Varför Nellie Berntsson flyttade tillbaka till Sverige

BIldkälla: Stella Pictures

Våren har också varit turbulent för familjen Nellie Berntsson, med först en flytt från Springfield Farm och Sverige för ett liv utomlands. Men när inget blev som de tänkt flyttade de tillbaka i Skåne. De ville bo närmare vänner och familj, för sonens skull.

– Valentin gick på förskolan ett tag, men sen ville vi testa på att bo utomlands, något vi inte tyckte om och nu ska Valentin börja i höst igen. Då kommer vardagen tillbaka. // från Mama

Det har alltid varit snabba ryck för Nellie, vare sig det gäller relationer, företag, flyttar eller byte av stall, land och hästar, och den här våren har inte varit något undantag.
Föräldrar har kastats under bussar, och flyttar har genomförts och familjen är alltså tillbaka i Sverige efter en ynka månad utomlands och nyligen avslöjade Nellie att hon ger sig in i klädbranschen igen, efter det förra…tja, …halvhaveriet.

I en intervju med tidningen Mama berättar Nellie om varför familjen flyttade tillbaka till Sverige och Skåne. Hon säger att inget blev som de hade tänkt sig och att de insåg detta relativt snabbt. En månad är trots allt en kort tid för att bilda sig en uppfattning, så det var förmodligen något både stort och viktigt som låg bakom beslutet.
Till hösten börjar sonen Valentin förskolan igen, men jag läste någonstans att Nellie nämnt att familjen möjligen kommer att flytta till Norge, där Nellies partner Olav har mer släkt och vänner än hon har i Sverige. Detta är dock inget jag har sett bekräftat.

Mitt hem är min borg och jag önskar familjen ingenting annat än lugn och ro och att de hittar en plats de verkligen vill kalla hem.

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blir så stressad av henne. Ett konstant flängande.

   Ända sedan hon var liten har föräldrarna krattat manegen för henne, de har höjt henne till skyarna och hon har alltid fått precis som hon velat utan att bli motsagd. Så fort hon har mött motstånd eller blivit ifrågasatt har föräldrarna klivit in och styrt upp. Det har bytts stall, tränare, skolor, vänner, hästar och bostadsort i en strid ström genom åren så fort det inte passat.

   Nu vill hon stå på egna ben och saknar den ödmjukhet som brukar komma med åren: hon vill något, går till handling direkt utan varken eftertanke och research och upptäcker sedan att det kanske inte blev så jävla bra… och det är alltid någon annans fel.

   Mönstret upprepas gång på gång…

  Är hon intressant? Fy fan vad icke intressant

   Vem vill du läsa om? Vilka är dina topp fem?

    My
    Anna B
    Graafs
    Gabjoss
    Nellie

     Katrin Z
     Paow

  Sålde dom sitt boende och skaffade ett nytt i Danmark och nu köpt ett nytt i Sverige?

  Eller hade dom en månads semester i Danmark?

   Ja om de sålde sitt boende för att bo utomlands en månad kan man ju säga att hon inte har alla hästar hemma 🙃

   Haha, var det Danmark som var ”utomlands”? Dramatisk flytt från Skåne till Danmark…

    Det var väl Belgien?

   De var inte i Danmark och boendet de hade var hyrt.

   De hyr ett radhus

   Dom har aldrig köpt, bara hyrt.

  Du måste ha missat att hon lagt ut en video med titeln ” Vi funderar på att flytta till Norge” med norska flaggan som thumbnail. Det var för tre dagar sedan så just det är både bekräftade och gamla nyheter 🙂

  Expressen omskriver henne som elitryttare. Stämmer det verkligen? Kan inte minnas att jag hört hennes namn nämnas i samband med några stora ryttartävlingar. Upplys mig gärna om läget.

   Hon var en av Sveriges bästa children/ungdomsryttare när det begav sig och har placeringar i internationella klasser upp till 1.50.

   Om du är ny inom ridsport är det dock inte konstigt om du inte känner till henne då hon fått barn och inte vart aktiv på några år.

   Hon var även väldigt omskriven här på bloggen runt samma tid som Tyra.

    Hon var en medelmåttig ponnyryttare som med föräldrarnas driv kom över bra hästmaterial. Jag glömmer aldrig ett ärevarv på en lånad B-ponny där hon for runt helt utan kontroll, fullständigt livsfarligt för hästen och de andra ekipagen.

    Kan man leva på gamla meriter?

     I Nellies fall: nej.

   Inte som senior men young rider

    Dock innan de fick barn, hon tävlar väl knappt längre

   Nej. Hon kom 5a med en b-ponny i sm. Ponnyn gick sm med alla din ryttare genom åren. Hon har haft en häst som presterat på högre nivå under någon säsong.

  I sin vlogg där hon pratade om det säger hon att den enda familjen hon har i Sverige är sin pappa, och att hon tycker det är jobbigt eftersom att hon inte vill att Valentin ska växa upp med lika liten familj som hon gjorde. Hon säger att det var jobbigt att vara bunden till endast två vuxna personer under sin uppväxt och att en flytt till Norge där Olavs föräldrar + två syskon + syskonbarn bor.

