Edvin Törnblom blev utbuad på scenen i Västerås: ”Äckliga homofober”

Bildkälla: Charlotte Brunzell/ STELLA Pictures

Edvin Törnblom blev utbuad när han uppträdde med gruppen De Vet Du i Västerås.
På Instagram kallar han detta för ett exempel på ”äckliga homofober”.
Edvin postade följande inlägg på Instastory där han berättar om den kränkande behandlingen från några killar i publiken:

”Just de här gängen var väldigt unga, så min kritik går ut till deras föräldrar som inte kan uppfostra sina barn”, säger han till Aftonbladet.

TACK till alla som skriver så fina ord om det som hände igår, värmer på ett sätt och visar hur många smarta vi är!

Men det här handlar samtidigt inte om mig!! Även fast det inte var as-skönt för självkänslan att bli buad på scenen så är jag samtidigt SÅ privilegerad med ett skyddsnät, en massa vakter och vänner+familj som tar hand om mig! MEN det är samma killar som buade igår som spottar efter transpersonen på gatan och skriver 4.000 hatkommentarer till 13-åriga pojken som sminkar sig på Instagram! Det här är ett STRUKTURELLT problem som bara MÅSTE få ett slut NU och vi MÅSTE brinna för alla dom som inte kan eller som inte vågar. No more kind words!! Homofoberna och transfoberna ska brinna i helvetet! // Edvin på Instagram story

När Aftonbladet kontaktade Edvin Törnblom om händelsen berättade han att buandet började direkt när han gick på scenen:
”Vi körde hela numret och även om det var 9 000 andra i publiken som skrek sitt stöd, är det ett strukturellt problem att dessa, förhoppningsvis få, homofober fortfarande välkomnas och tar plats i offentliga rum. Men tyvärr är det så det ser ut. Just de här gängen var väldigt unga, så min kritik går ut till deras föräldrar som inte kan uppfostra sina barn!”, skriver han i ett meddelande till Aftonbladet.

Efter spelningen har han fått stöd av De Vet Du.
”De Vet Du-grabbarna är världens bästa och jag får stöd av dem”, skriver han.

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tyvärr är nog föräldrarna av samma skrot och korn i många fall så där finns det inte så mycket att hämta.

   Håller med!
   En gång satt jag i bilen när en annan körde upp bredvid. På övergångsstället gick en gaykille. Föraren i bilen öppnade fönstret och skrek så mycket fruktansvärda ord, och i baksätet satt hans typ 5-åriga son. Det var helt hemskt att bevittna det!😢
   Undrar ju naturligtvis hur barnet påverkats av en sån förälder, för jag tror inte den pappan hållit truten i andra situationer heller, tyvärr…

    Jag var på XXL och en pappa skulle köpa cykel till sin lilla son som var kring 6-7 år. Pojken visade pappan cykeln han gillade, och fick till svar ”vafan är du bög eller? Bara bögar har sådana cyklar”. Man häpnar fan över hur dumma i huvudet folk är

     Fyyyyy faaaaan!!!!!

     Skulle kunna vara en säljare på Sportson i Göteborg. Det har hänt där också.

      Min sambo, som i vanliga fall är helt normal, anser att paraply är gay och hindrar sina söner från att använda paraply. Jag vet fortfarande inte vad som är gay med paraply.

       En annan väsentlig fråga är väl vad som skulle vara det negativa med ”gay.” Hur menar han? Om paraply nu är ”gay” whatever han lägger i ordet, varför skulle sönerna inte använda ett ”gay” paraply? Säger du ifrån & hur reagerar han då?

       Han låter kanske inte heeelt normal..

       Jag hoppas verkligen att du säger ifrån ordentligt så att hans söner får höra att det där inte är normalt. Jag tror att många tyvärr är tysta när de hör dylika grejer, kanske pga man blir så chockad men det bör ju inte du bli om detta är ett vanligt beteende i ert hem.

