Mamma…är lik sin mamma……trallalallallallalalaaa…..

Bilderna är inbäddade eftersom de innehåller bilder på barn.

https://www.instagram.com/p/Bvw6dH9Hrwz/

https://www.instagram.com/p/BwCcttkhcW7/

När jag först såg bilden och noterade att det var en ”gammeldags modell” så trodde jag först att det var en vän till Sandra och Elsa som satt uppflugen på den. 🙂

Jag antar(?) att man som förälder vill att ens barn ska vara likt en själv?
Jag tänker att det är biologiskt nedärvt på något vis?
GabJossan blir i alla fall jätteglad när hon får höra att Joile är lik henne och inte BARA Fjodor – något hon delar med sig av på Instagram.
När jag fick syn på de här bilderna på Jason och Jolie så slog mig en annan sak.. Att de ser ut som små vuxna.
Förstår ni hur jag menar? Det är varken en komplimang eller en förolämpning – det har alltså ingen som helst värdering i sig utan är bara ett konstaterande, men ett intressant sådant.
Jag undrar om det är för att de är så lika sina föräldrar – vuxna uppenbarligen – jag jag tycker de ser ut som minivuxna? Utan någonting att jämföra med så blir det ju inte alls lika slående.

Stämmer förresten det där med att bebisar först är mer lika pappan för att han inte ska tvivla på faderskapet och ha problem med att knyta an till barnet?
Det låter mest som någonting en oansvarig fader hittat på efter att ha anklagats för försummelse av sitt barn.
”Öh, vi är ju inte ens lika jööööö!”.

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sonen var när han var nyfödd mest lik sin pappa, men nu börjar det ”försvinna”. Medan dottern var en tvilling av mig när hon föddes. ?

    Varför inte bädda in alla andra bilder, än de med barn – som du tidigare censurerade? Vad hände med din moraliska kompass som vägledde dig att inte publicera barnansikten?

    Jag är så glad att mina barn är mest lika sig själva.

      Så brukar jag också svara när jag får frågan vem barnet är mest likt; sig själv.

        Varför skulle det vara någonting negativt att vara väldigt lik en förälder? Det tar ju inte bort det faktum att barnet har ett eget utseende…

          Det handlar om att barnet ska få vara en egen person, inte ha ett eget utseende…

          För mig är det superviktigt att barnen får alla möjligheter att vara sig själva fullt ut. I det att prata om ’likheter’ ligger också förväntningar och jämförelser, samhörighet och exklusion. Jag är för övrigt uppvuxen med syskon som inte är mina biologiska, så fysisk likhet – eller skillnad – var aldrig en diskussion i mitt föräldrahem heller. Vi pratade hellre om vem man är, och vad man önskar göra i livet.

          Och jag lovar – barnen får höra från alla håll och kanter ändå vem de är lik, eller inte, oroa dig inte!

          Kanske är det inte ’negativt’ att vara lik en förälder, men jag tror att kommentarer som: ”Märkligt hur barn#1 är så fantastiskt lik dig och barn#2 inte alls – helt otroooligt!” eller ”Såå lik dig till utseendet men inte alls lika sportig/musikalisk/whatever!” eller ”Man kan ju knappt tro de är syskon / att X är pappan!” eller ”Du som är så lik mamma ska väl också bli doktor/dansare/pilot/bonde som hon!” är ytterst negativa för barn att höra. Och även om det inte är lika uttalat knasigt som i dessa exempel (som ju faktiskt folk säger) så ÄR det aldrig en neutral observation att prata om likhet/olikhet.

          Jag känner inte att jag behöver spä på den faktorn. Alls.

            Tack för att du svarade så bra. Vill bara poängtera att jag inte alls är orolig över att barn inte ska få höra vem de är lik. Jag undrade bara varför det skulle vara någonting negativt. Jag själv är extremt lik min mamma. Någonting jag så klart har fått höra sedan jag föddes. Jag har också flera syskon av olika föräldrar men har inte upplevt något problem kring att vi alla inte är lik varandra. Man kan vara lik någon på utsidan och en annan på insidan. Eller kanske ingen alls. Men tack för att du förklarade hur du ser på det. ?

            -Jag tycker x är mest lik sin mamma.
            -tycker du, jag tycker hen brås på sin pappa, särskilt runt munnen.

            Hur är detta inte värderingsfritt? Har aldrig hört såna exempel som du gav, inte ens i närheten.

            Jättekonstig kommentar.. så jag borde känna ett behov av att bli undersköterska som min mamma eftersom jag ärvt hennes röda lockiga hår och kroppsform ?

              Fast du förstod ju i så fall absolut ingenting av kommentaren.
              Du kan va jättekonstig kommentar.

            snark

    Väldigt intressant konstaterande

    Mina tre barn har också sett ut som vuxna sen de typ föddes. Medan mina systrars barn ser mer ut som barn (och bebisar). Min äldste har sett ut som en liten farbror sen han föddes. Jag har tänkt så mycket på det här, varför mina barn sett ut som små vuxna. Jag tror det är proportionerna på kroppen delvis. Vissa barn har proportioner som ser ut som en bebis (större huvud?) medans mina barn haft proportioner som gör att de sett ut som små vuxna? Hmm.

      Kanske har med proportioner att göra. Och de ändras ju med ganska kort varsel i vissa perioder. Kan vara stor skillnad på ett barn när hen är 12 månader och 14 månader.

        Haha kanske ”kort varsel” var fel i sammanhanget märker jag. Jaja, ni fattar vad jag menar hoppas jag?

        Ja, proportioner och munnen i många fall. Vissa bebisar/barn har stora munnar. Haha, låter helt sjukt, det är inte ”dåligt” att ha det. Men det bidrar till ett mer bebis-utseende. Tror jag iaf.

    Men den översta ungen skulle inte jag säga ser ut som en vuxen. Det finns barn som jag tycker ser ut som vuxna men dit här inne det där barnet. Det har ett mer typiskt barnutseende.

    Kan det ha att göra med vilken relation man har till barnen? Att ens egna/syskonbarn osv ser mer vuxna ut för att man ser deras personligheter också. Eller nåt.

    Mina barn är mest lika varandra fakriskt

      Mina syskon och jag är fortfarande väldigt lika, nu i vuxen ålder. Min brors barn är väldigt lika mig, vilket är roligt.

        Min systerdotter ser exakt ut som när jag var liten. Vilket är roligt då jag är jättelik pappa och min min syster en kopia av mamma. Men jag är så klart glad att barnet är likt mig (varför egentligen?)❤

    Jag arbetar på förskola och har gjort i många år. Givetvis har jag träffat väldigt väldigt många barn. Vissa har liksom ett vuxet utseende, utan att man kan sätta fingret på vad det är. Delvis kroppens proportioner som nämns här ovan, men jag tror också att det beror på kinderna och ögonen på något vis. Oklart.

    Våra barn (3 av 4) har haft så mycket hår så folk till och med stannat och frågat om dom fått känna (ja, lite wierd) och har alltid fått höra att våra ser så stora(gamla) ut pga det. Den enda av dom som inte haft massa hår ser, utifrån kropp och ansiktsdrag fortfarande ut som en jättebebis nu när hen är 3.
    Typ som Douglas Murray, visst kan jag inte vara ensam om att tycka att han ser ut som en vuxen bebis? ???

      Leo DiCaprio ser ut som en vuxen bebis tycker jag.

      Folk verkar tänka att bebisar med mycket hår är äldre. Min föddes med mycket hår och folk har alltid trott han var äldre än han var trots att han egentligen var lite mindre än genomsnittet. Nu tror de flesta bara att han är en flicka.

        Tycker också det är märkligt att hår = flicka…

    Jag får ofta höra att jag har ett baby face, trots att jag är 30. Tror det beror på att jag har väldigt runda kinder, som små barn ofta har. Tänker att om ett barn har ”platta” kinder så bidrar det till ett vuxet utseende. Kanske. Jag vet inte 😛

      En kollega till mig trodde jag var 19 år… jag är 26 ?
      När jag och min man skulle skriva in oss på handledarkurs så frågade de om jag var hans lillasyster, han är 6 veckor äldre än mig 😐

    Bägge mina barn ser ut precis som jag gjorde som barn, och har gjort det sedan de föddes. Kanske tur pappan var väldigt säker på sin sak? Men tro fanken så ska svärfar skämta om det hela tiden.

      Menar kära svärfar att barnens pappa inte kan vara deras pappa, eftersom barnen liknar sin mamma? De skulle ju kunna likna dig även om de hade en annan pappa ? Om inte svärfar tänkte att du skaffat barn med din okända tvillingbror. Äsch, började tänka för mycket på detta ?

        Precis, han menar att en annan man skulle vara pappan för att de inte är lika honom. Jag blir så trött…

          Jag gillar inte din svärfar! ?

            Då har jag ändå inte berättat om att han moonat mig, klappat mig i rumpan, kallat mig tjock. Ja men absolut

              Vilken äcklig idiot. Tur att svärfars uppförandegener var så svaga att din man slapp dem!

                Jo, där har vi två som är väldigt olika. Till utseende och personlighet.
                Till saken hör ju att svärfar är hyfsat överviktig och fikar sig igenom pensionen och behöver mediciner för att hålla blodtryck och blodfetter i schack. Men mitt godisätande ska kommenteras. Sedan att jag är djäkligt tränad och djäkligt smal det är en annan sak.

              Vilket arsel till svärfar. ?

              Hej! Jag kände nu att jag behövde fråga dig detta. Hur känner du att ha svärfar/farfar i dina barns liv efter att han betett sig så? Jag frågar för att jag har själv en svärfar som gått över gränsen på många många sätt, och jag har nu tagit beslutet att han inte behövs i mina barns liv. Inte heller min svärmor som är hans beskyddare.

                Han är i grunden en väldigt snäll person. Men som det kanske framgått väldigt klumpig och tänker inte sig för i något han gör. Mot barnen är han snäll och rolig även om den äldsta (9-åringen) redan börjat muttra lite om att han är hetsig. Så det är klart han ska finnas i våra liv, men inte utan att bli emotsagd av mig. Något han inte blivit tidigare. Ingen har försvarat honom utan bara låtit honom hållas.

                  Jag förstår. Mitt fall är rätt extremt, tyvärr… Jag har utvecklat ångest och magkatarr på grund av allt. Long story. Tack för att du tog dig tid att svara. Önskar dig och familjen en trevlig helg.

                Har du tagit beslutet att barnens farföräldrar inte behövs i dina barns liv? hur kan du ta det beslutet åt barnen? väldigt egoistiskt. Min egen pappa har varit en stor skit hela mitt liv men nu när jag fått barn så har han blivit en supermorfar till dom. Och det är allt som räknas, Relationen mellan dom, och inte relationen mellan mig och han.

                  Det är många barn som aldrig har ”haft” mor- eller farföräldrar, de har inte behövts heller.

                  Anonym 14:32- jag förlåter dig för din kommentar. Min pappa var mot min mamma så som Ike var mot Tina. Min pappa är idag världens bästa morfar/farfar till alla sina barnbarn. Min svärfar har ingen kontakt med något av sina barnbarn eller barnbarnsbarn. Jag försökte vara så som en perfekt svärdotter/kvinna ska vara enligt honom men inget duger. Jag förstår nu varför ingen ingift i den familjen vill ha med honom att göra. Det är ändå svårt att skriva om pga kommentarer som dina.

                    Jag uttryckte mig klumpigt, Och det är jag ledsen för. Du berättar inte vad han gjort så jag kan ju egentligen inte sätta mig in i situationen. Om han inte själv tar initiativ till att försöka finnas i barnens liv så får han ju skylla sig själv. Men om det nu är så att han gör det så tycker jag barnen och han ska få ha en chans att ha en relation, OM barnen vill det. Det är bara vad jag tycker och jag är ju inte alls insatt. Bara gör det som känns rätt så är det rätt. Förlåt för mitt tidigare svar.

                      Tack ?

        Min mamma berättade för mig att hennes vänner tyckte att min son när han var liten såg ut som en blandning av henne och min man. Min man tyckte den kommentaren var svårsmält.

          Hmmm inte direkt logiskt av din man. Min systers dotter är lik mig, vilket folk påpekar. Varför skulle hennes man tycka att det var ”svårsmält”? Eller insinuerar din mamma att hon legat med din man bara för att barnet är likt sin mormor?

      Menar han att du har förmågan att föröka sig asexuellt för att barnen inte är lik pappan?

      När pappa levde sa många du är lik din pappa. Och det är jag glad för gud vad snygg han var ?

    Jag är extremt lik båda mina föräldrar. Är lite sjukt, fick se en bild på min mamma som barn när jag var 9-10 och bara ”men det där är ju jag”. Jag ser dock mer pappa i mig men ALLA säger ”meen guuuud va lik din mamma du är”
    Själv har jag inga barn, har dock en hund som jag brukar benämna som min lilla bebis men hon är tyvärr inte speciellt lik mig.

      Det kanske är tur att din hund inte är lik dig? Ser liksom framför mig att en människoliknande hund hade sett ut som Gollum i koppel. Det kanske hade varit positivt iofs… tror det hade skrämt bort de flesta människor både under dags-och nattrundorna.

        Fast jag kan se en likhet i djur och deras ägare. Tror absolut man leter efter något både utseendeaktigt och i sättet hos ett djur som påminner om en själv. ?

    Det kan väl stämma, precis som med djur att papporna (mammor också för den delen) måste känna viss/sin doft eller dylikt för att ta sig an barn.

    Jag är bara nöjd över att min son är lik sin pappa. Jag har ju ändå tyckt att han har vart finast i världen (i mina ögon).

    Jag vet inte om det här räknas som OT eller inte, men bland annat Therese Lindgren (har det just nu), Kenza och Dani använder med jämna mellanrum ”ett tunt målat hjärta” på deras Instagram story. Jag har sökt runt bland gif’sen, men jag kan inte hitta det. Vet någon vad jag pratar om och vart jag kan hitta det?

      Vad menar du? Dom har ju målat det själv med penseln, sen väljer du själv vilken styrka penseln ska ha.

        Tror du det? Så kanske det är, men jag tyckte att Danis och Kenzas hjärtan såg identiska ut.

        Jag får lågstadieflashbacks nu, men målar folk alltså så här snygga hjärtan? Och på en skärm dessutom

      Tycker det ser ut som att Therese har målat hjärtat själv. Om jag inte tänker på fel bild förstås haha.

    https://www.scientificamerican.com/article/babies-paternal-resemblance/ Lite mer att läsa om teorin om father resemblance 🙂

    Nej alla bebisar föds inte som kopior av sina pappor. Min dotter hade så mycket och så mörkt hår att en barnmorska som var in för att kolla mitt mående efter förlossningen glatt konstaterade ”och den här flickan har en pappa med sydlänskt påbrå, det ser jag det!”. Bara det att min man är en blond norrlänning.

      Att fenomenet existerar motbevisas inte av anekdotiska bevis om enstaka barn som inte liknar sina fäder.

        PERFEKT svar som kan appliceras på alla ”men jaaag har minsann aldrig märkt/sett/läst något liknande fast alla andra säger att det är så”.

      Hahahaha min svärmor fick höra liknande när min man föddes. ”Ja här har vi en pappa som kommer från Sydeuropa”
      blåögd pappa med mellanbrunt hår..

      hahaha vad taskigt att säga något sånt som barnmorska! dom om några måste väl vara vana vid mångfald och att dna presenterar sig på olika sätt!

    Min son är 16månader men alla kallar honom bebis fortfarande. Han har 74, snart 80 (6-9månader)på kläder och är ur söt när han springer och går 😀

      Ett barn i min närhet är tvärt om, jättestor och lång för sin ålder. Jag fick sluta bära honom när han var tio månader, för han var så tung och lång. Han hade kläder för ettåringar när han var åtta/nio månader. En riktig bjässe.

      Haha, mitt barn är 26 månader och håller på att växa ur storlek 74 nu. Hon är mindre än barn vi känner som inte ens är ett år gamla. Men tja, antar att hon brås på mig (själv sköt jag i höjden när jag var typ 13 år, så nu är jag hela 158 cm lång! ?). Men jag håller med, det är väldigt gulligt när småpluttar springer!

    Jag tror att det beror mycket på huvudformen och kinderna, samt hur ”mycket synliga” drag barnet har.

    Det med att barnet är likt pappan är ju , efter vad man hört, för att pappan (på tiden då vi var grottmänniskor) inte skulle slå ihjäl ungen. Instinktivt så ska en man inte ta sig an andras barn.

    Jag tycker att barn från Mellanöstern och där omkring ser väldigt vuxna ut redan som små bebisar.

    Min son är mest lik mig till utseendet och personlighet, bara den blonda håret är från pappan. Ska bli spännade att se hur nästa barn blir. Själv är jag en blandning av mina föräldrar ?

    Vad då inbäddade? Jag ser inläggen som vanligt?

    Olika ansiktsform hos barnet upplevs på olika sätt och så kan klädsel förstärka intrycket.

    Min dotter är en kopia av mig – både till utseendet och sättet. Jag får ständiga flashbacks av situationer med mig själv och tänker – det där är ju precis så som jag var/gjorde.. Jag hoppas verkligen inte det fortsätter för då kommer jag ha ett riktigt jobbigt liv fram över :p

      Så är det för mig också. Vi är så lika så att jag liksom kan känna in precis hur hon känner i vissa situationer och vet precis hur hon kommer att reagera. Min man säger att han inte ser fram emot henne som tonåring i och med att han vet hur mina PMS-perioder brukar vara… då har han snart två att hantera… hahaha..

    Jag ser efter en liten tjej ett par dagar i veckan och alla tror att hon är min. Så fort jag säger att hon inte är min så kommer följdfrågan ”Men va? Syskon? Släkt? Hon ser ju ut precis som dig”. Har självklart inte sagt till mamman att alla tror att hon är min, men har en teori att jag blev omedvetet anställd av föräldrarna för att vi är lika haha. Älskar dock barnet, hon gör mina dagar så mycket bättre.

      Likhet sitter ju mycket i gester, mimik, kroppshållning, intonation osv – om du ock barnet är mycket tillsammans kan hon ju ta efter dig i allt detta.

        Det har du rätt i och det bidrar nog till viss del! Får se till att ”be on my best behaviour” så att hon bara tar efter alla bra saker 😉

    Jag såg en bild på min pappa en gång från när han var på Cypern och gjorde FN tjänst. Jisses, trodde det var min storebror ? Själv är jag mest lik mamma men fick tack och lov längden (185 cm, 45 i skostorlek, dagens sanning) från pappa. Brorsan är ”bara” 178 cm så det brukar han få höra ? Mamma är 160 eller 159.5 eller nåt. Den där halva cm är otroligt viktig tydligen. Ingen skillnad i vädret nere hos henne heller, märkligt nog ? ?‍♀️?

      Vill tillägga att jag vägde typ 5 kg och var 58 cm lång när jag föddes. Så jag hoppas att mina framtida ungar inte ärver just den delen hehe..

        Är du längre än din storebror eller har jag fattat fel?

          Japp.

      ”Själv är jag mest lik mamma men fick tack och lov längden (185 cm, 45 i skostorlek, dagens sanning) från pappa.”

      Av nyfikenhet: varför är det tack och lov? Jag själv är 157-160 cm (varierar vem som mäter) och skulle inte vilja vara längre, tycker att min längd är bra som den är. Och dessutom kan jag rida ponnyer!

        Jo visserligen, men jag skulle ju inte byta bort min längd för allt i världen. Jag vet ju visserligen inte om något annat, så visst att det kan låta lite fel men det var inte menat på ett taskigt sätt 🙂

        Meh? Bara för att DU inte vill vara längre så är det konstigt om någon annan inte vill vara kortare och också tycker att ens längd är bra som den är? Det är väl hur bra som helst om så många som möjligt är nöjda med sina längder om de så är 142cm eller 192cm? Väldigt konstig sak att säga.
        Av ren nyfikenhet, hur ofta blir du mätt och har du inte koll på din egen längd?

    Jättekonstigt inlägg

      Jag fattar inte heller.. vem är Elsa och Sandra?

    Apropå Blondinbellas senaste inlägg, hur mycket ska vi slå vad om att Simon och BB har ett förhållande, och att det är därför han slutar.

    Ni läste det här först..

      Jag tror på livvakten.

        Fast hintade inte cc om att livvakten hade hört av sig till henne för att berätta ”snaskiga” saker om BB? Borde därför inte vara honom. Kan dock inte förstå varför hon inte skulle kunna berätta redan nu, om det tex inte är Simon, och att det är bra att han får börja nytt jobb innan de går ut med det.

          Hon vill väl bygga upp lite spänning kring den mystiske mannen för att locka läsare till bloggen och köpare till produkterna ? Det dröjer nog länge innan hon avslöjer namnet på honom…

      Såå spännande!! Snälla CamCam skriv ett inlägg och din analys om detta asap 🙂

        Trodde inte att camilla skrev om rena spekulationer…

      Jag hade nog också tänkt tanken, men snokade lite på Simons insta nu och han verkar ju ha köpt en lägenhet i februari tillsammans med sin sambo. Kan dock i och för sig hända mycket på kort tid när Bella är inblandad…

      Simons flickvän la upp en bild på sig och Simon för 5 dagar sen, såå… antagligen inte han. Men vem är det då?

      det är odd, lovar 🙂 har sagt det hela tiden.

    OT – för lite trafik hos BlondinBella. Var hon nu tvungen att hinta om kommande information om vem hon dejtar osv….jösses. Det vet väl alla att det är livvakten 🙂

      Hur vet du det?

      Jag tror att det bara är män med stor plånbok, förmögenhet och egen karriär som är aktuella för BB. Någon skrev något om en gift VD i fastighetsbranschen. Har han kanske lovat nu att skilja sig? 🙂

        Ja, Bella är nog störd över att Sofi Fahrman lyckats fånga en riktig miljardär. Där har vi en slipad guldgrävare 🙂
        Inte ska väl Bella vara sämre? Ska man fånga en karl måste det väl innebära ett lyft ekonomiskt?
        Annars kan det inte vara värt besväret, eller hur?
        Bella nöjer sig inte med någon sång- och dansman. Hur skulle det se ut?

          Jag trodde redan när det ryktades om en ny kärlek efter separationen från Odd att hon snärjt någon äldre, rik affärsman så blev förvånad att hon hittat Hajen som var lika gammal som henne.

    Camcam! Jag drömde en så jävla sjuk dröm om dig (av alla människor) som jag bara måste få dela med mig av! Eller ah, drömmen i sig var inte så ”sjuk” som det faktum att du var med i den men here goes:

    Jag är av mycket oklar anledning hemma hos dig och din sambo och hälsar på. Av ännu mer oklar anledning har jag mitt trainwreck till syster, som jag desussutom inte ar sett på flera år, med mig. Du bor i ett hus som påminner om Blondinbellas hus. Hennes liknar dock mest en timmerstuga i jämförelse med ditt mansion. Du är väldigt välkomnande men din sambo gömmer sig i sängen i en alkov och vill INTE komma ut och hälsa. Innan vi går husesyn stoppar du händerna i fickorna och drar fram två fulla nävar med smycken. Riktigt bling bling, eller krimskrams beroende på vem man frågar. Du väljer omsorgsfullt ut de ringar och halsband som du sedan klär oss i. ”Så, nu kan jag visa er huset”, säger du och medan vi går runt så visar du också stolt upp alla de tekniska lösningar som finns i huset och alltså de är både för många och för spejsade för att jag ska orka återge dem här, men tänk steampunk-mekanik möter Blondinbellas hus-estetik. Mitt i husesynen blir jag plötsligt väldigt kissnödig och ber om att få låna toaletten. Jag är lite stressad över att lämna dig ensam med min syster som inte gärna bör visatas i rum utan väggar med madrasser så jag försöker göra mina bestyr så snabbt jag bara kan. När jag i stressen och hetsen drar upp byxorna så fastnar emellertid en av bling bling/krimskrams-ringarna i byxlinningen och tre av fyra stora stenar lossnar från den. Jag får panik, du har ju varit så trevlig och gästvänlig och här kommer jag och är oförsiktig och otacksam. Som en nynackad höna yr jag runt i det enorma badrummet i jakt på vad som helst som kan reparera ringen, åtminstone tillfälligt. Franslim, klister från en binda, vadsomhelst, men alla skåp och hyllor ekar tomma. I mitt huvud har min syster vid det här laget hunnit tömma spritskåpet och länsa erat hem på allt ni äger av värde. Men jag kan inte förmå mig att gå ut och stå för att jag faktiskt har haft sönder ringen. När den enda ytan som ännu inte har rannsakats i badrummet är badkaret drar jag, i 4/5 desperation och 1/5 förhoppning om att hitta ett limbaserat schampo eller nåt, undan duschdrapperiet och se på fan och hans tandlösa moster! Badkaret är FYLLT TILL BRÄDDEN av identiska ringar som den mitt klantarsle just har pajat och JUST DÅ tyckte mitt undermedvetna att det var dags att vakna. Om du hade förväntat dig ett bättre avslut än en cliffhanger så kan jag meddela att jag är lika besviken som du.

    Där fick ni nåt att bita i, alla hobbydrömtydare. 🙂

      Hört talas om att man kan redigera en text för läsbarhet?

        Jag försökte gå tillbaka och fixa styckeindelningen men min lur ville inte och jag pallade inte jiddra med den.

        Men kudos om du pallade läsa trots att det var så svårt för dig!

          Det var det nog ingen som gjorde.

            Sätter min högra rövhalva på att det finns fler som orkar läsa min text än de som pallar umgås med dig, din lilla amatörmobbare. ?

              ??‍♀️ Jag gjorde det och det var kuuul! Älskade slutet, haha.

    Vi fick barn i samband med inflytt i hus. När snickaren fick se vår nyfödda dotter sa han ”Ja, henne kan han inte svära sig fri ifrån”. Dottern var en kopia av sin pappa. Numera (5år) är hon mest lik sig själv. ?

      Egentligen ett sunkigt uttalande…som att pappan blir påtvingad sitt barn på något sätt…

    Bebisar är väldigt ofta mest lika sina pappor som nyfödda, sen ändras det där och andra drag kommer fram så helt osannolikt är det inte att naturen ordnat det så. Men vet inte om det finns nån forskning på det, eller om det mest är en känsla man får efter att ha kunnat följa ett antal barn från små bebisar till förskoleåldern.

    Tycker Victoria Törnegrens dotter har ett vuxet ansikte, haha. Det är något med dragen.

    Min dotter var mest lik mig när hon föddes. Hon hade ungefär samma frisyr som jag hade som nyfödd (en redig kalufs) men hade brunt hår och jag var blond. Nu vid ett års ålder har hennes hår ljusnat och hon är blond, och hon har blivit mer lik sin pappa. Jag tror att hon är ett sånt barn som upplevs som äldre än vad hon är (har även fått höra det ett antal gånger) då hon dels inte har det mer typiskt runda bebisansiktet och dels ”pratar” och gestikulerar väldigt mycket för sin ålder.

    Man blir enormt smickrad av att höra att man är lik sitt barn. Det går rätt in i själen.
    Min son har alltid varit lik mig mer än sin pappa. Blir så stolt när jag tänker ”mina gener var starkast” 🙂
    Det sitter väl i ryggmärgen att vilja ha starka gener. Jag känner mig stolt på ett neandertalare-vis liksom!

      Ett ord fick du rätt: neandertalare.
      ”Starka gener” – Hare Gudrun!

      haha jag tycker min kille är snyggare än mig, han har liksom mörka ögon och mörka drag så jag hoppas att våra barn blir mest lika honom! men vem vet, man kanske ändrar sig sen när man väl får barn!

      Jag fattar vad du menar!
      Jag tycker min sambo är snyggare än mig och vår son får väldigt gärna vara lik honom. MEN när någon säger att sonen liknar mig spricker jag upp i ett sjukt stort leende och blir genuint lycklig i några sekunder. Det är som att det är något djuriskt och instinktivt, för självklart bryr jag mig inte intellektuellt alls om vi är lika eller ej. Det är bara en instinktiv känsla.

    Känner mig stolt som en neandertalare när jag får höra att min son är mest lik mig. Mina gener vann, tjoho!

      Och jag blir så stolt när folk säger att jag är en kopia av min mamma. Finns ingen som jag hellre skulle vara lik än min underbara mamma❤

        Åh vilken fin kommentar. ❤

    En undran (ej med barn att göra) varför går BB ut med att hon var påväg att gå i konkurs för ett år sedan? Var det påväg att bli avslöjat? Det kan ju inte vara så bra reklam för sig själv. Kommer ju ihåg att det var väldigt stressigt där ett tag i alla inlägg. Men det har ju tagit en väldigt ekonomisk fart sedan dess också. Jaja!

      Hon börjar släppa hintar om allt möjligt så vill väl skapa trafik till bloggen.

      Fast det var not en lätt överdrift. Dels har Löwengrip Invest inte så många anställda. Samt de har så många andra bolag de kan hämta pengar från. DramaQueen!

      Hade på känn att hon måste skapa lite drama nu igen för att öka trafiken. Hon är så förutsägbar.
      Först Simon sen lite tal om konkurs och nu BAAMM hintat hon om sitt kärleksliv som hon ska avslöja framöver.
      Bella som skulle fokusera och vara singel. All that already forgotten vilket är precis som vanligt då när Bella säger en sak ena vecka och en annan sak nästa vecka.
      Hennes största styrka. So fun!!!

        Hon är knappast den första, eller sista, som efter ett uppbrott sagt att hon ska fokusera på sig och vara singel. Och knappast den första eller sista att ”vända kappan” sen när det dyker upp en ny man faller för.

      Konkurs våren 2018?
      Hade Bella skrivit hösten 2018 hade jag kanske tänkt att det blev ett avbräck när det inte längre rullade in en halv miljon varje månad från United Influencers.
      Men våren 2018?
      Då bestod Löwengrip Invests anställda av Bella, Simon och en del freelance som skötte översättningar och servade Bella med kläder, makeup osv. Något Löwengrip house hade inte uppstått och inget hemmateam med kock, vakter osv.
      Hösten 2018 hade ett nytt säljteam kommit in i bilden och Charlotte M anställts som försäljningschef. Simon hade befordrats till COO (och säkert fått lönelyft).
      Vad hade Bella hittat på för ett år sedan som gjort att det blivit tomt i kassan hos Löwengrip Invest?
      Något säger mig att hon skriver det där om konkurs bara för att få folk som mig att skriva det jag just skrivit 🙂

        Jag tror att Bella menar hösten 2018 och inte ”för ett år sedan”.
        Hon skrev o,m det i bloggen 12 november 2018
        ”Förresten, jag vet inte om ni minns men förut (under många år) hade jag intäkter på 500 000 kronor i månaden på bloggen, visst är det häftigt hur vi har kunnat öka intäkterna till 1.5-2 miljoner i månaden istället? Som vi har kämpat. När vi lämnade United Influencers stod vi med noll kronor in men istället för att lägga sig platt, drog vi ner på alla kostnader, bad banken om en checkkredit på en halv miljon och vågade investera i personal. Löwengrip Invest hade kunnat gå i konkurs då men vi vände skutan. Helt. Simon gjorde ett fantastiskt jobb. Dock är det såklart inte samma vinst eftersom jag har anställt fler. Men jag är stolt över att mina kanaler ger människor jobb och att jag har kunnat köpa detta fantastiska hus efter 13 år av bloggande :- )”

    Vad intressant det är att läsa 100 kommentarer från anonyma människor som berättar om att deras barn ser ut som dem. ?

    Lite konstigt att ni är så stolta över era gener också. Kan ni flyga? Är ni tre meter långa? Eller vad är det ni är så stolta över? Kommer aldrig förstå det där. ? Vi är ju alla samma skrot och korn.

      Du har inga barn va? Det är klart man är stolt!!

        Stolt över du kan ligga och det resulterar i ett barn, okey ??

          Japp, stoltare kan man inte vara än när man producerat fram ett barn.

        Kom tillbaka när du har egna barn så kan vi snacka stolthet. Det finns INGET på jorden man är lika stolt över.

          Jag vill inte ha barn. Är hellre stolt över något jag åstadkommit som förbättrat jorden, än mina gener som jag har 0 påverkan på.

      Det är inte så konstigt att föräldrar är ”stolt”/ vill att barnen ska vara lik dem. Läs lite kring människans och andra djurs biologi så förstår du varför. Allt handlar om instinkter i slutändan.

        Gäller då inte på katter, kan bli hur som och i en salig blandning färger ?

      Haha familjeliv

    Var inte pga LDs inlägg som apan blev ledsen och tillfälligt stängde sitt konto. Hoppas att alla elaka människor här inne är nöjda när de läser om hur sårad hon blev av skiten som skrevs här. Kan vi komma ihåg att det är människor vi pratar om här?

      Det är inget tvång att vara offentlig person, bara att välja bort det om man inte vill ha kritik och att andra spyr på en.

        Vilket hon också gjorde, det säger jag ingenting om?‍♀️ men min poäng var att folk här inne var snabba på att peka på LD och hennes följare när sanningen var att det var kommentarerna här inne som sårade henne.

          Men visst, det är roligare att peka på LDs ”vidriga följare” än att inse att det var Camillas följare som var de vidriga den här gången.

          Fast peka ut och peka ut, det var ju inte på ett elakt sätt? Jag tänkte också när såg LDs inlägg att det var det som sänkt apan. Hade inte läst alla kommentarerna under det inlägget som gällde men när man läste Apans inlägg blev man ju rädd.

      Att kunna ta kritik hör till jobbet. Faktiskt typ oavsett vilket jobb man har. Om man försörjer sig genom Instagram och samarbeten måste man kunna ta till sig av kritiken gällande detta.

        Såg du kommentarerna som Camilla sedan raderade? De var inte kritik. Kritik är en sak, rena elakheter är en annan och det tror jag inte att någon skulle acceptera på sitt jobb.

    Jag har 6 barn, varav 2 adopterade.
    Min erfarenhet är att barnen, periodvis, liknar mamman vs pappan utseendemässigt.
    Personligheten är en helt annan sak, enligt mig.

    Äckligt ju, ser ut som gamla skräckfilmsungar som är redo att mörda.

    Jag blir så förvånad när folk säger att mina döttrar, som är så otroligt vackra, är lika mig. ? det kan inte vara möjligt! ??

    Isabellas nya kärlek…. säg att det är en återförening med Hampus?? Simon? Spricker av nyfikenhet..

      Hajpojken?!?!

        Ja DET hade ju varit nåt! Nils!

          Älskar Nils. Hoppas inte han gått tillbaka till denna knäppis…

    Min son var otroligt lik min pappa (jag är mamman alltså så hans morfar). Såg ut som en liten gubbe i flera månader.

    Usch, jag kände mig så otroligt utanför när min mamma & hennes familj ofta pratade om hur lik min lillasyster var vår mamma, både till utseende & sätt (hur mamma var som liten.) Jag önskade att JAG vore ’envis’ och hade ett ’jäkla humör’ – jag visste att de uppskattade att jag var snäll & medgörlig men jag kände mig bara skamsen.

    Haha jag läser hela tiden Jasons namn som Janson ? då blir ytterligare lite ”gubb” stämpel ?

    Kanske har göra med de kläder de har på sig, att de liknar vuxna? Grått och beige är inte färger jag direkt kopplar till barn.

    Har hört att första barnet är lik pappan. För min del stämmer det ”pappa upp i dagen”, ”ni är som kopior” får jag höra så ofta. Älskar det.❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.