Att ha stökigt på riktigt hemma

Kanske är ni som jag, som mest bara ler när jag ser inlägg från influencers där de har det ”stökigt hemma”, och det betyder att en filt inte ligger så där perfekt kastad över soffans armstöd,  två kuddar är o-puffade och doftljuset är släckt.
Jag ler, eftersom jag inte tror att de på riktigt tycker att det är stökigt, utan bara vill ha det lite så där lagom ”content-stökigt” för att visa att man är en skön prick som också kan ”slarva” lite.

Med det i åtanke på har Penny Parnevik postat ett alldeles underbart inlägg om sin och familjens harmoniska middag, där det mer ser ut som det gör hos gemene småbarnsfamilj, än att en filt ligger på golvet, snarare än i soffan.
Det var inte längesedan jag hyllade ett annat av Pennys inlägg från stranden, och nu sker det igen. 😊
En välhyllad influencer, den där Penny Parnevik, och välförtjänt om du frågar mig. Jag tycker hon är en toppenförebild på många vis, och det kan man ju inte säga för många gånger, eller hur?

Solen skiner och jag är gladare än gladast, så det spelar ingen roll om ni inte håller med. ☀️
Jag kommer fortsätta vara hög på solljus och leta positiva saker i allt jag ser – olaglig valpyoga undantaget – och så är det med det.
Lista en favorit, du med! 😍

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag ser flunsor lite som att läsa ett magasin. Där vill jag ha fina bilder, drömmiga miljöer, vackra dukningar osv. Vill jag se stök och verklighet så kan jag se mig om hemma i stället.

      (Och för att lista något positivt så lyser solen här också 😊☀️)

      Precis så! Och följer jag konton som Pennys, så är det inte för att inspireras som i en tidning, snarare för igenkänning och humor.

    Nja, det där räknar jag inte som att ha stökigt hemma. Bilden är ju från en måltid och de lär ju ha torkat upp maten efteråt.
    När man skriver ha stökigt hemma på riktigt så tänker jag att stöket finns kvar längre än så.

      Vi ser ju dock inte vad som är bakom kameran eller hur det ser ut i andra rum.

        Vad har det med saken att göra? Kan ju vara stökigt i andra rum när en städad bild läggs ut också

    Nu har inte jag barn & umgås inte med folk som har barn där jag får delta vid deras familjemiddagar, så min fråga är: ser det ut sådär efter en middag när småbarn är inblandade? Jag minns inte det från min egen uppväxt & då hade jag en lillebror som matades under måltider. 😅

      Jag har en vän som låter barnet äta helt själv och då kan det se rätt så illa ut. En annan vän hjälper sitt barn med skeden och matar mer och då ser det mycket renare ut också.

      Själv beundrar jag tålamodet att låta barnet äta själv. Tänker att det säkert är lärorikt för barnet men städaren i mig skulle få kli i kroppen tror jag 😅 jag har inga egna barn så jag kanske hade ändrat mig den dagen jag vet inte

        Japp! Jag kör samma som din vän, och det ser ut som på bilden. Men det är en så begränsat period i livet (sen lär de sig behärska bestick) och vi har en stor plastmatta undertill för att (försöka) skydda mattor och golv.

        Sen har jag även ett barn som älskar att slänga maten, vända sin tallrik upp och ner och ibland matvägra genom att spotta ut maten, så det hjälper inte direkt på saken 😮‍💨

      Svar nej. Det behöver det inte göra. Även om barn äter själv behöver det inte se ut så där.

        Beror väl på hur väl utvecklad barnets finmotorik är? Har ett barn som har svårt med detta, och det är kaos efter varje måltid, även om barnet absolut inte kastar mat omkring sig.

      Nej, det behöver inte se ut så där. När jag och min bror växte upp fick vi inte kasta mat omkring oss. Nu kommer härliga småbarnsmorsor säga att barn måste få vara barn. Det finns många sätt att vara barn på och hämningslöst beteende är inte nödvändigt. Barn mår inte dåligt av normal uppfostran och hyfs.

        Alltså det är ju bättre för barnet att låta det äta själv än att mata med sked och torka munnen. En 6 månaders har liksom inte riktigt konceptet att äta på ett vad du anser lämpligt sätt.

        Men det är väl ingen som vill att ens barn ska kasta mat? Och att barnet får det? Sen att det händer är ju en annan femma man knappast något man uppmuntrar till väl.

        Vi matar vår 1,5 åring och jag tror att han hade ätit själv om vi använt oss av BLW faktiskt. Men min mamma hade så mycket åsikter om mat på golvet osv att det tyvärr smittade av sig till mig och sambon. Så nu när det är dags för förskola så kommer han till en början behöva hjälp med magen vilket känns jättejobbigt

      Jag körde BLW (baby lead weaning – barnet håller och äter själv sin mat) och då var det kaos.

      Typ som på bilden, ja. Men det är ju en så begränsat period, typ några månader, sen introducerar man oftast bestick som de sakta men säkert lär sig att hantera 😊

    Klarar inte av stök. Inget jag ”inspireras” av. Men det är typiskt Parneviks att visa upp hur stökigt de har det. Hur ”wild and crazy” och sköna de är liksom. Allt för uppmärksamhet.

      Ja, känns väldigt mycket ”knasig men avslappnad”-mamma. Lite mammasanningar över det liksom.

        kan väl vara skönt som motvikt mot allt perfekt.

          Om man behöver en motvikt så visst. Jag tycker inte att dessa ”knasigt ärliga” mammakontona gör något för mig. Varken skönt eller oskönt. En i mängden av alla dessa konton bara.

      Tycker mest synd om dem. Jobbigt med stök.

    Jag har småbarn och har det aldrig så där. Om en matbit ramlar/kastas på golvet plockas den genast upp. Jag förstår verkligen inte trenden med att hylla stök och griserier.

      Så jobbigt att behöva sitta ochplocka upp allting genast, tror de flesta fixar iordning efteråt. 😅

        Är ju inte jobbigare att plocka lite i taget än att plocka mycket på en gång.

          Man kanske vill slappna av när man äter och inte behöva städa samtidigt.

            Ts verkar inte hålla med dig.

            Jag plockar också hellre eftersom. Stöket stör mig mer i min avslappning än att böja mig ner. Men alla är vi olika, och each to their own.

            För mig är mat njutning och jag slappnar inte av när det är stökigt, jag vill ha det fint och rent omkring mig och att plocka är inte jobbigt alls. Eller jo, lite jobbigt men glädjen över barnen gör att det känns lätt.

      Ja men precis, varför ska det normaliseras? (Inte just detta men en del har riktigt stökigt och lägger upp..)

      Trodde inte jag skulle vara den som skriver det här… men det är rekommenderat från BVC bland annat att inte torka upp direkt. Det ingår i barns utveckling att få kladda, kasta, känna och smaka på maten. På bilden är det ju ett litet barn, inte en 5-åring som man kan förvänta sig äta fint.

        Usch, fy skulle aldrig klara av det 😄

          Stackars dig 😁

            Nädå, har inga barn så!

        Måste barn verkligen kasta mat? Kan man inte säga åt dem och förvänta sig att de slutar?

          Beror på hur gamla barnen är!

          Nä man kan inte förvänta sig det av ett spädbarn

      Duktiga du 😁

    Ännu inget inlägg om isabellas ”AI vs verkliga kvinnor” va?
    https://sverigesradio.se/artikel/ai-tavlar-i-skonhet-livsfarligt-for-verkliga-kvinnor

    Nej det där är inte stökigt på riktigt. Det där är bara en stökig måltid.

    Stökiga vardagsrum skall jag demonstrera emot idag.

    Ingen input om Linda-Maries trovärdighet att lägga ut att hon är i Finland här och nu när vi alla vet att hon var där tillsammans med andra flunsor för någon vecka sen….

      Ok, har lagt ut det efteråt spelar det nån roll?!

    Fattar inte varför man vill se stök och fula/äckliga bilder på Instagram. Det är ju tredubbelt till för fina bilder och härliga saker. Jag håller fast vid det! 😄❤️

      Tradionellt, inte tredubbelt.

    Stökigt på riktigt lol. Ni borde se hemma hos mig. Har psykisk ohälsa och orkar aldrig städa. Det är misär med både grejer överallt och smuts, damm och kladd. Har ej dammsugit på 2 månader och ej heller tvättat. Sköter dock min personliga hygien och klarar att gå till jobbet. Jobbar själv inom psykiatrin vilket är ironiskt. Ingen vet hur jag har det hemma. Tar aldrig emot besök.

      ❤️

      ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.