Aningslösa influencers del 19

Bildkälla: Tanbyklara Instastory

Jag fick det här dm:et från en av mina följare:

Om man sätter kaffet i halsen när influencers ska uttala sig om klimatet. När man nyss köpt en lägenhet i Spanien att pendla till, flög inrikes till Öland för två timmar sedan och applåderade för att sambon precis flugit iväg på en grabbresa. Ibland är det bättre att bara vara tyst. // Följare

Så vad handlar det här meddelandet om?
Jo, det här…
Klara – @tanybyklara på Instagram – postade inlägget högst upp i sin story, som är en delning av Nina Rungs inlägg med texten:

Blåbrun klimatpolitik: vi släpper ut mer nu för att lättare kunna minska om 20 år.
Naturen: Jag kippar efter andan NU.
Blåbrun: håll andan i 20 år till. Kommer gå kanon. // Nina Rung

I sitt inlägg skriver Klara följande:

Exakt så!!!! O sååå mkt mer som de står för… Förlåt men kör alltid rösta ❤️ // Klara Elvgren

En smula skenheligt eller bara lite aningslöst uttryckt? 
Vad säger ni?

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om man medvetet delar och sprider desinformation som TanBy tidigare gjorde där hon hävdade att statsministern sagt ”rätt till folkmord”, och vilket tydligt blir kopplat till högre risk för terrorbrott, så känns det inte som att den här tjejen har någon vidare slutledningsförmåga.

    Skulle nog inte ta hennes råd i ens tredje taget.

      Skulle inte ta råd från någon influencer faktiskt

      Att tanbyklara saknar ett gäng Mumin i dalen är ingen stor nyhet, så att hon saknar slutledningsförmåga och inte själv fattar att hon gör allt det hon anklagar SD för förvånar mig inte. Däremot undrar jag hur … Nina Rung tänkte som glatt delar texten. Är hon själv lika skenhelig kan man undra?

        En enskild individer kan aldrig göra allt det den kan anklaga beslutsfattande politiker för att göra. Det ena är på micronivå och individers egna beslut över ens egen tillvaro, det andra är på macronivå med beslut som påverkar samhället överlag.

        Det är väl klara som delat Ninas text?

    När man har tre hjärnceller som tävlar om andra plats kan det bli så här.

    Ibland är det bättre att inte ha någon moral alls istället för denna dubbelmoral som hon visar upp här.

    Köp hus i Spanien, flyg till Öland men sluta försöka framstå som klimatmedveten i bästa innegänget.

    Aha, så man måste rösta blått för att få åka flygplan. Noterat!

      Eller hur 😂 Tack men nej tack. Klara må vara en av de mindre vassa knivarna i lådan, men hennes politiska hållning ser jag inget fel med. Hon om någon hade ju gynnats av de blåas politik, men väljer istället att rösta rött, vilket jag tycker är fint.

        Det kallas dubbelmoral.

          …något som alla BBs läsare är befriade från.

          Vad är dubbelmoralen i att rösta rött trots att man personligen hade gynnats av blå politik menar du?

          Vad är det som är dubbelmoral?

          Nej? Dubbelmoral är att bli arg över att någon ljuger för dig och sen tycka att ingen ska få bli arg när du ljuger för dem. Det är likvärdigt åt båda hållen, men man bedömer de båda handlingarna olika.

          Det är inte dubbelmoral att vara för en viss politik, såsom striktare klimatpolicy, och samtidigt göra klimatnegativa grejer. Det är två olika saker: det ena är på macronivå, beslut kring policys som påverkar hur hela landets styre, myndigheter, organisationer och populationen i helhet måste agera. Det andra är på micronivå, hur individer själva lever. De är inte likvärdiga, det är därför inte dubbelmoral.

          Hade Klara däremot beklagat sig över individer som tar flyget till Öland eller andra ställen där man _kunde_ ha åkt tåg eller bil, och sen tycket att hon själv ska kunna göra det utan kritik – ja, det hade varit dubbelmoral.

            Är det vad du intalar dig själv för att slippa ta ansvar över dina egna handlingar? Wow.

              Personen förklarade vad dubbelmoral innebär/betyder. Det är allt. Så less på folk som ska lägga in personliga känslor i vad ord ska betyda. Man kan inte ”tycka” en betydelse av ett ord. Det är vad det är.

        Det är sant faktiskt Anja. Fast det är ju bättre att leva som man lär.

        Håller med, glad för alla som står för att rösta rött i ett sammanhang där folk helst roffar åt sig, och tycker att alla som tycker att skatter är en bra grej är korkade och naiva.

          Vad är det för mening med att rösta rött när man ändå beter sig blått och roffar åt sig på samma sätt? Varför gör man en poäng av att rösta rött när man stolt unboxar sitt senaste inköp från miumiu? Det blir svårt att kombinera en blåbrun moralkompass och påstå att hjärtat ändå pumpar rött.

            Vadå ”vad är meningen”? Röd politik värnar om värfärdssamhället och att ge efter förmåga och få efter behov. Det står inte i kontrast till att ha mycket, utan innebär att man tycker att den som har mycket också kan avvara mer till det allmänna. Vilket ju är vad hon röstar för. Hon hade kunnat rösta för en regering som ser till att höginkomsttagare får behålla mer, men det gör hon inte, därför har hon ju per definition inte en blåbrun moralkompass. Då hade hon ju röstat blåbrunt.

              Aha så du menar att så länge man delar med sig av sina tillgångar så är det ok att roffa åt sig?

                Hur menar du med ”roffa åt sig”? Att någon spenderar pengar de tjänat på lyxvaror har ju noll att göra med vad man är för för slags politik vad gäller skatter, finansiering av offentliga verksamheter m.m.

                  Att rösta rött innebär inte att man tycker alla ska leva i fattigdom, utan att man vill att alla ska ha det bra. Däremot om man röstar blått vill man själv ha det bra men ser inga problem med att andra lever i fattigdom medan man själv ”roffar åt sig”.

                    Det du beskriver att de som röstar blått är ju exakt det som många influensers gör, samtidigt som de är ögontjänare och säger att de röstar rött. Tanbyklara förfasar sig över SDs miljöpolitik ändå reser hon och har ett extra boende i Spanien. Johanna lindar in sina kampanjer med Indy Beauty. I ena fallet säger hon att jag fattar du har taskig ekonomi men dessa produkter kan du väl ändå köpa, i andra fallet säger samma Johanna att skönhetsindustrin bidrar till att unga flickor inte duger som de är men köp ändå, det gynnar min ekonomi att du köper. Detta är väl i alla högsta grad ett blått beteende. Bara jag får mina pengar är jag nöjd. Att någon stackare inte har råd att köpa mina produkter det skiter jag i, att min hets bidrar till skeva kroppsideal det skiter jag i, att mitt eviga flängande med flyg bidrar till utsläpp det skiter jag i.

                      Någonting har blivit skevt när alla som röstar blått kräver att alla som röstar rött ska leva i fattigdom för att få rösta rött. Vi har alltid haft politiker från överklassen t ex Palme, Branting osv som engagerade sig politiskt för vänstersidan trots att de själva kom från priviligerade förhållanden. Men folk som röstar blått tror att människor bara kan bry sig om sig själva och inte vilja ha en bättre värld eller att andra ska få det lika bra som man själv har/har haft det. Varför kan inte Klara få tycka att det är viktigt med likvärdig skola för alla samtidigt som hon gör reklam? Vill inte försvara Johanna och ve inte hennes politiska hemvist men man har rätt att rösta rött fast man själv inte lever i fattigdom.

                      Oliva, ingen som röstar blått kräver att de som röstar rött ska leva i fattigdom, ingen har gjort det uttalandet. Dom jag hör det argumentet ifrån är från unga vänstertjejer när dom ska rättfärdiga sin egen och sina idolers lyxkonsumtion. Dom vill leva som högern, eller snarare dom vill kunna leva nyliberalt i en neokapitalistisk värld. Jag själv röstar rött och ibland skäms jag faktiskt över just den gruppen unga tjejer.
                      Vad gäller din jämförelse med Palme, Branting, vi kan även slänga in paret Myrdal så blir jag lite mörkrädd. Alla av dom var födda med pengar, dessutom var de alla välutbildade och de var född in i en era när vi hade ett klassamhälle i Svergie. Dessa människor stod för att arbeta bort klassklyftorna, utjämning av löner och lika rätt för alla. Man var för att de som tjänar mest också ska skatta mest. Man satsade på kollektivet och att bygga upp vårt BNP genom att satsa på industri som skapade jobb åt många samtidigt så fick arbetarna inflytande genom fackförbunden.
                      Idag har vi lyckats montera ner mycket av välfärden och av de gamla idealen. Champagnevänstern trivs med att ha pengar och leva ett bekymmerslöst liv, många sossar har blivit rika på skola, vård och flyktingboende och sticker inte under stolen med att de gillar sina pengar och den makt som kommer med det. Just nu är det vänstern och sossarna som driver på att klyftorna mellan rika och fattiga bara ökar. Det handlar inte om att vara fattig det handlar om att sluta överkonsumera statusmarkörer.

                      Förklara HUR vänstern och sossarna driver på klassklyftorna?

                      Jag är nog typen av vänstertjej du hatar. Som tjänar bra, lägger pengar på massage och skönhetsbehandlingar och dricker bubbel.

                      Jag röstar för politik som vill stärka välfärden och jämna ut klyftorna. Jag hade gladeligen betalat mer i skatt och tagit hem mindre i fickan. Du skriver att ”Dessa människor stod för att arbeta bort klassklyftorna, utjämning av löner och lika rätt för alla. Man var för att de som tjänar mest också ska skatta mest. ” – Jag står för exakt dessa saker.

                      Varför är din röst på vänsterpartiet mer värd än min? Förklara gärna.

                      Fö väldigt märkligt att beskylla vänsterfolk som tjänar bra för nedmontering av välfärden när det bokstavligt talat är vi som röstar MOT nedmontering av välfärden.

                      Varför ska du slänga in paret Myrdal om du blir mörkrädd? Du har uppenbarligen ingen koll på vad en socialistisk politik betyder, politisk historia eller fakta om klassklyftor i dagens samhälle. Läs Anonyms kommentar ovan från 10:30 så kommer det förmodligen klarna lite. Du förespråka en ofrihet där människor inte ska få ta del av ekonomiska och tekniska landvinningar för att DU tycker de borde oroa sig för ditt och datt i stället. Två tankar i huvudet samtidigt?

                      Anonym 13.24 – Varför skulle jag hata dig? För att du tjänar bra? Hör du inte hur korkat det låter? Hatar det är något som din generation, kön och ideologiska tillhörighet drar till med när ni får mothugg och blir ifrågasatta. Att bli ifrågasatt är faktiskt utvecklande och inte kränkande. Man tvingas ompröva sina egna ingådda sanningar. Testa det är inte så farligt.
                      Vad gäller den ekonomiska tillväxten och att du har en bra lön, ja det kan du tacka år av borgelig regering för. Sossarna ska du också tacka för de har gett dig möjlighet att utbilda dig. Men vi har ett växande problem idag i vårt land av klassklyftor, utslagning och kvalitetstapp. Det vi behöver är hungriga människor som kan lyfta oss. Där hör inte ni välbetalda unga vänstertjejer hemma. Ni har blivit alldeles för bekväma och dästa och gnäller över minsta motgång. Ni är den moderna bourgeoisien.

                      Anonym 18:10 – Haha vad pratar du ens om? Jag betalar mycket i skatt pga hög inkomst och röstar för att fortsätta göra det. Jag tackar välfärden för att jag haft förutsättningar att bygga det liv jag har idag, och skulle aldrig rösta för någon som vill bryta ned den. Människor som jag hade inte haft en chans i ett samhälle som inte värnar om alla människor, oavsett klass och medfödda förutsättningar. Dina härskartekniker biter tyvärr inte på mig.

                      18;10 – Du behöver läsa på vad härskartekniker är. Du själv inleder med en klassisk förminskning. Jag antar att du är relativt ung. Jag antar också att din lön relativt sett inte är så hög. Vad jag menar med det är att det är väldigt få som betalar en riktigt hög skatt. Den skatt som du själv kallar hög är inte hög jämfört med nivåerna på 1980 och 1990 talet. Det som är väldigt tråkigt är att du inte själv inser hur bra du har det och att tyvärr kommer inte nästa generation att få det lika bra som du. Om du inte redan har ett eget privat pensionssparande råder jag dig att börja lägga undan direkt. För du kommer att få känna av vad som kommer. Och njut av din höga lön, du har säkert förtjänat den men den kommer inte att vara för evigt.

                      Nej, jag förstår faktiskt inte vad du pratar om. Jag är inte ung och självklart pensionssparar jag. Jag är inte heller dum och jag röstar rött delvis just därför att jag är fullt medveten om att jag, som de flesta andra, absolut har ett stort behov av en fungerande välfärd. Det här handlade från början om att du pratade om att ”champagnevänstern” inte förstår vad vänsterpolitik handlar om och att du skäms för den typen av vänstertjejer. Om att vänstern och sossarna driver klassklyftorna. Jag argumenterar emot att man inte skulle kunna stå för vänsterpolitik bara för att man har det gott ställt. Jag vet faktiskt inte vad du argumenterar för vid det här laget.

                      Jag förstår inte heller varför du tror dig kunna påstå att jag inte vet hur bra jag har det. Jag om någon, som växt upp beroende av den välfärd jag strävar för att bibehålla, vet vilken tur jag har haft. Och jag är fullt medveten om att det handlar betydligt mycket mer om att jag haft turen att växa upp i ett samhälle med fungerande välfärd än vad det handlar om hur hårt jag själv jobbat.

                      Gud vad jobbiga ni är.

                  Du svarade faktiskt själv på frågan. Vår välfärd byggdes en gång upp på att stimulera den offentliga konsumtionen över den privata. Idag vill var och en förverkliga sig själva och sätter sin egen konsumtion före välfärden och influensers är värst av dom alla. När de sedan hävdar att de rösta rött blir det bara skenheligt. Så influensers köpbeteende har allt att göra med saken och visar också var deras prioriteringar ligger, på dem själva. Tanbyklara borde tacka SD för sin livstil.

                    Men vadå HÄVDAR att de röstar rött, om de röstar rött så gör de det, och röstar alltså för politik som bygger välfärd på bokstnad av människors personliga tillgångar.

                    Vad menar du att de ska göra med sina pengar som inte gått till skatt då? Hur ska en privatperson öka stimulansen av den offentliga konsumtionen, förutom genom att rösta? Är genuint nyfiken.

                    /Anonym 09:55

                    Att rösta rött är ju bokstavligt talat att sätta välfärden före den egna konsumtionen. Vi pratar specifikt om Klara och min kommentar var PRECIS det, att jag uppskattar att se henne stå för den prioriteringen i ett sammanhang där många inte gör det – ie andra influencers.

                    Ingenting i det du skriver förklarar hur deras köpbeteende har någonting med hur de röstar att göra. Att tycka att bara den fattiga får rösta vänster är väl en aning kontraproduktivt eller…

                Man kan vara rik utan att roffa åt sig. Och vilja ha ett välfärdssamhälle. Man betalar procentuellt mer i skatt ju mer man tjänar så rika finansierar ju välfärdssystemet i högre proportion sett till sin lön än de mer lägre inkomster. Eller ska alla tjäna lika mycket? Många som vill läsa till läkare när man kan tjäna lika mycket som kassörska på Ica direkt efter gymnasiet. Så länge man sköter sina skatter korrekt så finns det ingen motsättning mellan att tjäna mycket pengar och vilja rösta rött. Sen sköter kanske inte den genomsnittlige influencern sina skatter så korrekt. Det mest provokativa här var väl att klaga på klimatpolitiken medan man själv t o m måste ta flyget inrikes och har ett semesterboende man ”måste” flyga till. Och konsumerar som om det inte fanns en morgondag.

                De kan ju börja med att skatta rätt. Så att de pengarna kan gå till den gemensamma välfärden.

                  Vad vet du om hur Klara skattar?

                    Jag gissar att Klara (utan att titta på hennes årsredovisning) tar ut lön till brytpunkten och därefter tar ut utdelning för att minimera sina skatter. Om man nu är så himla röd hade hon istället skattat på allt som lön istället för att optimera skatterna. Men vad vet jag, hon kanske väljer att betala extra skatt.

                      Ja exakt, vad vet du.

                      Yep Tanbyklara må rösta rött men hon agrerar som den värsta moderaten. Har till och med holdingbolag för att skydda sina tillgångar. Är inte detta skenhelighetens moder så säg vad är.

              Tror snarare att hon inte förstår skillnaden, intellektet räcker inte till helt enkelt. Så skenheligt är det definitivt utan att hon inser det.

                Haha men nu får ni ge er, du TROR att hon inte fattar vad hon röstar på så därför ÄR hon skenhelig? Någon annan ANTAR att hon inte betalar skatt som hon ska så därför ÄR hon skenhelig.

                  Ge dig själv. Du verkar vara lika korkad som Tanbyklara.

                    Baserat på vad? Att jag ifrågasätter att folk drar slutsatser grundat på fördomar?

                      Är det en fördom att se henne resa med flyg en massa gånger i närtid och samtidigt säga sig värna om klimatet?

                      Vi pratar inte om hennes åsikter i klimatfrågan, vi pratar om att rösta rött trots att man tjänar bra.

    OT

    Men kan du skriva om Umm Aicha som tigger Swish ”gåvor ” från folk , människan har roffat åt sig andras pengar som folk jobbat stenhårt för. Hon kommer undan så himla lätt. Blir inte förvånad om hon reser med pengarna nu i sommar. Folk går ju på hennes inlägg.

    Hon får hyran betald
    Pengar för mobil mat , kläder , lyxprodukter m.m

      Vem är det?

      Om folk vill skänka så visst. Hon tvingar väl knappast någon att swisha eller?

      Folk gör väl vad de vill med pengarna de jobbat stenhårt för. Det är väl fritt fram för alla att tigga gåvor om man nu tycker att det är så enkla pengar, men de flesta av oss väljer att inte göra det därför att det är pinsamt.

        Det gör väl absolut ingen skada i världen om folk vill swisha till hennes hyra. Det är väl toppen att man kan hjälpa till om man vill. Hon har inga samarbeten alls så om någon vill swisha en 20:a till henne… hur kan det störa dig???

          Det stör helt uppenbarligen inte mig..?

          /Anonym 09:59

          Anonym: Nej det förstod jag, svaret var till Sara 🙂

            Ah, det borde jag ju ha förstått ja 😅

    Skulle gissa att hon ändå är som folk är mest vad gäller klimatet. Det är jätteviktigt så länge man inte behöver förändra sitt eget liv.

      Eller hur folk med jordaxeln i fontanellen som grinar över klimatet men skaffar barn till höger och vänster ändå.

        Just detta argumentet gör att jag delar in folk i folk och idioter och du tillhör den senare med det påståendet. Det finns många undersökningar där man undersöker vilka som har störst klimatavtryck i Svergie, och gissa vad det är inte dem med lägst inkomster utan det är dem med högst inkomster, konstigt eller hur. Och sen har vi alla som klimatkompenserera genom att planetar träd i afrika. Buhu jag är vänster och vill forsätta leva min nyfunna neuve rich livsstil men jag måste värna om miljö och fattiga, men jag vill fortsätta resa. Men om jag betalar för att det planteras träd i afrika kan jag fortsätta som vanligt med gott samvete för jag värnar ju om andra, eller inte. När det visar sig att de som planterar träd i afrika gör det på sin lilla jordlott där de ska odla mat till sin familj. De får ingen ersättning för träden och familjen svälter. Men du vem bryr sig om sånt?

      Exakt. Och det man härjar mest om att andra gör är sådant man själv inte behövt offra.

        Ja har man det gott ställt är det ju enkelt att tex handla ekologiskt, har man det dåligt ställt och ändå inte kan prioritera flygresor är det enkelt att avstå. Och sen slänga kängor åt andra som inte gör likadant. Nu kommer det såklart komma kommentarer om folk som minsann använder sina sista slantar för att handla medvetet och folk med jättebra ekonomi som avstår flyg. Och det är klart att det inte finns något negativt med det. Men det är omöjligt att få varenda människa att prioritera bort det som verkligen betyder något för dem. Bättre att alla plockar de lägst hängande frukterna först så att säga och tipsar andra utan att vara så aggressiva i sin framtoning.

          Håller helt med dig, det är inte fy skam att avstå från sånt som kanske hade varit bekvämt men inte är en jätteuppoffring. Om alla gör så, så kommer man ju en bra bit på väg trots att någon då unnar sig att flyga, någon annan unnar sig att handla på H&M, en tredje äter kött och en fjärde kör bil till jobbet.

          Vidrig kommentar för du gjorde precis miljöfrågan till en omvänd klassfråga. De som har det sämst ställt har det lägsta miljöavtrycket har för att de är för fattiga att konsumera. Röstar du rött med den inställningen? Fan jag mår illa.

      MEN VIKTOR!!!!!!! VAR HAR DU VARIT???? VI HAR SAKNAT DIG!!!!!! ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

        Jag har egentligen inte varit någonstans. Bara intagit en lite mer passiv och obehaglig position där jag övervakar er alla från skuggorna.

          Härligt att du visar dig ändå 🙂

      Ja precis, eller så länge som det inte slår mot den egna ekonomin. Då brukar det låta annorlunda…

    1. Hur går det för Fannidays?
    2. Vad är det i J.Bladhs liv som har hänt? Är hon också singel?
    3. Bara jag som stör mig på Niccis enformiga ansiktspose med ögon/mun ( och titta lite åt sidan o tillbaka )? ( ungefär som när Bianca jämt skulle blinka med ett öga o göra puss mun på alla bilder/videos ett tag)
    4. Varför alla tonårsbrudar ( avnligt fok inte kändisar ) ska ha två fingrar ( peace) framför ansiktet när de tar selfies? varför ens ta selfies om man ändå inte ska visa ansiktet?

    Ja jag har mens…irriterad idag hahahahahaaha

    Jag tycker inte det är jättekonstigt i sig att man kan vara för t.ex. en striktare klimatpolitik samtidigt som man själv gör för sig med onödiga, klimatnegativa beteenden. Det tror jag ändå är rätt vanligt bland människor överlag. Det betyder inte ens nödvändigtvis att man är hycklare som säger sig stå för en sak men gör en annan, utan att klimatkrisen är något som aldrig kommer lösas med individers enskilda handlingar utan det kräver politiska beslut som kräver att stater, organisationer, företag och individer agerar ansvarsfullt. Finns en hel del som inte ser någon poäng med att förändra sina egna beteenden innan det händer, för det är lönlöst. Säger inte att det är rätt, men bara att det inte direkt har med ”aninfslösa influencers” specifikt att göra.

    Vänstern-sossarna behöver ingen trollfabrik med anonyma troll de har ju en mängd korkade influencers som sprider propaganda.
    Tack jag hittar ut själv (önskar att Magdalena Andersson också gjorde det)

      De flesta influencers är antagligen höger

      Hejdå!

    Vore väldigt intressant om någon kunde räkna på hur mycket denna klimataktivist Tanby Klara har flugit bara det senaste året? Jag kan inte komma på en endaste annan influencer som reser så mycket som henne? Senaste 4 månaderna har hon flugit utomlands fler gånger än vad en annan flugit på 4 år? Allt har varit nöjesresor dessutom.

    Helt okej att ha panik för klimatet och lägga upp storys om det. Men det här är inget annat än ett skamlöst skenheligt åsiktsposerande utan förankring. Pinsamt.

      Tror Ivy har flygit 5-6 ganger och hon är inte ens ett år gammal än XD

    Hon köper lyxlägenhet i Spanien och ska skicka en container dit med helt sprillans nya möbler i samtidigt snackar hon om klimatet. Ah okej, trovärdigt…

      Inget nytt. Blir som när DiCaprio och diverse kändisar står på scen och berättar för pöbeln hur de leva för att nästa dag ta ett privatflyg till Cannes för fest och segla runt i medelhavet på en yacht. Eller för inte prata om politiker när tex World Economic Forum träffas och ca 500 privatflyg landar i Davos! Jag har absolut NOLL klimatångest för hur jag och min familj lever när människor som dessa anser sig stå över ”vanligt folk”. Och så undrar man varför politikerföraktet ökar… Antingen är de korkade eller så bryr de sig helt enkelt inte.

      Allt för att hon ska gå gratis möbler 🙂

    Skrattretande.

    Ganska störigt a p-ordet verkar leda till att kommentarer hamnar i modd, i ett inlägg som till stor del handlar om p-ordet.

      Pizza, powerbank, parmesan, plackers, pitabröd, pikétröjor, pingis

        Penis?

        Haha, fattar din grej, men för att vara övertydlig så har jag skrivit tre kommentarer med någon slags variation av ”det första ordet i förkortningen PK” och alla fastnar i modd.

    Influencers, ett eget jädra släkte för sig alltså. 🪞

    Gillar Klara som person, men hon shoppar tyvärr friskt från Temu också, inte så smart om man värnar om klimatet.

    denna där klara får man ta med en nypa salt 🤭

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.