   Och det kom hon på efter att ha flyttat utomlands där det inte ens fanns en gammal pappa för sonens behov av familjemedlemmar. Hej vad det går i buskar och snår!

   Pappa? Var det inte pappan som var den dom var boven i något drama förut?

    Jo, först var det pappan, då var alla 3 kvinnor i famljen mot honom, nu är det mamman som är utfryst.

   Undrar var farmor och faster tagit vägen.

  Man önskar ju att de kan bo och trivas någonstans så att sonen slipper flytta så här ofta plötsligt hit och dit. Jag tänker mig att det är en idé att om man vill flytta utomlands tänker att man ger det ett år eller något innan man flyttar därifrån. Och att man har den ekonomi som krävs för att få det att fungera, särskilt om man har barn.
  Om man vill uppleva att bo i ett annat land så måste man ju ge det ett tag för att förstå något av ett lands själ eller vad man ska kalla det. Annars är det ju enklare att ta in på hotell i ett land och ha kvar sin bostad i Sverige. Kallas semester.

   Eller hur, åker man på semester en månad eller två är det nog till och med lättare att känna in nya platsen, om man flyttar permanent har man ju fullt upp med all administration och praktiska saker att man knappt har tid att få en uppfattning om stället. Låter riktigt konstigt att göra på det viset, dvs flytta och sen flytta tillbaka efter en månad faktiskt.

  Varför måste du alltid vara lite småelak i dina inlägg (”halvhaveriet”) och sedan avsluta med något snällt och gulligt som här, eller typ ”grattis till hela lilla familjen” när någon influenser skaffat barn etc. Som att det skulle göra att du inte uppfattas som dryg?

  Hade du skippat den dryga tonen i inlägget hade avslutningen känts mer genuin.

   Beror väl på hur ens egen inställning är när man läser texten.

   Jag tror den smådryga tonen är en del av bloggens identitet och gör att folk gillar att gå in här. Vilken influenser är hon dryg mot idag, typ?

   C sätt att skriva, är ju minst halva nöjet. Hur platt och trist hade det annars blivit?

   M, helt rätt!
   Denna blogg handlar ju om att hitta fel och skapa drev. Så kallade kränklimanger, kränkningar invirade i komplimanger. För då behöver inte bloggbevakning stå för det sen när alla mobbare kommer till Influencern.

  Det här med att man byter ut allting ofta beror ofta på barndomstrauma tydligen, det sa en psykolog till mig. My är ju likadan, hon byter ständigt bostäder, vänner, karriärer/företag, osv.

   Säkert är det så. Även att söka ständig bekräftelse från okända. Och det här att försöka utplåna sin identitet i hur man ser ut.

   My’s byte av bostad har ju med pengar att göra. Som för så många andra. Man köper, fixar till, säljer lite dyrare än man köpt för.

    Men är det verkligen så? Verkar mer som att hon säljer med en förlust redan på inköpspriset.

     My gör väl en massa förluster. Förutom att hennes man inte är skriven hos henne och sonen. Bidragsbedrägeri. Kanske. Man får ju anta.

    Mys byte på svenska, inte My’s byte. Hur svårt kan det vara?

   De ända traumat Nellie upplevt under sin barndom är väl att någon var mer poppis än henne på högstadiet.

   Hon var en riktig mobbare under skoltiden

  OT Emilia och Marcelo har fått sitt andra barn 😊

   Undra vem som vann??

  Flytten tillbaka till Sverige skrev Nellie ganska öppenhjärtligt om för ett bra tag sedan. Och jag tyckte det kändes vettigt. Tävlingsmöjligheterna för deras hästar väger lätt om man inte trivs som människa och som familj.

  Nu tvivlar jag tyvärr på att Nellie själv kommer att trivas i Norge, även om Olavs familj då finns till hands och förhoppningsvis är fina och härliga människor. Även ett snarlikt grannland är annorlunda, och det tar tid att bli hemmastadd och trivas.

  När till och med yogagirl lyckats återförenas och försonas med sin mamma, borde kanske Nellies mamma gå att försonas med? Hon är i och för sig en rätt märklig och inte helt sympatisk person, men ändå. Saknar hon inte sitt enda barnbarn – och sin ena dotter? Hur kan man vara så supertajt med någon under drygt 20 år … och sen bara klippa av totalt?!? Och systern, har Nellie inte kontakt med henne heller?

  Familjeterapi, kanske…..?

   Undrar också vad som hänt med systern

    Mamman och systern var på konsert i Sthlm förra veckan. Men Nellie och systern följer fortfarande på Instagram, inte sett dom umgås (enligt vad de postar på insta) på superlänge även fast båda bor i Skåne

     Nellie sa själv i sin youtube nyss att de pratar men att kommunikationen inte är den bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *