Stockholms Stad gör samarbeten om våld i hemmet

https://www.instagram.com/p/BssEoW7AwdN/?utm_source=ig_web_copy_link

Det här är både viktigt och intressant på samma gång.
Viktigt – eftersom våld i nära relationer är vanligare än man kan tro, och
Intressant – eftersom det här är ett av få samarbeten som faktiskt inte behöver markeras ut.
Det insåg jag nämligen inför valet då jag lärde mig att politiska partier inte är en produkt som behöver reklammarkeras, och det är inte detta heller.
Det är ett budskap som sprids, men ingenting som säljs och det är bara sådant som behöver reklammarkeras. Kommersiella produkter.
Är det rörigt? Läs mitt inlägg här i så fall, som jag skrev efter att jag pratat med  ROs jurist Gunilla Welander om saken.

Någon mer än jag som faktiskt älskar att Stockholms Stad lägger resurser på att sprida kunskap om våld i hemmet och att vem som helst kan hamna i en våldsam relation?
Kunskap och transparens är nyckeln här för att fler ska våga anmäla, tala öppet om och lämna destruktiva relationer. Bort med skammen och tabut!
Skammen och skulden ska läggas i knät där den hör hemma – hos förövaren!

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT men hur är det egentligen mellan Nicci och hennes nya kille? Är de fortf ett par? nån som vet?

      Alltsååååå alla dessa inlägg som börjar med OT… Antiklimax när man vill diskutera inlägget i sig.

        Sue me!

        Flytta blicken några centimeter nedåt??

          Håller med. Det har gått inflation i OT.

          Flytta ned blicken till vadå? Inlägget har nu 33 kommentarer. Fem (!) av dem handlar om inlägget, resten är OT. Det tycker jag är för mycket, speciellt när det gäller ett sådant viktigt ämne!

            Precis! Håller verkligen med.

        Hon har distansförhållande och hon verkar lycklig ? är ju bara att kolla hennes instagram eller youtube om du är så nyfiken.

          Vilket du nu gjort…

            Ja, jag följer henne så har koll sedan innan 🙂

        82 likes på den? Tycker det är jävligt mycket mer irriterande med folk som stör sig på OT trådar men endå kommenterar i tråden o bidrar till längre OT trådar. wtf?

          Jag tycker att det är ännu mer störande med folk som stör sig på att folk stör sig på OT. 😛

            Fast det mest störande är väl endå folk som stör sig på folk som stör sig på folk som stör sig på OT.

      Alltså, tänk om det gått till såhär i verkliga livet: någon tar upp ett viktigt ämne, typ våld i nära relationer som Camilla precis gjorde. Någon annan som sitter runt bordet: alltså förlåt att jag avbryter men kan vi inte diskutera någon influencer och hennes kille istället?

      På riktigt, tänk om folk betett sig så?

        Ja tänk vad hemskt!
        I’ve got news for you; det händer överallt, hela tiden.

          Det gör det väl inte bättre ?

            Men uppriktigt? Har nån varit med om det?

              Senast idag. Jag och fyra kollegor satt och åt lunch, en av dem satt och berättade om sin förra pojkvän som behandlat henne dåligt och tagit lån i hennes namn (rätt seriöst ämne). Vi alla satt tysta och lyssnade när en till kollega kom dit, satte sig, var tyst i kanske två sekunder och sen började högljutt prata om sig själv, och avbröt då första kollegan som fortfarande pratade. Så ja, det händer. Folk är rätt ego och tänker inte så mycket på att ”sense the mood” innan de pratar för de vill egentligen bara prata om sig själva.

      Hon har distansförhållande och hon verkar lycklig 🙂 är ju bara att kolla hennes instagram eller youtube om du är så nyfiken.

    Det är en grym kampanj. Tycker man borde lyfta psykisk misshandel mer på samma nivå som fysiskt och sexuellt våld då det nog är svårast att komma åt. Gillar tex inte Cissi Ws metoder men vad gäller upplysning har hon gjort en stor insats.

    OT OT OT OT!!!!

    Ska åka till Thailand och har lösfransar som jag gör på salong. Dessa får inte komma i kontakt med olja.
    Har ni tips på bra solkräm för ansiktet som är oljefri och inte är så fet? HATAR när hela ansiktet fylls av finnar efteråt pga superfet solkräm.

    FÖRLÅT för OT ?❤️?

      Hahaha erkänn att du är ett provokationstroll som vill bli påhoppad av anonyma influencers 🙂 mitt tips till dig är iaf en liten hatt!

        Haha, jag önskar att du hade rätt..
        men nej jag behöver tips, på riktigt ?

      La Roche-Posay Anthelios XL. Inte kladdig och lämnar ändå huden mjuk. Men, inte kladdar man väl solkräm på ögonlocken ändå, eller? Svider som bara den om man svettas och det börjar rinna in i ögonen. Och det kan inte vara hälsosamt heller.

        Tack, är den oljefri?
        Nej det jag tänker på är när krämen svettas och rinner från panna ner i ögonfransar.
        I Thailand svettas jag på ett omäskligt vis och det rinner som en flod i fejjan ?

          Ultra-Sheer Daily Defense SPF 30 från paulas choice är oljefri

          Skulle tro att evy är oljefri. Det är ett skum och man blir inte kladdig av den. Super om man har känslig hy och lätt för utslag och soleksem

      Koreansk solkräm, en hatt med stort brätte och snygga solglasögon ?

      Tips! Fråga den som gör dina fransar om denne har något tips. ??

      Envy för ansiktet – så bra!

    OT. Språkpoliser, heter det i skolan eller på skolan? Hur säger ni? Jag har alltid sagt ”i” om jag inte syftat på universitet dvs. Kollade wiki och det ska stämma. Blir ändå lite förvirrad då de flesta säger och skriver ”på”.

      Beror lite på vad man menar. Om det är fysiskt betingat så är det ju ”i skolan”, men menar man t.ex att en skola bedriver en viss pedagogik så är det ”på skolan”.
      Ett undantag skulle väl vara fysiskt betingat om nån befinner sig på skoltaket, dvs. ”på skolan”

      Jag tror oftast ”i”. Dialektalt kanske det kan vara ”på”? Eller beroende på sammanhang- barnet går i skolan vs inbrottet skedde på skolan. Ingen språkpolis, gissar bara.

      Säger ”jag går i skolan” men ”jag är på skolan just nu” (går på universitetet), faller sig mest naturligt för mig att säga så

      Man går ju i skolan och är således också i skolan. Kolla SAOL.

      Man går i skolan, man står på skolan.

        Man kan också stå i skolan. ?

          Och gå på skolan förstås. Men det rekommenderas icke.

    Tipsar då igen om detta inlägget i samma ämne som kom strax före jul. Värt att uppmärksamma också!!!! ➡️➡️➡️ https://krickelins.se/vi-maste-vaga-prata-om-det/

      Jag läste precis inlägget. Hoppas alla läser det. Väldigt bra skrivet och så hemskt att råka ut för detta

        Har försökt få CamCam att lyfta det flera gånger, men tyvärr inget napp ? ALLA borde läsa!!

    OT men högaktuellt ämne just nu och ni som skriver och tjatar om det här hela tiden får gärna tjata lite på mig nu för är uppriktigt nyfiken.
    Jag har öppnat ögonen för allt detta flygande lite precis (bättre sent än aldrig) har ju fattat att det inte är bra men har inte reflekterat kring det direkt. Så. Min man flyger kors och tvärt över jorden varje vecka, eller i alla fall månad i sitt jobb. Han jobbar på ett bolag (varken influenser, nöjesresor eller egentligen viktiga för världens utveckling). Hur ska jag bemöta honom egentligen? Kan ju inte sitta hör i kommentarsfältet ovh skrika mig hes över alla dessa influensers med affärsmän och kvinnor som flyger bra mycket mer ön vad de gör. Ni som på riktigt aktiverar er så mycket i flyg som ni gör i detta kommentarsfält, tycker ni inte att ni hamnat lite fel? Vad gör ni här? Varför sitter ni egentligen i det här kommentarsfältet och gnäller om andra bloggare när män har flugit såhär i alla år? Tycker inte det ni gör är fel, utan är bara uppriktigt nyfiken. Influensers som Flügger hela tiden är ett tiotal medan affärsmän är 1000 tals. Och hur ska jag bemöta min man? Ska jag ve honom sluta jobba lixom? Är det nöjesresor ni är upprörda över och var drar ni eran gräns för vad som är nöjesresa och vad som faktiskt är en rimlig anledning till att flyga?

      Flyg hur mycket ni vill!
      Det spelar ingen roll, det är ändå för sent att stoppa den globala uppvärmningen på sikt…

      Män? Jag är kvinna och flyger i snitt 2 ggr i månaden i jobbet. Är medveten om problemet så undviker flyg i norden och försöker leva klimatsmart i övrigt. Hade inte bytt jobb för att min sambo sa åt mig, möjligen bytt ut sambon om han inte respekterar mitt jobb.

        Menade att män inte får kritik när de flyger. Kritiken riktar sig främst till kvinnor och då influensers

          Aha, fattar. Tycker nog att fokuseringen på några influencers är…barnsligt är det bästa ord jag kommer på. Det är bra att lyfta problematiken men bättre visa på lösningar och ha en helhetsbild, flygbränsle är ju inte den enda klimatboven.

          Varför tror du det? Är väl här inne isåfl undrt inlägg om en viss influencer, alla andra forum gällande klimatet jag är i pratar man bara flygresor, inte vem som gör dem

        Och menade inte att jag ska be honom byta jobb heller, undrade mest eftersom alla skriker SLUTA FLYG. Alltså frågade lite i utplånat syfte. Min formulering var rätt otydlig

        Skulle aldrig be min man söka jobb heller, var en retorisk fråga 🙂

        Hur undviker du flyg i Norden? Mina resor är ofta så korta att tåget äter upp allt för mycket tid. Ska till Malmö i tre dagar men då går två halvdagar åt tågresan när jag åker från Uppsala.

          Nattåg är bäst långa sträckor!

      För mig är det skillnad på nöjesflyganden som jag anser att influencers håller på med och flygresor i ”businessyften”. Men jag flyger själv en del i mitt jobb så jag är väl biased. Jag tänker att i mitt fall flyger jag för att delta på konferenser, läsa kurser, etc för att använda i min forskning inom energieffektivisering. Kanske motsägande att flyga runt då med tanke på området jag arbetar i, men det har åtminstone ett gott syfte jämfört med att ligga på en strand i en vecka. Så tänker jag.

        Tack för bra svar!

        Syftet med en flygresa struntar klimatet i

          Ja visst, det förstår jag med. Och på min arbetsplats har vi en policy att möten ska i så stor mån som möjligt tas online om man är på olika platser. Jag önskar att jag kunde sluta resa i mitt jobb helt men just nu går inte det. Självklart påverkas miljön på samma sätt och jag menade inte att mina resor inte påverkar miljön. Jag pratar om syftet med resan och varför jag anser att en del resor är mer onödiga än andra.

        Jag håller med dig. Att resa för att ligga på en strand känns helt oförsvarbart i dagens läge. Business-resor känns mer försvarbara, men även där finns det nog en stor del som man skulle kunna minska ner.

        Men njae håller inte med där…
        Jag reser en gång per år med flyg, och då blir det en/två veckors sol o bad och upplevelser någon annanstans. Tycker att det också är i gott syfte att få resa med familjen och se ett nytt land, utan att det behöver vara jobbrelaterat! Helt sjukt att du tycker att ni som reser i ”businesssyften” gör det mer i gott syfte.

      Skillnaden är väl att influensers påverkar andra så att de också flyger mer. De har en livsstil som är åtråvärd som andra försöker efterskapa.

        Men är inte även influensers påverkade av andra?

        Vette fan. Jag tror influencerresor påverkar mycket mindre än folk tror. Se exemplena härinne från de som flyger mycket i sina jobb, inklusive hen som är energiforskare. Med dagens handel och globalisering så flyger folk. Om man lobbade för ”åk tåg i sverige” tror jag man haft större effekt, där kan folk och företag ändra sig lite mer realistiskt.

