Paow har bränt ut sig

När någon skriver ihop utmattningssymptom och influensa får det mig att tvivla på att de har den minsta aningen om vad utmattning och utbrändhet faktiskt är.
Min spontana gissning är att Paow mår dåligt av sin minst sagt ostrukturerade vardag, snarare än att hon är utbränd men det är som sagt bara min spontana gissning.

Men OM det nu stämmer så hoppas jag att hon tar tag i sitt liv och de delar som får henne att må dåligt, även om det så klart är enklare och bara beklaga sig för att sedan göra samma sak igen. Ni vet – så där ”influenciskt”….

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad menar hon med ”utmattnings symptom/influensa symptom”? ”Utmattnings symptom” är inte samma sak som ”utmattningssyndrom”. Att vara utbränd är att ha utmattningssyndrom och det kan man inte diagnosera sig själv med. Man kan inte diagnosera sig själv med influensa heller. Så det verkar som att hon diagnosera sig själv? Hon känner sig trött och använder olika diagnoser för att förklara sin trötthet. Man ska inte slita ut diagnoser hur som helst.. Det känns ganska förnedrande för de som faktiskt har utmattningssyndrom.

      Ja så kan det vara eller så har hon pratat med dn doktor som sagt detta till henne? Varför så snabb med att hoppa på anklagelsetåget? Varför så besatt av att omyndigförklara en person som lider? Hon känner sin kropp bättre än du. Elak!

        Mer elakt att hugga en diagnos ur luften som många verkligen lider av. Hittepå från en fd influencer. Please.

          Elakt skrivet utan grund eller insikt men har man bestämt sig för att någon är fel och dum så ser man ju inget annat. Tragiska T hoppas du själv ses såsom du verkligen är…

            För att citera Cam: ”När någon skriver ihop utmattningssymptom och influensa får det mig att tvivla på att de har den minsta aningen om vad utmattning och utbrändhet faktiskt är.”
            Håller helt med.

      Man kan ha symtom som pekar på utmattning, t ex en förkylning som inte går över/kommer tillbaka, och som på sikt kan leda till utmattningssyndrom. Så det är väl toppen att hon tar tag i det nu innan hon bränner ut sig

      Det är väldigt lätt att med människa med erfarenhet säga om man har influensa eller förkylning. Sedan är det också väldigt lätt att märka hur man förändras när man är stressad. Har haft ett utmattningsdepression (diagnos av läkare) Jag kom upp ur sängen och jobbade varje dag, men jag grät, oj vad jag grät konstant. Men jag var inte utbränd. och det är väldigt lätt för mig att känna av när jag börjar gått det hållet igen. Vad kallar man det om inte symptom på utmattning?

    Tänk dig själv att inte göra något vettigt dag ut och dag in eller vänta, det borde ju du veta! ?

      OH! BURN!!! 😉

      Mycket märklig kommentar… ?

      Hur kan du ens skriva så? Camilla lägger uppenbarligen ner mer tid på sitt jobb än de vanliga 40h/veckan

        Och då kan man inte ifrågasätta eller vad?

        Ja hon har ju i princip inget liv utanför den här bevakningen så ge henne en brejk

          Vad vet du om det?

        Fast dom gör i princip exakt samma sak… ?

          Gör de? Paulina lägger alltså mycket tid på att skapa content till sina sociala medier?

    Influensan är ju extrem i år och ofta ger den utmattningssymptom i sig. Ge det två veckor Paow och känn efter när du kryat på dig så ska du se att dy orkar med ditt händelserika liv igen

      Influensa ger inte utmattningssyndrom ????. Sluta prata om saker du inte vet.

        Symptom står det väl eller är du inte läskunnig, ?

          Det ger inte utmattningssymptom heller. Blandar ihop trötthet med utmattning kanske?

            Jo när jag hade redig influensa blev jag enligt doktorn utmattad i kroppen, med utmattningssymptom i 3-4 veckor efter influensasymptomen klingat av. Sluta var sp kaxig när du är så himla okunnig, folk kan ju missta din säkerhet för kunskap och det vore ett misstag, kära du.

              Jag är sjukskriven för utmattning och har även haft influensa några gånger i mitt liv och det är INTE samma sak eller liknande symtom, det går inte att jämföra. Det är ett hån mot oss som är sjukskrivna och kämpar för att kunna jobba igen, umgås med människor och göra alla andra aktiviteter som friska människor gör varje dag och tar för givet. Det är ungefär som att jämföra träningsvärk med MS.

                Beror på var viruset tar fäste. Ibland i nerverna och då gör verkligen ALLT ont, går att jämföra med MS faktiskt nu när du nämner det. Sedan kan virus sätta sig i exempelvis levern och lederna och ge horribla symptom som ryggont som gör en sänggliggande, artrosliknande känningar etc. Så uteslut nu inget för att framstå som viktig och märkvärdig. Sån konstig inställning. Tvångstankar om att bevisa en influenser fel? Är det du Cam Cam? Har du inte sjunkigt väl lågt nu?

                Ja men din utmattning behöver inte vara värre än någon annans utmattning eller hur? Ofta man vill tävla i detta? Ta på en till offerkofta så du kan hata extra på andra

          Haha

        Haha en jäkla skillnad på symptom och syndrom men kanske inte för en imbecill, eller jag menar bacill!!

        Man kan ha båda vet du?

      Blir frustrerad när man ger sig själv en diagnos och jag lovar att om hon någon gång verkligen drabbas av det hon vill påstå så orkar hon INTE uppdatera sig på bloggen. Vad har det blivit med svenska bloggare? Snacka om att spotta på de som varit sjulka i flera år pga utmattning. Skäms!

        Men vem är du stt bestämms vilken diagnos som stämmer här? Och vad någon orksr eller inte? Ge dig!

    Hon har väl dock fått psoriasisartrit också och som fellow reumatiker (dock inte med psoriasisartrit) lider jag med henne. Det är inte kul att få en reumatisk diagnos.

      Har hon fått den diagnosen nu? Har tänkt länge om hon har det eller inte. Har själv psoriasisartrit (utan att ha psoriasis), så därför jag är nyfiken. Att ha artritsjukdomar är hemskt ibland..

        En genuin fråga, hur diagnoserades du med det då du övrigt inte har psoriasis? Jag har psoriasis men inte mycket så har aldrig gått till läkare men har i perioder otroligt ont i händerna och knäna och tanken slog mig nu det kanske hänger ihop ?

          Jag har fått diagnosen för att min pappa har psoriasis, tydligen kan man få artrit av att en närstående har hudsjukdomen. Dock säger ju statistiken att jag kommer få psoriasis med, en viss procent börjar med ledproblemen. Det kan vara värt att kolla upp för dig, dock går det ju inte att diagnosticera det med blodprov som med så många andra reumatiska sjukdomar. Mitt liv förändrades så mycket till det bättre av att få medicin.

            Jaa, undrar här med! Fick du gå till en reumatolog för att få diagnosensen? Jag har en väldigt mild form av psoriasis men misstänker att jag kan ha artrit också men hudläkaren lyssnade inte riktigt på mig….

              Jag hade stora besvär i över ett år och fick höra allt från spricka i fingrarna till överansträngning i händerna. Men sen när det gick över till fler ställen i kroppen fick jag träffa min vårdcentrals reumatolog-konsult som tack och lov råkade vara överläkare på sjukhuset. Så jag hade tur, hade jag inte träffat henne hade jag säkert inte fått rätt hjälp. Så det enda tips jag kan ge dig är att stå på dig och kräv en remiss till reumotologen. Lycka till!

            Tack så mycket för svar! Ska absolut kolla upp ?

          10% av de med psoriasisartrit saknar hudengagemang helt. Diagnosen kan då stärkas av heriditet för psoriasis.

        Ja hon la upp det i en story.

      Inte konstigt hon har utmattningsSYMPTOM då. Är ju verkligen dränerande en åkomma och svårt att återhämta sig från pga kronisk. Får hoppas hemmes influensa går över snart. Eftersom det är ett virus influensan alltså så kan det ju i sig sätta sig i både nerver och leder med hemsk smärta.( Hoppas jag inte uttryckte mig knasigt så någon wannabe messerschmidt får tokanfall med kritikhosta)

      Oj vad jobbigt hon har det. Gillar inte att det beroende på vilken bloggare det gäller en del nästan mobbas här. Vi är alla människor. Sen finns det dom som tas mer på allvar. Det blir orättvist. Jag hoppas hon och hennes katter kommer må bra framöver.

        Huruvida hennes katter har det bra framöver hänger ju nästan helt och hållet på henne. Så vi får hoppas att hon tar väl hand om dem och inte bara lämnar dem (igen).

    Cammylinnea [Instagram] jobbar hårt på att marknadsföra twistshake flaskorna på instagram utan samarbete såklart. Så denna mamman har råd att unna sig allt möjligt. Älskar att tjäna svart och slippa betala skatt det ni.

      Alltså hon har en följarskara på nätta 1800.. Är det något att ”rapportera” om i bloggbevakning tycker du? Brukar aldrig säga det men här tycker jag avundsjukan lyser igenom ?

        Här handlar det snarare om att göra rätt och inte bryta mot lagen men visst, avundsjukan lyser definitivt igenom

          Här handlar det om att göra reklam för sig själv.

            Då får hon jobba hårdare

    Förstår inte varför du måste ifrågasätta hennes eget mående? Visst ska vissa diagnoser inte överanvändas men ostrukturerad vardag kan absolut leda till depression och utbrändhet, stress påverkar immunförsvaret vilket kan leda till influensa. Målet är väl att alla ska känna att det är ok att prata om psykisk ohälsa, oavsett vad man nu tycker om Paow. Precis som det inte finns perfekta offer finns det inte heller perfekta diagnoser – ditt inlägg är lite som att säga åt någon deprimerad att hen bara är lat. ”Ta tag i sitt liv” är en ganska skuldbeläggande formulering

      Ja fyfan håller med. Så skuldbeläggande inlägg CC

      håller med jag gick in i väggen, utmattning o det kändes som influensa. Det är inte kul. Som att ha cancer i själen. Hur många gånger har jag inte fått höra ”tahandomdinhälsa” så blir det bra ska du se..

        Sen är det väldigt vanligt att drabbas av virussjukdomar om man lider av stress.

      Håller med. Förstår heller inte riktigt gränsen på denna blogg mellan att inte skvallra/spekulera och bara rapportera om vad bloggare själva skrivit om. Ja absolut Poaw skriver om sin hälsa, är det då fritt fram att spekulera om vad det beror på eller om det rätt eller fel? Det sätter även tonen för kommentarsfältet och vad som är ok att skriva kring.

    För mycket av det goda livet dvs ständig semester,sex,drugs,drama and rock´n roll kan knäcka även den starkaste…

      Vad har sex med saken att göra? ?

        Det är ju skitjobbigt att ha sex!

          …och också fullständigt underbart! 🙂

      Ja det vet vi väl att kvinnor blir sjuka av att ha sex. En gammal hederlig hysterektomi kan nog vara på sin plats så hon blir hanterbar igen! Eller?

        Hindrar det henne från att ha sex?

          Nej, men så behandlade man sjuka kvinnor förr. Det var mycket som man trodde berodde på problem med livmodern, psykisk sjukdom bl a.

    Influensa ger inte utmattningssyndrom ????. Sluta prata om saker du inte vet.

      Skulle till anonym 18:11

      Fast hen skrev symptom lär dig läsa. Utmattning pga influensa is a real thing så var snydig nån annan gång va

        Betvivlar du har kunskapen att hjälpa någon övh. Håll dig till att träna bort dina lässvårigheter istället. Rädda dig själv, först!
        Anonym 18:52

    En människa som skriver utmattnings symtom/influensa går ju aldrig någonsin att ta på allvar, tragiskt för henne att hon inte vet bättre

      Ja någon som glömmer p:et i symptom ska inte tas på allvar för fem öre. Jåll sig till ord en iaf kan stava till kanske?
      * host* kritik*host*

        Det kan stavas både med och utan p, men mest vedertaget idag är symtom utan p. Med vänlig hälsning, medicinsk sekreterare.

          Viktigt input i debatten Ulla Bella

          Nej det är inte mest vedertaget.

            Kanske om man är sekreterare med dyslexi?

            JO det är mest vedertaget /mvh läser journaler och remisser varje dag

              No one cares sean. Det utesluter inte att fler än du inte kan stava till symptom

                Det är WT att stava det ”symptom”. Bara läkare från förorterna som gör det..

                  Jasså de som kom in pga höga betyg framför bra kontakter och pengar?

                  Jag döööör, ”läkare från förorten, hahahahahahahaha+

                    Äntligen nån med humor! Trökmånsar hela högen här idag..

                  Tror du att det är felstavat? Båda stavningarna är korrekta…

              Vad får dig att tro att du är den enda som läser journaler bara för att du är den enda som viftar med yrkestitel?

                Att du har fel.

                  Vad har jag fel i? Vi är fler anonyma här (Du inkluderad).

                  Mvh hjärnkirurg, astronaut OCH president

                    Mvh head of spelling, så det så

                      Kul. Den var ny…

        Och själv skriver du Jåll istället för Håll? Lär dig stava, och håll dig bara till ord du kan stava till

          Du glömde punkt Hanna.

          Men ofta det var JAG som stavade fel. Det var telefonen.. fattar du väl tröghuve?

            Om du läser igenom det du skrivit innan du skickar, så ser du ju om telefonen (hihihihi) har stavat fel.

              Beror på hur stor skärm en har och med tanke på hur kommenteringsrutan är utformad så försvinner de övre raderna i takt med att jag skriver men whatevs de som räknas och betyder något kan säkert fatta ändå. Hihi

    En genuin fråga, hur diagnoserades du med det då du övrigt inte har psoriasis? Jag har psoriasis men inte mycket så har aldrig gått till läkare men har i perioder otroligt ont i händerna och knäna och tanken slog mig nu det kanske hänger ihop ?

      Ja det hänger väl ihop? Alla jag känner (farfar och farbror) med psoriasis har även problem med leder.

        Frågan skulle till Rebecka högre upp men blev här nere ist ? pappas sida har psoriasis men inte problem med leder , fan om man ska få det på köpet

      Jag har både artrit och psoriasis, fick långa perioder av trötthet och ”tung” kropp. Åt cellgifter i massor av år för ledvärken. Men kände vid 43år att nu skiter jag i det här. Slutade med medicin och sköter mat och träning, och mår bättre än nånsin. Jag låter religös, typ. Men eftersom jag har gått till en naturläkare sedan jag var 25år och känner mig bra så funkar det. Det ställer krav på mig att jag sköter mig. Men det är det värt..

        Många blir bättre av kosten. Dom utesluter tex mjöl och äter mer grönsaker.

        Samma här. Slutade äta fläsk och skar ner på alla animaliska produkter. Mår bättre än någonsin.

    Det där förstår jag inte hos Ebba von Sydow heller – alla bara antar att hon är på väg att bli utbränd. Men det kan man väl inte säga – just nu verkar hon väl mest av allt ha råkar ut för en virus och det verkar ovant för henne att ligga i sängen i några dar.

      Ebbas Blogg framstår väldigt ofta som den inledande delen av en bok skriven av någon som ”gått in i väggen”. Så det är väl inte så konstigt att folk tror att hon gjort det?

        Men det var ju i mars – värsta vabmånaden, yngsta barnet har precis varit sjukt och hon har tre ungar. Hon var tvungen att avboka allt i en vecka – men det är väl för fasen normalt när man har råkat ut för nåt lite värre än bara förkylning? Fast nu orkar hon redan med London …
        I min familj var vi sjuka i hela mars och jag grät också för jag kände mig så eländig. Antar att det var influensan, jag hostar fortfarande slem efter tre veckor (hostar aldrig annars). En influensa kan göra att man känner sig svag i månader tom. (googlade jag).

      Att bli sjuk ofta är definitivt ett tecken på hög stress som kan leda till utbrändhet, så det är väl inte konstigt?

    Som någon som har varit utmattad och åkt på influensa i år med 41 graders feber så kanske jag har tolkningsföreträde: influensa går inte jämföra med utmattning, oavsett stavningar och ordval.

      Att vara utmattad: trött i kroppen, andfådd, yrsel, muskelsvaghet. Etc. Känner igen det från min egen influensaepisod

        Fast det är inte utmattning. Det är trötthet i samband med feber.

          Nej, det har ingenting med feber att göra. Vid svår influensa är det inte ovanligt att man känner sig utmattad i flera veckor efter infektionen.

          Jag var totalt utmattad i tre veckor efter en influensa (och led av allt som 19:08 listade).

      Alla får väl inte samma symptom. Olika om viruset sätter sig i organ, exempelvis levern eller i lederna ellef nervsystemet, men utnämn dig själv till expert bara. 41 graders feber? Några hjänceller rök nog..

        Well, you tell me! Lixom what the Eff?!?
        Varför så snarstucken sur och otrevlig? Bara för att jag har andra erfarenheter än du och inte håller med dig? Wow kommer bli en tuff verklighet för dig när du växer upp.. om du är samma anonym med analfixeringen ovan så tycker jag du ska ändra om i dina prioriteringar. Sluta med analskåderierna till att börja med

      Men man kan få båda. Andra personer kan ju inte ge en diagnos utan personen känner ju själv hur man mår. Och det ska respekteras.

        Precis, tack för vettigt input

      Jag har också utmattningsdepression. Det är en jäkla skillnad på influensa och influensa. Jag åkte på en för 5 år sen där jag trodde jag skulle dö. Vår sängliggande i flera veckor efteråt. Nu senast var det ju inte behagligt men långt ifrån samma. Blev för övrigt sjukskriven för utmattning efter influensan så du får nog ta den diskussionen med vården ?

    Vad är det för kommentarer som släpps igenom här fy fan, du borde verkligen rensa.

    Har alla läsare vaknat på fel sida idag?

      De kanske har influensa/utmattningssymptom. Då är tålamodet kort.

        Eller så är det den lilla timmen mindre sömn som de inte klarar av att hantera.

    ”även om det så klart är enklare och bara beklaga sig för att sedan göra samma sak igen. Ni vet – så där ”influenciskt”….”

    Varför alltid så spydig och nedvärderande ton? ?
    Det är ändå imponerande hur lite förståelse du lyckas förmedla, sett till det faktum att du själv här haft destruktiva mönster som du har kämpat med att bryta.
    Man måste inte alltid sparka på och skriva på näsan, i vissa fall kan man kosta på sig att backa och droppa agget man känner. Va the bigger person osv.

    Kan väl kanske vara så att hon är utmattad och har de symtomen och även influensa symtom pga sin sjukdom.
    När jag får skov i min reumatiska sjukdom får jag ofta även influensa symtom.
    Ingen omöjlighet att vara både utmattad och ha influensa heller.
    Känns som högstadiet ”Så hade inte jag, så då kan det omöjligt vara ***”

    Vill man såra andra människor och skapa konflikter ur tomma intet då är det tydligen här man ska hänga i kväll.

    Jag antar att skribenterna vars agenda enkom är ovanstående får ut något av sitt beteende. Det tråkiga är att det förstör alla chanser för en vettig diskussion för oss andra.

    Kram till er alla som fått tråkigt bemötande här ikväll. Ni är värda mer.

      Vilken vettig diskussion tycker du folk kan skapa av ett såhär otroligt nedvärderande inlägg om en person som ständigt får skit kastat på sig? Är genuint nyfiken

        Tyckte det var intressant att se vad andra skrev om det här med att influensan kunde även ge symptom som liknar de som upplevs vid utmattning eller s.k fatigue. Men det är såklart olika vad man tycker är intressant, tråkigt hade det varit annars.

          Jasså ja jag tänkte mer på att du klagade på sårande kommentarer så uppfattade inte att det fanns diskussion som du uppskattade i fältet utan trodde du menade att det utdblev6 helt

    Skulle vara kul att veta hur många som kommenterat här som har diagnostiserats med utmattning och utbrändhet av sjukvården?

      Varför då menar du? För att de verkar som att de är helt aningslösa men låtsas vara allvetare?

      Jag har fått den diagnosen vid två tillfällen. Kunde inte göra ett skit. Att bara leva var jobbigt nog och någon direkt glöd hade jag inte direkt.

    Gillar inte tonen i detta inlägg.. Man behöver inte vara strukterad jämt i sin vardag för att undvika utbrändhet. Många har en så sjukt snedvriden syn på vad som orsakar utbrändhet, när det är olika för varenda människa. Detta inlägg spär på den synen tyvärr. ?

      Otroligt skammande inlägg men börjat misstänka att Camilla får en kick av att förnedra och trycka ned kvinnor som ser bättre ut än hon

        Varför drar du in utseende? Rövhatt.

      Utbrändhet är dock inte att må lite dåligt i några dagar/vecka.

        Fast det börjar ju successivt och sedan kommer det över en jävligt plötsligt. Mvh en sekreterare utan dyslexi som varit utbränd med alla symPtom

            Aldrig du kan inte tysta mih med översitteri vad är du, man eller? Lilla mansplainer du

    Miss Härjat fejs Gervidae? Nej varför skulle hon vilja trycka till kvinnor som ser bra ut och har ett stort socialt kapital? Verkar sååå osannolikt!

      Paow är ingetdera.

      Du är lika bränd i skallen som paow.

    Om du inte redan hade haft dagens aprilskämt uppe så hade jag trott att det här var ett skämt. Nog för att det är komiskt att ”vanliga” influencers tycker sig gå in i väggen, men Paow?! Har ju hört att man kan bli stressad av att ha för lite att göra så det kanske är det?

      ?

    Vet nån var Underbaraclaras kläder produceras? Hon skriver bara i Europa. Blir nyfiken, för det kan ju betyda vad som helst…

    Hon har ADHD.

    Joakim Lundell brände ju också ut sig (på julafton) men är redan helt återställd. Härligt!

    OBS! Ironi!

    Kommer nog få en del hat nu men genuin frågan: tror ni utbrändhet/utmattning/”hjärntrötthet” är en ganska svensk grej? Bor/jobbar i USA och har ett jobb där 12-15 timmars dagar är normalt, man har 10 dagars semester per år, finns typ ingen trygghet så som tex a-kassa, ordentlig barnomsorg, fri sjukvård etc. och har aldrig hört talas om folk som sjukskrivs här för typ ”jag gick in i väggen”. I Sverige verkar ju det som var och varannan person gör det?

      Ja landet dr man låter psykiskt sjuka sova på gräsmattor ?‍♂️ Klart de inte sjukskriver sig. De väntar till det blir så allvarligt sjuka att de hamnar på gatan. Säger inget om förekomsten rövhatt.

      Också funderat över det

    Jag är en sån som språkpoliser älskar att rätta men för en gångs skull måste jag säga att jag får KLI i hela kroppen av att läsa ”symptom” nejnej på svenska stavas det ”symtom” kort och gott. Den förstnämnda stavningen är ju på engelska och inget annat

      När jag läste till sköterska fick vi lära oss symptom med p. När ändrades detta?

      Nej både symtom och symptom är svenska stavningar. Vilken som är mer använd kan man ju diskutera. Men båda är rätt och svenska.

      Tant verkar ha tappat språket

      Och mina ögon kliar när jag läser symtom ?? fick lära mig att det stavas symptom i skolan haha, skrev man symtom blev det ett jävla liv ???

        Och jag fick lära mig i skolan att det stavas djävla ?

    När jag läste paows blogg om sin utmattningssyndrom så satte jag kaffet i halsen. Jag tvivlar starkt att hon lider utav det.
    Jag är tyvärr drabbad av utmattningssyndrom och börjar efter snart 11/2 år komma upp på fötterna. Det var den värsta tiden i mitt liv. Men att nu börja se glädjen i att leva igen, det är vackert.

      Fast hon skrev ju symptom? Så sluta överdramatisera ditt kaffedrickande, så farligt kan det inte ha varit för dig

    Ingen kan varaf förvånad om hon
    blir utbränd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.