244 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska bli kul ser vad straffet kommer att vara!!
  ..eller slipper Caia undan nu igen… vad tror ni andra?

   Dom slipper undan.

   Brukar det inte vara en anpassningsperiod efter ett beslut, dvs att ett företag har en viss tid på sig att ändra sin produkt?

    Men är inte det helt sjukt egentligen. De har använt ett förbjudet ämne?? Hur kan man inte bli straffad som företag då?

     Lancome, L’Oréal, The Body Shop, Nivea, The Ordinary, Bare Mineral, Isadora, Nyx, Lumene, Cliniq, Maybellin osv osv. Anmäl, varsågoda😄

      Anette, vilka produkter har de med förbjudna ämnen? Vet du eller,,,?

      Skandalen, om du verkligen inte förstått det är att man inte gått ut och återkallat produkten och återbetalat kostnaden.
      Den andra stora skillnaden är att alla de bolag du nämner är medvetna om problemet och jobbar tillsammans på att hitta andra substanser. Caia har ingen kompetens och kunskap och kommer höra samma misstag om och om igen.

     Ämnet blev förbjudet 2023. Men det är väldigt oprofessionellt att de då inte direkt drog in produkten.

      Ja, precis och sen inte upplysa om varför, till kunderna, utan bara säga ”utgått ur sortimentet”. De som hade köpt pennan skulle givetvis, enligt professionell företagsanda, fått den korrekta orsaken till varför pennan drogs in. Istället la Caia locket på, låtsades som det regnade och hoppades väl att det hela skulle gå under radarn, så de skulle slippa dålig pr. Oetiskt.

    Jo, men då blir ett företag inte åtalsanmält (som CAIA blev) om det hittas i deras produkt inom den perioden.

     Märkligt att det inte skrivs något om detta.
     ”LH Cosmetics har sålt giftigt smink i flera år – trots varningar från myndighet”

     https://veckorevyn.com/nyheter/lh-cosmetics-har-salt-giftigt-smink-i-flera-ar-trots-varningar-fran-myndighet/

      Hoppas verkligen det skrivs mer om det med! Lika illa oavsett företag

      Det jag tar med mig av allt det här är att börja kolla allting jag köper. Har såklart alltid förstått att förmodligen inte jättebra saker man jämt äter, använder, har på sig osv. men trodde naivt nog ändå att företag i alla fall följer regler kring vad för ämnen som inte får finnas i produkter. Men uppenbarligen gör inte vissa det och förmodligen fler än de som blir uppmärksammade.

      Svåra är ju som individ att ha reda på allt som egentligen inte får finnas i en produkt. Kanske ska spana in appar för att scanna in varor för att problematiska ingredienser ska varnas för.

  Om en person i ens närhet och du diskuterat musik. Du pratar om en artist du gillar. Hen säger att hen inte gillar artisten men kommer sen ändå i efterhand och säger att hen försökt ge det en chans. Måste ju ändå betyda att hen tänker på en?

   Eller att hen ville testa att lyssna på artisten igen bara och se om hen missat något? Du kanske sålde in artisten bra?

    Jag övertolkade det som att personen var kär i mig 🤦‍♀️

     Oj, ja det var kanske lite överanalys. Men hoppas kan man ju alltid göra!

      Jag tyckte ändå att det var fint att hen gett det en chans och lyssnat och tänker att det ändå måste finnas något där. Men som du säger, kanske är att hoppas lite för mycket.

       Det säger nog ändå att personen tycker om dig, på ett eller annat sätt. Behöver inte betyda att man är kär, men hen bryr sig om din åsikt om saker och ting och det kan ju vara glädjande i sig?

        Ja och att personen måste ju ändå ha tänkt på mig i det ögonblicket hen valde att lyssna på artisten. Hen berättar dessutom detta för mig. Fan, nu övertolkar jag detta ännu mer…

     Fast du skämtar nu va?

      Nej

       Väldigt gulligt, men helt omöjligt för oss att sia i när vi inte vet något om er relation eller hur samtalen utspelat sig, osv. Men visst kan det betyda att det finns ett intresse hos personen, eller till och med att den är kär, och att den använder ämnet som något att ”bonda” över, för att initiera en konversation med dig, eller liknande. Är du själv kär i personen i fråga? 😊

        Ja, det är jag.

     Haha gulligt ändå 😊

   Javisst! På ett romantiskt sätt? Mindre självklart

   Ja, det är klart ❤️

   Ja eller det beror väl på vad det är för person från början, men jag har både varit den som lyssnat på en artist någon nämnt, och varit med om att en annan har lyssnat på någon artist jag nämnt. Alla gånger har det varit någon jag dejtat, så det betyder väl att man kanske vill ge det den andra gillar en chans på nåt vis.

   Försökt ge det en chans låter… lite romantiskt. Kan ju vara bara se om man kan vidga sin musiksmak men jag hade nog lagt lite annat i det… hoppas måste man ju få göra.

   Oj.. en kollega pratade om ett gammalt sommarprat. Någon dag senare sa jag till honom att jag lyssnat på det och gillade det. Hoppas han inte tror att jag är kär i honom nu 😅

   Eller bara att hen vill testa lyssna på ny musik.

  Sommarsolståndet infaller den 20 juni klockan 22.51, lokal tid. Glad midsommar medan vi snart går emot mörkare tider ❤️

   Glad midsommar snart. Puss på nosen till valpis och THK. Är så glad över vädret. 🥰🐕🐈‍⬛

   Har för mig jag såg någon live på youtube för något år sedan när sommarsolståndet inföll, men blir så osäker nu om jag drömt eller tänker på något annat 😂

   Ser gräs, stenar, himmel, kanske hav framför mig. Någon som vet vad jag fick upp i skallen? Kommer inte kunna släppa detta nu😅

    Jag fick upp från Stonehenge på TikTok, kanske därifrån?

     Stonehenge var det, tusen tack! Slipper jag tänka på det mer haha

   Ja, det går så oerhört fort, snart är kvällarna mörka igen. Tar alltid lång tid för mig att vänja mig, vid både ljuset & mörkret, så när man väl vant sig & trivs med läget, så går det åt andra hållet igen..Glad Midsommar till alla härinne!🌸

   Usch, vill inte riktigt tänka på att snart går mot mörkare tider igen. Det går alldeles för fort….

   Tacka vet jag midnattssol 😍

  Har den senaste tiden känt ganska ofta att jag håller på att bli sjuk. Liiite ont i halsen, lite seg i kroppen ni vet sådär när man börjar bli kass. Men nej, det är borta dagen efter men sen kommer det samma känsla någon kväll senare. Blir snart galen😂 har varit i några veckor. Kan det vara allergi? Men märker ju inget annat än d ett jag skrev ovan. Någon som känner igen sig?

   Jaaa det är pollen! Hemskt är det!😫

  Min sambo är underbar, blyg och är väldens snällaste människa i 30-års åldern. Problemet är det att han har inga vänner och det tär hårt på honom, speciellt under högtider och på sommaren. Han har tidigare hört av sig till vänner och bekanta om han får hänga på etc. men de hör aldrig av sig självmant och frågar om han vill komma med, vilket sårar honom mycket. Dessa bekanta har han hittat via sina i intressen och hade hoppats på att de skulle kunna bilda en vänskap med, men de är flera år yngre och verkar inte ha förstått att han söker en vänskap. Vi bor i en liten by där han är uppväxt. Hans vänner från barndomen har flyttat bort för flera år sedan och han har tappat kontakten med dem. Em barndomsvän har han kvar här i byn men han hör aldrig av sig längre, men när vi träffas påpekar han att vi inte är ute på något. Han får också självklart hänga med mina vänner och deras respektive, men de klickar inte eftersom de har inte samma intressen. Han säger att han vill ha egna vänner och sörjer detta väldigt mycket. Vad skulle ni har gjort? Vi är i det stadiet att vi snart ska få barn och har planer på att köpa hus och vill stadga oss. Men vi har ingen umgängskrets vilket är skrämmande och ledsamt.

   Vad menar du med ”hade gjort”? Vilka alternativ tänker du på?

   Hade undvikt att stadga mig med någon som inte klarar av relationer.

    De sa hon ju inte.
    Och lite svårt att tänka på det nu när de ska få barn..

     Är väl ganska underförstått utifrån den beskrivna situationen.

      Att bo i en liten by där alla vänner flyttat ut? Inte lätt. Så länge deras relation funkar och de älskar varann så varför inte satsa?

       För det kan bli knepigt med en partner som inte kan umgås med ens vänner + deras respektive.

       Om TS partner endast vill umgås henne riskerar hon att bli isolerad.

        Fast man kan ju umgås med folk utan att det klickar? Pojkvännen önskar väl bara att han hade några nära vänner som det klickar med. Att det inte klickar betyder ju inte att det inte går att umgås alls, men han önskar väl ändå nåt mer i umgängesväg.

    Fast var skriver TS att han inte klarar av relationer? Att hans vänner har flyttat kan han ej rå för. Jag tycker tvärtom, han verkar ju försöka skapa relationer men det blir tråkigt om initiativen jämt kommer från honom, vilket jag håller med om. Det är svårt att skaffa vänner i vuxen ålder, har själv inga vänner och jag är en fullt fungerande människa med barn.

     Var skrivet TS att han tar initiativ?

     Han verkar höra av sig vid högtider ”om han får hänga på etc”. Inte så roligt med såna kompisar, man får bjuda in själv också.

   Jag tror inte att man kan ”hoppas på att få en inbjudan”. Även om det kan kännas svårt att vara den som frågar om man får följa med så är det vägen att gå – man behöver själv ta ansvar för sitt liv.

   Att han frågat ety år behöver inte betyda att han nästa år får en inbjudan. Det fungerar inte så…

   Ju oftare han frågar ju lättare kommer det kännas. Peppa honom att fortsätta fråga! 😊

   Okej att han inte har några vänner kvar, vilket är sorgligt och nog väldigt vanligt hos killar då de överlag är dåliga på att bjuda in osv

   Men du skriver att ni inte har någon umgängeskrets alls. Har du några sen innan?

   Men er nya riktning i livet kan också ge nya vänner. Våra bästa vänner nu är två familjer som vi lärde känna när jag var föräldraledig för 10 år sedan. Det är de vi firar vissa högtider med, umgås på sommaren och helgerna mm.

   Mina barndomsvänner träffar jag väldigt lite för vi har växt ifrån varandra.

    Hur, öppna förskolan?

     Den ena var min kollega som parade ihop mig med sin syster som också var föräldraledig. Tyckte det va så konstigt först haha. Men vi klickade snabbt. Behöver ju inte vara på det sättet men nån bekant får barn samtidigt och då har ni en till gemensam nämnare till relationen 🙂

     Det andra var föräldragrupp som BVC anordnade. Var ett ”gäng” först men sen dog det ut då vi var på olika ställen i livet och gänget delade upp sig lite.

     Öppna förskolan vet jag också att andra hittar andra mammor på. Gäller att vara öppen och prata med andra. Bjuda in till samtal.

     Sen blir det ju även grannar om ni flyttar till hus och sen kompisar till barnens föräldrar som man kan umgås med osv

     Med min yngsta nu så var det en liten mammagrupp men inget intresse från de flesta att fortsätta träffas utanför gruppen. Jag hade heller inget behov av att umgås med nån nu. Men de va en tjej som sa rakt ut att hon känner inte många här och framförallt ingen med barn. Då va BVC snabb med att para ihop henne med andra mammor som bodde nära henne i hennes ålder (hon vwr lite yngre än oss andra)

     Den sista historien ville jag mest berätta för att visa att man måste prata och visa att man är öppen för nya relationer. Och våga fråga om hjälp 🙂

      Det finns verkligen hopp, jag träffade några av mina bästa vänner just på öppna förskolan, gruppen ändrade sig lite i början, någon flyttade och försvann så, någon kom till, umgåtts över åren både med barnen, själva och hela familjer. Det underlättar ju ändå på ett sätt när man är i samma livsfas även om det såklart inte är någon garanti för att vänskapen ska hålla men det gäller också att ta den vänskapen från att enbart prata exempelvis barn då (gäller ju även andra sammanhang där man träffar på folk, att ta det vidare tex umgås med kollegan utanför jobbet eller hänga med träningskompisen utanför träningen). Men vill säga att man verkligen inte ska underskatta ”mammavänner”, det kan bli så mycket mer än någon man bara går barnvagnspromenad några gånger med under föräldraledigheten! Man får försöka träffa många och se vilka som verkar intresserade av umgänge på riktigt.

      Tack för svar! Fick barn under covid så fick inte möjlighet till mammagrupp och vågade inte öppna förskolan sen pga virus men får försöka ta tag i det nu

       Gör det 🙂

   Hade inte gjort nånting alls om jag älskade honom och ville dela livet, och jag hade mina vänner. Då hade jag bara låtit honom hantera sina relationer som han vill. Däremot hade jag velat att han hängde med mina kompisar oavsett vad han tyckte om deras respektive. Man behöver inte ha nånting gemensamt, man kan käka middag och prata om ditten och datten i vardagen. Men ni är unga och ska få barn snart, ni kommer att kunna bonda med andra föräldrar.

    Inte så säkert eftersom han bara bondar med människor med samma intressen skriver hon ju.

     Tolkade det mer som att det är genom intresset som han har hittat eller försökt få vänner. Som vuxen är det ju inte så många andra ställen man hittar andra vuxna som man klickar med, 🙂

      ”…men de klickar inte eftersom de har inte samma intressen”

   En dum fråga kanske men kan ni tänka er att flytta något större än den lilla byn? Kan tänka mig att det måste vara svårare att skaffa nya vänner i en liten håla. Innan ni köper hus och skaffar barn för då blir det knepigare att flytta.

   Det som kanske låter lite oroväckande eller vad man ska säga är att du skriver att han inte klickar med dina vänners respektive pga olika intressen. Låter som att han kanske har lite väl höga krav på vänskap? Man behöver ju inte nödvändigtvis ha samma intressen utan kan umgås ändå, han kan hänga på och prova det det gillar att göra osv, prata om varandras intressen osv. Försöker han bjuda till?

    Exakt vad jag tänkte! Man behöver ju absolut inte ha samma intressen, låter lite tonårigt i mina öron.
    Sen tänker jag att han kanske kan bjuda in själv. Typ bjuda de andra killarna han är bekant med på grillkväll med öl osv. Istället för att hoppas på egna inbjudningar.

     Jättebra idé, bjud in både dina kompisar och deras respektive samt de mer ytligt bekanta och barndomsvännen. Kommer nog kännas mer som att han är en i gruppen, det kan ju ta tid innan man känner sig riktigt bekväm med ens partners egna gäng och respektive. Men man får ju inte glömma att det finns inbördes relationer även där, alla lärde inte känna varandra samma dag och det kommer sannolikt komma in andra, nya partners och liknande eftersom.

     Får lite känsla av en kille som spelar dataspel och endast kan/vill umgås med likasinnade.

   Det där kommer att ordna sig, jag var nyinflyttad i ett mindre samhälle när vi fick våra barn och kände inte alls många. Men i takt med att barnen bli äldre blir det väldigt annorlunda, vi umgås nu mycket med föräldrar till barnens kompisar, hänger på fotbollsträningar med andra osv. Man kommer in i helt andra sammanhang som förälder och dessutom umgås vi på ”lika villkor” dvs, utifrån vad som funkar med småbarn.

   Kan ni inte bjuda in till en sommarfest,och bjuda precis barenda människa ni känner,och de får ta med oartner/vänner också,en stor picknick typ knytkalas? Kanske inte alka dyker upp,men iaf några borde komma..Det är knepigt detta med ”mina” vänner och ”dina” vänner.Alla är ju bara människor som förtjänar att möta nya människor,just i Sverige är det lite snålt på den fronten..i andra länder är det ofta Åh,arbetar du m mat då måste du träffa min vän X…man presenteras hela tiden för ny personer och får chans att utveckla vänskaper m folk man inte känner…

  Nadiakenza lägger ännu en gång ut vintern på sin svårt lungsjuka sån som behövt åka ambulans till barnakuten p.g.a. lungsjukdom. Närbilder på saturation, slangar, infarter, slangar och barnet helt utslaget och utlämnat på en brits halvnaken. Hon är verkligen vedervärdig som fläker ut sitt sjuka barn med en intelligent funktionsnedsättning som inte kan värja sig 🤢

   Har barnet IF eller vart tar du det ifrån?

    Ja det har sonen

   intelligent funktionsnedsättning?

   Sen är hon vän med tomas kaya som gärna hänger ut andra ”kända” personer för att de lägger upp bilder på sina barn på sociala medier. Medans hon hänger ut hela sina barns medicinska historia.

   Är inte hon jurist dessutom?! Låter som en viss patri ciasrum som också fläker ut hjälplösa sjuka barn helt gränslöst! 🤮

    Hon är inte jurist, det är jag rätt säker på. Möjligen några kurser inom juridik. 😊

    Menar inget ont mot henne alls – så lägg inte något elakt i min kommentar. Lider verkligen med henne i hennes situation och önskar dem enbart allt väl.

   Fruktansvärt med föräldrar som kränker sina barns integritet på det viset. Det borde verkligen uppmärksammas mer här!

  Jag älskar mitt jobb men det är dränerande ibland. Och nu är jag och min sambo i vanlig ordning i någon slags märklig konflikt. Och jag är så trött i kropp och psyke. Jag vet att jag kommer må bättre under semestern men just idag är det tufft.

   Har en liknande arbetssituation 😔 hoppas du får återhämtning fler tillfällen än enbart semestern.

   Försök lös konflikten med sambon. När vi är sjukt griniga på varandra här hemma så brukar jag smsa hur jag har upplevt situationen – för då får jag ”prata” klart, kan läsa igenom det en gång innan jag skickar (försöker läsa det med hans ögon & ändrar om det behövs) och han kan läsa det i lugn och ro. Underlättar för oss ibland. Sen pratar vi ju vanligt med men då har vi båda fått varandras syn på det innan

  Är det konstigt att fråga en kollega på jobbet om hen har lust att ses någon dag och hitta på något?
  Vi har inte jobbat jättemycket ihop men jag har fått en väldigt fin uppfattning om denna personen och hade tyckt det var kul att umgås.
  Jag är bara rädd att det ska misstolkas att jag skulle vara intresserad på ett annat sätt. Då vi båda har familjer.
  Men det är verkligen bara på en vänskaplig nivå jag vill umgås.

   Varför är svenskar så ”skitnödiga”?

   Häng på! Det är underbart att människor tar kontakt på detta sätt. (Händer allt för sällan) Det är svårt att hitta nya vänner och denna person kanske bli en underbar vän många, många år framöver.

    Jag vet inte, jag vill ju inte vara sån…

    Då ska jag absolut våga fråga 😀

     Kör! Du kan bara få ett nej och då vet du 🙂

      Hahahah du kan bara få ett nej i värsta fall.. skulle det stå 😂 du får ju förhoppningsvis ett ja

       Hahaha 😅
       Tack för peppen!

    Vilken generalsekreterare och negativ kommentar i första stycket, jag blir tokig på den sortens kommentarer som utger sig för att vara en sanning. Aldrig känner jag igen mig själv eller de jag känner i de där generaliseringarna. Man kan peppa upp någon som känner sig lite osäker utan påstå att en helt folkgrupp skulle vara skitnödig -vilket inte ens är sant

     Verkligen inte bara svenskar där det skulle kunna uppfattas som märkligt att en man och en kvinna bestämmer sig för att hitta på något (dvs inte ett specifikt intresse/aktivitet de båda brinner för) på tu man hand! Jag håller med kommentaren här ovan, var tydlig med att du söker nya vänner, kanske hitta på något med era respektive eller en/fler kollegor i första hand. Självklart kan man ha vänner av andra könet men det är ju även andra partners inblandade och det kanske inte känns så oskyldigt för hans partners del, som ju inte känner dig och förstår er vänskapliga relation. Det kan ju också bli lite leka med elden också om snubben även är attraktiv för dig, dvs det startar oskyldigt men vid svacka i relationen är det lättare att ”ta till” vännen.

   Omöjligt att svara på… Men en lösning skulle kunna vara att du redan från början säger att du är intresserad av fler vänner och att du tycker ni har trevliga samtal eller liknande, för att sedan föreslå att era båda familjer kan göra något tillsammans för att på så sätt börja bygga en vänskap. Annars kan det nog missförstås…

   Ta med en tredje kollega. Då skulle inte jag tolka det som en romantisk invit.

   Du kan ju alltid börja med att fråga om kollegan har lust att luncha under arbetstid.

  Vilket är det bästa (snabbaste och lättaste/smidigaste sättet) att ta sig till kusten från Rom? Lido de Ostia tex. Mkt tacksam för svar, Google Maps är bara jobbig med mig just nu 😄 Vill bada!

   Bodde många år i Rom, de som inte har bil tar oftast tåget från Ostiense, därefter går det bussar den korta biten till stranden. Ostia har ju giftigt och smutsigt vatten dock, knappt någon som badar där utan mest för de som vill sola och visa upp sig. Finns många bättre alternativ om man åker lite längre bort. ☀️

    Oj, det har jag inte hört nåt om? Vart ska man åka då?

   Pendeltåg, om du inte vill hyra bil eller ta taxi

   Jaa, instämmer, pendeltåge går hyfsat smidigt. Du vill inte fastna i bilköer fullt med vevande italienare som skall ta sig till kusten inför helgen.., kanske lyssnandes på fotbolls em, där det går knackigt för italien😅

    Eh, knackigt? De har bara spelat två matcher, vunnit en och förlorat en. Då är det många det går ”knackigt” för i så fall… 😄
    Hur går det för Sverige förresten?

     Nja, med tanke på att de är regerande Europamästare, så förväntade iaf jag mig liite mer än deras svaga insatser hittills, både resultat & spelmässigt, men de kanske kommer igen mot slutet..Och Sverige, en trist historia.. Nej, vi förtjänade inte att spela EM, för dåliga helt enkelt.

      Då har du inte läst på vad det beror på. Helt annat lag än då.

       Jodå, är hyfsat påläst och vet de har ett svagare lag och ny förbundskapten. Det är ju dock något som de flesta lag går igen iom generationsbyte mm. Men att bli så utspelade som de blev i Spanien matchen tillhör inte vanligheterna när det gäller Italien. T.o.m Glenn Strömberg totalsågade deras spel. Vad det beror på är ju en annan diskussion.. Personligen älskar jag Italien och vill så gärna det skall gå bra för dem, men konstaterar som sagt bara att det går knackigt för tillfället.

   Är här nu, åkte pendeltåg. Det är jättefint och rent. Läste om att vattenkvaliteten hade fått högt betyg för tredje året i rad 👍🏻

  Någon som vet hur man går till väga för att ändra så man får återbetalningsskydd avseende sin tjänstepension så pengarna tillfaller närstående om jag skulle gå bort före pensionen.

   Du kontaktar försäkringsbolaget och ber att få ändra.

   Jag gick in på fora.se och kunde ändra själv. Kanske inte är Fora för alla, är väl beroende på vilken arbetsgivare kanske?

   Inte helt säker men kanske går det att göra på minpension.se
   Där kan du i alla fall se vilka bolag du ska kontakta

   Denna sak går bara att ändra om du tex får barn, blir sambo eller gifter dig.

  Har så ont i magen ikväll. Sjukt irriterande när jag har sett fram emot en lugn kväll med lite mat i soffan. Varför gör magen så här mot mig? Oförskämt!

   Hade jag häromdagen. Plötslig magvärk men försvann efter en dag. Så jobbigt men det brukar gå över.

  Blev påtvingad en gratismånad Prime av Amazon så ge mig filmtips, tack. Inte skräck, splatter eller deckare men annars är jag öppen för det mesta.

   The idea of you

   The summer I turned Pretty

   Visserligen en miniserie men FLEABAG

    Fallout (serie), Oppenheimer, Interstellar, Thirteen Lifes (film om killarna som var fast i grottan i Thailand)

    Komedier:
    Bottoms
    Please Don’t Destroy: The Treasure of Foggy Mountain
    The Lost City
    Strays

  Har någon tips på en relativt aktuell bra film? 🙂 Har sett Poor Things redan. Och Saltburn.
  Gillar inte fantasy eller för romantiskt. Gärna något tankeväckande.

   Inte ny men a bigger splash är så bra.

    Tack, gillar Tilda S så den verkar lovande. 🙂

    Jag tyckte den var otroligt lång och seg,trots Tilda.Men se gärna,om du det så gör återkom gärna här o berätta vad du tyckte!

  Jag ska jobba hela dagen imorgon (jag jobbar inom sjukvården, på an akutvårdsavdelning). Snälla ge mig pepp, vi kommer att vara kraftigt underbemannade pga midsommar.

   Så tacksam över att du jobbar och tar hand om de som behöver hjälp ❤️

   Du är fantastisk!!!! Kom ihåg att du gör så gott du kan, du kan inte göra mer än vad du gör som 1 person även om jag förstått att ni jobbar för typ 3, förlåt är inte alls insatt men förstår att läget är helt galet. Jag håller alla tummar jag kan att ni får en fin dag trots underbemanning och inte ALLT för mycket att göra. Om ni får det eller inte, så när du går hem tar du det lugnt, äter det godaste du vet och sen sover gott 👏🏼🥰

    Och jag håller alla tår 😉

   Jobbar i räddningstjänsten och ska jobba midsommar. Vi får tänk att vi gör detta för 3:e man som inte valt att träffa oss på midsommar och även positiv feeling till kollegor som också jobbar. Tillsammans är vi goa o glada.
   Ska tänka på dig imorgon 💕

  Nu när det har varit några matcher… vilka tror ni vinner EM? ⚽️

   Frankrike

   Hoppas på Tyskland 🇩🇪

    Jag hoppas och tror på Tyskland med 😍

   Tyskland.

   Frankrike spelar så sjuk tråkig fotboll men de är effektiva när det gäller ändå. Jag tror och hoppas på Nederländerna.

   Tror Tyskland, hoppas på Italien.

    Känns ju inte som Italien efter gårdagens match

     Jag sa hoppas 😄❤️ Man kan heller inte döma ut allt efter en match.
     De enda som imponerat hittills är väl Tyskland och Danmark.

      Haha förstår ❤️😂 ja de lagen håller jag med om

  Jag är så himla orolig.
  jag har gått vidare i en process för jobb i hemtjänsten under sommaren… och jag har gjort lite tester hemma som man måste bli godkänd på, men jag har inte blivit godkänd än… har gjort två försök.
  Oroar mig för allt ansvar man har för andra människors liv liksom. Det är för mycket, jag är så rädd.

  Men jag måste ju ha jobb. Jag har dålig ekonomi, och mår dåligt av att vara hemma också såklart.
  (Studerar men har inga studier under sommaren).
  När jag säger att jag inte ”vill jobba” så menar jag mest… jag är RÄDD för att göra fel. Oavsett jobb. Jag mår sååå dåligt av det. Jag har enorm oro och prestationsångest, och är rädd att bli illa behandlad av chefer och medarbetare, oavsett jobb.
  Jag ORKAR inte. Hur blir man av med sin rädsla?! Känner så angående typ all jobb.

   Tror man blir av med rädslan av att komma in i jobbet och börja jobba.. erfarenheten gör dig tryggare och mindre rädd/orolig.

    Okej… Tack. 🙂 Kanske måste bara våga ta klivet och utsätta mig då…

     Ja gör det 🙂 och alla kan göra fel. Men för att göra dig mer trygg så ska du ska få introduktion och stöd i början för att lära dig ditt nya arbete.

   Det kan låta väldigt allvarligt och det är det ju såklart på ett sätt iom att det ju är människor men du verkar ju redan ha fattat det. Låt det inte begränsa dig! Du kommer att komma in i jobbet men det kan ta ett tag såklart. Det uppskattas något enormt bland kollegor om du faktiskt frågar om du är osäker, sen försöker du komma in i rutinerna och skriv ner all viktig info så att du inte frågar samma sak flera gånger (sånt uppskattas inte). Tänk vilket stort steg att ändå våga! Men som sagt, det kan ta lite tid att komma in i det men det kommer bli bra pga att du ändå vill göra ditt bästa, ärligt talat är det nog det viktigaste i den här typen av jobb. En del kan verka himla snabba och duktiga men kanske i längden faktiskt också är rätt slappa, att vara seriös och lära dig ordentligt är det viktigaste.

   Du kommer fixa det fint.
   Så känner jag också även om jag varit i arbetslivet i över 20 år. Varje gång jag bytt yrke eller arbetsplats så har jag tvivlat på migsjälv och varit nervös. Har gått bra Varje gång.
   Du fixar det, var stolt över dig. Ställ frågor, var nyfiken och om du känner dig minsta osäker är det bättre att fråga en gång för mycket än inte alls.

   När du jobbar och det är något med brukarna som inte är riktigt bra så kan du alltid ringa hemsjukvårdens sjuksköterskor för rådgivning. Läkemedelsdelegering kan ingen chef tvinga dig att ta, du måste själv känna att du kan axla det ansvaret.
   Många äldre som har hemtjänst är multisjuka och det är en ganska komplex patientgrupp.
   Lycka till!

  Ska vara ensam imorgon och jag känner mig så fruktansvärt ledsen för det, har gråtit hela kvällen. Har precis blivit dumpad. Fåtal vänner, har frågat några men de har varit upptagna. Försöker tänka att midsommar är en dag som alla andra och att det är okej att vara själv. Men jag vet hur jobbigt det kommer bli när grannarna festar och jag kommer känna mig ensammast i världen. Önskar så innerligt att jag hade haft en familj vid det här laget. Är så besviken på hur mitt liv har blivit. Förlåt för superdeppigt inlägg. Var bara tvungen att skriva av mig.

   Jag tycker du ska försöka styra upp ett firande för dig själv ❤️ Sätt på dig en fin klänning och gör lite god mat. Jordgubbar till efterrätt. Sitt i solen på dagen sen kollar du på en feel good film och avsluta med en kvällspromenad. Och kom ihåg att det är många som är ensamma på högtider, så det är inget konstigt även om jag förstår att det måste kännas tufft! Kram ❤️

   Men vad är det för vänner som inte kan bjuda med dig?
   Men okej nu bor inte jag i Sverige nå mer så kommer inte fira midsommar i Sverige men om jag gjorde det själv då hade jag: tagit en härlig morgonpromenad och plockat blommor för att sätta i en vas hemma, gått och badat om vädret tillåter, köpt någon god mat och snacks till kvällen, bäddat ner mig i soffan efter maten med en riktig feel good bok (typ Emily Henry) och varit i min egen värld via boken och ätit snacka.

    Snacks*

    Och hade hållit mig långt borta från allt vad sociala medier heter, typ lagt telefonen i ett annat rum gör att undvika folks ’idylliska’ midsommar bildar (för majoriteten ändå är fejk och bara till för att låtsas att man har ett perfekt liv) 😊

     Tack för bra tips. Jag ska försöka göra så 🙂

     Detta!! Jag ska fira med familjen men vill ändå skippa sociala medier. Vi har ett enkelt firande hemma, men kollar man insta verkar ju alla fira i gulliga stugor på nån skärgårdsö eller utomlands med stora kompisgäng. Så jag kommer också lägga undan telefonen.

      Ja jag ska också fira med familjen och det är väl inte fel, men min dröm är ju det där firandet ”alla” andra har så jag stänger ner sociala medier imorgon och på lördag.

     Ja de gånger jag behövt jobba på jul, midsommar och liknande är verkligen det bästa sättet att stänga av allt, speciellt sociala medier, och låtsas som att det är en vanlig dag. Efter att högtiden passerat är det verkligen också passerat och ingen som pratar midsommar längre, kunde lika gärna varit ett halvår sen. Skulle inte försöka göra ”något mysigt” själv utan helt enkelt vanlig dag.

    Kära du,skäm bort dig med äta nåt gott,unna dig det godaste du vet sim du har rpd med,stäng av mobilen,kolla in film just nu massor av bra nyinlagda filmer på SVTplay t.ex! Ut och ta en promenad,gp och köp en glass! Det är bara en dag,du är inte ensam om att vara ensam! Allt
    kommer att bli bättre!

     har råd med

   Köp hem lite god mat, godis och titta på någon mysig film. Du har redan allt du behöver inom dig för att kunna styra ditt liv i en annan riktning och skapa det liv du vill, ta ett steg i taget och var snäll mot dig själv. ❤️

   Ibland väljer man inte själv sin situation. Man får deppa, man får tycka synd om sig. Vi är många som av olika skäl inte kan fira en traditionell midsommar. Jag, pga jobb, andra nära mig pga sjukdom. Gör något du tycker om oavsett vilken dag det är.

   Kan du inte vara ärlig med nån vän då om att du har ångest inför morgondagen och att du är ledsen? Vet att det är jobbigt att känna att ”man tränger sig på” men helt ärligt så behöver man göra det ibland och jag är övertygad om att du får följa med på någon kompis planer om du bara är ärlig❤️ kram till dig! 🍓

   Det ÄR en dag som alla andra ❤️ köp något gott och ät. Håll dig inne så du slipper grannarna. Kolla på serie eller filmer och tillåt dig att vara ledsen – det är okej det med

   Och precis som det redan har skrivits – alla perfekta bilder är fejk. Barnen har bråkat halva dagen, någon blev för full och kräktes, någon tjafsade med sin partner, barnen blev övertrötta och grät hela kvällen osv osv.

    Ja det vet man ju egentligen, alla firanden är verkligen inte lyckade. Känner bara att jag hellre hade velat vara på något halvtråkigt firande imorgon än att vara ensam med mina tankar 🙁 Men jag ska undvika sociala medier, äta något gott och försöka göra något jag tycker om ❤️

    Allt är inte fejk på sociala medier. Har man inte barn kan man ha en riktigt trevlig midsommar och annat (kanske med barn också men det är mest det du beskriver och jag har inga så vet ej). Mina bilder ljuger inte.
    Däremot absolut, en del förskönar och midsommar är överhypat.

     Självklart är inte allt fejk men nu peppar vi någon som inte mår bra, inte trycker ner det i halsen på henne.

      Det gjorde jag inte, säger ju på slutet stt det kan va så. Men man behöver ju inte ljuga och generalisera för det?
      Stör mig lite på bilden att allt skulle va fejk, alla är inte såna.

     Förlåt, men kan du försöka att vara en lite mer okänslig bitch?

      Men va??

   Du har redan fått många bra tips och du skriver heller inte var du bor, men ett tips är att skaffa GoFrendly-appen. Kanske finns där någon annan som också är ensam på midsommar. Bara ett tips. Det är inget fel med att fira själv heller 😊 Hoppas att du får en fin midsommar ❤️

    Tack för svar. Bor i en ganska liten stad där Go frendly inte är så stort. Men jag får försöka stå ut. Hoppas du får en fin midsommar också ❤️

     Vill också gå i god för GoFriendly, men förstår om det kan bli svårt i en mindre stad. Jag har även lärt känna människor genom kyrkan, volontärarbete och genom en bokcirkel på biblioteket.

     Jag har också firat högtider själv så vet hur det känns (27 år, utan familj och få vänner). Ibland har jag fått feeling och gått på något lokalt firande som anordnas av kommunen. Medan andra gånger har jag bara dragit ned gardinerna och satt på en riktigt bra serie som varar hela dagen. Brukar tänka att det bara är en dag som vilken som helst och inte lägga för mycket vikt vid det. Önskar dig en fin dag i vilket fall ❤️

   Försök tänk bort att midsommar bara är lyckad i flock. Vi ska fira in sommaren, det kan man göra ensam också. Vad tycker du om att göra på sommaren? Vad längtar du efter? Skit i små grodor, kransar som kliar, par som är sura på varandra, folk som pratar skit i smyg, farbror som däckar i buske och grannen som spyr på någons matta. Välj ut en aktivitet som glädjer dig. Läsa? Köp en bok på Maxi. Film? Promenad? Nakenbad? Plocka svamp? Och unna dig din favoritmat. Sill är ändå ganska surt och potatis smakar mest blött papper. Fundera på hur du kan fira in sommaren för din egen skull på ett sätt som gör dig glad. Minst 75% av alla som firar runt dig har ångest över tusen saker och kommer dessutom må skit på lördag!

   Inte samma situation egentligen, men en sommar jobbade jag på en lokaltidning på liten ort långt från där jag bodde på midsommar. Åkte runt på några olika firanden (ensam) och bara observerade alla som hade det fint och trevligt, fikade lite och fick ändå ta del av midsommarkänslan. Det här kan ju verkligen få motsatt effekt beroende på vilken typ av person man är, men är du nån som trivs med att observera och ta in kan det ju vara nåt att kolla upp?

  Sedan några dagar tillbaka har jag känt mig spänd i ena underbenet. Sen har det tillkommit lite smärta i bristen, typ som om jag stukat foten fastän inte lika ont, men jag har inte stukat den. Någon som vet vad det kan vara? Blir orolig att det är typ propp.

   Kan också vara näringsbrister…

    Som?

     Nej. Gå till läkaren på en gång.

   Kan vara symptom på propp ja.

   Känns det som en smärtsam,tung lite brännande känsla kan det vara en propp och åk till akuten genast isf.Har själv drabbats av det
   ,åkte t akuten,propp konstaterades,fick blodförtunnande medicin.Är det kö så gå fram till kassan direkt och säg att du misstänker propp i benet så ska du få hjälp omedelbart.

    Men kan man ha det i flera dagar? Inte direkt brännande känsla utan det är mest i vristen det ömmar. Lite stickande kanske jag skulle säga att det känns som.

  Jag pendlar med tåg till jobbet (ca 1,5 timme enkel väg) och blir alltid sjukt trött på resan hem. Är som att jag laddar ur totalt när jag sitter ner så länge. Vad gör ni andra pendlare för att hålla energin uppe på hemresan? Som det är nu vill jag bara gå och lägga mig direkt…

   Vill orka göra saker även efter jobbet

   Kolla på en film/serie, spela spel eller kanske söka andra jobb medan du pendlar?

    Söka andra jobb 😂 Vill gärna jobba kvar, men eventuellt flytta närmare. Spela spel är dock bra tidsfördriv! Har redan utvecklat ett Candy Crush-beroende, men finns utrymme för fler

     Stardew valley!!!

   Pendlar också långt. Något jag tycker om är någon frågesport på mobilen. Quizkampen mot någon random. Var lite social, skicka det där sms:et som någon blir glad för. Planera matinköpen för kommande vecka, leta recept. Bestäm dig för att lära dig något nytt varje resa. Om ett land tex, lär dig några fraser på en språk du inte kan.
   Och vill du bli pigg när du kommit hem… ställ väskan innanför dörren och på med ett par sköna skor och lurar i öronen och en skön promenad på det.

   Läs en bok och varva ner den tiden, men bestäm dig för att göra något aktivt direkt när du går av. Kan du gå av tidigare och springa? (Fattar att de inte e möjlict om det är jättelångt emellan 😂). Byt om till träningskläder innan du åker hem så du känner dig mer tvingad att orka träna sen. För eftersom du går ner i varv så behöver du få upp energin med något fysiskt en kort stund (om du inte vill träna länge).

   Ät nånting när det är 20 minuter kvar.

    Springa Kista-Uppsala känns lite mastigt 😂 men jättebra tips att byta om till träningskläder innan hemresan! Tack! Det kommer nog få mig att känna mig mer ”på gång” och öka chansen för några extra steg efter jobbet.

   Sov på resan. Då fyller du på med energi till du kommer hem.

    Tack för tipset! Jag blir dock mest groggy och seg av att ta naps. Men kanske inte lyckats bemästra tekniken…

     Man får såklart prova lite själv vad som funkar men börja med att googla längd på tupplur, ger liksom olika återhämtning beroende på om det är 5 eller 40 minuter men som sagt, prova att bara somna till lite och sen vakna tex, kanske är det det som räcker?

     Sen är det ju lite minsta motståndets lag också när man kommer hem, om du tex vill träna så se till att ha allt framme, träningskläder osv, kanske till och med byta om på jobbet innan du åker då att du aktivt måste byta om ifall du väljer att inte träna? Likaså med att träffa en kompis, har ni bestämt tid och du bestämt kläder och allt, lättare att komma iväg. Men se till att ha de där slappa kvällarna också, lägg ribban lagom och lata dig riktigt ordentligt vissa dagar, du kommer njuta av det desto mer!

    Jag pendlar också sthlm-uppsala och blir också alltid trött på väg hem. Tar alltid en nap och det är helt underbart, redo för nästa del av dagen när jag kommer hem 🥳

     Vilken tid kommer ni hem?

   Jag somnar alltid! Och kommer hem till barnen med världens energi sen! Haha har verkligen börjat uppskatta min tåg-eftermiddagslur

   Jag brukar sova, passar på då!🥰

   Läser en bok.En riktig av papper!

  Vilken helautomatisk kaffemaskin har ni?

  Min kapselmaskin har börjat gå sönder och eftersom den är 10 år gammal känns det inte riktigt värt att laga då det är flera delar som krånglar.

  Vill inte ha en ny kapselmaskin av miljöskäl, men inte heller bryggare eller liknande då jag oftast dricker kaffe ensam då jag jobbar hemifrån. Vill ha en maskin där du bara trycker på en knapp och så har du en kopp gott kaffe!

   Hat en jura den Rick vi I bröllopspresent 2009, den håller fortfarande har varit på verkstan en gång bara. Dyr i inköp men med tanke på hållbarheten billig.

   Har ingen men vill ha en från Jura!

  Nån som är deprimerad men ändå klarar vardagen? Jag misstänker att jag är deprimerad, eller har nån annan form av diagnos. Jag klarar att jobba, träna, ha ett litet socialt liv och sköta mitt hem okej. Men det är också allt. Jobbar heltid men är ganska slut när jag kommer hem, så ska försöka gå ner i tid lite. Men vill ha mer ork och vilja till allt annat. Som att renovera hemma, dejta, skaffa nya vänner, ha nån kul hobby, resa, osv. Har liksom ingen riktig livsgnista. Nån som känner igen sig?

   Jag tänker att du bör undersöka vad din letargi grundar sig i. Om du är deprimerad finns hjälp att få. Om din trötthet beror på något annat tillstånd än depression finns också hjälp att få. Det är normalt med svackor, men om svackorna varar länge och aldrig försvinner helt bör man söka hjälp.

   Jag känner igen mig men du gör ju redan jättemycket. Bästa medicinen är att träna och röra på sig. Kan du inte vara glad för det du orkar istället? En vacker dag orkar du lite mer…

   kunde varit jag.
   helt slut och lider av mkt ångest och säkert nåt depressivt. jobbar och är mamma till 2 utan nåt umgänge och delaktig pappa, min ångest kommer i skov men har medicin och läkare som stöd och 2 fina föräldrar
   har inga tips jag har valt att bo i lägenhet, tvätta i tvättstugan och inte ha alla krav på mig i hemmet men ändå hålla snyggt o rent och bokar inte up mig på så mkt mot vad jag mäktar med. orkar inte dejta o knappt träna men ger mig massa återhämtning…

   Känner 100 % igen mig. Många tänker att depression betyder sjukskrivning, att man inte orkar ta hand om sig sig själv och bara gråter hela tiden. Så har det inte varit för mig. Jag har mest känt mig likgiltig och orkeslös, men ändå kunnat sköta mitt jobb, hem och ett fåtal relationer. Man kan ju ha mild, medelsvår eller svår depression, men jag tycker verkligen du borde söka hjälp så det inte blir värre ❤️ Hör av dig till vc och kolla om du kan få en samtalskontakt och ev medicin.

   Jag känner igen mig! Är utmattad och har svår depression, blev sjukskriven i förra veckan och mitt mående har redan gått åt det bättre hållet! Ta din kropps signaler på allvar!

  Suck..

   Suck för vad?

  Asien i januari, vart hade ni åkt? Vill hålla oss norr om ekvatorn pga regnsäsong.

   Ja, de flesta länder i Asien är ju norr om ekvatorn så är väl inget större problem så länge ni undviker Bali och resten av Indonesien.

    Ville ha tips på vad ni gillar… skrev så för att undvika tips om Bali, Gili och Lombok osv. Så ditt svar var ju inte ett svar på frågan vart du hade åkt.

   Jag backpackade i Thailand 5 Februari – slutet på Mars, och hade endast en kväll med tropiskt regn ( otrolig upplevelse) men annars inte en droppe.

   Jag var på Filippinerna i januari 2020, det regnade inte en enda dag. Var tvungen att åka hem 5:e februari 🙃🙃🙃

    Var där januari 2017, det regnade varje dag 😂

  Tips på hur man får stopp på magsjuka? Är i Grekland och hittar inte blåbär någonstans. Vad annat är stoppande? 😷

   Alltså diarré, inte kräkningar 🥴

    Gå till apoteket och köp Imodium eller motsvarande.

   Du ska väl inte springa runt med magsjuka!

    Vad är alternativet tycker du?

    A, nej men min man 🥹

   Kokt ris.
   Osötat vitt bröd
   Imodium

   Glöm inte dricka vatten även om det känns motigt. Och få i dig salt.

    Svårt att få tag på kokt ris ☺️

     Det går väl i så fall att köpa på närmsta restaurang?

   Skalade rivna äpplen,avslagen coca cola.Huskur!

    Tack 🙏🏻

   Banan är stoppande

   Apoteken ger jättebra hjälp.

  Min telefon varnade för nästan fullt minne, så har suttit och raderat en himla massa nu ikväll. Så rensade jag bland alla screenshots och hittade delar av en konversation med den killen jag snackade mellan slutet av juli- början av september 2022, vi sågs bara en gång pga avståndet, jag blev sjuk 2v i corona och så hade vi annat inbokat. Det var något speciellt med honom och jag såg det igen nu när jag läste konversationen. Han dissade mig efter första dejten så jag borde inte ens känna som jag gör. Men det väckte något i mig, det var fint, men ändå jobbigt att läsa.
  Nåväl. Känns lite konstigt, men fascinerande, att det finns människor som gör så starka avtryck.🙂

  Har ni läst fb tråden om Patricia (v*de l*nd)
  Tankar?

  Försöker hålla det kort för det är en lite komplicerad historia

  Men jag har haft en online relation med en man i Ukraina, jag själv är en kvinna på 24 år i södra Sverige.
  Han hade plötsligt rätt att
  Lämna Ukraina och ville flytta till mig (vi hade då redan sagt sånt som att vi var kära i varandra )

  Vi kände samma när vi möttes och allt var bra, jag bestämde mig för att hjälpa honom med gratis boende hos mig för kärlekens skull.

  Men jag har börjat få tankar om jag är naiv. Efter ett par månader att han bott här har han ändrats lite han spenderar mer tid med sina online kompisar och pratar som dom är bättre än mig. Han pratar om att han ska flytta så fort han får pengar jobb och lägenhet

  Det är såklart bra att han vill ha sitt eget liv men jag är lite orolig att jag bara ger honom gratis boende medans han väntar på grönare skogar.

  Jag har såklart dukat upp för detta nu själv och får såklart hjälpa honom nu oavsett men jag gjorde det för kärleken inte bara för att vara en gratis lägenhet

  Jag har frågat honom och han förnekar att det är något lurt

  Men jag undrar om någon har någon åsikt eller erfarenhet? Vad är tecken på att något inte står rätt till?

  Jag kanske bara är paranoid ville bara se vad andra tänker

   Om han väntar på att få jobb så han kan tjäna pengar och skaffa ett eget boende + umgås så mycket med vänner online…säger inte det allt?

    Kan du utveckla mer hur du menar, jag kanske är korkad men förstår inte

     Anonym 01:26 menar att det är tydliga tecken på att han utnyttjar dig.

    Han säger han vill vara ihop när han flyttar med dock. Men jag undrade bara vad andra tyckte om
    Någon hade en åsikt jag är osäker själv

     Han måste nog säga det nu, annars vill du kanske inte låta honom bo kvar? Om han var kär i dig så skulle han väl inte flytta ifrån dig?

   Söker han aktivt jobb? Annars är ju det det minsta du ska kräva. Lite blekröda flaggor iaf, tycker jag, att han förändrats sen han kom hit, och verkligen i hur han pratar om dig om det är negativt.

   Varför är han inte kvar och försvarar sitt land?
   Jag fattar att krig inte är något som någon vill drabbas av men kan inte låta bli att tycka att är man ung och frisk så är det jävligt fegt och osolidariskt att lämna. Har man en familj och flyr tillsammans med den så känns det mer befogat.

   Ja han utnyttjar dig.Det här kommer med största sannolikhet inte att sluta bra.
   Kan jämföra med kvinnor från t ex Ryssland,Polen ,Thailand och Filippinerna som ser de svenska männen som en biljett till välfärd och frihet. Väldigt många lämnar mannen när de lärt sig språket och fått svenskt medborgarskap. Har själv sett flera exempel på det.

    Inget land är värt att dö för. Faktiskt.

    De jag känner som har flytt Ukraina vill inte dö, helt enkelt. Inga konstigheter med det.

   Det faktum att du börjar fundera tycker jag verkligen du ska ta på allvar. Om saker redan börjat bli sämre, tänk då hur det kommer bli om ett par år, om ni fortfarande håller ihop. Gratis boende i Sverige är ju guld värt, behöver egentligen inte vara något ”lurt” men han kanske helt enkelt inte är superkär men vill inte ge upp boendet och därför gör sitt bästa för att inte bli utsparkad.

   Han säger att hans kompisar är bättre än dig? Bara det nog är skäl att sparka ut honom.Han utnyttjar dig för boendet.Detta låter inte som ett sunt förhållande.Du har inget ansvar för honom,en vuxen man.Kicka ut honom så kan han hitta eget boende,t.ex hos nån av de vänner som han säger är bättre än du!

   Lämna !

  En kolbit som man möjligen använde på stenåldern för att försköna sig….. är den hälsosam? Visst, de som säljer har ett ansvar, självklart. Men jag som gladeligen köper tandblekning, kajaler, proteinpulver, har jag inget ansvar för mig själv också?
  Vill ändå påskina att jag också går på reklam och lockelser. Tex blå tandkräm. Vilken scam. Säkert skitfarligt (köpte en dyr rackare men även slagit till på kinesisk variant- absolut ingen skillnad i varken smak eller resultat). Båda säkert fullproppade med förbjudna kemikalier (till ingen nytta men till någons plånka).

   Jag personligen tycker att det hade varit skönt om företag tog mer ansvar. Om det går utan att ha pfas, varför då ha det?

  Var en tjej som la upp midsommarbilder igår och en annan som la upp en video idag och sa ”glad midsommar igår”. Är helt förvirrad, är det jag som har missuppfattat något? Midsommar är väl idag? Alltså idag man firar och säger ”glad midsommar” väl..?

  Det är en del reklam på den här sidan nu…

   Ser inte en enda reklam.

  Jag fick höra att bingo ringer i sin podd inte fattat att Finland att är ett tvåspråkiga land. Dvs att man kan ha både finska eller svenska som MODERSMÅL. Är alla i Sverige lika ”vanliga” som honom och har inte förstått detta?

   Tror att det är ganska vanligt ja, fått den uppfattningen. Visste inte själv förrän för några år sedan.

   Det finns alltid folk som tror att han är allvarlig när han larvar sig….

  Jag bor utomlands sedan 8år tillbaka och planerar att flytta tillbaka till Sverige eller Danmark (Köpenhamn) och vill gärna säkra ett jobb innan jag flyttar. Jag har sökt jobb via LinkedIn och Jobbsafari, men hittills utan framgång. I landet där jag bor sker rekryteringar främst via rekryterare. Är det samma sak i Sverige nuförtiden? Det känns som att det är få jobb som annonseras på offentliga plattformar. Hur kan jag effektivisera mitt jobbsökande?

   Jag flyttade till Sverige efter drygt 10 år utomlands. Jag kollade huvudsakligen på Indeed och LinkedIn, tyckte det mesta kom upp på så sätt. Men bokmärkte också ett rätt stort antal ”karriärsidor” för kanske 40+ företag/organisationer som jag tyckte var extra intressanta. På så sätt kunde jag 1-2 gånger i veckan öppna alla dessa och direkt se om något jobb dykt upp där, för inte alltid alla som annonserar på sidor som Indeed eller LinkedIn, även om de flesta gör det.

   Rekryterare finns en hel del av i Sverige, alltså som headhuntar. Men vanligast för områden där det är brist på folk, t .ex. cybersäkerhet. Och de riktar huvudsakligen in sig på folk som redan är på plats i landet. Sen används även rekryteringsfirmor mycket, alltså att de sköter rekryteringen. Men initiala ansökningsprocessen är mer eller mindre detsamma, så inget som borde göra det annorlunda.

   Nu vet jag inte var du bott innan/nu, men där jag bodde så var det vanliga att ett jobb annonserades ut, en deadline för att söka på kanske 2-4 veckor men de kommer inte egentligen kolla på din ansökan förrän ansökningstiden gått ut, oavsett när du söker. Jag märkte att i Sverige funkar det oftast inte så, väldigt många tittar på (och intervjuar) ansökningar kontinuerligt när de kommer in. Så vänta inte med att söka, sök så snabbt du kan när du hittar ett jobb som verkar intressant.

   Beroende på vilket område du jobbar inom också så kan det finnas en viss ”bias” som jobbar emot dig pga att du inte befinner dig i Sverige. Exakt varför vet jag inte (kanske rekryterare upplever det som krångligare med referenser, bakgrundskoll, flytt osv.), men det verkar verkligen finnas i vissa områden. Så försök highlighta tidigt i både CV (t.ex. i lilla introduktionen i början) och personligt brev att du ska till Sverige/Danmark, som att det är klappat och klart.

   Slutligen, nu när jag väl är inne och jobba i Sverige så är det också väldigt tydligt att majoriteten av jobb verkar fås genom kontakter eller internt. Det är absolut inte omöjligt att komma in helt utan det (jag gjorde det), men det kan ta tid och handlar mycket om tur med timing. Så bli inte nedslagen av att du kanske får många nej trots att du är jättekvalificerad, väldigt ofta finns en tilltänkt internt eller någon med kontakter i rekryteringen/teamet/företaget.

  Rättegång om PFAS: https://youtu.be/sYkk2WMiTLI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *