252 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det skaver!

    Nån som lyssnat på senaste avsnittet? Jag undrar vad håller cassandra och Nadia på med egentligen med sina killar. Särskilt cass. Nog för att de ursäktar sig och säger att de skäms efter, men man hör ju att de tycker det är charmigt för de raljerar ju och koketterar över beteendet. Och sen försöker få det att låta som att det är en typisk tjejgrej. Möjligen bland tonåringar men inte bland 30+! Eller??

      Har inte lyssnat. Slutade lyssna på podden för ngt år sedan pga jag tycker de är ganska världsfrånvända och lite osköna emellanåt. Vad är det för beteende de pratar om?

        Känsloutbrott på sina sambos. Typ, gråta över att han inte fixade skinka till mackan.

          Slutade lyssna på podden för ett tag sen. Så jäkla less på att höra de sitta och prata om sina killar som två desperata tonårsflickor som aldrig fått uppmärksamhet från en kille förut. Känns som de tycker det är coolt/nice o va nån pms:ig brud som ska va ett känslomässigt vrak och lacka över allt? Att mannen ska vara den stora starka typ som skyddar de och tröstar och curlar med dem medans de gråter över småsaker?

          Exakt den där jargongen är en anledning till att jag slutade lyssna. Som jämnårig med dem tycker jag att det är ett mycket märkligt beteende. Ingen av mina vänner skulle bete sig så där med en partner. Man får verkligen tonårsvibbar av det hela.

        Också slutat lyssna på podden! riktigt osköna tanter som sitter & surrat som fjortisar & trycker ner varenda influencer! tycker ALLA ska sluta ge sånt här mobbing inehåll uppmärksamhet! riktigt pinsam trio! skulle skämmas ögonen ur mig som mamma om jag var en elak bitch som säger taskiga saker om unga hårt arbetande kvinnor! usch vetkligen

          Kallar du Cassandra för tant? 😂

      De verkar vara väldigt jobbiga flickvänner. Men misstänker att killarna är lite emotionellt omogna också. Är inte Cass kille fd gängkriminell som lämnade fru och barn för Cass när han satt inne? Obs källa FB

        Ooo det har jag missat. Spännande! 😅

      Håller med. Singel och undrar hur fan sådana tjejer får killar? Låter ju helt galet. Är själv lika gammal som dem. (37).
      Jag kollade deras statistik på poddindex och de har tappat mycket följare senaste året. Brukade ligga kring 77k per vecka och nu nere kring 62k osv. Men lyssnade också frekvent förr men ledsnat. Speciellt då dom ibland får kritik och kallar lyssnare för luder och fi**or.

      Sjukaste jag lyssnat på. Blir sura o känner sig övergivna för att killen inte är kvar i sovrummet när de vaknar. Gråter som en bebis över att det inte var skinka på mackan. Pinsamt. Verkar som att de vill övertala sig själva, varandra och folk omkring att det är ett normalt beteende 😅

      Reagerat ett tag nu på Cass relation.. hon ör ju uppenbarligen inte i ett bra förhållande. Jag känner igen mig till pricken på hennes beteende, när jag var tillsammans med mitt ex och hade en osäker relation. hon pratar ju om att dom har olika attachment styles och dom fungerar ju verkligen inte tsm. Han är ju kriminell som snott bilar och tryck pistoler i folks munnar så han kan ju omöjligt vara skön att va ihop med. Därav hennes beteende, hon är inte trygg. När jag träffade min sambo förändrades allt och jag skäms när jag hör dom för jag skäms över hur jag betedde mig. Det ör inte normalt!! Ett år och sååå här mkt tjafs problem och bara kämpa konstant för att relationen ska fungera?! Asså nej hur orkar man.. man ska väl va trygg och glad i sin relation.

        Känns som att hon har jätte dåligt självförtroende plus samtidigt rejäl hybris. Tänkte på en annan grej med henne. Hon ska alltid ta upp på hennes instagram om hur snygg och ung hon är. Igår la hon upp kommentarer från följare om hur mycket de hyllade deras podcast och hon var tvungen att lägga in en kommentar där det står om hur snygg hon tycker cass är. 🤣 Så genomskinligt. Hon vill konstant ha uppskattning och komplimanger om hennes utseende. Känns typ desperat. Hon tycker ju att hon är jättelik Liv Tyler. Och ofta har man sett henne lägga upp mycket om det. De är inte ens lika, oj båda har långt svart hår och blåa ögon. 😅

      Haha reagerade också på det. Tycker det är helt sinnessjukt beteende av vuxna människor att bete sig så, blir galen av att de också försöker normalisera det när de får det att låta som om det är helt normalt och rimligt beteende som flickvän?? Det är snarare emotionell utpressning, och ett fruktansvärt manipulerande beteende de borde söka hjälp för. Jag hade aldrig accepterat det beteendet om jag var deras partner. Överlag tycker jag Cassandra dessutom är så skämmig med allt hon postar om sin kille, hon verkar ha den emotionella mognaden som en 14-åring. Tydligen att hon varit singel hela sitt vuxna liv

      Min uppfattning är att både Cassandra och Nadia beter sig som två tonårstjejer som aldrig har haft en relation innan och nu är relationen deras personlighet. Det är ju, typ, det enda de pratar om ”min kille…”. Och trots att det i många fall säkert är lite överdrift för att det ska bli mer intressant, så får de ju sina relationer att framstå som toxic. De framstår som otrevliga att vara ihop med, enligt min mening. Så även om de kanske kryddar i podden, så är det inte till deras fördel direkt.

      Det blir tröttsamt att lyssna på, onyanserat och desperat. De vill så gärna ha en partner. Det lyser igenom så starkt.

      Vilken tur att man kan välja själv vad man vill lyssna på och vilka man vill följa 🙂
      Och kanske att de själva och andra tycker att vi ”inte har rätten att skriva såhär” som vi gör om dem, men de har själva valt att bli offentliga personer och tjäna pengar på de som lyssnar, läser och följer. DÅ får man faktiskt också svälja att åsikter kommer att delas.

    Ni som äter middag ensam. Sitter ni vid köksbordet eller framför teven?

      Framför TV. 🙂

      Vid datorn 🙂

      Det är lite olika. Beror på var jag är sugen att sitta. Ibland sitter jag på golvet med tallriken på soffbordet.

        När jag äter framför tvn så är det på det där sättet! Och så har det varit sen jag var gravid med första barnet för sex år sedan

        Så gjorde jag alltid när jag bodde med mitt ex och hade ett ganska lågt soffbord. Kom på nu hur mkt jag älskade att sitta på golvet (på en mjuk matta) så ska genast börja med det igen.

        Sitter också på golvet 🙂

      Ibland vid köksbordet men har ofta ljudbok eller läser vanlig bok då!

      Alltid framför teven 😅

      Köksbordet oftast.

      Köksbordet. Men iblaaand, om jag bara är så trött men måste ändå äta så framför tvn, vilket innebär i sängen då jag inte har köpt en soffa än…

      köksbordet – med min laptop framför & youtube uppe

      det börjar bli ganska knastrigt i tangentbordet av alla brödsmulor

      Har ingen TV. sitter vid matbordet, med datorn. 🙂

      Vid matbordet och lägger oftast patiens. Med riktiga kort alltså.

        Mysigt.

      Tv.

      Brukar sitta på golvet, som jag alltid gör. Är en vuxenbebis som gör allt på golvet, utom att sova och duscha.

      9/10 gånger sitter jag i sängen framför datorn. Bästa

    Idag fick jag min sista lönespecifikation från mitt vikariat, men jag förstår den inte riktigt.

    Det står:
    Flextimmar (summa)
    Slutlön semester (tom rad)
    Semesterersättning (summa)

    Har jag missuppfattat något? Får jag ingen lön? Summorna sammanlagt från flextimmarna och semesterersättningen kommer ju inte i närheten av min månadslön. Är det allt jag får? I värsta fall får jag kontakta HR-ansvarig, men hon är så fruktansvärt elak och nedvärderande så jag hade gärna undvikit henne för resten av livet.

      Omöjligt att svara på utan att veta när du senast jobbat och om lönen betalas innevarande månad eller nästa etc. Hade nog behövt se lönespecen för att se vad du menar.

        Jag jobbade mina sista dagar i april och lönen betalas alltid ut månaden efter

          Men gud, mars menade jag såklart

          Då kommer lönen för april i maj såklart.

            Men borde Anonym inte fått lönen för mars då nu i april?

      Har du innevarande lön så är det ingen lön som betalas ut på slutlönen. Fick du lön den 25:e samma månad du började?

      När jobbade du din sista dag?
      När du började fick du lön samma månad (dvs förskottslön)?
      När jag började i mitten av augusti för två år sedan på ett nytt jobb så fick jag inte lön förrän i slutet av september och då för de två veckorna jag jobbat i augusti. Så det var som en månads fördröjning. Medan jag på tidigare jobb har haft förskottsbetalt så då om jag tex börjat j augusti har jag fått full lön i augusti, men sen när jag slutat så har jag på mitt sista spec fått precis som du att det bara är den övriga ersättningen, tex ob, utbetalda semesterdagar etc.

      Men så klart ska du ringa HR, det är ju hon som vet.

        Eller så ringer du lönekontoret istället, den som bereder lönen

      Kolla så du inte har haft lön innevarande månad. Ta din senaste lönespecifikation och kolla vilka datum lönen är utbetald för. Många arbetsgivare betalar ut månadslön innevarande månad för tidsbegränsade anställningar exkl timavlönade.

    Nån som har tips på en mild concealer att ha under ögonen, jag har jättekänsliga ögon som blir irriterade av allt ögonsmink. Men behöver täcka mörka ringar 😅

      Jag håller på att testa en från lumene, haft den cirka två veckor. Hittills nöjd!

        Jag har också den från Lumene,men tycker den är lite för tjock i konsistensen…men har kommit på att deras cc-creme som är tunn och ger lätt täckning funkar bättre under ögonen på mig, som bara är en liten aning mörk under ögonen.

          (Har superkänslig och torr hy).

          Vilken från Lumene?

          Jag kör lumenes ögonprimer som concealer då jag tyckte concealern var för tjock.

      Ett tips att minska mörka ringar under ögonenr att smörja med vaselin varje kväll 🙂

        Det kan verkligen inte stämma. Du ska ju inte smörja med något så fett under ögonen.

          Fick tips av min hudläkare då jag har väldigt torr hud. Man ska bara ta ett tunt lager.

          Googla vaselin och mörka ringar.

          Vaselin går inte in i huden. Har gjort så nu efter en period av allergi som påverkar huden under ögonen, funkar jättebra. Först mild ögonkräm och sen vaselin över det under natten. Det torra är borta på en eller två nätter.

            Undra om det funkar för torra handryggar oxå?

              Jag föreslår bivaxsalva om du har extremt titta handtyggar. Bivaxsalva är jättedrygt så en liten burk räcker länge. Ett annat alternativ är att du spanat in Weledas gröna hudvårdsserie Skinfod. (Den finns bl a på Apotea om du vill handla på nätet)

              Ha en hudkräm som går in i huden först och sen vaselin som ett lock.

    Idag fick jag ett tack från min bästa vän. En vän jag stöttat igenom år av psykisk ohälsa, en som jag känt inte uppskattar det jag gjort men jag har accepterat att det är depressionen som gjort henne på gränsen till elak ibland. Fällde till och med några tårar för jag blev så glad av hennes ord (det var fler ord än ett tack).

      Vad fint ❤️

    Tankar om veckans GVFÖ?

      Kan inte bestämma mig för om det finns nåt manipulativt över torstens sätt att ta upp vissa grejer (och när han väljer att ta upp dem) eller inte

        Trodde han bara hade låg social kompetens och även svårt att kliva ur sitt ego. Alltså lite omogen, som en tonåring. Men har inte tänkt manipulativt, alltså mer smart / taktiskt. Men jag kanske underskattar honom!

      Stör mig som fan på Rosanna. Så sjukt oskön.

      Så mycket bättre än förra årets säsong!

      Möjligt att Torsten och Anastasias relation skulle kunna hålla eftersom hon är så trygg, klok och varm så att han får utrymme för sina tokigheter. Men jag hoppas inte det, för jag tycker hon förtjänar någon som ger mer tillbaka emotionellt. Han verkar väldigt ung och varför är man med i Gift vid första ögonkastet om man tror att det är för stor skillnad på att växt upp i Uppsala (180 000 invånare) och Borås (113 000 invånare), då är det väl bättre att man blir ihop med någon i sin kompositets i Uppsala?

      Rosanna har ett gräsligt beteende av ständiga ironiska eller nedlåtande kommentarer. Malmö är en trevlig stad men har knappast särskilt mycket av just skärgård, Rosanna? Förstår varför hon har svårt att hitta någon som duger åt henne, men det kan ju inte GVFÖ fixa åt henne, det är ju hon själv som måste jobba med sin inställning. Hoppas det tar slut snabbt.

      De andra verkar gulliga och jag hoppas det håller – men han killen med runt ansikte gör mig nervös ur i fort han blir stormförälskad. LUGN.

        Tycker att paret i sista stycket synkar ganska bra i sin förälskelse 🥰

          Ja ganska men blir ändå nervös över att han typ tackar gudarna att de träffat varandra efter en kvart. Typ, gillar samma sorts glass.

          Inget fel alls egentligen, de gör ju varandra glada, men det gör mig som tittare obekväm bara.

        Känns som någon hoppade av och Torsten fick den platsen

      Verkar bli en spännande säsong, stör mig på Rosanna hon känns så oskön på något vis som att allt måste vara på hennes vis. Men det kan också vara hur tv vinklar henne!

      Han från Malmö som jag inte kommer ihåg vad han heter hoppas jag får hjälp av sin fru att göra sin lägenhet mer ombonad.

        Tyckte det var så roligt hur hon sa:

        ”Hmm ja här skulle behövas ett bord…” ang köket och han sa
        ”Wow du ser det direkt bara sådär!”

          Haha, ja och att han typ hade tänkt att ha ett gym där?!

      Så pinsamt dåligt. Rosanna är verkligen inte som hon borde vara – helt sjuk i huvudet. Jimmy och Torsten likaså.

      Men vad är grejen med Mattias? Det ser hela tiden ut som att han vill springa därifrån, så obekväm!

        Mattias är såååå kär i sin kompis

          Vilken kompis??

      Att Rosanna verkar lite knepig och har en översittarattityd som är oklädsam. Torsten som aldrig skulle kunna tänka sig att vandra ensam verkar lite ängslig. Jim är uppenbarligen inte intresserad av heminredning.

    Fick ett negativt hälsobesked idag och blev så himla ledsen. Det är ingen dödsdom men kommer påverka livet och jag är för ung eg…

    Tips på tankegångar jag borde ha och påminna mig om?

    Ska tillåta mig att sörja men är orolig att jag vältrar för mkt…

      Vad tråkigt! Så svårt det där med att sörja ett besked/inte gräva ner sig. Kanske du kan börja skriva dagbok så att du verkligen kan skriva ner vad du känner? Avsätta viss tid för det några gånger i veckan? Sedan kan du övrig tid försöka leva livet utan att vältra dig? Är säkert jättesvårt nu i början…

      Finns det något du skulle kunna göra för att förbättra din situation typ kost/motion? För isåfall är det du kan göra något ATT göra i alla fall.
      Om du inte kan påverka med kost&motion, se det från den ljusa sidan. Du lever i alla fall och får ta en dag i taget. Oavsett om man är frisk eller sjuk så har morgondagen inte kommit, den är ingen garanti för någon. Så se med tacksamhet på dagen idag, de dagar du har kvar.

      Och det är ok att sörja, vara ledsen, arg och besviken. Men sedan måste man lyfta blicken och vara tacksam för det man har.

      Är de förklimateriet?
      Fick den känslan bara, så ber om ursäkt om så inte är fallet, är inne i den processen själv.

      Styrkekramar ❤️

      Tack vad fina ni är! Jag fick svår havandeskapsförgiftning till följd av graviditet som kanske gör att jag får leva med högt blodtryck/medicin resten av livet. Är bara 30 år liksom… jag måste tänka på min livsstil för jag har hög risk för hjärt och kärlsjukdomar. Men det är inte pga livsstil jag fick detta.

      Men håller med om att det är skönt att tänka att man ’gör det man kan’.

        Idag fick jag alltså konstaterat att jag troligtvis inte kommer kunna fasa ut alla mediciner som vi hoppats…

          Vad skönt att det inte var värre!

          Men ärligt talat, skärp dig. Du har högt blodtryck just nu, och KANSKE kommer ha det resten av livet? På dig låter det som du är döende och det är du inte. Gaska upp dig.

            Men sluta, det är jättetråkigt och kan framkalla en sorts ledsamhet/sorg att få reda på att man har något kroniskt. Oavsett hur allvarligt. T.ex. min man fick reda på diabetes, jag fick fick reda på artros. Båda går att hantera relativt bra med behandling och livsstilsförändringar, men var ändå tråkigt och ledsamt. Att gå från ”helt frisk” till att man nu har något kroniskt för alltid.

            Ja, TS kanske kan bli bättre. Men hon är ju ledsen för att hon fått reda på att det sannolikt är kroniskt. Man kan sörja sin hälsa.

              Anonym: tack för förståelse!

            W: oskön kommentar. Jag bad om lite pepp. Jag kommer inte deppa ihop i all framtid men just idag har jag varit låg. Alla har sagt att man blir frisk efter havandeskapsförgiftning men så är tydligen inte fallet. Det är också kopplat till att jag kanske inte borde bli gravid igen…

          Har haft likadant men det gick faktislt över även om det tog lite längre tid än vad man först trodde

        Jag har också en kronisk sjukdom jag är ”för ung” för. Sorgen kommer och går lite, det får man tillåta sig. Oftast kan jag ju leva mitt liv som vanligt, men ibland blir jag påmind och är ledsen en dag eller två eller tre här och där.

        Beklagar!

        Jag har en kronisk sjukdom som påverkar livet rätt mycket. Livslång medicinering är en sak. Fick diagnosen när jag var 16-ish. Och det var ju allt annat än roligt i den åldern. Men nu har jag liksom vant mig, visst är det jobbigt (sjukt mycket bättre numera dock) men det går an. Man vänjer sig vid mediciner och läkarbesök, sen vet jag inte hur det för dig kommer att påverka vardagen men försök att vara positiv, skulle gissa att man får nya rutiner som i slutändan smälter in rätt bra i livet.

        Jag brukar försöka vara tacksam att det inte är värre för mig. Det känns rätt ofta piss (speciellt när jag tänker på det 😅) men jag har det ändå rätt så bra. Kanske inte är det man vill höra när man precis fått en diagnos men jag tror på att anstränga sig lite extra för att vara tacksam för det man har.

        Hoppas att allt blir bra för dig och att du trots allt slipper medicinerna! ❤️.

          Tack! Jo men känner också att det bästa är att fokusera på det man är tacksam för och att det faktiskt kunde vara värre!

          Traumat i att läget var kritiskt och livshotande under förlossningen var ju så nyligen fortfarande. Jag tror att accepteras + tiden kommer hjälpa.

          Önskar dig hälsa och lycka

        Från en som också har högt blodtryck. Det är helt okej att ha det! Jag är 30 år och har tagit blodtrycksmedicin sedan jag var 10 år. Smal, aktiv osv, ändå är blodtrycket högt och jag kommer nog alltid behöva ta mediciner. Men det påverkar mig ärligt talat inte alls, jag mår inte dåligt av vare sig blodtrycket eller medicinerna, har noll biverkningar. Gällande risken för följdsjukdomar är fördelen med blodtrycksläkemedel att det väldigt effektivt minskar risken för sådana 🙂

        För mig har graviditeter också gått bra, jag har behövt gå på milt blodförtunnande läkemedel i förebyggande syfte och gått på extra blodtryckskontroller och något extra ultraljud men allt har gått toppen och barnet är friskt. Tappa inte hoppet om en ny graviditet om du vill ha ett till barn, det går ofta att få en frisk graviditet med lite stöd!

      Förstår att du är ledsen, ta dig tid att tänka alla tankar och känna alla känslor du behöver!

      En positiv sak jag själv upplever med min sjukdom, är att trots att jag har och kommer vara sjuk hela livet, så är jag i ”rullorna”, läkarna har koll på mig och min sjukdom och jag får den hjälpen jag behöver! Många gånger tycker jag att min sjukdom är piss och jag har o land svårt att hantera dess innebörd, men då surar jag ett tag och försöker sedan tänka på att alla undersökningar, operationer och mediciner har gjort mig starkare

      Har också kronisk sjukdom (men inte ”för ung” för den på något sätt) och jag har försökt gå in med en ”oj vad spännande, vad är detta?”-attityd och inte gå in i ältande som jag annars lätt tenderar att göra. Och det har typ hjälpt? Efter 2-3 försök har jag fått rätt på medicineringen och märker inte av min sjukdom i vardagen längre. Medicineringen ger mig inga biverkningar och jag mår toppen. Förstår verkligen att det inte är så för alla och att alla inte har samma tur med medicineringen, men för mig har det hjälpt att inte ta det på stort allvar och tänka att det här ändå var en grej jag drabbats av och att det är lika bra att lära sig leva med det.

        Inspirerande, tusen tack!

    Det är alltid telefonförsäljare, eller folk från ”undersökningar” som ringer på kvällarna. Blir så besviken varje gång telefonen ringer och det är ett okänt nummer istället för någon vän…
    Inte för att jag har många vänner… men ibland saknar jag ju någon att prata med. :/

      ♥️

      Finns det någon du skulle kunna försöka bli vän med? Någon i din närhet typ i jobb, skola, träning etc?

        Nja.. svårt. Jag studerar, så jag kan försöka där… men det är inte lätt att lära känna folk. Jag ska göra mitt bästa dock. 🙂 Har gått segt hittills.

          Jag har haft lite samma så därför jag frågar. Jag flyttade till ett nytt land för något år sedan och det har varit väldigt svårt att lära känna folk, tills jag började på ett nytt träningsställe förra året. Nu har jag folk där som jag pratar med och vi skriver på Messenger och bokar in så vi kör samma pass. Inte hängt utanför träningen än men jag samlar mod till att fråga 😅
          Så vet hur svårt det är men om någon sagt för ett år sedan att jag skulle haft ett gäng med 5-6 tjejer som jag hördes med och träffade flera gånger i veckan hade jag aldrig trott dom. Vi pratar om annat än träning också även om vi kanske inte riktigt gått så djupt på typ ”hur var din barndom-nivå” än 😊

            Precis. Jag är inte mycket för att träna…
            Mitt största hopp hittills är väl att fråga om vi kan ta en kaffe innan/efter en föreläsning, eller redovisning eller så… Vi har ju grupparbeten.. så det borde gå att lära känna någon..

              Håller tummarna för dig! Och ja hur jobbigt det än är så måste man våga lite om man vill ha förändring, men jag känner ju själv att det är läskigt och utlämnande. Men så brukar jag försöka tänka är att det värsta någon Jan säga är ju nej och samtidigt om någon hade frågat mig så hade jag sagt ja.

          Kan du hitta ett extrajobb och lära känna folk där? Jag har alltid lärt känna nya människor via jobb (nästan alltid i alla fall). Har ni inga aktiviteter i någon förening/kår eller vad det kan heta?

            Jag ska vara ärlig och säga att jag inte brukar gilla kårverksamhet. Är inte mycket för att festa och så. Men jag ska kolla upp om de har pubkvällar eller något sådant.. kanske kan gå någon fredagskväll…
            Jobb har jag sökt lite, men inte fått något än.

              det kanske finns exempelvis danssällskap

              inte alla kårföreningar är dödskrökarföreningar

      Kan du inte ringa till någon av dina vänner istället för att vänta på att de ska ringa? Telefonen fungerar ju åt två håll

      När ska de ringa då? Du är väl på jobbet dagtid?😄

        🚀

    Har alla fått tillbaka på skatten? Gjorde deklarationen i tid utan ändringar men fortfarande inga pengar.

      Ja, jag fick i början av april!

        du kan *skatta dig lycklig*

          Hahah, sånt kasst skämt att jag ändå skrattade rakt ut. 😄 Tack!

            bättre skämt än donken skämtet i uberinlägget

      Har du Kivra?

        Ja

        Jag fick mina tidigt trots att jag inte har Kivra.

      Nej väntar på mina.

      Nej men det var för att jag gjorde en ändring. Gjorde samma sak förra året och fick då i juni.

      Vilket datum gjorde du deklarationen? Logga in och kolla vilket konto du har anmält, kanske är det ett gammalt kontonummer?

    Någon som vet varför Anders Lundin är programledare för Robinson istället för Petra som var förra säsongen?
    Har helt missat varför hon inte är kvar

      För att Anders är OG som programledare för Robinson

        Nej, det är Harald Treutiger.

          Jojo men skillnaden är ju att Harald Treutiger inte vill ha något med SVT att göra.

            Men Robinson går ju på tv4

        Va? Anders är inte första, det var Harald Treutiger. Oj vad jag känner mig gammal.

          ”Ge din fetma en känga – lev en vecka på Tengah” 😁

      Ren gissning, men det är ju två säsonger per år och kanske inte är nån av dem som vill/kan åka ner till Filippinerna så ofta. Så de kanske växlar.

        Precis så är det. Petra har ju ett relativt litet barn som hon inte Vill vara ifrån så mycket.

      Hon hade sagt från början att hon inte skulle vara med så länge för hon inte kan vara borta så mycket från sitt barn.

    Någon som blir väldigt röd i ansiktet? Min hy har slagit bakut och jag blir rödflammig. Provat med koreanska märken med mycket fukt, provat andra märken också med fukt. Men jag är så torr och blir så röd.
    Nu är jag gravid och det har blivit ännu värre. Jag sminkar mig inte de dagar jag arbetar hemma för att låta huden vila men måste ändå ha kameran på för möten och gillar inte att se hur röd jag ser ut. Någon som har tips?

      Tidigare kommentar försvann… Kom det röda i samband med graviditet? Grattis btw! Iaf, när jag blev gravid fick jag perioral dermatit som jag aldrig tidigare haft. Hormonerna kan ju ställa till det med både det ena och det andra. Hör med din barnmorska!

        Stress och hormoner kan det vara.

      Tror det är hormoner. Samma för mig men är äldre o därav Tror jag det är hormoner, aldrig haft problem förut. Försök bara o använda lugnande krämer, spf

      Lumenes cc kräm dämpar det röda, billigaste cc krämen oxå , lite som en foundation. Använder varje dag

      Ja finns märke på apoteket vit förpackning från Frankrike. Dämpar det röda jättebra

        Smink eller hudvård?

        La roSet r possey? (Kan ej stava det)

          La roche posay. Väldigt bra!

            Vilken produkt? De har ju enormt många

      Tack för tipsen ovan, ska prata med BM och prova krämen och cc creme de dagar jag sminkar mig.
      Det kom tyvärr innan graviditeten men har eskalerat iom graviditeten. Har känslig hy och träffat en dermatolog för några år sedan som konstaterade att jag har Keratosis pilaris men detta känns och ser annorlunda ut.

      Är du mkt torr så testa HTH.Det kan svida i början,o man blir röd,men de pyttesmå sprickor i huden läks,och sen blir huden verkligen mjuk o ickeröd.
      Finns också en anti-rouge creme från Avene som är mkt mild och mjukgörande och är lätt grönfärgad som dämpar det röda.

      Du kanske behöver en fetare kräm? Jag kan smörja med hur mycket fukt som helst men utan fett är min hy lika torr igen ett par timmar senare.

    Alltså kan vi prata om Denice Mobergs app!?! Hon släppte den idag och den är katastrof!! Recepten är jättedåligt översatt från engelska. Inte alls de hon själv brukar äta och lägga upp heller. Träningspassen funkar också jättedåligt. Känner mig totalt blåst. Trodde aldrig hon skulle sätta sitt namn på något så dåligt..

    Carl Hedin kommer vara borta från sociala medier till sommaren enligt hans egen Instagram, vad tror ni att han gör? Spelar in tvprogram antagligen? Vilket kan det vara tror ni? 😁

      Känns ju inte som något man gör som elitryttare? Alltså skulle vara borta i flera veckor? 😅 men annars har jag inga andra förslag

        Mästarnas mästare eller liknande? Dålig koll på utbudet hahs

      Jag tror på superstars 🤩

      Jag vet en annan ”kändis” som är iväg och spelar in Förrädarna nu men tror att den inspelningen bara var 10 dagar ish. På Carl Hedin låter det som att han ska vara borta längre

    Förra måndagen fick jag extrem nästäppa som höll i sig några dagar, till helgen blev det bättre och är mycket bättre nu men har inga smaklökar alls😭 blir så deprimerad😭💔 har ni något tips eller är det bara att vänta? Har aldrig varit utan smaklökar så här länge förut.

      Haha samma här. Har varit förkyld i en vecka snart och har ingen smak. Inte någon direkt lukt heller men försöker trigga igång den genom att lukta på mina parfymer.

        Hahaha gjorde det när jag hade corona. Sprayade på handleden och sniffade men kände ingen doft. Innan jag hann tänka slickade jag på den nysprayade parfymen😂

        Kände något jäkligt äckligt men utan direkt smak (och smaken försvann dagen efter)

          Jag stoppar halva näsan i korken på flaskan typ 😂😂😂

      Hände mig för ett par månader sedan! Så hemskt var det.

      Jag testade nässjölj, andades ånga, nässpray. Vet inte om det hjälpte eller om det var tiden. Men plötsligt kom det tillbaka och allt smakade himmelskt gott då!

    Mens!
    Kan man göra kolposkopi trots någon form av blödning?

      Ring dit du ska gå för att göra undersökningen. Om det inte står på pappret du fått.

      Yes. Ha tampong och informera 🙂 // sak jobbar med det.

        Men det går ju inte ha en tampong inne!! Hur ska läkaren då kunna se livmodertappen??? Jobbar du verkligen med detta? 🤔

          Du tar väl ut den precis före!

            Hört talas om binda? Personen pratade om fel sak dessutom.

          Koloskopi görs i ändtarmen och mig veterligen är det inte där livmoderhalstappen sitter 🙂 men antar att personen menade blödning i ändtarmen? Skulle gissa att det inte spelar någon roll men du kan kanske ringa och fråga innan du åker dit? Om det är mens eller någon annan form av blödning från slidan borde det funka med tampong, och om man ej kan ha det borde det nog ändå gå att lösa, de lär inte vara någon brist på rent vatten och handdukar om du behöver tvätta dig efteråt. 🙂

          Hoppas allt går bra för dig! ❤️

            Haha ser att jag läste fel! Men min gissning är detsamma ändå, går sannolikt bra men ring och fråga om du inte vill riskera att åka dit i onödan! Lycka till!

      Gjort det flera gånger😊 visade sig att det var endometrios i tarmen och att jag därför alltid gjorde koloskopi vid mens (de ville att jag skulle komma in direkt jag blödde ur tarmen för att försöka hitta blödningen).

        Du pratar om KOLOSKOPI. Frågan gällde KOLPOSKOPI som är en undersökning av livmodertappen vid cellförändringar. Har inget med tarmen att göra.

      Ja, sätt in en tampong bara

        Men herregud 😂

      Tack för svar!

    Jag har fått ett jobb! Efter fyra månader av att vara arbetslös känns det jävligt bra.

      GRATTIS!!! Hur ska du fira? 😊

      Grattis till dig.

      Om du är nöjd är vi nöjda ❤️

      nu måste du byta nick

      Vad roligt! Dags att byta nick 🙂

      Grattis 😍 det måste du fira

      Grattis!! Vad kul!

      Åh vad snälla alla är! Måste definitivt byta nick! Funderar på att dra ut för att äta lunch imorgon för att fira!

      Hurra och grattis! Vad jobbade du med innan du blev arbetslös och vad ska du jobba med nu? Du vet att du (om ekonomin tillåter) ska unna dig något extra fint när första lönen kommer?

        Jobbade som utredare på en väldigt stor myndighet inom brottsbekämpande verksamhet och kommer att börja jobba på en annan statlig myndighet. Det ska bli väldigt roligt faktiskt. På mitt senaste jobb hamnade jag inte rätt så ser framemot att få börja på nytt.

          Spännande! Det är så fascinerande att läsa om vad andra hör och klarar😊😊😊

          Spännande med nytt jobb, nya kollegor och skönt att få in lön igen. Grattis till att du kammade hem jobbet!

    Hej på er, ni som har besvär med rosacea, har ni även lite ljusa upphöjdnader i huden? Svårt att förklara men lite som små blåsor nästan fast det inte är det.

      Jag har haft små blåsor/ upphöjnader som du beskriver, men vad jag uppfattar innehåller var (!?), men har använts Finacea sedan några veckor tillbaka och huden börjar bli mycket bättre! Är fortfarande väldigt rödflammig så hoppas det lägger sig snart!

        Åh tack för svar!! Då ska jag nog köpa det och testa också 😊

          Det är väl på recept

      Intressant! Fick rosacea efter graviditet och har aldrig kopplat ihop min ”blåsa” på näsan med det men nu när jag tänker efter kom den samtidigt som rosacean kom. Har bara en sån men det ser ut som en liten blåsa men när jag rör på den går den inte att klämma osv.

        Men åh ja precis, jag har 4st tror jag. Inte tänkt på det heller tidigare men nu när jag fått flera så har jag börjat undra vad det är

      Japp. Kollega tipsade om soolantra, inte kunnat testa dock pga. Graviditet och amning.

        Ah vilken tur jag frågade här då fler verkar ha samma. Tack så mycket för tips! ⭐️

        Ja på soolantra!! Det enda som hjälpte för mig efter flera år av katastrofal rosacea.

          Tusen tack! 🙏

        Soolantra är fantastiskt! Enda som hjälpt mig

          Tack!! 🙏

      Jo, det har jag haft. Men efter att jag började använda Eucerin Antiredness soothing care, har jag blivit så otroligt mycket bättre i huden.

        Jag har slarvat o bara använt massa andra krämer. Men nu när det blivit värre måste jag ta o köpa rätt sorts kräm för huden. Tack så mycket för tips och skönt att det blivit bättre i huden för dig! 😍

    Någon som köpt D.enice M.obergs app? Vad tycker ni?

      En har skrivit högre upp.

    Vad ska man ta sig till när livet är hopplöst och det inte kommer bli bättre?

    Jag är i övre trettioårsåldern, har autism/adhd, svår ptsd, en eventuell språkstörning (har svårt att prata/uttrycka mig) och en depression som pågått i ungefär femton år. Har även funderat kring om jag har en intellektuell funktionsnedsättning då jag inte klarar av att ta hand om mig själv eller sköta min hygien.

    Har ingen familj, inga vänner och ingen släkt. Har dessutom en defekt i mitt utseende som gör att jag inte kommer kunna träffa någon. Vill inte säga vad det är men det sitter i ansiktet och har uppstått pga att jag ej har tagit hand om mig själv, och det går inte att fixa. Blir uttittad av folk var jag än går för att jag är så konstig och pratar så konstigt och känner mig så olycklig för att jag har drabbats såhär av allt.

    Vad ska man göra när livet är ett hopplöst mörker och man aldrig kommer att kunna bidra till samhället utan bara vara en parasit som lever på bidrag?

      Går du och pratar med någon? Har du ingen släkt kvar? En vän ?

        Har ingen i mitt liv, delvis pga min autism som gör att jag inte klarar av sociala situationer eller relationer överhuvudtaget.

          Tråkigt att höra. Går dui terapi, det borde du få hjälp med först?

            Har gått i terapi och det hjälpte litegrann men jag har varit med om väldigt mycket i mitt liv så är väldigt trasig tyvärr. :/

      Låter som du har det tufft.
      Baserat på det lilla du skriver tror jag verkligen ej att du har en intellektuell funktionsnedsättning. Du kan formulera dig och skriva väl och skriver orsak och samband osv, resonemang på en nivå som brukar vara svårt om man har en intellektuell funktionsnedsättning.
      Bristande hygien är ju vanligt när man har psykisk ohälsa.
      Kanske kan det va värt att ansöka om kontaktperson via socialtjänsten? Så kan du träffa ngn som du kan prata med och göra aktiviteter med.

        Tack. Ja glömde skriva det, har redan en kontaktperson som jag träffar ibland.

      Hej, har du boende inom LSS, så du får lite hjälp och stöd där? Du behöver någon bra att prata med. Du är ingen parasit, du har inte valt att få en massa olika tillstånd, det är sjukt orättvist hur vissa får mängder och andra verkar få väldigt lite problem.
      Om du har LSS be att få prata med en psykolog. Har du inte det, be om boendestöd och att få stöd när du pratar med kommunens handläggare. Så här ska du såklart inte behöva ha det!

        Nej, jag har egen lägenhet. Behöver det för att få ha mitt eget privata lilla utrymme utanför psykiatrin och alla andra insatser jag har. Har haft boendestöd tidigare, tyvärr vill jag helst klara mig själv så mycket som möjligt och vara ”normal”.

          Jag förstår dig. Vi har en son som har egen lägenhet inom LSS och han känner som du, han vill helst klara sig själv. Men han har olika ”tillstånd” och IF, så han behöver stöd. Han glömmer bort det här med personlig hygien, att ha mat hemma och liknade. Men som du med boendestöd, gäller det ju att man hittar någon man känner sig ok med. Att man kanske kan göra lite roliga saker ihop för att bli bekanta och att du känner dig ok med påminnelser om t ex ta disken, ta en tvätt osv Men jag tycker att en som du kan lufta allt du funderar på, kanske skulle kunna hjälpa dig? Du kan ju fundera på det och man får byta, om det är någon man känner, nej, det känns inte alls bra. Lycka till!

            Har haft boendestöd tidigare och tyckte inte alls om det tyvärr, men det är ju bra att det finns för de som vill ha det. Tack.

      Boendestöd?
      Kan du få komma på någon anordnad aktivitet kanske? Har du jobb?

        Jag är sjukskriven pga utmattning och min autism bl.a. har testat massor av olika aktiviteter/sysselsättningar men jag passar inte in socialt så det slutar alltid med att jag blir utmobbad typ och att jag kollapsar mentalt + fysiskt pga ångest och utmattning så ny har jag ansökt om sjukersättning

      Kontakta funktionshinderenheten i din kommun så du kan få stöd och hjälp.

      Kommer du ihåg vad du gillade att göra innan du blev deprimerad?
      Hur ser din kontakt med vården ut? Har du någon samtalskontakt?

      Jag tror du gör klokt i att inte tro på allt dumt du tänker om dig själv. När man mår som du är det även vanligt att man inbillar sig att andra ger blickar/tycker att man är konstig osv.

      Har du någon sysselsättning (studerar/arbetar) eller är du arbetslös/sjukskriven.

      Det finns så många i liknande sits som din och det finns faktiskt hjälp/stöttning att få från samhället och för eller senare hittar du ett sammanhang där du får leva ut ditt bästa jag!

        Förlåt såg inte att du skrivit mer och besvarat många av frågorna.

        Försök dra i de trådar du har. Behövs ytterligare utredning? Fortsatt terapi? Så småningom kanske du är redo för att testa en ny plats att arbetsträna.

        Jag vet inte var i Sverige du bir men det finns en rikstäckande förening som heter RSMH -riksförbundet för social och mental hälsa i den föreningen kan vem som helst gå med och mobbning är inte tillåten. De har träffpunkter
        med olika aktiviteter/otvungen samvaro över en fika. Där finns personer som har liknande utmaningar som du. Det är väl värt att kolla upp!

    Följer en viss influencer (vill ej nämna namn pga känsligt ämne) sen ett bra tag tillbaka. För kanske 2 år sen pratade hon väldigt mycket om hon var ätstörd, men med tiden så blev hon bättre och fick en bättre relation till sin kropp och mat och pratade då mycket om det. Nu har hon dock helt plötsligt rasat i vikt, man lägger verkligen märke till det.

    Det har fått mig att tänka en hel del. En person kan ju gå ner i vikt utan att en ätstörning är inblandad, men hur vanligt är det? Kan man lita på att en influencer inte rasat i vikt pga t.ex svält när hen varit öppen med ätstörningar förr? Ska man som följare ignorera den stora (oroväckande) förändringen helt och hållet?

      Sofia Wood?

        Nej, men kommer ej skriva ut namnet som sagt. Dom som följer henne har antagligen märkt av det

      Förmodligen ätstörning
      Igen. Om hon inte möjligtvis var relativt överviktig innan o kanske har lagt om kosten. Nyfiken på vem du menar.

      ”En person kan ju gå ner i vikt utan att en ätstörning är inblandad, men hur vanligt är det?”
      Ganska vanligt ändå, finns ju många sjukdomar och behandlingar av sjukdomar som kan orsaka viktnedgång. Även sådant som stress, relationsproblem, depression m.m. kan ju (indirekt) orsaka viktnedgång.

      ”Kan man lita på att en influencer inte rasat i vikt pga t.ex svält när hen varit öppen med ätstörningar förr?”
      Naej, alltså du ska nog i mångt och mycket inte lita på att influencers är helt öppna med deras nuvarande tillstånd. I slutändan är de en slags mix av privatperson och företag, och var den gränsen går vet man aldrig riktigt. Vad de delar med sig av är noga urvalt. Sen oavsett influencer, så ligger det i ätstörningars natur att man är hemlighetsfull med sitt tillstånd. Någon som försöker bli frisk kanske försöker vara med öppen, men ätstörningar i sig gör att den drabbade ofta är väldigt lurig med sina ätstörda beteenden.

      ”Ska man som följare ignorera den stora (oroväckande) förändringen helt och hållet?”
      Ja, det tycker jag ändå. Som följare har du egentligen inte särskilt stor insikt i influencers faktiska liv och vad som sker. Du kan observera en viktnedgång, men den är förmodligen då inte heller obemärkt för influencern själv eller personer i dennes närhet. De vet bättre vad som händer och vad det beror på. Att påtala viktnedgången själv som följare lär inte göra särsklit mycket. Antingen ignoreras det, eller – i värsta fall – kan det stärka känslan av att man vill gå ner mer i vikt (för det märks! som ger en adrenalinrusch).

