ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

650 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Trevlig helg alla ?

      Detsamma ?

      Nej jag kollar på What the Health och nu är min helg förstörd!
      Hur kan såna här dumheter få visas på TV??!
      Okej fine, jag kan sluta kolla och ta några djupa andetag… ?

        Alltså ni köttätare ??‍♀️

          Wut?

    Det var bra bränsle i den pastan 🙂

    Någon här som lever som jehovas vittne? Kan du berätta lite om hur det är isåfall? Tror du genuint på allt som är enligt det, tex med att man inte ska ta emot blod, eller att paradiset kommer till jorden och då är det bara jehovas kvar.

      Mina kusiner är det, men dom hänger inte så mycket på skvallersidor 😛
      De är olika ”seriösa”. Vill du veta något specifikt kanske jag kan svara

      Har gjort och mina föräldrar är troende. Kan som personen ovanför, också svara på något om du undrar något 🙂

        Har du kontakt med dina föräldrar även om de är medlemmar och inte du? Egentligen är det inte okej va?

          Japp, vi har regelbunden kontakt och träffar jag andra medlemmar pratar jag med dom. Jag var iofs aldrig ett döpt vittne och är därför inte ”utesluten” eftersom jag aldrig var ett ”riktigt” vittne.

            Svaret på om det är okej eller inte är en tolkningsfråga som alla bedömer olika. En del kapar helt kontakt och behandlar dom som luft, andra inte.

              Döpt vittne? När blir man det? Är man alltså inte ett vittne ”på riktigt” innan det? Så det är alltså lite olika hur folk gör. Så spännande detta tycker jag!

                Du döper dig, med vatten (i en pool), och då är du ett vittne officiellt och på riktigt. Finns ingen åldersgräns hur gammal du behöver vara innan du viger hela ditt liv åt Jehova och flera av mina gamla kompisar döpte sig när de var typ 13 år, tycker det är rätt sjukt att det är möjligt.

                  Jaha! Hade ingen aning om att detta var något man gjorde. Tack för info! Väldigt intressant 🙂

            Måste fråga börjar första bokstaven på ditt namn på v ??!?

              Nej tyvärr.

      Jag gör! Men jag står inte för allt som skrivs och sägs. Jag tog tex emot blod efter min förlossning för annars hade jag ju dött. Kanske inget man pratar öppet om men jag hade inte kunnat vägra lite blod och missa framtiden med mitt barn. Och finns det en Gud hade han inte dömt mig för det heller.
      Jag tvivlar även på att bara vi som är vittnen av Jehovas skulle få ta del av den värld som kommer efter vedermödan. Den är till för alla som har förtjänat den. Går egentligen skriva romaner om detta men här är mitt korta svar.

        Okej så ”inofficiellt” är det kanske okej att ta emot blod då? Jag fick reda på i veckan att en nära arbetskamrat är jehovas och jag blir såå nyfiken. Mest för att man kanske har mycket fördomar och okunskap. Vågar inte fråga för mycket, för hon och jag har ändå jobbat ganska nära ihop i typ sex månader och det har inte kommit upp innan så tänker att det kanske är känsligt. Känns det som att många är med för att en familj är med och ”det alltid har varit så” eller för att man genuint tror på det? Varför är tex du anonym här ovan medlem? 🙂 inget illa menat alltså, bara genuint nyfiken och vill veta mer.

          Åh, är säker på att din arbetskamrat gärna svarar på frågor om sin tro! Är själv ett jv, kommer inte svara på frågor här på internet då det lätt blir missförstånd samt att det är enklare att prata öga mot öga. Men snälla alla, fråga oss gärna om ni har uppriktiga frågor kring vår tro! Passa på när vi kommer till er dörr! Vi har hört det mesta och är bara glada när folk visar intresse kring det vi tror på 🙂

        Varför säger ni ”Jehova” när det uppenbarligen inte är så Guds namn i Bibeln ska uttalas? (Den som kan hebreiska vet vad jag menar: gudsnamnet har alltid haft ett hemligt/okänt uttal men skrivits med fyra konsonanter, och så satte man långt senare in vokalerna till ett annat gudsnamn och fick den totalt felaktiga hybriden Jehova)

          Är det därför rastafari säger Jah? Eller Jha

            Möjligt… Det visste jag faktiskt inte, men Jah är ju en förkortning av det längre gudsnamnet i den hebreiska bibel, och används ganska ofta dä (tex i hallelu-jah som betyder prisa gud), så det är mycket möjligt att det är därför.

        Vet din församling om att du tagit emot blod? Det genererar inte i en uteslutning? Möte med äldstebröderna?

          Nej de vet absolut inte om det. Inte ens min man. Det skulle få förödande konsekvenser! Ville bara berätta min synvinkel.

            Tack för att du berättar din synvinkel, väldigt intressant tycker jag! Du kan inte ens berätta det för din man alltså? Skulle det vara okej för dig att ditt barn blev tillsammans med någon som ej var ett vittne i framtiden tror du?

              Nej inte ens för min man.
              En nära vän till familjen födde sitt sjunde barn med kejsarsnitt, alltså sitt sjunde kejsarsnitt. Livmodern var totalt sönder efter så många operationer att läkaren ville plocka bort den, men hon vägrade. Blev gravid en tid senare och dog i sviterna av en brusten livmoder. (Finns så mkt konstiga historier jag inte alls står bakom.)
              Om mitt barn skulle välja att bli tillsammans med någon som inte är Jehovas vittne skulle det inte finnas något annat alternativ än att utesluta h*n.

                Det är såå intressant men samtidigt så annorlunda. Jag förstår inte riktigt hur du menar när du själv tagit emot blod, fast i smyg, men skulle utesluta ditt barn som gick mot en annan regel? Inget dömande alls utan genuint nyfiken☺️

                  Nja menar inte att jag personligen skulle utesluta barnet utan att resten av familj/släkt skulle göra det. Men det är en svår situation. Skulle väl försöka prata med barnet först och främst, komma fram till en annan lösning.

                    Okej. Men känns det inte skrämmande att veta att ens barn eventuellt i framtiden kommer ta avstånd från er föräldrar och er tro? Jag har känt flera ”avhoppare” och ingen av dem har direkt några solskenshistorier om varken sin uppväxt eller Jehovas överlag. ?

                      Jag är uppväxt som vittne och säger varken bu eller bä, min mamma blev utesluten och det var det. Jag är inte bitter över mitt uppväxt och trots att jag inte firat jul eller födelsedagar har jag massa minnen från sommarläger, sammankomster och resor vi gjorde ihop med massa andra familjer. Inga vuxna drack eller rökte och allt var väldigt lugnt och behagligt. Det enda som jag minns som negativt är när andra som inte var vittnen pratade illa om min mamma och tyckte synd om mig. De smög julklappar och presenter till mig som jag inte ville ha eftersom jag trodde på Gud och var nöjd med det.

                    ‘En annan lösning’ = ett olyckligt barn som inte får leva sitt liv?
                    Hur löste du det rent praktiskt att ta emot blod i smyg? Var inte din man där? Sa du till vårdpersonalen att inte informera honom?

                      Tänkte också det, om mannen var med under förlossningen så lär han veta att du fick blod men kanske inte tar upp det eftersom det är förbjudet. Han lite ser mellan fingrarna eftersom han såklart inte ville att du skulle dö.

                ???

                Skulle det ändå kännas jobbigt att utesluta barnet, eller skulle det kännas rätt pga er tro?

                Så religionen är ”viktigare” än kontakten med ditt barn? Obs genuin fråga, vill verkligen veta.

                  Nej mitt barn är viktigare.

                    VAD med ditt barn är viktigare?
                    Att du ska få ha hen i din närhet, oavsett pris (för barnet). Eller ditt barn som person, med rätt att vara sig själv och älskad för det?

                Skulle du säga upp kontakten med ditt barn då?

                  Det är så de gör. En nära vän är (var) JV. Hon träffade en superfin man som inte är JV oh blev utesluten. Hennes familj ser henne som död. Enbart för hon blev kär i ”fel” man. Det är fruktansvärt… :/

                    Det är inte alls ”så de gör”. Vissa gör så men inte alla, vi är uteslutna men jag har kontakt med barndomsvänner och vuxna som fanns i mitt liv som barn.

                    Det är ju på ett sätt rasistiskt. Att utesluta människor som inte är som en själv. Samma med andra religioner som exvis islam där man många gånger måste gifta sig med en muslim. Tycker det är konstigt att det är ok att utesluta folk i religionens namn men inte annars.

                    Men jag skulle iofs inte vilja att mina barn gifter sig med nån som följer en typ av sekt/religion med sånna regler

                  Om mitt barn väljer en annan väg i framtiden så kommer jag inte hindra det. Där emot kan jag inte rå över hur resterande familj/släkt/församling reagerar på det. För mig är Guds väg den sanna vägen, om mina barn känner annorlunda är det deras val och inget jag lägger mig i.

                Alltså dedär är ändå så hemskt?
                Med all respekt.
                Men jag är vän med två tjejer som gått ur, blivit uteslutna och nu flyttat från stan för de vill inte riskera att träffa sina egna föräldrar på stan? För händer det – sö ignorerar de bara (föräldrarna alltså).
                Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan göra så! Förlåt, men jag förstår inte?
                Förklara gärna, för jag undrar verkligen

        Har jag missuppfattat eller tror jehovas vittnen att de bara finns ex antal platser i världen som kommer efter harmageddon (visst heter de så? Om inte.. förlåt min okunskap)

          Nej finns inget antal. Däremot är det antalet 144000 som kommer till himlen och får regera i himlen med Gud och Jesus. Dessa 144000 är utvalda och ska tydligen känna det själv, det är dessa personer som vid den årliga åminnelsen tar det av vinet och brödet.

          Alla som inte tackat nej till Jehova (de som aldrig fått besök), de som dör innan harmageddon, även djur, får en uppståndelse i paradiset på jorden. Och såklart alla vittnen.

            Så rent krasst är det enklaste sättet att få fribiljett dit du vill komma, att undvika just sådana som dej?

              Intressant faktiskt!

            var står det i bibeln att djuren uppstår efter döden? Har aldrig läst det o levt som ett JV i 31 år.

      Nej absolut inte, tro på vad ni vill, men låt mig vara i fred, fick gå så långt att ringa någon slags chef, för att ordna besöksförbud. Jobbar natt hade skylt på dörren, men de bankade tills man öppnade trots flera tillsägelser. Nu har man äntligen portkod, så man får sova i fred.

      Jag har en kollega som är JV, men hennes man och hennes barn är inte det. Verkar fungera fint för dem.

      Jag har växt upp jehovasfamilj, det är en sekt tro inget annat. Idag är jag vuxen och slipper skiten men kan säga att min barndom har ärrat mig för livet. Önskar så att det fanns lagstiftning kring religon och föräldraskap, hur mycket man får tvinga sina barn till. Har ett syskon som är uteslutet, mina föräldrar pendlar mellan att behandla henne som att hon inte existerar alternativt fråga mig hur det är med henne/ringa henne en gång per år. Om församlingen hade fått veta hade det blivit hus i helvetet.

    Eftersom jag märkt att otroligt många yrkesgrupper som hänger här, frågar jag; finns det någon här som är, eller känner till, en JURIST, som är en baddare på servitut. Vi har ett officialservitut på en specifik väg till vår stuga. Ett storföretag ska bygga i närheten av området och har meddelat att de ska stänga av vägen under två års tid och vi får åka en väldigt dum omväg istället. Har företaget rätt att göra så? Vad ska vi i stugföreningen göra? Vart ska vi vända oss?

      Vi hade ett liknande problem med sommarstugan 🙂 Ring kommunen, de var hjälpsamma!

      Expropriation

        Expropriation är väl när staten inskränker äganderätten? Rätta mig om jag har fel

          Jo, men storföretaget har givetvis fått OK från kommunen.

    Tre månader tills vi ska få bebis! Är så taggad nu <333333333

      Grattis! ?

    Jag ska ge min man en akustisk gitarr i födelsedagspresent. Han har redan en väska och plektrum, men är de några andra accessoarer jag borde köpa till?

      Stämningsapparat? Det finns appar man kan använda men tycker inte de fungerar lika bra!

      Extra strängar 🙂

      Ett capo!! Och kanske en sån där stäm-apparat, om han inte kan stämma gitarren själv 🙂

      En fotpall

        Åh tack så mycket för alla tips!!

      Ett sånt ställ som han kan ställa gitarren på? Eller krok som man kan fästa i väggen och hänga den på 🙂

      Öronproppar till dig själv!

        ????

      En lägereld och en poncho!

        Och ackorden till Wonderwall såklart!

    Vilka random grejer kan ni störa er på? Hos andra människor eller allmänt!

    Tuggummituggande gör mig galen. Högljudda ungdomar. Folk som inte skrattar åt mina skämt. Folk som äter soppar och drar tänderna på skeden.

      Tuggummituggande här med! Både smasket och att se någon konstant idissla ? Kan inte låta bli att tycka att det ser så sjukt ointelligent ut, haha.

        Vänta juste, stör mig något enormt på folk som sitter på tåg/buss/flyg och ser film/spelar spel eller whatever på sin dator/telefon utan hörlurar också.

          Vad fasen är det där ordet ”juste”??

            Du sparar hela två bokstäver och ett mellanslag om du skriver så i stället för just det.

              Som dagens ungdomar som skriver ”it” eller ”nt” istället för inte. Kom igen liksom…Finns en youtuber, Emil Hansius, som gör typ ”reagerar på när Folk berättar för sin crush att de gillar dem”, 8ch det gör ont att se hur barnen idag förkortar ord.

              Stör mig själv något enormt mycket på folk som förkortar ordet ”själv” till ”sj”. Det är så fruktansvärt drygt.

            Juste är även originalstavningen av ordet schyst.

              Tror det är det som fuckar upp min läsning, tack!

        Jaa guuud, jag får nervklåda av min kollega som jag delar rum med på jobbet. Hon tjatar jämt om sin vikt o hur hon ska lägga av med socker så hon trycker i sig en ask extra tuggummin om dagen för att ha munnen upptagen o låta bli att småäta. Smask smask, mums o slörp. Idisslar som en kossa konstant. Jag får behärska mig var eviga dag för att inte flyga upp o täppa till truten på henne ?

          Skönt att du kan
          Uppföra dig då.

          Nervklåda? Snälla använd inte ord som du inte förstår innebörden av. Nervsystemet är mycket komplicerat och har absolut ingenting med känslor att göra.

            Men lol. Sitt ner i båten.

            Hahahahaa

      När människor pekar på mig! Kan bli sjukt irriterad trots att folk inte gör det på ett oförskämt sätt. Folk som pratar högt och folk som inte kan slita sig från mobilen kan göra mig lite matt också.

      Folk som säger nej när man berättar om en personlig upplevelse/åsikt. Ex:

      – Vad stark den här maten var!
      – Nej. Den är god.

      Men JAG tyckte den var stark! Säg då att du inte håller med.

        Jaaa. Och folk som säger ”man” när de uppenbarligen menar ”jag”.

          Ja särskilt på instagram ” nu har man lagat en kladdkaka” NEJ. DU har lagat en kladdkaka. Inte man. Du du du du

            Nej man har BAKAT en kladdkaka?

            Likadant med folk som skriver om sin sambo/man eller liknande som ”mannen”. Fast man är nära vänner och mkt väl känner till denna mans namn.

          Ja! Och folk som kommenterar under ”anonym”! Det kan man störa sig på!

            Ja! Tacka vet jag oss som inte är anonyma

              Handlar det om anonymiteten eller om något annat kanske? ???

            Jag vill alltså poängtera att det inte var ”man” i din mening som jag syftade på utan som i exemplet irrii gav. Ditt man var ju av generell mening och inte vad jag syftade på. Ser nu att det verkade som en pik till dig men jag kom att tänka på det när du skrev om folk som säger nej till någons åsikt. Sorry om jag verkade dryg?

              Haha, piggar upp!

        Har en kompis som gärna säger ”precis” när man förklarat eller svarat på något som att hen hela tiden visste svaret. Typ ”Vad heter Sveriges kung? – Carl XVI Gustav ”Precis!”. Så irriterande…..

      Alla form av småljud.. :/
      Framför allt tuggande, smaskningar, högljudda gäspningar, trummande med fingrar/penna you name it och såå mycket mer haha.

      Folk som talar i telefon med högtalarfunktionen på offentligt. Vilka är ni och varför gör ni detta?????

        Jaaa!!! Eller om man sitter vid ett bord några styckna och en svarar i telefon och SITTER KVAR. Gå ifrån en sväng och pratat med den som ringer. Alla andra är inte intresserade av att lyssna.

          Då brukar jag prata extra högljutt med de andra i sällskapet, för att störa telefonören riktigt ordentligt.

        Vanligt att man gör så i USA har jag sett. Man går på gatan och håller telefonen i handel och pratar med högtalarfunktionen eller att man sitter i bilen och gör det.

      Folk som inte förstår konceptet procent.

      Exempel: final i idol/talang/ph/whatever.. ”nu är vi bara två kvar. Jag har 50% chans att vinna en miljon!”

      Men nej!! Det är inte ett slumpmässigt lotteri, du ska fortfarande prestera!

        Eller de som säger chans/risk då de menar motsatsen

      Människor som äter fiskbullar till lunch på jobbet så att det stinker ända in till mitt kontor – på en annan våning! ?

        Ja. Att micra fisk på jobbet – fyfan alltså! Och att äta kokt ägg in public. Spyr!

          Det borde vara spöstraff på dom som micrar fisk!

      Folk som stannar upp helt plötsligt utan att tänka på de som ev. går eller kommer bakom – tex längst ner i en rulltrapp/ett kliv utanför hissen/direkt efter säkerhetskontrollen på flygplats/i entrén på Ikea och liknande.

