Läsarna kritiska mot Nellie Berntssons beslut efter olyckan

Igår red jag för första gången efter olyckan. Jag vet att vi alla tycker olika om det. Vila bör man men det har jag ju också gjort. Läkaren poängterade många gånger att sprickor är individuellt hur snabbt det läker eller känns bättre. De finns ingen behandling & de finns ingen som kan säga till mig när jag är bra. Det avgör jag bäst själv.

Är otroligt svag i min högersida, det känns nästan som att jag vart gipsad i veckor & precis fått av det. Väldigt väldigt svag, förmodligen muskelärt pgr av smällen. Så jag ska försöka vila det nu under dagarna.
Idag gick jag över till att hoppa Tornado endast, mest för att se om jag klarar av det eller ej. Det gör inte ont i helhet men vissa rörelser i sadeln gör ont. Sa aj aj i vissa språng..

Är frustrerad för känslan att jag känner mig svag. Värsta jag vet verkligen. Var så stark innan smällen kom. Så det är tråkigt & påverkar mig mycket.

Tornado var super på träningen, hoppade som en gud. Ska debutera 1.40 på söndag med honom OM jag kan, får överväga under dagarna helt enkelt.//Nellie Berntsson

Förra veckan rapporterade Nellie om att hon tjongat i backen och fått rejäl hjärnskakning, sprickor i revbenen & blödningar i kroppen. Ambulans till sjukhus och hela paketet blev det för henne och utlåtandet från läkaren var inte så kul direkt.
Enligt hen kunde det ta allt från sex veckor upp till två månader för henne att återhämta sig, och trots det sitter hon redan på hästryggen igen och hoppar hinder. Om hon kan kommer hon dra iväg debutera en ny höjd till helgen – något som läsarna reagerar på.

Är hon dum som riskerar sin hälsa som gör eller eller har hon helt enkelt överdrivit sina skador i bloggen? Det är lite där läsarna står just nu. Någonstans ligger det en hund begraven…
Det huvudlösa i att hon drar iväg sina hästar mellan olika stall när det går allvarliga sjukdomar som stängt många stall orkar jag inte ens gå in på i det här inlägget. Det är SÅ oansvarigt när konsekvenserna är så pass allvarliga, även om hon sitter i Skåne och smittan mest drabbat hästar högre upp i Sverige. 

Eh, antar att jag gick in på det ändå. 🙂

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fjäskandet hade du inte mycket för när nu allt visade sig vara bullshit.

      Är man influencer handlar ju allt om att skapa drama för att få trafik. Vi vet ju alla att det finns fler än Nellie som jobbar så… ?
      Yada yada yada ??

      Ja, att önska någon att krya på sig är sannerligen fjäsk! 🙂

        Verkligen! Då har jag fjäskat din lilla Semla på insta <3

          Men så ÄÄÄÄLSKAR hon dig också nu! 😉

    hahaha, i Hermine Holds nyhetsmail dom skickade ut nu har dom skrivit:

    ”Let’s be frank friends – shit is about to get real. The final countdown is here”

    shit?!? really?! så seriöst…

        De vill väl låta som blasé new york bor och låta coola ?

          Yää very internätionäl!

      Ett försök till att vara hipp bland ungdomar?

      Menade dem ”Lets be frank, friends”? Låter konstigt att man ska vara frankvänner, vad det nu innebär.
      ”Shit is about to get real” behöver inte vara oseriöst – det beror på hur företagets image är och vilka de vänder sig till. ”Coola” youngsters känns dock INTE som deras målgrupp eller hur de valt att profilera sig riktigt, därav känns det bara extremt konstlat och pinsamt.

        Hahah jag satt verkligen och funderade på vad Frank-vänner var för ngt..

        Nu vet jag inte om du är ironisk, är sjukt dålig på att uppfatta det i skrift. Men ”Let’s be frank/To be frank” är ett uttryck som kan liknas vid ”om jag/vi (beroende på böjning) ska vara ärlig/-a”. Används dock, vad jag vet, oftast när man ska säga något negativt eller inte håller med, så det blir konstigt i vilket fall som helst ??

          Du kanske ska kolla efter kommatecken innan du börjar rätta någon.

            Hahah, sorry Frank friends. Det borde jag verkligen ha gjort! Får skylla på en kaosdag på jobbet ?

            #gårochläggermig

              Kan inte Frankvänner bli det nya namnet på oss som kommenterar här? ?

