Gratis exponering för Java Whiskers – Stockholms första kattcafé

Häromdagen bäddade jag in Camilla Läckbergs inlägg där hon varit på besök på Sveriges första kattcafé Java Whiskers, vilket ledde till att jag fick en egen inbjudan att komma förbi och gosa katt.
ÄNTLIGEN lönar det sig att vara ”influänzör”!!!!

Jag och min kattälskade syster hälsa på hos missarna igår och jag ville – så klart – adoptera med mig varenda en! För det kan man! Alla katter som finns på fiket kommer från katthemmet Solgläntan och söker nya permanenta hem.
Ett fik som samtidigt hjälper missekatter att få nya hem – givetvis får det ett inlägg på bloggen, trots att det hör till ovanligheterna att skriva sådant här.

Vill du besöka missarna så bokar du det enkelt online på deras hemsida. 
Caféet ligger på Surbrunnsgatan 48.
Deras Instagramkonto hittar du här.

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh, vad mysigt. Hoppas många får ett hem.

      Bra inlägg Camcam 🙂

    SÅ GULLIGT ?

    Ska du inte reklammarkera? Eller betalade du inträdet? Du skriver nämligen att du blev inbjuden.

      Att bli inbjuden till något är inte per automatik reklam. Allt handlar om vad det finns för överenskommelse.
      Det fanns inget motkrav om att skriva om det – därför ska det inte reklammarkeras (ungefär som ett press-event), men eftersom jag blev inbjuden och således skriver om det så skriver jag överskriften som jag gör. Att jag exponerar det gratis. Vill du veta mer om skillnaden mellan betald marknadsföring och det här så rekommenderar jag Konsumentverkets vägledning för marknadsföring på sociala medier. Den är toppen!

      https://www.konsumentverket.se/contentassets/46dcfbc6db1148918b23e9fb6acde3cd/vagledning_om_marknadsforing_i_bloggar-201511-tillganglig-konsumentverket.pdf

      Snark!!!

        Frågan är ju rimlig – liksom Cams svar – för gör man en grej av att granska andra måste man ju ändå kunna förklara sin ståndpunkt. Så att fråga om mer information måste väl vars okej utan tråkiga motkommentarer?

        Snark på dig själv! Jag sim ställde frågan fick ett bra svar. Får man inte ställa frågor? Inte enligt 12 snarkisar ? Nu fick jag lära mig något nytt ju!

    Underbart. Vi har tre fd hemlösa katter hos oss och varit stödhem åt elva stycken, som idag fått alldeles egna familjer. Fantastiskt initiativ med detta cafe som jag tror kommer göra så att fler får upp ögonen av vikten av att adoptera en katt än att stödja buskavel.

      Får jag ställa en fråga? Jag har haft min katt i 3 år, en innekatt och jag bor i en stor etta. Jag älskar honom mer än livet självt men efter utredning hos veterinär har det framkommit att han troligtvis lider av någon slags kronisk tarmsjukdom. Han är lös i magen konstant och inget hjälper, vilket gör att han ofta går utanför lådan. Detta har pågått i 3 år nu snart och det börjar bli påfrestande att se honom må så dåligt, samt allt städande, lukter osv.. Jag kommer absolut inte kunna ta bort honom, men tror du det finns en chans att kunna omplacera honom? Jag tänker något hem på landet eller i skogen där han kan få va utekatt? Då skulle ju hans magproblem inte bli lika påtagliga… Skulle ni kunna ta emot en sån katt till exempel, eller är det helt kört för mitt lilla hjärta? 🙁 Han är på riktigt jordens snällaste, mysigaste och socialaste katt som helt enkelt inte kan gå på toa så bra! ?

        Måste väl finnas läkemedel som kan hjälpa? Speciellt veterinärfoder?

          Jag trodde också att läkemedel fanns men nej, enligt min veterinär görs väldigt lite forskning på just kattsjukdomar och deras matallergier och någon sjukdom kunde det liksom inte vara.. Jag är själv väldigt chockad, trodde problemet skulle vara enklare att lösa, känns som jag bara ska ”chansa” mig fram och gubben får lida under tiden ? Jag är ingen van kattägare och försöker göra vad jag kan liksom.

