Troll eller stalker?

Magdalena Graaf har delat ett blogginlägg som helt tillägnas en av de kvinnor som verkar se det som sin livsuppgift att trycka upp varenda liten åsikt om allt som rör Magdalena, och det är aldrig, aldrig positivt utan det handlar om ren rasism, trakasserier och andra grova påhopp på både Magdalena och människor i hennes närhet. 
I kommentarsfältet kallas kvinnan för ”troll” men mina tankar går snarare till ordet ”stalker”, och en bidragande orsak till det är att kvinnan skriver under sin faktiska identitet.
Magdalena har bäddat i flera inlägg som kvinnan skrivit till henne genom åren, och jag vill varna för att hon använder ett extremt kränkande och aggressivt vokabulär, samtidigt som det ska lindas in i någon sjuk form av omsorg om Magdalena.
Magdalena skriver att hon redan pratat med sina barn om det hon publicerat i sitt blogginlägg. Hon nämner också att hon förstår att det här kan utgöra förtal, men att hon ändå väljer att publicera kvinnans namn, Facebookprofil, ip-nummer och telefonnummer.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag förstår varför Magdalena gör så här, men samtidigt finns det bara en enda sak som biter på troll= Total tystnad och blockering. Troll dör utan luft. Jag har själv varit utsatt för en kvinnlig stalker och det enda som hjälpte var noll kontakt och blockering. Man kan inte föra dialog med förbud eller hot. Det går inte in.
    Nä total tystnad. Det var även det råd jag fick från stalker/trollexpert jag talade med via polisen.
    Men som sagt jag har all förståelse för att hon vill ”ge tillbaka” och ge psykot en hård jävla smäll 🥊

    Hmm, påminner om den där Anonym som alltid ska tillrättavisa Camilla vad gäller val av ämne, hur det är skrivet, felstavningar mm

      Är så övertygad om att det är en väletablerad influencer som är här och härjar med de inläggen.

        Oh spännande! Vem syftar du på?

          Isabellas största fan tycker jag det låter som.

    Blockera, radera, ignorera.

    Idioter finns det men ingen anledning att mata dom.

      I sal håller jag med dig, men det är ju väldigt svårt att blockera en person från att skriva brev (vilket hon alltså också gör). Jag tror inte att det handlar om att egentligen hänga ut den här idiotien, och på så sätt ge henne uppmärksamhet, utan snarare berätta och visa hur hon har det och vad hon behöver läsa varje dag. Hon får oerhört mycket kritik för verkligen allt, och får även kritik för att hon inte kan ta kritik. Tillslut blir det för mycket och utöver det som visas i bloggen får hon dessutom de här vidrigheterna.

        Men hon gör sig själv till ett offer, viss kritik är befogad också. Hon kan till exempel inte ta kritik, hon har hängt ut folk förut på sin blogg som inte har kommit ens i närheten av detta. Utan endast för att dom har en annan åsikt eller tycker annorlunda.

        Magdalena har ett offentligt yrke, med det kommer både för och nackdelar. Och hon väljer ju själv om hon vill ha kommetrasfältet öppet eller inte. Hon behöver väl inte ens läsa alla kommentarer, det är väl någon som gör det åt henne?

        Tänker på alla andra, folk som har vanliga offentliga yrken. Tänk om dom skulle ta åt sig vad folk sa hela tiden på jobbet? Å andra sidan så kanske dom inte heller blir så långvariga i vissa yrken utan byter bransch om det är föööör jobbigt.

          Att viss kritik är befogad mot offentliga personer förtar inte det fullkomligt gränslösa beteende som beskrivs här.

            OM det nu är sant ja!

    Är det samma Tina som trakasserat andra kvinnliga bloggare under nästan 20 års tid?

      Tina? Denna person heter något annat.

      På Maggans blogg ser du hennes bild telefonnummer och var hon bor.

        Såklart att hin var från Skåne!