        Ja jag AVSKYR det’ ändå är jag den som stannar också…borde jag hata mig själv då? Hehe

        Folk som står ilsket bakom en och gör grimaser istället för att säga ”ursäkta” så man kan gå åt sidan blir dem skit arga och blänger på en.

        Generellt människor som inte kan speak up. Jag har inte ögon i nacken?

        Haha och kommentaren är inte riktad mot dig, bara att din kommentar fick mig och tänka på det ?

        JAAAA!! Vill bara sparka såna jävlar hårt! Fan man snubblar ju över fanskapen när de tvärstannar i slutet av rulltrappan eller liknande

        Herreeegud vad jag hör dig! De som stannar i rulltrappan och låter övriga 50 pers efter kollidera med varandra för att den verkligen ska stå där. Även personer som ska in i ett tåg och ställer sig i mitten när även där 50 pers ska ut, och när personen ser att 50 pers ska gå ut så står den kvar, mitt i, vem gör så?

          många gör så ibland undrar man vad alla utan hjärna kommer i från

        Något som också är otroligt irriterande är de som går uppför rulltrappan, men stannar några steg innan slutet och åker med sista biten upp. Varför gör man så? Det brukar vara typ tre-fyra-fem steg till, har man gått hela vägen dit kan man väl gå de sista få stegen också kan jag tycka.

          Jag gör så mest för att hämta andan ? sen brukar jag alltid komma på mig själv att det är bättre att vila benen lite innan jag kliver av eftersom jag ändå ska gå en bra bit. Dessutom älskar jag sista trappsteget när man har en fot på varje trapp och man skjuts upp med lite fart. Så kliver man av som en ny människa (typ?) utvilad och med lite fart i benen.

            Är det 20 meters med folk bakom en som också vill gå blir det ju trafikstockning ? händer mig varje dag, någon idiot stannar högst upp och så måste personen efter stanna, och så nästa, och nästa…

              Gå förbi till vänster?

        På universitetet där jag tog kandidatexamen finns det ett ställe där dörren till en stor hörsal är precis bredvid en passage mellan ingången till byggnaden och typ… resten av hela huset. När det är rast går alla bara ut och stannar mitt i passagen, så ingen kommer igenom. Fan vad många gånger jag bara typ hojtat till och sen plöjt igenom folkmassan som en arg snöslunga. Pallar verkligen inte navigera försiktigt mellan folk som ändå har så lite respekt för sin omvärld.

      När man åker rulltrappa och armstödet åker fortare än själva rulltrappan så man måste ta bak armen med jämna mellanrum

        Har hört att det gör att vi lättare håller balansen i rulltrappan. Om det är sant vet jag inte.

          Makes sense, men om man står tillräckligt länge och lutar sig mot armstödet så ser man ju helt skitnödig ut efter ett tag????

      ”Drickljud”, när någon klunkar i sig dryck och sväljer så det låter högt.

      SLUUUUUTAAA!!!

      Jag blir galen ??????

      Att folk är för upptagna med att tycka illa om sig själva istället för att förstå vilka magnifika varelser de är!

      Folk som inte blinkar ut ur rondeller ?

        Folk som inte blinkar alls!

          Lägger till: Folk som använder rondeller som parkeringsplats. Eller som stannar upp i rondeller för att konversera med bekanta.

            What? Var händer detta?

        Och de som blinkar fel i rondeller!
        I min stad kryllar det av rondeller men inte en jävel kan de riktiga reglerna. Städer brukar ha sina egna trafikregler men det här är hopplöst??‍♂️

          Kalmar? ??? likadant här. Stort irritationsmoment.

            Inte kalmar, men tack, ska inte åka dit, lär ju få panik på dem?

          Katrineholm?! ?

            Lidköping!

      Folk som smaskar, tuggar på bestick, äter med öppen mun.
      Folk på bussen som pratar alldeles för högt i telefon..
      Folk som är alldeles för fnittrigt glada på bussen på morgonen ???

      Jag kan störa mig på att folk tar ut sina dåliga liv på andra genom att kritisera dem och att de inte kan dölja att det tydligen var lite skönt att göra illa den andre.

      Och på folk som inte håller upp dörren, eller trycker på dörröppnaren så att den inte slås igen framför mig/ andra.

      Eller att det är sååå bråttom så att de ska fram först i köer och liknande.

      Dessutom ser så många riktigt sura ut efter den här långa vintern. Helt förståeligt och okej, men titta då inte in i ögonen på oss andra så att vi får lika negativ energi, tack!

      Haha. Jag stör mig egentligen inte, men noterar att folk gör så här.

      När jag är på bra humör själv är det lättare att förstå andras egenheter, så jag försöker se till att må så bra som möjligt så att jag inte tar in allt sådant där.

      Folk som gasar i 50 fram till 1 meter innan övergångsstället och tvärnitar, och med blicken undrar varför man inte börjat gå över än.

        Oj, just det. De som tutar när jag släpper fram någon vid övergångsstället och ännu värre: att vissa av dem snabbt kör om. Suck!

          De som kör ut i 50 på motorvägen. Det heter accelerationsfält av en anledning

      Folk som tar timmar på sig att svara på sms.

        För att inte tala om dagar…

          Åh så jag..jag glömmer verkligen ibland och sen är det för sent för att svara typ

        Folk som tycker att man ska vara tillgänglig att svara på sms 24/7 ? är det bråttom – ring.

          Jovisst, men när det tar 8 dagar finns det liksom ingen ursäkt längre. Man vet att någon gång under dygnets alla timmar under de dagarna har personen i fråga haft en lugn stund och kunnat sms:a tillbaka, särskilt när man sett att personen tex lagt upp något på Instagram etc.

            Det är för att den personen inte tycker du är viktigt. Jag svarar ofta flera dagar senare på ”oviktiga’ människor.. Jag kanske sitter och spelar nått skit spel på min tele eller lägger ut på insta. För det är viktigare för mig än att svara på ditt mess. Kanske inte vad du ville höra men….

              Ja asså jag är inte dum, fattar exakt hur det ligger till.

      Folk som hostar/nyser rätt ut
      Folk som inte säger åt sina barn när de beter sig vidrigt utan förväntar sig att alla andra ska tycka de är gulliga
      Folk som slickar på fingrarna när de ska plocka upp eller bläddra bland papper (!!!)
      Folk som går långsamt i bredd

        Fy fan för folk som slickar på fingrarna för att vänta blad! Satt med en tjej på ett grupparbete i skolan, vi hade två böcker att bläddra i och hon slickade sig efter VARJE BLAD hon vände. Sen skulle vi också bläddra i dom där böckerna och allt jag kunde tänka på var hennes vidriga salivdränkta fingrar som kladdat överallt. Så jävla äckliga människor som gör sånt.

      Maktmissbruk i alla former. De som skyller på att det ”var i tjänsten”, trots att de inte borde ha gjort så i tjänsten heller.

      Mer empati, tack!

      När folk borrar i väggarna. Helvete vad irriterandd det ljudet är!

      Folk som skriver att deras barn är t.ex. ”1,3 år” och menar ett år och tre månader.. Så många som gör det! ?

        Eller när dom skriver att barnet är typ 28 månader. Haaatar

        Men, gör man inte de några år från början? Till typ 3-4?
        Jag gör det nu, med min flicka som är 1,9 ?
        Men tänker de är för att de är enormt stor skillnad på alla vis på en som är 1,2 år och 1,9 typ? Det händer ju OTROLIGT mycket på dessa första år?
        Jag kan tänka tokigt men.. ja, jag vet inte? ?

          Tror att s menar att 1,3 år inte är 1 år och 3 månader utan 1 år och 12/3 (dvs 4) månader.

          Du fick aldrig godkänt i matte i årskurs 9 va?

          Men om du säger att ditt barn är 1,2 år och 1,9 år så är det INTE samma sak som 1 år och 2 månader och 1 år och 9 månader.

            Precis!! Stör mig så på det ?

          Alltså vadå? Säger att fyraåringen är 48 månader gammal?
          ”Jo jag var ju vaken hela natten med min förtioåttamånaders …”

            Min 84-månaders kom just och kröp ner i min säng…

            Haha ??

      Allt som låter

      Stör mig så otroligt på människor i kollektivtrafiken. Här i Göteborg är folk sjukt dåliga på det?! Alla ska på på en gång och ingen släpper förbi de som ska av först. När man ska gå av står det liksom en mur med människor som MÅSTE PÅÅÅ innan någon kunnat gå av! Vad tror de? Att de ska missa spårvagnen? Som står precis framför dem? Och när det är proppfullt och någon ska av flyttar sig ingen. Man kan liksom gå av bussen/vagnen och vänta tills de som ska av gått av och sen gå på igen. SsSsssSssuuck

        Jag puttade till en flane på vagnen härom veckan, när jag och några till skulle av och hon trängde sig på innan vi hunnit göra det. Det gjorde lite ont i min axel, men det var det värt.

          HELT RÄTT!

          Ha! Flane!

      Folk som slänger in saker i en konversation i grupp bara för att ha något att säga..

      Tex ”har någon är sett Titanic” (detta hände häromdagen)

      MEN JA DEN HAR VÄL TYP ALLA SETT??

        Konstig sak att störa sig på ?

        Varför ens prata med varandra? Är väl bara att googla allt man än vill prata om!! Skriva på facebook på nåder om man nu absolut måste vara så dum att ställa en fråga :OOO

        Inte jag?

        Typ alla ja, men inte alla! Jag såg den i julas första gången. 4 sämst spenderade timmarna av mitt liv, fy tusan vad dålig den var. Kunde verkligen gjort något bättre under den tiden.

          Jag har inte sett den…vägrar

            Det gjorde jag med och det var inte frivilligt som jag såg den heller egentligen. Blev iofs inte tvingad men jag pallade inte sno fjärrkontrollen från den som ville se den. Du har inte missat något dock.

      Folk som ringer istället för att skicka meddelande!

        Ja det måste ju va för jävligt att prata med någon.

          Ja jag tycker det. Ffa när jag är på jobbet, i lokaltrafiken, handlar, är på föreningsmöten, på träningar, på föreläsningar… Vill man prata tycker jag gott man kan sms:a och höra om det passar att man ringer. Vilket mina kompisar gör.

            Det är väl bara att inte svara om det inte passar och ringa upp när tid finns. Eller svara och säga ”hej, jag sitter på bussen så jag ringer sen.” Rätt konstigt om man ska behöva skicka ett sms först och be om lov för att få ringa.

      När man haft semester/ledig dag/haft lunchrast och nån ringer minuten efter man satt på telefonen. Eller som ringer 6, 7 eller 8 gånger under nån timme då man inte kan svara, lämnar röstmeddelande men ÄNDÅ fortsätter att ringa efter det. Som om det vore livsviktigt. Och 9/10 gånger handlar det om nån liten grej som utan problem kunnat vänta till nästa dag. Blir galen på sånt.

        Ja, eller folk på jobbet som kommer sista 5-10 minutrarna innan man ska åka hem på fredagen. Då vill man bara svara ”Nej! jag ska gå hem nu klockan fem. Varför kommer du och stör mig med den här sk-ten nu fem minuter innan jag ska ta helg, du sabbar ju helt min helg feeling”. Ofta tänker jag för mig själv ”idiot”, inte så snällt att tänka så men jag blir så irriterad och på dåligt humör av att behöva svara personen ”nej tyvärr, kan inte göra/hjälpa dig med det nu, vi får ta det på måndag”.

        Har man något man vill eller behöver hjälp med så kan man väl komma med det i god tid innan arbetsveckan är slut, inte komma och störa en kollega i sista stund. *suck*

      Folk som tror att vi ska gå på att de är snälla, när det är uppenbart att de är elaka.

      Folk som alltid är egoistiska, oavsett vad det gäller.

      Folk som inte ”råkar se” att ett barn står i en kö och går före. När de får en tillsägning flyttar de på sig motvilligt, men utan att be om ursäkt.

      Igenkänning på den?

      Folk som skriver eller säger att det var länge sen du hörde av dig, men själva inte heller har hört av sig.

      De som inte gör rent träningsredskapen efter sig eller håller en maskin genom att hänga handduken på den stör sig många på.

        *på gymmet

      När man ser fram emot lördag morgon och så vaknar man av en springande och bankande 3-åring ovanför… ? önskar jag bodde högst upp i huset..

        Att bo NÄST högst upp är fan det värsta, och på något vis hamnar jag alltid där. De som bor högst upp har ingen jävla självkännedom.

      Stör mig på folk som bara pratar om sina barnbarn ,spyr på det.

        Värre är det med folk som pratar om sina hundar. Och sina jobb. Och något som har med sig själva att göra. Alla borde vara tysta och hålla sig för sig själv. Spyr på det.

        Skönt att vi inte är bekanta, jag ska aldrig störa dig.

      1. När tre-fyra personer går bredvid varandra istället för att ge plats när man ska gå förbi varandra.
      2. När folk hostar eller nyser rakt ut eller täcker för med handen och sedan trycker på stoppknappen eller håller i stången i tunnelbanan. Snälla, täck för med armvecket.
      3. När bussen är proppfull men folk som stigit på med barnvagn ändå fäller ned sätena för att sitta istället för att stå så fler får plats.
      4. Folk som sätter sig på prioriterade platser och inte ger plats när det stiger på människor som sätena är avsedda för.
      5. Folk som tittar på videos, lyssnar på musik eller pratar i tel utan hörlurar.
      6. Folk i kollektivtrafiken med ryggsäck och smäller till en när de ska gå av eller vänder sig om.

      Skulle kunna fortsätta 😉

      Folk som har parfym där det kan finnas de som inte tål det (arbetsplatser, kollektivtrafiken, mm). Respektlöst.

      Har långdistans och det värsta jag vet är när jag pratar i telefon med min kille och han 1. Tuggar tuggummi. 2. Äter.
      Alltså värst är ätandet. Tål det inte. Speciellt när han äter något knaprigt. Alltså aaaaah. Blir galen.

      Folk som är ovarsamma med andras känslor.

      Folk som tänker efter ”efteråt.”

      Folk som försöker skapa drama.

      Nötter som ställer sig mitt framför dörrarna till bussar/tåg och blir förvånade när folk vill av..
      Lattemammor som inte kollar upp från mobilen
      Min granne med gitarren.. längtar till han lärt sig en ny låt.
      Folk som saktar ner på motorvägen för att dom ska svänga av om 1000m

        Skriv ut ackorden till någon låt och lägg i hans brevlåda. Subtilt men tydligt budskap 😉

      Folk som äter med öppen mun är det värsta jag vet.
      Folk som är långsamma. Kan handla om vad som helst. Gör det snabbt bara!!!!!!
      Folk som tar hissen upp när de är helt kapabla till och ta rulltrapporna. Hänsynslösa jävlar. ( sen jag har barn och åker kommunalt med vagnen är det här mitt största störningsmoment.)

      Folk som tuggar tuggummi. Folk som smaskar. Folk som stirrar. Jag är alltid så i min egna värld att hinner inte stirra, vill inte stirra heller för det är så jag blev uppfostrad. Men jag märker ju när andra stirrar ?‍♀️ Kanske för att jag är kobent.

        Åhh, tänk vad mycket energi det går åt när vi ogillar, hatar, retar oss på alla möjliga småsaker här i livet. Kanske har vi det alltför bra för att se det som är viktigt eller så är vi bara egoistiska?

          Ja, Anonym, eller så vill vi bara ventilera lite här och skratta lite igenkännande. De flesta har bra mycket större bekymmer än vad vi skrev om här, men vi skriver av oss lite bara. Det skadar ingen.

          Jag menar inget illa mot dig.

      Folk som är otrevliga och säger ”men jag är sån” när man påpekar det – jaha, men sluta va sån då!!!!

      Nar folk sager typ.

      Folk som tycker att de står över andra och är lite finare. Som när jag skulle boarda en långflygning nyligen. När de ropar upp att business class får boarda planet så kommer en man i 45-års åldern och verkligen trycker sig fram, använder armarna för att trycka folk åt sidan för att komma fram till boardingdisken, utan att säga ursäkta. Kör tillochmed över folks fötter med sin kabinväska. Extremt nyrikt beteende att vara så självcentrerad och se ner på andra.

    Tips på att bli befordrad på jobbet?

      Gör alltid lite mer än vad din uppgift är. Visa framfötterna och säg alltid ja när någon behlver hjälp! Offra din tid liksom

        Det försöker jag alltid göra, och försöker alltid göra mitt jobb så bra som möjligt (även när jag vet att det går helt obemärkt förbi). Det känns dock som OM detta är en möjlig väg kommer det ta extremt lång tid.

        Jag har utvecklingssamtal om två veckor. Har försökt förbereda mig genom att skriva ner konkreta exempel på när jag varit en lagspelare/sparat pengar åt företaget/varit frivillig i projekt/tagit en ledande roll i projektgrupper. Finns det något mer som är bra att ta upp?

        Andra bra sätt att få chefens ögon på sig (naturligtvis på ett bra, arbetsrelaterat vis…)?

          Jag tänker att på utvecklingssamtal kanske du ska fokusera på vad du vill framöver och inte vad du gjort för företaget. Att du är villig att satsa på jobbet om jobbet är villig att satsa på dig.

      Ligg med chefen..

        Snark.

        Chefens man kanske inte blir så glad då?

      Var så initiativtagande som möjligt. Var flexibel och positiv, men våga även komma med bra tips på förändringar.

      Försök även att vara till så stor nytta som möjligt genom att vara hjälpsam, underlätta, förenkla och försök vara förutseende.

      Se däremot till att andra inte kör med dig, för det är förstås inte okej, utan gör allt på dina villkor så att du orkar i längden. Dvs ta ansvar även för ditt eget mående.

      Var en ständig jasägare till allt som cheferna tycker är viktigt, slicka röv, slit häcken av dig och bete dig som en vandrande fröken Sverige-kandidat, en ständig ambassadör för ditt jobb. Var ett levande varumärke. Värdera jobbet mer än friheten. Sälj din själ.

        Beror ju på vem man har din chef. Jag har varit brutalt ärlig med min chef när jag sett brister i organisationen osv, och jag vet att han värderat det högt (såklart i kombination med att jag gör ett bra jobb i övrigt) och jag har flera år i rad fått högst löneökning i min arbetsgrupp.

      Vänta inte på att någon ska se dig bara för att du är skötsam och duktig. Var tydlig med den som kan befodra dig vart du vill och börja sök andra jobb med högre lön/befattning när du känner att det är dags att röra på sig. Om du skulle få ett annat jobb kan du ställa ultimatum till sin nuvarande chef för att se om de är intresserade av att behålla dig och i så fall höja lön/befattning.

    SÄNGKAPPA, någon som har nått bra tips på att få en sådan att ligga kvar bättre på sängen. Har just köpt en och märker direkt att den kommer kana snett väldigt lätt. Kan man kanske lägga ”mattstopp” under, nån som testat?

      Kan ett glidstopp hjälpa? Hade problem att madrassen rörde sig så jag köpte ett och nu har jag inga problem längre. Bör väl fungera för sängkappor med?

        Ja, precis, det är ett sånt jag tänkte på, sånt man har under mattor, ska köpa ett och testa ??

      Jag hade mattstopp under en bäddmadrass förut, hjälpte ingenting.

      Har du lagt den under bäddmadrassen?

        Ja, den ligger under bäddmadrassen. Framför allt märker jag att den kanar neråt, är väl för att den inte har nått tyg som hänger ner där…

      Säkerhetsnålar?

        Kanske skulle kunna funka ?

      Har samma problem. Köpte ”mattstopp” inget hjälpte tills jag skruvade till gängerna till sängbenen. Ska tydligen göras 1ggr/år på även den bästa sängen

    skönt att vara hemma en fredagskväll , har blivit lite för mycket utekvällar på sista tiden . ja, jag är ingen ungdom längre , närmar mig 60 , hemskt . men festa kan jag .

      Jag är ungdom, 26 (jag räknar mig som ungdom för känner mig verkligen inte som 26), och bäddade ner mig i sängen kl 19.11. Så skönt, min kropp behöver verkligen vila?

        Ja , du är verkligen ungdom , koppla av och vila nu !

        Tycker båda ni verkar coola! ?

          Tack ! vi är coola !

    Vill gärna ha tips på goda micropopcorn. Gillar smör och salt.

      Icas egna med smörsmak.

        Jag undviker allt med palmolja i. Så icas popkorn går fetbort.

      Garants (Willys) smörpopcorn!!!! Finns inget som är godar, åt precis en påse ?

        Varför åt du inte innehållet istället?

        ?

          Ha i en halv deciliter popcornkärnor i en brun papppåse och vik ned toppen, mikra till det slutar poppa (några minuter), smält smör i en kopp och häll över popcornen medans du skakar om dom i en skål.

          Alternativt ha i lite olja i en kastrull, häll på en halv dl popcorn och sätt på ett lock, på med medium värme och skaka kastrullen då och då tills det slutar poppa. Smält smör och häll över.

      Måste det vara till micron? Jag tycker att det är lättare att få önskad smak i gryta. Tycker konsistensen är trevligare också och man slipper ingredienser som palmolja och annat onajs

        Pinsamt att skriva, men jag tror grytan skulle brinna.

      Olws med smörsmak! Dessutom veganska och utan palmolja.

        Fan att jag missade öppet spår. Vilket skönt gäng som hängerh här och bra ämnen som tas upp. Sablar!

      Tack för popcorntips!

    Tips på fler konton som det här? ➡️ https://www.instagram.com/ingensleksak/

    Världen är så sjuk 🙁

      Shittorskarsäger

      Prostituerad_less

    Kom hem från min distansis idag och är sjuk av saknad. Vet att det kommer att kännas bra igen redan imorgon, bara första dagen som är så väldigt jobbig.

    Vad har ni för tips på feel good-filmer och serier när man känner sig nere?

      Forgetting Sara Marshall ??

        Inside you ??

          Insiiiiiiiiiiide of you!

      Step up, She’s a man!!! <3
      Channing Tatum i unga dagar❤️

      Just Go with it!

      About a boy!!

      Burlesque!! Älskar den filmen

      he’s just not that into you

    Detta är egentligen en väldigt löjlig fråga men jag har inte pratat med någon om det och ni verkar kloka alla med sina livserfarenheter och livsvinklar. Jag är en snart 23-årig tjej, ser bra ut om jag får säga det själv, är socialt begåvad och har snart också gått färdigt en 4,5 årig akademisk utbildning – livet leker oftast MEN jag har aldrig varit kär. So what, kanske ni tänker nu. Men det är verkligen något som jag grämer mig över, jag har träffat många killar och det har liksom aldrig visat sig några känslor utan det har alltid varit lite nice för stunden att ha någon nära och sedan har jag alltid valt att avsluta det för att jag inte KÄNNER ETT SKIT, för NÅGON?! Samtidigt så kan jag inte svära på att jag är redo för ett förhållande just nu heller men när jag inte träffar någon så känner jag mig ensam, see my problem?
    Hur går man vidare? Väntar på kärleken och sköter sitt business eller dejtar helvilt tills det klickar med någon? Kan jag överhuvudtaget bli kär eller kan vissa inte det?

      Svårt att svara på om man inte kan bli kär, det beror nog helt på vad man varit med om osv. Tror inte det är så i ditt fall utan du har nog helt enkelt inte hittat den personen som får dig att falla handlöst ännu. Jag var 22 första gången jag blev kär på riktigt och vet flera som var bra mycket äldre än så.

      Tills vidare kan du väl bara ha kul och känna efter allt eftersom vad som känns bra? Så länge du är ärlig mot dom du träffar är det väl inte så dumt att bara ledigt hänga med diverse personer och ligga lite och vad man nu tycker är mysigt? Man kan njuta av andras sällskap/tillfälligt bota sin ensamhet utan att det är passionerad kärlek inblandad.

      Tror absolut du kommer bli kär någon dag och det kommer bli mysigt som tusan men njut av tiden du har nu också! <3

      Hej! Fina du, är också en 23 årig tjej, mitt tips är dejta, dejta, dejta. Se det som träning, du kommer definitivt lära om dig själv på köpet. Du lär dig vad du gillar, hur du fungerar med olika typer av personer, vad för egenskaper som får dig att växa, och vilka egenskaper du inte fungerar med. Man ska ju aldrig nöja sig för något sämre än det man förtjänar. Och det klart det kan kännas som att du inte vill vara i en relation just nu och det är ju också helt fine!
      Dejtade massor och sen av en ren slump träffade jag min pojkvän i en kö till klubben.
      Tips: lyssna på podden ”I nöd och lust” med Petra Tungården och Linn Olsson, den hjälpte mig verkligen att förstå att när det är rätt är det lätt.

      Är du säker på att det är killar du ska dejta? Oavsett, du kanske bara ska testa att strula lite med någon, eller fler. Eller bara vara i sociala sammanhang och se om du blir intresserad och nyfiken av någon, lite extra.

      Annars låter du det vara. Sker det så sker. Du kanske har haft mycket fokus på annat. En dag kanske du möter kärleken. Eller inte. Det är inget fel med något av det 🙂

      Jag är 32 år och har aldrig varit kär heller. Och har accepterat läget att det heller aldrig kommer ske. Jag lever mitt liv precis som jag vill utan att behöva anpassa det efter någon annan. Det är rätt lyxigt. Enda negativa med singellivet är att allt är så jävla dyrt hela tiden i ett samhälle som är skapat för tvåsamhet.

      Jag var kanske inte så mycket till hjälp, men du ska nog chilla lite i din love stress. Herregud kvinna live a little! Se världen. Du har gått direkt från gymnasiet till högskola. Det sista du ska tänka på är din stora kärlek.

        Jag är också 30+ och aldrig varit kär. Än. Lever som lycklig singel med några kk som ger mig det jag behöver. Det funkar fint det med

      Läs ”Hemligheten – vägen till ett förhållande” (reservation på sista delen av titeln)! Låter töntig och jag läste den motvilligt men förändrade allt för mig och jag vet att den gjort det för många andra.

      Aromantisk?

    Om man begär en lön och får den med ett ”det ska vi kunna ordna”, har jag begärt för lågt då?! Frågan gnager i mig på riktigt ? De flesta säger ju skämtsamt att ”då begärde du för lågt! Höhö”.

      Vad ska de säga då?

        Jag menar mer att de accepterade det 🙂

      Spelar det egentligen någon roll när du har fått den lönen du ville ha? Måste man alltid få så mycket man kan?

        ja?

          Så alla ska vara giriga och aldrig nöja sig?

            Det var inte jag som skrev huvudfrågan som svarade ”ja?”. För o förtydliga! Nej absolut inte maximalt men många verkar ha åsikt om det o alla säger du begärde du för lågt. Egentligen tänkte jag något mer men ville verkligen ha det jobbet.

            Ska man bara ge bort sin tid? Någon tjänar pengar på att du arbetar men du är girig om du vill ha betalat så mycket som din tid verkligen är värd? Klart att man ska ha så hög lön som man förtjänar. Jävligt skevt att man ska ”nöja” sig med en lön när företagen vill maxa sin vinst så mycket som möjligt.

        Nyfiken hur andra tror bara pågrund av tidsfördriv 🙂

      Säg aldrig en summa, utan få dem att formulera en siffra. Om de trycker på säger du att det är de som vet vad de har för ekonomiska möjligheter och att du är säker på att ni ska komma överens (gärna uttryckt mer välformulerat än vad jag kom på för stunden).

      På så vis har två av mina nära fått mer än 5000 kr över vad de hade tänkt begära.

    Nån som fallit för frestelsen och köpt Bookens säng? 🙂 Prutat och fått skäll?

    Alltså, fotvårtor – någon mer som har det och lyckats bli av med det? Provat allt som finns på apoteket men det har bara blivit värre och spridit sig. Har haft det ett tag nu (läs år) och har riktiga komplex nu för mina fötter. Snälla ni som blivit av med det, jag behöver er hjälp!

      Genomskinligt nagellack tycker jag är bäst mot vårtor. Köp ett nytt billigt typ depend, använd det endast på vårtan och släng sen. Tar ett tag men stryker du så det alltid är ett lager på försvinner vårtan.

        Det har jag inte testat, ska prova på en gång! Tack!!

          Tror det är för att vårtan blir instängd utan syre som den torkar och lossnar.

            Precis. Så därför gör jag så här om jag får vårtor:
            Ta det flytande vårtmedlet och pensla på varje morgon och kväll! Håll inte på och fila och mjuka upp med vatten som bruksanvisningen säger, utan smacka bara på lager efter lager! Till slut får du en tjock yta av död hud/vårtmedel som gör hela vägen ner till vårtans blodkärl. Ta vasst föremål och peta bort! Känns ingenting.

              Precis rätt metod!

        Jag hade problem med vårtor som satt i nästan tio år utan att försvinna. De försvann på några månader med Vårtfri från Apoteket så rekommenderar verkligen det.

        Provade ALLT men detta var det enda som funkade. Snabbt gick det också! Var bara noga med att stryka på varje dag 🙂

      Jag hade väldiga problem som barn, måste väldigt dåligt och ringde läkaren flera gånger när jag räknat till 13 st på en fot. Läkaren sa att jag skulle köpa nån grej på apoteket där man fryser vårtorna. Minns tyvärr inte vad det hette!
      Jag använde det intensivt i nån månad och mina fötter va så ömma och jag går än idag snett efter det, men de försvann så det var värt det! 🙂

      Vanligt nagellack! Magiskt! Tar med färg på här hemma på barnen så jag ser att hela vårtan är täckt! Gör varje kväll inför natten! Äppelcidervinäger har jag hört ska funka med, blöt en tuss och tejpa fast över vårtan!

        På tal om vårtor, kan man ha en vårta på handleden? Och kan de göra lite ont om man pillar på dom?

      Tack så himla mycket för alla era tips (sitter här med nagellack på nu). Känns skönt att veta att fler har brottats med detta, även om jag vetat att andra gör det så ger det mig lite mindre komplex för mina fötter. Tack fina ni som svarat, betyder mycket.

      Tea tree oil- dutta olja på vårtan, sätt på plåster. Gör varje morgon och kväll. Tog en månad så försvann mina.

      När jag var liten hade jag vårtor under foten och de försvann efter några besök på vårdcentralen där de frös dem.

      När jag var liten och hade vårtor så lasrade de bort dem, när jag fick det igen i tonåren köpte jag något frysgrejs på apoteket som fungerade bra!

        De studier man har gjort visar på att det inte är bättre effekt att bränna/frysa bort dem än att använda de receptfria produkter som finns på apoteket, så skit i att gå till vårdcentralen med era vårtor och kör på medlet man kan pensla på (eller nagellack som många verkar tycka funkar) istället. Mvh, läkare

    Hallå, var kan man färga och forma ögonbryn i Sthlm? Alla ställen lägger ner ?

      Jag följer Mimi Höglin på youtube och Miranda på hennes hennes salong (Youmeoui) färgar och trådar bryn!

        Tack! Bokat!

      Rapide Brow & Lash Bar. Finns på flera stället runt om i Stockholm. Superbra och duktiga.

    Förr kunde jag raka mig där nere helt len men idah blir de lite stubbigt va Gör jag för fel helt plötsligt?

      Du kanske rakade mothårs då? Bytt rakhyvel så du inte rakar lika nära hyn?

        Växer d ut fortare om man rakar mothårs??

          Nej men du blir lenare efter rakning

      Ja :/

    Hur fuktboostar jag min hud? Jag använder bara olja för rengörning och smörj. Såg i förra öppet spår att någon sa att man skulle smörja med ansiktskräm och sen olja för att låsa in fukten. Är det mitt enda alternativ? Min hud har dock aldrig varit så bra som den är nu men denna kalla vintern (bor i nordamerika) har gjort mig lite extra torr!

      Jag upptäckte The Ordinarys hyaluronsyra denna vinter. Har räddat mitt torra ansikte denna år. Typ fyra-fem droppar för att smeta generöst på hela ansiktet innan kräm. Helt underbart återfuktande och huden suger in den på en gång så blir inte kladdigt heller.

        Funkar den med olja? Alltså smeta in hyalironsyran och sen olja efteråt istället för kräm? Tack för tips!

          Jag har använt nyponfröolja själv ovanpå och det har funkat.

      Jag skulle nog satsat på serum eller toner med mycket fukt. Då kan du ju ha vad du vill ovanpå.
      Om oljerengöring funkar för dig finns det ju ingen anledning att byta, men personligen skulle jag inte addera fler oljor till rutinen. Finns dock dom som kletar in hela fejset i sju olika oljor och ser fantastiska ut, så det beror ju på hudtyp också.

        En toner har jag ju inte tänkt på! Ska googla och se om jag hittar någon käck fuktboostande toner 🙂

          Jag gillar KLAIRS
          SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER

          Oj. Det blev med caps, men nu orkar jag inte skriva om. Sorry. Men den är så bra att caps är värdigt

      Fick för någon månad sen tips här på ÖS om Paulas Choice Radiance Renewal Mask och min fd torra hud tackar mej och jag tackar tipsaren. 🙂

    Hur var er sämsta dejt ni någonsin varit på?

      Jag åkte ner för att vara hos honom en helg första gången vi sågs. Han var kalasfull HELA helgen, bråkade med sitt ex på telefon i flera timmar, frågade om jag någonsin sett en död person och ville gå förbi och se olyckan när han hörde sirener någonstans. Blev ingen andra dejt.

      En kille ville köra förbi sitt ex föräldrar och fika med mig. Eeeeeh nej tack??

      Haha åh, jag har några stycken.

      Spelade tennis med en snubbe då vi båda delar intresset. Möttes upp, gick till hallen, bytte om och gick ut för att vänta på vår tur till banan. Han började prata, mest om sig själv. Sen fick vi tillgång till banan, började slå lite. På den tiden hade jag en betydligt sämre backhand i förhållande till min forehand vilket han utnyttjade 9/10 gånger. Jag är helt med på att man utnyttjar sin motståndares svagheter, men vi spelade inte om poäng, vi bara bollade till varandra och då tycker jag man kan slå schysta bollar.
      Vi spelade i en timme, den längsta timmen i mitt liv. Minns att jag tänkte ”det måste ha gått en timme snart”, tittade på klockan och det hade gått en kvart…Sen när vi var klara sa han ”det var ju skönt att röra på sig lite i alla fall”. Har inte sett honom sen dess.

      Den desperata 38-åringen som efter två drinkar sa:

      ”Jag söker en man som kan ge mig allt jag vill ha!”

      I hennes fall barn, villa, Volvo, vovve. Snabbt.

      Det blev ingen mer dejt.

        HATAR män som kallar 30+kvinnor för desperata! Skönt för henne att hon slapp dig.

          Men vad är det för fel på er och allt manshat?! Obvious att hon var desperat eller golddigger, men ni hade ju krävt att Camilla blockerar snubben ifall han skrivit det sista.

        Ja stackars lilla Pelle som inte fick ligga with no strings attached ????

      På första dejten fick jag veta att hans fru dog i cancer två månader tidigare, han visade filmer på barnen (1 och 3) där man hörde frun i bakgrunden, visade bilder på frun och när han snabbt ville visa sitt hus pekade han ut var jag kunde ha ett orangeri (jag hade pratat om att det var min dröm). Han ville även att jag skulle träffa äldsta barnet när hen vaknade till (jag var den som fick avleda och gick ut och rökte medan han nattade på nytt). Just det, det visade sig att jag kände frun u tonåren och sen ”tappade jag en lins” så jag var tvungen att gå hem. Dagen efter ville han åka på picknic med mig och barnen samt ett par dagar senare hade han köpt ny bil, väckte äldsta barnet vid 21 och åkte fram och tillbaka utanför mitt fönster (han var ~35).

