Kan man hyra eller låna?

Bildkälla: Paow Instastory

Paow efterlyser tips på hur man tar tag i livet – bortsett från att man klipper sig och skaffar ett riktigt jobb då – och delar några stycken som hon tycker verkar extra lovande.

*Skapa hållbara rutiner 
*Fasta rutiner och fysisk aktivitet.
På det inlägget har Paow själv skrivit: ”Så idag ska man kanske försöka ta tag i städningen?! Eller i alla fall börja. Måste få in lite rutiner verkar det som. Vart dåligt med det ett tag”
*Checklistor sätt mål, varje dag, skriv allt smått som stort och bocka av.
Detta kommenterar Paow med orden ”Bra idé!.

Kommer ni ihåg den där assistenten Julia letade efter, och som skulle styra upp hennes liv på mikronivå, där saker som att väcka Julia på morgonen till tonerna av mjuk morgonmusik och att fylla på hennes vattenflaska ingick.
Kan inte Paow få låna den/hen en vecka eller två för att få ordning på torpet, för hon känns spontant inte helt rutin- och listkompatibel, om jag ska vara ärlig. Hon kommer nog behöva öva en del om det ska bli nått av dää va! (Läs det där sista med bredaste Kristina från Duvemålamål)

Det kanske vore en affärsidé?
Att erbjuda total influencer-assistans, där man betalar för 100%, 75% eller 50% uppstyrning av livet och under 1, 2, 3, 4 eller 5 veckor som grundutbud? Givetvis med en rabattkod!

Vad tror ni?
Blir det Draknästet nästa för den? 😃

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är väl typ sånt som livscoacher och arbetsterapeuter jobbar med? Inte att väcka folk med musik, men att hjälpa till att styra upp och skaffa rutiner.

    Min bror går hos arbetsterapeut och får (för mig väldigt komiska) råd om att skaffa en kalender, planera livet lite och typ skriva ner saker. Har funkat väldigt bra för honom.

      Det stämmer! Sen gör vi lite mer än att bara tipsa om kalender, till exempel hjälper vi personen att använda den på ett bra sätt, hjälper till att utforma hållbara rutiner med mera. Jag jobbar inom habiliteringen och typ 80 procent av mitt arbete går ut på att stötta personer i att skapa en hållbar struktur i vardagen.

    För mig som lever ett helt vanligt liv där jag har ett jobb 9-5 måndag till fredag känns det helt sjukt att någon normal funtad människa inte kan ta tag i städningen, och om hon nu skulle det så var det ”i alla fall börja”. Vad jag vet bor Paow inte i något mansion på 1000 kvadrat, så att städa upp en lägenhet borde väl ta Max några timmar (vilket Paow borde ha). Hon måste lida av grav psykisk ohälsa när städning som en så basal sak är en så stor sak för henne? Dessutom skryter hon stup i kvarten om hur rik hon är, varför inte anlita en städfirma?

      Jag tror det mer handlar om att man blir passiv när man inte har massa tider att passa eller ställen att vara på.
      Du kan skjuta upp precis allt och då blir det lätt att man gör det. Hon MÅSTE inte prioritera städningen just nu. Kan ta det sen.

      Jag hade lätt köpt storstädning via firma om jag va hon. Börja från noll.

        Man blir inte automatiskt passiv bara för att man inte tex jobbar och har tider att passa. Går väldigt bra att strukturera upp sitt liv ändå och planera sånt som behöver göras. Bara för att man är hemma jämt så är det inte lördag hela veckan. Utan man har vardag och helg precis som såna som jobbar.

          Inte Paow.

      Att inte ha förmåga att ta tag i saker såsom städning eller andra saker som många ser som basala kan vara en följd av psykisk ohälsa, ja. Även vid diagnoser som adhd, vilket väl både paow och Julia sagt att de har om jag inte minns fel. Så att de har svårt för sådant är inte alls konstigt utifrån det.

      Bor du under en sten? Är du alltså inte öht bekant med det faktum att människor pga diagnoser kan ha väldigt svårt för exakt den här typen av basala saker?

    Man kan bli en vanlis. Men det vill ju inte vår kära P.

    Bra att hon tar tag i sig själv, man får börja någonstans

    På riktigt, hur bra låter inte det där!!? Jag betalar gärna tre månadslöner om året till någon som kan styra upp mitt liv till 50 % och då är jag bara vanlig 🙂

    Om man har svårt att klara av att bo i ett hem, kanske pga adhd, oförmåga att planera, impulsivitet osv., kan man ha rätt till boendestödjare.

      Vad gör en sådan?

        Det beror på vad man behöver hjälp med, men de kommer hem och stöttar. Om man exempelvis har problem med att städa kan boendestödjaren hjälpa en med att bryta ner i mindre uppgifter och göra en priolista.

      Behöver man inte ha en diagnos för att kunna få det?

        Inte alltid. I mitt jobb (socialsekreterare) möter jag folk utan fastställd diagnos som beviljas boendestöd. Många gånger är det folk som kanske har en diagnos men ännu inte är utredda.

          Tror nog hennes familj fixar det bättre än okända människor. Dessutom har hon råd med bättre service en den ni erbjuder inom socialtjänsten

    Är imponerad av folk som sätter mål och typ planer 5år framåt. Själv försöker en överleva dagen och det känns mäktigt nog. Har noll mål eller planer för livet haha. Ps är inte deprimerad eller lat tycker bara det är övermäktigt att ta mer än en dag i taget 😂 PLUS sätter jag upp ett mål är det ca 99% chans att det INTE händer.

      Igenkänning på den!

      Jag tycker att du är klok!
      Hur faan ska man veta vad som händer om 5 år eller ens imorgon?
      Jag tycker att det bästa är att ta en dag i taget och försöka må så bra som man kan.

      Man kan ju planera hur mycket som helst, men ofta blir det ju som det blir ändå. Livets nycker kan man inte styra eller planera för.

    Och jag har blivit blockad 🙀. Så det är inte bara Anna som har ett aktivt blockbehov…

      (Det var något tips som inte föll i god jord. Ställer man frågan ”hur ska jag få ordning på mitt liv” är det ju bra att tänka att vissa saker är värda att överväga).

        Vad var ditt tips?

        Du måste berätta vad det här välvilliga tipset som du så generöst gav henne var 😂

          Tja, det var något fullt rimligt för en person som ena stunden hävdar att livet är toppen, därefter att hen behöver sol/resa/fest, samt därpå hävda sig sakna sina katter som verkar lämnas lite hur som helst. Dessutom dras till destruktiva relationer och lider av dysmorfofobi och beroende. Eller var det något annat du undrade..?

            Ja jag undrar vad tipset du gav henne var?

            Eftersom Paow tog så pass illa vid att hon blockade dig tänkte jag att det finns en risk att meddelandet kanske var formulerat på ett sätt som fick Paow att uppfatta tipset som otrevligt eller ”över gränsen” på något sätt?

              Att få ordning på sitt liv kan ju ses som något som handlar om att göra anteckningar i mobilen om att städa. Eller att det handlar om lite större ”grepp” vid 30. Framförallt när man återkommande ”lever sitt bästa liv” (flykt) och sedan må kass och bara köra fest, operationer och OF.

                Ja något vidare tips var det ju inte iaf. Att bara poängtera vad man tycker är en persons svagheter utan något faktiskt råd om vad som eventuellt kan göras för att överkomma dessa hinder är väl ett ganska tydligt försök att bara vara taskig.

                Inte konstigt att blocka folk som visar att de bara följer en för att de tycker om att se en misslyckas.

    Det låter som en bra affärsidé, kan vi vanlisar också köpa tjänsten eller erbjuds den exklusivt till influencers?

    Tror hon kommer fortsätta i samma hjulspår, hon hade väl en god chans styra om där i lyxfällan för många år sen. 30 bast och verkar fortfarande helt sakna självinsikt.. märkesprylar, lyxliv utan att behöva jobba och operationer är det hon tror är ett betyg på ett gott liv

    Tips för att ta tag i livet: sluta med operationer och droger, toxiska relationer och drama

    När man är på den nivån hon är på(som jag också varit psykiskt), så är den enda rekommendationen att söka en bra psykolog.

    Inget annat kommer få henne att ta tag i sitt liv på riktigt.

    En ADHD utredning borde vara något för fröken Danielsson + KBT och medicinering! Lyser adhd om henne på mils avstånd. Tror verkligen att de skulle hjälpa henne samla ihop sitt splittrade liv, tankar och rutiner till att kunna fungera på en normal nivå.

    Hejar på att hon får stöd och vägledning! Hemskt att se henne slita sig själv i stycken. 😔🤍

    OT Så pinsamt för Magdalena Graaf, först hänger ut en kvinn som det visar sig har kapat en annans identitet. Sedan dessutom visas sig vart gamla inlägg. Så Magdalena har då suttit ”klippat och klistrat” ihop om ”internettrollet” som var elakt. Allt för att få uppmärksamhet.

      Var har du läst det. Nyfiken.

        Det var någon bland hennes läsare, som tyckte att nått inte stämde som hade kollat upp det och kommenterat det.

      M skrev att det ju har pågått i x antal år. Allt det där är inte skrivet nu. Både äldre och nyare.

    Man hyr inte en människa 🤦‍♀️

      Kan man väl göra. Inhyrd personal är ett begrepp inom flera branscher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.