Camilla Läckberg hänger ut näthatande kampsportare

Hade jag varit den här unge killen så skulle jag nog vara mer nervös över att möta Camilla Läckberg i en ring än Simon Sköld. 
Hon är arg som ett bi när hon hänger ut den här unge kampsportaren med namn – och då således bild – på sitt Instagramkonto efter att han skickat ett minst sagt kränkande meddelande till hennes man Simon.
Hennes följare går ett steg längre och taggar den unge mannens kampsportsklubb med frågor kring hur de ställer sig till den här typen av osportsligt beteende.

Sådant här kan stå en dyrt…
En av ungdomarna som fälldes i ”Jimmy Durmaz-fallet” var en lovande fotbollsspelare som ungdomslandslaget visat intresse för, men pga hans uppförande mot Jimmy Durmaz så brände han alla sina chanser att någonsin ens bli övervägd för uttagning.
Sådant här beteende behöver stävjas på en gång och det hårt – det hör inte hemma i någon idrott. Det hör inte hemma någonstans, men det betyder inte att ett uthängning inför 240 000 människor på Instagram är vägen att gå.
Eller så är det?

Vad tycker ni?
Att pojkens klubb uppmärksammas på hans beteende tycker jag är jättebra, men hade man kunnat göra det på något annat sätt än detta?
Diskutera i grupper om fyra och fyra. 🙂

Uppdatering:

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Grupp A samlas i uppehållsrummet med de sköna sofforna om 10 minuter. Ta med kaffe själva.

      Ni ska alltid sitta där!!! Det är faktiskt orättvist!

      Grupp c bryter sig in i hemkunskapssalen o letar efter glass!

        När ska du lära dig skillnad på en och ett i dina formuleringar camcancam? Hatar du svenska språket så mycket?

      Måste vara jobbigt för dig Camilla att vara skribent när du så ofta tar fel på en och ett i dina formuleringar. Är svenska ditt andraspråk eller hatar du bara att uttrycka dig i skrift?

    Inlägget borttaget.

      Det är väl fint att det löst sig.

      Grabben lärde sig en läxa den hårda vägen!

        Du menar att Simon Skölds mamma tyckte ut och räddade honom?

        Ja det var fint av henne. Det är ju bara dumt när pojkarna bråkar på det där sättet.

          *ryckte

          Mäh, boys will be boys!

            Nej! ”Boys will be held accountable for their actions. Just like girls.”

              EXAKT! De är fan minst lika kapabla att bete sig som folk, men de hålls aldrig till samma standard.

              Wooosh!

            Finns knappt ngt uttryck jag hatar så mkt som ”boys will be boys”….

              Kärlek börjar med bråk också!

                Exakt!

          Du har verkligen ett sätt att uttrycka dig du, Carina.

          Pinsam kommentar.

    Vad hände med att ta kontakt med föräldrarna och göra de uppmärksamma på sitt barns beteende?
    Två fel gör inte ett rätt.

      Men vem vet föräldrarnas inställning? De kanske hejar på! Eller inte bryr sig alls. Inte alla föräldrar engagerar sig.

      M

    Simon fick en ursäkt av killen ifråga o inlägget är borttaget så…

      Har du snott mitt nick? Mvh ”The real Greta Gris”

    Fattar inte varför man inte skulle hänga ut. Skriv inte sånna saker till folk om du inte kan stå för det??!!!!!!!

    Fast trash talk är ju en del av kampsporten, like it or not. Se bara på Mikaela Lauren.

    Nu är ju hon värdelös på det, så det blir så uppenbart att det är fake när hon gör det.

      Du menar att detta var trash talk?

      Och det kan aldrig vara på ett annat sätt, menar du då? Tänk om hästtjejer stövlade omkring i stallet och skrek ut könsord och hot, eller en orienterare i skogen, eller om någon på Folkuniversitetet gjorde det under random spanskakurs. Är det okej att bete sig svinigt medans man utövar sitt fritidsintresse?

        Hur fick du Carinas inlägg till det? Kan folk bara sluta läsa in saker och anklaga andra för något som inte skrivits?! Man kan inte skriva nånting idag utan att riskera att bli påhoppad för något man inte sagt. Fan vad trött jag blir på det här kommentarsfältet ibland.

        Och ni behöver inte påpeka det, jag ska inte läsa mer här idag. Man får enbart negativ energi av det.

        Det är klart att det kan vara på ett annat sätt.

        Men ja, det kan också vara okej att bete sig svinigt, om alla som deltar är med på att det är en del av ”fritidsintresset” (det är ju profesionella idrottsmän/kvinnor vi pratar om) så är det klart det är okej.

        Men om alla hästtjejer var överens om att det skulle vara en del av hästsporten att också skrika könsord, så är det klart att det skulle vara okej. Och ville någon i det fallet ha en hästsport utan könsord, så får hen starta en sådan hästsport.

        Det är bara Simon som springer till sin mamma när det händer.

        Fast inom hästsporten är det ju helt vansinnigt mycket skitsnack och hot?

          Haha exakt min tanke

        Åh trash talkande orienterare. Fan va roligt ??

      Skämtar du? Att personangrepp är en del av sport(en)? Sådana människor som skriver sådär har inte alla tomtar på loftet.

        ”har inte alla tomtar på loftet”? Ja då är allt som det ska med andra ord..? ? ?

      Fast fjantige grabben och Simon har ingen match inbokad. Endast vid fight och med den man ska fajtas kan ”trash talk” anses höra till sporten. Eller menar du, Carina, att det ingår att alltid hålla på med det? Även pinsamma hang arounds..?

      Trash talk mellan de två som skall slåss mot varandra ja! Vilket jag tycker är rättläjlogt det med!!!

      Ahh, fast det där var verkligen inte trash talk. Det är något två motståndare gör inför en kommande match, och det är teatraliskt och uppstyrt.
      På vilket sätt får du det här till trash talk?
      Att ens försöka ursäkta ett sånt här beteende är vidrigt.

    Allllt skall lösas i offentlighetens ljus såklart. Min man tog inte bort bajset i toaletten precis (när han var klar) och jag skall snart hänga ut honom på min insta. Och givetvis Maila hans arbetsgivare.

      Bra jämförelse tycker du?

        Det är helt klart samma person som skriver här och försvarar mobbaren hårt.. Kanske han själv som skriver..

          ? nej jag försvarar inte mobbare. Fascineras dock över hur långt samhället har avancerat när det anses vara norm att hantera konflikter via sociala medier. Det finns ju möjlighet att bemöta saker via andra kanaler, oaktat i vilken form de presenterats för dig.

            Fast då missar man ju chansen att visa vilken god människa man är 😉

            Nä, skulle vilja se fler som använde media för att erkänna sina egna fel och brister och på så sätt föregick med gott exempel. Tror detta skulle ha en större positiv effekt.

            Nu skapar man bara ”laddning” på saker som i många fall är ganska harmlösa. Att behandla människor som att dom är totalt sårbara för allting är faktiskt att förminska dom. Många bryr sig inte om sånt här infantilt larv.

            Att försöka ”utrota” skitsnack genom att göra en grej av varje sånt uttalande på internet är totalt meningslöst.

    Vill se mer av ett samhälle där unga människor tänker ett par steg längre och är rädda för att skämma ut sin familj och släkt.
    Lite mer av grekiska öar där kriminaliteten är extremt låg och unga killar aldrig skulle våga riskera att skämma ut sin farmor och drabbas av hennes vrede.

      Du menar mer av en hederskultur?

        Det kan faktiskt finnas positiva aspekter också. Att tänka på sin familj, sina föräldrar och syskon, att inte utsätta dem för fara (mina päron sticker till Thailand, välkomna in alla inbrottstjuvar!) eller t.ex. dra in dem i idiotiska Instagram-bråk är väl en bra sak?

          Det har ingenting med hederskultur och att vara rädd för att skämma ut någon att göra. Det har med rent vett och etikett att göra.

            Haha ursäkta men det är EXAKT vad hederskultur är/betyder? Herregud man blir förbluffad över hur korkade folk är här alltså.

            Man kan ju vara snäll och trevlig mot andra av respekt mot sina medmänniskor, inte för att inte skämma ut sin släkt.

        Suck. Jag ger fan upp. Det finns alltid någon/några här som letar efter något att förvränga och förvrida vad man än skriver.
        Om du tycker att det är hederskultur att tänka på vilka konsekvenser otrevligheter/elakheter/spydigheter/mobbande av andra människor får för resten av ens familj inkl barn och farmor så får det stå för dig. Tack för mig.

      Du är välkommen att flytta till Kurdistan eller liknande när du vill, själv är jag nöjd med så lite hederskultur som möjligt i Sverige.

    Tycker det är förnedrande för Simon att hans fru leker kycklingmamma på det här sättet. Jag hade låtit min man lösa sådant själv, eller mest sannolikt hade vi ryckt åt axlarna åt det.
    Storm i ett vattenglas med ett enda syfte, att skapa uppmärksamhet åt Camilla.

      Hon vet mycket väl vad hon gör, hon vet att alla hennes anhängare kommer förfasas och utkräva hämnd på bästa sändningstid. Vad hände med att lösa saker mellan dem de gäller INNAN man slår på den stora trumman? Sociala medier har tagit bort vanlig konfliktlösning, det har blivit en genväg till hämnd och det blir än värre när de som är kända använder sig av den lösningen. Att Simon inte skäms ihjäl när Läckberg gör så här är en gåta.

      Jag tycker också det låter väldigt hårt att den där unga killen med Jimmy Durmaz fått hela sin framtid förstörd. Är det inte bättre att han fick lära sig en läxa, be om ursäkt, bli förlåten och se det som en värdefull lärdom? Var meningen att krossa killen som uppenbarligen var omogen och inte helt färdigutvecklad i hjärnan? Jag har mycket svårt för när andra sätter sig på höga hästar och pekar på andra och ber om lynchning. Cam verkar t ex vara mycket nöjd med att killens framtid är förstörd.

      Helt apropå ingenting – TV4 kallade Läckberg en av Sveriges starkaste feministiska röster i Sverige. Är inte det att överdriva ganska mycket?

        Vi vet ju inte vad som har försökt lösas i det privata innan detta.

        Sen tycker jag att man visst kan hänga ut idioter som skriver skit till en. Vill inte jag bli uthängd för att jag skriver hot/kränkningar/whatever, ja då skriver jag inte det från början.

          Då skulle Läckberg påpekat det – tror inte en sekund på att de kontaktat killen innan Läckberg hängde ut honom. Inte första gången hon gör så här.

            Varför skulle de behöva göra det? Man mobbar inte andra..

        Jag reagerade också starkt på att hon skulle vara den starkaste feministiska rösten i Sverige!?

          Antagligen Tilde de Paula som skrivit den texten då Läckberg skulle gästa hennes program. Och Läckberg hyllar och Tilde som en av de mest fantastiska kvinnor som existerar så de är typ BFF. Det är faktiskt pinsamt TV4s flagg kan utnyttjas till helt okritiska och personliga hyllningar vänner emellan.

          Det är så mycket fjäskande för Läckberg från alla håll och kanter tycker jag, och jag tror inte att folk vågar stöta sig med henne med risk för att bli uthängda och få hatdrev efter sig. Hon kommer undan med mycket – hon kommer undan med smygreklam, att operera näsan och skylla på andningsproblem – hade det varit andra så hade det hånats -nu menar jag inte att det är fel att operera näsan och att hon borde hånas nej nej. Hon får inte en massa skit för att hon reser iväg från sitt barn ofta så som vissa andra får, hon skulle säkert inte få en massa skit om hon åkte på djurpark eller för att hon flyger mycket heller.

      Du tror inte att hon frågar honom först om det är okej?! Hon har ju större ”publik” qlltså ger det större slagkraft på hennes konto. Men tycker inte riktigt att det är hennes grej att lägga ut heller!

      Tycker också att det är mycket märkligt att hon tar fighten, är inte Simon en vuxen man eller Camillas barn?

    Ibland verkar uthängning vara det enda som biter. 🙁 Man får väl hoppas att han lärde sig en läxa även om jag tror att ångern inte sitter såvärst djupt…. :-/ Jag tror det är bättre att låta bli Instagram, FB m.m. och ta kontakt med klubben och föräldrarna utanför det sociala medierampljuset.

    Har Läckberg gjort något med sitt utseende? På de nyaste bilderna är hon nästan svår att känna igen. När någon frågade henne så svarade hon att det var på grund av att hon gått upp i vikt. Tycker dock inte hon verkar gjort det utan är lika fin som alltid.

      Jag tror det är för att hon ler på bilderna, tittar man på gamla bilder så gör hon sällan det. 🙂 Det är i alla fall min teori…

        Tror inte det beror på om hon ler eller inte ler hehe men om näsan görs om av operation så blir ju utseendet något förändrat, och sen så påverkar ju viktuppgång och viktnedgång utseendet något också.

      ”Lika fin som alltid” = smal alltså? Skön stil du har.

        Ja jag vet det blev fel?

      Nej hon kan ju omöjligt ha gått upp i vikt om hon fortfarande är lika fin som innan ?‍♂️

      Hon har opererat näsan och haft tandställning samt gått upp i vikt vilket hon går i terapi för att lära sig tycka om sig själv oavsett vikt.

        Hon har opererat näsan för att kunna andas ordentligt. Kanske bör nämnas..?

          Ja dom brukar säga så

          Vad spelar det för roll? Det påverkar utseendet vilket var vad som diskuterades.

      Hon opererade näsan för något år sedan, sen har hon nog lite botox för lite utslätande, som många har.

    Hur gammal är killen som var otrevlig mot SS och sedan bad om ursäkt? Nån som vet på ett ungefär? Låg ålder är ju ingen ursäkt, men kan ju vara en orsak (inte färdigutvecklat konsekvenstänkande tex).

    Tycker mest det är fånigt att hänga ut en omogen töntig fjant..

    Givetvis ska man kunna stå för det man skriver, men måste Camilla tvunget göra sitt konto till en offentlig domstol när de kunde kontaktat killen privat. Killen skrev ju inte ens på hennes konto.

    Jag har svårt för att man använder sitt konto för att hänga ut personer, även om de betett sig illa.

      Håller med. Den illa dolda skadeglädjen över att ha förstört en ung människas möjligheter får det att vända sig i magen.

        Ja. Cam har väldigt svårt att dölja sin glädje i att hans liv gick åt skogen. Det säger väldigt mycket om henne som jag faktiskt blev besviken över nu. Jag börjar mer och mer förstå kritiken mot Cam att hon är en slags mobbare som gärna sätter sig på sina höga hästar och pekar. Inte ens nu efter ett bra tag har skadeglädjen lagt sig. Rätt sjukt när jag tänker efter.

          Gud, varje gång jag skriver om Camilla Läckberg så tror jag att alla kommentarer handlar om mig tills jag ser dem i sin kontext.
          Camilla Läckberg brukar ju inte kallas för Cam så det tog ett tag innan jag insåg att den här inte handlade om mig. 🙂

            Nu ska jag absolut inte bråka med dig, men Anonym 13:10 menade nog dig. Den andra, Anonym 10:20, menade Läckberg. Anonym 12:04 är det oklart vem denne menade, dig eller Läckberg.
            Jag vet fan inte, folk både läser och skriver konstigt ibland. (Det kan även jag göra) 🙂

              Spännande att svaret till en kommentar om Camilla Läckberg handlar om mig. Jag antar att den som skrev svaret trodde att hela tråden handlade om mig. Mycket förvirrande… 😉

                Jag skrev ju att jag ev inte fattade rätt, men som jag först läste, kan det vara som jag skrev 19:32. Jag menade mera att Anonym 13:10 passade på att vända det till DIN nackdel och för att trycka till dig.

                Har jag fått någon form av ”huvudskada” som inbillningssjuka, håller jag dig och bloggen ansvarig för detta p g a att jag läst här i flera år. 🙂 🙂

                  Hahaha…ingen aning.
                  Men jag ber om ursäkt för säkerhets skull. =)

                Faan, moddar du hyggligt folk?

                Snabb med att släppa igenom, ju.

    OT
    Såg Biancas senaste vlogg på Youtube. Hon hade lämnat hundarna med sin assistent Lovisa och efter sin date med Philippe ville hon hämta en av hundarna Dino. Dino hade mått dåligt och känt sig oprioriterad enligt en hundterapeut hon hade besökt med hundarna vilket gjorde att Bianca tog beslutet om att hämta hem honom så att han kunde få egentid med henne. I telefon med Lovisa påväg dit säger L att allt att bullshit som hundterapeuten sagt och att hon inte får ta med sig Dino hem från henne…
    Väldigt märkligt beteende att neka någon ens egna hund?!

      Ja… Lovisa känns inte som en schysst vän. Hon njuter nog väldigt mycket av att vara ”creddig” i Sthlms lilla ankdamm med influencers. Jag får uppfattning att hon inte direkt är där för att vara en bra vän till Bianca, utan mer för att få glänsa själv. Tänker på podd-avsnittet där hon var rätt otrevlig mot B. Men vem vet. Hon ger inte bra energi ifrån sig tycker jag (har sprungit på henne lite i mitt jobb).

        Får också den känslan. Lite smyg-avundsjuka på Bianca som resulterar i en pikig och tråkig attityd mot henne för att det är väl på det enda sättet hon kan ”trycka ner” henne på. Nackdelen med att blanda vänskap med jobb är att Bianca aldrig kommer våga säga ifrån när hon känner att Lovisa gått över gränsen. Jag känner varken B eller L, men i det här fallet känns det inte som att man behöver göra det för att förstå att L verkar inte vilja hennes absolut bästa…

      Hörs sjukt

    Helt rätt att hänga ut. Offentliga personer är också människor. Jag tycker att alla utom politiker gott kan slå tillbaka när folk använder dem som slaskhink.

      Ja. Man måste inte alltid vara den större människan. Betänk också mängden otrevliga mail offentliga personer får. Klart som fan att de tröttnar. Jag tycker att man bemöter idioterna precis hur man vill.

        Förstår inte varför man läser. Är ju bara att ignorera det helt.

          Frågan är väl varför man skickar sådana meddelanden till någon annan från första början.

    camilla har alltid varit hårt mot mobbare och de som inte tycker som hon. Gällande både sitt förhållande till den yngre Simon. Samt att hon öppet berättar om att hon gillar Barnaboken. Hennes val att inte amma. Deras metod att få Polly att sova…..osv. Det har resulterat i att hennes kommentarsfält blivit bättre. Så detta mot en mobbare hos simon, det är en beprövad metod av henne.

    UnderbaraClaras nyfödda son heter alltså Ulf.

      HAHAHAHAHA! Förlåt men… Ulf. ULF

        Ulf är ett jättefint namn, gammalt och traditionellt. Du verkar vara en person som tycker William och Lennox är det enda man kan döpa sina söner till.

          Så antingen är det Ulf eller Lennox? Finns mellanting.

            Vilket skulle man välja!? ?

      För mig är det ett namn i mina föräldrar generation, men så tycker jag om många namn. Har inga problem med namnet dock. 🙂

      Underskönt! Börje är också ett fint namn.

    OT: vad hände med Bellas satsningar i Guldkula, Wavy och FitnessCollection?

    Jag tycker att det är okomplicerat, varför skulle det inte vara ok att publicera hemska meddelanden man fått? Det är väl bra att vi lär våra barn (och oss själva…) att det vi skriver och säger till en annan människa skall vi kunna stå för och motivera? Vari ligger problematiken? Visar sig ju också vara det enda som hjälper, att ngn mår dåligt, är ledsen, gråter, utsätts är ju tydligen likgiltigt. Det enda som kan nå fram är skammen som uppstår vid publicering. Det fortsätter vi med!

    Gillar inte att man piskar upp en slags pöbelstämning och brännmärker människor allt för hårt. Människor tycks gilla att döma andra och man undrar ju då om de själva är så fläckfria att dom har rätt att ställa sig till döms över andra.
    Det är en farlig väg som sår splitt mellan människor och skapar misstro. Alla gör fel ibland, handlar i affekt, tänker sig inte för och det kommer vi få leva med.
    Men det måste finnas en väg tillbaka så att vi inte skapar människor som inte kan gå utanför dörren pga en slags nätdomstol som dömer och brännmärker människor som onda och oförbätterliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.