       En man som ens har sådana tankar inom sig låter för övrigt inte helt sund…

       För att ”Riktiga män blir blöta”..? Jättekonstigt att det är ”gay” med paraply.

        Är det gay med paraply? 🤣🤣

       Vad sjukt! Trodde min pappa var den enda som tyckte att paraply är för bögar🤦‍♀️ förstår verkligen inte???

    Ingen kan veta om han var gay!

     Jo, han hade ju paraply.

      Precis. Det vet väl alla.

   Tänker på det varje gång jag läser diverse kommentarsfält där det huserar troll, eller herregud, i Flashback-tråden för en viss IVF-influenser. Vuxna människor, mammor, mormödrar, sitter där dagarna i ända och kräks ur sig skit. Det är inte ett dugg märkligt att barn mobbar varann eller andra. Det finns ”förebilder” precis överallt.

    De värsta, elakaste trollen som finns är kvinnor 55+. De är inte längre attraktiva på marknaden, inte attraktiva för männen längre, och då tappar dom allting och går till brutal attack på det mest vidrigaste sättet mot allt och alla, och oftast mot unga tjejer som är deras stora hatobjekt (eftersom det är unga tjejer som får männens/samhällets uppmärksamhet). Och sen klagar samma kvinnor på att barn är kriminella och ouppfostrade..

     Vet inte hur gammal du är, men tror du på riktigt att kvinnor55+ har som sin stora mening i livet att vara avundsjuka på unga tjejer, och deras förmåga att vara snygga och attrahera killar?

      Haha, som 55+ kretsar liksom inte livet kring uppmärksamhet från män 😂

       Gäller det alla kvinnor i den åldern?

       Haha, jo.

     Jag är 60 år och håller definitivt inte på så. Har en vän som är helt besatt av en känd influenser och spyr galla över henne. Jag fattar inte?! Vi hade vår tid när vi var unga, så låt dom vara. Vi ser inte ut som tjejerna nuförtiden av naturliga skäl och avundsjuka elakheter och missunnsamhet är så otroligt osexigt! 🥺

     Hahaha du måste vara självaste trollmor. 🧌

      Nja, jag fattar vad hon menar även om jag inte vet om hennes hypotes till förklaring stämmer. Men visst finns det bittra medelålders kvinnor som trycker ner yngre kvinnor. Jag är själv medelålders så jag känner igen dem.

       Det finns bittra människor i alla åldrar, att komma dragande med ålder är bara stereotypt och diskriminerande.
       Om du själv är medelålders håller du verkligen med om att du sörjer att du inte längre uppfattas som ett objekt av männen och samhället för det är vad A påstår?

        Jag tyckte annars jag var tydlig med att jag inte vet om hennes förklaringshypotes stämmer. Visst finns det bittra människor i alla åldrar men jag förstår ändå exakt vilken grupp hon pratar om.

         Så enligt dig är det 55+ som är bittra och tar varje tillfälle till att trycka till unga kvinnor?

          Så enligt dig är gulmesen är grön giraff? Va!?

           ?

           Jag tror hen syftar på att din läsförståelse inte verkar helt hundra.

           😂

           1213 din läsförståelse är inte på topp

           Har du druckit

           17.12 är du en bitter kärring. Bara dom som kör härskartekniker. 😘

      Och du ser ut som frankenstien.

     Nja.. är det kanske så att du själv är en ung kvinna och rädd att bli äldre och inte uppfattas som attraktiv? Man oroar sig inte över mäns uppmärksamhet på samma sätt när man blir äldre o samma höga grad, du kommer bli tryggare! Med det sagt så absolut att äldre kvinnor kan hata på allt möjligt, men tror inte det handlar om avundsjuka på unga kvinnor

      Bra kommentar och håller helt med dig. Vill dock lägga till att hat är en väldigt stark känsla och som tyvärr används helt felaktigt idag. Det finns en del kvinnor och även män som själva är helt besatta av sin idol och helt uppslukade i sin idoldyrkan. De lever nästan sina liv genom sin idol och minsta åsikt som avviker från deras tro uppfattas som har.

      Förutom på bloggbevakning? Här är ju den gruppen värst.

       Och det vet du hur?

        Hen gissar som vanligt och skriver plattityder, (klichéer).

     Vad grundar du denna uppfattning på?

     Haha va? Jag är kvinna och 55 och jag tycker att unga människor är det finaste vi har i samhället. Jag är definitivt inte avundsjuk, jag har haft min tid och min fertilitet och nu är jag i en annan fas där annat än utseende och män är viktigt. Jag känner bara stor ömhet och kärlek gentemot alla fina unga tjejer.

     Bullshit. Du låter så bitter.

      K-M, K-M, vi alla älskar K-M.

     Menar du att det enda värde kvinnor har är baserat på ungdom och skönhet? Det låter som du har en otroligt ytlig och manscentrerad syn på kvinnor. Jag tror knappast äldre kvinnors främsta mål i livet är att vara attraktiva för yngre män. Livet är inte en tävling mellan yngre och äldre kvinnor.

     Tyvärr är det så. Usch.

   Äckligt och elakt beteende. Skämmas ska dom. Sprit kärlek inte hat. Men det klarar stollarna inte av.

    Fast det är du som låter som en stolle.

     K-M du vet.

  Uppriktig fråga, hur vet han att de buade ut honom på grund av hans sexuella läggning?

   Håller med, men vågade inte ifrågasätta pga vill inte framstå som homofob vilket jag verkligen inte är. Undrar om det kan vara så att de inte tycker om Edvin som persona eller att han har dålig sångröst, snarare än pga hans sexuella läggning?

    Samma, jag klarar bara inte av Edvin och det är inte pga gay utan pga dryg och förutsägbar.

     Samma här 😬

   De kanske ropade saker som visade det?!

    Ja kanske, tror emellertid att vi hade läst om det då.

   Finns andra som lagt upp klipp från detta där man hör vad en del ropar.

    Såg detta precis efter att jag svarade Anonym ovanför, men då är jag med!

   Fast tror du uppriktigt att det skulle skett om en hetrokille, artist, klev ut på scen? Hur många killar tror du hade buat då vare sig de gillade honom eller ej? Nej de kanske inte buade åt Edvin för att han är gay men de vågar ju någonstans göra det FÖR att han är gay.

    Va? Det var det dummaste jag läst idag. Klart även heteromän, artister, blir utbuade, men då av en annan anledning än sin sexuella läggning.

    Här verkar de ju ha skrikit saker som gjorde det uppenbart att det var just hans sexuella läggning de hade något emot.

   Han har haft problem tidigare i Västerås, de pratade om ett specifikt tillfälle i podden för några veckor sedan. Samt känner man till Västerås vet man hur många som växer upp där kan vara…

  Vad skönt det måste vara att tillhöra en minoritetsgrupp så att man kan skylla allt på någon form av fobi eller ism när man inte är uppskattad.

   De sa väl antagligen mer än bara ”buuuu buuuu”.

   Tror nog Edvin känner igen om det handlar om homofobi vid detta laget då han varit utsatt för det tidigare, vad ger dig rätten att ifrågasätta hans egen känsla?

   Homofobi existerar. Att ogilla en person som är bög är inte homofobi, men om du ogillar en person enbart utifrån att denne är bög så är det homofobi. Jag tror säkert du är medveten om skillnaden.

    Väldigt medveten om skillnaden – jag är inget fan av Edvin själv men det har inget med hans läggning att göra. Skulle däremot aldrig stå och bua ut någon heller, men människor kan buas av andra orsaker än sin läggning eller ursprung. Ta Meghan Markle till exempel, som buas ut i UK efter all smutskastning av kungafamiljen. Direkt åker rasistkortet upp, trots att buandet har med hennes beteende att göra.

  Men att Edvin sitter och säger i sin podd att kvinnor med en viss typ av bröst ska skjuta sig själva för att det är så fult? Varför tar du inte upp det Camilla?

   Har inte hört om det förrän nu.

    Avsnitt 217. Ca 1 min in i avsnittet

   Det måste vara en ny definition av hets mot folkgrupp. Eller bara ~whataboutism~

   Exakt detta! Många gillar inte Edwin pga hans åsikter och saker han säger och när man då tar till skällsord kanske de använder det hans läggning som nedsättande ord för de vet att de tar på honom och att han blir provocerad.

   Jag har inget emot homosexuella men skulle aldrig vilja se Edwin uppträda, skulle gått därifrån.

   Jo men seriöst, jag är en av de som har såna bröst men tar absolut INTE åt mig.

  OT: Mandometer, ätstörningskliniken som hyllats av bla Isabella Löwngrip läggs ner och stäms av regionen:
  https://www.expressen.se/nyheter/stockholm/atstorningskliniken-laggs–ner-mest-akuta-laget/

   Undrar om hon fick betalt för att göra reklam för kliniken?

   CAMILLA! använd detta som tips och lägg inte upp, för intressant för att slarvas bort. Vad säger Löwengrip? Fick hon betalt mer än metoden? Värt att kolla.
   Re Mandometer:
   Mandometer annonserar idag i SvD att de startat Mandometerstiftelsen, dit man kan skänka pengar. Stiftelsen ej registrerad, hemsidan funkar ej, förtroendeingivande.
   I annonsen berättar de även att de räddat 2300 ätstörda. För skattebetalarna har det kostat 500 Mkr mellan 2019-2022, cirka 1 miljard åren mellan 2013-2018. En del pengar, hög tid att Region Stockholm mfl grabskar ordentligt.
   Mycket bra gräv här
   https://veckorevyn.com/nyheter/allt-om-mandometerklinikerna-skattefusk/

   Så oseriös klinik… Har bara dåliga saker att säga om den och personalen (som inte är rätt utbildad och inte heller har legitimation).

  Jag tror inte det går att uppfostra alla, för människor är olika. Det bästa man kan göra i framtiden tror jag är att hjärnscanna alla och sedan identifiera vad som är fel i bråkstakarna och ta fram lösningar på det.

   Håller med. Minns från skolan de med helt normala föräldrar som ändå betedde sig som idioter med störda värderingar.

    Fast du vet inte om föräldrarna var normala bakom stängda dörrar i hemlighet. Du vet enbart hur föräldrarna framställde sig själva utåt sett. Om barnen betedde sig som idioter med störda värderingar så var naturligtvis föräldrarna likadana (i hemlighet bakom stängda dörrar). Många människor framstår som helt normala utåt sett men är helt störda i hemlighet bakom stängda dörrar. Mina föräldrar t ex var dom normalaste som går att tänka sig utåt sett, helt ”perfekta Svenssons” som framstod som världens lugnaste, normalaste, snällaste människor med perfekt gräsmatta, kliniskt rent, perfekt liv, osv, och sen när alla deras barn (jag och mina syskon) blev kriminella, missbrukare, helt fucked up, osv så trodde alla att det var fel på alla (?!?) barnen, ingen förstod att mina föräldrar var värsta psykopaterna i hemlighet, fullkomliga monster och helt körda i huvudet, så fort dörrarna stängdes förvandlades de och blev fullkomligt störda i huvudet. Du vet ingenting om hur människor är i hemlighet bakom stängda dörrar.

     Så du menar att du därför också är psykopat?

     Det här måste ju ändå vara ett väldigt ovanligt exempel, klart det kan hända men tror man ska vara väldigt försiktig med att dra slutsatsen att det alltid är föräldrar som är aggressiva så fort ett barn beter sig illa.

     För majoriteten handlar det nog om föräldrar som inte lägger sig i så mycket, låter barnen uppfostras av sina kompisar istället för föräldrar och det mellan fingrarna när barnen gör/säger saker som inte är ok. Tror många är livrädda för att barnen ska hamna utanför och kanske själva bli de som det kastas glåpord efter, hellre då låta sitt barn vara år mobbarhållet än den som blir mobbad. Dessutom kan det bli ett jäkla liv om man verkligen ska säga ifrån och ge konsekvenser till barn som redan hunnit bli tonåringar när de gör något fel. Har man inte jobbat på det innan blir det för mycket att ta sig an. Bättre kolla åt andra hållet.

     Skönt ändå att kunna skylla sitt eget misslyckade liv på sina föräldrar.

     Det är ett trauma för barnet om föräldrarna inte vill barnet väl. De vuxna, och särskilt föräldrarna, skall hjälpa barnen att växa upp så att de kan stå på egna ben. Kram <3

    Tyvärr har barn som växer upp med föräldrar med mycket hat inom sig och fördomar av alla de slag, större risk att hamna snett i livet.

  Jag förstår att man blir otroligt nedslagen och ledsen om man blir utbuad. Men vet han med säkerhet att det berodde på sexualitet?

   Han hörde väl vad de ropade gissar jag.

   Det finns videor där man hör att de ropar saker om hans sexuella läggning samtidigt, så ja, det vet man.

   Men han får säga precis vad han vill om kvinnor och deras kroppar osv…

  Står INGENTING någonstans om att som skrek hatiska saker, de står att folk buade-
  Man kan inte dra homofob kortet jämt!

  Otroligt omoget och löjligt att bua- absolut! Men så är de tamefan överallt.
  Gå på en hockeymatch, vad är människorna där? Hatar dom hockey? Personerna på plan?
  Alla gillar inte allt, och inte alla, folk kanske inte gillar edvin, men måste de bero på att han är homosexuell?

  Snälla sluta dra dessa kort jämt….
  De förminskar faktiskt situationer där de ÄR hat, istället för bara fjantiga buande människor…
  Ser mer ett problem med att kan sammankopplar all kritik till sin sexuella läggning än dom som buade.

   Men- för att tillägga!
   Nu har jag inte läst eller sett, men OM dom skrek hatiska kommentarer- då förstår jag helt klart Edvins reaktion, 110%….

   Det är absolut inte okej.

   De skrek hatiska kommentarer samtidigt, finns videos på TikTok.

  Otroligt tråkigt. Bra att han lägger skulden där den hör hemma – hos föräldrarna, som alltid är problemet, till 100 %. Man behöver aldrig fundera på varför människor blir som de blir, eftersom det alltid beror på föräldrarna att människor blir som de blir. De flesta mördare, seriemördare, våldtäktsmän, pedofiler, kvinnomisshandlare, barnmisshandlare osv, har växt upp med minst en förälder, ibland båda föräldrarna, som har varit lika sjuka och våldsamma. När en människa blir dömd för brott så tycker jag att föräldrarna automatiskt skall bli dömda för samma brott, eftersom det i 99,99 % av fallen är föräldrarnas fel att deras barn begår brott och vilken typ av brott. Det har väl varit på tapeten tidigare att det kanske skulle införas att föräldrarna skall bli dömda om barnet begår brott, men det handlade väl isåfall bara om unga personer typ 15-18 år. Jag tycker att det ska gälla alla, om en 50-åring våldtar då ska föräldrarna dömas också för den våldtäkten för det är garanterat deras fel. Tycker att Edvin ska polisanmäla, det kan röra sig om ett brott, förolämpning är ett brott, det kan även vara ofredande t ex. Även hatbrott väl?

   Nej tror inte föräldrarna är problemet till hundra procent. Finns störda individer, gruppdynamik, samhällstrender, subtrendesubgrupper etc. (Men klart föräldrarna spelar stor roll de med)

   Du skojar?

    I USA kan föräldrar dömas sedan deras barn gått ut och skjutit ihjäl folk. Och inte enbart för att där fanns vapen tillgängliga i hemmet utan också för att de kände till tendenserna hos barnet utan att agera.

     Ja omyndiga barn vilket även gäller i Sverige. Det handlar då om att föräldrarna kan bli skadeståndsskyldiga.

   Trams, finns forskning som visar att människor påverkas mycket mer av sitt umgänge än sin familj, särskilt barn.

   🤡

   Föräldrarna borde dömas också, bra sagt. Sen allt hat barnen fått växa upp med som lett till ångest och drogberoende.

    Så verklighetsfrånvänt att tycka föräldrarna också ska dömas när deras barn begår brott. Acceptera den rättsordning vi har i Sverige, tack och tyck inte som folket på Fl*shb*ck (* = a).

  Om man är bög får man simulera oralsex framför barn.

   Så opassande faktiskt

   Heterosexuella får göra det så varför skulle inte homosexuella få det?

    Får heterosexuella verkligen göra det?

     Verkar så

   Har han gjort detta? Så vidrig han är.

   Barn? Då är det väl snarare opassande att ta med barn på en konsert med det vet du med tanke på deras låttexter

   Säg att du är KD-homofob bara. Lättare för alla inblandade än att du ägnar dig åt din lilla charad.

  Gervide Kan du inte skriva om olika tårtgate. Tex IL, Läckbergs dotters, nu Tiingelinns , skriv om folks kommentarer. Samt är det ok att bjuda på sponsrade födelsedagstårtor? Är det finare att betala?

  De kanske buade för att han skapade ryktet kring Jim på grund av vad han sade i sin podd?

   Tvek

    Tror inte jag. Häxjakten började på grund av hans idioti.

     Herr QAnon in the house!!! Stor applåd 👏

      Queer Anon eller vad? Hahahahaha

  Jag hoppas att de som skändade Edvin Törnblom växer upp och lär sig att acceptera människors läggning och visar tolerans.

  Jag hoppas att Edvin Törnblom också lär sig att inte skända människor i sin osmakliga podd Ursäkta. Och då menar jag inte bara de han säger att han vill ligga med på detaljerat sätt. Utan när han hänger ut oskyldiga icke dömda personer som inte åtalats för något brott. Edvin Törnblom borde tänka till lite grann själv han också. Han har gett sig själv frikort att bete sig hur illa som helst.

  Min son är gay och har pojkvän. Ingen av dom ”flaxar eller pratar annorlunda” Jag är så otroligt stolt över dom och hela deras gäng, och att jag som ”gammal” morsa får hänga med dom allihopa!🩷

   ?
   Vad sa du sa du???
   ”Flaxar eller pratar annorlunda ”

   Vad skönt för dej att du har en son som rättar in sig i ledet utifrån vad du anser normalt och behagligt.

    Tror du läser in lite väl mycket här, det var antagligen ett svar till den som tror att alla bögar flaxar och pratar annorlunda. Oavsett skrev hon ingenting om vad hon anser vara normalt och behagligt.

    Personen uttrycker stolthet och glädje över sitt barn och hela hans gäng som hon får hänga med. Låt henne göra det utan att hugga.

  Skulle också buuuuat men inte för att han är gay

   Samma här

  Inte för att jag skulle bua Edvin.
  Jag skulle antagligen bara gå därifrån. Förstår inte alls om han är någon ”storhet”?!

  För mig är han en kille som pratar bäbisspråk. Skittöntigt!

  Är ju lite det Edvin gjort sig känd för?
  Att snacka sk*t om och peka ut människor med specifika detaljer som är osmakligt, vidrigt och borde förbjudas för att andra sekunden sätta på sig jordens största offerkofta när någon säger ett enda negativt ord till/om han?
  Inte för att 2 fel gör 1 rätt men är man stor i munnen får man ta på sig en tjockare kofta som skydd istället för en offerkofta vävd av tårar…

   *honom

  Jag vet inte varför han blev utbuad, så det här skriver jag utan bakgrundsfakta. Men han kanske blev utbuad på grund av sin sketna personlighet, och inte för hans sexuella läggning? Känns som att Edvin gärna är snabb med att dra b*gkortet och får allt negativt att handla om det. Kan omöjligt bara vara jag som uppfattar honom som en mobbare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *