Paow anklagar influencers för att köpa följare

Att många influencers förmodligen köper både följare, likes och kommentarer till Instagram är ingen hemlighet, men jag är inte helt säker på att dessa två som Paow pekar ut gjort sig skyldiga till det. I alla fall inte här.
På Instastory menar Paow att både Diana Baban och Sara Bolay köpt följare och visar statistik från sidan ”Social Blade” där man kan kolla sådana här saker, och jag håller med om att det ser en smula anmärkningsvärt ut.
Men…
Om vi kikar lite närmare på detta så finner vi följande:

Diana Baban fick 136 000 st nya följare mellan den 6/10 2018 och 1/1 2019.
Vad hände under den perioden?
Jo – det här!  Jocke fullkomligt dränker sina sociala medier med bilder och taggar på Diana som del av  ett skämt – väldigt internt skämt. 🙂

Sara Bolay fick runt 100 000 st nya följare mellan den 1/10 2018 och 28/12 2018.
Vad hände då?
Jo, det här! Ex On the Beach börjar sändas och Sara är en av deltagarna.

Så att både Diana och Sara fått massor av nya följare under dessa perioder – det är alltså inte enskilda dagar som visas här – är inte helt konstigt, och jag tror att Paow hänger ut dem helt felaktigt här.

Tack för tips!

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men kan inte Paow bara växa upp? ? hänga ut folk hit och dit. SNARK!

    diana var också med i ex on the beach

      Vem sa att hon inte var det?

        Tror personen bara ville upplysa camcam om det 🙂 att det också kan vara en anledning till den höjda följarsiffran. Du behöver inte hugga.

    Har du grävt mer om Mona rättegång mm ?

    Jävla idiot som alltid söker uppmärksamhet. Kanske därför ingen vill umgås med henne, VÄX UPP!

      Det där tycker jag inte är OK att skriva.

        Ok

        Varför inte H? Förklara gärna.

          För du låter som en tweeni aka onödigt aggressiv samt börjar med ”jävla idiot” och fortsätter med rätt elaka saker, är lika okej som det är Paow gör.

          (Är inte samma Anonym)

          ”Jävla idiot…” Lät det bra eller?

            Nej, verkligen inte

    Helt fascinerande när folk bara vägrar bli vuxna… trots ålder. Palla Paow liksom?

    Det känns så ledsamt ändå att Paows ända kramphandtag i branchen är att ställa upp i dokusåpor och hänga ut andra deltagare när det går bättre för dom än för henne. Det måste vara så otroligt negativt i hennes liv att konstant tävla mot andra och leta reda på sånt här för att kunna hänga ut dom – vad är ens målet? Dom kommer förmodligen bara att få fler följare av det och Paow får inget annat än att folk ruttnar ännu mer på hennes uthängningar.

    Jag känner inte Paow personligen men varje gång jag ser henne i tv-rutan så ser jag bara en människa som skriker osäkerhet och allt känns bara så sjukt deppigt kring henne. Hon är så duktig på att hänga ut, klanka ner på andra och vad ”lite” dom har åstadkommit etc… Det måste vara så dränerande att vara så otroligt negativt inställd hela tiden!

    Tror hon är sur pga. av att hennes siffror på socialblade bara går ner fast hon var med i ex on the beach 😉
    Blir väl liknande uthängningar av Ph deltagare framöver. Tycker det är sorgligt att hon fortfarande får jobba i tv när det klar och tydligt har visat sig att hon har drogproblem.

      Sant… Hon ligger på ca -1500 följare i månaden…

    Ska inte Paow vara med i trolljögarna nu??

      Tyckte med de ser ut så hon mfl yt personer. Synd att de ej verkar ta upp ”vanliga” människor som råkar ut för näthat

      Med tanke på all näthat hon sysslar med så tycker jag det är ett stort FUCK You mot folk som drabbas på riktigt. Sen så är jag inget stort fan av Paow så jag är väl rätt partisk

    Heter hon banan i efternamn på riktigt?

      Snälla… Baban står det.

        CamCam skrev Banan i inlägget, så det var inte en orimlig fråga

          Ja men det är ju uppenbarligen fel då det står Baban på alla andra ställen i inlägget.

            Ibland får man tänka lite själv liksom ?

            Men förlåt för att jag frågade och för att jag missade andra stället hela namnet skrevs ut. Camilla får gärna ta bort min fråga om den nu var så fruktansvärt dum. Herregud…

              Det är lugnt Anonym. Folk hugger så fort de kan här inne nu för tiden. Ta det inte personligt, de har ett otroligt tråkigt liv eller är oerhört bittra över något och tyvärr går det ut över folk de inte kan se bakom skärmarna ?

              Men du behöver väl inte ta det så personligt, så hårda var ju inte svaren som du fick 🙂

                Mår du dåligt? :'(

          hahhahahhaha banan ???

    Helt rätt!

    Paow har fel.

    Om jag inte minns fel sa till och med Jocke att Diana hade fått precis så många följare under denna perioden pga kärleksskämtet som pågick ett bra tag.

      Och nu är Diana plötsligt ihop med Ben Mitkus ??? Hur långt kan man gå för att bli ”känd” egentligen?

        Diana som i EOTB jämt proklamerade att hon minsann bara är ihop med ”riktiga män” och inga småpojkar (Inget mot Ben men han är väl inte den första som ploppar upp när man tänker på den beskrivning Diana brukar ge av sina killar.) : )

    Så tragisk hon är. Kan hon inte försöka fixa till sitt eget liv istället?

    OT men är allt bra med Tyra? Hon ser jätte sjukt ut och updateringar verkar manisk…

      Hon ser väldigt neddrogad ut. Var i chock när jag ser bilderna hon har lagt ut, ser tyvärr ut som en missbrukare, sliten, tomma ögon, håret ser slitet ut. Det är synd om henne och jag hoppas att allt vänder en dag, men bilderna visar på missbruk.

        Men lägg av. Riktigt fult att döma ut henne som missbrukare pga utseendet i ett offentligt kommentarsfält.

          Men vakna! En blind ser att Tyra är påtänd…

            Nä? Tycker inte alls hon ser ”drogad” ut. Wtf..

              Fick en chock när jag såg hennes senaste bilder! Hon ser ut att ha åldrats tio år sen hon publicerade sist. Hoppas hon får hjälp att må bättre

    Asså jag fattar om paow och folk skulle tro att Sara och Diana köpt följare om dom fått typ 100 tusen på en dag men det är liksom flera månader det handlar om i båda fallen. Dessutom i samband med att dom varit med i ex on the beach igen så det är ju inte så konstigt.

    Det ser dock ut sådär när man köper följare från vissa ställen..att de sprider ut följarna för att inte instagram ska blocka.

    Jag tror lätt att de har köpt följare.

      Det ser även ut så om man fått följare pga att man varit offentlig.
      Varken du eller jag vet.

    Lite konstigt av Paow att hävda detta, när hon själv har 168k följare men knappt 5000 likes på sina bilder. Och på många bilder inte ens 2000. Om det är någon som köpt följare så lär det väl vara hon då, om man ska basera det på lika lösa grunder som hon baserar sina anklagelser på.

    Märks att hon är avundsjuk på långa vägar. Paow har synts i det mesta nu och trots det ökar inte hennes följarantal utan tvärt om, går neråt istället. Tror folk helt enkelt tröttnat på den människan nu. Man hade ju kunnat tycka att man som 25-åring (tror hon är det?) skulle växa upp och bete sig som en vuxen människa men tydligen inte.

    Det jag funderat lite på är hur Paow tjänar pengar, hon bloggar väl knappt längre? Sen så verkar hon inte få så mycket sponsringar heller.

      CamCam, snälla ta bort den här kommentaren. Inte alls okej!

    Anonym, anynom och Anonym (samt Anonym inte att förglömma) – KAN ni inte hitta på egna ”namn” när ni skriver kommentarer??? Bara nåt, vad som helst!!! Nu skriver femtioelva olika personer under ”anonym” och man vet inte vem som svarar vem eller om folk svarar sig själva eller……. SÅ TRÅKIGT!!! (dessutom).

      Anynom tror jag inte jag sett här, dock… Felstavning av mig…..

      Jag hade namn förut men efter portalbytet sparas inte namnen automatiskt så då är jag anonym. Så lat är jag?

        För mig gör de det, konstigt? Prova fyll i nån random epostadress och se om det hjälper 🙂

          Testat. Funkar inte. Inte från någon av alla enheter jag kan surfa på

    Har Paow en autism diagnos? ? Hennes beteende och personlighet har tydliga autistiska drag, tycker jag.

      Varför?

        Hennes hanterande av konsekvenser, bland annat.

          Tror inte det riktigt är såhär enkelt att ställa en diagnos på någon man inte känner.

            Nej, jag spekulerar bara

              Men sluta med det/spara dom tankarna i huvudet. Finns ingen anledning att sitta och spekulera i vad folk kan tänkas ha för diagnoser

                Nä, men paow har nog en hel del.

    åh va jag e glad att jag inte jobbar som influencer!! skulle bli så stressad av att följa sin statistik o räkna följare o sånt! snacka om att skapa magsår!

    Det Paow inte verkar fatta är att gapet mellan datumen till vänster är perioden då ett konto varit privat. Socialblade kan inte analysera statistik från sådana konton. Det är först när kontot öppnas som sidan analyserar och BOM smäller ihop alla siffror för en period ?

    Om man kollar på grafen på Social blade säger den något annat.. Det hände under EN dag, om man kollar på grafen hade Diana 60,616 följare på lördagen den 6 oktober och den 7 oktober hade hon 196 929 följare. Hon fick alltså 100K+ på EN dag… Det hände INTE under en period från Oktober till Januari. Samma sak med Sara.. Den 5 okt hade hon 61,334 följare, 6 oktober hade hon 113 750 följare..Den 8 oktober hade Sara 118 645 följare, dagen efter 157 671..

      Va, vad pratar du om? Tittar du ens datumen längst till vänster? Det står på Dianas 2018-10-06 och sedan hopp till 2019-01-01. Så hon stängde sin profil 6/10 och öppnade upp 1/1 och där emellan hade ju Jocke sin lilla kupp med Diana. Du vet snorisarna blev garanterat så nyfikna. Likadant med Saras öppning och stängning fast bara andra datum (2018-10-05 till 2018-11-15 och sen igen 2018-11-16 till 2018-12-28). Hoppas jag skrev alla datum rätt nu. Jobbigt att skrolla upp och ner haha!

    Att få 130k följare på en dag för Jocke lagt ut lite saker…nja det köper inte jag iaf. Helt klart en kombo med både köpta o vanliga följare. Även om det kan tyckas omoget av Paow o skriva detta så har hon ju varit med ett tag o vet väl hur det funkar. En lögn om detta ger ju inte Paow extra fördelar så det stämmer nog.

    Jag försöker hålla kolla och använder olika verktyg för att spåra de här aktörerna.
    Såhär tror jag det är: Baban har ett låst konto, vilket gör det svårt för tredjepart att spåra förändringar. Men jag hade ganska bra koll när Jocke länkade henne mycket och är ganska säker på att hon hade runt 150k följare då, och ökade ungefär 50k. Jag tror helt enkelt inte Socialblade har hängt med här, eller att det blivit fel, i det stora hoppet. Det är också rimligare att tro att hon ökade 50k.

    Angående Sarah Bolay är det värre. Enligt de verktyg jag använder var det verkligen från en dag till en annan, den 20-21 december, som ganska exakt 100 000 nya följare kom. Att man dagarna efter kan se att hon långsamt tappade tusentals följare tyder på att de var köpta och att instagram rensar ut dem efterhand.
    Ex on the beach brukar inte ha sådan extrem effekt så snabbt.

    I ena fallet legit, i andra fallet köpt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.