Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

564 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon av er som fullföljt samtliga 50 dagarna av ABC-dieten? Resultat? Erfarenheter?

      Jag har inte hört talas om den förut men googlade, det låter helt galet i mina öron. Man brukar räkna på att 1200 kcal/dag är det minsta man behöver för att få i sig tillräckligt med näringsämnen mm. Om du vill gå ner i vikt tycker jag att du ska räkna ut ditt BMR och lägga dig lite under det, istället för så extrema ”dieter.”

        Kanske inte en god idé att lägga sig under BMR dock ? men du kanske menade över?

      Klarade typ två veckor men sedan tröttnade jag, blir ofta uttråkad när jag fastar/späker mig

      Sallader gjorda på isbergssallad, gurka och tomat, pulversås, chilloflakes och bilder på minimala portioner ingen människa kan leva på? Plus en gastric by pass och sen en medverkan i Biggest Looser? ?

      (Kan vi inte låta öppet spår vara en frizon från viktnedgång och sån hets? Det triggar så onödigt många till att själva granska och må dåligt över sina kroppar. Likaså folk som kommenterar folks utseende överlag, det är oftast inte bara personen det gäller som mår dåligt över det utan alla med egna liknande komplex som läser)

      Vill uppmana Camcam att radera den här kommentaren då inte anorexi”kultur” inte bör spridas alls.
      Du anonyma postare – ABC-dieten är hälsofarlig och anorexi är hälsofarligt, så det är ingen diet att rekommendera.

        Håller helt med. Vansinne att sprida denna.

      OT FRÅN DIN KOMMENTAR:

      Men vad fasiken har Isabella tagit på sig till Elle-galan? Jag tycker faktiskt synd om Stylebyelin (eller vad det heter), klänningen är skrynklig, tråkig och för enkel för en sådan gala.

      Ps. Kenzas klänning var gudomlig!

        Du var tvungen att kommentera längst upp eller?

          Japp för min telefon hänger sig och jag orkar inte leta igenom 420+ kommentarer 🙂

      Gör det inte. Är du inte redan ätstörd så blir du det. Klarade 1 månad och var helt förstörd i huvudet. Du är fin precis som du är ❤️ / ÄTSTÖRD UNS sedan 14 år tillbaka.

      Ja, jag har det… när jag var som sjukast i min anorexi. Jag var på riktigt döende och det är ett jävla mirakel att jag sitter här idag och kan säga till dig att inte ge dig in på den där skiten. Det är inte en diet. Det är en expressväg in i en ätstörning, om du inte redan har en, och har du redan problem med maten så kommer det här bara göra allting värre för dig. Lita på mig. Jag vet vad jag pratar om.

        Riktigt starkt av dig att ta dig ur det! ?⭐

      Anorexia Boot Camp? På riktigt? GÖR DET INTE! Sluta! Det är sjukt, det är inte okej. Jag vet att jag skriver sent, men jag måste säga det. Det är så dumt, sluta gräv ner dig i ätstörningsträsket. Du kommer bara må dåligt, tappa hår (det går fort!), bli deprimerad och även om du når dina resultat kommer du inte vara nöjd.
      Dina naglar kommer spricka/gå av.
      Du kommer att frysa hela tiden då din puls går ner (och då samtidigt bränna mindre fett)
      Du kommer att hata dig själv.
      20% av dem som inte får behandling för anorexi dör.
      När man äter väldigt lite, så kan man få ”refeeding-syndrome” och då kan man dö när man börjar äta igen också.
      Man får ofta en massa akne också.

      Snälla gör det inte. Jag skulle säga att du inte ska försöka gå på någon diet alls eftersom du är redo att dra till sånna drastiska metoder. Jag hoppas verkligen att du inser att din kropp är ett fantastiskt verktyg, som du behöver. Även om du tycker den är ful så gör den så mycket. Den kan kramas, den kan gå, den kan ge andra människor njutning, den andas åt dig. Gör den inte illa.

      Jag har haft en ätstörning i 10 år, sen jag var 14. Jag har gjort ABC. Du kommer inte få de resultat du vill ha.

    Nu när allt OT kommer raderas under ”vanliga” inlägg, kan vi få ett öppet spår på tex onsdagar också? Det hade nog varit välkommet av många med tanke på hur mycket OT-kommentarer som tidigare ramlat in under de vanliga inläggen.

      Men snälla nån… Finns ju mängder av andra forum för allt möjligt om man nu vill diskutera annat än sociala medier under veckan.

        Ellerhur!

        Alla kanske inte vill registrera ett konto på tex Flashback eller familjeliv. Här kan man prata med varandra utan att regga sig någonstans.

          Eh, bara fejka en mail och regga sig där man vill vara medlem

            Det krävs ändå att man loggar in någonstans. Många tycker nog att det är lättare att bara skriva en kommentar i ett kommentarsfält utan att behöva ligga in någonstans och klicka runt innan man kan skriva saker.

            Ja, folk är väl slöa.

              Alla datorer och smartphones klarar väl av att spara inlogg om man vill?

              Haha nej man loggar in en gång sen är man inloggad. Är man så lat ska man nog ta tag i det, en bra början kan ju vara att orka logga in någonstans

          Finns fler forum än flashback och familjeliv. Men ska Camillas blogg agera plattform åt allt från sjukvård till knyppling helt plötsligt?

        Men vi vill vara här ❤️

          Ja ?

          Tror inte ni är så välkomna att diskutera här övriga tider eftersom Camcam skrev inlägget hon skrev 🙂

            Nä och då kommer mycket av kommentarsfältet dö ut. Jag begriper verkligen inte varför en OT-kommentarer är så fruktansvärt hemsk att den måste raderas. Skaffa en knapp där man kan dölja vissa inlägg. Problemet löst. Alla glada.

              Camillas blogg och hon håller uppenbarligen inte med dig

                Diskutera och komma med åsikter måste man ju få göra ändå.

                  Under öppet spår ja?

                    Jag menar nu, i detta sammanhang.

                      Ja, vi är ju i öppet spår och här är ju allt välkommet.

              Så du tycker att det är ok att börja diskutera ansiktskrämer under ett inlägg som handlar om misshandlade kvinnor, till exempel?

                Men gud gör dig inte mer korkad! Det är det väl ingen som påstår? Drar du allt i livet in absurdum??

                  Jag är inte korkad. Läste du det inlägget för ett par dagar sedan och kommentarerna under det så vet du vad jag menar. Precis det hände.

                  Här är inlägget om du inte orkar leta. Och kalla inte folk för korkade igen, tack.
                  https://bloggbevakning.se/2019/01/16/stockholms-stad-gor-samarbeten-om-vald-i-hemmet/

              Därför att det inte är en utan åttio

              Hade det varit en OT på ett inlägg hade nog varken vi, som inte tycker om OT, samt CamCam reagerat. Men det är inte det. Vissa inlägg har ju typ enbart OT.

                Jag tycker att det finns en tendens att skönja som tyder på att läsare anser sig väldigt berättigade till denna bloggs kommentarsfält. Att få kommentera fritt utan moderering och ha ”öppna spår” är ett privilegium, inte en rättighet. Men mycket vill i regel ha mer, tyvärr. Önskar en blogginnehavare att en viss typ av kommentarer hålls till specifika inlägg om frågor och funderingar orelaterat till bloggen så tycker jag att det är ganska självklart att man respekterar det.

                  ”Men vi viiiill inte regga oss på flashback. Vi vill vara hääääär!!”

                    Förstår inte hur någon frivilligt registrerar sig på Flashback.

                      Finns miljoner trådar där. En del är ren skit, andra är väldigt hjälpsamma, intressanta, osv. Man behöver ju inte följa alla trådar bara för att ett visst ämne intresserar en.

                  Precis. Det tyder också på ett visst mått av egocentrism hos dessa läsare. ”MITT problem är så viktigt att det ABSOLUT INTE kan vänta till öppet spår utan jag måste skriva om det NU”

                Och utan dessa OT så hade inlägget nästan inte haft några kommentarer alls isåfall.

              Hahaha ”kommentarsfältet kommer dö ut”. NEJ, kommentarsfältet kommer att leva kvar och låta folk diskutera relevanta saker utan störiga inlägg om dumma pojkvänner, dryga kollegor och ointressanta barn-/gravidfrågor. Det här är en blogg om sociala medier, inte allt mellan himmel och jord.

              Men det är ju inte En ot kommentar här och där. Det är fasen över 50% på vissa inlägg.

              Det är ju allt mellan himmel och jord. Du kanske ska starta en egen plattform om familjeliv inte duger?

          Tack för din kommentar i förra inlägget!❤️

        Hur kan det störa, bara skita i och gå in på onsdagar ?

      Tycker det räcker med fredag och lördag. Trevlig helg. ??

        Om man tycker att ett extra öppet spår mitt i veckan är för mycket så är det ju bara att inte läsa kommentarerna? Jag brukar inte delta i varje öppet spår.

          När ska det vara då? Sista inlägget kommer 21.

            Det kan väl komma upp ett inlägg mellan kl 18 och 21, kanske kl 19:30 (?) så är det inte så sent med tanke på att många kanske behöver gå till sängs tidigt pga jobb dagen därpå.

              Folk skriver ju ot på fredagar kl 18.30 också så det spelar nog ingen roll. Verkar omöjligt att ens vänta en timme på ös

                Folk kanske har ställt frågor tidigt pga de kanske varit upptagna med annat under tiden för öppet spår?

                  Jamen DÅ är det ju ok!

                  Är en fråga så viktig är det väl bara att sätta ett alarm? Kan en inte göra det är det troligtvis inte en viktig fråga. Kan ingen googla alls? Hälften av alla OT frågor kan besvaras med allmänbildning och/eller en googling. CamCam kanske ska ha en länk till 1177 nånstans?

              Men de som så ivrigt OT`ar nöjer sig ju inte att vänta. Just nu vill de veta om ska ligga med en kille vid första dejten. Ren och skär sökan om uppmärksamhet. Vi kan ju ändå inte veta

      Jag förstår inte vad problemet är, ärligt talar. C tjänar pengar på varje sidvisningar och med flera kommentarer på varje inlägg (OT eller inte) så genererar det mer pengar till C. Det hoppas jag kommer att ge ännu bättre inlägg i framtiden osv osv.

      Dock önskar jag verkligen funktionen att undertrådar är dolda tills jag själv klickar på ”läs svar” typ.

      Men snälla nej! Inte mer ÖS eller OT. Det räcker gott med dessa annars kan man söka sig till sidor ämnade för att diskutera olika saker. Ex familjeliv

        Jag tycker vardagsinläggen har blivit sämre sen ÖP kom till. Men det är ju på ÖP C tjänar pengar på utan att behöva leverera något själv.

    Någon som har tips på spådam eller medium i gävleområdet? Tar tacksamt emot tips men är inte intresserad av att diskutera sanningshalten i spådamer/medium.

    Vad hittar ni på denna fredag då? 🙂

      just lagt barn, tänkte det skulle va mysigt att smutta på ett glas vin när jag väntade på att de skulle somna. råkade halsa glaset för mitt sista tålamod tog slut. så nu är jag lite full och kan antingen dricka ett till och strunta i hur vansinnigt stökigt det är eller städa…

        Drick ett glas till och glöm skiten! Det är en dag i imorgon å ?

          åh önskar jag hade vin hemma! nån som kan skicka???

            Nej jag skickar inget sändebud med vin, dock är du VARMT VÄLKOMMEN!

              Hur går det med grannarna med maten, Krösamaja? ❤️

      Behöver gå och handla men vill inte så jag sitter och fördriver tid istället för att handla vilket jag måste göra så… Ska handla.

        Nu har jag handlat om någon följer utvecklingen av min kväll..

          ??

          Vad blev det då?

            Haha. Capellini och saker att göra vegansk pasta sås, typ bolognese. Och majskakor med dipp ???

          Skön?

      Kom hem från jobb för 2 timmar sen, sambon har några vänner över och de spelar tv-spel och dricker öl medans jag krupit ner i sängen med telefonen, saft och ostbågar. ? Känner mig såå social!
      Till mitt försvar så ska jag jobba imorgon också så känner att jag hellre tar det lugnt i min ensamhet ikväll.

        Helt rätt, låter supermysigt!

        Vad spelar de?

          Payday, tvåan tror jag… Eller spelade, nu förflyttade de sig till grannen för att köra Cards Against Humanity i stället. ?

            BÄSTA spelet!

            Är ju SÅ mysigt att vara i rummet bredvid några en tycker om som har trevligt, perfekt blandning för min introverta sida som inte orkar så mkt socialt och älskar att hå och lägga ig tidigt när killen och hans kompisar fortf ungås. Älskade å andra sidan att som barn somna på mamma och pappas midddagar i rummet bredvid när de umgicks med vänner 🙂

      Tittar på ” friends from college” och ska snart somna i soffan

      Jag har druckit tre pints öl och känner mig rätt full 🙂 borde göra det oftare känner jag, det var ju kul

    Funderar på att köpa häst för första gången, ja jag vet vad det kostar. Räknar på lite under 10k i månaden
    Vad ska man tänka på?
    Vilken försäkring? Vilken självrisk?
    Ska man ha livförsäkring?

      Beror lite på hur dyr häst du köper men jag har agria och är mkt nöjd

        Tänkte runt 100 tusen eftersom det är första. Vad har du för självrisk då? Har du A1?

          100 tusen för en första-häst är extremt mycket. Du kan lätt få en superfin hobbyhäst för 30-50 tusen…

            Så behöver det ju inte vara, beror väl på hur erfaren ryttare man är och vad man har för mål. Man kan träna och tävla på andras hästar och komma upp i höga nivåer utan att äga en egen häst för det. Vill man då fortsätta på den nivån man ligger på kanske en hobbyhäst för 30 000 inte riktigt passar 🙂

            haha en häst för 30? Vad ska jag ha den till? Handhäst? Inte ens en okej unghäst kostar så lite ? jag vill tävla, både hoppning och dressyr och vill inte ha någon häst med ligament och senskador. Har lusläst varenda annons på hela internet. Får inget vettigt under 60, men jag vill ändå ha liiite mer.

              Wow vilket drygt svar! Nu skrev jag mellan 30-50 tusen ? Finns en hel del fina hästar UTAN en massa skador i den prisklassen, det gäller bara att hitta rätt! Men om du satsar på att tävla på en hög nivå och dessutom redan är en väldigt duktig ryttare med mycket erfarenhet av tävlingsbanorna så blir priset mer förståeligt.

                Förlåt, inte meningen. Haha har bara letat så mycket men insett att den hästen jag är ute efter inte kommer vara så billig tyvärr.
                Tävla har jag inte gjort, mest pga hästarna jag ridit. Eftersom jag inte haft egen häst så har ju alltid ägaren haft regler och velat göra det roliga, tills nu. Men nu är hästen för gammal. Men vi gör skolor och galoppiruetter. Har provat lite piaff. Har tävlat en 90 och det gick fint. Skulle fortsätta men han fick artros så vi slutade hoppa helt.

                  Har du tänkt tävla på en svårare nivå än 90-100 cm banor (LD, LC)? 🙂

                    Inte i hoppning nej, men drömmen är att tävla iallafall msvB och kanske A. Men har inte bråttom med tävling, vill helst bara ha min egna häst, träna både hoppning och dressyr, åka iväg på nån terräng kurs och bara ha roligt, sen om det går bra att tävla är det ett plus ?

                      Jag ska vara ärlig. För mig och alla som sysslar med hästsport i min omgivning så räknas det som hobbyridning, och då är 100.000 för en häst väldigt mycket pengar ?
                      MEN det är såklart helt upp till dig hur du gör, men skulle i så fall rekommendera (som en annan person nämnt längre ner) att också försäkra hästen för minst det! Olyckor kan ske när man minst anar det, tyvärr! ?

                      Ja det är klart det blir hobbyridning när man måste ha ett jobb på sidan, så är det väl nästan alltid?
                      Men jag har ju letat från 0-100. Isåfall tar folk ohumana priser när man får betala 100 för en häst som kan byten och går 120.
                      Kan du länka en häst du tror skulle passa mig?

