr mig inte om medellönen. Jag är nyfiken på vad enskild person får för lön.

        Vi är i öppet spår. Jag får skriva vad jag vill (inom rimliga gränser) passar det inte så scrolla vidare.

          Nej det får du inte

      45k, industri och skiftarbete. Tjänstledig för studier visserligen, men innan.

      Lärare i fritidshem 37k

      Jag har jobbat i ett halvår och tjänar 200.000kr/mån. Jobbar som koncern VD på ett internationellt bolag som omsätter 1 miljard.

        Tjena.

      Bärplockare. 500/mån

      45 k. Socialsekreterare. Jobbat i 13 år som det.

      Och så klagar lärare på att de har sån dålig lön.
      Jomen tjena

        Efter x antal år på universitetet så är det inte en superbra lön även om den är okej.

        Sen har lönen fått en uppsving senaste åren för de som är nyexade. Jag tjänar mer eller lika mycket än de som har jobbat länge…

          Det är ju precis vad vem som helst som pluggat x antal år på universitetet tjänar

            Det beror nog var i Sverige du är med.

            Sen kan jag säga att som lärare så är det inte lönen som är problemet. Jag är själv inne på att byta jobb pga hur förbannat dålig arbetsmiljö det är.

              Sant, i vissa ställen tjänar lärare mer än de flesta som läst lika länge

            Jasså? Ingenjörer tjänar ganska mkt mer tex…

              Högskoleingenjörer tjänar 38-39k.
              Så inte alls speciellt ”ganska mycket mer”.

                Hmm, måste va lite olika där då.. Många utan högskoleutbildning tjänar också mer men det är ju grejen med privat/kommunalt tyvärr. Lönar sig inte alltid att plugga till yrken rent ekonomiskt.

                Vem utgår du det ifrån eller snarare vilken stad?

                Utbildade ingenjörer ligger på mycket mer

                  Jadå, för en gymnasieingenjör tjänar ju absolut lika mycket som en civilingenjör 🤪

                    Finns inga gymnasieingenjörer…

                      Jo det gör det. Det finns sådana program nu och har funnits i 10 år nu. De läser 4 år på gymnasiet.

                      Men varför ta upp dem här, det var ju högskoleutbildning som jämfördes…

                      Nej, det var utbildade ingenjörer som var på tal. Det finns inte bara en sort av det typen liksom. Man kan läsa 4 år på gymnasiet. Man kan läsa 2-9 år på högskolan. Och så kan man inrikta sig på bland annat bioteknik, data, maskin, miljö, fysik, kemi, materialdesign, matematik. Man kan jobba i privat eller offentlig sektor i typ precis alla branscher.

                      Alla ingenjörer tjänar verkligen inte lika mycket. Precis som en pedagog inte tjänar lika mycket som rektorn på samma skola, fastän de har lika lång utbildning. Eller som att alla skådespelare inte tjänar lika mycket.

                Medellönen för en Högskoleingenjör är 46 600 kr i månaden. https://www.ratsit.se/lonestatistik/hogskoleingenjor-lon

                  Precis.

                  10.000kr mindre om du tittar på offentlig sektor.
                  Du kan inte jämföra äpplen med badbollar här.

        Jämför med den som jobbar på industri…
        Sen upplever jag att de flesta tycker arbetssituationen är det mest jobbiga…

          Har den som jobbar på industri pluggat?

            Nej och det är ju det sjuka..

              Det är det egentligen inte alls. Tillgång och efterfrågan. Det är extremt mycket brist på all form av personal inom industrin. Mycket på grund av att folk väljer att plugga vidare till något annat istället.
              Då är det rätt självklart att lönen höjs för att kunna locka yngre människor.

                Det är ett sätt att se det men inte så jag menar eller tycker det ska vara. Men så löser har den privata sektorn mer pengar, svårt att komma ifrån.

        Det är inte en bra lön för den utbildning man har och det jobb man gör…

          Jo, lönen och villkoren är ungefär likvärdiga precis överallt. Lönen är inte högst, men absolut inte alls lägst.

            Hur menar du? Det är för lågt för det jobb man gör, det kan du inte övertyga mig om motsatsen.

              Folk som säger emot har inte koll på hur det är i skolan

                Verkligen inte! Eller tycker inte det är viktigt med barns utbildning och säkerhet?

                Folk som tycker att lärare är värda mer än alla andra har ingen koll på någonting utanför sin egna lilla bubbla

                  Värda mer som människor, nej. Värda mkt mer betalt än de får, absolut. Ett av de viktigaste jobben och väldigt tungt.

                    I den kommun jag arbetar så tjänar jag mer än vad 64% gör baserat på min åldersgrupp och erfarenhet enligt SL.

                    Den lön jag har nu är absolut inte den bästa, det vet jag. Men jag lever ett bra liv på den lönen så är nöjd med det 🙏🏻

                    Längtar mest till jag fyller 40 då jag får fem extra semesterdagar istället 😅
                    Vet att man kan löneväxla för att få fler dagar men det känns onödigt att göra.

                      Dina aggressiva kommentarer tyder dock inte på ett så bra liv 🙏

          Förlåt men när jag gick förskollärarprogrammet så var det faktiskt sjukt mycket flum och typ ”här har ni ett kompendium med 3 sidor text fram och baksida. Vi ses om tre veckor då vi ska ha seminarium på det ni läst”

          Så även om jag ser mitt yrke som en professionell roll som kräver mycket av en så är själva utbildningen inte så värst tung… Nu kan jag såklart bara tala för mig själv såklart.

          Verkligheten är ju dock betydligt mycket tuffare. Men pratar mycket med min sambo om våra yrken (han kontorsjobb) och det är inte ofta som jag känner att hans jobb är så mycket roligare, lättare eller enklare än mitt faktiskt…

            Så var inte min lärarutbildning iaf.

            Hahaha var pluggade du & när? Hänt väldigt mycket med alla lärar-programmen de senaste åren.

      KAM 77k, jobbat i 3 år

        Vad gör man mer specifikt?

          Man ordbajsar, snackar skit och ser alltid upptagen ut.

        Vad är KAM?

          Säljare

      Lokförare. 41200kr efter 6 år.

        Intressant. Var finns lokförarutbildning, vart gick du?

          Finns olika utbildningar på flera olika orter. Bara att googla om du vill veta exakt😊 Vet att TCC, ProTrain och SJ har utbildningar. Jag gick TCC i Boden och tyckte att den var bra.

      Jourhavande gigolo, 0kr/månaden.

      Makaroniborrare. Jag gör hålen i makaronerna.
      90k har jobbat i 35 år

        Ni är värda mer med tanke på det precisionsjobb ni utför.

          Tack! 🙏 ❤️

      52500, verksamhetsutvecklare inom byggbranschen. Började för 2 år sedan ca 🙂

      Systemvetare 55 k

    Sveriges mästerkock, vad tyckte ni om årets säsong?
    Tyckte sen var tråkigt och att fel person vann…

      Håller med. Jag tycker att hon var lite snorkig och otrevlig hela tiden.

        Är mer förvånad över att det på riktigt finns folk som tittar på det programmet fortfarande.

          Varför då?

        Mmm eller hur!
        Tyckte det var lite tråkiga tävlingar denna säsongen… Hade velat se att de fick mer utmaningar, gillade tävlingen de hade för ett par säsonger sedan där alla fick varsin hushållsmaskin att jobba med
        Tex tryckkokare, sous vide osv. Hade även önskat de tog in vinnare av tidigare säsonger som gästdomare.

