”Hur ammar du i det där?”

Barnmorsk-fluencern” Asabea Britton har postat ett intressant inlägg om amning, och nej, inte det där vanliga tugget om att ”normalisera” amning utan av en anledning. 
Som den amningsnovis som jag är så blev jag lite fascinerad av alla sätt som Asabea ammat på.
Att det är ett plus med ”flexibla bröst” är också hur kul som helst. Det hade ju till och med jag innan, och hade typ kunnat lägga dem över axlarna.

Asabea har ammat genom att sticka ut bröstet i ärmen på en klänning men för det krävs nästa nivå av flexi-boobs, enligt henne. Imponerande!
😊

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ok 👍🏻

    Fick man någonsin veta vad det var för livsomvälvande trauma som skett i Johanna Bladhs liv?

      Hon har inte fått nog med uppmärksamhet senaste

      Jag är också nyfiken. Känns som att hon hintar om en separation men jag tror att det är något mindre dramatiskt än så.

      Separation

    Har aldrig önskat mig något så mycket som mer flexibla bröst när jag ammade. Skulle vilja amma från båda brösten liggandes på sidan.

      Första barnet lyckades jag inte med det, inte heller med andra. Men baam! Med tredje gick det!!

      Fy vad härligt att slippa byta sida! Gärna båda liggandes på rygg också

    Inga barn så slipper man tänka på det 👍🏻

      Eller ha barn men välja bort alternativt inte kunna amma så slipper man det också.
      Vad nu det är att skryta om? Att amma är mysigt för vissa, och vissa inte.
      Så himla märkligt att vara för eller mot barn/amma. En del vill ha barn, andra inte. Vissa med barn vill/kan amma, andra inte. Behöver väl inte vara några motsättningar i det.
      Gissar att även du en gång i tiden var barn? Kanske du som bäbis diade din mors bröst, kanske inte.

        Vem har sagt nåt om för och emot och bla bla bla? Det är du som går igång 😄
        /Annan anonym

      Så skönt att slippa!

        Eller hur! Hur orkar folk med barn? 😂

          Fråga dina föräldrar?😉

    detta skall jag demonstrera för idag

    Hmh nej det är inget jag vill behöva titta på i det offentliga rummet

    Eller så behöver man inte slänga fram hela brösten utan använda kläder som passar till att göra det lite diskret. En del ska verkligen göra en grej av det. Det är fortfarande en kroppsdel som brukar vara täckt, man kan ha lite värdighet. Ja, nu kommer en del bli galna men jag bryr mig inte.

      Men snälla. Titta bort då? Aldrig förstått varför folk ska störa sig på ammande. Varför är det den ammandes ansvar att behöva skyla sig när folk helt enkelt kan kolla åt andra hållet. Den som påstår att folk ska skyla sig skulle jag påstå har problem med sin egen sexualiserade syn på bröst

        Bröst ÄR sexualiserade i vår kultur, går inte att komma ifrån. Och är en del som brukar täckas, alltså blir det konstigt om de plötsligt exponeras. Varför vill man det?

          Men vill och vill? Klart man inte VILL gå topless på stan men om ens barn är hungrigt, ska man behöva dra en filt över sig varje gång? Ungar kan bli hungriga varsomhelst och närsomhelst. Kan man inte jobba lite med sina egna ”äckelkänslor” än att skuldbelägga en mamma som bara försöker mata sitt barn? Eller tror du att alla är där för att visa upp sina bröst för förbipasserande för det är så kul

            Finns anpassade kläder, så svårt är det inte. Tror ingen äcklas men handlar om hyfs, att man inte visar känsliga kroppsdelar hur som helst.

              Konstigt att detta inte ses om okej när muslimer vill täcka sina kroppar. Då är det plötsligt förtryck och obehagligt. Beror det på att den kvinnliga kroppen enbart är till för den manliga blicken kanske? Den får inte täckas förutom när den ska användas till att ge barn mat.

                Ja jag tycker ju självklart inte så. Såklart får de täcka sig.

              Fast du äcklas eller blir upprörd till den grad att du är av åsikten att den ammande bör skyla sig? Vad är okej klädesplagg då? Vi kanske bara ska ha en moralpolis som bestämmer vad som är en acceptabel mängd hud/bröst att visa..

                Varken äcklas eller blir upprörd. Men vi alla skyler oss annars också eller hur? Varför sluta? Finns som sagt kläder och sätt att göra det utan att visa hela bröstet. Allmän hyfs.

                  Håller med. Behöver bara vara en sjal eller liknande.

                  Men skärp dig. Titta bort. Ingen tar fram tutten vid amning för att du ska känna ett skit, vi måste mata vårt barn. Jag vägrar köpa på mig en helt ny garderob med ”amningsvänliga kläder” bara för att det finns puritaner ute i samhället som inte löst gåtan hur-man-vänder-bort-blicken.

          Brösten ÄR ju så hårt sexualiserade just PÅ GRUND AV att det är så icke-normalisterat att amma offentligt. Att amma är något helt annat än att lyfta fram brösten i andra sammanhang, kan inte folk fatta det.
          Och så går det ut över bebisarna, helt sjukt.
          Man kan ju inte mota in sig i ett hörn och stanna där bara för att puritaner och töntar fått för sig att det är sexualiserat att amma.

            Nej, det är normalt, bröst är inte bara amning vet du… Nu är det så det är och man bör inte gå och blotta sig och tro man får bort det.

              Men är du ett troll? I alla diskussioner här om Johanna Bladh och hur hon försöker normalisera amning som tydligen redan var ”normaliserat” så visade sig inte du tydligen

                Jag är inte ett troll. Sett massor av kvinnor som ammar men de flesta gör det diskret. Det är vill inte fram med hela bröstet och flasha som ska normaliseras??
                När det finns bättre sätt, varför måste ni och vill dra fram allt? Vad är poängen?

                  Har fan aldrig sett någon dra fram ett bröst på det sättet du beskriver det. Luktar påhittat.

                Att bara amma är ju normaliserat och inget konstigt. Men oftast tar man ju bara fram så lite som möjligt, inte hela bröstet…

            Hur då går ut över dem? 😄 Man kan amma ändå, var lite smidig och diskret.

      Du har inte ammat själv va?

      Men hon gör väl inte grej av det? Hon förklarar att hon kan ha vanliga kläder trots att hon ammar och förklarar hur hon gör. Knappast att göra en grej av det.

        Att slita fram hela bröstet jo. Men hon är ju barn och amningsbesatt..

    Okej då vet vi 👍🏽

    ”En fråga jag ofta får” ellerhurtjena. Ska vi gå på den alltså?
    Det här är ju exakt på pricken som den där tjejen som skrev sina egna frågor till frågestunden på Instagram.

      Fast nä. Jag som ammar tycker det där är en högst relevant fråga och hade lätt kunna ställa den på instagram. Det enda jag tänker på när jag klär på mig är hur jag ska kunna amma under dagen. Känns det krångligt byter jag kläder. Så klänningar är ett komplicerat klädesplagg under amningstiden.

      Precis. Hon vill va så himla speciell, precis som alla andra flunsor.

    Jag har fått berättat för mig (faktiskt ganska trovärdig källa ändå) om en kvinna som kunde amma sitt barn när hon körde bil, genom att helt enkelt slänga högertutten till bebisen som satt i passagerarsätet bakåtvänd 😁
    Får väldigt roliga bilder i huvudet av detta!

    Denna influenser borde också lära sig vad som gäller med gratisgåvor, ad-links etc. Mycket reklam är det… Kan ta ”Smaskens med Erika” samtidigt som också har en förmåga att missa att reklammärka reklam för sin egen arbetsgivare.

    Ingen ställde den frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.