Fram och tillbaka, fram och tillbaka…

Hade det inte varit för att Marcello fått fler tatueringar så hade jag trott att de photoshoppat in en bild på dottern Elle på deras gamla bild. 
Jag menar, till och med Emilias hår ser snudd på identiskt ut! 🤩

Coolt!

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag noterade tatueringarna men min tröga hjärna kopplade ändå inte att fotona är tagna olika år, den ba ”har han tagit det första fotot några dagar/någon vecka efter att ha besökt en tatuerare mellan photoshootsen, eller har han photoshopat in massa extra tatueringar på den första bilden alternativt photoshopat bort alla mag-tatueringarna på den andra?”. Följer dock inte dessa två och har ingen koll på deras barn eller graviditeter, och läste inte texten innan (obvioulsy…).

      …eller tatueringar för den delen. 🙂

    Det är väl så med många fotografer. De kan bara ta en typ av foton, bara objektet är olika.

      Du tänker att det var därför bilderna blev lika?😊

      De har ju tagit en likadan bild med flit…

    Sådär har jag också gjort många gånger.
    Man har tagit ett fint foto med barnen på en plats. Sen när man besöker den igen tar man samma, och då gärna med samma outfit 😂

    Varför har han ingen tröja på sig, medan hon har långklänning? Så oklar dresscode

      Har man en klädkod när man tar sådana här fotografier?

      Fattar heller inte idéen 😳

      Annars hade man ju inte sett tatueringarna! Viktigt!

      Objektifiering

      Gissa vem det handlar om liksom?

    Hör väl inte hemma under detta inlägg men har något sett/hört vad som hände med alla pengar som samlades in till Elin Kjos behandlingar i Tyskland som aldrig blev av? Hennes tvillingsyster skrev att de skulle fundera över vart de skulle skänkas. Det var ju ändå nästan 500000 om jag inte minns fel.

      Nu har jag inte hängt med på vad som hände kring behandlingen i Tyskland, men är det så att den inte blev av därför att hon hann gå bort? I så fall känns det ganska respektlöst att intressera sig för vad som händer med pengarna kan jag tycka.

        Folk har inga gränser i dag en helt sinnesjukt fråga du ställer!

          Det är som att normala gränser helt har suddats ut online.

          Menar du mig, Anonym 8:22? Vad är konstigt med min fråga?

          Det är inte gränslöst att tigga pengar online men det är gränslöst att fråga vad de har använts till? OK.

            Folk visste vad de skulle användas till när de valde att skänka. De visste också att risk fanns att hon inte skulle klara sig. Om du tycker att det är gränslöst att samla in pengar för att försöka överleva sin cancer så säger det nog allt jag behöver veta om huruvida det är värt att diskutera något med dig dock.

              Nu frågade hon ju vart pengarna gått istället.
              Kan inte se något fel i det alls.

        det är väl ingen konstig fråga att undra vart en halv miljon tog vägen.

          Så varför inte bara ställa frågan direkt till tvillingsystern om nu frågan inte alls är konstig..?

          Om det gäller pengar som samlades in för en cancerbehandling och personen som skulle behandlas dog innan behandling kunde utföras – jo, då tycker jag det är konstigt.

            När dom faktiskt sagt att dom ska fundera på vart pengarna ska gå istället?

      Tycker du kan ställa frågan till hennes syster i DM

      Det borde de ju absolut kunna redovisa. Inte ett dugg konstig fråga. Många med liknande insamlingar skriver ju att blir det pengar över kommer det att skänkas till XX.

        Men inte om behandlingen inte utfördes för att personen DOG. Herregud, var är er respekt? De har ju inte försökt lura till sig pengar genom en cancersjuk familjemedlem.

          Jag tycker tvärtom. Ännu viktigare att redovisa om personen gått bort eftersom pengarna som samlats in då inte kunnat användas i planerat syfte. Tror personer som skänkt pengar är måna om att de används till ett bra ändamål, t ex forskning.

            Personerna som skänkte pengar för att de brydde sig (förhoppningsvis) om en individ – I det här fallet Elin – och hoppades att hon skulle kunna få hjälp via behandlingen. Om du vill öronmärka dina pengar för forskning, skänkt dem till forskning. Kommer aldrig tycka att det är något annat än fullständigt empatibefriat att skänka pengar för att någon ska få hjälp, men sedan kräva att hennes efterlevande redovisar hur pengarna ska hanteras istället för att hålla deras anhöriga vid liv. De hade nog hellre haft sin anhöriga kvar än pengarna.

              Fast pengarna skänktes för att hjälpa till med cancerbehandling. Säkert många som själva drabbats eller har anhöriga som haft cancer. Då känns det väl viktigt att de används till det. Nu hann inte Elin använda dessa men varför inte hjälpa en annan med cancer? Det känns väl viktigare att andra får förhoppningsvis behålla sin anhörig med cancer än att Elins familj får behålla pengarna.

                Jag ifrågasätter inte rimligheten i att de fortfarande skänker pengarna till cancerforskning, det är såklart ett jättefint och vettigt sätt att använda pengarna och som jag förstod det på första kommentaren så är det ju också just någon typ av välgörenhet som var planen.

                Det jag ifrågasätter är att förvänta sig att de redovisar vart de skänkt pengarna, som om de på något sätt är skyldiga att bevisa något. Jag tycker att det är osmakligt när det rör sig om pengar som de inte kunde använda till ändamålet pga att de förlorade sin anhöriga.

          Nej med de har tagit emot pengar som de inte har rätt till. 500k är väldigt mycket pengar, som om det inte går till rätt ändamål ska skattas för.

          Tänk alla ivf-influensers som samlar in pengar till sina behandlingar och ändå har ”råd” att unna sig spavistelser utomlandsresor osv. Kräks!

            HUR kan du jämföra de här scenariona? Tagit emot pengar de inte har RÄTT till? Deras nära anhöriga DOG. De struntade inte i hennes behandling och drog på spa. Du borde fan skämmas. Blir förbannad över hur empatibefriade folk är.

              Så bara någon dör så får man inte ha något kritiskt tänkande alls? Döden verkar vara väldigt laddad för dig. Tycker du att det vore ok om familjen lade pengarna på dyra handväskor och en semester till solen? Ber man om pengar på sociala medier så tycker jag att det är rimligt att man också är transparent med hur de används. I det här fallet var det en insamling till en sjuk person, risken att hon skulle dö var uppenbar. Det tar inte bort det faktum att det vore klädsamt av de efterlevande att (efter att den värsta sorgeperioden är över) redovisa hur pengar använts/kommer att användas. Osmakligt hade varit att fråga dagen eller veckan efter, nu känns det som en högst relevant fråga.

                Nej, döden är inte mer laddad för mig än för någon annan. Människors obehagliga besatthet av pengar gör mig dock provocerad. Nu har jag inte varit involverad i just denna situation, men OM jag hade skänkt pengar specifikt till en döende persons behandling hade jag inte haft någon som helst åsikt om hur personens familj spenderade de pengarna om personen dog. Lyckas inte behandlingen och pengar finns kvar så blir det väl ett arv. Jag hade unnat dem en solsemester om det var så, jag utgår som sagt om att de hellre hade haft människan kvar. En solsemester är en klen tröst.

                  Jag har inte deltagit i diskussionen men som svar på din kommentar vill jag bara framhålla att en solsemester nog inte är det minsta tröstande för en anhörig i den situationen, men om dte skulle göra dem gott tror jag inte det finns någon i detta kommentarsfält som inte unnar familjen en sådan.

                  500 000 är dock otroligt mycket pengar, och det blir rätt skevt att dra till med ”unnar ni dem inte en solsemester ens efter vad de gått igenom?!”, när vi pratar så stora summor.

                  Det var naturligtvis ytterst tragiskt att Elin inte hann påbörja/fullfölja behandlingen, men det gör dock att det finns en möjlighet att de pengar som inte kom henne till nytta skulle kunna göra så andra sjuka människors närstående slipper hamna i den sits Elins anhörigas är i nu, för att inte tala om Elins öde, som någon annan eller flera andra kanske kan undkomma om de ges möjlighet att behandlas i hennes ställe.

                  Det jag tror ”skaver” hos hos många är nog att det skulle kännas mer respektfullt mot de som skänkt pengar, såväl som mot Elin (som mottog dem i syfte att få en potentiellt livräddande behandling) att pengarna skänks vidare till någon annan eller flera andra behövande, för att låta syftet med gåvan leva vidare. Det finns otaliga människor världen över som lever i precis den hopplöshet Elin och hennes anhöriga befann sig i för inte så länge sedan, och den stora merparten av dessa har ljusår sämre möjligheter att nå ut och be om ekonomiskt stöd för diverse alternativa behandlingsmetoder.

                  Människor dör i detta nu, både vuxna och barn, familjer förlorar sina närstående varje dag i olika sjukdomar, och jag tror de allra flesta som skänkt pengar hade önskat att pengarna, av respekt för det ändamål för vilket de skänktes, får gå till att hjälpa någon annan människa att få finnas kvar på jorden i några decennier till, och att deras anhöriga slipper den avgrundsdjupa sorg Elins anhöriga tvingats genomlida, eller i alla fall att man ger det ett försök, och skänker lite hopp, medan det fortfarande kanske finns en chans, hellre än att Elins anhöriga typ renoverar sommarstugan, tar en jorden runt-resa och köper en ny bil som plåster på såren.

                  Inte för att jag inte tror att folk unnar dem att göra och köpa dessa saker, men det är inte konstigt om givarna känner att lägga välgörenhetspengar på ”nöjen och bekvämligheter” till ett värde av 500 000 kr (öronmärkta för cancerbehandling) inte är riktigt moraliskt försvarbart medan människor samtidigt lider och dör i förtid av olika sjukdomar, vilket är precis det som de människor som skänkte pengar till Elin ville hjälpa henne att undkomma. Det hade varit hedervärt om pengarna hade kunnat komma någon annan/några andra sjuka patienter till nytta.

                  Med det sagt har jag förstås ingen aning om vad de gör eller har gjort med pengarna, de kanske skänkt allt till välgörenhet och det vore ju väldigt fint av dem (men med all respekt tror jag att det hade kommunicerats i så fall, det är ju inte en väldigt privat familj som är obekväma med att stå i rampljuset, och jag tänker främst på systern här som varit väldigt delaktig i den här insamlingsprocessen, med mera). I vilket fall som så rör det sig alltså om 500 000 kr i öronmärkta välgörenhetspengar, och jag tycker absolut inte att det är orimligt av de som skänkt dessa att fråga hur de används. Jag antar att väldigt många frågat i DM redan, och om så är fallet är det inte konstigt om människor tar upp frågan till andra forum.

                  Men det är ju inte alls omöjligt att de vill tänka igenom eventuella donationer och välja mottagare med omsorg och avvaktar med att meddela något tills de beslutat till vem eller vart de kommer skänkas, alternativt att de planerar att använda pengarna till något personligt projekt i välgörande syfte, som andra i Elins sits kan hjälpas av, eller att de planerar att skicka tillbaka allt till givarna till och med (och sådana återbetalningar skulle förstås ta en himla tid att nysta i). Hur som helst, man kan tycka vad man vill om huruvida det åligger familjen en skyldighet att berätta vad man gör med såhär stora summor när något sådant här händer, men det är inte konstigt om människor som skänkt sina personliga medel för att rädda någons liv hellre ser att man i alla fall försöker rädda någons liv med pengarna, än att passivt låta andra människors närstående förbli obehandlade medan man bygger en ny veranda eller något.

                  Med det sagt, inget i detta inlägg ska läsas som någon form av kritik eller påhopp mot Elins familj. Jag är precis som alla andra otroligt ledsen för den tragedi de tvingats genomlida, det är verkligen något man önskar att alla på hela jorden skulle undslippa att gå igenom. Och som sagt har jag noll och ingen insyn i vad de gjort eller planerat göra med pengarna, det enda jag med denna kommentar vill ha sagt är att det inte är särskilt märkligt att undra, och att efter att en längre tid förflutit också fråga dem som innehar dessa 500 000 kr, vad som hände eller planeras hända med dem.

                    Vilket bra svar!

      Hon var ju flera svängar i Tyskland?

        Mmm det verkar tydligen inte vara okej att det blev pengar över för att hon gick och dog innan allt var spenderat, väldigt suspekt av familjen…

          Det är inget konstigt att det blev pengar över för att Elin avled. Det säger sig självt. Det är heller inte konstigt att undra var dessa pengar tog vägen. Är det pengar som tillfallit familjen? Varför behöver familjen (som är välbärgade och inte lider ekonomisk nöd) dessa pengar? Jag kan förstå att familjen inte orkade tänka på sådant i direkt anslutning till dödsfallet, men nu har det gått över ett år. Familjen är inte i akut sorg. Något uttalande kan de väl göra.

            Det bästa vore väl om de skänkt överskottet till cancerforskning.

            Eller så utgår man ifrån att de gör något vettigt med pengarna och släpper det. Som jag nog har gjort tydligt vid det här laget håller jag alltså inte med, jag tycker att det är konstigt att undra var pengar som eventuellt blev över används till.

              Grejen var att Ida lovade att de skulle redovisa vart alla pengarna skulle skänkas och sedan har jag inget hört. Därav min fråga om jag missat det eller om hon inte redovisat det ännu. Och ja jag tycker att man skänker pengarna vidare antingen till t.ex Cancerfonden eller liknande eller stöttar någon annan sjuk som behöver lite support.

    Att stå utan tröja bara för att visa sina tatueringar, trodde magen skulle vara i fokus.
    Osar WTT 😉

      Jag såg inte ens magen förrän jag koncentrerade mig 😅

      Vad är WTT?

    Emilia verkar leva ett sånt otroligt tråkigt liv.. Vad har hon gjort efter första barnet, mer än att vara hemma, spelet in lite Hello Fresh-samarbeten och dela lite adlinks? Vi är ju alla olika men jag hade inte klarat av den tristessen, att inte uträtta något.. tex jobb eller plugg.

      Du vet att du bara ser en bråkdel av hennes liv, det vill säga det som hon lägger ut på sociala medier?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.