250 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tips på bra foundationsborste som inte kostar skjortan?

      Nyx

      Jag köpte ett 3set från Hickap för typ 300 något på H&M som jag tyckte var jättebra!

      FLAER 109 Angled Flat Top Brush, 159kr på kicks. De har ofta kampanjer och 20% på en vara om man är medlem

        Makeupmekka nr 315 tror jag det är. Ibland har de bra rabatter så de kostar typ 40 kr istället för 140ish. Riktigt bra borste iaf.

      Fingrarna!

      Jag använder puderborste från flaer. Gillar fluffig bättre än kompakt. Prova ☺️

    Nån som vet hur det går för Fannidays?

      Ville följa hennes nya konto men blev blockad direkt..

        Har hon ett nytt konto? Vad heter det kontot???

          156kvm

            Med 25 följare?

              Hon byter ju inte konto för att få många följare. Har hon bytt så känns det ju som att det är gjort för att ha det mer privat

              Fullt förståeligt efter all kritik hon får uthärda i Flashback-tråden. Den är ju helt rubbad

      När är hon beräknad? Någon som vet?

        När hon fortfarande var aktiv har jag för mig att hon låg cirka 3 veckor före mig och jag är beräknad 18 oktober så kanske runt månadsskiftet september/oktober skulle jag gissa på.

      Känns som att hennes I fluencer karriär är över.

        Jag tycker det är starkt av henne! Det är nog inte alls lätt att ha den typen av ”jobb” och ge upp det. Men det verkar hon ha gjort, kudos! (Om det inte bara är en genomtänkt sjukskrivning och hon snart är tillbaka).

          Jag tror det är jätte positivt för hennes psykiska mående att inte vara kvar på sociala medier.

    Hackat Instagramkonto, något bra tips?

    Jag söker tips för att bli frisk från feber och ont i halsen. Allt uppskattas.

      Vila!

      Ingerfära med järn i påse från Life.

      Sök läkare och kolla så det inte är halsfluss och behövs penicillin. 🙂

        Men va? Man söker väl inte läkare för halsont och feber?! I de absolut flesta fall får man inte antibiotika vid halsfluss.

        I dessa fall ska man söka vård:
        Du har ont i halsen och feber i flera dagar, men inga förkylningssymtom som snuva, hosta eller nästäppa.
        Du har ont i halsen och är samtidigt svullen utanpå halsen.
        Du har ont i halsen, feber och små knottriga hudutslag.
        Du har ont i halsen i ett par veckor och har inte några andra symtom.

        https://www.1177.se/Skane/sjukdomar–besvar/ogon-oron-nasa-och-hals/hals/halsfluss/

        Du får ingen penicillin idag

          Hade halsont och 39.3 i 24h fick penicillin. Det var streptokocker.

            I nästan alla fall får man ingen antibiotika även om det är streptokocker eftersom det i de flesta fall läker ut av sig själv.

              De har alltid skrivit ut det till mig, för jag brukar få halsfluss flera ggr per år.

              (efter corona dock har jag inte haft det!)

                Varför har du inte blivit opererad då?

          Jag har alltid fått penicillin varenda gång jag haft halsfluss. Vilket är mååååånga gånger. Får dock alltid säga till så jag inte får Kåvepenin för den blir jag inte bra av. Går på den 10 dagar sedan får jag komma tillbaka och få något annat. Bättre att få det andra direkt.

      Vila, vätska och frukt med mycket c-vitamin. Brukar göra te på färsk ingefära.

    Min Sambo har fastnat i att han tolkar allt jag säger så himla negativt. Han har liksom fastnat i hur allt var för typ sju år sen när jag inte mådde så bra. Det är typ som att han vill tolka allt negativt för att hitta skäl till att separera. Finns det något mer än parterapi som kan hjälpa? Hur ska jag få honom att istället snälltolka?

      Gud vad jobbigt. Kommer tyvärr
      Inte på något råd.

      Vad svarar han när du påtalar detta?

        Han blir bara aggressiv och skriker åt mig. Säger saker som att du gör väl aldrig några fel. Du kanske ska börja titta på dig själv istället. Etc etc. Alltså skyller allt på mig.

          Oj det låter inte bra. Har ni tagit upp detta i parterapi?

          Tycker han att du kanske också, nu eller tidigare, tolkat honom fel? Och nu svarar han med samma mynt.
          Det låter ju onekligen som att ni behöver hjälp om ni vill fortsätta förhållandet. Som det ser ut nu kan ni ju inte ha det. Inte sunt alls.

      Hur mår han själv? När mitt ex var deprimerad tolkade han ALLT jag sa som negativt och att jag klagade på honom. Det var helt sjukt vilka konstiga tolkningar han gjorde och hur han kunde förvränga ord.

      Efter antidepressiva och många besök hos psykolog försvann det och han slutade tolka allt negativt.

      Kan det vara så att det nu är han som inte mår så bra? Tänker att det kanske kan hjälpa att prata med honom om hur du var då du inte mådde bra, hur du kom ur det och hur det kändes efteråt.

      Hamnar ibland i samma cykler här. Som att min partner i perioder får för sig att jag vill vara jobbig, störig etc när jag egentligen bara är som jag alltid är. Jag brukar köra på distans. Är du irriterad på mig utan minsta lilla anledning? Alright, var det på avstånd för jag pallar inte ta det 🤷‍♀️ men jag vet också att han inte mår toppen pga cancersjuk förälder. Det är inte alltid så lätt att vara i en relation. Jag hamnar också i att jag lätt tolkar honom som elak/nonchalant/lat och då är jag nog inte heller supertrevlig och gullig.

      Min är exakt likadan o jag tänker att han får dra igång en separation om han har lust och ork, för jag pallar inte projektleda ännu en grej 😂

        Men du tycker det är ok att leva med någon som uppenbarligen inte vill leva med dig?

      Om han tolkar för att han vill separera, så vill han ju separera?

    Allt och Eva!

    Vad gillade ni den? Jag tyckte de skrev en ganska vidrig huvudperson som man skulle roota för men det gick fan inte. Plus fånig dialog. Sissela behållning dock och han som spelade James.

      Ja jag gillade den skarpt!
      Hade gärna haft en säsong 2 för det kändes som det var många lösa trådar i slutet. Vill ju veta hur det går för alla.

      Var kan man se den?

        Viaplay!

    Hej alla är i en jobbig sits !

    Jag praktiserar på en förskola via min vuxenutbildning som barnskötare och har sett en pedagog klämma en 1 åring med båda händerna på barnets arm och bråkar ryta! Barnet hade röda märken i båda armarna , en annan händelse så drog hon ned ett barn på golvet medans barnet hade ett äpple i halsen och barnet var nära på fastna äpplet i halsen.

    Jag vet inte om detta är normalt då jag sätt sånt tidigare på förskolor att man skriker på barn och klämmer dom på armen inte hårda tag utan verkligen med naglarna. Vad är okej och vad är inte okej ? Ska jag berätta något för min lärare , läser barnskötare och jobbar på förskolan. Vad kan hända om jag berättar till min lärare om händelsen ? Jag är den enda praktikanten och rädd att bli utskälld av personalen att jag ”skvallrat ”

    Många tänker varför säger du inte ifrån ?
    Jag är den mest konflikträdda personen och jag är helt ny .. första dagen och vågar inte säga något. Har själv råkat ut för psykisk / fysisk misshandel av barn så har inte vågat säga ifrån.

    Jag kommer inte jobba i förskolan , passar inte mig insåg jag som inte vågar säga ifrån.

    Men undrar bara vad kan hända om jag säger till min lärare ? Kommer jag få skit av personalen ? Ni som är förälder hur hade ni reagerat ?

      Jag tyckte inte det är okej men sen vet jag inte vad som är normalt? folk jag känner som jobbat på förskolan har sätt samma sak.

      Men oj vad hemskt att läsa.
      Prata med din lärare och fråga om råd.
      Märker du om annan personal reagerar på hon som typ misshandlar barn? I så fall kanske prata med dem?

      Vet inte om jag hade kunnat leva med mig själv om jag inte anmält ett sådant beteende åtminstone till förskolechef. Kanske filma beteendet om möjligt som bevis.

      Säg till din lärare och låt hen ta det vidare. Du skriver att du ändå inte vill jobba i förskolan = du har inget att förlora men du kan rädda barnen som far illa. Absolut inte okej beteende. Personen du skriver om ska inte jobba med människor och absolut inte barn

        Men vad i? Hade blivit helt galen. Anmäl genast uppåt om du inte själv vågar gå emellan. Människan ska inte arbeta med barn

      Har jobbat i förskola och skola. Det är inte okej. Lita på din magkänsla och skriv om händelserna genast till din chef.

      Det får absolut inte förekomma. Varje förskola har en likabehandlingsplan som tar upp såna här tillfällen, där vuxna kränker barn. Och en massa andra aspekter. Men det du beskriver är ett regelrätt övertramp o denna person ska inte vara kvar o jobba med barn.

      Ja, man kan höja rösten åt barn men man ska aldrig någonsin ta i så hårt att det blir märken. Ibland måste man ta fatt i barnens armar för olika orsaker men som sagt, aldrig på ett sätt som skadar barnen.

      Jag blir rosenrasande på sånt här. Hade jag varit du skulle jag be att få prata med rektorn om det du såg. O sen berätta för din lärare. Du kan be om en omplacering om du vill o säga att detta ställe inte delade samma syn på utbildning o omvårdnad som dig. Du kan också välja att anmäla till skolinspektionen. Där kan du vara anonym. Då kommer de prata med rektorn om det som hänt.

      Man behöver inte alltid ta konflikterna själv men snälla, flagga till någon om vad som sker. För sånt här beteende ska inte förekomma i förskolan.

      Du har anmälningsplikt!

      Solklar misshandel. Du måste ta det vidare.

      Hade en sån på sonens förskola, som tur var blev hon sparkad med buller och bång. Dom tog det på allvar.

      Du är skyldig enligt lag att anmäla sånt till chefen när du ser sånt här. Tänk om barnens föräldrar får veta att en pedagog gör fel och en annan pedagog ser detta men inte anmäler då blir det inte roligt för dig

    Vad tror ni har hänt med Nemo Heden? Han finns inte kvar på Instagram och inget har skrivits/tagits upp gällande att en så, innan detta, aktiv profil är puts väck. Han uppdaterade ju flera gånger om dagen samt använde sina sociala medier för att promota sina olika poddar. Syns han inte där finns han väl inte, karriärsmässigt.
    Känns märkligt.

      Han har fått sina konton nertagna av Meta.

        Varför?

        Ja, precis. Varför har Meta tagit ned hans konton? Pga hans tidigare dom?
        Och varför har ingen skrivit något om detta? Tänker att minsta icke-nyhet dyker upp och diskuteras, men att en ändå så pass stor profil försvinner puts väck, går helt obemärkt förbi, får jag inte riktigt ihop.

    Händer mycket olyckor speciellt sommar

    Bilolycka
    Barn som ramlar från fönster
    Barn som drunknar
    Listan kan göras lång
    Snälla ta hand om era små ! 🌞

      Åh herregud. Bra sätt att få folk att få ångest.

    Åsikter om polyfamijen? Nu har de separerat. En enda röra två män en kvinna en massa barn. Ingen svår gissning att det inte skulle hålla i längden.

      Vem är kvar med vem nu?

        Hampus har gjort slut med Linda

          Har Hampus gjort slut med den andra mannen oxå? (Minns inte namn) för visst var alla tre ihop med varandra?

            I början var killarna fortfarande ihop och Hampus och Linda bodde växelvis i huset. Nu ska Hampus flytta till en större egen lägenhet men han har inte nämnt något om han har gjort slut med Erik vad jag sett.

      Jobbigt att dela upp det ekonomiska känns det som, typ två mot en måste va svårt! Tycker de överexponerar de små barnen. De äldre vill ju uppenbarligen inte synas i deras kanaler.

    Bridgerton,, Hejjar definitivt på blonda lorden!

      Kanthony ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

        De blomma ut i säsong 3 😍

          Bästa paret det borde vara olagligt att se så bra ut

            Håller verkligen med. 😍

      Penelope ❤️

      Iom att det är uppenbart att Colin och Pen är end game, så hoppas jag ändå på Debling och Cressida! Tror det skulle funka bra för båda att få vad de vill ha och behöver och båda vara glada i det.

      Tycker Francesca och John Kilmartin är sjukt söta ihop, två passande odd birds.

      Det är sällan en filmatisering är bättre än boken, men hittills är serien bra mycket bättre än bokserien.

        Jag hade väldigt svårt för säsong ett. För mycket fokus på sex. Älskar säsong två dock.

          Det är väl dock en hel del kring sexet i boken med i och med hans lögn..

          Störde mig på att de ändrade så mycket i säsong två jämfört med boken. De går inte så långt med bröllopsplanerna med systern tex

            Jag har inte läst böckerna. Serien är inte min grej egentligen men kollar för Jonathan ❤️ Usch stör verkligen ihjäl mig på Edwina. Kan inte hjälpa det.

    Har ni någon sverigesemester inplanerad, isf vad och vart? 😊

      Skara sommarland.

      Inte i år, jobbar så mycket jag kan i sommar och beroende på hur mycket jag får jobba i juni så kan jag ta en vecka ledigt i juli…plus lite strödagar. Så jag har ingen lång semester inplanerad direkt, men jag och en kompis pratade om Stockholm och sen vill jag så himla gärna åka till Kosteröarna! Och så tänker jag lite vandring på bohusleden.
      Har annars det mesta jag vill göra inom så bra över dagen-avstånd, så det blir nog mycket sånt.

      Strömstad, leksand sommarland samt Kolmården! 🙂

      Ingenstans. Vill bara sova.

        ❤️❤️❤️ Hoppas du känner dig mer utvilad efter semestern. Annars hör av dig till VC 🫶

          Jag med. Har ett väldigt stressigt jobb bara så är helt slut.

      Vi ska åka till min svärfamiljs sommarstuga i Småland och besöka Göteborg över en helg! Jag är så taggad ☺️

      Småland

      Vi ska fara till Öland. Har aldrig varit där så ser verkligen fram emot det!

    Reser inom landet. Finns mycket att se och uppleva. Tex. Gotland är fantastiskt. Man kommer långt med tåg och buss. Vandrarhem bedanbreakfast är billigare än hotell.

      Kan du rekommendera någon speciell rutt på Gotland? Hur tar du dig fram dör?

    Min dotter är 5 år och det har lossnat ordentligt med högläsning tillsammans av kapitelböcker. Det vill säga, hela bokvärlden står inför våra fötter! Vilka bokupplevelser tycker ni vi absolut inte får missa? 🙂

      Loranga, Masarin och Dartanjang.

      Kalle och chokladfabriken, lassemaja
      När hon är lite äldre så jakten på jack!

        Ja till jakten på Jack! Köpte till en åttaåring och hon älskar den. Jag köpte en samlingsvolym och hon har på egen hand läst 2 av 3 böcker på en vecka 🥹

      Harry Potter

        5 år är nog dock lite för tidigt för Harry Potter.

        Lite tidigt när man är fem, väl?

        Vi började när barnen var 4 och 7 år. De älskar harry potter. Nu är vi på bok fyra.

      Böckerna om Sandvargen!

        Åh ja Sandvargen!

      Tycker LasseMajas detektivbyrå alltid går hem! Och den magiska djuraffären-serien

      Åh, vad härligt! Underbart med högläsning för barn! Passa på och njut!
      Astrid Lindgren såklart, framförallt Emil och Madicken.
      ”Den vita stenen” av Gunnel Linde.
      Morfar Prosten-böckerna av Eva Bexell.
      När hon blivit lite större kan du läsa Maria Gripe, ”Tordyveln flyger i skymningen” och ”Agnes Cecilia”. Tänker att de kanske är lite skrämmande för en 5-åring, men det är ju olika.

        Tordyveln flyger i skymningen är sååå bra! Jag läste den högt för min son när han var ca 11 år, det var succé!

          Åh älskade den som barn men försöker läsa den för min 11 åring nu och vi tycker den är otroligt seg och långtråkigt båda två, vi läste ca 100 sidor men vi gav upp. Skuggan över stenbänken uppskattades mer.

            Ungefär som min upplevelse av ”Bröderna Lejonhjärta”. Minnesvärd läsupplevelse när jag var 11 år, men blev besviken när jag läste om den för mina egna barn.

      Harry Potter, såklart. Och så älskade jag Vargbröder när jag var liten.

      Böckerna om Dunne ❤️

      Min femåring älskar morfar prosten. Och Kerstin-böckerna.

      Karma och Jonar!

      Det blåser på månen! Underbar bok! När hon blir äldre kan ni läsa böcker av Ende, Den oändliga historien, Momo och kampen om tiden etc. Härliga världar!

      Helt klart Musse och Helium. Fantastisk och vackra bilder

        Så otroligt dåligt skrivna ju 😅 Men visst, barnen gillar dem

      Handbok för superhjältar
      Spökbyrån
      Luna
      Musse och helium
      Älvböckerna (tror det finns uppemot 200 böcker i alla serier, alla är dock inte översatta)
      Faktaböcker för barn, finns så många bra
      Pax

      Det är nog de vanligaste, de var poppis hos min dotter. Hon har läst strax under 170 böcker bara i 1a klass och jag kommer inte ihåg hälften men faktaböcker har varit extra poppis.

      Serien om Kattspionerna på Rosengård! Min son är 5 och vi har precis läst allihopa!

    Giraffen!

    Grattis till nya jobbet! Berätta mer om det!

      Tack 🥰
      Det är som administratör på ett företag, arbetsuppgifter som reception, enklare fakturahantering och support till återförsäljare!

        Grattis! Visst är det du som arbetat som förskollärare förut? Får man fråga ifall du behövde gå ner i lön?
        Funderar nämligen på detsamma, att lämna förskolläraryrket och göra något annat.. men vet inte vad

          Ja jag kommer gå ner i lön cirka 4000kr men anser att det är värt det för jag verkligen vill och behöver göra något annat!

            Absolut! Håller helt med. Modigt att våga testa något annat. Stort lycka till 👏🏼

          Förstår dig verkligen kring det 😍

      Får se om svaret kommer för det hamnade i mod 🫤

    Gotland. Åkte turistbuss. Går att cykla. Någon som vet hur det är med lokaltrafik på Gotland? I Visby Går det bra att promenera.

      Går en del bussar men inte så många gånger per dag så behöver planeras lite. Behövs också lite planering kring var man ska äta/handla/ta med mat och sådär. Men det funkar absolut att ta sig runt med buss.

      Det går bussar. Om man tycker det går många eller få turer beror väl mest på vad man har för referensramar men är man OK med att anpassa sig efter en busstidtabell så går det absolut, särskilt om man utgår från Visby eller någonstans där det går smidigt att ta sig till Visby.

      Bor man någon annanstans än Visby är det kanske lite svårt att resa runt till olika platser omkring på Gotland dock, då måste man in till stan och ut igen varje gång (eller ja inte alltid men ofta).

      https://gotland.se/download/18.1290fc0918d8763190a21245/1707719230245/Linjekarta%20land%202020-2021.pdf

      Åland är jättevackert. Åkt runt där med buss. Blev helt tagen av naturen.

        Det går inga bussar från Gotland till Åland.

          Haha
          Dock kan man åka färja mellan Åland och Gotland i sommar.

    Nån som följer The Valley nu och vill diskutera lite? USCH för Michelle, Janet & Jax. Tycker synd om hur dåligt alla behandlar Kristen och att hon blivit deras slagpåse samt hur dåligt Brittany mår i sin relation

      Tur att Britney lämnat Jax. Hon skulle ha lämnat redan när han ar otrogen med Faith.

      Everybody remember Wien Jax fucked faith.

        Verkligen. Hon skulle lyssnat på alla andra och aldrig ha förlåtit han 727 ggr och gift sig, är chockad att hon faktiskt lämnade honom

          Det verkar Jax också vara.. ”Kommer inte lämna min fru för än jag begraver henne i trädgården”.

            haha tyckte det var så otippat att han skulle säga så? Han verkar inte bry sig jättemycket om henne och känns som han snarare skulle vara lättad av o vara singel

              Tror han vill ha kakan och äta den.

      Uppenbarligen tål Britney inte alkohol o borde inte dricka. De borde gå i terapi för jax är väl inte så schysst men vi ser ju bara en bråkdel på tv. Michelle ljuger. Känns som hon o Jesse aldrig borde blivit ett par ens från början. Kristen borde sluta supa då kanske hon hade haft större chans o bli gravid.

        Varför är Kristen så svullen tro?

          Det är väl bara så hon ser ut? Hon är inte 20 år längre.

          Åldern o blir inte bättre av att dricka jämt

          För hon äter hormoner läste jag nånstans, hon sysslar väl med IVF tror jag

    Har sedan typ 6 mån huvudvärk 2-3 dagar i veckan. Har haft migrän i många år, men nu är det utom kontroll. Är dock inte migränanfall varje gång, men typ början till migränanfall med dunkande huvudvärk, ont i ögon och svårt med fysisk aktivitet. Ibland hjälper värktabletter, ibland är det som sockerpiller.

    Senaste veckorna än värre med huvudvärk 4-5 dagar i veckan. Håller på att bli tokig. Och tabletter vill jag ju inte ta i tid och otid.

    Ska till läkare om ett par veckor. Men någon mer som har det såhär?

      Jag! Jag går och får dryneedling/iml minst en gång i månaden hos fysioterapeut. Helst varannan vecka. Aldrig mått så bra. Hade ögonmigrän varje mens och spänningshuvudvärk och båda försvann när jag började med de här 😍

      Yes. Har mycket huvudvärk. Så jäkla trött på det. Både morgon o kväll. Ska kolla upp mina värden och ska till ögonläkare.

      Jag hade samma o h var dessutom gravid så väldigt få behandlingsalternativ. Läkaren sa att jag behövde prova akupunktur innan hon skrev ut morfin (en av få alternativ för gravida). Fick akupunktur av fysioterapeuten på VC. Trodde inte alls på det men blev helt smärtfri. Både från huvudvärk och migrän. Höll i 3 månader. Sen fick jag göra om 8 behandlingar och det höll i 4 år. Sen gjorde jag om och har varit smärtfri sen dess 🙏

      Du måste kolla blodtrycket snarast.Om man har skyhögt blodtryck så kan man få huvudvärk som inte går över, så ring din vårdcentral med en gång.

      Låter som om det skulle kunna vara svartmögel i hemmet. Det är vanligare än man kan tro tyvärr och väldigt hälsoskadligt.
      Det finns tester för att ta reda på om det finns sporer i luften.

    Polyfamiljen.Ja de överexponerar barnen. De äldre kan välja själva. Verkar väldigt rörigt. Hade kanske funkat om man inte blandat in barn i bilden.

    Jag har glömt min kod till en tidigare iphone så jag kommer inte in i den. Behöver föra över bilder för tror inte alla är i Icloud…

    Hur kan jag kringgå lösenkoden?

      Det kan du tyvärr inte. Det är lite poängen med koden. Man vill ju inte att nån ska kunna sno den och sen kringå koden och få tillgång till allt på din telefon.

    Nån som sitter på nått mirakeltips mot snarkning? Sambon snarkar som
    En j*vla motorsåg, och det går inte att sova ihop. Men han lyckas också väcka mig med snarkningarna i rummet bredvid… Men det börjar bli sorgligt och saknar han så tar tacksamt emot tips om nån har!

      Öronproppar i silikon

      Gå ner i vikt
      Mewing

      Be honom söka vård. Kan ju lida av sömnapné också.
      Finns hjälpmedel att testa.

      Låter kanske jätteflummigt men min kille hade samma problem. Sen började vi gå på Breathwork av andra anledningar och sedan dess är hans snarkningar helt borta(!!)

      Om han är överviktig så bör han också gå ner i vikt.

      Bettskena. Ta det via vc, snarkar han tillräckligt högt kan man få speciellt utprovade utskrivna. Övervikt gör att man snarkar mer också.

      Tejpa munnen med kirurgtejp. Kan upplevas lite knepigt, träna på dagtid. Tejpa vågrätt plus några korta bitar lodrätt. Har hjälpt mig, aldrig torr i munnen numera.

    När är man för gammal för Coco Mademoiselle?

      Aldrig. Tycker inte man är för gammal för något som man gillar. Varför då liksom?

    Jag är förskollärare men funderar på att gå en master och få jobba på universitetet och förskollärarutbildningen. Jag har dock bara ca 6 års arbetserfarenhet, är det för lite tycker ni? Eller måste man ha en massa massa år inom yrket och typ ha forskat innan studenter generellt tar en seriöst?

      Tror det är bra för din egen skull att ha arbetat längre tid och erfarenhet från fler arbetsplatser. Du har lite mer kött på benen att kunna prata om. Du kommer ju även utbilda folk som har arbetat i yrket och har erfarenhet.

        Tack för svaret! Det är det jag tänker också. Känner bara att jag står här och stampar och vill vidare karriärmässigt. Tycker också att det är jätteintressant med barns lärande och utveckling teoretiskt men av olika anledningar orkar jag inte längre vara i barngrupp på det sättet.

          Jobbar i skolan och förstår dig verkligen kring att arbeta i barngrupp.

          Du kan inte läsa kurser för att ta en mer ledande roll på arbetsplatsen? Engagera sig fackligt? Så får du en paus från barngruppen….

          Sen kan du ju fortfarande ha din dröm om studierna/jobbet men tänka att det du gör nu kommer leda till det i framtiden 🙂

      Kör!

      Om du menar att du vill undervisa på utbildningar vid universitet och högskola så krävs i regel forskarutbildning.

        Nja, adjunkt kan man ju bli om man har en magisterexamen 🙂

          Finns adjunkter med kandidat för ibland har man praktisk erfarenhet som väger tungt vid anställning. Kurser som man undervisar på kan tex handla om praktiker i förskolan

      Annars kan du läsa yrkeslärarprogrammet och bli lärare på barn-och fritid på gymnasiet.

      Spontant svar från förskollärare med 30 års erfarenhet. Kör!!

      Vissa personer passar för detta, har rätt tänk och så vidare, och då är min erfarenhet att antalet år i yrkeslivet inte spelar så stor roll.

      Våga vinn och lycka till!!

      Jag kände samma o har funderat i samma banor som dig. Det vore kul o lära andra. Under min utmattning så har jag funderat o funderat o landat i att jag vill hjälpa till o göra skolgången bättre för de elever som kanske inte alltid kan föra sin egen talan. Så i höst börjar jag plugga till specialpedagog o hoppas på att i framtiden få handleda lärare, göra anpassningar i skolan o så småningom få jobba med barn som överhuvudtaget inte tar sig till skolan.

      Visst kanske det kan vara bra med erfarenhet men jag tror också att den där glöden du verkar känna är viktig. Med den kan man komma långt. Lycka till!!

      Nja, testa!

      När jag läste till lärare mot fritidshem hade vi en lärare som läst samma som mig, jobbade knappt något år som det. Han valde att forska vidare för att undervisa på universitetet istället.

    Blivit kallad på arbetsintervju nr 2 på fredag. Känner mig helt blank i vad jag ska vara förberedd på som vi inte pratade om första gången haha. Ge mig era tips!

    Inte gått vidare på intervju sen 15 år tillbaka 😂 (jobbat på samma ställe och avancerat/bytt tjänst internt)

      Gå dit med inställningen att det inte bara är de som ska vilja ha dig och vilja anställa dig, du ska också välja dem! Och du är kompetent, har en massa relevant erfarenhet OCH så är du snygg. Så gå dit och se om de duger.

        Tack! Det ska jag ha i bakhuvudet, vill verkligen ha jobbet så man glömmer den delen med att de ska sälja in det med 😂

      Var dig själv! Har de kallat dig till en andra intervju så fick de en bra bild av dig. Fortsätt så bara😊 kom ihåg att du också ska få en bra bild av dom, de är inte bara du som ska bli vald av dem. Du ska även välja dem.

        Tack 🙏🏼 ska ha det i huvudet med. Känner mig just nu mer lugn än inför första intervjun men det lär ju ändras

      Att ge bra svar på en anställningsintervju kräver förberedelse och att man är medveten om vad arbetsgivaren letar efter. Här är några tips och exempel på hur du kan svara på vanliga intervjufrågor, fast det har du kanske gjort på intervju ett?

      ### Vanliga Intervjufrågor och Svar

      1. **Berätta om dig själv**
      – **Svar**: ”Jag har en bakgrund inom [ditt område], med [antal] års erfarenhet inom [specifik bransch eller roll]. Min senaste roll var på [företag] där jag [beskriv en prestation eller ansvarsområde]. Jag är särskilt intresserad av denna position eftersom [förklara hur dina färdigheter och intressen passar med företagets behov och kultur].”

      2. **Vad vet du om vårt företag?**
      – **Svar**: ”Jag vet att ert företag är ledande inom [bransch], och jag uppskattar ert engagemang för [något specifikt om företaget, som innovation, kundservice, etc.]. Er senaste satsning på [nämn ett projekt eller en produkt] är imponerande och jag skulle gärna vilja vara en del av ett företag som är så framåtblickande.”

      3. **Varför vill du jobba här?**
      – **Svar**: ”Jag är imponerad av ert företags kultur och era värderingar, särskilt er fokus på [specifikt område, som hållbarhet eller innovation]. Jag tror att mina kunskaper inom [ditt område] skulle kunna bidra till ert teams framgång, och jag ser fram emot att kunna utvecklas och växa tillsammans med er.”

      4. **Vad är dina styrkor?**
      – **Svar**: ”En av mina största styrkor är [styrka], vilket jag har visat genom [ge ett specifikt exempel]. Dessutom är jag väldigt bra på [annan styrka], vilket har hjälpt mig att [beskriv en prestation eller hur det har gynnat tidigare arbetsgivare].”

      5. **Vad är dina svagheter?**
      – **Svar**: ”En svaghet jag har arbetat med är [svaghet], men jag har tagit steg för att förbättra detta genom [beskriv vad du gör för att förbättra dig själv]. Detta har hjälpt mig att [beskriv en positiv förändring].”

      6. **Berätta om en utmaning du har hanterat på jobbet**
      – **Svar**: ”På mitt tidigare jobb stötte vi på en stor utmaning när [beskriv utmaningen]. Jag tog initiativet att [beskriv åtgärderna du vidtog], vilket resulterade i [beskriv det positiva resultatet]. Detta lärde mig vikten av [något du lärde dig av situationen].”

      7. **Var ser du dig själv om fem år?**
      – **Svar**: ”Om fem år ser jag mig själv i en roll där jag har tagit mer ansvar och fortsatt utvecklas professionellt. Jag hoppas kunna bidra till [företagets namn] genom att [beskriv hur du vill bidra], och jag ser fram emot möjligheten att växa inom företaget.”

      ### Ytterligare Tips

      – **Förberedelse**: Gör research om företaget och läs igenom jobbannonsen noggrant.
      – **Specifika exempel**: Använd STAR-metoden (Situation, Task, Action, Result) för att strukturera dina svar.
      – **Positiv inställning**: Visa entusiasm och intresse för rollen och företaget.
      – **Frågor till arbetsgivaren**: Förbered några frågor att ställa till intervjuaren för att visa ditt intresse och få mer insikt i företaget och rollen.

      Genom att förbereda dig och tänka igenom dina svar kan du öka dina chanser att imponera på arbetsgivaren och landa jobbet.

        Tack Chat

          Varsågod. Älskar ny teknik.

        Haha ja googla och fråga chatgtp kan jag göra med 😉

          Jag ville bara vara vänlig och försöka hjälpa dig. Jag tyckte att det var bra svar även om jag kopierade dem.

      Läs på så mycket du kan om bolaget innan och förbered dig på att det blir många kompetensbaserade frågor. Dvs där du ska berätta om olika situationer de frågar om, stressa inte utan tänk i lugn och ro.

      Lycka till

        Tack för tips! Så svårt att förbereda sig innan bara 😩

      Åh vad kul!
      Känner igen känslan när jag var på min andra intervju för ett tag sedan. Men var bara lugn och dig själv. Löneanspråk kommer kanske på fråga, varför du vill ha tjänsten.

      Vad är det för tjänst?

        Tack! Yes det ska jag försöka fundera ut hur jag ska lägga fram. De va oroliga efter första intervjun att jag var för överkvalificerad och vill ha mer lön än va de kan erbjuda så har redan snuddat vid ämnet.

        En administratörstjänst

      Glömde skriva ha på dig något som du känner dig bekväm och snygg i. Det hjälper självförtroendet lite på traven!

        Bra tips!

    Någon som ser på B Mitkus dagliga vloggar? Vad tycker ni?

      Får stress av deras dåliga framförhållning så har slutat kolla. (Typ ”kl är 14 vi måste laga lunch till Neo. *sätter honom i matstolen*. Åh nej vi saknar fetaost. *Ben går och handlar och kommer tillbaka en halvtimme senare*. Neo sitter kvar i stolen men uppenbart rastlös nu. Kl. 16 lunchen är klar, typiskt han verkade inte så förtjust i detta”)

    Hur långt innan bf fyllde ni i er ansökan om föräldrapenning till försäkringskassan? Är i vecka 33 och vet inte om jag är tidig eller sent ute som inte skickat in ansökan!

      Skickade in min tre veckor efter bf. Fick betalt retroaktivt då

        Eller ledande efter förlossning såklart, inte bf.

      Började nog kolla på det runt v33-34. Födde sen i v 36 så det blev inte riktigt som vi hade lagt in ändå men det var skönt att ha påbörjat ett ärende

      Vänta inte för länge. De har långa handläggningstider just nu.

    Vad har man på sig på en sommarbegravning? Undvika bara axlar vet jag och inte minikjol typ.

    Har nyss köpt en svart kjol (midi-längd tror jag det kallas om den går nedanför knät?), den borde jag väl kunna ha. Men vad har man upptill? Eller andra förslag på klädsel överlag?

      Upptill en svart kortärmad blus/lite snyggare top!

      Vit blus med svart kofta eller kavaj över. Alternativt en svart kortärmad finstickad tröja. Kjol bör vara under knäet och axlar täckta.

        Det står ju i ts om axlar och kjollängd.

        Fast nej, varför har ni fått för er att kjolen måste gå under knät?
        Så är det verkligen inte.

        Finns ingenting i den svenska kyrkan som säger att du måste täcka axlar o knän.
        Och helt svartklädd brukar man undvika.

      Skulle inte välja svart dvs gå i helsvart men något dovt känns ju lämpligt och något som är lite finare liksom än en t-shirt och som du säger, inte bara axlar. Tillsammans med en kjol blir det tillräckligt uppklätt ändå. På en vanlig begravning är det inte så noga eller vad man ska säga, tycker de flesta helt enkelt har lite finare än vardagskläder och mörkt.

        Jag vet inte vilken bakgrund du har men i de flesta sammanhang är det viktigt med helsvart på begravning. Undantag är skjorta eller blus som kan vara vit. Slips bör vara svart eller vit beroende på släktband.

          Jag skulle säga att det snarare är tvärt om? Att majoriteten väljer bort svart. På min mammas begravning var svart förbjudet 😁

            Då hade hon önskat det och det framgick antagligen i begravningsanonsen. Finns ingen klädkod är det svart som gäller.

              Nej det är det inte.
              Svart, vitt, grått mm.
              Förr i tiden var det väl helsvart men det var länge sen.

          Väldigt uppseendeväckande att inte ha på sig svart.

          ”Viktigt med helsvart” men du kan ha vit blus? Då är det ju inte helsvart?

        Om det inte framgår något annat så är det svart möjligen mörkt blå eller grå som gäller vid begravning.

        Jättemärkligt att tipsa om att inte ha (hel)svart och att ha ”finare vardagskläder”. På begravning klär man upp sig, punkt.
        Som att komma ”finare vardagsklädd” till ett bröllop. Näe. Finkläder gäller. Svarta i första hand, mörkblått och mörkgrått som andraalternativ.

          Jag har varit på väldigt många begravningar, tyvärr. Vänner och släktingar. Inte ens gamla människor har helsvart. Det vanligaste är svart kjol och vit blus eller tröja.

    The body shop har konkat.
    De gjorde ju världens absolut bästa handkräm, Hemp hand rescue eller vad den hette.
    Nu finns den alltså inte att köpa längre.
    Vad fan ska jag ta mig till?!

      De flesta butiker har eller har haft utförsäljning, gå och bunkra 🙃

        De har tyvärr hunnit stänga helt i min stad.. Nerdragna jalusier och allt 😩

      Va!???????!! NEEEEEJ!!! Jag som har haft ett flera år långt uppehåll från BS pga ekonomin och tänkte att ”nu kan jag äntligen börja köpa saker från BS igen”. Skitbajshelvete.

      Vissa av Bodyshops produkter säljs på Åhlens varuhusen, och Åhlens online shop. Googla och se om handkrämen är kvar online eller i butik

      Finns kvar i Falun och Borlänge, bodyshop alltså 😊

      Köp l’occitane shea butter hand creme istället. Den är toppen!

      Jag är så frustrerad! Avgudar deras duschtvål. 🙁

      Kan du inte beställa från andra länder på nätet? Kanske inte skickar rill sverige iofs

      Vissa butiker finns kvar. Franchisetagare har inte gått i kk.

    Om en person A skriver till en person B ”Jag är ledsen, men är tyvärr inte redo att dejta trots allt” efter en viss tids kontakt (ej träffats ännu), är det lämpligt att person B hör av sig till person A efter två månader igen och kollar läget, vad tycker ni?

      Nej. Personen vill bara få det den vill ha. Inget mer.

        Håller med här. Person B kan höra av sig om hen ändrar sig men person A ska inte vänta på något o inte hellre ta kontakt. Lev livet vidare.

      Nej, personen avslutade lite fint bara.
      Kanske börjat dekta ngn annan redan.

      Nä personen har avslutat. Men jag förstår, det är frestande ibland att skriva till nån sådär, men don’t.

      Klart man kan men skulle inte göra det själv. Om personen har ändrat sig är det ju otroligt enkelt att själv skicka ett ”hur är läget?” och kolla.

      Neeeejjjj

    Svar till Anonym och Elin:

    Vad bra ni säger det, för jag tänker samma och jag är nämligen person A som tycker det var lite creepy och desperat av person B att höra av sig igen till mig efter två månader. Jag trodde nämligen personen skulle fatta att jag inte ville något mer alls.

      Varför tycker du det. Blir du inre smickrad. Personen har ju inte glömt dej och verkar tycka mycket om dej.

        Både lite smickrad men också känner jag ”Låt mig vara i fred” haha.

    Pedagoger: vad vill man helst ha i sommarpresent från eleverna värt ca 1000 kr? Presentkort, något att äta, skänka pengarna till typ Min stora dag?

      Något att äta. En korg från lokal ost/charbutik är alltid trevligt!

        Håller med om detta! Något ätbart eller en liten blomma & presentkort på något 🙂

      Oj, vill inte ens ta emot något för så mycket pengar. Nu tycker jag att det är jobbigt att ta emot presenter överlag och förväntar mig absolut ingenting av föräldrar, men om man absolut känner för att ge nåt så låt barnet rita en teckning eller göra ett kort och skriv nåt ni uppskattat tex (beroende på ålder nu såklart). Släng eventuellt in lite choklad så 🤌

        men det är ju från hela klassen och inte från en enskild elev.

          Precis och det som alla vet rätt många barn per klass så det är inte så mkt per barn

    Är det någon som har varit på en Gender reveal fest och vet om det förväntas av bjuden gäst att ge något till föräldrarna? Det är första gången jag blir bjuden till denna typ av fest så har ingen aning vad som förväntas.

      Vet ej. Vat på en för typ fem år sedan och då var det mest presenter till kommande bebis vad jag kommer ihåg. Typ kläder, nappflaskor, nalle etc.

    Har ni några tips på bra schampoo/balsam/inpackning för obehandlat hår som behöver fukt? Har ganska känslig hy också, så om det är snällt för hårbotten så är det ett plus. Har väl en maxbudget på cirka 300kr/produkt.

    Tycker det är svårt att gå in på en salong och få genuina tips iom att de vill sälja sina specifika produktserier, även om produkterna kanske inte passar mig.

      Produkter från Maria Åkerberg.

    Jag vill lära mig göra fin ögonmakeup! Inte något superavancerat, men är inte alls bra på att lägga ögonskuggor fint. Eyeliner och mascara är jag helt okej på, men just ögonskuggor och blanda dem är inte min styrka. Har någon bra tips eller en tutorial ni skulle rekommendera?

    Har inte Bring någon kontakt med sin mamma? Hon hyllar alltid sin svärmor men man hör eller ser aldrig något om hennes egen

      Hon har skrivit om sin mamma tidigare iaf, vet inte på slutet. Mamman bor ju långt bort så det vardagliga umgänget finns nog inte

        Vet inte på slutet?

    Angående förra inlägget om Gabriella och att råka skada sitt barn – kom hem från BB för 5 h sedan och är förstföderska, vi mår bra och allt har gått bra hemma hittills, men tar gärna emot era bästa tips för första tiden hemma!

      Ta det lugnt, skynda inte med något. Vad fan skulle jag ut med hund och vagn och stå och lipa för att jag trodde att jag aldrig skulle fixa koordinationen nån dag efter hemgång för? 😅
      De första veckorna är speciella, allt kommer att ändras. Var snäll mot dig själv, är massor med goda saker, tillåt dig att bara fokusera på din bebis. Se en bra serie när du ammar eller flaskmatar. Line of duty, tycker jag. Har du sett den igen så se om den väl. ❤️

        Kan inte stava pga trött av min egen äldre bebis…

          Tack för ditt fina svar, tar till mig allt ❤️

    Lästips för vuxna? Både romaner deckare nån bra biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.