353 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag behöver tips hur man kan få bort svartmögel från väggarna i ett badrum med plastvägg. Fläckarna finns även på en trälist längs taket. Jag är inte helt säker på att det är svartmögel men det är små svarta fläckar vid taket.

      Jag tror att du ska kontakta din hyresvärd, det kan vara fel på ventilationen, du kan ha för fuktigt i badrummet. När man läser om tips så skriver de att man kan skura med en blandning av tvättmedel, ättika och vatten. Men det finns även mögelmedel att köpa på clas Ohlsson mfl.

      Finns ett medel som heter Mögel-fri, använd det. Kolla sedan över ventilationen, sitter det t.ex. upp en våtrumsfläkt? Annars installera en sådan. PAX Calima t.ex, den är inte särskilt dyr men väldigt effektiv. En sådan går att ställa in så att de känner av fukten automatiskt och ökar hastigheten vid behov, och i övrigt går de alltid på låg hastighet.

      Jag rengjorde plaststolar på balkongen med spray från prisma. Var lite svarta prickar. Tog svinto o allt gick bort. Kolla med Bauhaus eller claes o.

      Innan du tar bort det där behöver du kontakta hyresvärd om du hyr, eller styrelsen om du bor i bostadsrätt.
      I ett rätt konstruerat badrum ska det inte uppstå mögel, så det tyder på att något är fel. Som någon skrev så kan det mycket väl vara ventilationen som är felinställd och det är inte ditt ansvar. Då har man en skyldighet att berätta det för den som har ansvaret.

      Om du bor i hus som du själv äger så kan du göra vad du vill. Antingen ser du till att badrummet blir kontrollerat och åtgärdar det som gör att mögel kan gro, eller så tar du bort det med jämna mellanrum och då med mögeltvätt. Du behöver bli av med alla mögelsporer och det blir man inte med huskurer.

      Ta kontakt med företaget Innemiljö och hälsa, för rådgivning.

      Klorin!

        Nej absolut inte på mögel!

          Jo klorin är jättebra mot mögel.

        Klorin ger motsatt effekt på mögelsporer.

      Är det prickar eller fläckar? Jag får prickar i taket och dom torkar jag bara av med en trasa med ren klorin på, och det blir hur bra som helst och det tar ett bra tag innan dom kommer tillbaka.

      Tänk på att svartmögel är giftigt att andas in, använd andningsskydd vid städ osv.
      Ättika är det bästa enligt min erfarenhet.
      Lycka till.

    Alltså folk som har flera instakonton förutom det privata, tex sitt företag, inredning, mat, träning eller liknande. Så gillar de alla det kontots inlägg med sitt privata konto? Blir full i skratt varje gång. Varför liksom

      Vad spelar det för roll? tror jag själv säkert hade gjort samma sak 😅 en extra like skadar väl inte

      Håller med, känns oerhört märkligt och ängsligt att gilla sitt eget inlägg.

      Fler likes = det anses intressant och dyker upp hos andra med. Så inte så jättekonstigt att man gör det ändå..

    Jag köpte sån skäggfärg för jag hade läst tips om att det var bättre än vanlig ögonfransfärgning för oss tjejer. Men nu när jag fått förpackningen står det varning, man kan bli blind om man använder skäggfärgen till att färga fransarna och ögonbrynen. Det låter så läskigt att jag vågar inte testa. Är det nån som vet mer? Skräms tillverkaren bara? Jag använder ju annars Refectocil.

      Snälla testa inte 🙁

      De garderar sig nog snarare än att försöka skrämmas. Känns det värt att testa om det finns risk att du blir blind? I så fall, kör. Annars, låt bli!

        Jag vågar inte använda skäggfärgen till fransarna. Jag tänkte höra om någon känner till vad ämnena är i respektive skäggfärg och fransfärg som gör att skäggfärgen plötsligt kan göra en blind?

          Spelar det verkligen någon roll…?

          Googla

      Man kan leva ett bra liv som blind också, finns massor av stöd att få!

        Blind med snygga fransar!

          Prioriteringar!

    Hur gör ni med facebookvänner, har ni tagit bort folk ni inte anser er ”nära vänner” med längre eller struntar ni i sånt? Jag bryr mig inte men märkt att tex folk man jobbat med för många år sen tagit bort en plus alla andra kollegor.

      Jag rensar friskt.

      Jo jag har också blivit bortplockad men har också själv plockat bort.

      Inte helt riktigt samma men jag har märkt att några från tidigare jobb och skola osv har avföljt mig på Instagram. Och jag vet inte men då får jag lust att avfölja dem tillbaka? 😅

        Ja det är väl inget konstigt, så gör jag, avföljer nån mig avföljer jag den.

          Ja det vill man ju ofta om man avföljer, så det är helt ok.

            Har för mig att man har kunnat ta bort sig själv från vilka de följer också. Kan man fortfarande det? Vågar inte prova ifall jag råkar ta bort någon😅

              Ja, du kan ta bort följare!

      Nej, tror bara jag rensat någon enstaka som jag verkligen inte ville ha kontakt med men är det folk jag bara inte umgås med längre så har jag dem kvar.

      Jag gör ingenting på Facebook förutom att ha koll på bostadsrättsföreningens facebookgrupp.
      Har inte en susning om vilka som tar bort mig.

      Aldrig tagit bort någon

      Jag brukar plocka bort de som inte säger hej till mig om jag tex ser dem på stan och själv säger hej, men de vänder typ huvudet, då rensar jag 😅

        Jag gör lika men plockar också bort dom som jag själv inte skulle hälsa på om jag mötte dom på stan. Varför ska vi då vara vänner på fb?

      jag gjorde en rensning för några år sen och tog bort alla jag inte skulle hälsa på om jag träffade dom irl! blev säkert hälften som rök 😂

      Inser att jag inte har kollar mina vänner där på evigheter hahaha. Hur ser jag om någon tagit bort mig?

        Det ser man inte per automatik. Man behöver hålla koll på hur många vänner man har, om antalet minskar är det någon som tagit bort dig. Alternativt raderat sitt konto.
        Om du vill veta vem det är så behöver du ha koll på vilka som du har som vänner, om antalet minskat går du in och kollar vem som saknas sedan förra gången du tittade.

        Jag tar screenshot kanske en gång om året eller så för att sen jämföra ibland och kolla om någon har droppat av.

          Låter för jobbigt för mig haha. 😂

        Jag märkte det bara för jag kollade igenom gamla fotoalbum eller om man får upp minnen av gamla statusar tex och personer man vet varit taggade inte är det längre tex

      Jag rensar lite då och då, har bara de jag verkligen vill ha. Är inte vän med någon av mina kollegor på vare dig Facebook eller insta!
      Har min insta ännu mer privat än min Facebook.

      Har tagit virt Facebook men på instagram rensar jag och har låst profil.
      Tagit bort många kollegor, en del i etapper, vissa gamla grannar etc.
      Gör en räd med nägot års mellanrum.

      Hur orkar man bry sig?

    Ida Nordfors. Promotar en babykamera för ca 5000kr på sin instagram. Dom bor i en mindre lägenhet. Vad hände med att gå och titta till barnet när man bor i en sån liten lägenhet? Hela hon känns så ängslig, men också förstagångsmamma så viss förståelse finns ju.

      För att företag idag kan tjäna pengar på ängsliga föräldrar som köper vad som helst som marknadsförs som säkerhet eller i stil med för barnets bästa…

      Haha men hon har väl beskrivit att hon tittar på sin son genom kameran när hon sover i ett annat rum, för att hon saknar honom – som jag uppfattade det. Så inte nödvändigtvis för att ha koll. Men jag känner också igen mig själv som förstagångsmamma! Hade inte prylar men däremot ängslig för att göra rätt och lyssnade alldeles för mycket på andra.

      Superskönt ju att ha en kamera eller monitor med enkom ljud. Vi har alltid haft det till båda barnen även fast vi bor i en lägenhet.

    Vad tycker ni om att låta bröllopsgäster bekosta sin egen dryck under själva partyt (från midnatt) på ett bröllop efter en eftermiddag som startar med tilltugg och bubbel (fri påfyllning), tre mellanrätter med vinpaket, och därefter tårta med kaffe och avec? Upplever ni det som snålt eller fullt rimligt?
    Vi är bjudna på ett bröllop i södra Sverige som hålls på en restaurang med detta upplägg. Är nyfiken på era tankar och erfarenheter!

      Inte orimligt men har svårt för såna upplägg mest för att jag är lite lat. Men köpa eget dricka till självkostnadspris efter midnatt är åtminstone inte snålt så godkänner.

      Jag tycker att det låter rimligt. Det är ju inte all dryck som ska bekostas själv.