      Jag tycker Tess var en värdig vinnare, så tråkigt att titta på Josefine som hade programmets största offerkofta och varje program behövde prata om ”att hon kanske kan det här” och ”att hon måste börja tro på sig själv”

      Störde mig på överanvändningen av ordet ”sjukt”; ”sjukt kul!”, ”det var helt sjukt!”, ”så sjukt!” Fråntog upplevelsen lite att tvingas lyssna på dessa uttryck och även svordomar i var och varannan mening. I övrigt instämmer jag ang offerkoftan J som aldrig någonsin trodde på sig själv, nedvärderade sin förmåga och trodde att det hade gått åt skogen efter varje enskilt tävlingsmoment för att sedan vara den starkaste kandidaten nästan tävlingen igenom, och med det se helt chockerad ut. Det påminner om min studietid och kursare som var heeeelt övertygade om att de skulle kugga både tentor och uppsatser, för att sedan få VG.

    När Julia skriver att bingo kan vara hård, förminskande och elak mot henne… det klingar fan inte bra alltså. Samt att hennes familj reagerar och pratar om det i serien…

      Tänkte samma sak.

        Ja men eller hur 😔 i tidigare inlägg idag av Camilla så förvarade många honom som så snäll och gullig och blir överkörd. Han kan visserligen vara båda egenskaperna men tänker också att han kan släta över den förminskande sidan med de gulliga. Lite manipulerande

          Jag tror inte att deras relation håller i längden. Att Julia och Katrin inte kan hänger gör det väldigt svårt för Bingo, ska inte familjerna kunna hänger på ön tillsammans? Och att Julia gärna berätta för Aftonbladet om bråket också?

            Det tror jag med blir svårt i framtiden. Undra när de själva inser att de inte ska hålla

            Men Katrin känns ju också som en fruktansvärt orimlig person… 😂

            Sen tänker jag hur bingo börjar om med en ny kvinna igen. Kommer aldrig komma ut småbarns åren

              Förhoppningsvis inser dom det innan de skaffar den där ungen de tänkt använda till att tjäna pengar 🙄

                Ja men det känns inte så. Julia liknar lite en i släkten till mig som inte ser hur förhållandet är för hon vill så gärna ha barn och familjeliv.

      Näää Julia snälla stop ❤️

      Och apropå den familjen då, enligt Insta Katrin mår illa. Why? 😂😂

    Ok help me. Vad ska vi göra? Bo kvar där vi älskar och ha väldigt höga boendekostnader två år framöver eller flytta till billigare/sämre boende? Är i småbarnsåren. Vill prioritera tid med mina barn/möjlighet att gå ner i tid osv. Men samtidigt skönt att ha en investering i en värdefull bostad övertid.

    Vad skulle ni gjort?? Vi har råd att bo kvar men så trist att lägga så mycket pengar på boendet och känna att det ständigt är tight trots bra löner.

      Tror du ställt samma fråga tidigare.
      Men bo kvar, det är ju bara två år det rör sig om.

        Vad händer om 2 år då?

          Ingen aning , men det står i TS inlägg.

            Ja frågan va till ts. Tänker att det är avgörande för om de ska flytta.
            Ska de dra utomlands om två år så kanske jaa kör på ett billigare boende nu. Har de råd med sitt nuvarande boende om 2 år så absolut bo kvar och lev fattigt. Hade inte flyttat mina barn om jag sen tänker att jag vill tillbaka.

      Är boendet bra för barnen? Alltså bra ytor inomhus, lekplatser eller trädgård ute osv. I så fall bo kvar

    Är det inte konstigt att det inte nämna ett ord om Chrippa-dramat här? Det är typ det största som händer på svensk youtube just nu. Men nån Monas Universum återkommer hela tiden??

      Vad är det som händer där egentligen?
      Har sett lite på TikTok, men inte alls fattat vad det där handlar om.

        Du har bara missat tragiska liv som gör allt för att få följare. Tyvärr ett barn med i bilden som inte kan må bra i allt

      Men Camilla har sagt att det är taget ett beslut att de inte kommenterar det pga de vill inte ge honom mer uppmärksamhet. Minns inte om de va ett inlägg eller i deras podd

      Men ja Mona får hon gärna sluta skriva om haha

    Ugh hosta, heshet och ont i halsen..vad fan den här tiden på året också

    Har ni ett eller flera alias här inne?

      Flera. Anonym, Anonym och Anonym…

      Ett men har bytt några ggr pga det dyker upp andra som tar mitt 😂

    Alla som brukar elda trädgårdsavfall, nedfallna grenar, resterna vid trädfällning osv på tomten, hur tänker ni göra nu?

      Vi eldar under vecka 17-18

      Kommer åka till tippen med det! Brukade tidigare enbart elda lite av trädgårdavfallet på valborg men traditionen får bli att elda med ved i kaminen/kolgrillen istället

        Vaddå, får man inte ha valborgseld längre?

          Nej inte som privatperson.

      Det kommer få bli återvinningen hädanefter.

      De kommer snart förbjuda eldning inomhus också, eller det gäller bara om man köpa speciella pellets. De vill inte att folk ska blir självförsörjning.

        Vilka är de?

          Eu

        Det är redan strikt begränsat. Man får elda 2 ggr i veckan under vissa perioder i de flesta kommuner. Man får inte ha ved som primär uppvärmning.

          Men detta följer ju ingen. Eld som primär uppvärmning har väl inte många men däremot kompletterande.

      Fortsätta att elda. Både i kaminen som ved och ute. Har tomt i skogen så…det blir ohållbara mängder att forsla bort. Man kan inte förväntas att köpa en lastbil och ta c-kort för att köra skogsavfall till återvinningen.

        Hur många grenar faller ner på din tomt menar du från skogen?

          Nu kan jag bara svara för mig, men vi har ganska stor skogstomt med många träd och efter stormar blåser det alltid ner en en hel del, ibland knäcks träd. Fäller man, vilket man ju oftast behöver göra då och då, så blir det också rätt stora mängder utöver det som kan huggas upp till ved.

      Vet inte. Känns helt bisarrt att behöva hyra släp för att köra nedfallet från träd (skogstomt) till tippen. Är väl en sak om man klipper lite på en häck eller några fruktträd. Grannen tänker fortsätta elda, kan tänka mig vi gör det som en del av vårröjningen i alla fall.

        Kan inte vara detta som är avaikten med direktivet? Är väl snarare att få folk (kanske i de lite fattigare länderna) att sluta elda annan skit än naturmaterial.

          Läs på din kommuns hemsida. I de flesta kommuner ska man köra bil 2 mil istället för att elda lite löv.

      Intressant ändå att ingen nämner man ska börja med kompost… läste att det skulle vara förhoppningen bakom lagändringen (expressen eller Aftonbladet)

    Så har man blivit osams med sambon också på en fredagskväll. Kul. Det var en skitsak dessutom men jag kände mig kränkt.
    Han skulle laga middag och bad mig köpa två paket mozzarella. Det var slut på affären så jag köpte bara en. Innan jag hann säga något blev han skitsur och sa att jag aldrig läste listan ordentligt. Jag blev ledsen och arg, varför utgår han från att jag slarvar istället för att fråga varför. Jag sa ifrån och gick till sovrummet. Nu ignorerar vi varandra.

      Är ni 12 år? Ni låter väldigt barnsliga och tramsiga båda två.

        Tramsigt? Jag är less på att han alltid utgår från att jag gjort fel. Det här är inte första gången.

          Förlåt, men vad är det för jävla tramsgrej att bli sur över?
          Säg bara som det var och gå vidare.
          (Från Annan anonym)

          Men säg bara hur det var. Bli inte så himla kränkt över att han tror du gjort fel. Tål du ingen kritik ens när den är obefogad och du bara behöver förklara??

            Jag förstår dock att hpn blkr sur om han alltid utgår från att hon gör fel. Varför ser han henne som så inkompetent/slarivig? Det är rätt tråkigt att bli anklagad för att vara.

              Det var ju lite det att inte köpa en annan ost också tex. Låter lite som en man och det de brukar få skit för. Sen behöver han ju inte va otrevlig för det.

        Exakt lika tramsigt som när tjejer grinar över att killen har köpt fel choklad.

          Är det någon som hävdat motsatsen?

            Inte idag. Men tidigare, absolut. Det var bara ett konstaterande.

          Vad menar du? Det är fan fruuuktansvärt när man får fel choklad, usch!!!

            Ja oj oj vilket trauma. Hoppas du har en bra psykolog som kan rycka ut vid såna hemska tillfällen.

              Vi ses kontinuerligt, tack för din omtanke.

      Låter som det är något mer bakom än detta. Ni behöver prata och uttrycka varför ni blev sårade. Låter även som typiskt fredagshumör när man kan vara trött efter en lång vecka och har sett framemot något och det blir fel.

      Vill du inte prata med honom så smsa va du känner. Då kan han inte avbryta dig och du kan läsa igenom det innan du skickar för att undvika sårande ord

      Alltså va. Ni båda behöver nog vara singlar rätt länge innan ni ger er in i ett förhållande.

      Svarade dig men det råkade bli eget inlägg längre ner.

      Det låter som att ni båda är ganska känslomässigt omogna?
      Ni behöver lära er att kommunicera.

        Eller visa sårbarhet och börja böla.

      När du lugnat ner dig så säger du det du berättade här åt honom, du böev ledsen och arg för att och kan han nästa gång fråga varför istället för att utgå från att. Kommunikation är ju a och o. Många gånger tänker jag att min sambo borde fatta vad han gjorde fel (och vice verca) men så funkar det ju inte alltid.

      Så varför ringde du inte bara honom när du lika var på affären och sa att det bara fanns en och sen var det slut? Så hade ni ju kunnat lösa problemet där och då när du var på affären.

      Varför vänta tills du kommer hem innan du kläcker ur dig det?

      Väx upp för fan. Använd din telefon till vad den var menad för och sluta scrolla och kolla på hjärndöda videos på TikTok.

        Ska man behöva ringa sin partner i affären och berätta att mozarellan är slut för att slippa att han ska bli sur när hon kommer hem? Då kan väl han handla själv. Är varan slut så är den slut.

        Du låter grymt otrevlig och okänslig.. så märkligt när folk här ska ge ”relationsråd” och anklaga TS för att vara tramsig/dålig/konstig/barnslig men alla som svarar svarar också skitotrevligt. Ger inte direkt sken av att själva bidra till sunda och fina relationer…

          Skulle ringa för att säga det och fråga vad jag ska köpa istället (eller bara köpa nån annan ost också). Sambon gjorde fel som lackade ur men ts borde ju löst situationen också, nu blev det ju svårt att laga maten liksom? Förstår att han blev irriterad men han överreagerade lite.

        Onödigt att backtrejda. Ska hon ha ångest för vilka beslut hon inte tog menar du?

      Väx upp.

      Du kunde ha kläckt ur dig redan när du var i affären att det var slut och det bara fanns en kvar. Du har väl en telefon hoppas jag?

      Använd den som den är menad för att användas. Dvs KOMMUNICERA.

        Så ja, i det här fallet så är det faktiskt ditt fel. Ärligt talat.

        Sen verkar din sambo inte så värst mogen han heller men det hör inte hit.

          Fick du verkligen ur dig allt nu? Kanske en till kommentar känns ÄNNU bättre?

      Det händer oss alla! Skulle antingen svälja stoltheten och förklara situationen eller bara köpa att det är en dålig kväll och satsa på en bättre lördag. Vi är bara människor allihopa

    Hedda Stiernstedt, vad har människan på sig? Ser jag i syne på bilden som finns på Aftonbladets hemsida eller har hon inga trosor på sig?

      Jag tycker mig se det samma – sidan av en naken… läpp

        Tyckte de såg ut som trosor när hon blev intervjuad men ja…

        Det märktes också att hon var så obekväm

          Och nu är bilden beskuren på Aftonbladet men hel bild finns fortfarande på Expressen 😄

            Haha kollar tillbaka på deras livesändning nu när de kommenterar att hon har ”världens minsta trosa” på sig. Nämnde nåt märke med haha

            Men ja hon ser helt naken ut

      På bilden jag såg från sidan såg jag en tydlig troskant, eller ja, typ ett snöre. Reagerade på det och tänkte att det var verkligen inte snyggt.

    Apropå ingenting, men jag har alltid undrat varför man väljer ett syskon som gudmor/gudfar vid ett barns dop? Dom är ju redan en moster/farbror osv. Är inte hela grejen att välja en annan person i familjens närhet (som inte är ens närmsta släkting) som en fin förebild eller ”vägledare” för barnet?

      Jag tänker att man väljer någon man litar på och står nära. Ibland är de en vän och ibland är de ett syskon.

      Har även insett att titlar inte spelar någon roll utan det kan ändras rejält under barnets uppväxt. Den du trodde du skulle stå nära är frånvarande och tvärtom.

        Ja precis. Min moster och hennes dåvarande kille är mina faddrar. Har ingen kontakt med honom längre. Lite tråkigt egentligen. Skulle tyvärr inte ens känna igen honom idag. Letade upp honom på Facebook för ett tag sen och visst är han sig lik från den bilden jag minns, men skulle jag se honom på stan så skulle jag inte koppla att det var han.😕

        Ja att saker kan förändras är jag helt med på, men på nåt sätt tänker jag att vara moster/morbror redan är väldigt fint och har sin titel och att då bli vald som gudmor/gudfar bara blir ännu en titel som lättare glöms bort för att man redan har ett släktband och en egen ”benämning”

          Jo men du blir ju ändå utvald även om du är något annat sen innan 🙂

      Min faster är min gudmor so what’s the problem?

        Haha det är inget problem, men bara en fundering över varför föräldrarna väljer sitt syskon som jag anser redan har en gudmors/gudfars ”uppgift/roll” i barnets liv? Och om man är fler syskon blir det inte konstigt när bara en blir vald?

          Är väl samma sak som om man var flera bästa vänner? Är ju konstigt då att bara en kompis blir vald om man har vi säger fem stycken nära kompisar…
          Vad du anser är just precis vad du tycker. Alla tycker inte som du.

          Så sluta tänk så mycket på det där.

          Tycker inte alls det är konstigt. Nån ”ska” ju vara det (vet att man inte måste ha nån).

            Dumt. Som att välja mormor som gudmor.

              Gör väl ingen någonsin.

    Hur mycket dyrare har skollunchen blivit sen dom slutade servera fläsk? När jag gick i högstadiet. 06-09 så minns jag att iallafall hälften av maten var fläsk. Kanske mer. Vilket är billig mat. Nu är det nästan aldrig något med fläsk vilket måste bli jätte dyrt och maten har blivit så sjukt mycket äckligare pga de också. I förskolan får dom ju knappt spagetti och köttfärssås/köttbullar längre för de blir så dyrt.

      Mycket av fläsket är ju utbytt av kyckling som också är billigt. Spagetti och köttfärssås serveras på min dotters skola och är lika älskad som den var för 20 år sedan.

      På vilket sätt påverkar det dig att det inte serveras så mkt fläsk i skolorna? Jobbar du i skola? Eller är du bekymrad över att dina barn får i sig för lite fläsk? Förlåt men jag förstår inte 😅 Lite udda spaning haha

        Maten har blivit väldigt mycket sämre. Äckligare, vattningare och smaklösare. Jag undrar bara om det är för att maten blir dyrare när man inte kan spä ut köttfärs med fläskfärs som man gjort tidigare. Barnen slutar äta och är hungrigare. Vår kommun har tidigare fått väldigt god mat så tycker bara de är konstigt.

          Din kommun kanske inte får in så mycket skatteintäkter?
          I min kommun äter barnen extremt bra mat.

          Håller verkligen inte med. De skolor jag jobbat på har såå mkt bättre och godare mat än när jag själv gick i skolan.

      Jag slutade arbeta i förskola för typ två år sedan, men innan dess arbetade jag i flera kommuner. Maten var toppen, ärligt talat.

        Har jobbat på skola i ett par år och slutade nyligen . Tyckte också att maten va grym. Åt alltid i bamba med eleverna.
        Det serveras ju mkt vegetariskt också som kan göras billigt.

          För de som inte är flytande i språket kan meddelas att bamba betyder skolmatsal.

            Bra med förklaring!

            På göteborgska väl? Inte där jag är uppväxt.

      Skolmaten är ju kommunal, så du får kolla med din kommun. I kommunen jag bor i serveras de fläsk, kyckling, Veg, nöt och fisk 1 gång per vecka.

      Skiljer dig nog mellan kommunerna isf, mktt barn får varianter av köttfärssås (dvs med spaghetti, i lasagne, i canneloni osv) iaf nån gång i veckan.

        Du vet nog också att det är religionsbaserat att fläsk är borta från matsedeln.

          Inte överallt, beror ju på elevunderlaget. Och det är ju en ekonomisk fråga. Dumt att servera nåt som över hälften av eleverna inte äter, då måste du ha två rätter. Jobbar på en sån skola men ibland har vi fläsk ändå, som ett tillägg, så helt borta är det inte ens där.

          Mina barns två olika skolor serverar fläsk precis som vanligt. Det är nog snarare din kommun som är ett undantag.

            Nja, inte ett unikt undantag. Många skolor som serverar väldigt lite fläsk. Beror på hur elevunderlaget är.

      En anledning att det serveras mindre fläsk är att vi har fler muslimer idag som inte äter fläsk. Der blir för mycket specialkost helt enkelt. Kanske låter hårt men så är det…

        Ja men det förstod väl alla? Inget hårt med det, det är ju så det är, en rationell grej.

    Hur ska han veta det att du blir ledsen och arg?
    Vad händer om du stannar kvar i rummet och vänligt frågar ”tror du att jag slarvade?”.
    Eller neutralt säger ”det är pisstråkigt att du väljer att bli sur för att du hittat på en anledning till att jag köpt en mozzarella isf att fråga varför. Du vet att jag kan läsa men det hjälper inte när mozzarellan är slut.”
    Sedan står du bara lugnt kvar och väntar på svar. Var händer då?

    Prova att uttrycka dig istället för att gå iväg med din kränkthet. OBS! Sagt i välmening!

    Kollar Postkodmiljonären, har Titti Schultz en massa fillers och botox och grejer i fejset? Enligt min man har hon alltid sett ut så, men jag tycker hon ser ut som att hon gått helt bananas med skönhetsingrepp?

      Jag som inte kollar på TV, utan bara ser små klipp av kändisar på Youtube då och då, har reagerat den enda gång jag råkat se hennes ansikte i år, att jo. Hon har definitivt fillers och botox.

        I en intervju säger hon att hon tar botox mot huvudvärk. Det stämmer säkert men hon har definitivt förändrat sitt utseende genom åren.

      Håller med dig. Men hon har sett ut så ett tag men det har definitiv fyllts på

    Hjälp!!! Är det någon här som kan hjälpa mig vilken låt det är som spelas i Maja Nilsson Lindelöf senaste Instagram-story när hon filmar Zache som tar emot bubbelflaskor nu på Elle galan?!?! (Den var bra måste veta vilken det är😔😂)

      Har spenderat för mycket tid på att hitta låten nu m, men lyckas ej?? Brukar ju vara lätt att bara googla texten, men jag misslyckas totalt haha

        Hahahaah men tack snälla för du försökte❤️ har också försökt söka på allt men finns 0🙃 vi får väl se om någon annan vet

      Jag har försökt hitta en stund nu. Det låter som Mapei och jag såg att det är hon som programledde kvällen så det är mkt möjligt att hon sjöng. Sen sjunger hon ju ”nu dansar jag mot baren” samt ”salute salute” men hittar inga låtar som matchar på den texten. Hon var med i så mycket bättre så tänkte om det var en remake på någons låt men det verkar det inte vara heller. Kanske är det en kommande låt hon ska släppa?

        Tack snälla!!!! Det är det nog funderar på att skicka ett DM och fråga😂 tack tack tack för du tog dig tid och undersöka😂❤️

    Hur lång är er streak på Duolingo och vilket språk?

      568, danska.

        Åh, en till danska! 283, franska, danska, tyska i den ordningen poängmässigt.

    Jag får panik av Elsa Billgrens ”sexiga” kråmande och putande och vinklarna när hon vrider sig för att det ska se ut som att vi ska (gissar) titta på hennes halsband – men egentligen vill hon att vi ska se hur smal och hur mycket hennes nyckelben sticker ut. USCH

      Ett grattis tips, slut titta/följa någon som ger dig panik.
      Du kan ändra ditt beteende men inte hur andra beter sig, så bara att välja.

        🎯

      Eller hur! Så barnsligt

    Jag måste bara få vräka ur mig för jag kan inte berätta officiellt innan jag pratat med min chef.

    Jag kom in på specialpedagogprogrammet!! Jag är så glad! Jag har funderat o funderat på vad det är jag vill göra med mitt liv fram över o sen trilla poletten ned. Jag vill hjälpa barn med svårigheter att få den bästa skolgången de kan få o har rätt till. I framtiden önskar jag få jobba med ”Hemmasittare”/barn med problematisk frånvaro. Jag är så taggad!!

      Vad kul, grattis🌷

        Tack ☺️

      Grattis! Engagerade och bra pedagoger är guld värda!

        Tack 🤗

    Tautologin åsido tycker jag ändå att Parisa Liljestrand levde upp till epitetet MILF-mamma i sin outfit.

    🌸Hej alla lärare f-3, undervisar du i teknik? Titta hit, vi gör vårt examensarbete och skulle behöva din hjälp. Svara på detta korta formulär (tar max 3 minuter) dina svar är anonymiserade. Denna hjälp är ovärdelig för oss, tack på förhand. Ida Molina och Jakob Wahren, Linköpings Universitet

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFJnRgGzKPfFyJXSV4RatjFQn8aheqCYUg8ikMg-bhLVLtbA/viewform?usp=sf_link

      Så er urvalsgrupp är personer från ett kommentarsfält på bloggbevakning.
      Testa lärargrupper på facebook istället, hur ska ni säkerställa (eller åtminstone öka chanserna) att det faktiskt är lärare som svarat annars?

        Jag tänkte att jag kunde leka lärare 😁

    Följt en del av de lite mer ”self made” inredning/pysselflunsorna för att de inte pumpat ut så mycket reklam i sina kanaler. Men är som att ALLA helt tappat det senaste året och slänger in hur mycket smygreklam som helst. T ex Julia Khouri som gjort reklam för Pinsa i sitt flöde. Helt omarkerat i stories dyker det nu upp ”tips” på Pinsa från just Zeta som hon gjort reklam för. Eller Krickelins egna kollektioner som lite omvartannat reklammärks och inte reklammärks. Finns det någon man kan följa som inte basunerar ut en massa reklam och har lite samma flöden som dem?? Är så otroligt trött på reklam…

    Någon som gjort botox i syfte att slappna av musklerna i käken? Har problem med stela käkar och gör regelbundet övningar och masserar men upplever inte att det fungerar och funderar på om botox kan va lösningen.

      Titti Schultz uppenbarligen, se lite längre upp i flödet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.