Monas Universum är verkligen BRA på att respektera andra människors integritet

Mona hjälper sin kompis ”Trettonbarnsmamman” som precis genomgått en sponsoperation och tar med henne till Apoteket.
Där står hon bakom en kvinna i kön som hon anser hämtade ut HUR mycket medicin som helst för endast 1 kr.
Detta fotograferade hon och publicerade på sin blogg.

Av bilden att döma så hämtar hon bland annat ut morfin (samma som jag ätit) och laxerande medicin.
Oxynorm som morfinet heter används bland annat till cancerpatienter, och laxermedel är ett måste eftersom man blir så hård i magen av den.
Det kan alltså mycket väl vara så att kvinnan framför Monas i kön hämtar ut mediciner till en cancersjuk patient – hon själv eller en närstående – och Mona har mage att smygfota henne och lägga upp bilderna på sin blogg.
Om hon nu fascinerades så mycket av detta – hade det inte räckt att bara nämna det hela med ord?

Men det är inte första gången Mona går över gränsen vad gäller integritet.
Hon har två gånger tidigare bland annat fotograferat sin tonårings stringtrosor och publicerat på sin blogg.

Tack för tips!

246 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan också vara inför en bröstoperation, sånt där köpte jag inför min… inte för att det förringar Monas beteende såklart.

      Mm men med tanke på hög nivå på högkostnadsskyddet så är drt en person som behövt mycket medicin tidigare under året.

        Behöver det inte alls vara. En vän till mig fick leukemi och bara en av de medicinerna kostar 14.000:- per burk. Hon passerade skyddet raka vägen.

          Jag var nog otydlig i min kommentar, jag menade att om man inte tidigare behövt medicin kan man inte betala 1kr för medicin inför en enstaka operation eftersom man då inte betalat de 2200kr (är det väl nu?) som krävs för 100% subvention. Jag är kroniskt sjuk och har också varit med om att behöva medicin som direkt kickar upp högkostnadsskyddet men det blir ju då att betala hela beloppet upp till högkostnadsskydd den gången (eller dela upp på avbetalning, jag vet att det går också).

        Jag har en neurologisk sjukdom och hämtade ut en medicin till fullpris för nån vecka sen. 1300 sek bara för den. Då kommer man snabbt upp i högkostnadsskydd. Tacksam för det, så tacksam.

        Däremot så tycker jag det är lite väl lyxigt att man har gratis tandvård tills man är 23 tex. Många i den åldern har ännu ingen familj men jobbar och har helt ok lön. Då hade jag hellre sett att tex pensionärerna haft fri tandvård eller nåt annat som gynnar de som är mer utsatta.

          Många i den åldern är dock även studenter och studentekonomin brukar inte vara så tillåtande gällande större utgifter så som tandläkarbesök.

            Jo jag vet att det inte gäller alla i den åldern, var själv student när jag var 23 (och flera år framåt). Men om man börjar plugga när man är 24 då och har ett bra jobb när man är 22? Jag vidhåller att det är en konstig ålder att lägga gränsen. Jag blev tex sjuk när jag var 28 och hade småbarn, och det var ekonomiskt mkt tuffare än när jag var 23 och bara hade mig själv att försörja. Gick inte till tandläkaren alls, fanns inte pengar. Tyvärr, för visst är det viktigt för alla

            Men med tanke på allt det dras in på, som Lss, förlossninsvård, gamla som tvingas bo hemma alldeles för länge för att det inte finns plats på hem, osv så känns det rimligare att lägga pengarna där än att sponsra min 23 – åriga kusin som tjänar multum inom industrin och drar till Thailand i en månad snart. Då hade gränsen vid 20 varit vettigare.

              Men det är vanligt att ha barn även vid 23. Samt vissa är studenter och har barn. Konstig saknat gnälla på kan jag tycka…

                Kan ju inte vara vanligt att ha barn vid 23… Det finns dom som har, ja, men vanligt? Nja. Medelåldern för första barnet är lite under 30. Vet själv ingen som varit under 25.

                  Men snälla. Att få barn från 17 och uppåt är knappast ovanligt.
                  Var lever du någonstans?

                    Det är väl ingen som påstått att det är ovanligt att barn vid 17 och uppåt. Frågan var väl snarare när det är mest vanligt att få barn och då är ju snittåldern betydligt högre.

              Vettesjutton vad din 23-åriga kusin har med detta att göra…

              Din 23-åriga kusin representerar ju inte varje individ inom åldetsspannet 20-23? När jag var 23 fick jag ut ca 6000kr efter skatt (heltidsjobb) så det är ju långt ifrån alla unga som kan hämta ut multumlöner. Och jag vet inte, känns som en väldigt världsfrånvänd kommentar, med tanke på hur minimilöner sänks och hur svårt det är att få ett faktiskt jobb för unga (&äldre) idag.

              Sedan kan man ju ha en åsikt att tandvården inte borde täcka så långt upp i åldrarna, men använd då ett mer sanningsenligt resonemang

                Sanningsenligt resonemang? Världsfrånvänd kommentar? Jag sa ju att jag själv var student vid 23 och vet att man inte badar i pengar i det läget. Jag hade dyr hyra och löjligt dyra kursböcker, men bara mig själv att ansvara för (har man barn o är student så är ju summan en annan). Det låter för övrigt extremt att ha fått ut 6000 efter skatt på heltid även om man har minimumlön. Arbetslösheten är dock inte alls jätrehög idag och även om det inte är drömjobbet så finns det jobb för många.

                Nej självklart är alla inte som min kusin, men iaf i det område jag kommer ifrån (mindre stad) så är det många som vid 23 har eget hus och jobb i vården/industrin sedan iaf ett par år. Det är väl jättebra, men ska samhället verkligen bidra till att de kan gå till tandläkaren gratis? Med tanke på hur det ser ut i samhället nu så känns det inte vettigt att man sätter gränsen vid 23 för tandvård när myndighetsgränsen ligger på 18, man vanligen går ut gymnasiet vid 19/20 osv. Det är nog ganska många miljoner som hellre hade fått läggas på exempelvis fattiga pensionärer (givetvis är det inte alla som är det, men de som är fattiga och passerat pensionsåldern har ju vanligtvis svårare att göra något för att förändra sin ekonomiska situation än en 23-åring) eller något annat utsatt område. Ni behöver inte hålla med. Men jag tycker att det var en märklig gräns att sätta.

              Heter din kusin Emil?

          M: Vill påpeka att väldigt många i 23-årsåldern pluggar och då kan ekonomin vara ansträngd.

            Såklart kan ekonomin vara ansträngd vid 23…men misstänker (hoppas!) att behovet är ganska litet också. En reform som kanske inte kostar så mkt. När man hunnit leva 65 år är behovet sannolikt större. Och när den generationen växte upp hade vi inte dagens tandvård. Vad som är rätt? Ingen aning!

              Tänker att det kanske inte är en fråga om antingen eller utan snarare både och. Vore ju bra om både unga och äldre fick åtminstone rabatterad tandvård. Problemet är väl att finansiera det, som med allt annat.

          Var i Sverige över julen och behövde gå till doktorn med min son som hade hosta – och blev så häpen att jag fick betala nästan 300kr för medicinen (svenska medborgare bägge två). Är det så i Sverige? Att till och med för barn kostar medicinerna? Nu har just vi råd och det var inga problem att betala men tänker på dem som kanske inte har råd med 300 kr bara sådär?

          Här i England är sjukvården gratis, alltså vi vuxna betalar inte för att bli sedd på vårdcentralen och barn/gravida etc betalar inte för mediciner. Är man ’vanlig’ och får betala för medicinerna tror jag högkostnadsskyddet ligger på runt £8 nu.

          Jag betalar inte ett endaste pund för min MS medicin och diverse tillbehör som behövs, och får det hemlevererat till dörren ☺️

            Ja, du betalar för din medicin tills du har uppnått högkostnadsskyddet. Däremot är exempelvis insulin gratis om du är diabetiker, förmodligen skulle din MS medicin vara gratis även i Sverige.

            Jag har betalat £8 för medicin de få gånger som jag har behövt det i England (jag är också boende i England), som antibiotika etc. Men mina läkarbesök hos husläkare är gratis. Samtidigt så går ju tydligen NHS på knäna här nu, så det finns för och nackdelar med allt.

              Jag har haft två olika mediciner för MS och betalat för båda två tills jag kom upp i frikortet.

            Jag bodde också i England ett tag, i fyra år, och var smått chockad när jag flyttade hem igen och fick betala så mycket för att träffa läkare och hämta ut mediciner. Just NHS är en av sakerna jag verkligen saknar med England.

            Mediciner som ingås i läkemedelsförmånen är gratis för barn så isfl fick ni utskrivet något som inte ingår där. Dumt.

            Hostmedicin kostar även för barn..

              Nej

                Jo det gör det. Åtminstone molipect och cocillana (stavning?)

            Mediciner för barn är gratis i Sverige numera (upp till 18 år).

              Fick betala 140 kr för sonens maskmedicin häromdagen. Tabletterna var slut och för att få flytande fick man betala. Har dock aldrig hänt förut.

              Inte alla. Jag fick betala för coccilliana (vet inte hur det stavas?) till ett av mina barn för 3 månader sedan.

            Har aldrig betalt medicin för mina barn. För vuxna får man betala en låg patientavgift 150-200 spänn. Barn inget. Vi har det så löjligt bra, blir provocerad av folk som gnäller på svensk sjukvård. (Inte du då alltså)

            Att du är svensk medborgare ger dig inte per automatik rätten att ta del av den svenska välfärden (där bl.a sjukvård ingår) utan det är din hemvist som avgör i detta fall. Du måste vara registrerad på försäkringskassan (sker inte längre per automatik) och baserat på det du nämner om att du får medicin i uk samt att du har ett barn skulle jag tro att du troligtvis är registrerad på FK:s motsvarighet i uk samt har din hemvist där och därför har du tekniskt sätt ingen rätt att ta del av välfärden i Sverige utan det är uk som ska stå för den, men i.o.m att uk fortfarande är en del av EU har du pga det samarbetet rätt till vård.

              Menade inte heller att det var min, eller min sons, rättighet. Uttryckte bara min förvåning över att det kostade såpass ’mycket’ och undrade om det alltid gör det.

              Men ja, UK är fortfarande medlem i EU och förhoppningsvis stannar vi där också ☺️

                Men då vare kanske inte jätte relevant att du nämnde att ni var svenska medborgare?

                Hur fungerar det med t.ex. föräldraledigheten i UK.
                Har för mig att jag ”blev förvånad” ang. den…..
                Eller dagisavgiften?

            Hostmediciner går utanför högkostnadsskyddet, det är TLV som bestämmer och av ngn anledning subventioneras inte dom

            All medicin man får på recept är väl gratis för barn i Sverige? Du kanske intr fick den på recept?

          Tandvård ska för det första inte vara en klassfråga. Alla ska kunna gå till tandläkaren och det enda som är rubbat är att tandvård inte ingår i övrig vård. Men om man ska prioritera någon så är det väl isf de som ligger under en särskild inkomst och inte åldersbasera det hela just för att man är pernsionär. Jag vet flera pensionärer som har ut bra över standard medans yngre vuxna som är sjukpensionärer inte kan gå till tandläkaren av uppenbara skäl.

            Precis basera på inkomst och inte ålder! Jag känner en sjukpensionär som var tvungen att dra ut alla sina tänder när han var 57! Han hade inte råd att laga. 🙁

              Inte klokt. Tycker politikerna för länge sedan kunnat ordna billigare tandvård. Fasiken vad dyrt det är.

          Jag som 22 årig student är superglad över att jag kommer ha gratis tandvård tills 23, och troligtvis längre beroende på var man bor. Är väl jättebra att unga får den möjligheten? Istället för att ryka på svindyra tandläkaravgifter som tar halva Csn.

          What? Gratis till man är 23?! I min stad slutade det vid 20 års ålder. Skit dyrt att gå till tandläkaren…

            Det var 20 överallt innan men nu har det precis blivit 23

              Fel. Sörmland hade till 21 förut.

        Jag undrar mer ingående varför camcam ätit oxynorm?

          För smärta.
          Det är den enda medicin som fungerar på mig då jag inte tål tramadol.
          Som tur väl är så får jag sällan skov och drar mig in i det längsta att ta morfin då utsättningen är hemsk. Fick det även när jag opererade bildtarmen.

            Jag också fått för smärta. Men tål inte ta det i längre perioder. Fick en gång sådan abstinens. Kunde typ bara ligga på soffan. Men ingen fara om man tar det typ två veckor. Men efter några månader är det tufft att sluta.

              Jag mår riktigt dåligt efter bara några dagar men det är tydligen för att jag måste äta så höga doser när jag väl måste ta det. Usch! Riktigt hemskt är det!

            Om du följde med i aftermath av det blogginlägg du kritiserar, så var den medicinköpande damen tillfrågad om fotograferingen.

        Hon vet inget om personen. Kan vara en fattigpensionär. Så klumpigt skrivet av henne och onödigt.

          Vad är det som är klumpigt skrivet av henne menar du?? Tycker du inte som Mona att det är bra att vi har högkostnadsskydd och att det var bra att personen bara behövde betala en krona?! Men ja antagligen lite klumpigt skrivet förstås eftersom det verkar misstolkas. ? .. eller så läser vissa lite fel och klumpigt. ?

          Läs om och läs rätt. Damen var tillfrågad och fotot initierades iom att de diskuterade just högkostnadsskyddet

      Fast Camilla vinklar här – Mona har iNTE smygfotat någon kvinna, det är inte någons ansikte som Camilla blurrat! Vad Mona fotat var en apoteksdisk med mediciner och varor och en maskin som visar att hen endast behövde betala en krona för allt – vilket är bra och jag gissar att Mona menade att det är ju bra och fantastiskt. Camilla överdriver och vinklar för att få skamma och smutskasta..i vanlig ordning.

        Och att det går att få fram namn och personnummer på lappen för den som orkar?

          Varför skulle någon göra det? I vad ligger intresset för det? Du tycker inte att du överdriver något?

          Men snälla, NEJ! Nu är du löjlig, man ser inte alls något inte ens om man zoomar.. kanske om man zoomar 2000 MEN varför skulle någon göra det och vilja ta reda på det? Tror du läsare av hennes blogg tänker ”åh undrar vem det kan vara, måste kolla upp och se om det går att få fram vem det är” ? Fjantigt Camilla, göra höra av en fjäder för att du vill hitta fel och skamma och smutskasta Mona. Långsökt och lågt. Om det nu var så hemskt varför sprider du det vidare och ger folk idéer om att det går att få fram uppgifter? Det var ju fint av henne att ställa upp för sin vän iaf.

            Fast jag hade verkligen inte velat att varken jag eller mina mediciner ska läggas ut på en blogg för allmän beskådan om det finns minsta lilla chans att någon får för sig att faktiskt kolla personnummer. Dessutom vill jag heller inte behöva oroa mig att jag ska bli fotad när jag gör något så privat som hämtar ut min medicin.

            Varför kunde hon inte bara ha beskrivit händelsen istället, utan att lägga ut bild?

              Men nu finns det ju inget personnummer att kolla och har aldrig funnits att se. Varför skulle någon vilja kolla personnummer eller någons mediciner? Det är Camcam som skriver om vad det var för mediciner av någon konstig anledning, hon kollar det tydligen. Nej förstår om du ej vill bli fotad och nu blev ingen fotad heller. Bilden visar det faktum att någon kunde köpa mycket till en kostnad av endast en krona, vilket Mona självklart menar är bra och positivt inget annat.

              Bilder i blogginlägg blir lite trevligare och ger en dimension. Men det går ju alltid att hitta fel om man vill hitta fel och få klaga.

                I Monas blogg ser man lapp med både namn ocj personnummer. Men i vanlig ordning vägrar du acceptera att du är den enda med din åsikt. Hur många ip-nummer är du uppe i nu, stollis?

                  Ser inte ett smack

                    ”Varför skulle olika ipnr vara samma person, det kan du ju inte veta. Varför skulle bara en person skriva det och tycka lika och försvara?”

                    Fast nu är det glasklart att det är samma person med samma IP-nummer. Det är du som skriver alla dessa kommentarer som försvarar Mona, under alla inlägg om hennes blogg. Vet inte varför du har denna obsession, bara du som kan svara på den frågan. Tips: när du skriver en massa kommentarer, och låtsas vara flera personer, ändra ditt sätt att skriva och använd inte samma maner hela tiden. Då kan nån ev. tro att det är flera personer bakom dessa kommentarer. Nu ser man direkt att det är du, hur mycket du än tjatar att det är flera personer.

                    Inte jag heller! Camilla måste ha röntgensyn eller väldigt livlig fantasi.. eller ett väldigt agg mot någon helt enkelt, och letar med ljus och lykta efter fel och något att anmärka på.

                  Eeeh NEJ man ser ingen lapp med namn och personnummer! Varför ljuger du Camilla?! Och vadå stollis, vad var stolligt med den kommentaren? Ser inget som är det minsta stolligt, bara den sanna faktan. Varför skulle olika ipnr vara samma person, det kan du ju inte veta. Varför skulle bara en person skriva det och tycka lika och försvara? Det är mer DU Camcam som framstår som, inte bara stollig, men också bitter, besatt, elak och ganska sjuk i huvudet. Skäms!! Och ta av dig foliehatten Camilla!

                    Aha! Nytt ip-nummer igen? 😉 Stollis!

                    Tagga ner…

                  Fast nej Camilla man ser ju inte alls någon lapp med namn och personnummer!? Så vi är definitvt flera med samma åsikt.

                    Har du tittat på originalbilden på Monas blogg?

                      Jajjamen.. sett inlägget innan du skrev om det här, såg likadant ut där då som nu, så kom inte med att det skulle varit någon annan originalbild. Försök inte. Du skriver dessutom bilder som om det var flera men det är endast en bild. Man ser ingen lapp med namn och personnummer alls. Ja man ser en liten lapp på ett paket om det är det du menar men det går inte att urskilja vad där står. Punkt.

                      Inte nu nej, men för den lite skicklige kan infon enkelt tas fram. Helt galet att ni försvarar Monas smygfotning av en främmande människa inne på ett Apotek.

                      Ähmen Camilla nu får du väl ge dig!! Varför i he*te skulle någon vilja ta fram information om någon som besökt ett apotek? Helt galet hur du vinklar och förvränger – allt för att smutskasta! Besatt och paranoid eller är det tillfredställande att skamma? Hon har ju INTE smygfotat någon!? Ge dig Camilla!

                      Jaha nu blev det modd? Nu får du ge dig! Varför skulle någon vilja ta fram info om någon som besökt ett apotek?! Helt galet hur du vinklar och vrider! Hon har ju INTE smygfotat någon!

                      Det är verkligen inte normalt funtat att fotografera vad framförvarande kunder köper i ett apotek. Och ännu mer sjukt att sen publicera det i sin blogg. Hade blivit vansinnig
                      om jag upptäckt någon som smygfotar mig på det sättet.

                      Fast eftersom Mona skriver att hon fått tillåtelse att lägga ut bilden så stämmer knappast smygfotografering. (om det hon skriver är sant, vilket vi får anta tills annat bevisats) Osmakligt, ja, men inte mer än så.

                  Vill påpeka att hen inte är ensam i sin åsikt. Du vill bara kasta skit på andra.

                Sök vård!!!

                Precis som Camilla säger så ser man tydligt lappen som sätts på mediciner där just personnummer samt namn står. Syns kanske inte nu, men säkert någon som kan fixa till det. Det handlar inte (som du vill få det till) om VARFÖR någon skulle göra det, utan att tack vare Mona så SKULLE någon KUNNA göra det. Frågan är snarare varför hon utsätter en annan människa för detta?

                Har hon frågat om lov att få ta denna bilden och lägga ut den? Om inte, då struntar jag fullständigt i hur mycket trevligare denna bild gör inlägget. Hon har kränkt personens integritet i en mycket privat situation, för att kunna skriva ett trevligare och mer dimensionerat inlägg? Ursäkta, men hör du inte hur dumt det låter?

                  ”Hon har kränkt personens integritet i en mycket privat situation, för att kunna skriva ett trevligare och mer dimensionerat inlägg? Ursäkta, men hör du inte hur dumt det låter?”

                  Nej, människan ifråga hör inte det. Hon försvarar alltid allting som Mona gör oavsett hur mycket man försöker tala vett med henne. Hon fattar aldrig nånting. Vet inte vad det är för en bit som saknas i hennes skalle.

                  Jag kan absolut inte se att hon har kränkt någons integritet. Sen så ser man inte vad det står på lappen nej. Här tycker jag att folk överreagerar och överdriver. Helt ärligt så verkar det här som att det letas fel bara för att, för att få rasa och klaga. Det går alltid att hitta fel om man vill, går alltid att vinkla, vrida och missförstå med flit just för att få klaga och rasa. Det verkar ligga i tiden, ett fenomen.

                  Om det nu är så tydligt kan du mejla bevisen till mig. Jag kunde inte med mina programvaror få fram någonting. Du hittar kontaktuppgifter inne på min sida. Där ser du också att du är skyddad av källskyddet.

                    Är du seriös?

                      Vad i min kommentar är oklart?
                      Jag testade med SRN-Deblur som är artificiell intelligens och redan tränad till att plocka bort oskärpa, men jag kanske behöver träna den själv mer?

                      Det bygger på öppen källkod vilket innebär att du själv kan ladda ned från Github och testa.

              Exakt. Sedan går det att få fram personens personuppgifter. Det räcker att en enda har meckat till o rättat till lappen för att det ska vara en personlighetskränkning. Bara att möjligheten finns är kränkande.

          Kanske inte jättebra av dig att ”tipsa” om detta? Med tanke på att du har så högt läsarantal så kan det nog finnas en o annan som kan få dör sig att göra just detta. Självklart är det Mona som gör fel från början, men du sprider ju inlägget till en ännu större skara.

        Jag skulle inte vilja att alla mina mediciner låg på någons blogg.

          Nej självklart inte men var ser du att någons mediciner ligger på någons blogg?
          Mediciner ser vi (knappt det heller ens, men Camilla skriver ut vilka mediciner det är ? ) men inte vems det är.

        Nej camcam gör rätt som tar upp detta. Skyll inte på henne.

          Jag håller verkligen med. Mona har inga spärrar ibland. Tänker liksom inte ett varv till.
          Att man öht tar upp telefonen och fotar i kön på Apoteket?

        Fast det som är så märkligt med Mona är att hon gör den här typen av övertramp gång på gång, med olämpliga bilder eller fotografera på olämplig plats. Här hade det räckt att beskriva situationen i ord, vad tillför bilden? Det är som att hon tycker att hon har rätt att fotografera vad som helst, var som helst. Och lägga ut på bloggen.

    Smaklöst av Mona att göra så!

      Fast.. du ser ingen på bilden, Mona har inte smygfotat någon bara en disk med mediciner och grejer och apparaten som visar att någon endast behöver betala en krona, vilket är bra. Camilla har vinklat inlägget och får det att verka lite annat än vad det är, överdriver och vinklar för att få smutskasta.

        Spelar ingen roll. Det är respektlöst och smaklöst. Det behöver inte fotas, det räcker att Mona skriver det i ord. Helvete heller att nån medelålderstantjävel ska hålla på och smygfota andras eller MIN medicin och betalning på ett fucking apotek. Lite vett kan behövas. Totalt opassande att hålla på sådär på ett apotek.
        Ja, jag blev arg för det finns ingen ursäkt att bete sig så.

          Bli hur arg du vill, jag håller fullständigt med dig!

            Håller med

          Är du extra arg Aa för att det var Mona som gjorde så?! Antar det ja. Eller hade det varit lika illa enligt dig om det inte varit en ”medelålderstantjävel”?… din kommentar säger en del.

            Nej, för det är kränkande oavsett vem som hade gjort det. Vilken människa som helst med någon form av vettig värdering förstår väl att det där inte okej, ens mediciner är extremt privat och det spelar egentligen ingen roll om det går att identifiera kvinnan för oss utomstående. Hade jag upptäckt att en stor bloggare fotat mina mediciner utan lov hade jag känt mig enormt kränkt och blottad, även om bara jag vet att det är jag.

            Bara det att hon står och tjuvtittar är ju jävligt konstigt, inser att jag varit naiv som trott att alla vuxna människor förstått vidden av integritet på apoteken.

            Gäller gdpr även bilder?

              Det borde göra det. Om kvinnan ser bilden kan hon nog och borde stämma Mona. Man vill känna sig trygg på ett apotek. Vilka mediciner som man tar är hemskt privat.
              I veckan var jag tvungen att köpa vissa receptfria mediciner och mannen bakom mig i kön sneglade så intensivt att mannen i kassan gömde medicinerna bakom sin kassa. Bara det kände jag var obekvämt. Om det varit receptmedicin, fy tusan vad utlämnad jag känt mig. Då fotade han inte ens!

              Dataskyddsförordningen gäller för bilder där det framkommer personuppgifter. Där finns en del undantag som bland annat min sida lyder under.
              Vilken personuppgift har framkommit?

            Nej. Vet inte ens vem Mona är förutom från denna blogg, mer än just medelålders(tantjävel). Tantjävel las till p.g.a. hennes gränslösa beteende, eftersom jag i situationer då jag blir ovanligt arg eller frustrerad kan använda glåpord. Inte mitt bästa drag kanske, men så är det.

        Det är ju tydligen meningen med den här bloggen, smutskasta och slå sig på bröstet för att man är felfri själv.

    Feministen Cissi raljerar på sin story om män som inte är ekonomiskt oberoende – typ Blondinbellas X – för att sedan avsluta med att berätta att hennes man är det och det är sådana män ska haffa och se till att få en ring på fingret. Känns allmänt osmakligt fast hon kommer naturligtvis säga att hon skojar. Snacka om dubbla budskap.

      Jag tror de flesta av oss är feminister.

      Fast hon skojar ju? Ser du att han köpt ett renoveringsruckel = ekonomiskt oberoende -> se till att säkra honom. Det är ett sk skämt för att hennes man råkar gilla renoveringsruckel och inte dyra bilar, och för att alla kvinnor ju baaara drömmer om en rik snubbe.
      Raljerandet berodde på att någon som beskrev sig som ekonomiskt oberoende försökte hitta sällskap på högst tvivelaktigt sätt.

        Vad bra att du förklarade i detalj för mig hela grejen, jag är uppenbarligen enligt dig för korkad för att förstå just det du förklarat på ett sätt där det står mansplaining som rubrik. Jag står fast vid min åsikt trots att jag faktiskt begrep det du förklarade på alldeles egen hand.

          Fast du förstod ju uppenbarligen inte. Därav förklaring.

            ”Känns allmänt osmakligt fast hon kommer naturligtvis säga att hon skojar.”

            Ta din mansplaining och stick.

              Humor handlar ibland om att man uttrycker sig ironiskt. Det som sägs ska inte tas bokstavligen.
              Jag är inte otrevlig och jag försöker inte förringa dig. Jag tror på riktigt att du inte förstår det roliga i Cissis story för att du inte tolkat den på det sätt hon menar. Du verkar ju tro att hon på riktigt ger tips till tjejer om hur man hittar en rik partner? Det gör hon, men ironiskt. Därför womansplainar jag, om man nu verkligen kan kalla detta för det.
              Trevlig kväll!

                Och jag tycker att hennes humor känns ”allmänt osmakligt” som jag tydligt skriver. Kan jag få tycka utan att hela tiden få veta jag inte förstår det som ska vara roligt enligt dig? Jag förstår precis vad hon försöker göra sig lustig över och jag tycker att det faller platt, inte är ett dugg roligt och ganska plumpt. Kan du snälla sluta säga att jag inte förstår bara för att jag inte håller med om vad som anses vara roligt? Du fortsätter vara otroligt överlägsen i ditt sätt att skriva till mig. Fortsätt du att mansplaina och glöm inte att skeva extra med benen i morgon ifall du sitter på allmän plats.

      Menar du allvar? Jag spyr. Snacka om klassmentalitet

      Wtf?! Vad sysslar hon med

      Hon driver ju med de tinder-bios som diverse män lagt ut, angående vad som är ’attraktivt’ hos dem – tex ’ekonomiskt oberoende’.

        Hon har ju tappat det totalt. Galen människa

          -jag spyr – galen människa. Herregud, om ni inte känner till personen och dennes humor, kolla av om personen är allvarlig eller inte innan ni kräks ut er skit.

            Humor?? Tillåt mig små le stumpan!
            Det är ingen humor i att hänga ut andra människors tinder sidor!

        Jag har ett svar till F / ovan som fastnat i modd. Det svaret applicerar även på din kommentar.

      Hon raljerar över män som låtsas vara ekonomiskt oberoende men inte är det, rätt stor skillnad.

        Jag har ett svar till F / ovan som fastnat i modd. Det svaret applicerar även på din kommentar.

    Usch så kränkande för personen som blev smyg-fotograferad
    Fy för Mona ? inte på något sätt ok

      är ju bara kränkande för personen om personen vet om det. vilket hon sannorlikt inte gör så du behöver inte vara sekundärkränkt ?

      fel av mona, ja absolut. men ta det lugnt.

        Sekundärkränkt. Ni har lyckats att få det till ett av de vanligaste begreppen och det är så lamt. Tror du att ngn bryr sig ifall du försöker trycka ner någon med det där?

        Med den logiken är det ok att bete sig hur som helst mot sovande eller sövda, jag tycker vi kan kräva mer än så av oss själva och varandra faktiskt.

        Fast hur vet vi att hon inte vet??? Hon kan ju faktiskt vara en bloggläsare, risken är liten men ändock kan det vara så.
        Överhuvudtaget tycker jag det är väldigt kränkande att bli smyg-fotograferad, vare sig jag märker det eller inte.

          Men smygfotograferad? – Hon har inte fotat kvinnan liksom, det är varor och en apparat hon fotat för att visa att det är bra med högkostnadsskyddet för de som är sjuka och behöver mycket mediciner.

            Men det finns ett ord som heter integritet som kanske borde dammas av, eller ordet privatliv.
            Just på ett apotek kan man ju ge tusan i att hala upp telefonen, det räcker väl med att skriva, eller?

            Men det finns ett ord som heter integritet som kanske borde dammas av, eller ordet privatliv.
            Just på ett apotek kan man ju ge tusan i att hala upp telefonen, det räcker väl med att skriva, eller?

        Rebecka?, du kan ju inte mena allvar?
        Sekundärkränt, hur tänkte du där?
        Blir ställd över att man kan resonera så, och ta så lätt på att faktiskt kränka någons intigritet.

          Men det är ju en massa här som är sekundärkränkta. Ni vet ju inte ens om den som köpte mediciner för en krona känner sig det minsta kränkt. Jag ser inte alls att Mona har kränkt någons integritet i detta fall. Då tycker jag folk blir betydligt mer kränkta här på denna sida.

    Personens namn och personnummer står även på förpackningarna där man säkert kan zooma in och få fram. Fruktansvärt att hon smygfotar andra människor i såna miljöer

      Ja ett Apotek går man ju inte till om man inte måste. Alltså det är inte så man sticker in huvudet där som på H&M och ba ”hmmm vad vill jag ha idag?”

      Tycker man ska respektera varandra och varandras integritet när man är på Apotek eller i väntrum på VC etc. Man behöver inte fråga varför man är där och man behöver inte dela med sig av vad Susanne från jobbet minsann köpte. Graviditetstest jojo och hon är 47! Så går skvallret och alla tror att hon mörkar en eventuell graviditet – är hon kanske inseminerad, hon är ju skild? Ser hon inte lite trött ut? Tar semester nu och då, ultraljud kanske, illamående? Till slut blir Susanne inkallad till chefen som frågar hur det ligger till och när hon tänkt begära föräldraledigt.

      Så visar det sig att det var till dottern hon köpte testet…

      Jag går en kurs just nu på uni där vi ska problematisera så jag kanske är skadad men summan av kardemumman – låt Apoteket vara en skvallerfri, respektfull zon!

        Jobbar på sjukhus och BLIR SÅ JÄVLA LESS på folk som inte respekterar fotoförbudet.

        Men Mona delar ju inte med sig av vad någon specifik person köpte, hon bara reflekterar över det faktum att det finns högkostnadsskydd och att personen endast behövde betala 1 krona och fick väldigt mycket för det. Camilla vinklar, vänder, blurrar och förvrider för att få skamma och smutskasta. Ibland blir det så överdrivet och bara löjligt.

          Du måste vara denna Mona alltså

            Jag instämmer fullt med 13:42 och jag är inte Mona. Varför skulle det vara Mona för att en inte ser det likadant som vissa andra? Många Anonyma här då de inte skriver sitt namn eller missar att skriva sitt namn i varje kommentar.

          Otroligt oförskämt att Mona håller sig så nära kunden att hon fattar vad kunden får betala. Smygtittade Mona på kundens kortkod också?
          Nä usch, för denna gamla bloggerska som med en massa olika metoder försöker göra sig yngre. Kroppen viktopererad, ansiktet, halsen, fransar, bryn… Något som är äkta på henne överhuvudtaget?

        Haha det gör jag. De har ju allt man behöver ? Iallafall mitt apoteket. Är oftare på apoteket än hm. Vilket jag känner gör mig rätt tråkig när jag skriver det

      Nej det kan man inte få fram, det syns inte.. och varför skulle någon vilja få fram det?? Varför får ni det att låta som något hemskt, som om hon smygfotat någon när hon INTE fotat någons ansikte? Detta handlar ju bara om att leta fel för att få skamma en bloggare och då i synnerhet Mona. Fint att hon hjälpte sin vän iaf väl 😉

      Värre med idioter som filmar olyckor!

        Det är väl nästa steg för Apoteks-filmare…

      Jag interpolerade upp bilden till 1000 megapixlar. Såg inte ett snack av texten. Möjligtvis om jag skulle få tag på Nvidia:s AI skulle jag ha en ärlig chans.

    Nej, det kan du inte. Det är otydligt för det. Varför överdriver du? Och integritetskränkande? Inte alls. Eftersom du inte kan leda det till en person. Här görs en höna av en fjäder.

      Hur många kommenterar med samma innehåll har du skrivit nu? Lugna dig lite

    Jag hade blivit otroligt lack om nån fotat när jag tar ut mina mediciner, speciellt just oxynorm. Ingen har med o göra var andra tar ut i apoteket! Fyfan.

      Hade blivit lack om någon fotat mig och gjort ett inlägg av det, oavsett vad jag gjorde på bilden. Jag tycker inte att man gör så mot andra människor

        Nä det vanlig jäkla hyfs!

        Fast hon har inte fotat någon här, det Camilla blurrat är inte någons ansikte. Helt meningslöst av Camilla att blurra men det får det att se värre ut än vad det är på Monas blogg. Camcam vinklar i vanlig ordning, detta var väldigt vinklat. Fjantigt.

          Hur många kommentarer är du uppe i nu? ?

          Lägg ner nu Måna

        Hade inte brytt mig ett smack!
        Finns värre saker i världen än att fota medicin

          Whataboutism är föraktligt. Sluta.

            Varför ska jag sluta? De e så jag tycker!
            Så ditt ”sluta” biter inte på mig!

          Då är det ju lämpligt att fråga innan man fotar, så vet man om det är en person som tycker det är ok eller ej. Jag vill inte bli fotograferad på stan eller i ett väntrum eller nån annanstans utan att jag vet om det. Vill heller inte ha mina inköp dokumenterade av vilt främmande människor, vare sig det är på ett apotek eller Ica och oavsett om det går att härleda till mig eller ej. Varför tycker man sig ha rätt att fotografera andra på det här viset?

            Hej jag heter Mona, jag har en blogg. Får jag fota din medicin?
            Låter ju logiskt, eller kanske inte.

            Är du inte medveten om att du blir filmad nästan överallt i samhället?! Mona hade frågat om hon fick fota, för de samtalade enligt Mona innan och de överraskades/chockades/förvånades av köpesumman på 1 krona.

        Absolut. Helt rätt. Att inte folk kan tänka så långt är för mig oroväckande seriöst..

      Jo om någon fotat dig kan man förstå MEN Mona har INTE fotat någon bara det faktum att det går att hämta ut mycket mediciner för liten peng iom högkostnadskyddet, viket är fantastiskt ju.

        Exakt!!

    Smaklöst läge att fota. Jag har ca 15 mediciner och skulle inte ha råd utan högkostnadsskydd. Verkar inte som Mona fattar innebörden av HUR mycket som helst i sammanhanget. Det är ingen lyxkonsumtion med att medicinera för sin överlevnad.

      Men jisses.. hur får du det till att Mona tycker det är lyxkonsumtion? Tolkar det som att Mona tycker att det är bra och tur att högkostnadskydd finns, och att det var fantastiskt att kvinnan kunde hämta ut så mycket för endast en krona. Är det så smaklöst verkligen? Hon har inte fotat så man ser kvinnan liksom, det är Camilla som vinklar och överdriver.

        Min granntant får många blöjpaket hemfraktade med lastbil. Ska jag ta kort på alla paket, lägga ut på sociala medier och skriva hur fantastiskt det är med subventionerade inkontinensskydd? Fan vet om hon inte tom får dem gratis.

          Gör det, är väl helt okej så länge du inte visar bild på granntanten eller skriver ut hennes fulla namn. Det är väl jättebra om hon får dem gratis el subventionerat, tycker du inte det?

    Att över huvud taget fota någon utan dennes vetskap är så äckligt att jag blir vansinnig! Ta era selfies men kåt andra vara i fred!

      Hon fotar en hand. Inte en person. Det är fortfarande fel att fota någon annans medicin, men håll dig till verkligheten i din kritik

      Oavsett obehagligt bli fotad. Jag är inte någons content. Fråga först isåfall

    Hur sjuka är folk egentligen som prompt ska fota andras privata sfär, hon är precis lika dem som smygfilmar bilolyckor, människor som är skadade el döende. Nä fy fan.

    CamCam, *treTONbarnsmamman

      Nej

    Förstår inte varför hon behövde fota? Hade gått lika bra att endast skriva om det.
    Är såå tacksam för högkostnadsskyddet då jag tar adhd medicin, ångest dämpande, epilepsi medicin, konstant antibiotika för återkommande uvi och en annan för magen. Kan inte tänka mig hur det hade varit utan den.

      Dyrt som fan! Har själv ett sådant kort och är så tacksam !

    Men… visar inte fotot Mirka när hon hämtar ut sin medicin och Mona bara berättar att det fanns en kund innan som hämtade ut mycket medicin och betalade en krona. Eller…?

    Men snälla! Ser vi kvinnan?! Nej vi ser inte kvinnan, inte vad hon heter och inte vem hon är. Att Mona fotade för att visa att det går att handla mycket och endast behövde betala en krona är knappast integritetskränkande eller fel, här blir det så tydligt att du bara vill hitta fel för att klaga och skamma och få elaka kommentarer och skit – vi alla vet att du ogillar Mona och vill smutskasta henne, precis som med Bella.

    Jobbar själv på apotek, har varit med om kunder som filmat och fotat, säger bara till och de flesta slutar. Men det är skrämmande att det inte finns någon respekt för integritet. Och det behöver inte ens vara något på recept.

    Anna Book respekterar inte alias man har när man svarar i hennes blogg, annars förstår jag inte hennes svar till floyd.

      Och jag förstår inte din kommentar.

        Missade OT, annars menar jag precis det jag skriver.

          Förstår fortfarande inte.

            Vad är det du inte förstår?
            Någon som hette floyd skrev va?
            Då skrev AB ut hennes namn med bindestreck mellan alias och namnet.

              Jag förstååååår inte

                Då får du väl undra dåååååååå!

                Haha jobbigt

      12.57 Jag har också sett det. Är det OK eller.
      Hon har även fått ut någons e-post adress, och det står ju att den ej ska visas?

    Arbetar på apotek och hade en gång en grupp unga tjejer som hade med sig selfiesticks som de gick runt och filmade med inne på apoteket. De satte sig även vid väntplatserna där kunderna sitter innan de får gå fram till receptkassan. Tror det var en vlogg som de höll på med. De fick i alla fall gå ut bums! Önskar att folk kunde visa lite mer respekt mot sina medmänniskor..

    För övrigt tycker jag att högkostnadsskyddet (Maximal läkemedelskostnad på 2300kr/år) är fantastiskt. Vi har det väldigt bra här i Sverige vilket en del tråkigt nog inte förstår när de titt som tätt börjar klaga på hur dyra läkemedel är.

    Efter en viss summa får man ju gratis medicin, toppen med oss som har mediciner som kostar skjortan som jag inte kan vara utan.

    Är det inte Mirkas mediciner som Mona fotar då?
    Hon ska ju ha smärtstillande, sprutor och laxermedel efter sin bukplastik.

      Kanske, kanske inte. Efteraom det visar summa 1 krona så hade hon väl skrivit att det var Mirka och inte någon före i kön

      Det borde hon väl inte få på högkostnadsskyddet? En sponsrad op…

    Har man köpt massa medicin tidigare och fått ett högkostnadsskydd så får man ta ut så mycket man vill (läkaren bestämmer ju självklart hur många paket det får vara). Personen har med stor sannolikhet betalat en hel del för sina mediciner och behöver allt för att kunna ha en fungerande vardag. Varför klaga på att få vänta någon extra minut?

      Va? Vem har klagat på att få vänta? Mona? Nja ser inte att hon klagar utan att hon berättar och är fascinerad över det att det går att hämta ut mycket medicin för endast en krona. Inget klagande eller skammande från Monas sida som så många tolkar det som, tvärtom ju. Märkligt tolkat.?

      Ny tolkade du både text och situation helt fel

    Jag blir helt matt. Hon står alltså i kön, spekulerar kring en för henne okänd persons medicinkostnader, och tar en bild med sin mobil, för att sedan lägga upp den på sin stora blogg. Fy fan vad lågt.
    Hade själv oxynormm, ibland oxycodon när jag var sjuk, och gillade inte om någon stod för nära i apotekskön, hade laxerande jag med.
    Hade någon gjort något så jävla integritetskränkande, som att ta en bild påmig i en sån utlämnande situation, hade jag flugit på personen. Resten bör jag behålla för mig själv. ?

      Först och främst en krossad telefon. Resten behåller jag också för mig själv.

        Tänkte faktiskt samma. Först telefonen ?

    Varför har inlägget med Diana baban tagits bort? Ville ju se kommentarer under det;)

      Kommer kl 15. Det blev fel i tidsinställningen.

    Så inte ok! Det har väl för fan inte Mona med att göra vad den personen hämtar ut för läkemedel! Nej fy för sånt här!

      Mona är inte känd för att respektera andra personers privatliv direkt

        Jaså, är det därför hon skriver X om någon ibland och ibland blurrar ansikten, för att hon inte respekterar andras privatliv och önskan 😉

          Blurrar de snyggvänner hon har. De som bett om att slippa vara med på bloggen.
          Men annars så lägger hon ut vad som helst om vem som helst. Allt som hon har en vinning på

      Men tolkar du inte lite fel nu Sofia? Mona bryr sig väl inte om vilka läkemedel personen hämtar ut hon verkar bara överraskas, reflekterar och påpekar hur bra vi svenskar har det med högkostnadskyddet och att damen inte behövde betala mer än en krona för många mediciner. Hon påpekar något bra inte vad för mediciner eller något som helst fel.

    Får panik när jag kollar på Jockes och Jonnas livestream där dom begraver en person levande just nu?!

      Ja det är helt sjukt

    Fan vilket vinklad inlägg! Allt för att smutskasta andra. Har du bloggtorka?

      Hur många kommentarer är du uppe i under detta inlägg? Ge dig någon gång.

      Men då kan väl Mona få fota DIG i privata situationer så slipper vi andra? Bra! Vi säger så!

        Har Mona fotat någon i privat situation? Vem har hon fotat? En kortläsare, en påse, händer 😉

          Men förstår du inte, det är ju själva grejen?!!! Ignorera om det nu är så att man inte ser något personligt på bilden mer än händer och påse. Det är ju också själva beteendet som ifrågasätts, att smygfota en person på ett så pass känsligt och djupt privat ställe…..

            Men ”Sara”/Camcam nu var ju ingen smygfotad. Och alla ser inte ett apotek som ett känsligt och privat ställe, inte alla som vill vara hemliga med vilka mediciner de tar och behöver, inte alla som tycker det är något att vara privat om, beror ju ofta också lite på vad det gäller. Du fattar nog egentligen… Trams. Djupt privat ställe? I duschen, på toan, i sängen eller när man tar en spruta kan anses som privat ställe men offentliga platser nja…

              Då antar jag att anledningen till att du vet att personen inte blivit smygfotad var för att du var där? Och du vet vidare att denna personen är som du, som inte tycker att sina inköp på ett apotek är högst privata?

            Sedan när blev ett apotek där alla kan vistas ett djupt privat ställe?

    Hon skriver att hon inte kan med korkade människor, men hur smart är det att lägga ut ett foto av en okänds mediciner och skriva det hon gör?….

      Har också svårt för korkade människor, jobbigt puh…? Vad är det som är osmart med att skriva det hon gör menar du? Håller du inte med om att det är bra med högkostnadsskyddet och att någon kunde köpa läkemedel för endast en krona?

    Men vem fotograferar inne på ett apotek öht? Ett otroligt känsligt ställe och som många säkert anser vara djupt privat. Jag skulle bli galen om någon hade smygfotat mig i en kassakö på apoteket. Så otroligt respektlöst, förstår inte ens hur man kan komma på tanken?

      Djupt privat? Tror att det finns kameror på de flesta apotek som andra ställen, du är övervakad nästan överallt. Nu var det ju ingen som blivit smygfotad heller.

        Men dom kamerorna delar ju inte vidare mina inköp på apoteket på sociala medier, och du vet att personen inte blivit smygfotad eftersom du var där då antar jag.

    Man ser namn lappen , man ser namn och kort nummer på kortet som den äldre damen! (Ser hennes hand) på fotot…

    Så nej inte märkas saker!!!!

    Dålig stil mona

      Ska du ljuga, så får du ju göra det angående något, som inte går att kolla upp. Man kan inte se varken namn eller nummer på personens kort!

      Nej Anonym 15:14 man ser inte någon namnlapp, man ser inget namn och inget kortnummer. Man ser att det sitter en lapp på ett paket däremot men man ser inget namn och inga nummer för den är så liten och långt ifrån. Man ser hennes hand däremot och apotekarens hand.

      Dålig stil av dig att ljuga!

    Undrar lite stillsamt var gränsen går för denna omtänksamma, snälla och väldigt kamratliga person. Kollat lite på de inlägg hon gjort. Kommer till att hon var ute med kompisar på middag, en av de närvarande smakar på hennes mat och får en massa vitlök i munnen. M börjar tokskratta eftersom det är det äckligaste kompisen vet och nu har hon det i hela munnen. ……. hur står folk ut med att umgås med denna människa som ständigt skrattar åt andra och sällan med dem?
    Från att ha haft ett tokstort kontor och stått på alla mässor som finns till att sitta hemma i källaren och kränga sprayer till muggen och tokbilliga ponchos från asien. Hon väljer att inte jobba med maken längre…. Nu börjar jag faktskt tycka synd om henne också om försöker upprätthålla en fasad som rämnat för länge sedan.
    Kommentarerna börjar sina också så snart kommer det väl ett avslöjande av rang som hon lovade redan för länge sedan

      Men nu håller hon i alla fall samma tempo som oss normala personer, till skillnad från förut då hon var högpresterande (stod för någon dag sedan i hennes blogg). #slowclap

        Högpresterande kan jag hålla med om – jag har aldrig orkat hålla det tempot på att fika, gå till medium, shoppa allt som kommer inom synhåll och tvångsfota andra som hon gör!

          Och skälla på maken för att han lägger sina kläder på en stol. Gudars!

            Glöm för fan inte de tomma toapappersrullarna ?

          Fransar, eyeliner, färga håret, naglarna, diverse behandlingar inte att förglömma.

      Väljer och väljer… Ingen köper ju deras grejor så så speciellt mycket val var det nog inte.

    Är det inte överlag ganska osmakligt att smygfota? Inte förvånad över att just Mona gör det dock.

      Vet vi ens om hon har smygfotat?! Inte någon person iaf, ingens ansikte. Tur det då 😉

    Ot men ändå inte. Varför är apotek så öppna? Alla som väntar på att hämta ut mediciner hör ju vad jag hämtar ut för medicin. Vad hände med integritet och patientsäkerhet på apoteken?

      Jag hörde något inslag på radio för ett tag sedan där apoteken fick stå till svars för att just detta upplevdes som dåligt, när de faktiskt är skyldiga att tillhandahålla skyddad miljö för de här samtalen. Jag har för mig att någon svarade att de hade avskilda rum om någon skulle be om det och att folk bör ha vett att inte vara för nära etc. vissa folk har inte vett, uppenbarligen.

      Väldigt viktig fråga. Det har ju i allra högsta grad med sekretessen att göra. Tänker ofta på det. På mitt närmaste apotek, stöter jag ofta på bekanta. Ett litet apotek, så jag hör vad andra får utskrivet, eftersom man själv ska säga vad man önskar hämta ut. Imovane är inte helt ovanligt ex. Ja du hör, det angår knappast mig som sitter och väntar. Så vad det gäller sekretessen finns det mycket mer att önska. (och då menar jag inte en fotograf i nacken?). I synnerhet inte en storbloggade sådan, som visar upp namn och de 6 första siffrorna på personnumret.

        Ja och i många fall så vet inte jag vad medicinen heter när det är ett nytt recept så jag måste säga ”jag ska ha fått recept på medicin mot xxx”. Inte alltid så kul om någon bekant sitter bakom.

          Det är så jäkla fel. Borde vara obligatoriskt med något slags dörrsystem på alla apotek, som hanterar recept. ”bekanten” innefattas ju inte av tystnadsplikten. I värsta fall kan det röra sig om områdets mest rabiata skvallerkärring.

        Var ser du något namn och siffror i personnumret???!?

          Lite trix.
          Paradoxalt nog är jag synskadad. Blind på ett öga m 65% syn på andra. Har synbortfall och är extremt ljuskänslig.bär oftast solglasögon, äv inomhus. Därför använder jag vissa tekniska hjälpmedel, för att kunna läsa på nätet, se bilder osv. Det finns olika sätt att förstärka vissa saker, ta bort blurr och så. Lite skrattretande egentligen.
          Tycker Mona borde ta bort bilden. Det finns fler som jag, eller personer som är telniskt skickliga bara.

            Du tänker på Nvidia:s AI. Om tio tjugo år är vi kanske där.

              Du får nog byta ut din spådomskula…

                Du är välkommen att visa resultat från aktuell bild. Personligen testade jag med SRN-Deblur som finns för var och en att använda, även det AI.

                  Skulle aldrig dela en sådan uppgift. Det är att betrakta som en sekretessbelagda handling och är inte avsedd för allmän beskådan

                    Så du har noll att backa upp med?

                    Personnummer är allmän handling. Bara att ringa Skatteverket och begära ut från vem du vill. Däremot att publicera vitt och brett kan innebära strul och därför får även du samma erbjudande, mejla mig. Du har kontaktuppgifter. Du kan åberopa källskydd om du så känner.

                      Personnummer, namn på medicinpaket är ingen offentlig handling. Prova att begära ut personuppgifter från andra personer på apoteket. Hur gör du den kopplingen? Driver du med mig? Jag fattar oftast inte sådant.

                      Som sagt, säg till när du känner för att backa upp ditt CSI-påstående. Bara att skicka i väg ett mejl. Åberopa källskydd om då så känner.

                      16.34 kameratrollet.
                      Jag sprider inte avpixlat sekretessbelagda material. Det materialet har jag inte heller sparat. Du vet, lagar och sånt man bör känna till (CSI eller ej)

    Spelar ingen roll ifall man ser personens ansikte och personuppgifter eller ej. Jag tycker inte att det är okej att ta en bild på någon som hämtar ut tunga mediciner. Det är respektlöst faktiskt. Hon hade lika enkelt kunna berätta med ord vad hon såg istället för att smyg fota och lägga ut för allmän beskådan.
    Idag ska ALLT dokumenteras i bild som det är ändå. Det finns gränser.

      Nej men nu tog hon ju ingen bild på någon som hämtar ut tunga mediciner heller… men bild på en summa, händer och diverse förpackningar. Så det fanns ju en gräns här, dessutom vet du inte om fotot togs i smyg eller inte.

        Fast morfin ÄR tunga mediciner. Inte vem som helst som får det utskrivet.
        Nej det har du rätt i, det vet jag inte. Men det gör ändå inte att jag tycker att det är rätt att ta bilden.

    Orkar inte med att sk vuxna människor inte har mer vett än såhär, ja, hon lär väl vara i min ålder….. Själv äter jag en hel drös mediciner, skulle bli genuint kränkt om nån bloggare fick för sig att fota mina piller oavsett om hon gör det med nån sorts god intention eller inte. Precis samma som att jag INTE vill bli fotad på akuten, vårdavdelning eller andra ställen där man är redigt utlämnad. En självklarhet för mig, som också är jädrigt tacksam över högkostnadsskydd osv, men ändå vill behandlas med nån sorts respekt. Och att påstå att Oxynorm INTE är en tung medicin, där är vi oerhört oense.

    Vad är det för operation trettonbarnsmamman gjort ? Fettsugning ? Varför det ??

      Diastas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.