Det har svarats på frågor…

Frågestunder är ett enkelt sätt för influencers att skapa engagemang på sina kanaler, och ett bra sätt att kommunicera med följarna, så jag skulle säga att det är en win win, så vida inte varje svar kommer lastat med ett stycke annonslänk, för då är det nog lite mer win för influencern.
Med det sagt så är det MÅNGA som haft frågestunder och jag har gått igenom dem alla och valt ut några stycken. Alla som jag kan i alla fall, så utan mer dröjsmål så ger jag er Bloggbevaknings stora frågestundsinlägg:

Fråga 1: Hur tänker du kring presenter? Både inom familjen, barnkalas, gå-borts-presenter etc? 😍
Svar: Brukar ge bort korgar med lite smått och gott till vänner och familj (typ med någon schyst ekoprodukt, nåt loppisfynd jag haft hemma men tröttnat på, presentkort på bra butiker och till barn ger jag också ofta små kitt med grejer från loppis (typ loppade barnssmycken, nåt gulligt gosedjur, en bok) och såklart upplevelser som badhus, lekland eller bio.

Måste också slå ett slag för @noahlocalfood som finns att köpa på ekobutiker och på kvantum i Luleå. Finns massa lokala delikatesser och konfektyr som man kan lägga i en fin korg och ge bort 👌

Fråga 2: Inser hur mycket folk säljer sina ”trendiga” kläder de använt en gång…..
Svar: Japp. Som lämnare till alla trendgiriga secondhandare. Jag föredrar ju välgörenhetssecondhand av detta skäl.

Fråga 3: Tips om man vill lära sig att sy men inte rört en symaskin sen slöjden?
Svar: Be någon som kan om hjälp och låna dennes maskin. Gå en webbkurs. Köp en begagnad och prova dig fram. På youtube finns allt. Bara börja. Köp lite begagnade tyger och plagg och börja testa dig fram.

Fråga 1: Ni gifte er ju ganska snabbt. Hur gick frieriet till och snacket kring att skaffa familj snabbt?
Svar: Ja, vi gifte oss efter 6 månader haha frieriet var något jag aldrig kommer berätta om då det var typiskt ”min man” och oss och folk hade förmodligen blivit stötta och tyckt att det var ett olämpligt frieri 💀 vi blev kära så snabbt och ville bara ha allt med varandra så det pratades inte så mycket utan var mer bara handling på handling som ledde till där vi är idag. För mig var det viktigaste att jag fick vara dökär, allt det praktiska och att han funkade bra med mina barn och allt var 10/10 och att jag visste att jag fick barn med en människa som alltid kommer ta ansvar och vara en bra pappa oavsett om vi lever ihop eller inte.

Fråga 2: Behöver du göra några extra kontroller av livmoderhalstappen efter tidigare konisering?
Svar: Jaa, har fått många extra kontroller men inte på grund av koniseringen utan på grund av att jag hade förändringar i körtelcellerna som är mer akut och allvarligt än ”vanliga” cellförändringar. Dom har haft extra koll 🙏❤️

Fråga: Vad tycker du om att alla blivit så jävla smala? Allt om ozempic osv, själv får jag panik😂
Svar 1: Ja duuu 😏 Vad ska man säga angående det här? Ingen vet och inte jag heller. Men att lyfta det kanske gör mer än att inte. Mest återkommande frågan/problemet/meddelandet since forever och tyvärr en sorglig och stor del av vår samtid och sociala medier.Det är nog få som inte känt av det drastiska skiftet hur smalhet visas upp och stolseras med idag – på ett sätt som jag iallafall inte upplevde när jag växte upp. Jag är väldigt tacksam för det samtidigt som jag känner en otrolig oro för speciellt unga tjejer som idag exponeras och matas i en helt annan utsträckning.
Här är sist jag kände mig petite bredvid Raouf som köpte Bottegas i strl 52

Svar 2: Med det sagt besitter jag inget svar eller nytt revolutionerande synsätt som lösning på det hela. Det jag däremot har är insikt i min bransch och den är (shocker) väldigt ytlig och extremt utseendefixerad och baserad och ohälsosam på många plan. Snyggast vinner? Fast vad vinner man? Och på bekostnad av vad?Jag är inte immun och får också psyket utmanat många gånger och får aktivt jobba för att inte bli för påverkad att det ska ta över och sudda ut det som är viktigt på riktigt och det jag prioriterar och värdesätter högre än mitt yttre. Det är inte lätt men det går! Och blir det för tufft så finns det hjälp att få ❤️

Fråga 1: Vad har varit mest utmanande med kollektionen?Svar:Jag har i väldigt många hörn jobbat med min egen bild av mig själv genom hela denna kollektionen. Det är ibland (nästan alltid) svårt att förstå hur någon skulle vilja köpa något som jag varit med och tagit fram. Har gråtit, spytt, tvekat, velat avbryta och spytt lite till vid många tillfällen av hela denna skapelseprocess. Det har varit svårt att övertala mig själv att detta kommer gå bra. Det är en otrolig chansning att lägga såhär mycket tid, pengar och energi på något sånt här. Alltså jag är 100% stolt och glad att jag får göra det här MEN jävlar vad svårt när ens egen jag jobbar emot en.