            Det låter väldigt jobbigt! Vet att det precis som på människor går att göra gastroskopi och koloskopi där man med en tunn slang med kamera på tittar in i tarmen. Man kan ta små vävnadsprover som analyseras för att få rätt diagnos.

            En katt med konstant diarré blir uttorkad. Lyft upp huden i nacken eller på huvudet. Normalt ska den dra sig tillbaka på en gång, annars är katten uttorkad. Är katten uttorkad är det bättre att bara ge blötmat eftersom den innehåller mycket vätska.

            Hoppas att det löser sig! Katten mår inte bra av att ha konstant diarré då det i förlängningen kan skada njurar och annat. Sök en annan veterinär, kanske på ett djursjukhus. Måste vara så jobbigt både för dig och missen, så önskar dig ett stort lycka till 🙂

        Hej P,
        Jag har katt som har haft liknande problem. (Din katt kanske är helt utredd men jag skriver ändå för att det kanske ändå är värt att testa en sak till om det inte redan är testat.) Jag gick till flera veterinärer och testade massa foder. Till slut träffade jag en mag-och tarmspecialist som sade att pga av inflammationen har katten utvecklat allergi mot i princip alla proteiner. Han fick kortison för att häva tarminflammationen och får bara äta ett allergifoder (Hills d/d eller z/d). Idag mår han bra igen.

          Tack för svar! Nej inte helt utredd, vi började med avmaskning och nu har han ätit Hills-maten med fibrer utan protein i en månad och ingen skillnad, fortfarande lika lös.. 🙁 Men veterinären tipsade om något Mjau-foder, vet du något om det? Och det där med kortison nämndes aldrig, varför fick din kisse det? Vill såklart testa allt men börjar bli desperat! ?

            Om det är en pågående inflammation räcker det inte med fodret, inflammationen måste dämpas med kortison först.
            Är det d/d eller z/d du har provat? Vi fick råd att använda i/d och r/d av vanlig veterinär först men det räcker inte om det är proteinallergi.

              P, har du testat att ge färskfoder, typ Mush? Det är ju bara rått kött, inget annat och nu är jag verkligen ingen expert men det kanske kan balansera hans mage lite? Om man ändå testat typ allt tänker jag att det kanske kan vara värt ett försök… Om du bor i Göteborg har jag nästan 2 hela påsar du kan få om du vill prova ?

            Jag har en katt med kronisk tarminflammation. Hon får prednisolon vid skov. Stress påverkar hennes sjukdom mycket. Jag började som jourhem åt henne, men hon gick inte ihop med mina egna katter så jag flyttade henne till ett annat jourhem. Då fick hon på grund av stress ett stort skov. Slutade med att jag tog tillbaka henne och hon blev bra nästan på en gång och plötsligt funkar det med mina katter. Så här får hon stanna. Hon verkar ju ha valt själv. Nu har hon haft en för henne lång period (3 månader) helt utan symtom och behöver dessutom inte längre specialmat.

        Prova att kontakta ett katthem/kattförening i din närhet. Ibland hjälper de till att försöka omplacera en katt genom att använda sitt nätverk, mot en liten kostnad som går till deras verksamhet att rädda katter.

          Tack! Det får bli mitt sista alternativ, jag vill att hans mage ska bli bra men går det inte vill jag iallafall att han ska få ett bra liv med större områden att bajsa på ❤️

        En katt med tarmsjukdom ska absolut inte vara utomhus = risk för att han äter annat och pajar magen ännu mer.

        Har själv haft en katt med magproblem och han fick enbart äta specialfoder och vara innekatt, trots att vi bor på landet och har våra andra katter både ute och inne.

        Ursäkta men först han är innekatt då ska han nog fortsätta med det. Sen att du skriver att du ser honom må så dåligt. Jag skulle prata med veterinären om han ev skulle få somna in. Vet ingen katt som skulle må bra att ha diarre jämt och dom är ju så renliga om det fastnar i pälsen m m. Vem vet han kan även vara känslig och då omplacera han. Nej låter inte så bra för din katt. Jag hoppas såklart han blir bättre men du får nog fundera lite. Kram.

          Detta är så sjukt! Så fort ens djur blir sjukt så ska vi inte vara ”egoistiska” utan låta familjemedlemmen somna in.

          Tänk om vi tänkte så med alla människor också?!
          Åh nej, mitt barn har magproblem, bäst att avliva den.
          Eller det bästa…min partner som är elitidrottare har skadat sig och kommer aldrig mer kunna tävla och JAG anser att han kommer tycka det är såååå tråkigt att bara vara en vanlig hobbykille och strosa runt hemma med konstant värk i benen så jag tycker att vi avlivar honom…så får jag ut lite på livförsäkringen också. ?
          (Som många hästmänniskor gör när deras tävlingshäst skadar sig och inte kommer att kunna tävla mer-jag själv har hållit på med hästar i 30år).

            Tro mig , många människor önskar nog att de var ett djur så de på laglig väg fick somna in.

            Djur har det så mycket bättre vissa gånger. Så länge de har ansvarsfulla ägare iallafall. Tänk att ha kronisk smärta och inte kunna berätta det. Att lida i tysthet.

        Tycker att du ska gå till en veterinär! Du har väl honom försäkrad hoppas jag. Alla människor fungerar olika men om du älskar honom mer än livet självt kan jag inte för mitt liv förstå att du ens tänker tanken på att lämna bort honom!?. Om man älskar någon utav hela sitt hjärta är det självklart att man vill hjälpa.Vore det jag skulle jag ta min älskade katt ?till en specialist för utredning därefter beroende på diagnos och vad veterinären anser så skulle jag följa råden. Skulle det vara en ”plåga” för katten så skulle jag låta den somna in. Att låta honom komma ut på landet och skriva att magproblemen inte skulle bli lika ”påtagliga”, då undrar jag för dig? eller den stackars sjuka katten!? Kattens problem finns ju där och det kan ju vara en plåga som pågått i 3år?. Jag vet inte riktigt vad man ska säga om det hela?.Det känns inte rätt mot honom att det pågått i hela 3år. Tänk om det gällde dig själv……Tycker du då att 3år utan en riktig utredning vore ok??? Skulle ditt problem märkas mindre på landet med ett utedass tex??? Människan slutar aldrig att förvåna mig.

    Wooow vad bra!!!

    Kan man spnsra detta cafe och katterna på nåt sätt?? Bor i Skåneland men vill gärna sponsra ?

      Finns säkert en hel del katthem på närmre håll som är i akut behov av ekonomisk hjälp ? Gotlands katthem fick nyligen lägga ner då de inte kunde få det att gå runt…

        Sjukt, då det finns så många människor som badar i pengar! ?

          22000 för ett par vardagsörhängen.. ?

          Problemet är väl inte att folk har pengar utan att folk inte kastrerar sina katter.

      Katterna kommer från Solgläntans katthem, så du kan sponsra katthemmet direkt om du vill
      Gå in på deras hemsida

      Sponsra Svekatt istället (http://www.svekatt.se). Alla intäkter går till samarbete katthem emellan i hela Sverige, finansiellt stöd till anslutna katthem vid behov etc. Framför allt engagerar sig Svekatt politiskt för att påverka djurskyddslagar – med framgång. Styrelsen för Svekatt gör detta pro Bono, ”på sidan av” sina jobb och oftast volontära engagemang i katthem.

        Svekatt är toppen ??

    varför klagar du på andras retuschering av sina bilder när du själv smoothar ut din hy?

      Inte säkert medvetet, idag finns ju sånt inbyggt i luren

      Dessa bilder är i råformat direkt från min telefon. Har inte gjort ett dugg med dem.

    ?

    Camcam ska du inte skriva om rättegången mot Jenny som var igår? Hon som blev våldtagen av en polis och istället åtalad för narkotika brott när hon anmälde?

      Va de inte tjejen som hade kokain i sig?

      Borde väl finnas bättre droger om man vill våldta någon?
      Hur lyckas man smyga ner kokain hos någon?

        Inte riktigt det som är poängen dock. Rättegången avbröts bland annat för att åklagaren hade prov från fel datum, de kan just nu inte ens bevisa att det var hennes prov. Och massa annat. Läs på lite först, det är något skumt med det här.

          Vilken hemlighet att poliser håller varandra om ryggen ?

            Poliser och åklagare är inte samma sak.

              ? Vem har sagt något om det? ? Bara ett konstaterande.

            Fan vad fel du har. I det här fallet är det en polis som har ”vänner” inom andra myndigheter. De kollegorna som grep honom vid händelsen har inte hjälpt honom ett jävla skit, de har skött sitt jobb till punkt och pricka.

            Sluta sprida massa myter.

            Anonym / 2019-02-15 18:41: ”de kan just nu inte ens bevisa att det var hennes prov” och du svarar ”poliser håller varandra om ryggen”?
            menar du att polisen har tagit med prov från fel datum till rättegången för att skydda polisen som aldrig blev åtalad för våldtäkten eller vad menar du?

        Vad menar du? Att man inte kan bli våldtagen om man tagit kokain?

          Nej, tjejen säger att hon inte tagit kokain, utan att hon måste blivit drogad med kokain och sedan våldtagen. Att använda kokain för att våldta är dock väldigt ovanligt, men samtidigt kommer det ju bli omöjligt att bevisa om hon tagit det själv eller om hon blivit drogad med det.

    Note to myself, gå inte in. Jag upprepar, gå inte i där. Har inte plats för fler katter och aldrig att jag hade kunnat låta bli att ta hem dem.

    Varför reklammarkeras inte detta? Du blev inbjuden dit och skriver nu ett inlägg för det. Vad är skillnaden mellan detta och den häxjakt du för mot andra influencers? Genuint nyfiken.

      Det fanns inget motkrav om att skriva om det – därför ska det inte reklammarkeras (ungefär som ett press-event), men eftersom jag blev inbjuden och således skriver om det så skriver jag överskriften som jag gör. Att jag exponerar det gratis. Vill du veta mer om skillnaden mellan betald marknadsföring och det här så rekommenderar jag Konsumentverkets vägledning för marknadsföring på sociala medier. Den är toppen!

      https://www.konsumentverket.se/contentassets/46dcfbc6db1148918b23e9fb6acde3cd/vagledning_om_marknadsforing_i_bloggar-201511-tillganglig-konsumentverket.pdf

        Kolla Samirs insta story! Han har blivit anmäld och bemöter det…

    Fyfan vad fint!

    Skulle vara en dröm att öppna i min stad ?

    Men allt modd, så tröttsamt. Mycket som fastnar, irriterande.

      skriv bättre kommentarer då 🙂

        Det handlar oftast inte om det, och det vet du. Av någon konstig anledning så fastnar man ofta i modd nu för tiden.
        Obs, jag är inte ts.

          Haha, jag skrev kommentaren 19:30 och hade inte sett din då jag fick gå ifrån ett tag innan jag skrev klart och tryckte på sänd. Vi skrev väldigt lika så jag fick först tänka ifall det var jag som missat att jag skickat iväg en kommentar, haha.

        Beror absolut inte på det och det vet du som hänger här. Mina kommentarer fastnar fast jag typ skrivit ”Håller med”.
        Onödigt och mästrande skrivet.

    Fina hela gänget, men den rödhåriga puddingen i fönstret ger lite extra kli i fingrarna.

    Ååååh vad jag önskar att jag kunde ha en katt!!! helst en tvättbjörn, men en katt går också bra.

      Drömmer också om en tvättbjörn ?
      Men nöjer mig med katten, hon funkar fint med!

        Tvättbjörnar är bra gulliga tills dom öppnar upp din soptunna och stökar ner hela din uppfart med skräp ?

    Funkar inte att boka tid på min dator. Men min gamla mac-dator börjar förstås bli lite väl usel.

    Usch gillar verkligen inte katter. De är så oberäkneliga, klöser och är otacksamma

      Då har du inte träffat mina två katter.

        Jag har träffat tillräckligt många , tyvärr

        Mina är helt underbara! Katter känner på sig att du är en ”dålig” människa så därför gillar dom dig inte. Rätt simpelt. Man får vad man ger.

          Mmm katter har ett sjätte sinne som inga andra djur har!
          Jag har haft både hund, häst och kanin.

      Antagligen är du en hemsk människa.

        Hundar älskar mig iaf. Så, så hemsk kan jag inte vara ?
        Hundar är ett riktigt husdjur, katter är vildar. Dom gillar knappt människor, synd
        om dom mest tycker jag. Inte gjorda för att vara husdjur.

          Mina katter dyrkar marken jag går på så där har du fel. Ge kärlek och du får kärlek.?

            Fast så är det ju inte riktigt. Alla djur har ju sina naturliga instinkter

          Hundar älskar ju alla.

            Absolut inte

            Nope min är väääääldigt skeptisk, vissa gillar hon bara inte ?

          Hundar och katter visar ju inte riktigt kärlek på samma sätt. Älskar hundar men tycker det är jobbigt när de ska hoppa på en och dregla mig i ansiktet. De flesta katter är kanske inte överdrivet gosiga mot folk de inte känner men myser gärna med sina egna människor. Det ogillar inte människor bara för att de är annorlunda än hundar.

            Ja och därför förstår jag inte för mitt liv vad dom ska på café att göra

              Så att de förhopningsvis kan få ett hem och så att man kan komma och umgås en stund med de katter som är sociala och vill det? De har ett eget rum att vara i. Det finns djur som bor på seniorboenden också, de har lugnande effekt och gör folk glada, men inte dig då kanske ?

        That escalated quickly… ?

          Katt vs Hund diskussion. Intressant..

      Verkligen inte! Mina är som hundar. Fölljer med på skogspromenader utan koppel, gjort sen dom var kattungar. Kan räkna på en hand då dom inte lyssnat då jag höjt på rösten ? Djur blir vad man gör dom till precis som barn, Jag får så sjukt mycket kärlek av mina katter. Man får vad man ger! ?

        Finns säker undantag men riktigt så är det ju inte. Alla djur har sina instinkter

      Jag håller med dig… eller förstår dig. Jag har själv en katt nu (haft många katter, som mest 5 samtidigt. Haft innekatter och inne/ute) Jag förstår mig inte på hästar, jag tycker de är opålitliga.

      Jag har haft hund och häst.. men katter… Jag har alltid uppfostrat mina katter. Inte förstöra inredning, så som soffa, säng och mattor. Och det har fungerat på ALLA mina katter, slit och nära att ge upp, men det ger resultat. Va envis!

      Min senaste katt ( Mest inne, frivilligt) är vår enda katt och vi la in en matta (dyr!!), han kände och klöste lite… men NEJ det är min matta! Han rör inte mattan eller annan inredning. Jag vill ha HEL inredning OCH katt.

      Jag respekterar även de som inte gillar katter, jag påtvingar ingen min katt. Även katter ska veta sin plats.
      Han talar om vad han vill och jag respekterar det, jag ser när han vill vara ifred, något plötsligt bit eller riv i armen accepteras inte.

      Kanske du som borde lära dig mer om katter i stället. Dom är verkligen inte oberäkneliga om man kan läsa av dom. Sen brukar katter känna av om man inte gillar dom så du får vad du ger..

    Ja måste åka hello katterna nu kommer jag ??

    Har dom det bra där, katterna? Blir dom inte stressade av allt folk som kommer och går? Finns det något ställe att gå undan för dom och så?

      Ja, det finns rum för dem att gå in i dit inga gäster kommer och det släpps bara in 10 personer i taget.

    Helt klart ett café som förtjänar uppmärksamhet, fint! ?

    Dit kommer jag absolut gå!
    Här själv 3 katter från vårt lokala katthem

    Hur mycket katthår är det i bakverken?

      ?

    Vilka fina katter! 🙂

    Åh dit ska jag gå med min familj. Saknar livet med katt, men har allergi inom familjen.

    ”Äntligen lönar det sig att vara influencer” ???snälla människa jag hoppas du skämtar, det sista du är om något är en influencer! Det enda du gör är att kritisera andra människor och trycka ner dom. Ibland slinker det in ett och annat positivt inlägg om någon du råkar gilla men mestadels är det bara skit och negativitet du sprider.
    Man kan granska och kritisera ”kändisar” utan att håna och förlöjliga dom. Kom med riktig fakta istället för dina egna personliga åsikter så hade bloggen varit mycket bättre.

      Gå och lägg dig, och vakna igen om några timmar. Den sidan kanske är lite bättre?

      Nu tror jag inte att camcam var helt seriös med att hon ”äntligen har blivit influencer”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.