Calle Schulman förlovad med sin Sandhra

https://www.instagram.com/p/BtY1QA5B6JT/

C-man and Sandy with an H har på riktigt slagit sina påsar ihop och förlovat sig. 
Bröllopet verkar stunda redan nästa år (en äkta ”prokrastinerare” har talat) och jag förväntar mig givetvis en inbjudan.
Kanske kan jag till och med hålla ett litet tal?

Stort grattis till det nyförlovade paret! 

Ps. I bröllopspresent kommer Calle få en ny ”räkna ner Callender” eftersom han tappade bort den förra. 

Tack för tips!

130 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så fina! Stort GRATTIS!!

    Angelica Lagergren ska flytta till en lägenhet på 92 m2, där ska de bo 6 personer? Låter inte det extremt trångt?

    Men visst, finns det hjärterum…? Jag och min familj hade gått varandra på nerverna efter 5 minuter, känner jag dock ?

      De har väl inte råd till större.

      Barnen delar rum, 2 och 2, då de vara bor där varannan vecka. Låter helt rimligt kan jag tycka.

      Tror inte det ska vara några problem 🙂 mina föräldrars hus är inte mycket större och vi var 6 personer när alla bodde hemma. Det funkade bra.

      Du låter så sjukt bortskämd att jag skäms åt dina vägnar. Själv växte jag upp i en liten 3.a med 6 personer och vet du vad det var helt underbart en familj full med kärlek! Välkommen till verkligheten! ?

        Preach sister! /mvh en som bodde i fyror med min sjumannafamilj

        Vill inte vara den som är den men att man bor i ett större hus betyder inte att man inte fick någon kärlek. Jag kan också tycka att 93kvm är rätt lite på 6 pers, men jag är uppvuxen lite utanför stan (ej Sthlm) och mina föräldrar betalade nog bra mycket mindre för sitt hus än vad Angelica gjorde för sin lägenhet och det var större än så. Jag är en sån person som behöver mitt egna space (även när jag var liten) så hade inte tyckt det var nice att dela rum med någon, inte ens familj. För mig spelade det inte roll hur stort rummet var, hade klarat mig med en liten skrubb, så länge jag kunde stänga dörren om mig och få andas ifred, typ.

        Så kan tycka att det har att göra med lite hur man är som person och inte nödvändigtvis att man är en kärlekslös, bortskämd person.

      Nej det låter inte extremt trångt?

      Beror väl mycket på planlösning osv kan jag tycka meeeen de förvånar mig att man ”byter ner sig” storleksmässigt och bor dubbelt så många men de kanske inte är tänkt som boendet dom ska ha i all evighet eller så tycker dom att de är en superbra lösning ?

        Läget var viktigare för dem just nu och det kan man väl bara acceptera…

        Deras respektive tidigare boenden var inte mkt större, de var båda små radhus.

      Vi bor i en stor 2,5a på 68kvm.
      De stora barnen delar rum, minivrån /halvan som är öppen mot ett av rummen sover minsta i, och jag sover i vardagsrummet. Jag upplever ändå som att vår stora 2.5a är lagom till oss fyra 🙂

        68kvm är väl inte stort för en 2,5? Standardstorleken på en 2:a är 52-60kvm ungefär. En trea är ca. 70kvm plus. Så din lägenhet är väl normalstor? Nybyddga kan vara mindre, ja.

          Tycker det är jättestort ? har dock inget att jämföra med ?

            Catrin, när ska du och pojkvännen flytta ihop då? Var det inte snack om hus å grejjer? ?❤️

              Han spanar hus, mark, ja allt möjligt 🙂 Får se när han hittar något , OM han hittar något bra. Håller tummarna ??

                Hoppas det blir nåt bra ?

                När du gjort rätt för dig? typ. Två tjejer vänta fortfarande på pengarna du stal från dom för biljetter du aldrig levererade. Hur känns det att dina killar kan bli blåsta på sina sparpengar av någon empatilös idiot med noll samvete.

          I Sthlm är väl normalstorleken för en tvåa snarare typ 40kvm. Kommer från en annan stad och tyckte det vad konstigt till en början men nu har man vant sig. Finns väl något som kallas för stockholmstvåa? Alltså en gammal etta som man ersatt köket med sovrum och satt köket in i vad som tidigare var ”rummet”.

      Mest märkligt att de har bott en vuxen och två barn på 100 respektive 130 kvadrat innan, men Angelica sa i podden att de inte kunde bo i något av de nuvarande husen för att de inte fick plats där allihopa. Blir verkligen en markant minskning i yta för hela gänget, oavsett om man anser det vara för trångt eller inte!

        Fast det är ju inte alltid hur stor ytan är som är det avgörande utan det viktiga är en bra planlösning.

      Okej prinsessan. Men alla har inte pengar eller möjlighet till stora yta åt varje person.

      Jag är uppväxt i en tvåa… fyra personer!!! Gick ingen nöd på oss!

    Tur att hennes pappa gav sitt medgivande!

      Jag har alltid undrat vad som händer om pappa säger nej. ”Nehej okej då gifter vi oss väl inte då”? ?

        Fråga pappan om lov känna uråldrig ?

          Lite taliban-tänk över det hela. Pappan måste tillfrågas då dottern är hans egendom.

          Vet att det är en tradition bla bla bla, men vissa saker känns bara töntigt i dagens värld.

            Ja men det är väl upp till var och en.

            Ja när svenskar tar efter de traditionerna så är det romantiskt och gulligt att pappan ”äger och ger bort” sin dotter. När utländska tar med de traditionerna hit så är det ett förtryck.

              Var till 15.26

              Men det är ju en tradition vi svenskar (eller ja inte ”vi”, i utan vissa osköna svenskar) anammat från hollywood. Har absolut inget med invandring att göra.

                Haha du förstod inte alls poängen?

                  Fint att han frågade sina barn ändå, helt rätt!

                Ylva du får nog läsa på lite.

              Vi kanske inte ska glömma bort att det var brukligt även i Sverige i gamla tider. Allt brukar ju komma igen och bli modernt i olika tider så nu är det väl inne igen. Tycka vad man vill men hur många skulle fråga om de på förhand kände på sig att det skulle bli ett nej?

              16.20 Det är ju verkligen inte så att vi tagit efter någonting.
              Det är en väldigt gammal tradition för oss i Sverige.
              Ingenting man så klart måste använda sig av, men om man vill så gör man det.

            Tradition?! Knappast i Sverige ?

          Det är inte ens en sed som vi har i Sverige, men folk har sett det i amerikansk kultur och måste göra likadant. Samma med att pappsen eller en manlig släkting ska dra med en längs med altargången och lämna över en till blivande maken. Tycker det är så efterblivet att apa efter de här sexistiska traditionerna.

            Jo, att be om dotterns hand till fadern är en svensk gammal tradition. Däremot är inte att fadern överlämnar dottern en svensk tradition.

            Brudparet kom in tillsammans när gästerna satt sig i kyrkan, enligt svensk tradition.

            Tycker att det är Hedenhös men folk får väl göra som de vill och önskar. Trots allt är det ju deras alldeles egna dag! ?

            //Moa

            Jag vill att både min mamma och pappa ska gå med mig, som i att jag lämnar en familj för att bilda en ny ungefär, men också som i att de följt med mig på så många milstolpar i mitt liv (vägen hem från BB, första resan till skolan, de gick med mig när jag tog studenten osv) så jag vill att de ska följa med mig även här. Tänker inte att någon av mina föräldrar ”äger mig”, dock. Så man kan väl välja att tolka det som man vill och vill man inte göra så på sin dag tror jag inte det är någon som tvingar dig här i Sverige.

              Om du är över 30 och har ett långt vuxenliv med flera relationer bakom dig?

                Jag har ju uppenbarligen inte valt att bilda familj med de jag har bakom mig, eller hur? Det här beror ju också på hur man ser på bröllop i sig. Om man ser det som ett sätt att skapa en ny enhet eller en ny familj, som en stor fest att fira sin kärlek eller som en juridisk formalitet. Också personligt.
                Just nu ska jag inte gifta mig, så vi får väl se hur jag känner om den dagen skulle komma, men för min del så spelar det ingen roll hur gammal man är eller om man haft 20 ex innan dess – den man gifter sig med är den personen man valt att gå ett steg längre med och bilda en ”officiell” ny familj med. Det är min syn på saken och man behöver inte hålla med. 🙂

              Go for it! ??

              På sin bröllopsdag är det ens rättighet att bestämma precis allt. Ingen annan har rätt att lägga sig i eller tycka något.

              //Moa

                Om man gifter sig borgerligt och hittar en vigselförrättare som ställer upp på det, ja.

                Vill man däremot ha ett kyrkligt bröllop får man inte ”bestämma precis allt”, vigseln planeras i samråd med prästen och i enlighet med kyrkans ordning. (Tex ingår ingen brudöverlämning i Svenska Kyrkan)
                /prästen

                  Tror du på riktigt att prästen bestämmer hur ditt bröllop ska vara?

                    Tror och tror… eftersom jag själv är präst (och dessutom nyligen gift mig) så vet jag precis vad man får och vad man inte får bestämma själv som brudpar. Om man vill ha en kyrklig vigsel alltså – är det borgerligt får ni göra hur ni vill för min del.
                    /prästen

        Ja förr var det väl så.

          Nej, inte i Sveriges historia har man frågat hennes far om lov. Calle har kollat på amerikansk tv och tagit efter amerikanska traditioner .

            Det är visst en tradition som fanns i Sverige förr, från när kvinnor typ inte kunde bli myndiga utan en man. Ni som säger emot måste blanda ihop det med traditionen att bli överlämnad vid altaret (som vad jag vet inte alls har några rötter till svensk tradition).

            https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2012/11/17/etikettspalten-frieri-forlovning-fortsattning/

              Älsk på Ribbing! ?

              //Moa

            Lite vanlig historiekunskaper skulle inte skada eller? Jo det har faktiskt varit så i Sverige tro det eller ej?

      Du menar stackars henne!??

      Trodde Sandhra var över trettio, men hon är alltså inte myndig?

    Hahahahah din kommentar i kursiv är så klockren. ?

    Blir det tredje eller fjärde gången gillt för Calle nu?

      Vilka har han varit gift med innan Anita?

    Antar att det är Calle du menar?
    Tänkte precis samma sak!

    ”Redan nästa år”, det är ju februari nu, så det är ju ett tag till nästa år camcam ?

    Man blir ekonomiskt oberoende (medan förhållandet pågår), får massa följare på ens sociala medier och lite andra privilegier?

      Ekonomiskt oberoende?!

      Haha, den var rolig..

      Låg nivå på kommentarerna nu…

      Förmodar att vad anonym försöker säga är att hon kan ”leva på” Calle utan att behöva bekymra sig över sin egen ekonomi.

      Huruvida det stämmer eller ej låter jag förbli osagt, då jag inte har en susning om hur det förhåller sig med Calles ekonomiska situation. 🙂

        Tar det slut blir hon fattigpensionär, man kan aldrig leva på någon annan. Du jobbar själv ihop till tid ålderdom, och nu ska ni under 33 år jobba ända till 70 år innan ni får gå i pension.
        Ett gott råd…spara, spara, ju längre desto bättre.

    Vad mycket negativt. Tråkigt. Grattis Calle!

    Finns någon för alla ?

    Jag trodde inte att någon över 19 gjorde en grej av att de förlovat sig

      Varför skulle man inte kunna det för att man är över 19? Klart det kan vara ett fantastiskt ögonblick oavsett och något man vill dela med sig av

        Klart man kan men det var vad jag trodde. Baserat på de i min umgängeskrets.

          Låter tråkigt 🙂 . Men det är väl mycket vanligare att man förlovar sig när man är över 19 och man hör ju hur mycket som helst om förlovningar i media osv.

            Tråkigt vet jag inte, man är väl olika bara. Har man tråkig får man ser över sitt liv och ändra på något?

              Uppenbarligen trodde ju du alla var som dig och ditt umgänge ? men bra att du insett nu att man är olika

                Haha det har jag redan insett. Men snyggt försök av dig?

                  Lät inte så ?

      Trodde inte någon över 30 blandar in föräldrar i valet av partner…

        Inte någon över 20 skulle jag säga?

          Nej, skrev först ’över 18’ eftersom man då blir myndig, men insåg att de ju dessutom har mer än ett decennium som myndiga bakom sig…

      Alla gör väl en grej av ”allt”? Förlovning, giftermål, graviditeter, födelsedagar, sjukdomar, dödsfall.
      Förlänger fransarna, klipper håret, förstorar och förminskar, dricker champagne, köper bilar, byter kök, byter man, köper väska, reser, flyger, åker tåg, promenerar, köper hund, hjälper till i soppkök, tränar, bantar, shoppar loss, dejtar, semestrar, jobbar mm

    Detta inlägget blir inte roligt alls eftersom du alltid på allvar skriver så mycket skit om Calle & co, och låter alla elaka kommentarer om bland annat utseende stå kvar (samt även själv hakat på hån om hans längd). Att sedan skämta om att hålla tal på hans bröllop blir inte bra. Det blir mer….. bara lite obehagligt när det kommer från dig.

    Grattis!❤️ Hoppas de blir lyckliga med varandra.( Varför måste man vara så tråkiga emot varandra ,är väl inte så svårt att bara vara trevlig?)

    Vidrig kommentar.