Fråga 2: Hur snabbt visste du att du ville göra just dessa tre produkter? ❤️
Svar: Ögonskugga? Direkt. Det är ändå min favoritdel av skönhet. Fantastick? Nästan direkt. Min mest älskade produkt från LH som jag använt sedan lansering för 5+ år sen! Duo Dimension? Tror det tog längst tid. Men ändå snabbt. Jag ville välja en tredje produkt som kompletterade de andra men som fortfarande är en av mina mest älskade formulas hos LH.

Fråga 3: Hur lång tid har arbetet tagit? Från det att ni kom på att ni ville skapa detta mästerverk?
Svar: Jag vet inte exakt i huvudet när första mötet var men ca 2 år sedan. Vi började jobba aktivt med kollektionen kanske januari 2023 (alltså det praktiskt arbete som formula och färger osv). Och ett gäng månader innan det så diskuterar man allt från vision till kontrakt osv. Så någonstans mellan 1,5-2 år har vi aktivt jobbat med kollektionen❤️

Fråga 1: En grej du hade sagt till ditt 20 åriga själv?
Svar: Slösa inte tid i onödiga relationer. Du kan inte fixa alla. Gå i terapi och jobba på dina trauman och generationstrauman så att du inte jagar efter det eller väljer fel partner. Sluta sätta alla andra före dig själv. Det är okej att sätta sina egna behov först. Om din bägare inte är fylld kan du inte fylla någon annans. ❤️

Fråga 2: okej vad tror du är den största fördomen om dig? (följt dig i flera år du är så grym kram)
Svar: Att jag älskar lyx och är ytlig kanske… Brukar vara det första folk som inte känner mig säger. ”Trodde du skulle vara så divig” Jag är världens nörd bakom skärmen som egentligen. bara vill gå i berg hela dagarna, träna Muay thai, gymma och lek med min katt typ. Men jag tycker också om att unna mig och klä upp mig. Känner därför jag ibland hör man att jag har en dyr jacka eller dylikt på event när jag äger en massa märkesgrejer. Känner det är vad som är viktigt för att jag är genuint glad jag har råd med idag. Åren som varit före med hjälp min man var mindre fyllda med dyra saker.

Fråga 3: Din största dröm?❤️
Svar: I livet? Att ha min egna familj. Jag vill bli mamma och ha min egna familj. Tror jag hade blivit en bra mamma. Att min familj mår bra. Jag vill upptäcka Colombia och Dominikanska också innan jag dör. Och bo i Spanien på heltid. Älskar språket, värmen och att jag hade varit så nära till Iran någon gång också. Att få besöka min farmor en gång också. Det är det jag ser mest fram emot. Att sälja av på auktion mina grejer där jag köpt mest och sedan resa jorden runt. Köpa massa grejer till mina rötter och ta hand om de som behöver pengar från mig. Vill ge så mycket till de som är i behov att jag går back. Och att mina barn ska vara i Sverige för alltid.

Fråga 4: kmr du gör mer reality? Du är bäst vi har saknat dej 🤬
Svar: Nope. Jag menade det jag sa till Aftonbladet att det var min sista high chaparral haha. Jag kommer 100% göra mer TV, vara med i olika program och tävlingar osv men inte PH typen av reality liksom. Helt ärligt vet jag inte om jag kanske ångrar att jag var med eller om det kanske bara är mina tankar som spökar?
När jag fick förfrågan hade jag precis lämnat en relation och jag mådde piss, lämnade inte sängen på flera veckor. Flyttat hem till Sverige igen. Mina vänner och familj var oroliga. Det hade precis kommit ut i press och media och folk som skrev och ringde sönder min telefon. Folk typ stannade mig på stan och frågade hur jag mådde. Orkar inte ens gå in på det. Det var den svåraste och absolut värsta perioden i mitt liv helt enkelt. Så jag såg det som en flykt att åka på betalt jobb där jag är frånkopplad från svensk media och omvärlden några veckor. Dessutom lär jag på produktionen när jag fick veta att en viss producent jag älskar (Carro) är med osv. Och det var oerhört kul. Jag träffade otroliga människor. Men där jag är i livet idag hade jag gjort om det? Troligtvis inte. Jag är nog redo för lite större projekt. Jag vill vara med i andra typ av program. Skaffa familj. Hus. Allt det där andra.