      Tror du missförstått lite, det är ingen som tror att flyg är största boven och hängt upp sig på just flyg, det är ju när det tas upp som exempel man skriver om flyg. Att flyga konstant är inte bra, att köpa ny Iphone varje år är inte bra, att vi använder för mycket plast är inte bra osv. Konsekvenserna kommet drabba alla så klart man blir arg, jag menar, om du bodde i ett radhus och din granne bestämmer sig för att tända på sitt hus och elden sprider sig till ditt och grannens attityd är ”Och, jag skiter i det, det var mitt hus jag satte eld på” skulle inte du lacka ur också?
      Alla kommer få lida av konsekvenserna av klimatet, att några skryter om att de inte bryr sig är provocerande

      Jag flyger själv väldigt mycket och ofta i jobbet och har själv funderat över samma sak. Mitt (och de flesta stora) företag försöker ju minska på resandet och använder många olika verktyg för att man ska kunna ha telefon-/videokonferenser och virituella möten. Det går dock inte sticka under stol med att de aldrig blir lika bra och effektiva som F2F så för vissa saker krävs det. Men hur ska jag som anställd göra för att minska resorna egentligen? Jag kan ju säga att jag inte vill, men det försenar ju då hela projektet eller att nån annan hoppar in i mitt ställe. Att resa med tåg/båt känns tyvärr inte som ett alternativ. Det funkar helt enkelt inte tidsmässigt om man ska va i USA ena vecka och Italien nästa. Väldigt svårt.

    Bra och viktig grej att belysa, tummen upp!

    Hallå du som skrev på julafton (tror jag) om att du inte fick träffa din familj för din misshandlande kille. Tänker på dig, hur har det gått? Hur mår du?

      Har tänkt på henne också

      Tack för omtanken! ❤️ Jag bor på skyddat boende med mitt barn. Jag mår inte så bra, men allt är bättre än att vara med honom, så det blir väl bra tillslut.
      (Tror att ”Sara?⭐️” var mitt namn, det är inte mitt riktiga namn)

        Hoppas att allt ordnar sig för dig och ditt barn, håller tummarna! Stor kram

        Jag önskar er all lycka! Det måste vara så hemskt stressande. Håll ut och stå fast vid ditt val. Gå inte tillbaka! Många många styrkekramar ❤️

        Jag har också undrat. Bra att du tog dig därifrån! Förstår att det måste vara skitjobbigt att bo på skyddat boende och allt som kommer med det. Du har gjort rätt, det kommer bli bättre. Håller tummarna för att allt löser sig. Ge inte upp! Styrkekramar

    Är det inte tragiskt att Angelic Blick tjatar om att få starta en podd nu när Kenza har startat en med Dani? Minns fortfarande bilden Blick la upp på halva rumpan när Kenza gick ut med graviditeten ?

      Hadå SÅ gärna velat se den bilden!! Ingen som har skärmdump?!

      Och förresten! Nån som lyssnat på Kenzas podd nu?! Vad tycker ni? Tror ni Bianca kommer bli lite nervös (avundsjuk?) nu??

        Det var i princip Blicken lutandes mot ett räcke i silvrig paljettklänning. Hon vinklade sig bakåt och hade dragit upp klänningen över hela högerskinkan som var naken (string?) och typ blinkade mot kameran om jag minns rätt.

        Jag lyssnade, tror den kommer gå bra. De som är intresserade av dessa personer lär fortsätta lyssna. De verkar avslappnade med varandra och har bra personkemi.
        Annars är det ingenting som intresserar mig personligen och jag kommer inte att fortsätta lyssna. Aningen flamsig för min smak. Min personliga favoritpod just nu: P3 Dystopia!!! Så bra!

    Nån som har erfarenhet av psykisk misshandel? Hur kom ni över den?

      Nej. Men snälla sök hjälp om du misstänker att du är utsatt. Hellre ett samtal för mycket än för lite till valfri kvinno-tjejjour. Lova mig ❤️

        Tack fina du, jag är numera fri.

      Jag blev psykiskt misshandlad av min mor under hela min uppväxt, från att jag var väldigt liten. Och blev det även i vuxen ålder tills jag som 30-åring sa upp kontakten med henne. Jag gick i terapi i många år men kom inte över det helt och hållet. Ärren sitter kvar och påverkar fortfarande mitt liv, t ex min självbild och mina relationer till andra människor. Jag tror inte att de ärren kommer nånsin att försvinna, tyvärr. Men på nåt sätt måste jag försöka leva även om det inte är så lätt. PTSD som jag hade, blev jag dock av med hjälp av terapi.

      Ja, jag lämnade henne och gick vidare med MITT liv. ”Happiness is the best revenge.”

        Vad var droppen som fick dig att fatta beslutet?

          När jag insåg att hon ljög om allt, och då menar jag verkligen ALLT. Till och med betydelselösa saker som vad hon hade ätit till lunch.

            Hur gjorde du för att kunna lita på kvinnor igen?

      Ja. Man kommer väll aldrig helt över det. Jag gick och pratade om det. Sedan tar det tid innan det känns bättre. Nu kommer tankarna mer sällan så detta året ser jag framemot.

      Mitt ex stressade bokstavligt talat ihjäl mig. Det var inte det att han slog mig, någonsin. Men inombords gjorde han mig otroligt illa, varje dag.

      Jag skötte allt i hushållet och om jag bad honom göra minsta lilla (jag pluggade heltid, jobbade varje helg, han hade ett deltidsjobb på 25 timmar i veckan), så sa han ”jaha, ska du göra alla mina uppgifter då?”. Nu i efterhand så kommer jag på att han inte gjorde ett skit förutom att spela datorspel hela kvällarna/nätterna och störde min sömn när jag skulle upp 05 för att träna innan skolan.

      Han fick mig alltid att känna mig liten, korkad. Sa att jag var korkad, varför förstår jag så lite, skulle tillrättavisa mig kring allt. Allt som gjordes på han sätt var bättre, jag blev behandlad som ett litet barn som han ville lära upp. Föredrog jag jordgubbssylt framför hallonsylt skulle han argumentera varför hallonsylt var bättre tills man fick sår i öronen. Så gjorde han om allt, nästan. Han hade en förmåga att tjafsa om ALLT. Glömde jag att köpa något från affären tvingade han ner mig igen för att köpa den enstaka grejen trots att jag burit hem typ 3 tunga matkassar själv och skulle laga mat.

      Gjorde jag något han inte tyckte om (dvs sa emot, eller glömde göra någonting ganska oviktigt som jag sagt att jag skulle göra) körde han silence treatment i flera timmar. Kunde lämna hemmet och inte skriva vart han var, komma hem och jag var tvungen att böna och be om förlåtelse för att han skulle acceptera mitt ”snedsteg”.

      Varje chans han fick att trycka till mig tog han. Till slut trodde jag han skulle explodera bara jag andades.
      En dag fick jag nog. På något sätt en sömnlös natt fick jag bara som en snilleblixt. Att det kan inte vara rimligt att vara så ledsen och känna sig så dålig som jag gör, det kan inte vara rimligt att tycka det är som semester när ens partner är borta 1 vecka, plus att vi hade sex 3 gånger om året då han inte hade någon sexlust (och då fick han komma, inte jag) och jag har en hög lust i mig själv och började bli arg över att aldrig få utlopp för den.

      Sen den dagen jag lämnade honom har jag aldrig mått så bra. Alla mina vänner säger att jag har blivit precis som jag var förr. Glad, fylld med energi, jag ser utvilad ut, och det märks att jag är en tjej som tar sig an livet på ett härligt sätt.
      Snälla snälla du som är i ett förhållande med en som plågar dig psykiskt. Lämna. Du förtjänar så mycket bättre! Ta hjälp om du är rädd. Skickar massor med tankekraft och kärlek ❤️

        Vilket fint inlägg!

    Kenza stämd av KO!! Det verkar hända grejer inom branschen…

      Va?! Vadå? Berätta mer!

        Läs Kenzas inlägg

          YES!!! äntligen tas alla jäkla smygreklam allvarligt!!!!!! MEN, synd att det just är KENZA av alla människor som råkar ut för detta, kunde de inte ha hänt Blondinbella? Lol, ta det lugnt, det är halvt på skämt, alltså det om BB.

            Är det smygreklam då? Att ha på sig ett par solglasögon man gillar?

              Jag säger Nej! Det visar väl mer att hon faktiskt är genuin i sina samarbeten och faktiskt använder det hon gör reklam för.

      https://bloggbevakning.se/2017/01/22/reklam-2/

      Detta är inlägget hon blir stämd för. Bedömningsfråga tycker jag om det verkligen är dold reklam.

        Hur skulle det INTE kunna vara reklam för Chimi?
        Det är ju en bild från Zanzibar där Ines (som jobbar för Chimi) och Kenza visar upp solglasögonen.
        Resan är betald av Chimi (även sponsrad av Turkish Airlines) och syftet är att ta reklambilder för Chimi och dessutom göra deltagande influencers glada och tacksamma. (Obs att jag inte skrev muta).
        Är detta inte reklam för Chimi så äter jag upp min sko (eller mössa).

          100%

      ”Jag håller inte med KO eftersom inläggen föll utanför mitt samarbete med Chimi Eyewear, de gjordes av helt fri vilja utan ett kommersiellt syfte bakom.”
      Kenza och flera andra t ex Janni Delér, Angelica Blick, Lisa Tellbe och Bianca Ingrosso har fått åka på flera resor betalda av Chimi. Syftet har officiellt varit att ta bilder för marknadsföring av solglasögon. Råder ingen tvekan om att de influencers som varit med på dessa resor (bl a till Maurius och Zanzibar) befinner sig i samarbete med Chimi och kan anses som ambassadörer för detta märke. Resorna har dessutom haft icke obetydligt värde för deltagarna eftersom de även haft karaktär av nöjes- och rekreationsresor.
      Att som Kenza hävda att det inte skulle ha något kommersiellt syfte när hon använder och anger märket på dessa solglasögon från Chimi är inte trovärdigt. Hon borde ha många andra solglasögon som hon kan visa upp och där hon inte har något samarbete. Att hänvisa till att hon ”tycker om” solglasögonen och visar upp dem av den anledningen måste kunna ses som ett led i den relation hon har med Chimi bl a genom de två resor till Zanzibar och Mauritius som Kenza varit med på.
      Hur som helst, jag antar att det är detta som KO vill testa genom en domstolsprövning. Det kommer att bli en intressant prövning just av problematiken kring vad som gäller. Kenza har ju alltid hävdat att det ska finnas en konkret överenskommelse runt samarbetet och betalning för vissa specificerade inlägg i sociala medier för att det ska anses som reklam. Allt annat är inte reklam. Tycker hon. Får se vad Patent- och marknadsdomstolen tycker.

      Inte så förvånande faktiskt, allt fler ”åker” ju dit. Någon som vet vad som har hänt mellan Kenza och Klara btw?

    Tycker att det är då hemskt att destruktiva förhållanden startar tidigt. Redan i 8:an- 9:an av jag kan minnas.

      Hur lyckades du vända den trenden om du gjorde det?

        Förstår inte vad du menar?

    kenza ska upp i domstol mot KO!!! Senaste blogginlägget

      Att hon inte har lärt sig? Hände inte något liknande för jätte länge sen angående en cykel som hon ”fick” ?

        Aldrig lär sig? Det är ett 2 år gammalt inlägg som är aktuellt. Någon säger att hon gjort reklam, Kenza säger att hon bara haft på sig solglasögon hon gillar

          KO har mer rätt än vad Kenza har.

            Haha nej? Så kan du ju inte säga innan hon blivit fälld för något ?

              Vänta får du se.

    Alla frågar varför man inte går, men ingen frågar varför han slår ?

      Jag vet att det jag säger låter som skit för dig nu men det är den viktigaste frågan. Honom kan du inte ändra på, du måste rädda dig själv.

        Det är där problemet kommer Anonym och jag sa samma sak innan allt vände. Att lämna ett förhållande är jättetufft när man är frisk, tänk dig då hur tufft det är när det lilla självförtroendet man hade är förstört, när ekonomin är obefintlig, man inte har någon familj och inga vänner. Jag har levt isolerad i snart 4 år, den enda sociala kontakt jag har med andra människor är dom jag möter när jag är ute med hundarna eller åker och handlar. Jag förlorade mitt jobb pga att jag var borta för ofta, pga synliga blåmärken och skador efter misshandel. Jag har blivit förminskad, kränkt och misshandlad (både fysiskt och psykiskt) . Jag polisanmälde men fick ingen hjälp. Jag har sökt hjälp hos vården, fick diagnoserna ptsd och svår depression, men får ingen hjälp. Idag väntar jag fortfarande på hjälp från vården.. Har fått tabletter som ska dämpa ångesten och hjälpa mig att sova. Dessa tabletter har gjort så jag ”sover” men min kropp och psyke är så stressat så jag biter sönder mina tänder i ”sömnen”. Idag har jag fler sönderbitna tänder än hela och har ständig värk.

          Ja herregud, tro inte att jag dömer dig eller tror att det är enkelt. Det är ett helvete, men du måste ta dig ur det, han kommer inte att hjälpa dig.

          Skickar all kärlek och stöd till dig!! Jag hoppas du kan hitta en väg ut och någon person som kan hjälpa dig!! Snälla ge inte upp!! ❤❤❤❤❤

          Du skulle kunna ta kontakt med diakonen i din församling. De finns där för utsatta och ensamma människor.

      Oftast så måste den som blir slagen lämna. Om inte den som slår har självinsikt och börjar i någon form av terapi så blir det ju bara värre.

    OT:
    Kenza har blivit stämd av KO!

    Toppen Camilla! Bra inlägg.

    Leif GW kommenterade igår att Bella använde hotbilden för att få reklam i media. Kul att även han uppmärksammar det.

      Go GW!

      Oj vart då??

      Camcam, hade varit kull att kanske uppmärksamma detta, dont you think 🙂

    Är det inte skitkonstigt att till och med i ett sånt här viktigt initiativ så ska kvinnan (full av blåmärken) ha lösögonfransar, fixade ögonbryn, ingen tröja och puta lite sexigt med munnen?!

      PRECIS det jag tänkte när jag såg bilden……. Jag blir så less, så fruktansvärt less……

      Verkligen!!! Så j-a sjukt!!!

      Men hur menar du nu?
      Kan en kvinna som ser ut så, inte bli misshandlad?
      Är det bara dom utan lösögonfransar som får stryk?

        Ja, exakt så menar jag.

        Nej, naturligtvis inte. Ser du verkligen inte det problematiska med den bilden? Om du är intresserad av hur kvinnor framställs i tid och otid så finns det jättemycket att läsa, googla loss! ??

    På tal om kvinnor som slår tillbaka. Såg att Rahaf Mohammed (den unga kvinnan som flydde från Saudiarabien) började sitt nya liv i Canada med att äta BACON till frukost. You go, girl!

      Heja henne, om det var viktigt för henne. Men undra hur stackars magen reagerade haha? Började dagen med bacon, slutade dagen på toa ?

    OT. Om man är utbildad lärare men är trött på sitt jobb. Tror ni man skulle kunna få jobb som personalvetare då? Eller jobba med HR? Kanske lägger till någon kurs i något bara?

      Prova kanan alltid göra, trivs du inte så har du ju ändå något att ”falla tillbaka på” 🙂

        *kan man

      Behöver nödvändigtvis inte ens lägga till någon kurs. Jag har sett annonser där de likställer en pedagogisk utbildning med personalvetare/HR.

      Jag ar personalvetare och pa mitt forra jobb fanns en tjej som ocksa var utbildad larare. Jobbade da inom Learning & Development pa ett stort foretag, kanske kan vara nagot for dig? 🙂 Bara att testa och borja soka, lycka till!

        Tack för era svar☺️

    Ot men ändå inte. Jag har nya grannar i lägenheten ovanför mig, ett par i 25-30årsåldern. Vårt hus är inte lyhört och jag hör sällan mina grannar. Dessa har jag kunnat höra vissa kvällar, speciellt när de bråkat. Inget ovanligt att par bråkar så det har jag inte reagerat på. Men ibland hör jag att det skriker till, men det är svårt att höra om de skojar och busar och om ”skriken” är glada (om ni förstår hur jag menar, det är oftast kortare, som om någon busar och kittlar den andre liksom) eller om det kommer från något annat. Som sagt, det är inte lyhört så jag kan inte avgöra om det är skratt eller bråk ibland.

    Min fråga är, när jag träffar henne i hissen vore det konstigt att nämna nåt? Hur kan jag i så fall nämna det utan att anklaga någon? Jag vet ju inte var ljuden kommer ifrån men tänker att OM de bråkar våldsamt så vill jag ju visa att jag hör.

    Jag vet inte om jag bara är den nyfikne grannen nu. Jag förstår om det verkar som att jag gör en höna av en fjäder då jag verkligen inte har mer att gå på. Vad hade ni gjort? Tycker ni att jag är löjlig och ska låta dom vara ifred så säg det gärna snällt?

      Jag tycker du ska försöka fråga, hellre fråga och ha fel än att inte göra nåt och nåt allvarligt händer henne inne i lägenheten. Civilkurage for the win!

      Snälla gör det, bara fråga hur hon mår. Så ett frö och visa att du hör. Jag vet inte hur många gånger under två år jag skrek i hopp om att grannar skulle reagera och det blev nästan mer förminskande när de började undvika min blick i trappuppgången istället.

      Läs gärna mer hos Huskurage.se ❤️

        Ja… Jag vill verkligen visa henne att jag hör OM det skulle vara så att det är våldsamt. Men vad kan man säga? Kan jag säga rent ut att jag hör ljud på kvällarna och att jag hoppas att allt är bra där uppe?

      När jag va utsatt så hade jag velat få frågan ”är han snäll mot dig?” Eller ”brukar han va elak?”, jag fick den frågan av en granne när idioten försvann ett tag, då berättade jag sanningen så någon skulle veta den dagen han kom tillbaka.

      Dom frågorna får också en själv att fundera, eftersom man inte relaterar till våldet man är utsatt för, speciellt det psykiska och sexuella. Vad är snäll och elak liksom, vad betyder det, när all skuld läggs på en själv.

    Är bilden riktig eller är blåmärken ditsminkade/retuscherade?

      Jag tror inte att man misshandlar folk som ska vara med på en annonskampanj 😀

        Hon är uppenbarligen misshandlad med sminkborstar.. ?

        Nej alltså tänkte att det kunde vara en bevisbild eller liknande. Men tycker då det är en extremt konstig annons

      Swipea så får du svaret

    En av mina största rädslor är att hamna i en destruktiv relation. Ni är otroliga alla ni som har kommit ut ur en eller fortfarande befinner er där.

    Ja jättebra att kommunerna tar tag i det. Dock blev jag ivägskickad på en obligatorisk föreläsningsdag av mitt jobb (alla som jobbade på kommunen blev det, jag bor inte i Sthlm så en helt annan kommun)) om våld i nära relationer. Det var i höstas. Jag jobbar inte med människor alls så det gick inte ut på att jag ska hjälpa någon som tex en socionom. Ändå var det obligatoriskt. Önskar att jag tagit en karensdag även om jag egentligen inte hade råd.

    Jag växte nämligen upp i ett hem där våld förekom under många år. Att sitta inne i en stor sal tillsammans med massa folk som jag inte ens kände, vi är ju inte på samma arbetsplats utan har bara samma arbetsgivare, och genom flera filmer och annat återuppleva det… Det var så vidrigt! Jag grät i flera dagar efteråt. Alla minnen kom forsande, all hjälplöshet man kände som barn. Skräcken som byggdes upp. Höga röster som ledde vidare. Och tydligen handlade det om att vi ska lära oss att se om kollegor blir misshandlade och våga ta tag i det för det är ju så dyrt för arbetsgivaren med medarbetare som blir utsatta för våld. Jag är fortfarande arg för att detta var obligatoriskt.

    Katastrofalt mask-/photoshopjobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.