”Influencern” dömd till 18 års fängelse för mord

Jag skriver ”influencer” inom citationstecken då jag inte räknar honom dit, men detta är vad kvällspressen valt att benämna honom som, så då vet ni i alla fall att jag skriver om samma person.
Jag skulle som sagt inte kalla honom en Instagram/Youtubekändis som begått ett brott utan snarare en kriminell man som råkar ha ett Instagram/youtubekonto.
Min chefredaktör har valt att inte namnge honom, trots att Expressen gör det idag så jag kommer inte kunna godkänna några kommentarer med hans namn.

Jag mår illa av hela situationen.
Motivet till mordet ska ha varit att mannens fasad på Instagram och som influencer var hotad. Kvinnan hade före sin död gått till polisen för att anmäla mannen för hot och våld, men sen backat.
En lyxbil var central i hans fasad på Instagram och det var kvinnan – mannens ex-flickvän –  som hade betalat för den, enligt Expressen.

Den fd. flickvännen riskerade att avslöja honom, att han inte alls var någon rik bad boy och att bilden han målat upp på sociala medier var fejk. För att hindra henne så injicerade han henne med Tramadol i spruta och la sedan  i ett badkar, pyntat med levande ljus och jordgubbar, allt medan kvinnans dotter fanns i lägenheten. Sprutan hade han förberett i sin nya flickväns lägenhet kvällen före mordet.

Tingsrätten skriver att:
”Mannen har planerat gärningen genom att flera timmar tidigare tillreda en tramadolfylld spruta och han har försökt dölja gärningen med hjälp av bl.a. tända ljus, jordgubbar.”

Tingsrätten fortsätter:
”Vidare har han utfört gärningen mot en kvinna som han hade haft en längre nära relation med och som han var klart fysiskt överlägsen, i hennes bostad mitt i natten där hon var helt skyddslös.”

Tingsrätten konstaterar att det inte framkommit uppgifter om att gärningen var utdragen eller våldsam. Vidare skriver rätten att ”det inte är visat att gärningen har begåtts med vad som brukar kallas för avsiktsuppsåt utan med likgiltighetsuppsåt”.
Den samlade bedömningen gör att tingsrätten bestämmer straffet till 18 års fängelse i stället för livstid.

När rättegången avslutades krävde åklagaren att mannen skulle dömas till 1,5-2 års fängelse enbart för kränkningen i form av misshandel, hot och andra brott under ex-flickvännens sista månader i livet.

Mannens advokat, Leif Silbersky, har inte pratat med sin klient än, men han säger att de antagligen kommer att överklaga.
– Jag håller på att läsa domen och ska samtala med min klient om en timme så får vi se vart det leder. Men allt talar för att vi kommer att överklaga, i alla fall morddomen, säger Leif Silbersky enligt Expressen.

284 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    HALLELUJAH!! Trodde inte detta om svenska rättsystemet

      Att folk åker dit för mord? ?

      Halleluja för 18 års fängelse? Han mördade en småbarnsmamma o lämnade henne död med hennes lilla dotter. Han tog inte bara ett liv han förstörde även den lilla dotterns liv. 18 år är ett skämt. Men man kan väl inte begära så mycket mer i Sverige.

        Det är väl lagens näst strängaste straff.

          Jag vet det..

        Dessutom är han ute efter 12 år.

          Fast abbe kommer att överklaga till hovrätten och tyvärr är risken stor att han frias där! Någon skrev att 18år är ett skämt, jag vill bara säga att livstid är ca 16år så det är ett hårt straff för att vara i Sverige, men självklart så är det riktigt att abbelito sitter där han sitter.

            Varför skulle risken vara stor att hovrätten friar…den risken är väl extremt liten.

            Va!? Jag trodde att livstid var livstid i Sverige, men att man kunde ansöka om att få det tidsbestämt.

              Ja du har rätt Mimmi. Roger du har fel. Det kanske ofta tidsbestäms till 16 år men det betyder inte att livstidsstraffet är på 16 år.

              Efter 10 år brukar man kunna få det tidsbestämt förutsatt att man skött sig under sin tid inne.

        Hans liv var piss redan innan och efter det här straffet kommer han få det riktigt jobbigt att försörja sig på ett normalt sätt. Han kommer inte dö av ålderdom om vi säger så.
        En del rensar sig från jordeytan själv.

    Fast namnet står ju?

    Du har ju skrivit namnet

    Läste om detta förut… stackars lilla dottern så hemskt 🙁

    Namnet står med i texten?

    Oj nu har du skrivit namnet i texten.

      Camilla har någon fetisch med att skriva ut namnet på gärningsmän så att de får den cred de anser sig själva förtjäna som bad boys och succéfulla terrorister. Därför ingen kan ta henne seriöst för hon är för kåt på att hänga ut folk snarare än att förmedla händelser sakligt. Tadaa!

        Och större delen av hennes blogginlägg var ju kopierat från expressens artikel. Inte nog med att hon inte orkade skriva en egen text hon orkade inte se till att följa sin chefredaktörs önska

        Hahaha what?

          Precis! Jag förstår inte hur detta kan vara värt att notera är i sammanhanget.

    De kommer överklaga, garanterat. Så vi får se vad hovrätten har att säga om några månader.

    Meningen efter ”jag mår illa av hela situationen” innehåller ett namn, kanske ta bort det?

    Du nämner namnet i texten.

    Du har missat och råkat nämna namnet i texten!

      Jag såg det! Fan också!

        Så hår det när man kopierar andras artiklar.

          Så hår det när man försöker skriva själv…

            Skillnad på att skriva en komentar från sin mobil och på att ha skrivande som jobb. Skribent titulerar väll Camcam sig som?

              Haregudrun – slappna av!

              En kvinna är mördad och hennes barn har ingen mamma och det här är vad du går igång på ?

                Nej. Jag blir arg på att camcam väljer att tjäna pengar på denna tragedi.

                  Och kan inte ens göra sitt jobb med att skriva själv, alltså tjänar hon en hacka inte bara på en tragedi utan även på en riktig journalists arbete. Fräscht

                    Exakt!

    men du har ju själv skrivit ut hans efternamn i texten?????

      Det står i Expressen också, vem bryr sig, hoppas straffet inte går att överklaga. Han kan fundera på vad fan han har gjort i 18 år, inte en dag mindre.

    Kan detta vara ett steg på vägen att införa tillstånd för att använda sociala medier..?
    Man kan ju alltid hoppas!

      På vilket sätt hade mordet inte skett om han inte haft tillgång till sociala medier?

      Obs obs obs. Menar inte att ta honom i försvar, absolut inte. Förstår bara inte resonemanget kring sociala medier. Tyvärr har ju män mördat kvinnor långt innan Instagram och Facebook.

        Förlåt, läste om inlägget och ser att jag läst för fort innan. Tror däremot inte att han hade varit en finare man utan Instagram. Då hade han nog misshandlat, hotat och mördat med andra motiv.

          Det tror jag också. Har en god vän som jobbat som polis i över 20 år och han sade en gång ”det krävs mer än ett motiv för att man ska mörda någon”.

          Det finns en grundläggande störning i personligheten, och det är den som får personen att mörda.

            Hoppas verkligen att det stämmer. Man vill ju tro att det är så.

          Säkert så. Men tänk vad mycket annan SKIT vi skulle slippa om sociala medier begränsades ordentligt! Skit som kostar samhället pengar och orsakar onödigt lidande för väldigt många. :/

            Ja men det gäller ju inte bara sociala medier. Alkohol, bilar, fotbollsmatcher, rökning, all typ av sport, motorcyklar,…. allt det bidrar till skit som kostar samhället pengar.

            I det här fallet var det väl snarare allt missbruk av steroider (ofta i kombination med annat) som fick honom att bli aggressiv och bete sig vansinnigt. Han misshandlade henne ju av svartsjuka och kontrollbehov långt innan bråket om bilen och pengarna.

            Nu när jag läst FUP + dom inser jag att det hade väldigt lite med sociala medier att göra. Förutom den detalj att han själv spred saker via Snap i syfte att kränka sina flickvänner.

    Vad jag förstår så fokuserar inte domen så mycket på att det var ett litet barn som sen fick vara själv med sin döda mamma och levande ljus. Bara det är värt 18 år till i fängelse.

      Men snälla… domen ska ju döma gärningsmannen utefter hans uppsåt och handlingar, inget annat!

        Ja men han fick 18 år för mordet på en kvinna. Han borde få ca 10 år till för hur han skadat och traumatiserat dottern.

          En sådan möjlighet diskuteras väl rent juridiskt just nu? Vet inte om det innefattar fall som dessa, men verkar ju inte omöjligt.

            Barn som bevittnar våld mot närstående är i laglig mening brottsoffer och har tex rätt till skadestånd. Att lämnas ensam med sin mördade mamma, är dessutom definitivt att betrakta som psykisk barnmisshandel.

              Absolut men här spelar det mindre roll. Du kan inte få mer än 18 år tidsbestämt.

          Du kan inte få 28 års fängelse för något brott i sverige, det existerar inte i straffskalan. Livstid finns dock. Här verkar han ha varit nära iom att 18 år är extremt högt enligt de regler vi har.

    Jag tror itne någon nämt det innan men namnet står i texten

      ???

      Haha ja varför måste 20 pers skriva samma sak?? Det är ju inte som bellas blogg där alla kommentarer ploppar upp samtidigt

        Hehe till mitt försvar så hade ingen skrivit kommentaren när jag postade. Så jo de ploppade faktiskt upp samtidigt 🙂

    @klito.ris på Instagram har skrivit om att hon (och någon till?) anmälde honom mer än en gång efter hot men att anmälan inte togs upp. Måste kännas fruktansvärt så här i efterhand när det står klart vad han är kapabel till.

    Dags att börja korrläsa dina texter innan publicering kanske…?

      Efter x antal större och mindre tabbar i texterna så verkar ”skribenten” fortfarande inte bry sig om kvaliten på inläggen. Trots att läsarna påpekat och bett om det när tex Camilla själv för ett tag sedan bad om feedback om bloggen i en öppen fråga.

      Tips! Margaux tar tex hjälp med korrläsning av sin mamma, kanske något liknade upplägg skulle vara ett alternativ om du själv inte orkar korrläsa?

    Camilla det vore super om du kunde korrläsa dina texter innan du publicerar! T.ex. ”För att hindra henne så injicerade han henne med Tramadol i spruta och la sedan i ett badkar,”….

    Det skulle förenkla förståelsen och bloggen skulle ge ett betydligt mer seriöst intryck.

      Bajsnödig ni är! Alla kan dela även bi!!!!!!!

        Med tanke på att camcam ofta bloggar om hur dåligt andra bloggare sköter sitt jobb så är det väll inte mer än rätt att hon får samma granskning, hon försörjer sig ju faktiskt på denna blogg..

    Jag blir så otroligt matt och frustrerad hur män kan hålla på så här och slå, hota, misshandla och mörda kvinnor. Vad fan är det för fel på dem? Det måste gå att få till en förändring, något måste gå att göra?!

      Känns inte som att ngt blir bättre i det här avseendet. Jag möter tonåriga killar i mitt jobb som tycker att det är helt rimligt att sprida nakenbilder på kvinnliga klasskamrater, gruppvåldta utslagna tjejkompisar mm. Och killarnas föräldrar bara försvarar sina söner och utmålar flickorna som dåliga och oansvariga.

        Ett ord: patriarkatet.

        Det är dessvärre inte bara killar. Jag jobbar på skola och där finns det ett x-antal flickor som beter sig exakt likadant. Dagens ungdomar i övrigt är helt f-ed up.

          internaliserat kvinnohat, beror fortf på patriarkatet att även tjejer beter sig så..

            Eh. Den här förklaringsmodellen känns lite väl simplistisk…

      Min 7-åriga son berättade igår att två pojkar slagit en flicka med pinnar tills hon ramlat och då övergått till att sparka henne i huvudet och ryggen. Hon hade satt sig på en sten där dom tydligen lekte och ”förtjänade” då detta enligt dom. Den ena pojken gick i föreskoleklassen.
      Med det sagt så känns det ju ganska hopplöst tyvärr.

        Vad fan är det jag läser?!!!! Det är ju misshandel?! Har du tagit detta vidare?! Fyfaaaan jag blir spyfärdig ?

          Ja berätta för skolan vad ditt barn har sagt. Det är verkligen inte ok!

          Han hade sprungit och hämtat lärare och sin resurs direkt (tack och lov!) som stoppat misshandeln. Jag pratade om det med resursen idag, hon får ju inte säga något till mig men uppskattade ändå att jag berättade vad han sagt.
          Flickan hade varit i skolan idag men inte velat leka i skogen på gården och hållt sig nära sonen. Hjärtat går ju sönder för hennes skull, så himla go, glad och social tjej annars.

            vad bra av din pojke! ❤

    Vidrigt!!! Varför får han inte livstid?

      Förmodligen på grund av att han har Silbersky som advokat.

        Nej. Läs domen.

      Det här låter så himla krasst men rätten ska ju bedöma offrets lidande, om dödsförloppet varit ångestladdat, långdraget osv. Livstid ska sparas till de ”grövsta” morden (tycker inte att man kan gradera mord, utgången är ju densamma och helt definitiv). Jättesjukt.

      Vidrigt. Svensk lag är höjden av meslag. Inte konstigt att sjuka idioter mördar, våldtar, stjäl när de vet att de slipper undan det värsta.

        All forskning pekar på att sjuka idioter gör alla de sakerna oavsett vad påföljden kan bli, inklusive dödsstraff. Det som förhindrar den här typen av brott är förmåga att känna empati, mentalisera, styra de egna impulserna och att inte hata kvinnor och tycka att man har rätt att avgöra om de lever eller sör. Med det sagt tänker jag att vi borde bli bättre på att skydda samhället från de individer som inte kan rehabiliteras, det är sjukt att vissa har getts möjlighet att på nytt begå mord, grov misshandel och våldtäkt efter avslutat fängelsestraff.