Det här är inte en frågestund, men någonting jag tänkte att ni skulle uppskatta.

Sandra: Vad läser eller rekommenderar ni? Boktips för sommaren?
Tack till alla som skickat in tips.🙏
Det är många som bett mig dela era svar så jag har sammanställt ett gäng som ni hittar i nästa story.

Alla Marie Jungstedts böcker
Alfie av Emily Henry
Allt av Simona Ahrnstedt
Allt av Elin Hilderbrand
Allt med Colleen Hoover
Ärr och malört
Before the coffee gets cold
Black Butterflies
Blot
Boksystrar
Bodyguard
Brevklubben
Boken från Jojo Moyes
Castle av Amanda Sthers
Christoffer Holst om Cilla Storm
Det slutar med oss av Colleen Hoover
De osynliga
De sju systrarna
Den italienska husfrun
Den lilla bokhandeln i Paris
Den lilla ön i havet
Den gröna vägen av Anne Enright
Den hemliga historien av Donna Tartt
Den sista Mrs. Parrish
Den stora skrivboken
Det av Ajvide Lindqvist
Djävulen och Fröken Prym
Döden vid världens ände
Dolda mönster
Dödsdansen
Dödligt villospår
Dödssynden
En bur av guld av Camilla Läckberg
En enkel till Indien
En kvinnas blekblå handskrift
En man som heter Ove
En välbevarad hemlighet
Ett litet liv
Ett litet liv av Hanya Yanagihara
Expeditionen av Bea Uusma
Falla fritt av Helene Holmström
Familjen Bridgerton
Fartblinda av Carolina Neurath
Flickan med ångestpillerna
Förlorat ansikte av Björn Hellberg
Gå dit hjärtat leder dig
Grabben i graven bredvid
Gudar och monster
Guldkorn av Elin Olofsson
Gulden av Christina Olséni och Micke Hansen
Hantverk och glädje
Hjärnstark av Anders Hansen
Hundra år av ensamhet
Inga gudar jämte mig av Caroline Eriksson
Jojo Moyes böcker
Kattstrypare och skitstövlar
Kejsaren av Portugallien
Klubben av Matilda Voss Gustavsson
Klubben av Mathilda Gustavsson
Konsten att höra hjärtslag
Kristin Hannah böcker
Kvinnor som pratar
Kvinnan i svart
Lagercrantz Millennium
Liv efter liv
Ljuset vi inte ser
Lämna världen aldrig
Löpa varg
Där kräftorna sjunger
Middagsmörker
Mitt år av vila och avkoppling
Molnfri bombnatt
Morgonstjärnan
Mördarens apa
Nästa är en god hjälpare
Never let me go
Normala människor
Oheligt blod
Paradiset av Abdulrazak Gurnah
Pearl av Lisa See
Perfekta kvinnor
Pesten av Albert Camus
Planen av Marisha Pessl
Rebecca av Daphne du Maurier
Rebell av Tonie Lewenhaupt
Rörgast av Johan Theorin
Safirblå av Kerstin Gier
Samlade verk av Lydia Sandgren
Samlaren av John Fowles
Sapiens av Yuval Noah Harari
Se och lyssna
Secret garden
Simon och ekarna
Simma med de drunknade
Själarnas bibliotek
Skärmhjärnan av Anders Hansen
Skilsmässan av Moa Herngren
Släkten på Björkeberga
Solsidan
Systerland

