Tre saker som hänt i helgen

Hanna Friberg har köpt en lägenhet utomlands och firar med champagne.
Vännerna är mer eld och lågor, men än så länge vet jag inte VAR Hanna köpt lägenhet men jag gissar i solen? 🙂 Stort grattis!!!!

Samir Badran var på väg till Båstad för en spelning med Samir & Viktor när en fågel flög in i en av flygplansmotorerna, vilket ledde till att planet fick vända om och nödlanda. Detta ledde till att Samir missade sin spelning, men vad är det sånt kallas för? Force Majeure? Det är ju väldigt lite Samir kan påverka här, och förhoppningsvis förstod publiken det.
Skönt att allt gick bra!
Tillägg: Viktor ska ha tagit nästa plan ner, medan den flygrädde Samir stannade i Stockholm

Calle Schulman har lekt trafikfara i helgen.

 

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Viktor som var på samma flyg tog sig till Båstad och spelningen.

   Samir är flygrädd

    Och? Hann satt ju redan på ett plan. Inte flygrädd då?

     Blev kanske inte bättre av det som hände. Är också flygrädd och har flugit, men hade något sånt hänt tror jag inte jag direkt efteråt vågat sätta mig på ett plan igen. Så förstår Samir helt och hållet.

  Bra jobbat av Hanna! 29 år gammal och köpt egen lägenhet utomlands.

   Är det?
   Ännu en utböling för lokalbefolkningen att hata.
   Ännu en person som fullständigt skiter i miljön.
   Svenskar som haft sommarställe i Spanien sen urminnes tider säljer och flyttar hem. Varför, jo de känner sig inte välkomna längre pga att alla influensers som inte kan bete sig.

    Huh?
    Jag tycker iaf att det är bra jobbat. Tycker även att Hanna är ett föredöme när det gäller boende för influencers . Typ den enda som inte blåst ut sin lägenhet och sedan köpt en ny efter 6 månader. Hon känns som en person som tar sina stora beslut med stor omsorg. GIVETVIS ska man få köpa boende utomlands om man har resurser.

     Föredöme? För vad, att hon inte blåser ut kök och badrum var 6e månad? Dummaste jag hört.

    Fast så många influencers har väl ändå inte hus i Spanien?

    Tror att det är en hel del ”vanliga” turister och semesterboende också

     Tror ts hört någon säga något och leker viktig. Bortsett från vissa orter som är överexploaterade med mycket kriminella ser det inte alls ut så. Problemet är absolut inte influencers.

      Tror nog att det är du som försöker leka viktig här. I och med att du drar in krimilella vet jag att det är du som går på hörsägen, alltså saker du hört.
      Problemet handlar inte så mycket om överexploatering utan handlar om tre saker. Överexploatering betyder att man byggt ut marken långt över vad som fungerar infrastrukturmässigt.
      1) Influensers och andra nyrika trissar upp bostadspriserna så att lokalbefolkningen inte har möjlighet att bo kvar på grund av höga omkostnader.
      2) I alla länder runt medlehavet är vatten mer eller mindre en bristvara. Influensers och nyrika skiter i att det är ont om vatten och medan lokalbefolkning måste hålla sig till restriktioner så slösar influensers på vatten utan någon som helst tanke på de som faktiskt bor i landet.
      3) Influensers skämmer ut sig, de försöker inte ens ta seden dit de kommer utan bär sig åt. Jag pratar nu inte enbart om svenska influensers utan svenskar är i gott sällskap med Europas trashigaste folk britter från arbetarklassen.
      Du kan inte ha läst några tidningar alls den senaste tiden. Det mest pinsamma är nog glassförbudet i Italien efter 22.00.
      Btw, är inte ts inte ens det lyckades du med att få rätt på.

       Inget a det du skriver är ju unikt för influencers, det är dock precis som du är inne på den stora mängd turister som köpt bostäder och sedan inte tar del av kulturen etc som de flesta i lokalbefolkningen stör sig på och tycker illa om. Alltså inte en enskild person, och har svårt att tro att den stora massan som köper semesterbostäder har just influencer som yrke. De allra flesta är helt vanliga Svenssons, från medelklass och uppåt.

        Det är inte bara influensers, men det började att bli ett verkligt problem när influenser började strömma till. Mina föräldra har haft sommarhus i Spanien innan jag föddes. Så jag har sett hur det utvecklats med tiden. Tyvärr har svenska influensers bidragit till enormt mycket skit. De är inte en särskilt stor grupp men de beter sig så jäkla illa och respektlöst att alla svenskar blir betraktade på samma sätt.

         Dom som beter sig illa är ju mest turisterna. Och så klart inte bara turister från Sverige. Dom som kommer dit en vecka och bara super skallen i bitar.
         Dom som köper ett boende, beter sig inte så.

          Åhjo visst gör dom det. Och man kan bete sig illa på olika sätt. Finns flera nyrika influensers som plötsligt tror att de är vonOben och får fasoner.

          Det är som sagt utlänningar som köper boende som driver upp priserna och större delen av året står de med igenslagna fönsterluckor och gör kvarteren döda. Pengarna går oftast till en utländsk mäklare och utländska byggbolag när de renoverar. Inköp sker på de stora kedjorna och inte i lokalbefolkningens butiker och äts inte på lokala restauranger. Medan lönerna är kvar på samma låga nivå för lokalbefolkningen. Men lite överdrivet är det för på de flesta orter finns mängder av lägenheter som inte lockar utlänningar och som inte går upp i pris.

      Va? Leka viktig ? Vilken speciell tolkning av mig. Snarare tvärt om, sa ju att det var bra jobbat av henne . La ingen värdering i hennes yrke. Hade sagt samma sak om min vän som arbetar som projektledare hade läkt boende

       ?

   Hon har köpt den med sina föräldrar

  Men alltså. Hur dum är man om man använder mobilen i bilen och dessutom filmar och lägger upp det till allmän beskådan. Herrgud. Intressant att veta vad det taggade företaget tycker om det också…

   Man är dum som Calle. Undrar om han och hans barn skulle tycka det är kul att ha någon som han i närheten när dom är ute på vägarna? En sån idiot.

   Om företaget är så dumma så de har ett samarbete med Calle så får de nog skylla sig själva. Om de inte har ett samarbete så skulle jag nog råda dem att ta kontakt med honom för nedplockning av inlägget.

  Utan volym på så påminne Calle om Stig Helmer Olsson. I övrigt borde körkort kunna plockas från alla som filmar/lajvar under körning.

  Lgh i värmen HÄRLIGT i den storm, regn, kyla jag har nu.

   Ja, jag trodde det var han först 😄

  När kommer inlägget om bloggbevaknings framtid? Eller har jag missat att det stått längst ner i något inlägg eller liknande?

   Jag undrar också!

   Camilla har ju gjort en del ändringar redan, hur hon skriver, vilka hon skriver om och hur inläggen är upplagda, bland annat. Behövs det ett inlägg om det?

    Jag tror hon testar sig fram med vad som drar mest trafik. Om icke fasta klockslag drar mer än fasta, t ex.

     Det är betydligt färre inlägg än tidigare så trafiken har defintivt sjunkit, och det ganska drastiskt. Men sättet jag jobbat på de senaste 6 åren är inte hållbart längre, så jag var tvungen att göra en jätteförändring, trots att jag förlorar ganska stora intäkter på det just nu.
     Men jag ser fram emot Bloggbevakning 2.0 vad det nu än blir. =)

    Hon har skrivit längst ner i något inlägg att det kommer komma ett inlägg om bloggbevaknings framtid. Även svarat på en fråga om när inlägget kommer där hon skrev att hon skulle skriva på inlägget över midsommar, så då antog jag att hon hade något i åtanke.

    Jag är bara nyfiken:)

    Men framtiden var kanske att hon ändrat hur hon skriver, att inläggen inte kommer prick 09:00 tex osv, men väntade som sagt på ett inlägg eftersom hon sagt det flera gånger.

     Jag har inte helt stakat ut riktningen än, men det ni ser nu är en del av förändringen.

      Tack för ditt svar, Camilla!

   Vad är det för inlägg du väntar på? Hon bad väl bara om åsikter?

    Nej hon har flera gånger skrivit att det kommer komma ett inlägg där hon ska berätta om hur nya Bloggbevakning ska se
    ut och om dess framtid. Så förstår att December undrar.

    Det är inte orimligt att fråga efter ett inlägg som gång på gång har utlovats under en månads tid

  Dom sa det var en fågel men egentligen fastande en superhjälte med manteln i jetmotorn.

   Edna❤️

  Samir missade ju spelningen för att han inte ville sätta sig på samma plan ner igen (Viktor åkte själv). Förståeligt när man är flygrädd absolut, men force majeure är det inte.

   Det var ett försök till skämt, förlåt.

   Oj förstår du inte skämt alls?

    Haha jo! Men trodde att C inte förstod att Samir kunde hunnit med planet ner till Skåne igen om han velat

  Apropå lgh,BI köpte ju en stor sekelskifteslägenhet och skulle byta ut kök o badrum mm,vad hände,är det klart o bor hon där nu?
  (Och varför köper folk sekelskifte när de vill ha modernt kök o bad,lämna de lgh till de som vill bevara originalinredningen ist.)

   Håller med, är ändå en del historia som går till spillo. Tycker man borde kunna kräva att gamla hus ska behålla viss stil

    Precis som i inlägget om Elias Lindholms hus. Hur kan sånna vräkiga glaskomplex få byggas i den miljön med gamla grosshandlarvillor odyl. Det borde finnas nån typ av standard för gamla områden/hus. Skulle nån smälla upp en glaskub i vårt villaområde med med äldre villor skulle det de jättekonstigt ut. Vet inte om det ekonomiskt skulle dra ner värdet på våra villor men det skulle dra ner det värdet i ”gullighet” om ni förstår.

   Ja hela den affären är helt bedrövlig. Så många fel där att det går inte att räkna upp allt.

   Hur många sekelskifteshus känner du till som har original kök och badrum? Dont get me wrong, jag är verkligen för att behålla originaldetaljer men det blir lite tramsigt att tala om att kök och badrum skulle behållas original, dels för att det torde höra till ovanligheterna att dessa kök och badrum fortfarande finns bevarade, dels för att det verkligen inte lever upp till den standard vi har idag.

    Tror att du blandar ihop standard och finish. Att ha en modern spis, kyl/frys, bänkhöjd 90 cm, modern placering av spis, vask, kylskåp det är att följa modern standard, vilket också görs vid ombyggnader av gamla sekelskiftes lägenheter.
    Liksom centralvärme i alla hus.
    Kritiken mot i detta fallet Bianca är att hon faktiskt förstör en smakfullt renoverad paradvåning till oigenkänlighet. Nästan alla lägenheter i innerstan är smakfullt och försiktigt renoverade och moderniserade av människor med kunskap.
    Influensers, ber om ursäkt, saknar helt sinne för estetik. Det är bara att titta på företaget de anlitar för att göra deras tacky köksrenoveringar. Finns inte en utbildad arkitekt eller inredningsarkitekt så långt ögat når.

     Jag tror du missade 21.11s poäng.

     Det som byts ut i sekelskifteslägenheter idag är ändå inte original. Det går inte att prata om att man ska bevara originalkök som helt enkelt inte existerar.

     Du har helt fel i att ”nästan alla lägenheter i innerstan är smakfullt och försiktigt renoverade och moderniserade av människor med kunskap”. Alltså extremt fel, det är snarare tvärt om. Ibland kan man rädda originaldetaljer tack vare att människor genom åren smällt upp skivor och lagt på plastmattor men det är tyvärr inte alltid så.

      Du menar 11.21 antar jag . Läs igen vad jag skrev. Men kan förtydliga lite mer.
      Det är väldigt ovanligt att kök flyttas till andra rum. De har alltså sin orginalplacering kvar i lägenheten.
      Köken i hus byggda före 1960 är ofta små och trånga. Trots det är många av köken fortfarande lika små. I de fall som köket gjorts större har man slagit ut väggen till rummet brevid.
      Du pratar om renoveringsvågen på 70-talet där man byggde in fina detaljer. Det är 50 år sedan och flertalet lägenheter har återställts.
      Influensers och deras tilltag är den moderna 70-tals döden. De river orginalsnickerier och bygger nya fula bokhyllor. Istället för att komplettera med nya detaljer i tidstypiskt snitt slänger man in horribla marmorskivor och fyrkantiga plastskåp eller ännu värre rostfritt för man vill ha den råa industrikänslan…

   När hon köpte lägenheten var det väl meningen att hon skulle ”bilda familj” där? Sen tog det slut med killen och ingen familj skulle bildas. Hon bor väl kvar i den gamla lägenheten?