                Jag vill bli tilltalad ”Head of Frank”.

                  Ännu bättre ?

          Den meningen kräver ett kommatecken för attvara korrekt.

          Fel: Let’s be frank friends (låt oss vara uppriktiga vänner, alternativt: låt oss vara frankvänner).

          Rätt: let’s be frank, friends (låt oss vara uppriktiga/ärliga, vänner).

          Notera kommatecknet.

        Och du kanske ska lära dig skilja på de och dem innan du klankar på andra.

      OT! Finns så många bellainlägg så varför stjäla uppmärksamhet från andra personers inlägg? Eller jobbar med pr för Bella eller och går efter devisen all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet? Gå iväg.

        Alltså varför vill varenda en bli så jävla internatonäääl nu förtiden?

          So fun!

      Men NEJ, man kan inte skriva ’shit’ i ett nyhetsbrev, speciellt inte om det är tänkt att en engelsktalande publik ska ta del av det. ?‍♀️ Här (Storbritannien) är ’shit’ ett svärord som alla vettiga människor undviker runt barn, äldre och i officiella sammanhang. Även de som vill vara lite hippa.

    Jag ramlade av min häst i höstas och fick en blödning i ryggen, ingen spricka enligt röntgen. Fick gå på morfintabletter och arbetade halvtid i ca 2 veckor, kunde knappt sitta eller ligga ner. Fick även hjälp i stallet att göra alls som gjorde att jag var tvungen att böja mig ner.
    Red efter 3 veckor i endast skritt men gjorde så himla ont så avvaktade ytterligare två veckor och då gick det hyffsat bra! Men tog nästan 2.5 månad innan jag var helt återställd.

    För mig är det idiotiskt att hon hoppar redan nu samt ska iväg och tävla när det är hög smittorisk av viruset.

    Hon använder inte hennes hjärna just nu.

      Hennes hjärna?? Vems? Eller menar du ”sin hjärna”?

        Går du igång på att skriva detta under alla kommentarer som skriver hennes i stället för sin? Förstod du inte vad crazyL skrev?

        En anledning till att jag faktiskt undviker att posta kommentarer här ibland. Alltid någon som ska göra sig lustig över hur jag stavar eller skriver i stället för att diskutera det jag skrev. Kul för er. Inte så kul för mig.

          Usch. Känn inte så. Folk som rättar andra utan att vara ombedda är sjukt dryga och har större problem än personer som tar fel på pronomen eller gör andra skrivfel i ett kommentarsfält på nätet.

          +1!!!!!!!

        Just nu tycker jag synd om din så som du går igång.

      Samma för mig. Fick också hjärnskakning och ett brutet revben (så kanske lite värre, men tänker att skillnaden i smärta inte kan vara så stor mellan spricka och ett som är av?) och red inte alls på 2 månader. Gjorde tom för ont att bara longera efter 2-3v av vila även fast jag har världens snällaste häst som inte gör något bus eller liknande när man longerar. Fick ta hjälp med alla stallsysslor i flera veckor.

      Vill tillägga att jag tycker jag har hög smärttröskel så känns i princip omöjligt att Nellie skulle kunna sitta upp i sadeln och hoppa med samma sorts skador efter några dagar.

        Usch, hoppas du repat dig efter skadan! ?

        Jag har också hög smärttröskel då jag inte tog mig till sjukhuset förrän en vecka efter olyckan då jag ansåg att olyckan inte var så farlig.

        Tror inte heller på Nellie.. Om hon inte är någon form av superhuman..

          Ja, det har jag, var ett par år sedan det skedde, men det tog ju sin lilla tid innan allt kändes 100 % igen. Hoppas du också är helt återställd!

          Precis det jag med tänker om smärttröskeln. Har flera tatueringar (vilket jag ej tyckte gjorde ont öht) och även brutit foten vilket jag inte alls tyckte var så illa som man har hört/läst. Gick i två dagar innan jag åkte till akuten för jag tänkte att man borde ha betydligt mer ont än vad jag hade, haha..

          Tyckte även revbenet var så mycket värre på flera sätt för det gjorde ju ont bara av att andas/prata/skratta och det kunde man ju undvika med foten liksom. Men ja, creds till Nellie, hon måste vara en supermänniska! Haha

    Är så trött på folk som lindar in sina pekpinnar i ”oro” för henne.

      Exakt. Hatar all inlindning hela tiden. Var ärliga, folket!

        Ja, let’s be frank friends

          ?

      Kanske raderar hon/hennes mamma de extremt negativa kommentarerna

    Men vadå att hon nu åkte och tränadd i ett stängt stall? Då är det ju per definition inte stängt om nu utomstående kan ta sig dit för träning? Snacka om att Nellie ger ryttare och framförallt oss tävlingsryttare dåligt rykte! Jävla snorunge!!

      Men andas

        Anonym 18:49
        Det är stora skriverier och stor uppmärksamhet gällande EHV-1 viruset som är en luftburen smitta med möjligt dödlig utgång. Många häst och stallägare känner panik just för att ”vissa” bimboidioter inte tar detta på allvar. Det räcker att inte byta kläder mellan stallarna för att sprida smittan!! Det är flertalet stallar som stängt för utomstående och för hästar att lämna respektive stall men jag blir uppmanad att ”andas”. Antar att du tar liv och hälsa lika självklart som snorunge-Nellie? Great, världen behöver inte fler som er.

          Andas igen

      Men varför så otrevlig? Det är väl snarare du som ger folk dåligt rykte när du uttrycker dig sådär.

        För att jg tar en dödlig smitta på större allvar än någon som får en egotripp av att plocka rosetter? Kan ju fråga sig varför Nellie blev petad från laget, kanske för att hennes mentalitet inte passar sig i hästvärlden?

          Finns ingen anledning att stanna hemma i Skåne för att det finns smitta 70 mil bort. Åker man dessutom till sin tränare så har man en dialog kring om det finns några hästar som uppvisat symptom

      Nu har jag inte koll på Nellie stall men många tränare som håller anläggningarna stängda låter elever som enbart håller sig hemma och på tränarens stängda anläggning komma och träna. Nellies stall kanske är stängt och hon håller sig där och hos sin tränare?

        Men eller hur! Så är det ju i många fall och säkert i Nellies fall också. Tvivlar på att hennes tränare skulle riskera sina hästars hälsa hur som helst – självklart tar alla detta väldigt allvarligt!

    Med tanke på att hon har massa unga tjejer som läser hennes blogg så är Nellies hetsande helt idiotisk. Om hon inte kan tänka på sin hälsa så kan hon väl lägga ner med hetsandet att vara ”duktig” och försöka vara en förebild för läsarna. Inget fel med att vila ut och sköta sin kropp, istället för att slita ut den

    Men du Camilla är ju inte heller mån om din hälsa, det märktes ju väldigt tydligt efter din blindtarmsoperation. Sitt inte och släng sten i glashus.

      Vad gjorde jag efter min operation som du likställer med det här?

        Du var ju ute och startade 140 två veckor efter, har du glömt det?

          140?? Bitch, please! Hinder under 160 är inte värt att stiga upp för på morgonen för moi!

            Har du hoppat 140-klass Camilla?? Jag visste inte att du rider 🙂

              Hoppat? Jag klättrar! 🙂

                Bouldering? Klättervägg?

    Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf är på en sponsresa till Paris, sponsrat utav Codage och Skin City men de skriver inte ut att det är reklam någonstans..

      Då är det väl en ”pressresa” haha

        Känns lite falskt då dom i podden säger att dom åker till Paris på en 100% tjejresa, inget jobb involverat.. så är hela resan skapt för att Codage vill att dom ska skapa gratis marknadsföring för deras varumärke..

      Jag som tänkt handla codage, och nu vill jag inte göra det. Är det bara jag som är störd som upplever motsatt effekt av alla dessa influencer samarbeten…

        Jag klarar inte av doften på Codage-produkterna jag köpt. Luktar lite som nån har blandat tantparfym med unket Seine-vatten typ.

          Oj låter inte bra. Är du nöjd med effekten då? Lite segt med recensioner

        Känner likadant. Vill faktiskt inte bidra med mina surt förvärvade pengar till att företagen ska sponsra ännu en ”influencers” med vaddetnugäller. Skulle aldrig köpa tex D.W-klockor. Blir extra besviken när klassiska märken som Busnel gör det. De borde stå över sånt.

        Nej. Min lista med företag och varumärken jag I N T E handlar från blir bara längre och längre. Kanske inte gör någon skillnad, men det känns bättre.

    Nellie är väl mer känd för att smöra på och ljuga än att tala sanning. No way att hon kan debutera 140 (det är väldigt högt, grand Prix går på 160) i helgen med de skador hon påstår sig ha. Och OM det nu skulle vara sant är hon extremt idiotisk. Fattar inte var föräldrarna står i detta? Vet att hon är 18 men hon bor under deras tak och är beroende av deras hjälp med hästarna både i vardagen och på tävling (bara hennes pappa som har körkort för lastbilen hästarna åker i bland annat). Dessutom ska hon idag SKJUTSA SIN MAMMA TILL MALMÖ (!!????) Med hjärnskakning. Det värsta är nästan att hennes mamma brer på lika mycket som Nellie gör i sociala medier. Syrran och pappan verkar vara mer nere på jorden.

      Exakt vad jag tänkte det är sannerligen en hund begraven här. Och att inte ta något på allvar, varken virussmitta som ej går att vaccinera mot, eller bilden av ens skador som man förmedlar till unga tjejer och någon typ av fantasi om att hon har en kropp som läker snabbare o bättre än alla andras? Alltså hur narcissist är hon? Tycker att det var bra att hon inte fick åka iväg o tävla med resten av laget, hon behöver verkligen komma ned på jorden igen. Och kan bara tänka mig att hennes kändiskåta manma sitter och hejar på o gör allt för att leva genom sin dotter och rida på vågen.

        Vad gör förresten hennes morsa om dagarna?

          Tror hon jobbar på Tessie

      Ni menar att föräldrarna plötsligt skulle gå emot fröken Superstar? HAHAHAHA! Knappast! Hon har styrt och ställt över den där familjen sedan hon var 12. Det är hennes vilja och agenda som gäller, oavsett om du är jämnårig, körskollärare, tävlingsdomare, förbundskapten eller lärare.

        Eller pojkvän.

    Jag tror nog att det gjorde precis så ont och var precis så hemskt då när det hände, och säkert nån dag eller två efteråt. Men att den verkliga skadan inte var så allvarlig som man fick det att låta. Isåfall hade hon inte ridit överhuvudtaget idag och inte på ett bra tag. Oavsett hur uttråkad hon hunnit bli. Det hade helt enkelt inte gått.

    Sen kan man väl tycka att tävlingarna borde ställas in helt om smittrisken är så pass allvarlig.

      Ja nu har de ju ställt in flera tävlingar högre upp i landet just för att det bevisligen inte fungerat att lägga huvudansvaret på ryttarna. Prestige och rosetter kommer före mycket annat för dessa sk ”vinnarskallar” så jävla äckligt. Om de dessutom har bloggar och följare och är förebilder för småtjejer så tycker jag att det borde ingå MER ansvarstagande

        Fast vänta nu här lite. Det finns ingen direkt anledning att folk i Skåne ska hålla sig hemma med sina hästar bara för att det finns smitta med EHV-1 kring Mälardalen.
        Den centralnervösa formen av viruset som drabbat framför allt 1 stall har inte spridit sig spec långt. Fruktansvärt tragiskt för de som blivit drabbade men ingen anledning att panika och stänga hela Sverige.
        Det finns än så länge 1 fall av ehv (ej den neurologiska formen) i Skåne och där provtogs hästar och stallet isolerades i tidigt skede, smittan därifrån har heller inte spridits och kommer sannolikt inte att göra det heller eftersom det sköts på bra sätt.

        Det finns alltid risk för smitta överallt och man bör alltid tänka sig för samt hålla god hygien. Det vet alla som jobbar med hästar professionellt och jag utgår ifrån att Nellie är en av dem som håller god hygien och alltid förebygger smittor vilket de flesta ryttarna gör eftersom man vet vilket besvär och kostnader det blir att ha sjuka hästar.

          Smittan finns i Skåne, känner till ett stall som är satt i karantän.

            Ja det va ju det jag skrev? Att det finns ett fall i Skåne men att det ej är den neurologiska formen samt att stallet/hästarna är isolerade. Alltså ingen fog för panik

          Vi har stängt stall här på Tjörn oxå, 6 mil norr om Göteborg.

    Är det sprickor i revbenen hon har? De gånger jag har haft det har det gjort ont att andas och känts som att jag skulle dö om jag hostade eller nös. Rida fanns ju verkligen inte på kartan.
    Vet att man läker olika fort, men är lite tveksam till att hon har sprickor i skelettet och inre blödningar. Känns lite orimligt bara.

      Ja undrar om de ens röntgade revbenen eller om de bara gissade att hon möjligtvis fått sprickor och sen var det inte så. Men att rida så snart efter superallvarlig hjärnskakning vittnar ju lite om att hon kanskd var skadad redan innan och nu har den ensamma hjärncellen som fanns kvar dött den med.

        ???

    Skitsnack.. man rider inte med sprickor i revbenen..

    Jisses, camcam, kolla Isabellas insta, hon regrammar en tjej som har fått Hermine Hold scarf,, zooma in på sömmarna?!?!?! ser ut att vara katastrofal kvalitet!

    Gillar hur Bella för övrigt fiskar efter att du ska skriva om hur hon klappar sin son med foten.

    Många ’super-mamma’ inlägg nu innan lanseringen imorgon…

      Varför skulle Camilla skriva om att Bella ”klappar” honom med foten?

    Oväntat att Bellan klämde in en picknick med ena barnet på altanen med ”mysig sportlovsmat” såhär kvällen innan Hermine H lanseras.??‍♀️

      Sportlovet i Stockholmsområdet är nästa vecka och hennes barn går väl i förskolan? Lov har man i skolan.

      GOODWILL!

      Fy f-n för att leva genom ett kamerafilter. Hade hon inte behövt ta kort på detta så hade picknicken varit en enkel, barnvänlig sådan, nu ska den vara flashig, överdådig och se dyr och restaurangaktigt ut. Ser verkligen inte ut som något hon gjort för vare sig Sallys eller sin egen skull, endast gjort för kamerans skull.

        Eller för ett samarbete såklart, Mathem är avsändaren av den där picknicken!

          Ja herregud – då förstår jag ännu bättre det ogenuina.

    OT
    Enligt Isabella (och Titti) har radioprogrammet P4 extra 1,5 miljoner lyssnare. Är inte hennes program på en lokal radiostation i Sthlm? Hur kommer det sig att lyssnarantalet är högre än antal invånare i staden? Tycker det låter sjukt mkt iaf för en kanal som inte är rikstäckande. De kanske räknar likadant Isabella och Titti ?

      Att jämföra med ett av P3:s populäraste program Morgonpasset (som är rikstäckande) har 650.000 lyssnare varje dag. Det är något som inte stämmer här känner jag.

      Börjar bli tröttsamt med tusen ot om Bella under varenda inlägg. Men jag förstår att jag förmodligen är ensam om att tycka det.

        Jag tycker det är tröttsamt med alla som ber om medicinska råd på en blogg istället för att göra vad vettiga människor bör: ringa en läkare.. men alla är vi olika

          Ja där håller jag med dig. Det ena behöver ju inte utesluta det andra. ?

            100% sant!

      P4 är en rikstäckande kanal. Vissa tider sänder de lokalt, då heter det p4 Kronoberg p4Stockholm osv.
      P4Extra sänds i alla lokala stationerna. Liksom kvällspasset, radiosporten, Karlavagnen m fl.
      Inte alls orimligt med 1,5 milj lyssnare.

        Okej, är det så det funkar, tack för infon!

    Föll av en häst för några år sedan och fick spricka på två revben. Det tar 6-8 veckor att läka och det gör förbannat ont. Allt gör ont, att andas gör ont.
    Man hoppar inte upp på en häst de första veckorna! Läkarna sa till mig att jag ej fick rida på 3 veckor!!! Och mitt fall var inte allvarligt…

      Usch jag fick förmodligen en spricka på ett revben i höstas och det gjorde så jävla ont, håller med dig!! Jag rider iofs inte, men jag höll mig från träning i 3-4 veckor och började sen extremt lugnt. Det värsta var att djupandas, nysa, sova. Ens ta sig upp ur sängen var ett projekt. Var tvungen att ta Ipren på natten om jag vaknade. Om man inte är på starka smärtstillande har jag svårt att förstå hur man ens tar sig upp i sadeln..

    Skulle hon inte flytta till Danmark i januari?!?! VAD hände med det??

      Hon skrev att hon fick kalla fötter och att hon inte vågade ?

    Jag red efter att ha knäckt revben och med en hjärnskakning, detta direkt efter att jag ramlat av. Nu är det 23 år sedan och jag har en förvärvad hjärnskada pga att jag inte tog det lugnt efter hjärnskakningen. Att kasta mig upp på en häst direkt efteråt var inte det enda dumma jag gjorde. Utan jag körde på som vanligt. Gissa om jag ångrar mig?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.