      Fick vara väldigt tydlig med varför allt bara kändes respektlöst mot frun, att han behövde sörja osv. En månad senare ringde hans nya tjej mig, som redan hade flyttat in i huset (nu tre månader efter fruns död) och som var vän med fruns lillasyster och ville veta varför jag inte hade velat fortsätta träffa honom… Barnen kallar nu, ett år senare, nya tjejen för mamma och frun/riktiga mammans familj får inte träffa sina barnbarn.

      Blev en rejäl soppa och jag som trodde pappa med mer vårdnad än varannan helg + vettigt hus, bil och jobb signalerade ”vanlig ansvarsfull kille” ?

        Fy så sorgligt ?

          Ja, jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det faktiskt hände för så här i efterhand känns allt så surrealistiskt. Fruns mamma ringde t.o.m för att typ tacka att jag inte fortsatte med honom så nära inpå dödsfallet. Höll även på att bli indragen i deras problematik med att bara vilja träffa sina barnbarn. Fick höra hemska saker han gjort mot frun under äktenskapet men vet ju såklart inte vad som är sant.

          Bland det första han sa till mig, när han väl berättade om henne, var att de gifte sig pga att säkra ekonomin för barnen. Medan mamman menade på att frun hade velat skiljas dagarna innan hon dog, då hon inte ville att han skylle gynnas ekonomiskt.

          Han fick runt en miljon av försäkringen (som han och nya tjejen renoverat om det redan nyrenoverade huset för). När jag förklarade för nya tjejen att jag inte ville bli indragen skrev han ett långt meddelande om att ”Vi sitter och dricker vin och skrattar åt såna som dig från lägre samhällsklasser”. Han jobbar som taxichaffis och ansåg sig alltså tillhöra högre klass pga en ynka miljon i försäkring. Då är jag ändå uppväxt i övre medelklass, men idag pga missbruk har ekonomiskt bistånd medan jag arbetstränar. Klass är tydligen viktigt för honon.

          Trodde i början att han var i någon form av chock från sorgen och inte klarade av ensamheten vilket gjorde att han hängde på Tinder, men så här i efterhand tror jag det finns större fel än så. Eller nya tjejen, jag vet inte. Men vem går med på att ens barn kallar ens nya tjej mamma ett halvår efter riktiga mamman dött och exkluderar helt en biologiska mammans familj. De har tydligen tagit bort alla bilder på mamman i huset osv. Treåringen var med nya tjejen och mötte sin mormor på stan varpå barnet säger ”du är dum i huvudet”… Sånt kommet ju inte ett barn på, på egen hand, Tragiskt och på ngt sätt är jag ändå glad över att frun inte visste hur det skulle gå efter hennes död.

          Jag som är rätt skör efter att ha kommit ut ur drogmissbruk, kriminalitet och våldsamt ex hade någon naiv tro på att ”vanliga snubbar” skulle vara lugnt liksom. Tänk om man bara kunde se på människor om de är vettiga?

        Fyyy vilken människa ? två månader!! Sjukt

        Men wow…

        Fyfan det här gjorde mig ledsen. Stackars barn 🙁

    Bästa tipset för vårtor är urin. Fila i/efter dusch och badda på lite urin så är vårtorna snart borta. Låter kanske inte så trevligt men det är inte vårtor heller så…

      Badda på? Hur då typ? Sätta på lite och vänta tills det torkat in bara?

    Jag blir kan bli så otroligt obekväm i större sällskap tex en middag då fokus hamnar på mig. Jag gillar absolut inte att vara i centrum. Jag blir helt röd i ansiktet, vill bara försvinna och kan knappt prata. Hur ska jag göra för att bli mer bekväm om jag får frågor osv i större sällskap?

      Har inget direkt bra tips sådär. Vet hur det känns och har varit sån själv (händer fortfarande ibland). Har typ bara bestämt mig att det får vara okej att bli lite röd i ansiktet ibland och det har på något sätt också gjort att rodnaden försvunnit. Det blir bättre <3

    guuud vad trött jag är på alla jävla föräldrar som inte kan kontrollera sina barn!! Jag jobbar som servitör, men jag tror snart inte jag orkar mer på grund av dessa föräldrar. Av 10 familjer som kommer in är det en eller två som har barn som kan uppföra sig, resten springer runt, skriker, leker, stör andra gäster osv. Värt att nämna att detta in är mcd utan ett något ”finare” ställe där barn kanske inte borde vistas från första början. När man då säger till föräldrarna att kontrollera sina barn blir de snäppiga och säger åt en att ”de är föräldrar, de vet bäst” eller ”vad ska jag göra då???????? de är barn!!!”. Alltså det är fine om barnet kanske gråter och föräldrarna verkligen försöker lugna ner den (kan tycka att det är bättre att gå ut från restaurangen i en sån situation men..), men verkligen 9/10 föräldrar försöker inte ens hålla koll på sina barn! De bara låter dem hålla på, ibland till och med ler när de ser barnen springa upp till andra gäster och stör dem. Tänk om en av dessa barn springer framför benen på en servitör som i sin tur ramlar och all varm mat hamnar på barnet (som förmodigen skulle få alvarliga brännskador), då jävlar skulle det bli liv från dessa föräldrar. sorra för rant men är trött på föräldrar som har 0 uppsikt över sina barn och aldrig lär dem uppförsel, det verkar vara väldigt vanligt för denna generations föräldrar.

      Stör mig också sååå sjukt mycket på föräldrar som inte kontrollerar sina barn. Verkar bli vanligare och vanligare

      Har du själv barn?

        Vad spelar det för roll?

          ’Kontrollerar’, mmmmmm…

      Agree. Fullständigt. Så less jag med…

      Håller med!

      Håller med så mycket!

      Håller fullständigt med!!! ??‍♀️

      /en med två barn som uppför sig

      Jobbat 10 år inom restaurang och för varje snorunge som kommit in på mina jobb genom åren så skrymplade min livmoder ihop sig mer och mer. Fuckin hatar barn som inte kan uppföra sig.

      Välkommen till 2019.
      Så där är det överallt,
      Barn får springa och skrika och leka i affärerna.. på parkeringar… det är hemskt att föräldrar blivit så jävla slappa

        Det är också knäppt att folk på allvar tror att det var så jäkla mycket bättre förr. Som om spädbarn aldrig grät, tvååringar aldrig smet och att femåringar aldrig hade spring i benen för 20 år sedan.

          Vi gick ju aldrig på restaurang!! För dyrt… picknickar och hemmamiddagar funkar finfint för barn

          Barnen var likadana för 20 år sedan, men INTE föräldrarna..Stor skillnad!

            Hur gammal var du för 20 år sedan? Jag tycker ofta att de som klagar på ”dagens föräldrar” brukar vara de som var barn för 20 år sedan (och såklart aaaaaldrig sprang i någon affär)

      Ååååh vad jag är trött på sånt här gnäll. Kom med något nytt snälla eller tjata till dina vänner.

        100 spänn på att du:
        1. Aldrig jobbat inom restaurang
        2. Du är en av dessa föräldrar som tar med sig sina stökiga barn till restaurang och sen blir irriterad när personalen ber dig ha koll på dina barn

          Säg till föräldrarna att du en gång råkade peta ut ett öga på en unge med en gaffel när du snubblade över den, alternativt någon annan påhittad och äcklig skräckhistoria. Bara för att se deras min om inte annat.

            ?

          100 spänn på att du har fel. Men det är ett jävla gnäll helt enkelt. Hitta på något eget att gnälla om istället för att rapa samma gnäll om stökiga barn om och om igen, eller gnäll inför dina vänner som kanske bryr sig.

            Haha ja din egen kommentar är ju verkligen unik ? inget någon hört förut när det talas om uppfostrade ungar.

              Samma gamla gnäll får väl samma gamla svar?

            Vi är ju uppenbarligen väldigt många som håller med? Verkar snarare som om du är i minoritet, S nr763…

              Ja det är väl därför man blir så jävla less, världen svämmar över av gnällspikar helt enkelt.

                Och du är en av alla gnällspikar…

                  Metagnäll! Jag ska så börja använda det ordet 😀 kom ihåg var ni hörde det först!

                Bara att scrolla vidare om det stör dig så förfärligt att läsa?

      Mitt bonusbarn har tyvärr curlats tills absurdum och beter sig fan inte klokt, skäms ihjäl när vi går på restaurang med.. förlåt oss:(

        Gör slut!

        Säg till ungen! Du gör hen en tjänst genom att förklara att inte alla tar hens bs.

      Upplever att trenden i samhället är att vara väldigt egoistisk och sätta sina egna behov främst- ”Jag har minsann RÄTT att gå på restaurang trots att jag har barn som är för små för att få följa med”.

      Har själv två barn på 4 respektive 6 år. De får definitivt inte springa runt hursomhelst när vi är och handlar, utan ska gå jämte oss föräldrar och den minsta håller oss i handen. Någon finare restaurang har vi inte tagit dem till än, men när vi går på café/Burger King vet de att de måste sitta stilla och uppföra sig. Det är ju en vanesak, en fostran, begriper inte att man inte vill lära sina barn bete sig i det sociala rummet. Sen är alla barn olika- vår äldsta har alltid uppfört sig bra utan att vi har behövt säga till hen, medan minstingen är mer rebell och typen som försöker härja runt…

      Kan förstå irritationen. Jag skulle inte ta med mitt barn till nån ”finare” restaurang än donken än då han inte kan sitta still så länge. Men vad är de för sjuk barnsyn ni har? Kontrollera sitt barn? Vad i helvete, de är inte hundar.

        Alltså du förstår väl vad som menas? Föräldrarna verkar inte ens försöka tolkar jag det som.

        Ja jag har barn.

        Jag tycker att det är mysigt med barn som kommer till mitt bord, det är bara att säga ”hej” eller småprata lite. Jag tycker att barn förgyller livet och jag är väldigt glad att föräldrar är mer medvetna om barns rättigheter än att ha någon form av mental strypkoppel på dem.

        Nä, men många har mer pli och uppfostran på sina hundar än på sina ungar.

          För att hundarna är hundar, och barn är – tadaaaa! – människor..?

        Barn behöver regler, någon som sätter gränser och talar om hur man ska uppföra sig, man gör barnet en tjänst då detta med uppförande inte är medfött. Vi formar våra barn, hjälper dem att bli bra vuxna människor, inte odrägliga varelser dom inte fått lära sig något om uppförande.. barn vet inte hur de ska bete sig, du som förälder måste lära ditt var det, om allt!

      Undra just vad dessa föräldrar skulle tycka om det sprang runt barn på deras arbetsplatser…

      Håller med dig helt, och det värsta är kommentaren ”men det är ju bara baaaarn”, men so What????!!! Ta dina jävla barn och ha kontroll över dem, ta dem i handen eller få dom bara att hålla tyst ovh bete sig. Trött på alla egoister som tror att alla njuter av deras snoriga skrikiga ungar

      Jag har själv barn och jag har varit väldigt tydlig och extremt strikt med att man uppför sig på restaurang. Man sitter still, är artig mot servitören/servitrisen och pratar inte högt.
      Jag får en CHOCK varje gång jag ser föräldrar låta deras barn härja runt på fina restauranger! Det kanske är lite fult, men då säger jag (utan att viska) till mina barn att ”så som de barnen håller på – så uppför man sig INTE. Då är man inte väluppfostrad”.

      De bästa föräldrarna är de som inte har några barn själv. Mvh en väldigt oegoistisk ”jävla förälder”.

    Någon kvinna här som haft hormonrubbningar? I sådana fall du berätta hur det visade sig samt eventuell behandling.

    Jag har pratat med en läkare i min närhet och förklarat mina problem och hen trodde att det kunde vara något knas med mina hormoner men fattar ju typ inte vad det innebär. Är inte hemma förrän i april så kommer inte kunna kolla upp der riktigt förrän då heller.

      Hade en hormonrubbning för ca två år sedan troligen pga extrem stress, skulle söka in på universitet och hade samtidigt mycket i mitt privatliv. De symptom jag märkte var viktuppgång och sömnproblem, gick extremt lätt upp i vikt vilket gjorde att jag fick äta extremt nyttigt och aldrig kunde unna mig för då viste jag att jag gick upp direkt vilket sög. Min läkare ville vänta med behandling då han misstänkte stress och ja efter att stressen la sig var mina värden helt normala igen och har inte samma problem med vikten eller sömnen. Vet inte om detta är till hjälp alls då jag inte fått behandling men ändå ett inflik

        Vilka tester gjorde du för att kolla hormonerna?

      Jag vet inte vad du har för typ av problem, men tipsar ändå om Jenny Koos (vulverine på insta och Facebook) som arbetar med hormonhälsa och fertilitetsförståelse (alltså inte för att bli preggo utan för att man att förstå kroppen). Kolla in hennes sidor om det kan vara något för dig, eller skriv till henne i DM. Man kan boka skypemöte med henne.

    Advice please.
    En killkompis flickvän känner sig hotad av mig (vilket hon har uttryckt själv) och min relation till honom. Det nu har gått så långt att hon stalkar honom o mig i allt vi gör. Vi hade en fling förr och va jätte kära i varandra men det funkade inte riktigt. Just nu är vi jätte bra vänner, fast ibland kan det upplevas utifrån som vi fortfarande har någonting på gång. När vi hänger gör vi det oftast i grupp av respekt för henne och alltid bjuder med henne fast hon inte vill, i slutänden dyker hon alltid upp och är arg o förbannad på både han o mig upprepande gånger. Försökte prata med henne angående , att hon kände sig hotad av mig men hon vill inte. Nu är jag så less på situation – eftersom vi är ett stort kompis gäng som alltid hänger med varandra så har det nu börjat påverka alla i gruppen negative. Vad har ni för tips…?

      Väx upp är mitt tips.. fattar du inte problemet själv när du skriver att det utåt sett kan verka som att ni har någonting på gång, klart som fan att detta sätter tankar i hans flickväns huvud, släpp honom och försök hitta dig en egen kille, denne är upptagen och sluta medvetet skada hans flickvän!

        men det är ju flickvännen som får ta valet om hon är ok med att de är vänner eller inte. det ska ju vara möjligt att vara vänner med motsatt kön utan att hon blir avundsjuk eller att ”det sätter tankar i hennes huvud”. deras historia spelar väl ingen roll om de bara är vänner nu. mitt tips: killen borde dumpa tjejen, uppenbarligen finns det ingen tillit och då finns det ingen anledning att vara tillsammans.

          Ska hon, flickvännen välja om hon kan acceptera att dom vänner eller inte? Hon (Fatima) verkar vilja va mer än vänner, eller bara förstöra ett förhållande. Jag vet inte vilken relation du har med dina vänner men jag och mina vänners män verkar definitivt inte ha något ”mer på gång utåt sett”, då är gränsen passerad för ett bra tag sen.

        På vilket sätt skadar jag hans flickvän menar du? Nämnde aldrig vilket sätt det ser ut utifrån att vi har något på gång! Vi har en en bra vän relation till varandra och alltid haft!! Vilket de uppbarligen inte har tillsammans. Vilket ja förstår att hon är avundsjuk på. Men hur kan det va mitt fel? Sedan har jag inte sagt att jag va intresserad av honom fortfarande – utan problemet va att det påverkar negativt vår vängrupp!!

        På vilket sätt ska hon växa upp? Sluta hänga med sina vänner??

        Fast varför måste Fatima ändras, växa upp eller gå vidare. När det är killen som uppenbarligen måste prioritera hans flickvän och hennes känslor genom att hon tycker att det är jobbigt att de umgås! Det är fortfarande hans val och fortsätta umgås med henne fast det skadar hans förhållande.

          Ja det är ju upp till honom att få flickvännen att inse att det är henne han väljer… oxå upp till honom om han är beredd att offra vänskapen för denna flickvännen

            Agreed!!

      Du känns inte trovärdig eller ärlig/pålitlig. ”Just nu är vi jätte bra vänner, fast ibland kan det upplevas utifrån som vi fortfarande har någonting på gång. När vi hänger gör vi det oftast i grupp av respekt för henne(…)”. Whatever you’re selling I’m not buying. Det som går att läsa mellan dina rader – falsk ödmjukhet och egna särintressen illa maskerade som någon sorts välvilja, ljug (hon stalkar er i allt ni gör – vad är detta allt ni gör?) verkar rätt osympatiskt. Men, kanske hela gänget har ungefär lika dålig självkännedom och/eller är manipulativa, vad vet jag.

      Du gör förstås vad du vill, men försök inte få det att låta som att du anstränger dig för hennes skull.

        …/har ansträngt dig för hennes skull.

        Tack för din input. Jag anstränger mig verkligen inte för hennes skulls. Känner tyvärr inte behovet mer än att jag är rädd om mina vänner. Klart jag gör det av eget intresse och mina vänners. Älskar mina vänner, känt dom längre än vad deras förhållande har pågått., och pga av deras förhållande så håller dynamiten i gruppen på ändras – därefter mitt enda intresse i att försöka lösa detta. Lastly, nej jag är inte fullständigt ärlig, då jag inte känner att jag måste lägga alla kort/bevis på bordet här. 🙂

          Relationer utvecklas. Du kanske behöver gå vidare för hans förhållande skull

            Fast varför måste Fatima ändras, växa upp eller gå vidare. När det är killen som uppenbarligen måste prioritera hans flickvän och hennes känslor genom att hon tycker att det är jobbigt att de umgås! Det är fortfarande hans val och fortsätta umgås med henne fast det skadar hans förhållande.

              För att vara schysst o slippa drama. Men vissa vill ha drama.

          Och helt ärligt, känner jag ingen avundsjuka gentemot deras förhållande, om du förmoda skulle antyda det – då inga kärleks intressen finns mellan oss förutom den fina vänskapen vi har haft i årtal, vilket är därför jag tror att hon känner sig hotad av. Han har varit tillsammans med tjejer efter mig o det har funkat och aldrig påverkat våran vänskap som det gör nu.

          Jag håller med anonym 22:24, du vet innerst inne, att hans flickvän har rätt att vara svartsjuk eller liknande på det hela. Det känns som att du söker bekräftelse för ditt dåliga beteende. Framför allt när du nu skriver att du inte har lagt alla korten på bordet…
          Om du är kär i killen och han vet inte om det – säg det till honom.
          Om det är så, att ni har haft det ihop med varandra och han nu träffat någon annan dvs. ”Valt” bort dig – acceptera det, även om han är flörtig mot dig.
          Du ”räddar” inte eller ”håller ihop” ditt gäng med sitt beteende utan du försöker mer att markera ditt territorium, känns det som….
          Får jag fråga, hur gammal du/ni är?

          Just nu känns det inte som om man försöker få kompisarna man gillar att må bra utan mer som sagt att markera sitt territorium och vara beräknande..

          (Förlåt för dålig svenska..)

            Exakt så, känns som du Fatima medvetet försöker sätta käppar i hjulet för dessa två i förhållandet för du är i behov av bekräftelse?! Ibland får man backa undan och sätta sina egna känslor efter någon annan, i detta fallet bör du ta avstånd från killen för hans tjejs skull. Du kan välja någon annan i vänskapskretsen till att bli ditt ”offer”. Kvinnor (eller flickor i ditt fall) som flirtar med upptagna människor är det värsta jag vet! Sluta leka med människors känslor, man för inte det!

              *man GÖR inte det!

          Wow… Jag tänkte ett tag att jag lät väl otrevlig, men du bekräftar ju allt och lyckas samtidigt verka som en ännu värre människa? Det finns ju inget konstruktivt i det här, men när du nu blandat in en annan människa och ber om råd… så kan jag bara säga att du är genomskinlig och att din insida låter rätt ful.

          Det behöver inte vara fråga om en ”romantisk” svartsjuka, vem vet vad det är tal om här, men om du nu är hälften av det du verkar vara så är incitament att ge dig råd 0. För att inte säga omöjligt, när det finns så många frågetecken i din story och sättet du återger den på.

            Anonym, du behöver inte trycka ner människan. Man kan ifrågasätta det hon skriver utan att säga att hon är dålig människa eller har en ful insida. Bara onödigt! Då vi inte vet hela historien eller bakgrunden till varför hon tycker deras vänskap är nu så viktigt.

            Och till dig Fatima – det svårt o tyda vad du har skrivit eller vill få ut. Tycker du ska försöka prata ut med killen, då du säger att ni är bra vänner.

              Du har rätt. Man ska aldrig trycka ned en annan människa och jag kanske lät väl hård. Jag har bara svårt för när något görs på en annan människas bekostnad – och på ett så uppenbart sätt.

          Dynamiken i gruppen kommer ändras över tid, det kommer komma andra flickvänner/pojkvänner som påverkar det på ngt sätt.

            Joo det sant. Får börja tänka så istället.

          Jag tycker du ska backa helt enkelt. du låter lite desperat och det är dags att sluta umgås med honom själv. Sen tycker jag även han är en idiot som ens umgås så nära med sitt ex men det är en annan femma. Sen tror jag du ljuger, ni var jätte kära och du hänger kvar o väntar på att det tar slut med denna brud sä du kan få en chans igen, därav att du bedömer deras förhållande som dåligt och att du och han har nått den inte har. Man jämför inte så om man inte är avundsjuk.

      Du har ingen ensamrätt till honom och borde respektera flickvännen. Släpp taget om honom. Att förstöra deras relation för att behålla er ”vänskap” är inte sunt.

        Det påstår jag inte. Men absoult förstår vad du menar med att det inte är sunt. Därför vila jag ha tips för att få det hela att funka eller tänka i andra banor.
        Efter några månader med det här, så har det varit svårt o släppa. Då vi har samma vänner och umgås i samma kretser. Så är ganska svårt o utesluta honom ur mitt liv….hmm

          Känner att jag måste förklara mig lite mer, så ska ge ett example hur det på ett ungefär brukar se ut o varför ja frågade om råd – Förra helgen så hade en vän födelsedags fest, vi alla va där och hon va bjuden men vila inte komma( vad jag fick höra). Sen från ingenstans, visar killen mig sina meddelande från henne, där hon(flickvännen) frågor ifall jag var där eller inte. Han svarade inte, så hon messar en annan vän som oxå befinner sig på festen och frågar om jag va där. Några minuter senare står hon utanför och killen säger åt mig att gömma mig!!! Vilket jag vägrade, för jag kände inte att jag gjorde något fel. Dom började bråka och sen gick dom tillsammans. Senare kommer han själv tillbaka och vi började argumentera i gruppen om det hela, och vissa sa att de va trötta på att det hela tiden slutar såhär när vi umgås. För det har varit så några gånger nu och han va den som sa till mig att hon kände sig hotad av mig! Jag och han har helt ärligt inte haft något sexuellt umgänge sen vi slutade dejta för 1,5 år. Och han har haft förhållande i mellan, så har jag oxå!! Men jaa han är jätte flörtig av sig, helt klart inte bara med mig. När jag säger att det kan verka som vi har något mer , är för att vi är super tighta o har alltid varit och när vi konvenserar med varandra så kan det nästan tolkas som det är mer – det är vad jag har fått höra och förstår det inte ser bra ut. Det är inte det att jag är okänslig. Nu sätter jag punkt för det här. Tackar för tipsen!

            I just det här specifika fallet är det ju din kompis som var ett rövhål. Varför svarade han inte bara ärligt på sms:et? Låter ju som att det finns trust issues i deras relation och han verkar ju inte direkt hjälpa till.

            Gud vilken vidriga kille som spelar dubbelt sådär. Han hänger ut sin tjej inför ett fd ragg och hans polare och målar upp henne som orolig.absolut värsta stortens kille, hoppas hon dumpar honom så hon slipper bli behandlad så illa av honom och hans vänner ??

      Hatar när killar ska ha tjejkompisar de tidigare legat med eller haft en fling med, nä ni har inte vänner ni är föredettas!!
      En vän är en person man inte varit intim med eller haft kärleksfulla känslor för annat än på ett vänskapligt plan.

      Hur svårt är det för dig att förstå att du framstår som efterhängsen, om det funkade mellan er betyder det att han nu valt sin nuvarande tjej som flickvän och inte dig. Vem är det som föreslår att ses, du eller killen? Om det är du ja tipset ser du ovan, om det däremot är killen så hoppas jag att han gör slut med sin tjej för det är så egotrippat att bete sig så.
      Du fattar väl själv att killen har berättat för sin flickvän att ni haft en tidigare fling.

      Hade aldrig accepterat att ha en pojkvän ned tjejkompisar han haft ihop det med, hade bett honom att välja direkt och i annat fall dumpa honom

        Samma här! Min nuvarande sambo umgicks väldigt mycket med ett kompisgäng med många tjejer. Jag började fråga och det visade sig att han legat med en av tjejerna. Det var bara att välja mellan mig och de där ”kompisarna”. Inte en chans att jag skulle acceptera något sådant, extremt förnedrande. Han valde mig. Låter kanske lite hårt, men är inte svartsjuk alls annars, men det där är inte acceptabelt.

        Men så sorgligt ju. Många är vänner med sina ex, särskilt om de har barn ihop. Kan du inte hantera det så sök hjälp för det. Du kan inte vara nummer ett jämt.

          Har man barn är det ju en helt annan sak.

          Tänk för att man kan det, vara nummer ett alls. Tjejer idag nöjer sig verkligen att bli behandlade som skit idag. Hela meningen att ha en pojkvän eller gifta sig är att man är deras nummer ett!

          Skulle aldrig låta min kille ha tjejkompisar han haft ihop det med ? ingen normalt funtad människa tycker de är okej

    Någon annan här som kikar på Outlander? Satte på första säsongen för att ha något på i bakgrunden men blev helt besatt. Har nu sett alla avsnitt och går i tankarna om jag ska läsa böckerna medans jag väntar på säsong 5! Någon som läst böckerna? Om så är dom precis lika fantastiska som serien?

      Min mamma har läst alla och hon låter hälsa att de är helt fantastiska! Och att serien är grymt bra gjord efter böckera.

        Åh tack Anonyms mami för input! Låter som jag verkligen skulle gilla böckerna då ?

        Fast fastnade efter några böcker…

          Alltså att jag inte kom vidare i läsandet av serien…

      Just Outlander tycker jag har lyckats med att göra en serie som matchar böckerna, men böcker är ju nästan alltid lite bättre ändå. Tycker absolut du ska läsa dem, definitivt värt det!

        Åh tack! Ryser typ bara jag tänker på Outlander serien. Så otroligt fint gjord. Varenda scen är ett vackert mästerverk i mitt tycke 🙂 Har dock inte läst böcker på tio år så det känns lite läskigt men jag kommer ju ihåg hur fantastiskt det är att bli helt uppslukad i en bok så Outlander kanske är den perfekta nystarten!

      Jag är också helt besatt! När Jamie säger ”sassenach”. ?

        Jaaaaaa sassenach döör! ? Eller en liten Fergus som säger Mi Lord, Mi Lady ❤️

      ÄLSKAR OUTLANDER!!! Serien är fantastiskt, kan inte annat än rekommendera den❤️❤️

        Eller hur? Helt fantastisk! Älskar introsången också, sjunger med som en tönt varje gång haha. Är kär i hela serien❤️

          Ååååh nästa outlander, tänker på det varje dag som om det vore en liten kärlek jag har. Haha. Längtar till nya säsongen!

      Men vadå ”Väntar på säsong 5..”?!
      Har säsong 4 kommit ut alltså? VAR kan jag hitta den?

        Jag bor i usa så jag har kikat på det via Hulu där avsnitten lagts upp en dag efter dom visats på TV här. Sista avsnittet av säsong 4 sändes för några veckor sen så det borde nog sändas i Sverige snart antar jag? 🙂

        Finns på viaplay. Säsong 4 började sändas i november 2018.

    Följarna rasar efter Blondinbellas semesterbild

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/7l8W04/foljarna-rasar-efter-blondinbellas-semesterbild

    Andra nyheten på webbsidan.

      Fullt rimligt?

    Någon som testat Simon (Läckbergs mans) says workout förra gången han hade den och vill lämna en recension av den?
    Är nyfiken på att testa, har aldrig tränat förr så jag gillar tanken på att kunna göra det hemma utan vittnen och att inga resskap eller förkunskap krävs

      Hemmaträning är grymt iaf 🙂 man kan lätt klämma in några övningar medan man ser på tv… vet dock inget om Simons apo, men det kan ju vara bra att få tips på bra övningar… så kan man fortsätta med de man gillar sen

    Funderar på o o ta körkort. Hur kände ni när ni tog, valde ni automat/ eller manuell. Bara körskola eller privat? Och varför?
    Det är en djungel och dyrt som fasiken med, hur mycket fick ni betala?

    Heeeelp me!

      Manuell!!!!!! Do not think about anything else. Du blir sjukt begränsad om du bara tar kort för automat.

        Nope.

          Fast jo. Ta bara automat om det är det enda alternativet du har. En kompis till mig har begränsad rörlighet i ena sidan av kroppen och kunde således inte ta manuellt. Att ta automat utan en liknande orsak känns bara som en lat utväg.

      Hej,
      Jag tog körkortet för drygt 2 år sen. Jag valde automat av den anledningen att jag tänkte att det skulle gå fortare 🙂 körde bara genom körskola då jag inte hade nån att köra med privat. Blev väll drygt 20.000 allt som allt dock.

      Tycker inte att man blir begränsad av automat. Alla bilar görs i automat nu, finns automat på alla ställen om du ska hyra nu för tiden. I alla fall enligt min erfarenhet.

        Hmmm okej! Tack för alla svaren. Blir lite klockare nu❤️❤️

        Det där kan bara komma från en som inte kan köra manuellt. Tar man körkort och inte är förhindrat ta för manuellt , för då lögn du dig köra på riktigt. Hyr du bil utomlands blir det lååångt mkt villigare och bil med automatlåda kostar oftast åtminstone runt 30.000 mer. Min första bil kostade 50,000 medan samma modell med automatlåda kostade 90000. Sen är du inte begränsad Alls och det är helt enkelt kul att förstå hur en bil funkar

      Kommer utan tvekan att ta endast automat.

      herregud ta manuell, tänk inte ens tanken på automat. 1. du kan köra alla bilar 2. 1000 gånger roligare att köra 3. vad fan ska du göra vid tex en olycka där du har möjlighet att ta personen till sjukhus men du har bara tillgång till manuell bil? 4. tänk inte ens tanken på, min körskollärare försökte övertala mig till det, men nej nej!

      Har man verkligen tagit körkort om man tagit ett automatkort?

        HAHA

        Nej! Bara för radiobil. Så dumt så jag fattar inte. Man kan ju inte påstå att man kan köra om man har automatkörkort, vem som helst kan trycka på en gas o broms.

          Jag tog för manuell och betalade inte en krona förutom för uppkörning o sånt, min pojkvän lärde mig allt. Tog på första, i Sthlm, älskar att skryta om det haha för första gången jag satte mig o skulle övningsköra Sam min sambo, ”ehhh du er att man bara kan ta körkort för automat ?”. Men det gick!

      Valde manuell, utan tvekan. Du lär dig SÅ snabbt hur det funkar, så varför välja automat? När du väl lär dig så tänker du inte ens på när du växlar, att välja automat känns dumt ärligt talat. Körde privat med pappa och mormor samtidigt som jag gick på körskola. Betalade ca 18.000.

      Jag tog automatkörkort när jag var 27 🙂 Var inställd på att jag såklart skulle ta manuellt men efter tårar, frustration och tre kuggade uppkörningar tog jag tillslut automatkörkort vilket ALDRIG har varit några problem. På min körskola sa de att nästan hälften av alla numera tog körkort för automat, så om du inte har ett superintresse för bilkörning och inte är 100% beroende av det i din vardag – ta automat! Är så orimligt tacksam för denna funktion. Varför göra det svårare för en än vad man måste?

      Visst, folk säger att automat är dyrare än manuell gällande att köpa/hyra, men nog fan är det också dyrt att traggla på med manuell övningskörning. OBS, egen reflektion då jag gjorde det så länge innan jag till slut gav upp manuell bil för automat. Men har aldrig upplevt hinder i att endast ha automatkörkort. Så om du funderar och tvekar angående priset – börja med automat. Du kan alltid komplettera senare med manuellt.

      Manuell! Även om automat finns att hyra är de enligt min erfarenhet svårare att få tag i samt dyrare!
      Jag körde bara med körskola först (bodde i annan stad samt min pappa ville inte köra med mig) under en ganska lång utdragen period. Sen tog jag tag i det igen lite mer ”intensivt” under en vår och kunde köra privat två helger i rad, därefter bokade jag in uppkörning.
      När det gäller körskola är mitt tips att köpa en enstaka lektion först och se om du gillar läraren. Jag gillade inte min efter ett tag men då hade jag redan massa lektioner.. varje gång fick jag höra att jag var dålig och att jag gått bakåt i utvecklingen. Gick hem och grät varje gång. Fyfan alltså, var också student under den här tiden så varje lektion var ju mycket pengar. Jag bokade in uppkörningen utan körskolan och när jag berättade för min körlärare att jag tänkte ta körkortet under sommaren så skrattade hon mig rakt i ansiktet och sa att det skulle jag aldrig klara. En vecka senare hade jag klarat uppkörningen, så jääävla skönt att ringa körskolan och be att få tillbaka pengarna för den sista lektionen!!

        Manuell! Gasa, bromsa och styra kan alla. Man kör bil när man kör manuell!

      Ta manuell, så mycket växlar man ändå inte (om man inte kör runt i Stockholms innerstad dygnet runt) och du får köra vilken bil du vill egentligen. Vi har automat bil nu, men det är enbart för att mitt knä i vänster ben är dåligt och jag klarar inte av att sitta och växla osv i köer (bor i Stockholm).

      Jag tog enbart intensivkurs 2 veckor, kostade mig 9 000 kr och klarade både uppkörningen samt teorin på första försöket. 🙂

      Ta manuellt för guds skull

      Manuell så klart, det är inte ens svårt!
      Hälsningar från en som inte har körkort men kan växla efter att ha övningskört några gånger för över 10 år sedan. Herregud

      Manuell för guds skull! Om du ska ta körkort, ta det på riktigt. Stort lycka till! 🙂

        Vill tillägga att jag aldrig hade kört bil innan, och var heller inte uppvuxen i en familj som var bilburen. Jag tog manuell (såklart) och intensivkurs på tre veckor. Det var tufft men jag kämpade på. Jag klarade teorin och uppkörningen på första. Personligen tycker jag dessutom att det är kul att växla. Automat tar de som vill ta en genväg. Som sagt – ta körkortet på riktigt. Du kommer aldrig ångra dig!

    Någon mer som såg hanapees story angående Janni och michaela Delers podd där Hanapee problematiserade tjatsex och huruvida man är en tjej som har sex på första dejten eller ej?

      Japp! Otroligt märklig konversation, förstår att Hanna reagerade.

      Jaaaa! Åh önskar Camilla hade sett och skrivit om det. Hanapee gjorde ju en klockren analys av det som sades. Helt sjukt att dom liksom tyckte det var kul att killen tjatat sig till sex och sen skojar han att han kom efter 1sek när hon väl ger med sig och har sex med honom. Öh wtf? Inte kul alls ju

        Jaa och det lät så normaliserat? Och vad innebär det att vara en tjej som ligger med någon på första dejten, som att det är någonting man är! Hade också önskat ett inlägg kring det!

