Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

436 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har en sån orolig typ rastlös känsla i kroppen. Känns som att nåt dåligt kommer hända snart, livet är för bra och då kommer nåt snart gå åt helvete. Nån som förstår hur jag menar?

      Känner så typ minst en gång i veckan… ?

      Jag fattar. Det släpper och du kan njuta av det bra igen ?

      Jag tror att många tänker så väldigt ofta. Det låter kanske konstigt med det är ”svårare” att vara lycklig än olycklig, därför många fastnar i depression för det är en trygghet som man inte vill släppa. Vi är rädda för att vara lyckliga av den anledningen att vi kan förlora lyckan närsomhelst. Man får inte glömma att lycka inte är en destination utan en resa, det går upp och ner. Det är upp till oss hur vi hanterar motgångar.

        Det är ju någon form av ansvarslös destruktiv trygghet i att må dåligt, mindre krav och mindre fokus på allt annat i livet. Jag har haft jätteproblem med att ”återfall i depression” för att jag tyckt det känts så fel stt må bra., som om det inte vore möjligt. Men försöker fokusera på det som är bra nu och att jag inte vet hur framtiden blir, men allt har löst sig hittills. Långt ifrån på de sätt jag från början tänkt, men ändå löst sig till där jag är idag så allt framöver kommer garanterat lösa sig också. Det hjälper mig mycket att tänka så.

        Lycka är egentligen ett meningslöst begrepp och en konstig sak att sträva efter. Den uppstår i korta ögonblick. Bättre att sträva efter att skapa välmående och nöjdhet, om man lyckas med det lär också de lyckliga ögonblicken bli fler. Eller så blir man bättre på att stanna upp i dem. Sedan ska man inte vara så rädd för kriser eller negativa känslor heller, de är ju mer utvecklande än när man bara är glad och livet inte bjuder på något motstånd.

        Säger den som aldrig någonsin haft en djup depression, det är inget val! Sluta sprid denna idioti!

          Nu missförstod du med flit. Var tydligt att Maggie inte menade någonting illa. Jag har diagnosticerats med svår depression, gjort två suicidförsök, men kan faktiskt relatera helt till kommentaren. Just när jag började må lite bättre, tog till mig hjälp av terapi, så gled jag ibland tillbaks just för att det var en KAMP att genomföra saker, att anstränga mig, att tänka på nya sätt. Det var lättare att lägga mig i sängen och stängs av omvärlden, låta mörkret ta över. Kanske låter det märkligt men många har det på det viset.

          ”Säger den som aldrig haft en djup depression” .. har varit deprimerad hela mitt liv och jag har även en diagnos. Jag visste att någon skulle missförstå mig. Min depression har tagit över mitt liv, jag har slösat år efter år med att leva med ångest och tankar som vägrar försvinna. Vill inte säga för mycket om mig sjäv förutom att jag är ingenstans av där jag borde vara idag pga min depression, jag har inte åstadkommit ett skit. Jag är faktiskt trött på denna demon som man kallar för depression. I’m over it, kanske inte hundra procent men jag försöker iallafall.

          Som ett svar från någon som har diagnoser och flera självmordsförsök bakom sig kan jag säga att det Maggie säger faktiskt stämmer. Att vara deprimerad blir en trygghet, det är vad man är vad vid – vad händer när man inte är deprimerad? Så fort man märker att man mår bra på något sätt så hittar man en anledning till att må dåligt.
          Förstår inte vad denna påstådda idioti är? Låter som att du känner Maggie personligen, och gör du inte det tycker jag att du borde vara tyst istället. Hur vet du att Maggie aldrig haft en djup depression?

            Precis! Jag var dessutom rädd för att ingen längre skulle finnas där, uppmärksamma mig eller bry sig om mig längre om jag började må bättre. Den uppmärksamheten en får inom psykiatrin, vänner och familj under tiden en mår dåligt, den finns ju inte alls på samma sätt efter att en är ”frisk” igen. Så den övergången från total uppmärksamhet/oro för mig till ”normal” (men ofta mer positiv) var väldigt jobbig.

            Någon annan som kan känna igen det?

              Jag!!

        Lycka är en gupp på vägen!

          Det var en konstig form av lycka när bilen repas de irriterande vägguppen som aldrig fixas.

      Precis vad jag tänkte imorse!

      Hade mycket sådana tankar när jag hade ångest förut. Mår bra nu och nu för tiden tänker jag mer att jag passar på och njuta och samlar energi inför jobbigare perioder i livet. Eftersom livet går upp och ner, bara så det är liksom.

        så förvirrad jag blev nu, har jag skrivit detta i sömnen? ? samma namn

          ???

          Bytte namn nu ?

      Prova att träna eller ta en promenad, drick mycket vatten och kramas med någon lite extra. Brukar hjälpa lite för mig att få bort den känslan <3

      Pissjobbigt. Katastrofångest fick jag lära mig att det hette när jag började gå hos en psykolog. Kan va ett av mitt livs bästa beslut. Fan va skönt det är att hitta verktygen. Gört.

        Vilka verktyg fick du för att bli av med det? Lider också av katastroftankar vilket i sin tur triggar ocd..

    Hur handskas man bäst med vetskapen att man inte är bra på något? Jag är liksom dålig på nästan allt, på riktigt. Framför allt gör det ont att jag är dålig på mitt jobb. Har ni tips på hur man kan förhålla sig till det?

      På vilket sätt är du dålig på ditt jobb menar du?

      Dålig på vilket sätt? Du kanske har valt fel yrke?

      Du skriver ”vetskapen” om att inte vara bra på något. Jag tror snarare det handlar om en känsla. Du känner att du inte är bra på någonting, har du ställt dig frågan varför? Jag tror nämligen det finns massor av saker som du är bra på, men att du kanske den senaste tiden mött hinder/svårigheter som du ser som misslyckanden och som du därmed låter definiera allt du tar dig an. Var snäll mot dig själv och försök att reda ut vad som får dig att känna/uppleva på det här sättet.

      Jag relaterar så mycket! Jag har varit precis där du är och ställt mig själv samma fråga, så jag ger dig samma tankar som jag ’gav’ mig själv för ett antal år sedan.
      Hur du hanterar det beror på hur du mår av det. Om det mest är med en axelryckning (vilket jag inte får intrycket av, för då hade du inte skrivit här) gör du inget särskilt. Du mår inte dåligt av det, då låter du det vara som det är.
      Om du mår dåligt av det får du försöka komma på vad eller vem som får dig att må dåligt. Är det någon i din omgivning säger du det till den personen alternativt säger upp bekantskapen med den (beroende på vem det är och hur noga du är att ha den personen i ditt liv).
      Om du mår dåligt eftersom du önskar att du vore bra på något, väljer du något du vill bli bättre på och övar. ALLA människor blir bättre med övning. Alla kan inte bli bäst (då hade det inte hetat bäst), men alla kan utvecklas och bli bättre. Sluta jämföra dig med andra och titta bara på dina egna resultat. De är det enda som är relevant i sammanhanget.
      Om du trots allt känner dig dålig skulle jag råda dig att försöka skaffa någon form av samtalskontakt. Man kan behöva hjälp att reda ut saker och ting.
      Sist, men absolut inte minst, vill jag skicka med dig att du duger precis som du är ?

      Åh vad irriterande! Jag skrev ett långt svar eftersom jag själv varit i den situationen, men det hamnade i modd ??

        Tack så mycket för dina snälla ord och för att du tog dig tid att skriva. Det värmer och jag ska ta med mig dina ord! Ha en bra helg ♡

          Detsamma till dig ?

      Googla impostor syndrome eller bluffsyndromet!

    Brukar du titta på porr? Har svårt att tänka mig att tjejer tittar på porr. I såna fall vad för sort? ?

      Ja. Det jag är sugen på. Min granne, äldre kvinna, kollar också på porr. Hur jag vet det? Tunna väggar och hon fattar inte vad porrvolym är.

      Nej, tycker det är rakt igenom omoraliskt att kolla på porr, skulle aldrig göra det.

        VARFÖr tycker du så?

          Oj, råkade med mitt ”varför” där…

          Många anledningar. En av dem är vad porrkulturen har gjort mot vårat samhälle, finns flera studier om hur porr har lett till ökat sexuellt våld, speciellt bland yngre. Sen så är det också problemet med att man aldrig vet vad som händer bakom scenerna. Tusentals porrskådisar har vittnat om att det försiggår våldtäkt, misshandel, droger och annat i branschen. Finns flera intervjuer att titta på online där skådisar berättar om hur de har blivit våldtagna framför kameran, drogade inför scener, och tvingade till akter de inte vill göra (bland annat anal) för att inte bli av med sina pengar efter de redan har spelat in scener. Det är helt enkelt svårt att veta om det du tittar på är reko eller inte.
          Sen när det kommer till amatör porr där det här förhoppningsvis inte händer så vittnar många om att de fått sina videor stulna av stora sidor som pornhub och youporn (och andra liknande).
          Det är helt enkelt för mycket skit runt porr att jag inte känner att det är moraliskt rätt att bidra till branschen med mina ”views”.

            Jag kollar inte på porr, ungefär samma anledningar som du. När man på riktigt inser att det är riktiga människor som förnedra som kamera, eller börjar fundera på varför det måste vara så mkt våld i porr och vad följderna av det blir, är det inte så lockande längre. Läste en intervju med Erika Lust en gång, där hennes skådespelare lyfte fram att hennes inspelningar var så mycket bättre av så banala anledningar som att det tex serverades mat/tilltugg mellan tagningarna och inget gjordes som inte alla samtyckte till .Då fattar man vilken nivå det är på vanlig porr.

              Förnedras framför kameran

      Jag tycker porr är najs. Specielt eftersom jag är singel och det är det närmsta till sexliv jag kan komma just nu.

        Jag kollar också på porr, brukar variera lite vilken typ av porr men absolut ingen vanilj.

          Nää vanilj samt porrsrjärnor går bort. Fattar inte stönen, så onaturligt och tillgjort.

            +1

      Nej, kommer aldrig titta på porr igen. Fruktansvärd industri.

        Men så najs.

          Ja det har varit jättenice att vara porrfri om det är vad du syftar på, har förändrat min relation till sex totalt.
          Syftar du på nice att pulla till en potentiell våldtäkt har jag svårt att hålla med.

      Ja det händer.

      Ja, jag kollar på porr.

      Titta på filmad prostitution? Nej tack. Kolla in changing attitudes på instagram

        Alla orkar inte vara så pk hela tiden.

          Palla att vara så ignorant hela tiden.

        Du vet att det finns annat än storproduktioner vad gäller porr? Tex min favoritkategori ”amateur”. Det är alltså vanliga människor som ligger. Chockerande va?

          Oftast män som övertalar kvinnor att spela in porr. Fortfarande problematiskt.

            Okej.

            Hur vet du att det förhåller sig på det viset?

          Vart tittar du på denna amatör porr? Om det är direkt från hemsidan av skaparna, så ja det finns en chans att det är helt okej. Annars är det med största sannolikhet stulet. Sen vet man aldrig hur okej alla parter i videon är med att vara på internet, om du inte känner dem.

          Fortfarande någon som får betalt genom att ha sex = prostitution. ”Amatörporr” är ofta hämndporr eller porr där kvinnan är i en utsatt ekonomisk position. Man kan aldrig veta vad personer blir utsatt för oavsett vad det framstår som

            Okej. Jag kollar iaf mest på par som spelar in videos tillsammans. Har några favoriter jag följer. Ingen lider-jag lovar.

              Fast det kan du ju omöjligt varken veta eller lova. Vill du vara säker kan du ju börja filma dig själv och se om du går igång på det. Enda sättet att faktiskt vara säker.

              Var hittar ni amatörporr? Tar gärna emot lite tips ?

                Jag brukar titta på camshows. Typ chaturbate.com

                  Oj. Skulle inte vara svar på just din kommentar men nu hamnade den här och det var ju ändå inte totalt fel?

                    Tackar, hamnade ju trots allt rätt.

                    Mer tips ngn?

      Ja jag älskar gayporr!!

      Ja. Jag blir upphetsad av amatörporr. Och kommer lättast då.

      Jag ser på bögporr.

      Jag ser på g ay p orn

      Ja. Skäms lite, vet ju vad mkt lidande och kvinnohat porr orsakar… Men ibland är det upphetsande och spännande. Tittar mest på mjukporr typ. Får igång fantasin lite.

      Japp. Fattar grejen att det är en hemsk industri men ibland är man lat och orkar inte fantisera och vill komma snabbt ^^

      Jag älskar porr och att gå loss på att köpa vuxenleksaker. Men känner att det är så tabu att göra som kvinna att jag inte vågar skriva under med mitt vanliga nick. Gärna porr som faller inom Bdsmspektrat ?.

        Amen! Brukar visserligen mer leksaker än porr men ändå ?‍♀️

    Behöver pepp! Ska ta körkort har jag tänkt och har i princip aldrig suttit bakom ratten. Någon som kört på bilskola och hur lång tid tog det innan ni hade kortet i er hand?

      Två månader! Och då har jag aldrig kört tidigare.

        Tack för svar! Var du nervös? Pluggade du dygnet runt?
        Köpte du körkortsboken? Eller vad hade du för ”material”?

          Körkortsapp. Använde mig av den. Gjorde tester kanske tio ggr/dag. Den kostar 79 kr i månaden om jag minns rätt. Värt varenda öre!!!

      För mig tog det cirka 4-5 månader. Hade aldrig kört innan och körde bara lektioner (jobbade även heltid så körandet fick göras när det fanns tid efter jobbet). Tog väl 15 lektioner. Klarade både uppkörning och teori på första försöket? För att lyckas med teorin måste du veta hur du lär dig på bästa sätt. Jag läste aldrig boken från pärm till pärm, utan nötte de där digitala frågorna/testen. Är ett par år sedan nu så minns inte vad det heter tyvärr men fick det via körskolan. Sedan sökte jag svaren i boken och online. Mitt råd är låt det ta sin tid, stressa inte, bra på bilkörning blir man bara genom att köra mycket och ofta! Lycka till!

      Jag började med lektioner i april någon gång och fick körtkortet i augusti! Klarade både teori och uppkörningen på första 🙂 hade nog klarat det innan (min lärare sa att jag kunde boka uppkörningen mycket tidigare och att jag inte behövde fler lektioner men jag insisterade och bokade mer lektioner ändå ?) jag är nämligen livrädd för att köra bil haha! Men mitt tips är att ta så många lektioner du känner dig bekväm med, övningskör med någon du passar ihop med och plugga mycket teori! Det finns bra appar så du kan plugga lite när som också (kommer inte ihåg vad de heter nu tyvärr..)

        skulle vara svar till anonym 20:07..

      Tog en intensivkurs. November-februari. Körde varje morgon i Sthlms innerstad i snökaos innan jobbet. Visste inte ens vilken sida bromsen/gasen satt på innan.. klarade både teorin och uppkörningen på första. Körkortsboken ingick i paketet jag köpte. Nötte skiten ur den. Pluggade varje kväll genom att skriva ner det viktigaste från varje avsnitt på papper, flera flera gånger då jag lär mig bäst så. Det fastnar liksom om jag får pränta ner det. Sen läste jag igenom boken ett par gånger igen. Levde och andades körkort i ett par månader alltså, men det gick vägen. Ge dig bara f-n på det och plugga på. Lycka till!!

      Jag tog en intensivkurs och hade körkortet två-tre veckor efter att jag skrivit in mig, körde inget hemma under tiden. Så värt!

        Svarar på din fråga till LindaNos här över också hur jag gjorde:
        Jag strök under det jag tyckte var viktigast i körkortsboken och formulerade om det till egna frågor i en anteckningsbok som jag sen kunde plugga på. Sen laddade jag ner ett gammalt uppskrivningsprov på datorn så jag fick ett hum om hur frågorna såg ut 🙂
        Stort lycka till!

      Jag var skitdålig på att ta körkort. Körde med körskollärare men privat, körde väl femton ggr innan första uppkörningen. Kuggade och mitt självförtroende dök. Körde upp fyra ggr å blev godkänd på fjärde, dagen innan min godkänna teori skulle gå ut.
      Jag tog säkert tjugo extra körlektioner för att få upp mitt kaotiska inre igen.
      Trodde aldrig jag skulle bli godkänd.

      Idag är jag en grym förare och fattar inte varför jag någonsin var så orättvis mot mig själv och sänkte mig så.

      Jag läste boken parallellt med tester online, klarade teorin på första försöket.

      Tog ca 2-3 månader! Knappt kört något innan, kanske 5 gånger om ens det. Körde en del hemma men oftast på körskolan. Pluggade inte direkt ihjäl mig, men har turen att va en pluggis och har ett bra minne. Det negativa när jag körde upp var att jag var för försiktig, klarade det ändå.

      mitt svar hamnade här nedanför som vanligt inlägg.. ingen aning varför =)

    Lång text ahead:
    Hej!
    Jag är 20 år gammal och har ingen aning om någonting här i livet faktiskt så jag hoppas att någon snäll själ här inne kan vägleda mig.

    Jag vet inte riktigt vem jag är eller vad jag vill göra. Jag vet såklart vad jag har för grundvärderingar, mina bra och dåliga egenskaper, sådana saker. Däremot vet jag inte mycket mer än så. Jag har inga direkta intressen, jag har ingen passion. Jag är vegetarian men bryr mig inte särskilt mycket om klimatet eller djuren, jag mår bara bättre av det och tycker inte att djur borde dödas för mat. Jag tycker om bilar men är väldigt tekniskt ointresserad, mitt intresse sträcker sig typ till antalet hästkrafter och utseendet på bilen. Jag tycker om ekonomi men hatar matte, mitt intresse ligger i att se mina pengar växa och hitta bra aktier.

    Jag har som sagt liksom ingen passion, jag brinner inte för någonting. Med det sagt så har jag svårt att veta vad jag vill göra i livet. Jag vet att jag är ung och har tid på mig att hitta något jag tycker om, men vad ska jag liksom göra under tiden? Hur tar jag vara på nuet?

    Jag har en familj jag tycker väldigt mycket om och en pojkvän jag älskar och vill spendera resten av mitt liv med. Pojkvännen bor och studerar på en ort relativt långt ifrån min familj. Han har ett år kvar av studierna efter denna terminen. Jag planerar att flytta hit nu till sommaren vilket känns fantastiskt men också jobbigt då jag tycker om att vara nära min familj. Jag har funderat på att börja studera på samma ort men jag vet som sagt inte vad jag vill göra så jag har inte bestämt mig. Jag pluggar just nu, en kandidat i nationalekonomi men jag ogillar programmet så oerhört mycket så där blir jag givetvis inte kvar. Enda anledningen till att jag inte hoppat av är för att jag inte vet vad jag ska göra istället. Jag har just nu tre underkända tentor efter mig till följd av mitt ointresse (oansvarigt, jag vet) och två kurser kvar att läsa av terminen. Får jag en enda underkänd tenta till kommer jag inte få CSN till hösten (förutsatt att jag misslyckas på omtentorna under sommaren) och då kan jag ju inte plugga.

    Saken är den att jag är absolut inte dum, jag hade strålande betyg i grundskolan och gymnasiet. Däremot har jag extremt svårt att ta in och lära mig saker jag är ointresserad av. (Min pojkvän tror jag kan ha ADD, själv kallar jag mig bara lat). Som grädde på moset har jag även enorma problem med studieteknik då jag klarade hela grundskolan och gymnasiet med minimal ansträngning, något som givetvis inte fungerar på högskolan.

    Jag har funderat på att jobba, men jag vet inte riktigt med vad. Jag har en nedsättning i min rörlighet till följd av en benoperation som blev klar i juli 2018 som gör att jag inte kan stå upp särskilt länge eller gå särskilt långt. Jag kan inte heller springa. På grund av detta kan jag inte ta vilket jobb som helst, såsom butiksjobb och restaurangjobb och liknande där man står och går hela dagarna. Samma sak med lagerjobb. Jag har letat efter kontorsjobb och liknande men det är en relativt liten stad jag kommer bosätta mig i med mycket industrier så det finns inte mycket sådant.

    Med allt detta sagt; hur vet jag vad jag vill göra? Hur tar jag reda på det? Hur GÖR man? Så tacksam för all input.

      Kanske inte det du vill höra, men du har verkligen all tid i världen på dig att komma på vad du vill göra. Om du kan, försök att klara dina omtentor, du kanske kan räkna tillgodo kurserna till något i framtiden! Så behöver du i alla fall inte oroa dit över CSN etc.

      Jag har haft några jobb som jag varit jätteintresserad av, och några där jag bara ”glidit in på en räkmacka” typ. Ett av mina ”räkmacke”-jobb 2015 lade grunden till att jag nu pluggar Folkhälsovetenskap (jag tog studenten 2007 så funderade rätt länge).

      Medans du funderar, kanske finns någon jobb på t.ex. någon bilfirma? Då du har intresse för bilar osv. Säljare/kontor/kundtjänst mm.

      Tråkigt men sant….Bara du själv kan ta reda på svaret på dina frågor. Du måste gå in i dig själv och fråga dessa frågor.

      Mitt råd är att prata med studieVÄGLEDARE och KBT.

      Satsa på att bli din egna bästa kompis.

      En annan sak som jag kan rekommendera, men som låter flummigt, är, mental träning och andningsövningar. Mental träning är att du ska tro på digsjälv.

      DU sitter på svaret. ???

      Jag vill gärna höra hur det går för dig❤️

      Jag tror det är en missuppfattning att man måste känna ett kall eller en passion för ett jobb, särskilt innan man ens börjat, den uppfattningen har nog gett många ångest.

      Min erfarenhet är att det är roligt att vara bra på sitt jobb, därför är det smart att välja en utbildning/inriktning som man vet att man har en läggning för. Om du har lätt för matte och fysik, läs civilingenjör, har du en talang för att skriva och hantera människor bli journalist etc etc.

      När du väl fått ditt första jobb kan du leta dig fram till vilka uppgifter du tycker är riktigt roliga och är extra bra på, och så rör du dig i den riktningen.

      Lycka till!

    Vi har en jobbig situation på jobbet, och jag skulle behöva prata med facket. Är medlem i Unionen sedan 2015, men är inte med i Klubben på företaget. Facket har hela tiden ignorerat mig när jag bett om samtal och råd, samt hävdar att jag ej är medlem. Enligt Unionen får representanter ej göra skillnad på medlemmar i Klubben och ickemedlemmar. Jag har helt tappat förtroendet för Unionen, och överväger att byta fack den dagen jag byter jobb. De hävdar även att jag är med i ett annat fack, vilket inte stämmer. Alltså, help?! ?

      Unionen? Har dessvärre enbart dåliga erfarenheter av dem. När min tidigare arbetsgivare sade upp all personal (mediaföretag) och istället ersatte oss med frilansare kunde inte Unionen göra något då det rådde ”arbetsbrist”. WTF! Samma jobb som skulle utföras, men med folk som får fakturera på nåder istället för lön. ”Inget vi kan göra, sorry,” Riktigt dretförbund.

        Jaa, det är de som representerar tjänstemän på mitt jobb så jag har inte så mycket att välja på. Önskar nästan jag var arbetare och med i Metall. Till skillnad från Unionen verkar Metall bry sig om sina medlemmar.

          Ja! Metall är faktiskt himla bra?

        Allt handlar om turordning. Om inte har din klubb förhandlat bort det. Men, som vanligt. Klubbrepresentanter väljs av medlemmarna. Och som vanligt. Ingen som bryr sig när det är lugnt. Ingen som går på årsmötena och röstar. Men sen när det gäller, då gnälls det. Klubben får skulden , fastän de kämpar. De ska både representera medlemmarn men också tänke på företagets bästa.

          Det handlar inte om lön eller arbetsrätt. Det handlar om att representanterna inte går att nå, trots fysisk kontakt.

      Är du med i unionen, och företaget har en klubb. Då är automatiskt med i klubben! Annars är något knas. Är du anställd i annar bolag?

        Nope, det är jag inte :/

        Är det verkligen så? Jag måste betala en extra avgift varje månad för att vara med i klubben på min arbetsplats.

    Hur många föräldrar har du? (Biologiska, styv- och fosterfamilj..)

      En biologisk i livet, en biologisk död. Ett biologiskt syskon. Glad att jag sluppit andra familjekonstellationer. Min starka integritet hade krockat totalt med påtvingad familj.

      5.

      Har mina biologiska föräldrar plus pappas nya fru men henne räknar jag inte som någon förälder, utan mer som en vuxen att prata med och som kompis.

      Både mamma och pappa döda.

      Två. En liten mammla och en gullig pappla

        Är du vuxen?

        Liten mamma och gullig pappa, awwwww <3

      En mamma och en pappa.
      En låtsasmamna i livet & en låtsaspappa som inte är i livet.

      Jag har inga föräldrar kvar, är 30 år.

      En mamma, en pappa. Sen har båda mina föräldrar nya som då tekniskt sätt är styvmamma/pappa men ser inte så på dem.

    Väldigt ofta det skrivs om ”paulas choice” stavning? härinne. Någon undrar efter tips på hudcremer och vips så svarar någon att deras syror är det bästa sedan foppatoffeln kom, typ.
    Bra ställe att göra reklam för sig själv på dock.

      Haha tror inte Paula Begoun sitter här inne. ??? Paula’s choice ÄR bra. Så starka produkter du får tag på utan recept, till billigt pris (Inom professionell hudvård.) De är stora i forum runt om i världen så inte bara här. 🙂

      Åh har samma fråga! Har oljig hy med stora porer på näsan och har tänkt testa deras bha. Någon som testat?

        Bha är super. Börja en gång om dagen var tredje dag, sen varannan dag och känn efter hur din hy reagerar och om du kan öka. Du behöver massa fukt också om du har oljig hy.

          Åh vad bra! Ska testa den då ? tack så mycket för rådet att börja försiktigt!

            Ja det är viktigt. Man VILL köra igång fullt ut på en gång, men man tjänar verkligen på att ta det långsamt.

        Ja!!! Jag har stora porer och det är den produkt som verkligen gjort skillnad för mig. Stor skillnad. Vill aldrig vara utan den.

          Yay! Så skönt när man hittar produkter som faktiskt funkar. Porer kan ju vara rätt svårt. Beställde den precis och längtar tills den kommer ?

      Haha, svårt att tänka mig att ett Amerikanskt hudvårdsmärke sitter och skapar olika användare för att promota sitt varumärke på ett Svenskt forum. Tror snarare att det är väldigt populära och omtyckta produkter. Har själv provat men dom passade inte min hy tyvärr.

      Har en fuktmask som är gryyyyyym från Paulas choice.

      Min hudvårdsbas är från PC och det är alltid dit jag går tillbaka till om jag inte har något annat jag vill testa. Det är bra grejer och jag tycker att produkterna har fått min hud mer ”stabil”

      Haha, jag är en av dem som rekommenderat pc. Jobbar verkligen inte där, jag är förskollärare. Rolig konspirationsteori, dock!

      Testa The Original, finns på Åhlens. Billigt och superbra!

        The ordinary

      Haha har också trott det men inte att det är nån från PC utan skincity.

        Det hade inte varit omöjligt för de flesta skriver att de via deras hudtest blivit rekommenderade hela pc-serien. (Jag har också fått det på 2 tester med långt mellanrum). Märkligt när de har så många andra märken tycker jag?

    Jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag vill plugga! Jag har några alternativ men det är omöjligt att välja. Känner mig lika intresserad av alla de utbildningarna just nu.

    Hur ska jag välja en? Tips Någon?

    Det står mellan socionom, sjuksköterska och ekonomi (måste plugga upp matte 3 då)

      Kanske prata med några som jobbar inom dessa yrken som kan berätta om för o nackdelar. Lista vilka delar/arbetsuppgifter inom de olika yrkenansom lockar mest, nackdelar, möjligheter att tex specialisera sig/vidareutbilda

      Inte socionom. Utbildningen är stundvis rolig men jobbet är fruktansvärt. Så sjukt många nyutexaminerade byter karriär efter bara ett par år.

      Det är visserligen väldigt individuellt vad som passar, men jag skulle rekommendera ekonomi. Du kan jobba med väldigt olika saker sen. Från revision, redovisning, till IT, HR, kommunikation, strategi, marknadsföring, logistik etc. Du får en bra bas genom utbildningen och sen blir det snarare ditt första jobb som styr inriktningen. Läs platsannonser. Väldigt många vill ha ekonomisk utbildning.

      Kan väl nämnda det att blir man socionom måste man inte sitta på en socialtjänst och handlägga biståndsärenden. Min mamma är socionom i grunden och jobbar på KFM som inspektör numera.

        Det är ingen som vill vara handläggare på ek bistånd men det är där de flesta hamnar, de ”roliga” tjänsterna räcker liksom inte till alla

    Någon annan som sett Störst av allt och blivit föga imponerad?

      Har bara sett två avsnitt men än så länge är den bara pinsam. Stör mig på att han satt i trädet i första avsnittet haha.

      Currently watching. Inne på avsnitt 4. Inte superimpan so far

      har sett några minuter och är inte alls intresserad av att se vidare men ska ge den något avsnitt iallafall

      Är bara inne på avsnitt två. Får f-n panikångest över överklassfasoner (yacht och lyx) och hela situationen.
      Har inte kommit så långt än, men storyn griper tag om mitt hjärta. Spännande än så länge!

      Åh! Jag har sett klart hela säsongen. Jag gillade den väldigt mycket. Har läst boken innan.

      Sånt jävla uselt skådespeleri och massa b-skådisar. Avsnitt1 allt möjligt händer på 10 minuter känns så stressat… skitdåligt.
      Och att sebastian är the-foo-killen … hahaha herre

      Blev så störd över att hennes advokat besöker henne i bostadsrummet? Man skulle aldrig släppa in en advokat så, det finns besöksrum att tillgå.
      Så jag stängde av.

    Socionom är en jävla skitutbildning tycker jag personligen. Sjuksköterska om du alltid vill ha jobb och ekonomi om du vill ha bättre betalt ? eller klyschigt men vart ser du dig själv om 10 år? Börja där.

      Svar till R såklart ?‍♀️

      Varför tycker du att socionom är en skitutbildning? 🙂 vill höra andra perspektiv

      Jag vet inte var jag ser mig om 10 år, det är så luddigt och ändras typ hela tiden. Det enda jag verkligen ser är att jag har barn om 10 år, och egen bostad samt stabil inkomst.

        Är också nyfiken på varför du tycker att socionomutbildningen är skit 🙂

          Svarade men vet inte om det fastnade i mod eller hamnade nånstans här nedanför ?

    Riverdale… Bara jag som tycker serien blir sämre och sämre?

      Håller med! Slutade titta efter andra säsongen, den var så extremt monoton.

      Håller med!! Blivit så icke trovärdigt och tramsigt tycker jag.

      Tyckte aldrig den var bra

      Jag med. Har inte ens orkat med att se de sista avsnitten. Tyckte så mkt om serien från början men upplevde den bara som jobbig nu i slutet.

        Samma här! Första säsongen var spännande nu är den så tramsig.

      Ja den har blivit sjukt spretig och jag känner inte igen något från serietidningen längre vilket var anledningen till att jag började kolla på den från början. Stör mig på så många karaktärer plötsligt

        Acke, världens bästa serietidning ?

      Måsta passa på att fråga – någon mer som tycker att Lili Reinhart (som spelar Betty) typ är den sämsta skådisen som finns??? Känns som elefanten i rummet? Förväntade mig liksom rubriker om det?! Hon är ju bedrövlig. Aldrig sett någon spela över så mycket :O

    Vem åker hem i Robinson på söndag tror ni?

      Jag. Ooops ?

      Saknar kokogubben från London ?

        Jag med, äntligen en som tänkte till. Tyvärr var det viktigare att behålla kortochtjock än att vinna tävlingar

          Ja hon visade sig också vara en hemsk ”ledare”. Lite skillnad på hur lag Nord behandlar sin krigsfånge. Klas är en utomordentlig ledare. Det skadar inte att han både är sympatisk och snygg också.

          Även rätt så roligt där i gränslandet dit Adnilson nu har kommit. Dom andra gubbarna verkar digga honom till kvinnornas förtret. Cathrine Hardenborg körde nog den sämsta taktiken jag någonsin har sett när hon la sig i dragkampen, därför var det fint att hon fick åka hem sen, maken till diva.

        Har ni sett hans video på youtube? Om en vecka ska han tydligen släppa vad som ”egentligen” hände på Robinson-ön.

          Vart hittar jag den?

            Youtube 🙂

    Främmande från Amerika på söndag, vad tusan ska man överraska med?

      Fiiika

      Det räcker typ att man vispar egen grädde och gör ett hemmagjort pajskal för att imponera. Talar av egen erfarenhet haha. Skulle dock definitivt sagt till dem att testa lite lösgodis, marabou choklad och någon läsk. De har ju såklart coca cola i usa men den är sötad med high fructose cornsyrup och smakar annorlunda. Samma med Fanta, mycket godare i sverige. Skulle vilja säga chips också, speciellet dill och gräslök. Amerikanare älskar pickles men har dåligt utbud av dillchips, men det har börjat komma med här dock är det vinäger/dill chips. Haha bara snacks här nu… men allt detta har impat på de amerikaner jag bjudit och något som min man alltid köper när han besöker sverige! Men annars är de väldigt lättimponerade dessa amerikaner 🙂

        Haha eller hur! Min erfarenhet är att de typ gillar allt här i Sverige.
        Min kompis från USA älskar svensk fisk och att vi kan dricka vatten ur kranen, det kan inte han där han bor.

      Pölsa å potäter 😉

      Europeiska ostar och ett gott vin!

        Ja men gud ost för allt i världen! Ost smakar ingenting här. Jag köper till och med smör ifrån irland för smöret här smakar ingeting förutom om det är smaksatt med smörarom ?

          Vilket jävla u-land USA är i vissa avseenden. Har du riktig grädde utan konstiga tillsatser? Då kan du ju göra eget smör med lite grädde, rapsolja och salt.

      Hembakade kanelbullar och småkakor! Saft och gott kaffe. Om det ska vara mat så smörgåstårta. Eller varför inte skoja till det med semlor? Lycka till med dagen, låter riktigt roligt.

      Kör all vår högtidsmat- jul/midsommar/påsk

      Alltså sill, köttbullar, ägg, skinka, julmust påskmust osv och spexa till det med olika dekorationer från alla högtiderna, musik, lekar. Etc
      JAG hade lätt kommit på den festen.?

        Ja har tröttnat på sött. Vill helst ha salt mat eller typ chips. Skulle göra en liten buffe med god plockmat.

      Be dem ta av skorna i hallen och ge dem ett glas vatten direkt ur kranen. Klart.

        Haha! Fast en del amerikaner tar väl av skorna också när de kommer in? Jag kommenterade nämligen det när jag kom hem till min kompis, sa typ ”men vad gör du, du är amerikan, ta på dig skorna igen”, varpå han sa att de visst tar av sig skorna när de kommer innanför dörren.?

        Mina gäster har hyfs, det blir baconlindadköttfärslimpa, gräddsås, mashed potatoes, rårörda lingon, och pressgurka ?

      S M Ö R G Å S T Å R T A ???

      När vi har besök från USA brukar vi bjuda på Trocadero, Pommac och svensk cider. Jul- eller påskmust om det är säsong för det.

      Vaniljglass med varma hjortron är en annan överraskning vi testat, men hjortronsmaken var de mer skeptiska till ?

    Lång text ahead:
    Hej!
    Jag är 20 år gammal och har ingen aning om någonting här i livet faktiskt så jag hoppas att någon snäll själ här inne kan vägleda mig.

    Jag vet inte riktigt vem jag är eller vad jag vill göra. Jag vet såklart vad jag har för grundvärderingar, mina bra och dåliga egenskaper, sådana saker. Däremot vet jag inte mycket mer än så. Jag har inga direkta intressen, jag har ingen passion. Jag är vegetarian men bryr mig inte särskilt mycket om klimatet eller djuren, jag mår bara bättre av det och tycker inte att djur borde dödas för mat. Jag tycker om bilar men är väldigt tekniskt ointresserad, mitt intresse sträcker sig typ till antalet hästkrafter och utseendet på bilen. Jag tycker om ekonomi men hatar matte, mitt intresse ligger i att se mina pengar växa och hitta bra aktier.

    Jag har som sagt liksom ingen passion, jag brinner inte för någonting. Med det sagt så har jag svårt att veta vad jag vill göra i livet. Jag vet att jag är ung och har tid på mig att hitta något jag tycker om, men vad ska jag liksom göra under tiden? Hur tar jag vara på nuet?

    Jag har en familj jag tycker väldigt mycket om och en pojkvän jag älskar och vill spendera resten av mitt liv med. Pojkvännen bor och studerar på en ort relativt långt ifrån min familj. Han har ett år kvar av studierna efter denna terminen. Jag planerar att flytta hit nu till sommaren vilket känns fantastiskt men också jobbigt då jag tycker om att vara nära min familj. Jag har funderat på att börja studera på samma ort men jag vet som sagt inte vad jag vill göra så jag har inte bestämt mig. Jag pluggar just nu, en kandidat i nationalekonomi men jag ogillar programmet så oerhört mycket så där blir jag givetvis inte kvar. Enda anledningen till att jag inte hoppat av är för att jag inte vet vad jag ska göra istället. Jag har just nu tre underkända tentor efter mig till följd av mitt ointresse (oansvarigt, jag vet) och två kurser kvar att läsa av terminen. Får jag en enda underkänd tenta till kommer jag inte få CSN till hösten (förutsatt att jag misslyckas på omtentorna under sommaren) och då kan jag ju inte plugga.

    Saken är den att jag är absolut inte dum, jag hade strålande betyg i grundskolan och gymnasiet. Däremot har jag extremt svårt att ta in och lära mig saker jag är ointresserad av. (Min pojkvän tror jag kan ha ADD, själv kallar jag mig bara lat). Som grädde på moset har jag även enorma problem med studieteknik då jag klarade hela grundskolan och gymnasiet med minimal ansträngning, något som givetvis inte fungerar på högskolan.

    Jag har funderat på att jobba, men jag vet inte riktigt med vad. Jag har en nedsättning i min rörlighet till följd av en benoperation som blev klar i juli 2018 som gör att jag inte kan stå upp särskilt länge eller gå särskilt långt. Jag kan inte heller springa. På grund av detta kan jag inte ta vilket jobb som helst, såsom butiksjobb och restaurangjobb och liknande där man står och går hela dagarna. Samma sak med lagerjobb. Jag har letat efter kontorsjobb och liknande men det är en relativt liten stad jag kommer bosätta mig i med mycket industrier så det finns inte mycket sådant.

    Med allt detta sagt; hur vet jag vad jag vill göra? Hur tar jag reda på det? Hur GÖR man? Så tacksam för all input!

      Jag är 30, gift och har jobb. Men jag vet fan inte heller vad jag håller på med eller vad jag vill göra.
      Att vara vuxen är en illusion, ingen av oss vet vad vi håller på med.

      Det kan låta klyschigt men du är fortfarande ung. Det tog mig 11 år att komma på vad jag verkligen ville göra efter jag gick ur gymnasiet. Nu är jag snart 30 och ska försöka komma in på universitetet. Det tar olika lång tid för alla att komma till insikt så känn ingen panik.

      Ta det du känner något som helst intresse för och testa att göra det. T.ex. träna på friskis&svettis, laga god mat, studera ett språk…

      Om du är det minsta intresserad av språk skulle jag rekommendera att studera Engelska I (30 hp) på universitetet. Jag studerade det min första termin på universitetet (SU) och det var jättebra.

      Det kan också mycket väl vara att du har ADD och inte bara ”lat”. En vän till mig blev nyligen diagnostiserad i vuxen ålder och kunde då få hjälp med att planera sitt liv/studier.

    Solskenshistorier sökes, ni som haft tidigt missfall före v. 12. När blev ni gravida igen? ✨

      ♥️

      ❤❤

      Efter tre veckor igen ❤️ fick genomgå en skrapning för missfallet ville inte lossna helt.
      Struntade i rekommendationen att låta det gå ett tag utan försökte direkt när jag hade slutat blöda. Han blir 6år i juni ❤️

      Var det inte du som skrev grattis om missfall? Att det var bra för att det var meningen? Då blir man väl gravid igen om det är meningen.

      Hade ett missfall i vecka 8, tog ca 3 månader att bli gravid. Skickar en stor kram och önskar dig all lycka ?

      All kärlek till dig Helena, om du är den drabbade ❤️

      ?

      Två månader senare. Läkaren menade på att det ofta går fort efter ett missfall pga typ mer gynnsam ”miljö” där inne. I mitt fall stämde det iaf.
      När jag läste häromdagen att du fått ditt plus blev jag så fruktansvärt glad, äntligen!
      Och så dessa nyheter nu, fan för sånt här alltså.
      Fortsätt kämpa, jag håller tummar och tår!

      Har inte varit med om det själv, men min syster hade en eller eventuellt två vanliga menstruationer mellan missfallsblödningen och ny graviditet.

      Nästa månad. Jag struntade också i att vänta någon mystisk period. Jag kände mig ok så … jag hade MA i v 8, upptäcktes v 12, kom ut v 14.

      Två veckor efter. Gick vägen! Tog upp det med min bm och hon sa att det var vanligt att man blev gravid snabbt igen. Hon hade ingen forskning på det, men hennes uppfattning var som så.

      Direkt efter typ, hann aldrig få någon mens. Nu är han snart tre år! Lycka till ♥️

      Direkt efter. Haft två missfall v. 8 och v. 12. Båda gångerna fick jag mens en gång efter och blev sen gravid igen.
      Lycka till!

      Mina senaste 4 ägglossningar har jag blivit gravid på 3 av, två st slutade med missfall i v 6 och jag blev inte ens glad när jag blev gravid en tredje gång, tänkte att det här går väl inte vägen heller.
      Men idag går jag in i v 12❤️
      Kramar till dig!!!

      Jag fick MA i november och kämpar fortfarande 🙁
      Jobbige eftersom det inte var mitt första missfall..
      Hoppas det går fortare för den det berör.

      Två månader efter mitt sjätte missfall. Två små pickande prickar på en skärm blev två underbara flickor!

      Missfall v.6 , blev gravid igen månaden efter och går imorgon in i v.15 🙂
      Jag försökte tänka på det att den största pucken med att faktiskt bli gravid med min partner funkar och då kommer det att hålla i sig nån gång.

    Är det någon här som vet om man kan bli överkänslig mot p-piller trots att man har ätit samma sort i över 10 år?

      Överkänslig? Mot ämne i dem då menar du eller hormoner? Hormonerna förändras ju hela tiden så klart det kan gå fel.

        Ja precis, hormonerna jag tänker på… Kanske är värt att sluta ett tag då och se vad som händer ?

      Ja! Det hände mig efter ca 11 år. Har sedan dess på reaktion på alla andra p piller. Har mini piller nu men funkar sådär. Har typ alla gravid symptom och acne på grund av de ???

        Det är så alltså! Jag misstänker mer och mer att mina konstiga problem beror på dem… Vill så gärna prova att sluta men också rädd att allt bara blir värre haha, man borde aldrig ha börjat 🙁

      Japp fick börja med yasminelle och estron istället. Funkar bra förutom att jag inte har mens längre. Det var skrämmande i början men nu är jag bara fett glad att slippa den extra kostnaden var månad med mensskydd osv.

        När p piller ändå är på tal, någon som har kraftig pms och som använder några p piller som de känner hjälper?

          Diane har gjort mig nästan men Afrika, helt pmsfri (var ett vrak innan) och acnefri, är supernöjd och ännu mer för att jag varit jättekänslig mot p-piller innan. Blivit deppig, nedstämd och lättirriterad – men med dessa fri från allt (hoppar ej över en vecka utan äter kontinuerligt för att inte få mens, får mens om jag glömmer 2-3 dagar men då utan pms men med smärtor, om än inte liks grova som förr)

            Mensfri inte Afrika ?*

              Tack såå mycket för ditt svar??måste kolla upp dessa p piller. Blir galen av att ha sån här pms. Nu Acke och 10 kilo plus på köpet. Vikten och ackne kan jag leva med bara jag slipper pms.

                Läs på om dem ordentligt. De ligger bakom många dödsfall och är förbjudna i flera länder.

                Fick fruktansvärd PMS efter mitt tredje barn. Alltså på den nivån då mon man vid ett tillfälle frågade pm jag behövde bli skjutsad till psykakuten. Hemsk ångest, panikattacker, hög puls, svårt att andas, katastroftankar, kort tålamod, ljudkänslighet, stresskänslig. Ville lämna min familj varje månad. Övervägde skilsmässa varje månad. Min hjälp? P-spruta.

                Tillsammans med min BM har vi kortat ner intervallerna till att jag tar sprutan var 10.e vecka(ist för vanligen var 12.e vecka)

                Sprutan och ett samtal med KBT psykolog( för hjälp med strategier kring stress) har gjort att jag nu kan fungera normalt. Prata med en barnmorska på mödravården.

                P-sprutan har inte gett mig varken viktuppgång eller mer acne. Det går att få hjälp mot PMS men det finns inga knep eller piller som funkar för alla. En måste prova sig fram. Lycka till!

        Det är yasminelle (28) jag har, så jag har ändå mens varje månad då jag har uppehåll på kartan. Det är under veckan jag har uppehåll som mina problem minskar, det är så märkligt. Yasminelle ska ju vara en av de lindriga varianterna också…

    Det är svårt att förklara men utbildningen är väldigt färgad politiskt, de berättar mycket hur du ska tycka och tänka om saker. Inte rakt ut kanske men jag vet personer som blivit underkända på typ reflektionsuppgifter där de haft mer blåa åsikter och det är ju lite märkligt. Även fast jag håller med politiskt så tycker jag att alla har rätt att tycka olika.

    Sedan har jag haft praktik, studiebesök osv på arbetsplatser där de jobbat på ett sätt och haft förhållningssätt jag inte kan stå för. Det känns helt enkelt fel.

    Jag vill inte snacka skit om en skola eller utbildning, bättre du skaffar dig en egen uppfattning 🙂 nu är jag sjuksköterska och älskar det.

      Här kom svaret! Tack 🙂

      Finns ju bättre och sämre lärosäten, man kan kolla vilka utbildningar som klassas högst och söka sig dit.

      ”utbildningen är väldigt färgad politiskt, de berättar mycket hur du ska tycka och tänka om saker. Inte rakt ut kanske men jag vet personer som blivit underkända på typ reflektionsuppgifter där de haft mer blåa åsikter och det är ju lite märkligt.”

      Låter som den sortens propaganda som SD kör med. Jag tror inte en enda sekund att nån skulle blivit underkänd pga blåa åsikter.

        Det tror jag. Har själv varit med om det, dock av en gymnasielärare, men ändå.

      Jag tyckte mycket om socionomutbildningen. Bra lärare, bra böcker, intressanta seminarier m.m. Lärde mig enormt mycket om samhället och människor. Men sedan hatade jag ju själva yrket hehe… 🙂

      Har samma uppfattning som dig om socionomutbildningen!

      Håller helt med.
      Jag röstar blått men har flera gånger under utbildningen uttryckt extremt vänstervridna resonemang för bra betyg, eftersom det har fiskats efter det mellan raderna i uppgifterna.
      Skrev en hemtenta en gång där uppgiften var att analysera varför välfärdstjänster i privatägd regi inte fungerade bra. Litteraturen vi läst var också inne på det spåret så jag drog till med vänsterargument ifrån den som jag egentligen inte stod för och fick A.
      Många föreläsningar (speciellt under delkurserna vi läst om socialpolitikens historia) förhåller sig till socialdemokratin på ett väldigt okritisk sätt och utmålar ofta oppositionen som någon typ av ondskefull skurk. Instick av typen ”Självklart var de borgerliga partierna inte med på denna linje men som tur är kom förslagen igenom och det ska vi vara tacksamma för dag!” är vanliga inslag på föreläsningarna.

      Jag vet iofs personer som blivit underkända och tror att det handlat om blå åsikter men att det egentligen var så att de inte svarade rätt på frågan. Det var dock inte socionom. Huvudregeln är väl att åsikter inte ska speglas i svaren på uppgifterna, det är ju extremt viktigt för en socionom att kunna vara objektiv.

      Det känns som ett väldigt rött yrke, om man får ha fördomar.

    Några erfarenheter av natural cycles?
    (För att förhindra graviditet). Kan inte ta hormoner och blev kopparförgiftad av kopparspiralen.

      Ja. Den har ofta fel. Jag har ”använt” NC i många månader mest bara för att jag är fascinerad. Jag känner min kropp väl och kan nästan alltid avgöra på humör, sexlust etc när ägglossning har skett och jag kan säga att NC hade jag inte litat blint på. Trots att jag har typ 18 mån data (jag lever rätt regelbundet, jag är 37 år, vanligt dagjobb, två barn så…) tar den fel med typ en vecka ibland på t. ex. när mens ska komma. Jag får alltid mens dag 29-32, inga undantag, ändå får den alltid för sig att jag ska ha den dag 24-25 vilket aldrig händer. Ägglossningen törs jag närapå lova alltid ligger för tidigt också.

      Vill du bli gravid så är det bra. Skulle aldrig lita på en app.

    Behöver lite lugnande ord.

    Varit tillsammans med min kille i över 6 år, han 26 och jag 25 år gammal. Båda studenter men jag tar examen nu och han nästa år. Jag har börjat tycka att det är ”dags” att han friar.

    Men han är inte redo. Vi pratade om barn och bröllop i veckan och vi vill båda ha barn innan 30 år och gifta oss någon gång. Men han känner sig inte redo nu. Jag har en så dålig känsla (eller det skaver lite iaf) av att han verkar så ”långt” från det trots att vi ändå är i den åldern vi är och varit tillsammans länge?

    Har ett bra förhållande i övrigt och skrattar varje dag ihop, rikt liv med många vänner och intressen på olika håll. Även haft distans två gånger, en gång 6 mån när vi var 20 och han reste jorden runt, sedan säsongade han 6 mån året därefter. Förhållandet klarade detta. Vi har aldrig hindrat varandra i någonting och har alltid kunnat prata om allt.

    Men detta är jobbigt. Känner mig ensam i att vara redo för förlovning och/eller barn. Han är barnkär och vill absolut ha barn och gifta sig, men han verkar absolut inte gå och tänka på sånt nu.

    Borde jag bara lägga band på mig och vänta in honom?
    Att tilläggas att jag fick en ring med en speciell ädelsten i julklapp (som jag velat ha ett tag) och han fattade inte att det kunde missuppfattas som förlovningsring så vi fick prata ut om det. Det var det inte. Han ville bara ge mig något fint och blev ledsen att jag missuppfattade det.

    Förlåt för långt inlägg, skulle bara vilja ha lite lugnande eller kloka ord.

      Har ni pratat om varför han inte känner sig redo? Prioriterar han inte bröllop och barn lika högt som du, är det ekonomin som oroar honom, eller något annat? Oroa dig inte för att han inte ser en framtid med dig om han inte uttryckligen sagt att så är fallet. Kram <3

        Mer att han säger ”en vacker dag så…” lite för ofta att jag börjat hata det uttrycket ? Han bedyrar att han vill allt, skulle inte vilja leva utan barn men tycker att bröllop känns som en stor grej. Vi har inte råd med varken barn eller giftermål som studenter nu ändå och det är väl frustrerande i sig..

        Tack för kloka ord. Vi älskar varandra jättemycket men det är jobbigt att han är lite ”omogen”.. <3

      Jag tycker det låter som att ni har det väldigt bra och att du inte har något att oroa dig för. Vi blir redo i olika takt helt enkelt! Att du dessutom tar examen tidigare än honom bidrar nog till detta. Jag gissar att ni båda vill vara klara med skolan innan innan barn och frieri. Förstår att du längtar men håll ut!

        <3

      Det kan mycket väl bero på att han vill känna ekonomisk stabilitet innan han tänker på de sakerna.

      Jag pluggar (tar dock examen denna termin), och känner mig inte redo för barn förrän jag jobbat ett par år. Min sambo är dock redo att skaffa barn typ nu, men så har han jobbat sedan studenten

      Bättre att ni är öppna med varandra än att ni inte pratar om det och kanske går in i någon slags kris, lycka till!

      Jag kan förstå honom. Vissa (inklusive mig själv) vill inte förlova sig innan man har en examen och fast inkomst.

      Mitt tips är att prata med honom och säga att du kan vänta tills det känns rätt, men att du gärna vill att han säger till dig om han har ändrat åsikt och inte vill ha samma saker som dig i livet. Ta ett ordentligt samtal med honom och lägg det sedan åt sidan tills han känner att det är dags. 🙂

      Jag och min man blev tillsammans i 20-årsåldern (nu är vi 30 år) och han var inte heller redo för bröllop förrän förra året och nu väntar vi vårt första barn. Jag har väl egentligen inga tips, mer än att er tid kommer komma. Förstår att det är jobbigt att vänta, men är ändå viktigt att båda vill samma sak tänker jag.

        Tack för alla kommentarer. Ibland behöver man bara höra vad andra erfarit så man kan chilla lite. Får inse att 25 år inte är någon ålder och eftersom jag bara vill vara med honom (och han med mig) så får jag helt enkelt vänta lite på honom. Jag har varit tydlig för honom med hur jag känner och nu får jag nog ge mig till tåls iallafall 2 år till. ❤️

    Har någon testat Too faced lip gloss, någon som förstorar läpparna( minns inte namnet)
    Funkar den?

      Tycker inte någon funkar mer än att de blir lite plumpade.

      Inte testat just den men är beroende av läpprodukter så har testat en hel del ?? Bästa förstorande jag testat är det från smashbox – o-plump ??

        Då får jag testa den ??tack för tipset!

          Jo något som funkar är att köpa en primer för läpparna. Yves rocher är så bra. Tar på innan tex läppstift och mina läppar får mer volym och läppstiftet håller länge. Hört att oriflames primer ska vara den bästa.

          Så lite, hoppas du blir nöjd ??

      Den funkar! Inte så att läpparna blir superstora, men lite plutigare och fin glans får dom 🙂

    sitter och kollar på en dokumentär om kryssningsbåten som hade problem utanför Norge för 2 veckor sedan. Vilken traumatisk upplevelse för alla ombord, som tur skedde det inga dödsfall. Man blir alldeless omskakad när man ser videoklippen från olyckan

      Fast vad olika man är. Jag kan segla och är aldrig rädd ute på vatten. Det är liksom mitt element. Skulle typ få panik av jordbävning. Men att det stormar är ok. Liksom åska. Älskar åska.

        Anonym 20:49 Ja älskar också vatten, vill så gärna bli marinbiolog eller båtarkitekt när jag blir äldre. Men asså just att vara i en händelse (tsunami osv.) där man är helt frisk och inte veta om man kommer överleva eller dö skrämmer mig.

      Sett massor av sånna dokumentärer. Mest drabbad blev jag dock av ljudfilerna från båtarna kring Estonia. Lyssnade igenom allt, vilket samarbete!

        Anonym 20:49 : Ja jag tycker det är jätte spännande med kryssningbåtar, båda mina föräldrar arbetar på olika båtar. Men den katastrof historien jag tycker är mest spännande måste vara Oceanos.

      vart kan man se den?

        Anonym 20:50, jag hittade den på NRK!

      https://youtu.be/7mYWSkePa0c

      Om du gillar katastrof dokumentärer.

    SNÄLLA hjälp mig med min fältstudie som handlar om rasism! Det är 11 frågor som man svarar på anonymt! TACK

    https://www.netigate.se/ra/s.aspx?s=726018X176031359X13211

      Svarat 🙂 lycka till! <3

        TACK SÅ HEMSKT MYCKET <3 även till er andra som också svarat <3

        TACK så himla mycket <3 och även till er andra som också svarat <3

      Tack så hemskt mycket igen alla som svarat!! Jag är evigt tacksam men skulle vilja att endast killar svarar nu (om det finns några här inne ?) tänkte hålla det rätt så jämt mellan könen eftersom en frågeställning är att analysera ifall män o kvinnor svarade olika och nu har jag ungefär 70 fler kvinnor ? MEN jag är jätte tacksam för alla svar!! Tack ❤️

    Men du är ju bra på att inse att du har brister? Menar detta på ett positivt sett. Du har nog insikten att se när man inte fungerar i ett visst yrke, relation, situation, etc. Kanske att du behöver byta jobb till något där du kan använda dig av det? Tex livscoach? Jag tror du kan så mycket mer än du ger dig själv credd för. Många går genom livet och låtsas bara bra på grejer. Klart man inte kan vara bra på allt, men alla är bra på något. Sen är det skillnad på att vara dålig på något eller att vara helt okej på något. Man kan inte vara bäst på allt. Kämpa på du!

    Tycker ni detta är ok. Ibland drömmer jag mardrömmar och talar högt i sömnen. Grannen ovanpå slår då hårt i elementet så jag vaknar. Tycker inte det är snällt. Man kan ju inte rå för vad man drömmer. Han bredvid mej är jättetrevlig granne. Men dom ovanför är jehovas vittnen.

      Om du stör så absolut, då är det väl bra att han väcker dig. Han måste ju få sova.

        Nä han väcker ju mej. Vadå stör. Du drömmer väll mardrömmar själv ibland.

          Ja, han väcker dig för att du stör honom. Helt rätt.

      Jag har väldigt mycket mardrömmar och blir glad när jag blir väckt.
      Men du måste väl prata väldigt högt eller skrika om du väcker grannen över?

        Ja men först dog mamma sen pappa. Jag kan själv vakna av mardrömmarna. Nej jag vill inte bli väckt. Har svårt att somna om.

          Men det är ju ditt fel för det är du som stör andra. Herregud människa, det är ju du som är hela problemet förstår du inte det??

            Kanske du ska läsa lite mellan raderna och mildra din ton lite. Jag ser en härjad själ som inte får ngn sömn. Då blir man desperat och lätt oförstående.

          Om du kopplar dina mardrömmar till dina föräldrars död (beklagar?) kanske du behöver professionell hjälp?

            Jo det har jag fått. Men det har inte hjälpt för sorg är skit jobbigt. Dom kommer ju aldrig tillbaks.

              Lider med dig anonym. Men börja här och fortsätt ta hjälp och berätta om sömnen för psykologen. Grannen är bara en parantes och fattar ju inte varför du pratar om natten. Han undrar säkert som du varför han inte får sova. Vet inte när din anhörig gick bort men tid hjälper faktiskt även om man inte tror det när det är som värst.

      Klart det är jobbigt om ngn sovande eller ej person stör – jag förstår ändå att han väcker dig! Ska han bara ligga vaken och lyssna på dig menar du?

        Ja inte skulle jag slå hårt i elementet fyra på natten. Han väcker ju andra grannar med. Äsch vi skiter i det. Glöm frågan.

          Herregud denna bort bortklemade generationen, allt är andras fel ??‍♀️??‍♀️

            Men lägg av!! Sluta vara så otrevlig och var lite konstruktiv istället. Vi har ett problem här och en person som mår dåligt. Hjälp till med lite lösningar istället.

          ?? DU lär ju väcka andra grannar också.

      Såg att du skrev att du inte ville diskutera det mer, men jag håller med dej.

      Hur jävla kul är det att bli väckt kl4 på natten. Oavsett anledning och framför allt om man inte kan somna om.

      På något vis, vet inte hur, så måste du och grannen komma vidare.

      Braimstormar lite: har du ngt annat rum du kan sova i?, öronproppar till dej så han inte kan väcka dej ?? Har du funderat på att söka hjälp, någon att prata med, jag tolkar det som du kanske har mycket dom tynger dej.

      Oavsett hur du gör så hoppas jag att det skall lösa sej för dej, så du samt alla andra får sova bättre. Kram kram kram

        Haha ska grannen ligga vaken istället eller?

        Men grannen blir ju också väckt klockan 4?

        Gött mos åh vad fint svar av dej. Ja ska prova med öronproppar. Tusen tack för svaret. Kram.?

          Gud vad ont det gjorde att läsa att du förlorat dina föräldrar ?. Usch… hoppas du får all styrka du kan att ta dig igenom detta. I med öronproppar och sov på.

      JV brukar vara mer fromma. Utåt i alla fall. Försök bonda lite med dem så kommer de inte kunna med att banka i elementen.

        Jag har pratat med dom. Dom fick alla mina sköljmedel för jag använde dom inte. Själv däremot har dom någon mässa där flera ber så det hörs. Jag brukar hjälpa så många här men nu när jag sökte hjälp var det mest gött mos som stöttade. Ni andra var nästan arga på mej. FÖrra öppet spår var mycket trevligare. Många som avreagerar sig och skriver kallt. Otrevligt.

      Du får flytta ut i skogen, Kurt-Maria, så du får sova ifred ?

      Du kan inte rå för att du väsnas men grannen ovanför kan inte heller rå för det. Du stör hans sömn, alltså är ansvaret ditt att åtgärda problemet. Grannen ska inte behöva pyssla med öronproppar (som förövrigt inte är bra att sova med, jag får tex inte det eftersom det ger mig återkommande i infektioner) och andra åtgärder för att få sova.

      Du får kontakta vårdcentralen och be IM hjälp för dina sömnproblem. Ta reda på varför du drömmer mardrömmar tex. Att prata i sömnen kan grunda sig i flera orsaker.
      Ta tag i problemet istället för att gnälla när någon annan störs av dig.

        Väsnas? Tänk om alla skrev sådär. Att drömma är naturligt. Och i vittnen är ju bra och borde vara förstående. Tacka vet jag grannar som knackar på och frågar om dom kan hjälpa till med något. SOM ÄR MÄNNISKOVÄNLIGA. svara inte om ni är otrevliga det är samma som att vara knasig.

          Att drömma är naturligt JA, men enligt lag så får du inte störa dina grannar under några omständigheter. Vare sig det är medvetet eller ej. Det är ditt ansvar att söka hjälp för dessa mardrömmar, inte bara för din egen skull – utan också för dina grannar. Hur ska dina grannar hjälpa dig genom att knacka på menar du? Det bästa du kan göra (främst för dig själv tänker jag) är att hitta någon att prata med, så du slipper dessa hemska mardrömmar!

            Exakt min tanke!??

        Tycker sång här är lite sjukt. Har blivit väckt av mina grannars jävla barn 5 varje morgon och de håller på skriker springer sent in på natten. Jag sover senaste 3-4 åren med öronproppar. Har aldrig skrivit om det någonstans men varje gång jag läst liknande trådar har folk alltid bara sagt att ”men de är ju baaaarn!” De väsnas och skriker och springer och kan inte rå för att de vaknar fem på morgonen skrikandes på helgen. Så dubbelt. Ja, de är anmälda, men man kan liksom inget göra då de är barn. Kräks.

      Har svårt att se hur religionen kommer in i bilden i den här frågan…

        Haha exakt.

      Nej, man kan inte rå för vad man drömmer. Men jag hade hellre sett att mina grannar väckte mig ur mina mardrömmar.
      Sen att du skrev ”han bredvid mig är trevlig men dom som bor ovanför är Jehovas vittnen”, lite knäpp kommentar, vad har Jehovas ens med saken att göra?

    Tim Berglings föräldrar kommer släppa ett album med hans osläppta låtar i sommar! Alla pengar är i förmån till de som lider av psykisk ohälsa. Så fint!

    Första låten släpps på onsdag.

    Någon som har tipps på en riktigt bra frisör/frisörsalong i Stockholm? 🙂

      Jossan på Creative Headz Vasagatan!

      Skulle också säga Creative Headz Vasagatan.

      Chriss Berner på salong Novo. Hade henne som lärare när jag utbildade mig till frisör.
      En mer underbar och trevlig människa går inte att hitta. Duktig är hon också, tagit brons i VM, EM-guld, SM-guld och silver.

    Hej! ??
    Det råkar inte vara någon lärare här inne som arbetar med kooperativt lärande i Göteborgsområdet? ?

    Jag var hemsk och skrev ett ot i torsdags (hatar ot egentligen) Jag gifte mig i höstas och precis blivit gravid (har ett barn tidigare) och fått reda på att mannen jag lever med har varit otrogen. För ett par månader sedan hade han sex med sin kollega ett par gånger och dom hade kontakt över sms och facebook och skrev mycket med varandra, typ som en relation bakom min rygg. Han var den som avbröt det kort efter att vi bestämt att vi bestämde att vi skulle skaffa ett till barn men dom fortsatte ha kontakt och ”flörta” med varandra. Han berättade inget för mig utan jag läste hans sms och då berättade han först och sa att det funnits känslor mellan dom och att dom legat med varandra en gång sen kom det fram att det var flera gånger. Hon blev även gravid och har precis gjort abort. Han är så otroligt ångerfull och han älskar mig. Nu har dom ingen kontakt med varandra och under allt det här har han bytt jobb. Jag älskar honom och vi har ju ett liv ihop, vad ska jag göra? Går det att förlåta nåt sånt här? Jag har inte råd att leva själv och vi har ju ett gemensamt liv. Hur överlever man nåt sånt här?

      Har han haft ett förhållande bakom din rygg en gång så har han nog tyvärr inga problem att göra likadant igen.
      Fyfan så vidrig!! Män är fan idioter….

      Men snälla rara. Skilj dig.

      Svarade på det då och svarar igen: Dumpa skiten! Han är värd NOLL det svinet.

      Jag hade nog misstänkt att han inte alls älskar mig om han hade gjort så, han ångrar inte det han gjort utan att han blev påkommen. Jag tror att min kärlek inte hade överlevt ett sådant svek. Men om man inte har råd att lämna får man väl se mannen som ett nödvändigt ont, någon att dela räkningarna med helt enkelt. Men tilliten hade varit som bortblåst precis som alla känslor.

      Gå i parterapi – det är mitt bästa tips❤️

      Det kommer inte bli billigare med ett barn till. Vad tror du kommer förändras? Tror du att han hade erkänt otroheten om du inte sett deras meddelanden?

      Nej. Du har inte råd att ha ett dåligt förhållande!

      Alltså, jag fattar dem här som uppmanar dig att skiljas, MEN jag vill verkligen slå ett slag för parterapi (även terapi för dig själv) innan ni eventuellt går skilda vägar. Ni har byggt upp ett liv tillsammans och en relation kanske är värd att kämpa för (om du kommer att fortsätta med honom dömer jag dig inte, absolut inte). Men utomstående samtalsterapi har räddat mitt liv och därför jag vill uppmuntra dig att få lite stöd utanför familjen i denna kris. Kramar!

        Skaffa för guds skull inte fler barn i denna röran bara

      Jag tror att det går att rädda relationen efter otrohet, om båda vill. Ert äktenskap är så mycket mer värt! Gå tillsammans och enskilt till en terapeut, ni måste få hjälp. Om din man ångrar sig måste han också visa det genom att bryta all kontakt med denna kvinnan och ta bort henne på alla sociala medier. Hoppas ni tar er ur det!

      En person som redan har varit otrogen är det inte sällan igen. Antingen har man spärren eller så har man den inte.

        ”En gång otrogen, alltid otrogen” finns det ju noll seriösa belägg för.

          Källa: Rachel i Vänner

      Jag har varit i din situation-ish.

      Bodde med min kille och fick känsla att något inte stod rätt till. Fick reda på att han legat med en kollega, vilket sen visade sig hållit på i nästan 4 månader men när jag fick reda på det var det redan avslutat. Vi fortsatte vara tillsammans i några månader, mest för att jag inte hade ork att separera. Hela mitt liv raserade.
      Vi gjorde slut. Jag hade en sjukt rolig sommar och sen stod min nuvarande man där en dag. Idag har vi varit tillsammans i 10 år, har barn, gifta, hus etc.

      Jag lovade mig själv att alltid lämna om någon var otrogen mot mig igen, men efter barn kan jag inte säga lika säkert längre.

      Du får rannsaka dig själv och se om det går att förlåta, och då får man inte dra upp och älta om det utan lägga det bakom sig.

      Lycka till, och allt blir bra så länge du väljer med hjärtat! Låt ingen annan berätta för dig hur du ska göra! Utan det känner du själv!

      Man överlever.
      Det gör fruktansvärt ont, låt det göra det.
      Du kommer gå stark ur det om du sätter dig själv först utifrån den situation du är i nu , att önska det vore annorlunda är inte någon hjälp ialf. Och en fråga , du älskar honom, hade du gjort detta mot honom? Nej. Den man älskar skadar man inte, inte heller blir man kär i någon annan då.
      Skulle boka tid till psykolog samt din bank och reda ut dina känslor och din ekonomi så du vet svart på vitt om du verkligen vill stanna eller gå vidare och hur du ska lösa det praktiskt. Det kommer ordna sig! ❤

      Det går att rädda om båda vill och är ärliga! Gå i parterapi och räkna med att det kan ta ÅR innan det känns helt bra igen. Men om båda vill, så kan ni komma ut på andra sidan starkare och lyckligare än innan. ❤️

      Gå i egen terapi och besluta dig sen vad du vill göra. Jag hade personligen aldrig kunnat leva med sveket. Och ja, har barn och lång relation.

      Fråga dig själv om du vill vara med någon som inte älskar och respekterar dig tillräckligt för att vara trogen, speciellt medan du bär på ett barn. Förlåt, men det kan i mitt förstånd inte existera hur man kan stanna med en sån person, för sin egen skull. Han är en J Ä VLA sopa, inget mer än det. Någon som gör så älskar en inte, bryr sig inte, så att han ångrar sig nu är bara skit, alla ångrar sig när de blir påkomna.

    Är det någon annan som inte har några nära vänner? Känns som att jag har massor av bekanta och ytliga vänner som man kan gå på fester hos eller träffas för en fika/lunch med ibland, men ingen som är en sån ”snacka varje dag”-vän. Tycker det märks mest på födelsedagar eller andra högtider som man brukar spendera med nära vänner och jag inte har några.

      Yep??

        Eller jag hade men hon verkar ha dissat mig helt utan anledning så nu räknar jag inte henne längre och vill hon komma tillbaka får hon kämpa hårt.

      Me too. Har ingen bästis. Många bekanta, och en handfull nära vänner. Men ingen ”the one”.

      Igen nära vän. Hade önskat att man hade en tjejkompis som man delade allt med.

    20:57 jag har tänkt på dej. Du vet bättre att du tar upp det här. Brukar vara trevlig stämning här. Du måste få stöd av någon och prata om detta. Det är ju en kris för dej. Har du inte råd att leva själv?. Förstår du har det jobbigt. Men du kommer nog komma fram till hur du ska göra. kramar till dej.

    Hallå! Jag vill ha mer skvaller om de nuvarande deltagarna i Paradise Hotel! Vill höra åsikter om Erica, Marcus, Arvid, Paows ansiktsuttryck när hon bråkar med Arvid osv. Är jag ensam om det?!

      Nej känner samma som du! Känns fake. Vilket är synd då jag har gillat Arvid men hela grejen med Paow är såå töntigt

      Visst ser det ut som att Paow knappt kan hålla sig för skratt när hon skriker på Arvid? Min sambo tror det är botoxen som gör henne stel (?) men deras tjafs känns snarare som ett urlöjlig sätt att få mer tv-tid = fler följare på sociala medier ?

    Jag drömmer och längtar såå mycket till hus, eller åtminstone ett torp/sommarstuga. Men hur ska man egentligen få ihop till detta som ensamstående med en ”mellanlön” ??? Känns som att det kommer ta 100 år att få ihop till ens insatsen. Behöver bo nära en större stad pga mitt arbete, och då kostar det ju en slant.

    Någon i liknande sits som vill go Bonnie & Clyde med mig?

      Är inte i en liknande sits men att go Bonnie & Clyde är jag alltid med på! Let’s go!

        Sök efter ödehus att ta över. Kan gå att få tag på svinbilligt. Köpte mitt ödetorp för två månadslöner!!!

    Ni som varit gravida och vet hur sammandragningar känns (förlåt, man kanske kan uppleva sammandragningar även som icke gravid, jag vet egentligen inte så jämför bara med när jag själc hade det som gravid)… nu efter ett år när jag är typ bubblig i magen och har handen på så känns det vid vissa tillfällen precis som en sammandragning gjorde. Det blev som en boll långt ner på magen som sen släpper när magen lugnar sig. Aldrig varit med om det förutom vid grav, är det normalt? Jag är alltså inte gravid NU. Men kan livmodern hålla på sådär ändå?? För det måste väl vara livmodern? Ursäkta luddigheter

      Ja ofta känner man av sina gaser mycket mer efter barn.

      Livmodern ligger väl gömd bakom blygdbenet när man är ickegravid. När jag hade sammandragningar var det snarare i själva buken, under naveln, som det sög till.

      Jag tycker däremot gaser i magen kan kännas precis som små sparkar. Det är ändå lite mysigt tycker jag.

    Jag är en så jävla avundsjuk person. Vad beror det på? Min egen självkänsla/mitt eget självförtroende?
    Har svårt att unna mina klasskompisar att de fått sommarjobb inom den bransch vi pluggar, jag har svårt att unna att alla mina vänner har partner medan jag är singel, har svårt att inte bli avundsjuk på hur alla andra ser ut och att de är så bra på allt de gör.

    Det är verkligen en skitjobbig känsla att hela tiden gå runt och känna att alla andra har det mycket bättre än jag och att jag bara önskar att jag var dem/hade det lika bra som de har.

    Jag hatar att vara bitter men jag kan inte låta bli. Hur mycket jag än försöker tänka bort det går jag ändå bara runt och är avundsjuk på allt bra som händer alla andra.

      Jag tror att du ska tänka igenom vad du egentligen vill och försöka skapa dig din egen lycka. Är man själv genuint lycklig unnar man andra framgång!

        Det är väl det som är mitt problem – att mina vänner har allt jag vill ha och det som definierar lycka för mig. Jobb, partner, snygga kroppar, bra vänner, meningsfulla intressen osvosvosv. Allt som jag inte har i princip. Jag ser inte hur jag någonsin ska kunna bli lycklig. Jag vet knappt vad lycklig betyder. Jag har aldrig varit lycklig.

          Men åh?
          Du kanske behöver gå och prata med ngn? Du har säkert massa att vara lycklig över som du inte inser själv❤️

            Ja, jag behöver nog det men jag har så jävla svårt att öppna upp mig så det är ett så stort steg att ta att jag skiter i det. Men får väl bara försöka ta mig i kragen.

      Åh, känner också så ibland! Är på ett sätt så tacksam över att vara omgiven av så grymma människor men det är svårt att se alla andra lyckas med allting när man själv känner att man bara misslyckas hela tiden.. Något som hjälp mig är att börja med något som ingen av mina vänner gör, i mitt fall klättring. Ingen annan jag känner klättrar så jag kan inte jämföra mig med dem på samma sätt där. Kanske låter töntigt men det funkar faktiskt lite.

        Exakt så! Klart jag är glad att mina vänner lyckas liksom, men jag undrar hela tiden varför jag inte förtjänar det på samma sätt som de gör. Jag har något mina vänner inte gör, poledance. Men jag kan ju inte låta bli att jämföra mig med alla andra som också håller på med poledance, som jag kanske inte ens känner. Det har kommit till en gräns där jag inte gått en kurs på länge för att jag känner att jag ändå är sämst av alla men jag kan ju inte bli bättre om jag inte tränar heller. Allting blir bara en ond cirkel.

      Hej 🙂
      Jag brukade vara precis likadan, hade jättesvårt ett unna andra lycka när jag själv hade så svårt att vara lycklig (jag visade aldrig något utåt det kändes i hjärtat). Jag jämförde mig ofta med andra och kändes som jag aldrig vann. Jag lider av depression och ångest, och det som funkar för mig kanske inte funkar för dig. Jag har jobbat mycket på min självkänsla och mitt självförtroende de senaste åtta månaderna. Jag har antagit en mer positiv attityd till livet och försöker att se det bra i allt som händer. Ibland är det verkligen lättare sagt än gjort. Men jag är definitivt i ett bättre skede i mitt liv sedan jag slutade att jämföra mig med alla andra och lever på mina villkor och efter mina förutsättningar.

        Hur har du jobbar på din självkänsla? Terapi? Självhjälpsböcker? Jag har svårt att bara tänka att jag ska ha en positiv attityd med all skit som hänt i mitt liv. Jag tycker helt ärligt livet är helt meningslöst och jag ser verkligen inte hur jag ska kunna ta mig ur det tankesättet. Fan vilken patetisk människa man är alltså.

          CBT-gruppterapi och självhjälpsböcker! De som har hjälpt mig mycket är dessa två (främst den sista). Vissa har inte hjälpt mig alls (då många har handlat om religion och jag inte är troende) så det gäller att hitta en bok som du själv känner ”aha”.

          Du är verkligen inte patetisk. Det faktum att du själv känner och vet att du har något att jobba på är framsteg! Om du har Instagram och behöver någon att prata med får du gärna skriva ett meddelande där.

          Neil Shah:
          A Practical Guide to NLP: Turn Negatives into Positives

          BRIDGET GRENVILLE-CLEAVE:
          Achieve Lasting Happiness

      Blä för sånt.

    Blev uppmanad att söka en chefstjänst idag (av den som isf blir min chef)….vill gärna men det är verkligen kaos på den avdelningen och många chefer har försökt och slutat så jag vet inte om jag vågar….?
    Detta är isf mitt första chefsjobb men har haft ledande roller i flera år.

    Ska jag hoppa?!

      Svårt läge. Har du en tjänst där du trivs idag? Ställ det mot chefstjänsten på en avdelning i kaos. Stor risk att du kommer att vantrivas, om du inte har idéer om hur kaoset kan lösas.
      Löneskillnaden (efter skatt, då) kan kanske avgöra ditt val. Vid stor löneskillnad, kan det vara värt ett försök, om det finns en reträttplats för dig, i fall det skulle skita sig på kaosavdelningen.

    Har sån ångest inför jobb då jag är sjuksköterska och har fått barn som jag vill kunna hämta och lämna på förskolan i höst och framöver… som alla andra gör. Jag behöver såklrt inte göra det varje dag då barnet har en pappa också men han har ett flexjobb och det verkar inte jag kunna hitta. Hur gör alla andra som jobbar? Får man ha dagar i veckan då man får gå tidigare eller? Letar efter dagtids-tjänster men det är inte många, dessutom är det ju ändå rätt fasta tider och har man patienter kan man ju inte bara dra. Men det känns hemskt att inte kunns vara med sitt barn då barnet somnar tidigt och man kanske inte hinner hem/hämta. Och jag behöver ett heltidsjobb, åtminstone 80%. Ska jag bara få umgås på helgerna då? Så jäkla deppigt.

      När du fyller i barnets vistelsetider kan du på lappen skriva att ditt schema växlas. Du skriver olika tider för olika dagar beroende på när du börjar/slutar.

      De flesta löser det genom att ena föräldern lämnar och andra hämtar. Om man inte lämnar så kan man börja tidigt och sluta tidigt och tvärtom. Vår förskola har öppet till 17.30 och man skriver varje vecka vilka vistelsetider barnet har varje dag (kan vara olika tider olika dagar). Det är ju en stor nackdel med jobb som tex sjuksköterska att man inte kan välja att börja jobba en timme tidigare bara för att man kom iväg tidigare på morgonen tyvärr.

      Hej! Jag är själv sjuksköterska och har två barn. Jag jobbar 80% på sjukhus med varierande schema. Min man har ett vanligt 8-17 arbete. Det bästa är att mina barn går 2-max 4 dagar i veckan och då ibland 11-17 då jag jobbar kväll (börjar 13.15 men lämnar dem så att de äter lunch på förskolan och kan vila där). Det sämsta är ju när man jobbar kväll och sedan dag dagen därpå då man inte träffar barnen från 11 ena dagen till 16 dagen efter. Mina dagsturer slutar ofta 15.15 och ibland kan jag smita tidigare men det är sällan det blir mer än 20 min tidigare. Hade också velat ha ett dagtidsjobb men kommunen lockar inte speciellt och inte heller vårdcentral ??‍♀️

      Dialysmottagning! Världens bästa jobb, nästan bara dagtid, aldrig senare än 19 på mitt jobb iaf. Lite flex-spann brukar det vara också. Intressant och givande arbetsplats dessutom!

    Nu har bella dålig trafik på blogge. Drama inlägg. Sagt upp en destruktiv relation, trodde hon var singel. En medarbetare som sagt upp sig så hon känner sig dumpad! Buäääääää

      Undrar vem som slutat? Hon den blonda produktchefen? Simon? Knappast Pingis, men Bella kanske vill skapa spekulationer om att det är just Pingis…

        Draaaaamaaaaa! ?

        pingis kan nog inte bara ”sluta”, med tanke på ägande osv. skulle tro nån av tjejerna som håller på med produkterna

        Viktigast för Bella är nog Hannah Molin som är märkeschef på Löwengrip.
        Hon har varit sex år hos Bella och Pingis.
        Om hon drar vidare är det förstås begripligt men säkert ett hårt slag för Löwengrip Beauty.

      Tippar också på Hanna. Bör vara ett bakslag då det verkar som att hon är den som koll på produkterna. Vidare tror jag hon har dejtat en gift man i fastighetsbranschen.

    Träffade världens finaste kille förra helgen. Han skrev till mig först efter vår dejt som iallafall jag upplevde gick väldigt bra. Vi har skrivit varje dag sen dess tills igår då han tvärt slutade skriva. Jag är inte blockad på några sociala medier so far. Har jag blivit ghostad mån tro?

      Kan det inte bara ha hänt något i hans liv om han slutade så tvärt? Eller kom ni in på något särskilt? Någon som kan ha skrämt iväg honom?

        Nej jag tror inte det. Hela världen kretsar ju trotts allt inte kring mig så jag försöker ta det chill och hoppas på att han är upptagen med något. Känns tungt dock då jag verkligen kände en connection ?

          Det låter ju som om ni verkligen hade en connection och han som skrev mycket och ofta, så antagligen har något kommit emellan. Skriv och fråga om allt är ok?

            Tänkte göra det i övermorgon om han inte hört av sig. Det är svårt det här med dejting ?

      Min erfarenhet är att ghostad blir man direkt efter en dejt. Inte 125 meddelande efteråt. Så du kan vara lugn. Han vill väl spela lite ball eller så.

        Jo det har jag varit med om så det kan absolut hända.

    I onsdags svimmade jag utan förvarning. Resultatet? Sprucken läpp som fick sys ihop inifrån och ut. En framtand fattigare. Blå och öm lite här och var. Natten fick spenderas på sjukhuset. För tillfället kan endast flytande föda intas via sugrör. Så jäkla B.

      Men hu! Krya på dig. Fasiken vilken otur att slå sig på detta vis. ?

      Försök få näringsdryck. Dietist kan skriva ut på recept. Annars blir det svindyrt om man ska betala själv. Kan man bara inta flytande föda, kan det vara skäl att få näringsdryck på recept. Det avgör en dietist.
      Det låter som ett olycksfall, så kolla vad som ingår i hemförsäkringen, även om man inte har en separat olycksfallsförsäkring. Kollektiva försäkringar via facket eller kanske arbetsgivaren kan innehålla olycksfallsmoment även på fritiden. Ibland bara till och från arbetet.
      Mycket detaljer man måste hålla reda på.

        Bra tips!

        Tack. Olycksfallsförsäkring har jag tack och lov? ska kolla gällande dietist.

    Min pojkvän är iväg på jobb i en annan stad och jag känner mig så fruktansvärt ensam. Vad gör man åt det? Har kollat youtube och serier, ritat och skrivit men så fort jag lägger ifrån mig datorn eller pennan så slår ensamheten mig som ett slag i bröstet. Jag brukar inte känna så här då vi ofta är ifrån varandra, men ikväll är det svårt av någon anledning. Lägenheten känns så tom, kall och meningslös utan honom här.

      Ring eller skriv med någon vän eller familjemedlem på Messenger. Om ingen är tillgänglig gå in på Reddit eller liknande forum där man för en konversation med någon. Brukar hjälpa för mig iallafall.

        Ja, jag gick in här och tänkte att det skulle hjälpa. Tack <3

      Lyssna på ngn ljudbok och gå och lägg dig❤️

        Tack, ska lägga mig snart. Har så svårt att somna när vi är ifrån varandra, bara. Saknar hans arm om mig och hans varma, stora kropp mot min lilla kalla rygg.

          Men på riktigt – du behöver jobba på att vara vuxen och på att vara ensam. Man ska kunna klara en enstaka natt på egen hand. Han måste uppleva dig som lite kvävande? Jag hade dragit för alltid om min partner var sån och jag aldrig bara kunde få åka iväg eller vara ifred.

            Lugna dig. Som jag skrev brukar det inte kännas såhär och vi är ofta ifrån varandra då båda frilansar. I snitt är vi väl ifrån varandra tre nätter i veckan eller något sånt där. Jag har inte ångest och känner mig inte övergiven eller värdelös, utan bara lite ensam. Sömnbrist plus rastlöshet plus en lägenhet man nyss flyttat in i och därför står lite tom kan få en att känna så.

      Min kille har ett jobb där han reser ofta, vi brukar face-timea med varandra på kvällarna då pratar vi först å sen blir det mer att telefonen läggs på bordet och att man kollar på tv tillsammmans så blir det att man hör hans bakgrund å det blir att man småpratar med varandra.
      Det är verkligen lnte kul att vara själv så jag förstår dig.

        Så mysigt! Vi brukar facetimea när jag ska sova, så tittar han på tv eller youtube på sin sida. Lite som att somna ihop, åtminstone. Man hittar sätt att anpassa sig efter resorna!

      Tack ni som tog er tid att svara (även du som antog massor om mig och vårt förhållande, baserat på en enda liten kommentar om en enda liten kväll)! Jag tog en promenad och nu ska jag lägga mig och lyssna på Mio min Mio tills jag somnar. Imorgon blir det jobb!

    Behöver frukosttips!! Gärna enkla, veganska. Inget bröd. Försökte med overnight oats – alltså FY! Hahah, så äckligt ? Gjorde havregrynsgröt med äppelmos idag.

    Behöver massa goda tips!

      Mannagrynsgröt gjord på sojamjölk!! Jisses, så gott. Hatar frukost men det kan jag äta varenda dag.

      Gröt med goda tillbehör. Brukar ha banan, blåbär, varma hallon, jordnötssmör och mandelmjölk.

        Och med de tillbehören blir även ocernight osts gott ?

      Scrambled tofu och olika grönsaker.

      Mosa en banan, blanda med en matsked jordnötssmör och toppa gröten med det. Det är mums! Andra förslag:

      – Chiapudding på cocosmjölk toppad med frukter, bär och mandelflarn.

      – Hembakat bananbröd med ringlad honung över.

      – Olika typer av smoothies. Kör banan och havremjölk som bas sen kan man förslagsvis köra en version på kakao, jordnötssmör och sen en mer fruktig med exempelvis jordgubbar, hallon mango eller varför inte en grön version med spenat, äpple och mango.

      – ”Glass” på fryst banan och frysta jordgubbar som man mixar ihop. Kan vara gott att toppa med färska bär, cocosflingor, nötter etc.

      Smaklig spis!

      Prova gröt på Steel cut oats istället för vanliga havregryn. Lite sylt och lite jordnötssmör på ? Även Zytomierskas chiaknäcke med chilihummus. Supergott!

      Ska tillägga att jag är USEL på att laga mat. Testade bananpannkaka förra helgen. Herrrrrregud, kolsvarta och smakade inte bra haha! Så gärna enkla rätter! ?

        Öva öva öva så blir du bättre. Du kan också bli en grym matlagare!

    Hur äter du din Ballerina?

    Jag delar på den, försöker få krämen på den ljusa delen. Äter upp den mörka delen först, sen krämen och sist den ljusa delen då den är godast???

      Jag tar alltid två, delar och lägger ihop chokladbitarna – så det blir två kex utan choklad och ett dubbelt med dubbel choklad?

      Exakt som du. Själsfränder?

        Haha ja förmodligen?

      Jag delar den så krämen hamnar på mörka delen, sen tar jag ljusa ringen och skopar upp lite kräm i varje tugga ca 3 tuggor. Sen äter jag mörka delen med mitt-krämen. Mums! hahhah

    Vettefan om det går att hitta en lösning på det här, men det finns kanske nån som vet hur man gör. Såhär är det: min mosters man avled för två PR sen. Det var oväntat och har varit svårt för min moster att bearbeta, men nu börjar det bli bättre.

    Men! Hon har börjat få spam-mejl till (som går direkt till junkmail-boxen) från avsändare som använder hennes mans namn. Själva avsändaradressen är såklart inte hans, bara namnet. Men det är väldigt jobbigt för henne att få mejl från ”honom”. Och visst, mejlen går direkt till junkmail – men hon måste ju ändå kika in där ibland. Finns det något sätt att se till att hon inte längre får den sortens mejl. Vet att spamföretagen inte avsiktligt försöker såra henne, men de måste väl på nåt sätt ha tillgång till hennes kontaktlista? Eller? Hur funkar det?

    Mvh
    Mosterns systerdotter

      Det kan vara så att mailen är spoofade, dvs att man fejkar så att mailen ser ut att komma från ens egen mailadress eller från mailadresser som inte ens finns. Jag jobbar med teknisk support och vi har sett mängder av såna mail där de kräver bitcoins för att inte sprida folks porrsurfande, eller där de påstår att de har infekterat datorn och kräver bitcoins för det.
      Jag vet ju inte vad det står i mailen och om ovanstående stämmer in, men det kan vara så, och det är värt att kolla med den som har hand om mailen (är det hotmail så kontakta Microsoft osv). De borde kunna hjälpa er vidare.

    Hjälp! Vi köpte hus för ett halvår sedan och då besiktigade Anticimex huset med utökad besiktning och de mätte då bla efter fukt i vårt sovrums vägg mot utsidan av huset och ner i golvet mellan vårt och ett annat sovrum – allt visade på bra värden och ingen fukt kunde ses. Vi totalrenoverade sedan huset och nu den sista tiden har det dykt upp silverfiskar i sovrummet.. nu har vi även kunnat se dem i de andra sovrummen, hallen mellan rummen och två i vardagsrummet. Håller på att få panik. Har pratat med några som ska komma och fixa bättre ventilering hos oss i nästa vecka samt även mailat Anticimex men inte fått svar ännu.. vårt sovrum är väldigt litet och vi har sett kondens på fönstret efter natten men kan det verkligen ha uppkommit fuktskador på denna korta tid (bott i huset i 4 månader)?? Har sprayat i omgångar med spray mot silverfisk och de höll sig borta i någon vecka men är nu tillbaka. Rödcederolja hade ingen effekt. Någon med solskenshistoria att dela med sig? Tips?

      Är väl ingen solskenshistoria, men silverfisk är väl inte något säkert tecken på fuktskador? De är ju jättevanliga. Varenda ställe jag bott på har haft silverfiskar, vare sig det varit lägenheter eller hus. Inget jag har brytt mig om, vi lever i stilla harmoni med varann.

        Jo sånt här gillar jag att höra ? vi har aldrig haft det, och var man än läser så står det att det ”är okej” i badrum och kök men att man ska dra öronen åt sig om det är i andra rum. I badrummet har vi endast sett någon enstaka men i sovrummet kan vi döda flera stycken varje kväll.

          Fins en sorts silverfisk som trivs i torr miljö. Väldigt vanlig i nybyggda lägenheter tex. Så det behöver inte bero på fukt. Jag skulle ta dit Anticimex och spruta mot silverfiskar. Röd ceder hjälper inte mot den sortens silverfisk.

    Någon som tittar på Unga föräldrar? Vad tycker ni om Andrea Norrman??

    Jag såg en tråd på Twitter där folk skrev vardagliga grejer de aldrig gjort, typ ätit på McDonalds eller tagit ut pengar i en Bankomat. Vad har ni aldrig gjort för vardagliga grejer? Jag har inte sett en minut av GoT trots att jag är historielärare och med det väldigt kostymfilmintresserad.

      … och jag har aldrig rökt en cigarett eller ens tagit ett enda bloss.

      Shit jag försöker verkligen komma på något men det är jättesvårt. Man har ändå gjort mycket under sina år i livet.

      Men jag har aldrig sett en star warfilm och det brukar många tycka är konstigt.

      Jag har heller aldrig sett den serien.

      Har heller aldrig rökt, snusat, varit full, druckit öl (endast smakat)..inser att min lista skulle bli lång på saker jag inte gjort?

      Jag har aldrig sett en skräckfilm (sjukt lättskrämd så vågar inte)
      Jag har aldrig tankat en bil (har körkort)

      Jag har aldrig gått ut med soporna ?

      Haha, enda jag kan komma på är att jag aldrig snusat? Har iofs inte heller provat någon drog, inte ens hasch.

      Jag har aldrig haft anals*x. Även om jag har fast provat på allt annat

      Jag har aldrig druckit kaffe i hela mitt 30-nåntingåriga liv

      Har aldrig ätit ben & Jerrys ?

    Måste man berätta för sin chef att man är gravid innan man går ut med det offentligt?
    Jag ogillar min chef väldigt mycket och har ingen lust att berätta för henne privat, vi är däremot vänner på Facebook så hon får ju se där när vi väl väljer att gå ut med det.

      Bara för ni är vänner väljer man ju själv vad man vill dela med vem på Facebook

      Än chef har ju lite annat att stå i iom din graviditet än familjen och vännerna, så därför kan det väl vara schysst att berätta på annat sätt än Facebook.

      Fast varför gå ut på Facebook med den infon? Räcker väl med att säga det (personligen) till nära vänner och släktingar? Skulle rekommendera att meddela din chef på ”korrekt” sätt dvs ett personligt möte på arbetsplatsen i lämplig gravidvecka.

    Har sån jäkla tandvärk, ska till tandläkaren på onsdag. Men har ni något tips på huskur som verkligen funkar (förutom alvedon)?

      Be om en akuttid. Du ska inte behöva gå så länge med sån smärta!

      Tydligen ska kryddnejlika hjälpa mot tandvärk. Tror man tuggar det? Googla!

    Tror jag har ett missbruk. Hjälp

      Bra att du ber om hjälp! Googla vilken typ av missbruk det gäller + stödlinje. Alternativt ring 1177, de kan hjälpa dig vidare. Kram!

      Varför misstänker du att du har ett missbruk? Känner du så har du nog det.. Starkt ändå att medge det.

        Jag brukar narkotika flera gånger i veckan. Känner mig misslyckad

          Ingen narkotika, men har/har haft beroenden av andra slag. Treo, shopping, spel och socker. Ena dagen lovar man sig själv att sluta, men sen är man där igen. Känslan av misslyckande, att svika sig själv gör ont som fan. Gör som en annan skriver, ring 1177. Att inte försöka få hjälp bidrar även det till ett självförakt. Du har inget att förlora på att ”lägga korten på bordet”. Första steget har du tagit när du erkände för dig själv.

            Jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli en av dom. Dom som missbrukar. Fyfan. Ska söka hjälp. Tack

              Starkt av dig att skriva så, Anonym 03:39,

              Sök hjälp snabbt nu och ge dig aldrig upp.

              Stäng av allt självförakt, det bara motarbetar dig så bort med det direkt. Inse allvaret, försök att inte bli rädd utan försök att ha respekt för det till 100 %. Tänk att du ska rädda dig själv och det är värt allt.

              Se en sådan där rep-bro framför dig/ bildligt som de hade i Indiana Jones som var nyligen på tv (repris). Att den bron är av och du har inget alternativ, du måste kämpa och du måste därifrån. Använd all tänkbar egen styrka,

              men du behöver även ta tag i handen som sträcks ut för att hjälpa dig, du klarar det inte själv.

              Jag har ingen erfarenhet själv av detta, men jag vill att du ska klara dig. Du är stark som skriver att du vill ha hjälp.

              Jag håller på dig! Känn det!

              Hör av dig om du vill ha råd/tips, finns som Prisonbeauty på Instagram och prisonbeauty@gmail.com. Har varit drogfri 1år och 9 månader efter ett tioårigt drogmissbruk. Det bästa är att du har insikten redan nu, innan det blivit ett dagligt beroende. Ta vara på det och ring beroendeenheten på måndag alt. googla Anonyma narkomaner inom din stad. Jag känner typ en person som klarat av att sluta på egen hand så professionell hjälp är extremt viktigt ❤️.

              Starkt av dig att skriva så!

              Sök hjälp snabbt nu och ge dig aldrig upp. Stäng av allt självförakt, det bara motarbetar dig så bort med det direkt. Inse allvaret, försök att inte bli rädd (klart att du blir rädd, men fokusera!) utan försök att ha respekt för det till 100 %.

              Tänk att du ska rädda dig själv och det är värt allt.

              Se en sådan där rep-bro de hade i Indiana Jones som var nyligen på tv (repris). Att den bron är av och du har inget alternativ, du måste kämpa och du måste därifrån. Använd allt tänkbar egen styrka,

              men du behöver även ta tag i handen som sträcks ut för att hjälpa dig, du klarar det inte själv.

              Jag har ingen erfarenhet själv av detta, men jag vill att du ska klara dig. Du är stark som skriver att du vill ha hjälp. Ta tag i det direkt! Jag håller på dig!

              Mitt svar fastna i modd, men hör av dig om du vill ha råd/tips från någon som lyckades sluta efter tio år. Prisonbesuty på insta

              Mitt svar fastnade också, antagligen eftersom det var ganska långt. Hoppas att du läser här senare, Anonym.

    Tips på bästa plattången? 🙂 Ha en trevlig fredagkväll :*

      Har en remington, minns inte vilken modell men den är röd om det säger något, haha, och den är faktiskt riktigt bra! Trodde inte det när jag köpte den då den var så billig men den är verkligen jättebra.?

      Har en ghd och en remington med skärm(finns på Netonnet för runt 4-500). Betalade 2000 för min ghd. Remingtonen slår den med hästlängder. Använder aldrig ghdn, trots att folk anser den ”vääärldens bästa”. På remingtonen går det även att ställa in grader vilket är super.

    Behöver pluggtips desperat!! Kursen jag läser för nuvarande ska man läsa 7 stycken böcker (alla sidor och inte vara några kapitel). Tentan är ungefär om en månad!!
    Har ni några tips på att få dessa böckerna lästa på ett smart och effektivt sätt? Det går så trögt att läsa. Bara femtio sidor är kämpigt!

      Läs innehållsförteckningen och gör en bedömning om vad som är viktigast och ta det i den ordningen. T.ex. kap 3,4,7 och 8 i bok 1 och kap 2,5,6 och 12 i bok 2. Resten kan du läsa i mån av tid.

        Känns som att man ”måste” läsa allt. Kan liksom inte skippa något för tänk om det stod något viktigt. Ska dock ta med det tankesättet när jag strukturerar upp detta. Jag fattar inte hur dem har byggt upp den här kursen, är det verkligen någon som hinner läsa två/ tre böcker i veckan?

          Ja. Har pluggat många år och det är inte ovanligt att studenter förväntas plöja mycket litteratur. Det brukar dock finnas någon typ av rekommendation avseende max antal sidor per vecka, lite beroende på nivå (A-kurs eller masternivå). Hör med kåren vid ditt studiesäte. Ibland gör även kursansvariga fel och brer på lite väl mycket.

          Lycka till på tentan!

          Klart att det kan stå något viktigt på alla sidor, men på vissa sidor är det mer troligt att det står viktiga saker på än andra. Då får man prioritera lite. Exakt allt kommer ju inte komma på tentan. Om något inte har kommit på föreläsningarna kommer det med allra största sannolikhet inte komma på tentan.

            Precis. Försök att gå på alla föreläsningar så märker du vad läraren lägger fokus på.

    Någon som jobbar som stödpedagog? Vad anser ni vara den största skillnaden mellan stödpedagog och stödassistent på er arbetsplats?

      Hej stödpedagog har ofta kontorarbetstid, kan ha en mer samordnande roll,har koll på grnomförandeplaner, handleder stödassistenter. En stödassisten har ansvar för den dagliga omsorgen, delar ut mediciner, duschar, lagar mat med brukaren,finns till hands för samtal,oftast har ett rullande schema. Det ställs ofta högre krav gällande utbildningen på en pedagog:)

    Mitt ex har förstört mig mer än jag trodde möjligt. Och jag älskar honom så ändå. Smärtan. Jag vill inte leva längre… Det går inte mer

      Hej, ring en vän!!!

      Till Jackie: ?

    man kan nå ohälsa på många sätt, ett är att upptäcka att man är på väg att gå in i den berömda väggen vad gäller arbetet

    människans största fiende är tror jag andra olika människor

    Mvh Gerra

    mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com den här stavspelaren gjorde en trollformel för mig som fungerade på 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.