    Och förresten, vad hände med lägenheten på Mallis som Bianca köpte?

     Hennes Mallis lägenhet skulle bli klar till hösten nu har hon skrivit, den blev mycket försenad. Sen renoveras hennes gigantiska lägenhet atm, så ja hon bor kvar i sin tvåa tills vidare

      Den bruden har noll sinne för pengar. Snart kommer hon att upptäcka vad som händer när man bränner mer pengar än vad man får in.

   Med originalinredning menar jag att man bevarar så gott det går t.ex kökets genuina takhöga skåp,skafferi,serveringsgångar,att trägolv och parkett,stuckatur och takrosetter,kakelugnar bevaras och att man renoverar med försiktighet och kunskap. BI gör naturligt som hon vill,men sorgligt ändå att blåsa ut kök o badrum och flytta/byta plats på dem el hur det nu var.

  Brukar inte direkt hylla Hanna men ändå wow att en ung tjej köpt lägenhet utomlands helt själv! DOCL är det infon vi vet, kanske är föräldrarna inblandade som de är i exakt allt annat hon gör. Även lägenheten hon köpte som hon bor i.

   Dock* sry

   Hon har sagt i sin podd att hon köper den med sina föräldrar

    Aha tack! Misstänkte det ja. Klara däremot har absolut köpt själv

  Både Avis och imponerad av influencers.. alla pengar de tjänar och möjligheterna de får. Själv har man pluggat på universitet och jobbat 9-5 hur länge som helst nu och kan knappt köpa en etta på 20 kvm i Stockholm.. sen att man går back varje månad efter alla utgifter med abonnemang, försäkringar, mat, hyra och lån är bara.. hemskt. Men kul för dem.

   Vad har du pluggat då?

    En annan anonym här men jag tjänar 44k i månaden, är 34 år och kämpar fortfarande för att ha råd med något eget i Stockholm (där jobb inom mitt område finns). Inte så jävla enkelt om man inte har med sig ett startkapital från päronen.

     Tycker inte man ska köpa ”något eget” om man måste be mamma o pappa om pengar.

      I en stad där andra hands-lägenheter ligger på 15 k i månaden är det rätt svårt att spara ihop en kontantinsats på 400 000 på egen hand.. många får hjälp på ett eller annat sätt, oavsett är det svårt med en ”vanlig” lön.

       Säg att du lever sjukt snålt och kan spara 5000 kr i månaden, då tar det ändå 7-8 år innan du kan köpa något eget.

   Ja vi lever i en orättvis värd.

  ”Utomlands”? Polen? Tyskland? Thailand?

   Kanske Marbella? Hannas video ”PÅ LÄGENHETSJAKT I MARBELLA” publicerades 8 okt. 2021.
   https://www.youtube.com/watch?v=ntpB8cpVr_E

  Att kalla flygplansincidenten för ”nödlandning” är väl tveksamt. Planet vände tillbaka för att kontrolleras så att det var okej efter kollisionen.
  Sedan undrar jag varför en person med en så kraftig flygrädsla sätter sig på ett inrikesplan mellan Stockholm och Ängelholm? Det finns ju flera alternativa färdmedel att tillgå.

  Förlåt men Hanna Fribergs senaste story när hon går ner för en trappa och drar in magen för glatta livet? Andas kvinna, du är fin som du är.

   Hon ser inte ens ut som på sina bilder. Fattar faktiskt inte hur hon får till det så bra eller om hon fixar till det i efterhand. Tränat på samma gym som henne och hon är mycket större irl. Hon gör alltid märkliga poser.. står på sidan och drar jämt in magen… hon är högst normalviktig så fattar inte vad grejen är?

  Samir har blivit en sådan kändis som är med om alla möjliga konstiga händelser, han är känd för att bli rädd och upprörd för allt…som Anna Book, Kicki Danielsson m.m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *