323 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ni som gjort abort, hur mådde ni fysiskt efteråt?

      Själva aborten va väldigt smärtsam för mig, under kanske 6 timmar. Dagen efter mådde jag bra. Blödde litegrann och lite svag mensvärk men verkligen ingen fara.

        Tack för svar♥️

      Jag tyckte själva aborten var smärtsam efter ett tag, då var jag så dum att tro att jag skulle klara mig utan smärtlindring, inte ens Alvedon eller Ipren. Tji fick jag när smärtan blev ohållbar, AJ 😅. Men jag fick ta morfin till slut för att ens få bort en uns av smärtan (tål det egentligen ej! Därav att jag höll ut enda ut i det sista).

      Efterföljande var det mest som molande mensvärk med lite kraftigare blödning. Minns att det snabbt gick över och att jag var förvånad över hur fort det gick, då jag hade läst att vissa blödde kraftigt i många veckor.

      Utöver det inga fysiska eller psykiska men.

      För mig gjorde inte aborten så ont. Klarade mig på Alvedon den första dagen (som var värst) . Blödde sen i några veckor 🙂.

      som vanligt bara att man blödde lite!

      Beror väldigt mycket på när man gör den tror jag. Jag gjorde en tidigt i vecka fem och det var verkligen inga problem rent fysiskt. Som en lite kraftigare mens. Jag tror att ju tidigare desto lättare, rent generellt.

      Hade ingen smärta alls, bara väldigt jobbigt att blöda i 6v efteråt… Ta den smärtlindring som din barnmorska ger dig så tror jag inte att du kommer ha så ont!

        Är det morfin man får?😊

          Nej jag fick bara Alvedon och Ipren. Men kan ha att göra med att jag valde att genomföra det hemma. Hade kanske fått annat om jag varit på sjukhus

        Fast det är ju fortfarande individuellt

      För mig gjorde själva aborten väldigt fysiskt ont. Dagen efter kändes det som vanlig måttlig mensvärk. Blödde som mens en vecka, sedan mindre blödning en vecka till. Tyckte kroppen återhämtade sig snabbt 🙂

      Gjorde en när jag var ung (18) och den var som en vanlig mens med lite mer blod i början ”bara”.

      Sedan var jag tvungen att göra två stycken på grund av sen missed abortion, men då var det som två vanliga förlossningar (vecka 17 och vecka 15).

      Gjorde en ”vanlig” för 3 år sedan och den var rätt vidrig. Extremt ont men hade starka tabletter hemma men blödde floder. Så fort jag reste på mig rann det trots förlossningsbindor. Satt mestadels i duschen hela den dagen då det ändå bara blödde.
      Så fort allt var ute gick både smärtan och blodflödet över och efter en vecka hade jag blött klart helt.

        Kanske dum fråga, men kan man blöda så mycket att man måste få blodtransfusion?

          Ja

          Väldigt sällan vid en abort, då är det ju en ganska stor komplikation.
          Jag tror att min mängd blod har att göra med tidigare förlossningar mm

          Vid förlossningen med den sonen vi fick efter våra MA blödde jag så jag fick blodtransfusion.
          Vid aborten för två år sen mådde jag okej vid 18-19 tiden igen. Så det var ”bara” en dag, med mängder av blod.

      Tack för svar allihop🫶🏼

      För mig var det som en vanlig mens, ingen smärta bara lite mer blod.

      Hade ont och blödde i flera veckor, fick åka in o göra om aborten efter drygt 3 veckor då de kunde se att allt inte kommit ut första gången. Fick därefter en infektion i livmodern och fick äta antibiotika. Var inte fysiskt återhämtad förrän efter ca 6-7 veckor

      Kändes knappt nånting för mig, medicinsk abort hemma gjorde jag. Förväntade mig verkligen det värsta & hade planer på att ta in madrass till toaletten så jag hade nära för ev. massa blod & illamående. Kunde ligga i sängen helatiden & kolla serier. Sen for jag & köpte glass. Började blöda nånstans mitt i dagen, lite kraftigare mens liksom. Det är verkligen olika för alla hur ont det gör, sen beror nog mycket på hur tidigt i graviditeten man gör aborten också. Det psykiska upplevde jag dock jobbigare än det psykiska

      Har gjort 4 – En väldigt tidig medicinsk, en relativt tidig kirurgisk, en relativt tidig medicinsk och en sen (vecka 14) på sjukhus på grund av svårt sjuk bebis.

      Alla fyra har helt ärligt varit relativt smärtfria rent fysiskt. Och då har jag också genomgått en okomplicerad förlossning som gjorde så ont at tjag trodde att jag skulle dö, så det är definitivt inte bara jag som har hög smärttröskel haha.

      Det är såklart helt individuellt ändå, har vänner som haft väldigt ont. Men mina erfarenheter är att ipren och alvdeon har räckt mer än väl.

      Jag gjorde en i vecka 5 i mars.
      Rent fysiskt gjorde den inte ont, det var som en mens, men kraftfull och höll på i 10 dagar ungefär. Men behövde inget smärtstillande alls.
      Men det startade redan vid de första tabletterna man tog på sjukhuset, några timmar efter.
      Det var inget svårt beslut psykiskt, men hormonerna fick sig en svajning kan jag säga, efter ett par dagar och jag kände mig som ett PMS-monster och dte är först nu, en månad efter jag börjat må som vanligt.
      Men det kan bero på att jag fick sluta amma samma dag jag tog tabletterna, så hormonkaoset var nog dubbelt av den anledningen.

      Gjorde helvetes ont (medicinska) men fysiskt helt ok efteråt, lättad att bli av med det.

    Tror ni föräldrar kan se objektivt på om sitt barn är extra gulligt eller inte? Fattar såklart att alla förhoppningsvis tycker att deras barn är finast i hela världen men undrar om man kan ha den distansen att barnet är fint på sitt sett men inte objektivt docksöt liksom.

    Lägger ingen värdering i detta, det var bara en fundering som dök upp. Vill inte börja recensera barn alltså.

      Vilka barn är objektivt söta undrar jag?

        Jag tycker nästan alla barn är söta.
        Bebisar = toksöta
        1-3 år = söta
        4-6 år = nästan alltid söta
        7-10 = ofta söta
        10+ = beror på individen

          Håller med förutom 6-7 åringar som oftast inte är så söta. Inga tänder, eller alldeles för stora tänder, långa armar och ben och allt växer lite ojämnt. De är ju gulliga, men inte så vackra på utsidan.

            Haha det är sant, 6-8-åringar med sina gluggar och för stora vuxentänder gör sin mun ser ofta lite galna ut 😂 de kompenserar genom att vara roliga och charmiga

        På samma sätt som vuxna är ”objektivt” vackra. Normer/ideal 🙂

          Vad tråkigt att det finns normer och ideal kring barn dock.

            Såklart. Förhoppningsvis har bebisarna snälla vuxna runt sig. Värre sen när de börjar skolan och blir medvetna om skönhetsideal.

            Har tanken verkligen inte slagit dig att det såklart finns ideal för barn??? Dom gulligaste småbarnen är väl ofta dom som är charmiga och skrattiga i personligheten, men typ barnmodeller för kläder och sånt har ju ofta ett ”idealutseende” med stora ögon osv

              Nej aldrig. Har inga barn och barn fångar inte min uppmärksamhet så jag tänker inte på hur de ser ut direkt.

                Så lustigt att du aldrig reflekterat över det, har inte heller barn och är inte särskilt brydd om dem rent generellt, men visst har jag undrat om mina egna eventuella framtida barn skulle bli söta eller små fulingar, har reflekterat över att exempelvis skönshetstävlingar för barn måste vara direkt skadligt, och att det är the picture perfect barnen som får synas på H&Ms reklamskyltar. Hur kan sådana tankar helt ha gått en förbi? 😀 Jag menar inte att du på något sätt är dum i huvudet om du inte tänker som jag, men jag är uppriktigt begeistrad över att du liksom lyckats undgå att tänka på sådant? 😀

      Tror inte det. Jag tycker iaf att mina barn är extremt gulliga och söta. Hjälper ju inte att fler partiska typ fastrar och morföräldrar etc säger ofta hur gulliga de är haha.
      Helt övertygad om att jag har modellvackra barn. Ingen aning om det är objektivt eller ej.

      Nej, det tror jag inte. Alla föräldrar tycker att deras barn är sötast, medan vi som står bredvid har en väldigt annorlunda åsikt.

        Jag tycker visserligen de flesta barn upp till en viss ålder är väldigt söta? Sedan finns det några enstaka som ser ut som troll och några som ser ut som änglar, men överlag är alla barn söta. Runda kinder, vacker hy, nyfikna ögon och glansigt hår. Det är när de börjar komma upp i ålder som de mer personliga dragen markeras tycker jag och det går att säga om någon är snygg eller ej.

          Tycker också barn brukar vara söta. Utom en del som har skum form på huvudet. Men det växer nog bort eller så syns det inte när man får hår.

      Jo men det tror jag. Vi har ett barn som är iögonfallande vacker. Men man märker ju det på att nästan alla i omgivningen jämnt nämner det. Vi har en lillebror som inte alls får lika mycket uppmärksamhet även om jag tycker att han är sötast i världen så kan jag ju se att vårt ”vackra” barn får en helt annan uppmärksamhet.

