En ormgrop av smygreklam

Att Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius återfinns i dessa kollage är lika vanligt förekommande som regn på midsommar. Man blir ju nästan förvånad om de INTE brutit mot marknadsföringslagen sedan sist…
Men nog om det!
Vi har faktiskt några stycken nya och fräscha influencers som gör debut här på smygreklamshimlen som kanske är lite blyga, så ge dem ett ordentligt välkomnande.
Säg hej till Diana Baban från Jocke Lundell och Ben Mitkus kanaler, Jonathan Hermansson från Paradise Hotel och Lisa Tellbe – jag tror inte hon förekommit tidigare.
Hon är i Dubai just nu och kommer pumpa ut reklaminlägg för @visitdubai inom kort – var så säkra.

Tycker ni att de borde bli bättre på att följa marknadsföringslagen?
Anmäl dem till Konsumentverket i så fall – HÄR – så kanske de kan göra Kenza sällskap i tingsrätten?

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltsa vad exakt haller RO pa med? Skatteverket ocksa… folk borde fallas till hoger och vanster? men det enda man hor ar om Kenza for ett inlagg for tva ar sen. Ar processen SÅ langsam eller vad sysslar de med?

      Skatteverket kommer att granska influencers extra hårt i år. Alla från Catten till Bella bör vara oroliga.

      Fan vilka sjuka summor skattepengar som åker rakt ned i fickorna på dessa giriga, bortskämda idioter. Skatteverket skulle banne mig öppna ögonen ordentligt för dessa skattesmitare och inte ge sig på hårt knegande småföretagare.

        Amen på den!!

        Ja det är surt när inte alla ställer upp utan hela tiden ska smita undan i stort och smått. Fast när det sen brinner i knutarna så ska minsann samhället ställa upp – hoppas verkligen att fuskarna åker ordentligt dit och då menar jag att det ska svi i plånboken eftersom pengar tydligen är det enda som de dyrkar.

    Simon sköld gör rätt frisk reklam för sina produkter som han säljer och lanserar, Läckberg uppmanar med länkar till bokhandel att beställa hennes bok.

      Men det är ju skillnad på influensers här inne vet du väll?

      Japp, och CamCam gör själv reklam på sin FB för sina artiklar, dvs den produkt som hon säljer…

      Ja där var det visst fullt med smygreklam nu både på story och vanliga instagrambilder.

      Ta upp Simon och uppmana till att anmäla honom istället, för DÄR finns smygreklam att anmäla!

      Simon visar också upp Clean Drink sådär lite försiktigt med kläder t ex, och på Hugos insta står Simon under en stor Clean Drink-skylt med Hugo som håller en burk i handen och lerin i kameran. Hemma hos Simon finns travar med drycken så nog är det en överenskommelse där.

      Läckberg gör reklam för Sannas show där hon är medskrivare, hon länkar till Adlibris för att förboka hennes bok på kampanj b la.

      Nog är det som sagt skillnad på vilka som granskas gällande smygreklam.

      ”Det är en kampanj som säger till vanliga människor att äta mindre än en skiva bacon för miljön när finansiären flyger runt människor runt om i världen i privatjet som är ett enormt koldioxidutsläpp. ”
      Bra sammanfattning av problematiken 🙂

        Daily Mail har uppmärksammat hur Petter är i Mexico och hugger in i en MEGAhamburgare med flera kilo kött och en massa bacon samtidigt som han uppmanar pöbeln att högst äta en skiva bacon om dagen och krusar världen runt i sitt flygplan.

        https://www.dailymail.co.uk/news/article-6613823/Billionaire-tucks-20-000-calorie-burger-despite-funding-study-calling-meat-consumption-cut.html

      Rikedom förblindar, dom står över oss vanliga dödliga. Vi ska bry oss om miljön, medan dom får njuta av allt så klart.
      Hyckleri på högsta nivå?

      Finns väl en anledning till att paret Stordalen trivs ihop med Blondinbella? Hade de moral så skulle de väl inte ses med en person som har som mål att släppa ut så mycket koldioxid som möjligt.

        Kul. Koldioxidcertifierar du också dina bekanta eller är du bara allmän moralpolis?

        Fast Blondie försöker ju inte dölja sitt icke miljövändliga levende bakom ädla motiv.

    Instastories är som gjort för smygreklam. Undrar om det inte är just därför som Instagram kom med den funktionaliteten.
    Sen kan Instagram uppmana folk att reklammarkera men man får känslan att det är hyckleri. Trafiken är ändå viktigast.
    Att stories försvinner efter 24 timmar är ju perfekt eftersom bevisen på smygreklam städas undan hela tiden.
    Vanliga Instagram ligger kvar om inte inläggen tas bort manuellt.
    Instastories påminner om vad man brukar säga om det bästa mordvapnet (ur mördarens synpunkt) som lär vara istappen.
    När mördaren väl haft ihjäl offret är det bara att kasta mordvapnet i skogen och låta det smälta bort med bevisen.

    Varför blir aldrig Kissie inbjuden till Elle-galan?

    Annamatkovich en bloggare från Malmö hänger ut en stackars mäklare med Namn och var denne jobbar för att varna andra om hennes dåliga säljteknik. Hon är känd för att hänga ut folk företag mfl som inte behagar henne. Själv kör hon också med smygreklam fjäsk för alla de som sponsrar henne och gör samarbeten med henne. All skönhetsfix får hob sponsrad av företageare den värsta sortens snyltare är hon som också har en dryg framtoning.

      Fast om historien stämmer så är det väl ändå en ganska rimlig uthängning så inte fler går på det. Tänk dig att köpa ett hus för flera miljoner som efter ett par år får mögelskador?

        Om det är ett par år efter köpet verkar det skumt hänga ut mäklaren. Om du tror att det handlar om dolt fel får du väl stämma säljaren. Annars får du ju tyvärr skylla dig själv.

        Man kan skriva utan att hänga ut en människa på nätet bara sådär vad jon heter jobbar mm. För hon sjäkv år ju en bloggare som har hängt ut företag för deras dåliga bemötande även förr. Undrar vad företag som samarbetar med henne tycker om hennes sätt att hänga ut olika människor så fort det inte behagar. Det om något säger hurdan hon är som person. Själv jobbar hon ocskå på Handels tänk om folk började hänga ut henne.

        Fast de fick ju all info från besiktningsmannen så de gick ju in i det med öppna ögon?

      Hej Anna!

    Alla gör reklam på instagram utan att reklammärka. T ex Annika Forsgren för skincity, Victoria Skoglund för Zetas handelsträdgård, Elaine Eksvärd, Kristin Lagerqvist aka Krickelin osv.

      vad är det här med Eleine Eksvärds nya podd ”visionärspodden”? känns som ett ripoff från framgångspodden.

        Ganska mysig ide ändå.

        Fast bra? Kan ju omöjligen bli sämre om man slipper det där stolpskottet pärleros.

    Addera Malinbjork till listan också.

    Hur ska man komma åt all denna smygreklam på Instastories?
    Reklamen lever ju bara den korta tid som inlägget ligger kvar dvs ett dygn.
    Man får hoppas KO och RO kan spara undan några bra exempel och sedan göra case av dem.

    Tycker att Isabella/Pingis aldrig märker ut reklam för ”egna” produkter? Antar att de agerar efter devisen att i och med att de är delägare så har de frikort. Håller tummarna för att detta börjar granskas hårt och att det döms ut rejäla böter. Och att Skatteverket vaknar till och börjar granska influensorna och deras deklarerade intäkter.

      De kanske har ett bolag?

    Ja att du tar med Isabella och Pingis och ständigt uppmanar till att anmäla dem är ju föga förvånande…MEN de är inte värst, det finns andra som gör BETYDLIGT mer smygreklam, så du borde ta upp andra istället!

      Du menar med tanke på att Isabella försöker få med sina produkter i varje inlägg och stort sett aldrig reklammärker? Ja, gud vilken häxjakt.

        Du kan knappast ha missat häxjakten på Isabella här. Hon är noga med att reklammärka samarbetsinlägg och gör det rätt, och det vet du och Camcam. Punkt.

          Men sina egna produkter reklammärker hon inte. Punkt.

            Men CamCam är inte bättre, hon reklammärker inte heller reklam för sitt eget varumärke.

              Var gör jag denna smygreklam? På företaget/bloggens Facebooksida eller företaget/bloggens Instagramkonto?

              Hallåååå?

          Gör ”Punkt.” att din åsikt ska tas på mer allvar, eller hur tänker du?

    Enligt uppgifter hos KO så har Isabella Löwengrip 32 registrerade anmälningar hos KO.
    http://diabasweb.kov.se/doksok.asp?DSN=0

      Det är ju såklart möjligt att några av dom är motiverade men som det skrivs om henne härinne skulle jag inte bli förvånad om de flesta inte var det.

        Tror verkligen att de är befogade!

    Hahaha,
    detta har ingenting med influencers att göra men har ni sett denna spoof på senaste reklamfilmen av Klarna?

    https://twitter.com/erstenseke/status/1087125255951433729?s=21

    EXTREMT KUL!