          +1 . Tänkte precis skriva ett liknande inlägg. Jag kan bli så trött på detta ständiga skrikande efter strängare straff. När ska folk ta till sig forskning och förstå att det inte hjälper med strängare straff, det leder inte till mindre brottslighet. Om man t.ex. tittar på USA där de har långa straff och även dödsstraff i vissa delstater så har de inte mindre brottslighet än länder med läge straff, det är snarare tvärtom.

            Ja, detsamma gäller folk som tycker att det är dumt att vi ger fångar möjlighet att träna, spela tv-spel, läsa, titta på tv osv. Det finns en anledning till det. Man vill inte ha rastlösa uttråkade fångar för då har de större tendens att hitta på jävulskap. Ger man dem någon form av stimulans så är det oftare lugnare för alla då de inte behöver sysselsätta sig själva med ”bus”

        Eeeeelller så kanske systemet funkar rätt ok med tanke på att vi har typ lägst kriminalitet i världen jämfört med till exempel USA som har flest antal intagna i förhållande till population med till och med dödsstraff och ändå har relativt hög kriminalitet. Tycker det är så frustrerande med alla hobbyjurister som hela tiden vill ha högre straff för exakt allting för att just det är ett passionerat ämne för just dem, utan att läsa på om resonemanget bakom lagstiftningen eller ens domen i sig. Juridik är politik. Om du vill ha högre straff rösta på typ SD, de är rätt på för att öka straff medan vänstern tenderar att ha en mer vad de kallar ”human” approach med fokus på rehab och whatnot. Såatteh.

          Jag förstår vad du vill säga men sverige har verkligen inte världens lägsta kriminalitet.

            Faktum kvarstår att det inte finns några som helst belägg för att hårdare straff avskräcker från brottslighet. Inte ens dödsstraff avskräcker nog för att brottsligheten ska minska.

              Nej där finns det absolut studier som tyder på att hårdare straff inte påverkar kriminalitet. Vad du har helt fel i är att sverige skulle ha bland de lägsta nivåerna av kriminalitet vad gäller våldsbrott i världen. (Det är alltså inte så att låga straff leder till lägre kriminalitet).

                Skulle ha lagt till att det inte var jag som sa att Sverige hade lägst kriminalitet i världen. Det är jag skeptisk till själv men har inga siffror att backa upp det med.

                I delar av lagstiftning där straffsatsens tak höjts, har domstolen inte kunnat tillämpa den pga taffligt skriven lag (= emot lagrådets utlåtande).

                Men hur många av de som begår brott är inte sjuka? De som rånar stort, dödar för betalning. Klart det lönar sig att ta ett par miljoner för att sitta inne i 5 år, men att sitta inne i 40 år är det nog ingen som vill. Sluta försvara att alla som mördar och begår brott är sjuka, det är att vara snäll mot dem.

                  Hårda straff avskräcker inte kriminalitet lika mycket som man lätt tror, här är USA ett bra exempel. Men straff handlar inte bara om att avskräcka, befolkningen ska också känna sig trygg och tycka att straffet står i proportion till brottet osv. Så det kan fortfarande finnas argument för skärpta straff.

          Vissa individer går aldrig att rehabilitera. T.ex. en del pedofiler som kanske sitter femton år, kommer ut och börjar igen. Jag undrar om det inte vore möjligt att fotboja många fler och ha koll på dem den vägen? (t.ex. återvändande IS-terrorister) En anledning till att vi inte har längre fängelsestraff är för att det kostar. Det är genom skatten som vi betalar fängelsetiden. Det är möjligt att låsa in en samhällsfarlig person på riktig livstid men då måste vi också vara beredda att betala för det och det är det nog inte många som vill!

          Förlåt men ja jag tycker också Sverige har riktigt mesiga straff. 1.5 år för att köra på någon till döds? 6 år för vissa mord? 0 för våldtäkt. Det är fan skrattretande.

    Det grova våldet i samhället måste få ett slut men tyvärr blir det bara värre..

    Jag skulle önska att de som är invandrare med dubbla medborgarskap blir utvisade efter att ha begått grova brott i sitt nya hemland och att ”svenskar” kan sitta av sina liv på nån ö ihop med enbart mördare, pedofilet och andra grova våldsverkare.

      Hjälper ju tyvärr bara för en del av brotten och då när det redan är för sent och brottsoffer finns. Vi måste jobba med brottsprevention och sluta lägga fokus på förövarens medborgarskap. Det är i sak irrelevant och ännu mer för offret vilket land förövaren kommer ifrån.

        Jo men då många begår brott igen efter att ha de har avsatt sin tid i fängelse och är fria igen så är det väl bättre att sätta dem på nån öde ö för brottslingar där de kan bo bevakade på livstid för gott.

        Kommer man till ett nytt land av asylskäl och får en chans till ett bra liv men istället begår grova brott har de förbrukat sin chans. Då kan andra få medborgarskap istället som vill göra rätt för sig. Förhoppningsvis skulle en sådan lag dessutom vara avskräckande.

        Vi måste utrota all brottslighet och det nästa sättet är att vi får bort alla grovt kriminella ute i samhället, de som våldtar och som är pedofiler. Att vi har nolltolerans mot återfallsförbrytare.

      England exporterade på sin tid brottslingarna till Australien. Frankrike till Sydamerika och andra kolonier.

    Må han ruttna i fängelset som det lilla smuts han är!!! Har läst hela förundersökningen och asså fyyy fan vilken jävla idiot. Mörda en kvinna när hennes 3 åriga dotter är i samma lägenhet

    Bara så sent som igår hittades en 25-årig kvinna död i en sönderslagen lägenhet i Skärholmen. I lägenheten befann sig också ett
    litet barn. Man blir fullständigt mörkrädd.

      ??

      Fy fan!!!

      Tänk hur många barn som fått sin mamma mördad och till och med blivit vittnen. Vad är det för värld vi lever i? Dags att alla män börjar ta sitt jävla ansvar. Speciellt ”inte alla män”-männen. Stå upp, säg ifrån, föregå med gott exempel, fostra era söner till att bli bra män osv. osv. Sluta köp sex också!

        ? ?

    Vad är det för fel på män?????

    Neeeeeeej inte alla män så klart. Men den absoluta majoriteten av alla gärningsmän i våldsbrott är män. Vad fan är problemet?? Kvinnor klarar ju uppenbarligen av att ha en relation utan att mörda sin partner. Jasså jag vet att det finns ett fåtal kvinnor som inte klarar det.

      Inte alla män. Men alltid män.

        I Arboga finns det tydligen de som tänker annorlunda.

          Undantaget som bekräftar huvudregeln, att det är män som mördar alltså.

            Nej. Fler män än kvinnor mördar men antalet kvinnor som mördar är aldeles för högt för att de ska gå att beskriva som ”undantag”. Antalet kvinnor som förövare (vid grova våldsbrott) har också ökat stadigt under efterkrigstiden. Men män är fortfarande överrepresenterade, också som brottsoffer. Det senare är viktigt att komma ihåg.

      Men är det inte dessa andra män som behöver skärpa sig också? Det är ju majoriteten kvinnor på barikaderna som kämpar för andra kvinnor och barn och deras rättigheter. Min man är världens finaste man men han engagerar sig aldrig i diskussioner, ser strukturer eller kommer med några lösningar. Det känns som en ickefråga för de som inte utsätts…

      Inte alla män men jävligt sällan en kvinna som förövare.

    Jävla idiot!! Hoppas han får det svårt!!

      Kvinnomördare står väl inte högst i kurs i branschen…

        Ne, det där är bara myt. Dessutom helt ologiskt att män som sitter i fängelse som är benägna att bruka våld skulle ha jättestora problem med någon som gjort sig skyldig till våldsbrott mot kvinnor.

          Nej?

            Nej det är ingen myt, lika lite som det är om sexualbrottslingar (som har egna anstalter theese days)

              Exakt!

              Något som däremot är en seglivad myt är om den där j-vla tvålen i duschen.

          Det finns en enorm hietarki i fängelser så du har helt fel.

        Något våldsamma män ofta har gemensamt är ju deras obotliga kvinnohat så det är nog bara en myt vi på utsidsidan av fängelserna tröstar oss med.

          Vad har du fått det ifrån?

        Det stämmer att kvinnomisshandlare/mördare och våldtäktsmän inte direkt är de mest omtyckta männen i fängelset, just därför sitter de tillsammans och inte med övriga intagna..

    Är det inte det barnet som riskerar utvisning till några farföräldrar hon aldrig mött som pratar ett språk hon inte kan – pga att hon ’inte längre har anknytning till Sverige’?
    Vidrigheters vidrighet.

      Nej det stämmer inte

      Nej, mamman var svensk så skulle tro att morföräldrarna är en stark anknytning till Sverige.

      Nej. Pappan är turk och har ingen vårdnad om barnet alls. Barnets mormor har såvida jag vet fått full vårdnadsrätt över deras lilla skatt.

    Står det nåt i domen om ifall hans avsikt var att döda henne? Eller kanske bara skrämma henne? Fattar inte det här med avsiktsuppsåt och likgiltighetsuppsåt annars: om man fyller en spruta med en dödlig dos tramadol så är väl avsikten att döda? Eller förstod han inte att de var en dödlig dos men var likgiltig inför att det kunde vara det?

      Det där fattar jag inte heller… Han planerat, förbereder och genomför och dessutom försöker dölja det. Om han bara ville droga henne så skulle han inte ha lagt henne i badkaret. Tycker att det är tydlig avsikt och väldigt kallblodigt. Inte många hästar i stallet på en sån människa.

        Han ville väl få det att framstå som självmord? Som att hon skulle ha tagit för många tabletter, lagt sig i badet och drunknat

          Vill man få det att se ut som ett självmord tycker jag att det ÄNNU mer pekar på ett avsiktsuppsåt snarare än tvärtom. Jag håller med Lotta, jag fattar inte hur de inte kunde bevisa det.

    Kan inte nån vänlig kunnande person svara så jag förstår en grej ang försvarsadvokater och Silbersky i detta fall. Lyssnade på en podd med honom där han påstod att han aldrig skyddar människor som han tror är skyldiga, men han skyddar ju alltid de värsta av de värsta, där det finns bevis och allt är liksom klart för fängelse. Han säger då att han utgår från det personen säger vilket oftast är att de är oskyldiga. Men det låter ju jätte konstigt, han skyddade väl lasermannen också och engla mördaren, alla bevis fanns och det monstret som gjort det vill man ju inte bidra med fängelsersbatt till. Hur går dessa tankegångar till? Alltså vet att min fråga är lite flummig men hur kan en advokat påstå att han utgår ifrån att personen är oskyldig i fall där det är SÅ uppenbart att personen gjort det?

      En försvarsadvokat är inte endast till för att en åtalad ska gå fri utan är där som stöd samt att se till att den åtalade får en RÄTTVIS bedömning av brottet.

      För att annars kan man inte jobba som advokat. Ganska enkelt faktiskt.

      Svaret är enkelt: Han ljuger. Finns inga människor som är så bra på att ljuga och prata för sig som profilerade försvarsadvokater. Självklart är han väl medveten om att klienten är skyldig, men om han erkänner det så faller ju hela försvaret. Fattar inte hur man är funtad om man ser det som sin livsuppgift att få mördare friade! ”Dygden i mitten, sa djävulen när han satte sig mellan två advokater.”

        En försvarsadvokats uppgift är inte att få sin klient friad. Uppgiften är att ge sin klient en rättvis bedömning av brottet.
        Även barnamördare har rätt till ett objektivt försvar, utan det havererar ju hela vårt rättsammhälle och civilisation.

          Hoppas hon blev ”rättvist” mördad då… fy fan för honom

        Ja men det var det jag tänkte. En människa som är någorlunda smart måste ju då rent av ljuga om denne hävdar att en person som man vet uträttat brottet är oskyldig. Man måste ju blunda för all fakta, och ljuga för sig själv med andra ord. För inte kan han ha trott att Englas mördare med dna, bevis och allt verkligen var oskyldig?

        Jag förstår att alla har rätt till ett försvar, det är liksom inte det jag ifrågasätter men jag tycker det låter så falskt när han som antagligen är en väldigt smart människa påstår att han tror att klienten är oskyldig för den säger det, medan det liksom redan är klart vem den skyldige är och det vet han själv också.

          Kan inte för mitt liv tro på att han tror dessa klienter är oskyldiga. Han ljuger. Det första min försvarsadvokat sa till mig (narkotika i förvärvningssyfte/drogförsäljning) var att han vill veta min ståndpunkt och att vi utgår från det samt bara prata kring det med min ståndpunkt som grund. Som att ”Okej, vad är din version, jag vill inte veta sanningen” typ

            Precis så.

            Tack för svar, intressant. Det var nått sånt jag tänkte att det var då det är uppenbart att de vet att folk ljuger

        Läs gärna Geir Lippestads resonemang bakom varför han valde att försvara Anders Behring Breivik när det begav sug så kanske du får en ökad förståelse om vad försvarsadvokater gör, varför de gör vad de gör och varför det är otroligt viktigt.

      Var det verkligen det han sa? Att han inte skyddar människor som han tror är skyldiga?

      Som försvarsadvokat måste man sätta sina egna tankar och antaganden åt sidan för att kunna framföra sin klients åsikter. Om klientens åsikt är att denne är oskyldig, ja då ska försvarsadvokaten gå på det och utgå från det. Och man får dessutom absolut aldrig någonsin ha åsikten att man representerar ett ”monster”, då har man fel jobb. Det är också därför som Silbersky inte har hand om knarkmål, för att han själv sagt att han inte kan ha en objektiv bedömning mot sådana klienter.
      Som försvarsadvokat måste man också göra skillnad på moral och juridik och se till så att klienten får en rättvis bedömning av brottet. Vilket ofta betyder att bedömningen enbart ska ses juridiskt och moralen hållas utanför.

      Som i det här aktuella fallet. Man kan egentligen inte bevisa att killen varit inne i lägenheten den där kvällen och man kan egentligen inte bevisa att det är han som begått mordet. Är det då egentligen rättvist att dömma honom till livstid?

        Han brukar väl snarare säga att hans uppgift inte är att bevisa att klienten är oskyldig, utan att det inte finns tillräckligt med bevis för att klienten utom tvivel är skyldig.

          Fö tycker jag att det är bra att det finns försvarsadvokater som är villiga att ta dessa fall då alla ska ha möjlighet till en rättvis rättegång.

            Håller helt med. Jag skulle nog inte själv vilja arbeta som förvarare då det inte passar mig men är glad att det finns andra som vill. För rättssäkerheten är det väldigt viktigt att det blir en korrekt prövning. Finns ju flera fall där oskyldiga har blivit dömda och sen fått resning och frikänts, utan försvarsadvokater skulle dessa fall garanterat vara ännu fler.

              I lagens mening så är man oskyldig tills motsatsen är bevisad. Oavsett hur uppenbart skyldig man är så har man rätt till en rättvis rättegång. Allt annat vore skandal. Finns ju även fall där oskyldiga har blivit åtalade. Tänk vad illa om de skulle bli nekade rättegång och försvar pga att ”det är uppenbart” att hen är skyldig.

        Intressant. Tycker det är intressant att han har svårt för folk som begått narkotikabrott, men inte våldtäkt mot barn och barnamord. Men visst, jag förstår hur försvarsadvokater tänker, men det kräver en viss typ av person också. Jag personligen hade aldrig klarat av att försvara någon som mördat och våldtagit barn och arbeta för att denne ska få lägre straff utan hade fan önskat döden ur den.

        Men wow. Han kan inte ha hand om knarkmål för det är svårt med en objektiv bedömning???? Borde ju vara svårare när det handlar om mord på en kvinna, när t.o.m. hennes barn var närvarande? Kanske missförstår din kommentar men känner spontant att det visar på hur lågt värderade kvinnor är i ”rätt”ssamhället

          Hallå ”hej”. Har du sett dokumentären om Silbersky på SVT PLay? Gör gärna det. Man får en så dålig bild av honom genom hur han uppträtt vid rättegångar.

            … dålig bild av honom … = negativ bild av honom

          Jag har för mig att han hade en brorson eller liknande som dog i en drogöverdos. Han har i alla fall en rätt så traumatisk egen erfarenhet relaterat till droger. Därför har han inte hand om sådana mål. Det trodde jag de flesta visste.
          Hade han haft egen erfarenhet av en syster eller så som blev mördad av partner så skulle han inte ha hand om sådana mål. Det har ingenting med att kvinnor blir nervärderade.

      Det har han inte sagt. Läs på om vad en advokats uppgift är.

      Var det verkligen så han sa, att han aldrig skyddar människor han tror är skyldiga? Låter inte som något en försvarsadvokat skulle säga. En advokat ska gå efter vad klienten säger, säger klienten att hen är oskyldig är det utgångspunkten. Sen kan advokaten självklart ha en personlig uppfattning och tycka att det är uppenbart att personen är skyldig men det är en annan sak och ska inte inverka på rollen som försvarare.

      Känner rent spontant att om en brottsling tar hjälp av Silbersky så är det för att han är SKYLDIG SOM SYNDEN SJÄLVT! och rättegång är princip överflödigt. Gå direkt i fängelse utan att passera gå tack!

        Vilket konstigt resonemang.

        Rättegång är aldrig överflödigt. Finns länder där man döms utan rättegång, på rättegångar som hålls på språk den åtalade inte förstår osv. Sådant rättsystem vill vi inte ha och jag tror att du förstår det också. Man ska ha rätt att försvara sig hur vidrigt brott man än är åtalad för.

    18 år fängelse, kan anta han endast får sitta av hälften dvs 9 år i Svenskt fängelse med typ TV på rummet osv.
    Med hjälp av duktig advokat kan straffet med säkerhet förkortas ytterligare.

    För ett planerat utstuderat grymt mord.

    Mina tankar går till offrets familj.
    Finner inga ord om hur beklämmande denna domen är.
    Avarten skulle få livstids straff.

      Håller med! Alltför milda strafframar i det här landet och fokus på att mördare och våldsmän ska ”rehabiliteras” istället för att straffas. Det går inte att bota ondska. Fängelse här är en lyxtillvaro, mördare har det bättre än åldringar. Det går inte att rehabilitera eller kurera mördare, att spärra in dem resten av livet är den enda vettiga lösningen. Offret förlorar hela sitt liv så varför ska mördaren släppas fri efter 10 år?? Eftersom fängelse kostar mycket pengar kan fångarna få straffarbeta för att finansiera sin vistelse. Lämpligen med mycket slitsamma och tråkiga uppgifter.

        Exakt så, alldeles för låga staff för våldsbrott i Sverige. För pedofiler med som inte kan rehabiliteras, kemisk kastrering borde införas för dömda pedofiler i Sverige som i andra länder.

      Man kan släppas efter 2/3 inte 1/2. Han kan alltså släppas tidigast efter ca 12 år.

      Ja får de inte gå efter 2 tredjedelar av straffet ändå eller det kanske inte gäller mord? Någon som är insatt?

        Häktestiden, i det här fallet ca 1 år, räknas bort också. Alltså ca 11 år till.

    Domen finns att läsa på FB. Inlägg #728.

    Har han varit med i någon dokusåpa?

      Ex on the beach tror jag…

      Nej

      Tack för svar.

      Och bra, då behöver inte någon produktion ge sig själva underkänt.

    Då är han där han hör hemma för lång tid framöver….

      Jepp, och han får akta sig för att tappa tvålen i duschen.

        ?‍♀️

    Jag ser att många jublar över den fällande domen, men målet kommer troligen upp i Hovrätten och eftersom Leif Silbersky är så slipad. slug och förslagen, finns det risk för en annan utgång i högre instans. – Satan ,satan och satan!
    Det finns en dokumentär om Silbersky på SVT Play, 3 avsnitt på ca 1 tim vardera:
    https://www.svtplay.se/silbersky
    Där får man en bild av hur Silbersky har uppträtt i olika mål och det är inte en smickrande bild för honom. Fy fan för Silbersky!

      Har du problem…? Alla har grundlagsskyddad rätt att överklaga från TR. Det har inget med advokaten att göra. Det är åklagaren som har bevisbörda i alla mål.

        Jag kritiserar icke den svenska rättsordningen. Det är advokaten Silbersky som är anledning till min negativa ståndpunkt.
        Det trodde jag framgick, om man besitter någon form av läsförståelse.

          Men skriv då bara att du hyser petsonligt agg mot leif silbersky och blanda inte in den här rättegången som uppenbarligen inte har nånting med saken att göra.

            Du läser mina kommentarer som Fan läser bibeln, kan man nog säga.

    Kopierar du dina inlägg från tidningars hemsidor?!

      Är det verkligen det som är mest upprörande och värt att påpeka här ?

        Ja lite faktiskt

      Du ser länken och hänvisningen, eller?

        Fast om du kopierar in en del av en artikel så ska det väl tydligt framgå vad du skrivit själv och vad som är kopierat från annan plats?

        Nej camilla det framgår inte alls tydligt att det finns en länk nångonstans inbäddat i den röda texten. Från mobiien får man klicka runt lite på måfå i det rödfärgade stycket för att upptäcka att där finns en länk till expressen.

    Dokumentär på SVT Play om Silbersky. Lägg särskilt märke till ljudupptagningarna från olika rättegångar. Där får man en bild av hur Silbersky vrider och vänder på allt till sin klientens fördel.
    I en förhandling citerade han Sig Dagermans dikt ”Att döda ett barn”. Det var i rättegången mot Englas mördare.
    https://www.svtplay.se/silbersky

      Länken ovan gick till avsnitt 3, men skrollar man ner där , kommer man till del 1 och 2 också.

      *STIG Dagermans dikt ”Att döda ett barn”, som handlar om en olyckshändelse. Denna olyckshändelse tog Silbersky som en jämförelse med vad Englas mördare kunde känna och tänka efter mordet. Jävla skandal hur Silbersky kan vrida på allt till sin klients fördel.

        Det är ju dock hans uppgift, det är hans jobb även fast man kan tycka det är märkligt och fel att brottslingar ska förvaras och försökas få rentvådda.

          Jag vet, vet, vet. Kritiken gällde detta: Stig Dagermans dikt ”Att döda ett barn”, som handlar om en olyckshändelse. Denna olyckshändelse tog Silbersky som en jämförelse med vad Englas mördare kunde känna och tänka efter mordet.
          – Ett försök till gråtmilt anförande av Silbersky.

        Men har du ens tittat på dokumentären???
        Där säger ju han flera, flera gånger att det där citatet är en av de sakerna han ångrar absolut allra mest i livet.
        Han har bett om ursäkt och han har sagt att det var extremt opassande.

          Silbersky borde vetat eller känt av detta i förväg; att det var opassande. Att han ångrar sig efteråt, tror jag är en efterkonstruktion p.g.a. den massiva kritik han fick efter rättegången.

          En vuxen man får fan tänka efter före.

      Psykopatvarning på den gubben!

        Om du ser dokumentären om honom, kommer du att bli så jävla arg, så det finns inte.

          Å nej, känns som man ständigt är urförbannad nuförtiden! På en del så kallade ”män@ ????

          Lustigt, jag blev inte ett dugg arg. Du verkar ha en speciell agenda.

            Jag svarade ”M”. Varför blandar du dig i det?

            … och bästa/bäste Anonym / 22:24, jag kan även ha luskat ut vad som triggar igång en del läsare här på bloggen. Etnisk bakgrund är en sådan ”triggare”.
            Trollare eller seriös, det är frågan.

      Känner att jag MÅSTE kommentera att Att döda ett barn inte är en dikt.

        Det är en novell, men vadå? Fokusera på Silberskys betteende i rättegångar istället. Blev du kränkt, för att jag är kritisk till honom? Det är ingen koppling till Silberskys härkomst.

          Men vad menar du med beteende under rättegångar? Han är ju försvarsadvokat och måste agera som en när han jobbar. Sen om du av nån anledning inte tycker att folk har rätt till advokat får det ju stå för dig men konstigt lasta advokater för att de gör sin plikt.

            Du läser mina kommentarer som Fan läser bibeln, kan man nog säga.

      Finns mkt att säga om silbersky. Läste nån intervju med honom där han konsekvent nekat att försvara dom som står åtalade för narkotikabrott under alla år. Kan ju låta nobelt när man läste hans förklaring, men den faller ju ganska platt när han senare sitter och försvarar Anders Englund.

      Nåväl, ang citeringen av Stig Dagermans novell (det är inte en dikt) så har han ju trots allt bett om ursäkt för det. Även om inte det hjälper nån så ska rätt iaf va rätt.

        Han bad om ursäkt, för att han fick massiv kritik för att ha gjort denna jämförelse. Han måste ha varit väl medveten om att han försökte göra ett gråtmilt anförande i rätten till fördel för Englas mördare.

          Kan inte vara kul och kännas bra att försvara någon sådan, fy. Det är ju deras jobb och uppgift men ändå, att man bara kan…

            Man försvarar ju inte gärningen eller personen. Ser inga problem alls med det. Vill vi ha en rättsstat måste vi ha advokater.

              Vad är det för skitsnack? Klart man försvarar personen, och ser till att den får ett lägre straff. Vad är ni ens för konstig människa som inte ser sambandet?

                Det här är inte riktat specifikt mot dig. Jag är förvånad över hur en del har reagerat och skrivit i denna tråd, men intressant inblick i hur folks uppfattningar kan vara.
                En del verkar tycka att man behöver försvara en försvarsadvokat också. Intressanta/konstiga människor det finns.

      Men det är ju det som är en försvarares uppgift, att vrida och vända på allt till sin klients fördel. ?‍♀️ Beviskravet i brottmål är att det ska vara ställt utom rimligt tvivel och genom att vrida och vända på allt som kan tala till klientens fördel så kanske det kommer fram att det faktiskt finns rimligt tvivel och att den tilltalade bör frikännas.

        Jag vet allt detta. Kritiken, återigen, gällde detta: Stig Dagermans dikt ”Att döda ett barn”, som handlar om en olyckshändelse. Denna olyckshändelse tog Silbersky som en jämförelse med vad Englas mördare också kunde känna och tänka efter mordet.
        Ett försök av Silbersky att göra ett gråtmilt anförande, så att rätten kanske skulle tänka på hur betungande mordet kändes för mördaren. Det är min teori och min bild av advokaten, efter att ha sett dokumentären om Silbersky.

        https://www.svtplay.se/video/21085580/silbersky/silbersky-sasong-1-en-terrier-med-en-bulldoggs-bett?start=auto

          Länken går till avsnitt 1. Det finns även del 2 och 3.

          Då kanske du inte skulle skrivit ”Lägg särskilt märke till ljudupptagningarna från olika rättegångar. Där får man en bild av hur Silbersky vrider och vänder på allt till sin klientens fördel.” Du skriver ju att bilden av att han vrider och vänder på allt kommer från OLIKA rättegångar.

            Förstår du verkligen inte vad jag menar eller jävlas du bara?
            Se dokumentären om Silbersky och få en egen bild av honom. Det kanske kan hjälpa dig att förstå vad jag menar.

            För övrigt kan jag bara skriva som jag gjort. Ingen alternativ text finns.

              Jag har sett dokumentären om honom och min bild är att han är en skicklig advokat som tar sitt jobb på största allvar. Han är medveten om att han i sin roll är den enda som finns på den tilltalades sida och därför ser han det som sin plikt att göra ett så bra jobb han kan, det visar på både yrkesstolthet och ödmjukhet inför uppdraget tycker jag. Såna som han är en viktigt del i det rättssystem vi har där alla har rätt till ett försvar och en rättvis rättegång. Det där med Dagerman har han bett om ursäkt för och han kallar det för sitt största misstag i karriären. Nej, det var inte bra gjort men alla kan göra misstag i sitt arbete.

                Det du skriver om Silbersky stämmer. Han är skicklig och allt det. Därför tror jag inte på att det var ett misstag han gjorde, när han tog upp Stig Dagermans novell som ett försök till förmildrande omständighet för Englas mördare.

                Har för mig att han inte längre är advokat för han är utesluten ur advokatförbundet.

                    Japp, jag hade blandat ihop det. Dock var det så att han fick en erinran då en tidigare klient ansökt om att få honom utesluten.

                      ”49-åringen har begärt att Leif Silbersky ska uteslutas ur advokatsamfundet. I sina anmälningar mot honom beskriver han”

                      http://www.dagensjuridik.se/2013/10/advokatsamfundet-kritiserar-leif-silbersky-han-har-asidosatt-sina-plikter-som-advokat

                  Förbundet, really?

                    Har du så svårt att förstå sammanhang så hippas jag att du inte är jurist för du skulle isf vara en dålig sådan.

                      Det var jag som startade denna tråd, 18:36.
                      Hjälp vad en del människor läser fel eller konstigt.”Real Hmm”, är det jag som skriver så att folk inte förstår eller brister det i folks läsförståelse? Du behöver inte vara artig, men jag skulle uppskatta ett ärligt svar. Det verkar lönlöst att skriva något seriöst när innehållet inte når fram till folk. Eller de kanske bara jävlas med att låtsas att inte förstå?

                      Mitt svar var inte till dig anonym utan till juristen.

                      Tycker du att jag i övrigt missförstått dig? Jag har ju inte vad kag vet sagt något alls om det du sade???

                      Ah ser nu att du frågade något annat.

                      Ska läsa och kolla igenom träden igen.

                      Är det du som är anonym 18:36?

                      Ok nej du är inte otydlig och du har råkat ut för något som jag själv ofta drabbas av dvs att folk vill att du ska ha sagt något eller tagit upp något som du aldrig sagt eller menat och folk divergerar med flit från din fråga för att få lov att driva sin egen agenda.

                      Du var mycket tydlig och de andra har antigen inte läst vad du skrivit, struntar i det eller saknar läsförståelse.

                      Jag håller i övrigt helt med dig.

                      ”Även du, Brutus”, sa Cesar. Det tänkte jag på när jag såg hur du läste, Real Hmm.
                      P.S. Ta gärna på glasögonen, hehe: ”Ska läsa och kolla igenom träden igen.” – -*TRÅDEN, inte träden.

                      Ja, det är jag 18:36. Jag har sett hur folk tolkar och lägger ord i mun på bl. a. dig också. Därför blir jag ibland bara trött, men för att undvika att tystas, får vi kämpa vidare i denna motvind av oförstående.

                      Det om Brutus/Cesar (22:37) var svar till ditt kl 22:31.

                      Haha, ja du har helt rätt, jag har inte glasögon på och sysslar dessutom med annat samtidigt. Sorry. ??

                      Instämmer med resten också. ?

                      @Ƭĥe real Hmm / 22:49: Jag slutar svara på de andra nu. Det droppar in olika svar om rättssäkerhet och rättssamhälle. Det var INTE det som var min avsikt att diskutera, men det förstod nog du.

                  Ah, det var inte han som blev utesluten utan hans medarbetare Henning Sjöström.

                    Detta är inget svar till The real Hmm, men jag ville att det står längst ned i tråden. För jag vill tacka alla för deras skrivande här.
                    Tråden startades 18:36 och höll på till 1 timme över midnatt med kommentarer lite då och då i ett ganska jämt flöde över tid. Tack, det var ju lite kul. Godnatt.

    Vad är grejen med att inte skriva ut dömda personers namn? Jossan Nilssons ex skriver man inte heller ut namnet på. Why?

      Förtal

        Jag förstår att det finns en rubricering som lyder ”förtal” men jag fröstår inte hur det här skulle vara förtal då både Örjan och Abbe är dömda för brott, så vad är det som är förtal?
        Det har blivit så lögjligt det här.

        Obs! Nu kritiserar jag inte dig Anonym 19:02.

          Men förtal handlar inte om att någon är dömd/inte dömd eller skyldig/oskyldig.

          Det handlar om misskreditering. Oavsett om det är sant eller inte sant.

            Ok. Jag googlade och det har du rätt i. Tack för svar.

      Ja det är skumt för de är ju dömda och domen borde vara en offentlig handling.

        Fast det handlar om pressetiska regler och en bedömning av allmänintresset från fall till fall.

    Fruktansvärt, helt ofattbart. Vilken galning, men det märkte man nästan att han var men att kunna göra något sånt.. usch. Stackars lilla flickan, så hemskt. Bra att han fick 18 år men det är väl mer än livstid, är inte livsstid 10 år? Bra med långt straff, borde sitta på livstid alltså resten av livet då ju.

    test.
    Varför hamnar alla mina kommentarer i modd idag? Var flera timmar sedan jag skrev den första. 🙁

      såklart så funkar den här…

    Så här i kölvattnet efter Josefin Nilsson-historien där alla frågar sig hur så många kunde veta, men ingen gjorde något undrar man ju lite hur det stod till i skallen på människor i det här brottsoffrets omgivning. T ex. hennes bästa vännina vars telefon fylldes med dokumentation i form av både bilder på skador och utförliga redogörelser för våldshandlingarna och kränkningarna hon utsattes för. Så många vänner, ja till och med hennes egen mamma, visste att han var totalt galen och ändå lät alla misshandel och kränkningar fortsätta gång på gång?

    Varför gjorde ingen något utan lät det fortsätta?
    Särskilt när det fanns ett försvarslöst litet barn med i bilden.

    Och, detta säger jag inte för att skuldbelägga offret, men HUR i helsike kunde hon utsätta sitt treåriga barn för fara genom att låta den där påtända dåren med bevisade våldstendenser gå bärsärk i hennes hem gång på gång? Jag kan faktiskt inte förstå det. Kan verkligen inte förstå.

      Ooooooh fräscht med victim blaming…

        Jag skriver ju att jag inte kan förstå det. Då betyder det helt enkelt att jag inte kan förstå det.

          Men tänk till! Har du aldrig någonsin hört/läst varför misshandlade (fysiskt eller psykiskt) kvinnor fortsätter att träffa sina äckliga män?? Har du bott under en sten eller lever du verkligen i en så skyddad bubbla så att du aldrig har hört talas som det?
          Kan jag tipsa dig om att söka på nätet, lovar dig att du snabbt kommer att hitta några förklaringar.

          Oavsett vad avsikten är med din fråga så är det VICTIM BLAMING! Och det är inte fräscht någonstans!

            Ursäkta att jag blandar mig i, men jag tror inte att ”Madelon” trollar eller är elak. Det sista stycket retat nog upp, men allt det andra som skrevs om offrets omgivning var välgrundat, tycker jag.

            Det är så mycket man ska sätta sig in i för att inte råka trampa på några ömma tår och t.ex. jag själv hinner inte med det. Man kan väl få ha en åsikt, även om den är lite fel p.g.a bristande kunskap? Annars blir det kanske bara de mest välutbildade och kunniga som får skriva i det offentliga. Det tycker jag blir orättvist mot de mindre kunniga.

      ”Jag skuldbelägger inte offret, men….”

        Kan du förstå det? I så fall får du gärna förklara det för mig.
        Om du har barn själv, vill säga.

          En snabb googling visade bla den här artikeln. Om du verkligen vill förstå så kanske (kanske!) du förstår lite mer efter att ha läst den.

          Och förhoppningsvis har du lärt dig varför man aldrig någonsin ska fråga varför en person inte lämnar ett destruktivt förhållande. För det är faktiskt att skuldbelägga offret, oavsett vad du tycker.

      Jag tror knappast hon ”lät” honom gå bärsärkargång så som du menar. Det är väldigt farligt att gå emot en dåre, tror säkert hon försökt stoppa honom(samt anmält och gjort slut), men vad skulle hon gjort? Bett honom gå? Knappast att det skulle funka.. I en sån situation är man oftast livrädd och fruktar för sitt liv, och hon hade även dottern att vara rädd om. Så tragiskt allt detta.

        Hon lät inte honom gå in. Han hade en nyckeln som hon bett hans nuvarande flickvän att slänga, vilket den nuvarande inte gjort. Fupen är en trevlig läsning innan debatt för övrigt. Håller med, osmakligt att ifrågasätta varför hon lät honom gå in och gå bärsärkargång, fy satan.

    Nice information

    Lite sent med en kommentar men vilket slöseri med skattepengar att låsa in en sådan vidrig människa för att sen släppa ut honom
    igen , gräv ett hål dumpa i honom och fyll igen med cement så sparar ni omvärlden en massa lidande . Och Silbersky kan ju knappast ha någon etik eller moral för den delen heller när man gång på gång gör allt i sin makt/jobb för att sätta kallblodiga mördare på fri fot jag förstår att någon måste göra detta jobbet men i mina ögon är han inte mycket bättre än den han försvarar .

    Very impressive and interesting blog found to be well written in a simple manner that everyone will understand and gain the enough knowledge from your blog being much informative is an added advantage for the users who are going through it. Once again nice blog keep it up.

    Data Science Course in raipur

    Attend The Data Science Courses From ExcelR. Practical Data Science Courses Sessions With Assured Placement Support From Experienced Faculty. ExcelR Offers The Data Science Courses.
    Data Science Courses

    Just saying thanks will not just be sufficient, for the fantasti c lucidity in your writing. I will instantly grab your rss feed to stay informed of any updates.

    Data Science Course in Mangalore

    Actually I read it yesterday but I had some ideas about it and today I wanted to read it again because it is so well written.

    very informative blog
    data science training in Pune

    Hi, I looked at most of your posts. This article is probably where I got the most useful information for my research. Thanks for posting, we can find out more about this. Do you know of any other websites on this topic?

    I am impressed by the information that you have on this blog. It shows how well you understand this subject.

    Data Science Course in Mysore

    Very informative content and intresting blog post.Data science course in Thiruvananthapuram

    very informative blog

    I was browsing the internet for information and found your blog. I am impressed with the information you have on this blog.

    Thanks for posting the best information and the blog is very informative.Data science course in Faridabad

    I really enjoy every part and have bookmarked you to see the new things you post. Well done for this excellent article. Please keep this work of the same quality.
    Artificial Intelligence Course in Bangalore

    very informative blog

    TOGAF Training in Bangalore Offered by myTectra is the most powerful TOGAF Training ever offered with Top Quality Trainers, Best Price, Certification, and 24/7 Customer Care.

    https://www.mytectra.com/togaf-training.html

    Power BI Training in Bangalore Offered by myTectra is the most powerful Power BI Training ever offered with Top Quality Trainers, Best Price, Certification, and 24/7 Customer Care.
    https://www.mytectra.com/power-bi-training-in-bangalore.html

    UI UX Design Training in Bangalore Offered by myTectra is the most powerful UI UX Design Training ever offered with Top Quality Trainers, Best Price, Certification, and 24/7 Customer Care.

    https://www.mytectra.com/ui-ux-design-training-in-bangalore.html

    AWS Training in Bangalore Offered by myTectra is the most powerful AWS Training ever offered with Top Quality Trainers, Best Price, Certification, and 24/7 Customer Care.

    https://www.mytectra.com/aws-training-in-bangalore.html

    Python with Django Training in Bangalore Offered by myTectra is the most powerful Python with Django Training ever offered with Top Quality Trainers, Best Price, Certification, and 24/7 Customer Care.

    https://www.mytectra.com/python-django-training-in-bangalore.html

    I really enjoy every part and have bookmarked you to see the new things you post. Well done for this excellent article. Please keep this work of the same quality.
    Artificial Intelligence course in Chennai

    Tremendous blog quite easy to grasp the subject since the content is very simple to understand. Obviously, this helps the participants to engage themselves in to the subject without much difficulty. Hope you further educate the readers in the same manner and keep sharing the content as always you do.

    Very good message, I stumbled across your blog and wanted to say that I really enjoyed reading your articles. Anyway, I will subscribe to your feed and hope you post again soon.

    Great site you have here. It’s hard to find quality writing like yours nowadays. I really appreciate people like you! keep up the good work.

    Great site you have here. It’s hard to find quality writing like yours nowadays. I really appreciate people like you! keep up the good work

    nice blog

    I want to leave a little comment to support and wish you the best of luck.we wish you the best of luck in all your blogging enedevors.

    thanks for sharing the information

    This is an excellent post . thanks for sharing it. It is really what I wanted to see. I hope in the future you will continue to share such an excellent post.

    business analytics course

    very nice blog, i am glad to discover this page : i have to thank you for the time i spent on this especially great reading !! i really liked each part and also bookmarked you for new information on your site.

    nice post i am glad to discover this page : i have to thank you for the time i spent on this especially great reading !! i really liked each part and also bookmarked you for new information on your site.

    very nice post

    Nice post thanks for sharing the information.

    Vey nice post, thanks for sharing the blog.

    It is extremely nice to see the greatest details presented in an easy and understanding manner.
    full stack web development course in malaysia

    I can set up my new thought from this post. It gives inside and out data.
    A debt of gratitude is in order for this significant data for all.

    Data science is the mastery of all aspects of statistics, mathematics, business joints, and algorithms.
    It is the amalgamation of the past, the present, and the future.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.