    Ringen ser inte klassisk ut, spännande!
    Hur mycket lägger vanlisar idag på förlovnings- och vigselring?

      Min förlovningsring kostade 700 kronor 🙂

      Min förlovningsring kostade runt 1500kr ?

      Min har kostat noll. Eftersom den fortfarande inte existerar efter 11 år tillsammans. ?

      Tycker det ser ut som en äldre ring. Kanske något arvegods?

      Min förlovningsring kostade ung
      15 000 och min vigselring c:a 25 000. Otraditionella, gillar inte blingbling, däremot designade av en smed som sen blev mycket berömd. Kul men det roligaste är att efter så många år älska dem lika mycket som när de var nya.

      //Moa

        Gimli, son av Gloin?

        Efva?

          Nej, inte Efva!

          Hedvig Westermark, Södermalm.

          //Moa

      Min förlovningsring kostade typ 15k och vigselringen 30k. Hur det förhåller sig till vad andra väljer att lägga vet jag inte, men det var de jag ville ha. Hade vi haft andra ekonomiska förutsättningar hade jag valt annorlunda – maken är viktigare än ringarna

      Vi köpte inga ringar alls när vi gifte oss, så noll kronor här.

      Ungefär 20k styck.
      Schalins Bali och Tobago.

        Läste 20kr styck och tänkte automat på ica haha.

        Fint, de är supersnygga båda två!! ✨

      Min förlovningsring kostade 720 kr. Min sambos kostade 820 kr, kostar tydligen extra om man har stora fingrar. Har siktat in mig på en vigselring för cirka 1000 kr ?

      Min förlovningsring kostade typ 16000 kr och min vigselring ca 12000 kr. Lagom summa tycker jag.

        Min kostade 400 000 sek. 🙂

          Ja ”okej” ?

            Har du problem med att Wiw fick en dyr ring eller?

          Jag har bara en så jag saftade också på

          Tänkte också köpa en för 400 000. Men vi köpte ett hus istället! ??? (insatsen då… Bor ju inte i Malung).

      Förlovningsringen kostade nog 800:- tror jag. Vigselringen typ 1500:-, minns inte riktigt. Hade aldrig vågat lägga mer pengar på ringar. Tänk om man tappar bort dem ? sen kan jag väl helt ärligt tycka att det också är fånigt att lägga mer än typ 5000:- på en ring..

      Min kostade 14 000:-, en solitär. Vigselringen däremot kostade bara 4000:-

      Alltså en fråga, när vi ändå pratar ringar. Vi förlovade oss för 20 år sedan och funderar nu på att gifta oss. Jag skulle vilja ”byta ut” min förlovningsring och skaffa en vigselring som matchar den nya. Tänkte att sambon också byter ut den gamla till en som liknar min nya. Men, jag vet inte riktigt hur det skulle kännas. Det är ju mycket nostalgi i den gamla. Vad tycker ni? Man kan ju alltid smälta ner de gamla och göra något piffigt smycke av dem.

        Äh, jag är inte alls så nostalgiskt när det kommer till sådant. Jag har ändrat tycke och smak och tyckte enbart det var romantiskt att få en ny vigselring.

        Så vi lämnade in våra gamla ringar, eller rättare sagt samlade ihop ALLT vårt skåpguld (eller skrotguld, som guldsmederna kallar det) och sålde det. Vi fick också ett bättre pris för att vi valde att beställa våra nya ringar på samma ställe. Det var inte våra gamla ringar som blev omarbetade, men det inlämnade guldet täckte ungefär halva kostnaden för min nya ring (stenarna var kostnaden som tillkom) ??
        Är så nöjd med beslutet!

      Vanligare brukar väl välja släta ringar till båda…. och sen blir det ngt med sten i till bröllopet. Och där är det nog väldigt olika prisklass!

      Min förlovningsring kostade runt 500 kr. Enkel och fin.

      Jag fick en vacker safir- och diamantring för ca 350 000 kr när han friade 🙂

      Min kostade 6000 kr, guldring med en liten diamant + en häst och ett hjärta ingraverat ?

      Wow vilka bananas summor folk har råd att lägga! Vi har inte ens råd med sambos medicin ?

    Frågade hennes pappa…WTF…visste inte att hon var sin pappas egendom. Hennes pappa måste ha vridit sig i plågor när den frågan kom. Ska pappan lämna över henne i kyrkan oxå? #välkommentill1800talet

      Ja det är gammalt strunt men nu lever vi i en demokratisk värld där vi får göra som vi vill i just den här frågan. Tycker det är upp till var och en att bestämma i sitt privatliv.

        inte värld , sorry utan land skulle det stå

        Demokratiskt i samma andetag som att pappan ska avgöra vem hans vuxna dotter gifter sig med? Ok.

          Han avgör inte det, det är en typ av artighet att fråga pappan.
          En gammal sed, som man kan använda sig av eller inte.
          Är ni helt obildade här?

      Jag tycker att det är fint att man frågar av respekt. Man är ingens ”egendom”, men man tillhör en familj.
      När jag förlovade mig frågade min fästman också om lov. Jag fullkomligt föll pladask när jag såg min blivande man prata och skratta med min pappa, när hans familj och min familj kom överens om att bli EN. Det var ingen pakt precis, haha, men jag fylldes av en enorm kärlek och värme när jag såg våra familjer tillsammans.

      Och jag är fri som en fågel, är inte någons egendom men jag har enorm respekt för mina föräldrar.

        Du ”är inte någons egendom” men du ”tillhör” en familj så det var lite motsägelsefullt där.

        Alla gör vad de vill – ja.

        Själv skulle jag av princip sagt nej om min man hade fått för sig att fråga min pappa (eller någon annan familjemedlem för den delen) om han fick gifta sig med mig. Det bestämmer jag och ingen annans åsikt spelar någon som helst roll.

          Att vara en del av en familj är inte att vara någons egendom.

          Beslutet är förstås mitt i slutändan.
          Skulle mina föräldrar mot förmodan ogilla mannen jag ska gifta mig med finns det nog en orsak.

          Jag litar på att mina föräldrar vill mitt bästa, alltid.

          Nu är inte allt svart eller vitt heller.

          Summa summarum, jag tycker inte att det är fult att fråga föräldrar om ”lov”, det är väl snarare att man meddelar att man nu ska fria till det värdefullaste föräldrarna har. Men har fullt förståelse för dem som tycker att det är förlegat…

        Ärlig fråga, vad hade ni gjort om din pappa sagt nej?

    Ärligt svar, jag hade frågat varför.
    Har han sett något jag inte sett? Har han visat en sida för dem som är vedervärdig?
    Jag hade gjort slut i sådan fall.

    Alla i min familj tyckte inte om min fästman dock hade de ingen vettig förklaring så jag gjorde det ändå. De älskar honom idag.
    Beslutet var mitt i slutändan och de respekterade det.

      Tack för svar! Vi tänker nog lite olika i den här frågan, men det får man ju göra. 🙂

    Haha Callender ?

    De är söta ihop iallafall..

    Om jag fått en ring värd mer än 10.000 hade jag sålt den. Verkar bara dumt att ha något så dyrt på sig! O ni som säger er ha ringar för 400.000 kr, lider ni av psykos?! Helt galet och hånfullt mot denna värld att ”investera” i ett så dyrt smycke. Skulle likna det vid ondska och kraftigt Gollum-komplex.

      Är det en nyhet för dig att folk lägger pengar på olika saker? En del designväskor, andra ny teknik, bilar, inredning, resor, hus…

      Vet du om att folk kan ha olika ekonomi? 🙂

    Källa: World Animal Protection

    https://www.worldanimalprotection.se/intehusdjur?fbclid=IwAR3M3XOo0Aare8uR517YBp5XvfVgNs6CwkwxCEs9xrBLNA9pcil2ES-gNR0

    Vad jag förstått så är både Calle och Sandhra engagerade i djurrättsfrågor – undrar om de vet om detta (läs nedan) ang Turkish Airlines (som de flugit med några gånger och som Calle skrivit om på sin insta)..? På WAP:s FB så finns det även illustration ang hur många fåglar som dött under dessa transporter.

    ”Turkish Airlines måste ta ansvar
    Tjuvjägare använder Turkish Airlines flygplan för att smuggla grå jako illegalt. Genom att inte kontrollera sin last, eller utbilda sin personal, sviker Turkish Airlines dessa vilda djur som tvingas utstå ofantligt lidande.

    Hjälp oss att stoppa Turkish Airlines samtliga transporter av vilda fåglar, till dess att vi vet med säkerhet att grå jako och andra skyddade fågelarter de transporterar inte sker illegalt.

    Turkish Airlines har skrivit under ett avtal om att hjälpa till att stoppa den globala illegala handeln med vilda djur. Men vår undersökning avslöjar att de inte lever upp till det de lovat! Turkish Airlines ignorerar den plågsamma och illegala transporten av grå jako ombord på sina plan.

    Uppmana dem att stoppa den plågsamma smugglingen av grå jako från Republiken Kongo.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.