Triss i Instagram

Tre Instagraminlägg jag tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet.

https://www.instagram.com/p/BsvVc0hB7f9/

Flytningar, mens, kladd och klet.
Kärt barn har många namn men sammanfattningsvis kan väl säga att vi alla – kvinnor – har än det ena, än det andra och det är helt okej.
Som Ellen skriver – hade man inte haft det så hade det varit någonting att oroa sig för.
Älskar att Ellen pratar om det.

https://www.instagram.com/p/Bsvx9HMHzlm/

What she said!

https://www.instagram.com/p/BsvQqbrHlnn/

Hur tror ni vi kan ändra klimatet på Youtube?
Är det Youtuberna själva eller deras tittare som sprider mest hat?
Något måste göras. Ska vi kavla upp ärmarna?

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dåtidens gentleman hade svimmat av skam om han såg vad dessa Youtubers lägger upp på Youtube idag.

      ”Dåtidens gentleman” hade inte passat in i dagens samhälle överhuvudtaget… Tänk på hur kvinnor levde på den tiden.

      Men stick och göm dig förfan dåtidens ”gentleman”!

      Ah fan vad nice, ta tillbaka tiden då vi tilltalade varandra ni, såg ner på alla som var av oadlig börd, kvinnor inte hade rösträtt eller knappt en röst.

      Ja, men dåtidens gentleman var en gång i tiden också förmyndare för sin fru. Och kvinnor hade i stort sett inga rättigheter. Tror dåtidens gentleman fick slå både fru och barn och det ansågs helt naturligt. Mannen behövde ju inte känna sig alls hotad av kvinnor eftersom de inte hade några rättigheter, så det var väl lätt att vara lite mer gentlemannaaktig när ens egen makt över kvinnan var total. Så lite historielöst tycker jag att Amirs inlägg var MEN om jag istället försöker förstå andemeningen i det han vill säga så har han ju helt rätt. Så många män som mer liknar patetiska amöbor.

        Gentlemännen hade också rätt att skriva in sin fru på mentalsjukhus om hon blev lite jobbig eller så, ’hysterisk’ över att han skaffat älskarinna eller behandlar henne och barnen illa. Sen behövdes mannens underskrift för att skrivas ut igen, oräkneliga kvinnor har ’gömts bort’ på detta vis under stora delar av sina liv…

    GODMORGON FRIYAY! ?

      Ska skriva tenta om två timmar SEN friyaaay!
      ??

      Freeedag!! Happy dance ?

    OT men söker tips på podd – vilken är er favvo?

      Mia Skäringer & Anna Mannheimer! Bästa, så rolig och viktiga ämnen. Humor och allvar ? Ha en trevlig helg!

      Rättegångspodden. Så proffsig och välgjord. Om man gillar brott ofc.

      Spöktimmen! Speciellt deras avsnitt om konspirationsteorier

      En varg söker en podd
      Della q
      Filip och Fredrik
      Alex och Sigge
      Skäringer och Mannheimer

      Fördomspodden ?

      P3 Dystopia!

      Creepypodden

      Skäringer och Mannheimer ❤️ Skrattar jämt högt för mig själv när dom härjar på i lurarna.

      En varg söker sin podd

      Alltid samma fråga, alltid samma svar

      Som andra sagt: Spöktimmen (bäääästa) och Rättegångspodden! Men även Folktropodden! Tycker den är rättläskig men spännande ?

      From The Heart and Yoga Girl. 🙂 Ett tag satt hon bara och bölade och hade 100 olika nojor över sin dotters säkerhet, men nu har hon massa intressanta gäster och har hittat andra ämnen att prata om. Härlig röst och BRA engelska till skillnad från så många andra svenska influencers.

      Gillar Tom och Petter! Lite barnsliga ibland men så avslappnade och roliga, perfekt slöpodd att lyssna på 🙂

      No Such Thing As A Fish! Galet roliga fakta om allt och inget. Skrattar högt varje gång. Finns dessutom 250 avsnitt så mycket kul att gå igenom.

      Hanapees otroliga podcast och podden barnfrihet 🙂

    dom som skapat mest problem och hat på youtube är Jocke och Jonna helt klart. Bara att lägga ut en video där man pratar om vad man tycker om andra youtubers är så barnsligt och tramsigt och skapar onödigt hat

      Den videon var absolut lite onödig, de sa ju dock inget som var särskilt elakt om någon. Att det skulle vara dem som sprider mest hat på yt tycker inte jag stämmer, de som gör det är snarare alla de där dramakanalerna, eller nyhetskanalerna som de själva kallar det, som sprider rykten utan någon som helst substans. Jocke får ju ta oerhört mycket skit, även för saker som han själv inte har någonting med att göra egentligen.

      Andra som sprider hat är för övrigt ”PK-sidan” av yt som alltid är där så fort någonting händer på yt. De kallar folk som röstar på SD för äckligt smuts, säger att folk är rasister trots att de själva gjort rasistiska inlägg förr i tiden (vet såklart att folk kan ändra sig men då kanske man inte ska vara så snabb på att döma andra) och hänger ut människor som inte tycker som dom. DÄR är problemet med youtube.