    Hej på er!
    Borde kanske vänta till nästa Öppet spår, men behöver verkligen få skriva av mig lite nu. Jag har alltid varit extremt osäker på mitt utseende. Jag undviker speglar, är försiktig med var jag sätter mig pga ljuset i rummet kan göra mig fulare, skäms när någon säger att jag ser fin ut för det enda jag tänker på är att de bredvid som hör komplimangen skrattar inombords. Även på krogen får jag för mig att folk tittar äcklat på mig och undrar vad en grotesk människa som jag gör ute. Jag har efter väldigt många om och men skaffat tinder. En del har jag pratat med så pass mycket att de föreslår en träff – då backar jag direkt. Min största rädsla är att vi ska mötas upp och att de ska rygga bak av chock för hur jag faktiskt ser ut. Det är som att jag fruktar den bekräftelsen av synen jag har på mig själv. Ibland kan jag känna skuld för att folk får se mig, pga hur jag ser ut. Om jag gör mig i ordning och någon gång känner att jag ser okej ut, ändras det så fort jag ser mig själv i min framkamera. Jag ser ett monster som inte är värd att ha pojkvän. Är rädd att om jag hamnar i ett förhållande kommer killens vänner och familj att skämmas och således även killen till slut. Just idag är en sån dag då det ljusa ljuset av snön utifrån får mig att känna mig mer grotesk än vanligt. Jag tänkte gått och tränat men det blir nog inte av nu.

    Känner någon igen att de tänkt och känt såhär och kan komma med några peppande ord eller vad som helst?

      Hej!

      Sa hemskt att du kanner sahar. Helt arligt nu, jag har hort om andra som kant sahar om sig sjalva och jag tror detta ar en sjukdom du har. INGEN ar grotesk. INGEN! Du ska kunna leva ditt liv utan att behova tanka pa hur andra upplever dig. Du ar inte ful kan jag saga till 100% och jag har aldrig sett dig!

      Jag tror du behover komma och prata med nagon.

      Du ar du, sta upp for dig sjalv och tank inte pa hur andra mojligtvis skulle se dig. For ingen ser dig sa som du tanker.

      KRAM!

      Det är ej längre tillåtet att skriva ot annat än på ös, finns ett i lägg från cam om detta förra veckan

      Jag har känt ungefär som du och det som hjälpte mig var faktiskt bekräftelse från andra, vilket kanske är ett värdelöst tips egentligen. Men jag träffade en kille som jag verkligen tycker om och han visade uppskattning från dag 1 och gav mig ofta komplimanger. Som jag såklart stötte ifrån mig och tänkte att han nog är dum i huvudet, eller blind. Men efter ett tag började jag omvärdera det han sa och funderade på om det kanske stämmer ändå(haha), och började ta åt mig även när andra sa att jag är fin eller liknande. Jag avföljde tjejer på instagram med perfekta flöden och började istället följa tjejer som inte alla ser exakt likadana ut, för jag tror att min hjärna normaliserat ett enda utseende under många år och att det var en av alla orsaker till varför jag tänkte att jag inte dög.
      Jag har också ”plockat ut” delar med mig själv som jag tycker om(det tog ett litet tag att komma till det läget förstås, att hitta saker med mitt yttre som jag gillar) och lägger extra tid och fokus på det. Till exempel mina ögonbryn och hur jag klär mig.

      Vet inte om det här är några konkreta tips alls egentligen, för dig kanske problemet sitter djupare och då tycker jag att du ska prata med en professionell som kan sånt här. Vi lever liksom bara en gång och att känna som du gör då är så otroligt onödigt, för jag är 100% säker på att det endast sitter i ditt huvud. Kram!

      Ja du borde vänta då CamCam ej vill ha ot i dessa inlägg längre

        Men Camilla verkar inte mena vad hon skrev. Hon skulle radera dessa kommentarer, men det verkar mest vara tomma hot då OT står kvar många gånger under inläggen sedan dess.

    Vad här hänt med Simon som jobbar på Löwengrip? Har han slutat? Puts väck, så har han försvunnit från hennes blogg/instagram.

      Var väl inte så länge sedan han var med henne och dansade och sjöng? För hur ska hon klara sig utan sin personliga assistent, förlåt, högra hand?

      Om man ser på hans Instagram så är han också med i Åre nu ☺️

      Men Bella som alltid ska ha de stora sviterna, fick hon nöjas med ”vanligt” rum nu? Trots Stordalen flög runt henne i somras på lyxhotell?

      Enligt hans egna instastory är han på plats i Åre, så kvar i bolaget är han iaf ?‍♀️

    Varning för vilseledande reklam om biljetter till Mia Skäringer:

    https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/biljettbolag-tar-overpris-for-mia-skaringers-show/

    Angelica Lagergren pushar skincity på sin Instagram jämt..men hävdar att ha köpt produkterna själv…låter lite tveksamt..

    Anmäler du själv smygreklam Camcam?

      Japp

        ?

        Varför tar du inte bort de ot som skrivits under dagens inlägg? Eller är det ok igen att skriva dessa? Jag har några på lager i så fall

    Misstänkt mässlingsutbrott i Umeå. Hoppas Gabriella Joss vaccinerat storebror nu, för lillasyster måste ju vara en riskgrupp?

      Varför?

        Lillasyster hade väl hjärtproblem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.