        Men kan du se det själv? Även om du såklart älskar båda och tycker de är så söta. Kan du se att den ena är, enligt samhällets normer, sötare? Är nyfiken men tycker såklart det är knäppt att vi människor börjar värdera andras utseenden (söt, mindre söt) så tidigt.🙂

          Jo men jag kan ändå se objektivt att han är vackrare. Om det är pga att alla säger det vet jag inte men det är tydligt även för mig som mamma. Jag kan också objektivt se att lillebror istället fått en behagligare personlighet och kommer med största sannolikhet lyckas väldigt bra med det sociala. Men jag uppfattar det olika. Vissa föräldrar jag stöter på kan inte se några fel på sina barn varken beteenden eller utseende medan jag och andra som mig ändå kan se barnen objektivt både utseende och personlighet. Sen älskar man sina barn och tycker dom är bäst/sötast ändå trots att man ser deras sämre sidor eller att de kanske inte är objektivt vackra enligt omgivningen.

            Rimligt 🙂 Och jag tror att de bästa föräldrarna är de som, precis som du säger, älskar sina barn men ändå kan se både deras bra och mindre bra sidor.

      Jag är inte ens sån som tycker mitt barn är ”världens finaste” bara för att han är min. Generellt ska det otroligt mycket till för att jag ska tycka någon är det 🫣

      Men jag tycker han är väldigt vacker med stora gröna ögon, gyllenbruna lockar och stora plutläppar. Han får ofta ”komplimanger” av externa, så antar det är ”fint” med de dragen. 😊

      Ja absolut! Ett av mina barn har alltid varit väldigt vacker och söt, rent objektivt. Mitt andra barn är, rent objektivt, inte lika vacker och söt. Tycker inte att det är konstigt alls.

      Japp. Mitt ena barn var på riktigt vacker som barn medan den andra såg ut som vilket barn som helst. Folk runtomkring mig tycker att jag inte kan säga så och att det är taskigt. Men jag kommer aldrig säga det till dom, även nu när de är äldre. Och jag älskar dem lika mycket, såklart.

      Mina barn är det absolut vackraste jag vet. 100 % objektiv 😆

      Det tror jag nog.

      Tänker ej att mina barn är vackrare än genomsnittliga barn, alltså jag hade inte anmält dem till en skönhetstävling. Iofs finns det väldigt många orsaker att jag inte skulle anmäla dem till en skönhetstävling oavsett hur de såg ut. Men skulle jag göra det tror jag inte de skulle vinna. Precis som de inte skulle vinna om jag anmälda dem till en tävling i typ… snabbaste simmarna eller något.

        Men jag tror inte mina barn är särbegåvade heller vilket typ hälften av mina bekanta verkar övertygade om. Tycker generellt föräldrars uppgift är att se det som är unikt och fantastiskt med ens barn utan att jämföra med omgivningen. Min övertygelse om att mina barn är alldeles magiska behöver väl liksom inte bottna i att de är bätte än andra på massa vis.

          Fint! Jag håller helt med!

      Både och.. tycker mitt barn är extremt gulligt men förstår såklart att alla tänker samma sak om sitt barn och tror inte att mitt barn i någon utomståendes perspektiv är vackrare eller sötare än något annat barn.

      Kan dock titta tillbaka på bilder från hens första tid som bebis och tycker inte alls att hen ser särskilt söt ut på dom bilderna trots att jag minns att jag där och då tyckte att hen var det sötaste jag någonsin sett 😀

        Mina barn är gulliga men inget exceptionellt. Däremot otroligt intelligenta (rent objektivt) och det är också svårt för föräldrar att se (hur intelligenta ens barn är) och det är otroligt skrytsamt och tabu att säga att man har barn som är intelligentare än deras normativa jämngamla.

          Är det verkligen det? Jag tycker var och varannan förälder hävdar att deras barn är otroligt intelligenta. Exceptionellt godhjärtade verkar också vanligt. Tycker man hör det mycket oftare än att barnen är ovanligt söta.

          Jag vet inte om jag är lite väl bokstavligt lagd men jag tänker att för att vara inte bara intelligent utan otroligt intelligent ska man väl vara typ det intelligentaste barnet i hela sin generation? (I Sverige). Men en del andra tycker kanske snarare ”otroligt intelligent” betyder typ ”smartast i klassen”?

            Haha! 🙂 Otrolig ribba. ”Smartast i sin generation Sverige”. Tycker smartast i klassen duger för att man ska få nämna att barnet är smart. Men jag håller med om att nästan alla föräldrar verkar tro att just deras barn är ovanligt smarta, trots att barnet bara lär sig sånt som ALLA människor lär sig.

              Och tror man att barnet är smart när hen kan sådant som alla kan då kan ju föräldern inte objektivt se hur smart barnet är.

              Jag tänker som Lö att just uttrycket ”otroligt intelligent” lägger ribban betydligt högre än ”smart”. Att bara säga ”min unge är smart” tror jag inte många hade regareat på 🙂

          Varför behöver du säga att ditt barn är smartare än andra? Om du tex tycker att ditt barn är understimulerad i skolan pga sin intelligens så finns ju möjligheter att anpassa skolgången, och då är det väl något man tar upp med lärare och rektorer (gissar jag, utan erfarenhet). Om du går runt och säger ”mitt barn är otroligt intelligent, betydligt intelligentare än normativa barn” så får du ju räkna med att en stor del av de du pratar med även de har barn, och alltså förväntas reagera på att du berättar att ditt barn är betydligt smartare än deras. Jämförelsen är ett problem.

          Så ja, det är faktiskt skrytsamt att uttrycka sig som du gör. Om du jobbade på att vara lite ödmjukare i ditt sätt att uttrycka dig hade det nog landat bättre hos folk!

      Jag tror att det generellt är väldigt svårt. Undantag finns dock. (Har inga barn själv utan baserar detta utifrån min erfarenhet av föräldrar i min omgivning haha)

      Alla föräldrar tycker nog att ens barn ÄR objektivt eller genuint gulligt. Är väl snarare andra som läser in annat ? O det som är vackert för dig är garanterat inte vackert för en annan. Vissa tycker det är klädsamt med mkt hår på nyfödda vissa inte, vissa tar hål i öronen på nyfödda vissa tycker hål i öronen gör at bebisen ser ut som ett troll. Man tycker olika och det finns ju ingen generell mall.
      Men jag har inte träffat en enda förälder som tycker att deras barn inte är otroligt gullig/vacker.

      Mitt barn var absolut inte gulligt 1-3 månader. Såg ut som en skrynklig, tunnhårign overcomb gubbe med för stor näsa och öron 😀 Kan garva åt bilderna när jag kollar på dem. Tur han blev söt sen!
      (Han var ganska söt första veckan med tjockt svart hår och gulligare kinder)

      Nej. Det är något biologiskt, för att man ska knyta an/inte döda sin avkomma. Barn kan ju födas och se ut som monster men ändå tycker föräldrarna (mamman) att det är det VACKRASTE någonsin.

      Har aldrigt tyckt barn är söta. Kattungar och hundvalpar är söta,men människobarn…inte.

    Någon som har testat Källa? Ser ju en hel del influencers som gör reklam. Funderar på att testa den för magen men hade gärna hört från någon som har erfarenhet och inte betald reklam 😊

      Ett gott råd: Lita inte på den marknadsföring influencers gör. De får betalt.

        Exakt! 😊 det är därför jag gärna hör från någon annan.

      Har inte testat men såg att det finns recensioner på deras hemsida. Om man kollar innehållet på den gröna så verkar det vara exakt samma som i probi mage = L Plantarum DSM9843 (299v) 10 miljarder. Probi mage är dock betydligt billigare men bakterierna verkar vara desamma och samma cfu

    Blivit dumpad efter ett långt förhållande. Vi är tvungna att bo ihop ett tag, men vi försöker såklart bo på andra håll i den mån det går. Vi är egentligen inte ovänner men såklart är det mycket känslor inblandade i detta.
    Han tror vi kan vara ”kompisar” och beter sig som inget har hänt. Jag kan absolut inte låtsas som inget och håller mig för mig själv för att inte säga något förhastat och dumt. Huuur gör folk i sånhär situationer? Förhoppningsvis löser det sig snart med boende men fram tills dess.

      Usch vad jobbigt! Jag förstår verkligen att du känner att ni inte kan vara vänner. Jag hade varit helt förstörd och absolut inte på kompisbasis.

      Får jag fråga varför det tog slut från hans sida?

        Vi har växt ifrån varandra helt enkelt, så jag själv tycker det är rätt beslut även om det är jobbigt just nu.

          Jag har haft det precis så och jag var den som ville lämna. Bodde ihop länge och det var förstås jättejobbigt men är fortfarande väldigt bra vänner. Hoppas du/ni kan känna så också en dag.

            Hur lyckades ni förbi vänner om ni bodde ihop läge? Han är en fin människa men just nu biter jag mig i tungan konstant för att inte säga taskiga saker. Förstår att det blir bättre men jag behöver absolut distans innan dess tror jag.

              Men det är ju inte fel att säga vad du tycker om du inte gör det bara för att straffa honom. Jag var ju inte i den sitsen du är men vi pratade. Vi bråkade inte. Man äger inte någon annan så känner man att det är fel så måste man för bådas skull gå isär. Och oftast så beror det inte enbart på den ena parten. Men vad är det du vill säga? Är det för att han ska förstå hur du känner eller vill du lägga skulden på honom? Eller bara ge igen?

                Jag igen🙂. Man måste ju inte vara vänner fast man måste bo ihop men man kan ju försöka stå ut tills den andra flyttat ut.
                Jag gissar att ni inte har barn ihop?

              Låter kanske lågt…men en variant är att du ligger med din expojkväns bror eller kanske en nära vän till din expojkvän…det kan ge dig dåligt samvete (fast du ÄR ju singel så du får ju..) så att du per automatik avstår spydiga kommentarer och känner dig bättre till mods.

              En dag kommer det som känns jobbigt nu kännas helt ok. Ta hand om dig!

      Har precis varit i samma situation som du, vi var också tvungna att bo ihop och han ville vara ”kompisar” och låtsas som att allt var bra – men jag kunde inte. Så nu bor jag i huset (som är ute till försäljning) och han bor hos en vän. Det är det bästa som hänt under den här slutperioden som varit helt fruktansvärd – men att inte se honom och att inte vara nära honom har varit som ett helande för mig. Mår fortfarande inte bra och bär på en stor sorg, men förstår nu hur viktigt det var att komma bort ifrån honom. Önskar dig det allra bästa, det är en så hård sorg att gå igenom. Men du är starkare än du tror.

      Blev också dumpad helt från ingenstans efter långt förhållande. Sen pratade vi om våra känslor och om det fanns någon chans att jobba på vårt förhållande. Tex. Ta vägledning utifrån innan man kasserar en så lång oproblematisk relation. Vi bestämde att vi skulle bo ihop tills vi båda hittat nya boenden. Men kändes som vanligt när vi gick och lade oss på kvällen ihop och åt middag ihop.. tillslut blev vårt förhållande ett situations ship? Försökte förklara för min sambo att jag inte ville ha ett kk förhållande med honom eller känna mig osäker på att ta upp vår relationsstatus när det fortsatt känts så himla bra mellan oss? Så nu är vi väl kvar i någon jävla limbo.

        Usch så grisigt av honom att vilja plocka russinen ur kakan…och slippa de skyldigheter en riktig relation för med sig. Ju förr du kastar ut honom desto bättre. Det må göra ont nu, men en dag kommer du tacka dig själv. Dra inte ut på pinan.. Ge dig själv en chans att gå vidare, det är du väl värd?

        Du behöver flytta därifrån och få distans! Han dumpade dig och sen fortsätter han med det bästa i förhållandet men kan alltid hålla det emot dig pga ni e inte tillsammmans.

    Brukar ni smsa/ringa era vänner för att gratta på deras barns födelsedag?

    Jag har inte så många vänner med barn, egentligen bara en nära vän med barn, och har precis själv blivit gravid. På barnets första födelsedag smsade jag och gratulerade, sen har jag grattat när vi pratat i telefon samma vecka eller nära inpå födelsedagen, eller frågat om firandet i efterskott men inte aktivt smsat/ringt för att gratta på själva födelsedagen. Är det konstigt eller har jag brutit mot någon etikettsregel här?

    Även min bror har barn. Jag och min bror har aldrig varit riktigt nära men när han fick barn försökte jag närma mig honom eller fördjupa relationen och vara en närvarande faster. Vi har aldrig haft en relation där vi pratar i telefon med varandra men de första åren smsade jag på första barnets födelsedag (och var självklart med på alla kalas, grattat och kommit med present) men rann lite ut i sanden efter ett tag eller det kändes konstigt att höra av mig och gratta specifikt på dagen. Det har egentligen aldrig varit något stort skav eller konflikt i vår relation men pga familjedynamik har vi aldrig varit nära eller pratat på riktigt i familjen vilket påverkat djupet av relationen. Jag var den som initierade och bar relationen i flera år i vuxen ålder efter det att han fick barn, han hörde aldrig riktigt av sig till mig och efter ungefär 4-5 år hörde jag av mig lite mindre ofta, men allt är bra emellan oss när vi ses. Borde jag ha fortsatt smsa på hans barns födelsedagar?

    Jag själv är ganska obrydd kring födelsedagar och förväntar mig varken att min nära vän eller bror ska höra av sig på mitt barns födelsedag, så det är verkligen inte det, jag undrar bara om jag gjort något fel eller om jag borde varit mer uppmärksam på detta efter att ha lyssnat på en podd där det här kom upp.

    Hur gör ni kring mindre barns födelsedagar, där barnen är för små för att själva kontaktas eller grattas, utan att man måste höra av sig och gratta till föräldern?

      Man måste ingenting. Jag hör av mig till vissa av mina kompisar när deras barn fyller år, ibland glömmer jag. Samma när mina barn fyller år, vissa släktingar skickar sms och grattar, inte alla och inte alltid samma personer heller. Vissa av mina kompisar kommer ihåg, inte alla. Jag blir alltid väldigt glad och tacksam när jag får ett sms på mina barns födelsedag men jag är aldrig irriterad/ledsen/arg över att nån INTE hör av sig.

      Jag har ärligt talat ingen aning om när mina kompisars barn fyller år. Det kanske gör mig till en dålig vän, men de har inte klagat.

      Människor tycker om att känna sig uppmärksammade och ihågkomna. Att gratta på födelsedagen är ett sätt att bidra till det, men det är ett av tusen. Välj det sätt du tycker bäst om. Generellt sett är det definitivt inte något ”alla” gör.

      Om du själv är väldigt noga med att andra ska fira dig kanske du får leverera lite extra dock.

      Jag brukar skicka en videohälsning eller kort med posten, barn älskar att få egen post! Brukar till barn som inte kan läsa lägga in en bild på mig som avsändare istället för att skriva mitt namn. Jag har en naturlig relation till mina vänners barn och syskonbarn, de skulle nog bli lite besvikna om jag inte kom på deras kalas eller grattade dem på födelsedagen. Skickar även julkort och ibland påskkort.

      Om jag kommer ihåg, vilket är sällan tyvärr. Har dålig koll på kompisars födelsedagar med nu i vuxen ålder.
      Förväntar mig inte att de ska komma ihåg mina barn.

      Alla mina vänner har många barn även jag själv, nej absolut inte här grattas inga förutom mina syskonbarn och min mans syskonbarn. Helt orimligt att komma ihåg och barnen verkar inte bry sig öht om de får ett grattis liksom (de bryr sig om presenter/pengar) men för mig skapar det en enorm stress att hålla koll på 20 barns födelsedagar.
      Är man hemma hosnågon vars barn fyller år så grattar man SJÄLVKLART.

    Har ni några tips på snygga sneakers? Gärna vita eller i en neutral färg! Är 30 år gammal om det spelar någon roll☺️

    Kan vi inte göra en tråd med gulliga saker våra män/sambos/pojkvänner gör som får oss att förstå att de tycker om oss..

    Jag börjar:
    Jag har börjat plugga igen (vidareutbildning) och varje gång jag blivit godkänd i en kurs köper min man med sig bubbel hem och tycker vi ska fira att jag är ett steg närmare mitt mål. Han hejar verkligen på mig 🙂

    Vad gör din man?

      Tar alla morgnar med barnen och jag får sova en timme extra, ostört.

      Fint!

      Min man håller reda på min menscykel och ser till att det finns choklad och min favoritmat hemma. Det uppskattar jag verkligen.

      När jag somnar på soffan brukar jag vakna med täcke också 🙂

      Nämner jag att jag e sugen på något sött när barnen har somnat så åker han & handlar utan ett ord haha

      Tagit nästan alla nätter sen vår yngsta slutade amma så att jag får mer sammanhängande sömn trots att han ska upp tidigt till jobbet. Vår yngsta sover så dåligt med..

        Äter han oxå av godiset ?

      Min man ger mig alltid genomtänkta presenter, behöver inte vara min födelsedag eller så utan bara att jag har påpekat att jag vill ha något och några dagar senare står det ett paket på bordet med exakt det ❤️
      Han tar hand om mig genom att fixa te och min Värmeflaska när jag har ont i magen (vilket är typ varje dag pga IBS) utan att jag ens behöver fråga om det ❤️
      Han märker direkt när jag har en dålig dag och ser till att mina favoritsnacks och dryck finns när jag kommer hem från jobbet ❤️
      Han hejar alltid på mig och vill se till att jag har det så bra jag bara kan på alla sätt och vis. Världens bästa!

      Han lagar all mat och sköter köket. Uppmärksammar också mens och köper choklad. Överraskar med skor och varma vinterjackor. Förser mig med material till mina intressen, tar med mig till värmen varje vinter. Skriver riktigt bra låtar till mig ❤️. Jag är sjukt bortskämd 🙈.

      Han lagar mat varje dag så den är klar när jag kommer hem och fixar alltid så det finns matlåda till mig oavsett om vi äter ute/borta kvällen innan. 🙂 Vädigt tacksam för det då jag oftast inte lagar mat om jag är själv.

    Är Gabjossposs gravid? Hon hade en frågestund där hon fick frågan och hon ville varken säga ja eller nej, tidigare har hon varit öppen med det 😁

      Jag tror det, hon skrev på bloggen att mensen var sen, och efter någon dag kom ett inlägg att hon var så glad för att hon hade fått bra nyheter, men hon skrev inte vad 😊

        Hon hade ju tagit ett test som var negativt.

          Jo men hon skrev att hon hade tagit det sent på dagen eller kvällen eller nåt sånt och att hon skulle ta ett nytt på morgonen om den inte kom 🤔

            Skulle inte förvåna mig om hon skriver så för att få trafik, nu ligger det ett samarbete ute, hon vet ju om att folk vill se om det handlar om det.

      Hon skrev att mensen var sen och i nästa inlägg att hon skulle till bästis för att berätta en sak. Tror absolut hon är gravid.

      Hon fick nån fråga häromdagen om de skulle ha fler barn och svarade ”ja det lär ju bli så 🤪😅😍” typ. Så ja antagligen. Är fan imponerad ändå, 4(!) ungar. Jag har en och hon är nio i år och jag känner ingen längtan efter nått fler barn.

      Jag är också helt säker på att hon är gravid, det märks så tydligt på sättet hon svarar på frågan. Hon har ju dessutom nämnt att hon vill ha 4 barn flera gånger tidigare.

    Jag tycker inte om mina syskonbarn och har väldigt dåligt samvete över det. Självklart är jag en rolig och snäll vuxen ändå och skickar födelsedagskort, köper majblommor, dyker upp på kalas, hittar på aktiviteter osv. Men de är så otroligt gnälliga och bortskämda. Beter sig helt orimligt mot sina föräldrar. Jag har sååååå dåligt samvete över det här.

      Du får tänka på att det inte är barnen det är fel på. Det är deras föräldrar, dina syskon.

        Absolut, men det gör ju inte barnen roligare att umgås med. De börjar dessutom bli stora och kan ta lite eget ansvar för sitt beteende.

        Jag är ärligt talat rätt trött på mina syskon och deras partners också, haha.

          Kanske bäst att distansera dig lite från dom då? (Obs ej sagt på negativt sätt😁)

            Ja, det har du rätt i. Vi umgås inte jättemycket, men det känns som att jag måste vara en bra faster/moster för barnens skull. Jag vill ju inte att barnen upplever att jag tycker att de är jobbiga.

              Vem har inte haft en jobbig faster i sitt liv? Du får tänka att du ger dem någon de kan prata skit om och när de är vuxna en chans prata nostalgiskt om sin knäppa gamla faster som inte gillade dem.

                Det är ju inte hon som är den knäppa…

              Om inte barnen är bebisar, så vet de såklart att du inte gillar dem och inte vill vara där. Barn är bäst på (tyvärr) att känna av den typen av känslor.

              Försår inte varför du ska umgås med folk du tycker är jobbiga.

              Hade inte velat att mina syskon hängde med mina barn ifall de ej gillade dem. Tycker inte det är snällt att umgås med folk man ogillar, än mindre om de är barn.

              Finns säkert andra som tycker om dem. Och om inte det tycker de väl förhoppningsvis ändå om varandra.

                Jo, men jag kan ju inte gärna tacka nej till barnkalas med motiveringen ”det vore taskigt att komma för jag gillar inte dig. Grattis på sjuårsdagen!”

                  Testa en vitlögn istället

      Förstår dig. Känns som alla barn idag är så sjukt ouppfostrade så de är svårt att gilla dom. Otacksamma och otrevliga för de mesta och föräldrarna är lata och orkar inte uppfostra eller säga ifrån.

        Hahaha förutom här då för här är alla så duktiga föräldrar😂

          Jag tycker inte barn idag är gnälligare än bloggbevaknings kommentarsfält överlag.

        Nu vet jag inte vilken ålder det rör sig om här, men barn i en viss ålder är väl generellt störiga liksom. Det hör ju till att utmana, testa gränser och prova sig fram.

        Känns också som den största klichén i världshistorien att varje generation tycker att ”barnen idag är så otacksamma och ouppfostrade”. Inte skitlänge sedan man tyckte att barnaga var det enda sättet att uppfostra vettiga ungar.

      Ha inte dåligt samvete.

      Jag hatar sambons syskonbarn över allt annat på denna jord. Sjukt dryg unge, kör över allt och alla och kräver en himla massa. Och självklart ska hen få exakt som hen vill för föräldrarna klarar inte av att säga nej. Får seriöst spader.

      Blir så fullständigt tokig så har faktiskt börjat sluta följa med när vi ska besöka svärföräldrarna och sambons syskon + barn är där också.

        Vilken obehaglig människa du är som kan sitta och skriva att du hatar, på riktigt, hatar ett barn. Ett barn. Vad är du för människa egentligen?

          Vad spelar det för roll vad jag tycker för mig själv? Är inget som jag säger rakt ut för jag är en civiliserad människa så ingen tar illa upp om vad jag tycker inombords.

          Man får tycka vad man vill, men man behöver ju faktiskt inte säga allt högt.

            Sjuk du är. Spelar väl ingen roll om du säger det rakt ut eller inte. Men att hata på ett barn och uttrycka det på det sättet du gör är inte friskt. Sök hjälp på riktigt.

          Men sluta skuldbelägg!!! Detta är väl ett ställe där man ska kunna berätta precis hur man känner och/eller går igenom utan att någon dömer? Skäms på dig

            När blev det här ett ställe där man ska kunna uttrycka sig att man ”hatar barn” och att ”barnet är djävulen själv”.

            Skrämmer mig på riktigt att det finns människor som tkr det är okej att känna och utttycka sig så om ett litet barn. Ett barn som inte passar in i mallen för hur man själv VILL att den ska vara eller bete sig. Vilka är ni 17 som gillat henne kommentar? Är ni föräldrar själva eller ensamma? Hur hade ni reagerat om någon skrev att den hatade erat barn mest av allt?

          Det finns ju barn som är riktigt vidriga..man måste inte älska alla barn.

            Har jag någonstans skrivit att man måste älska alla barn? Nej precis. Men att uttrycka sig som att man hatar mest av allt osv tycker jag är vidrigt. Sjukt faktiskt.

        Du låter inte som du mår riktigt bara. Hata ett barn mer än något annat? Jag har också barn runt omkring som jag tycker är lite jobbiga och ouppfostrade, men de är barn som ännu inte lärt sig alla regler och normer och uppförande. Inte hatar man dem, det är ju inte rimligt?

          Hade ni bara vetat hur det här barnet beter sig så hade ni hatat det barnet också.

          Barnet är på riktigt djävulen själv. Skulle inte förvåna mig om det kommer fram att hen plågar katter till döds snart.

            För att ha krav på hur barn ska bete sig (och även känna hat mot ett barn som inte beter sig som du vill) så verkar du inte ett dugg bättre själv med tanke på hur du uttrycker dig. Om du som är vuxen kan bete dig så vidrigt så borde din ribba vara ganska låg när det gäller andra.

        Om man hatar en unge över allt annat på denna jord bör man börja läsa nyheterna. Finns gott om fullvuxna människor som gör mer än att kanske ha plågat en katt. TYVÄRR.

        Obs barn som plågar katter är dock sjukt och jag skulle ha anmält till soc om jag misstänkte det, är ju en familj som behöver en intervention.

      Ha inte dåligt samvete. Du behöver ju inte umgås med dem, inte så mkt som du gör iaf. Tråkigt att barnen blivit så, beror en del på föräldrarna troligen ja.

      Mitt syskonbarn har fått ett syskon och den konstanta avundsjukan är brutal och förstår inte grejen med att bli avundsjuk på bebisleksaker. (Troligen jag som skämde bort henne som tidigare enda barn) Köpte ett kinderägg till den äldsta och russin till den lilla och ändå blev den äldre avundsjuk på russin! Köpte ett litet gosedjur med någon figur som den yngre gillar men som är barnslig för den andre. Ändå påtalar det äldsta barnet att kanske nästa gång jag kan köpa alla figurer från serien eller något gosedjur som en häst eller enhörning som hon gillar (hon fick andra saker som passar hennes ålder vid detta tillfälle). På sina kompisars kalas så tjatar barnet om hur mycket hon gillar presenterna som kompisen får och tjatar till sig tex klistermärken och dylikt som kompisen fått i present. Skäms ihjäl och tycker det är fruktansvärt att hon är så.. föräldrarna hymlar bort beteendet.

        Men usch. De borde verkligen ta tag i det där, blir inte lätt för barnet sen…

      Jag känner exakt samma 🙈 Mitt syskonbarn (ca 2) är dock bara så otroligt tråkigt!! Andra bebisar och småbarn springer runt och är glada och babblar. Hen vill bara vara med sina föräldrar, ler typ aldrig. Alltid svinblyg trots att vi ses rätt ofta.

        Det kan ju släppa längre fram i livet.

      Men precis som man inte gillar alla vuxna man träffar så gillar man inte alla barn man träffar. I genomsnitt kanske man gillar fler av barnen men att tycka 100% är toppen är ju inte rimligt. Jag har egna barn som jag älskar, har ett barn i min närhet som jag har svårt för. Hen visar drag av missunnsamhet, avundsjuka och är ganska manipulativ. Är väldigt oförsiktig hemma hos oss och det är svårt att komma i kontakt med barnet. Misstänker nån typ av diagnos men det är svårt att ta upp med föräldrarna. Jag förstår att detta inte är barnets fel men känner ändå en viss vånda när det kommer på tal att barnet ska umgås med mina barn, vilket blir ofta. Jag resonerar som så att det är ok att inte gilla barnet, men det är inte ok att visa det. Barnet är ca 7 år.

      Ett tips: träffa barnen UTAN föräldrarna!
      Mina barn slåss o skriker när jag eller pappan är i närheten, är de med någon annan är det tvärtom! De beter sig väldigt bra och är mer roliga att hänga med då!

      Kan säga att det märks DIREKT när en vuxen tycker att mina barn är osköna. Deras faster älskar sina syskonbarn men hon vill inte direkt umgås med dem (vi syskon har många barn ihop och det blir alltid stökigt o jobbigt då vi ses). Distansera dig och umgås med barne nSJÄLVA en o en, då brukar de uppföra sig och relationen kommer bli djupare och starkare istället för tvärtom.

    Vad har ni för semesterplaner?
    Behöver lite inspiration på vad man ska hitta på

      Vi ska nog jobba det mesta av sommaren, men försöka komma iväg på lite vandringar och hyra kanot och sånt. Ser också fram emot att kunna ägna lite mer tid åt klättringen. Vi flyttar från Skåne nu i vår och hoppas att vi har möjlighet att utforska lite mer av norra Sverige, nu när avståndet inte är lika stort 🙂

      /Friluftstönten

      Vi har inte råd att bo borta så vi tänkte lite dagsutflykter till nöjesparker, lekparker och vattenland i närheten. Kanske försöka tälta en natt med en 4a åring för första gången 😅 förra året hade vi barnvakt 2 nätter och sov i bilen på västkusten. De ska vi nog göra igen 🤩

        Tälta och vara nära naturen är ju dem bästa semestern. En 4-åring måste älska det och tycka det är jättespännande. Kanske hyra en kanot(går att använda friskvårdsbidrag om du har sånt via jobbet).

          Han får åka båt med morfar vid husvagnen och farmor har en kanot. Så de går ingen nöd på oss så. Vi vill bara inte lägga tusentals på att bo borta när man kan göra roliga dagsutflykter 🤩 vi badar, åker till dom största lekparkerna i närheten och ska åka till Leksandssommarland så blir nog en händelserik sommar ändå 😀

        Tält? Finns flera appar med gratis ställplatser och tältplatser. Kolla kommunens hemsida och besök olika lekparker eller badplatser om ni har barn. Finns många fina grillplatser där kommunerna tillhandahåller ved. Eller ta med pastasallad. Kommunen brukar även uppdatera med vad som händer på bibliotek samt i centrum och oftast gratis aktiviteter. Gör alltid det när jag ska resa tex. Kollar destinationens stads hemsida!

          Vissa kommuner tex Borås har att man kan hyra/låna aluminium båtar och kanoter till väldigt förmånligt pris, supersmidigt och trevligt! https://www.boras.se/download/18.1f67b3a316cb306868250585/1567062277666/Storsj%C3%B6n%202014.pdf

          Lunch tips: steka tacofärs (veg eller kött)
          en låda pasta med gurka, majs, tomat, sallad (eller vad barnen vanligtvis gillar och har i sin tacos)
          Tacosås och gräddfil på sidan.
          Tacofärsen kan man låta stå utanför i solen under förmiddagen så den inte är iskall.

            Hej magsjuka!

              Ok, vi gör så väldigt ofta och ingen har blivit sjuk.

              Kom gärna med ett eget tips till TS

      Sardinien men först i augusti. Inte varit där.

        Åh, velar mellan Sardinien och Sicilien i sommar. Är så kluven! Har ni bestämt vart på ön ni ska bo eller ska ni åka runt? 🥰

          Sicilien har massor av kultur och städer. Helt okej stränder. Fantastisk mat.
          Sardinien har ganska tråkiga städer. Bra mat. Stränderna är magiska, vattnet turkosblått.
          Välj!

            Mat och stränder/vattnet är viktigast för mig 😂 så svårt val!

          Nej inte bestämt. Varit på Sicilien och bodde nedanför taormina vid stranden. Sicilien är mysigt.

            Åh vad härligt. Sardinien verkar vara magiskt vart man än är 😊 jag fick mycket tips om just norra, hade en vän som åkte runt där endel!

      Skagen över dagen på sin höjd typ. Lite dagsutflykter i Sverige också. Annars börjar jag bli väldigt sugen på att åka utomlands till stekande sol och värme, har inte varit utomlands sen 2010. Men tar det till hösten hoppas jag, om det funkar med mina studier samt så har jag förhoppningsvis hunnit hitta någon som kan åka med.

      Vi skulle åkt till Portugal där min kille kommer från men nu verkar det som att han inte vill utan hellre håller det till påsk och jul. Så nu är det väl jag som får planera om min semester. Ska planera den för mig så får han hänga på eller stanna hemma. Orkar inte.

    Hej! Vad har ni för erfarenheter av Ashwagandha?

      Jag tycker det ger lite extra pigghet och koncentration (är utmattad med hjärntrötthet osv) men vet inte om det mest är placebo. Men det skadar ju inte att prova.

        Låter ju bra. Typ som ginseng?

          Tyckte inte den var som ginseng. Blev lugn, pulsen gick ner.

      Är det den där örten. Som dom gör så mycket reklam för. Undrar också i så fall om någon vet något om den?

      Tycker det var jättebra. Provade lifes egna märke. Var så stressad, hög puls. Hjälpte jättemycket. Tog högsta dosen direkt

        Toppen, tack snälla för svar! Vilken dos tog du? När märkte du effekt? 🥰

          Det står på hur man kan ta dom. Eftersom jag mådde dåligt så tycker jag att jag märkte skillnad ganska snabbt. Fick med en broschyr från butiken oxå.

          Förlåt märket heter kms 66 🥰 köpte på life

            Ska nog prova det.

              Gör det, absolut. Vet flera som tar det

          På burken står 3-4 om dagen men då jag var så stressad o konstig sa hon i butiken att jag kunde börja med 6 om dagen och det gjorde jag. Efter några v gick jag ner till 3 .

    Någon som har tips på någon god, nyttig mat? Gärna vegansk men inget måste 😊

      Tabbouleh

        Nyttig bara om du gör den på blomkålsris istället för bulgur.

          …Quinoa är också ett bra alternativ!

            Alltså snälla hur korkade är ni egentligen..det blir inte tabbouleh om du byter ut det till quinoa. Och vad fan är fel på bulgur. Mycket fibrer i och det är långsamma kolhydrater

          Är du dum eller? Tabbouleh precis som den är, är super nyttig. Dessutom om du byter ut grejer i den så blir inte det tabbouleh längre. Du är ju en svensk hälsofreak som inte förstår sig på olika mat kulturer. Snälla var bara tyst.

      Ratatouille, Auberginelasagne, potatis och purjolöksoppa eller grön ärtsoppa, olika goda grönsaker och rotfrukter i ugn med halloumi…. I allmänhet typ mezeliknande mat som man kan kombinera på olika sätt? Falafel, olika goda röror som hummus och babaganoush, tabbouleh osv

      Rostade grönsaker med hummus eller tzatziki. Kan också slänga in en fetaost på plåten eller lite bönor sista fem minuterna

      Vegansk tofuskagen med bakad Potatis
      Broccoli och ostpaj
      Wrap med currytofuröra
      Bakad Sötpotatis med rostade kikärtor och fetaost
      Foul
      Bönpasta med linssås

    Kom av nån anledning på en blogg jag följde för ca 1000 år sedan. Tror hon heter Linnea, bodde i Skåne och gillade att hänga upp sig i krokar… 😬. Någon som känner igen henne, bloggen?

      What the actual f… ? Hänga upp sig i krokar???

        Japp, du läste rätt… så jag följde av ren fascination och skräck. 😂

      Linnea Siljesvärd

    Söker inspiration till jobb! Jag är civilingenjör inom maskin och jobbar just nu på kontor. Har jobbat i 3 år och börjar känna mig lite deppig. Jag skulle nog må bättre av att ha ett jobb där man vistas utomhus största delen av tiden och har ett fysiskt jobb. Har ingen aning om vad det är för jobb jag söker så tar gärna emot tips vad andra jobbar med! Det kan seriöst vara vad som helst, är en analytiker som gillar utmanade uppgifter och att lösa problem. Kan vara en blandning av kontor och fysiskt jobb också.

      Tågjobb?

      VA-ingenjör? I alla fall där jag jobbar innebär det blandat kontorsjobb och att vara ute och se till projekt, hantera anslutningar osv. Inte så fysiskt ansträngande iofs ifall det är kroppsarbete du är ute efter (även om jag fått för mig att de där brunnslocken är rätt tunga…) men väldigt konkret att man är med på lats där det ska grävas, mäter ut höjder och en massa sånt. Är inte VA-ingenjör själv så jag vet inte exakt, men det verkar väldigt varierat och det finns ett stort behov inom branschen så lätt att få jobb. Är du civilingenjör så skulle du få det direkt.

    Ett i-landsproblem.. men jag fick ett jättefint halsband i present, men jag vet inte om jag kommer våga använda det för är rädd för att tappa det.. vilket hade varit jättetråkigt.
    Använder nästan bara ringar och örhängen och vet inte om jag skulle kunna slappna av med att ha det på mig..
    Hur gör ni med dyrbara smycken?

      Hur tappar man ett halsband? Jag har massor med smycken hela tiden och har aldrig blivit av med något.

      Blir du glad av att halsbandet bara ligger hemma i en låda?

        Jag har tappat just halsband tidigare, antar att kedjan gått sönder eller om jag är oförsiktig.
        Nä, det är klart att jag inte blir glad av att ha det i en låda.

        Hade en fundering på om jag istället ska byta det till ett annat typ av smycke som jag inte lika lätt kan tappa..

          Ta ditt halsband till en bättre smyckesbutik och fråga vad det kostar att sätta en extra säkerhetskedja på ditt halsband. Det har jag gjort med flera av mina dyrare halsband.

          Halsband med bra lås (säkerhetskedja) är väl jäkligt svårt att tappa bara sådär?

        Kedjan kan gå sönder genom att låset öppnar sig. Hände en gång med ett jättefint armband jag hade fått.

          Det visste jag inte att det fanns, ska kolla upp det, tack för tips! 🙂

      Använder. Men det beror på vad jag ska göra. Om jag jobbar har jag inte smycken men ska jag på föreläsning har jag det t.ex.

      Kolla upp hur det funkar med hemförsäkring osv, alternativt försäkra det? Kanske kan hjälpa dig släppa lite på den där mentala spärren att ha en extra säkerhet.

        Ja, det kan jag göra, tack 🙂

      Man kan ju sätta på en säkerhetskedja/spänne så blir det säkrare. Finns att köpa på typ Guldfynd.

        Det visste jag inte att det fanns, ska kolla upp det, tack för tips! 🙂

    När man beställer från foodora, ställer de maten utanför eller ringer de på och väntar tills man öppnar?

      Beror väl på om du har klickat i kontaktlös leverans eller inte. Men även när de ställer det utanför så plingar de ju på så att du vet att maten har kommit.

        Jaha! Jag visste inte att det gick att fylla i.🙂 men vad bra, då vet jag till nästa gång jag överväger att ta min foodora-oskuld. Tänkte göra det igår men ville inte prata med någon, alls, så lät bli ifall jag var tvungen att göra det😅

        Även om jag väljer kontaktfri leverans så ringer de alltid och ber en komma ner. Störigt när man ligger hemma sjuk och vill slippa gå ner 🙁 vissa blir irriterade om man ber dem gå upp och ställa maten utanför dörren osv

          Det har jag aldrig varit med om och jag beställer via dem 2-3 ggr i veckan.

          Stämmer inte. Det har aldrig varit någon som ringt mig. De ställer maten utanför dörren bara. Ibland ringer de på en kort signal i vändande steg typ, ibland inte ens det utan det kommer en uppdatering i appen att maten har levererats.

            Kanske är olika då, om Yaya varit med om det.

            De har alltid ringt mig och bett mig komma ut

              Så jo det stämmer i många fall

          Har också varit med om det flera gånger… bor i Malmö

    Ska snart gifta mig och det är hög tid att fråga tärnor. Problemet är att jag (nyligen) varit tärna åt en vän å inte är säker på om jag vill att hon ska vara min tärna. Någon som varit med om liknande? Är det vanligast att man väljer tillbaka?

      Enligt etikett så är en brudtärna ogift/oskuld så det är ju lätt att ta till den ”regeln” om frågetecken uppstår.

        Bra poäng. Lite jobbigt bara att en av mina bästa vänner, som jag vill välja, är gift😅

      Man måste inte ha några tärnor, om du inte vill 🙂

      Jag valde att inte ha några tärnor av just den anledningen, kändes fel att välja bort vissa eller välja någon enbart pga att jag varit deras tärna. Men jag tycker personligen inte att det är fel att välja bort någon, men jag ville undvika dålig stämning så det var enklast så 🙂

      Beror lite på vilka du väljer i övrigt osv, och varför du var den personens tärna. Om hon är en vän och du vill välja tre andra vänner men inte henne, hade jag nog sagt att det är bäst att bara ta med en fjärde. Om du däremot inte har några tärnor förutom dina systrar eller bara en bästa vän eller så, så är det ju lättare att komma undan på rimlighet. Eller om ni bara är bekanta men hon inte har några nära vänner, medan du har många närmre vänner.

    Är Under Your Skin verkligen bra? Har precis färgat håret och vill underhålla färgen, har dessutom problem med håravfall (som jag behandlar med minoxidil) och hårbotten som blir flottig snabbt trots få tvättar i veckan. De gör ju ett något oseriöst intryck med tanke på att de samarbetar med VARJE influenser samt orealistiska före- och efterbilder. Någon som provat?

      Undrar samma! Har sånt hår så det blir fett efter bara en dag, alla influencers säger ju att det är så bra, men kan det verkligen stämma? Hade ju varit dröm att inte behöva duscha håret så ofta.

        Men snälla, går nån verkligen på vad influencers säger? De får ju betalt så det är klart de säger att produkten är bra. Eller tror ni att alla influencers som av en händelse råkar gillar just under tour skin, hello fresh och matsmart?

          Det var ju frågan. Eftersom man inte går på vad flunsorna säger så efterfrågades ju vanliga människors åsikter..

          Matsmart e dock bra 😍

          Jag älskar de märket på schampoo, tvättar var tredje dag istället för varje. Och jag får ej betalt för att säga detta Hahahah

      Jag har provat det för kanske två år sedan och gör aldrig om det. De säger ju att det tar några veckor för hårbotten att vänja sig, jag gav det därför 6 veckor. Men det kliade konstant i min hårbotten och när jag väl gav upp gjorde jag det pga att jag fick sår i hela hårbotten och började blöda. Det var hemskt! Håret var dessutom fortfarande flottigt och det kändes aldrig riktigt rent.

      Synd att ingen har testat det här. Har också undrat haha

      Jag har testat och gör aldrig om det! De säger ju att det kan ta tid för hårbotten att vänja sig. Men efter sex veckor av konstant kliande blödde min hårbotten och jag slutade. Såg att fler kommenterade samma sak på deras sida men kommentarerna togs snabbt bort.

      Jag har testat det i två omgångar – Första gången för kanske 3 år sedan och då tyckte jag att det var KANON, fick på riktigt finare hår än någonsin. Tvättade typ en gång i veckan och då hade det knappt hunnit bli fett än. Slutade av någon anledning jag inte minns, och när jag skulle testa det igen nu i höstas så funkade det tyvärr inte alls lika bra, utan blev fett snabbt.

      Vet inte om de ändrat sina inredienser, eller om det är mitt hår som har förändrats.

    Skulle gärna vilja ha lite tips på enkel vardagsmat. Så enkelt och billigt som möjligt och gärna gott, i stil med typ korv och stekt potatis. Vad äter ni lata singlar som inte kan laga mat till middag varje dag? 😄

      Linsgryta/soppa med kokosmjölk.

        Det lät gott 😊

      Korvstroganoff, potatis och purjolöksoppa och en god pasta med tomatsås och typ mozzarella går ofta varma hos mig 🙂

        Mums! 😋

        falukorv med kokt potatis o brunsås
        falukorvskebabb

        Sorry var bara tvungen

      Köttbullar och makaroner
      Korv och makaroner
      Korv och bröd
      Köttbullar och potatis
      Korv och pommes frites
      Köttbullar och pommes frites
      Köttbullar med köttbullar
      Fisk-nuggets och pommes frites
      Lövbiff och klyftpotatis
      Lövbiff och pekas potatisgratäng
      Schnitzel och pommes frites
      Köttfärssås och spagetti
      Tacos
      Pastasallad
      Schnitzel och ris
      Laxröra och ris
      Pasta med riven parmesan
      Min egen variant av korv stroganoff
      Tacopaj
      Lasagnette, finns färdig mix
      Hamburgare (köper inte de djupfrysta utan de typ ”färska”)
      Hemmagjord pizza (köper en färdig deg dock)
      Kebab och pommes frites
      Ravioli på burk

        Köttbullar med köttbullar?? Haha

          Köttbullar är det bästa jag vet😍🤤 skulle kunna leva på det. Hemmagjorda helst men har inte alltid tid att göra det så jag äter alla köttbullar❤️

        Mycket gott där! 😋

          Duger bra när man inte är mästerkocken i alla fall😂 ibland får jag feeling dock, så nu har jag köpt ingredienser så jag kan göra lax- och spenatgratäng med potatismos i veckan. Har aldrig gjort det förut men det känns som att det kan bli gott😇

        Lasangette är så gott. Särskilt dagen efter. Ha i 1 dl mjölk extra.

          Ja! Och den får gärna vara direkt från kylskåpet. Gjorde det förra veckan (dock en egen variant eftersom min mage egentligen inte fixar såna där pulvermixar, inte pulvermos eller nåt sånt) och den blev farligt god, stod med kylskåpsdörren öppen och åt. Kände mig som en slusk men det var så gott😅

        Skulle kalla det där för helgmat, inte mycket nyttigt i den listan.

          Och? Det efterfrågades inte.

            Nej precis, det frågades efter vardagsmat.

              Det efterfrågades inte nyttig mat och om det är min vardagsmat så kan inte du komma och bestämma att det är helgmat. Jag har alltid en färdig pizzadeg och hamburgare i frysen, perfekt när man kommer hem en dag och inte har några rester eller orkar laga mat. Styckfryser allting också (inte köttbullar och korv men köttbitar, hamburgare etc) så det går snabbt att tina så det är min laga-snabbt-mat. 100% vardagsmat för MIG. Hade det varit min helgmat hade jag inte skrivit vad jag gör för mat.🤯

          Äsch, helgmatstips är också välkommet 😉

      smörstekta rostbröd med nutella på

        Fyyyyyy fan vad gott

        Låter vidrigt äckligt!

      Läppglans.

      Googla plåtmat 😍

      Pasta med pesto.

    Kan man bli svullen runt ögonen (ögonlock, under ögonen) av pollenallergi utan att ha problem med att själva ögonen blir röda eller kliar? Nån som varit med om det?

      Jajamensan det kan du. Är väldigt allergisk mot pollen men har aldrig blivit svullen som du – dock har min kompis blivit det så hon såg ut som en gullig tvättbjörn.

      Det känns som man kan få vilket galet symptom som helst av pollenallergi. Jag har det klassiska med näsdropp men utöver det så får jag som små febertoppar och ont i lederna. Så himla trist!

        Jag åt penicillin en gång för många år sedan, utan att veta att jag var allergisk mot det. Första symptomen var just ont i lederna. Jag var en vältränad tonåring som plöstlsit kände mig som en skruttig tant. Kopplade inte ihop det med penicillinet alls. Hade galet ont i några dagar, sedan kom utslagen över hela kroppen. Sen svullnade halsen igen 👍

        Lång historia kort – ont i lederna är tydligen ganska vanligt vid allergi.

      Ja förstå pollentecknet hos min son är att ögonen svullnar och blir som små streck.

    VARFÖR HAMNAR JAG I MODD HELA TIDEN?

    Brukar ni smsa/ringa era vänner för att gratta på deras barns födelsedag?

    Jag har inte så många vänner med barn, egentligen bara en nära vän med barn, och har precis själv blivit gravid. På barnets första födelsedag smsade jag och gratulerade, sen har jag grattat när vi pratat i telefon samma vecka eller nära inpå födelsedagen, eller frågat om firandet i efterskott men inte aktivt smsat/ringt för att gratta på själva födelsedagen. Är det konstigt eller har jag brutit mot någon etikettsregel här?

    Även min bror har barn. Jag och min bror har aldrig varit riktigt nära men när han fick barn försökte jag närma mig honom eller fördjupa relationen och vara en närvarande faster. Vi har aldrig haft en relation där vi pratar i telefon med varandra men de första åren smsade jag på första barnets födelsedag (och var självklart med på alla kalas, grattat och kommit med present) men rann lite ut i sanden efter ett tag eller det kändes konstigt att höra av mig och gratta specifikt på dagen. Det har egentligen aldrig varit något stort skav eller konflikt i vår relation men pga familjedynamik har vi aldrig varit nära eller pratat på riktigt i familjen vilket påverkat djupet av relationen. Jag var den som initierade och bar relationen i flera år i vuxen ålder efter det att han fick barn, han hörde aldrig riktigt av sig till mig och efter ungefär 4-5 år hörde jag av mig lite mindre ofta, men allt är bra emellan oss när vi ses. Borde jag ha fortsatt smsa på hans barns födelsedagar?

    Jag själv är ganska obrydd kring födelsedagar och förväntar mig varken att min nära vän eller bror ska höra av sig på mitt barns födelsedag, så det är verkligen inte det, jag undrar bara om jag gjort något fel eller om jag borde varit mer uppmärksam på detta efter att ha lyssnat på en podd där det här kom upp.

    Hur gör ni kring mindre barns födelsedagar, där barnen är för små för att själva kontaktas eller grattas, utan att man måste höra av sig och gratta till föräldern?

      Beror väl helt på vad man har för relation till vännerna och deras barn tänker jag? Tror inte det finns någon vett eller etikett i frågan.

      Ganska enkelt: Grattar dem inte om vi inte ska dit på kalas. Nu har iofs bara ett av våra kompispar barn och bor väldigt långt ifrån så vi ses ändå inte så ofta.

      Men är ju inte så att vi ringer föräldrarna för att säga grattis till deras barn? Sjukt konstigt ju….

      Jag skickar vykort till barnet bara, ingen poäng att smsa föräldern!

    Nån mer som växt upp med känslomässigt frånvarande föräldrar? Och har en ganska kall relation idag? Jag har det och det känns jobbigare och jobbigare ju äldre jag blir. När jag var liten kompenserade mina mor- och farföräldrar delvis för denna saknad, men dom finns inte kvar i livet och det känns tomt. Dom blev genuint glada när man hälsade på. Jag känner inte samma glädje och värme från mina föräldrar och det känns så tragiskt.

      Jag instämmer så på den.
      Jag har växt upp med känslomässigt frånvarande föräldrar och vi pratar idag men aldrig om djupa saker, bara lätta och ytliga grejer typ. Och hörs väldigt sällan.
      Men många av mina kompisar har sån fin relationer med sina föräldrar, och jag är så glad för dem. Men på insidan blöder mitt barndomshjärta som gått miste om så mycket kärlek och förståelse

      Jag växte upp med en pappa som var helt galen (höll på med droger) och en mamma som var kuvad och frånvarande känslomässigt på grund av allt. En del av mig är fortfarande liten och önskar mig föräldrar som kunde finnas där, vägleda och stötta mig. Hade också morföräldrar som var helt fantastiska men finns ej kvar i livet längre. Ibland funderar jag på att skriva en kontakt annons och att jag letar efter nya föräldrar, kan bli det där barnet de aldrig fick. Ärver gärna också för har då aldrig fått någon ekonomisk hjälp i livet what so ever. Vill fira jul med nån, lyssna på skivor, gå promenad , berätta om mitt jobb. Veta att det finns någon som ser mig och tycker jag är fantastisk! Har man och barn så jag är verkligen inte ensam i livet. Men just det där är en bit av mitt hjärta som verkligen aldrig kommer bli hel.

        Fy lider med dig 😔❤️

    Brukar ni smsa/ringa era vänner för att gratta på deras barns födelsedag?

    Jag har inte så många vänner med barn, egentligen bara en nära vän med barn, och har precis själv blivit gravid. På barnets första födelsedag smsade jag och gratulerade, sen har jag grattat när vi pratat i telefon samma vecka eller nära inpå födelsedagen, eller frågat om firandet i efterskott men inte aktivt smsat/ringt för att gratta på själva födelsedagen. Är det konstigt eller har jag brutit mot någon etikettsregel här?

    Även min bror har barn. Jag och min bror har aldrig varit riktigt nära men när han fick barn försökte jag närma mig honom eller fördjupa relationen och vara en närvarande faster. Vi har aldrig haft en relation där vi pratar i telefon med varandra men de första åren smsade jag på första barnets födelsedag (och är självklart med på alla kalas, grattar och kommer med present) men rann lite ut i sanden efter ett tag eller det kändes konstigt att höra av mig och gratta specifikt på dagen. Det har egentligen aldrig varit något stort skav eller konflikt i vår relation men pga familjedynamik har vi aldrig varit nära eller pratat på riktigt i familjen vilket påverkat djupet av relationen. Jag var den som initierade och bar relationen i flera år i vuxen ålder efter det att han fick barn, han hörde aldrig riktigt av sig till mig och efter ungefär 4-5 år hörde jag av mig lite mindre ofta, men allt är bra emellan oss när vi ses. Borde jag ha fortsatt smsa på hans barns födelsedagar?

    Jag själv är ganska obrydd kring födelsedagar och förväntar mig varken att min nära vän eller bror ska höra av sig på mitt barns födelsedag eller hade reagerat om de inte gjorde det, så det är verkligen inte det, jag undrar bara om jag gjort något fel eller om jag borde varit mer uppmärksam på detta efter att ha lyssnat på en podd där det här kom upp.

    Hur gör ni kring mindre barns födelsedagar, där barnen är för små för att själva kontaktas eller grattas, utan att man måste höra av sig och gratta till föräldern?

    Hur säger man till sin sambo att man inte är attraherad av honom längre? Han har verkligen släppt allt gällande sitt utseende. Gått upp massor i vikt, bryr sig inte om att klä upp sig nån gång utan glider alltid runt i typ långkalsonger, tränar aldrig etc. Så oattraktivt 🙁 vill ju inte göra slut men vill inte leva med någon jag ej tänder på?

      Bjud med honom ut på en löprunda? Insistera att handla/laga all mat och se till att det bara är nyttigt? Släng allt onyttigt hemma så fort du ser det? Göm/släng alla långkalsonger 😅 Och börja prata regelbundet om en manlig kollega eller nåt så han känner konkurrens/hot 🤷🏻 Så kanske han fattar hinten tillslut..

        Man kan ju inte slänga andras mat?? Jag skulle inte säga nåt sånt rakt ut, fokusera mer på vad ni kan göra tillsammans.

          Ge bort den då.. 😅

          Man kan ju också diskutera problemet men ur ”en kompis” perspektiv. Att man berättar det man känner men som om det handlar om en kompis och hennes sambo. Så kanske man kommer in naturlig på sin egen situation..

            Nej men va? Man kan ju inte ta bort andras mat som de köpt och vill äta. Så sjukt störigt beteende om nån skulle göra så. Det måste vara ett eget val.

              Kan man väl, speciellt om man är sambos och har delad ekonomi? Köra en Anna Skipper rakt av bara 🙂

                Otroligt oförskämt och skumt beteende! Skulle nog överväga att avsluta om nån höll på så.

                  Tycker jag inte, det är ju lika mycket hennes mat som hans. Så hon får väl göra vad hon vill med maten.. skänka/slänga/ge till hunden.

                    Men herregud så du resonerar. Man slänger inte det nån annan vill ha. Då kan han slänga hennes kläder han tycker är fula eller?

        Haha men gud? Allt för att slippa PRATA med varandra? Låter ju helt sinnes att tro att det ska förändras för att han inte HITTAR sina långkalsonger – Han lär väl köpa nya då bara. Också väldigt manipulativt att ha som taktik att göra honom osäker och svartsjuk för att få ändring.

        Det är hårt men det bästa är nog att ta upp ett samtal kring att man tycker att det är viktigt i en relation att båda två fortsätter anstränga sig för att bibehålla attraktionen, man kan göra det till en ”vi”-grej kanske. ”Kan inte VI klä upp oss lite och gå på dejt”, ”Ska vi börja träna lite ihop? Känns som att vi båda två skulle må bra av att komma igång lite fysiskt”.

        Tänker också att man kan föreslå att köpa bekväma kläder som är lite snyggare! Finns ju massor av snygga herrbyxor som är sköna, typ de här: https://www.zara.com/se/sv/bekvam-byxa-jogger-p05805623.html?v1=339578242

        Kanske ge honom snygga lounge-kläder i present, och säg att du har märkt att han gillar att vara bekväm hemma, så du tänkte att han kanske skulle gilla att ha lite snyggare hemmakläder?

          Skulle inte rekommendera Zara av alla butiker just nu 😅 Missat nyheterna?

      Man kan ju lägga fram det som att man faktiskt är orolig för hur personen mår. Ofta när man mår bra går man ju inte upp i vikt (om man inte är underviktig eller behöver av andra anledningar), glider runt ALLA dagar i sunkna kläder och lägger ner sin träning. Skulle undvikit att prata så mycket om attraktionen alls faktiskt…

        Tycker faktiskt inte det låter som man mår dåligt, mer bekvämlighet. Att gå runt i sköna kläder, alla gillar inte att träna osv.

          Men går man från att träna och vara fräsch till viktuppgång och att släppa hela sitt utseende så är det ju knappast för man mår toppen?

            Ganska vanligt när man blir sambo eller äldre 😄 Som sagt, kan va bekvämlighet bara.

        Sambon verkar ju dock inte må ett dugg dåligt utan snarare så verkar han må bra o kan slappna av i sin hemmiljö.
        Alla mår verkligen inte psykoskt dåligt för att man inte TRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNAR.
        Skulle väl göra slut antar jag, han verkar ha hittat sig själv på ett håll o sambon på ett helt annat.

      Han låter deprimerad… prata med honom om hans mående. Även söka läkarhjälp beroende på hur det är runt honom.