      Då kan du inte ha sett några andra dramavideos och dramakanaler om du tycker det 😮

    Therese Lindgren och hennes clickbait, någon som känner samma? Hon verkar gullig dock

      Ja, Therese Lindgren lever på sin gullighet.
      Annars skulle man nog hitta både det ena och det andra att klandra även henne för.
      Inte underligt att det är hon som tjänar mest bland alla svenska influencers.
      Åtminstone om man ser till vad hennes bolag drar in.

      Ja, ALLT ska handla om sex helt plötsligt. Det känns bara som att hon har ålderskris och är desperat efter bekräftelse från sina småbarn till följare…

    Appropå usla samarbeten, såg just Blondinbellas två bilder som ska göra reklam för Ellos kappa. Första bilden står hon dubbelvikt och pillar på skon 6-7 meter från kameran så man ser inget av kappan. Bild nummer två är en osmickrande närbild på Bellas byst och en illasittande och skrynklig kappa…. Vore jag marknadsansvarig för Ellos skulle jag inte vara nöjd men de kanske är nöjd svara Blondinbella nämner deras namn?

    obs Ej enbart kvinnor som får flytningar,
    det gäller alla personer med livmoder

      Suck

      Jag har livmoder och behöver verkligen inte trosskydd, jag brukade ha det första dagen vid mens för att inte blöda igenom.
      Har du trosskydd hela tiden?

        Är 40 år, har aldrig använt trosskydd men min mamma gjorde det. Det är hog högst individuellt.

        Jag har det nästan hela tiden

      Va??

    https://www.madeleineilmrud.se/
    Där har du en som inte markerar sina samarbeten.

    Trosskydd är inte bästa lösningen för rena trosor, dom är plastade och kan göra att man får svamp. Man byter trosor regelbundet istället, har man så mycket flytningar så man behöver trosskydd bör man nog söka läkare.

    Reklamen vill att vi ska bli osäkra på oss själva och handla saker vi inte behöver, vem vill gå i blöja light hela månaden?

      Trosskydd känns ju inte ens, de är jättetunna, att benämna det som blöja är inget schysst mot oss som har mycket flytningar av och till. Själv är jag gammal nog att inte känna skam över det men det är nog många som är osäkra i det. Man kan väl inte hålla på och byta trosor flera gånger på en dag de gånger man har som mest flytningar?

        Man behöver inte känna skam, men trosskydd innehåller plast för att vara lägagesäkra och var inte tänkta att använda för flytningar. Vi kvinnor ska känna oss osäkra på hur våra trosor ser ut, det är ett säljknep som många gått på.

        Alla gör som dom vill, men bolagen som säljer trosskydd är vinnare.

          *läkagesäkra

        Jag tycker allt man blir svettig etc i trosskydd… känns som det är tillräckligt instängt ändå

      Jag har mycket flytningar och är frisk och kry i underlivet. Men jag har hellre trosskydd än att byta trosor och byxor flera gånger om dagen. För jag har så kraftiga flytningar att det blöter ner mina byxor och det luktar inte så fräscht efter ett par timmar. Tack och lov för trosskydd säger jag! Men jag sover utan trosor och byter lakan ofta istället.

    Vet inte hur vi ska kunna stoppa allt hat på plattformen.
    Tyvärr så verkar det vara så att videos där man hänger ut varandra och skapar drama är videos som får otroligt mycket visningar.
    Vilket är så tråkigt och jag tror verkligen att om 5-10 år så kommer vi få reda på att så mycket var uppgjort imellan kreatörerna (precis som vi fått reda på om att de flesta bloggbråk var). Har en video på min kanal där jag pratar om just om alla bråk på youtube. Youtube bråken är fejk heter den.

    Nu vid 40-ars alder tänker jag mycket pa all tid jag lagt pa att leta skavanker pa mig själv. Pa att inte gilla mig själv.
    Jag blir sa glad att det idag finns unga kvinnor som tar upp detta problem, hur vi kvinnor lär oss att inte vara nöjda med oss själva. För sa säljer företagen mer och mer produkter. Var angest är deras rikedom.
    Tänk om jag lagt min energi pa göra saker som ger lycka och pa att acceptera mig själv iställat, vilket rikt live jag skulle haft! Det är min fokus nu, och jag hoppas att framtidens unga kvinnor far mer hjälp med det.

    Bara lägga en bit papper mellan trosorna och kroppen vid såna dagar så slipper man äckliga trosskydd som gör allt så svettigt

      Anonym 09:46:
      Har testat detta men hur får man pappret att ligga kvar? När jag går så åker liksom pappret bakåt och till slut ligger det på rumpan. 🙁

    Ellen > det blommar från hennes huvud! Rolig bild! 😀

    Jag önskar att Bröderna Bergs kanal (nu med bara Chrille) kunde stängas ner!! Så jävla hatisk och förnedrande mot kvinnor och rasistisk. Många av hans fans fortsätter sprida hat hos andra. Blir mörkrädd av kommentarer och innehållet på den yt-kanalen. Vet att vi är många som anmäler men inget händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.