Även Peg och Penny kritiserar det Schulmanska glassförbudet

Källa: Aftonbladet

 Det är jättekonstigt om ditt barn som är åtta år har gett sig själv glassförbud. Det är galenskap, säger Penny Parnevik, 22, i podden ”Pillowtalk med Peg & Penny”.

Jag kan tänka mig att Calles, och mångas, försvar är att man måste lära barn vad som är hälsosamt och ohälsosamt och att träning och att äta nyttigt är hälsosamt och att det är bara fakta. Sant. Men jag tror inte riktigt att det är problemet. Problemet i världen just nu är hur många människor, speciellt unga tjejer, som har kroppskomplex. Det är ett problem som dödar. Det är det vi måste ta tag i, säger Penny Parnevik.

Jag undrar om Calle kommer bemöta Peg och Penny med samma typ av nedvärderande häskartekniker som han gjorde med Lady Dahmer? Kalla Peg och Penny för ”män” och hota med att ge sig på dem om och om igen?
Det har jag svårt att tro nämligen, Calle verkar inte ge sig in i diskussioner om han inte kan kränka vederbörande med nedsättande epitet när argumenten tar slut.

Skönt att se att fler reagerar i alla fall!

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT; Gabjoss har blivit anmäld till soc igen. Tankar?

      Att det är ett slöseri av resurser om dom skulle utreda det. Folk lägger energi på så jävla mycket konstiga saker och om dessa personer som anmäler offentliga personer hit och dit istället kunde lägga åtminstone hälften av den energin på att hjälpa barn som FAKTISKT har det svårt skulle dom göra så mycket mer nytta.

        Precis ?

        Jo fast hur vet vi att barnen har det så bra? För att hon har en stor blogg? Massa kommentarer om att hon är världens bästa mamma från folk som aldrig ens har träffat henne… Lite läskigt. För soc är det aldrig slöseri med resurser att utreda hur ett barn har det, oavsett om det bor i Rinkeby eller i ett nybyggt hus i Umeå. Sedan är det hemskt om någon anmäler pga avundsjuka eller annat.

          Nej men det är slöseri på resurser att anmäla utan grunder.

            Vet vi att det är utan grunder då? Nej.

      Varför? Hur påstås barnen bli misshandlade eller misskötta?

        Men dra åt fanders

        Camilla kan du inte blocka den här annonsören?

      Men det är väl jättesvårt att svara på utan att ha insyn i anmälan. Chansen är ju stor att något pucko anmält bara för att denne inte gillar henne. Men den kan ju också vara gjord i all välmening, att någon tänker att de av någon anledning skulle behöva stöd.
      Står själv och velar på att göra en orosanmälan för en grannfamilj, föräldrarna är så himla fina, högutbildade och vältaliga. Deras yttre är klanderfritt. Men som granne ser jag en liten flicka som får alla varningsklockor att ringa. Kan inte sätta fingret på vad, men något ger mig ont i magen.

        Ja man kan ha ett fint yttre men trasigt ändå. Tycker att du ska försöka komma i kontakt med föräldrarna/ barnet – våga ta kontakt/ prata innan du går vidare med anmälan, ibland kan en känsla vara fel.

          Ja. Jag känner familjen. Jag skulle naturligtvis inte fundera över en anmälan om jag ”sett dem genom fönstret ibland”. Jag umgås med flickan genom mina barn. Jag tror inte att de är elaka, jag kan inte föreställa mig det iallafall. Och när jag träffar föräldrarna är de sjukt trevliga och så. Men när jag träffar flickan säger hon saker som jag aldrig hört barn säga, hon reagerar på vanliga tillsägelser på ett så obehagligt sätt, hon kan komma och ringa på och göra vad som helst för att få stanna, inte för att hon vill leka, utan hon ser stressad, orolig och rädd ut, och går omkring hos oss och kan inte slappna av för att leka.

            Men då ska du väl prata med föräldrarna i första hand? Berätta hur hon beter sig hos er? De vet ju troligen mer än dig.

              Det har jag gjort, flera gånger.

              Det är klart att man inte ska slentriananmäla men det är inte heller allmänhetens sak att göra förhandsbedömning. Jag tänker på det treåriga barnet som misshandlades så svårt av styvpappan att det avled. Förskolepersonalen hade sett skador, hört barnet berätta om hur de uppkom, men frågade mamman och valde att tro hennes berättelse. Det kom aldrig (därigenom) till de myndigheter, som hade möjlighet att lyfta ut barnet från farans kännedom. Det var inte förskolans ansvar att bedöma sanningshalten i mamman och barnets uppgifter.

              Jag växte upp i en dysfunktionella familj med psykiskt sjuka föräldrar. Utåt såg allt bra ut, men om någon hade frågat mina föräldrar om anledningen till mina konstiga beteenden hade de inte direkt svarat ’vi har misshandlat henne psykiskt hela hennes liv och ibland slår vi henne’
              Tillslut blev mina föräldrar anmälda till soc, men till och med då lyckades dem manipulera socialtjänstearbetarna och ingenting hände…

              Självklart kan det finnas många anledningar till att barn mår dåligt och ger uttryck för det och självklart ska man inte anmäla minsta lilla. Men fyfan vad lilla jag hade önskat att någon hade sett och brytt sig om hur jag hade det hemma.

                ?

                Det där hade kunnat vara min historia jag upplevde exakt samma sak

            Anmäl till soc!

            Min erfarenhet (och jag har jobbat med barn och unga) är att magkänslan inte uppstår ur tomma intet. Känner du att något är ”off” med det här barnet så är det troligtvis så. Bara för att familjen visar upp en fin fasad och föräldrarna har bra utbildning och jobb så betyder det inte att det inte kan finnas problem i familjen. När jag var barn hade jag en kompis vars mamma var väldigt framgångsrik inom sitt yrke, fick priser osv, men barnen mådde piss på grund av att de helt försummades av sina föräldrar. Jag önskar att någon vuxen hade sett och förstått hur dåligt de mådde så att de hade kunnat få hjälp.
            Dina grannar kanske bara behöver lite stöd, men den bedömningen tycker jag inte att man ska göra som utomstående, utan det är bättre att anmäla och låta professionella personer utreda. Om det inte är något så kommer ju socialen att lägga ner ärendet.
            Det är i och för sig otroligt dumt att okynnesanmäla till socialen, men jag skulle säga att det är ett större samhällsproblem att massor av barn som behöver hjälp inte får den hjälpen.

              Instämmer till fullo. Jag själv kommer från en familj som till ytan var framgångsrik, men vi barn hade ett helvete hemma då mamma var (är) bipolär. Hade önskat att någon hade anmält till sos och gett oss hjälp. Är än idag arg och förundrad att alla vuxna lät detta pågå (skola, vänner till familjen, släktingar mm).

                Fy fasen, blir lika ledsen varje gång jag hör om barn som far eller har farit illa. Hoppas du har fått hjälp i vuxen ålder i alla fall.
                Jo jag tycker att man måste tänka att barn är allas ansvar, och om man misstänker att föräldrarna av någon anledning inte tar sitt ansvar så behöver någon annan vuxen gripa in. Det är säkert jobbigt för en förälder att bli anmäld, men barns välmående måste väga tyngre.

        Det är INTE anledning att anmäla. Att du av någon anledning får ont i magen. Kanske går familjen igenom något jobbigt som missfall eller svår sjukdom? Kanske har den lilla flickan cancer eller utreds för en diagnos? Kanske är det inte ens hennes biologiska föräldrar utan en fosterfamilj hon bor i? Kanske har hon eller familjen problem som du ska skita i? Att anmäla till soc KAN ge en familj ännu mer problem. Anmäl om du tror att barnet FAR ILLA, men inte på grund av någon allmän magkänsla.

          Exakt. Barnfamiljer måste få gå igenom kriser, skilsmässor, sjukdomar, sorger, kamper och jobbiga tider utan att riskera att bli anmälda till soc för det! Man FÅR bråka, gråta, vara ledsen och till och med dö. Det betyder inte att soc ska kopplas in. Barnet kanske är mobbat på dagis? Eller de kanske går igenom en skilsmässa? På vilket sätt ger barnet dig magont? Vad är det som bekymrar dig?

            Minns senast denna diskussion kom upp här. Då var det någon som skulle anmäla en granne till soc för att föräldrarna alltid verkade ”sura” när de sågs på stan och på Ica.

              Ja jag minns det också. Och jäklar vad skit folk fick när de tyckte att det var överdrivet och onödigt.

          Men snälla. Jag känner familjen. Jag träffar barnet flera gånger i veckan, jag har varit hemma hos dem, de har varit här, jag har pratat med dem. Ont i magen får jag efter att ha umgåtts med barnet en hel del genom mina barn, samt vad mina barn säger när de hälsat på dem. Barnet är stressat, oroligt, säger saker som får mig att reagera, håller sig undan hemifrån med ursäkter som inte är av denna värld. Jag är inte dum i huvudet.

            Fortfarande inte anledning till soc-anmälan. Finns tusen orsaker till barnets beteende som är troligare än att hon far illa. Någon diagnos? Sjukdom i familjen? Dödsfall i familjen? När min mamma fick ett sent missfall med en efterlängtad lillebror så höll jag mig borta hemifrån så mycket jag kunde. Jag hade sett blodet och ambulansen och var ledsen och skärrad. Vi fick hjälp med bearbetning, men jag flydde till grannbarnen och betedde mig säkert märkligt ett bra tag. Som exempel. Hade min familj då fått en soc-anmälan på halsen mitt i all sorg och chock så hade det varit förödande!

              Nej, som sagt har jag inte gjort någon anmälan, eftersom jag inte får ihop det, jag känner mig orolig för barnet, men kan inte hitta en förklaring riktigt som gör att jag anmäler. Och jag vill verkligen inte sätta dit familjen.
              Vet att det inte är något som hänt, då vi varit grannar i några år, och jag känner familjen. Men barnets beteende gör, och har länge gjort mig orolig.

                Tro mig, du VET inte att något inte hänt för att du är granne med familjen. Inte ens mina egna föräldrar vet om missfallet, cancern, ivf-försöken och depressionen inom min familj. Det är mycket man inte vet om andra.

                  Nej det är absolut möjligt. Och jag känner ingen vinning i att ”sätta dit” föräldrarna. Jag har verkigen ingenting emot dem. Det kan ju vara som du säger, absolut. Jag är tveksam.

                    ”Oklar”…
                    Jag tycker att du ska följa din magkänsla. Det är pga fega individer som de här ovan som försöker att trycka ner dig i din känsla, som barn inte får hjälp. ”Sköt ditt”, ”du vet inget”, ”föräldrarna kanske går igenom något”…ja och? Uppenbarligen känner TS barnet och det gör inte ni så hur har ni mage att försöka avråda någon som bryr sig djupt om det här barnet och vill det väl att agera vid sådan här djup oro? Ni borde ju skämmas. Om ni bara anade hur många barn som växer upp i hopp om att NÅGON ska se vad som sker. Om det inte visar ngt så kommer inget att hända men om barnet far illa och ingen vågar se, hur fan tror ni att det kommer bli då?

                      Och ni pratar om diagnoser etc. Vi hade grannar en gpng i tiden med mkt speciell flicka. Våra grannar berättade för oss att hon har en diagnos och hon säger och gör saker ibland som inte stämmer samt verkar udda. Dom ville såklart göra oss införstådda med flickans problematik för att vi inte skulle tro att de vara totala nissar. Vi såg aldrig något alarmerande men vi hade nog reagerat om vi inte visste.

                      Ja och om föräldrarna ”går igenom något”, kanske de faktiskt behöver stöd just nu, för att klara upp situationen. Oavsett vad de går igenom kan det ju faktiskt påverka barnets välbefinnande och då behöver de förmodligen göra något åt det.

                      Jag tänker även på familjen där föräldrarna först tog livet av barnen och sedan sig själva. De var välutbildade och hade det gott ställt utåt och det verkar som att alla har missat att se några som helst varningssignaler.

                      Jag håller helt med. Jag är förskollärare och arbetar i skola och vi har fått direktiv att alltid orosanmäla vid minsta tanke, känsla eller oro. Det är farligt att sitta och spekulera om det ”kanske bara” är sorg, dödsfall eller stress mm i familjen. Då får väl soc reda i det och fråga så får de svar på vad det är. Hellre anmäla/larma en gång för mycket än ingen alls. Har läst allt för mycket om de hemska sorgliga historierna som sen uppdagas i media bara för att man ”trodde”, velade eller valde att blunda. En till viktig sak, när vi i skolan gör soc, oros el polisanmälan får man aldrig tala om det för föräldrarna först! Vi ska alltid gå på vad barnen säger. Aldrig ifrågasätta. Är en känsla av att allt inte står rätt till så stark så tycker jag verkligen att du ska anmäla. Hellre ha fel en gång än att inte ha gjort något alls. Diagnoser, oro i familjen, missfall etc som alla tagit upp här får väl familjen i sin tur förklara för soc i så fall.

                      Jag håller med, anmäl. Är det inget problem så händer det inget hemskt heller.

                      Blev anmäld av sjukhuset när jag blev inlagd inom slutenvården och soc ringde ju bara upp och frågade om vi behövde hjälp. Det tyckte vi bara var bra, för min del hade de gärna fått göra ett hembesök också. De är liksom inte ute efter att sätta dit någon.

                Jag skulle anmäla, men även försöka vara ett stöd för flickan generellt. Jag växte själv upp så att allting såg väldigt fint ut från utsidan och etc, men i själva verket är min mamma förmodligen narcissist + annan oklar problematik och min pappa som utåt var ”den snälla och framgångsrika ingenjören som är lite (med betoning på lite) lustig, men han håller ju typ på med forskning så det får man ha överseende med” var oförutsägbar med ilskeutbrott och som haft svårt att förstå vad barn är kognitivt redo att förstå. Vilket gjort att jag idag går i långdragen terapi pga sådant som extrem perfektionism, social fobi, och allmänt fuckt up syn på människor och mellanmänskliga relationer.

                  ❤️❤️❤️

            Det var ju inte riktigt så det lät i din första kommentar, men om du är orolig att barnet far illa så anmäl. Däremot lät det som att du inte hade någon insyn i familjen eller hur barnet mådde utan mer en känsla du fick av att se familjen utifrån.

              Jag vet inte hur du lyckas tolka in så mycket på min första kommentar. Men för att klargöra så använder jag orden ”ser en flicka” eftersom jag iakttagit och reagerat över hennes beteende under lång tid.
              Men jag har inte, och lär antagligen inte, göra en anmälan förrän jag har något mer konkret att gå på.

                Okej jag skrev bara hur jag tolkade din kommentar när jag läste den. Och det verkar ju som att fler har tolkat din kommentar som om du inte har någon insyn i familjen. Men ja, du vet nog bäst om du ska göra en anmälan eller inte baserat på vad du vet om barnet.

                  Det är det jag känner att jag inte gör. Vet alltså. Men efter att ha läst åsikterna här antar jag att det är bäst att bara låta dem vara och blunda för de varningsklockor som ringer. Jag menar, det kan ju finnas en förklaring som jag inte vet om. Det här bara pågått så länge nu.

                    Om man _verkligen_ är orolig för barnet så anmäler man oavsett vad någon anonym tycker. Annars är man ingenting annat än en lort.

                      Det är precis den tanken som har gnagt, att jag verkligen inte vill vara den som sedan, när något ev kommer fram, som säger ”Ja, nog kände man ju att det var något som var fel, men man ville inte lägga sig i”
                      Jag skulle ha så svårt att förlåta mig själv för det då. Och samtidigt känns det som att en anmälan, även om den görs i all välmening, skulle såra föräldrarna enormt, om det är så att det finns en förklaring som jag inte vet om. Och jag vill inte ställa till det för dem i onödan.

                      Oklar: Om det inte finns några problem i familjen så är sannolikheten väldigt liten att din anmälan skulle ställa till det för dem.

                      Om du tvekar, ring soc och hör vad de tycker du ska göra.

                    Varför skulle anonyma här inne veta bättre baserat på en kort kommentar?

                    Har haft en del att göra med soc i egenskap av lärare; verkar vara ett rött skynke för många. Man ska dock inge glömma att för många kan kontakten leda till väldigt bra hjälp. Lita på din magkänsla. En orosanmälan innebär ju inte att de kommer att bryta upp familjen. I många fall blir det ett samtal och sedan inget mer.

                    Nu svarar jag ”Oklar” under den senaste kommentaren, kanske den uppmärksammas av ”Oklar”.
                    Kan inte folk skriva synpunkter på nedanstående, om det är bra eller helt tokigt?

                    Låt flickan komma på besök så mycket som hon vill och som ni orkar med. Då kan ert hem bli en fristad för henne. Bjud på mat och annat, om ni har den ekonomin att göra så. Ta med henne på aktiviteter ni själva ska på osv. Det verkar som ni redan låter flickan vistas hos er och det tycker jag verkar vettigt. Jag kan inte bedöma om det behövs en anmälan.

                    Tidigare i tråden skrev ”W”: ”Tror konsekvensen (om du anmäler) tyvärr blir att familjen tar avstånd från er familj. Kontakten bryts och kanske blir det mer restriktivt med kompisar framöver.”

                    Blir det som ”W” befarar, mister flickan sin fristad kanske. Du skrev att du varit tålmodig och observerat problemet under en längre tid, men jag vet inte när det är lämpligt att anmäla.

                    Reagera gärna på min kommentar.

            Jag skulle faktiskt anmäla anonymt då! Mina kusinbarn var så varannan vecka hemma hos sin pappa, kom senare fram att hans nya sambo var spritt språngande galen och pappan inte gjorde något för att skydda sina barn. Barnen satt som i förhör när de hade bråkat, styvmamman slog, dom fick inte duscha där hemma, fick inte tvätta kläderna eller nya kläder. Fick tre måltider och de skulle räcka, absolut inte äta nått mellanmål, fick absolut inte låta eller lämna sina sovrum innan 10.00. Idag har deras mamma ensam vårdnad och barnen går hos bup. Anmäl hellre! Verkar inte direkt va lösa grunder eller rykten du grundar de på!

              Och för att anmäla anonymt måste du ringa in anmälan, skickar du via mail så kommer den att synas i anmälan.

            Du kan ringa in och prata med Soc utan att göra anmälan. Rådfråga dem.

          Det är väl för tusan bättre att anmäla en gång för mycket om man tror att ett barn far illa än att vara feg och rädd att lägga sig i?? Ni verkar tro att soc är onda människor som bara vill stjäla folks barn! Så är det naturligtvis inte, de gör en utredning för att se om familjen behöver stöd och vilken form av stöd som är lämpligt. Det kan vara samtal, hjälp i hemmet, avlastning etc. Soc tar inte barn från föräldrar pga att barnet eller mamman har cancer, det är det dummaste jag hört. Det krävs mycket för att förlora vårdnaden om sina barn, tex grovt drogmissbruk, våld, oförmåga att ta hand om barnen, övergrepp osv, och då är det bästa för barnen att flytta.

            Är ju knappast att förlora vårdnaden man är rädd för. Men det är klart att det är sjukt obehagligt att få en anmälan!? Att veta att någon misstror ens kapacitet, att någon tror att ens barn far illa! Jag hade fått extrem ångest av det.

              Om det skulle hända, kör en Elaine E och känn en stor tacksamhet att någon annan bryr sig om dina barns välmående och att de vill samma som du deras bästa snarare än att ta det som personlig kritik. ?

            Tro mig, att få en orosanmälan på sig är absolut ingenting man bara rycker på axlarna åt även om man som förälder vet att den är baserat på ingenting.

              Det är möjligt att det är jobbigt för föräldrarna MEN det finns också många barn som levt i ett rent helvete för att ingen velat ”kränka” föräldrarna…. det går inte alltid att se utifrån om föräldrarna tex misshandlat barnen….

                Nej men du får det att låta som att allt är lugnt för att de ändå inte tar barnen och då kan man anmäla till höger och vänster.

                  Oklar. Mitt tips är att ringa till soc anonymt utan att uppge några uppgifter som gör att det går att identifiera barnet. Då kan du få rådgivning om hur du bör tänka samt om soc anser att det finns fog för en anmälan.

            Finns en oro för barnet ska man anmäla. Det är inte att misstro föräldrarna. Det är att vilja hjälpa. Det är för att professionella ska utreda om det finns fog för anmälan och i så fall kunna bedöma vilka insatser som krävs.
            Alla barn behöver bli sedda och uppmärksammade. Speciellt de barn som på något sätt behöver stöd, inte mår bra, är utsatta eller på annat sätt far illa.

          Men om det visar sig att det inte är något kommer soc inte göra något med anmälan. Så jo, det är bättre att anmäla om det inte känns bra.

        Alla människor kan inte vara bra föräldrar, de klarar av ”på pappret-vårdnad” som ordnat liv innebär men inte de emotionella bitarna. Antalet barn som lever så är stort. Finns det inget uppenbart missförhållande så kommer anmälan läggas ner. Men underskatta inte att bara fortsätta ha kontakt med familjen i fråga. Många familjer skulle välja att ta avstånd i tystnad utan att göra någon anmälan och bara lämna det åt sitt eget öde för att man inte orkar se detta sorgliga.

        Sånt här finns överallt, sen kan man välja att blunda för det eller inte. Tror utifrån vad du beskriver att det bästa för det här lilla barnet ändå är att hon får vara hemma hos er, och fortfarande få ha den stabiliteten som den egna familjen är? Om ni har pratat och de inte förstår vad du menar, hur skulle det ändras om soc tog över diskussionen? Tror att de gör 100% ”så bra de kan”, sen att det inte är tillräckligt är inte grund för interventioner.

        Tror konsekvensen (om du anmäler) tyvärr blir att familjen tar avstånd från er familj. Kontakten bryts och kanske blir det mer restriktivt med kompisar framöver.

        Förstår din oro men tror att man ibland överskattar vad en myndighet kan göra. Vad menar du är uppsidan för just det här barnet om du anmäler? Vad är ”något kommer fram”? Räcker med emotionell neglect för att ett barn ska bete sig som du beskriver, behöver inte ”komma fram” saker av karaktären sexuella övergrepp.
        Tjugo år av silent treatment gör inget positivt för en människa heller men det är riktigt svårt att sätta fingret på. Bästa ni kan göra som familj är ju att fortsätta se själva BARNET och hennes personlighet. Förstår att ni kanske vill vara själva bara familjen ibland, är det en aspekt? Hantera det på ett snyggt sätt så ni tillgodoser den egna familjens behov. Håll kontakten med henne genom åren så kanske hon berättar själv en dag.

        Låter som att ni båda familjer lever i en lugn villaförort med all stabilitet det innebär, men att dina barn har det känslomässigt mycket bättre. Är inte mycket soc kan göra åt det tyvärr.

        Jag tycker att du ska anmäla och berätta precis hur du upplever det. Då finns det med i pappren ifall om att det senare kommer in något från tex skolan eller någon annan i barnets närhet. Man gör barnet en björntjänst genom att inte ta sitt vuxenansvar och anmäla. Just do it!!

        Jag jobbar på soc och en orosanmälan handlar just om det du beskriver. ORO. Du bör anmäla och kan vara anonym, både i skrift samt om du ringer. Det bästa är att vara väldigt tydlig med detaljer, beskriv hur barnet reagerar konstigt, att hon inte verkar vilja gå hem ECT. Att vänta tills du har ”bevis” som vissa här tycker är för mig vansinne! Varför ska det behöva gå så långt? Alla socialsekreterare är utbildade och kompetenta att göra en bedömning men för att kunna göra det behöver vi få in orosanmälningar eller ansökningar. I många fall leder en anmälan till föräldrasamtal samt inhämtande av uppgifter via dagis eller skola och sedan läggs förhandsbedömningen ner. Och skulle det bli så – ja, då kanske det inte finns skäl för oro. Jag skulle oavsett rekommendera dig att anmäla.

        Jag skulle anmäla om jag var du, jag hade en vän när jag var liten som hade föräldrar som var väldigt ”bra” till det yttre, pappan var kirurg och mamman professor vid ett av Sveriges toppuniversitet. Men de var båda alkoholister och jag tror att det skedde misshandel i hemmet, min kompis flyttade till en annan stad så fort hon började gymnasiet och har gått under jorden nu. Min mamma säger alltid att hon ångrar att hon inte gjorde någon anmälan där, för att hon fick en dålig magkänsla när dottern var hos oss.

        Var på en föreläsning som hölls av flera olika personer, polis/utredare/förhörsledare, drabbade, lärare mm. Summan av kardemumman på den föreläsningen var att anmäl hellre en gång för mycket än en gång för lite, detta sa ALLA nämnda. Om din anmälan visar ingenting, INGEN SKADA SKEDD förutom då möjligt skadade egon hos föräldrarna. Men om din anmälan däremot räddar ett barn så är det ju fan hela världen. Vi kan inte vara rädda för att såra någon vuxens jävla känslor när det står barns välbefinnande på risk. Nu kommer jag ha anmälningsplikt när jag är färdigutbildad men även om det gällde mina grannar, barn jag ser regelbundet osv så skulle jag inte tveka. Och lol på att fråga och prata med föräldrarna, hur många tror ni ärligt svarar på frågan ”hur är det där hemma”. Ingen svarar ens ärligt på frågan ”hur mår du” så att eh…

          Kan tillägga att det förövrigt är erat fel att barns lidande blir längre för att så många tänker ”det är säkert inget, bara jag som överdriver, vill inte skapa drama”. Så inget barn kommer tacka er för att ni tänker på vuxnas känslor framför barns.

    När jag var i Pennys ålder bad jag min mamma om godisförbud. INTE för att godis är onyttigt, jag skulle bli tjock eller whatever utan enbart för att jag ville få pengar istället. Typ att jag fick de pengarna som annars skulle gott till godis.

      Men precis, vem har inte gjort det?!

      Är det mer rätt om det handlar om pengar? Tänker att man lär sig pengars värde och vad man kan göra istället för de pengarna. Vi fick självklart avbryta när vi ville, men vi ville ha ett PS2…

        Och jag föreslog godisförbud för min mamma. Hon var ok med att jag inte ville äta godis men jag skulle inte få en krona för det. Men visst, det var upp till mig att inte äta lördagsgodiset om jag inte ville. Jag fick säga till när jag ville att hon köpte lördagsgodis till mig igen.

        Jag tycker också att alla (inkl jag själv) höll på med detta när man var i den åldern? Godisförbud, glassförbud mm. Vad är det för fel? Detta är inget nytt?

      Gjorde min dotter också helt utan att vi sagt något?

        Ni kanske inte sagt det till henne nej men någon annan lär ju ha gjort det

    Ingen respons på alla frågor om casino reklamen under förra inlägget ??

      Hon vill iiiiinte ha plastikreklam men uppmuntra till spelmissbruk har hon inga problem med. Nu vet vi ju att hon KAN påverka reklamen, så allt hon sagt innan är bara bs. Men casinoreklam lär vara kvar, blir ju extra cash i fickan. ?

    Hur får du Camilla Pennys egenintroducerade glassuppehåll, (som Calle för övrigt ej uppmuntrade, bara filmade), till ett glassförbud? Penny tog dessutom i videon emot glassen från lillebror när han sa att det var påsk och åt den.

    Någon måtta på vinklingen får det faktiskt vara.

      Calle skriver ju glassförbud.

      E du blind?

        Camilla skriver inte inlägg om barn så med det Schulmanska glassförbudet är det Calle som avses.

        I videon som startade allt sa Penny att hon skule sluta äta glass ett tag och lillebror kom då med en glass till henne, sa att det är påsk och att man då får äta glass. Penny åt då glassen.

        Detta har nu här gjorts om till ett glassförbud initierat och uppmuntrat av Calle. Jag förstår att Calle blir förbannad på Dahmer som alltid hackar på honom offentligt på instagram. Om hon nu trodde på tiktigt att Calles barn i detta fallet far illa, borde hon kontakta Calle privat. Hon är bara intresserad av att göra narr av. Skriva om ätstörningar kan hon göra på ett betydligt bättre sätt än att hänga ut andras barn som exempel.

          LD hängde aldrig ut någon annans barn. Hon namngav aldrig Calle heller. Sen att det var lätt att lista ut att det var han hon syftade på är en annan sak. Och ska vi vara ärliga så var det väl Calle som hängde ut henne sen med bilder och påhopp. Men det kanske du inte är lika upprörd över?

            Alltså det där förstår jag inte hur man menar. Jag vill tala rent generellt nu inte bara det LD gjorde.

            Om man skriver så pass detaljerat att ”alla” vet vem man menar men utan att nämna något namn är det verkligen en stor skillnad på det annat än att namnet inte blir googelbart?

            För mig är det iaf typ samma sak.

              Menar att ld inte hängde ut varken penny eller Calle så som kommentaren ovan påstår. Calle däremot var ju snabb på att hänga ut ld med både bild och personpåhopp, men det verkar mindre viktigt.

                Jag förstod omdelbart vem hon syftade till innan han själv svarade (som en imbecill) och det tror jag resten som följer antigen Calle eller LD också gjorde.

                Men som sagt, men fråga var generell.

                  Ja och jag tycker att det är skillnad på att skriva ut namn eller hänvisa till vad någon ickenamngiven har skrivit och sedan diskutera det utan att diskutera de enskilda personerna som tog upp ämnet.

                    Ok, det är ok att du tycker det.

                    Min fråga var om det utan att nämnas namn ändå bedrevs så pass detaljerat att ”alla” ändå förstår vem det handlar om, är det verkligen en så stor skillnad.

                    Jag är ok med att du inte tycker som jag. Nu undrar jag om det finns fler som tycker det jag tycker.

                      bedrevs skulle vara beskrevs 🙂

                    Du har rätt, din analys var svårare för mig att greppa eftersom jag gärna hakar mig upp på ord och siffror, allt för att vinna en diskussion. I alla fall, förlåt mig, jag har fel och ska bli bättre på att erkänna att jag har fel.

                      Behöver du också glasögon? ?

                      Slog du i huvudet?

                  Jag hade ingen aning om att det var Calle som avsågs innan han svarade. Jag reflekterade inte ens över det, hade inget intresse av vem det skulle kunna vara heller, eftersom inlägget egentligen inte fokuserade på honom utan på fenomenet glassförbud och hur barn tidigt förbjudet sig själva att äta godsaker.

                    Pennys glassuppehåll var ju dock kortvarigt eftersom hon åt glassen som lillebror kom med.

                    LD är patetisk när hon skriver B-kändis och använder ämnet ätstörningar som skäl för att provocera Calle. Det är ju inte första gången som sagt. Jag undrar hur LD reagerat om det var Calle som gång efter gång på ett elakt sätt hade anmärkt på hur hon uppfostrar sina barn?

                      Men inlägget handlade ju inte om calles föräldraskap. Fattar inte varför han blir så oerhört provocerad, ingen bryr sig om vad han gör eller inte gör.

                  Jag förstod inte direkt så tala för dig själv.

                    Bland deras följare är du då en absolut minoritet. Följer man någon av dem förstår man direkt vem som avses.

                      Nej det gör man inte, möjligtvis om man följer båda.

                    18:28: Tänk att jag gjorde just det. Talade för mig själv och var noga med att säga att resten var en gissning. 🙂

                    Ha en fin kväll!

              Och ja jag tycker att det är skillnad på att skriva ”en instagramprofil la nyss ut ett inlägg om…” och ”Calle Schulman på nyss ut ett inlägg om dottern penny..” speciellt om det är fenomenet man vill diskutera i stället för personerna.

                Men det var ju inte det som skrevs. Det skrevs fler detaljer än så mao det gick att identifiera vem det var och det var det som var själva grundfrågan.

                Ditt fall som du tog upp är inte det jag menar.

                  Men jag pratar om lds inlägg om sockerförbudet och det var du som svarade på min kommentar. Om du då pratar om något helt annat så är det en annan diskussion.

                    Ok jag ska försöka vara tydligare.

                    Jag håller inte med om din skildring om hur det gick till när LD skrev sitt inlägg. Jag tycker det var supertydligt vilka två hon pratade om om jag gissar på, för det är allt jag kan göra, att det gjorde majoriteten av alla andra också.

                    LD har vi andra tillfällen gjort så som du beskriver ovan och ofta då tom med en disclamier, men det anser jag inte var tillfället här utan motsatsen där hon dessutom raljerade över personer ifråga med att kalla honom för en b-kändis.

                      Ok. Då tycker vi olika.

                      🙂

                      Håller med Trh, det var uppenbart vem LD åsyftade.

                      Hon behöver inte gång på gång skriva liknande saker där hon klagar på Calles familj. Alla förstår att det är Calle. Blir bara pinsamt att säga att hon vill lyfta ett viktigt ämne när hon bara vill klämma till Calle.

            12.36. Tycker att båda beter sig som barn i den efterföljande diskussionen. Det kanske inte du tycker?

            Detta är inte första gången LD hackar på Calle. Det spelar ingen roll om hon namnger honom när alla vet att det är honom hon syftar på, eller hur. Att hon försvarar sitt barnsliga beteende med att hennes syfte är att lyfta ett viktigt ämne är bara löjligt.

              Nej jag tycker att Calle beter sig illa i den här specifika diskussionen. Jag tycker att ld lyckas hålla betydligt högre nivå än honom.

              Sen har hon ju själv svarat här inne på hur hon ser på deras tidigare dispyter så där känner jag inte att jag som följare har så mycket mer att tillägga.

            Det var ju uppenbart för de flesta att det var Calle hon menade, och då spelar det ju ingen som helst roll om hon nämner hans namn eller inte. Vad har tex att han enligt LD är en b-kändis med ätstörningar att göra? Hon ville ju bara vara störig mot Calle, inte diskutera ett viktigt ämne som hon påstod. Och hade hon varit orolig på riktigt för att hans dotter har en ätstörning kan man tycka att hon borde ta det med bara Calle. Självklart ville hon bara retas och vara taskig.

            12,36;
            Varför så otrevlig ton? Så onödigt.

          Ja det vrids till något det inte var av Camcam. Dessutom åt ju Penny upp glassjäveln i filmen.

          Och nej, inget schulmanskt glassförbud som i rubriken här. Camcam har också skrivit att Calle uppmuntrade det hela, inte heller sant.
          Ren lögn till och med.

          Tröttnar på att inlägg om vissa personer vrids till negativt medan andra alltid framställs positivt. Vad avgör vem Camcam vågar kritisera? Varför slutade hon kritisera Cissi och gänget när de gav Camcam öknamn som mobbare och skrev elaka saker om henne överallt? Ska de med stora konton med stor makt slippa kritik? Bara de ”svaga” som inte säger emot får kritik i dagsläget. Helt fel.

      Såg du vinkeln på videon han lade upp med texten?!

    Orkar inte.

    Då är ju Calle isåfall ungefär som du då alltså.

    Någon mer som hann se Magdalena Graafs insta på Hannas skilsmässotårta? Togs bort ganska snabbt, var en del ” konstiga” bilder och rörig text….men tårtan var outstanding! ?

      Nej men berätta gärna vad det var för tårta!! Vad föreställde den?

        Tror det var en prinsesstårta, med vit marsipan, där bruden stod vackert men brudgummen låg ner lemlästad och blodig. Sen massa ”blodstänk” över hela tårtan…Makabert men ”kul” på samma gång.

    Jag är inte emot glassförbudet…
    Men hur klippet såg ut som han lade ut!

    Kommer ihåg alla kompisar runt om en när man var liten som var kaxiga med sina godisförbud…
    …själv kunde jag inte för hela min värld förstå hur man INTE ville kränga colanappar och sura band till lördagsfilmen!?? Galenskap?

    Nu ska Bella köpa lägenhet i New York, modell ”större”. Har hon verkligen råd med det?

      ???

      En ren gissning, utan att egentligen kunna något om sådant här, men jag tänker att hon kanske kan köp den via företaget och att det i längden bli billigare än att bo på hotell för hela klanen varje gång de är där?

      På upper east side!! Herregud konkursen kommer bli tung…

      I New York görs många lägenhetsköp upp kontant. Ofta kräver säljarna ”fyll ask, all cash” (det vet alla som sett några avsnitt av tv-serien med Fredrik Eklund m fl). En utlänning (eller ett utländskt företag) får garanterat inga lån i USA för att köpa en lägenhet.
      Det är dessutom olika krav på att bli accepterad av övriga lägenhetsinnehavare i sk condominiums (ungefär som våra bostadsrättsföreningar). Vissa föreningar godkänner inte juridiska personer och andra vill ha viss typ av medlemmar för att inte störa ”harmonin” i fastigheten.
      Nej, inte tror jag det blir något köp inte. Möjligen hyra av något slag.
      Jag är mer fundersam kring vilka visum som man tänkt sig att Bella och ”teamet” ska ha för att kunna vistas och verka i USA. Med enbart turistvisum blir det inte möjligt att jobba och hyra bostad längre tid.

        ”full ask, all cash”
        (ingen prutning och allt kontant) 🙂

          Äsch jag som tyckte uttrycket ”fyll ask, all cash” funkade riktigt bra i sammanhanget! ?

      Hon måste ha nån miljardär som backar upp henne. Alltså lägenhet i new york kostar, miljonvilla i Sthlm, och villa nånstans mer (ej koll). Det går inte ihop med hennes ekonomi. Hennes livsstil just nu är några nivåer upp och den vet vi ju att man inte når så lätt om man nu inte har ett VÄLDIGT framgångsrik företag. Lyssnade på Kenza som i sin podd sa att folk tror hon är skit rik men att hon inte är det, och då har hon fler följare än BB plus ivyrevel. Så hur kan då Isabella ha så mycket överflöd? Är hundra på att hon har någon stenrik snubbe som betalar. Powerwoman my ass.

        ELLER så har hon pengar utomlands som iaf inte kommit in genom hennes företag. Hennes ex hjälpte henne säkert med att öppna bankkonton utomlands och investera pengar utomlands och sedan ha pengarna där med för att slippa skatta. Fine, bra för henne! Dock ser jag inte hur hon kommit upp i såna stora summor. Nått är fuffens om det nu är hennes pengar och inte en sugardaddy. Men att hon leker storföretagare och spelar att hon driver Apple är bara ett skämt.

          Tycker det känns rätt rimligt. Att inte fler har gjort den kopplingen ganska snabbt – hon blev i stort sätt ekonomiskt oberoende i samma veva som hampus ”förlorat” 30 miljoner?

            Ja, visst vore det fel att inte göra den kopplingen?
            Ska vi hata slumpen eller inte?

            Det har alltid varit min tanke, något luktar skunk. Men så har vi norrbaggen som också finns med någonstans på något sätt men hur??

              Norrbaggen finns inte med längre och verkar väldigt ointresserad av att ha med Isabella att göra numera

          Valutor och bitcoin från 2017/2018 då det fortfarande gick att tjäna stora pengar.
          Mitt tips är att Hajen hjälpte henne.
          Men Skatteverket gör nu 2019 en fördjupad kontroll av bitcoinaffärerna.
          Det är svårt att spåra själva affärerna men pengarna som förtjänats måste tvättas genom bansksystemet för att kunna användas legalt. Och det är där kontrollerna sätts in.
          Håller verkligen med om att Bellas livsstil är på en nivå som inte förklaras av lön och utdelningar de senaste åren – bl a med hänsyn till att hon köpte ut Odd ur huset som hon sen sålde ett par miljoner under vad hon önskade. Där blev det inte mycket över till det nya huset där hon ändå lagt in fyra miljoner cash (plus pantbrev och lagfart för över en halv miljon).
          Och vem får som ensamstående ett bolån på 22,5 mkr? Räntor och amorteringar kostar ju minst 100 tkr varje månad!
          Nej, hur många sponsrade grejor som än levereras till the lowengriphouse är det något som inte stämmer. Sen utgår man ju från att det mesta av resekostnaderna och personalkostnaderna för ”hemmateamet” debiteras bolagen eller sponsras. Men ändå. Det finns gränser för hur mycket privata levnadskostnader som kan debiteras bolagen utan att beloppen förmånsbeskattas. Gäller även sponsrade varor och tjänster för privat bruk förstås 🙂

    Var hittar jag klämmor som liknar Hermine Holds? Vet att jättemånga hade tipsat i ett gammalt öppet spår men hittar inte nu ?

      Klämmor skulle jag faktiskt rekommendera HH. Jag diggar dem, håller upp mitt tunga hår. ??

      Finns överallt, ur och Penn HM mm jag har tjockt hår och dom.gunkar utmärkt!

        ÖoB

    Jag gav mig själv godisförbud som barn för att kompisar gjorde det. Efter ett år skulle de få tusen kronor. Mina föräldrar var väl sisådär positivt inställda och jag minns inte ifall jag klarade det eller ej. Jag minns en känsla av att vilja vara duktig och vuxen. Och möjligen tänka på tänder. Jag minns ingenting om tjockhet. Men det kom senare när jag skulle vara nyttig och detta var också kompisdrivet och snack om thigh gap och liknande.

    Men steget från detta till den anorexia och bulimi jag utvecklade var i mitt fall så mycket större än detta. Utan snarare ett inre mörker jag kände som jag manifesterade genom självkontroll och tukt. Och vars grundorsak berodde på något helt annat.

    Jag kan förstå kritiken osv. Men jag önskar vi kunde vara lite försiktiga när vi diskuterar ätstörningar och hur det kommer sig att någon drabbas och så vidare. Jag är lite trött på att folk gärna approprierar ÄS och anorexia och bulimi för att de haft lite matnojor. Den som själv varit sjuk ser gradskillnaden liksom. ÄS och dess orsaker är så mkt större och djupare än hälsohetsen LD och andra profiler gärna kritiserar. Hälsohets och ÄS hör självklart ihop till viss del men det MÅSTE inte tillhöra orsakssambandet.

    Sen Calle ja jag håller med föregående talare som påpekat att hans inlägg förvrängts och blivit till något det inte riktigt var i folks iver att dtiva sina poänger.

      ?

        Tunge nyt jo ne saatanan reduktiilisi sinne minne päivä ei paista. Ihan joka ikinen paketti.

          Yök, kuka haluaa syödä sun anuksessa muhineita pillereitä? Siis muut kuin sinä ja äitisi.

    Det är helt sjukt om föräldrar ger sina barn glass och godisförbud. Det är inte sjukt om barn utmanar sig själva och sin karaktär till att göra det. Det är sjukt om föräldrar straffar eller på nåt sätt tvingar sina barn till att avbryta egna sätta gränser. Det är helt rätt som Calle Schulman gjort att uppmuntra och berömma sin dotter som vill avstå äta glass.

    Sen är den allmänna problembeskrivningen i västvärlden och Sverige att vi blir allt fetare och sjukare av allt socker och fett vi vräker i oss dagligen. Inte att en och annan tonåring drabbas av ätstörningar som oftast hänger samman med mobbing och utanförskap och därpå sociopsykologiska problem med sin självbild. Detta är nåt helt annat än utseendefixering och skönhetshets via media som Parneviks skyller på. Mobbad kan vem som helst bli. Även snygga tjejer.

      Har du källa på att ätstörningar ofta kommer ur utanförskap? Mina egna och näras erfarenheter handlar snarare om just familjen och vänskapskretsen. Jag själv fick ätstörningar för min mamma jojobantade genom hela min uppväxt, och att folk kommenterade min ”sockermage” och mina mjuka delar på min kropp. Med det sagt ska man givetvis uppmuntra en hälsosam kost. Undrar bara om det finns någon fakta bakom det du säger!

        Nej. Har ingen källa. Menar bara att det är sunt förnuft ätstörningar springer ur betydligt djupare psykiska problem än de man kan få från reklam och modemagasin. Du har ju själv beskrivit hur det var för dig. Nåt jag betecknar som en sociopsykologisk problemgrund. Du skriver inte att det var pga medias skönhetsideal du utveckla din ätstörning. Mobbing och utanförskap känns dock som ett bredare och starkare orsakssamband till ätstörningar än din beskrivna problembild. Även om kommentarer kring ditt utseende delvis hör dit.

          Ok, så att Josefins mamma jojo-bantade och att hon fick kommentarer om sin sockermage handlade inte alls om skönhetsideal? I mina öron låter det som att det är exakt det det handlar om. Klart att det ofta finns en struktur bakom, många med problematik är ofta perfektionister eller har höga krav på sig själva t ex. Men vilka ideal de eftersträvar bestäms ju på samhällelig nivå. Om vi inte skulle lägga så extremt stor vikt vid skönhet och hylla BMI 15-16 som ideal skulle ingen försöka svälta sig dit.

            Skulle inte säga det handlar om skönhetsideal nej. Att ha en mamma med nån form av ständigt återkommande problematik av personliga misslyckanden handlar om besvikelser och alltmer växande misstro, gränsande till förakt mot någon man har djupa emotionella band till och vad det säger om en själv. Vägen till självförakt tycks vidöppen här och en utveckling mot självskadebeteende verkar rätt logisk.

            Nedlåtande kommentarer om ens person och utseende har såklart heller inget med nåt skönhetsideal att göra. Det här med dumma ungjävlars mobbingbeteende att göra. Som jag skrev i första kommentaren. Även vackra flickor, enligt gällande norm, kan bli mobbade och få nedlåtande kommentarer om sitt utseende. Det handlar om makt och att trycka ner nån för att det är roligt och höjer ens eget värde i gruppen.

            Jag kan i vårt fall inte se nån starkare orsak än mobbing och utanförskap, som kan kallas samhällsstrukturell, till att utveckla ätstörningar hos fullt, såväl psykiskt som fysiskt, friska barn.

          ”ätstörningar som oftast hänger samman med mobbing och utanförskap” men sluta släng dig med sådana påstående när du inte vet. Det ligger mycket djupare än så.

            Är det kanske tom nästan ”farlig” skrock som sprids?

            (Sorry kunde inte låta bli när jag så att du var lite irro. 🙂 😉 )

    Märks att Bella tar i stort sett alla tänkbara reklamsamarbeten nu – nyss var det ju det skämmigaste av alla (Daniel Wellington).
    Och nu står hon och gör reklam för solglasögonen från Chimi som Janni gjorde reklam för 2016 och Kenza 2017. Sist på bollen 🙂
    Men Bella hoppas kanske få åka med på en ”pressresa” och photo shoot med Chimi-gänget? De har ju varit både på Zanzibar och Mauritius tidigare vill jag minnas. Om nu Bella kan nöja sig med att åka Turkish förstås som alltid sponsrar Chimi. Men SAS flyger ju inte på ett tag så Turkish duger nog 🙂

      Alltså de där ful solglasögonen ? såg att Kenza gjorde reklam för dem häromdagen igen och jag fattar verkligen inte grejen. Inte med de där klockorna heller. Usch, hade aldrig köpt något som influencers rekommenderar.

    Tunge nyt jo ne saatanan reduktiilisi sinne minne päivä ei paista. Ihan joka ikinen paketti.

    OT
    Har ni sett Bellas instastory i samarbete med chimieyewear? Hon filmar i badrummet bredvid Sasha som uttråkat putsar solglasögonen medans Bella provar dem. Hur nöjda tror ni chimi blir med den reklamen? ?

      Chimi-gänget är nog bara glada över att Bella nedstigit till deras enkla nivå 🙂

      Helgen hon inte uppdaterade något från en resa…kan hon ha ökat på boobsen då kanske? Jag tycker de verkar betydligt större än förut.

    Calle skulle aldrig ge sig på Parneviks. Han har varit hemma hos dem. Han känner sig underlägsen dem tror jag. Att ge sig på LD är för att han inte ser upp till henne. Parneviks ser han upp till….

    Du kan ringa in och prata med Soc utan att göra anmälan. Rådfråga dem.

    Varför blir jag så provocerad av att Mona skriver att skolbal i nian var sååå ovanligt när 27-åringen gick ur nian?

    Jag är från Stockholm, nära där Mona bor. Är 30 år och vi hade skolbal i nian, det var en långt gången tradition som man såg fram emot. Alla skolor i området jag känner till hade också skolbal. Jag kände folk i andra delar av landet i min ålder som också hade skolbal i nian. Varför tror hon alltid att det hon gör är så unikt?

      För att hon aldrig varit med om det förr.

      Allt som vi ”normalstörda” gör av gammal vana, precis som vi brukar eller av tradition är hon helt främmande inför. Antar att hon inte har varit så närvarande alla ggr.

      Redan på ” min” tid hade vi skolbal och det hade de i alla innerstadsskolor, så vitt jag vet. Början/mitten på 90-talet.

      //Moa

        I min stad och i grannstäderna hade ingen skola bal efter nian. Bara efter gymnasiet. Detta var runt senare delen av 00talet.

    OT Bella

    Förstår jag det rätt att BB enbart är i New York för att promota sig själv som varumärke (dvs hitta företag som vill köpa annonsering i hennes kanaler)? Hon nämner ju knappt kräm och kladd sedan Pingis blev gravid? Det känns ju helt klart som att de kommer sälja (vem nu som vill köpa?) eller helt lägga ner och att hon givetvis kommer twista det som att hennes egna varumärke nu börjar bli så globalt att hon inte hinner både och.

    Och pengarna, VAR kommer de ifrån? Tror vi att Hajen hjälpte henne investera klokt och trygga de utomlands eller är det en ny snubbe? Det är snuskiga summor som hon gör av med varje månad. Det finns ju på riktigt inte en enda möjlighet att det är pengar hon fått in på blogg och företag.

      Tror också de försöker sälja. Hänger ju inte ihop med att hon snackar om att de ska bygga det till ett nästa Estee Lauder som Sally ska ta över men är ju iofs inte mycket som hänger ihop med Isabella…

    Förlåt för hård kommentar: Men alltså, nej, ni hade inte hittat något. Ni hade träffat jättetrevliga människor med perfekta jobb, perfekt hem, mycket vänner som haft ”mycket på jobbet”, ”oro för en släkting pga sjukdom” osv. Alltså väldigt privata förklaringar och exakt det man vill höra som utredare och inget att uppröras över. Perfekt formulerat och presenterat. De sitter där och gråter lite också. Helt rimligt. Anmälan läggs ner. Betyder ej att ”allt är lugnt”. Har hört andra soc arbetare argumentera så här och det är skrämmande dåliga insikter i hur dysfunktionella familjer i praktiken opererar.

    Jag förstår mig inte på Aftonbladet alls. När det gäller kvinnor som peggy då helt plötsligt attackeras Calle S. Men använd samma titel då när han attackerar Lady D. Det där är väl en attack än de tjejerna gjorde. De diskuterade ämnet bara, de la ingen bild på Calle S och kallade honom för tjej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.