                      Jag kan omöjligt veta vilken häst som skulle passa dig då jag aldrig träffat dig eller inte heller sett din ridning.
                      Ja, enligt MITT tycke är det ”ohumana” priser. Alla väl lärda hästar ska kunna galoppbyten (om det är det du syftar på) och 110-120 behöver inte vara en speciell hög höjd för en liten/stor häst i kombination med en bra ryttare… ? Men som sagt, bara du kan veta dina behov och om du känner att den prisklassen är rätt, satsa på det! ?

              E bara så trött på er hästmänniskor som helt onaturligt ska mana på hästar att hoppa över 150 cm höga hinder och sen kalla det för ”sport” eller tvinga hästen till onaturliga rörelser. Och så himla drygt också, ”vill inte ha en häst med senskador”, men det är just pga sånt skit som ni håller på med som hästar får det, och det är ingen bil, det är en levande varelser men för er verkar det vara som nån jäkla motorcykel.

                Om du inte vet något om hästsporten eller hur vi sköter våra hästar – uttala dig inte. Förlåt, men är så trött på okunniga människor som tror att vi misshandlar hästarna och behandlar dem som en förbrukningsvara. Läs på, prova på ridning själv eller be om att få besöka ett stall (och då ett bra ett) och få be att se allt på riktigt. Jag har aldrig i hela mitt liv behandlat någon häst som en jävla motorcykel och de gånger jag har (och då som barn) varit lite för hårdhänt har jag fått mig en rejäl läxa av både hästen och de vuxna runtomkring mig. Och på tal och skador, min kusin är tvungen att avliva sin häst på grund av en RULLNING. Hästen har alltså rullat sig på något vilket har förstört nacken. För jävla tragiskt men tyvärr sker sådant.

      Ha en tränare du trivs med som kan hjälpa dig med din nya häst i början. Spara pengar på att inte köpa dyra blandfoder eller placebopåhitt som laser och magnettäcken ? Jag har alltid haft folksam och på min första häst fick jag använda den ofta och dom var aldrig något problem, var smidigt att triangelmärka sen fick snabbt ut pengarna. Jag har liv då jag har en häst jag satsar på och vill gärna ha pengar att köpa en ny om något skulle hända henne. Till en viss gräns dock, har inte råd att ha liv över 100-strecket. Men kolla upp vad bolagen har att erbjuda och fundera en extra gång innan du byter bolag om hästen redan är försäkrad någon annanstans.

        Ja det är lite svårt, har ingen i närheten jag står så nära. Jag har en häst jag tar hand om men den står 35 min bort. Lite långt att ställa en egen häst så långt bort när det finns ställen närmre. Men tänkte ingå i ett träningsystem på stället jag funderar på att ha hästen så hoppas dom är hjälpsamma.

        Back on track då? Är de nå att ha?
        Rider en äldre häst nu, och han har aldrig behövt bot alls. Inga skydd i hagen, inga boots, väldigt sund och fräsch häst.

          Har man många pengar över så skadar det inte såklart. Men det finns inget som tyder på att det har den effekten som marknadsförs (på häst, har inte koll på människa). Värmen/cirkulationen som påstås komma går inte tillräckligt djupt för att göra nytta för hästens muskler. Samma med t.ex liniment. Vill man ha värme/cirkulation/återhämtning är det billigast och mest effektivt (och bevisat) att skritta hästen, eller kyla 15 min med vatten om det är det man är ute efter ? Hästmänniskor köper allt, ju dyrare desto bättre, och det vet företagen om.

            Jaha, våran veterinär berömmer oss för att vara noga med liniment ?
            Om man är lat och inte vill slösa vatten, är kylskydden bra då? Kyllera kanske? ? ja det finns skrittmaskin där jag vill ha häst och jag rider ut väldigt mycket när vädret är okej ? så skönt att bara skritta ut i skogen om man är omotiverad ??

              Min veterinär brukar skicka hem kunder med rådet att massera med liniment. Liniment använder kunder gärna men det som ger effekt är massagen man ger när det masseras in ? kylskydd är ju lite dyra men säkert effektiva, kyllera är bra. Det som håller hästen frisk och hel är rörelse, mycket hagtid och varierade underlag ?

                Tack för så bra svar. Ska tänka på det.
                Ja det är så tråkigt att se bekantas hästar stå skadade år ut och år in och dom harvar på på samma dåliga underlag och undrar vad som är fel.
                Enda anledningen vi fortf kan rida vår gammelgubbe är för att vi varierar så pass mycket. Gräs. Åkrar, Grusvägar, ridhus. Det är ju bästa sättet att få en positiv häst också ?

      Roligt att du tänker skaffa häst! Jag hade själv häst i flera år innan jag var tvungen att lägga det på hyllan ett tag på grund av plugg ? Mina kusiner har dock ett stall fyllt av dem så har alltid nära till dem om det skulle vara så ?

      Att tänka på förutom försäkring (du kanske har tänkt på det men jag listar det ändå):
      – Hästen ska skos helst var 6:e eller 8:e vecka och det går vanligtvis på ungefär 600-800 kr beroende på var du bor.
      – Foder kostar! Speciellt efter en sådan sommar som vi hade i år.
      – Du måste se till att ha en bra stallplats, och vara på det klara vad som ingår i den. Behöver du ta ansvar över utsläppet på morgonen eller utfodra dem mitt på dagen? Har du möjlighet att göra det? Har stallplatsen bra hagar? Har din häst kompisar att gå tillsammans med eller har de endast små hagar jämte varandra (tyvärr finns det stall som har det så)? Här är det fullt med saker att tänka på!
      – Har du tillräckligt med erfarenhet? Vet du hur du ska göra om din häst kommer in från hagen med en skada? Har du tillräckligt med kunskap när det gäller din ridning eller behöver du eventuellt en tränare för att kunna utvecklas ännu mera? Hur du rider kan påverka din häst något oerhört.
      – Om du inte har tillräckligt med erfarenhet, finns det personer runtomkring dig som har det?
      – Ha en budget för eventuella extra kostnader. Om din häst kommer in från hagen med hälta kan det betyda veterinärkostader, vilket kan vara dyrt.

      Jag har inte ens listat hälften av det som man måste tänka på. Att köpa häst är en process, och att äga en häst är en livstil. Men det är inte omöjligt, lovar! ☺️

        Ja jag har hållt på till och från i 20 år. Minst 3 dagar i veckan senaste 5 åren och gick ridgymnasium och känner att de är dags. Jag vill utvecklas och tävla.
        Har haft samma sköthäst i snart 2 år och han börjar bli för gammal. Artros och sånt så ingen hoppning. Har letat en ny men hittar ingen i närheten som är ok eller som man får rida varierat på tyvärr.

        1. Ja det har jag koll på, har lagt in det i eventuell månadskostnad. På 500kr/månaden.
        2. I stallplatsen ingår 10kg grovfoder och 3kg kraft om dagen. Sen har jag lagt på 200-300kr/mån för mineraler, olja och om den eventuellt behöver nå annat.
        3. Där jag helt vill ha den ingår allt som jag behöver. Även mockhjälp om man behöver.
        Tänkte ha den ensam i början tills jag lör känna den och märker vilka andra hästar den kommer överens med. Finns olika storlekar där jag vill ha den. Det är en stor träningsanläggning där man kan köpa till allt.
        4. Det är här jag velar lite om. Jag är noggrann och ser alltid småsår men är det en värre fläkskada så skulle jag nog bli osäker. Skulle göra rent och fråga om hjälp om det finns någon som är villig, i början får man väl kontakta veterinär hellre lite för ofta. Märker även väldigt lätt ojämnheter i ridningen, sånt som inte funnits innan.
        5. Tänkte ha ett hästsparande på sidan för oförutsedda utgifter redan från början. Om saker går sönder elller vetkostnader såklart.

      Många gånger är det enklast att behålla den försäkringen den haft sedan den var föl, om den nu inte redan är bytt, byter man försvinner (så vitt jag vet) alltid försökringen för dolda fel.

        Ja såklart, det är ju bra, slipper man välja själv ?

      Mina tips till dig (läst hela ”tråden med svar” från en som haft hästar i alla dess former och gjort massa misstag haha.
      1. Ha ett ordentligt sparkonto INNAN du köper hästen. Om hästen blir akut sjuk ex en helg kan man få lägga ut enorma summor innan försäkringsbolaget går in.
      2. Jag kommer själv aldrig köpa en häst jag inte klickar med direkt igen. Kul med välutbildade topphästar, men i längden är det trevligt om den kommer självmant i hagen, gillar mys och pyssel och är allmänt lätthanterlig. Sånt uppskattas extra mycket dagar när man är trött och egentligen vill dra täcket över huvudet.
      3. Köp en hållbar häst. Har haft så många hästar som konstant gjort sig illa, haft kolik, osv, den ångesten var fruktansvärd. Sen har jag haft hästar som gått i flock på lösdrift och kunnat spränga berg utan en skråma, det är skönt.
      4. Jag hade Agria och det funkade bra. Problemet var snarare som nämnt att det blir dyrt att ligga ute med pengar om hästen blir sjuk på ex natten/helg.
      5. Köper du en häst för de summor du nämner ska du försäkra den för detsamma och i tack med tävlingsresultat och utbildning försäkra upp hästen(tycker iallafall jag). Om du nu inte är mångmiljonär och har råd att köpa ny om det skiter sig. Ta en självrisk du har råd med om hästen blir sjuk/skadad ofta. Dumt att snåla.
      6. Innan du bestämmer dig för stall, kolla om dem har bra rykte. Höll på att ställa mig i ett stall som sedan blev nerlagt pga att det var så mycket intriger. Ställde mig istället i ett supertrevlig stall jag fick rekomenderat. Där ingick in och utsläpp och oftast var det mockat när man kom dit för att stallkompisar att var snälla.
      7. Det är skönt om in och uttag ingår.

        1. Ja jag är bara ute i god tid med frågor och så. Tänkte spara månadskostnaden för vad jag räknar ut att sten kostar fram till jag hittar en som passar så jag har en buffert ifall det behövs.
        2. Ja såklart, eller att den iallafall står snällt och väntar ?
        3. Ja exteriör och hovar är viktigast och ett bra psyke när det gäller min första häst.
        4 och 5. Jättebra tips.
        6. Ja det jag har kollat på är ganska känt häromkring. Min gamla lärare är även stallchef. Det är stor anläggning med allt man behöver. In och ut ingår året om, samma med fodringar.
        Toppen bra lista ?

    Hej hej alla ni som gör botox, hur ofta gör ni det? 🙂

      Varierat mellan 3 till 6 månader emellan. Tror 4 mån är ganska lagom för mig. Jag fick lite huvudvärk när jag väntade 6 mån och botoxen gick ur. Har inte gjort det så många gånger. Kanske man behöver göra det mer sällan om man haft det längre? ”Muskelminnet” blir väl svagare tror jag ?

      Brukar göra var 6:e månad ungefär. Är individuellt hur ofta man behöver. Jag har också hört att det håller längre/bättre med tiden, vet dock inte om det stämmer. Var noga med VEM du anlitar bara?

        Det är väl tvärtom? Att man får högre tolerans och att man därför inte ska göra det för ofta.

    Jag och min fästman har bestämt oss för att åka på bröllopsresa till Tokyo i juni, någon som har något tips på vad vi inte får missa? ?

      tåget! 🙂

      Det finns mycket intressant att se i Japan men knappast i Tokyo.
      Bästa tiden att åka till Japan är för övrigt på våren då körsbärsträden blommar.
      Kyoto är intressant liksom Kamakura, Takayama, Kanazawa och Hiroshima.

        Du är verkligen någon som livar upp med härlig energi och bra tips 🙂

          Sätter alla mina tusenlappar på att personen inte har varit i Japan.

            Så väldigt fel du har. Jag har varit i Japan flera gånger och besökt de platser jag rekommenderar.
            Min åsikt om Tokyo kanske inte delas av andra men det hindrar mig inte från att tycka det jag skrev.
            Har man aldrig varit i Tokyo så ska man naturligtvis vara där ett par dagar men Tokyo är inte Japan (och Paris är inte Frankrike).
            Du kan skicka över pengarna till mig. Hoppas ”alla” dina tusenlappar är många fast jag tror att du inte har några utan bara försöker bluffa 🙂

      Hört dom har mån ga ställen tex kafé där dom har igelkottar man får gosa med. Undrar om det finns ställen med kakaduor jag som gillar djur skulle se sånt.

      Jag tycker att Sandra Beijer har skrivit en hel del bra om Tokyo: https://sandrabeijer.elle.se/sandras-stora-tokyo-guide/ ?

      Bästa staden! Finns hur mycket som helst att göra där! Allt klassiskt som Sensoji-templet (otroligt mycket folk där!) i Asakusa, men gå gärna runt vid sidogatorna som är hur mysiga som helst med mycket variation på streetfood. Sen Harajuku, gillar ni märkliga saker så är Monster caféet rätt kul. Finns också ett igelkottcafé där i närheten. Robotrestaurangen med robotshowen i Shinjuku är turistig men otroligt rolig och häftig så kan verkligen rekommendera den också.
      Kagurazaka och Yanaka-ginza är två mysiga områden som jag absolut rekommenderar! Inte så mycket turister där heller.

      Gällande mat, gillar ni sushi så är kura sushi eller uobei/genki-sushi rätt kul att prova. Man sitter vid en skärm och beställer och varje tallrik kostar runt 10 spänn. Annars har alltid ”kin no kura” bra mat. Där får man också beställa på skärm. Oftast väldigt mysigt! Och på ”Torikizoku” kostar allt typ 390 yen, både mat och dryck och de har mest grillspett och den typen av mat. Missa inte heller ”ichiran”-ramen där ni får kryssa i hur ni vill ha er ramen. Även ”Coco Ichibanya” som serverar japansk curry, vilket är extremt gott.
      Hoppas att ni får det roligt där!

      Odaiba (googla) är fint att sitta ute om kvällen och äta.

      Åh ta tåget till Nagano, uppe i bergen <3 jag och min man var där vid den tiden på året, fantastiskt vackert! Vandra o njut

    Efterlyser feminist grupper/forum med seriösa diskussioner, inget med 90% manshat eller utpekande av enskilda personer, jag är inte intresserad av det. Tips?

      Har du testat olika facebookgrupper?

    Era bästa, roligaste, pinsammaste under bältet-minnen? Pls tell me. Jag behöver skratta efter att ha gjort tenta idag.

    Jag hade ett ex som väckte mig sent på kvällen genom att trycka snoppen i ansiktet på mig medan han sade på bredaste finsk dialekt ”visst eeden stoor?” ? och jag ba wtf no ta din ostbåge och gå jag är trött

      Eeeeh, och du var okej med det?!

        Med sin partner kan man väl se det roliga i saker eller?

          Allt är inte roligt bara för att man är i en relation.

            Nej men det är väl upp till Helena? Du behöver ju inte bli kränkt över vad hennes snubbe gjorde med henne.

              Va? Jag blev inte kränkt. Svarade bara på din kommentar om att man kan skratta åt det med en partner.

              Hahahahah jag hade nog också skrattat som fan om dt hände mig ?

            Det är väl upp till var och en att sätta sina gränser?

              Ja?

                Ja så därför behöver man väl inte döma henne med ett ”eeehh, och du var okej med det?” ?

                  Jaha, du svarade på min kommentar (20.12) så jag utgick från att det var mig du frågade. Jag har inte ifrågasatt huruvida Helena var ok med det eller inte och håller med om att var och en sätter sina gränser. Därför jag svarade frågande på ditt svar på min kommentar

        Nej ? blev så jäkla perplex. Nu typ tio år senare är det lite roligt haha, så dåligt att det blir kul

          Ostbåge ?? Hahahaha så jäkla bra

        Ja uppenbarligen?

      Inget snusk per say. Men nog väl under bältet.
      Var på väg hem från jobbet, skulle förbi verkstan och be säljaren som sålde bilden till mig hjälpa mig med lite tekniska prylar i bilen eftersom jag inte fick mobilen att koppla upp.
      Lite risig i kistan och lägger en riktig ragnarrök innan jag går in på bilfirman.
      Nja.. tänkte inte igenom det där eftersom säljaren var tvungen att följa med ut till bilen för att hjälpa mig .. som luktade mök. Och jag försökte dra någon dålig ursäkt för att vädra lite innan jag släppte in honom i gaskammaren. Dog bokstavligen.
      Jag hoppas han inte märkte något……..

        Hahahahahahahahs noooo ?

        Själv släppte jag en, som jag trodde, oförarglig fjärt precis innan jag skulle hoppa in i bilen när han som då var min flört hämtade mig för en första romantisk road trip. Flaxade lite med kappan för att vädra ut den. Men det var en bedräglig liten fisajävul som inte bara följde med in i bilen utan växte och växte och blev en slags tredje passagerare. Vi båda jobbade hårt med att låtsas som inget.
        Nu, 15 år och flera barn senare är vi fortfarande ihop. Alltså mannen och jag. Fisarna kommer och går.

      Ehm ditt exempel var inte roligt, alls. Sexuella trakasserier, snarare…

        Jag vet. Idag hade jag aldrig tillåtit det beteendet men jag kan ändå skratta åt det nu. Den var faktiskt inte så stor heller.

          Fast du normaliserar det/gör det mindre allvarligt genom att skratta åt det nu. Ser verkligen inte det roliga i det.

            För att det är skitsamma. Sluta muppa dig

            Eller så har vissa den humorn. Jag hade inte brytt mig ett skit & hade skrattar som fan själv.

              Jag också, herregud, det är ens partner. Har man inte den humor lär det inte hända från början liksom.

        Beror väl på hur man har det upplagt i sin relation? Jag har noll problem om min partner gör saker med mig när jag sover, skulle en främling göra det har jag stora problem med det. Man pratar ju om sånt.

          Varför vill man göra nåt alls med någon som sover?

            Efter x antal år och man är kåt så vill man kanske väcka sin partner?

          Min nuvarande får göra vad han vill. Nä men alltså… Det han och jag har är helt annorlunda än de där tonårsförhållanden man hade där man inte vågade stå för sin egen åsikt. Jag var aldrig kär i han som tryckte upp snoppen i fejset. Hade min nuvarande gjort det hade jag bara skrattat.

          Så ja… Hade aldrig tolerat det beteendet idag av en kille jag ännu inte lärt känna eller ett ragg/ons, what ever.

          ?

          ???

        Men nej bara sluta nu, snart kommer ingen ta riktiga sexuella trakasserier seriöst.

          Särskilt inte när man skrattar år det, nej.

            Hahaha ni måste ju skämta..

          Skriver du på ettkontrakt innan samlag och frågar innan varje gång ni rör partnerns underliv? Frågar ni innan ni får onanera i soffan/sängen? Frågar ni innan ni ens rör partnerns underliv? Visst inte går ni runt i huset nakna så att ni råkar kränka eran partner? Så sjukt. Har man varit tillsammans en längre tid så är det fan inte sexuella trakaserier eller övergrepp att visa sig naken.

      Väljer att haka upp mig på finsk dialekt. Berätta gärna för mig vad det är.

        Jag hade tippat på att till exempel Arja Saijonmaa eller Mark Levengood hade varit bra exempel på människor som pratar med finsk dialekt.
        Du vet, svenska med finsk brytning, inte ovanligt alls.

          Mark Levengood bryter inte! Han har svenska som modersmål. Det är skillnad på att vara finlandssvensk och att vara sverigefinne. En finlandssvensk talar svenska som modersmål, kan nödvändigtvis inte ens finska, och blir sårad och kränkt om någon berömmer dens ”goda svenska”. Så sluta ge finlandssvenskar beröm för sitt modesmål, det är sårande, då det i många fall är det enda språk man behärskar.

          // Kränkt finlandssvensk som inte kan finska och verkligen inte bryter på finska

    Er favorit tråd eller tråd ni hängt med i från början till slut på flashback?

      Många brottstrådar som jag följt med i från start till domslut. Intressanta diskussioner och teorier som bollas.

        Någon speciell? Jag fastnade totalt i Lisa Holms tråd och Lovisas (Jonna Henningsson)

          Styckmordet i boden fastnade men det är nog för att jag själv bodde i boden då. Jag engagerade mig liksom lite extra då. Och sen var ju fallet väldigt udda också.

            Fellow Bodensare! Jag följde också den tråden då det hände, det kändes väldigt märkligt att det stod om Boden varje dag på löpsedlarna. Fruktansvärt.

      Catrin Hedlund, det var så jag hittade hit.

      ”Bostadsbubbla i Sverige?” är intressant. Nästa ekonomiska kris kommer att bli förödande.

      ”Min vän Gusten”.
      Inte favorittråd direkt, men har hängt med från början till slut.

        Haha just det ?

      Kartläggningen av islamismen i Sverige.
      Fattiga Frida.

        Frida, var det hon som presenterades som utfattig men som visade sig äga bostadsrätt i Malmö? Klassisk fulvinkling av SR/SVT.

      Mattjuv på jobbet. Rekomenderas starkt.

        Hehe jag trodde först att tråden skulle handla om en matt-tjuv, inte en mat-tjuv. Men tråden var rolig i alla fall, tack för tipset!

      En tråd om någon som frågade om det gick att äta en kladdkaka som hans katt squirtat i, en där folk berättade om hur de hanterat Jehovas vittnen som knackat på och en där folk berättar om sjukaste grannarna de haft. Mycket underhållande läsning

      catrin hedlunds tråd! älskar

      Arbogakvinnan

      ”Stalker i Djursholm” är en bergodal-bana av rang!
      De som beslutade om psykiatrireformen i mitten av 90-talet måste känna; ”hur i helvete tänkte vi?” när dom läser den tråden.

      Det var en fin tanke i teorin med den reformen, i praktiken ligger den topp 5 av idioti. Denna FB-tråd är ett praktexempel.

      S

      ”Stalker i Djursholm”
      Beslutsfattarna bakom psykiatrireformen från 90-talet måste ligga sömnlösa efter att ha läst den tråden.
      Underhållande bitvis och ett praktexempel på att det inte var nån vidare idé att stänga ner vissa sjukhus.

    Är det nån mer än jag som är rädd för månen? Alltså, på riktigt, som en riktig fobi. Har kommit på att det heter selenofobi, och är ganska ovanligt, men vore skönt att veta att man inte är helt ensam liksom. Tror det började när jag var liten och var ute i mörkret och vände mig om och där var fullmånen jättestark och det liksom skrämde mig, och sen dess har jag fått samma känsla när jag ser den.

      Jag är också rädd för månen och även stjärnor! Mitt ex retade mig som fan haha..

      Oj, vad är du rädd för? Alltså vad tror du kan hända?

        Inget, den är bara läskig. Reagerar ungefär på samma sätt om jag ser en spindel (vilket jag också har fobi för). Blir livrädd och får panik! Sjukt, jag vet!

          Först när jag läste ditt inlägg tänkte jag ”hmm, konstigt” men nu inser jag ju att det inte är så konstigt egentligen. Massa läskiga scener i filmer och tecknade serier även för barn illustreras ju ofta med en läskig måne på en kyrkogård eller liknande. Kanske såg du nåt otäckt när du var barn? Månen har väl alltid varit lite läskig och mytisk med varulvar och häxor och vad vet jag..

          Fast spindelrädsla är inte ologisk, den är biologisk. Människan har en inbyggd rädsla pga att våra förfäder utbecklades att undvika giftiga spindlar – samma med ormar. Har med evolution att göra

          Spindelrädsla är biologiskt 🙂

      Inte rädd men det är lite obehagligt, som om den tittar på en. Särskilt om man ser den genom fönstret när man ska sova.

      Inte månen i sig men är rädd för rymden överlag! Får panik när jag tänker på att folk åker dit?? Rymdfilmer (alltså realistiska) mår jag väldigt dåligt av att titta på. Blir ofta retad för den fobin 😀

    Någon mer som börjar högskolan på måndag? Vad är era tankar???

      Jag! Har idag lämnar mitt jobb jag haft i många år och trivts på. Men vill jobba med det jag ska plugga till. Men tänk om jag ångrar mig ?

    ELLEGALAN!!!

    Vem klär sig bäst?

      JAG!

      Ja det gillar jag att se sen hur gästerna var klädda. Spännande.

      KENZA!! Så fin i guldblåsan!

        Håller med, Kenza ser så fin ut i sin guldklänning och fräscha styling!

        Minus går till Bella och hennes skrynkliga, tråkiga och illasittande klänning. Vet inte vad som har hänt med Stylein, så dåliga klänningar skapade de väl aldrig förr?

    Jag bestämde mig för att göra en utmaning per vecka under hela året. Hittills har jag t.ex. börjat med att vinterbada och ge alla mina kolleger en komplimang. Kan ni ge era tips på utmaningar jag skulle kunna göra? Kan vara vad som helst. 🙂

      Gå 2 mil på en vecka, ingen träning utan bara lugna promenader i valfri omgivning

      Nöjesläsa i en bok 30 minuter per dag , alltså något som inte är kopplat till jobb eller studier. ??

      Bara äta veg mat (om du inte är veg. Dvs)
      Rensa hemma och sälj på blocket

      Säga ”ja” till all en dag

      Sova ute! Så inspirerad av @femtitonetter på insta!

    Hur får man självförtroende när det inte existerar i nuläget? Känner mig urkass och värdelös och lyckas inte ta mig ur det. Eller om det är självkänslan det är fel på. Handlar om mig som ryttare/hästmänniska och det är hela mitt liv och min identitet sååå känner mig i princip värdelös som människa. Behöver inga smarta kommentarer här bara tips och råd från någon som förstår.

      Jag förstår PRECIIIS. Åh, har själv hållt på med hästar sen jag var 5. Hela min identitet var hästtjej så om jag hade ett dåligt ridpass kunde jag sen inte ha kul på kvällen med vännerna för allt var förstört. Nu har jag slutat med hästar, lite av den anledningen faktiskt, men för mig var det inte bara en dipp utan ett intresse som svalnade. Tipset jag har är – låt annat i livet betyda något. Som hästtjej när det tar så mycket tid så är det lätt att det blir hela livet, men det äääär viktigt att också ha lite andra intressen (även om inget mäter sig med dom fyrbenta<3). försök släppa stallet när du åker därifrån och du är inte värdelös som människa för att du har en dipp med hästarna – du har 100% andra kvalitéer.. Kanske en paus skulle vara något (om det är möjligt). Kämpa på <3

        Tack <3 pluggar häst på universitet haha. Men gör inget annat, skola är häst, fritid är häst och jobb är häst för jobbar som ridlärare. Tack för rådet är väldigt sant att jag behöver göra annat och kunna koppla bort. Undra bara vad det skulle kunna vara ?

    Hej! Veckans fundering…

    Ni som är vegetarianer alt veganer. Hur resonerar ni gällande att ni skapar så att era barn också ska vara vegi/vega? Stött på ett flertal barn som påstår sig vara vegetarianer/veganer.

    Ska inte ett barn själv få välja om kött är något som barnet vill äta?

    Kanske ska påpekas att flertal av dessa barn uttrycker sig att de kommer skadas om de äter kött, få ont i magen osv. Ett barn på 4 år uttryckte sig att det kommer rinna massor av blod från ögonen om hen äter kött.
    Ska man göra barnen rädda och behöva ljuga? Är det inte fel då av föräldrarna att förbjuda och hitta på såna sjuka saker för barnen?

    Är mest fundersam över ert resonemang kring detta.

      Jag äter vegetariskt och således äter också mitt barn på 4 år vegetariskt. Jag ljuger inte om att hens kropp tar skada av kött. Hen äter det jag lagar.

      Och angående att hen inte får välja själv om hen vill äta kött, vilket barn väljer sin kost från födseln? Köttätare ”skapar” köttätare och vegos ”skapar” vegos.

        Hen?
        Du är anonym så vi lär nog inte känna igen dig om du säger han eller hon.

          Spelar det någon roll vad mitt barn har för kön när vi pratar kost?

            Det låter bara lite löjligt att ditt barn inte har något kön, det är du som låter det spela någon roll när du avkönar ett barn.
            Kallar du dig själv hen också?

              Mitt barn har ett kön som inte alls är någon hemlighet för barnet. Men ska vi diskutera om mitt barn har snopp eller snippa eller ska vi diskutera hur vegetarianer/veganer förhåller sig till deras barns kost?

                Det som kan diskuteras är att det är fel att ge barn vegetarisk/vegansk kost.

                  Så länge barnen är mätta och glada och får i sig vad de behöver för att växa och må bra så är det inget fel på någon typ av kost.

                  Looooool på din kommentar. Läs på vettja

                  Hahaha, jag är köttätare men alltså argumentet ”ska inte barn få välja om dr vill äta kött?”, Som om vi köttätare ens presenterar alternativet att inte äta kött/mejeriprodukter osv?

                  Och tror ingen förälder lurar i sitt barn att det kommer blod, antingen har du eller barnet livlig fantasi.

                Hen äter inte hen?

          Nej det vet väl jag också. Ett kön spelar ingen roll i detta sammanhang så valde därför ordet hen.

      Jag fick välja själv, är vegan idag. Mina kids kommer få veg hemma och välja själv borta. Kommer dock vara försiktig, magen ballar verkligen ur när man inte är van vid kött och äter det

        Det är väl ett alternativ att få äta vegetariskt/veganskt hemma men på övriga ställen välja själv. Då erbjuder du men samtidigt hindrar inte barnet.

      Lol åt ungen som sa att det skulle rinna blod ur ögonen! Knappast att föräldrarna hittat på den. Det har hen nog själv kommit fram till.

        Om nu barnet hittar på så är det en sanning i det för barnet. Oroväckande.

          Känner du ett barn?
          De säger massor med sjuka saker hela tiden. Lägg av.

            Nej Ronja. Jag känner bara fiskar.

      Jag är vegan men mina barn äter kött. De blir ju påverkade av mig såklart men jag vill att de ska bli lite äldre innan de får bli vegetarianer. Veganer vill jag inte de ska bli förrän de fyllt 16 minst (om de själva vill alltså).

        Intressant. Hur går det ihop att vara vegan men köpa och tillaga kött till barnen? Jag menar.. är inte vegan hela livsstilen? Frågar nyfiket och inte dömande

          Låter konstigt kanske men jag vill att de ska äta fisk några ggr i veckan och lagar kanske kött en gång i veckan el mindre, i övrigt äter de som jag. Anledningen är väl mest att jag är rädd att jag missar nåt i deras kostsammansättning men också för att de ska kunna äta överallt och i skolan utan problem. Vill de vara vegetarianer om några år är det helt okej med mig men det är ändå en del meckande med riktig vegansk kost så jag vill att de ska ha växt ”klart” & kunna ta större ansvar för det beslutet.

        Låter mer som att du har en plantbaserad diet än att du faktiskt är vegan. Ser inte hur det skulle påverka någon under 16 att undvika produkter testade/gjorda av djur

          Nej i den delen lever de som jag. Så visst blir de påverkade trots att kosten diffar.

      Man brukar väl servera det som lagas hemma och så får barnet välja utöver det. Borde ju egentligen vara mer standard att få vegomat från början och få välja senare om man faktiskt vill äta döda djur.

      De flesta barn på min förskola som är vegetarianer har inte förbud på att äta kött flera av deras föräldrar har t.o.m sagt att dom får äta kött om det vegitariska inte passar. Inte så många av dom gör dock det då dom vet att kött är djur. Vet fler barn som säger saker som ”mitt kött kommer inte från riktiga djur” osv (alltså köttätare)

      Jag tänker att inget barn får välja något själv förrän det är gammalt nog. En förälder väljer mat, bostad, kläder, läggdags, framtida förskola/skola, vad man ska göra på helgen … ja, allt. Där ingår mat. Så länge barnet får i sig alla viktiga näringsämnen ser jag inget problem med en vegokost. Bara för att kött är normen så betyder det inte att något annat är fel.