Vad tycker ni om inlägg som det här? 
Intressant eller helt enkelt för mycket text? Borde jag välja ut färre frågor?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Camilla, fan vad vi läsare saknar dina glansdagar på bloggen med riktigt hett skvaller med alla skandaler och lögner! 🔥
  Exempel:
  Bedragaren och multi-mamman Catten, Blondinbellas hela lögnaktiga liv, där hela hon är som en rollfigur från ”Våra bästa år, med tanke på alla lögner och överdrifter ang. läsarantal, tillgångar, uppväxtmiljö, ECT, relationen till sin pappa, mamma, syster, och ex-make, lappar med hot, börshajen, NY osv.
  Sindy med sina drogproblem, otaliga operationer, negligering av sina barn, med den dåvarande modell-pojkvännen med hämnd-porren som ledde till åtal, Katrin och Bingos horfest där de återigen visade sin olämplighet som föräldrar, Kissies låtsas-transformation från en riktig elaking till att vara en helylle-tjej (😝)
  Fornis förvrängning av sin uppväxtmiljö som ortenbrud, allt som rör Paow i princip, Anna Books galna rants (och hennes barn som inte står på rätt sida av lagen så att säga), Margauxs konstanta exponering av sonen, vänskapen med Ebba – men framför allt den stora skandalen som (förhoppningsvis) blev hennes slutliga fall, Assholes-Linnéas lögner och krackelerandet av fasaden, hela resan (!) med Mogis fejkade livsstil, Cissi Wallins uppgång och hårda fall, Woke-Natashja med sitt swish-tiggeri till dator där hon istället köpte växter för läsarnas pengar, all konstant drama och sjukdomsfall i My Martens liv, när tönt-Pontus försvarade Elsas och deras resa till Gotland mitt under pandemin, m. m.
  Där har vi goa grejer som får läsarna att bli berörda och engagerade i brallan! 👌🏽

  Nowadays så andas varje inlägg med ”Nu gänget ska ni få höra minsann!” i a la Krösa Maja-stil/reportage från Expressen 😂
  Vi är trötta på strunt med typ 72 inlägg i veckan som handlar om Biancas smala kropp och försäljning av Caias giftiga kajalpennor, Worges ryggrad, revben och tuttar, att Gertrude (who?) har köpt sin 18:e väska för 175 000 spänn, Samir har missat sitt flyg till en spelning pga av en fågel (🤣), Blondinbella och Pålle är på sin 53:e semester för i år, Tingeling poserar igen vid en pool osv. 🙄
  Vi läsare är mer värda än så, kom igen 🤷🏽‍♀️
  Tips på saker att dissekera och gräva i:
  •Rykten om Pappornas barn – surrogatmamma (?), hur gick adoptionerna till EGENTLIGEN, och den konstanta och överdrivna exponeringen av de stackars döttrarna som är dessa mäns levebröd.
  •Elsa B:s helomvändning av en hipp Söderian till en önskad spegelbild av Sofia Wood, som hon för övrigt idoliserar och trånar efter (så himla cringe)👩🏻‍🦰 ➡️ 👱🏻‍♀️
  •Sofia W. däremot är tydligen bästa kompis med Frida Lund, som förnöjt brukar skriva i sina bloggtexter att de minsann pratar varenda dag och att de är så himla tighta.
  •Och Lund i sin tur verkar dissa Beijer – tänker på alla resor, events, middagar, fester osv. som hon har hållit i som Beijerskan inte har blivit inbjuden till (förutom en enstaka gång för typ ett tag sedan).
  •Vanja Wikström – OMG- say no more 🤮
  Med vänliga hälsningar,
  En trogen läsare.

   Tack snälla för din långa kommentar.
   Jag är helt överens med dig där och det är därför det kommer färre inlägg, men där de flesta är mer innehållsrika än några få meningar om ingenting, men det kommer även komma lite enklare inlägg som det här, där jag mer sammanställer saker till er.
   Så omställningen är på gång, och jag är så tacksam för era kommentarer och uthållighet.
   Tanken är att bloggbevakning 2.0 kommer vara tydlig till hösten.

    Min favorit är detta händer på instastory.

     Är Solsidan och Bodyguard böcker???

   Jag håller med om pappapappabarn efter vad jag läst i den här bloggen (följer dem inte). Skulle gärna ta del av en ordentlig genomlysning av det gränslöst oetiska beteendet och ställa mot ev lagstiftning som diskuteras och väntas på EU:nivå. Och en intervju med kritiska frågor till papporna, ifall de ställer upp på en.

    Tack! Jag har en lista med ämnen som detta, som jag har för avsikt att försöka beta av.

     Det här vill jag oxå veta: Tips på saker att dissekera och gräva i:
     •Rykten om Pappornas barn – surrogatmamma (?), hur gick adoptionerna till EGENTLIGEN, och den konstanta och överdrivna exponeringen av de stackars döttrarna som är dessa mäns levebröd.

      Och deras ofantliga mängd med smygreklam speciellt i samband med den nya lyxrenoveringen…..!

    Håller med och även deras samarbetspartner Melinda Jacobs som nu också börjat använda sina söner i reklam precis som papporna gör. Hennes barn har en känslig och ytterst privat bakgrundshistoria precis som Pappapappadotters döttrar har, och som dessa föräldrar valt att livnära sig på som content.
    Varför kan barnen inte få ha ett privatliv och integritet för att sedan i vuxen ålder välja OM de vill vara offentliga personer överhuvudtaget – och OM de vill dela sin historia för hundratusentals främlingar på nätet? Det valet har redan gjorts åt dem i syfte att skapa content.
    Melinda som värnar om barns rättigheter exponerar sönerna i reklam för att tjäna pengar på dem – hur rimmar det egentligen?

     Melinda har väl inte vårdnaden, det är ju ”bara” fosterbarn? Då behåller väl dom biologiska föräldrarna vårdnaden? Fosterföräldrar har inte vårdnaden. Då måste de ju adoptera isåfall. Det är inte ens hennes egna barn som hon hänger ut. Har barnens vårdnadshavare godkänt det tro? Det får man väl hoppas. Det är nåt som skaver med henne, jag kan inte sätta fingret på vad det är men det har skavt från början, och sen när hon blev bästis med statsministern och sen hade ett stort kändisbröllop skavde det ännu mer. Där hon åkte häst och vagn med just statsministern. Varför i hela friden åker man häst och vagn runt hela staden på sitt bröllop tillsammans en nybliven bekant, hon och statsministern är ju nya bekanta. Brukar man inte åka det med sina föräldrar/familj/barndomsvänner isåfall.

      Ja, det skaver det ordentligt med Melinda Jacobs! Väl skrivet!

       Tycker även det är lite snålt med deras ”egna” dyra schampoo som de marknadsför så hårt som skulle vara välgörenhet till Melindas förening, men bara 5kr per såld flaska går till den…?

      Fick upp ögonen för henne i samband med Lilla Hjärtat. I början fick jag intrycket att Melinda var någon slags auktoritet i ämnet, fosterhemsplaceringar och omhändertagande. När jag förstod att det var hon som var fostermamman började jag förstå hennes personliga engagemang. Men tyvärr började jag redan rätt tidigt att ifrågasätta drivkraften bakom hennes engagemang för allt kretsade kring hennes känslor, hennes ilska, hennes besivikelse och väldigt lite kring orsakerna som ledde till Lilla Hjärtats bortgång. Tack och lov har det funnits förnuftiga människor involverade i efterspelet som lett till Lex Lilla Hjärtat.
      Det som skaver är att hennes lön består av samarbeten som involverar inte bara egna barn utan även fosterbarn. Hennes lön består även av den djupt tragiska händelsen Lilla Hjärtat, och det är vad hon väljer att skriva om och hur som är problematiskt. För det handlar om hennes känslor och hon spelar på hur föräldrar känner inför barn som far illa, vilket är högst medvetet för hon vet att det är det som säljer. Hade hon skrivit enbart om utredning kring Lilla Hjärtat och hur socialtjänsten brustit, då hade det varit en helt annat sak, men den boken hade inte sålt i stora upplagor och hon hade inte fått glänsa på boksläpp.
      Melinda är en produkt av samtiden, hon är en opportunist och hon kapitaliserar i andra människors känslor och i att exponera barn, både egna och fosterbarn. Det är vad som skaver.
      Så gärna gräv runt Melisa. Personligen ifrågasätter jag hennes lämplighet att vara fosterförälder. Den första lagstiftningen vad gäller barn på sociala medier som jag vill se är just ett fullständigt förbud att ens berätta om fosterbarn på sociala media. Det borde vara sekretess på samma sätt som patientsekretessen inom vården.

       Det har skavd länge för mig med när det kommer till Melinda. För mig är det något med mängden barn, båda fosterhemsplacerade och egna. På ett tidpunkt kommer det ju inte gå att hålla kontakten med barn som har varit placerat hos henne och de egna barnen och följa upp alla. Inte helt olikt familjen annorlunda. När det hela tiden behövs nya barn in och en så otroligt kommunicerar att barnen är livet etcetc, nej det är lite märkligt. Pappapappadotter är oerhört obehagliga.

      Amanda:
      Det var väl statsministerns fru som vigde dem. Kanske därför han satt med i vagnen.
      Men jag håller med … nått skaver

     Det klipp med Melinda och make från TV4 morgonsoffan gav mig en stark känsla av att det är mer än en sak som inte står rätt till… De verkade otroligt obekväma och inte harmoniska. Både i sitt sätt och i sina svar.

    Ladda Dahmer? Var tog hon vägen och apansattigranen?

    Catten som hade en massa ungar med olika pappor.

    GRÄV i de märkliga papoapappadotter. Barnen, samarbete med Melinda, varför umgås de med Tingelinn, deras resor mm.

    Anna Book

    My Martens

    systrarna Graaf

   Ja mer gräv om Vanja… Hon känns sååå obehaglig och manisk på något sätt.

    Jaaaaa, fejk-drottningen no 1 måste granskas mer! Herregud vad hon är fejk, manisk och slingrig. Hetsigare och mer hysterisk människa finns inte. Hon har fortfarande inte förklarat varför hon & Niklas skulle ta ut löner från sin start-up innan den ens funkade. Och har mage att säga att hon inte fick en krona från WOA.

    Förstår såklart dramat med NFTs…
    Men vad är det mer? Ni säger att hon är manisk, hal å fejk. Utveckla gärna!

   Tänker då och då på Catten. Ett sånt kaos det var. Rättegångar och så mycket strul fram och tillbaka. Hon var ju alltid här inne och kommenterade också. Vad gör hon nuförtiden tro? Hur gick det med Frivården, skadeståndet och allting tro?

    Undrar också ofta vad som hände med Catten och hennes skandaler. Har hon betalat något skadestånd än liksom?

    Catten har en alldeles egen tråd på Flashback där de håller koll på henne och aktiviteterna.
    https://www.flashback.org/t2669218p1093

  Tack själv Camilla för svar, vi saknar dig och vi vet vad du egentligen går för!
  Kram från Göteborgaren

  Detta inlägg är alldeles för rörigt. Och ja det är för mycket text. Det är alltid bäst att hålla sig till ett ämne i taget. Välj EN sak att fokusera på i varje inlägg så blir det ”renare”, och lättare att kommentera.

   Tack!
   Spontant, vems frågor hade du varit mest intresserad av? Ni andra får också gärna svara om ni vill. 🙂

    Tycker Göteborgaren sammanfattar det rätt bra. Det är de megalomanistiska flunsorna som är skojigast att läsa om; Blondinbella, Paow, LD, Katrin Z, Anna Book, Jeanette Svedberg, Kissie osv. Men också bra när du uppmärksammar skojare som säljer skit (vad hette han fåntratten som var tidig med dropshipping?) och inte följer marknadsföringsregler. Och bra att du uppmärksammar när anorektiska flunsor lägger upp bilder i pro-ana poser. Du behövs!

    Satu Nordling Mybabydolls konstanta exponerande av sina tydligt obekväma barn med påklistrade leende varje morgon de tvingas önska mammas följare Godmorgon. Något obehagligt och narcissistisk över henne som inte går att sätta fingret. Hon exponerar sina barn redan innan de ännu är födda och publicerat utelämnade bilder och texter dagligen om barnen.

     Håller med – det är helt bisarrt…..hon är definitivt en av dem som borde granskas vad gäller exponering av barn. Hennes snart 12 barn blir uthängda dagligen!

  Älskar Gabriella Joss frågestunder 🩷

  Stör mig på folk som ger sig ut med febriga barn. Måste Johanna Kajson berätta att barnet har feber? Resa runt och smitta andra. Okej, med bokad resa hade jag också åkt MEN inte berättat för andra. Som under pandemin när många smittade loss andra. Usch. Använd folkvett eller smyg tack 😂.

  För många boktips att läsa på en gång – och den viktigaste missad. Agneta-böckerna av Hamberg.

   Spyr åt frågestunden pga rövslickandet till privligierande flunsor.

    Men vad hände med texten här Camilla? Pallar inte läsa allt men Diana skrev INTE det där i sin story. 🤣
    ”Jag är världens nörd bakom skärmen och äter grönsaker som en galning för att hålla magen bra i linnekläder (lol)”

     Men åh, skulle inte vara ett svar på någons kommentar

  Hand upp alla som läste rubriken och trodde det äntligen skulle komma svar på frågor om bloggbevaknings framtid 😅

  Det här inlägget var tyvärr lite för rörigt/ointressant för min smak. Men det är ju inte värre än att man får scrolla förbi ibland, allt kan inte passa alla.

   Tack för påminnelsen, det inlägget kommer idag. Jag har precis skrivit klart det. 🙂

  Linn känns lite irriterad i sina svar till följarna, vilket hon inte brukar göra

  Jag saknar de delarna av bloggen som faktiskt var ”grävande”, när något nytt avslöjades. De inläggen får gärna innehålla längre och förklarande texter.

  Inlägg som detta, som i praktiken är ett ”vad händer på instagram” behöver inte särskilt många ord. Nästan tvärt om, det är så det blir rörigt och (för mig) helt ointressant.

  Dvs. fler ord utan substans gör inte innehållet mer intressant och det känns faktiskt helt onödigt att lägga ner så mycket tid på text som inte säger särskilt mycket.

  Till sist, jag läser gärna rapporterande texter, men utan värderingar eller dumförklaringar av personerna du skriver om. Dels har du alldeles för ofta för lite på fötterna, eller har missuppfattat vad personen skrivit (en spaning är att det är särskilt vanligt i ”tack för tips-inläggen”) och dels skapar det redan inledningsvis en oerhört hätsk stämning som i många fall är helt onödig. Jag saknar sakligheten.

   Skrolla dig bakåt några veckor, det är precis det jag håller på att ändra fokuset till. Jag har publicerat fler minigräv och granskningar sedan dess än jag gjort på typ två år, men önskemålet är noterat. 🙂

  Ganska bra inlägg men tycker att det var lite för ointressanta och tråkiga frågor och ointressanta ”flunsor”. Hade det varit roligare frågor som besvarades hade såna här inlägg varit mycket bättre. Den enda frågan som kändes lite skoj att läsa om var Gabjoss svar på varför de gick så fort fram.

  Jag vet inte hur jag ska kommentera utan att låta missnöjd, för det är jag inte. Det märks att du har tagit till dig av kritiken om färre men längre inlägg. Det är jättebra. Dock känns det för mig som att det inte alltid är mer innehållsrika inlägg, utan enbart mer text. Det känns som att du säger samma sak flera gånger i samma inlägg bara för att få in mer volym. För mig har det blivit jobbigare att läsa. Jag saknar också grävet och djupet. Inte långa funderingar om huruvida Linn bloggar bara för att kunna lägga upp 34 bilder från poolen istället för 10. Det blir liksom platt och tomt trots att det är långt.

  Linn känns ju som en helt normal människa. Ingen extrem längtan efter något som är så stor att månen inte täcker.

  Vad tycker ni om Sandhra?

   Jag tycker ingenting om henne. Varken bu eller bä. Det enda jag känner är att jag är glad för hennes skull att hon lämnade Calle-ponken, för han är så sjukt creepy.

    Tycker nog snarare att det är hon som är creepy.

  Jag gillade detta inlägg! Bra att få flera frågestunder på en gång. Jag följer bara influencers genom denna blogg (för att ha koll på denna del av vår samtid), så jag gillar lite blandade inlägg. Såklart är det toppen med granskningar och bevakning, men precis som en traditionell dagstidning eller nyhetskanal så kan det givetvis inte komma stora avslöjanden varje dag. Jag tycker det är bra med färre inlägg så att tiden kan läggas på mer bevakning och granskning av influencers, men hoppas att den här typen av ”rapportinlägg” om vad som händer i influencervärlden också får vara kvar.

   Med färre inlägg så kommer ju också möjligheten att diskutera ett ämne nästanfärdigt! 🙂

  Jag vill veta hur lång tid det tog att skriva av boktipsen 😛

   Det var ju hennes följares boktips. Som hon sammanställt.

    Ja? ”Skriva av”, dvs sammanställa. Hen undrar hur lång tid det tog.

     Ah okej. Det har jag såklart inget svar på, så undra vidare.

  För min del hade det varit intressantare om du djupdök i 1-3 utvalda frågor och bad om våra reflektioner, som Grääs svar om ozempic och detta som jag tycker är intressant:

  Fråga 1: En grej du hade sagt till ditt 20 åriga själv?
  Svar: Slösa inte tid i onödiga relationer. Du kan inte fixa alla. Gå i terapi och jobba på dina trauman och generationstrauman så att du inte jagar efter det eller väljer fel partner. Sluta sätta alla andra före dig själv. Det är okej att sätta sina egna behov först. Om din bägare inte är fylld kan du inte fylla någon annans.

  Kan jag vara den enda som inte blivit helt såld av ”Det slutar med oss”. Jag hade liksom förväntat mig mer när alla höjer den till skyarna.

   Menar du boken? Ja uppföljaren var kass men hon hade ju inte tänkt skriva den ändå utan gjorde det endast för tiktok fänz ville ha uppföljare

    rättar mig själv, det slutar med oss är ju första boken, den var okej, men ja inte så bra. Himmel under Alaska var så mycket bättre.

     Gillade inte alls himmel över Alaska. Förstod inte alls hypen. Platta karaktärer, upprepande och ganska dålig story också.

   Läser aldrig fler böcker av den ”författaren”. Pyspunka..

   Håller helt med. Blev så besviken haha

  Cam, vad hade du för alternativa yrkesdrömmar? Vad fick dig att börja med just bloggbevakning?

   Hon har ju jobbat som musikjournalist tidigare, bland annat.

  Håller med i det folk redan skrivit.
  Vill förtydliga några saker.
  Håller med om att det är ointressant att läsa specifikt om Lovisa Worges ryggrad men hela pro ana diskussionen är viktig så den vill jag läsa mer om.
  En annan fråga är influenserföretag. De bryter mot diverse lagar, drivs av människor som inte kan driva företag men framförallt de lurar lättlurade konsumenter att köpa skitprodukter med falsk marknadsföring. Såg förresten att Aftonbladet har ett inlägg om myggplåstren idag.

   PS glömde säga att du hör ett bra jobb och du behövs.

  Drottningen (förlåt, hon är ju en PRINSESSA.. iaf i sina egna ögon) av adlinks i sina svar är ju ändå Linnsan (Tiingelinn).. 🤣

  Läser gärna en granskning om Thomas Kaya!

  Inte kommit över att jag blev så besviken att en sådan stor sak som ett barns födelse och dom gjorde det till en tävling. Inte ok.

  Men vad hände med texten här Camilla? Vet inte om resten stämmer för orkar inte läsa allt men Diana skrev INTE så i sin story. 🤣
  ”Jag är världens nörd bakom skärmen och äter grönsaker som en galning för att hålla magen bra i linnekläder (lol)”

   Jag använder ibland AI till transkribering av inlägg med mycket text och missade det misstaget.

    Det är SÅ viktigt att läsa igenom ordentligt. Tänk på inlägget om barnboken som blev helt tokigt. AI-hallucinationer är fortfarande vanligt, eftersom språkmodell era ju inte vet vad de varken läser eller skriver. Läs igenom, redigera, låt ligga och läs igenom igen.

     Ja man kan inte lita på sanningshalten i AI. Jag gör ofta det misstaget tyvärr. Det är bra som hjälpverktyg men inte mer än så. Det mänskliga ögat och intellektet är supernödvändigt än, tack och lov.

    Jag tänkte Men jisses, vad svamlar hon om? Hon vill besöka sin farmor, sälja grejer på auktion, köpa grejer till sina rötter, ge bort så mycket pengar att hon går back ”Och att mina barn ska vara i Sverige för alltid.” men själv ska hon bo i Spanien på heltid. 🤣

     Jag tänkte samma. Skrev hon verkligen så eller var det alltså AI som fick det till det?

    Hela texten om Diana är full med missar, känns inte som du läst igenom ens en gång.

    Om ai skriver texterna kanske det ska framgå😊 på tal om att inte ta cred man inte ska ha.

  BRA! Hellre färre inlägg per dag/vecka och bra innehåll!

  Konstigt, som en skumläsare läste jag rubriken, och trodde det var frågor till dig.

  Hajade inte till förens jag läste att ni hade gift er, men har inte följt bloggen slaviskt på länge, så Jaha okej, kul.

  Sen läste jag ”han tycker om mina barn”, du har ju inga barn.. ljuger hon? Skrev hon fel. Nej, det handlar inte om henne.

  Det känns som att det finns flera profiler där ute du vägrar granska, och knappt skriva inlägg om. Det är lite trist. Är det för att det är vänner till dig, eller är du rädd för vad det kan innebära för dig? Bara nyfiken.

   Håller med. Det är många rejäla skandaler som inte lyfts alls. Ibland känns det som du skriver om dom du följer bara, även när det tipsas om annat. Vankas stora fadäs borde exempelvis blivit hur många inlägg som helst men hon ”kom undan” väldigt lätt. Medan andra skrivs pärm typ varje dag.

   Håller med. Jag hade gärna sett en granskning eller iaf ett inlägg om Emma Hallberg. Känns som att debatten kring blackfishing har dött ut lite, men tycker fortfarande att det är viktigt att lyfta i ett forum som detta. Hon har ändå >1 miljon följare där majoriteten tror att hon är svart eller mixad p g a hur hon framställer sig själv… och därmed i princip snor intäkter från —via företag som på riktigt vill göra t ex samarbeten med— influencers från olika bakgrunder

  Jag tror att de flesta (kanske) följer influencers på IG själva och redan har läst det du visar i ett sånt här inlägg? Att dessutom upprepa allt i text efter själva inlägget känns som dubbelt onödigt. Jag gillar inte såna här inlägg, det är bara utfyllnad. Om du hade gjort en egen analys och vad dom svarade, typ, så hade det varit mkt mer intressant än att bara kopiera från IG.

  För en annan som inte har instagram så uppskattar jag såna här inlägg. Fånigt kanske men du är min enda väg ut i ”sociala medier-världen”.

   Samma här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *