Trettonbarnsmamman Mirka i tatueringsbråk

Det här inlägget postades i en grupp om tatueringar och pieringar, och för den som hänger på sociala medier så känner man kanske igen den som hemmahörande på Mirka ”Trettonbarnsmamman” Norrströms lår. 
Personen som postar inlägget i gruppen med 24 600 följare är tatuerare och hade kommit överens om att Mirka skulle stå som modell på en mässa, jag gissar – i utbyte mot att bara betala för delar av den, men när den var nästan klar så ska Mirka gått upp som i rök. Hon vill varna andra för att samarbeta med henne.
Mirka har själv bemött det hela i kommentarsfältet med en lång kommentar, som jag tänker att jag skriver ut i sin helhet, eftersom det regnar och jag tar alla ursäkter för att dra ut på det oundvikliga. (som är en hundpromenad alltså)

Bildkälla: Facebook

Ok….min sida av det hela….
Vi kom överens om att jag är modell. Jag betalar 1000 kr /sittning och det skulle ta några sittningar. Efter den 4:de sittningen blev jag sjuk i förkylning. Och tror även att de långa timmarna varje vecka under nålen påverkade min kropp som inte riktigt hann återhämta sig. Efter sista sittningen tog det extra lång tid för det tatuerade området att läka och jag hade smärta där som jag aldrig haft förr efter en sittning. Jag förstår att det var stressigt att få klart tatueringen i tid men jag kan inte hjälpa att jag blev sjuk. Jag har aldrig varit med om sådant här och har aldrig lurat någon. Nu blev jag sjuk och missade att svara pga olika personliga anledningar vilket är ytterst beklagligt men att betala 29 000 kr för denna tatuering pga det är och med tanke på att ingen tatuerare skulle någonsin ta sånt belopp för den är inte riktigt ok i mitt tycke. Ja hon la många timmar på den absolut men hade jag från början vetat att det skulle ta så många sittningar och timmar så hade jag inte ens gått med på det hela. För det las INTE fram så från början. Och nu har edt blivit en shitshow av allting. Men jag blir ju oavsett tvungen att betala på ett eller annat sätt (för jag har då inte de pengarna liggandes för att casha rakt av) och har inte ens en färdig tatuering.  // Mirka Norrström

Tankar?
Jag reagerar mest på den totala brist på kommunikation som verkar ha föranlett det här.

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså… man kan ju inte bara totalt skita i ett avtal för att man blir förkyld?

      Någon som kan länka?

        Länka vad?

          Till inlägget ovan.

      Har hon haft 29 sittningar då alltså?
      Bra att skriva papper på det man kommer överens om..

      Bra att fråga om pris innan också. Men Mirka vet inte hur man betalar för sig, detär ju nåt skattebetalarna fixar!

    13 barn.. och har inte 30 000kr?

      Just därför…

    Skulle aldrig tatuera mej. Sent att ångra sej när det väl är gjort. Om tjugo år ser en tatuering helt annorlunda ut än när man skaffade den.

      Mina tatueringar är 20 år gamla och de ser inte annorlunda ut.

        Jo det gör dem, om du inte fyllt i/fixat till dem regelbundet.

          Nej. Bleknat lite är ju naturligt och det räknar man ju med så det räknar jag inte som att de förändrats. Annars ser de ut som de gjorde när de gjordes.

          Blekna är ju inte samma som att se helt annorlunda ut.

      Ni handlar detta ju inte om dig?

        om A är mirka, jo.

      Vilken tur att du inte måste tatuera dig då.

      Inte sent att ångra sig. Kan lasra bort den. Kostar en del men så är det. Gjorde en tatuering när jag var 18. Började lasra den när jag var 25, 4 omgångar och den är helt borta.

        Hur stor var den? Funderar bara på om det ens går att lasra bort en sådan stor och mörk tatuering som Mirka gjort.

          Att ta bort en sådan Mirka har skulle kosta ca 5000kr per gång, och hon skulle behöva göra ca 10 omgångar beroende på hur djup den är. Man kan göra var tredje månad.

        Vad kostade det och typ hur stor var den?

      Skönt att du slipper då!!

      Skulle aldrig skaffa 13 barn, det är fan värre än en stor tatuering…

        Det gör nog ondare i alla fall.

      Jag skaffa min första nyss. 40 år gammal. Så nöjd

        ❤️

    Känns som det är lite taffligt hanterat från båda sidor.
    Varför hörde hon inte av sig om hon var tvungen att avboka för att hon blev sjuk? Är väl kutym att man hör av sig om man inte kan komma till sin tid oavsett vad det gäller. Rätt onice att ha lagt ner flera dagars arbete (som hen inte fått betalt för) på något inför en mässa och så försvinner modellen hux flux. Tatueraren står ju där då utan en, vad jag antar, viktig del av sin portfolio på mässan.
    Tatueraren borde dock ha varit tydlig från början med att det är ett krävande projekt som kräver många sittningar (vilka borde ha planerats in så kroppen hinner återhämta sig mellan sittningarna) och att om hon inte ställer upp som modell så får hon betala ordinarie timtaxa.

      Hon hade väl redan flera tatueringar, så hon borde veta att det tar lång tid och gör ganska ont.

    Hur mår denna Mirka egentligen. Tigger pengar för att hon inte har råd att köpa hus, åker sen utomlands med väninnorna. Hon och ändra dottern har OF.. äldsta sonen ser kriminell ut. Man kanska inte ska skaffa så många barn om man inte kan ta hand om dom. Sorgligt alltihop.

      Äldsta dottern*

      Bara för att en person ”ser kriminell ut” behöver ju inte betyda att personen är kriminell.

      Jag vet inget om varken kvinnan eller hennes barn, men hur ser man kriminell ut? Vad är det som sticker ut i hans utseende enligt dig som gör att du får den uppfattningen?

        Tatueringar på hals och ansikte. Ja förlåt att man är fördomsfull men tror inte att barnen har mått bra.

          Det är vanligt med tatueringar på hals bl.a nu. Betyder bara att det är snyggt, dom flesta som faktiskt är kriminella har inga tydliga tatueringar pga det blir ett synligt signalement.

        Fake guccikeps

      Hade en klasskamrat många år sen. Världens baby face, sålde skit i många år. Såg inte det minsta kriminell ut.

      Kan det BLI med white trash? Nej.

    Tror nog på tatueraren i detta fall. Mirka verkar inte ha alla hästar hemma så att säga.

    Nej tyvärr för barnens skull. Inte allt hemma.

    Tråkigt med fördomar men det är precis den sortens tatuering som jag föreställer mig att en trettonbarnsmamma skaffar.

    Är ingen tatueringsexpert men 29k för den där låter väl inte så orimligt? Ser ju rätt detaljerad ut, måste ligga många timmars jobb bakom den.

      Ja det är ett väldigt rimligt pris för tatuerarens tid, talang, antal sittningar, tatueringens storlek och utseende.

      Tänkte ungefär samma. Och om man inte har 30.000 att betala så kanske inte en stor och avancerad tatuering är en rimlig prioritering. Kan känna att man kollar upp slutpriset först innan man köper något eller ingår ett avtal, även om det inte framgår tydligt av avtalet.

        Jag tror hon tänker att ingen kan ställa henne till svars till den grad att det går ut över barnen – för det skulle bli en för stor kostnad för samhället om barnen skulle omplaceras. En sorts mamma-hybris.

        Därför säger hon att hon inte har 30 tusen tillgängligt.

          Många av hennes barn är vuxna. 8 stycken är över 17 år.

            Dom yngsta är placerade i familjehem har jag läst i exets blogg, så då borde hon inte ha några hemmaboende barn alls?

              Är det inte skitsnack från hans sida? Barnen hade stödfamilj vet jag, då Mirka blev ensam med dom då pappan inte träffad dom.
              Och Mirka blev sjuk.

              Var kan man läsa om det?

              Det är nog de yngsta barnens stödfamilj du läst om.
              Mirka har haft det som avlastning eftersom pappan till barnen inte ställer upp för sina barn.

                Pappan ( exet ) skriv det på sin blogg och någon följare frågade Mirka i hennes live om detta. Då bekräftade Mirka att det var så men att hon ville berätta om det själv vid ett annat tillfälle. Detta var runt jul så det kan hända att barnen har flyttat hem igen?

              Jag har ett barn i familjehem, pga barnet har psykisk ohälsa och försökte ta livet av sig, tatuerade sig (14 år) i ansiktet och massa andra saker som till slut gjorde det ohållbart att ha kvar hemma. Så nu bor hen i ett familjehem där hen får extra stöttning och hjälp från olika insatser. Det betyder inte att man blivit av med ett barn, jag bad själv Soc om hjälp i månader INNAN dom förstod mig! Det kan vara av många anledningar man behöver hjälp med sitt barn.

                Absolut kan det vara så.

        Avtalet var 1000 kr sittning men eftersom hon bröt avtalet får hon nu betala ordinarie pris på 29 tusen. Helt rätt.

      Gick in på tatuerarens bokningssida på bokadirekt nu och den dyraste sittningen är 5000 och vad jag tolkar som en heldagssittning (fem timmar) så om de kört fyra såna så är 29 tusen överpris. Kan ju hända att de kört på med längre sittningar på strax över sju timmar och då stämmer priset om de kör på 1000/timme.

        Tänker personligen att priset får dom lösa själva, Mirka har oavsett inte hållt sin del av avtalet och är absolut betalningsskyldig. I sin text tar hon inget ansvar överhuvudtaget – ”Jag kan inte hjälpa att jag blev sjuk” Nej, men du kan hjälpa hur du hanterar den situationen. Kommunikationen kunde ha tagit ett par minuter så hade de säkert hittat en lösning, och tatueraren hade haft tid till att hitta en ny modell.

          Håller med, detta hade troligtvis kunnat undvikas om hon bara tagit några minuter till att höra av sig när hon inte kunde komma på sin inbokade tid.

        Vilken tatuerare är det?

        Vilken tatuerare gäller det?

      Skulle vilja säga att 29 lax för en så pass stor tatuering med många sittningar / timmars arbete är rena reapriset!

    Ge henne en dag eller två så har hon nog fått ihop pengarna genom (ännu) en ”insamling” på Instagram.
    Det funkade ju när hon behövde ny bil, flyttstäd och julklappar till barnen…

      Nej, hon har ju OF nu.

        Kräks på hur normaliserat det har blivit att sälja sig själv (och sina barn???).
        Kvinnor som bor i ett av världens mest privilegerade, fredliga och jämställda land känner att de vill sälja sig själva för lite bläck under huden?
        Man har verkligen så lite självrespekt och värderar sin integritet och kropp så lågt att alla kan ha tillgång till ens privata delar så länge de betalar vad en påse Lantchips kostar på ICA Maxi…
        För en timmes jobb på Max kan jag se en tjejs nakenbilder i ca. 6 månader. Så billiga har de blivit. Krrrrääääkkkkkssss.

          Måste tillägga att kvinnor som bor i urfattiga länder hellre jobbar i fabriker, går 5 mil till närmsta brunn, säljer frukt 10 h/dag för 2 kr/dygn osv än att sälja sig.
          Jag har inga studier men om vi pker till en liten by i norra Kina och frågar en ung vacker tjej om hon hellre jobbar på familjens grisgård eller säljer nakenbilder för 1000x mer pengar, då väljer hon gården (så länge hon inte dör av hunger dvs). Vi i väst har tappat vår stolthet och reducerat våra kroppar till objekt som alla kan få tillgång till.

            Fattar vad du menar men allvarligt – du har inga sjuder och skriver ”om vi åker till en by i norra Kina…” Vad är det för trams? Hur i hela helsefyr vet du det?

            Vad yrar du om? Varför säljer kvinnor i tex Thailand sex i stället för att gå till en fabrik då?

            Och tror du att en fabrik i kina är rena drömmen ?

              Ja hade de nåt annat val så hade de garanterat valt det. Fy fasen för att påstå att unga tjejer i Thailand (kanske t o m barn, som sålts av sina föräldrar) hellre skulle sälja sig till överåriga feta vita män än att göra nästan vad som helst annat. Jämför inte Mirkas lathet med bordeller i Asien.

          Håller med dig.. jag fattar inte att man 2024 säljer nakenbilder på OF? trots att flera av Mirkas äldre barn ogillad det så fortsätter hon. I en intervju med tv4 berättade Mirka att gränsen går att visa upp när hon har sex. Men allt annat är tydligen helt ok att visa upp. Kul för barnen när kompisar kollar in ens morsa på OF🙄

      Annars kan hennes kompis Monasuniversum starta en insamling, sen kan dom dela på stålarna.

        Fast är de kompisar längre? Tror nog Mirka gjort nåt som tog slut på den vänskapen.

      Vad är det för tomtar som skänker pengar till sådana här människor? Och varför?

        DET undrar jag oxå!

        Jag tänker, TV personlighet- Influenser-nästan kändis- jag hjälper- vi blir vänner.

    Ah, dagens dos av lite WT-underhållning! 👌

      Haha ja! Både tretton barn och tatueringen är så mycket WT.

      Den där tatueringen är väldigt obehaglig. Varför vill man ha detta på sin kropp? Ett litet hjärta eller något annat gulligt kan jag förstå. Men vad representerar denna bild?

        Haha ett hjärta eller något annat gulligt. Låter som en femåring ungefär 😊❤️

          Men en demon som slukar hela lår och rumpa är vuxet?

            Nej, sa jag det? 😊

              Kan du ge exempel på vuxna tatueringar? Djur? Barn? Kortlek? Karaktärer? Symboler? Abstrakta former? Citat?

              Om ett hjärta är barnsligt då är allt annat lika barnsligt. Ett hjärta är en symbol, en form och ett universellt sätt att kommunicera ”kärlek”.

              Själv trycker jag att tatueringar är fula men jag dömer inte människor som tatuerar sig (eller jo, vissa..fängelsetatueringar, ryggtavlor, ansiktstatueringar, ögontatueringar osv men jag behandlar dem ändå med respekt så länge de inte har hakkors osv. så missförstå mig inte. )

                Jag tyckte det var gulligt att vilja ha ett ”hjärta eller något annat gulligt”. Ungefär som min femåring hade svarat på frågan 😊 varken mer eller mindre. Alla får ha de tatueringar de vill. Live and let live.

                  Jaha, trodde att du gjorde narr! My bad! Tyckte också det var gulligt därav min reaktion. Så oskyldigt med ett hjärta i jämförelse med en demon haha!

                    Eller så är båda bara fina motiv och inget värre än det

                      Demon fin? Nu blir det snart bråk mellan oss igen!!

        Förmodligen något som representerar att ha gått i ”Livets hårda skola”. De personerna brukar väl vara fängslade av den här typen av ”mystiska” bilder, gärna med inslag av något mystiskt djur såsom vargar, örnar eller fåglar. För mig ser det mest ut som en stor blaffa, även om tatueringen är tekniskt skickligt gjord.

          Tycker du att vargar örnar fåglar, är ”mystiska djur” Livets hårda skola verkar också vara mystiskt för dig. Hoppas jobbiga saker inte händer dig.

            Jag tycker att du är mystisk.

          Mystisk är en sak men ”kvinnan” har horn i pannan – det är på en annan nivå, för mig iallafall.

            Vilken nivå? Vad är problemet?

            Känns ganska vanligt sen Angelina Jolie var Maleficent i filmen med samma namn.

        För att alla är olika med olika smak? Jag hade aldrig valt ett gulligt hjärta för det är inte den jag är. Jag hade valt något mörkt och djupt, något som symboliserar min stil och smak. Jag har inte ett gulligt inrett hem heller. Tatuera du Carpe diem så kan vi andra få ja våra demoner. 🙂

    Lite drygt bara … Under alla år som familjen var med i Familjen Annorlunda och fick barn efter barn, så var det ju flera som ställde frågan:

    ”Hur tänker du/ni kring framtiden? Hur tänker du/ni kring ekonomin, när ni skaffar så många barn utan ekonomisk trygghet? Om du blir ensamstående?”

    Nej, det var otänkbart!

    ”Ja men….. Bara mannen jobbar ju och har en inkomst. Kvinnan lever på föräldrapenning och på att vara influencer. De hyr sitt hus och hade inga tillgångar, ingen buffert. Vad händer om ni separerar? Om ena föräldern dör?

    Nej! Alla som ifrågasatte haters! De älskade varandra, skulle alltid ställa upp för varandra.

    Spola fram tio år. Mannen har inga pengar, kan inte träffa sina barn för hade ingenstans att ha dem allihop. Tog inget ansvar..Han mår psykiskt och fysiskt dåligt, har gift om sig och träffar knappt en handfull av sina sexton barn.
    Mamman har inga pengar, är utmattad, orkar inte med allt på egen hand.

    Varför har folk inget konsekvenstänk? Det här kunde ju vem som helst kunna förutspå! Eller förbereda sig på genom att skaffa en rimlig mängd barn och ha en PLAN.

      Mam behöver inte ens en plan, bara lite vett och konsekvenstänk. Men de är för mycket begärt.

      Och sen leva på endast statlig pension… då lever man inte fett.

        Helt rätt, man lever på övriga skattebetalare, då ska man inte ha det fett. Särskilt när det är helt självvalt. Borde liksom satt av lite av pengarna från tv-serien.

          Man får inga pengar av programmet, bara ev resor. (Känner en annan som varit med senare)

      Han behöver ju inte träffa alla sexton barn samtidigt. Dessutom går det ju alldeles utmärkt att träffas utomhus, ta en promenad, avsluta med fika (medhavd eller köpt). Om man verkligen vill träffa sina barn och vara en del av deras liv hittar man ju sätt som får det att fungera.

        Sofia, ja man kan ju tycka det men av vad båda personerna publicerar online verkar kontakten med majoriteten vars obefintlig.

        Så märkligt att en förälder inte ens kan bo med sina barn, utan träffa dem ”utomhus på en promenad”. Är inte det sjukt?

          Dom småbarnen han haft några gånger har fått plats i hemmet han bor i. Så det är inte där problemet ligger.

    Inget är gratis. Det borde väl även M fatta. Det är bara att hosta upp.

    Jag tycker att du är mystisk.

    Eftersom Mirkas moraliska kompass generellt sett lämnar en del att önska, är jag inte dugg överraskad faktiskt.

    Tycker mest att det är så sorgligt alltihop. Skaffa sig 13 ungar som hon inte har råd att underhålla varken ekonomiskt eller emotionellt är inte försvarbart. Både hon själv och flera av barnen lider av psykisk ohälsa – och ingenting vekar förändras till det bättre.

    Det borde inte vara tillåtet för individer som saknar ekonomiska medel och mental hälsa att skaffa såpass många barn. I sådana lägen är jag faktiskt för tvångskastrering

    Hoppas verkligen inte att ngn startar en ny insamling. Vad håller människan på med? Och det hon lägger ut på Insta+OF. Stackars barn!!!

    Jag tänkte ärligt talat när jag såg den där serien på tv att den människan är totalt empatilös.
    Nu har hon en hel hop med ungar varav en del är i mer eller mindre vuxen ålder och de HAR problem
    Sen har hon små barn som genom mamman agerande med att inte betala skulder och vräka ut sig på OF, kommer att få problem
    Hon borde ut I arbetslivet och få ett jobb med lön…Så kanske hon kan betala för sig och kanske inte behöva hålla på och flytta.
    Hon kan omöjligt försörja sig och barnen på OF.

      Hon vill bara ha tv-jobb har hon sagt. Riktiga jobb är för ”jobbiga” I guess. Så är det när man kan göra barnafödande till en karriär.

    Camilla gör en fortsättning på detta med kommentarerna till Mirkas svar/inlägg samt om hon betalar och hur.

    Låter som om mamma Mirkas Only Fans-konto inte drar in så mycket pengar.
    Tragisk utveckling för en mamma som föreläste om föräldraskap i kyrkan och hade planer på att studera till undersköterska.

    tatuerings människan borde ha skrivit ett kontrakt tillsammans med mirka sen skrivit under där som skriver ner punkter så hade tatueraren kunnat göra en polisanmälan mot mirka för kontraktbrott

    Hade inte gjort en sån tatuering ens mot saftig betalning. Fruktansvärd (alltså hantverket är ju superfint, men motivet..not so much)

    Finns ju så mkt fulare saker, tyckte den var rätt vacker.

    Alltså den är väl inte ful men nästan 30k fler det där?? Jag har jätte många tatueringar som är betydligt snyggare än det där som jag har betalat Max 6000/styck för. Och om man är så seg på att tatuera så borde man inte ta 1000kr/timme. Där jag tatuerar mig så tar de flesta 1000kr/timme, men då hinner de bli klara med allt under en eller 2 sittningar och då är varje sittning runt 4 timmar, så den där hade kostat 8000kr om ens det.

    Inte läst alla kommentarer nu, men, jag det ofta människor med problematisk ekonomi som har MASSOR med tatueringar! Ofta sleeves och annat upp längs halsen. HUR har de råd med dessa???? Om deras ekonomi är så dålig och ger dem såna problem…,,

      ingår i socialgruppen tydligen. kan inte förstå hur man resonerar om man tycker det är smartare att göra en ful räv på armen istället för att investera säg 6000kronor.

      De har väl inte råd. Men jag tror att en del (”inte alla”) gör tatueringar som ett alternativ till självskadebeteende, det är skönt när smärtan får riktas till ett visst område och komma ut ur kroppen helt enkelt.
      Vissa människor som har ont inuti slåss med främlingar på krogen, andra tatuerar sig, en del skär sig själva, andra går i boxning eller spelar ishockey. Det finns många sätt att skada sig själv, vissa mer accepterade än andra.

    Alltså…. För det första, att sitta i fem till sju timmar…. Brutalt. Att göra det med endast en veckas läkning emellan? Oseriöst. Tatueringen hinner inte läka tillräckligt emellan. Och sen det jävla överpriset. 29 tuss för det där? Aldrig i livet. 15-17, kanske.

    en studio tar mellan 1200-1600 kr i timmen i vanliga fall och den där tatueringen är ca 40 cm lång och mkt detaljerad. så 29 lax är inte alls orimligt för den där gaddningen om gadden tagit 29 timmar inkl skiss. Men varför man väntat tills o betala i klumpsumma o inte efter varje sitt är för mig en gåta.

    Hon har väl ett Onlyfans konto?
    Där borde hon väl kunna casha in stålarna till tatueringen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.