      För etniska svenskar är det väl till och med väldigt generöst. För många andra kulturer jättesnålt och konstigt. Men om det är i Sverige så rimligt.

        Here we go again…

          Vad menar du?

            Det finns cirka åtta miljoner diskussioner om snåla svenskar vs generösa andra kulturer här i Öppet spår. Det spårar alltid ur och blir pannkaka och pajkastning.

              Men det är ju din egen tolkning av mitt svar. Det är du som lägger en värdering i det inte jag.

          What? Jag är själv etnisk svensk och det ligger ingen värdering i mitt svar. Men givet att huruvida man anser upplägget vara snålt eller inte delvis kommer att bero på ens kulturella bakgrund.

            ”etnisk svensk” är ett väldigt icky begrepp

              Vad i hela världen pratar du om?

              Vill du utveckla?

              Det är märkligt att det bara är svenskar som inte får ha en etnicitet.

        ”Etniska svenskar”….

          ?

            Du ser alltså inte fördomarna här?

              Nej. Det är knappast en fördom att påstå att det i Sverige ses som ett normalt upplägg att be bröllopsgästerna bekosta sin egen alkohol efter midnatt medan ens indier, Syrian, någon från Balkan osv inte någonsin kommit på tanken.

                Det är ett väldigt värderande påstående att säga: ” För många andra kulturer jättesnålt och konstigt.”

                  Men herregud 😂 är det kränkande för dig att höra att det i andra kulturer kan anses oerhört märkligt och snålt be gästerna betala för drickat? På samma sätt som det i Sverige kan anses helt normalt?

                  Hur är det värderande? Låter ju snarare som att det är du som lägger en värdering i olikheterna istället för att bara acceptera att det är just olikheter och inget är bättre eller sämre egentligen så länge alla är med på det. Om man själv flyttat alternativt umgås i kretsar med många från andra kulturer så är det ju inte konstigt heller om man undrar och frågar så att det inte blir konstigt.

                    Eh hur är det INTE värderande att använda sådana uttryck? Vet du ens vad det betyder?

                      Tillbaka till skolbänken med dig.

                  Va..?

                I sydkorea är det korym att gästerna betalar för bröllopet. Men absolut endast svenskar. Alltid. Avlider🤣

                  Vem har lurat i dig det? Traditionellt är det mannens familj som betalar, idag delar många men gästerna betalar exakt aldrig…

                    Dom två bröllop jag gått på i sydkorea. Och från mina sydkoreanska vänner✌️

                  Absolut inte sant.

        Vad är det för svenska fester ni har erfarenhet av? WT-fester? Jag är 60 år, svensk och har aldrig varit på en fest där man måste betala för sig.

          Tror inte heller det är jättevanligt men det förekommer i Sverige, ingen annanstans.

            Det är icke-etniska svenskar som tror detta bara.

              Var är det som blir bättre av att du låtsas som om vi inte har många seder och normer kring pengar och vem som betalar vad som andra kan uppfatta som märkliga och snåla? Det är ju inget att bli förbannad över. På samma sätt som du troligtvis tycker nån armenisk/chilensk/somalisk kulturyttring är udda.

                Det är verkligen ingen svenak sed!

          Brorsan blev bjuden på middag hos en kompis och när kvällen led mot sitt slut så vlile dom att alla som var där skulle swisha för mat och dricka. 😂

            Han(eller du)ljuger.

            Har varit med om samma. Var på middag hos en kompis syrra och alla uppmanades swisha 40 kr för maten.

            Råttan i pizzan-varning.

        Skillnaden på vad gäster sen ger till brudparet är enorm. Jag har kompisar (syrianer och en från indien) där det är kotym att ge minst 5 000 SEK/person om du är någorlunda nära. Och nära i detta fall är mormors kusins granne…. OBS detta säger ofta mina kompisar för de förstår ändå orimligheten i det hela.

      Har man redan fått så mycket alkohol gratis undret kvällen är det inte orimligt att folk får betala resten av sin fylla själva tycker jag haha.

      Inte orimligt men de bröllop jag har varit på där det varit sådant upplägg har inte riktigt tagit fart. Bubbel vid 16, sen lång middag där det totalt blir ca 4 glas vin (1 glas vin per rätt, kanske 2 till varmrätten) blir inte så mycket på typ 7h. Så när dansgolvet väl drar igång är ingen salongs nog för att börja dansa och inte så många som är sugna på att börja köpa massa dryck i snabb takt för att ”komma igång” så pass sent. Lätt att det blir lite halvtaggad stämning och många går ganska tidigt. Som sagt inte orimligt på något sätt men skulle själv inte vilja ha det så. Tycka vad man vill om alkohol men det fungerar ju ändå som ett smörjmedel på sådana tillställningar där många inte känner varandra.

        Har precis samma erfarenhet, som du skriver – man kan tycka vad man vill om det ohh vi allt beror ju på vilken typ av bröllop man vill ha. Men det kan ju också tolkas lite som att festen är över strax efter middagen men vill man festa vidare själv så får man själv också stå för det. Och som gäst vill man ju fira såsom paret vill ha det, bjuds det inte på alkohol så uppfattas det ju som att fylla ej uppskattas och man vill inte dricka för mycket och förstöra stämningen. Så tycker inte det är snålt, tycker inte det är snålt om det inte bjuds på alkohol alls heller men där bjudandet tar slut får man nog räkna med att själva festen också börjar ta slut.

      Det är fett snålt. Skulle aldrig be mina gäster betala för alkohol. Ha en billigare lokal/mat/osv istället och bjud på allt. Mvh ”etnisk svensk”.

      Tror att det är så på ganska många restauranger. Som brudpar köper man ett vinpaket och eventuellt någon drinkbiljett till gästerna, men de kanske inte går med på att brudparet tar restrerande dryck på faktura.

        Snålt? Det är väl mer än generöst att bjuda på middag med dryck och ev.lite bar fram till ett klockslag. Är man gäst för att bli full eller för att fira en vigsel? Och det här med snåla svenskar, lägg ner det. Finns många länder där man inte ens dricker alkohol alternativt där alkoholen är billig. Dessutom är väl det vanligare att släkt/familj betalar bröllopet och inte bara brudparet som oftast i Sverige står själva för allt. Ska man jämföra så gör det på samma villkor.

          Man är väl gäst för att fira en vigsel, men festen är det ju brudparet som bjuder in till. Om man inte vill att gästerna ska bli fulla kan man ju välja att inte servera alkohol alls efter ett visst klockslag.

          Jo det är jättesnålt. Vad spelar det för roll om man i vissa kulturer inte dricker alkohol, de tar inte betalt för maten heller liksom?
          Har man inte råd att bjuda gästerna på allt då får man bjuda färre gäster.

      Jag hade så på min egna bröllopsfest.
      Vi var på ett jättefint slott med rättigheter. Bubbel till fördrink, vin till maten etc ingick såklart, men på festen vid 23 fick man pröjsa själv och JAG ÅNGRAR DET SÅ MYCKET. Kan ärligt vakna på natten också skämmas över det ibland. True story. En dag i livet så får man fan bjuda till. De extra 20.000:-? det kostar med fribar på bröllopsfesten är bara att brösta. Så skämmigt att stå med kortet och blippa och betala på sin egen bröllopsfest. Det är min syn 🙂

        Har aldrig reflekterat över det ens som bröllopsgäst.
        Efter bibbel pch tre glas vin är man ju lagom verusad och köper ju bara ngt glas till, om man inte super till rejält.

        Sluta skäms

        Ja för sen ska ju gästerna gärna köpa present eller ge pengar.. så det blir lite konstigt tycker jag. Man får betala mycket för att vara gäst

      Varit på många bröllop och fester där man bekostar sin egna dryck efter middagen med tillhörande dryckespaket som man blivit bjuden på.
      Varit på allt från Torskogsslott, Marstrand, Posthotellet etc, ganska stora bröllop allihop.
      Inget konstigt tycker jag.

      Nej, tycker inte att det är snålt med tanke på allt annat man får innan. Vi hade lika mycket dryck till tilltugg, middag och avec, sen fick alla 2 drinkbiljetter var och efter det fick folk bekosta drycken själva. Vi hade värsta röjet med en bra DJ och folk som var supertaggade så detta blev en jättebra set up för vår del 🙂

      Jag tycker ärligt talat det är snålt.
      Har man råd att bjuda på allt annat så får man spara lite extra till att ha fri bar. Dessutom är det stor skillnad på dansgolvet efteråt! Annars kommer en del gäster börja dra sig hemåt vid midnatt o festen kan dö ut.
      Bättre bjuda på hotshot vid 12-slaget så kommer festen igång direkt!
      Gästerna kommer ju dit för att fira er, köper säkert med sig presenter och då ska man inte behöva stå där efter midnatt med kortet i baren.

      Vi hade fri bar på vårt bröllop. Men vi hade fest i åtanke när vi planerade. Det var en del som rådde oss att ta självkostnadspris för alkohol på själva festen för att då håller folk i sitt glas istället för att vara gå och hämta nytt och ställa ifrån sig halvdruckna drinkar eller öl. Men vi upplevde inte det som ett problem. Tycker det är roligare att vara på ett bröllop med fri bar, blir bättre drag oftast.

      Snålt och löjligt. Man ska ordna ett bröllop man har råd med! Låta vännerna betala drycken, det kan väl bara vara i Sverige sånt kommer på förslag?

        Precis och sen gärna en dyr present från önskelistan eller ”bidrag till resa”
        Dyrt att vara gäst

      Jag tycker det är bra att låta gäster betala själva från kl 24.
      Skillnaden blir då helt klart vid öppen bar att folk dricker för att de kan och beställer nytt och testar drinkar shots osv för att någon annan betalar.
      Vi som arbetar i restaurang häller ut hinkvis med drinkar vin osv som ingen dricker upp ..
      Folk saknar vett och etikett vid den tidpunkten och utnyttjar situationen på andras bekostnad.

        Det har jag aldrig varit med om. Det säger nog mer om din umgängeskrets än fenomenet 🤪

          Umgängeskrets? Hon beskriver erfarenheter från sitt jobb.

          Jag arbetar på bröllop, har nog varit med på runt 150 bröllop och sett det mesta .
          Finns gäster som sköter sig , men när klockan närmar sig midnatt är de flesta trötta och lite berusade. DÅ kommer gänget som ska testa allt för det är gratis och beställer drinkar de aldrig druckit och kör shots på löpande band till brudparets nota. Det kan alltså bli väldigt dyrt om någon för för sig att köpa champagne,lagrad whiskey eller konjak.

      Jag skulle aldrig göra så. Förstör stämningen helt.

    Sandra L gör sej av med hunden(jaja, syskonet tar den) för att hon inte har tid. Vad lägger hon all tid på egentligen?????
    Enda hon gör är att inreder lägenheten, beställer & prövar kläder, fixar håret(+tvättar håret)/naglar & fyller ansiktet? Inte sett något annat innehåll från henne på åratal. Herregud alltså..

      Va konstigt för jag har följt henne länge på youtube och nu i Stockholm går hon ofta på event osv. Hon sa ju att hunden inte klarar av att va ensam hemma och hon har ingen hundvakt i Stockholm så varför är det konstigt att hunden flyttar till hennes syster?

        Man borde kanske tänka till lite innan man skaffar djur!

          Hunden i fråga är alltså 10 år gammal och är en familjehund. Saker kan förändras på 10 år. Dessutom blev Sandra nyligen dumpad av sin sambo så hon flyttade ju till Stockholm med tanken att ha en sambo som kan hjälpas åt med hunden.

            Skadat aldrig att ha en plan B och C med djur. Man vet aldrig vad som händer i livet. Ta ansvar och sluta vara så jävla ego!!

              Vad pratar du ens om? Du pratar som att hon skänker bort hunden till första bästa främling, den flyttar till hennes syster som hon delar hunden med

              Plan B är väl att hennes syskon tar över hunden?

              Pajas. Jag ger mig den på att du aldrig lyckats ta hand om någon eller något på ett bra sätt.

                Jag tar hand om mina djur deras liv ut. Folk som förvarar något annat är rena piniga PAJASER och fruktansvärt omogna och borde inte ha djur alls.

                  +1 Helt rätt!

          Man vet ju inte, hade hon inte haft någon i sin närhet som kunde ta över hunden så hade hon kanske gjort det annorlunda? Kanske funderade systern på att skaffa hund och den här tjejen tänkte att det vore perfekt att ta över hennes hund istället.

            Hunden är systerns också, det är en familjehund

      Det ÄR ju både hennes och systerns hund, kanske mammans oxå. Syrran vill oxå ha hand om sin hund, så vad spelar det för roll att den flyttar? 🙈

      Såg däremot systern eftersökte hundvakt 2 dagar i veckan (antar pga jobb/studier) så helt genomtänkt och klart verkar det inte vara än…..

      Ser inget fel i att hunden som ägs av hela familjen ska bo hos systern och då även kunna springa ute i naturen som den trivs så bra med. Hon gör det som är bäst för sin hund.

      Däremot håller jag med om att det enda som visas i hennes kanal numera är frisör/hår, injektioner, utseendehets, inredning, hets om att dejta och trista influencerevent. Hon var tidigare min favorit på YT så är tråkigt det blivit så.

      Det är en hund. Inte ett barn. Visst mina två bostisar är självklart en del av familjen, men de är hundar och inget annat. Så sluta skapa panik över något sånt här. Theo kommer få det bäst hos Fanny ❤️🐾

    Jo jag har märkt att jag blivit bortplockad. Men jag har också varit den som plockat bort.

      Skulle varit ett svar till frågan ovan.

    Kan man gå från blond (blekta slingor i mörkblont hår) till ljusbrun hemma? La 4000 på att bleka slingor hos frisören för nån vecka sedan, bara för att inse att jag inte alls trivs i att vara ljus 🤦🏼‍♀️ är så sugen på att bli brunett men vill inte att det blir grönt, men inte heller för rött.. vågar man?

      Använd hårmask med färg, jag var 3 veckor sedan hos frisören och bad om varma slingor, fick isiga gråisch, köpte four reason toffee och nu är jag så nöjd 👌🏼😅

      Om du är väldigt blond så skulle jag förpigmentera med en ganska röd skumtoning och sen lägga på en kallare brun nyans. En kall eller askig ljusbrun direkt på slingorna kommer utan tvivel att bli grönt eller missfärgat, du behöver grunda med röda pigment.

        Tack för tips, ska definitivt kolla in!
        Om man tonar det rött och sedan lägger in en kallare brun färg, tvättas inte den röda toningen ur efter några tvättar då och det blir grönt? 🫣 känner mig så lost men har verkligen ingen lust att gå till frisören igen

          Maila Lykos frisörer och fråga

      Jag har färgat håret många gånger hemma från blont till brunt med Mood utan problem.Gör en testslinga först för att kolla nyansen om du är osäker.

    Blir genuint ledsen över hur AnnaWii fortsätter med sin kroppshets. Hur kan man göra så när man själv har en dotter? Tycker generellt att fler och fler tagit sitt ansvar mot kroppshetsen så varför fortsätter hon. Man önskar så att hon fick hjälp <3

      Tror hon är alldeles för sjuk för att göra något åt det.

        Tror också att hon inte ser det själv pga sjukdomen. Hon intalar sig att hon är naturligt smal, att hon äter ”massor” (quorn och popcorn hmm), och att hennes dotter inte ser att mamma är mager… 🙁

          Hon drar ju nästan samma storlek på kläderna som dottern som nog går om henne vilken dag som helst. Tydligare än så blir det knappast.

      Följde henne länge för många år sen och det är så sorgligt hur hon verkar ha blivit allt sjukare och såklart allt som hänt i övrigt. Önskar också verkligen att hon orkar ta tag i det och få hjälp, vet inte vad mer jag ska säga, man är såklart helt maktlös som random läsare även fast det känns som att man nästan känner någon…

        Är orolig över hennes barn. En sjuk mamma är inget barn ska behöva uppleva. Kan ingen av hennes anhöriga få henne att söka hjälp och bryta mönster?

      På vilket sätt tycker du att hon kroppshetsar? Kikar in hos henne ibland och inte sett något uppenbart. Inte mer än det där att hon tränar styrka varje morgon men det tycker inte jag är något dåligt.

        Magra bilder med revben, ännu värre på IG. Allt ska vara sockerfritt, samma lika varje dag. Beskrev hur svag hon kände sig när hon inte fick äta frukost innan någon undersökning ändå gick hon långpromenad innan. Sjukt? Svar ja.

          Det sjuka är ju de konstiga poserna, allt för att se så smal ut som möjligt. Hon försöker ju framstå som smalare än vad hon är. Alla spegelselfies iklädd magtröjor med ryggen helt krökt och benen brett isär? Magen sugs in och inte en enda bild är avslappnad. Vissa bilder ser redigerade ut också vilket fler uppmärksammat, när hon sitter på köksbänken så försvinner liksom bänken för ett större ’thigh gap’. När hon var med på TV för inte så längesedan såg hon normal ut. Det är det som är sjukt men såklart också sorgligt att känna att man behöver göra så. Och extremt triggande så även om hon mår dåligt så bidrar hon i allra högsta grad till kroppshets.

            Och det sorgliga är att hon enbart nämnde tv-programmet i förbifarten då hon inte ville att andra skulle titta på det för hon var så missnöjd med ”sin outfit”… :/ Känns som en något extrem besatthet av utseendet i den åldern.

              Exakt, det är det som är så hemskt. Och all fast fashion shopping från obskyra sajter som Temu m.m. En genuin tankeställare – vore det inte bättre att logga ut helt och skippa allt ytligt?

      Hon är ju naturligt smal och har utöver sin mans bortgång det nog rätt tufft då ett av hennes barn inte sover, och har väl eg aldrig gjort. Hon har ju varit öppen med att hon alltid haft en svår relation till sin kropp och ibland även mat, tror kanske ger nån typ av kontroll i hennes värld där det stormat mycket och varit/är väldigt påfrestande när kroppen inte får återhämtning. Tycker hon gör det jättebra och tar massa hjälp av familjen för att få egentid och träffa vänner, tror hon arbetar hårt med att hitta och bli trygg i sig själv. Har följt henne i typ 15 år och hejar på henne!

        Naturligt smal, vad är det för ideal?!

          Lugn nu, syftar givetvis på att hon alltid varit liten och smal och har svårt att gå upp i vikt. Det är ju något hon själv pratat om.

            Men hon har ju varit extremt överviktig, hon är inte alls naturligt smal.
            Nu säger jag inte att hon ännu är sjuk, men hon har ju haft en allvarlig ätstörning. Huruvida hon är sjuk nu vet ju varken jag eller nån annan här, kroppen förändras av sorg och det är inte ätstörning att undvika socker.

            Inte sant. Anna led av fetma som ung, hon gick ner typ 50 kg på ett halvår för att hon insjuknade i anorexia och enbart drack cola light. Vi som följt henne länge minns. Men sedan hon fick behandling för sin ätstörning så började hon säga att hon ”råkar” gå ner i vikt när hon drabbas av stress och liknande, och att hon har svårt att gå upp i vikt (!). Jag vet inte, kanske sabbade hon kroppen så brutalt under anorexin att hon plötsligt blev naturligt mager (eh…) eller så är det något hon försöker övertyga andra (och sig själv?) om…

              Exakt, jag har också följt henne länge. En annan sak som inte känns sund är besattheten av att vara ”liten” och då verkar det inte vara kroppsligt utan hon beskriver ofta sig själv som det. ”Liten morsa”, vill vara liten i någons armar etc. etc. Det känns inte sunt, en 40+ tvåbarnsmamma…

                Och klär sig som ett barn, så kort och minimalt det bara går. Hon är så vacker men tänk henne mer kvinnligt klädd. Hade varit så fint.
                Jag tror också hon vill vara just liten och få bli omhändertagen med all rätt efter hennes trauma. Men i livet behöver man ta ansvar också, det finns hjälp att få.

              Jag tror dessvärre det senare… Och alla runtomkring är medberoende?

              Det kan väl ändå inte vara normalt att dricka så mycket läsk? Till frukost?! Det är faktiskt helt sjukt…

                Samma glass varje dag, samma popcorn. Var är vanlig mat? Hon lurar enbart sig själv. Sök hjälp!
                Tror ingen tvivlar på att hon inte är en bra mamma, tvärtom MEN att vara sjuk kan man inte hjälpa och det är inte att vara en bra mamma eller inte. Barn ser och förstår mer än man tror.

                  Mycket sockerfritt och lightprodukter till barnen dock. Också kroppshetsen och i princip enbart body checking content på det… ”Skryt” om likadana barnpyjamaser till henne och dottern. Allt kan inte kopplas till traumat, det var likadant innan – väx upp och ta ansvar för barnens skull!

      Kommer du åt hennes instagram?

      ”Nu har jag äntligen gjort undan mina prover för 40-årskontrollen och det gick bra! Hade lågt blodtryck (säkert därför jag är yr i bland) men det är ju egentligen bara bra. Blir spännande att se resultaten sen!”

      Skriver hon i bloggen.
      Ja, vem som helst kan ju se att hon är väldigt underviktig.

        Varför är det bra med lågt blodtryck?

          För att man med åren oftast får något högt blodtryck. Så har man lite lågt från start kan man landa på normalt med tiden. Har man högt från start riskerar det att bli farligt högt ju äldre man blir.

        Som någon skrev så tar hon skeva bilder också, vill se smalar ut än vad hon är. Lågt blodtryck är ju inget jätteovanligt direkt.
        Förstår inte varför hon inte söker hjälp, även om hon själv inte vill så för sina barn. Hur ska det gå för hennes dotter. Uppenbarligen klarar hon inte av förändringen själv. Samma tvångsmässiga beteende varje dag. Döva hunger med pepsimax, popcorn, och ”fräsch mat”.

          Ja och även om bilderna är skeva och redigerade och hon inte är så underviktig i verkligheten så är ju beteendet sjukt och kan hon inte bryta det själv bör hon söka hjälp. Dottern är tillräckligt gammal för att snappa upp både det ena och det andra. Tänk er själva att er mamma står framför en spegel helt skevt och tar 100 bilder innan ni ska gå till skolan… Dottern är dessutom väldigt lik henne som ung. Hoppas de kan få hjälp och finna trygghet. Alla förtjänar att må bra!

            Med magkort tröja och indragen mage så revbenen sticker ut. Också undrar dottern varför hennes revben inte gör det. Hemskt!

        Åh gud… Undervikt, lågt blodtryck och yrsel. Det låter som hmm anorexi…? 🙁

    Någon som blekt tänderna med Väteperoxid 3? Funkar det bra?

      Fick frätskador på tandköttet och känslig nerv i tänderna

      Funkar jättebra och mycket billigare än att gå på salong. 3% är en väldigt svag lösning, till skillnad på den som salonger använder.

        Hur gör du?

    Jag hade jättekort hår i många år, men för cirka ett år sedan bestämde jag mig för att låta det växa ut. Det tråkiga med superkort är ju att man ser likadan ut varje dag. Inga roliga uppsättningar eller håraccessoarer.
    Hur som helst. Håret har växt en hel del och är nu typ axellångt, men jag känner mig sååååå FUL.
    Mitt hår är extremt glansigt, platt och tunt. Dessutom är det superljust, vilket gör att jag ser flintis ut i visst ljus, plus att man ofta ser hårbotten liksom mellan hårstråna. Jag tycker dessutom att min skallform är liksom för oval och det platta håret framhäver det.

    Vad ska jag göra? Blir det bättre av att försöka klippa någon slags frisyr, istället för att det bara är utväxt? Ska jag klippa det superkort igen? Ska jag bara härda ut tills det blir längre, eller lära mig att styla det? Är jag ett hopplöst fall?

    Hjälp, snälla

    /fuling

      En bra frisör gör säkert susen! 🙂

      Kanske tona eller färga det eller permanenta för att få lite ny volym och frisyr??

      Gå till frisören,och få håret uppklippt lite grann för volym,och en toning kanske.

    Genuin fråga – vad är det med föräldrar och att lägga ut kladdiga bilder på sina barn? Tror de att någon tycker det är gulligt och att någon annan vill se en kladdig bild på deras barn? Jag kräks om jag ser en till ”gullig rolig tokig” bild på någons barn med mat i hela ansiktet händerna och bordet. Svårt att avfölja också då detta gäller verkligen alla som har barn. Ett konkret exempel är Alexandra brings senaste story på Tula.

      Alexandra Bring VILL så gärna vara så skön och bara ”hoppsan hejsan oj oj som det kan bli” och hela hon känns så osäker och ängslig. Förstår inte heller hur hon har tid att lägga upp allaaaa dessa storys dag ut och dag in på instagram.
      Måste sitta med telefonen klistrad mot handen verkligen. Hon som predikar så mycket om föräldraskap. Lol.

        Hon om någon behöver läsa artikel 16 från Barnkonventionen – barn har rätt till privatliv.

        Hon är ju hemma hela tiden. Gör väl något samarbete i månaden. 98% av hennes content handlar om hennes barn. Så tid har hon.

        Haha spot on!

      Åh det är så äckligt och ofräscht!

      Har egna barn och tycker inte det är gulligt nånstans att ha massa mat och gegga i ansiktet.

      Haha undrar samma! Förstår inte varför man lägger ut sådana bilder?

      Vad skönt att läsa denna kommentar och de som svarat. Jag trodde nästan jag var ensam i världen om att tycka det är äckligt med barn med mat i ansiktet. Jag hade inte ens uppskattat det hos mina egna barn, som lyckligtvis inte åt på det sättet. Det verkar som om en del föräldrar t o m uppmuntrar det, för det är ju så ”gulligt”. 🤮

        Massa människor tycker så, alla utan barn jag känner och många andra jag hört prata om detta så det är nog vanligt. Föräldrar bli lätt lite blinda…

    Vad brukar ni göra när ni mår dåligt? Ligger just nu i sängen och känner mig tom och ensam. Vill typ krypa ur mitt eget skinn och försvinna.

      Sova mycket, vila mycket.
      Igår var jag till läkare som lyssnade på mig för första gången på många år, angående ALLA aspekter av mitt dåliga mående och tog prover osv.
      Kändes som den första riktigt kompetenta och dessutom EMPATISKA läkaren jag träffat på länge.

      Jag sover mycket för att jag är orkeslös och har samtidigt ofta smärta.
      Det visade sig att jag har blodbrist, bland annat. Vet inte hur man ”löser det”? Antar att kroppen kan förnya blodceller om den får tillräckligt med näring?
      Jag äter blodpudding nu, är det bra?
      🙂 Hoppas att det hjälper något. Ska i alla fall träffa läkaren igen så det kommer nog lösa sig.

        Fick neferix droppar men tror dom inte finns kvar. Finns ju både flytande och tabletter med järn. Jag tar nu tuggtabletter med järn och c vitamin. Pga känslig mage.

        Har du blodbrist behöver du äta järntabletter. I fall där det är riktigt dåligt med blodbristen får man också blod. Är det lågt hb du har eller är det ferritinet som är lågt?

          hjälper det med järnrik mat också?

            Ja, det gör det.

          Minns inte vilken av det som jag brist på…

      Jag brukar tyvärr göra precis som du gör nu, så har inga tips.

      Jag skickar varma tankar och hopp om bättre dagar framöver!

      Kanske kolla på Youtube på tex djurvideos.
      Eller om inredning m m.

      Ut och kutar, gärna i regn. Förstår att det är ett sätt att fly men känns samtidigt snällare mot kroppen än att våndas

      Det beror lite på.
      Ibland går jag inte upp ur sängen alls förutom för att gå på toaletten. Där scrollar jag på TikTok fram tills jag börjar bli hungrig. Då pallar jag mig iväg till närmsta närlivs där jag köper massa skräpmat. Jag kommer hem och börjar hetsäta i sängen. Blir illamående och tycker att jag är äcklig. Scrollar ännu mer på TikTok och kan inte sova.
      Försover mig till jobbet för att jag somnat alldeles för sent. Presterar skit, för att jag är trött. Åker förbi mataffären på vägen hem, köper massa skräpmat som jag hetsäter i sängen. Och så kan det hålla på en rätt lång period. Tills jag får energi att tvinga mig ut på promenader istället för att ligga i sängen.

      Bästa grejen för mig är att tvinga mig iväg på saker. Träffa vänner/familj, träna, gå på bio. Komma igång med rutiner att klä på sig, borsta tänderna och sådana saker.

      När jag mår så som du beskriver brukar jag gå ut på promenad med en bra podd i lurarna

      Jag är deprimerad i perioder. Ibland är det sömn min kropp behöver när jag dippar och då sover jag så mycket jag kan.

      Ibland behöver jag tvärtom aktiveras för att inte fastna i oro eller ångest. Då kan jag tex bestämma mig för att gå ut och fixa i trädgården i en kvart, rita en stund eller typ sy i en lös knapp. Något enkelt under kort tid. Ofta fortsätter jag bara uppe av bara farten sen.

      Försök identifiera om kroppen behöver faktiskt behöver vila eller om det bara är svårt att starta upp något. Hitta då en väg att lura dig själv att göra något enkelt som du brukar tycka om att göra.

      Sover eller kör bil, beroende på hur illa det känns. Men köra bil älskar jag så en tur ut på småvägar på landet, kanske hitta nåt ställe att stanna på om det är fin natur, då brukar det kännas okej i alla fall, men bara sömn får det att gå över.

      Lyssnar på jazz och tittar på Fleksnes eller dokumentärer om udda människor. Funkar alltid.

      Är det något särskilt som hänt? Något som gnager?

      Träna. Sätt upp ett mål att gå o h träna en gång i veckan sen utöka till fler gånger. Man kan börja med yoga och sen vidare till styrketräning och kondition. Man får så mycket endorfiner, dopamin och andra positiva effekter av träning. Att få känna sig lite gladare för en stund eller känna att man uppnått ett litet mål kan kännas ganska stort när man mår dåligt.

    Vad är det för dynamic code-grej som paow visar nu, kan man verkligen ta ut sån info på blodprov?

    Hur vet man om man vill ha barn eller inte?

      Hur vet man att man är hungrig?
      Hur vet man att man är trött?

        Magen kurrar och man gäspar.

      Jag är 38 år, infertil och har således inga möjligheter att få biologiska barn. Funderar varje dag över den frågan. Fast att jag inte ens kan välja att skaffa barn. Jävla svår fråga som jag önskar att fler personer hade lagt tid på.

      Har alltid haft känslan att jag vill ha barn. Men ärligt talat konstant avskräckt när jag sett barn ute, besökt vänner med familj osv. Gillade inte barn generellt. Men med mina egna har det varit helt annorlunda och 100% rätt. Inget rationellt beslut alltså utan bara känsla. Man kan ändå inte veta hur det blir och var inställd på att de närmsta åren kunde bli hur som helst. Var alltid väldigt peppad själv. Men det är nog väldigt olika hur folk kommer fram till sina egna beslut!

        Kan tillägga också att jag liksom var på en plats i livet där det stod lite stilla, färdigutbildad, jobbat ett tag, varit singel och fri, rest osv. Insåg att det inte fanns något jag verkligen brann för som jag omöjligen skulle kunna göra med familj. Dvs det kändes som att det var läge för något nytt och annorlunda. Det hade ju kunnat bli något annat också om det inte blivit barn såklart men det fanns som sagt inget särskilt som verkligen lockade och som inte skulle kunna göras parallellt.

      Det är ju väldigt individuellt, jag har tex aldrig längtat eller fantiserat om barn men har nog alltid tänkt att jag nog kommer få barn. Fick oplanerat en dotter 2017 med min dåvarande kille efter 6 års förhållande och det kändes rätt när jag fick reda på att jag var gravid. Är i övrigt ingen ”barnperson” men älskar livet med mitt barn, hon gör mig till en bättre person. Är idag 37 och känner mig 98% klar med barn.

      Man mår dåligt av tanken på att inte kunna få barn.

      Tvivlar man en sekund på om man vill en sådan sak bör man avstå.

        Looooooollllll nej. Att tvivla är det enda vettiga, så att man noga överväger ett så stort val. Att skaffa barn är inget som bör göras förhastat. Alla borde inte bli föräldrar

        Nejmen snälla man kommer tvivla flera gånger om även när bebisen är född och ens liv är lite upp o ner och hormonerna rasar. Det är liksom en del av att gå från att inte vara förälder till att bli det och allt som kommer med det.

          Svar ja, mitt barn blir 4 veckor i morgon och den första veckan tänkte jag ”jag ger upp, kan de hämta tillbaka honom?!” säkert en gång om dagen (minst), ville självklart inte att någon skulle ta min fina lilla kille men ja, att tvivla och fundera är det enda normala och vettiga vad gäller stora beslut.

      Man får fundera och känna efter, det kan ta ett tag. En sak som hjälpte mig var att fundera vad jag ville ha ut av livet och hur jag ville ha det i framtiden. Visade sig att inget av det jag ville krävde ett barn eller ens skulle bli gynnat av det. Samt att jag inte hade nån längtan. Men det är en jobbig sits att inte veta, känner med dig! ❤️

      Vi var 33 år och kände att vi rest överallt, festat, gått på alla flashiga restauranger osv. Det var dags att göra något nytt i livet. Jag tyckte det enklaste var att fundera över vilket liv man vill ha i framtiden, inte bara här och nu. Låter säkert banalt för många men vad vill man göra på högtider, alla årstider och när man är gammal. Jag hade en inre bild av att åka pulka med barnen och dricka varm choklad mitt i vintern. Vintern som annars är den tråkigaste årstiden ser jag numera framemot.

        +1 på det här! Tänk långsiktigt och inte bara här & nu ❤️

        Det här är intressant. Jag är 40 och känner inte att jag är klar med det här livet. Restauranger, konserter, resor, hobbies, sovmorgnar, frihet etc. Känns inte som jag nånsin kommer tröttna.

      Ledsen att inte kunna ge bättre svar men det vet man bara.

    Bara jag som tycker att sångerskan för Israels bidrag i Eurovision är sjukt lik Antonia Mandir?

    Jag vill bli kär och skaffa familj! Alla runt mig skaffar barn till höger och vänster just nu och jag får inte ens en match på tinder. Är så jävla misslyckad och ledsen. Jag är liksom 35, hur länge ska jag vänta på att träffa någon som jag vill vara med och som vill vara med mig?!? Är en enda vän till gravid i sommar så flyttar jag ut till en ensam igloo någonstans.

    Tack för mig. Hej

      Sluta jämför dig med andra

        Tack, det har jag inte tänkt på. Kommer jag träffa en man att skaffa familj med nu?

          Pja, åtminstone större chans än om du framstår som desperat fokuserad på enbart man och barn…

            Då ska jag sluta springa runt på stan och skrika att jag vill ha en man. Tack för dina råd! ❤️

            Du vet inget om hur desperat någon framstår baserat på en kort kommentar om att någon vill ha man och barn. Själv framstår du som ett oblekt rövhål.

              Apropå hur otrevliga svaren har blivit på BB.

                ”Själv framstår du som ett oblekt rövhål.”
                Är det så vi ska prata till varandra framöver? Känns det trevligt?

            Fan vad tråkig attityd det är här inne hela tiden..

              Ja det är så sjukt otrevliga svar jämt. Måste man hacka bara för sakens skull?

              @första Anonym: skit i den där otrevliga pappskallen ❤️

                Jag tycker absolut inte att det var ett otrevligt svar.

                  Självkännedom brukar inte vara gärningsmannens starkaste sida ☺️

                ❤️🌸

          Nej, men du kommer känna dig mindre misslyckad, lite gladare och då få det mycket lättare att hitta någon som vill umgås med dig.

          Det är svårt att sälja in sig när man tycker att man inte har något att sälja liksom.

          Det må låta klyschigt, men det blir 1000% mycket lättare att få någon att älska en om man älskar dig själv först. Det första steget till det är att sluta jämföra sig med andra.

            Jo jag förstår det. Men jag tycker inte att jag sitter hemma och jämför mig själv. Jag har vänner, hobbys, ett roligt liv liksom. Men jag saknar verkligen en familj. Och jag förstår bara inte varför alla andra kan få det men inte jag. Jag är inte desperat på tinder och ropar efter man och barn, jag skriver en helt vanlig presentation om mig själv. Har låtit vänner läsa igenom den så att den speglar mig osv.

            Äsch, jag ska inte engagera er alla i mitt singelliv. Kanske vaknar mer positiv imorgon 😆

              Tyvärr är det sjukt svårt i dagens samhälle. Vi lever i en hook-up kultur där situationships och casual relationships är det enda mer eller mindre alla vill ha.

              Men livet är ingen tävling. Du ser de runt omkring dig och tänker: Alla träffar någon men inte jag! Men det är verkligen inte så. Det är fler där ute som känner som du. Försök prioritera dig själv först och så faller resten på plats ❤️

                Tack, du har så klart rätt 🌸

      Om du inte lyckas på Tinder är antagligen dina bilder och/bio fel eller så är bara inte Tinder för dig. Det är ofta svårt, obehagligt och allmänt piss att ta sig an nya och jobbiga sociala saker men om du söker det du skriver behöver du bli din egen Yes-(wo)man. Ut på krogar, gå på filmklubbar, spring i löpklubbar, gör soloresor till storstäder osv.

        Jag försöker. Jag engagerar mig i aktiviteter så ofta jag kan, jag är social och har lätt för att skaffa vänner. Men det blir just bara vänner eller så är det män som vill ha något på sidan om sin fru. Det är de två typerna av män som finns verkar det som. Alltså jag fattar att jag låter negativ men jag känner mig så deppig ikväll. Men tack för dina tips 😊🌸

      Kan du inte överväga att skaffa barn själv? Det har jag gjort och det är det bästa beslut jag någonsin tagit. Har en ljuvlig 6-åring nu som förgyller mina dagar och saknar inte att ha en man

        Jag har kontaktat vården för detta tidigare den här veckan. Kanske därför det känns extra deppigt idag. Att det känns som att jag fått ge upp på något vis. Men det är absolut ett alternativ, känns som det enda om jag ska ha barn faktiskt. Vad bra att du har så bra erfarenhet av det och att du inte känner att du saknar en man i det. Har du några tips när jag just gett mig in i processen? (Alltså jag har verkligen bara kontaktat vården för att höra mig för vad jag ska göra om jag överväger det än)

          Att skaffa barn har ju faktiskt en tidsgräns, att skaffa partner kan du göra oavsett hur gammal du är. Så tänkte jag, just nu trivs jag väldigt bra utan. Men när nin unge blir äldre kan jag absolut tänka mig att ha en man igen. Gärna en särbo så jag fortfarande får ha mitt space.
          Jag kollade upp och läste på mycket innan och landade tillslut i Danmark. Mycket på grund av att det inte var någon kötid då. Dock får man ju bekosta själv isåfall. Jag valde en öppen donator, i Danmark har man möjlighet att välja, i Sverige måste det vara en öppen donator. Det är ju också en väldigt fin trygghet om du har vänner och familj som backar dig i beslutet och som kan hjälpa till. Jag håller verkligen tummarna för dig ❤️

            Tack för ditt svar 😊

            I Sverige är donation anonymt för både donatorn och föräldrarna. Läkaren väljer donator för att matcha kvinnans utseende, alternativt för att matcha kvinnans partner som inte blir biologisk förälder. Det är enbart barnet som vid 18 års ålder kan kontakta vården för att begära ut information om identiteten på donatorn. Vill bara förtydliga då det på din kommentar lät som att en ”öppen” donation innebär att man själv får välja donator och vet dem det är, vilket inte är fallet. 😊

          Inte personen ovan men tycker inte du ska se det som att du ger upp utan tvärtom. Du satsar på det du kan påverka nu, nämligen att se om processen att få barn på egen hand är något för dig. Och om det är det så kommer du ju få en sak på din lista inom kort framtid. Och det betyder ju inte att du gett upp på att hitta en man att dela livet med, men han kanske inte kommer förrän om 5-8 år.

            Tack, ska tänka på det när känslan av misslyckande/ge upp kommer ❤️

            Men jaaaa håller med! Det är inte att ge upp! Det är att ta kommando över ditt eget liv. Inte vänta på att träffa ”den rätte” utan utforska dina möjligheter till familj.

      Jag lider av precis samma problem förutom att jag inte vill ha barn. Är 36 år och förstår inte hur det kan vara så lätt för alla andra att hitta någon och vad det skulle vara för fel på mig. Nu har jag typ gett upp och tänker att det dröjer förhoppningsvis inte så länge tills jag dör ändå…

        Usch, ja visst känns det som att det är så väldigt lätt för andra❤️ det är så lätt för mig att säga att det säkert inte är något fel alls på dig men jag vet ju exakt hur det känns. Jag gick till och med i terapi för att få hjälp med att fixa vad än det var för fel på mig och inte ens det hjälpte.

          Tack fina du! Och detsamma gäller folder dig. Vad synd att terapi inte funkade för dig. Jag har faktiskt också testat det i flera olika former och det har inte hjälpt mig överhuvudtaget.

      Jag kände samma i många år. Alla runt omkring mig fick både ett och två barn. När jag var 35 bestämde jag mig för att skaffa barn på egen hand. Läskigt först och en sorg som jag var tvungen att bearbeta, att det inte skulle bli som jag tänkt mig och trott.
      Idag har jag två barn och kan ärligt säga att jag inte skulle vilja ha det på något annat sätt. Är fortfarande öppen för att träffa nån, men skulle det inte bli så så är det inte hela världen. Jag har min egen lilla familj nu och jag är förbannat stolt och lycklig över att jag skapat min fina tillvaro själv.

        Vad fint att det blev så bra för dig 😊❤️

    Fler än jag som har svårt att veta hur mycket jag ska prata om mig själv? Om jag inte säger någonting om mig själv så känner jag mig så tråkig och stängd. Men om jag pratar om mig själv så känner jag mig rätt så uppmärksamhetsökande men samtidigt att det jag säger är så sjukt ointressant, så vem ska orka lyssna på det?😅😅

      Det är svårt det där.
      Tycker att det är bra att prata om sig själv, om man samtidigt är villig att lyssna på när andra pratar om sig själva.
      De bästa samtalen är ju de där man delar med sig om tankar och känslor, och samtidigt lyssnar på andras tankar och känslor. Dessutom att man har liknande intressen som man kan prata om.

      Det är inte ointressant att lyssna på andras ”självcentrerade” tankar, så vida de också är bra på att lyssna på andra.

      Ja det är jättejobbigt.

      Utvecklas som människa så får du mer intressanta saker att prata. Det kommer med åldern, såvida man ser till att läsa göra fundera analysera och pröva sina slutsatser mot andra.

    Vad snaxar ni på ikväll? Själv kmr det bli popcorn, ostbågar och marabou cookie dough (inte testat) framför eurovision! Och så cola zero till det

      Pepsi Max!

      Jag har gjort en silviakaka!
      Sedan har jag en toblerone någonstans, ostbågar och päronsoda. Sött, sött, sött och så lite salt.

      Och så hejar vi på Schweiz i afton.

      Otroligt gott surdegsbröd med ugnsrostade tomater och butter beans i smör, vitlök och örter. Trycker till allt med brödet och suger upp smöret och slabbar i mig. Snacks kombinerat med middag!

        Det lät riiiiktigt gott

      Har bakat sockerfria mango-och kokosmuffins med 3-åringen. Nallar ett par av de att ha framför tvn.

      Jordgubbar, delicaoboll och lite dessertvin till det!

      Ben & jerrys halv baked och loka crush hallon

      Tyvärr ingenting kul. Min mage hatar mig just nu så äter bara kex för att lugna den

      Åh Avis jag har inget alls

    Paula la upp ett Inlägg om att hon känner sig utblottad när hennes barn pratar FaceTime och filmar henne utan att hon vet det. Ironin ändå 😂 stackars stackars barn

      Tolkade det som att de blev påkomna när de hade sex?

      Du (Paula) menar blottad alternativt uttittad. Utblottad betyder fattig.

    Första försöket med IVF gav negativt test. Det går inte att någonsin göra ett nytt plock. Har två försök kvar och har nu hamnat i en existentiell kris och djup rädsla. Svårt att jobba, svårt att äta, svårt att tänka på något annat än att det finns en risk att jag blir barnlös. Tänker på alla som har barn men struntar i dem eller tar dem för givet, och sen tänker jag att livet är orättvist.

      💔❤️ skulle vilja säga något, men vet att det inte finns några ord som kan hjälpa dig just nu. En dag kommer allt kännas lättare, oavsett vad som händer.

        Tack <3

      Usch lider med dig. Ivf-hjulet är det absolut värsta jag upplevt. Just det här med sorgen, besvikelsen och ovissheten.. och det kändes som att det enda jag någonsin ville var att bli mamma, inget annat var ens värt att bli glad över.
      Livet är verkligen orättvist och jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska gå vägen för dig.

      Livet är mer än barn. Det är liksom ingen katastrof att vara ”barnlös”. Du kan ha ett lika lyckligt liv utan barn!

        Det går att adoptera.

          Fy fan vad det är en pissig kommentar när man är i ivf-svängen. Nej, det är inte bara att adoptera! Det finns många faktorer som gör att par inte kan det. Ekonomi, psykisk ohälsa, giftemål, religion, sexualitet. Så att slänga fram adoptionskortet när det inte funkar med ivf visar bara på okunskap.

            Har man dålig ekonomi, psykisk ohälsa etc så kanske man inte ska skaffa barn öht förens man jobbat på de sakerna själv. Det är otroligt oansvarigt.
            Giftemål, religion och sexualitet ser jag inte hur det har med saken att göra?

              Giftemål- vissa länder kräver att man har varit gift i fem år innan man ens får ställa sig i kö

              Sexualitet- vissa länder väljer bort par från damkönade förhållanden

              Religion- vissa länder accepterar bara kristna par

              Allt som allt så påverkar de faktorerna ens möjligheter till adoption.

              Gällande ekonomi så kostar en adoption väldigt mycket pengar, och adoptionsländerna vill ofta se att man har mycket soparade pengar utöver adoptionskonstnaderna. Alltså blir adoption en klassfråga.

              Gällande psykisk ohälsa så finns det många olika variander av mående. T ex kan en tillfällig depression med sjukskrivning, som att man krashar under flera påfrestande ivf-behandlingar, göra att man blir bortvald av adoptionsländer.

            Detta <3

        Med all respekt för att du säkert menar väl, men du vet verkligen inte huruvida det är en katastrof för mig att vara barnlös eller om jag kan ha ett lika lyckligt liv utan barn.

      Håller alla tummar att något av de kvarvarande försöken tar sig för er ❤️❤️❤️❤️

        Tack snälla <3

      Jag har varit med om en hel del skit i livet men när jag försökte få barn och fick upprepade missfall, och dessutom är lite äldre, då slog det mig så jäkla hårt hur orättvist livet är. Jag hoppas så något av dina försök fungerar! Kram till dig <3

        <3

      Jag har varit precis där du är och vet att inga ord hjälper. Det är en enorm sorg och man måste helt enkelt bearbeta att livet inte blev som man tänkt. Det är fruktansvärt orättvist och jag kan också bli helt galen av att tänka på alla som behandlar sina barn illa.

      En dag kommer du att vara igenom detta och du kommer att må bra igen, oavsett hur det slutar. ❤️

      Ivf är det i särklass värsta jag har gjort. Ovissheten åt upp mig. Jag hoppas verkligen att det funkar för dig nästa gång!

      Under båda mina ivf-perioder har jag gått hos psykolog för jag klarade inte av att acceptera tanken på ett ev liv utan barn. Det gjorde att jag orkade funka, dag för dag, timme för timme.

    Går för första gången i mitt liv i tankarna på att flytta utomlands permanent då Sverige börjar kännas så himla otryggt:( I kombination med mycket annat som bara inte fungerar här längre. Vart i Europa är det tryggt? Förstår att man inte kommer ifrån kriminalitet helt, men Sverige känns exceptionellt just nu…

      Good luck!

      Vi har halva släkten i Italien och jag bor periodvis hos dem eftersom jag kan jobba på distans. Känner mig tryggare där. Skottlossningar är ovanligare än i Sverige och sprängdåd sker typ inte. Vi bor i en storstad och det jag jämför med är Stockholm där jag växte upp/har lägenhet.
      Jag har också bott i Tyskland och det är också tryggare än Sverige.

      Spanien. Möjligen undvik Marbella.

      Kan du något annat språk än svenska och engelska? Annars begränsar det ju urvalet. Mycket annat är sämre i andra länder också, tex ekonomin, löner, arbetslöshet mm.

    Fy fan ❤️ varit i det där träsket själv. Tyvärr är det vanligt att det inte tar sig på första försöket även om allt är tipptopp.

    Lider så med dig och vet verkligen inte vad jag ska säga 😔

      Detta va ett svar till Catharina om ivfen ❤️

    Gråa hårstrån! Är brunett (ganska mörkt) snart 30 och börjar få fler och fler gråa hårstrån. Förut har det bara varit några här och där men nu börjar det bli ganska många.
    Kan man bleka lite slingor för att det inte ska bli så iögonfallande?
    Har väldigt lite erfarenhet, endast färgat håret hos frisör 1 gång tidigare (ca 10 år sedan)
    Och SNÄLLA inga kommentarer om att jag ska embracea mina gråa hår. Jag är inte ens 30 och vill gärna försöka ”dölja” det gråa håret iaf några år till 🙂

      Har du en bra frisör så kan hon eller han komma med förslag som passar just dej.

      Ja slingor brukar följa, många färgar ju också.

        Dölja.

      Jag hade samma, fick första som 24 så kom det någon ny lite här och där i nåt år, nu 34 och har fått massor senaste året 🤯 plockat bort dem men inser att jag snart kommer bli flintig i pannluggen (då det är där alla växer 🤯🤦🏻‍♀️) så får lugna mig nu med att plocka.. har ibland satt mascara på de gråa 🙄 min frisör försökte färga dem sist men det lyckades inte.. är alltså halvt svensk halv syrian, så svart hår 👌🏼

        Jag har också svart hår men är helsvensk om det spelar roll. Frisören kunde färga mitt och sen började jag färga själv, och det täcker! Är det olika hår som inte kan bli färgade bara?

      Åh har samma problem men är 35. Alldeles för ung för att vara så här grå. Om man gör håret ljust så blir ju utväxten väldigt mörk och att vara brunett framhäver ju det gråa exceptionellt mycket. Vet inte vad man kan göra åt det just nu mer än att bara färga. Och jo, färg sitter skitdåligt på grått hår. Blä.

    Någon som vet vem Hanna pratade om i senaste avsnittet av Surret, vem som hotade med att anmäla henne för förtal?

    Jag har varit med och rensat ut två dödsbon de senaste tre åren. Använd era saker! Tänk inte att ni ska ha det till ett bättre tillfälle. Så mycket fina saker vi har plockat fram som vi som närmsta släktingar inte har sett pga det ska användas vid annat tillfälle.

      Håller med men kan också vara saker de ärvt men inte har användning för och de har inte samvete att göra sig av med grejerna

        Så kan det också vara men oftast har inte den äldre generationen ärvt så mycket av sina föräldrar då dem i sin tur inte hade lika mycket kvar.

      Bra tips! Jag har massor med grejer och kläder m.m. som jag liksom sagt att dom ska användas vid ett visst tillfälle och så, men rätt nyligen så bestämde jag mej för att varje dag är speciell för man vet ju inte när man kan droppa och dö.

        Ja men det är ju verkligen så ❤️ eller använda det på helgen eller varje söndag eller vad som helst för att få lite guldkant på vardagslivet

      Jag använder mitt finaste dyraste porslin dagligen och mitt dyra smink med.

    Fan vad tråkigt att ljudet inte fungerar ordentligt på eurovision 😊

    Det är mycket prat om ”red flags” i relationer eller personer man dejtar.. men vad skulle ni säga är gröna flaggor?

      Att va snäll mot djur. Tänker alltid att ingen kan va helt dålig som är det, ser dem i ett nytt ljus om de är det.
      Att va trevlig och hjälpsam mot främlingar eller personal på olika ställen.
      Att som man ha kvinnliga vänner.

        Du vet att Hitler älskade djur, särskilt hundar

          Hehe ajdå 😮 Då föll min teori 😄

            😅

          Putin också

          Att han älskar katter, för katter kan man inte dominera.

      Att han har bra relation till och respekt för de kvinnor han har i sitt liv.

        Ja!

          Stämmer in på dina punkter ovanför också 😊

      Att han erbjuder sig att skjutsa med bilen, men inte envisas när du tackar nej.

      Ha en fin och nära relation till sina föräldrar. Det är något jag värderar extremt högt från en man. Att de är snälla mot djur och älskar djur. Att de kan hjälpa äldre människor och ha empati för andra och inte bara tänka på sig själva.

      Att han har stor kuk.

    Ska man stanna i en relation som man vet aldrig kommer lyfta igen? Har svårt att se att vi någonsin kommer vara ”kära” då det finns så mycket agg kvar inom mig från hur han hanterade småbarnsåren. Han kan också i perioder vara ganska taskig och ofta ha en offermentalitet som jag har svårt för. I perioder har han haft en väldigt negativ inverkan både på mig och barnen. Samtidigt tror jag att skulle han lösa det med terapi och lite självrannsakan skulle vi kunna leva bra ihop. Har alltid drömt om en kärnfamilj och att mina barn ska slippa bo uppdelat med allt vad det innebär. Tycker om att ha en liten egen familj och är ändå bra vän med min partner. Vi har trevligt ihop i dom bra perioderna. Men känner ingen attraktion eller vilja att vara nära. Kan sakna den känslan och känna lite sorg över att kanske få inte få uppleva det igen.

    Ja väldigt veligt som ni hör. Någon som varit i liknande sits med kloka tankar att bidra med?

      Känner igen mig helt. Undrar lite samma… vad som är bäst att göra.

      Låter lite sorgligt att leva sitt liv så 😢

      Känner också igen mig. Mina barn är dock fortfarande små. Jag tänker stanna i några år till tills barnen är större och mer självgående. Det går ingen nöd på mig i relationen och vi har det bra men det finns inte mkt till kärlek kvar. Jag ser det inte heller som ett misslyckande att inte leva i kärnfamilj. Men just nu är det nog det bästa för alla.

      Skulle det vara ett alternativ att leva ihop som föräldrar men inte som partners? Att definiera relationen så att den inte är romantisk.

      Hur känner du på att leva ihop men få attraktionen från andra?

      Tänk utanför boxen och försök komma på vad som vore bäst för dig. (Och ja, han ska ju tycka att det funkar sen också men en bra början är att ta reda på sina egna behov och hur de kan bli tillgodosedda)

      Det låter ju som att ni har utmärkta förutsättningar att ha en fortsatt fin relation om ni separerar, vilket underlättar så otroligt mycket med barn.

      För min del infann sig ett sånt lugn med att bli singel, älskar att äga alla delar och beslut i mitt liv och lägga tiden på mig själv och min dotter istället. Har svårt att se att jag nånsin kommer vilja bo med någon igen.

      Tror du att han är villig att gå i terapi? Oavsett hur du väljer att göra så kan det ju vara bra att börja gå i med… om inte för er parrelation så för familjen / barnens skull

      Hur hanterade han småbarnsåren? Hjälpte inte till?

      Nej. Man har bara ett enda liv.Vet du att det inte kommer att lyfta igen,så bryt där. Eller åtminstone ta en lång paus från varandra.

    Skulle vilja köpa en ny klocka i dammodell, klassisk att kunna ha länge. Funderar på omega eller certina, prisbilden är rimlig utifrån vad jag vill lägga. Vilket märke skulle ni välja och varför?

    Jag tänker en guldig nyans som matchar mina smycken, är 30+ så några tips? 🥰

      Jag har en certina och är supernöjd.

      Jag är väldigt sugen på en Cartier Tank i guld.

    Tittar igenom hela Wallander-serien med Krister Henriksson. Saknar Johanna Sällström! 😭😭😭

      Hon var så begåvad, en stor förlust att hon inte finns längre. Samma med Emil Forselius.

    Är det inte konstigt att i de flesta län i Sverige får man gå till talpedagog om man inte kan säga R? Sen i vissa län kan ingen säga R 😂😂

      Haha sant! Så har man talfel och har tur att födas på rätt plats så slipper man! 😄

      Aldrig tänkt på detta men det är ju faktiskt otroligt komiskt! 😂

      Ja ä fån Smålann å föstå ente va du mena?

        😂

    Dejtingsidor.. Finns det några vettiga/bra alternativ? Eller är det bättre att gå till närmsta krog och hoppas på napp?

      Gå till ställena du själv vill gå till skulle jag säga. Vill du träffa någon som springer på krogen hela tiden, fiska där.
      Vill du träffa någon som kör motorcykel, skaffa motorcykel och gå med i en åk-klubb.
      Vill du träffa någon som alltid tränar, häng på gymmet.
      Vill du träffa en djurvän, bli volontär på ett hundskall. Etc etc

    Estlands bidrag ikväll, vilken låt påminner den om när killen sjunger refrängen (den utdragna tonen), blir tokig snart.

    Är smala lyckligare?

    För tio år sedan gick jag upp 10 kg och har alltid känt mig lite obekväm i min kropp. NU har jag snart gått ner de kilona och ÄNTLIGEN är jag bekväm. Det kanske är en klyscha men fan – jag känner mig mer självsäker än nånsin. Jag känner att jag presterar bättre på jobbet och är allmänt mer välmående. Fler som märkt av detta?

      Du mår väl bättre för att du har förändrat något i ditt liv som gjort att du inte trivts? För en del är det en flytt, ett byte av jobb eller partner, och för dig var det en viktnedgång.

      Tror inte man är det per automatik. Vissa har det självförtroendet ändå osv.

      Jag mådde sämre som smal. Är tjockare än någonsin och mår bättre än någonsin. Tror det är annat som spelar in dock än vikten.

        Eller, olika för olika människor?

      Handlar inte nödvändigtvis om att det är smalheten, finns uppenbarligen även jättemånga smala som mår skit också. Men det är väl något med en själv som man har ”korrigerat” och därmed mår bättre för att man trivs i sig själv.

    Elsa B… det känns nästan pinsamt att titta på henne stories när hon poserar. Alltså när hon filmar sig själv i badrumsspegeln och försöker hitta olika vinklar för att se så snygg ut som möjligt. Det känns som jag tittar på något som borde vara privat. Kan inte förklara det bättre.

    Han är kär i en annan. Och jag är helt sönder.

      ❤️❤️‍🩹

    Är inne på Isabella Löwengrips blogg sporadiskt där hon skrivit otaliga gånger om sin bröstförminskning, när hon planerade den och hur nöjd hon är med sitt beslut. Det som stör mig är att det var väl ingen bröstförminskning direkt, hon tog ut sina implantat? Så sjukt provocerande att hon liksom ”låtsades” ha ”stora-bröst-problem”, är det inte?! :p och helt utesluta den lilla detaljen att det var helt självförvållat.
    Är jag helt ute och cyklar och det faktiskt var hennes naturliga bröst? Hoppas nästan det så jag kan spendera hjärnceller på nått annat 🙂

      Jag tror också att hon plockat ut implantat, jättekonstigt att låtsas som att hon bara gjort en förminskning..

    Kan det här kommentarsfältet möjligen vara rensat sedan semifinalen igår? Tycker i vilket all att finalen på lördag kommer bli den mest spännande någonsin. Många riktigt bra låtar, alla i Big 5 tycker jag är bra! Men de kommer nog inte att ha en chans eftersom två stora grupper kommer att taktikrösta. Hoppas på ett särskilt öppet spår då även om Camilla förmodligen måste sitta med saxen hela kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.