Öppet Spår – uppsamlingheat

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?
Givetvis kommer det ett kl 21-inlägg i vanlig ordning så det här är bara som en liten bonus.
Ingen blir utan…

So get it all out of your systems!!
GO!

334 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Såg Paow i PH prata om sin smak för ”småpojkar”. Inte så fräscht.

      Hon menar väl dock inte barn?

        Självklart inte!
        Men i åldrarna 17-25 känns det som stor skillnad, tycker jag.

          Ja, det kanske är stor skillnad på 17-18 och 25 men det betyder inte att det är fel.

          Men om det hade varit en kille på 25 å en tjej på 17 hade ingen reagerat..

            Jo

            jo hade en kille sagt så hade hela hans liv + karrirär gått åt helvete .

      Som Albin sade till Paow är tennis hunken inte för gammal för dig?

    Är det någon här som dricker kaffe med osötat mandelmjölk eller osötad kokosdryck? Funkar det, eller är det mer lönt att pina i sig en kopp svart?

    Jag ska testa en utfasningsgrej och tar mitt kaffe med mjölk. Havredryck är tyvärr uteslutet, och jag är allergisk mot sojaprodukter.

      Kokosdryck är gott i kaffet

        Mandelmjölk är supergott i kaffe

          Skär sig för mig…

          Har haft osötad mandelmjölk i kaffet i flera år. Gott! ????‍?

      Mandelmjölk och Cashewmjölk är nice i kaffe och te!

      Tycker kokosmjölk smakar tvål.

      Min man dricker med Icas kokosdryck med ris. Vet att många tycker om oatlys ikaffe, tror inte den smakar havre.

        Någon som vet om latte med havremjölk är gott? ?

          Det är det! Ikaffe från oatly ger minimalt med smak. Tyckte att kaffe med annan växtbaserad dryck fick en skum smak, men havredryck är faktiskt gott i kaffe

          Riktigt gott. Att mixa havremjölk m frysta bär är även gott det med. För att inte tala om varm choklad, gjord på havremjölk ?.

      Ja kör med oatlys Havre i kaffe. Har testat flera å den som går näst bäst är Icas mandelmjölk.

      Trist att du inte kan ha havre, för oatlys ikaffe smakar ruskigt gott i kaffe. Det smakar typ som att ha grädde i kaffet 😀

        Ah, det är reglerna som säger det ? annars hade jag valt det. Havremjölk är tydligen väldigt söt, och en del som ska rensas ur systemet är socker och sötsug ??

          4g socker / 100 g är väl inte sådär jättemycket? Det är ganska normalt.

          Havremjölk är rent sockervatten. De har processat havren med enzymer som bryter ner den till socker. Billigare att ha i en sked socker i kaffet och tunna ut det med vatten…

          Ta grädde i kaffet ist för konstiga substitut. Det är mindre kolhydrater i grädde än i mjölk. Ännu bättre är det om du tar smör i (gärna osaltat, men det är även gott med normalsaltat). Vispa med en lattevisp och det blir krämigt och gott. 🙂

      Testa Sproud Barista om du tål havreolja, den är fantastisk och går att skumma om man vill. Den är gjord på ärter.

      Det finns en relativt ny produkt som heter Sproud. En ärtdryck. De har precis släppt en variant att ha i kaffe. Kan det funka?

      Prova ha i antingen kokosolja eller smör och mixa med en mixer/blender. Annars älskar jag oatlys ikaffe.

    Har ni pluggat på hyper Island eller Berghs?
    Vad läste ni och skulle ni rekommendera utbildningen/skolan?

      Ja på Berghs
      Nej inte PR iaf

    Jag har precis börjat på högskola.är jätteglad att ha kommit in och är taggad. Men har sån fruktansvärd ångest för jag är rädd att inte klara av ev tentor/inlämningar. Tips för att lugna nerverna.

      Mitt tips är att inte ge upp eller känna att du misslyckas bara för att du inte klarar exakt ALLA tentor och ALLA inlämningar på första försöket. Ytterst få klarar sig igenom en hel utbildning utan att kugga någon gång. Man repar sig och gör om det bara!

      Påminn dig själv, så ofta som det krävs, att din utbildning inte är på liv och död. Det värsta som kan hända är en omtenta, vilket folk gör hela tiden. Ingen dör. Ingen kommer till skada. Ingen blir besviken på dig, förutom möjligtvis du själv och det kan DU styra över. Du kommer att göra ditt bästa och det räcker gott och väl. <3

      ”Jag kan alltid göra en omtenta” har blivit mitt motto och jag kände precis som du. Gjorde en tenta tre gånger innan jag klarade den. Det är inte hela världen ❤️

      Pluggar själv och hade en klasskompis som kämpat med en omtenta i ett par månader nu. Vi andra har peppat henne och igår kom hon med resultatet att hon var godkänd, tredje gången gillt! Det är ingen big deal. Vi andra blev skitglada för hennes skull och vi drog alla och firade med kaffe och bulle! Allting löser sig.

      Jag har levt med samma, eller lever snarare, men det börjar bli bättre och vet du vad som hjälpt?
      Att klara tentor och inlämningar. Jag har det senaste halvåret klarat två tentor och diverse olika inlämningar och med det fått självförtroende. Vilket gör att jag för varje ny examination är mer lugn. Klarade inte senaste tentan för att jag klantigt nog missade en fråga på baksidan (man var tvungen att svara något på alla) men det berörde mig inget större. Jag kör omtenta och världen rasade inte. Så kort och gott, låt dig ha lite panik, det får dig bara att anstränga dig mer. Acceptera att du är nervös. Tids nog blir du varm i kläderna 🙂 Lycka till!

      boktips: ”Konsten att lyckas med sina studier” av Bosse Angelöw. Glöm inte att ha roligt också! Studentåren är fantastiskt härliga med tentafester, studentorkester (om du spelar ett instrument) och utbytesstudenter från hela världen! 🙂

      ”Det finns alltid en omtenta” är ett bra motto vid stress.

    En fråga om att vara projektledare för exempelvis olika tillställningar och events – vad behöver man för utbildning då?

      Finns många förståsigpåare i branschen som du säkert kan lära av genom att arbeta bredvid någon.
      Jag skulle rekommendera att läsa projektledning på högskola, finns både program och kurser.

      Eventkoordinator finns som utbildning i Landskrona på två år, yrkesutbildning. Har några vänner som gått den och trivts mycket bra!

        Tack!!

    jag är lite förtjust i min arbetskamrat men han har sagt upp sig och hans sista dag är nästa onsdag. Någon som har grymma raggningstips?

      Säg som det är, rätt upp och ner på ett kul men inte för påträngande sätt. Avslappnat liksom. Eller stick till honom en lapp med samma budskap innan han slutar för gott, charmigt och så slipper du hela face-to-face-grejen med att säga att du är lite förtjust i honom.

      Ja eller lämna ett brev som han läsa i lugn och ro hemma. Där du beskriver vad du känner. Lycka till.

        Nej! Jag hade tyckt att det var creepy ?

        Detta visar verkligen hur olika män och kvinnor är, skriv inga brev ?

        Spara alla gulliga kort, brev och sånt till mamma/syster/era bästa tjejkompisar!!

      Köp ett kort som typ säger ”lycka till på nys jobbet” och i det skriver du och frågar om han har lust att hitta på något någon dag?
      Det hade jag blivit sjukt glad över (men jag är ju tjej och har knappt en aning om hur killar tänker)

      Jag sommarjobbade med en kille för några år sedan, men skulle senare på sommaren åka iväg på resa. Han kände pressen och frågade helt enkelt om jag ville ta en fika. Det ville jag och nu är vi gifta 🙂
      Ibland är det enkla det bästa

      Jag hade köpt en liten flaska bubbel, skrivit en egen etikett där jag skrivit. Lycka till på nya jobbet, en sista Aw på tumanhand?
      Typ nått sånt 🙂

      Men gud.. Är väl bara att fråga om han vill följa med ut på en drink och fira sista dagen. Tycker inte det r ok att fråga rakt ut på en arbetsplats.

      Lyssna inte på de som snackar om lappar eller kort, de känns för ansträngt och påfluget så vidare du inte är i typ 40 års åldern då känns de som ett säkert kort hehe.. är man lite äldre så är de en trevlig touch.

      Men om du är under 35 skulle jag istället föreslå följande, fixa till dig lite extra nu sista dagarna på jobbet och när ni är själva säg nått i denna stil )fast med dina egna ord såklart!)
      – åh Calle (eller vad han nu heter hehe), du kommer vara saknad här på kontoret ??Det är en sak jag tänkte på ett tag men inte hunnit föreslå skulle du vilja ta en aw med mig någon dag? Kanske på fredag? Hade varit kul ☺️
      om han föreslår att bjuda in fler personer från jobbet kan du säga med glimten i ögat ”hehe tänkte typ en aw bara du och jag”. Använd aldrig ord som ”vi” utan använd du och jag, att använda vi kan skrämma killar.

      Enkelt, no strings attached och det är ett naturligt förslag med aw. Så kan de övergå till mera efter de.
      Man ska visa att man är lite lagom intresserad utan att få killen att tro man suttit och drömt om honom som om han vore en gratis LV väska liksom…

    Ge mig era bäst tips för uppkörning (B-körkort)! Vad får man göra? Vad ska man tänka på?

      Jag fick testa tutan, det var min enda säkerhetskontroll haha! Sedan tänk på att ta av dig jackan, nervositeten gör en varm. Ställ in stol och backspegel i lugn och ro. Kör sakta i tät trafik. Jag fick till mig att jag körde FÖR sakta dock när jag var på 70-väg och låg i typ 62 så man ska heller inte hindra andra bakom. Var noga med blinka och att titta mycket kring övergångsställen, gör gärna överdrivna huvudrörelser så de ser att du har koll! Jag fick bara köra en bit, parkera i en ruta, backa ut därifrån och köra hem så klarade det på första 🙂 se till att ha ätit något socker innan så du är pigg är mina bästa tips! (Jag var inställd på att jag inte skulle klara det, det hjälpte mig att inte sätta press på mig själv men andra tänker tvärtom)

      Kolla speglarna typ hela tiden. Glöm fasiken inte döda vinkeln och typ högerregeln.
      Men var lugn bara, jag GRÄT på min uppkörning för jag tyckte det gick så dåligt men blev godkänd haha så tänk på att bara för det känns skit enligt dig, så betyder det inte att det är det. 🙂

      Titta överdrivet noga när du ska in i en rondell och när du är inne i den och byter fil/ska ut. Ja och blinka så klart…

      Ha en ”överblick” o en blick ”runt din bil” Tolka trafiken. Följ märken. Fokusera. Titta noga på järnvägsövergångar. Glöm inte döda vinkeln. En kik över axeln på sidan du svänger mot. Säger kontrollanten sväng vänster vid det gula huset. Placera dig då i rätt fil om det går-direkt. Gå bak o titta så blinkersarna fungerar (skulle man be ledarn trycka ner bromsen så att man såg om bromsljuset fungerar?) sätt på rätt ljus. Tutan. Ställ in stolen. Ta av dig så att bältet sitter emot kroppen och inte mot en tjock täckjacka. Jag kuggade på första uppkörningen. Var helt blasé o bara ”äh, jag kommer ju kugga” andra gången pratade jag nervöst hela tiden. Gubben bredvid sa. Ja alla är ju bra på olika saker… jag bara -jaha,har jag kuggat? Nä. Jag bara klarade jag det? -ja! Syrran bakade en tårta med Ahlgrens bildäck o vi tog ett kort. Var bättre än att föda barn. -inte för att jag gjort det ?

      Var beredd på att back runt ett hörn. Kör typ 1m, stanna, titta i allaspegkar, backa en till meter och stanna, titta i speglar etc. och när du tittar i speglarna titta med hela huvudet (överdrivet – höger vänster upp) och inte bara med ögonen, då ser läraren ? sist men inte minst om du kör fel och märker det, säg det! Typ ’oj nu la jag mig i fel fil i rondellen då jag behöver åka ett varv till för att kunna köra ut där du ville’. Lycka till!!

      Håll avstånd till andra fordon.
      Var LUGN, tänk inte så mycket.
      Var inte för varmt klädd.
      Även om du inte blir ombedd, så kan du göra en säkerhetskontroll.
      Berätta vad du ser, en katt längst vägen, någon cyklist eller vad det nu kan vara. Sakta in.

      Kom ihåg att om du kuggar dig så kan du göra om och klara uppkörningen senare. Det löser sig.

      Du ska tänka på det du lärt dig när du läst teori och övningskört. Sen ska di fortsätta tänka på det även efter uppkörningen… Med vänlig hälsning, Sur tant i trafiken.

    Era bästa tips att göra med barn i New York?

    De är 4,6,8 och 10 år gamla.

      Lämna dem hemma.

        Det var exakt det som efterfrågades ja

        Även om 10åringen är ansvarsfull kommer det inte att funka. Men tack ändå.

          Promenera på high line!

        ?

        Skitsnack barn funkar överallt, beroende av hur man hanterar det ??

        Anonym 20:18 ???????

        Tror de är roligast att resa med barn när de är typ 10+ så de minns något. Långa resor med små barn känns väl sisådär?
        Roligare att åka någonstans inom Europa typ sol och bad eller lekland. NYC känns inte riktigt som en stad där ett barn får ut så mycket av resan

      American museum of natural history, Central park zoo, Coney Island.

        Ja just det – Naturhistoriska! Och kolla gärna på filmen En natt på museet innan. ?

          Nu är ju filmen inte inspelad där på riktigt utan i studio.

            Skrattade högt åt den här kommentaren ?

            Och ändå tycker barnen att de känner igen sig från filmen när de går på museet. Ungar är konstiga djur… ??‍♀️

              Inomhusscenerna är inspelade i Vancouver, minns själv att jag kollade upp det inför ett besök.

      Hänga i Central Park, åka till Coney Island om ni är sugna på nöjesfält och bad, besöka stora Nintendoaffären och kanske Disney Store och M&M-butiken på Times Square (gärna kvällstid såklart, så ni får ljusskyltsupplevelsen). Frukost på typ Brooklyn Diner med lyxiga milkshakes. Båttur runt Manhattan (korta turen). Ofta är restaurangmiljön lite stökig, men att köpa med schysst lunch och äta i alla olika, härliga parker är bra! Missa inte Bryant Park, en riktig pärla med kubb och andra möjligheter till lek.
      NY är riktigt kul att utforska med barn, lycka till!

      Jag trodde det stod att göra barn i New York ?

        ? haha jag med

      Ett hett tips är Intrepid på 12th Ave 46th St, ett museum på ett gammalt krigsfartyg – de har en RYMDFÄRJA, en ubåt, en concorde och massor av andra flygdon! Jag blev alldelels till mig och jag är 30+ 🙂

      Läste det här som ”bästa tips för att göra barn i New York”. Skaffa ett penthouse hotellrum och knulla med utsikt så ska det nog hända så snart så!

      Men sen läste jag om… Finns ju en miljard museum, det älskade jag som barn, många av dem är gratis också!

    Någon som lyssnar på della q? Förra veckan pratade Moa om att en känd feminists pappa är värsta gubben som trakasserar kvinnor. Är det CWs pappa hon syftar på med tanke på att Moa är hennes kusin?

      Hur tänkte du nu? Känns inte jätteschysts att börja spekulera på det sättet och hänga ut folk

        Personen frågar ju bara om en sak som i första hand tas upp i en podd av en socmedia-profil så hur tänker du själv, det här är väl ett jättelämpligt forum för att ställa den frågan.

          Fast det tas ju inte upp i podden att det skulle vara personen som hen frågar om? Bara för man hör något i en podd så kan man ju inte sitta och spekulera på offentliga bloggar om vem personen skulle kunna vara. Det kan ju bli jättefel. SÅ tänker jag 🙂

            Och dessutom verkade hon/han förstå att det inte var så snällt att sitta och gissa på en person sådär med tanke på svaret nedanför 🙂 så du behöver inte lägga dig i.

        Nej. Det har du rätt i. Undrade mest vem hon menade. Ska tänka efter innan jag skriver.

          ?❤️

      Otroligt att du lyssnat på och verkar tycka om della q och ÄNDÅ inte fattat att Moa driver om att Cissi är hennes moster. De är inte släkt på riktigt, bara ett skämt..

        Ok. Det hade jag faktiskt inte fattat.

        Alla förstår inte ironi på samma sätt eller kan läsa av alla människors ironi. Du kunde påpekat det på ett trevligare sätt än att försöka dumförklara

          Tack! Men brukar faktiskt inte ha svårt att förstå ironi. Känner mig riktigt korkad som inte uppfattat detta ?. Kanske har jag inte lyssnat så noga på allt…
          tycker dock du ”anonym 20:14” kunde ha skrivit det lite snällare. Känner mig korkad utan att du behövde skriva det på näsan på mig.

        Jag trodde fram till avsnittet där Moa berättar att CW kommenterat en bild på hennes insta att det bara var ett skämt…men nu vet jag inte?

      Men det är ju något de bara skojar om pga att de har samma efternamn och att Moa tycks avsky CWB.

      Pappan som åsyftas tycks vara mer Stockholmaorienterad. CWBs pappa håller väl till i metropolen Uddevalla?

      Iofs jag har ingen riktig aning. Tycker väl på det stora hela inte om blodskam men å andra sidan är jag mer än olagligt nyfiken! ?

      //Moa

        Haha metropolen Uddevalla! Tack för skrattet. Spenderade tre år på gymnasium där och den tiden kommer få räcka livet ut innan jag sätter en fot där igen ?

    På tal om kaffe.. fler än jag som är helt tokig i Oatly ikaffe? Har typ 50/50 kaffe/ikaffe ??

      Kan inte dricka vanlig mjölk längre. Ikaffehar fått kaffen till en helt ny nicå

      Samma här. Brukar ha i lite kanel också. Oerhört gott! ?

        Men hur smakar det då ? Nu måste jag prova. Älskar kaffe.

        Kanel, kardemumma och Ikaffe; mums!!

      Jag älskar den! Blivit extremt förtjust i deras havredryck sen jag började med ikaffe, så gott!

      Och en massa skum ska tilläggas ??

      vad är ikaffe?

        Oatly ikaffe. Havredryck gjort speciellt för kaffe. Räcker att skaka förpackningen för att få tjockt skum ?

      Älskar!!!

    Jag vet inte vad jag ska ta mig till snart. . Jag blir nekad bostadsbidrag och underhållifrån FK för att dom tror att min sons pappa bor ihop med mig. Jag har hållt på sen i november med att försökt bevisa motsatsen med kontoutdrag, en anmälan när han stal mina nycklar. Papper ifrån soc om att jag bodde själv. Jag blir nekad och nekad för att dom ANSER att vi ändå gör det. Han är inte skriven hemma hos mig, har aldrig vart. Vi har aldrig bott ihop. Hur kan dom göra så här???

      Anmäl FSK.

        Ja precis. Det är väll JO man ska anmäla till.

      Vad är det som ligger till underlag för beslutet, dvs hur motiverar de att de bedömer att ni bor ihop? På vilka grunder?

        Ja kolla upp grunderna och ifrågasätt. Sällan man behöver överklaga utan de gör bara om utredningen. Jag bad dem räkna om min sgi 4ggr eftersom jag inte höll med om deras utredning. Fick till slut prata med en gruppchef som tog beslut över telefon. Har även kompletterat info till CSN 2 ggr då jag fick avslag när jag var sjuk. Hörde bara av mig och bad dem förtydliga vad som låg till grund för beslutet och skickade in uppgifter som motbevisad deras antagande. Börja med att ta reda på exakt vad de grundar det på och gå därifrån. Erbjud dem att göra oanmälda besök som någon tipsade om också.

          Oftast (jämt) handlar det ju om att man måste styrka dina påståenden. Inte motbevisa ”antaganden”.

          Men om man sätter sig in i sitt ärende är det många gånger hyfsat lätt att lösa.

      Be dem göra ett oanmält hembesök för att kolla sina uppgifter

      Blev oxå ifrågasatt om exakt samma! Dom e inte sunda på FK. Jag tyckte det var deras sak att bevisa ATT vi bodde ihop. ?

      Men fick skicka in massa papper och de sa ungefär samma sak som till dig men sen gick det igenom plötsligt.
      Fick skicka in intyg från andra personer att vi inte bor ihop eller har gem ekonomi. Konversationer på mail från familjerätten.

      Hoppas du lyckas klura ut något! ❤

        Bevisbördan ligger på den enskilde. Handläggaren ska ”bara” utreda om man har rätt till ersättningen eller inte genom det underlag som den enskilde yrkar på. Så vet du till nästa gång när du efterfrågar pengar från en myndighet!

      Du ska överklaga till förvaltningsrätten omgående!

      FSK har ingen rätt att neka dig om det är som du förklarar här.

      Vilken förvaltningsrätt du tillhör kan du googla. Är indelat efter län, oftast.

      Lycka till!

      //Moa

      Ta det till förvaltningsrätten!!

      Om man vill att staten ska försörja dig och dina barn så måste du ju påvisa att du har rätt till bidraget. Jobbar på kassan med utredningar och kan säga så här. Vi nekar inte folk utan grunder speciellt inte när ni inte är folkbokförda tillsammans. Finns nog mer bakom historien än att FK är ”dumma”. Är ju jättelätt att bevisa om man inte bor ihop, typ förskola/skola kan intyga om bara en hämtar/lämnar, BVC. Två hyreskontrakt tex på den som söker och den andra personen osv. Att den andra personen bor på en c/o adress eller i en postbox är däremot inte så god grund kanske 🙂

        Vilken tragisk inställning till bidrag du har. Alla betalar hög skatt av en anledning, och har rätt att ta del av de bidrag som erbjuds utan att någon tjurig anställd på FK ska säga att ”staten försörjer sig och dina barn”. Personer med din inställning borde inte få arbeta på FK.

          Skämtar du? Jag jobbar också på FK men annan förmån. Det spelar ingen roll att man betalar hög skatt, det är inte skatten som ger dig rätten. Det finns ett regelverk som dina politiker har utformat som berättar om man som enskild har rätt till en förmån eller bidrag. Det innebär även skyldigheter från den enskilda.

          Riktigt nedvärderande kommentar faktiskt, ”personer som du borde inte arbeta på FK”. Läs på om skyldigheter istället för att bara skrika ”RÄTTIGHETER!!!!”

    Träffade en kille i jobbet för ett par år sedan. Vi klickade bra de få gånger vi träffades men han hade flickvän så det var absolut inget mer än så då. För någon dag sedan skrev han till mig på happypancake (Han är visst singel nu). Ganska snabbt började vi prata på Messenger och han sa att han ville ta en fika någon dag. Vi pratade lite den dagen och pratade mest om att det vore kul att träffas igen. Skrev till honom igår på morgonen. Han har läst men inte svarat. Gaaah. Känner mig så osäker nu.

    Äsch… vet inte vad jag vill att ni ska svara på egentligen. Säg att han kommer att svara eftersom han var den som tog initiativ och ville träffas igen?

    Mvh 30 år men 14 mentalt

      Klart han kommer svara! Han är säkert bara upptagen

        Tack ?? ska dra igång någon film så att jag distraherar mig från att kolla telefonen varannan minut

      Åh den där känslan :D:D Spännande! Klart han kommer höra av sig. Nu får du bara chilla ner och lova att inte svara på två sekunder när han väl svarar 😉 Lycka till!

        Haha åh tack. Saknar verkligen en sån där tjejkompis som man kan älta alla meddelanden med nu?

          Du får älta med oss.

    Ni som prövat Paulas Choice, vad är era erfarenheter, vilka produkter/vilken typ av hud har ni och vad har produkterna haft för effekt på er hur?

      Jag har deras retinol, bha och ögonkräm. Tycker de funkar bra. Bha är toppen för min feta och lite acnebenägna hy. Ögonkräm en är återfuktande och känns skön. Retinol upplever jag har jämnat ut min hudton som har acneärr och rödhet.
      Viktigt att återfukta ordentligt när man använder retinol dock!

        Fast jag har torr hy då kanske det inte är ok.

          Det beror ju på vilka produkter du köper. Är du väldigt torr skulle jag kanske rekommendera leegeehaams propolis, både krämen och apullen. Eller kanske Klairs vitamin E-mask. Jag är inte så torr själv, men det är de jag kör när jag känner att vintervinden är taskig mot fejset.

        Viktigast är solskydd också!

      Har kört ansiktsvatten, bha-exfoliering, serum och dagkräm med spf från PC. Sen ca 2,5 mån tillbaka. Är nöjd men också svårt att säga vad som är pga dom produkterna och att jag nyligen slutat amma för min hy har varit katastrof sen min senaste graviditet och under hela amningen. Men jag är ändå övertygad om att det är grymt bra produkter, prfymfria och ”rena” liksom. Kommer köra på dom under en låååång tid framöver för att ha en hållbar noggrann hudvårdsrutin så jag kan rekommendera dom! Trots att jag haft finnar (mest pga amningen tror jag) så har jag känt mig väldigt återfuktad jämfört med innan vilket gör stor skillnad för hur sminket sitter på under dagen.

      Normalt sett har jag lite känslig blandhy, ej fet utan mer torr/normal med lite plitor då och då.

      Ja det undrar jag med är inte Paulas c starka produkter.

      Jag är torr, flagar lätt, fet hy, glansig, finnig, rödflammig, typ alla problem man kan ha med sin hy.

      Jag provade deras BHA syra, serum och dagkräm. BHA syra fick jag jätte mycket finnar av, både stora och små. Såg ut som månen i ansiktet. Serumet la sig som en hinna över ansiktet och kändes jätte konstig och glansig. Dagkrämen återfuktande bra men var alldeles för fet för mig. Skulle aldrig rekommendera deras produkter till någon. Jag använder Skinceuticals nu och är super nöjd.

        Men bha är syra som arbetar på djupet. Huden går ju igenom en utrensning. Dvs alla dina tilltäpta porer kommer upp till ytan. För att undvika att få en massa finnar på samma gång är det bra att börja använda den någon enstaka gång i veckan och sedan trappa upp. Till ts kan jag rekommendera att göra skön citys test. De är super.

          Jag är väl medveten om det 🙂

    Ska man Läsa till sjuksköterska eller Socionom?

      Inget av det. Har vänner som arbetar inom båda yrkena och de mår verkligen piss var och en av dem. Otroligt stressigt, lågavlönat och ett enormt socialt ansvar. Lägg därtill en arbetsbörda som bara växer för varje år som går och en otroligt hög personalomsättning inom båda yrkesgrupperna. Välj något annat <3

        Tänk om alla tänkt så… sjuksköterskor behövs ? om det är något du vill så tycker jag absolut du ska satsa på det

          Ja läs till sjuksköterska. Du kommer alltid ha jobb. Och bli uppskattad.

            Och så kommer du dessutom gnälla om ditt arbete och lön tills du går i pension. Kul va ?

              Fy fan du kommer aldrig att behöva vård hoppas jag.

              Så jävla rutten kommentar ?

        Snarare så att behovet av både yrkesgrupperna ökar och att alltfler nyutexade går in på högre och högre löner pga stor efterfrågan. Som SSK kan du specialistutbilda dig inom medicin, som socionom gör du skillnad för social välfärd och i människors liv. Sjukt bra val att stå emellan, har du någon i bekantskapskretsen som arbetar med någon av yrkena? Fråga om att få gå bredvid?

          Känner mig lite mer peppad nu, tack, men även svårare att bestämma mig nu haha! Nej tyvärr inte.

            Ett tips är att ringa en vårdavdelning på sjukhuset och fråga om du kan komma och få gå med en sjuksköterska en eller ett par dagar. Det brukar gå jättebra. Då får du en väldigt bra insyn i yrket, och du kan fråga mycket.

            Som sjuksköterska finns det väldigt många olika områden att arbeta inom och även många specialistutbildningar inom olika områden som operation, barn, intensivvård, ambulans, anestesi, kirurgi, distriktssjuksköterska, barnmorska mm. Du kan jobba för bemanningsföretag och välja hur mycket och när du vill arbeta och samtidigt få en väldigt bra lön, på vårdavdelning, vårdcentral, sos alarm, inom försvarsmakten, läkare utan gränser, inom rådgivning som 1177, på Kry och liknande nätläkare, som säljare hos företag som gör medicintekniska produkter, på läkemedelsföretag, utomlands som i Norge och Dubai- ger bra lön och väldigt bra förmåner mm.

            Det finns väldigt mycket att välja på så man tröttnar aldrig. Och man kan ha ett jätteroligt bra jobb med bra lön som sjuksköterska, det gäller bara att hitta rätt.

        Är socionom och trivs men det är ju rätt olika jobb då det bör man tänka på. Tror du tjänar bättre som skjuksköterska om du specialiserad dig inom något. Bättre arbetstider som socionom, mer fritt.

          Vad har du för arbetsuppgifter? Jag är intresserad av att läsa det men i och med att det är ganska brett har jag svårt att välja exakt vad det är jag vill jobba med.

          Hittar heller ingenstans där det står svårt på vitt. Att jobba som kurator eller inom skola är typ de uppgifterna jag vet, och såklart även på socialen

            Här kan du läsa om yrken för en socionom:
            https://www.socarb.su.se/utbildning/studieinformation/vad-gör-en-socionom

            Ssk är ett trevligt yrke, vill du ha ok betalt men bra arbetstider så rekomenderar jag att läsa till destriktssjuksköterska och söka jobb på vårdcentral. En bekant till mig jobbar så och hon sa att det är det bästa hon gjort. En annan är socionom (biståndsbedömmare) och verkar trivas, lite tuffare jobb dock.

              Jobbar som biståndshandläggare och träffar många distrikstsköterskor de verkar ha ett sjukt intensivt och tufft jobb, har tidigare arbetat dom kurator på sjukhus och verkade betydligt lugnare att vara avdelningssjukskötetska

        Lågavlönat skulle jag inte påstå att det är längre. Såklart beroende på kommun men i mina trakter får man runt 33-35 som nyanställd. Sen har vi alla såklart olika definitioner på lågavlönat, men det är inte min.

        Som vad om du har några tips? Mina intressen spretar åt alla möjliga håll så detta med utbildningsval är sjukt svårt haha

        Ja dessvärre är det du beskriver sant. Jag råder också att välja en annan utbildning, av ren själbevarelse.

        Jag är sjuksköterska, inte ett dugg mer stressad än vad andra arbetare är, tjänar 33.000:-. Alla måste inte bli bittra på avdelningar, finns hundratals andra ställen att jobba på och tjäna hur bra som helst under rimliga förhållanden 🙂

          Håller med 21.55. Jag jobbar som op.ssk när jag känner för det via bemanningsföretag och en månadslön omräknat skulle bli runt 75 000.

            Fast hela bemanningsföretagsgrejen är ju vidrig. Det är våra skattepengar som går till helt absurda ”löner”. 75 000 för heltid för en sjuksköterska??

              4,5 års universitetsstudier och många års erfarenhet som op.ssk och en lön på 75 000 för att åka runt och arbeta på olika orter runt om i Sverige är en rimlig lön. Dessutom är det en otrolig brist på op.ssk som blir värre och värre pga stora pensionsavgångar, det saknas op.sjuksköterskor på i princip varenda operationsavdelning. Många operationsavdelningar drivs idag av mer än hälften av personalen från bemanningsföretag.

              Bemanningsföretag är inte vidriga. Utan dem kan jag upplysa dig om att vården inte skulle fungera överhuvudtaget idag, eftersom landstingen skiter fullständigt i sin personal. Hade inte jag och andra ssk kunnat hoppa in hade patienter skadats/avlidit pga den stora ssk-bristen, betydligt fler vårdplatser än idag skulle få stängas och många skulle få vänta i flera år på operationer och undersökningar.

              Att skylla på bemanningsföretag är riktigt fult, det är de som gör att vården går runt någorlunda idag. Annars skulle vården vara som en krigszon. De som orsakar ssk-bristen är arbetsgivaren-landstingen. De ökar arbetsbördan och sänker samtidigt löner, tvingar personal att ofta arbeta över med två 9-timmarspass efter varandra, erbjuder en usel arbetsmiljö, dålig lön och tvingar personalen att arbeta treskift utan ersättning för arbete nattetid. De vägrar betala den lön sjuksköterskorna förtjänar och värdesätter inte erfarenhet. Mellan nyexade och ssk med 20 års erfarenhet kan det skilja någon tusenlapp i lön.

              Landstingen har under lång tid försämrat arbetsvillkoren och nu har det nått vägs ände. Väldigt många sjuksköterskor har slutat inom landstinget. Det går inte att arbeta där mer om man har någon självrespekt. Landstingen tar alltid till kortsiktiga dyra lösningar när de löser problem. Istället för att bry sig om sin personal ens lite grann så att de kan arbeta kvar och trivas, hyr de hellre in ssk från bemanningsföretag. Så skyll inte på bemanningsföretagen! Det är landstingen/regionerna som bestämmer vad de använder pengarna till.

      Jag är socionom och har varit det i tio år och jag älskar det

        Vad har du för arbetsuppgifter? Jag är intresserad av att läsa det men i och med att det är ganska brett har jag svårt att välja exakt vad det är jag vill jobba med.

        Hittar heller ingenstans där det står svårt på vitt. Att jobba som kurator eller inom skola är typ de uppgifterna jag vet, och såklart även på socialen.

          Har jobbat med barn inom socialtjänsten. Mestadels barn som varit placerade. Nu är jag arbetsledare på socialtjänsten.

      Det är ju helt olika jobb. Men du kommer aldrig stå utan jobb vilket du än väljer.
      Vilket är viktigast för dig? Arbetstider, kontorsmiljö, lön etc.
      Ser att du frågat nedan om arbetsuppgifter och som socionom har du ju inga specifika arbetsuppgifter, utan det beror på vad du är anställd som. Kurator, socialsekreterare, biståndshandläggare, enhetschef, lss-handläggare, fältare etc. Utb ger dig en stor marknad med jobb.

      Sjuksköterska! Jag jobbar på ett demensboende som sjuksköterska och det är världens bästa jobb! Äldre patienter är tyvärr en bortprioriterad grupp och patienter med demenssjukdom ännu mer bortprioriterad. Men jag känner att jag faktiskt gör skillnad och att jag ger de patienter som själva inte kan uttrycka sina behov en röst. Som sjuksköterska finns det massa olika jobbalternativ och du kommer hitta din plats och ditt klientel där det bara känns så rätt!

        Vad glad jag blir. Är så tacksam för att det finns personer som du

        21:09 du är guld värd. Min mamma var dement och vad personalen betyder mycket på ett boende. Stor kram till dej.

      Sjuksköterska! Är själv det och älskar mitt jobb! Pluggar vidare till distriktssköterska just nu och vill gärna jobba på anstalt sen. Finns så många olika områden att jobba inom! ?

      Sjuksköterska isf. Nyexade sjuksköterskor har ju högre lön än nyexade läkare dessutom!

      Inget av det om du vill ta hand om din egen hälsa…

      Måste bara varna dig för att många socionomer läser till just det p.g.a. ”vill HJÄLPA utsatta människor”, jag var likadan för 10 år sedan när jag studerade till det… MEN kom ihåg att man faktiskt ofta måste fatta svåra beslut där brukarna komma tycka att du har förstört deras liv. Det handlar inte om att snällt dela ut pengar till behövande så att säga (även om man ibland kan känna sig stolt som förhindrat att en barnfamilj blivit vräkt) utan ofta är man personen som måste säga ”Tyvärr, vi kan inte hjälpa dig alls.”. Jag tror själv att en socionom ska ha stort intresse för samhällsfrågor och strukturer i samhället, men just att bara vilja ”hjälpa människor som har det svårt” kan skapa stor besvikelse när man väl börjar arbeta som tjänsteman. Bara en tanke. Lycka till!

        Åh Gud, tog åt mig av din kommentar. Det är ju det jag vill göra haha – att hjälpa andra. Vad är det för sorts beslut då om jag får fråga? Förutom ekonomiska.
        Sen förstår jag att med alla jobb kommer det uppgifter man helst skulle vilja slippa och detta är kanske en av dem.

        Är tacksam över din kommentar!! Hoppas att man får se mer av dig här så att jag kan ställa mina frågor 🙂

          Haha ja men jag förstår dig! Minst 90% av min klass ville ”hjälpa människor”. 😛

          Jag har arbetat med ekonomiskt bistånd (socialbidrag) och som biståndshandläggare (beslut om hemtjänst och äldreboende). När jag jobbade med ekonomiskt bistånd så dök många upp som t.ex. ville ha hjälp med bostad. Soc har dock inga bostader (inte i min kommun) och kan bara i undantagsfall ställa upp med ett s.k. socialt kontrakt (man hyr lägenhet i andrahand av socialtjänsten kan man säga). Om någon inte hade följt kraven vi ställde på dem så kunde de nekas den månadens pengar, vilket istället ledde till ett jobbigt akutbesök när de väl fått beslut, och man fick sitta och bevilja hyrespengar och akuta matpengar. Man avslog alla möjliga kostnader, och jag förstår väl det i grunden, men är man empatisk (som många socionomer är!) så gör det ont i hjärtat. Hade hand om en ensamstående mamma som var lågbegåvad. Hon slöade en del med pengar, hon förstod inte bättre, men var ändå för ”normal” för LSS. Jag fick avslå kostnaden för att hennes mobbade son skulle få vara med i fotbollsklubben det året. Fy fan vad jag grät sedan. 🙁

          Samtidigt fanns det folk som fuskade som fan, men när man inte hade bevis på deras fusk så satt man och betalde ut skattepengar varje månad, för de var ”smarta”/manipulativa, medan den lille pojken hade otur och fick avslag. Ont i hjärtat.

          Som biståndshandläggare gav jag många fler bifall så det var rätt skönt. Det var rätt kul att utreda rätten till att hamna på äldreboende, men igen, där försökte många äldre hålla fasaden uppe, fick då avslag p.g.a. inget behov av äldreboende, och sedan hade du en storgråtande dotter i telefon som var livrädd för att hennes mamma skulle dö.

          Otroligt tuffa beslut inom socialtjänsten. Kanske är jag för mesig helt enkelt? Men har många vänner som också blev utbrända, eller helt enkelt gjorde allt för att komma ifrån myndighetsutövning då det är tufft. På utbildningen sa det jämt ”ni kan bli chefer, kuratorer, terapeuter, projektledare…” men alltså majoriteten av oss fick jobb på socialtjänsten så det kändes missvisande att de jämt tjatade om kuratorer! Jag hade gärna arbetat som psykoterapeut men då måste man ha ett arbete som stöttar en i det, låter en plugga 50% o.s.v. och jag övergav socionomyrket för några år sedan. :-/
          Gud detta blev ju en hel bok haha förlåt, fråga på om vad du vill! Jag vill egentligen inte ”klanka ner” på socionomyrket, men vill vara ärlig med min upplevelse då jag känner det finns en ganska orealistisk bild av vad en socionom oftast gör. 🙂

    Någon som har erfarenhet kring ptsd? Lider av dem symptomen dagligen och känner att det tar över mitt liv för mycket. Har fått diagnos på min vårdcentral men dem har inte så mycket resurser för att hjälpa mig verkar det som. Lång väntetid och för dyrt med privata mottagningar. Men är det bäst med psykolog, kbt eller antidepressiva? Något annat tips? <3

      Jag har haft PTSD två gånger, bäst hjälp fick jag av en samtalsterapeut. Vi arbetade med exponering in vivo samt SUDS (subjective units of distress scale) som hjälpte mig något oerhört. Jag har aldrig testat någon medicinering för mina PTSD

      Jag har lidit av ptsd mellan att jag var 8 år och 23. Alltså sökte hjälp först som vuxen. Ett av de bästa beslut i mitt liv. Visst det var stundtals skittufft men så värt det. Behandlingsmetoden var KBT- PE

      Jag har. Jag fick en remiss från vårdcentralen till psykiatrin, men du kan göra en egenremiss till psykiatrin. Jag fick därefter en psykolog som var specialiserad på behandling som används vid PTSD. Medicinerade första tiden med antidepp, ångestdämpande och sömntabletter men slutade när jag kände mig redo för det. Både typ av behandling+vilken medicinering blev jag rekommenderad av psykolog och psykiatriker. Litade på proffsen, så att säga, vilket gav bra resultat. 🙂 Vill bara säga att du inte behöver lida. Det KAN bli bättre och varje dag är jag tacksam att jag sökte hjälp. Stor kram till dig och lycka till! <3

      Det suger verkligen att det är så långa väntetider, och så dyrt med privat! Men om det påverkar dig dagligen behöver du hjälp, du förtjänar att må bra. Har du inte råd så är det så, men jag hoppas att du står i kö? Kan vara värt att ringa olika mottagningar och kolla väntetider, och utifrån det boka tid hos vårdcentral och be dem remittera dig till det ställe där du har bäst chans att få hjälp snabbare. Berätta hur du mår och att du behöver hjälp asap. Hoppas att du mår bättre snart <3

      Ring Vc 2ggr i veckan tills du får hjälp. De kan både prioritera upp dig och skicka remiss till specialist eller annan vårdinstans. Tyvärr är det de som skriker högst som får hjälp. Säg även till att du kan ta en återbudstid med kort varsel. Eller ring 1177 och fråga vilka mottagningar som jobbar med ptsd. Sen skickar du en egenremiss dit.

    Har sån ångest över att ha haft distansförhållande i 3,5 år, då snackar vi 4h flygtid mellan varandra och det känns som att vi aldrig någonsin kommer få uppehållstillstånd beviljat. Distansförhållanden är allt annat än lätt ?

      Vilket land kommer din partner från? Och ska han flytta till dig?
      Jag har två vänner där ena bor i Sverige och den andra bor i ett land i Europa som inte tillhör EU, och de ska ansöka om att bli sambos i Sverige och vad de hört så ska det bara ta ett halvår-år. Hur gör ni?

        Det ligger mer bakom än att ”bara” vänta ett halvår – år.

    Någon mer som blir upphättsad av träning? Jag har börjat bli det mer och mer när jag tar i på gymmet..! Jättekonstigt, eller?

      Vart tränar du någonstans? Så jag kan undvika att träna på samma ställe..

      coregasm?

      Det är nog inte så konstigt. Kroppens system reagerar liknande på både sex och träning (typ höjd puls osv), men beroende på hur du tänker kring det och tolkar det kan det uppfattas olika. Om du börjat få sexuella associationer av någon anledning är det inte konstigt att du då tolkar det som upphetsning.

    Jag är så trött på att väga det jag gör (obs jag vet att vikt är känsligt så sluta läs om det är en trigger och jag är inte ute efter att vikthetsa). Jag har gått från att träna 4-5 gånger (för några år sedan) till att inte kunna motivera mig själv till gymmet. Min vikt gör nu att jag får ont när jag går och springer, vilket är lite galet för jag väger kanske 15-20 kg mer än vad jag tidigare gjort. Min kondition är kass, jag har ont och jag har fått så dålig självkänsla pga av detta. Jag behöver inte tips om dieter, jag vet hur det fungerar med kalorier in och kalorier ut. Men jag vill ha tips på hur ni andra motiverar er? Hur peppar du dig att ta dig till gymmet? Sätter du upp delmål och ger dig själv belöningar?
    Jag vet att jag behöver hitta drivet hos mig själv, men hur hittar jag det? Hur börjar jag tycka om mig själv igen oavsett vikt?

      Olga rönnbergs Mammafitness, inte bara för morsor utan för alla. Du ska inte hålla på med dieter och skit, det leder ingen vart att pina sig själv du faller bara tillbaka. Hitta en hållbar livsstil istället. Du kan starta med enbart kosten och sen komma tillbaka till träningen när du börjar känna för det.
      Kolla upp henne på instagram och läs lite av hennes inlägg, tycker hon verkar väldigt vettig!

      Från hennes matbok: ”diet utan namn ser ut såhär:
      -du äter varierad mat
      -varje måltid innehåller protein
      -du utesluter inga näringsämnen
      -du äter mycket grönt
      -du äter tills du blir mätt och nöjd
      -du tillåter dig att njuta av sådant som inte är superhälsosamt av och till utan att flippa ut helt”

        Tack så mycket, ska kolla upp henne 🙂 det är precis som du skriver; en hållbar livsstil jag vill hitta.

          Börja fylla halva tallriken med grönsaker och gå en promenad varje dag. Behöver inte vara sallad utan typ råsrekt broccoli med vitlök eller stekta morötter med persilja och vitlök ?

      Kan du inte prova att cykla? Det ska vara skonsam träning som jag har förstått det, och det går relativt snabbt att träna upp lite kondition om man kör på. Angående motivation så är det svårt, men du skriver ju själv att du får ont av att gå och springa och att du har dålig självkänsla. Så ska du väl ändå inte behöva ha det – kan inte ditt välmående (både fysiskt och psykiskt) vara en motivation och ett driv? Och kan du hitta någon att gymma med? Det har hjälpt mig de första kämpiga veckorna när man har svårt att ta sig till gymmet, att någon tvingar dit mig, haha. Efter ett par veckor brukar det istället bli så att jag får dåligt samvete om jag inte går och sen är det helt plötsligt en rutin.

        Ja jag har tänkt på om jag ska boka in mig på lite spinningklasser. Har ett gymkort men inte varit där nu på länge för att jag känner mig för obekväm, gud jag hör ju själv hur det låter när jag skriver det. Känner mig så fånig, för har aldrig känt så tidigare. Men kanske ska fokusera på kosten först som någon skrev och cykla på min cykel ute och köra hemma träning och ha som mål att om 2 månader våga mig till gymmet igen. Tack för fina råd och pepp.

      Kan du inte starta med att träna hemma. Så du kommer igång.

        Tack 🙂 har du nå bra tips på träningsapp som man kan köra hemma? 🙂 någon favorit?

          Jag har testat pvolve i lite mer än en månad nu och älskar det!

      Om du vill gå ner i vikt så fokusera endast på kosten, ät lite helt enkelt, skippa träningen helt, det gör dig bara mer hungrig och viktnedgång är typ 90% kost och 10% träning. Sen när du gått ner 10 kg känner du dig lättare och piggare och kan lägga in träning.

        Tack för tips, ska nog göra så att ta en sak i taget. Vill gå ned i vikt men behöver också komma igång med träningen igen (kontorsråtta framför datorn hela dagen börjar göra att ryggen tar stryk).

        Man ska inte äta lite. Det är att lura kroppen. Man ska äta rätt. Och äter man rätt så kan man faktiskt äta mycket mat och vara mätt och nöjd plus gå ner i vikt. Då minskar suget på sötsaker och sånt man annars vill trycka i sig på grund av att man hela tiden är lite hungrig.

          Samt att styrketräning i kombination med sund kost ökar förbränningen. Muskler som arbetar bränner kalorier.

      Man kan få fysisk aktivitet utskrivet på recept av all legitimerad vårdpersonal. Då lägger man tillsammans upp en plan som följs upp. Att träffa en dietist kan också hjälpa. Lycka till! 🙂

      Läs boken ”Hjärnstark” av Anders Hansen, du kommer alltid vilja träna efter. Inget fokus på att bli fit, annat än att hjärnan blir det ?

    Har aldrig använt lösögonfransar, men tänker att det är dags att köpa några inför studenten. Har verkligen noll koll på det, så har ni några tips på fransar? Har inget emot lite dramatiska fransar men vill inte ha fransar som tar upp halva ansiktet ?

      Köp singelfransar, ser bäst ut tycker jag!

      Ardells fransar tycker jag är allra bäst! De har en genomskinlig fransrad så det ser naturligare ut än en helt svart. Blir dessutom enklare att sätta dom snyggt då. Deras modell ”wispies” är lagom om man inte brukar använda fransar, annars är 113 väldigt fina med naturlig modell fast väldigt långa (nästan hela ögonlocket).

      Tänk på att låta limmet torka lite innan du sätter på dom, annars är det svårt att placera + att lim i ögat är sjukt osoft. Kolla ner i en spegel så ser du din egen fransrad och kan lättare få dit fransarna snyggt. Tryck gärna ihop dina och fejkfransarna med fingret eller in pincett efter att du är nöjd med vart dom sitter, då kommer dom så nära som möjligt och sitter bättre under kvällen!

      Grattis till studenten ?✨

        Köp ett bra lim. Finns på apoteket. Jag tycker det är lätt att sätta på fransar men eyeliners ja där lyckas jag inte få till det. Är så snyggt med fransar. Jag köper vit lim som sen blir genomskinligt.

        Tack så mycket! Och tack för en utförlig förklaring ?

    Jag har ganska nyligen fått jobb på ett väldigt fint hotell. Har sån jävla ångest för att jag inte ska klara av uppgifterna/inte passa in. Har tidigare erfarenhet som receptionist och kan mitt jobb men blir ändå nojjig… Tycker det är jobbigt att vara ny på jobbet också… Kan någon ge några uppmuntrande ord?

      Klart du kommer klara det, det var ju just DU som blev anställd! <3

      Åå jag hatar att vara ny på ställen! Det är verkligen skitjobbigt. Men man är bara ny ett tag. ?‍♀️ Arbetsuppgifterna brukar man ju komma in i snabbare än man tror och plötsligt har det gått ett par månader och man känner sig helt okej. Hoppas det blir bra för dig och att dina kollegor är trevliga. Lycka till! ??

      Klart du kan – du fick ju jobbet!

    Vad gör man om man ena dagen vill fortsätta vara förlovad med sin sambo sen nästan 7 år, köpa hus, gifta sig, skaffa barn och allt… men nästa dag vill man bo själv och kunna göra vad man vill?

      Tar in på hotell och rår om dig själv och njuter sen åker du hem igen och lever sambolivet!
      Och visst kan man väl göra vad man vill trots sambo? Annars förstår jag att du vill bo själv.

        Tack för dina ord! Jag tror det grundar sig i att jag aldrig bott själv. Flyttade hemifrån direkt till min sambo. Eftersom att det är som ett krig i mitt huvud blir jag så förvirrad om vad jag egentligen vill.

          Lev som särbos en tid? Prata ihop dig med sambon och sök lägenheter. Bestäm en fast tid ni bor på olika ställen.

          Gjorde precis som dig, flyttade direkt in i sambolivet. Aldrig heller bott ensam men förra veckan var jag bra sugen på att ta in på hotell och få vara ifred.
          Tror lite pms var inblandad också för denna vecka känns det bättre att bo ihop. ?
          Sen får man ta tillvara på stunderna som dem andre är iväg och gör något annat. Passa på att njuta lite.
          Men kan nog lova att skulle jag bli ensam så skulle jag nog inte tycka det var roligt mer än några dagar så lite upp och ner är väl fullt normalt antar jag ?

      Jag vill skilja mig och flytta till skogs vid varje pms. Det går över, sen kommer det igen ? jag har lärt mig leva med de känslorna

      Sju år är ett vanligt år som många har kris (många av mina vänner och bekanta vittnar om det och jag kan vittna om det)
      Var ärlig med dig själv, låt tankarna vara där och tänk efter noga på vad som är viktigt och vad du vill med ditt liv. Kommer du ur sjuårs-krisen så kan ni leva resten av livet ihop sen i stort sätt. Jag och min sambo hade det tufft ganska länge under vårt sjunde år tillsammans. Inte uttalat tufft men vi var nog ganska less på varandra under en period. Nu är vi på vårt tionde år och jag är mer kär än någonsin 🙂

    Min sambo och jag har försökt få barn ganska länge nu, och igår plussade jag äntligen!! Så jäkla glad ?
    Men samtidigt otroligt nervös, går nu och oroar mig för missfall HELA tiden. (Är det vanligt? ? Hur gör man för att sluta oroa sig varje sekund?)
    Är rökare men tänker såklart sluta nu men det känns också så svårt. Vill ju att blivande bebisen ska må bra men en del av min hjärna förstår det inte tydligen för den säger att jag ska gå och ta en cigg nu. Typ.

    Har en fråga, till de som är/var rökare och blivit gravida:
    Var det enkelt för er att sluta? Har ni några tips på hur man kan göra det enklare?

      Jag hade rökt i typ 100 år men så fort jag plussade så slutade jag. Tog aldrig ”en sista” utan ba OK bye??
      Det är bara bestämma dig och tänka att bebisen är viktigaste än ciggen.
      Grattis och lycka till ???

        Dock var jag röksugen HELA graviditeten och drömde att jag både rökte och drack ?

        Samma som Tako. Slutade samma dag som jag plussade. Var röksugen i 1,5 år ? Rökte inte ens en festcigg under den tiden
        Så glad nu. Cigg är så äckligt och är inte ens lite sugen. Min största motivation var att jag inte ville vara en förälder som röker utan ett bra föredöme för mina barn. Just do it ?

      För mig var det enkelt att sluta. Du skadar inte bara dig själv genom att röka, du skadar ditt barn som ligger och växer i magen.

      Ja har tre graviditeter bakom mig och är en inbiten snusare. Mina tips är:
      – Tugga vanliga tuggummi.
      – Påminn dig själv varje gång röksuget kommer upp att det är för den lilla, lilla sköra babysens skull du gör det.

      Mådde så illa de första 12 veckorna att jag slutade av mig själv. Kroppen ville bara inte ha det, så försök att lyssna på den istället för att ta en cigg utifrån vana.

      Annars finns det sluta röka appar ? Grattis och lycka till!!!!

      Stort grattis till er!
      Jag slutade röka i början av året, innan jag visste att jag var gravid. Eller ja jag tog någon cigg efter jag slutat. Men så fort jag plussa i januari så slutade jag direkt!MEN det är inte lätt, är i vecka 16 idag och är fortfarande röksugen men har inte tagit någon cigg. Håll ut, du klarar det!

      Sysselsätt dig med annat som du gillar så kanske du inte tänker lika mycket på det. Lycka till.

      Min mamma rökte under graviditeten med mig och hon ångrar det fortfarande. Jag är 30…

      Slutade samma dag! Tog en sista, sen slängde jag resten. Laddade ner sluta röka app, nästan aldrig inne dock men kan vara en morot då man ser hur mycket pengar man sparat! ?? Dock fortfarande röksugen varje dag, och är i v39 haha. Men överlag måste jag väl säga att det var lätt, eftersom jag inte rökt en enda sedan dess (var då i v4-5). Tänker fortsätta hålla mig efter amning också, vill inte röka mer. Suget kanske aldrig försvinner, men hoppas verkligen det ? Handlar ju mest om att vilja. Tänk på hur länge ni försökt, och vad skada cigaretter gör för både dig och bebis! Inte värt det, alls. Lycka till! Och grattis!!

    Tips på saker/mat/rörelser som kan få igång en förlossning? Fattar ju att det inte är vetenskapligt bevisat men kul att höra om någon testat nåt som funkat ?

      Repetitiva rörelser mellan lakanen är bevisligen en bra metod! Det som startade det hela kan avsluta det också. Fint avslut liksom. Haha.

      Hallonbladste kan vara värt att prova ? Drack en kopp om dagen i ca två veckor sen tre koppar kvällen innan värkarna kom på natten… Vet förslås inte om det hjälpte men första barnet och föddes på bf, så hade inte gått över tiden heller ?

        Jag drack också det, usch kan fortfarande känna smaken i munnen även fast det var flera år sen hehe

      Städa funkade för mig ?

      Ligg. De har sattit igång mina tre förlossningar. Cytotec som dom på sjukhuset sätter igång förlossningar med innehåller samma ämne som sperma. Stimulans av bröstvårtorna gav mig kraftiga förvärkar.

      Att massera ovanpå fötterna, kringfotknölarna sägs också fungera. Eller drick lite ricinolja. De gjorde min svägerska 5 ggr och dagen efter drog alltid förlossningen igång.

      Ligg. De aktiva ämnet i cytotec (som man ofta lägger igång förlossningar med) finns även i sprmn. De har satt igång alla mina tre förlossningar.

      Stimulera brvårtorna. Massera ovanpå foten, kring fotknölarna. Drick lite ricinolja…

      Min svägerska har sattit igång sina 5 förlossningar genom att dricka lite ricinolja. Dagen efter kom alltid ungen ut ?

      Tror tyvärr inte det finns ngt. Jag har varit rejält överburen två gånger och då sa min bm och läkare att det tyvärr inte finns ngt.

      Be om en hinnsvepning! Funkar för de flesta. På mig funkade det någon timme efter den andra.

    tips på hur man gör slut med en som man dejtat väldigt intensivt ca en månad men känner ”nu vill jag inte ses mer” för? Tror det kan komma lite oväntat för honom eftersom vi var så himla gulliga mot varandra sist vi sågs. Har endast kontakt via tinder kan tilläggas.

      Du är inte skyldig honom något, gör det som blir enklast för dig!

      Håller med anonym. Du är inte skyldig honom något! 🙂
      Dejtade en kille från Tinder i några månader, kände väl från början att det inte var någon riktig attraktion från min sida men ville ändå försöka pga extremt fin människa den mannen. Men till slut la jag bara korten på bordet och sa att mina känslor inte är som dom borde vara, och att vi inte kan fortsätta ses mer, då det inte är rättvist mot varken mig eller honom.

      Det är jobbigt, även om man inte är ett uttalat par. Men säg som det är, att du inte känner tillräckligt eller vad det nu kan vara. Dra inte den klassiska ”jag är inte redo för något”, eller ”det är inte dig det är fel på, det är jag”.

    Nån som har bra tips hur man kommer igång med styrketräning?
    #Sjuktlatsoffpotatis

      Jag har tränat på gym i flera år, ibland ofta och ibland lite. Men det som fått mig att verkligen få det som en rutin är att jag kör efter en träningsplan från appen Fitplan. Är inne på näst sista veckan av Linn Löwes Strong & Lean program 🙂

        Tack för bra tips! Den sppen ska jag kolla upp!

      Alltså haha hatar mitt egna råd men gör det bara. Kolla nätet efter tips men gå sen bara till gymmet o träna. Motivationen kommer inte av sig själv en dag plötsligt utan man tar den själv genom att träna, då kommer den av sig själv och det finns inget som får en att må så bra.

    Är det någon som provat total curve eller något annat som ska ge en större bröst? Jag vet rent logiskt att bröst är fett och att inga växter/annat kan göra dem större men jag har såna himla komplex (a-kupa och 30 år) och har ofta fått taskiga kommentarer av killar. Jag vill inte operera mig pga tycker det känns läskigt med plast i kroppen och allt annat som hör till en operation + att det är dyrt men är less på att alltid känna att jag ”måste” ha en supermega vadderad pushup-bh så fort jag visar mig bland folk. Har storlek L på byxor och s upptill, fick ju seriöst bara lår och inget mer ?

      Det funkar inte. Du är vacker o små bröst är skitsexiga!!! Du kan gå runt utan bh, lyckost!!!!! Du har ju en rumpa som kompensation låter det som, i denna moderna tid är baken viktigare. Squatta på så att den får ett lyft och släpp ut tuttarna!

      Usch lyssna inte på såna där vidriga killar, de är seriöst inget att ha. Om jag kunde så skulle jag klappa till dem på deras minimala sn*p*ar

      Fettransplantation till bröst från lär är det enda om du inte vill ha något främmande i kroppen. Ger inte samma effekt som implantat men ger absolut skillnad om man har tillräckligt med fett att t från.

      Jag har också små bröst, alltså riktigt små! Tyckte det var sjukt jobbigt hela tonåren och fram tills jag var typ 25, kunde aldrig hitta en bh jag kunde ”fylla ut” och inbillade mig att ingen skulle vilja ha mig eller tycka att jag var attraktiv pga det. Men det mesta var ju bara hjärnspöken hos mig (även om det kom en del taskiga kommentarer från puckade killar genom åren) och jag förstod senare att storleken på brösten inte är på något sätt kopplat till mitt värde som person eller är ”avgörande” för att jag ska hitta en partner som attraheras av mig. Nu har jag skippat push-up behåarna och har såna trekants behåar i spets utan/nästan helt utan vaddering, skönaste ever och man känner sig sjukt snygg i dem trots små bröst! Jag trodde när jag var yngre att ingen skulle vilja ha mig pga storleken på mina bröst haha, men är idag gift med en min drömman som älskar mig (och mina små bröst) och tycker att jag är vackrast i världen. ?

      Så mitt tips är att försöka göra upp med hjärnspökena och tänka att de som sagt taskiga grejer till dig uppenbarligen har problem/komplex över något annat och ändå inte är såna personer du vill ha i ditt liv ?

    Har någon här läst på hyper Island eller Berghs? 🙂

    Jag vill slå ett slag för ensamstående mammor eller pappor ?
    Jag har vart själv med vår bebis 5 mån och vår 3-åring nu 3 dygn. Nätterna har varit hemska, ena väcker den andre osv, lämna, hämta, handla, laga mat, ingen anlastning! Eloge till er som ensamma gör det 365 dagar om året. Heja er!!

      Instämmer! Vilka kämpar ni är ❤️

    Någon som har läst till makeup artist utomlands? Vad tyckte ni om det?

    Någon som har läst till projektledare?

    Nån som skickat in smycken till Finguld eller Guldbrev el liknande, och vet om det verkligen är så att man får pengar?
    Ingen risk att det kommer bort? Är det säkert och tryggt, kan man lita på det? Kostar det något att skicka in det, postavgifter o dylikt eller helt fritt så att de står för rek brevkostnad och porto?

      NÅGON? INGEN som vet och som kan svara.

      Jag skulle aldrig våga… kolla en guldbutik i föroten, de köper guld dagligen.

      Jag lämnade in mitt överblivna guld till min lokala guldsmed.
      Kollade vad guldpriset stod i och vägde allt hemma på en hushållsvåg. Så jag hade lite hum om vad jag skulle få.
      Gick gladeligen därifrån med 32000:-
      Skulle aldrig skicka något på posten.

      Jag sålde mitt guld på guldfynd. Var inga problem alls. Skulle dock aldrig skicka iväg det. Det är som gjort för att bli lurad.

      Jag har sålt guld till Finguld, då de betalar bäst. Fick bra betalt, insatt på kontot typ två dagar efter att jag skickat brevet. Allt är försäkrat (tror det var upp till 10 000 kr) qoch om du blir missnöjd med summan de erbjuder får du tillbaka guldet kostnadsfritt. Tyckte det var både smidigt och tryggt faktiskt.

    Är så fruktansvärt ledsen och nedstämd. Tänkte fråga om tips på klipp som får tankarna på annat och kanske tom ett gott skratt. Haft ångest som kommer som vågor, och vill bara tänka på ngt glatt innan tar sömnpiller och lägger mig.

      Sömnpiller lät härligt, skulle jag behöva. Hur kommer man enklast över sömnpiller? Kolla David Helenius instagram, där brukar man få goa skratt haha. Hoppas det blir bättre med din ångest snart, det är ett helvete. Kram

        Man får dem utskrivna, jag vet tråkigt svar, men jag har ingen hemlig langare 🙂
        Ska kolla hans insta. Tack för tips

      The Dodo på Youtube har fina små klipp om typ söta katter som får nya hem och ekorrar som är bästisar med hundar och sånt.

        Tack för tips, så gulligt. Ska spara 🙂

      Jag brukar kolla på ”Lineup” på Youtube-kanalen Cut. Främmande människor ska t.ex. gissa andra människors yrken, religion, inkomst, etc. Väldigt kul/intressant att se hur fel man kan ha när man bara har en persons yttre att gå på. 🙂 Hoppas att du mår bättre snart!

        Spännande, fastnade för guess my income.

          Game of Thrones? Avsnitt 5 är nu publicerad på SVT Play.

            Sett allt redan. Längtar till säsongstart

      Jag älskar klipp på kattungar. Stor varm kram till dig.

    Min värld rasade samman för 4 timmar sen. Min mamma ringde och berättade att hon fått bröstcancer. Jag är så himla ledsen så det går inte ens att beskriva. Allt jag vet är att hon är i stadium 2 och att en tumör på 3.5 cm ska tas bort imorgon. Till sommaren ska hon få strålbehandling. De vet inte än om det har spridit sig.

    Jag har aldrig känt någon med bröstcancer och kan så lite om det. Jag har googlat sönder och blir så frustrerad för jag förstår ingenting av läkarspråk.

    Är det någon som har haft eller vet någon som haft stadium 2 och som det har gått bra för?

    Om min mamma dör kommer jag också dö känns det som. Hon är den närmaste personen jag har i mitt liv.

      Åh ledsen för din skull, men stadium 2 brukar inte vara så allvarligt, går oftast att bota. Så det går säkert bra för din mamma. Kram

      ❤️

      Andas. Ta inte ut massa grejer i förskott.
      Jag har själv haft cancer, dock inte bröst, och det är SÅ lätt att låta tankarna springa iväg. En sak i taget. Först tar ni er igenom operationen.
      Egoinas.se mamma har också bröstcancer. Du kanske kan skicka ett mejl och ställa dina frågor? Annars finns både” Ung cancer anhöriga” och Cancerfonden som man kan vända sig till.
      Kämpa på

      Åh❤️❤️❤️
      (Försök) tänk positivt och var där för din mamma – var rädda och starka tillsammans!

      Det går bra för de allra flesta med bröstcancer! Behandlingen är tuff förstås, både fysiskt och mentalt, men i de flesta fall (över 80%) går det faktiskt bra ❤️

      Hej fina du.

      Idag är det ofta goda chanser för överlevnad/tillfrisknad för den som får bröstcancer.

      Min mamma är en överlevare från 90-talet när 1/10 överlevde. Och då hade hon cancer två gånger under loppet av några år, varav den ena en väldigt aggressiv typ som krävde testmedicin från USA. Nu tror jag snarare att siffrorna ligger på 9/10 överlevare. Håll fast lite vid dem siffrorna och gnugga fram vinnarskallen och överlevaren. Nu kör vi! Nu jävlar ska den här skitsjukdomen krossas! Heja din mamma och hela er familj.

      För hela familjen får cancer. Det är lätt att glömma, både själv och hos omgivningen.

      Utan att ge oönskade råd så är mitt bästa tips att prata, prata och prata om det som händer er just nu. Och be om samtalshjälp om det behövs. Be också om hjälp från vänner och övrig familj att vara där för er och din mamma. Att folk inte ska sluta fråga hur ni mår, om ni vill ses eller behöver praktisk hjälp hemma/vid behandling.

      En liten oskön sak att ta, men som jag förstod/upplevde sen när min pappa insjuknade i cancer var att man kan bli kemiskt rubbad i huvudet. Alltså lite knäpp av cancern eller behandlingen. Eller ja säkert också av att få en så påträngande diagnos. Med mamma var jag så liten att jag aldrig fattade det. Men med pappa blev det smärtsamt påträngande bitvis. Ta därför inget personligt om humör/beteende blir lite knepigt. Jävligt lätt att säga och skitsvårt i praktiken. Jag vet.

      Sist men inte minst, du är starkare än du tror i det här. Men samtidigt är det helt OK att bitvis lägga sig platt och vrålsörja. För det är också en sorg att bearbeta när någon vi älskar blir sjuk. Att sörja sjukdomen är inte att ge upp på personen eller kampen.

      Många många kramar till dig!

      PS trots pappas konstiga personlighetsförändring så behöll han alltid humorn. Humor kan läka och bevara mycket. Roligast var kanske när han, ganska konservativ och inte alls IT-tech, tog cellfies under cellgiftsbehandlingarna. Alltså vi snackar gubbe 60+ uppkopplad till droppmaskin posar som en infliencer i bar överkropp. Objektivt roligt i all misär. Kanske också för att vi älskar Göteborgsskämt…DS

      Kära E, jag brukar aldrig kommentera här inne längre men när jag såg din kommentar var jag tvungen att skriva. Din kommentar skulle kunna ha varit min för snart ett år sedan. Då var jag i samma sits, min mamma hade annan typ av cancer dock men jag känner igen mig i det du skriver, paniken, rädslan samt ovissheten. Fruktansvärt är det, och omöjligt att förstå om man inte upplevt det själv. Min första reaktion var också att googla sönder, ville veta allt. Men rätt snabbt så insåg jag att det inte hjälpte mig, det skapade bara ännu mer frågor och ångest. Så jag bestämde mig för att inte googla något mer och det hjälpte mig något oerhört faktiskt. Istället följde jag med mamma på alla hennes läkarbesök och kunde då fråga läkaren själv eller kontaktsköterskan.

      Förstår att du är i chock just nu, cancer är SKIT men för många går det också bra, det får man inte glömma. Min mammas cancer lyckades dom diagnostisera i ett rätt tidigt skede och idag är hon cancerfri sedan några månader tillbaka. Ska inte ljuga för dig, resan hit har varit skittuff men det går också bra för många.

      Cancer är något som inte bara drabbar den sjuka utan också familj och närstående så du får inte glömma bort dig själv i allt det här. Behöver du prata så får du jättegärna mejla mig (menar det verkligen!) om du vill, jag hade inte direkt någon att prata med och ibland behöver man bara ventilera. Är väldigt jobbigt att gå och bära på allt själv. Det kommer att vara en tuff period framöver men var snäll mot dig själv och försök att ta varje dag som den kommer. Som sagt, finns här om du vill snacka: anderssonliza.22@gmail.com

      ❤️

      I stadie 2 är tumören mellan 2-5 cm och cancern kan ha spridit sig till lymfkörtlarna i armhålan.

      Vid operationen tar man ut portvaktskörteln (den lymfkörtel som cancern sprids till först vid ev spridning), i armhålan och undersöker den på patologen under operationen för att se om cancern har spridit sig med lymfan dit. Har den det görs ofta en lymfkörtelutrymning under operationen, dvs man tar bort alla lymfkörtlar i armhålan. Det pågår studier där nyttan av att ta bort lymfkörtlarna undersöks. Patienten får själv tacka ja eller nej till ev deltagande. Har den inte spridits dit behövs det inte.

      Beroende på hur stor tumören är i förhållande till bröstets storlek görs antingen en sektorresektion, en tårtbit tas bort (vanligast), eller en mastectomi då hela bröstet tas bort. Har man små bröst behövs ofta hela bröstet tas bort eftersom man måste ta bort tumören med en viss marginal runtom mot den friska vävnaden.

      Patienten är kvar på sjukhuset 1-2 dagar och får smärtstillande vid smärta.

      Prognosen för bröstcancer är mycket god. De flesta överlever bröstcancer, 80 procent av alla kvinnor botas. Ju tidigare tumören hittas desto bättre överlevnad.

      Förstår att du måste ha det jättejobbigt. Hoppas det går bra för din mamma! Stor styrkekram till dig!

    Pixi glow serie- bra eller anus? Varför?

    Vilken dagkräm med spf anser ni vara bäst?

      Skräp för mig. Fick plötsligt massa småfinnar även om jag började med en produkt i taget. Tonern som alla pratar om var värst. Och lyssna inte på folk som säger att det är meningen att huden ska bli ”irriterad” och få massa finnar. Man kan absolut få lite finnar men blir huden irriterad i flera veckor är det inget för en. Har dock väldigt känslig hy men alltså inget för mig. Jag föll för hypen.

    Vilket övertids arbete aningslösa influencer hade haft om de hade kontrollerat de i criminal minds flygresor.

    Jag vill bara skicka lite pepp till alla att följa sin dröm och våga chansa!⭐️

    Jag är relativt ny på ett jobb (1år) och med en bakgrund som egentligen är helt fel för jobbet – min önskan har alltid varit att bli ledare/chef…tog chansen och mailade vår högsta chef om några förändringsförslag jag hade, han bjöd mig på lunch och fixade in mig på en ledarskapsutbildning och är nu min mentor i väntan på att rätt chefsjobb ska dyka upp!
    Så chansa lite – ibland går det hem!

      Vill egentligen spy på din peppiga kommentar, MEN, jag blev internrekryterad till ett jobb jag inte har meriter till, men har en del praktisk kunskap. Jag passade tydligen perfekt för jobbet ??

        Ja, alltså – jag är också en person som egentligen spyr på peppiga saker, hatar peppiga citat och självhjälpsböcker?
        Men ändå – ibland händer det!

      Gud vad roligt! Grattis och tack för att du delade med dig av det <3

        ❤️

      Vad kul! ??

        ❤️

    Sitter just nu i soffan och kollar random-klipp från Raw Comedy Club. Finns några roliga klipp där 🙂

    Skulle vara svar till ”N” 20:54

      Såg ditt svar 😉 tack för tips

        Game of Thrones? Avsnitt 5 är nu publicerad på SVT Play.

    Hur träffade ni eran partner? Älskar fina, roliga, romantiska etc historier.

      31

        YF

      Krogen ?. Genom gemensamma vänner så vi hamnade på samma hemmafest ett tag efter, fick tag på hans nummer genom gemensam vän och smsade och frågade om vi skulle ses någon dag. Han bjöd hem mig på semlor och sedan dess har vi hängt. ?

      Happy Pancake för drygt 7 år sedan. 😉

      Tinder ?

      Bodycontact för 5-6 år sedan

      Genom en kompis, han var hennes partner.

        Vi träffades när han kom in på min spanskalektuon i 7an, han var tydligen ny i skolan och jag tänkte ba: fan va konstig han ser ut. Nu typ 15år senare sitter vi här med våra barn . 🙂

      jag var på semester i Spanien och blev upphånglad av en snygg bartender. Fast forward ett år och vi ’råkade’ ses i Spanien igen (fick reda på efteråt att hans kompis sett mig och ringt honom för att komma och träffa mig igen även om han hade en annan dejt inbokad), han är från Sydamerika och flyttade till UK där jsg pluggade och nu 12år senare har vi en bebis, är gifta och kärare än någonsin! Kärlek är bäst ❤️

      Genom gemensamma kompisar. Vi bestämde att vi skulle gå på balen tillsammans (utan att egentligen känna varandra) eftersom ingen av oss hade någon att gå med och några månader senare började vi träffas som mer än bara vänner, haha.

    TINDER! Jag är dejtingsugen och vill göra en kickass-bra profil på tinder. Vad är era tips på vad man ska ha för bilder?

    Varit på kort intervju för jobb OCH tittat på drömlägenheten jag ska hyra ? nu återstår bara att berätta för pojkvännen, vilket jag har enorm ångest över.

    Så min onsdag har varit SÅ JÄVLA BRAAAA
    . Kommer bo typ 10 min från mina underbara gudbarn och bästavän dessutom ❤️

      Vad roligt!! Varför har du ångest för det?<3

        För han vill jag ska flytta in typ helst nyss. Men det här är något jag velat göra i 2 år, är rädd han ska bli arg.. Inte för att han är en sån som blir arg såklart, men kanske mer besviken över att vi inte flyttar ihop…

    Hej! Ska på bröllop och behöver alla tips jag kan få om var jag kan hitta en snygg klänning. Har kollat de flesta sidor så som na-kd, Nelly, asos, zalando m.m men inte riktigt fastnat för någon än så om ni vet något så skriv gärna! 🙂

      Zalando köpte jag min på ? Bonprix kanske? Billiga och kanske inte direkt toppkvalitet på alla saker men det finns fina klänningar ?

      Bonprix har jag köpt fina klänningar på. Bra pris också

      Zara har massor av fina klänningar tycker jag!

    Asså så sjukt äckligt men J A G M Å S T E T I T T A!! Dr Pimpel Popper på kanal 11 nu

    Hej alla,
    Vi vet att ni är duktiga på att hjälpa folk och undrar om ni kan tänka er att hjälpa 2 gymnasietjejer som skriver en uppsats om några av dagens samhällsproblem? Vi kollar bland annat på statistik som BRÅ har publicerat, läser nyheter, har pratat med tjejer/kvinnor samt mycket annat, och det finns 3 frågor som vi hade viljat att fler svarar på. Om ni orkar så är vi VÄLDIGT tacksamma om ni kan lägga ner 20 sek på dessa 3 frågor (https://sv.surveymonkey.com/r/5QGL6H5 <– länk).

    Tack och ha en fortsatt underbar onsdag!

    Heja Färjestad❣️

    Måste bara fråga, ni med körkort (och utan), hur många vet att det är plikt på att ringa polis om man kör på vilt?
    Mötte en taxi ikväll som körde på ett rådjur och rådjuret bröt benet och sprang vidare in i skogen (i en stad). Chauffören och hans sällskap gick ut ut bilen och jag ropade och frågade om de eller jag skulle ringa polis ”va vadå” med en axelryckning ungefär. Verkade inte som personerna visste att man ska eftersöka.
    Därför undrar jag om det är någon nyhet under solen??

      Jag tog körkort för 12 år sedan och jag vet det. Ingick i teorin.

      man ska ringa. och eftersom dom inte gjorde de hoppas jag att du gjorde det, för stackars djurets skull. Som ligger där ute i skogen med brutet ben ikväll och lider.

      Tog också för 12 år sen och lärde mig det då.

      Varför ringde inte du? Eller sa något om du nu vet det?

    Är så grinig på sambon ibland. Har en känsla av att män alltid gör minsta möjliga hemma om de kan komma undan med det. Jag pendlar nästan 3 h om dagen, har ett slitigt jobb men tjänar bra vilket gör att jag betalar mer i hyra etc. Jag tränar, planerar måltider, lagar mat, diskar och städar köket till ursprunglig nivå av renhet och vattnar blommorna osv osv osv.

    Mannen jobbar också. Dock mindre och har 10 min resväg till jobbet. Givetvis hjälper han också till i hemmet, lagar mat etc. men han kan liksom inte bestämma middag? Jag måste komma med förslag och anstränga mig för att vi äter nyttigt. Han städar efter sig i köket men inte öht med den renlighet som jag har. Han fattar inte när disktrasor, diskhanddukar behöver bytas. Han förstår inte att tvätt-tid ska bokas regelbundet. Han kan vattna en växt men sen inte resten i lgh?

    Förlåt att jag bara vräker ur mig frustration, vill väl veta om jag är helt orimlig i min grinighet…

      Män…ge upp.

      Har ni inga barn tillsammans är mitt råd att dumpa

      Tyvärr är många män inte uppfostrade till att ta hand om ett hem på samma sätt som vi kvinnor. Vi blir lätt projektledare hemma och den som helatiden får vara proaktiv för att livet och vardagen ska bli så bra som möjligt, ofta för att vi också har större krav på vad ett bra hem är osv. Obs att detta såklart är en samhällskonstruktion där vi kvinnor får dra det kortaste strået. Ditt ”gnäll” är verkligen befogat.

      Mitt tips är att antingen sänka dina egna krav på hur rent hemmet ska vara och helt enkelt sjunka till hans nivå. Tror tyvärr aldrig han kommer kunna lära sig ta hand om hemmet som du gör, det ligger inte i hans intresse. Mitt andra tips är att dumpa och hitta dig själv en ensamstående pappa. Denna underskattade manstyp är perfekt om man vill dela projekledarrollen med sin partner ?Det gjorde jag och lever för första gången i ett jämställt hushåll där vi båda bokar tvättid, städar fint, handlar, förbereder matlådor, bäddar sängen, tränar, planerar utrensning av garderober etc. Det. Är. Guld!

      Jag har haft flera relationer och jag måste säga att jag känner igen detta. De är feluppfostrade från start. Förut hade jag en sambo som blev sur om jag inte ordnat med all matplanering m.m. och det accepterade jag faktiskt inte. Har idag en man som också är oförmögen att se om det är smutsigt hemma och inte fattar hur man planerar mat/matinköp. MEN… Han försöker ändå. Och är världens snällaste i övrigt. Så jag har faktiskt accepterat att män helt enkelt är lite tappade på det planet.

      Vad säger han om du tar upp detta med honom? Förstår han varför det belastar dig?

      Jag vet att du kommer få typ 45 kommenterar med ”DUMPA!” men jag vet inte om det är helt realistiskt? Som sagt så är detta enormt utbrett så vad är oddsen att du hittar en man som tänker som en kvinna så att säga?? Antingen leva själv eller försöka uppfostra din nuvarande är mitt tips.

    Jag har gått ner 35 kg i vikt på ett år och är jätteglad för att jag lyckats. Men…något har hänt där nere i undre regionen. Jag hade redan innan viktnedgången en inre blygdl-pp som var längre än den andra. Nu har båda inre blygl-pparna blivit mkt längre, om jag drar i dem är de säkert över 15 cm långa. Varför blir just de inre blygdl-pparna längre vid viktnedgång? Det ser helt stört ut, för de yttre är inte större än innan. När jag ska torka efter toabesök måste jag torka som i ett blädderblock typ mellan varje ”blad” för annars blir det inte torrt. När jag kissar rinner dessutom urinen ut precis överallt, och till och med bakåt längs med låren. Har någon mer det så? Det är väl inte normalt? Blygdl-pparna skaver lite i tajta byxor och när jag torkar mig.

    Jag skäms så för hur det ser ut nu och vill inte visa mig för en läkare i onödan. Går det att få en blygdl-ppsförminskning hos landstinget pga de skäl jag har?

      Tycker du borde boka tid hos gyn!

      Oj! Det låter ju hemskt jobbigt? Jag tror du kan få en operation via landstinget men tryck på att det skaver och även är psykiskt påfrestande att ”lukta urin” (alltså förlåt men man måste överdriva inom vården). Lycka till!

    Någon som testat IPL mot rosacea? Hjälper det?

      Också nyfiken på detta! Min huterapeut har tipsat mig om ipl både mot rosacea och synliga blodkärl. Men det är dyrt och gör tydligen väldigt ont. Dessutom inget man ska göra när man kommer exponeras för sol och nu är det ju sommar och jag ut och resa i vinter (nov-jan) så vet inte när jag skulle göra det

    Jag har nyss svarat på ett brev från en sommarflirt. Inser att jag inte kommit över honom och blev förälskad i honom på två veckor.

    Vad livet är konstigt.

      Gulligt med brev!

    Tips på bästa munsköljet mot dålig andedräkt som inte bränner bort tunga och smakar någorlunda gott? ?

      Sb12 🙂

      Flux!
      Listerine är hemskt men jag bytte till Flux och det har inte bränt sen dess 🙂

    Gravida!
    När berättade ni för er arbetsgivare att ni var gravida? Tänkte med mammaledighet och så..
    Jag är inte så långt gången ännu(inte ens 12v än) så hade inte tänkt säga något på ett bra tag. ? Men blev nyfiken på hur andra har gjort? ?

      Var av olika orsaker tvungen att berätta i v 8-9, men hade det inte behövts hade jag berättat i vecka 13.

      Jag berättade i typ v22. Det var redan uppenbart för många. Men det var semestertider och jag ville berätta för folk i ”rätt” ordning (dvs chefen först).

    Alltså ett vänligt och caring varningens finger till er singlar där ute som funderar på att regga ett konto på Happy Pancake, då jag ville jämföra utbudet med Tinder. Gör det inte!

    Varit singel i 2 år nu, dejtat lite emellanåt- ibland i längre perioder, ibland kortare (tack vare Tinder) och stött på ganska normala, hyggliga killar som både ser bra ut med fina insidor.

    Att det skulle bli mycket mejl hade jag räknat med, då det förmodligen är betydligt mycket fler reggade män på en sådan sida än kvinnor. Men blev chockad över vad det är för slags män som hänger där, känns som bottenskrapets bottenskrap. Folk i mina föräldrars ålder som hör av sig trots satta åldersgränser i min profil, riktigt osammanhängande konstiga mejl med fruktansvärt mycket stavfel, män som blir helt VANSINNIGA om man inte svarar eller läser deras mejl, och svarar man ”Hej! Jag är inte intresserad, men lycka till :)” får man till svar att man borde dra åt helvete, män som skickar sexuella inviter. Jag såg kanske 4 stycken om jag ansåg såg bra ut som stämde överens med ålder/andra kriterier jag kryssat i. Jag klarade 24 timmar på sidan, sen stängde jag ner kontot.

    Allvarligt talat, ska ni nätdejta är det Tinder som gäller. Ta hand om er <3

    Vilket extra bra Öppet spår!

      (Nästan alla Öppet spår är extra bra) 98% ungefär.

    Vem har influencern som är misstänkt ha mördat en tjej i Solna förra året?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.