        Jaaa hade också önskat ett inlägg om det och mer uppmärksamhet kring hela diskussionen!

      Ja jag såg det. Så vidrigt och så sjukt att ingen reagerat innan… Lyssnar inte på deras podd men måste ju vara en hel del andra som gör det och bara konstigt att ingen reagerat. Synd att Camilla inte gjorde ett inlägg om det, då det borde fått mer uppmärksamhet.

      Jag! Höll med Hanna till 100%. Så märklig konversation? Dels att det skulle vara nåt fel att ligga på första dejten och dels ”han tjata o tjata o tjata o tjata” alltså wtf???? Om jag hade en dejt med en kille som ”tjata o tjata o tjata”
      om sex så hade det absolut inte blivit sex och absolut inte blivit en andra dejt, extremt ofräscht beteende alltså…

    Angående Younger. Team Josh eller Team Charles?

      Team ingen..
      Tror inte Liza blir lycklig med någon av dem

        Varför tror du inte det? Nu när du säger det så kanske det är så!

        Jag tror mer på Charles bara för jag har svårt att se att det fungerar med åldersskillnaden!

          Josh är fin rakt igenom och han gillar henne för den hon är.
          Men jag får känslan av att hon behöver någon mer ”mogen”

          Charles får jag en känsla av att det mer är passion en dröm jag ser inte riktigt vardagen där mellan dem.
          Sen känner ju inte Charles henne på riktigt egentligen.

          Så jag tror helt ärligt att hon behöver någon helt annan som är utan för hennes lilla bubbla hon byggt upp med fejk ålder osv

      Team Josh!!

      Charles!!

        Jag säger Charles för josh’s skull, Liza sårar honom hela tiden så mitt hjärta går sönder.. ? jag kan ta josh så kan hon ta c ?

    Någon mer här som lider av misofoni? Har ni några knep för att stå ut? Nån som testat kbt mot det med positiva erfarenheter? Så trött på detta nu, det förstör så mycket i min vardag och tar så oerhört mycket av min energi och mitt humör..

      Jag har samma problem. Tycker bara det blir värre och värre.

        Tycker nog också det, senaste tiden har det varit fruktansvärt. Så jävla jobbigt.

    Om ens mens inte kommer samma dag i månaden utan nånstans mellan 2-4 dagar tidigare än månaden innan, räknas det som oregelbunden mens? Ex september 2018 kom mensen den 3:e och sedan går den back några dagar för varje menstruation tills nu februari 2018 då den kommer den 14:e…

      Mensen kan variera med några dagar, den är ändå regelbunden. Dessutom kommer nog ingens exakt samma datum varje månad? Månader har ju olika många dagar tex

      Va? En normal cykel är ju 28 dagar, de flesta månader har fler dagar än så…

      Tracka den i en app så blir det lättare att se om den är oregelbunden eller normal.

      Har för mig att en menscykel som är längre än 35 dagar räknas som oregelbunden.?

      Det vanligaste är väl att ha en cykel på 28 dagar.

        Okej, jag antar då att min cykel är kortare än 28 dagar? Eller? För den kommer alltid 2-4 dagar tidig. Aldrig senare, väldigt sällan på samma datum utan bara på ett tidigare datum än den föregående månaden.

          Fast va? En månad är, undantaget februari, inte 28 dagar. Så om du har en 28 dagar cykel och mens den 15 januari har du nästa 12 februari.

          Vad jag vet är det bara en månad som har 28 dagar. Resten har 30 eller 31. Därav ska du aldrig gå efter datum för mens utan snarare dagar.

            Alla månader har 28 dagar

          Fast det blir tidigare iom att alla månader utom februari har fler dagar än 28 🙂

          (Visst blir det så? Blir visst mindfuckad sv att tänka på)

          Du får väl räkna. Från första dagen du har mens till nästa gång du får mens igen. Strunta i månadens dagar och datum.

          Är du på riktigt?

            Hahahah, ja tyvärr! De tjejer/kvinnor jag har i min direkta närhet har väldigt punktliga menstruationer och med det menar jag nästan alltid på samma datum eller åtminstone samma tid på månaden (alltid i början, respektive mitten på månaden). Plötsligt igår tänkte jag att något måste vara fel på mig eftersom jag var den enda med detta mönster i min familj och logiken lämnades på efterkälken lool. Har annars aldrig brytt mig om menscykler. Nu på morgonen efter en god natts sömn tänker jag klart men igår ignorerade min hjärna enkla och självklara fakta för att istället försöka hitta stöd för att något måste vara fel på mig. Jag ska skärpa mig ?

    Jag lider av ångest och social fobi och jag klarar inte av sociala tillställningar eller situationer där det är många människor jag inte känner mig trygg med. Det värsta jag vet är att äta ute och det gör jag aldrig men om mindre än två veckor ska jag äta lunch med en potentiell arbetsgivare (känner honom dock litegrann) men jag vet inte hur jag ska klara det och jag får panik bara jag tänker på det. Har ni några råd till mig?

      Kognitiv beteendeterapi (KBT), rekommenderar det varmt! Det hjälpte mig att bli av min social fobi och ångest.

        Jag ska göra det men nu har jag mindre än två veckor på mig så behöver något tips som kan försöka hjälpa mig innan dess.

          Träna/öva på utelunch med någon du känner dig trygg med innan, tänk ut vad det värsta som kan hända är och hur du skulle kunna hantera det,ha konkreta samtalsämnen du kan ta upp om det blir jobbig tystnad, visualisera hur det ska gå till, gå dit en gång utan honom för att lära känna stället. Gör allt för att hjärnan inte ska tro att det är så otäckt som dina diagnoser vill få den att tro typ. Dina tankar påverkar dina känslor och senare handla, försök fokusera på snälla/positiva tankar och avbryt tankebanor så fort du märker att de spinner i väg i negativ riktning.

          Jag tycker även det hjälper att erkänna sig nervös, som att avväpna situationen och folk brukar småskratta igenkännande, vet dock inte hur bra det är vid arbetsintervju.

          Utsätta sig ör verkligen bra mot social ångest/fobi osv. Lycka till, det kommer gå bra ❤️

            Tusen tack för allt ska verkligen göra det ❤

        Ja håller med! Ge terapi ett försök, har inte samma problematik men terapi blev min räddning <3

      Tycker du ska ta det på allvar och på sikt söka dig till sjukvården eller privata samtal för att komma vidare med hur din vardag kan bli mindre begränsad på olika sätt ❤️.

      Vad är det som känns mest jobbigt, är det att prestera under lunchen? Eller utemiljön?

      Om du vet vart ni ska gå kanske träna genom att gå dit i veckan och ta en kaffe eller något och bara sitta där med en tidning i 15 min när det är mindre folk än lunchtid?

      Lovar att alla på hela stället när lunchen väl är kommer vara helt fokuserade på sina egna problem och inte har minsta tanke på att utvärdera dig eller vad du gör ❤️.

        Sjukvården har jag sökt mig till men ingen tar mig på allvar. Jag har bytt mellan tre vårdcentraler men ingen bryr sig. Jag äter Xanor som min gynekolog har gett mig på grund av depression som jag har en liten bit varje dag men får ljuga för läkaren för ingen vill tro mig och senast jag var där började jag gråta men då sade läkaren enbart: jaja vi har inte tid nu får ta vid nästa besök.

        Det är själva stela miljön som gör det för jag blir väldigt nervös och illamående för känner att situationen blir spänd och krystad. Det är en form av panikångest som bildas och då känns det som jag ska börja kräkas och hur skulle det se ut? Det är så pinsamt.

          Låter helt förfärligt ?. Mina samlade erfarenheter är att om man är vad ska man säga? ”Välfungerande i övrigt”, dvs inte befinner sig i någon typ av utanförskap så är det svårt att bli tagen på allvar. Generellt har vården svårt att ta människor seriöst om de inte är på någon sorts absolut botten. Psykisk ohälsa kan ju se så otroligt olika ut och finns i alla samhällsklasser så den inställningen är livsfarlig. Jag var för tio år sen ”lyckad på pappret” men mådde allt annat än bra för det. Försök få in en fot på psykiatrin så att du får en läkare att prata med som faktiskt jobbar heltid med just psyke? De på vårdcentralen är inte specialister, och om hjälpen du fick känns som att du inte blev tagen på allvar så är det ett kvitto på att de inte kan hjälpa dig vidare.

          Oavsett, skulle propsa på att det begränsar din vardag och att du testat 3 olika och inte känner dig hjälpt. Man kan ha GAD, PTSD eller återkommande depressioner – sånt tar tid att komma till rätta med, men alltså det går verkligen med rätt insatser. Nöj dig inte med den ”hjälp” du fått, finns betydligt bättre där ute ❤️. Psykiatrin kan ta någon månad innan du blir kallad, så sätt den bollen i rullning så fort orken finns.

          Försök ta ett par dagar och fundera på vad det är med just den lite stelare miljön som framkallar obehag? Du är inte pinsam! Man kan må fysiskt illa av psykiskt obehag, är inte något konstigt i sig. Alltså du har ju all rätt att vistas i de miljöerna lika mycket som någon annan på dina villkor, testa att välja ut stela miljöer att träna på? Kanske i sällskap med en vän eller så redan i helgen? Går att slinka in på rätt många hotell tex och bara ta en kaffe och få lite träning.

          Ge inte upp att få rätt vård! Vet exakt hur ensamt det är att behöva kämpa för den i ett läge där man inte riktigt orkar det ❤️

            Du är så fin – verkligen tusen tack ❤ jag ska göra allt det här och försöka så gott jag kan och inte ge upp om hjälp jag lovar. Har en privat psykiatriker i mobilen jag ska ringa till när jag har råd. Alla kramar i världen du är bäst ❤

              Tack själv för fint svar ❤️. Vad bra att du redan har en kontakt! Toppen ju. Tror du kommer fixa lunchen galant ?✨.

    Fler här som råkat ha två tamponger inne samtidigt? ? Upptäckte det imorse och fick smått panik, ALDRIG hänt tidigare. Tyckte det kändes lite konstigt/trögt att föra in tampongen igår kväll men tänkte inte mer på det då det ibland inte går lika ”lätt”. Bör man vara orolig om en tampong suttit inne i kanske…18 timmar?

    //Trött småbarnsmorsa

      Efter min andra unge föddes hände det typ varje månad. ? Blev som tur var gravid igen när hon var tio månader så har inte hunnit glömma fler tamponger i och när mensen återkommer nu blir det menskopp. ?

      Hade en inne två veckor ? ut kom en illaluktande sörja

      Ja, du kan få toxic shock syndrome. Tamponger ska inte sitta inne för länge, det kan i värsta fall bli direkt livsfarligt.

    Om en månad flyttar vi från vårat lilla hus med två sovrum och ett litet vardagsrum till ett hus med fyra sovrum (varav ett har en WIC!) och två vardagsrum. Är så exalterad att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av mig själv. ? Var bara det jag ville säga. Asfgfaahdadasfg

    Pormaskar! HUR blir man av med dem? Ge mig era bästa tips, allt från hemmaknep och produkter till ställen man kan gå till (gärna i området kring Norrköping/Linköping). Tack på förhand!

      Hjälp här med!! Använder salicylsyra, niacimide + zink, aha peeling, retinol, c-vitamin – men inget tar på de jäkla pormaskarna !!

    Vi har imorgon barnfritt första gången på länge och skall bara vara hemma och äta o titta film ? väntar så ivrigt på det!! Få sova en hel natt! Någon som sitter på ett bra filmtips för småbarnsföräldrar som inte sett film på länge, mannen gillar action/sci-fi/ thriller och jag gillar kärleksfilmer ?

      Sett Passengers? Den har lite av varje sci-fi/romantik, och viktigast av allt: Chris Pratt, så jäkla snygg ??

      Manifest är en bra serie. Min kille gillar mer scifi och övernaturligt medan jag gillar drama. Den har vi båda gillat. Även the dark kan jag starkt rekommendera.

      Äsch, ser nu att du ville ha filmer och dessa är serier men jag postar ändå. Ni kanske vill se någon bra serie någon gång ocks?

    Kom hem från bio och såg Aquaman! SÅÅ nöjd över filmen! Älskar den

      Vad såg du på bion då?

    Jag behöver en tios om en bra mascara och här inne verkar det hänga många sminkintresserade. Jag köpte precis Idun minerals magna, den blir jättebra när jag tar på men kladdar under dagen så att jag hela tiden måste kolla att jag inte är svart under ögonen. Jag behöver någon som sitter bättre men helst inte vattenfast.

      Clinique har en eller två mascaror som är vattenfasta men går bort med varmvatten. De har aldrig kladdat på mig och går att tvätta bort enkelt med varmt vatten. Toppen!

        Tack!

      IsaDora Stretch Lash!

      Har du nån form av kräm (ansiktskräm, ögonkräm) under ögonen? Hade samma problem tills jag slutade med det. Har bara kräm runt ögonen på natten numera.

        Ja det har jag men jag måste ha det annars torkar min hud ut fullständigt pga eksem. Men jag har puder på också. Jag kanske skall prova någon annan kräm eller vänta längre med att ta på mascara. Tack

      Better than sex från Benefit, finns i en mindre storlek på Sephora (om du vill testa för en billigare peng). Bästa. Mascaran. Någonsin. ?

        Better than sex är från Too Faced. Men håller med- grymt bra mascara!

          Haha oj, blandar alltid ihop dem… tack för förtydligandet!

        Jaa den är grym för mina rinniga ögon

      Lash Hero Fibre Extension Mascara från Body Shop!

      Miss manga och diorhsow! Ang kladd under ögonen, även de bästa av mascaror kladdar om du har något under ögonen som du ingen ”set” med puder. Vill du vara osminkad är det vikrigt att du kör genomskinligt puder under ögonen då det hindrar att kladd fäster. Eller concealer+puder för att ”set”

    omg så fint Ebba sjunger!! ??
    http://Www.caloveline.com

      Ebba?

        Busch Thor (som var med på Skavlan) förmodligen ?

    Ger du blod? Varför? Varför inte?

    Jag gör det, det kändes som ett naturligt steg att ta som 18-åring då min pappa var blodgivare under min uppväxt. Jag fick hänga med honom när han gav blod så konceptet var bekant för mig. En familjemedlem till mig var väldigt nära att dö i somras och hen fick en massa blod under sina operationer. Jag är så tacksam för alla blodgivare som hjälpte till att rädda hen!

    Det är akut blodbrist i min blodgrupp i Stockholm, det känns extra bra att få gå och ge blod på nästa vecka.

    Jag vill uppmuntra alla som kan att ge blod. Vi behövs!

      Jag vill lämna blod men kan inte på grund av olika sjukdomar. Så stolt över alla som är blodgivare!

      Jag gör det inte. Är sjukt rädd för nålar och i princip allt som har med sjukvården att göra…

      Jag var där och lämnade ”provblod” och registrerade mig osv. Tycker dock nålar/sprutor/allt med sjukhusmiljö är obehagligt och tyckte bara den lilla stunden att ge ett provrör med blod var jobbig. :/ Trodde inte jag skulle reagera så. Känner lite obehag för att gå tillbaka så har inte gjort det och känner mig lite dålig. Nu har jag iofs varit utomlands och kommer inte kunna lämna blod på ett tag för det, men men.

      Jag ger blod, också gjort sen jag var 18, att anmäla mig som blodgivare var typ det första jag gjorde när jag blev myndig faktiskt. Det är verkligen en magisk känsla att känna att man gör skillnad på riktigt. Det är ju så himla viktigt då blod inte kan framställas på konstgjord väg. Så alla ni som kan, ge blod! ❤

        ”att anmäla mig som blodgivare var typ det första jag gjorde när jag blev myndig faktiskt.”

        Jag med! Alla andra väntade på sin 18-årsdag för att kunna gå på krog, jag väntade på det för att kunna ge blod. (Dricker inte alkohol, så att…).

          Haha, ja, så var det för mig också, krogen lockade inte, varken då eller senare. 20 år som blodgivare i år, det blir några liter ❤?

      Tack för att du lämnar blod ❤️❤️ Min mamma gick bort i leukemi och behövde många påsar blod under sin sjukdom, så tacksam över alla som lämnar blod! ❤️❤️

      Gjorde förr men pga migrän som bryter ut varje gång jag lämnar blod eller plasma så har jag fått pausa…

      Jag gjorde precis idag en intresseanmälan för att ge blod.

        Heja dig!

    Har någon annan reagerat på att när det kommer upp artiklar om BB på aftonbladet/expressen ser hennes hy HELT annorlunda ut än på hennes egna bilder? Inget fel på de men hon måste ju redigera bilderna helt brutalt!? Känns ju väldigt missvisande när man äger ett beautyföretag….Ex här hittar man en bild: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/7l8W04/foljarna-rasar-efter-blondinbellas-semesterbild

      Ja hon redigerar brutlat, både smalare i ansiktet och blurr babbyface. Heja osäkerhet!

    Behöver verkligen vänner… de flesta jag har haft har barn nu. Känner mig bara ivägen och självklart förstår jag att deras liv är helt annorlunda nu. Någon som testat GoFrendly appen?

      Ja!! Fått två fina vänner varav en är jättenära numer! Älskar den appen 🙂

      Ja och appen suger ärligt talat. Inte för att jag inte hittat någon där (träffat några där), utan mer för hur appen fungerar.

    Förra veckan skrev jag om att jag hade en dröm om en gammal dejt och hur härlig känsla jag fick. Idag tog jag mod till mig och skrev till honom! ?det har gått snart tre år, hoppas jag får något svar…haha.

      Du fick svar av mig, om du är den jag tror. Jag skrev: ”Hör av dig till honom! ?” Eller någonting liknande. Vad BRA att du gjorde det och jag ska hålla tummarna för dig!!

        Tack!! Ja jag kommer ihåg dig ☺️?

          Vad bra! ?? Tack för din vänlighet!! Jag hoppas att du får en fin helg!

          Försök att våga höra av dig igen till honom eftersom han inte har hört av sig tillbaka. Gå inte och vänta på det, försök att gör dig själv lycklig! Han kanske hade det för intensivt då, eller är lite blyg eller något.

          Om det inte blir något med honom, så försök aktivt att hitta någon om du känner att det är det du behöver och vill. Ibland är det singel man vill vara, men om du går och längtar efter någon att tycka om och bli omtyckt av så ta tag i det❣️

          Vad bra! ?? Tack för din vänlighet!! Jag hoppas att du får en fin helg!

          Försök att våga höra av dig igen till honom eftersom han inte har hört av sig tillbaka. Gå inte och vänta på det, försök att göra dig själv lycklig! Han kanske hade det för intensivt då, eller är lite blyg eller något.

          Om det inte blir något med honom, så försök aktivt att hitta någon, om du känner att det är det du behöver och vill.

          Ibland är det singel man vill vara, men om du går och längtar efter någon att tycka om och bli omtyckt av så ta tag i det❣️

            Förlåt, det såg ut som om texten inte kom med först.

      Åh! Är i typ samma situation men så feg. Vad skrev du? Behöver inspiration haha. Grymt gjort anyway, hoppas på det bästa?

        Det viktiga är nog inte vad du skriver, utan att du skriver. De flesta blir glada för positiv uppmärksamhet och det är bättre att du försöker få iväg några rader, än inga alls❣️

        Men jag skulle vara rak; t.ex skriva att:

        ”Nu har jag tänkt på dig varje dag sedan vi sågs senaste gången. Jag kan bara inte sluta tänka på dig! Har du tid att träffas någon dag?”

        Jag ska hålla tummarna för dig också. Det viktiga är att ta tag i det! ?

          Känns inte som att han skulle bli glad dock, tänker att om han skulle bli det kan väl han höra av sig. Eller så är han lika feg som jag. Eller gått vidare, vilket jag kanske också borde gjort men det är så himla sant att jag inte slutat tänka på honom sen dess. Kanske bara borde ta tjuren vid hornen.

          Men tack! Ska nog våga, samla lite mod först bara???

            Hej igen!

            Ja, samla lite mod och så försöker du igen! <3

              Eller inte igen. Jag skrev fel, men försök verkligen! Jag skulle absolut ha gjort det om jag vore du!

    30 år gammal har jag fått min första fasta anställning idag, efter 2 år som timvikarie på arbetsplatsen. Känns verkligen helt surrealistiskt. Har plötsligt rätt till semester??? Alltså. Fan, vad häftigt.

      Grattis till dig!!!! Vad härligt 🙂 Minns den känslan när det hände mig för ett tag seb och är fortfarande tacksam över den trygghet en fast anställning ger.

      Grattis! ?

    Tips på bra solskydd för ansiktet? Vill helst inte ha en som blir glansig och fet etc. Tänkte börja med retinol nämligen. Någon bra dagcreme med solskydd i sig? Vad använder ni? ?

    Är i vecka 37 och har på en och en halv vecka blivit extremt svullen i händer och fötter. Var nyss in till förlossningen och allt vara som det skulle. Utom lite förhöjt blodtryck. Har nån nå tips om hur man får minskat på svullnaden? Gör ont att leva just nu..

      Stödstrumpor och sova med fötterna högt? 🙁
      Hoppas bebis kommer lite tidigt så du slipper det snabbare!!

        *bebisen

          Ja nu skyndar sig bebisEN nog ut för att rätta mig ☺️

    Jag och min kille har försökt få barn sedan juli 2018, gick innan dess på p-piller i typ 12 år. Är livrädd att något är fel eftersom det fortfarande inte blivit någon bebis. När man frenetiskt googlat om man är normal eller ej så läser man bara om de som blivit gravida på 1a/2a försöket eller de som försökt 3 år och tillslut blivit gravida med hjälp av IVF. Är det någon som kan stilla min ångest och som försökte i flera månader men som det inte var några fel på alls?

      Ja, vi försökte i 10 mån, hade 2 missfall under drn tiden, jag höll på att gå under. Sen – vips, gravid, en fantastisk graviditet utsn problem och en frisk bebis kom ut tillslut. Håll ut ❤ veckorna är aldrig då långa som nör man försöker bli gravid eller de första veckornas i graviditeten.

        Tack❤️ Och grattis till er!

      Jag tror genomsnittet ligger på 7 mån. Under 1 år ses som helt normalt. Lycka till! ❤️

      En läkare på Kvinnokliniken sa att det är så mycket som ska klaffa för att det ska lyckas bli en bebis. Att det ofta är tålamod som behövs, för till slut så fungerar det oftast och att hen önskade att fler visste om att många har en lite längre väg att gå innan det blir ett barn till slut.

      Att många får ett till flera missfall först, framförallt innan vecka 12 men att det viktigaste är våga tro på att det till slut ska fungera.

      M.a.o att man inte ger upp.

      Och mitt eget tips är: om det går att flytta fokus en stund (jag vet hur svårt det är!) och framförallt att slappna av om det bara är möjligt, så kan ni vinna mycket på det.

      Jag önskar jag kunde ge dig ett stort hopp. Det är så lätt att misströsta, men till slut så går det förhoppningsvis vägen. ?

      Hej Hannah, jag vet inte om du har läst något om det men jag har hört att det kan ta upp till 6 månader innan kroppen är fullt fertil efter hormonella preventivmedel. Vissa blir ju gravida bara de missar ett piller men ibland tar det längre tid för kroppen att ställa om. På 1177s hemsida kan du se vad som gäller rörande fertilitetsutredning. Efter att ha försökt under en viss period kan man få hjälp.

      Lycka till!

      Det tog 1 år efter att jag slutade med p-piller innan jag kunde bli gravid. Flera av mina vänner har haft likadant. Som om ämnet skulle vara kvar i kroppen även fast man slutat med dem. Kan de vara något sånt?

    Jag ruvar på en blastocyst som sattes in i onsdags! Hoppas den tar sig ☀️

    Det finns inte någon som har en lägenhet ledig? Är i stort behov av en till mig och min son då vi inte kan bo kvar hemma.

    Har börjat bli så jävla påverkad av sociala medier. Har avföljt alla ”normsnygga” influencers och kändisar för att jag inte klarar av att se dem, men blir lika påverkad av att mina vänner är så jävla snygga och smala medan jag bara är… bleh.

    Har gått upp en del i vikt senaste åren pga gick från ätstörd och deprimerad till icke-ätstörd (ish) och icke-deprimerad och har numera inget problem med mat. Har dock problem med att få höra på omvägar att folk påpekat att jag gått upp i vikt och att jag fått för mig att jag aldrig kommer hitta en kille som vill ha mig för att jag inte är pinnsmal längre för att jag hela tiden hör och ser att tjocka (är inte ens ”tjock”) inte är värd någonting. Har även fått anonyma kommentarer om min kropp som satt sig i skallen. Jag har så mycket komplex över min dubbelhaka och mina lår och min mage och fan allt, och jag har verkligen ansträngt mig för att tappa vikt för jag pallar inte må ständigt dåligt och alltid vara medveten om min kropp men det händer inget.

    Och sociala medier triggar mig som fan. Mitt självhat och min skadade hjärna. Hur gör man ens för att hantera detta? Kan man hantera det utan att behöva ta bort alla sociala medier? Trodde jag skulle ha min shit together vid 26 men är osäkrare än någonsin.

      Känner med dig, och har tyvärr inget svar på att ta sig ur det.

      Vägde 45 kg (till 165 cm) för ett år sen och när nu uppe i 58 kg och mår inte alls bra. Men är samtidigt deprimerad och icke-ätstörd längre precis som du säger du är och har så svårt att försöka landa i en hälsosam vikt.

      Har precis kommit igång med att hoppa måltider men på de timmarna som jag äter har jag så svårt att äta hälsosamt/nyttigt och kränger mest bakelser, choklad, godis, vin etc.

      Blir liksom en ond spiral och nu känner jag mest bara att jag vill spola tillbaks tiden då jag åtminstone var säker i min kropp.

        Fast ..165 cm och väga 58 är inte övervikt!
        Det är en normalvikt Att vara 165 cm och väga 45 är undervikt!!

          Onödig kommentar. Låt säga att hen hade vart ätstörd. Då hade hen kunnat få panik av att du påpekar att hen väger normalt och inte för lite.

          Påpeka inte någons vikt. Vare sig den är för liten eller för hög. Du vet inte hur det landar. Tänk påpeka aldrig att en kvinna är gravid. Aldrig.

      Följ: bodyposipanda, ladydhamer, alexandraridmos osv osv. Du fattar vad för konton du ska följa. Jag mår as bra nu och skiter fullständigt i hur jag ser ut eller vad folk tycker om mig! Så länge mina kläder sitter bra och jag MÅR bra! Jobba på din självkänsla mer❤ och glöm inte att kärleken har inget ansikte, ingen kroppsform eller speciell siffra på vågen❤

      <3

      Bleh, först vill jag skriva att jag är ledsen för din skull (och Anonym 22:49)❣️

      Först och främst så är en del så obetänksamma och ibland är en del rent elaka. Det där är inte okej att folk säger.

      De anonyma kommentarerna är förstås svåra att komma åt, men om du vet vilka som har sagt så negativt om dig på omvägar så försök om du orkar att säga ifrån. Ordentligt! Jag önskar jag kunde göra det åt dig.

      För de har ingenting med din vikt att göra!

      Försök att ta kontroll över situationen och över dina tankar om det. Det som oftast behövs för att man ska vända en situation som känns svår för en, är att inse att du inte kan påverka dem, bara dig själv.

      Så stärk upp dig själv så gott det går och när du tänker besvikna tankar om din kropp så säg ifrån till dig själv. Låter konstigt, men är viktigt. Om du tycker att spegeln är jobbig, försök att byta ut den till en liten istället för en stor spegel.

      De flesta vänder det så att de börjar träna fysiskt först (ev. mer om du redan tränar). Då släpper ofta tankarna på mat och kroppen ”ber” om nyttigare mat. Försök även att äta mer jämt över dagen så att du håller blodsockernivån jämn.

      Och försök att inte bli ledsen på dig själv när du äter något som du hade önskat att du hade kunnat stå emot frestelsen för.

      Det viktiga är att försöka stänga av alla negativa tankar som det bara går och tänka att att du ska försöka stärka upp dig själv till kropp och själ. Det är då det blir hållbart i längden och försök att hitta sätt att tycka om dig själv så som det är idag.

      T.ex genom att köpa kläder som du trivs bättre i och genom att jobba på självkänslan. Var rädd om dig i detta. Försök sträva efter en god hälsa, ett välmående och efter att bli lycklig. Du är värd att få må bra…

      … och ingen har rätt att definiera dig efter din vikt. Låt dem inte lyckas påverka dig negativt!

    Hur tänker ni på boendeyta? Läste en artikel för ett tag sedan om att vi i Sverige har störst (och dyraste) boenden i världen. Hur har ni valt storlek?

    Jag köpte en etta (40 m2) för att inte få för stora lån eller behöva köpa för mycket grejer. Är minimalism både pga gillar looken och vill inte bidra till konsumtionshetsen.

      Är man själv finns väll ingen anledning att bo större. Jag bor i en 2.a med 5 katter som också har tillgång till vacker natur runt knuten. Hade jag varit själv hade jag bott i en etta, är less prykar med och har plastbantat bort allt.

        Glömde skiva 54 kvm bra planerad liten två.

        Inte valt, hyresrätt. Men bor i en 2a på 65m2. Känns nästan litet ibland..

          Oj tryckte på svara under fel anonym

      Kan vara skönt med en tvåa iaf, bor i en trea nu. Men det är nästan omöjligt att få tag på något att hyra när man inte ska vara kvar med gamla hyresvärden. Har inte råd att köpa någon lägenhet.
      Någon som har något tips för att lättare få en lägenhet? Står bostadslös om två månader… även om vi alltid kommer ha tak över huvudet så har vi snart inget eget ?

        Jag fick ingen hyres i min stad så fick köpa. Fanns inget annat att välja på… därav en av anledningarna till att det blev en etta.

        Prova ringa runt till alla privata hyresvärdar. Enda tipset jag har. Hoppas det löser sig. Jobbigt att inte ha boende under kontroll.

      125 kvadrat till mig och min katt. Köpte huset mest för att få ha en egen trädgård, kanske är lite stort för en person, men jag trivs (och katten trivs nog ännu bättre eftersom hon bara är inomhus!) och vi tänker bo kvar.

        Glömde säga att det är en liten stad så lånen är verkligen inte höga. Sålde min etta i en större stad och det betalade över halva huset.

      Bor på 35 kvm minitvåa två pers! Har råd att bo större men känner typ inget behov av det just nu, får plats med allt som behövs och vill inte köpa större bara för att. Jag tycker själv jag har mkt grejer, men vi kanske bara har bra förvaring. Undrar ibland vad fan folk har i alla sina skåp o grdeober?!

      När vi precis flytta ut var de viktigt för mig att ha ett sovrum med dörr. Haha men när man bor två stycken måste man kunna stänga in sig och få lite space ^^ Så ettor gick bort. Nu när vi har ett barn så är de 3or som gäller, får vi ett barn till flyttar vi till en 4a. Har vuxit upp med eget rum så vill inte att barnen ska behöva dela, jag och min syrra gjorde det under en period och de va inte kul =P

      Har inte valt så himla mycket utan har fått tagit det som jag har kunnat få. Bor på 40 kvadrat och tycker att det känns lagom för en person och en katt. Hade dock önskat att ha ett sovrum så man slipper sova i vardagsrummet.

      Jag och min kille bodde i en etta i 9 år (35 kvm). När vi fick barn flyttade vi till en tvåa (55 kvm) och nu när vi har 3 barn så bor vi i en 4,5:a (100 kvm). Vi tycker det har varit lagom, men lite mer space hade ju inte skadat, varken då eller nu. Är dock ekonomiskt bra att bo mindre, så still worth it 🙂

      Valt och valt… fick en hyresrätt och den var på 47kvadrat jag trivs bra och känner att det vore alltför lyxigt att flytta själv till större 😉 men ett litet hus hade ju inte varit fel

    Är det nån som vet att Steffi/Stephanie Radionova har blivit kulturprofil? Hon har skrivit en pjäs (och ser helt förändrad ut!)

    http://pirogpapa.se/uppsattningar/forestallningen.html

    Bästa solkrämen för ansiktet som INTE täpper till porerna och ger finnar. Har ni något tips? ?

      Solkrämerna från Dahl har funkat jättebra för mig som jättelätt får porer och finnar 🙂

    Hur vet man att man fortfarande är kär?
    Har varit ihop med min sambo i 10 år och vi har hus och hundar ihop. Har försökt skaffa barn en längre tid och har sedan 5 månader tillbaka fått hjälp som ännu inte har gett något resultat. Grejen är att jag har typ börjat tvivla? Är jag ens kär i honom längre? Jag är inte så värst sugen på sex och när han nu varit borta i veckorna och jobbat så har jag inte ens saknat honom.
    Har precis läst ut hela after serien av Anna Todd på 2 veckor och blir galen av tanken på kärleken som beskrivs i den boken. Är sån kärlek ens på riktigt? För i såna fall har jag aldrig någonsin varit med om eller ens varit i närheten av sån kärlek. Och det känns ju skithemskt, jag är bara 24 men jag vet ju att om jag skaffar barn med honom nu kommer jag aldrig lämna honom. Men samtidigt går jag sönder av bara tanken på att inte leva ihop med honom.

      Nej, man är inte kär i någon hela livet. Men man kan älska någon hela livet. Sexlust och längtan går upp och ner under hela livet. Det vore ju dumt om du lämnade ett långt och bra förhållande bara för att du tillfälligt vacklar lite. Du börjar bara få lite kalla fötter skulle jag tro.

      Jag tror att hjärnan/ tankarna spelar oss ett spratt ibland vid alltför långa tider av motgångar och för de flesta brukar det då bli partnern som får ta det.

      Så försök att göra annat, gör saker på ett nytt sätt. Hjälp tankarna att hitta nya vägar. Jag tror oerhört många fler hade hållt fast vid sina partners om de hade kommit ihåg att efter regn kommer sol.

      Men om det sedan fortsätter att kännas fel kanske du kan prata med någon om det. Kanske redan nu dessutom?

      Försök även att komma ihåg att motionera och hitta tid för avslappning för även sådant kan göra att man hittar tillbaka till varandra.

    Skulle behöva lite åsikter.
    Har två kompisar som vi kan kalla A och B för enkelhetensskull. A och B umgås inte själva men då vi ingår i samma kompisgäng ses de i samma sammanhäng och de har alltid alltid schyssta gentemot varandra och pratat på fester och middagar. Det tog för några veckor sedan slut mellan A och hennes kille då det kom fram att han inte haft känslor för henne senaste halvåret (de har varit ihop i ca 2 år) A tog det hårt då hon trodde han var the one, men hon lyckas dock ändå gå vidare hyffsat fort (enligt henne själv). I samband med uppbrottet börjar B och A:s dåvarande kille, nu ex prata över fb i princip dygnet runt då de funnit varandra som ”kompisar” på en fest. Stämningen blir snabbt flörtig och det är tydligt att A:s ex är intresserad av B som inte direkt håller tillbaka själv. Nu tre veckor efter uppbrottet har han och B gått på dejter och legat vilket A fått reda på i omgångar. Som sagt är A och B inte vänner som umgås privat men ingår i samma kretsar och därför stöter på varandra konstant. Många anser såklart att det är fult av B att få ihop det med A:s ex speciellt så kort inpå, endast tre veckor efter det tagit slut medan B menar att hon bara fått så starka känslor och inte kan motstå honom. Är svårt då jag tycker inte tycker det är så ”girl code” men kan inte direkt lägga mig i min kompis kärleksliv på det sättet, och visst känslor är känslor. Men samtidigt känner jag för A som blivit på ett sätt sviken av båda dem även om hon och B inte är tighta vänner. Känns som att jag står mellan två kompisars dilemman och perspektiv. Är det fel att vara neutral och inte lägga sig i?

      Ser nu att det är massa fel i texten, orkade inte riktigt korrekturläsa och skyller på min dyslexi 🙂

      Det är inte fel om de inte ber om det.

      Om däremot t.ex A ber om sympati och om att få prata av sig så skulle jag gärna låta A göra det, om jag vore du. Det är bara medmänskligt.

      Du kan däremot vara neutral i dina svar på de frågor hon ev. ställer om det känns bäst för dig.

    Vi ska vara i sthlm i helgen med vår 5,5-åring. Vad för kul kan vi hitta på? Naturhistoriska är givet, och Tom Tits verkar intressant. Hen gillar rymden, dinosaurier, minecraft, lego och djur. Tycker kroppen och allt mikroskopiskt är intressant. Film är ju också skoj såklart. Inte jättepysslig men gillar att rita.

      Cosmonova!

      Tekniska muséet!!

    Ska till göteborg en helg i mars. Var ska man gå och äta? Vill ha tips på goda lunchbufféer och prisvärda restauranger för kvällen.

      Någon särskild mat du önskar? Eller område i stan?

    Kom precis hem från min första hypnos. Jag läser till hypnosterapeut. Det var helt fantastiskt. Har ni någon gång blivit hjälpt av hypnos?

      Jag har gått på hypnos 12 ggr men det hjälpte inte det minsta mot min sociala ångest och då är jag ändå rätt öppensinnad och trodde att det skulle bli bättre :/

        Men blev du hypnotiserad? Eller var du inte Du borde fått pengarna tillbaka

          Jo jag blev hypnotiserad

    När ni började plugga var ni 100% säkra på programmet ni valt? Har planerat att söka till juristlinjen till nästa vår (tar studenten i sommar) men är typ 70% säker på att det är det jag vill gå. Juridik är den linjen som känns absolut mest rätt och är även ett av mina intressen men är fortfarande inte 100% säker. Ligger verkligen på gränsen betygsmässigt så är osäker på om jag nu inte kommer in verkligen borde plugga upp betygen innan jag ens är 100 på att det är rätt linje? Hur tänker man omkring det egentligen?

      Avvakta med plugg överhuvudtaget. Jobba, tjäna pengar, res (ta tåget är bäst att skriva) , skaffa nya erfarenheter så kommer tillslut alla bitar falla på plats.

        förstår vad du menar men då jag vet att jag vill plugga vidare känns det bara stressigt att gå runt och vänta på att jag ska börja, dessutom när de utbildningar jag vill gå är hyffsat långa 🙁

          Jag läste till jurist och hade ungefär samma känsla som du innan jag började – jag tycker du ska försöka komma in och sen känna efter! Det är en väldigt bra och bred utbildning och det är alltid svårt att vara 100% säker på något man ännu inte testat ? Lycka till!

      Jag var 99% säker när jag började min utbildning. Men många som började samtidigt som mig hoppade av då det inte var vad de förväntade sig, ännu fler hoppade av efter första vfu:n. Men om du kommer in och det inte känns bra är det ju bara hoppa av, du lär märka rätt fort om du gillar det eller inte. Angående betygen, nu vet jag inte vad juristlinjen har för intagning men jag gjorde högskoleprovet och kom in tack vare den på min utbildning. Så kanske värt att göra?

      Det går ju att lösa fristående kurser som sedan går att plocka in i en examen.

        *läsa

        Det går inte för juristprogrammet/juristexamen.

      Nej. Ett år in är jag fortfarande osäker och funderar på att söka annat.

      Jag var osäker när jag tog studenten. Jobbade ett år och lagom till ansökningarna öppnade hade det klarnat för mig och jag vad 100% säker. Ett år utan tankar på framtiden och utan krav på sig gjorde gott! Ett år är bara ett år, men räcker gott och väl för att få klarhet i vad man vill och att ladda upp inför ytterligare år i skolbänken – särskilt om du ska gå längre utbildning!

    HORMONELL ACNE! Vad göra? Har prövat antiobiotika, acnekliniken, the ordinary, ta ut kopparspiral, undvika gluten, socker, mejeri, baljväxter, tillsatser och obra kött. Inget hjälper. Nåt tips?

    Jag känner mig pissigt lack just nu, jag jobbar som lärare och utbildar mig samtidigt, när min chef anställde mig så sa hon ”du kan max få 110kr i timmen för du är outbildad”
    Seeeeen nu 6 månader senare får jag veta att min manliga kollega som även han är outbildad och håller inte ens på att utbilda sig får 117kr i timmen, ja ni tänker säkert va fan de är bara 7kr hit och dit.
    Men under hösten har ja inte fått betalt för alla timmar ja jobba för de har inte haft råd, men han har fått för varenda timme de lagt på honom.
    Får man bli förbannad eller?! Vill bara kräva samma timlön, känns inte okej nånstans, ja håller iaf på att utbilda mig till lärare.
    Känns rätt pissigt, tack för mig!

      Kräv samma lön eller sök till annat. Är absolut inte okej att du inte får betalt för alla timmar. Dra in facket för det är inte okej på något sätt.

      Det är så lätt hänt att vi i det verkliga livet sedan ändå tar den där lönen. Det finns så många människor som kommer undan med ett mindre bra beteende just för att det tar sådan kraft att orka säga till.

      Så om du orkar: stå på dig!

      Jag har fått betydligt högre timlön som lärarvikarie (med erfarenhet, under utbildning) både i privat vikariepool och kommunal och både som ”fast vikarie” och tim. Så mitt tips – om chefen inte lyssnar och du är beredd att testa en ny arbetsplats – är att söka dig vidare!

      Är ni lika gamla och har ni jobbat lika länge? Hade ni samma ingångslön?

        Nej han gick in på 117kr och jag 110kr
        Han har ingen erfarenhet av att arbeta inom skolan, ja har gjort de i 4 år PLUS att ja redan va på den arbetsplatsen förra våren o jobba, men då som timvikarie så ja har varit me på den arbetsplatsen längre också

    Bellas fans rasar *skrattgubbe med tårar* äntligen läser folk mellan raderna

    För några dagar sedan kommenterade jag något inlägg här på BB. Efter några minuter var det en person (en s.k. språkpolis) som hade kommenterat och gjort sig lustig över min särskrivning. Personens kommentar hade fått över 100 likes. Jag blev väldigt ledsen och kände att jag aldrig mer vill kommentera igen! Jag är inte född i Sverige och svenskan är mitt andra språk. Trots att jag har bott här i många år så händer det att jag skriver fel ibland. Jag blev väldigt ledsen som sagt. Vet inte vad jag vill få ut av denna text förutom att jag behövde ventilera ut mina känslor.

      Vet inte vad det var för särskrivning men vissa särskrivningar kan ju vara väldigt roliga. Kanske inte var menar på ett elakt sätt? Hatar dock språkpoliser, vem fan orkar sitta i ett kommentarsfält på en blogg och granska sin kommentar efter stavfel innan send? Och vem fan orkar sitta och vara språkpolis och kommentera? Rätt patetiskt faktiskt. Försök att inte ta åt dig!

        Tack ❤️ Vet att det inte är personligt då jag är anonym och ingen vet vem jag är, men eftersom jag kämpar med språket ibland så tar man tyvärr åt sig.

          Jag tycker att det är bra att du skriver så här så att folk förhoppningsvis tänker efter innan de ska vara så ”roliga”, eller vad som kan vara syftet med att de gör så.

          Jag förstår att det sårade!

            Jag hoppas min kommentar väcker en tanke hos s.k. Språkpoliser. Det behöver inte bara vara att man har svenska som andra språk, det kan också vara att man har dyslexi och det vet ingen förutom en själv. Men folk dömmer så lätt ibland känns det som.

              Exakt och idag blir vi alltför bedömda ändå i det mesta, så här kan vi väl bara få skriva på tycker jag. <3

                Ja eller hur. Tack för peppen vänliga människa ❤️

                  Jag såg detta först nu! Jag skrev nyss till dig nedan också. Detsamma fina du❣️❣️❣️

                  Jag kastar tydligen om hjärtanen i namnraden, men ?? och ?? är samma person som du ser. 🙂

      Det har hänt mig med. Svenska är inte mitt första språk och nån gjorde sig lustig över att jag stavat ett ord med en s istället för c (ordet ifråga stavas med en s på mitt första språk). Jag fick även en kommentar vars innehåll löd att jag inte borde använda fancy ord när jag inte ens kan stava dem rätt. Och att jag ska lära mig svenska innan jag skriver nåt. Jaaaa… Jag måste medge att det sårade mig verkligen. Jag som har kämpat för att lära mig svenska och här en svensk, akademisk utbildning.

        Jag förstår även dig, förstås. Här ”inne” bör vi få ventilera våra tankar utan att få läsa om stavfel och särskrivningar.

        Även jag blir hämmad av sådana kommentarer och har försämrat mitt språk tack vare det, eftersom jag påverkas negativt av sådant. Jag skriver sämre tack vare att även jag är lite rädd för att få liknande kommentarer.

          Vi sitter i samma båt, känner verkligen igen det ni skriver. Man får liksom ingen lust att kommentera igen även om kommentarsfältet är öppet för alla.

            Tycker det är bra att ni tar upp det här, så folk kanske får sig en tankeställare om vad jakten på likes för ens kommentar kan generera för känslor hos den, vars bekostnad man gör sig rolig på.

              Bra sammanfattat! Sant!!

      Hej! Strunta i de idioterna, de har inget bättre för sig. Jag studerar på universitetet och är chockad över hur hemsk svenska många med svenska namn har i sina uppsatser/arbeten. Kan aldrig samarbeta med nån pga att jag inte klarar av deras hemska svenska som de inte behärskar och då är det ju deras eget språk! Sjukt.. så jag tycker inte du ska ta åt dig, även de mest perfekta skriver fel och många svenskar behärskar inte sitt eget språk..

        Tack snälla för peppen, ska försöka borsta av mig de dåliga känslorna ❤️

          Ja rätt tänkt, försök att borsta av dig de dåliga känslorna❣️

          Lägg tillbaka dem där de hör hemma; dvs hos dem som skrev dem. Det är de som tydligen mår bra av att förminska andra. Om det är deras sätt att må bättre, kan man undra hur innehållslösa deras liv är.

          Nej deras liv kanske inte är det, men de bör tänka sig för innan de sårar med sina kommentarer och likes.

          Tänk sådana liknande tankar och inse hur stark du är som skriver om det här, trots att det tynger dig.

            Och ta till dig mina ord du också, Anonym 00:54❣️

            Om folk visar att det inte är värt att kämpa så ger många upp. Är det dit människor vill komma? Att ännu fler känner att de inte räcker till?

            Ingen bra utveckling! Vi kan väl försöka hjälpa varandra att må bra istället!

        Det är bla för er skull som jag vägar att alltid korr-läsa det jag skrivit och är nöjd med att jag ofta skriver fel. Det viktiga är att budkapet kommer fram inte hur det skrivs. Inte på en blogg.

        Vi är alla i ett gott sällskap. Ni och jag. ?

          Jag tänker likadant❣️ Ibland struntar jag i att se efter om jag har missat en bokstav eller så. Här ska vi istället ha trevligt, umgås och ”prat-skriva” i lugn och ro och utan att bli bedömda.

          Jag skulle önska att ännu fler lär sig att ”bara vara” här inne helt avslappnat och att alla vågar vara sig själva.

          Ett första steg för att nå dit är att acceptera varandra precis som vi och andra är?

    Är det någon som har provat plasmalift?

    Började tracka min menscykel i en app i höstas efter att ha tagit ur min hormonspiral i augusti då den hade hamnat snett. Valde att inte sätta in nåt nytt preventivmedel för att se om mitt mående skulle bli bättre. Har sedan innan jag började med preventivmedel haft något oregelbunden mens men aldrig längre cykel än 32 dagar. Nu har cykeln sakta men säkert blivit längre och längre, förra cykeln landade på 35 dagar. Inte jättekonstigt tyckte jag, har ju haft oregelbundet förut. Men den här månaden landade det på 44 (!) dagar. Alltså en enormt lång cykel. Vad är det som händer?? Är det något fel på min kropp? Fattar ju att jag borde boka tid hos gyn men drar mig för det, tycker det är så obehagligt. Någon som varit med om samma, att cykeln plötsligt blir väldigt mycket längre??

      Ja absolut. Hela förra året var jätteknasigt. Hade mns sex gånger på hela 2018 varav två gånger en cykel på 83 och 89 dagar. Annars var kortaste cykeln på 33. Varför det blev så vet jag inte, går inte på preventivmedel. Jag tänkte också kollat upp det ett tag, men sen tänkte jag att kroppen är fucked up ibland.

      Du tror inte det kan vara så att din kropp fortfarande ställer om sig på ett liv utan spiral? Vet inte hur det fungerar med sånt så det är bara en gissning..

    någon som haft hormonspiral och blivit gravid vid uttag? Efter hur lång tid? Har regelbunden mens om det spelar någon roll… vi vill börja försöka i sommar men jag vill gärna ta ut den asap av olika anledningar, dock inte bli gravid just nu pga kommande events o resor jag sett fram emot länge ?

    God kväll. Jag har blivit ordentligt uthängd utan namn i en blogg idag av en fd vän. Alla vet att det är jag på grund av att hon inte har några andra vänner.
    Någon som vet om jag kan anmäla detta? Nu kommer jag förmodligen gå vidare med mitt liv med positiva människor, men om jag skulle få för mig att anmäla.

      Jag vet inte, men var riktigt tydlig med att hon bör ta bort inlägget omedelbart. Det går att såra varandra på många sätt och visst folk gör fel ibland, men då behöver de rätta till det.

      Be henne även om en ursäkt!

        Detta har hon gjort för att förstöra för mig, hon vill göra mitt liv till ett helvete. Och då lägger hon ut falska anklagelser om mig på sin blogg, som dessutom har ett par tusen läsare på. Varför ska jag be om ursäkt menar du?

          Inte snällt gjort av henne!

          Jag menade att du bör be henne att ge dig en ursäkt, inte tvärtom men ser att jag skrev på ett otydligt sätt eftersom jag är sömnig. Sorry!

          Jag menade bara väl.

            Jaha ja förstår det nu ☺
            Ja milt sagt. Får panik för hon besviker mig som en galning i hennes blogg. Hon måste vara psykopat som gjort detta.

              Jag vet förstås inte vad hon skrev, men jag tycker att det låter som att hon kränkte dig mycket. Det är inte okej på något vis.

              Kan du få henne att ta bort inlägget? När det blir så personligt och så hårt angrepp på dig som person så är det viktigt att ”sätta ned foten”.

              För det är lätt att tänka att det går väl över, men gör det det om det är en alltför stor kränkning? Det tror inte jag om du inte står upp för dig själv i det.

              Däremot förstår jag om du har anledningar till att inte säga till om det. Det kan vara att du kanske inte vill rikta fokus på det, eller att det skadar dig ännu mer att ha med henne att göra.

              Eller att du inte vill ”väcka den björn som sover” så att du får igång henne att ställa till det ännu mer för dig. Men oavsett vilket: gör det som är mest rätt för att du ska må så bra som möjligt i det.

              Ibland sätter vissa händelser negativa spår i oss som gör att vi senare i livet (eller ganska tätt inpå) tar felaktiga beslut för att vi bet ihop tidigare, men sedan behöver få ur oss känslorna vid ett annat tillfälle.

              Det är inte bra att bli bitter sägs det och det är att stå upp för sig själv så ofta som möjligt som gör att vi förhindrar bitterhet. ?

                Tack för kloka ord!?

                  Åh!! Tack själv för din vänlighet! Jag önskar att jag fick hjälpa dig att ta tag i det. Vi blir så försvagade när folk är alltför elaka, då är det nästan bättre att någon annan hjälper till att reda ut det. Kram

      Länka hennes blogg så kan vi all gå in och skriva att vi känner dig och att vi vet att hon är den som ljuger.

        Snäll tanke, men det är nog det hon vill. Ha reaktioner av mig, hon verkar njuta av att skada mig.

          NI, jag hoppas att du har och får en bra helg, trots allt. Den största vinsten du kan få i detta är att försöka att bli fri från tankarna på det så snart det går. Så försök få det ur ”systemet” genom att prata av dig, träna hårt fysiskt, osv.

            Tack snälla! Har träffat människor som får mig att må bra så kan nog släppa detta snart.
            Hoppas du också haft en fin helg ?

    En del personer som anförtror sig åt mig berättar att de får höra orden: ”Var inte så känslig!” Av de som sårar dem med flit.

    Jag tror att de som säger så försöker flytta över fokus från sitt eget dåliga beteende, på den som de inte är snälla mot. Jag önskar att folk kunde försöka jobba med sin attityd istället för att säga sådana saker.

    Någon hudterapeut som jobbar med ipl här?
    Undrar hur det funkar om man köper en serie med ipl-behandligar, ”kör” man på samma styrka på maskinen vid varje behandling eller trappar man upp? Tacksam för svar.

    Någon mer som är vaken och inte kan sova?

      Japp! Så jävla frustrerande.

        Ja herrrgud 🙁 usch.. hoppas du sover nu….

    Sidan hänger sig hela tiden?

    Varför har Isabelle Strömberg börjat hänga med Knivmicke? Hoppas hon har en bra influnce på honom, och inte tvärtom..

    Tack alla för ett extra bra Öppet spår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.