      Hej A,
      Jag är lakto-ovo-vegetarian. Mina barn är allätare men hemma äter vi mest vegetariskt. Jag tillagar inte kötträtter men serverar halvfabrikat typ köttbullar ibland, fisk lagar jag. I skola/förskola äter de allt. Jag har tänkt att det är bra att prova allt och att de får välja själva sedan.

      Du har inte egna barn va? Barn säger mycket tokiga saker. De kan även påstå att mamma/pappa sagt det. Men de har en vild fantasi. Ta mycket av vad som sägs med en nypa salt 😉 Har väldigt svårt att tro att en förälder säger att det kommer blod ur ögonen om man äter kött, till sitt egna barn dessutom. Men lättare att tro att det i det fallet är barnets fantasi som talar.

      Om ett barn/vuxen äter kött och hen inte är van med det eller aldrig ätit det så kan de mycket väl få ont i magen. Det är ingen lögn utan fakta. Kött är svårsmält. Har du då aldrig ätit det så är det klart magen reagerar.

      Jag har ett barn som inte äter djur. Det är såklart helt naturligt för oss föräldrar att ge samma kost som vi själva äter. Precis som familjer som äter djur gör med sina barn. Det är heller inget konstigt att ge barn vegetarisk kost. I asien är det väldigt vanligt sedan tusentals år tillbaka att generation efter generation är vegetarianer.

      Jag har själv varit ett barn i en jägarfamilj och ville som liten inte äta dödade djur. Men mina föräldrar ljög och sa att köttet på tallriken, som korv och köttbullar inte var djur. Så gick med på att äta allt kött förutom de som dom jagat och dödat.

      Jag undrar däremot varför föräldrar ljuger för sina barn när de serverar kött? De är väl ändå väldigt få föräldrar som tagit med sina barn till ett slakteri eller förklarat hela processen i vilka djuren dödas?

      Som förälder till vegobarn så är man ärlig med vart maten kommer ifrån. Till skillnad från de flesta köttätande föräldrar. Jag kommer svara ärligt när mitt barn frågar vad kött är.

      Mitt barn kommer få äta vad han vill när han är stor nog att ta ett sånt beslut. Och jag kommer uppfostra efter ”ät djur om du klarar av att döda det själv”. Tycker det är konstigt att man försvarar köttätande om man samtidigt inte klarar av att själv döda djur man ska äta.

    Är det nån här som har ett KK-förhållande med någon? Hur fungerar det, hur mycket snackar ni till vardags, hur ofta ses ni osv? Genuint nyfiken.

      Jag har en kk på låångdistans. Vi ses ca en långhelg per månad. Däremellan pratar vi ibland varje dag, ibland ett meddelande på två veckor.

        Tillägg: vi pratar allra mest sex men ibland om annat också.

        Ok, och ni var tidigt överens om att det bara var kk eller?

          Ja. Vi träffades online och ingen av oss var ute efter någon tvåsam relation. Vi har setts nu i fyra år och det funkar jättebra.

      Hade ett förut.
      Vi träffades genom tinder, vi pratade aldrig om det egentligen men båda var införstådda i att det inte var något mer.
      Hördes bara när någon ville ses, aldrig för att småsnacka eller så, men snackade en del skit när vi väl sågs.

      jag har precis börjat ligga med en kille som jag jobbat med och jag funderar väldigt mycket på om vi är på väg mot en kk-relation eller om vi faktiskt kan tänka oss något mer. eller jag funderar väl mest på om han kan tänka sig något mer eller om jag mest är ett kul tidsfördriv medan han försöker komma över sitt ex.

    Vill ha era bästa tips att göra/äta/se/uppleva i ROM! Gärna tips på bra vegorestauranger. Vad får inte missas och vad bör man skippa?

    Så jävla ledsen för att mina vänner dissar mig nu pga jag har fått barn. Jag vet jag vet – då är de inga vänner att ha osv. Men ändå. Så ledsen. De kan väl bjuda med mig som vanligt eller? Så kan jag få avgöra om jag vill komma själv? Så taskigt.

      Så tråkigt :(. Många vänner försvann när jag blev mamma men man lär sig ju då vilka som är dom äkta vännerna också. Hör dom av sig någonting annars?

        Nu när jag tänker efter – nej. Faktiskt inte. Jag var och är ledsen men börjar faktiskt också bli lite förbannad. Vad är det för jävla sätt? Plus att när jag var nyförlöst o då träffade oss var det så himla mycket gullegull med min son. Nu bara: radiotystnad. Känner typ att okej men då vet jag. Go enjoy yourselves så umgås jag med mina nya, riktiga vänner. (Ok ja jag är bitter). Hur var det för dig?

          De* träffade oss

            Förstår inte, man är ju fortfarande samma människa som innan man blev mamma. Det var lite samma här, vännerna kom och hälsade på i början när lillan var liten men sen var det inte intressant mer liksom. Det var väl mest jag som hörde av mig men blev aldrig att man sågs. Sen hade min kolik så jag var inte jättepigg på att åka iväg o antar att vännerna helt enkelt inte orkade komma till mig. Tråkigt när man hade behövt dom som mest.
            Har du någon du träffar? Någon mamma eller så? Annars kan jag tipsa om rullavagn, träffade några mammor där som jag hållt kontakten med.

              Gulle dig. Tack! Jag hör också av mig men får ingen respons eller inbjudningar längre. Trist. Har träffat nya vänner o sådär så går ingen nöd på mig men saknar att ha vänner som liksom känt mig längre än ett halvår. Du vet.

          Shit lugna ner dig. Barn är ju ingen dans på rosor. Att du får vidare och skaffar barn skapar ju naturligt någon som ni inte har gemensamt. Är det konstigt eller? Små barn kan vara skrämmande och bebisar är kanske inte allas grej. Man når nya faser i livet helt enkelt. Om du saknar dom kan väl du bjuda till istället? Att de tar för givet att du är upptagen med din nya bebis istället för att ut och festa som förr är väl inget konstigt.
          Skärp dig och hör av dig själv. De kanske är lika ledsna som dig för att du valde att skaffa barn och ”gå vidare”.
          Se det från fler perspektiv än ditt eget.

            Jag fattar hur du menar. Jag har aldrig förutsatt att nån av dom är intresserade av mitt barn. Han är min son och viktigast i mitt liv men inte i deras. Helt på det klara med det. Och vill nog hävda att jag till stor del är mitt gamla vanliga jag som jag var innan jag fick barn. De vet det här. De vet att jag inte vill visa miljoner bilder eller diskutera blöjor osv. Så därför jag är ledsen.

      Och det är inte så att du gjort något som gör att de beter sig så? Jag har en kompis som blev mamma, vi gled ifrån varandra eftersom vi alltid skulle ses innan halv åtta på kvällen (barn ska sova) och det gick verkligen inte att hålla en normal diskussion eftersom barn alltid ska ha 10000% av förälders uppmärksamhet. Så trist!

        Nej nej det är inte så. Vi sågs aldrig hemma hos varann förr heller o jag förväntar mig inte att vi ska ses hemma nu heller. Vi sågs ute för ett glas vin eller så. Kommer inte på fråga att vi ska förlägga det här hemma pga barnet. Barnet har en pappa också!

          Låter som ritkigt kassa vänner. Kan inte föreställa mig att sluta bjuda med någon av mina bästa vänner bara för hon får barn??? Men sen ses vi inte bara ute för vin heller. En promenad på en förmiddag eller fika hemma funkar också fint 🙂 Är det verkligen ens kompis och personen inte blir heeeelt mama-bananas så delar man även den perioden av vännens liv.

          Beroende på hur gammal din son är tänker jag att de kanske helt enkelt utgår från att du inte vill/kan ses en kväll för ett glas vin? Inte att de gör det av ondo, men tyvärr utgår människor ofta från saker som ibland är helt fel.

          Svarar de inte på dina sms så har de däremot produktionsfel och du gör rätt i att kassera dem 😉

        Samma här! Jag har suttit och berättat för en vän nyligen att min pappa misstänks ha cancer. Under tiden hade hon ögonen på sin son som försökte pilla i sig kattmat typ och säger ”Va? Oj förlåt vad sa du, mår din pappa dåligt?”. Och då känner jag bara… Nä… :/ Sedan dess föreslår jag alltid att vi ses på stan för då tar hon oftast inte med barnet. Jag fattar att jag som barnfri inte kan förstå hela grejen men samtidigt kan BÅDA anpassa sig. Jag förstår att barnet är prio 1 men hon får nog förstå att jag inte vill ha ett djupt samtal medan hon försöker skälla på sin son och/eller byta blöja samtidigt…

      Det är inte så att dom slutat umgås för att du alltid tar med dig ungen?
      Hände i vårat gäng, en blir alltid inbjuden trots unge. Som dock alltid blir kvar hemma med pappa. Den andra bjuds inte in, för då får man lyssna på en skrikande unge hela kvällen.

        Eh. Nej. Barnet är hemma.

          Varför så dryg, försöker bara komma med andra vinklar. Då är det säkert bara för att du fått tacka nej flera gånger som dom ”glömt bort dig.” Är du annars som vanligt, inte har med ungen och inte pratar om blöjor så är det nog inget personligt. Du får börja styra upp något när du har möjlighet.

            Men det är väl inte ts som är dryg utan du som antar en massa? Nu antar du utan att ts en enda gång antytt att den tackat nej att ts tackat nej flera ggr och att det är därför de inte vill umgås med henne längre. Hade hon tackat nej hade hon väl inte suttit o klagat på att hon aldrig blir bjuden? innan antydde du att ts tar med ungen hela tiden… varför antar du och skyller sen på nån annans dryghet när det är du som är dryg?
            Så himla trött på victim blaming. Varenda gång nån stackare har problem med sina vänner så frågar folk vad det är för fel på denne. Blä

              Kan man inte utifrån en kommentar chansa på möjligheter när någon frågar om råd så måste ju TS vara en km lång så den innehåller all information eller så är det enda man kan svara på ts ” beklagar, kämpa på, lycka till”
              Och sluta tramsa med victim blamig hon är väl ändå inget jävla offer för att 3 Pers inte hör av sig så ofta längre. Snacka om att förminska våldsoffer.
              Mina kommentarer inehåller dessutom inga påhopp eller elakheter. Endas förslag på saker de kanske anser vara anledningar till att inte höra av sig, stämmer inte dom är det ju inget att ta åt sig av.

      DU valde att skaffa barn och sen blev det DERAS uppgift att hålla kontakten med dig?

        Ok oj. Nej givetvis är det lika mycket min uppgift. Men blir konstigt om jag ringer och frågar typ ”hej ska ni ha fest på fredag”?
        Obs bra att du informerade mig om vilka val jag gjort. Tack.

        Om man är vänner så är det väl bådas uppgift att höra av sig. Men om vännerna går ut och hon alltid blivit medbjuden innan är det ju konstigt att hon plötsligt inte blir det. Man kan ju inte bara förvänta sig att hon inte kan.

        Haha jag tänkte samma sak. Bjud till lite själv ?

          Men jeez. Behöver ej informeras om mitt val. Also: konstigt att ni tror ej veta hur mina ansträngningar sett ut?
          Men tar gärna emot tips på vad jag ska göra när ett par av mina vänner som jag tidigare betraktade som nära inte bjuder mig på brunchen på söndag eller svarar på sms?
          Obs: är alltså ej en familjelivsmamma som vill diskutera blöjinnehåll samt val av förskola utan faktiskt gärna fortfarande diskuterar typ regeringskris eller snöröjning eller en teaterföreställning.

            Shit vad onödigt hårt nog år på henne? Hon är nybliven manma och saknar siba vänner, varför utgå från att hon sitter på en tron och förväntar sig uppbackning.

            Jag tror på kommunikation, prats om hur du känner och höra deras perspektiv. Kanske lägga extra mannen till för att få till en träff och sen vara öppen med hur du känner utan att anklaga. Den typisks konfrontationstekniken att utgå från sig själv ”Sen jag fick barn känner jag så här, hur upplever du det?”

            ❤️

              Många slarvfel i den kommentaren haha, uppassning istället för uppbackning samt manken istället för mannen och resten går väl att utläsa ändå. Ögonen börjar visst bli trötta.

              Kommer ordpoliserna räknas som ot:n också framöver?

            Är det nära vänner som ses ofta utan att höra av sig eller ens svara så hade jag nog blivit less och helt enkelt frågat rakt ut vad som är felet. Lär ju inte bli värre än det är tänker jag. Då får du ju veta om de inte längre vill vara vän med dig och kan lägga din tid på andra istället.

        Var skriver jag det?

        Men va? Man är väl två om att hålla kontakten? Om ens tjejgäng ses utan att man är inbjuden är det väl klart att man blir ledsen och tycker att de är kassa vänner.

      Så tråkigt. Har inte barn själv så kan inte helt relatera men det låter inte schysst – det kostar ju verkligen inget för dem att fråga dig. Utifrån kommentarerna ovan hör du ju också av dig och fattar att allt inte måste kretsa kring barn. Tvärtom måste det väl vara skönt att få tänka på annat ett tag? Tycker du ska ta upp det och säga ifrån ❤️ Är de riktiga vänner att behålla så borde de ta åt sig.

      De kanske tror att du inte har möjlighet att haka på nu när du har barn. Eller tror att du måste planera långt innan medan de är spontana. Jag är nog den som kan sluta höra av mig när någon får barn just för att jag tror att hon har fullt upp inte har tid för mig längre. Tala med dom så att det inte råder någon missförstånd.

    Hoppas ni alla har en bra fredagskväll!
    Jag började jobba i veckan efter min föräldraledighet, lite jobbigt att lämna lillan hemma men underbart att vara tillbaka!

    Finns det någoting man kan göra för att få ett par platta bröstvårtor att sticka ut? Dom är altså inte innåtväxta utan helt platta och kommer bara fram om dom är styva eller om det är riktigt kallt >.<

      Klädnypor. Aj. Annars så accepterar du dina nipplar som de är. De kommer säkert fylla sin funktion oavsett. ?

      Är inte det det normala?!

      Amma.

      Är inte det rätt ”normalt”

      Hade så innan jag fick barn och ammade. Dock dålig anledning i sig att skaffa barn ?

      Hade så innan barn också! Nu efter amningen står de alltid ut och ser styva ut. Är mycket finare nu enligt mig.

      Pierca dem

      Ååh jag har tvärtom, typ alltid stuva och avskyr det! Så obekvämt ibland och så måste jag ta BH med vaddering annars har jag vårtstånd som alla ser. Pinsamt deluxe då jag faktiskt inte ens gillar BH med vadd.

      Alla har vi våra komplex, bara att gilla läget tror jag så länge man inte är villig att lägga sig under kniven.

    Nån som hyr av Akelius? Trivs ni? Hur fick ni lägenheten?

      Vem?

      Akelius är sämst.. vi bestämde oss för att köpa istället för att hyra tack vare dem. Flera anledningar men här är några:
      -16grader inne, ringde 1000 gånger om det.
      -Höjde hyran för mycket 2 ggr. När vi tillslut flytta prata vi med de som flytta in efter oss, vi betala för en 2a 7100, de fick betala 8300 tror jag det var.
      -Det var nyrenoverat när vi flytta in och de var sån fusk renovering.
      -När vi flytta ut sa de att en nyckel saknades fast jag VET att det inte gjorde de, fick pröjsa 500:-

      Ett urplock, finns fler exempel =/

      Har aldrig varit intresserad pga sjuka överpriser

    Idag tog jag första sprutan i en Ivfbehandling. Shit vad lång nålen är,spruträdd till tusen. Tur sambon stod och hejade på och beredd att ta över om jag inte skulle våga.

    Jag är så glad att jag hittat honom och han hittat mig. Vi är 2 ostbågar, lika cheesy båda två. Ivf till trots är jag lyckligare än jag någonsin vart under mina 30+ levnadsår <3

      ?

      Har gjort ett försök, misslyckades tyvärr det var tuffare än väntat. MEN nya tag nu när mensen kommer påbörjar vi försök nr 2. Man vänjer sig med sprutorna – HETT TIPS är att låta det ta tid. Det som gör ont med sprutan är trycket i strålen när det kommer in. Ta en millimeter i taget o låt en spruta ta nån minut typ. Ju långsammare desto mindre känns det. Jag tyckte det var väldigt skönt att ta det lugnt. Håller verkligen tummarna för er <3

    Finns det någon här som gjort en bröstförminskning via landstinget?
    Hur funkar det? Får man va med och bestämma hur brösten ska se ut eller bara förminskar dom utan tanke på kroppsform och liknande.

      Jag har ??‍♀️ Dock för kanske 8 år sedan. Då fick jag bara vara med och bestämma kupstorlek (eller snarare invända om jag inte höll med läkarna), inte form eller dylikt. Tyvärr. Planerar att göra en till, men då gå till en plastikkirurg jag själv betalar för. Tycker tyvärr inte resultatet blev så bra med operationen med landstinget (fula ärr, inte så nice form osv).

      Jag fick inte vara med och bestämma, men jag minns att de innan operationen sa att de ska ta bort så mycket de kan, men att huvudsyftet är att fixa en fin byst. Så naturligtvis tänker de på att slutresultatet ska bli estetiskt fint, men det var ingen som frågade mig hur mycket jag ville ta bort eller om jag ville ha någon specifik form. Jag blev supernöjd.

      Jag gjorde det för 10 år sedan (i Stockholm). Jag vet inte hur det funkar nuförtiden, men jag googlade fram vilka instanser som gör förminskningar i Stockholm. Hittade ett privat sjukhus som hade avtal med Landstinget. Ringde dit och bokade tid för konsultation hos kirurgen. Han kollade igenom mina bröst, vi snackade om vilka problem jag har av mina bröst och han sa att jag fyller kriterierna för att få operationen. Sen fick jag operationstid, som var ca 3 månader efter konsultationen.

      När det väl var dags, frågade kirurgen mig vilken storlek jag skulle vilja ha på mina bröst. Jag sa att jag vill ha så små bröst som möjligt. Han sa att han kan inte göra dem jättesmå pga. att de är så stora, men en B kupa kan han fixa. (Jag minns inte vilken storlek jag hade innan operationen, men mina bröst var väldigt stora, tunga och bara hängde där. Det opererades sammanlagt 1 kg bort från mina bröst). Vi diskuterade inte om utseendet på brösten, alltså hur de skulle se ut efter operationen, men det brydde jag mig heller inte. Jag ville bara ha dem förminskade. Men kirurgen gjorde ett jättebra jobb och brösten passade perfekt till resten av kroppen.

      På den tiden var de några allmänna sjukhus som även gjorde förminskningar, men jag har för mig att man borde först ha gått till husläkaren för att få en remiss tid. Det hade jag inte nån lust med då jag b.la var rädd att inte bli tagen på allvar/bli nekad av remiss av nån anledning. Så jag valde att skippa den delen och gick direkt till det privata sjukhuset.

        ”få en remiss tid” = får en remiss dit.

    När ska man försöka skaffa en trea egentligen? Har två barn på 2 resp 5 år. Maken vill köra nu i vår så det blir tre år mellan 2:an och 3:an. För mig är det ganska tätt med 3 barn på sex år. Eller? Vill ju att barnen ska ha glädje av varandra tidigt i ålder. Samtidigt är jag inte så sugen på att vara gravid och föräldraledig snart igen…. ni som har tre barn, har ni några tankar att dela med er av?

      Dessutom osmikramde val av tyg! Herregud hade man hennes deg så borde man inte misslyckas, hon har ju en ursnygg kropp hur är det möjligt?!

        Herregud varför förstöra klimatet ytterligare genom att skaffa en tredje? Hjälper inte hur mycket ni äter vego och åker kommunalt handlar secondhand och bör i tygpåse resten av livet för att försöka kompensera det

          Ska folk på riktigt börja skuldbeläggas för att de skaffar barn? Flyga och konsumera, absolut.. men barn? Det, om något, är väl en av anledningarna till att vi ens finns till?

            Det om något ska skuldbeläggas, finns ingen värre miljöbov än fler människor. Sorgligt men sant.

            Du vet att vi inte behöver överbefolka planeten va? Bara för att det finns yta behöver det inte vara fullt med folk på den. Det enda som förstör planeten är populationen med allt vad det för med sig

      Nöj er med två är mitt tips

      Jag har barn födda 14,15 och 17. Äldsta var alltså strax över 3 när yngsta föddes. Jag har älskat att vara föräldraledig så mig passar det bra.
      De två äldsta syskonen har alltid haft super roligt tillsammans och nu när lillen börjar växa till sig får även han vara med. Är tre grabbar jag har.

      Haha, jag har 2 år och 9 månader mellan min yngsta och äldsta (3 barn totalt)?. Att ha 3 år mellan barnen räknas inte som särskilt tätt. 2-3 år är väl det vanligaste mellanrummet?

      Vi tänkte som så att det var bättre att köra på och ta alla barnen direkt. Både för att barnen har roligare tillsammans och för att det är jobbigt att behöva ”börja om” varje gång med blöjbyten. Har man de tätt är man ju ändå inne i småbarnsåren. Är du dock inte sugen på graviditet och ledighet just nu så är väl svaret ganska givet. Bättre att vänta tills du känner för det. Lycka till oavsett vad du väljer.

    Jag förstår inte hur BB inte kan se hur dåligt sydda hennes uppsydda kläder är?! Till och med ett otränat öga ser det!! Klänningen hon har ikväll på Elle-galan är ju förskräcklig!

      Dessutom osmikramde val av tyg! Herregud hade man hennes deg så borde man inte misslyckas, hon har ju en ursnygg kropp hur är det möjligt?!

        Därför de ska sälja liknande på ellos sen:p

      Var kan man se ELLE galan. Kan inTe skriva mer. Problem med det här?

        På elle.se

    Står utan lgh 1 april, vad fan gör man?! ?

      bor på gatan? 🙂

        Men lägg av hur kan du skriva så att bo på gatan. För jäkligt dumt.

          det är ju verkligheten just nu? skyll på politikerna som inte gör något åt saken. det borde byggas mer hyresrätter och hyrorna borde sänkas markant så att man faktiskt kan bo och leva…

            Vem ska betala det? Nytt är dyrt!

          Vad tror du händer då när man inte har lägenhet?

            Hur mår folk i januari, bitter och rätt dryg stämning här inne idag. Hoppas ni reder ut vad ni nu projicerar på andra ❤️

              Märkte det också… Så trist.

      Hur länge har du vetat det? Man söker. Överallt. Blocket, alla andra hemsidor, sätter upp lappar. Och så tar man det man får under tiden man fortsätter att söka. Jag varit både inneboende och hyrt omöblerad lägenhet kort tid i början när jag flyttade till Stockholm. Sov på en luftmadrass, hade en resväska och kaffebryggare på golvet haha allt funkar under kort tid.

      Försök hitta annonser om korta kontrakt (3 mån osv.) tills du har hittat något mer permanent. Beroende på din levnadssituation så kan du ju också flytta hem till föräldrar/släktingar/vänner om det är möjligt under en kortare period.

      Rekommenderar iinte att bo på gatan. Leta nytt boende?

        anonym som skrev det* men det är så verkligheten ser ut nu för tiden? det behövs ett nytt miljonprojekt. bostadsmarknaden är fruktansvärd

      Sök vad som helst! Jag var i exakt din situation för många år sedan, Blocket var min lösning. Kollade på några nitlotter och sedan fick jag andrahandskontrakt mitt i stan i en härlig 2an 🙂 Inte så länge men löste situationen i några månader iaf. Kram! Håll ut!!

    varje gång jag är på ett skepp tex. viking line så är jag livrädd för att den ska sjunka. att drunkna är min värsta rädsla, därför välherjag flyg över båt alla dagar i veckan och hoppas på att planet om det kraschar att det kraschar in i en bergsvägg eller på bar mark.

      väljer jag*

      Jadu. Vilket som är väl illa. Min familj har haft flyt med sånt och precis missat olyckor både med båt och flyg så jag hoppas jag har tur jag också. Min farbror tex försov sig och missade precis Estonias avgång. Bästa försovningen någonsin.

        försov han sig till en avgång som var klockan 19?

          Han var sjuk och sov, vet inte mer än så 🙂 Vet att alla, speciellt min farfar, var vansinniga på honom att han missat båten. (Såklart lättade sen) Han har pratat om det där hela livet speciellt när de bråkat lite, hur utskälld han blev för att han lurade döden haha.

            Bör kanske lägga till att han var stökig som ung, därför de blev så arga. Inte första gången han hade missat att göra saker och de fick betala nya biljetter. De brukar inte bli så arga annars haha.

              grejen är den att det är oerhört många som ”missade” avgången till Estonia. Har hört det från hur många som helst att dess mormor och morfar eller någon annan släkting inte kom med Estonia.

                Jasså? Kanske var många som hoppade över att åka pga vädret?

        Vet du om han fick mycket ”tänk om-känslor” efter det? Alltså att han fick ångest över att tänka på vad som kunde ha hänt om han hade hunnit med båten? För det kan jag tänka mig att jag själv hade fått

          åh fyy, är glad att han missade just den färjan även om det kanske låter hemskt. är just pga detta som jag är så äckligt rädd för just färjor. tänk om de ”får för sig” att bara sjunka? fy faaaaaaaaaan

          Vet inte, inte som han pratat med mig om. Jag föddes 90… Han pratar om det och sådär så det har ju säkert satt spår.

    väljer jag*

    Jag och min kille har pratat om att börja försöka få barn nu till våren, men så friade han till mig förra helgen (aldrig varit så lycklig!). Vi hade bestämt oss för att gifta oss nästa sommar, när jag kom på våra barnplaner. Hur hade ni tänkt? Vänta med barn eller bröllop? Eller gifta oss tidigare än planerat (typ i januari nästa år) och vänta ett halvår till med att försöka få barn (vi räknar kallt med att det minst tar 6 mån att bli gravida, om det ens är möjligt för oss)? Vi pratar mycket om detta, men kommer inte fram till något som känns 100%. Era tankar är guld värda att hjälpa oss komma vidare i planeringen!

      Juridiskt är det mycket smartare att gifta sig innan eventuella barn. Då är både ni och barnet skyddade om något skulle hända, det kommer med vigseln. Annars hoppas jag att ni redan har, eller kommer att skriva varsitt testamente – och definitivt innan barnet såklart. Men det är enklare att gifta sig, om ni ändå ska göra det så skulle jag absolut rekommendera det först.

        Nejnejnej herregud det är inte 1632, lagstiftningen har gått framåt!!! Dina barn är precis lika skyddade som bastarder idag, tack och lov 🙂 Du måste alltså inte gifta dig för att du skaffar barn om du inte vill!

          Nej, du har inte alls samma skydd (rätt till arv t ex) om du är sambo jämfört med om du är gift.

            Barnen har EXAKT samma rättigheter. Sambon påverkas om du dör utan testamente i hens förmån, dina barn påverkas inte alls.

            Mao, du kan skydda SAMBON genom testamente eller giftermål, för barnen är det irrelevant- de ärver lika mycket oavsett.

              Vilket gör det bättre att vara gift…!

                För sambon OM du inte skrivit testamente, ja. Tjejen pratar ju om barn. För hennes barn spelar det ingen roll om hon gifter sig. (Vill du inte gifta dig men ändå skydda sambon går det precis lika bra att skriva testamente).

                Ja men nu påstod du/personen att det var smartare att gifta sig innan man skaffar barn. Men det spelar ju ingen roll för barnens skull

                  Men personen frågar inte för barnet skull, och då är det bättre för föräldrarna att vara gifta (eller skriva testamente).

                    Vad pratar du om egentligen?

          Barnet ja… inte partnern

        Totalt felaktigt påstående. Vigseln påverkar inte en enda rättighet för dina barn.

          Jo om ena föräldern dör har det enorm påverkan.

            Nej. Inte minsta lilla påverkan. Oavsett om en förälder dör. Vad är det för märkliga myter som går runt, man får självklart inte diskriminera barn med ogifta föräldrar jämfört med barn med gifta föräldrar i Sverige 2019. Jättekonstigt att en del verkar tro att det har betydelse för barnets rättigheter om föräldrarna är gifta, det stämmer INTE.

          Förutom om mamman skulle dö vid förlossningen och faderskapet ännu inte är fastställt. Men det är ju väldigt ovanligt och borde inte vara jättekomplicerat att lösa 🙂

            Ett faderskapstest så är det problemet löst 🙂

          Det påverkar dock på så vis att pappan automatiskt får delad vårdnad vid barnets födsel om de gift sig först. Är man inte gift får mamman ensam vårdnad tills dess att man angett att pappan också ska ha del av vårdnaden. Det kan ju bli jobbigt om mamman blir väldigt dålig/dör vid förlossning. I så fall står barnet utan vårdnadshavare som är kapabel att ta hand om det och socialen blir inblandad. Det kan ju vara skönt att slippa sådana komplikationer vid en redan bedrövlig situation.

            Barnet står självklart inte utan vårdnadshavare om barnet har en pappa- helt oavsett om föräldrarna är gifta eller ej- om mamman dör på BB. Nej, soc tar inte pappans barn om han är ogift och mamman dör på BB. Nej, nej och nej igen.

        (Bröstarvingars laglotter kan aldrig testamenteras bort och) dina barn ärver dig lika mycket oavsett om du är gift eller ej.

          Fast den efterlevande har inte samma skydd. Den kan förlora allt.

            Kanske har ändrats på senare tid men om man har omyndiga barn när man dör så blir väl inte barnets andra förälder automatiskt förmyndare över barnets arv om man inte är gifta?

              Min farsa slängde skeden i hörnet när jag var omyndig, fick nog mitt arv utan problem vad jag minns. Mina föräldrar var alltså inte gifta.
              Men det är nästan 10 år sedan också..

      Jag började försöka skaffa barn när jag var 22. Det var över tre år sen – fortfarande inget barn tyvärr. Man har ingen aning om hur lång tid det tar eller om det ens går som du säger. Men en sak säger jag – att för min del hade jag blivit väldigt arg om jag väntat vilket gjort mina chanser ännu mindre. Det vet man ju först i efterhand.. men det går säkert för er att få barn – för dem flesta är det väl ändå ganska lätt liksom. Förstår att du vill gifta dig först. Vi förlovade oss för 1 månad sen och vi får se vad som kommer först – bröllop eller bebis.. vi måste bara köra på för vi kan inte vänta ut varken det ena eller det andra som du kanske förstår. Sånt här är typ omöjligt att planera haha, något man bara får finna sig med i livet. Gör som magen säger – planera bröllop om ni vill det, sen kanske livet kommer emellan – då löser det ju sig också ellerhur? Kram

        Tack för en bra svar ❤️ Och håller tummarna för att ni får er bebis, på ett eller annat sätt <3

    Jag är 21 år och har slutat (för tillfället) med sociala medier där man ska ha ett konto. Så som snapchat, Instagram, Facebook etc.
    Har gått 2 månader och jag känner mig extremt glad, mer lätt inuti och mindre stressad. Bästa är att sömnenr felfri. Kändes redan efter 1 vecka. Kliar inte i fingrarna för mobilen längre, inte ens för att kolla bloggbevakning 😉
    Superskönt är det iallafall och jag kommer nog fortsätta ett tag till. Har mina konton kvar att logga på men naaah… 🙂

      Jag känner likadant! 8 mån utan Facebook och Instagram! Men tyvärr missar jag saker, typ aktiviteter lokalt.

        Ja då blir det synd om man faktiskt gillar att vara med :/
        Jag har ju folk som uppdaterar mig av det som komma skall. Men det vore ju enkelt att bara kika in på sociala medier och läsa det själv ?

      Känner samma. Har inte haft några konton på två år. Helt underbart. Visst är man ”lite utanför” i början men man får helt enkelt börja prata med folk istället för att snoka online ?? Man slipper det där begäret att hela tiden måste kika, uppdatera och själv lägga upp saker. Idag använder jag telefonen till slösurf och sms typ ?

