Onlyfans-Julia om varför hon tackar nej till intervjuer

Onlyfans-stjärnan Julia Markham har postat ett inlägg om varför hon avböjt hundratals intervjuförfrågningar, debatter och studier genom åren då hon anser det vara slöseri med hennes tid och energi, om syftet är att hon ska ”försvara” sina livsval eller få dem att byta åsikt. Bilderna är skärmdumpar på meddelanden och svar som Julia fått och svarat med.
Hon skriver att hennes utseende inte definierar vem hon är eftersom det kan ändras, och hon har inga problem med att det sexualiseras, värre hade det varit om det var hennes personlighet eller yttre ”skal” som skulle användas för ändamålet.

Vad tycker du om hennes resonemang?

Julias konto är privat så därför bäddar jag inte in inlägget, men du hittar det här.

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker hon verkar ha svårt att ens föra ett resonemang.

      Varför då? Vad är det i hennes resonemang du inte förstår?

        Hon skriver ju helt obegripligt? ”Kvinnors rärt att bestämma över sin kropp slår jag hårt på” VAD MENAS? Slår hon ner på det, slår hon ett slag för det? Slåss hon för det?
        Vad är att ”accessoaera”?

          Jag antar att hon vill säga associera, och jag, igen, antar, att det hon försöker säga är att hon typ distanserar sin person från sin kropp, vilken hon använder som ett verktyg att tjäna pengar, att hennes jobb därför inte påverkar hennes uppfattning om vem hon är som person, om hennes värde som människa/kvinna och hennes integritet. Isch?

            Att dissociera sig från sin kropp och att separera kroppen från sina känslor är även någonting som våldtäktsoffer eller kvinnor som utsätts för sexuella övergrepp tvingas göra. Så hennes resonemang stärker bara bevisen för att det här är en port in i prostitution, men för tillfället är hon själv sin egen förövare.

            Hon behöver terapi och på något sätt lära sig att även ens egen kropp har ett värde. Fy så sorgligt att försöka försvara det med ”man tjänar bra pengar” och tro att det gör det okej. Ren och skär psykisk ohälsa på display.

              Det låter onekligen som det hon beskriver, och det är inte ett tecken på välmående och hälsa😔

    Menar hon associera?

      Lol. Troligen? Eller att man ser sin kropp som en accessoar?

      Men ”associera sig med sin kropp” är fortfarande ett märkligt uttalande. Känns som att många inte riktigt är kapabla att tänka igenom sina beslut.. därav problematiken att lämna dessa beslut till individen. Måste det verkligen finnas möjligheter att tjäna pengar på att sälja sin kropp?

        Det är inte möjligheten det är fel på utan efterfrågan. Och män går ju över lik för att få se lite naket så.

        Låter schitzofrent.

        Är det inte det vi alla som jobbar gör? Tjänar pengar på att sälja våra kroppsdelar till ett företag….!!!Vissa tjänar mera än andra. Beroende på vilken kroppsdel vi säljer till företaget vi jobbar på. Upp till var och en tycker jag. Mår man bra av att köra upp en dildo i röven och män betalar för det ok. Mår man bra av att i 50 år jobba i vården och ändå få en skitpensipn så är det ok med. Fritt val. Inget är fel så länge man själv mår bra av det.

          Mår man bra av att sälja droger så kör! Fritt val.

          Jo, så kan man ju se det. Men man ju också se en viss skillnad mellan att sälja sex (fysiskt eller virtuellt), bilder/filmer på sin nakna kropp vs. att sälja sin arbetsinsats i form av att sälja skor, hjälpa människor med sina behov, lära barn engelska, eller vad det nu kan vara. Alla får ju avgöra vad de tycker är ok och inte, men jag tycker det finns en skillnad mellan att sälja sin sexualitet och kropp (samma sak med organhandel tex) och de flesta andra marknadsvaror.
          Kommodifiering (varufiering) påverkar det som varufieras (och vår syn på det), därför blir det extra problematiskt när detta ”något” är våra kroppar och sexualitet.

          Men sen är jag också socialist och skulle gärna se att många saker avkommodifieras, särskilt sådant vi behöver för att överleva såsom vatten, basföda, sjukvård, och husrum.

            Och jag tycker INTE det är ett fritt val att jobba 50 år i vården med skitpension, det är ett tecken på att kapitalismen inte fungerar.

      Otippat att en OF-person inte är bildad och kan skriva, verkligen.

    Det är väl bra att hon funderat över saken och vet var hon står så att säga, mer kan man inte begära av någon. Därmed inte sagt jag håller med henne för fel öre men det där är ju hennes åsikt, får man bara respektera.

    Jag förstår ändå på nåt sätt vad hon menar, hon använder sin kropp för att tjäna pengar men inte sin ”själ.” Så tolkar jag henne iaf.

      Jag tror oxå att det är det hon vill få fram. Ibland blir det konstigt när folk använder svåra ord som de själva inte förstår innebörden av.
      Som att man vill verka smart/intelligent/intellektuell.

    En prostituerad är en prostituerad oavsett plattform.

      Jag tycker absolut inte att man kvalificerar för prostitution genom att sälja bilder av sig själv.

        Nu har jag aldrig hängt p OF, men bara bilder är det väl inte?

        Om man som Skugge och Paow utför sexuella handligar som deras följare styr upp och betalar för att få se så är det definitvt prostitution.
        Att bara ta pornografiska el lättklädda bilder som folk betalar för att få se är det inte det. Jämför med herrtidningar och porrfilm,som inte klassas som prostitution.
        Nu har jag ingen aning om vad den här donnan bjussar sina följare på och hur de kan interagera med henne exklusivt.

        Kan man begå våldtäkt och sexuella övergrepp över nätet, kan man prostituera sig via nätet. De som inte vill kännas vid att OF är prostitution tänker jag antingen har en väldigt snäv definition av vad prostitution är, eller själva använder tjänsten i någon form, antingen som säljare eller köpare.

    Bortförklaringar

    Bra val av Julia att inte gå med pä intervjun… Svenska media har alltid infantiliserat kvinnors beslut till att ”dessa kvinniliga sex workers är så uttnyttjade så dom vet inte sitt egna bästa… åå så synd om dessa stackra uttnyttjade personer..”

    Medans sexworkers kan bokstavligen tjäna 30k i veckan (dessutom skattas dom inte), och helt utan tidigare ”utbildning” … ja dom är såååå ”uttnyttjade”

      Man kan ju dock tycka att någon är utnyttjad även om de tjänar pengar. Alltså att man utnyttjar en annan människas oförmåga (upplevd eller faktisk) att livnära sig på något annat, utnyttjar deras kroppar till sin egen njutning, osv. Man behöver ju inte hålla med, jag tycker själv inte ”utnyttjande” nödvändigtvis är rätt beskriving. Däremot kommersialisering av sådant som inte bör kommersialiseras.

    Hej Sara på Expressen! Känner inte dig. Känner inte heller ”stjärnan” Julia, som står skriven på en adress i en kommun söder om Stockholm.
    Men Expressen får gärna berätta mer om varför ni propagerar för Only Fans, både genom er ”kulturskribent ” Linda Skugge och via ständiga artiklar om Only Fans, hyfsat okritiskt vinklade.
    Hur mår dessa kvinnors familjer, barn, släktingar och grannar? Samt andra personer som av olika skäl tvingas ha med dom att göra? Vad sägs om ett reportage om det? Eller en uppräkning av de som dött på olika kliniker där de opererat sig för att kunna få mer kunder på OF? Eller de som blivit av med sitt ordinarie jobb? Sparkats ut från en utbildning? Knarkat ner sig? Begått självmord? Blivit misshandlad, våldtagen, mördad?
    Vore bra om Expressen tar sig i kragen och inser att Linda Skugges sexliv faktiskt inte är av allmänintresse!
    Gör en tidning istället för en porrblaska!

      WORD!

      Håller helt med dig!!!!

      Jag upplever att de försöker normalisera sexualiseringen av kvinnokroppen

    Har hon fått hundratals intervjuförfrågningar verkligen, låter lite märkligt. Liiite överdrivet skulle jag tro.

    Hon har fasen inte alla indianerna i kanoten..

    Spyr på henne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.