    Det finns ju ett stort antal vuxna (?) människor som verkar ha som sin hobby att håna vissa personer på fb:s skvallerforum. De är där varje dag och går igenom exakt allt som vissa kändisar gör, och allt är förstås fel. De läser deras bloggar, insta, facebook etc. och tar screenshots och postar till sidan och dunkar varandra i ryggen. Märker de inte själv hur sjukt det är? De verkar vilja se dessa kändisar misslyckas med allt de gör, men ändå gnäller de om att kändisarna borde försöka skaffa riktiga jobb. Samma personer skriver tusentals inlägg i dessa trådar. Skrämmande.

      Jag förundrades också över hur man kan hålla på och fälla negativa kommentarer i sådan mängd. 15-20 kommentarer per dag är inte helt ovanligt. Jag skulle vilja säga till dom det dom säger till de som de kommenterar: Skaffa dig ett jobb!

        Jag är inte så säker på att personer som den här uppe kan få ett jobb.

      Sådana finns ju även här inne. Vissa trådar på fb är ju startade av läsare här (tex den vidriga ivftråden)

      Anmäla till soc om barnet råkat slå lilltån. Eller i Ben Mitkus fall, innan bebisen ens är född.

    Jag försvarar absolut inte den här kvinnans sjuka beteende, men det är fel av Magdalena att hänga ut henne med namn och mejladress. Dessutom offentliggör hon två andra personers mejladresser. Folk i kommentarsfältet hotar den här stalkerkvinnan nu.

      Varför fokuserar du på Magdalenas, i jämförelse, lilla fel istället för de extremt stora felen den här galningen hon skriver om?

        Jag tycker inte att vi ska ha en folkdomstol på sociala medier. Magdalena borde blocka och polisanmäla. Nu riskerar hon dessutom att få betala skadestånd för förtal.

          Då förstår jag. Jag tycker att Magdalena har all rätt att berätta vad hon är utsatt för.

            Magdalena har självklart rätt att berätta vad hon utsatts för. Det är publiceringen av namn, Facebookprofil, ip-nummer och telefonnummer som är problemet.

              Jättebra tycker jag. Hon har hållt på i x antal år. Det måste ta slut.
              Hoppas hon har familj och ev vänner som ser uthängningen.

                Tyvärr tror jag inte uthängningen löser någonting utan skapat ytterligare problem. Så som personen formulerar sig skulle jag bli väldigt förvånad om hennes gränslösa beteende inte är känt bland familj och bekanta.

      Att folk i kommentarsfältet hotar henne måste väl stå för dom och ingen annan. Precis som att Camilla inte ansvarar för vad någon här skriver till en influencer hon rapporterar om.

        Exakt! Skillnaden mellan Camilla och Magdalena Graaf är att Camilla kan skilja på person och sak, tar inte åt sig av all kritik så personligt som Magdalena Graaf gör, eller ha bloggläsare som måste bekräfta henne.

          Camilla blir ju inte utsatt av det Magdalena blir utsatt för så hur Camilla skulle reagera på att någon som e efter år jagar henne för att berätta att hon är orsaken till att sitt barn dött har du verkligen ingen aning om. Alltså inte alls.

    bör väl klassas som mobbning? och det finns det väl lagstiftning för..?

    eller gäller de lagarna bara skolbarn?

      Prova anmäla en stalker och se om något händer

      Trakasserier är förbjudna i diskrimineringslagen, men gäller där utbildning och arbetslivet. Ofredande och olaga förföljelse är väl det som kan vara aktuellt här.

    Denna kvinnan är helt galen. Är med i samma grupp på fb SWE rottweiler som henne och hon skriver så sjuka saker till folk helt öppet. Blivit avstängd flera gånger med på något sätt kommer hon tillbaka igen. Det är grova påhopp på andra hundägare, hon verkar vara extremt labil. Blev inte förvånad när hennes namn dök upp på Maggans blogg..

    Och så skriver denna Eva att hon ska anmäla Magdalena för att en annan läsare trakasserar henne, Eva i kommentarsfältet. Inser hon inte att det är det hon själv utsätter Magdalena för. Trakasserar och förtalar henne o det grövsta.

    Stackars Magdalena!
    Vilka sjuka människor det finns och den där E-a – skaffa dig ett liv för i helvete.
    Jag mådde illa när jag läste meddelandena som Maggan fick. Herregud, det är ju en sjuk människa som håller på såsom hon gör/gjorde.

      Jag håller med. Jag läste allt på Magdalenas blogg i går kväll. Helt tömd på energi efteråt. Då är det inte mina barn hon är elak mot, inte mina x som hon är ett svin mot.
      Tycker M har gjort det bra.

    Den där tokranten dyker in med pekpinnar och otrevligheter hos Isabella L i tid och otid.
    Hon är verkligen obehaglig.

    Tror det är en kapad Facebook profil! Varför skulle hon visa sin identitet, arbetsplats, allting, helt öppet när hon begår brott, stalkar, skriver hat, så att hennes familj, man, kollegor, vänner, släktingar osv och hela Sverige och även Polisen kan se henne helt öppet. Det skulle ingen göra. Jag tror inte att det är denna Eva, utan jag tror att det är någon som använder sig av hennes identitet. Varför skulle man visa sin identitet helt öppet när man begår brott, stalkar, skriver hat?! Det skulle väl ingen göra?

      Tror du underskattar vilka dårar det finns.

        Nejdå, man skall aldrig underskatta satans lakejer. Men inte ens djävulen själv hade vart så korkad att öppet gå ut med sin identitet när det är bara att handplocka för anmälan.

          Åh jo, det finns det gott om idioter som gör. Så dumma är faktiskt många.

            Jo förvisso… Det finns som många som är värre än värsta idoten. Men ändå, tänk om det inte skulle stämma? Tänk om det är an kapad facebook profil?

              Eftersom personen hållit på i flera år och inte bara mot Magdalena så vore det konstigt om det inte uppdagats att det är en kapad identitet.

              Men också, det finns idioter som skriver saker med helt öppen profil. Problemet är att de inte tycker att de gör fel och har alltså ingen anledning att dölja sig. Vi har några domar där personer helt öppet förföljt och varit vidriga. De är offentliga så det är bara att läsa, vilket är ganska skrämmande läsning.

                Men då borde väl man har anmält det för länge sedan eller? Hur vet man om det är en kapad profil eller inte? Alltså rent tekniskt måst eman väl kunna bevisa det väl? (Är inte så kunnig på området.)

                  Problemet är att det är brottmål och höga beviskrav. Om den anklagade hävdar att någon annan skrivit, så är det åklagaren som måste bevisa att det inte är så och det är inte alltid så lätt.
                  Personer som begår för hets mot folkgrupp under eget namn på nätet tycks särskilt innovativa när det gäller bortförklaringar.

                    Aaaah ok, då förstår jag. Tack!

      Nej verkligen inte hon är sådär. Skriver likadant i en grupp jag är med i på fb, otroligt sjuk människa.

      Nu har jag bara sett första avsnittet i Baby Reindeer men vissa stalkers är helt öppna.

    Känns hela inlägget sucktar efter bekräflese, ”tycka-synd om mig” och offerkofta. Som vanligt när folk har kommit med kritik i hennes kommentrasfält. Magdalena verkar så känslig, svag, lättkränkt och omogen.

    Och sedär, inte varade länge med den där Sasa heller…

      Hej Eva D

        Alla är inte Eva D! Lägg ned det!

    Kanske man som influencer inte ska dela allt som händer i ens liv. Ny kille Hänt Extra ringer och man ställer glatt upp för intervju. Tänk också på era barn är kanske inte så glada läsa allt om mammas privatliv.

    Någon som kan förklara vad Magdalena menar med detta? Vad syftar hon på? Det är väl ingen som skyller på sina föräldrar eller?

    ”Kanske var min mamma en usel mamma? MEN hon gjorde vad hon förmådde. JAG kommer ALDRIG straffa eller skylla mina nederlag på henne.

    Linda och Kenneth skapade mig och min älskade syster Hannah.

    Det gjorde va dom trodde var bäst. Efter deras förmåga och förutsättningar.

    Va inte så jäkla hård. Skyll inte era val och handlingar på någon annan. Era föräldrar. Omgivning. Gör en skillnad.”

      Hon menar väl att hon själv inte är guds bästa barn men att hon försöker så gott hon kan, och att hon aldrig skulle skylla sitt agerande på någon annan.

        Det är som att hon utgår ifrån att alla andra skyller på sina föräldrar och minsann inte hon.
        Känns dock i övrigt att hon är den som skyller mest ifrån sig på alla andra.

      Folk skriver på flasback att Maggan och hennes syster blivit förstörda av deras föräldrar pga en massa hemska osanna saker. Hon syftar på det

      Måste säga att jag inte heller fattade riktigt, mycket oklarheter & svammel. Känns som hon druckit och satt sig framför tangentbordet. Har ju hänt förr..Oavsett, så är ju denne Eva en riktig sjuk person. Grejen är att jag tror inte hon riktigt fattar hur jävlig hon är, det är ömsom beröm till Magdalena och erbjudanden om ”hjälp”, för att sen ta ner henne med motorsågen. Klassiskt psykopat beteende. Skulle bli noll förvånad om Eva sitter och skriver från nån slags anstalt, mest troligen med psykiatri som specialitet..Riktigt skruvad människa. Och jag fattar att M lackar, men det bästa hade nog varit att polisanmäla utan att lägga ut allt.

    Patetisk stackars människa som verkar vara i behov av vård. Hur kan man bete sig på det sättet? Hur mår denna människa?

    Det är ju flera influencers och andra kända människor som har fått ett troll eller stalker i den digitala världen och även som hänger utanför dörren.
    Jag tänker på Ebba kleberg von Sydow, Johanna Toftby Fors, Isabella Löwengrip, och Jenny i Ace of base och Tuva Novotny det finns säkert många fler.
    Såklart att Magdalena vill visa hur hennes digitala vardag ser ut, och visa för läsarna att det är illa. Samtidigt kan jag tycka att trollen/stalkern får uppmärksamhet. Sen får Magdalena fråga sig själv om det är värt att blogga, och använda instagram i det långa loppet?
    Att det kostar på både tidsmässigt och främst känslomässigt för Magdalena.
    Hennes syster slutade att blogga, och för henne var det säkert ett bra beslut
    Det ör ju färre personer som bloggar, och allt har sin tid

      Johanna Toftbyn har inte haft en stalker. Läste domen och enligt den så stämmer det inte så som Johanna hade påstått

    Fruktansvärt beteende. Människan som skriver så elakt är sjuk på något sätt.
    Men kommentarerna i denna blogg går inte av för hackor heller. Just sayin..
    Jag fattar inte att klimatet har blivit så hårt precis överallt på nätet. Alla har en åsikt och orden som det skrivs med är stenhårda.

    Kan ändå känna en lätt avundsjuka på personen som kommenterar. Hon har så mycket tid!!

    Det verkar som att det trollet Magdalena Graaf hade hängt ut är falsk. Någon har kapat den Facebook profilen. En på hennes bloggläsare hade kollat upp det. Så här är dennes kommentar:

    ”Profilen är inte den som den utger sig att vara. Det finns bara en Eva Dahlman i Limhamn. Men hon har bara Eva som mellannamn och stavar Dahlman utan H. Den riktiga ”Eva Dahlman” ser helt annorlunda ut och har ett annat Facebook konto. Är gift.
    Så den som stalkar dig Magdalena och vad jag förstår även skriver skit på annat håll försöker verka seriös och smutskasta en helt annan människa. Kanske är det vettigt att ta kontakt med den andra kvinnan och informera så hon inte råkar illa ut.”

      Tänkte väl att det var nått som inte var helt rätt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.