Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

629 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Flera reportage idag om att urbefolkningen och deras många olika stammar på PNG behöver räddas från sina öar pg av klimatets påverkan där. De ska räddad av oss i väst genom UNICEF.
    Är det rätt att vi ska in och lägga oss i dess befolkning som lever insmorda i lera och tuggar blad för att få ett rus samt lever efter häxkonstens tro.
    Behöver de mer inblandning av väst.
    Ska man inte istället låta de leva ifred på sitt sätt, de och deras befolkningar och klaner anpassas till klimatet som de gjort de senaste århundradena. Det går givetvis i vågor där med och har gjort beroende på kriser, stamkrig och klimatet.
    Ska vi bättre vetande med vår kunskap in och ändra på allt överallt? Ska vi utbilda dessa klaner med sina upp till 800 olika språk för att bli mer som oss. Prata engelska och bli läkare och advokater, flytta till andra länder och leva med sin ständigt uppkopplade iPhone X.

    Eller vore det mer ”rätt” att de får leva som de gjort tidigare och på längre sikt minska i antal och dö ut av sig själva pg av sjukdomar som kommer med föroreningar samt klimatet som sakta minskar deras öar.
    Blir dessa barn lyckligare med västvärldens kunskap vilket oundvikligt genererar jakt på pengar och prylar i förlängningen. Eller blir de iaf inte mindre lyckliga av att leva kortare liv på sina öar med sina byinvånarna som de gör idag med tro på häxkonsten och dess ritualer.
    Ska varje barn och flicka räddas till varje pris från denna hemska urbefolknings (enligt väst) och skolas och utbildas. Alla de frågar vill bli läkare dessutom, antagligen ett av de få yrken de kommit i kontakt med eller hört om i sina liv.
    Är det rätt att alla ska bli mer som oss för att vi anser detta vara det enda rätta och att de lever som barbarer.

      Vad hade du själv velat? Lätt att säga vad man ska göra åt andra… ?

        Lite är det väl så att det går inte att längta till och efter saker man inte vet om. Men om vi kommer dit och berättar om hur de ska utbilda sig till läkare i USA och visa bilder på mataffärer, villor och maseratis så kan nog ett sug snabbt skapas

          Många av dem har studerat och försökt leva i det moderna samhället, men kommit tillbaka till öarna.

      Det är rätt att vara human.
      Att de har önskemål om att bli läkare har noll relevans till din poäng, en flicka i Syrienkriget önskade en SPEGEL!!

      Västvärlden är LÅNGT ifrån perfekt eller ”rätt” men det finns en viss humanitet här som inte finns överallt.

        Har de önskat detta innan det vet vad sakerna är ens? Eller först efter någon som vill rädda dom från sina byar som visat dom en spegel som exempel.

          Asså… Syrien var ett modernt land att leva i innan kriget. Jag tror de visste vad en spegel var för något.

            Som exempel syftade jag på med gällande urbefolkning i åtanke då det var det som diskuteras

              På så sätt!

      Nu har jag bara läst Expressens reportage om problemen med småöar i Centralamerika där havsytan stiger kraftigt, men de vill ju flytta dessa människor till liknande öar och samfund för att deras egna öar sjunker. De har förstått att dessa människor många gånger inte vill leva i ett modernt samhälle.

        Tror du det verkligen det skulle bli så eller skulle de pimpa dessa öar först med toaletter och el?

          Svarade du på fel?

            Dessa människor har sagt ifrån att de inte vill leva i ett modernt samhälle. Tror du de skulle gå med på att flytta om man pimpade de ”nya” öarna med toaletter och el?

              Jag tror def att vi skulle vilja hjälpa dom bara lite med både det ena och andra och sedan skulle det vara kört.

                Va? Menar du att urbefolkningen kommer vilja ha mera eller att vi skulle vilja ”modernisera” deras lilla samhälle?

                  Det sistnämnda

                    Ja, tyvärr har ju vissa länder i västvärlden ovanan att tvinga på sina vanor och sin kultur på andra.

                      Haha Det är ju för sjutton vi i västvärlden som blir av med våran kultur pga människor som kommer till Sverige och inte kan bete sig som folk! Det är vi som blir påtvingade av dom nya svenskarna.

                      Anonym 22:51 – På vilket sätt hotar ursprungsbefolkningar i Centralamerika som lever på småöar mitt i havet som dessutom håller på att sjunka svenskarnas sätt att leva i Sverige?

        Tänk vilket gänkrig det skulle bli och hur många som skulle dö när det ska krigas om bästa markbitarna på öarna. När biståndsarbetare ska in och fördela mark med tusen olika byar med olika språk.

          Det är ju allt sådant där som de försöker arbeta med nu. Är det bättre att lämna dem på sjunkande öar utan chansen att få försöka leva någon annanstans?

      Tyvärr fläsksvålen! Men det är FULLT i sverige. Sen tror jag att dessa invånare inte vill bli räddade. Det finns inte något klimathot, läs Lars bern och lyssna mindre på Greta! Hotet mot väst är islam. Jag kommer från ett reportage från västerort/rinkeby. För kvinnor är sverige på andra plats i världen när det gäller våldtäkter. Det är sverige som behöver räddas.

        ANMÄLDA VÅLDTÄKTER! För i andra länder så anmäls det knappt

          Exakt!! Och vi har också för ett antal år sedan skärpt vår definition av vad som klassas som våldtäkt vilket innebär att vårt begrepp ”våldtäkt” innefattar mer än vad många andra länder klassar som ”våldtäkt”. Man kan därför inte jämföra våldtäkter rakt av då det definieras olika i olika länder.

        Ja sverige behöver räddas från alla rasister!

        Tänker vi på samma folkgrupper? Tror inte ursprungsbefolkningar från småöar i Centralamerika har en önskan att komma till Sverige heller. De är inte heller islamska, och klimathotet är en bister verklighet för dem.

      Det är i alla fall västvärldens sätt att leva som får dem att drunkna på grund av klimatförändringar.

      Studerar kulturantropologi. Hade gärna svarat dig mer utförligt men av många anledningar så orkar jag ej. Kort svar: nej. Låt dem vara. Vi har det inte bättre än dem. Kanske till och med sämre. Västvärldens ideologier är inte nödvändigtvis svaret eller det rätta sättet att leva. Punkt.

        Förstår dig, är själv socialantropolog och orkar oftast inte försöka diskutera. Vilket är så synd!

    Lite flirttips sökes!

    (Skrev igår också men min fråga hamnade långt ned, så testar fråga idag igen med hopp om fler svar.)

    Jag har jobbat på min arbetsplats i ca fem år. Sedan dag ett har jag haft en ”förälskelse” i en manlig kollega. Båda +30 år. Vi jobbar inte direkt med varandra men vi stöter på varandra i olika ärenden ca två gånger i veckan. Vi jobbar i samma hus och har samma arbetsgivare men har helt olika arbetsuppgifter/ansvarsområden. Vi sitter inte i samma del av huset och vi delar tyvärr inte fikarum, men han använder ibland vår kaffeautomat.

    Känslorna för honom växer och jag vill försöka visa mina känslor tydligare, dvs ”ragga” på honom – om det är så man säger.. Jag har inte hans telefonnummer och att bara fråga ut honom på en fika/drink/öl känns inte aktuellt, än. Jag har bara instagram och det använder han inte, så att gilla bilder/kommentera på hans bilder/uppdateringar fungerar dessvärre inte.

    Enkla raggningstips/flirttips sökes! Gärna lite subtila sådana då jag inte vill verka överdrivet påflugen (inga tips avseende klädsel, då vi har en strikt arbetsuniform/klädkod att följa).

    Att le ofta och ögonkontakt fick jag tips om igår. Något jag själv tänkt på redan innan, men tål att förbättras.

    Tack på förhand!

      Använder ni Slack eller annan chat på arbetsplatsen? Du kan ju börja prata med honom där. Du kan börja oskyldigt med en jobbfråga och sen våga fråga ifall ni ska ta en kaffe och sen kanske fortsätta chatta som en lätt start, och se var det leder.

      Ordna en aw och dra med honom också.
      Väl där lägger du in stöten. För att se om det finns intresse från hans sida också. Om det finns det så fråga om ni ska ta en aw på tu man hand någon gång

      Tänker att du skulle kunna lägga lite kommentarer då och då för att skapa någon form av kommunikation. Ex om du ser honom vid kaffeautomaten i fikarummet skulle du kunna säga ”är kaffet godare här?;)”. Med en skojig ton såklart. Så kommer han (förhoppningsvis) svara tillbaka något roligt och så får du ta det därifrån. Nästa gång han kommer in och ska ta kaffe så kan du skoja och säga ”appappapp det börjar bli dyrt för dig nu”. Hahah låter så MUPPIGT i text, men helt enkelt börja skoja med varandra, sen vet han vem du är och SEN kan du eventuellt lägga till på fb osvosv. Sen plötsligt står han där på sina bara knän och frågar om du vill bli hans fru!!!!!

    Göres?

      Kollar på Vänner men funderar på att öppna ett tomt dokument och börja skriva på en ny roman, har lite idéer men mycket som blockerar dem?

      Tyvärr inget av det som böres göres, men det är ju en dag imorron å

      Går igenom gamla minnen och blir ledsen när jag tänker på hur jag kunde låta människor såra mig så.

        Gå igenom, lufta och vädra, vik ihop och parkera långt in i hjärnans garderob. Det kommer nya dagar, hela tiden.

    Allrså varför blir man en zombie när man råkar sova förlänge? ? Brukar gå upp vid 7:30-8:00 men råkade sova till 11 idag. Inne på andra kaffen och är fortfarande helt död såhär två timmar senare uuuh.

      Själv kan jag sova 12 Tim varje dag utan problem ?

        Men lyllos haha! Mer än nio timmar och jag är en vandrande zombie ?

        Fyfan vad jag saknar tiden då man kunde sova OAVBRUTET i 12 fucking timmar. Heaven var det. Blev aldrig zombie av för mycket sömn, älskar att sova. Väntar tills barnet blir tonåring så man kan sova på helgerna igen hahaha

          By then är den inre klockan så fucked att du vaknar 06:01 ändå. Men å andra sidan kan du ju också väcka kidsen vid samma tidpunkt för att hämnas. Alltid något…

            Yes, mina barn sover äntligen på nätterna efter ca 10 fucked up sömnår – men jag vaknar mellan 4 och 5 varenda morgon…

      Blir likadan, man blir säkert för avslappnad av för mycket sömn. Eller nåt, har ingen aning. Men det är lite jobbigt?‍♀️

        Verkligen! Hade stora planer på att storstäda men nu sitter jag här och stirrar ut i tomma intet som en uggla istället ??‍♀️

          Då är vi två ? Bråkat med sambon oxå, en riktig skitdag

      När jag råkar somna vid nattingen av barnen blir jag FÖRSTÖRD. Även om det bara en 5 minuter så blir kvällen förstörd!

      Har sovit 15 timmar idag. Mår toppen 😛

    Gravid vecka 14, just fått svar på KUB som visar förhöjd risk för trisomi 18… ångesten är som ett stort, svart jävla hål. Någon annan med erfarenheter från dålig KUB? Har inga vänner som fått dåligt svar på det…

      Var det nackmåttet eller blodprovet som drog ner resultatet?

        Vet inte än. Läkarsamtal på måndag, men vid ultraljudet sa barnmorskan att allt såg bra ut, så misstänker blodprov.

          Om ultraljudet ser bra ut så brukar det inte vara en trisomi! ❤

        Blodprov misstänker jag, inte fått höra än. Läkarsamtal på måndag, känns som en evighet bort. Men BM sa att allt såg bra ut på ultraljudet, sen kan ju saker ha uppkommit när man tittade närmare förstås… men tror som sagt blodprov.

      Erbjuds ni NIPT i din kommun? Annars går det säkert att boka via en privat klinik 🙂

        Ja vi skarp göra det på måndag tack och lov. Två veckor väntetid på svar dock

      De allra flesta bär ju trots allt en bebis utan trisomi även vid förhöjd risk. Men been there and done that så skickar en varm kram. Usch vilken tortyr det är. Har du tagit mkp nu och inväntar svar?

        Ja fyfan alla tankar som finns kommer ju… vi ska få göra nipt på måndag, väntetiden på svar är sen två veckor…

      Fick också värden i riskzonen, kontaktade då en specialist (ledande i landet) som gjorde extra ultraljud (även i 3D) och inte såg några indikationer på ngn trisomi. Kände att det var lugnande nog för mig, gick inte vidare med andra tester och fick sedan en frisk och kry liten pojke.
      Känner med dig och din oro! ❤️

        Skönt att höra att allt gick bra för er! ❤️ Vi ska göra nipt så jag hoppas verkligen på bra resultat där. Vi har kämpat för att bli gravida och att börja om med medicinering osv känns förjävligt…

      Har fått dåliga värden två gånger senaste två åren, avslutat båda graviditeterna.
      Jag vill inte medveten om risken välja att gå in i ett liknande föräldraskap. Vad som kan hända ändå senare är är annan sak men vi har valt att ej föda dessa barn med tanke på riskerna.

        Gjorde ni bara KUB då eller något annat efterföljande prov då också?

          NIPT, inget att beklaga. Det är som det är och bara att försöka igen tills förhoppningsvis man får ett foster utan avvikande värden.

            Men gjorde ni inte fosterbattenprov först?

            Okej, ja jag förstår, det är ju ett väldigt säkert test… håller tummarna för er i framtiden!

      Förstår verkligen din oro, men kom ihåg att det är MYCKET större chans att den lille är helt frisk! ❤️
      Vad visade resultatet? 1 på ….?

        1/89 visade det

    Vill nån ge mig tips på bra böcker? Gillar feminism, genus, samhälle. Vill gärna ha tips på ”klassiska” böcker som man bör ha läst. Någon?

      Yellow wallpaper (feminism), Manligt och omanligt (fackbok från när jag läste genushistoria för länge sen), Sapiens, en kort historik över mänskligheten (Harari), Kring denna kropp (Wollter) ??

      Jordan Peterson: 12 livsregler

      Cirka vad som helst av Moa Martinsson, både feminism och ”måste läsa”.

      Samma gäller Selma Lagerlöf.

      Jag tycker att per Anders fogelströms stockholmsserie är fin också.

      Det finns så otroligt många bra klassiker!

        ❤️ Moa!!!!

      Simone de Beauvoirs ”Det andra könet” och Judith Butlers ”Genustrubbel” är för mig klassiker inom feminismen, så de skulle jag nog rekommendera.

      Är du intresserad av psykiatri och kvinnors historia inom detta (typ ”dårhus” eller dåligt psyke som man kallade det då) skulle jag rekommendera Den sårade divan av Karin Johannisson! Riktigt bra tycker jag. Ett jävla solsken är också väldigt bra, handlar om Ester Blenda Nordström som utmanade normer och var undersökande journalist under tidigt 1900-tal.

      Gun-Britt Sundströms Maken. Feministisk klassiker och fantastisk roman i ett, skulle jag säga. Även För Lydia (en parafras på Den allvarsamma leken) av samma författare är fantastisk.

        Ja, Maken är så bra! Skulle även rekommendera Kamalas bok av Inger Edelfeldt, I love Dick av Chris Kraus (sjukt bra bok), Den blinde mördaren av Margaret Atwood, och Jeanette Wintersons självbiografier.

          +1 på maken!! Och Margaret Atwood, hon har skrivit SÅ många bra böcker!

      Sandbergs trilogi om hemmafrun Maj på 40-, 50- och 60-talet. Första boken heter ”Att föda ett barn”
      Bland det bästa jag läst!

        Älskar böckerna om Maj.

      Penetrering av Unni Drougge.

      Anna Karenina!

      Anna Karenina!

      Virginia Woolfs A Room of One’s Own är ett absolut måste! Fortfarande skrämmande aktuell i sina iakttagelser och analyser om män och kvinnor.

      Ej en klassiker, men läser The power av Naomi Alderman. En riktigt välskriven och spännande bok om kön och makt som är svår att lägga ifrån sig.

      Det kallas kärlek, vill minnas att det är en avhandling i pocketformat. Och bitterfittan av Maria Sveland.

      ”I love dick” Chris kraus. Dick i detta fall är en person som heter så. En klassiker!

    Vart har Viktor den store tagit vägen? 🙁

      Undrar samma, han var kul

      Det undrar jag också. Är det några fler vi saknar?

        *som kommenterade förut

          Jag kom på en nu: Silverräven (var det väl?)

            JA! Jag satt och tänkte på ett djur jättelänge men kom inte på vilket.

              Anja saknar jag! Och The Momster!

                Nämen, vad oväntat att se mitt nick nämnas, nu blev jag lite rörd. ? Jag finns här i kulliserna och kommenterar då och då anonymt. Vet inte riktigt varför jag slutade fylla i namn.

                  Det är självklart att vi saknar dig!

                    Åh vad roligt att du dök upp igen The Momster! Hoppas att du har det bra ☀️

                      Jag har det bra, påsar under ögonen i storlek av svarta soppåsar, ständigt matrester i håret och på kläderna och en ilsken 18 månaders diktator hängandes i byxbenen. Jag har aldrig mått bättre! ??Men att gå in här och läsa kommentarer under de få pauserna jag har är mitt guilty pleasure och håller mig vid liv. ? Hoppas ni har det bra ni med ?

                    The Momster,

                    Önskar jag kunde avlasta dig, så att du kunde sova ut! ?

                    Vad bra att du läser i alla fall och välkommen att skriva när du orkar och hinner sedan.

            Nuförtiden hinner jag oftast bara läsa bloggen på kvällen och då är allt redan diskuterat, men det värmer att du saknat mig. ?

              ?

        +Helena?
        Hjärtat, eller blomman, eller massa olika emojjisar

          Ja henne saknar jag också.

          Kom tillbaka Helenaaaa?

            Nej tack!

              Äsch, sluta va en suris. Hon var harmlös.

                Tjatig snarare, hon har nog äntligen hamnat på FL

              Såna där kommentarer alltså. Håll tyst istället.

                Oh nej

            Hon blev väl gravid, berättade typ samma dag hon plussade och sen fick missfall.

              En gång till?

              Och är inte tillsammans med sin karl längre

                Bloggar hon om det??

                  Nej, plusbloggen avslutades med ett inlägg om att de separerat. Men skulle gärna fortsätta att följa henne.

                    Jag skulle också vilja läsa hennes blogg igen. Jag gick in igår och läste ifatt det sista. Hoppas att hon mår bra nu.

        ”Helena vägen till ett +” i vars frånvaro jag nu anklagas för att stjäla granar helt opåkallat.

          Skulle precis fråga om du var den Helenan. ?

            Min morfar började som en simpel arbetare i skogen och jobbade sig upp till hög position i skogsbolag under sitt liv. Han skulle vända sig i sin grav om han trodde att hans dotterdotter skulle stjäla granar! Never!

              Precis, just pg av att man inte gör sådant. Det fick inte + in i sitt tänkande, för henne var det helt normalt att bara hämta en.

          Ja grantjuvar tar vi svenskar inte lätt på eller glömmer bort ?

          Det var jag som misstog dig för plus Helenan. Det var väl inte så farligt, tycker jag. Hade jag träffat rätt, hade det varit roligt istället. Lite kan du väl ställa upp?

            Du verkar ju inte vara den enda som trott att vi var samma så det var väl fiffigt att jag fick möjlighet att sas rentvå mitt namn.

        Em.e

          M.⛸

            Jag såg nyss att M.⛸ är med i detta Öppet spår, så jag kanske bara hade missat att se hennes signatur förut?

          Ja Em.e! Kom tillbaka!

        Prisonbeauty?

        Jag (jag är ?) saknar alla som ni har nämnt. <3

        Jag kommenterar inte heller längre här på Öppet spår.

        Jag kanske börjar igen om ett tag.

          Oj, min kommentar skulle hamna underst.

            Det ser nästan ut som om jag skulle vara Prisonbeauty, när min kommentar hamnade under frågan om henne. Men vi är inte samma person.

          I still belive in you.

            Anonym 21:16; vem menade du? (Ibland är det svårt att se vem svaret är till)

              Dig såklart 🙂 Pöss / K

                Åh, tack!! Miss you!

                En söndagshälsning till dig, K!

                Jag kommer aldrig att glömma första gången jag läste dina kommentarer och skrattade högt igen och igen, ju mer du skrev. Sedan visade det sig dessutom att du har ett djup som är få förunnat. Ha det fint!

                  *som få har

          Jag saknar dig ?! För min del får du gärna börja igen

            Tack snälla, Elisa! Det värmer! Jag vill så gärna skriva igen egentligen.

              Det är väl bara att börja?^^

                ?

            Elisa,

            du är otroligt snäll som skriver så. Det gjorde mig så glad! Ha en fin söndag!

          Jag tror du just började igen.

            Ja, här under denna tråd i alla fall. ?

        Jag saknar Lin och våra trådar om hur het Jason Momoa är </3 /your sister from another mister Pöss /K

          Saknar dig förstås, K.

      Jag tror att en del av dem fortfarande läser här.

      Jag saknar en Anja som var med i början som var omtänksam.

        Åh Anja ? Hon verkade vara precis som mig haha så kanske därför jag gillar henne så! Kommer ihåg att vi hade samma rump-problem, att våra stora rumpor blivit små. Det tänker jag på ibland och fnissar för mig själv.

        Det har funnits 2 ”Anja”. En av dem var mycket negativ till Catrin Hedlund. Så negativ att det blev obehagligt och nästan som att den ”Anja” uppfyllde rekvisiten som rättshaverist.

        Den Anja jag menar var med för 1,5 år sedan och gav vänliga råd till många och hade enbart positiva åsikter. Jag hoppas att hon förstår att hon var omtyckt. <3

          Ja, jag minns bara en positiv och snäll Anja. Som var från Danmark, om jag minns rätt? Och som kom på idén till Öppet spår!
          Jag har för mig att hon slutade eftersom det blev mycket hårdare stämning i kommentarsfältet ett tag, och att några dessutom gav sig på henne tyvärr ?

            Jag visste inte om detta. Hoppas att hon läser att vi saknar henne. Jag blev stärkt av henne.

      När Viktor den store skrev släppte vi allt för att läsa vad han hade för någon rolig och ofta tänkvärd teori. Nu kommer du tillbaka, sa jaaa. Haha. Snälla?!

        Och ni andra också, tack!

        Jag är här ibland, men har inte riktigt haft humöret för att kommentera. Men det kommer nog snart!

          Vad bra att du är här, Viktor! Ja, skriv gärna när du vill sedan.

          Åh vad kul att du är tillbaka!
          Hoppas att du snart får feeling och vill skriva igen!

      Jag saknar get ❤

        Ja, just det! Get saknar vi också!

      Trots att det bara är här vi hördes av, saknar jag er alla massor!

        *var här

      Åh, det kan jag svara på… eftersom det är jag.

      Jag opererade mitt knä och gick in i en depression efter det när jag inte kunde träna på ett tag. Jag tittar in ibland fortfarande men har inte riktigt varit i form att kommentera med mitt gamla vanliga jag. På bättringsvägen dock, så jag är nog snart tillbaka för att underhålla mig själv igen!

        Tack för ditt svar Viktor, då förstår vi verkligen.

        Fint att höra av dig och även höra av er andra som ”tittade in”. Jag hoppas att vi kan skriva mer här nu i vår och sommar här.

        Ha det fint!

    Har magsjuka, frossa, känner mig typ döende och är ensam hemma med två små barn jag inte vill smitta ? nån bra huskur för att må bättre?

      Kan du inte få avlastning med barnen? A-fil, vatten, vila, sov.

      Fulldos alvedon+ fulldos Voltaren. Tvätta händerna OFTA.

      Vätskeersättning från Semper, ta pyttelite i taget och drick från en sked. När du börjar må lite bättre kan du köra proviva-dryck i någon smak du gillar, i pytteklunkar. Nästa steg är smoothie på fryst frukt och sojamjölk/havremjölk eller liknande, vanlig mjölk kan reta magen. Riktigt kall dricka brukar vara bra. Krya på dig, kräksjuka är ingen lek!

    Har en hel del gravidkläder och bebiskläder som jag skulle vilja skänka. Inga märkeskläder men i fint skick. Var ska jag vända mig för att det ska komma till nytta?

      Vilken secondhand butik som helst tar emot. Annars kvinnojourer. Där jag bor har vi också en snubbe som åker med lastbilar till typ litauen med massa kläder flera gånger om året! Kolla upp nått sånt vettja! 🙂

      lägg ut på blocket ”Ges bort” Så hamnar det säkert hos nån mamma som inte har råd att köpa massa nytt. Eller så kastar du det i en klädercontainer så säljs det billigt på seconhand affärer.

      Myrorna och pmu brukar ha containrar att släppa ner kläder i och så säljs det i butik. Kanske Facebook har någon grupp för köper/byter/säljer på din ort. Annars tradera eller blocket ?

      Min kommun har en container där kläderna man lämnar in delas ut gratis till de som behöver. Kolla med din kommun om de har något liknande.

    Har ni några BOKTIPS ni vill dela med er av? Era bästa hängmatteböcker eller sittaifåtöljennärdetregnarböcker.

    Har nyligen läst Torkans år (svinfin bok! Gillar humorn och tempot), Totalskada (den fick bara 3/5 trots att Helena V-Z är en av mina favoritförfattare. Tycker inte den sticker ut? Är lik hennes andra?) och Håpas du trifs bra i fengelset (första boken jag läser av Alakoski. Speciellt språk.)

      Pestens år (apropå böcker som heter saker med år) av Magnus Västerbro. Handlar om när pesten slog ut Sthlm … intressant. På lite samma tema: ”Drömmar om byn Ding” av Yan Lianke som handlar om när aids kom till Kina. Peppiga böcker ?

      Audrey Niffeneggers ”Time Traveler’s Wife” = en bok jag läst flera gånger. Vet inte om den finns på svenska, men det är inte någon särskilt svår engelska. Mycket varm rekommendation!

      ”This extraordinary, magical novel is the story of Clare and Henry who have known each other since Clare was six and Henry was thirty-six, and were married when Clare was twenty-two and Henry thirty. The Time Traveler’s Wife depicts the effects of time travel on Henry and Clare’s passionate love for each other with grace and humor.”

        George Saunders – Lincoln in the Bardo
        Kristin Hannah – The Nightingale
        Gregory David Roberts – Shantaram
        Khaled Hosseini – A Thousand Splendid Suns

        Detta var mina topp bästa böcker jag läste år 2018. Lägger dock till Lars Kepler – Lazarus också, sträcktläste den. Verkligen en bok som var svår att lägga undan.

      ”Illusionisten” av John Fowles. Bästa romanen jag har läst.

        Tänkte precis tipsa om den! Så bra!

      A little life av Hanya Yanagihara är en personlig favorit. Ganska deprimerande bok, men ändå väldigt fin på något sätt.

      Nora eller Brinn Oslo, brinn! Skitbra och kul! Och väldigt lättläst.

      XYZ är en bra mattebok om man vill hänga lite 🙂

      Eleonor oliphant mår utmärkt

        Och Harens år och kollektivt självmord av Passilina

          Paasilinna

      Donna Tartts böcker!

        Har träffat henne, så charmig. Gillar du ”Den hemliga historien” kommer du att tycka om ”Illusionisten” som nämns ovan.

      Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr är fantastisk!

      Jag ÄLSKAR Fredrik Backmans böcker. Både skrattar och gråter när jag läser dom. Så pass mycket att min sambo blev riktigt orolig ett tag.

        Beställde och fick hem boken ”utan nåd” i fredags. Har bara hunnit börja på den men anslaget är kanon. Fuppen kommer nästan omedelbart i boken. Rekommenderas för den som är intresserad av detta fall. namnges f ö inte utan betecknas som instagramprofilen eller NN. Civiliserat om man nu nämner någon som (hittills) inte blivit åtalad och dömd.

          Oj.” Instaprofilen namnges inte /…/ skulle det såklart stå.

    Hej alla! 🙂 Vem här har erfarenhet av pstav? Jag satt in min för ungefär 2 månader sedan och min sexlust har totalt försvunnit! Jag och min kille har haft sex 2 gånger ända sedan jag satt in den… Jag har verkligen ingen lust alls… Har någon samma erfarenheter? Blev det bättre? Borde jag bara ta ut den hä å testa något annat xd?

      Jag hade testat nåt annat..

      Hade samma erfarenhet, noll sexlust under de 2,5 åren eller hur länge jag nu hade den. Det blev inte bättre så jag tog ut den och körde NC i ett år för att typ rena kroppen hahahha och helvete, efter ca 1-2 mån kom sexlusten tillbaka med råge. ^^ Nu har jag kopparspiral och sexlusten är opåverkad tack å lov =)

        Tack så mycke fö svaret! Har också funderat på kopparspiral men är bara lite rädd att jag kmr å blöda hela tiden 🙁

          Jo jag blöder mycket första riktiga mensdagen och andra men då tar jag två Cyklo-F på morgonen så klarar man sig normalt. Några ggr har jag tagit för natten. Men eller 1-2 dagar av mycket blod än att inte få känna lust och kåthet.

          Kan rekommendera hormonspiralen Kyleena. Det enda preventivmedlet som fungerar för mig ? Jag som är ganska känslig mot hormoner reagerar inte alls på den spiralen. Är supernöjd!

      Det låter som mina erfarenheter av alla olika hormonella preventivmedel som jag provat.

      Sexlusten försvann totalt men kom tillbaka typ så fort jag tog ut den

      BYT! Hade samma problem och väntade ett år. Inget hände. Vi är såklart alla olika men utifrån min upplevelse rekommenderar jag att ta ut den och testa något annat.

      Samma här. Byte kille efter 2 år veckan efter var allt som det ska och ännu bättre ? så det är klart vad (vem) problemet var
      Jag mår utmärkt av spiralen !

    Ingen annan som kollar på snooker-VM?

      Menar du att det finns fler som gillar snooker? Trodde nästan jag var ensam om det, folk brukar dumförklara mig när jag slår på Eurosport och snooker.

      Eller din fråga kanske inte var seriös??

        Jag är mycket seriös. Men vi är ju inte många tyvärr … hörde jag rätt att även Selby är ute?

        Jag och Camcams pappa har kollat hela eftermiddagen. Synd att Cahill åkte ut.

          Det verkar vara ett elefantfall i år. Vad med Robertson? Jag hörde var ”alla pratar om honom” men varför?

      Min pappa… hahaha

        Tänkte just säga samma sak … Men snooker kan vara grymt häftigt att titta på. Gillar det lugna tempot.

      Jag! Fattar inte vad det är med snooker, blir helt fast och kan kolla hur länge som helst även om jag inte kan så mycket ?

        Man brukar ju alltid få en genomgång av Kim av olika spörsmål man kan ha.

          Hahah, men nuuu är du väl inte seriös va? Han sover ju 10 minuter i taget och ploppar sen upp när en typ glömt att det ens fanns en kommentator och säger nåt random

            Jamen när han är vaken säger han ju saker. Kim är cool.

              Nyss skulle han ju få skäll för att han ”prasslade med stanniolet” när han skulle ta sin choklad t. ex. ?

        Nu måste jag ju kolla på det. ?

      David Gilbert, snygg faktiskt??

        Årets talang. Så lustigt att det alltid kommer en sån raket varje VM.

    Hej!
    Gjorde en titthålsoperation i veckan och läkaren kunde konstatera att jag hade endometrios. Detta kan vara anledningen till att jag inte kunnat bli gravid.
    Läkarna gjorde spolning osv, men är det någon här inne som lyckats bli gravid efter spolning? 🙂

      Hej! Jag har både endometrios och pco vilket för mig har inneburit medicinsk hjälp för att blir gravid. Alla läkare jag har talat med säger dock att endometrios inte innebär att du inte kan bli gravid. För mig har de troligtvis varit min kombo som har gjort de svårare. Började med medicin förra året för pco och för att få igång ägglossningen. Dock så blev jag gravid när jag har uppehåll från medicinen men läkaren trodde att medicinen på något sätt hade hjälpt till. Igår var vi på rutinultraljud och fick reda att vi väntar en liten prins i september❤ så det behöver inte vara kört, men kolla upp om du har några fler bakomliggande sjukdomar/faktorer som påverkar, lycka till ❤

      Hej! Jag spolades i samband med utredning inför ivf. Hade då fria passager men blev inte gravid efter spolningen. Gick vidare med ivf och blev ca 1 år senare gravid men det blev utomkvedshavandeskap, då opererades ena äggledaren bort och det upptäcktes att jag har endometrios som förmodligen är orsaken till Mina fertilitetsproblem. En månad efter op blev jag spontant gravid.. ??
      Har du fått en endodiagnos har du möjlighet att påbörja ivf direkt utan att vänta 1 år. Följ endometriosdoktorn på insta, hon lägger upp mycket bra info.

    Jag ska på mitt livs första seriösa Tinder-dejt! Alltså med en kille som verkar vara seriös och typ normal ? Hur gör jag?
    Vi har sagt att vi ska ta en fika tillsammans. Hur länge fikar man? Vad pratar man om? Jag är inte blyg eller tafatt i andra sammanhang, men just när det gäller dejting har jag noll koll. Hur gör jag ett bra intryck? Så många frågor! Snälla ge mig lite tips, eller helst en manual som jag kan följa ?

      Slappna av, fika så länge det är roligt. Prata om det du och han/hon tycker är viktigt i livet, erfarenheter som format dig och så. Och den du fikar med är minst lika nervös … Rätt snart får du veta hur det känns, och kan agera på det.

      Jag själv skulle ta en drink istället med en tinderdejt. Men fika är mysigt om man gillar det. Det ska vara lättsamt så prata om sysselsättning, intressen, mat, vart man bor. En första dejt är mer till fö att se om man klickar över huvud taget. Så ses i 1-2 timmar. Om ni klickar så föreslå att ni ses igen någon gång, kanske en middag?

        Ställ även mycket frågor. Var lättsam och glad och visa intresse! Visa att även du är seriös genom att ställa många frågor. Ha på dig något du känner dig bekväm och fin i! Kommer gå jättebra☺️När jag var singel pch gick på massa dejter brukade jag alltid bara se dejterna som en kul grej, det gör att man slappnar av mer.

      Var dig själv så gott det går och tänk inte så mkt 🙂 men minns känslan från tiden man började dejta från internet – så pirrigt!

    Skrev en kommentar på Paow inlägget men lägger till den här också! Kikade in på hennes instastory och undrar om det var självaste Chrilleboi hon poserade med på en bild? Herregud vad längesen det var man hörde om honom om det nu var han!

      Var tvungen att kolla och ja det är självaste chrilleboi. Fun fact namnet Jockiboi härstammar från chrilleboi

        Insåg att jag senast läste om honom när jag gick i gymnasiet så det är ju nästan 10år sedan. Tänk vad små dom var Dessie och Paow när dom hängde med honom. Minns när dom hade fixat sig inför finest awards och tuperat håret likt ett kråkbo hemma hos honom. Fun times ?

        Det är väl inte fröken Widerstedt som är här? Det är bara ett fåtal som känner till den kopplingen, Chrilleboi – Jockiboi.

          Vi är fler som känner till den kopplingen mellan namen

            Jag ”fiskade”, för jag gissar att Hanna Widerstedt kanske fortfarande läser här. Hon har gjort det tidigare i alla fall.

      Vilken bild? Sjukt nyfiken på vad som hände med honom. Visste aldrig något om honom egentligen men minns att han var ”populär” (såg mest folk som spred hat om honom) back in the days. Mest nyfiken pga kommentarer jag sett om hur hans liv sett ut efter c-kändisskapet..

    Ni som fått förlossningsdepression med ert första barn, hur gick det med er andra förlossning? Var känslan annorlunda? Tror ni att känslan varit annorlunda om ni vetat könet på barnet innan?

    Vi börjar så smått planera inför nästa barn och jag håller på att sluta med antidepressiva, men är orolig att jag ska hamna i samma skit en gång till.

      Värre med andra. Varför skulle vetskapen om könet förhindra en depression??

        Kanske dumt formulerat, menade känslan att under graviditeten veta könet som att man kunde föreställa sig barnet och se en pojke/flicka framför sig… nu när jag skriver det ser jag hur korkat det låter. Greppar halmstrå för att inte hamna i samma situation igen 🙁

      Jag fick förlossningsdepression efter andra barnet. Läkare, BVC och psykmott. hade väldigt noga koll på mig efter att jag fött barn nr tre och fyra. Dock inte tillstymmelse till depression efter dom förlossningarna. Jag tog reda på könen på mina två sista barn, på så sätt kunde jag skapa en närmare relation till barnet redan när hon låg i magen, det hjälpte mig massor inbillar jag mig.
      Jag tror att är man öppen med sin barnmorska och på BVC och berättat om tidigare erfarenheter så blir allt lite lättare. Det finns massa hjälp och stöd att få.

      Lycka till! ?

        Har hört att det finns studier som visar på att det kan vara lättare att knyta an till barnet efter det fötts om man tagit reda på könet under graviditeten. Att det underlättat anknytning. Om det stämmer vet jag inte. Har ingen egen erfarenhet utav att ta reda på könet under en graviditet.

        Tack så mycket! Du formulerade det jag försökte beskriva. Vad skönt att du slapp det. Jag kommer verkligen vara öppen angående det, fick fantastisk hjälp sist.

      Jag fick förlossningsdepression med första barnet och blev gravid när första var kring året. Det var en helt annan upplevelse, helt andra känslor och tankar och jag mådde så bra. Det som dock hände var att jag ist fick skuldkänslor gentemot första och tänkte att kärleken kanske var starkare för andra barnet men nu många år senare så vet jag att så inte var fallet.

      Jag hade gravid- och förlossningdepression med första barnet. Men de förstod jag inte då! Samma sak med andra barnet, men då var de mycket värre under graviditeten. Dock kunde jag knyta an till de andra barnet mycket snabbare och depressionen höll i sig kortare tid (ca 4 månader nånting). Nu tredje gången åt jag antidepressiva under graviditeten och det var såå bra. Jag kunde då verkligen längta efter den lilla och såg fram emot att få träffa henne. Efter förlossningen har jag sakta börjat må bättre. Slutade med antidepp i v. 36 då jag ville kunna amma.

      Har aldrig tagit redan på könet innan och jag tror inte det skulle göra någon skillnad för mig. Jag tror depressionen beror på obalans bland alla dessa hormoner graviditeter ger.

      Men varför slutar så många med sina antidepp under graviditet/amning? Det finns många antidepp som är helt ok att äta, de menar ju att barnet tar mer skada av att mamman mår dåligt.

      Jag vägrade antidepp under graviditeten av olika anledningar, men fick börja äta när dottern va 2 månader. Så nu älskar jag att va mamma och har mycket mer energi att ta hand om henne, istället för konstant ångest och tårar. Och jag helammar!

        Jag slutar med antidepp för jag mår bra nu. Har gått i terapi, mitt barn är 1.5 år, så slutar inte för att vi börjar planera en tvåa, utan för att jag är redo.

        Däremot är jag självklart rädd att hamna i det igen, men skulle utan tvekan strunta i amningen för att kunna äta tabletter om det kom till det. Förra gången bad jag inte om hjälp förrän han var 9 månader för jag inte vågade och jag skämdes. Denna eventuella gången kommer jag söka vård direkt!

    Någon mer som känner sig otroligt ensam? Jag har ett fint jobb, en bra utbildning (spelar egentligen ingen jävla roll), lagom med vänner, tränar regelbundet, har min hund. Är alltså väldigt stimulerad på så sätt, men kan inte undgå det faktum att jag endå känner mig sjukt ensam emellanåt. Trevlig lördag till er alla 🙂

      Vad är det du saknar?❤️Försök komma underfund med det pch därefter försöker du skaffa det.

        Jag känner inte att jag saknar något specifikt, det går lixom inte att ta på. Jag saknar inget, men känner endå på något sätt att jag känner mig ensam :/ ❤

      Tror alla känner sig ensamma ibland. Man själv är ju trots allt den enda man med säkerhet kommet ha hela livet.

      Samma här. Bra utbildning, bra jobb (även om jag känner mig som ett skämt på jobbet, jag är ju inte något geni). Har några vänner och min hund. Sitter ofta ensam och har kännt mig ensammast i världen ofta, väldigt ofta. Försöker förlika mig med tanken att vi alla är ensamma sist o slutligen, samt att jag sitter hellre ensam och känner känslor som andra aldrig tillåter sig att känna.

        Men alltså samma här! Exakt samma! Ibland undrar jag om det är ett medvetet val jag gjort, alltså att vara ”ensam”. Hatar dock känslan ❤

      Jag. Ensamheten är min ständiga följeslagare och har tyvärr gjort att jag inte orkar hålla relationer för att det är så svårt att känna sig ensam även bland folk så nu är jag ganska ensam också. (Jag har familj alltså, nu lät allt väldigt deppigt, men inte så många nära vänner.)

        Alltså wooow du satte ord på mina känslor. Exakt så är det!! Det spelar ingen roll om jag är omringad av människor, jag känner endå den ensmaheten. Det är exakt de jag menar, jag ”är” inte ensam, men den känslan finns där trots att jag är omringad av människor ❤

          Även jag har känt så många gånger. Jag funderar på om inte detta beror på den individualistiska samhället som vi bor i och som får oss att inbilda oss att vi är så himla unika och individuella. Missförstå mig inte..jag tror också att vi är olika individer med olika intressen och förutsättningar men är vi inte i grund ovh botten likadana egentligen? Jag menar..alla människor behöver känna sig sedda av andra, vi alla behöver kärlek och gemenskap. Jag vet inte..jag försöker ”tänka högt” på vad den här känslan av ensamhet kan bero på..

            Du har en poäng. Jag tänker ofta att det skulle vara praktiskt att bli kyrklig och ha en tro för att då känna gemenskap men lyckas inte få till den där gudstron som ändå krävs.

      Jag känner mig också ensam. Har jobb, vänner, saker att göra men känner mig ensam på de sätt att jag ibland känner att jag inte tänker/känner på samma sätt som andra. Att jag inte connectar med folk på samma sätt som förr.

      Kan knappt förklara hur jag känner men när man sitter och lyssnar på folk som pratar om dieter och hur man hittar en kille osv och jag sitter bara och tänker näää. Och då känner jag mig ensam.

      Hej Marie,

      Jag känner igen mig i det du beskriver. Jag har en underbar pojkvän, studerar på min drömutbildning, har en underbar familj och vänner som bryr sig om mig men jag känner mig ofta ensam. Det är dock en självvald ensamhet måste jag erkänna. Jag har ju en möjlighet att höra av mig till vänner för att fråga om de vill ses men ändå gör jag aldrig det. Det slutar alltid med att jag är hemma och följer festen eller restaurangbesöken från instastories och tänker att det är något fel på mig som sitter hemma istället.

      Jag med. Har haft en tuff barndom och har svårt att känna gemenskap med andra då jag totalt bortarbetat eller vad man ska säga, förmågan att ha roligt, min lekfullhet och att kunna slappna av. Jag har vänner, ett väldigt meningsfullt arbete, man och barn men känner konstant en ensamhet och avskildhet inom mig som jag burit på i hela mitt liv.

        Jag känner mig aldrig riktigt avslappnat med vänner, hamnar alltid i läget att ställa massa tråkiga frågor och tar på mig en intervju:ar-roll. Hur var din barndom Anonym 23:41? Skulle du säga att det finns tydligen en koppling mellan din barndom och hur dina vänskapsrelationer ser ut idag? Kram

          Växte upp med en missbrukande och psykiskt sjuk pappa. En oförutsägbar tillvaro som totalt kretsade runt min far och hans mående. Han misshandlade min mamma psykiskt och vid några tillfällen även fysiskt samt ägnade sig åt kriminell verksamhet. Å ena sidan var vi utåt sett en ”normal” familj, han fick allt han gjorde att framstå som normalt även om jag alltid kände att något var fel. Men å andra sidan levde vi i ett helvete. Mina kompisars tonårsproblem föreföll rent ut sagt banala i jämförelse med det jag gick igenom hemma. Första gången jag hade självmordstankar var jag bara 11 år. For väldigt illa som ung vuxen i destruktiva relationer (visste inte hur en bra relation kunde se ut) och har känt det lite som att jag levt/lever i en skuggvärld till det som andra uppfattar är verkligheten. Har alltid känt mig mer nära personer som haft det riktigt tufft och i mitt arbete där jag möter människor i djupt lidande kan jag känna mig mindre ensam. Dock kan jag ju aldrig dela mina egna erfarenheter pga att jag befinner mig i en professionell roll. Jag lever som sagt ett gott liv idag, har accepterat det som varit (till stor del) och har funktionella fina relationer till de som finns i min omgivning. Men det som skapar ensamhetskänslan tror jag är just att jag blev så känslomässigt försummad som liten att det finns ett hål inuti som aldrig kommer läka. Ett hål som ingen ser. Jag är socialt begåvad men har verkligen fått ”träna” på att vara som alla andra men försöker idag att vara mer öppen med min bakgrund om hur jag är och ser på världen. Så ja, för mig finns det nog ett samband. Jag har liksom inte förstått känslomässigt att jag är vuxen nu, att det är över nu och att faktiskt inte är så ensam som jag känner mig.

            Det låter fruktansvärt jobbigt. Jag förstår på dig att du har fina människor runt omkring dig nu och som du känner dig trygg med. Men det låter också som att det finns mycket inom dig som du kanske har ett behov att prata om? Ibland kan det vara otroligt skönt att prata med en psykolog för då får man ett ”utanförperspektiv” och kan vara helt fri i det man säger. Önskar dig allt gott

              Jo absolut, har jobbat väldigt mycket med mig själv på olika sätt bla. gått i egenterapi i samband med min utbildning. Tror inte att jag hade varit förmögen att hitta en så kärleksfull och fin man som jag tillslut gjorde utan det, eller kunnat skapa ett så gott liv i övrigt heller för den delen. Men känslan av ensamhet har trots allt förblivit var den en gång var trots att den såklart också har förändrats i olika utvecklingsskeden i livet, som att bli förälder tillexempel. Ibland är den mer djup och ibland inte lika påtaglig. Men den största lättnaden för mig, har nog varit att förstå varför den finns där (som någon här ovan var inne på…) utifrån det kan man ändå skapa mening och en sammanhängande berättelse. Känslor av ensamhet tror jag finns i många olika former och hos många människor idag vilket jag också ofta ser i mitt arbete, kanske främst en existentiell sådan.

    Ska på bröllop i sommar, någon som kan tipsa om en snygg klänning?! Alla vänner till brudparet klär sig så himla bra, är trött på att vara fulast på fest.

      Vad har du för kroppsform? Det är lätt att tipsa om massa fint men allt kanske inte passar. Finns ju massvis med snyggt som inte måste vara klänning också 🙂

        Sant, skulle lätt kunna köra på kjol eller byxdress så länge det är festligt nog!
        Är smal, små bröst, gillar inte mina axlar. ?

          Men jag trycker det är så snyggt med v-ringat för att framhäva bysten (för att det är lättare att det inte blir ”för mycket” med mindre tuttar)
          På dig låter det som att du skulle va slamming HOT i typ ett tunnare linne med spagettismala axelband, kanske lite spets upptill eller så, och sen ett par vida typ ”kostymbyxor” som känns lite flowy och lätta med linnet instoppat i midjan för att markera midjan. Sen kanske en lättare kofta på axlarna om det blir kyligt eller så. Oj, vet inte ens om du begriper ett jota av min fantasibild jag fick men tror det skulle va så fint!
          Annars kan du garanterat bära upp en hellång skön klänning med omlott topp supersnyggt.

            Ja! Gillar definitivt v-ringat och att framhäva midjan! ? Har du något tips på byxor som ser uppklätt ut nog?

              Dessa byxor var direkt de jag tänkte på när jag såg min fantasibild framför mig https://www.lindex.com/se/dam/nederdelar/byxor/7612685/LYKKE-Svarta-vida-byxor/ MEN dessa svarta var hemskt icke-somriga då. Men det fanns ju andra färger, sen beror det helt på överdelen också. Men tycker inte dessa byxor är farligt dyra heller och med ett par fräsiga skor till som kikar fram under brallorna är du i hamn. JA såklart, något stort snyggt halsband med mycket bling för att festa till det!
              (värst vad engagerad jag blev då :D)

          Tycker du ska köra på en omlottklänning i midi-längd??Googla: omlottklänning midi så kommer du hitta massor. Tex på &other stories, twist and tango, osv.

            finns fina från samsoe samsoe!

      Du är garanterat inte fulast. Och du är garanterat inte den enda som känner så..

      Klä dig i något som du trivs i (och som följer klädkoden), gå dit med någon du gillar och ta ett par glas bubbel så ska du se att du kan få en trevlig kväll!

        Tack! Brukar inte bry mig, vet att folk gillar mig ändå, men kände bara att jag vill se fin ut för en gångs skull. Tycker lite synd om min sambo som alltid får dras med en sliten tjej (pga småbarnsmamma). Han ser alltid snygg ut på fest. ?

      Svårt att ge tips på specifika klänningar när man inte vet din kroppsform eller vad du gillar att framhäva. Men jag ska också på bröllop i sommar och tyckte Asos hade fina klänningar, där har de ju även bra utbud av olika storlekar från petite-curve. =)

        Älskar Asos, har dock helt tappat kontakten med vad som är snyggt och inte bara bekvämt. Slutade med att jag tittade på klänningar i typ mjukistyg. ?

      Är det någon dress code?

        Inte direkt, men folket i den cirkeln brukar vara väldigt uppklädda. Killarna har kostym eller kilt, tjejerna finklänning och fascinator.

      Vet inte vad du har för kroppsform eller så, men några exempel i alla fall:

      https://www.veromoda.com/se/sv/vm/handla-efter-kategori/klaenningar/spetsprydd-3-4-aermad-klaenning-10208215.html?cgid=vm-dresses&dwvar_colorPattern=10208215_Woodrose_660705

      https://www.veromoda.com/se/sv/vm/handla-efter-kategori/klaenningar/spetsprydd-klaenning-10212472.html?cgid=vm-dresses&dwvar_colorPattern=10212472_BlackIris

      https://www.veromoda.com/se/sv/vm/handla-efter-kategori/klaenningar/aermloes-spetsprydd-klaenning-10213866.html?cgid=vm-dresses&dwvar_colorPattern=10213866_LaurelWreath

      https://www.veromoda.com/se/sv/vm/handla-efter-kategori/klaenningar/kortaermad-spetsprydd-klaenning-10211610.html?cgid=vm-dresses&dwvar_colorPattern=10211610_MistyRose

      https://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/festklänningar/nly-eve-1103/frill-neck-midi-dress-302157-0075/

      Sen kan enkelt vara snyggt också

      https://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/festklänningar/nly-trend-917/flirty-pleated-cami-dress-322878-0054/

      https://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/festklänningar/ax-paris-1107/bodycon-dress-710765-0294/

      Med rätt accessoarer och skor, eventuellt en kavaj (iaf till den sista), hade det nog kunnat bli najs.

      Och denna: vet att det inte är en klänning, men jag googlade på snygga jumpsuits häromdagen och fick upp den här, jag var bara tvungen att beställa en i svart, men skulle jag gå på bröllop hade jag nog kunnat tänka mig en i mörkblått
      https://www.bonprix.se/produkt/jumpsuit-med-spets-moerkbla-942776/

        Tack! ?? Jumpsuiten var sjukt snygg, är det inne fortfarande? (Känner mig som världens tant nu, är inte ens 30 än, men efter två ungar tätt kommer jag inte ihåg senaste gången jag köpte efter mode och inte bekvämlighet. ?)

          Ja det tror jag! Tycker man ser det på jättemånga ställen 🙂

          hoppas vi inte ska på samma bröllop för jag har grubblat så mkt på vad jag ska ha på mig när jag ska på bröllop i sommar o klickade in på byxdresslänken. Jag tror banneimig jag ska skicka efter den. hoppas bara jag passar i den.

            Så länge du inte bor i uk är det lugna bananer. ?

      Mitt svar kommer förhoppningsvis nån gång..hamnade i modd…

        Det är för att du skickade för många länkar. Jag tror att det är max 2 länkar, så går det igenom direkt.

          Whatever, det kom ju såatt?‍♀️

            … så att hen kanske undviker att göra samma fel en annan gång. Då slipper vi läsa att folk skriver att de hamnat i modd.
            Det var ett vänligt råd, men jag glömde att jag ska bry mig om idioter, som det kryllar av i kommentarsfälten.

              Var inget otrevligt i det där men fine.

      Kolla på Boohoo! Där kan du även sortera efter occasion och bröllopsgäst. Finns sååå mycket snyggt. Om jag var du skulle jag söka något i omlottmodell och något vackert mönster. Ska söka lite så återkommer jag? Är lite bitter för att ingen i min krets är intresserad av bröllop, så får leva ut min klänningspassion via dig då?

          Jag är inte ts men vad fin stil du måste ha! Det här var ju ursnygga klänningar ?

            Tack Nina, blev jätteglad av din kommentar ?❤️

          Baam! Den gula klänningen från Nelly! ??

      Den här eller någon av de andra klänningarna på Cubus:

      https://cubus.com/sv/p/klanningar/kimmy-klanning/7227676_F345

      Kolla Zalando! De har sjukt snygga kläder i flera olika prisklasser/märken och de visar alla kläder från olika vinklar etc. Bästa sajten för näthandel!

    Anna Book är nu folkbokförd i Märsta. En googling senare…kan detta vara hennes nya hem:

    https://www.ofverholms.se/objekt/?estate-id=OBJ18540_1615766630&estate-type=House

    I sin live var hon dock noga med att påpeka att de flyttat till Sigtuna kommun. Märsta låter förstås inte lika bra…

      Oj, där får snoppviftaren plats att gömma alla stulna jackor innanför grindarna

      Bussen går typ var fjärde timme. Kan bli kul.

        Då kommer ortens gäng få hämta och lämna

      De båda är skrivna på den adressen!

        Frågan är vem som står som ägare på huset, lär ju inte vara boken iaf med sina anmärkningar

      Men det där huset verkar fortfarande vara till salu? De lär ju knappast ha skrivit sig på ett hus som ännu inte är sålt….

        Enligt Booli såldes det i november 2018 för 4,8 miljoner. Men det står också att det såldes i oktober 2017 för 2,8 tror jag det var, så det blev väl en bra vinst för de som sålde det senast.

    Jag, en icke-mamma som har en inre mamma-polis, har en fråga till er som faktiskt är föräldrar. Hur mycket håller ni koll på era (små) barn? Hur mycket VILL ni hålla koll på era barn? Började undra för jag satt och dömde en kvinna på pendeln men tänkte att tiger mamman jag är i mina fantasier är kanske inte realistiskt, jag har ju inga barn själv så jag vet faktiskt ingenting. Mamman i fråga lät hennes barn krypa omkring på pendelgolvet, vilket kändes liiiiivsfarligt då det fanns saker som snus på golvet som lillen lätt hade kunnat stoppa i munnen. Men det kanske inte är liiiiivsviktigt att ens unge inte kryper omkring på golvet? Barn kanske vet bättre än att stoppa främmande saker i munnen. Eller så gör de inte det men mammor har inte sjätte sinnen och kan inte alltid hålla koll på vad diverse barn gör, eller helt enkelt inte har energin att göra det efter en hel dag med slagsmål om att inte krypa omkring på marken.

      Haha alltså.. ja fy vilken hemsk mamma som låter ens barn bli lite smutsig om knäna :’)

        Kan tillägga att mamman kastade en majskaka på golvet som hennes son fick äta men jag dömde henne innan dess och hade mina tankar innan det också… heh……..

      Eller så var det det enda sättet att hålla barnet nöjt så att det inte blev en massa skrik och gråt. För då hade hon blivit dömd för att hon inte kunde få tyst på sitt barn.

      Tycker snarare du låter som en vettig människa som förstår att man inte låter sina barn krypa omkring i skit. Pendeltågsgolv är fan vidriga blä

      Jag skulle inte låta min unge krypa på golvet på pendeln. Man sitter still på buss, pendel, tunnelbanan osv.

      Från en annan icke-mamma. Jag tänker mest att föräldrar får låta sina (skit)ungar göra vad som helst så länge det inte är kriminellt, dödar (sig själva, eller någon annan) och inte stör mig . Jag begriper att det är lättare för andra föräldrar att springa runt och döma andra föräldrar för jag tror att alla är självutnämnda till BÄSTA mamman/pappan som vet bäst och kan mest. Alla andra gör ju bara fel. Såklart.
      Lite som med yrkesproffs, lite bättre på precis allt än alla andra. Typ.

      Men det är lätt att störa sig på pendeln. Men äh, låt ungjäklarna pilla i sig gamla snusprillor då. Det gör väl inget!

        Precis, en unge minsta bidrar positivt i klimatkampen

        Jag tror de flesta föräldrar tvivlar på sig själva ganska ofta och vet vilka fel de gör i sitt föräldraskap. Sen är ju vissa saker viktigare för vissa personer än för andra. Smuts bekommer mig inte, men jag blir jätteprovocerad av föräldrar som är otrevliga mot sina barn. Andra kanske tycker tvärtom.

      När mitt barn var i krypåldern var jag hönsmamma nr 1, höll stenkoll och skulle aldrig låta barnet krypa på äckligt pendeltågsgolv. Sen vet man om sitt barn är en ”stoppa allt i munnen unge” eller inte så hon kanske var lugn att barnet inte kommer stoppa nåt i mun, däremot skulle jag i och med hönsmamma haft stenkoll iaf även fast min son inte var en sån unge ^^
      I övrigt vill jag ha koll också, skitjobbigt att gå hem till folk för jag vill inte att han ska ha sönder nåt eller göra nåt farligt så har stenkoll hela tiden. Kanske låter jobbigt men det är det inte, om jag inte är i rummet så hör jag direkt när nåt är på g.

      Det jag dömer just nu är alla jävla idioter till föräldrar som har barnvagn med liggdelen som på riktigt har ungen klädd i typ björnoverall, filt och en jävla filt över suffletten. Vill dem ha död på ungen eller va fan håller de på med?! Överhettad delux, förra sommaren var jag tvungen att en gång säga till en mamma som hade filt (ej gallerfilt) över vagnen att tänka på att det blir varmt och inte kommer in luft.
      Folk överklär generellt sina stackars barn.

      Jag är inte så hönsig av mig, men jag skulle inte låta mina barn krypa omkring på pendelgolv pga det rör sig, kan finnas spyor, urin, loskor och andra kroppsvätskor. Annars så vet jag att folk har reagerat på att jag låter mina barn testa sig fram, men man har ganska bra koll på sina barns förmågor. Min äldsta har aldrig stoppat något i munnen, varit väldigt stabil i kroppsrörelser sen tidig ålder och lyssnar bra om det börjar bli farligt. Andra barnet är väl lite mer spontan, stoppar allt i munnen och är klumpig så där har man fått ha lite mer översikt. Jag tycker dock att det är fint att du ändå har lite koll, alla föräldrar är tyvärr inte bra.

      Min mamma lät mig suga ur en disktrasa jag doppat i mjölk när jag var bebis. Hade hon tagit den ifrån mig hade det blivit en jävla liv, och jag är idag ändå en väl fungerande människa 🙂

      Det låter inte som bästa stället att krypa omkring på. Undrar vad som finns i alla snusloskor på golvet och hur mycket bajs och annat alla har trampat i innan de klev in på tåget och lämnade avtryck där.

    Någon som har en partner som är/varit i en depression?
    Min kille sedan ca 1 år är det. Vi skulle ha flyttat ihop men allt har liksom blivit pausat nu, han behöver vara ensam mycket pga ångest vilket gör att vi inte ses så ofta.. Det gör mig såklart ledsen, vi brukade ses hela tiden förut.. Han har börjat med Citalopram den här veckan och mår ännu sämre (vilket jag vet är vanligt).. Vet att han kämpar varje dag och jag är stolt över honom.
    Samtidigt som allt det här händer har jag massa oro och ledsamhet för andra familjemedlemmar pga sjukdom..

    Någon som har råd om hur man orkar fortsätta kämpa och va tålmodig och förstående när man själv känner att man håller på att gå sönder utav sorg och saknad? ❤️

      Jag hade en partner som idag är min bästa vän som hamnade i en djup depression. Jag är ingen expert i ämnet men jag tror att man bara måste hålla ut samt finnas där. Det är ju så att man ofta kommer ur depressionen så jag tror bara du ska finnas där, visa dig tillgänglig och vara ett stöd. Det är extreeeemt svårt att sätta sig in om man aldrig själv levt med depression eller ångest. ❤

        Tack för svar ❤️ Ja, jag vill bara göra så att han mår bra men känns som jag inte kan göra något för att hjälpa ? Försöker finnas där så mycket som möjligt utan att vara pressande.. Hoppas det vänder snart ?

          Det är ju tyvärr så att det finna väldigt lite att göra. Efter jag pratat med ”min” när han kommit ut från sin depressuon så frågade jag vad jag kunnat göra annorlunda, och han svarade ”inget älskling”. Han var på den nivån att han var sängliggande, ville inte äta och hade ingen motivation till något. Men det vänder, tro mig det vänder, även om det känns såååå långt bort ❤ bara fråga vad du kan göra för att underlätta och fråga inte varför han är där han är, för när man är där så vet man inte. (Min erfarenhet) ❤

            Det är ju tyvärr så, finns väl inte så mycket man kan göra förutom att vara stöttade, men önskar man kunde göra mer.. Känner mig ibland självisk för att jag blir ledsen när jag borde vara stark och ett stöd för honom.. Men det är väl bara att kämpa på och hoppas att det blir bättre med tiden ❤️

      Det kan hjälpa med att ta lugnande tabletter i början när man ska starta med antidepressiva. De kan de bedrövliga panikångestattacker i början innan det blir bättre.
      Men jag måste säga att det bästa du kan göra är att finnas vid hans sida även om du inte fysiskt kan göra något bättre. Sen får du inte ta något personligt, det är inte hans riktiga jag just nu och tålamod är såå viktigt. Dras inte med och bli deppig du också även om det tynger dig att han inte mår bra. Försök hitta någon att prata av dig med om dina känslor och han kommer säkert hitta tillbaka igen.
      Dra med han ut på promenader och kom ut och rör på er. Även om han inte kan vara ett psykiskt stöd för dig just nu så kan ni fortfarande försöka komma till skott och göra saker tillsammans.

      Jag vet inte om det jag skrivit ens var något vidare bra råd eller stöd men det jag vill få sagt att du måste tänka på dig själv också. Du kan inte backa upp någon som mår dåligt om du inte prioriterar ditt eget mående också.

        Han har Atarax men tycker tyvärr inte dom hjälper något ?
        Du har så rätt i att inte försöka ta något personligt och att försöka inte bli deppig själv.. Det känns tugnt men hoppas det vänder snart och att Citalopramen har bra effekt ? Tack för tänkvärt svar ❤️

          Han kan be att få andra. Theralen tycker jag är bäst. Vill dö varje gång jag höjer eller ändrar mina antidepp. Tänk på att det tar ofta 14 dagar tills de värsta insättningssymptomen går över. Sen ska de flesta mediciner trappas upp flera ggr. Efter sista upptrappningen tar det 6-8 veckor innan de får full effekt. Citolopharm är ett av förstahandsalternativen. Fungerar för många men inte för alla. Jag är inne på min 3e antidepp som tack och lov fungerar riktigt bra (dock ihop med en annan). Finns otaliga antidepp som kan ätas i en massa kombinationer. Det är jätte individuellt vad som fungerar för vem och tar ofta tid att hitta rätt. Så ställ in dig på att det tar tid. Vad jag tänker är viktigt är att vara ett stöd och något pushig när det kommer till vården. Till exempel ska han definitivt ringa och be om andra lugnande. Är man deprimerad känner.man sig ofta ovärdig och ivägen. Tyvärr får man ingen vård idag om man inte kräver den. Lätt att hamna i en situation där man inte får rätt hjälp. Om inte jag varit extremt påstridig hade min man antagligen inte levt idag. Glöm inte att få stöd själv också. Det är tufft när en närstående mår dåligt. Ta hand om dig ❤

      Ska vara helt ärlig nu det är riktigt jävla jobbigt att vara med en person som har depression/ångest, som min man har. En viktig sak jag skulle råda till är att tänka efter rejält innan ni skaffar barn, kan säga att jag haft det riktigt tufft att sköta saker helt själv de gångerna han stänger ner. På riktigt, tänk att han kommer göra så som han gör nu mot dig OCH ert barn (om du nu vill ha barn dvs). TySkulle vi skilja oss så skulle jag helt ärligt undvika killar med en historik av depression/ångest. Kanske låter känslokallt och elakt men att vara den som är i depression och att vara hens partner tycker jag är minst lika jobbigt. Att personen kan stänga in sig i ett sovrum i 18h varje dag i flera dagar och ignorera och vara sur på en som lämnas att ta hand om precis allt gör att jag känner så, jag hade det minst lika jobbigt som min man. Och att inte ta personligt? Personer som är mitt i sina depressioner/ångest är inte trevliga, de säger jävligt elaka saker eller så ger dem silent treatment vilket är en typ av psykisk jävla terror, men jag ska inte ta det personligt, ok. =))))

        Förstår att det måste vara oerhört kämpigt och ensamt. ? Och såklart man tar saker personligt, min kille har dock alltid varit tydlig med att det inte har något med ’oss’ att göra och att han älskar mig och kämpar verkligen för att må bättre så vi kan vara tillsammans som vanligt igen.. Så tänker i nuläget iallafall fokusera på att det kommer bli bättre.. Men förstår absolut din tanke och uppskattar ärligheten. Hoppas du och ditt barn har det bra nu ❤️

      Min kille hamnade i en svår depression när vår son var några månader gammal. Han åt antidepp sen tidigare men plötsligt slutade de funka (eller om han trappade ner, minns ej riktigt) och allt blev kaos. Suicidal, sjukskriven, in och ut på psyket under två års tid, elchocksbehandling o s v. Han fick också rätt kasst stöd av psykiatrin, många olika läkare och så. Till slut träffade han nån som lyssnade och gav honom rätt mediciner och rätt dos, och då vände allt. Detta är ca 5 år sen, han har fortfarande en del sömnstörningar och går hos psykolog och medicinerar såklart, men klarar ändå att leva ett bra liv med jobb och fungerande familjeliv.
      Inga tips egentligen förutom att hålla ut, det kan bli bättre. Men om man inte orkar är det såklart ok att lämna, kanske hade jag gjort det om vi inte haft barn. För det var sjukt tufft.

        Usch vad tufft, och med en liten bebis också ?
        Så ’illa’ är det inte, han fixar plugg och försöker vara ute och ta promenader, så det är skönt. Får försöka vara stöttade och ta en dag i taget.
        Hoppas att du och din familj har det bättre nu ❤️

      Inte varit partnern men varit den deprimerade personen själv. När man väl kommer ur det och det vänder så kommer man ihåg väldigt väl vem som gjorde vad, och vem som fanns där för en och inte. Let’s face it, alla gånger livet går bra och allt rullar på fint och ”enligt plan” så är det många som vill vara ens kompis, de som fortfarande vill vara det när saker är skakiga är en annan kategori av människor. Om ni lyckas ”stick it out” tillsammans så kommer det utveckla er relation mer än om ni inte hade haft det här problemet, för någonstans så blir ju hans problem ditt/ert problem. Rent krasst. Är inte kul att stå och titta på och känna att man inte kan göra något utöver det man gör som ändå inte verkar ”hjälpa”. Men ett tips generellt är väl att ta all den hjälp som ändå finns att få som anhörig? Den hjälpen finns ju där av goda anledningar. Är såklart en utmanande livssituation jämfört med att ha en partner som är på topp psykiskt. Sen så är hans depression inte på något sätt en ursäkt för att du ska ha överseende hela tiden, tror tvärtom att rimliga ramar är bra för alla. Du har ju dina behov också, de är minst lika mycket värda som hans. Tror att det kan vara värt att kolla upp om du har något sådant forum där du bor. Lycka till iaf, det löser sig till det bästa.

      Mitt ex hamnade i djup depression efter att vi varit tillsammans i ungefär två år, han har aldrig haft ett jobb och det var mestadels på grund av mig som han ens klarade av vardagen.

      Han var tre år äldre än mig och vi blev tillsammans när jag gick på gymnasiet (17 år). Då tyckte jag det var ”coolt” med en pojkvän som var 21 och allt som det innebär. Men när jag sedan tog studenten, började jobba insåg jag hur dåligt han mådde och hur det påverkade mig.

      Jag försökte hjälpa han, men han ignorerade mig och tillslut gav jag upp och lämnade han. För jag ville inte känna mig begränsad då jag själv kämpade med mig egna depression efter att min pappa dött, men jag tog tag i mitt liv. Sökte hjälp, flyttade och skaffade jobb. Han står än idag och trampar på samma ställe, 31 år och bor hemma hos sina föräldrar med social fobi.

    Jag har ett problem jag skäms för. Har mörka hårstrån på överläppen. Jag började plocka med pincett men det gjorde att håren blev grövre så nu har jag panik. I övrigt är jag helt ljushårig så fattar inte varfö jag har det här. Tar bort det med rakhyvel. Känner mig så okvinnlig.

      Jag har samma problem.. Jag köpte en hårborttagningskräm från apoteket som heter Andrea som funkar bra ?
      Tycker dock inte det är något okvinnligt med hår, fullt normalt ?‍♀️

        Nja, såg en tjej med kolsvart hår hela ryggen igår. Det var då inte kvinnligt

          Kom igen, är det verkligen en nödvändig kommentar?

            Det hår ju att lasra bort idag, varför behålla det lixom??

              Ja, för laser är ju alltid effektivt och kostar inte alls tusentals kronor! /s

              Varför skulle hen behaga dig. ?

          Hon var enligt dig tjej så hur fan får du det till att det är okvinnligt? Ofräscht resonemang.

      Det gjorde omöjligt att håren blev grövre, du ändrar inte hårsäcken när du plockar. I så fall hade ju alla män som började bli tunnhårig noppat skalpen.
      Håret kan upplevas tjockare då det är kort och stubbigt. Det försvinner dock när det blivit lite längre.
      Om du känner dig väldigt obekväm kan du bleka hårstråna, eller ta bort med hårborttagningskräm anpassat för ansiktet. Du kan även gå till salong och vaxa.

      Vaxremsor för ansiktet. Gör inte ett dugg ont, kan svida till lite men det gör ondare att dra med pincett.

      I de jag köpt får man med någon aloe Vera-grej att ta på området efter man vaxat också, funkar superbra

        Bästa! Går supersnabbt och håller flera veckor!

      Har inga mörka strån men lite hår, jag rakar bort det bara. Snabbt och smärtfritt.

      Jag klipper ner dem med nagelsax. Blir inget hårt stubb och det tar en stund innan de växer ut igen. Klipper ca var tionde dag.
      Har mycket hår på hakan (typ undertill) där använder jag en ansiktsepilator från Braun.

      Ansiktsvax . Smärtsamt som satan men väldigt fint resultat. Och håret blir INTE grövre. Det är en myt. Mer kanske att du vant dig vid att vara hårfri så när håret kommer fram igen ser det mörkare och grövre ut, en illusion.

      Tror det är vanliga än man tror! Jag har lite som jag plockar bort med pincett, tänker att de inte är svårare än att noppa ögonbrynen… börjar däremot få gråa hårstrån vid 25 vilket är värre ???

      Men klart du inte är okvinlig. Det har ju jätte många och är så kvinnor ser ut. Vi går inte runt och är retuscherade liksom. Vax, epilator, kräm, laser och blekning fungera alla bra.

      Jag har alltid haft mörka hårstrån på överläppen som jag rakat bort vilket funkade för mig. När jag fick barn fick jag massor med grova hårstrån på hakan som jag noppade bort varje dag och då bestämde jag mig för att ta bort med laser. Det är visserligen dyrt, men enligt hudterapeuten jag gick till har antalet ställen som erbjuder laser ökat jättemycket så priserna har gått ner de senaste åren. Det krävdes nog 4-5 behandlingar men jag har mycket mindre mörka hårstrån nu.
      Obs jag bryr mig inte om andras hårväxt alls och tycker att det är bullshit att säga att det är okvinnligt, men själv tyckte jag det var ganska jobbigt med så mycket grov hårväxt i ansiktet.

      Snälla testa IPL! Det ändrade allt för mig! Raka eller tråda inte, utan gå till en salong och konsultera för IPL ??????????

    Var lite sent ute på gårdagens Öppet spår så kör samma undring igen. Av ngn anledning kom jag att tänka på serien ”Född 2010” som haft 2 eller 3 (minns inte exakt) säsonger på SVT. Nästa omgång är nästa år om jag räknat rätt. Serien är tänkt att gå vart fjärde år tror jag och följa typ fem barn och deras familjer från att de föds och typ 16 år framåt har jag för mig. Sååå kul! Någon som minns detta och/eller vet nåt om familjerna idag? Man blir ju så nyfiken hur de har det ?

      Ja! Äskade den serien när den gick! Minns många av familjerna, mest Lofsan såklart med Baxter och Sixten. Men också den unga mamman nånstans i Värmland som var typ 16, det lesbiska parter, den ensamstående mamman som fixade bebis via Danmark, familjen i Norrtäljetrakten som bråkade så mycket och separerade, hippiefamiljen i Järna… längtar tills den ska sändas igen!

        Ååh ja det var verkligen så olika familjer! Minns dem alla men de jag funderar mkt kring är de unga paret med två söner som bråkade mkt & det paret som jag tror bodde i norra Sverige nånstans men mamman var från Skåne och de planerade flytta till Skåne och barnen var inte så roade av det. Sen var det en annan familj där mamman började läsa till lärare och de hade några äldre barn och sen de två yngsta tätt. Längtar också efter att se fortsättningen ?

      Jag såg den, tyckte den var intressant.

        Ja spännande projekt att följa dem under så lång tid! Är man lite otålig som jag skulle man dock gärna vilja kunna se allt direkt, haha! ?

    Alltså det här med SAS-strejken. Jag förstår att folk blir upprörda men att säga att piloterna ska tänka på resenärerna och skippa strejken? Alltså om det vore tvärtom, att en själv inte fick den lön som man bör så hade man inte tyckt att det var fel att strejka? Visst, piloter tjänar bra redan men har helt förståelse för att dom vill ha rätt lön och framför allt schema i tid och ett schema som ska vara rätt enligt kollektivavtal.

    Och dom som blir upprörda över att det är 4h kö när dom ringer och inte får hjälp direkt? Det är 170 000 som blir drabbade. Sas kan omöjligen ha så pass många som jobbar på sin kundtjänst, så jag förstår inte att man kan förvänta sig hjälp direkt på sekunden.

      Sist piloterna strejkade var SAS bara timmar från konkurs. Förstår inte, är det bättre att strejka tills företaget går omkull, än att vara nöjd med en jävligt hög lön? Skaffa ett annat jobb, om det inte passar.

        Eller så betalar man sina anställda och är mån om dom?

          Mm. Som sjuksköterskorna på Nya Karolinska. Eller alla andra sjukhus i Sverige. Pengar till konsulter, mellanchefer och landstingsanställda räcker på något konstigt sätt alltid till.

        Piloterna är inte beroende av sas, sas är beroende av piloterna. Betala de anställda om de inte vill konka.

          Det finns andra flygbolag att använda sig av. Bara ett litet tips.

        Hur kul är det att aldrig kunna veta och planera när man kan göra saker med barnen mer än 14 dagar framåt i taget? Förstår dom helt

        Det handlar inte bara om lön utan om att de har hemska scheman. Tycker det är bra att de strejkar!

        Tänker mer, hur kan ledningen riskera en konkurs istället för att gå med på piloternas rimliga krav kring arbetsmiljö och lön? Jävligt höga löner har de inte heller. Läste att SAS förlorar mellan 60-80 miljoner kr per dag, tänker att höjda löner och bättre arbetsförhållanden knappast borde uppgå till den summan per dag.

      Exakt! detta är ju ”priset” vi får betala för den svenska modellen när det kommer till arbetsrätt.

    Här är en länk till en bild som beskriver många här på bloggen … Ja, jag känner mig skyldig till det beteendet, ibland, jajamänsan.

    https://xkcd.com/386/

      ???

      Haha så jäkla bra!!

      Haha det där är SÅ TrH ???

    Fanny Arsinoe. Hur kan en människa vara ett sådant geni och så satans skarp i sina analyser. Gå in på fannyarsinoe på Instagram och läs läs läs alla hennes inlägg. Jag är inte Fanny, vill bara tipsa alla om henne för hur hon tänker och uttrycker sig är mitt i fucking prick

      Prick, ha, ha!

      Men va KUL! Hade helt glömt bort Fanny men när jag var typ 13 och hade en pro-ana blogg så läste hon min blogg/kommenterade och stöttade mig igenom min sjukdom. Det var väl typ 14 år sen eller nåt.

    Min kille vill ha analsex. Jag känner mest vafan, rumpan är till för en sak och det är inte sex.. nån som faktiskt gillar det??

      Föreslå honom att du skaffar en strap-on dildo och mörsar på i hans arsle om han nu tycker att det är så roligt. För det är det inte.

        Ja, Ja, jaaa. Varför kan folk inte vara som du, många problem hade nog kunnat undvikas i parrelationer då. En del kvinnor är alldeles för medgörliga mot sina partners.

          Som när mannen vill köra en trekant. Då kan man svara: ”Ja, härlig idé! Jag tar hem Nisse från jobbet i morgon, så kan vi köra allt vi orkar.” Då brukar det bli tyst om trekanter.

            ?

            Va? Jag och min sambo (man) är medlem på bodycontact med en parprofil. Om du bara visste hur många män som kontaktar oss och frågar om vi vill ha trekant med dom. Och de allra allra flesta av dessa män ser sig själva som hetero och lever i förhållanden med kvinnor men vågar inte berätta om sin fantasi för deras kvinnor.

            Fy fan vad är det för män?

      Säg då att du vill funka på han i röven först med en dildo så ska du se att han blir tyst!

        Hahaha säger den repliken med dildon också, funkar! Fingrade han i analen en gång och även om han gilla det sa han att det kändes ”konstigt” efteråt så då sa jag mmh tänk då hur det känns för mig att ha en hel jävla penis där inne. Brukar också säga typ något så äckligt som att “it’s my waste canal” lol. Kunde halvgilla det innan men inte nu så har sagt till han att vill han ha analsex får han hitta någon annan som gillar det och ha det med henne istället!

        Såg den där förjävla scenen i 13 Reasons Why och efter det kan jag inte tänka på analpenetration utan att må sjukt illa. Önskar så jävla mycket att jag aldrig sett den scenen. Kan ha en bra dag och sen tänka på den scenen och bli så himla illa till mods och ledsen att vissa personer får utstå precis vad som hände i serien i verkliga livet.

      Vad är det med män och deras sjuka ideer om att analsex är nice? För vem? Vill han ha bajs på snoppen? Så hjärntvättade och störda av porr. Börjar undra om snubbar som vill köra i tvåan i hemlighet kanske är lite gay. Fråga om han själv vill ha en löspenis i röven kanske och hur härligt det vore?
      Kan någon förklara varför män är så rövfixerade?!
      Många frågor men måste liksom få veta…!

        Är män som lever med män som gillar analt hjärntvättade och störda enligt dig? Kvinnor som gillar analt också? Inte lite fördomsfull du.

      Många tjejer faktiskt

      Vi har analsex ibland. Tycker det är rätt najs. Gör absolut ingenting som du inte är bekväm med!

      Jag är tjej och älskar analsex och andra anallekar. Man måste inte gilla allt men man måste inte heller anta att analsex är för porrskadade eller säga att vissa saker är sjuka eller äckliga 🙂

      Prova att pilla lite däromkring med fingret och om du gillar det så visst, men om inte, säg bara nej. Man måste inte ställa upp på att den andra vill!

      Det ÄR skönt!

      Jag känner som du, kan inte förstå hur man kan vilja det men alla är ju olika och för de som vill så varsågod. Jag hoppas dock verkligen att din kille respektera ditt nej för annars han inte mycket att ha. Jag vet att min man skulle vilja på att testa, och att han ibland tittar på porr där det förekommer, men samtidigt vet han min inställning och skulle aldrig ens fråga.

        Hur många killar tror ni gillar att få ett finger in i rumpan under sex? Jag vet att någon jag varit med gillar det, och andra sagt stopp när jag närmat mig med fingrarna (under oralsex). Jag har en ny partner och vill ge honom max njutning men vill heller inte fråga typ ”gillar du ett finger i rumpan?”

          Jag är lite äldre 42 år och såå många av de i min ålder älskar det, antagligen blivit i den åldern att de törs be om att bli pulkade i anus samtidigt som avsugna.

          Jättemånga killar gillar det. Finns en hel del leksaker för mäns anal också just på grund av det. ”Problemet” är att få män vill prova då de utgår från att de inte kommer att gilla det eller har en bild av att det skulle vara bögigt/omanligt.

          Stort obs på att jag säger ”problem” inom citationstecken då jag inte anser att det är ett faktiskt problem med att folk säger nej till sex de inte vill ha även om man aldrig har provat det och obs igen på att jag själv inte anser att män som njuter av anal stimulans är bögar.

          Blev moddad men jo, det finns många män som gillar det. Tror mer det handlar om deras föreställning av manlighet och vilken typ av sex en man ska njuta av. Spana in utbudet av sexleksaker för män, en majoritet är för anal stimulans av en anledning ?

          Det är inte alls ovanligt att män gillar det?‍♀️

            Det är väl därför de utan problem kan sitta och bajsa en halvtimme eller så. Kom ihåg till mig själv: skaffa en till toalett.

    Gilla om du också tror att det är Bella själv som kommenterar under signaturen Luzern på Flashbacks tråd om Blondinbella! Språkmässigt ser det ut att stämma, för det verkar vara en som inte gått ut gymnasiet som skriver.

      I sådana fall kommenterar hon även holländsk fotboll… Fast det kanske bara är en rökridå?

      https://www.flashback.org/p67242716

      Hur skriver någon som inte gått ut gymnasiet, undrar jag?

        Tämligen taffligt.

          Nja, man kan nog inte avgöra huruvida någon avslutat gymnasieutbildning eller inte baserat på hur hen skriver. Det är nog snarare en fördom.

            Obs att jag verkligen inte är ett fan av Bella, snarare motsatsen

    Läste i gårdagens öppet spår att många anser att assyrier/syrianer är otrevliga. Ni som tyckte detta, får jag fråga varför?

      Gapiga, ger ständigt intryck av att vara förmer, ser ner på alla svennar, ”fixar” allt som går med gratistjänster och pengar. Typ. Och att alla bara verkar ha kusiner i släkten, det finns inga bröder, systrar eller andra släktingar. Så, nu är jag färdig för i dag.

      Högljudda som fan, ska höras över alla andra. Helt klart brist på folkvett hos dom. Kvinnorna alltså, männen står jag neutral inför.
      Lägre IQ har de i och från Syrien med mot svenskar. Borde ju inte gå i arv till deras barn de fött i Sverige men det gör det. Vilken ljudvolym med skrik och tjut de bör ha hemma då med tanke på hur de låter ute bland andra.

        Men jisses. Det är en kulturskillnad, det har inget med IQ att göra.

          Där jag bor har många som inte kommer från en ”skidåkande nation” problem med att förpassa sina hushållssopor till sopnedkastet, eller trasiga sängar, kläder, husgeråd, förbrukade köksmaskiner et cetera till grovsoprummet. Eller greppa att man måste boka tid i tvättstugan. Eller att man måste betala för att få åka buss eller tunnelbana. Mm, det är säkert en kulturskillnad.

            Känner igen det där med sopor ??‍♀️ Jag flyttade för två år sen in i ett nyproducerat hyreshus (ett område med flera likadana hus). Väldigt hög hyra men fräscht och fint. Problemet var och är att hyran är så hög att inga ”vanliga” människor har lust att flytta dit så istället gick kommunen in och hyrde större delar av området till nyanlända. Jippie. Sen dess har rutor krossats, träd på innergården är numera bara pinnar som sticker upp ur marken för ungar har brutit av alla grenar, klinkerplattor i huset har krossats, ungar har kletat snor över en hel vägg, det står sängar/soffor i trapphusen, ungar hänger i trapphusen och noll respekt visas mot bokningar i tvättstugan. Så trött på det. Flyttar snart precis som många av mina andra grannar. Finns nu sjukt mycket lediga lägenheter som inte går att få uthyrda pga det här. Nån som är sugen?

          Eller hur ??‍♀️, lågt IQ gör att de begriper färre saker som komplicerade aktiviteter som att bära soporna till ett soprum.

            Och då hade alla rassar samling! Men glöm inte, medan ni surrar på nätet så lever vi blattar på era skattepengar Hahahhahaha

      Oj, min man är assyr, jag är svensk. Visst kan dom prata högt och skratta och så, men inte så att det stör, snarare kul att man inte sitter i en ring och pratar matlådor och vädret liksom. Låter aldrig vår son gapa och skrika heller.

      Han har kusiner men också två systrar, en mamma och en pappa (som är avliden) mostrar, fastrar och farbröder.

      Bokar tid för tvättstugan och slänger sopor i i soprummet. Men han är också från en bra familj Baghdad, han säger själv att det är skillnad på var personer kommer ifrån (mindre stad/landet är kanske inte lika belevade?).

      Däremot möter han en del rasism i bland annat jobbet, där man gärna önskar att en etnisk svensk ska göra jobbet även fast han är bättre kvalificerad än alla svenskar på sin arbetsplats. Säger väl ganska mycket om vissa svenskar.

      Sen är han inte perfekt, som vilken annan svensk, europé, asiat, assyr, afrikan som helst. Skandinaver är ingen överlägsen ras och alla andra är sämre pga av kulturellt arv. Bara olika sätt att göra saker på – inget är rätt eller fel.
      Slut på rant 🙂 bara så trött på att min assyriska man får ta så mycket skit utan anledning jämnt!

        Ja, det är sorgligt. De som INTE kan bete sig bra, gör att deras dåliga uppförande spiller över till folk som är noga med sitt uppträdande, som du och din man. Jag lever också i detta, men man måste stolt kämpa vidare. Aldrig, aldrig sjunka till de låga nivåer som de har, som gör det du beskriver. Vi måste visa, att det finns ordentligt folk bland nysvenskar också.

        Jag tycker, jag har en bild av att en del skäms över vilka som kommer hit från deras egna f.d. hemländer. Alltså att de ordentliga som kommit hit, tycker att det sedan kommit andra från deras hemländer, som de helst hade sluppit få hit.

        Svårt att skriva om, utan att bli misstänkt för att vara rasist eller främlingsfientlig.

          Vadå ”de som inte kan bete sig bra” .. gäller detta svenskar också eller bara utlänningar?

            Ditt nick översatt till tyska blir: Ja, du bist rassistisch.
            Nicket är väl en känga till mig eller snarare en förolämpning.
            Min retur blir: Arschloch.

      Alltså de har en förjävla attityd. Nedvärderande, otrevliga. Avundsjuka som fan i alla fall mot unga tjejer. Jag vet inte om det är avundsjuka eller vad det är för jag kan få såna otrevliga blickar och kommentarer (jobbar i butik) och är alltid dötrevlig ändå bara så de känner sig dumma. Männen däremot är jätte trevliga. Men som jag skrev igår blir de ännu otrevligare om deras män är trevliga mot en,

        Kan du inte vara extra flörtig mot deras män, för att retas?

          Aldrig. Flörtar aldrig med folk. Speciellt inte upptagna män.

    Vad tycker ni om svensk förortsmusik? Har ni några artister från den genren ni gillar lite extra?

      Nej verkligen inte. Ser farmen vip och den där konstiga förortskillen där i programmet. Ser och låter ju helkorkad.

        Alltså…du erkänner öppet att du kollar på Farmen men klagar på ”ortenmusik”?

          JA!!

      Plågsamma ljudförsök.

      Vad är förortsmusik?

        Samma sak som skitmusik som man byter kanal när det kommer på radion. Kan även höras i bilar som passerar fyllt med ortenkids i på jakt efter någon att skjuta eller något att tända på.

          Så jävla roligt skrivit. Jag skäms över att ha skrattat p g a att jag ska vara politiskt korrekt som socialist. Men, men det kanske inte sitter så djupt längre.

          Wow… fördomar much?

            Nä mer stockholm/Malmövardag nu för tiden.

            Fördomar?? Har du inte läst en tidning senaste året? Inte är det Bosse och Peter som åker runt i bil och skjuter på Linus och Olle det är jag helt säker på. Men lev du ditt liv genom att posta handhjärtan om det får dig att digga dunket från en tio år gammal BMW med nervevade rutor när den passerar.

              Ajabaja, inte hacka på BMW-ägare. Det finns även vi etnisk svenskar som har bilar från Bayerische Motoren Werke. Jag vet dock att bilarna kallas för Pizzaracer.

              Gällande bilstereon: Går att få bra tryck i högtalarna och jag spelar oftast bara högt på landsvägen.

                Tillägg till att spela högt: Oftast är det på SONENS begäran, som det ska spelas öronbedövande. Diskotek BMW kallar han det för.

            Vardag litet varstans.

    Gillar ni ortenmusik? Har ni isåfall någon/några ur den genren ni tycker lite extra Om?

      Nej nej nej, de enda som kan gilla detta bär Adidasbyxor!!

        Haha jag gillar det (i smyg). Är 30, lärare och känner inte alls att jag kan stå för den delen av min musiksmak ??

      Vet inte vem som är sämst – Jaffar Byn eller Silvana Imam.

      Nää, fyy faan. Nu fick jag lust att riva av en violinkonsert, men det får vänta tills imorgon.

        Jag kompenserar med Lasse Stefans här för att tvätta öronen

          Efter en violinkonsert eller efter att lyssnat på skitrapp från ”orten”?

            Efter att ha funderat på skitrap

              Ey rassarna har samling längre upp i tråden men ni verkar ha missat det. Yalla bye

                Hur går det med SFI-klassen?

                  Det går nog inte så bra. Hen sitter ju här och läser/skriver. Hade varit bättre om vederbörande gjort sin svenskläxa istället.

                    Hej Lars/Bertil/Olle/insert valfritt svennenamn. Antar att era privilegierade arslen aldrig kommer att uppleva hur det är att integreras i ett annat land. Tacka Gudarna för det vetja för så korkade som ni är hade ni aldrig lyckats!
                    Juste! Fuck you också! Ska njuta lite extra denna månaden av bidraget som jag får av soc. Ska tänka på alla rasister som betalar den för mig. Ha det riktigt trevligt nu boys!

                      Apropå ”f*ck you”. Så här säger vi i Tyskland:
                      ”Fick dich, fick deine Schwester, fick deine Mutter, deinen Vater und alle deine Verwandten.”

                      Någon har gillat min tyska, ovan 23:29. Är det du Hanna Widerstedt, för det är du som lärt mig den frasen. Du sa´ också så till Sebastian en gång.

                      Och när man kommer tillbaka en halvtimme senare, så är den enda ”Gilla” borta. Fan vad du är rolig, som gör så, hahaha.

    Två kollegor ska ut och festa. Jag behöver fixa mig, känna mig snygg. Men här kommer det töntigaste någonsin – är livrädd att träffa mitt ex ute. Dels orolig att se honom ÖHT. Men framförallt ifall han är med nån ny. Och dels ifall han är på och vill dra hem ihop. För då kommer jag vara svag. Jävligt komplicerat ex, efter det tog slut sågs vi i ett år, sen sa han att vi inte kan ses pga att jag har känslor för honom. Klargjorde att det finns noll kärlekskänslor inblandade. Då blev han butthurt och slängde ur sig att han träffar nån. Okej, kul för hnm. Men jag vill inte se dom. Ah så jäkla rörigt.

    Till saken –

    Vad hade ni gjort? ?

      Alltså SKA JAG UT ELLER INTE? Det är min stora fråga i livet just nu ?

        Du ska gå ut!! Skit i killen.

          Okej ja ? Ser ju hur jäkla löjligt det låter. Men så bor vi i en liten stad och ja..

          Mest rädd att jag är svag och vill ha närhet så jag hänger på ifall han är på. Ahhhhhhh haha får huvudvärk av mig sjölv ?

        Du ska gå ut. Om du träffar honom ska du krossa hans ego med ditt ointresse! (Som fö är det bästa sättet att hala in den typen av killar på. Men när han kryper till dig mosar du honom med ditt avvisande). Ha en fantastisk kväll!

          Hahah alltså det sjuka är att han en lördag bara ”kom hit jag vill mysa”, jag kunde inte. Så helgen efter tänkte jag att men nu kan jag, jag vill mysa lite. Nä då tyckte han att vi inte skulle pga att JAG har kärlekskänslor. Alltså snälla, vad tror han om sig själv ? Så som han betett sig vill jag bara passa på o mysa liksom.

          Grejen är att jag känner mig inte fin. Världens utväxt, känner mig sååå svullen o stor. Jag trivs inte i denna kroppen (jobbar på det med träning o kost osv) (är inte stor men AHHH du fattar) just nu. Vilket gör att ser jag hnm med nån ny så kommer jag trycka ner mig själv ännu mer.

          Tror jag håller mig hemma denna gången iaf haha.. Men ja, du har helt rätt!!

            Du. Är. Fantastisk. Har ingen aning om hur du ser ut och hur du är. Men uppenbarligen har det varit ?? I hans ögon. Då smäller du bara på med lite jäkla självförtroende och tillit till ditt egenvärde. KÄNN hur fantastisk du är. Gosa runt i hur underbar du är och hur han har sumpat sin chans med dig. För varför skulle otroliga du vilja beblanda dig med någon som är en så illojal och osäker liten drama Queen som han? Nä, du vill ha en ”riktig” man. Dvs någon som är trygg i sig själv och står stadigt på benen. Inte någon som rullar sig i ert drama som inte ens finns men han vill skapa.

            Du är en sassy, confident woman. Och han är en liten och förvirrad pojke.

            Nästa gång han hör av sig säger du att ni inte riktigt är på samma plats i livet och att du letar efter någon som är mogen och vet vad han vill. Som är rak och inte pysslar med drama. Dvs allt som inte han är.

      Gå ut Emmie!!! Känn dig snygg och fab som fan, ha kul med dina kollegor, låt inte den där snubben stoppa dig!

        Skrev precis till ovan: Hahah alltså det sjuka är att han en lördag bara ”kom hit jag vill mysa”, jag kunde inte. Så helgen efter tänkte jag att men nu kan jag, jag vill mysa lite. Nä då tyckte han att vi inte skulle pga att JAG har kärlekskänslor. Alltså snälla, vad tror han om sig själv ? Så som han betett sig vill jag bara passa på o mysa liksom.

        Grejen är att jag känner mig inte fin. Världens utväxt, känner mig sååå svullen o stor. Jag trivs inte i denna kroppen (jobbar på det med träning o kost osv) (är inte stor men AHHH du fattar) just nu. Vilket gör att ser jag hnm med nån ny så kommer jag trycka ner mig själv ännu mer.

        Tror jag håller mig hemma denna gången iaf haha..

        Men alltså!! Nä tror jag blir hemma. Messar med mitt Tinderragg istället haha! Jävla rövkarlar..

        Saken är den att han hörde av sig första gången efter vi gjort slut. Och han menade på att vi inte kunde ses pga mina (??) känslor för honom. Vi kan inte ligga, pga mina känslor (?????) för hnm. ÄR DET INTE MÄRKLIGT?

          Men han verkar ju rubbad, spelar på dina känslor och går efter vad han känner för stunden!
          Känner som du, insåg nyligen att jag har 3 par byxor av typ 15 som passar, har gått upp i vikt pga diverse anledningar. Hade jag sett en föredetta med en ny hade jag känt likadant, så jag förstår dig helt klart. Om du tror du mår sämre av att dra ut, stanna hemma, gör vad som får dig att må bra. Karlar är ofta skit så förstår att du känner dig nere!! Men som sagt, den här snubben verkar köra på vad han känner för stunden, inte någon du borde ödsla tid eller känslor på! Kasta honom, gå vidare med ditt Tinderragg eller vem som helst så länge det inte är denna snubbe!

            Han ÄR rubbad haha! Jag har inga kärlekskänslor what so ever. Jag föreslog att vi skulle va kk’s men det passade inte, för enligt honom hoppas jag på mer. I don’t. Men lite mys hade varit nice. Meeeen känner mig inte fin.

            Jag väger samma som när han o jag sågs sist. Men skulle jag se hnm med nån ny, snygg, smal eller vältränad tjej och jag känner mig ful och svullen – usch nä. Jag skrev precis till min kollega att jag håller mig hemma haha..

            Annars har jag gått vidare. Jag har dejtat några olika nu osv. Egentligen bryr jag mig inte om han är med nån. Meeeen jag skulle trycka ner mig så hårt om det va nån snygg smal tjej. Ah jaaaa jävla pisseri haha.

            SKA PÅ DEJT IMORGON! Woop. Haha

              Men herre, han tror för högt om sig själv! Låter som nån som tror att alla faller för honom för minsta lilla, typ ”jag är en gåva sänd från gud för alla kvinnor i världen”, BRA FÖR DIG att du ska på dejt imorgon!! Håller tummarna!
              Vet ju inte vem du är eller hur du ser ut, men är säker på att du e snygg som fan, own it!! Alla känner sig fula ibland, men hur klyschigt det än låter så är det insidan som räknas. Och om din dejt tackar nej till det är han ändå skit haha, it ain’t your loss!

              Ta på dig något som visar varenda jäkla kurva! Detta är du. Du kommer förmodligen gå upp o ner i vikt genom livet. Se till att hitta någon som kan tycka att du är hot as fuck, svullen eller ej!

              Min man var ihop med en elitidrottare innan mig. Hon hade abs for days. Jag hade lår och rumpa for days. Turns out att han gillade det med! So much he married it!

    Ge mig era bästa SERIETIPS på Netflix tack!!!
    Gillar serier som har en kombination av chicklit/fashion (fast EJ töntigt/komedi-aktigt) och thriller/mysterium/psykologi. Typ som dirty John!
    Hit me up ???

      You eller Gypsy, båda på Netflix!

      The OA.

      The Fall, om du gillar psykologisk thriller.

    För alla som behöver lite uppmuntring en lördagskväll:

    Leta upp fåglars parningsdanser på youtube.

    För den som inte orkar googla har jag en länk med tio danser som ni kan njuta av: https://www.mnn.com/earth-matters/animals/stories/10-bizarre-beautiful-bird-courtship-dances

    Hoppas att det gjorde er lördagskväll ännu bättre 🙂

      Fågelporr?

        Som gjort för hemmakatten!

        Inser att detta inlägget blev lite konstigt ?

        Jag tycker de är roliga eftersom att jag frågar mig själv:
        1. Hur har fåglarna lärt in koreografin?
        2. Hur kom de på att de ska dansa/visa vackra stenar/moonwalka?
        3. Hur lång tid tar det för dem att lära sig dansen?
        4. I de fall som det är flera fåglar som dansar i en koreografi: Vet alla automatiskt vad de ska göra eller ”diskuterar” de?

        Jag är helt fascinerad. Vissa fåglar har helt otroliga danser.

      Tänker ofta på hur det hade sett ut om andra arter gjorde likadant, typ människor. Hade varit rätt kul om människan som är intresserad av en började dansa och sjunga

        Alla fåglar som sjunger så vackert på våren? Det enda de sjunger är ”Knulla? Knulla? Knulla?” på repeat.

          De sjunger också ”dra åt helvete, dra åt helvete.! Det här är mitt revir! Dra åt helvete, dra åt helvete!

        Kommer inte ihåg vilken fågel det är, men det finns en fågel som bygger en hel scen av pinnar. Han har en lärling till hjälp och denna ska då gå en utbildning i hur damerna ska förföras. När scenen är klar letar han upp en vacker sten. När en hona kommer dit så börjar han och hans lärling dansa på scenen i en noga inlärd koreografi.

        Verkar honan gilla det hon ser så avslutas dansen med att hanen ger den vackra stenen till henne. Lärlingen får stå och se på medan den äldre hanen lägrar honan.

        Tänk om människor gjorde så.

          Hahaha? tack för ett gott skratt!

      På Netflix går just nu Our Planet och i ett avsnitt visar de upp en del roliga fågelparningar. Bla en fågel som har fyra polare med sig och först övar de på sin koreografi så att allt är perfekt. Sen så dansar de koreograferat för en hona, hoppandes
      över varandra i synkroniserade dans. Det ser väldigt kul ut.

        Det var det avsnittet som fick mig att skriva det här inlägget ?

    Hej! Ska försöka hålla detta kort. Vill bara skriva av mig och se om andra har liknande upplevelser…

    Jag är sambo sen 3 år tillbaka med min allra bästa vän och troligtvis livskamrat. Vi är i 30-årsåldern (inga barn). Vi är kära men såklart hamnat i ”vardagslunket”. Jag har en kollega på jobbet som jag inte tänkt så mkt på tidigare. Men på senaste tiden har vi börjat hänga mer, luncha, gå på promenader, AW, osv. Han är gift men pratar inte så mkt om sin fru (jag pratar mer om min sambo).

    Grejen är den att vi har klickat så jäkla hårt, vi har kemi, och nånting känns i magen. Det kommer aldrig bli något men tror jag har en liten crush. Och det är möjligt att han också har det, men ingen av oss kommer agera på det. Samtidigt som jag vill att känslan ska gå över, för att jag älskar min fina sambo, så gnager det i mig, hela tiden. Hatar det! Varför händer sånt här. Är det normalt att bli kär i andra när man ändå har ett så pass bra förhållande?! Jag kan typ längta efter måndagar nuförtiden…. vilket jag aldrig gjorde innan. Skäms så himla mkt för detta.

      Ja det är normalt och se det som en förälskelse bara. Det betyder inte att du ska agera på känslorna.

      Under ett långt förhållande skulle jag säga att det är helt normalt att då och då bli lite förälskad i, och attraherad av, någon annan. Man är inte mer än människa och även om man älskar sin partner över allt annat kan man självklart klicka med andra. Så länge man låter det stanna där och inte agerar på det tycker jag inte det är någon fara. Jag har varit ihop med min man i elva år och några gånger har det hänt att jag fått en liten crush på någon annan, sådär så man blivit lite pirrig men jag älskar min man över allt annat och vill dela livet med honom så jag skulle aldrig göra något med någon annan. Han har garanterat känt samma sak för någon annan, annars vore han omänsklig, men så länge jag inte vet något om det mår jag inte dåligt över det. Jag tycker att lite flirtar med andra får mig att uppskatta min man mer, det gör ju att jag ”väljer honom” om och om igen vilket gör vår kärlek starkare. Jag tycker inte alls du ska skämmas, låt det var något för din fantasi och njut av det. Var inte så hård mot dig själv och gå inte på illusionen att bara för att man är i ett förhållande så slutar man se alla andra, det funkar inte så för de allra flesta.

        Tack! Jag behövde höra att jag inte är ensam!!. Hade man gått hela vägen och typ hånglat eller i värsta fall haft sex med sin crush, hade det antagligen inte varit lika bra som i ens fantasier (tänker jag)… och så har man sabbat förhållandet med någon man verkligen älskar. Får acceptera att detta kommer hända ibland och hålla det inom ramar för vänskap/oskyldig flirt…även om det skaver just nu. Jag tror inte jag är kär, tror bara jag uppskattar uppmärksamheten jag får av min kollega.

      Men sluta umgås med honom om du känner så! Först och främst är det inte ok och riktigt ruttet gjort. För det andra dont feed the monster. Kommer bara bli värre av att hänga med honom. Sätt dig inte i sådana situationer om du är u ett förhållande. Punkt.

        Att bara sluta umgås blir ju knasigt. Vi är typ vänner nu. Jag tänker att crushen kanske går över så småningom… har hänt att jag blivit lite crushig på killkompisar tidigare, och senare tänkt ”haha vad tänkte jag ens där”. Aldrig gått över gränsen och förblivit vänner ??‍♀️

    vad har ni gjort i dag? jag har varit hos mamma. pappa dog förra veckan…

      ❤❤❤

      ❤️

    Någon mer än jag som misstänker att Alexander Pärleros är gay? Dels nagellacket men också att han känns feminin och han klädde ut sig till transa(?!) när han friade till Ida. Inget fel i det såklart om det nu skulle vara så.

      Har alltid tyckt att han och Ida har dålig kemi…

        Dålig kemi vet jag inte, men det är definitivt det par som sänder ut minst ”parvibbar” av alla.
        Alltid undrat om de verkligen har en parrelation.

          Jag känner tvärtom. Jag tänker att par som inte måste poängtera hur kära de är med offentligt gullegull är de paren som är tryggast i sin relation.

      Haha ja det vore ju det enda rätta att gifta sig med en kvinna då eftersom att det är straffbart med döden att komma ut som gay i dagens samhälle.

      Varför spekulera i det? Känns ju helt onödigt

      Det har jag tagit för givet sedan första gången jag såg en video på honom.

      Bäst att du meddelar Alexander på studs! Stackarn går och klär ut sig till kvinna och målar naglarna men fattar inte själv att han är gay!!! Skynda, det är bråttom!!!! Han lever i en lögn men vet inte om det själv. Han behöver veta vad du listat ut!

      Haha fyfan vilken ofräsch kommentar. Vad har nagellack och feminitet med sexualitet att göra?

      Eller så är han bara så säker i sin sexualitet att han inte behöver vara lika macho som osäkra pojkar.

      Alltså förlåt.. men jag är varken PK, miljökämpe, ultra-feminist eller liknande, men vad förlegat det känns att döma en mans sexualitet, en man man dessutom aldrig träffat och som råkar vara gift och ha barn. Och allt detta för att han verkar ”mjuk”. Inte konstigt att män känner att de absolut måste vara hårda och macho när folk även i Sverige dömer såhär.

    Ni gillar ju djur här och Bloggerskan har hund, så varsågod, på tal om buttcrack/asscrack:

    https://tenor.com/view/ugly-dog-ugly-dog-butt-gif-9800468

    Hur mycket pengar har ni kvar att leva på efter att hyra och räkningar är betalda?

      Jag har typ 14 tusen kvar !

      23 tusen ca, då är allt betalt och pensionssparandet draget.

      Ca 50, vi är två.

      17-18000 beroende på hur mkt jag får ut! Jobbar oregelbundet så det varierar. Denna månaden hade jag 23 kvar och sparade 15 av dem ?

      6000… era summor låter helt galna, men kul när det går bra för andra antar jag!

      Vi är två och har ca 40 000 efter räkningarna är betalda. Då inte inräknat bil, sjukförsäkring m.m. som betalas en gång per år. Då blir det ca 38 000 kr efter allt är betalt.

      Tar man bara min del så hade jag haft 22 000 kr efter skatt och räkningar.

      Mkt billig hyra (3000 kr utan el och vatten).

      8000 kr ungefär. Men jobbar deltid, tycker inte om att jobba.

      2000 typ. För min man och mig. Funkar jättebra, vi saknar ingenting och lever ganska lyxigt 🙂

      Typ 8-9000. Jag tjänar ganska mycket pengar men sparar merparten av det som blir över när räkningar är betalade.

      5000 (2000 kr av detta går till mat). Jag är student.

      Tror vi har cirka 6 000kr kvar, lever dock på makens lön för tillfället. Jag är hemma med barn + studerar 100%. Men då lever vi som vi vill och saknar faktiskt inget. ?

      Kommer bli konstigt i höst när vi båda har heltidsjobb och massa pengar kvar. ? Dock är jag sååååå extremt tråkig och lägger hellre pengar på sparande än ”nöjen”.

        Måste tillägga att maten redan är ”klar” då. Vi har ett ICA konto som det sätts över pengar till varje månad. ?

        ja ååå så tråååkig.

      Går back varje månad då jag är sjukskriven. Hejdå sparkonto

      ca 10000. Kom ihåg att folk som tenderar att svara på dessa frågor ofta är de få personer som har sjuka summor som typ 23 tusen. Folk gillar när de får möjlighet att sätta en fjäder i sin egna hatt..

        Haha, precis så är det. Därför struntade jag i att skriva något innan. Man kan ju också skriva vad som helst för att imponera på andra.

        Ja eller så är de de där tråkiga typerna som prioriterade skoltiden, och ännu värre fortsatte frivilligt 5,5 år till efter gymnasiet. Aktivt valde bort att bli härlig ung mamma som gick i livets hårda skola. Magalufs spritveckor är inget de ens funderade på trots att resten av klassen bokade.

          Haha vill du ha beröm för att du läst vidare på högskola? Vi är många som gjort det utan att känna att vi behöver hävda oss.

    Assååå slutade med p-piller för 3 månader sen och har nu fått fet hy (och fett hår!!) och finnarna kommer en efter en. Detta händer varje gång jag slutar med p-piller. Finns det nåt hopp om fin hy utan extra hormoner? Är 28 och slutade pga får så torra slemhinnor i underlivet + noll sexlust…

    Nellie B skall sälja hästen hon köpte av Tyra S

    Undrar vad den kostar

      Trodde hennes nya pojkvän skulle tävla den.

        Trodde jag också, förstår inte varför hon skall sälja

      Tycker det är konstigt att hon annonserar ut henne och hoppas hon hamnar i Sverige.. har inte buden haglat in tidigare på denna häst enligt nellie, har hon fynd som gör att exportröntgen vill undvikas och att tidigare budgivare backat ur?

      Enda anledningen för mig att gå in på nellies blogg har varit laissa. Tråkigt att hon ska sälja. Har varit kul att följa laissa på något sätt. Hoppas hon kommer till någon som man kan se hur det tår för henne.

    Någon som har barn med autism? Min son är 3 år och ska utredas efter sommaren. Finns väldigt mycket tecken som tyder på autism, han pratar inte, ger knappt ögonkontakt, har svårt med socialt samspel, förstår inte instruktioner, lyssnar inte till sitt namn, han leker alltid för sig själv, leker på sitt eget sätt med leksaker (lägger dom i högar på olika ställen), sitter knappt still (när han kollar på tv går han runt i rummet och klättrar på soffan). Om han inte leker med något går han ändå bara omkring och är i sin egen värld. Han är nöjd och glad i stort sätt hela tiden så det är inget som stör honom. Han kommunicerar genom att ta ens hand och dra den till saker han behöver hjälp med eller om han vill att man ska följa med honom. Någon som har barn med liknande svårigheter?
    Det var jag som tog upp autism med både bvc och barnpsykolog men nu efter att psykologen träffat honom och sagt att han är sen i utvecklingen med vissa saker (över medel med grovmotoriken) så blev jag bara så himla ledsen. Att höra det från någon utomstående. Jag vet ju att han behöver stöd och han har inte fått diagnosen än men min magkänsla säger att han är autistisk. Känner mig hemsk som blev ledsen. Han är ju min bebis och ingenting kommer förändras, han är samma kille som innan bara de att vi kommer få hjälp och hjälpmedel. Sorry för massa babbel.

      Självklart blir du ledsen, för det man vill är ju att ens barn ska få ett så härligt och problemfritt liv som möjligt och det säger sig självt att en funktionsvariation gör livet lite mer klurigt. Jag vet de som blivit ledsna när barnen fått glasögon eller liknande för tänk om det räcker för att bli mobbad?? Samma med allergier och glutenintolerans, det är småsaker som gör att man står ut under en tid (barndom och tonår) när det enda man vill är att vara så normal som möjligt. Låt dig själv gråta. <3 Det är okej att vara ledsen för detta. Och ta sedan emot hjälp och vård, läs på och samla kunskap. Det kommer blir bra på något sätt, bara annorlunda än vad du kanske trott. Tänk på Greta Tunberg som sagt att om det inte vore för hennes NP-problematik tror hon inte hon hade engagerat sig så för klimatet. Hon är en hjältinna ju. 🙂
      Kram!

      Det är bra att få diagnos tidigt. Jag är ledsen för att det tog så lång tid för mitt barn.

      Men att alls få en diagnos, klart man blir ledsen. Det hör till, det måste man få vara.

      Min älskade brorson fick diagnosen högfungerande autism eller något liknande när han var liten. Mycket sen med talet, svårt blyg, inga vänner. Nu är han 19, och jag ser fortfarande en pågående utveckling. Fixar att jobba, har några få vänner och kommer att kunna bo själv och bilda familj om han känner för det. Jag vill nog mest säga att utvecklingen finns finns säkert också hos din son. Men visst är det ansträngande ibland. Ordnar sig till det bästa!

    Otrogen mot min man varje dag. Skriver till en annan via Snapchat. Kan inte sluta.
    Otrogen i tanke och handling. Den andra personen kommer jag aldrig träffa i verkligheten men varför beter jag mig så?

      Otrogen på vilket sätt, om du aldrig träffat personen? Vad skriver ni till varandra?

        Otrogen för att jag skriver och känner saker för en annan person. Skriver både vardagliga saker. Vad vi ska hitta på och om sex.

          Hm okej. Jag är också i ett samboförhållande och skriver till en kille om vardagliga saker på Snapchat men anser mig inte vara otrogen för det.

            Du har väl berättat för din sambo. Om inte, varför. Det borde vara lätt att berätta om det inte är fel i det du och den andra killen gör. Jag menar inte att vara fördömande men det schyssta är att låta din sambo avgöra om det är ok eller slöseri med hans (hennes) tid.

      Du beter dig väl så för nånting saknas i ditt nuvarande äktenskap?

      Skiter fullständigt i varför du beter dig så. Prata med din man istället och ge honom valet att lämna dig, eller kämpa för relationen om du är villig. Oavsett så berätta för honom för det du gör nu är svinigt och orättvist.

        Ja det är slöseri med andras liv att bete sig så. Bättre att låta dem veta och ta ställning till om det är värt att fortsätta eller gå vidare var för sig.

      Jag var i en sån ”relation” med en man i fem år. Han var gift och bodde utomlands och jag var singel men dejtade och hade någon kk under perioden. Vi hade både rena sexchattar med videosamtal men också djupa samtal om livet, relationer osv. Vi pratade mycket om vad vi hade gjort om vi träffats under andra omständigheter. Han berättade mycket om hans äktenskap och hur olycklig han var i det och vad han hade för drömmar som hon inte visste om osv (vilket kändes mer intimt och svekfullt mot frun än våra sexchattar). Vi slutade prata när jag träffade min nuvarande men det var jobbigt att ”göra slut” med honom. Vi träffades aldrig men vi hade daglig kontakt och jag berättade saker för honom som jag inte berättat för andra.

        Precis så är det. Jag är den gifta parten. Vi skriver varje dag och jag kan inte låta bli. Han är som en magnet. Dras till honom. Både som person och sexuellt.
        Smyger med att vi skriver och för ett tag sedan kom min man på mig. Lovade att jag skulle avsluta. Vi går nu i familjerådgivning och jobbar på vårt äktenskap. Vill både ha kakan och äta upp den. Jag har dock inte avslutat med att skriva utan är bara ännu mer försiktig.
        Den andra mannen vill inte ha något förhållande eller annat med mig. Det är han väldigt tydlig med och säger att han inte vill komma emellan oss.
        Svårt att förklara men jag känner mig uppskattad och får en kick av att skriva. Det är spännande och ger lite guldkant på min ganska förutsägbara vardag.

    Är det nån som har erfarenhet av intimkirurgi? Rättare sagt opererat inre blygdläpparna.
    Min har alltid varit ”stora” men inget jag stört mig på. Senaste månaderna har jag märkt att det ibland skaver om dom ”hamnar fel” och ibland kan dom störa under sex. Vill gärna bli av med problemet

      Det här låter som något jag hade kunnat skriva. Mina inre blygdläppar hänger utanför, inget jag stör mig på rent estetiskt, men de kan skava om jag har jeans och de blir väldigt torra vid sex ibland..

        Jag misstänker att det är bättre att köpa större jeans än att opera blydgläpparna ?

          Jag misstänker att du inte vet vad du pratar om ?

      Har samma problem! ? tycker inte dom är vackra direkt men torrheten och hur dom hamnar i kläm och så är bra drygt…

      Har gjort det! Bästa jag gjort, vem fan ska gå tänka på det när det går att åtgärda (om man har råd). Mim kompis fick sitt via landstinget då hon verkligen hade ont, kunde inte cykla osv. Jag gjorde det privat. Det görs på de flesta estetiska kliniker. 10 dar efter op var nog ett litet helvete men wow vad värt.

    Minimal liten sak att störa sig på men jag har letat efter ett recept på limepaj och (nästan) ALLA bloggare, matsidor, matprofiler etc kallar det för ”key lime pie”. Men key lime är en särskild sorts lime som inte går att få tag på i Sverige och smakar väldigt annorlunda från vanlig lime. Och ändå envisas folk med att kalla sina vanliga lime pajer för ”key lime pie”… För att vara coola? Trendiga? Eller har de helt enkelt inte mer koll på vad de håller på med?
    Typ som att någon i USA gör Västerbottenpaj med vanlig cheddar…

      De vet nog inte, helt enkelt? Jag hade ingen aning om att det fanns olika sorters lime.. Tack, ska lägga det till listan på saker att vara viktigpetter över, det brukar vara underhållande. 😉 (andra bra besserwissergrejer: frigolit är ett varumärke, det heter cellplast. Octopus i plural är octopodes och inget annat. M.m…)

        Nej, det finns tre grammatiskt korrekta sätt att böja octupus i plural ?

          Läste latin (med inslag av grekiska av självklara skäl) på universitet så jag litar på vad min lärare där sa.

        Octopie!

          Nää hehe.

      De har nog inte koll.

      Hur skiljer sig key lime från vanlig lime i smak? Har aldrig smakat key lime

        Det är några år sedan jag bakade med key lime men jag tyckte den var syrligare och men också mer rund i smaken. Den smakade mer blommor om det förklarar något? Skalet är tunnare också och smakar nästan likadant som frukten.

          Okej tack? vore kul att smaka key lime.

    Har precis sett dokumentären om Elizabeth Holmes på HBO, sjukaste jag sett. Vad var hennes plan från början? Trodde hon att hennes produkt skulle kunna fungera eller handlade det bara om girighet? Visste hon att hon ljög för alla eller inte? Så många frågor

      Ska se den snart och diskuterar gärna sen

      Jag uppfattad det som att hon trodde att de skulle få Theranos att funka till slut. Hon anlitade ju jätteduktiga medarbetare och trodde att de skulle fixa det.

      (Om det finns nån som inte har HBO och vill se dokumentären, så ligger den på Youtube).

    Jag behöver en ny ansiktskräm – en emd minst 25 i spf och inte snordyr. Har lite fetare hy i panna/näsa men annars normal – nån som kan rekommendera någon?

      Den här tycker jag är bäst https://www.rituals.com/sv-se/the-ritual-of-karma-sun-protection-face-cream-50-1103949.html?source=cop&showbacklink=false#start=1. Har provat paulas choice i serien skin recovery också men upplever att den korvar sig vilket den här inte gör, sjunker in fint och känns inte som en ”solkräm”

        Tack – jag ska kika mer på den

    Hej! Någon här som har testat dermapen? Vad tyckte du i så fall?

      Det blev en väldigt dyr historia att följa en persons tips om syra härinne. Väldigt korkat av mig..

        Vadå, vad var tipset? Vad hände?

          Otydligt av mig! Inget tips har kommit. Jag kommenterade min egen fråga. Vill att min hud på näsan ska bli normal igen efter en syra jag provade efter tips härinne i februari, så funderar på om dermapen kan hjälpa.

            Vad hände med din hud?

            Får jag bara gissa? Paulas choice bha?

    Vilken/vilka låtar är ?SOMMAR? för dig?

    Min sommarfavorit: Gå och fiska – Gyllene Tider

    Det introt får mig att bli SÅ taggad på sommar, sol, sena kvällar och strandbadminton?

      Jag avskyr Jag går och fiskar. Plus sommaren är kort samt den där låten ”med doft av kaprifol” eller hur den nu går. Alla låtar påminner mig om vilken plåga sommaren är, att det mesta regnar bort ändå (nu hade det varit väldigt välkommet ändå, hela landet lider ju av torka) och att vi ska hets-njuta av den där jävla sommaren.
      MEN det blir en dag på stranden med tomas ledin är faktiskt BRA!

        Sommar, sommar och sol. Havet och vinden, och doft av kaprifol?

        Älskar de flesta svenska klassiker. Typ alla Gyllene Tiders låtar är sommar för mig. Viss dansbandsmusik likaså. Låtar man kan sjunga med i helt enkelt. Blandat med house. Låtar man kan sjunga med i samt blir glad av, åh ge mig sommar nuuuu?

        Håller iofs med om att det är välkommet med regn. Här har det faktiskt regnat idag och enligt väderappen ska det regna hela dagen imorgon. Det får det gärna göra!

      Kanske ”Happy Sommerzeit”:

      https://www.youtube.com/watch?v=jCnn9z5wuBQ

        Ah! Tysk schlager, oslagbart!

          Du kanske var förarglig. I vart fall kommer här en till tjej på dragspel med ”Solche Augen lügen ned” (nicht). Även lite fjäsk till Bloggerskan (låttiteln).

          https://www.youtube.com/watch?v=F4aVsjELyi8

    Någon mer kvinna i 33+ åldern som är ofrivilligt singel? Precis blivit dumpad av mannen jag trodde och ville spendera livet med. Livrädd att inte träffa någon eller få några barn. VAR träffar man någon ny? Tinder suger. Någon som testat elite singlar?
    Någon som har en solkenshistoria att bjuda på kring att vara singel och träffa någon+

      Finns flera ”träffa någon”-sajter som fungerar. Men var mycket noga med att kolla igenom villkor och vilket rykte sajten har. Det är många sajter som lockar med gratis, och så har man bundit upp sig för ett jämmerligt dyrt abonnemang som är väldigt svårt att avsluta.

      De flesta karlarna är på flera sidor – var ärlig med vad du söker (raka puckar) . Jag träffade min sambo på en sida – 7år sen nu. Men oj va stolpskott det finns där ute 🙁

      Träffade min man på match.com typ 2011 när vi båda var 33, fortfarande gifta. Min erfarenhet är att man sållar bort de värsta stolpskotten om man signar upp sig för ett betalabonnemang under några månader.

        varför hängde ni båda där när ni var gifta? bra start…

          För att man kanske ville något annat?

          Jag tror att hon menar att de träffades 2011 och fortfarande är gifta – med varandra. Så tolkade jag det.

          Jag tolkade det som att de träffades och fortfarande är gifta, inte att de var det när de träffades… Lite otydligt skrivet, men tror det var så hon menade.

        Ni var båda gifta och på en datingsida?

      Mitt tips är att se dejter som ett sätt att lära känna nya människor, inte som ett sätt att hitta ditt livs kärlek. sen om någon av dessa människor visar sig vara just den rätte så är det bara en bonus. I värsta fall träffar du nya vänner eller ännu värre – går på en tråkig dejt med någon du inte träffar igen.

      Jag menar alltså att man ska ta dejtandet lite mer lättsamt och inte gå in för att det ska vara en ”arbetsintervju för jobbet som din livspartner”. Hoppas att du förstår hur jag tänker. Ha kul när du dejtar!

      Jag! Är nyss fyllda 35..
      Blev dumpad samma vecka vi skulle kolla på radhus, vi höll samtidigt på att försöka bli med barn… skaffade tinder igår och det ger mig ångest..

        Äh, ha inte så bråttom. Kom ikapp dig själv först, för du är värdefull som du är. Man måste inte vara två precis jämt, det är bara en social uppfattning som många har.

          Tack ?

    Flickan i reklamen för Felix nya ketchup är så otroligt charmig. ”Säg stopp pappa”, ögonen och de runda brillorna 🙂

    “How I faked going to Coachella for the Instagram photos.”
    nypost.com/2019/04/25/how-i-faked-going-to-coachella-for-the-instagram-photos/

    Plus lite annat om “influencers” (gillar personligen inte den benämningen).
    http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-47573135

    Är det stalker varning att skriva till en kille man inte känner, på Facebook? Eller Instagram? Vi har bara råkats på en gång i jobbsammanhang och brukar åka samma buss till jobbet

      Nej, skriv!!

      Nej, det är det inte. Bara skriv och varför tilltalar du inte honom på bussen? Sätt dig bredvid honom på bussen och börja prata.

        Orolig över hur det tas emot eftersom han antagligen inte ens vet vem jag är

    Säg att ni träffat en kille (eller tjej) och lägger till personen på sociala medier. Det blir inget mellan er och ni slutar höras.

    Tar ni bort personen då? Om nej, varför inte?

      Jag skulle ta bort!

        Ja det brukar jag också göra, alltid. Jag tog bort honom, men han tog inte bort mig vilket jag tycker är lite konstigt.?

    nån som gjort bröstförminskning? från vilken storlek gick ni och vilken gick ni ner till. har 75/H o skulle helst villa slippa dom helt!

      65G till en B/C, valde ej storlek då jag fick det av landstinget. Bästa jag gjort

        ja jag ska ansöka om att få via landstinget men måste gå ned i vikt först, antar att du hade normalt bmi o så? hört att dom är stenhårda, spelar ingen roll att man har ont eller är begränsad om ens bmi är för högt.

        Hur gjorde dom när dom typ bestämde hur storleken skulle bli (för min del kan dom inte bli för små)
        om du vill berätta vill säga.:)

          Sent svar, hoppas du läser! 🙂 Jag sökte först i Stockholm där jag fick avslag och sedan i Malmö där jag fick godkänt efter x antal besök. Är normalviktig men i mitt fall hade jag 800ml i ena bröstet och lite mindre i andra, och gränsen är just 800ml därför va de hårda. Tryckte mycket på att jag hade psykiska och fysiska besvär, men jag antar att de är ännu hårdare när det gäller BMI gränsen tyvärr.

          Storlek bestämdes precis innan operationen när kirurgen ritade på mig. Ville också helst slippa dom helt haha, men det skulle inte bli estetiskt snyggt att ta bort för mycket. Så antar att de bestämmer utifrån ens kroppstyp. Fick välja att göra det på sjukhuset eller en privat klinik de har samarbete med och tog den privata (Aleris). Är supernöjd så här ett år senare och inte haft några komplikationer. Skulle lätt betala ur egen ficka ifall jag hade fått avslag (men förstår såklart att alla inte har den möjligheten). Hoppas ansökningen går bra för dig 🙂

    Någon här som lyckats bli kvitt emetofobi? Allt känns så hopplöst för min del, ska genomgå KBT för mina säkerhetsbeteenden som är relaterade till fobin, men det känns typ omöjligt att helt bli av med den… Google ger det upplyftande svaret att man aldrig kan bli helt fri från emetofobi, men man kan lära sig att leva med den. Men hur fan då?? Jag är trött på att nästan bränna ut mig själv varje vinter pga all ångest och oro, som ju bara är helt i onödan… jag vet rent rationellt att
    1. Jag antagligen inte drabbas så lätt, har inte varit magsjuk/spytt på 16 år
    2. OM jag blir sjuk, kommer det att gå över och jag kommer överleva.
    Men det är en klen tröst när ångesten och rädslan sätter sig i en på natten och gör att jag känner mig spyfärdig.
    Någon med självupplevd erfarenhet här som vill dela med sig av råd etc?

      Har grov fobi även jag. Inte på den nivån dock att det påverkar mig i sociala situationer mm, utan bara att jag tycker det är så jävla vidrigt, obehagligt och för guds skull inte ens naturligt. Saker ska IN i munnen, inte ut liksom.

      Sist jag var äckligt sjuk var 2011 och även om jag till en början kämpade emot kroppens försök till att få ut något den inte ville ha förstod jag ganska snabbt att det skulle aldrig gå och jag fick se mig besegrad. Fobin gjorde det hela värre tror jag eftersom varje gång var ett krig mellan huvudet och kroppen, trots att jag visste att huvudet inte kunde vinna.
      Men jag hittade iaf ett sätt som lugnade mig (blunda hela tiden och skölja munnen med vatten varje gång) så jag tror det underlättade trots allt.

      Efter det förstod jag ju att farligt är det inte, bara fruktansvärt äckligt. Min fobi blev lindrigare ett tag efter, men eftersom det gått några år nu så är den nästan tillbaka där den var innan 2011.

      Jag kanske inte går och oroar mig för att bli sjuk, vet ändå att blir jag sjuk så blir jag och det kommer bli bra igen.
      Däremot går jag och är livrädd för att må illa, för det är något jag kan göra ganska ofta. Har därför alltid tuggummi och/Eller halstabletter med mig och väldigt ofta en flaska vatten, ändå fullt rimliga saker tänker jag och inte ens ovanligt.

      Allt sitter i huvudet och blir man sjuk så blir man. Måste man spy så är det väl oftast för att det är något kroppen inte vill ha. Det är min räddning att tänka så i alla fall.

      Det var dock betydligt lättare 2011 och närmsta åren efter det, att leva med rädslan. Nu har det gått lång tid men försöker lugna mig själv och absolut inte låta det påverka mig så mycket att jag slutar vistas bland folk eller göra saker jag tycker är roligt.

      Vet inte om det var något bra tips, men det sitter i huvudet och man får hitta sina knep för att lugna ner sig själv. Det är inte farligt, händer det så händer det. Vidrigt som fan och man får det kämpigt i sina tankar under tiden men man får vara lugn och lyssna på kroppen och göra saker som underlättar paniken för en om man väl behöver göra det. Absolut viktigast är nog att inte isolera sig i alla fall, det tycker jag man hör rätt ofta att folk med spyfobi gör.

    Funderar varför kommentarerna om den knarkdömda såpadeltagaren är bortplockade? Hon är ju dömd i domstol så det är ju officiellt

    Nyfiken!

    Vad har ni för ringsignal?

      Ringsignal? Ingen aning. Då jag hatar min mobil.

        Oj varför hatar?

      Vet inte. Har oftast på ljudlös och bara vibration så vet knappt ens hur signalen låter.

      Har haft Zlatans klackmål mot Italien i EM 2004, refererat av Lasse Granqvist för Radiosporten i femton år nu!

      https://www.youtube.com/watch?v=-tUQpBiTFh8

        Coolt

        Minnen❤

      Star Wars theme!

        Jag har imperial marsch!

      VEM har ringsignal på mobilen? Är du 73?

    Nån mer som prokrastinerar? Dvs skjuter upp allt. Jag gör det med de mesta och de börjar bli sjukt irriterande. Att leva livet dom om man skulle bli 200 år ?

      Jag. Spenderar så mycket tid på skit, typ scrolla i mobilen. Hade behövt träna (överviktig och ont i ryggen) och starta upp mitt drömföretag. Men jag bara dräller. Hatar att vara så lat… vad hade du velat få gjort?

    Jag behöver hjälp med present till maken på bröllopsdagen här i maj. Jag har varit sjuk i ett år och han har fixat med allt vardagligt och jag hsr inte orkat fira något typ (lite jul blev det ju ändå).
    Bord är bokat på en topprankad restaurang, men nu släpper han hintar om smycken och jag får panik. Vi sa på alla hjärtans dag att vi inte skulle köpa något utan bara äta lite extra och mysa… Men han kom med en ask iaf.
    Så att komma överens om ingen present är ohållbart. Prisnivå 500-1000. Han gillar inte sport eller bilar.
    Hjälp mig snälla!

      Skriv 12 kärleksbrev, som han sedan för öppna, ett per månad varje månad i ett år framåt med start nu i maj. Skriv förhand på vackert papper, lägg i kuvert och lägg kuverten i en vacker ask. Breven kan ha olika teman, typ när ni först blev tsm, er bröllopsdag, vad du uppskattar mest med honom, vad du hoppas på för er framtid, en dikt om har nån typ av talang för det, länk till playlist med kärlekslåtar som du satt ihop osv (finns mkt ideér om du googlar). Kostar max några 100 för materialet men tiden och kärleken du lagt ner på detta är värd så mkt mer och dessutom räcker presenten hela året!

        Killar gillar inte 12 handskrivna brev. Sorry, men så är det.
        Bjud han på bio eller köp ett fiskespö och två bra drag. Kanon!

          Haha nej inte alla män kanske! Det gäller ju såklart att känna din partner när man ger en gåva 🙂

          Fast det där är väl individuellt? Jag tror de allra flesta skulle uppskatta att få något som man lagt ner mycket tid och omtanke bakom.

          När jag hade och min pojkvän (numera man) skulle vara ifrån varandra en längre tid och vi inte ses på flera veckor fick han en låda med ett brev/kort per dag som vi var ifrån varandra. I breven/korten hade jag tex skrivit upp roliga gemensamma minnen eller olika saker jag älskade med honom, och han blev så otroligt glad och rörd!

    Har detta hänt er också?
    Har känt lite attraktion för en kille som jag träffat vid två korta tillfällen i jobbsammanhang..
    Det händer väldigt sällan att jag känner attraktion eller någon kemi (bara hänt två gånger tidigare) eller att jag ens minns hur personen ser ut..
    flera gånger så har jag drömt om personen och känt mig typ förälskad..
    är ju bara en dröm men känns så konstigt att ha återkommande drömmar om honom

      Det har definitivt hänt mig

        Vad tror du det beror på? Har det hänt något med personen i ett senare tillfälle?

          Det har inte hänt något med personen för mig och har ingen aning om vad det beror på heller men skulle gärna vilja veta☺

    Någon annan med samma problem? Jag tror att jag är rätt avstängd känslomässigt. Jag känner väldigt lite i situationer där jag tänker att jag borde känna mycket. Jag är absolut glad och skrattar. ”Direkta” känslor som glädje när någon skämtar är det inget fel på. Men jag kan inta koppla ihop minnen med känslor. Jag gjorde slut för ett tag sen. Grät supermycket i 1-2 dagar. Sen dess har jag inte en enda känsla angående det. Min hund dog också nyligen. Grät innan och när det hände. Sedan var det bortblåst efter ett par dagar. Jag kan sitta och lyssna när en vän berättar saker som h*n varit med om, som är helt fruktansvärda, men jag känner inte en enda känsla. Jag TÄNKER att det som hänt är förjävligt, men jag känner inget inom mig. Jag kan prata om den psykiska misshandeln jag upplevde som barn som om att jag pratar om gårdagens lunch. Känner mig rätt kall och likgiltig helt enkelt.

      Vill inte låta elak eller så, men det låter som psykopati. Dock är jag inte säker såklart, men psykopater har väldigt svårt för att känna empati.

        Du är inte elak! Jag har själv funderat på det. Meeeen jag är inte psykopat. Tack och lov ?

          Tycker du ska vända på det till något positivt! Skönt att kunna gå vidare från förhållande och att inte bli helt förstörd av sorg osv! 🙂

            Det känns bara som att jag missar väldigt mycket. Alla andra verkar känna så mkt känslor. Jag känner mig så avstängd och likgiltig och det är inte något positivt i mina ögon.

              Nu läser du förmodligen inte här en söndag kväll, men vill bara meddela att här finns en till som har det ungefär likadant. Känns som att jag lever lite utanför min kropp, jag bara går runt och existerar, känner ingenting levande på riktigt.

              Har börjat kika om någon psykolog skulle kunna hjälpa mig tillbaka till mig själv, så här går ju inte att leva. Finns inget positivt att hämta ut det alls.

              I tillägg så har jag haft en ”Bullerby-uppväxt” på landet med stöttande föräldrar och aldrig haft bekymmer med pengar.

              Hoppas att det löser sig för dig inom en snar framtid, uppdatera gärna om du hittar någonting som verkar hjälpa dig, så gör jag detsamma om jag hittar någonting! 🙂

      En ledtråd kanske kan vara din barndom? Kanske en överlevnadsstrategi du behövde då men som nu snarare skapar hinder/problem i ditt liv?

        Mycket möjligt. Fick social fobi som lite äldre så allt jag gjorde i många situationer var ju att kämpa för att inte visa känslor och på sätt ”tappa kontrollen” pga fobin. Den är nästan borta idag men inte helt.

    Jag tycker att det är bra att så många olika personer skriver här och om så olika ämnen. ?

    Det enda jag önskar mig till övriga Öppet spår är att det vore nolltolerans mot härskarteknik här inne.

    Vi får plats varenda en, ingen ska tryckas bort. Om ni retar er på någon, scrolla tills ni hittar någon kommentar som passar er bättre.

      Det skulle stå, Ni som vet, vet

      Men kommentaren gick igenom för snabbt. K, du vet vem jag är. Tack för det stöd du ger mig! Uppskattar det så mycket.

        Och de flesta beter sig bra, <3

        men det sårar säkert folk mer än ni kan ana att vissa duger här inne och att andra inte gör det.

        När vissa inte känner sig välkomna längre, så kanske de missar den sociala stund de har tid för och orkar med.

          ingen ska bli bortkörd härifrån och ju flera som säger ifrån, desto bättre blir det i kommentarsfälten. När någon är taskig ska den mötas av en kompakt vägg av tillrättavisande; att så skriver man inte.

          En stor blogg drar till sig mycket folk och även sådana som bara vill ställa till förtret. Därför borde kommenterare vara lite varsammare mot The real Hmm, som också värnar om att folk inte ska skrämmas från att skriva på Bloggbevakning.

            Då kanske hon ska börja med att sopa rent framför sin egen dörr…

              Jag tycker nog att real Hmm aldrig ”skjuter första skottet”, däremot svarar hon med en rejäl ”bredsida” när hon blir attackerad. Det är hur jag upplever dessa diskussioner i kommentarsfälten.

              Ibland missar hon, som t.ex. när hon trodde någon trollade med en utbildningstenta, men det blev ju bara lite roligt i slutändan.

                Då har vi olika uppfattningar kring henne då och huruvida hon skjuter första skott eller inte ?‍♀️

      Jag tror att det är lätt hänt att en del missuppfattar varandra i kommentarsfältet, både i Öppet spår, men framförallt under övriga inlägg.

      Jag läser / skummar nästan alltid alla kommentarer i Öppet spår och det är fortfarande betydligt bättre stämning sammanlagt, än vad det är under många andra inlägg. Även om det ofta står mycket intressant och bra kommentarer även där.

      Men oavsett vilket, vi kan ge varandra en vettig chans och vi kan acceptera att vi har olika åsikter. Det vore väl för tråkigt om alla tyckte likadant?! ?

      Och de som vågar och orkar skriva en signatur, det är bra om de kan få fortsätta med det. För min del är det helt okej om det står Anonym, men de som vill ha ett nick ska få ha det.

        Hoppas att jag inte tog någons signatur, förresten.

          Oroa dig inte för det. Har du gjort en ”nickstöld”, så lär du bli varse detta så småningom.

            Ja, exakt! ?

        Du kan väl skriva om detta ämne en gång till i något kommande Öppet Spår. Nu är det nog inte så många som läser i detta spår.

          Ja, absolut! ? Nej, det är sant.

    Camcam, kan du inte göra ett inlägg med skillnader/likheter/jämförelser osv
    Elizabeth Holmes (The Inventor HBO) vs. Isabella Löwengrip?

    En del av inledningen i filmen:

    ”Hade Elizabeth fastnat mellan det hon kunde förverkliga och sin fantasi?
    För mig är det en historia om hur folk fastnar, gradvis genom att offra sina mänskliga värderingar. Sättet de offrar sina värderingar förändrar dem som person”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.