        Sjukt skönt att slippa behöva kolla. Dessutom så tycker jag att jag har fått bättre kontakt med vissa. Jag ställer mer frågor nu via samtal eller några sms. Såg jag bara en bild på Instagram så visste jag inte så mycket men frågade inte heller för att jag såg någonting.
        Träffat mer av mina kompisar och familj också. Så jag kan offra att vara lite utanför från gemenskapen online ?

      Jag är 22 och inte haft sociala medier på 4,5 år. 🙂

        Avis faktiskt att jag inte gjort detta tidigare 🙂

      Coolt! Och bra av dig. Ville göra samma men på snap har jag släkt och familj jag vill ha kontakt med, skickar något typ varje dag. Fejjan behöver jag för skolan. Bara insta kvar. Ryker på måndag när plugget börjar.

        Jag tänkte samma sak, att jag har släkt och vänner på sociala medier. Men kände även att om dem vill ha kontakt med mig lika mycket som jag vill ha kontakt med dem så blir sms inga problem 🙂 och det har inte varit något problem heller.
        Ser det mer som en bortförklaring numera att inte ta bort konton osv ^^

      Jag skippar internet rakt av på telefonen, men sitter mycket vid min laptop. Läser böcker på tunnelbanan. 🙂

        Böcker gillar jag, läser just nu boken om Kim Wall. Funkar utmärkt när man sitter på bussen.
        Skönt kan jag tycka för jag har börjat glömma bort mobilen när den ligger i fickan.

    Jag har på ett-årigt kontrakt sedan maj, på ett företag där folk älskar att synas och höras. Är själv mer utav en lågmäld person som tycker att mitt arbete får tala för sig själv – jag arbetar cirka 70-80 timmar i veckan och är bra på det jag gör, och presterar. Fick feedback på mitt senaste utvärderingsmöte att jag inte är synlig nog, delvis inom organisationen, men främst tycker min chef att hon inte SER det jag gör – dvs vill hon att jag mer ”tutar i min egen tuta” och spammar henne med mail om vad jag åstadkommit. Tycker det känns löjligt… Men mina projekt är lite fluffiga och går inte att rapportera i siffror, så jag förstår henne delvis. Mitt problem: hur tusan ska en självständig person som snarare är en ”jag berättar om jag behöver hjälp, hör du inget går allt som det ska” & gör mycket mer än vad som finns i min arbetsbeskrivning, dela med sig till chefen? Alltså rent konkreta förslag på hur jag bäst ska lägga upp det – jag vet på riktigt inte hur jag ska gå tillväga, och känner att det är en förutsättning för att jag ska få ett fast kontrakt när året är slut…

      Mejla varje fredag och berätta vad du gjort under veckan.

      Go kvällning J! Jag hittade en artikel på sidan Nyteknik iof står det ingenjörskarriär. Tänker att det är en början iaf.
      Vilka är dina styrkor? Här är de fem bästa svaren
      2018-10-14 06:00
      Karin Myrén
      3

      En av de vanligaste frågorna vid en anställningsintervju handlar om vilka som är dina styrkor. Du har säkert koll på vad du kan och vad du kan bidra med hos en arbetsgivare. Men vad ska du välja att lyfta fram särskilt?

      För de flesta jobb krävs vissa formella kunskaper men när det gäller den sociala kompetensen har du verkligen chansen att skilja dig från de andra sökande.

      Det skriver tidningen Fast Company och tipsar om de fem bästa svaren på frågan ”vilka är dina styrkor?”:

      1: Jag är en bra problemlösare. Det är en färdighet som är attraktiv för alla roller och branscher. Att fokusera på att lösa problem indikerar att du också är bra på kritiskt tänkande, strategiskt tänkande och ledarskap. Presentera gärna exempel på när din problemlösningsförmåga ledde fram till ett gott resultat.

      2: Jag är en bra kommunikatör. Det kan vara nyckeln till att du lyckas med din jakt på ett nytt jobb. Kompetens inom kommunikation betyder inte bara att du är bra på att tala utan att du förmodligen även har en förmåga att leda, kritisera och be om hjälp.

      Läs mer: 19 frågor du aldrig ska ställa på en arbetsintervju
      3: Jag är bra på att prioritera min tid. För en arbetsgivare är det inte bara viktigt att saker blir klara i tid. Det har också stor betydelse vad du gör med din tid fram till deadline. Ett sätt att visa att du kan hantera olika förpliktelser är att dela med dig om fritidsintressen eller ideella engagemang.

      4: Jag är ärlig. En arbetsgivare vill veta att du är pålitlig, särskilt om det handlar om en chefsroll. Kanske kan du för att visa din uppriktighet berätta om ett misstag du gjort och hur du löste det.

      5: Jag är målmedveten. Det visar att du vet vad arbetsgivaren hoppas att ditt nästa karriärsteg ska bli inom företaget. Berätta om var du ser dig själv i framtiden – det visar att du har ett mål som du jobbar mot.

      KARIN MYRÉN

      Kanske det här kan hjälpa dig J.
      Det är från ”Nyteknik,ingenjörkarriär”
      Hur kan jag få några ”early wins” på nya jobbet?
      2016-05-16 09:00 Sveriges Ingenjörers expert Bengt Kallenberg
      Facebook
      Twitter
      Svar:

      Även om du har 90 dagar på dig så kan du inte vänta så länge med att leverera något av värde. Du behöver identifiera ett antal ”early wins”. Det gör att förtroendet för dig ökar och påverkar uppfattningen om dig i önskad riktning.

      En utmaning du har i början är att fokusera på det som är viktigast, för det kommer att finnas så mycket att göra i början. Nöj dig med att identifiera två-tre leveranser av värde, inte fler, och se till så att de både bygger förtroendet för dig och ger ett långsiktigt värde till organisationen.

      Tänk också på att stämma av så att leveranserna dels bedöms som värdefulla av din chef och dels att de anses som ”early wins” i den aktuella företagskulturen. Det senare är speciellt viktigt att ta reda på om du byter arbetsgivare.

        Allt du skrivit, SÅ bra!

      Se det inte som att du ska skryta om dig själv till chefen utan mer som att du statusrapporterar med jämna mellanrum.

    Vad är egentligen ”för många” sexpartners? Har fått världens komplex över mitt antal, Jag är 17.5 år och i helgen under en tjejmiddag kom jag och några kompisar in på hur många vi legat med och vad som skulle vara för mycket för en kille vi är intresserad av. Samtliga hade endast legat med typ 1-2 och förväntade sig detsamma från killen. Jag själv har legat med 5, två var i förhållanden, två var killar jag dejtade och en var ett engångsligg som ändå var en kille jag kände så ingen okänd eller så. Låter säkert hur fånigt som helst men har gått runt och tänkt på det här hela veckan och att jag typ känner mig lite lössläppt? Tycker själv inte man kan ha legat med för många sålänge det varit frivilligt och ”hälsosamt” sex men går ändå runt och känner att jag inte är tillräckligt pryd eller vad man ska säga. Lider av stort duktiga flickan syndrom och mycket prestationsångest gällande betyg och mig själv allmänt så har liksom skadat min självbild att känna såhär.

      Kära du! Som jag önskar att jag kunde få dig ur de där tankarna. Det är så svårt. Jag hade själv samma tankar i din ålder (idag minns jag inte ens hur många jag legat med), men antalet människor du legat med säger INGENTING om hur du är eller inte är som person. Det finns inte för många eller för få. Mår du bra så är det förmodligen lagom, därmed inte sagt att det eventuellt inte blir fler. Bli kär, dejta, ha ONS – om du vill. Du behöver inte redovisa några siffror för någon, och om du gör det så ska du inte bli bedömd.

      Du får ligga med 100 Pers om DU VILL! Du behöver inte dela med dig om antal eller delta i skuldbeläggande diskussioner. Lev, njut, ha sex och gör det du mår bra av. Ingen annan ska skamma dig och dina egna tankar är superdumma, vad är antalet sexpartners att sätta en stämpel om vem du är?
      Kom igen det är 2019, sex är inget tabubelagt snusk man enbart får syssla med EFTER giftermål för fortplantning längre.

      Det finns inget ”för många” ligg med så många du vill ❤

      Kära 17,5 åring ligg med så många du vill, så länge du känner för det och mår bra. Andra behöver varken veta eller tycka kring det – det är helt upp till dig. Och lössläppt är inte det uttrycket jävligt ute 2019?? Hälsningar 45-åringen

      finns inget som heter ”för många” så länge man själv är nöjd och gjort det med egen vilja. du är fri att göra som du vill, det är ditt liv och du ska leva det till fullo! 🙂

      Som du själv säger tänk inte på det, om några år kommer du inse hur hur onödigt de är att tänka på/oja sig över. Så länge allt sker i samtycke.
      Ingen man är intresserad av har rätt att veta hur många man legat med om man inte vill berätta. Ljug om det känns bättre, och dumpa personen om den dömer pga det. Men de är inte easy att vara 17 🙂

      Ligg med hur många eller hur några du vill. Så länge båda är med på det så kör bara. Eller inte. Ditt sexliv är din ensak och INGEN ska få säga ett knyst om det. Och hur många du legat med är det inte någon som har med att göra, det är inte deras rättighet att få veta det.

      Som 18-åring vill jag säga att du absolut inte är lössläppt. Du kan inte ligga för mycket (eller för lite)! Har själv också legat med 5 st, varav 2 var inom förhållande, och tycker själv inte det är ”slampigt” överhuvudtaget. Mina vänner är oskulda och är aldrig något verken jag eller de funderar på. Lössläppt och pryd är ord som borde skrottas, vad definerar ens det?
      Ha hur mycket eller lite sex som du vill och ha kul! Ingen behöver ändå veta hur många du har legat med

      Men tänk också att det förmodligen kommer jämna ut sig. 😉 Mellan jag var 20-25 så låg jag med 10 olika. Men sedan började jag ha mer stabila förhållanden och har bara legat med 2 de senaste 7 åren, så sammanlagt blir det ju 12 sexpartners och det tycker jag inte är så mycket. Som ung ska man ha kul, festa, leka runt (med skydd!) m.m. 🙂 Njut!

      Jag gillar sex och var singel fram tills jag va ca 19-20år så har haft sex med många (har väll ingen riktig koll på hur många men över 20pers) och nu har jag bara haft sex med 1 person de senaste 6åren. Ingen annan än en själv vet hur många som är rätt för just dig. Jag känner mig iaf inte lössläppt då allt skett på mina villkor.

    Hallå är det någon som vart i Budapest?! Berätta allt! Ställen att festa, restauranger, sevärdheter, pengar, allt!! Åker i februari

      Jag har! Allt är superbilligt där, och en väldigt trevlig stad att strosa runt i. En väldigt trevlig restaurang kallas för ”jordnötsbaren” (googla) där man får gratis nötter vid bordet, bra öl och bra mat. Säg dock till innan att du vill ha mindre mat, det missade jag och fick typ fem kycklingfiléer med ett kilo pommes ? Annars tycker jag att du ska gå till deras saluhall och käka något gott, finns massor bra (langosen där är magisk!). Ang sevärdheter är slottet uppe på kullen, Hösök Tere (vet ej om stavning är rätt) och eftersom du åker på vinterhalvåret borde du testa att bada i deras terminalbad som finns lite överallt. Ett ställe att festa på är Rio.
      Ett tips för shopping är att ta tunnelbanan till shoppingcentret West End, mycket roligt finns där.
      Hoppas du får det roligt! ?

      Ja, flera gånger! Älskar den staden. Min favoritrestaurang är Zeller Bistro. En faniljeägd resturang med ljuvlig mat och bra service. Bra priser också. Boka bord i tid!
      Ötkert är en nattklubb som är rätt kul, inte så stor utan lagom.
      Hyr cyklar och ta en tur upp till slottet på Buda-sidan. Magisk utsikt.
      Besök något av alla spabad. Széchenyi är min favvo men Gellert är också bra. Cirkusz har bra frukost. Hoppas din resa blir kul, det är verkligen en så mysig stad!

    Jag skulle vilja ha en chatt funktion på denna blogg.

    Jag har ett sexuellt förhållande med min chef sen i november. Han är gift och har barn, jag har sambo. Vi ses ca 1-2 ggr i veckan, ibland i förbindelse med resor på annan ort och ibland på hotell. Han är helt fantastisk, vi har så kul ihop och flörtar extremt mycket under veckorna på sms/telefon. Ska tilläggas att vi jobbar bra ihop och att det snarare gjort oss bättre på jobbet. Men, jag vill ju inte ha honom? Bara sexet, umgänget och uppmärksamheten.. Hur ska jag avsluta det??

      Sluta träffa honom.

      Usch vad äckligt av er båda

      om du gillar ligget och han lika så, så kör på så länge ni är överens om det hela

      Usch!

      Gör slut med din kille, sen den gifta killen, lev själv och fundera över dina livsval. Har du inget samvete? Fyfan jag skulle må så jävla dåligt att veta att hans fru går och lägger sig på kvällen bredvid sin man som samma dag haft kuken i en annan. Fyfan för dig… och han såklart!

      Osmakligt.

      Frågar mig själv samma sak.. strular runt lite med en som har sambo och barn. Mår sååå bra av uppmärksamheten men mår skit av ångesten.
      Har aldrig förut tittat åt en man som varit upptagen och nu detta.
      Har själv blivit bedragen ett flertal gånger så detta är helt förkastligt av mig. Vi har ej legat men hånglat några gånger.

      Jag tror att du saknar något i dig själv (det är vad jag kommit fram till för mig iaf)
      Jag kommer börja träffa en terapeut och prata och förhoppningsvis komma fram till vad det är jag behöver göra för mig själv..

      Du behöver inte honom. Försök att avsluta så fort som möjligt och ta hjälp (om du känner att du behöver)

      Verkligen urhärligt att ni båda bedrar era respektive. Snacka om att inte respektera den en delar tak, väggar och säng med.

    Jag har bestämt mig för att fria till min pojkvän och det känns så sjukt men även så rätt <3

      Lycka till!

        Tack 🙂

      hoppas han säger ja! 🙂

        Jag med 😀 (vill ha emojin med svettdroppen men vet inte riktigt hur man gör…)

    Hur viktigt är det med betyg när man pluggar masters? Jag pluggar just nu en master inom samhälle/ekonomi på ett universitet i Europa. Jag har ganska bra koll på hur det fungerar i landet jag pluggar i, men vet ingenting om hur svenska arbetsgivare ser på betyg. Är det viktigt att ha höga betyg eller bryr de sig mest bara om att man har en master överhuvudtaget? Tänker göra mitt bästa oavsett vad, men jag har börjat stressa ganska mycket över det här på sista tiden.

      Inte viktigt så länge du har en godkänd examen.

      Generellt så är väl betygen från uni/högskola ganska betydelselösa. Arbetsgivaren vill väl bara se att man fullföljt studierna och tagit examen.

        Har aldrig visat upp min examen för nån arbetsgivare faktiskt.. litar blint på mitt cv tydligen, haha!

        Inte om man pluggar juridik 🙂 det var mellan liv och död på mitt juridiska studie!

          +1

    Fy vad jag tyckte att bloggen förändrades iom inlägget om att OT inte är välkommet längre. Känns lite som det gjorde på högstadiet, när ens bästis plötsligt inte var ens bästis längre… Inte så mkt för att jag brukade skriva massa OT, men det har varit mysigt att gå in och läsa alla kommentarer och prata lite med folk.

      Håller med…

      älskar/älskade(?) att läsa OT kommentarerna. kommer sakna dem en massa

      Håller med, blev typ… besviken. Halva grejen med den här bloggen är kommentarerna, Camilla har ju till och med tillägnat hela blogginlägg till endel kommentarer som hette typ dagens off pist.

    Blondinbellas klänning på elle ÄR SÅ SJUKT OSTRUKEN det kliar något sanslöst i mina ögon ?!?!?

    fö är jag så less på en viss graviditet, vi fattar.

      vilken klänning? den senaste? tänk om det blir mode med ostrukna kläder, huvaliga men samtidigt skönt för så slipper man själv stryka skiten

      Såg det också, det såg verkligen ut som en billig klänning. Helt i något skumt silvertyg som skrynklat sig bara av att sitta i bilen dit och sen stramar och bubblar alla sömmar.

      Hahaha håller med?handen på osynlig mage

      Bebor….. det börjar bli ’iihhh’

      Alltså sista meningen ? så taskigt men jag känner detsamma. Jätte kul men det blir bara för mycket. Är fö trött på människan

      jag undrar mest hur länge detta ska pågå, till förlossningen eller? hur många poddar och inlägg kan man göra om exakt samma sak? det börjar kännas som en sell out vilket är synd.

    Någon som gjort scintigrafi?

    Vad gör ni när ni gjort nummer två på en offentlig toalett och det inte finns papper?

      Kollar alltid innan om det finns papper. Har också alltid med lite papper/näsdukar i handväskan. Gör sällan nummer två på offentliga toaletter iofs

      tar fram snorpappret och hoppas att det räcker?

      Aldrig hänt. Skulle aldrig sätta mig på en offentlig toalett utan att kolla om det finns papper ?

      OJ, där fick man flashbacks från 10 år sen. Jag väntade en lång stund tills det inte var några kvar på toaletten, sen sprang jag till båset bredvid (tror jag hade byxorna uppe?? Har typ förträngt denna historia, aldrig berättat för någon heller, hahaa)

    brukar ni handla på ebay? hur säker är det?

      eBay är som Tradera, det beror helt på säljaren. En sak som är värd att veta är att eBay är full med piratgrejer (märkeskopior) som säljs. Så det gäller att kolla extra noga vad man köper och av vem. Ett plus med eBay är att man betalar med PayPal och om det blir nåt krångel (t ex man får inte varan man köpt), får man pengarna tillbaka av PayPal.

        gäller det då bara kända märken, eller också okända märken? tex vet att det finns en massa fejk chanel osv men om det skulle säljas tex bt21 till ett såklart rimligt pris (relativt okänt märkte såvida man inte är insatt i just det) av en ”toppsäljare” eller vad de nu kallas för. är man relativt säker då? såvida man inte märker själv att det är fejk då. förlåt om jag verkar okunnig. är väl bara paranoid

          Finns massa lyxkopior på eBay. Min kompis köpte en Louis v väska där med kvitto för över inköpspris då det var en ”samlarväska”. Den visade sig vara fejk, dock fick hon pengarna tillbaka genom paypal. Importkostnaderna är dock riktigt höga för varor utanför EU.

          Jag har stött på att även mindre kända märken säljs som kopior på eBay.

    Har inte handlat där så jättemycket men de få gångerna jag gjort det har det inte varit några problem. Brukar vara mån om att kolla säljarens sida och recensionerna, samt allmänt bedöma om hela ”annonsen” (i brist på bättre ord) verkar rimligt. Om bilderna ser alltför tillgjorda ut, jag får ett ”konstigt intryck” och det känns som att det skulle kunna komma något helt annat i brevlådan när jag beställer varan, beställer jag inte

      vad har du då beställt? kläder, elektronik smycken eller annat?

        strumpor (som jag är 99% säker på för fejk) photocards som är fanmade dvs fejk och album som jag hoppas på är real men som sagt man kan aldrig vara 100%. så inga dior eller chanel väskor eller liknande för en billig peng

    Är så ledsen ikväll, jag och min sambo ska flytta ifrån varann, kommer förlora min största trygghet sedan flera år + hus och jobb.. livet suger just nu ?

      Ta en dag i taget. Det kommer ljusna! ❤️

      blir ni särbos eller är det slut? oavsett så önskar jag dig all lycka i världen❤

        Det är slut, kommer flytta tillbaka till min hemstad vilket innebär att vi inte kommer ses alls.. just nu sover vi i olika sovrum tills vi har ordnat med lån och jobb, det gör ont. Tack ❤

          ❤❤❤ Så jobbigt läge. Skittrist. Minst sagt. Förstår om du tycker världen rämnar. Tänk att du är värdefull och ta en sak i taget. Låt det ta tid. Släpp fram tårarna. Ha en tjejkväll/natt med skitdålig film å choklad,näsdukar okej?

          vet att det kommer låta som en klyscha men du, det kommer bli bättre? okej?❤ gråt ut och var hur ledsen som helst, du kommer att resa dig igen och du kommer att må bra. finns här för dig?

            Tack alla ni fina människor ❤❤ vet ju att det blir bättre fast det känns tungr just nu

    Någon annan som tycker om klassisk musik? Själv har jag kommit in i en sån fas av nån anledning lyssnar på det mesta men särskilt mycket på Tjajkovskij och Chopin

      Jag! Jag är uppvuxen med klassisk musik, lyssnade mycket på det redan som barn och spelade piano och fiol i åratal.

        Min nya Tjajkovskijfavorit: https://www.youtube.com/watch?v=SZQzW_QfPew Jag tycker att det är jättevackert! (En kammarkör från Sovjettiden).

    Lika go stämning som vanligt ?

      alltid serru??

        Riktigt rötet, fan är det för fel på alla otrevliga människor. De verkar yngla av sig också, tänker inte ett skit på miljön.

    Nån som fått blodtransfusion pga lågt blodvärde ? Hur lågt hb hade ni då?
    Har 87 just nu och doktorn stod i valet och kvalet. Trodde man skulle ligga mycket lägre? Vad räknas som lågt? Skulle frågat så klart men blev så perplex när han Ringde om mina provsvar.

      Jag fick när mitt var nere på 75 någonting. Kan ha varit 77 eller 74 också men över 70 och under 80 i alla fall. Då var det inte fråga om bedömning utan solklart att jag behövde en transfusion. Men jag antar att hur ens hälsobild ser ut överlag spelar roll också. Ålder med säkert.

        Nu fick jag det förvisso efter min förlossning men du undrade ju om värdena och jag är dessutom ssk så kanske kan det svara på din fråga. Mitt värde var strax under 80 när jag fick två påsar, var då så blek att jag var blå. Å andra sidan kan det bero helt på ens förutsättningar och hur man mår rent generellt. Man måste in få blod bara för att man har under 90 (som vi brukar ha som referensvärde på jobbet) utan man kan se till flera faktorer ibland. Så kanske inte konstigt att doktorn din är i valet och kvalet. Det är inte farligt lågt, ditt värde, och kroppen kan många gånger ta hand om det själv och komma upp i bra nivå igen.

          ”Man måste INTE få blod…” ska det stå

            Tack snälla för svar.

    Är så satans glåmig denna tiden på året och känner mig många dagar som en statist i en lågbudgetvampyrfilm… vill därför ha era tips på skönhetsprodukter som ger er det där lilla extra i ansiktet. 😀 Allt från hudvård till smink till vad det nu kan vara.

      Pixi glow ?

        Fick finnar över varenda del av ansiktet av denna. Så dåligt att man inte kan få lämna tillbaka skräp som förstör ens hud som i USA uran bara köper å slänger

      Jag tonar håret mörkare på vintern… der får mig att se mindre blek ut iaf… använder sällan smink, men kör med lite eyeliner på vintern. Matchar med det mörkare håret 🙂

      D-vitamin och Omega 3. Från blekfis till gladare och mer färg i ansiktet och nästintill obefintliga ringar under ögonen.

        fixar d-vitamin mörka ringar??? vilken typ isåfall? jag har tagit brus sen i december och ser fortfarande ut som en zombie trots 7+ sömn. blivit piggare/mer levnadsglad men ser ut som döden och jag kan inte ens spela schack!

      Butter bronzer från Physicians Formula. Highlighter från Wet n wild. Mad Lash mascara från the Balm.

    Jag behöver deodoranttips! Jag har tidigare haft blondinbellas deo och den har funkat. Nu är jag inte lika sugen på att gynna hennes företag längre så jag undrar om ni har tips på något annat märke som är bra?

      Rexona active protection ?

      Jag använder Emma.s, ocean breeze.
      Tycker den är kanon!

      Dove original, den nyare utan aluminium ??

      Vichy, den röda. Tror att den heter stress resist eller något åt det hållet.

      Bats!

        Bästa!!

      Vicy

      Vichy!

        hört er tipsa om den röda vicy i flera månader, men hittar den aldrig! vart finns den?!?

          Apoteket

      Clarins deo är det absolut bästa jag har testat! Alltså vet ingen deo som håller lika bra, kan träna med den och den håller mig torr trots vidrigt svettigt spinningpass. Håller en hel arbetsdag plus en utgång på det.
      Vill man inte punga ut det saftiga priset tycker jag att Kicks egna i doften ”Clean laundry” håller bra, torkar relativt fort och är plånboksvänlig.

        Clarins deo yes <3 sedan 5 år nu

      Dermosil – red orange ❤

      Köp deo från manliga avdelningen. Vilken som! De håller MYCKET bättre! Sens jag började med dem har jag aldrig haft problem med svettlukt från armar 🙂

      Skönt att du talade om det.

      Bats med den röda korken.

    Är sugen att testa en portömning. Någon som har tips på bra ställe i Malmö?:)

    Fick för 2 veckor sedan reda på att min storebror ville begå självmord. Han har haft deprimerad i några år, hur många vet jag inte vet bara att det började någon gång före hans gymnasietid. Är bara chockad. Känner mig stressad hela tiden. Är så rädd att han ska tänka på något sånt igen.

      Får han nån form av professionell hjälp?

      Har du gått och pratat med någon om det? Det kan tära väldigt mycket på psyket att vara närstående till en person som är självmordsbenägen. Försök vara där så gott det går, men se till att ta hand om dig själv med.

        det är bara mina föräldrar som vet, så den enda jag pratat med är min mamma. Min bror vet inte att jag vet, vill inte att han ska skämmas eller något sånt. Vill bara att han ska vara glad. Vet inte riktigt vad jag ska göra, min bror som är så smart, så snäll och alltid hjälpt alla, ville lämna oss. Varför tänkte han den tanken ens? Tänkte han inte på oss, sin familj?

      Var i samma situation i höstas (är väl fortfarande i samma situation men inte lika akut nu). Mitt syskon försökte ta livet av sig två gånger på väldigt kort tid och det kom väldigt plötsligt så jag blev så himla chockad och mådde skit ett bra tag efteråt. Jag är fortfarande rädd varje dag och kommer säkert vara det resten av mitt liv eftersom hen är duktig på att dölja hur hen mår osv så vi vet sällan när det är riktigt dåligt.

        Okej, insåg att min kommentar inte var till någon hjälp alls. Får din bror någon hjälp från vården? Han ni, som hans anhöriga, fått någon att prata med? Jag vet inte hur vården funkar riktigt men min familj blev erbjudna att få träffa mitt syskons psykolog för att lätta på hjärtat/ställa frågor osv. Jag gjorde dock inte det då jag bor långt från familjen men tror att det hade varit bra att få prata med någon. Det tär på en så mycket att veta att ens nära inte vill leva längre och när man går och oroar sig konstant. Kram.

      Ok min kommentar verkar ha fastnat nånstans? Frågade om han får professionell hjälp nånstans ifrån?

    Ni som opererat bort gallan!

    Jag opererade mig akut för 2 veckorsen och mår ändå rätt bra idag, har dock en undran gällande viktuppgång? Hört mycket att man går upp en del i vikt efter en galloperation. Någon med erfarenhet?

    Är livrädd för att gå upp mer än vad jag redan väger pga ryggen mår redan skit. Är vegan så äter inte så fettrik mat, men är ändå orolig haha

    Fick missfall iförrgår, mitt andra på 3 månader.
    Har så himla ont och gråter för minsta lilla, det är väl hormonerna som spökar.
    Hoppas på ett tredje gången gillt om jag och min sambo plussar igen.

    Jag vet att detta är ett känsligt ämne men jag måste skriva av mig.
    Jag tror att jag är gravid och jag vill verkligen inte ha barn. Blev gravid för några månader sen men visste inte om det förrän jag fick missfall. I efterhand borde jag fattat för jag hade en hel del symptom. Jag mår ungefär som jag gjorde då så jag är skiträdd nu. Har precis köpt gravtest så nu väntar jag bara på att bli kissnödig. Vet att man kan göra abort men tanken på att ha något som lever och växer i mig skrämmer mig som fan.

      Jag relaterar så mycket.. så läskigt.. Hoppas det ordnar sig.

      Har du testat ännu?

        Det var negativt! Kan andas ut nu haha

      Jag blev gravid för två-tre månader sedan och hade bestämt mig redan innan jag tog testet att jag skulle gör abort om det visade positivt. Jag ringde damm dag jag testade och gick tid för abort en vecka senare och den veckan var den värsta i mitt liv. Att veta att jag hade ett foster där inne, som växte för varje dag, och inte kunna gör något åt det. Veta att det fanns där. Jag hade sådan fruktansvärda ångest och kände mig så äcklad denna veckan. Aborten var en befrielse fastän den gjorde ont och var jobbig.
      Jag har alltid varit bestämd över att jag inte vill ha barn men jag trodde faktiskt inte att man övertygelse var så stark. Vet inte vad jag vill säga med det här svaret mer än att du inte är ensam med att känna som du gör och att allt går över!

    Vem har kimono på gala, alltså omg

      Dör man av det?

        varför skulle man inte ha det?

    Fick missfall förrgår,mitt andra på 3 månader.
    Har så himla ont och gråter för minsta lilla. Det är säkert hormonerna som spökar.
    Hoppas på ett tredje gången gillt för mig och min sambo om vi plussar igen.

      ❤️

      All kärlek till dig. Och även om jag inte har en aning om vem du är, så hoppas jag innerligt att det går vägen nästa gång för er.

      Lider med dig och vet hur det känns. Håller tummarna för tredje gången gillt för er.

    Såg bilder från ellegalan och kan inte sluta tänka på dioda från mysteriet på Greveholm när jag ser blondinbella

      Hahahahahaahah dör!! Det hon har på sig under klänningen som hon tar av sig vid julbordet! JA jag tyckte också det var nåt som kändes ”bekant” med bellas klänning hahaha

        Skönt att bella och hennes team skrattar åt stalken och att polisen kom enl sashas story.

    Ni som bor i lägenhet, vilken våning bor ni på?

      tredje

        andra, växte upp på sjunde, fan vad jag saknar det

      andra. har alltid bott på andra våningen i de sex lägenheter jag bott i.

      Bor visserligen i ett flerfamiljshus med bara tre lägenheter, men jag bor i alla fall på bottenvåning. Sämsta som finns.

        Bästa som finns speciellt med katter ?

          Inte när man får en laserpekare riktad mot sig genom fönstret klockan 22 på kvällen eller när kidsen från skolan som ligger bredvid kastar snöbollar på ens fönster eller när man råkar visa sig naken för grannen som har sin uteplats precis vid ens vardagsrumsfönster. Har ingen katt så ser absolut inget positivt med detta, och hade jag haft den hade jag inte släppt ut den pga bor för centralt.

      Första.. typ en halvtrappa upp!

      Botten, jag trivs toppen även mina katter! Har en superfin uteplats kunde inte bo bättre.

      Alltid bott på översta när jag kunnat välja. Gillar inte att ha folk gåendes på mitt tak, det är sjukt störigt att ha folk över sig i lägenhet

      Botten.
      Har en stor uteplats så blir lite radhuskänsla!

      12e, så högt upp! Älskar det 🙂

    Någon med erfarenhet av smärta i occipitalnerven med smärtor bakom/ovanför öga, lite bakom öra och vid rotation snett bakåt av huvudet? Möjligen orsakad utav en whiplashskada eller överbelastning i området.

    Börjar min praktik på måndag och är jättenervös och orolig. Har knappt sovit på en vecka och vill gråta bara jag tänker på det. Är konstant orolig och stressad inombords. Jag är så rädd för att vara dålig, att inse att jag inte passar för yrket, att inte komma överens med de anställda, att jag inte ska fatta någonting, att ingenting av det jag läst hittills ska ha satt sig i mitt huvudet, att jag ska bli underkänd osvosv.

    Jag har så himla kass både självkänsla och självförtroende och jag fattar inte varför jag utsätter mig själv för det här.
    Mitt ex misshandlade mig både psykisk och fysiskt i flera år och jag har tappat mig själv totalt efter det. Han sa åt mig varenda dag att jag var värdelös och inte kunde göra någonting rätt och inte har några bra egenskaper och det har satt sig i min skalle. Jag ångrar allt jag sa på intervjun för jag vet inte om det jag sa ens stämmer, och så förväntar de sig att jag ska vara på ett visst sätt. Jag vet inte hur jag ska stå ut med 10 veckor av den här känslan, eller hur jag ska klara av att komma ut i arbetslivet om ett och ett halvt år.

    Vill kräkas. Jag hatar att känna såhär.

      Känt precis som du, jag har också enormt dåligt självförtroende och självkänsla. Också nyss gått en utbildning där jag haft mycket praktik, och vet inte riktigt hur jag klarat det – men man gör det. Det du tänker om dig själv är inte sanning. Andra ser inte på dig som du ser dig själv. Jag är också väldigt rädd att andra ska tänka att jag inte kan någonting, men just på praktik måste man gå in med tanken att man är där FÖR ATT LÄRA SIG, det är inte meningen att du ska kunna allt från början! Man får inte jämföra sig med de andra där, som har arbetat ett tag och såklart kan mer. Det hade varit konstigt om du kom dit och kunde allt redan, ellerhur? Så det förväntar sig ingen. Utöver det så är du där för din egen skull, för att lära dig. Det är enormt svårt att tänka rationellt i dessa situationer, men jag lovar att du kommer växa så mycket på att ta dig igenom det. Jag är stolt över mig själv att jag kämpat mig igenom all praktik fastän jag tycker det är helt sjukt jobbigt mentalt.

      Och du, det ditt ex sa till dig är inte sant. Det är HAN som är sämst som behandlat en människa så illa.

    Era bästa tips mot rosacea?

      Svavelkräm!

      Laser eller IPL

      A kräm.

      Hudvård för känslig hy. Plus Calm bha 1% lotion från Paulas Choice

    Har någon här flyttat till (eller tillbringat en längre period i) ett land där ni inte har kunnat språket? Hur gick det? Ska till Buenos Aires i några månader, och har aldrig läst spanska (däremot har jag läst italienska så förstår en hel del + kör på Duolingo så länge). Förstår att det fungerar olika bra på olika platser såklart, men kul att höra historier om folk som har vågat 🙂

      Bästa jag gjort. Glöm inte försäkring. Man vet aldrig hur och när man kan behöva ta sig hem.

    bästa låten just nu!

    Ateez – Say My Name

    Nu vet ni! 🙂 plz support them <3

    Vad äter ni smala på en vanlig dag?

      yogurt till frukost och sen middag (men jag vaknar också till lunchtid så ät en macka till lunch med gått innehåll om du vaknar som man ska eller vad du vill) och sen en middag, riktigt. äter ibland fika emellanåt. och så ibland en macka runt 22-23 tiden. till helgen chips eller godis, eller nåt gått.

      Veganskt. ?
      Igår åt jag soyayogurt med nöt- och frömix och flingor plus en kopp te med havremjölk till frukost. Två mackor med jordnötssmör, en clementin och kiwi till mellis. Gårdagens middag (gryta på seitan, lök, potatis och brunsås typ) med rödbetor till lunch. Pasta med sås på tomater, dulse, linser, zucchini, massa vitlök och rostade pumpakärnor till middag. Liten skål med ben & jerry’s veganska chokladglass på kvällen. Gott. ?

      Alltid ägg i nån form till frukost, aldrig mer än två, keso och sallad. Typ vego schnitzel eller kyckling med Linser till lunch, mellanmål nägot nyttigt, middag typ vego lasagne med mindre kcal, sen oftast en extra middag med typ granola eller overnight oats.

      Veganskt. Frukost är gröt med chiafrön och sylt, lunch blir oftast rester eller typ potatisbullar eller vegobollar och pasta. Till middag någon gryta med typ linser/bönor/tofu. Nötter/popcorn/mackor till kvällssnacks

    varning för känsligt!

    nån annan som ibland för urges för att tex. skära sig? tex. händerna (flatorna)? vet att det är dåligt osv. och har aldrig gjort det, men ibland är lusten så stor och det skrämmer skiten ur mig.kan inte prata med någon om det för de kommer bara att förlöjliga mig. har prövat förut. står emot just nu 🙁

      vill bara känna mig levande

        Snälla, snälla sök hjälp – och inte efter svar här.

          känns inte värt det, blir aldrig tagen seriöst nånstans

      Jag skar mig i flera år och det är det värsta beroendet jag någonsin haft. Kunde inte sluta, önskar att jag aldrig börjat. Har inte gjort det på 4 år men vill fortf skära varje dag. Har ärr på armar, händer, helt täckt på lår och en del på höfter och mage. Hatar det. Börja inte, det är inte värt det. Det känns bra i en liten liten liten stund men sen kommer behovet av att göra det tillbaka mkt mer intensivt. Börjar du kommer du inte kunna sluta och du måste skära mer och djupare varje gång för att få samma kick.

        det är just det jag rädd för, att bli beroende, att det måste gå djupare för varje gång och att det kommer bli ärr som inte går att dölja. om det inte hade blivit några ärr alls (trots att jag har bra läkekött enligt läkare) så hade börjat för länge sedan, bara för att kunna känna smärta – att känna att jag lever och för att jag kan dö.

          Ät peppar. Tugga isbitar. Spring. Lyft tunga vikter. Det finns andra sätt att känna smärta/känna att man lever. Och fundera vilken känsla som ligger bakom, är du arg? Ledsen? För mig var det ilska mot en förälder som det inte gick att ta ut ilskan på så då tog jag ut den på mig själv. Sök psykolog! Gå privat om inte din vårdcentral tar dig på allvar

    Min bästa vän fyller år om cirka en månad, inte jämnt eller så. Vi brukar ge varandra något symboliskt när vi fyller år, samt något liite dyrare vid jul. Fick en flaska av mitt favoritbubbel, en jättegullig kopp och ett brev där hon skrev om alla mina fina egenskaper och hur betydelsefull jag är för henne på min födelsedag. Jag älskar denna människa något så vansinnigt, vår vänskap är precis så som jag alltid drömt om att en vänskap ska vara. Jag vet att jag alltid har hennes stöd till 100%, och hon är den första jag skulle vända mig till oavsett om det gäller lyckliga besked, eller tragedier.

    Något förslag på vad jag kan ge henne? Redan gett parfym, ett lyxigt kit med kroppsprodukter, så tänker ingenting i skönhetsväg.

      Kan ni inte ta en spa dag/helg.

      Ge henne ett sangriakit! Om hon gillar vin alltså. Mysigt och fint:)
      https://goo.gl/images/ymYZ1j

      Kanske ett inramat foto på er två, och sedan längst ner i hörnet där konstnären brukar signera sitt verk ett ”jag älskar dig”.

    Någon som såg talang ikväll? Säger bara MICKE!!!!

    Började nyligen läsa en tråd på Flashback om jobbiga grannar.. (på grund av en kommentar ganska långt uppe här i kommentarerna ?)
    Så tänkte fråga här:
    Har ni haft några jobbiga/störande/konstiga grannar?

    Jag är ganska skonad från sånt, inser jag nu. ? Enda egentligen är väl några år sedan, bodde under en snubbe och vettefan vad han höll på med på nätterna. Lät som att han möblerade om? Mitt i natten, detta hände typ 1 gång/vecka eller så.
    Ja och så när jag flyttade till min första egna bostad, då hade jag en granne ovanför som tydligen gillade midnattsduschande. Gissar att jag hade min säng ganska direkt under dennes badrum, då det hördes tydligt varje gång denne duschade. ?
    Men inget värre än så! Hittills..

      har en granne som skrattar psykotiskt/maniskt morgon som kväll. låter som en seriemördare innan han styckar sitt offer typ 🙂 alltid lika mysigt att vakna till kl 05 på morgonen

        Det är la jävla gött med skratt. Pröva att skratta du med så kanske du och grannen tillslut kan skratta redigt gött ihop dygnet runt.

          vänta till du får äran att vakna till ett riktigt maniskt skräckfilms skratt varje morgon. lovar att du också kommer avsky det såvida det inte är du som skrattar då 🙂

      Flyttade 1 september förra året, fan vilka fina grannar jag har nu känner jag! Grannfamiljen där jag bodde innan hade tre st tottar som var monster. Dom kunde stå ute på parkeringen och vråla efter mamma i en halvtimme, dom var in på min balkong och välte fimpburkar och allt annat dom kom över, varje gång dom skulle in i ytterdörren var det alltid nån av ungarna som plingade på min ringklocka (slutade svara när nån plingade, sa åt vänner att knacka om dom ville mig nått), det var full patte i lägenheten 24/7, vaknade nån unge på natten vrålade pappan på deras språk vad jag antar var typ håll käft, ungarna jagade mina katter och kunde kliva in i min lägenhet helt sonika letandes efter dom så dom kunde fortsätta jaga dom. Jävla skithögar rätt ut sagt. Ja jag sa åt barnen, föräldrarna och hyresvärden men det hjälpte inte. Hämnades genom att ha vilda fester hela tiden, det var rätt åt dom. Hoppas ungarna var kinkiga hela dagen efter när vi höll på till 8 på morgonen och festade.

      I nya lägenheten hör jag ibland när några barn går i trappen men det bekommer mig inte för fem öre efter den där familjen.

        Så var det granntanten åt andra hållet som gillade att spela dansband kl 8 på morgonen, dricka öl, klippa gräsmattan med handjagare typ 1 gång varje dag (ibland 2) eller umgås med sin pojkvän eller vad han var som langade utanför våra lägenheter. Men hon var snäll för det mesta iaf ?

      Ja jag hatar min granne under mig. Dagligen sen jag flyttade hit har han dunkat/hamrat. Vet att man får tåla lite när man bor i lägenhet men dagligen i två år, nu blir jag irriterad som fan istället.

      Han håller inte bara på på dagarna utan även på nätterna och verkar seriöst aldrig sova. När jag vaknade 02.30ish och 04-05 av honom fick jag nog. Anmälde till värden. Han skulle få en tillsägelse vilket jag tror han fick då det blev bättre i ett helt år. Nu har han börjat om nätterna igen och jag ska maila värden igen. Inte hållbart detta. Nu vaknade jag dessutom av att han pratade i telefon.
      Har spelat in så sjukt mycket ljud från hans lägenhet, låter som att det sker i min lägenhet, så högt är det.

      Våra badrum ligger över/under varandra och 9/10 gånger när jag går på toaletten går han på toaletten, som om han vill höra vad jag gör. Han kissar även så jävla hårt så jag hör så tydligt.

      Från hans lägenhet luktar det även skunk. Blandning av alkohol, instängt, unket, urin och gud vet vad, mögel kanske. I somras kunde jag inte ens sitta på min balkong eller ha balkongdörren öppen för att stanken kom upp till mig.
      Hade berättat om stanken för mina föräldrar, så var de här en kväll i maj när värmen precis kommit och vi var ute på balkongen. Stanken kom och de båda bara ”Men gud, vad ÄR det som luktar?!” Han hade ju dörren öppen så han borde ju hört allt men antingen fattar han inte eller så skiter han i att det han gör påverkar andra. Kan man anmäla en dålig lukt till värden? Jag kan ju liksom inte använda min lägenhet fullt ut då balkongen är oanvändbar när det luktar så illa. Dålig lukt är svårt att bevisa dock…

      Men han är ”smart”, grannjäveln. Det hörs väl rätt tydligt när jag har besök iom att jag bor precis över. Då håller han inte på! Har därför så svårt att få andra att höra det, även därför jag spelar in det.

      Har noll till övers för denna granne. Allt han gör stör mig numera och jag hälsar inte ens på honom, otrevligt jag vet men jag kan inte vara trevlig mot någon som förstört min tillvaro nästintill varje dag i två års tid.
      Väntar på rätt tillfälle igen, sen kommer värden få ett nytt mail, med ljudbevis.?

      Hade det bara skett ibland hade jag haft överseende och det hade jag i början. Men det har gått för långt, vill kunna vara hemma och gärna sova utan att det låter som att någon är i mitt sovrum och bankar och har sig.

        Ja alltså du kan ju anmäla till hyresvärden att det luktar apa egentligen.. Det tyder ju på att han inte sköter om lägenheten alls, och jag tror nog hyresvärden vill hålla lägenheten i gott skick.

      Har en granne som klagade på mig och min sambo från dag ett som vi flyttade in. Hon sa vi störde henne genom att kissa nattetid (men vad fan, förlåt, jag har en liten blåsa?!), flyttade runt stolar och rökte på balkongen (inte sant…). Hon pratade aldrig med oss direkt utan ringde hyresvärden som i sin tur lyssnade på denna galning och ringde och bad oss vara tystare och sätta fluff under stolsbenen. Idioter båda två! Men efter ungefär ett halvår och 7 samtal så bytte vi hyresvärd och plötsligt blev det tyst! 😀 Min teori är att den nya hyresvärden vägrade ta emot hennes löjliga klagomål och bad henne dra åt helvete eller något. Otroligt skönt iaf. 🙂

    Ska fira min bästa vän ikväll och behöver förslag på present. Hon samlar på fina flaskor (alkohol) och gärna med matchande glas osv. Någon som har tips på något fint på systemet? Inte svindyrt helst!

      Mõet

      Köp iscider (Brännland), 249:- för en halvflaska. Som sauternes fast gjord i Sverige. Fantastiskt gott till gåslever och efterrätter.

      (Älskar ditt namn! Nina är verkligen höjden av kvinnlighet.)

        Oooh. Tack så mycket. Det ska jag verkligen prova, för söta viner är en passion. Glöm inte de Ungerska Tokajvinerna eller Österrikiska/Tyska Eiswine. Tydligen gör även USA, Kanada, Luxemburg, Spanien och Ungern liknande ”isvin”. Hittade en artikel: https://www.vinjournalen.se/vin-skola/har-du-provat-isvin/

          Tack döe svaren, men syftade mer på fina rent estetiskt. Någon?

            Jag (11:28) svarade Anonym 11:11. Det är så få människor som kan eller uppskattar söta viner. Jag ska strax kolla på Systembolaget om jag hittar något du eftetfrågade. Kan ta någon kvart.

              Hittat tre stycken som jag tycker var fina, ifall någon annan letar liknande.
              Astoria (rosa) 89kr.
              St Germain (guld) 399kr.
              Disaronno (flerfärgad) 179kr.

                Jag såg inte ditt svar innan jag publicerade mitt nedan, 12:26.
                Ska kolla dina artiklar nu.

                Du såg att St Germain bara ska användas som drinkingrediens och har 20 % alkoholhalt. Verkar onödigt dyr.
                Disaronno har jag smakat och den är godkänd, tycker jag.

                  Ja, jag såg det. 400 känns rimligt tycker jag. ?

                    Köp då den, för flaskan är ju snygg. Jag som bara tänker på hur innehållet smakar och inte det estetiska, är inte rätt person att uttala mig egentligen.

                Nu såg jag Astoria. Vilken fin flaska på bild. Är den lika snygg i verkligheten, så kan den bli bra och så sparar du 90 kr jämfört med Disaronno.

            Nina: Jag har inga förslag eller kommer på något just nu, men hittade en vinblogg vid googling:
            http://www.vinblogg.the-wine-company.se/2017/02/24/alla-dessa-besvarliga-vinflaskor/

            Du skulle försöka ”få tag i” The real Hmm. Hon kan drycker och stil.
            – Till de som tror att det är jag som är Hmm: Ni är inbillningssjuka!

    Är det bara jag eller har Sindy photoshoppat sin rumpa på sin senaste instabild? Kolla på solariumet och ränderna i det..Hmmm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.