Influencers släpper sexleksaker

Jag råkade publicera det här inlägget alldeles för tidigt men skit samma! 🙂

Inlägget innehåller reklam för podden Sanning och Konsekvens. 

Niuts har som mål att eliminera orgasmglappet och stärka kvinnor att omfamna sin egen sexualitet utan rädsla eller skam.
Med en av sex kvinnor som aldrig upplevt en orgasm och mer än var tredje som inte når klimax under sex, är det dags för förändring! Niut är en hyllning till kvinnor, av kvinnor, och erbjuder ett utbud av njutningsprodukter som är designade för göra det roligt och spännande att utforska din lust själv eller med en partner.
Niut handlar inte bara om produkter – vi vill förändra synsätt och öppna samtal om kvinnors hälsa, njutning och sexualitet. Vårt mål är att skapa produkter som inte bara förbättrar upplevelserna i sovrummet utan även med en design du vill ha framme! // Från företagets hemsida

Margaux Dietz och Lovisa ”Lojsan” Wallin har slagit sina påsar ihop för att slå ett slag för kvinnlig njutning.
De har tagit fram en vibrator, ett rengöringsmedel och ett glidmedel, som vi faktiskt pratar om i dagens poddavsnitt. (07:20 in i avsnittet)
Mina två kollegor reagerar på att Lojsan och Margaux säger att det är tabu att prata om kvinnlig njutning, för det är det inte enligt dem.
I avsnittet så fick jag frågan om vad den kostar och hur längre den håller, och jag hade inte svaret då, men det har jag nu. Vibratorn kommer kosta 499 kr och en laddning håller för 50 minuter av ”brumbrum”.

Så här skriver tidningen Mama:

Första produkten, som börjar säljas redan på torsdagen, blir en hjärtformad rosa vibrator med sju olika vibrationer, som de båda menar är så snygg att den kan stå framme. De står själva för allt från idé till lager. Vibratorns form har de, som de småbarnsföräldrar de är, tagit fram tillsammans med hjälp av Play-doh-lera, visar Margaux med händerna. När jag frågar hur mycket de själva också testat vibratorn får jag svaret ”mycket”.

”Vårt mål är att skapa produkter som inte bara förbättrar upplevelserna i sovrummet utan även med en design du vill ha framme!”
Varför måste man vilja ha allting framme? Först plockar Isabella Löwengrip med sig skönhetsprylar till Japan som ska snygga ut på handfatet, och nu en vibrator som också ska ha sitt alldeles egna kubhål i det platsbyggda bokhyllan utan böcker.
Varför? Varför ska man gömma dem? Det säger jag heller inte att man ska, men jag har många praktiska och funktionella saker i mitt hem som inte heller nödvädigtvis passar i bokhyllan, men som jag samtidigt inte ser som ”gömda” bara för att jag sagt den i ett skåp eller en låda.

Jag brukar ju testa flunsprodukter för att skriva om här inne. Vill ni att jag ska testa den här?
Så kan jag kanske säga eller skriva någonting för mina bonusbarn att prata om i terapi om 15 år. 😂

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sen så bör man ju veta att användandet av preventivmedel förminskar klitoris och leder oftast till torra slemhinnor så inte konstigt att en så stor del av kvinnor lider av icke orgasmer 👍

      Och källa på det?

        Tar en minut att hitta den infon på Pubmed.

          Kan du hänvisa till någon specifik källa? Jag sökte men hittade ingen som sa att preventivmedel (vilket ens?) = förminskad klitoris.

            Samma här, därför frågade jag efter källa.

          Snälla länka ändå. Det hävdas(!) nämligen att (ospecificerat) preventivmedel krymper klitoris och du tycker jag skall söka igenom en amerikansk databas för att få detta bekräftat. Hade inte ens en aning om att Pubmed fanns. Jag vet ärligt inte ens vad jag skall använda för sökord: Shrinking clitoris ger tre sökresultat och ingen har med preventivmedel att göra.

          Har du ens själv läst studien du länkar till?

          En studie på 40 kvinnor och du slår fast det som sanning att klitoris krymper av preventivmedel ? Jag har fortfarande mina tvivel.

      Det förminskar väl inte klitoris men kan göra så man blir mindre känslig = svårare att komma.

        Då får man ju skriva det eller förklara sig. Enlig Ah verkade det vara allmän fakta som alla borde vara medveten om vilket jag ställer mig väldigt frågande till. Det var lite roligt dock för att efter att ha slagit fast ett sådan påstående är hen försiktigare och säger att det ”oftast” leder till torra slemhinnor.

          Fast hon skrev ”oftast” redan från början

            Nej det gjorde hen inte! Här är det första hen skrev: ”Sen så bör man ju veta att användandet av preventivmedel förminskar klitoris”. Använde Ctrl-C och Ctrl-V bara att läsa översta kommentaren. EFTER det skrev hen att det oftast leder till torra slemhinnor

        Mer östrogen och i vissa fall testosteron är lösningen (särskilt i klimakteriet). Jag tycker dessutom att mitt eget finger och även min killes funkar toppen ihop med min alldeles egna fantasi som jag snurrar igång i huvudet under tiden.

      Nej. Hormonella preventivmedel KAN göra dina slemhinnor mer torra. De KAN även påverka din sexlust.

      Är det inte dags att vi slutar sprida myter om hormonella preventivmedel som om de vore absoluta sanningar.

        Fast det är ju inte en myt om det står att det KAN göra det?? Då är det ju sanning!!!!

          Det var inte det som stod.

            ”Och det leder oftast till torra slemhinnor” .
            Omöjligt att veta hur många som blit drabbade av det, om inte alla som fått dessa symptom anmält det som biverkning.
            Tyvärr kan det vara ett mörkertal. Tror det är svårt att känna förändringar på en gång och göra kopplingen till att det är en biverkning av preventivmedel

              Ja men det betyder ju inte heller att det oftast är så.

              Cigaretter KAN orsaka cancer. Är det då en myt att man kan drabbas bara för att det står att det ”KAN” orsaka det?

              Innan du når till stadiet att de blir torra kan det bli svårt att nå den där underbara toppen på orgasmen som du vill åt. Så hormoner kan ofta hjälpa även i små mängder.

            Men det KAN stå.

    Fyfan nej

    Dessa produkter finns redan. Fattar inte grejen med flunsor som ska uppfinna hjulet. Som dessutom tror att de har kommit på något revolutionerande.

    Vem fan vill ha sexleksaker ståendes framme? Hur snygga de än är. Dessutom ogillar jag dessa ”diskreta” sakerna. Totalt avtändande. Jag vill ha något som är naturtroget 😂

      Och jag är precis tvärtom. Vill gärna att de inte ser naturtrogna ut. Dock vill jag inte heller ha den framme 🤣

      Bästa vibratorn jag har kommer från lelo, den är snygg, ser inte ut som en k*k och den står absolut inte framme 😅

      Vilken tur att de finns så många olika varianter att välja på då. Du kan välja en naturtrogen och någon annan kan välja en mer diskret.

      passar ju bra som prydnad på en bokhylla under zoom-samtal

        😂😂😂😂😂

        Eller under en insta-live 😆

      Jag vill bara att den ska få mig att komma snabbt, skiter i hur den ser ut.

        Preach.

    De får det att låta som att detta är en extraordinär sensation. Sexleksaker för kvinnor. Få kvinnor att våga prata om njutning. Som att en sexleksak som är rosa och hjärtformad är lösningen på problemet för den procentandelen som har svårt för att uppnå orgasm… Kanske hade varit ”nytt och spännande” om året var 1960…

      Lykos säljer liksom dildos, men typ fleshlights är supertabu och ”bara äckliga incels anvä der sånt”. Men dildos är frigörande och girl power.

      Obs. Jag är inte emot sexleksaker för kvinnor. Men det är knappast tabu längre.

        Säljs även på apoteket. Och här i stan görs reklam för sinful på sådana posters.

        Ja men sant ju.

        Håller med om att sexleksaker för kvinnor inte är tabu, men däremot undrar jag varför så många påstår att sexleksaker för män skulle vara det? Hur tar det sig uttryck? För ett tag sedan var det t.ex. en dokumentär på svt om prostatan och i den tipsades om olika leksaker. Jag märkte inte av något snack om incels i samband med den?

          Kan bara återge min uppfattning även om jag inte kan precisera var (eller när) den kommer ifrån. Att ingen vill ligga med dom tyder på dålig kvinnosyn, dålig hygien, eller något annat som är gravt fel. Ett par som använder sexleksaker är okej dock.

    Såg folk under förra inlägget tycka att 499 var dyrt för en vibrator. Tyckte det lät fullkomligt rimligt. Var nästan förvånad att den inte kostade mer än så, flunsor brukar ju fläska på. Hade trott den skulle kosta 1499 ungefär.

      Men att den bara håller 50 min för 499? Nej nej
      Finns andra för samma pris som håller i veckor 😂
      Mättad marknad och noll intressant när det är ifrån dessa? Vad gör att dessa skiljer sig så från alla andra tusentals vibratorer?? Som dessutom är billigare . Förstår genuint inte varför någon skulle köpa dessa?

        Vilka håller i veckor??

          Jag undrar samma 😅

          Så du onanerar i 60 min varje gång? Hur många gånger i veckan? Ungefär hur lång tid tar det innan klimax?

        Den så omåttligt populära satisfyer kostar 799 (3rd gen, på sinful). Den räcker i 60 minuter.

      Verkligen! Folk har tappat skallen och blivit bortsämda med en andra handmarknad av mycket saker för skit och ingenting!

        Nästa kategori på Vinted kanske? 😅😉

          Extra dyra med intorkat, vaginadoftande sekret.

    Så sorligt att det finns så MÅNGA usla älskare!

      ett jämställdhetsproblem

    Hur är andrahandsmarknaden för sexleksaker? Skulle ni köpa nåt på en annons på Blocket som är använt en gång? Skulle inte det själv men känns så onödigt att kasta bara, vet inte vad jag ska göra med skiten 🙄

      Intresserad av begagnade analplugga?

      Det finns säkert en marknad för använda sexleksaker, folk köper ju använda trosor.

      Finns en svensk tjejgrupp på Facebook där man säljer testade/sparsamt använda.

    Varför envisas svenska flunsor med att skriva ”we are live”. Näe det är ni inte. We are live är man i en direktsändning, det har inget med produktsläpp att göra.

    Förlåt meeeeeen branschen är 40 år före dig och din idé att hitta ”en produkt du kan ha framme”
    Dessutom finns de redan så många produkter som kan få dig att komma, jag som älskar sexlexsaker funderade inte ens på att köpa hennes då jag känner mest ”vad gör den för mig som inget annat jag redan har gör?”
    Skriver de här med all kärlek 🫶🏼

    Det är helt otroligt hur mycket det tjafsas i kommentarsfälten i denna blogg! Som läkare (för säkerhets skull påtalar jag att jag ÄR läkare eftersom det annars, fullkomligt ofattbart men ändå, finns de som tror att jag ”påstår” att jag är det) kan jag bekräfta att hormonella preventivmedel ofta ger torra slemhinnor vilket förstås försvårar sexuell njutning, både under samlag eller vid onani.

    Men det jag reagerade på var statistiken kring hur många kvinnor som uppnår orgasm som presenterades. Jag har ingen aning om huruvida den stämmer (ska vi skjuta in en liten gissning här kanske och tänka oss att någon glad figur genast reagerar på det jag skriver nu med ”Du är inte läkare!” – skratt!) men kan tänka mig att det är illa ställt. Och jag undrar isf varför. Orgasm är ju inget man ”får”, det är något man tar sig rätten till, oavsett om det sedan sker tillsammans med en partner eller på egen hand och alltså är god självkänsla och jämställdhet vitala begrepp i den debatten. Det kändes så sorgligt att vi inte kommit längre om siffrorna stämmer.

      Okej då vet vi besserwisser! Du måste vara ett sömnpiller att sitta med på fest. Snark

      Finns många förvirrade läkare som sprider felaktiga fakta därute, så just din åsikt kanske inte väger så mycket såvida du inte är specialist på ämnet. Även läkare bör hänvisa till större vetenskapliga studier och inte sina egna åsikter när de kommer med generaliserande påståenden

    Varför pratar Lojsan om företaget som att det enbart är hennes företag? Varenda poddavsnitt och IG inlägg så benämns det som ”mitt” och varken Margaux eller Linnea nämns? Medan Margaux taggar de andra två i varenda inlägg? Hade ingen aning om att Lojsan startat det med Margaux förrän jag lyssnade på ett (Camilla) poddavsnitt…. Varför så nedtystat?

      Tänkte också på det! Antar att hon inte vill bli för förknippad med Margaux. Men konstig inställning och dubbelmoral när man startat bolag tillsammans, då borde man stå för det! Känns inte som ett sympatiskt drag av Lojsan

        Trodde också bara det var lojsans så blev förvånad när det inte var så. Då föll det rätt platt…

      Och jag fick reda på det nu😅

    Kräks på ordet. Sexleksak. Leksak? 🤢🤮

      Tycker det är ett ganska bra ord. Sex är ju lek för vuxna.

      Åh nej du tror barn blir kränkta och man ska cancella ordet?

    Skulle aldrig köpa nåt som Margaux tjänar pengar på

      Där har vi kanske anledningen till att Lojsan tystar ned.

    Hmmm måste nog ändå ta och testa, men tror inte den slår en vanlig satsifyer. Om https://passionerad.se som testar sexleksaker läser detta, kan inte ni göra ett test så man kan få veta om den är värd 500 kr???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.