        Tack för bra svar!

      Alexandra Nilsson! Blivit väldigt märkbart smal igen! 🙁

        Ja, har ocå tänkt på det

        Det är inte Alexandra! Men det verkar ju som att det finns fler än influencern jag pratar om, riktigt sorgligt😕

          Elin Skoglund?

            Nej

      Paula?

        Nej. Känner ärligt inte igen någon som nämnts förutom Alexandra

          Sandra lindahl?

            Nej

      Peg Parnevik?

      Tips, svara inte nej på folks gissningar om du inte vill avslöja vem det är…

    Jag är toastmadame för första gången i mitt liv för en väns bröllop. De som vill hålla tal ska isåfall meddela det till mig, detta står på bröllopsinbjudan-kortet. Är tre månader kvar till bröllopet och ingen har meddelat att de vill hålla tal ännu.

    Är det ok att jag skickar ut påminnelse och frågar om vilka som är intresserade av att hålla tal? Eller bör jag invänta och låta de själva ta kontakt med mig när det närmar sig bröllopet ännu mer? Jag tänker nämligen att bröllopsinbjudan-kortet kikar man kanske i princip bara på i början när man får det och det skickades ut för flera månader sen, så det är säkert så att majoriteten har glömt och kanske t.o.m. kommer glömma att intresseanmäla detta i tid till mig, eller?

    Tack på förhand!

      Tycker absolut du kan skicka en påminnelse, om något ligger långt bort så tänker säkert en del ”ja, men det fixar jag sen”.

      Men skulle kanske vänta tills det är typ 2 månader kvar, och sen ytterligare en (om det är glest med tal) tills en vecka innan absolut sista deadline (som beror på dig/brudparet och när ni måste spika schema/program).

        Ok tack så mycket för svar då gör jag så!

      Jaaaa kontakta dom som brudparet framförallt förväntar sig/önskar ska hålla tal!!!

        Ja jag tänkte speciellt kontakta de närmsta. Menar du jag bör göra det nu eller lite senare?

          Beroende på bröllopets storlek, förväntningar, din tid och tillgänglighet såklart men jag har satt skarp deadline 3 mån innan. För att ge oss själva som toastmadames så bra förutsättningar som möjligt för resten av planeringen. Sedan behöver man kanske inte veta innehållet till punkt och pricka men i stora drag för att kunna planera ett bra flöde.

            Men va? Ska ni kräva att folk redogör för vad de ska säga i sina tal tre månader i förväg?

              Håller med, låter helt orealistiskt. Skulle säga kanske 2-3 veckor innan som absolut sista tillfället att ordna sådant. Liksom, såvida det inte är ett enormt stort bröllop där allt måste klaffa på sekunden med massa olika leverantörer, så går det ju absolut att tweaka saker och ting.

              Tre månader i förväg är bröllopet knappt på horisenten för de flesta gäster. Inte för att de inte bryr sig eller ser fram emot det, men bara för att det ändå är en massa veckor och helger emellan med annat inplanerat.

            Ok tack för svar. Det låter bra!

      Jag tycker att det är rimligt att anmäla tal ungefär en månad i förväg. För övrigt tycker jag att det är ett oskick att toastmaster/madame ska veta vad folk ska säga i talen.

        Håller med, men TS skriver väl inte att de i egenskap av toastmadame ska veta vad folk ska säga i talen? Eller menar du det helt som en ”för övrigt”, alltså inget TS nämner med appropå bröllopstalk. Håller isåfall helt med dig! Speciellt som en sådan som skriver ett tal typ en dag till timmar innan det ska hållas haha

          Nej det var mer som en ”för övrigt” med tanke på tidigare svar i tråden. Har varit med om att en toastmaster ringt och velat veta vad jag skulle säga och eventuellt ”ge mig tips”. Även om talet är klart (vilket det aldrig är för mig) känns det liksom lite privat innan det är dags, man är tillräckligt nervös som det är.

        De bröllop jag varit involverad i har bruden haft tydliga och raka krav på talens längd och innehåll. Därför har vi varit tvungna att ta del av innehållet (ej ordagrant men övergripande). Jag tycker absolut att det är rimligt att kräva hint om innehåll, då upplägg av talen med fördel bör blandas upp också (skojiga varvat med snyftiga).

          Vissa blir verkligen galna när det kommer till bröllop. Att ha önskemål om att talen inte ska överstiga en viss längd eller inte innehålla taskiga eller pinsamma grejer är ju en sak, men att ha krav på längd och innehåll är bara pinsamt. Det är ett privilegium att någon bryr sig tillräckligt mycket för att hålla tal, inte tvärtom.

    Har ni köpt nåt som en influencer har rekommenderat? Jag känner motsatsen och vill INTE prenumerera på hello fresh eller köpa spf från mantle t.ex. Blev besviken när jag såg flera influencers göra reklam för polarn och pyret, tycker de gör bra kläder och kände mindre lust att handla där, så märkligt. Däremot använder jag mig av rabattkoder från influencers om jag ska handla från en specifik butik t.ex men är skeptisk till alla produkter de rekommenderar.

      Jag är typ likadan. Jag ogillar sånt som ska bli trendligt och värsta hypat.

      Dom får ju kläder gratis o gör reklam för dom sen säljer dom kläderna ganska dyrt när de använt färdigt dom. Så köper varken av dom el polarn o pyret

    Är det okej att flirta på jobbet? Vad går gränsen och hur ser ni på flirtande?

    Min kompis pratar ofta om män/killar hon jobbar med. Hon ser bra ut, är smart och trevlig. Men hon upplever att hon får stämpeln som flirtig.

      att tjejer flirtar med killar är okej tycker jag, men inte tvärtom för att många tjejer känner sig obekväma av det

        Hahaha men gud vilken märklig kommentar! Väx upp.

      Don’t shit where you eat

        Håller med, men nu gällde det ju bara flirtande? Är det oskyldigt och skämtsamt, brukar det väl inte vara någon skada skedd?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.