        Eller så är ham så äkla nöjd och avslappnad? Äntligen träffat någon där han kan vara 100%sig själv. Slippa göra sig till för någon.

          Självklart kan det vara så med. Men man måste börja med att prata oavsett. Kan också vara en kombination.

          Tänker också att det är tabu för män att må dåligt psykiskt och det pratas inte om det på samma sätt.

      Prata lite.
      Berätta hur fin han är när han tar hand om sig och mår bra. Fråga hur han mår nu, han ser sliten ut. Föreslå att ni tillsammans sätter fokus på hälsa.

    Vad får jag inte glömma i bb väskan till mig och bebis? 🙂 något ni kommit på i efterhand ni önskade att ni tog med?

      Exakt samma fråga var i gårdagens ÖS

      *bebisen

      Mjuka sköna kläder till dig. Hårborste, hårsnoddar. Lypsyl. Necessär. Amningsinlägg (om du tänkt amma) Typ det. Blöjor, tvättlappar och bindor får man på sjukhuset. Jag hade bara med en uppsättning kläder till bebis som togs på när vi skulle åka hem, all övrig tid var han bara i blöja och hud mot hud med mig.

        Tvättlappar har inte alla BB-avdelningar, men bindor och blöjor kan man räkna med.

      Snarare att jag insåg att jag tog med för mycket onödiga saker första gången. Packa typ som inför en kortare övernattning. Bekväma kläder, kanske tofflor. Snacks/godis som du tycker om. Det mesta till både dig och bebis finns på sjukhuset.

      Tydligen ska man ha LÅNG mobilladdare.
      Så du vet

        Det är ett bra tips, det saknade jag när jag var inlagd för operation och efterföljande vård, eluttagen satt så tokigt till så det gick inte att ladda mobilen och lägga upp den på nattduksbordet… (jo, jag vet att du var sarkastisk, men jag ignorerar det)

        Det är inget konstigt råd… Hsr själv alltid det på resor etc, man vet inte var uttagen kommer vara.

          Just!

      godis läsk laddare förlängningssladd godis mat läsk (igen).
      Förväntar du dig ngn slags brakfrukost efter att barnet är fött så informera din PARTNER så HEN kan styra upp detta (läser konstant om kvinnor som sörjer hela livet över utebliven pommac o leverpastej liksom).
      Sköna kläder, egna mensskydd typ nattbindor (du vill inte ha landstingets tro mig).
      Hejja hejja

    Tror att tråden på fb håller på att ta kål på Hanna T:s lust att dela med sig av sin vardag på instagram story. Vilket jag fattar, tråden är ju VIDRIG och folk är så extremt otrevliga och tycker de har RÄTT till att hon delar med sit av exakt allt som händer i hennes liv. Tråkigt för oss som gillar henne och följer henne med genuint intresse.

      De människorna är inte bara patetiska och vidriga de är ju helt galna. Hanna lägger upp en bild på deras middag och det börjar analyseras sönder att de inte kan vara hemma hos sig för de har en annan färg på sitt bord, de skriva om storleken på hennes fönsterbrädor och nån har gått in på hennes mammas konto och hittar ett inlägg från 2021 för att se vilket bord och porslin hon har. Hör de inte själva hur sjuka de är?

        Men gud! Hur orkar man ens? Har själv inte orkat läsa där inne sedan de var så arga över att Hanna inte la upp en bild på sitt barn när de badade på badhus. Hon la upp en bild på sig själv i bilen med blött hår och alla var rasande över att de säkert inte hade åkt till badhuset eftersom hon inte la upp en bild på ungen i baddräkt. Alltså det är ju fotoförbud på alla badhus, vad förväntade de sig? En bild på ungen i duschen? Nej man fattar varför Fanni inaktiverade sitt konto.

          Att Fanni tagit en paus beror nog mest på att det började komma ut otrevliga saker om hennes sambo.
          Det och att hon så tydligt lider av psykisk ohälsa som hon haft lång innan hon blev en sk influencer.

        Fan vad obehagligt, hade varit rädd på riktigt om jag var hon

          Rädd för vad?? Ingen som uttalat hot mot henne, utan man kritiserar hennes torftighet som flunsa.

      Hon är ju dock på riktigt sjukt tråkig, gör ingenting i sitt liv. Orkar aldrig göra något och höjdpunkten för henne om dagarna verkar vara att duscha. Så vad i hela friden är det du tycker är så intressant med henne??

      Roligare att titta på färg som torkar. Eller typ titta på golf. Tips!

        Håller med, hon är nog den lataste människan någonsin. Jag vet ingen annan som behöver vila efter en dusch 😅

          Men eller hur. Människan behöver ju nästan vila efter sin vila för hon är så lat.

      Får jag fråga varför du tycker hon är en intressant influenser? Det har ju gått en hel del neråt och hon har blivit sjukt opersonlig och uppdaterar knappt. Men som du säger iofs, kan mkt väl bero på mobbningen i den tråden

        Jag gillar att följa normala människor som bor på normala ställen och delar med sig av sina vardagar. Inte bara flashiga influencers som äter på bröd&salt, poserar med take away kaffemuggar och hänger med andra influencers. Sen har jag själv varit ofrivilligt barnlös och kände igen mig i Hannas kamp.

          Jag gillar också att följa människors vardagar, och gillade det hos Hanna tidigare. Men jag håller tyvärr med om en del som skrivs på fb, (har inte läst allt men har skrollat igenom lite). Tycker inte att hon delar med sig av mycket längre. Inte en enda bild från dopet igår till exempel. Det är ofta bara selfies på henne med löften om vad hon kommer lägga upp, och ibland kommer dessa inlägg aldrig.
          Jag hade gärna sett mer uppdateringar om hur livet som mamma är, men tycker att hennes instagram blivit väldigt platt och skulle aldrig börja följa henne idag om jag inte redan gjorde det. Det kanske beror på fb-tråden och att hon tappat gnistan eller är rädd för kritiken där. Men oavsett så är det tråkigt.

          Intressant! Jag tycker att hon är långt ifrån ”normal” då hon mest verkar hänga hemma eller åka till Rusta eller Dollarstore. Tråkig vardag

            Tror dock att det är en mer representativ bild av vanliga personers vardag än tex Bianca, Alice, Lojsan osv.

              Okej, och vad exakt är den representativa bilden av ”vanliga personers vardag”? Att hon shoppar på Dollarstore och Rusta istället för t ex NK och Nordiska galleriet?

              Hon har vart arbetslös i typ 8 år för att de försökt skaffa barn, hon degar hemmar hemma hela dagarna i soffan och umgås inte med någon (förutom K och nu även L) och har fram till rätt nyligen levt på sin sambos lön för att hon inte tyckt det har vart värt att jobba eftersom hon ändå tänkt vara gravid. Känns snarare som att rätt få av hennes 65k+ följare borde kunna relatera till det, och det är ju framför allt inte en vardag och livsstil att se upp till.

      Exakt vad är skillnaden mellan tråden om Ht o exempelvis andra flunsor som Bianca med flera på Flashback?? Kan fatta att man tycker tråden om Ht är hemsk men jag har läst en del o ser inget värre än vad som skrivs om då andra kändisar/flunsor. Känns på nåt vis som om Ht är nån helig ko 🤨🤨
      O en seriös fråga, ni som följer henne: varför? Jag började följa henne under gravid-tiden och hon var både personlig o rolig. Nu postar hon ju knappt nåt? Men däremot ofta annonserar att ”jag har videon av xx klar, ska lägga upp den imorgon” sen händer inget. O innan någon nu börjar gasta om att ”jamen hon har ingen skyldighet att lägga upp…” så nix, nej, hon är influencer o har detta som sitt jobb så jo, hon bör nog vara lite mer aktiv .

      Det är ju också helt sjukt att man är där inne och läser även om man är ett fan av HT. Varför gör man det om man tycker det är så obehagligt?

      Jag har dock slutat följa HT då jag tycker hon gjort sitt som ”influencer”. Hela hennes IG har blivit så sanslöst trist och upprepande. Dollarstore/rusta/Willys livet är inte superinspirerande att följa 😅

    Jag är sist på bollen som vanligt men upptäckte att Jonathan Bailey spelar i Bridgerton så nu har jag börjat titta och är fast 😍😍😍 *trehundra år senare*

      Älskar bridgeeton ❤️

        Jag blir sjukt ledsen när jag ser sådana här serier. Jag vill också uppleva sådan här kärlek och uppleva min första gång på samma sätt som Daphne upplevde sin med Simon 😭😭😭😭

          Ja men försöker också tänka hur många i den tidsåldern som fick uppleva tvärtom 😔

    🌸Hej alla lärare f-3, undervisar du i teknik? Titta hit, vi gör vårt examensarbete och skulle behöva din hjälp. Svara på detta korta formulär (tar max 3 minuter) dina svar är anonymiserade. Denna hjälp är ovärdelig för oss, tack på förhand. Ida Molina och Jakob Wahren, Linköpings Universitet

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFJnRgGzKPfFyJXSV4RatjFQn8aheqCYUg8ikMg-bhLVLtbA/viewform?usp=sf_link

      Har ni inte fått tillräckligt många svar än?

        Tack för ditt intresse, men det beror ju givetvis på vad man menar med många. Det är en relativ fråga. Det är en kvantitativ undersökning som kräver större skalor med svar ☺️

    Solskydd utan hemska kemikalier som påverkar ens hormoner, någon som vet bra märken? Har provat Skinome men det är ju svindyrt. Har även prövat ekologiska märken på hälsokostaffären typ och dom ligger som en hinna över ansiktet. Vill ha solskydd i ansiktet som inte kladdar för mycket. Supertacksam för tips!!

      EVY såklart herre gud finns inget annat.

        Tack för tips!

      Älskar beachkind <3

        Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.