Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

490 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dilemma:

    Jag och min sambo är oense om hur mycket vi umgås eller bör umgås. En av oss tycker att vi umgås tillräckligt som det är och räknar in tiden för storhandling, städning och tvättning i att vi umgås, liksom tiden som vi tillbringar på samma plats utan att interagera med varandra. Den andre tycker inte alls att dessa ”måsten” är detsamma som att vi umgås (och inte heller om vi äter middag ihop i soffan och scrollar på telefonen samtidigt tex) och vill att vi umgås mer och gör saker ihop. Vilket då den förste tycker att vi umgås tillräckligt och mer umgängestid skulle gå ut över enskilda intressen och kompisgäng på varsitt håll.

    (Vi gör såklart mer saker ihop än att handla och städa men det ihop med de gånger som vi tittar på film, går promenad osv blir tillräckligt)

    Hur definierar ”umgängestid” ?

      Samma som igår?

        Samma som igår? Hur definierade du umgängestid igår? Jag förstår att det inte hinner bli så stor skillnad från igår till idag i hur du tänker, du får gärna utveckla ditt svar ☺️

          Nä är detta samma inlägg som postades i hårdagens ös?

      Vilken tråkig diskussion.

      Jag arbetar ihop med min man så vi umgås i princip hela dagarna och det funkar kanon.

      Allt är väl individuellt.

        Ja, givetvis är allt individuellt och det var därför jag var nyfiken på hur ni, personligen, definierar umgängestid, inte hur mycket ni umgås ☺️

          Tänker inte ens i banor om umgängestid.

      Vet inte riktigt hur jag definierar umgängestid, men min man och jag är ju varandras favoritpersoner och bästa vänner. Klart vi vill umgås typ jämt?

      Personen som inte vill umgås kanske inte är lika kär som personen som vill umgås mer?

        Fast det är ju väldigt olika vilka behov av umgänge man har, att man har stort behov av att få vara ifred eller syssla med sin egen hobby behöver inte betyda att man är mindre kär.

      Tycker för egen del det är viktigt att planera in dejter och sånt som är utöver vardagsbestyren med sin partner så man inte gör allt kul med vänner och utanför relationen. Vi har ung en dejt i veckan på tu man hand utanför hemmet, tycker det är ganska lagom för oss!!

      Mellan middagsfix, hushållsfix, två krävande heltidsjobb, träningstider, hämta/lämna barn på diverse ställen, hundpromenader och allt annat är jag glad och nöjd om vi sitter i soffan och halvsover samtidigt någon kväll i veckan?

        Bli inte förvånad den om han är otrogen ?

          Tråkigt att alla dina partners varit sådana 😉 Men var åtminstone lite positiv åt andra!

            Nix, men att skryta att man inte tar tid för varandra är bara så sjukt korkat! Inte för inte att över 50% skiljer sig och många av otrohet! Folk kan inte prioritera rätt! ?

              Fast jag skryter väl inte?!
              Min man har ett eget stort företag, jag har precis blivit verksamhetschef inom mitt område och vi har tre barn mellan 6-12 år…relax, det är en period!
              Det kommer inte alltid vara såhär men just nu är det okej!

          Haha åh, det gick inte så bra med ditt försök att vara en cool idiot. Aouch!

            Du tog åt dig vad bra, gör nå vettigt med din man annars kommer han hitta nån roligare person som vill spendera tiden med han ?

              Varför skulle det nödvändigtvis va maken som letar nytt vid sidan av? Unken kommentar som stinker av att kvinnan ska ’trivas’ i hemma karusellen och sen bli lämnad av sin man.

              Förövrigt är det fan inte lätt att hinna med barn, hushåll, jobb, plugg osv osv. Är själv i den spiralen, vi har bokat av en lördag i månaden just nu där vi tar oss iväg att göra något ihop – sen försöker vi passa på med mindre saker däremellan som bara att åka o handla ihop, eller skjutsa den andre om den ska iväg någonstans – själv, för att hinna få sitta o prata ostört. Eller intressera sig då och då för vad den andre gör en ”vanlig” kväll. Det är fortfarande för lite men man får anpassa sig lite efter rådande tillstånd och just nu snurrar det i jävligt hög fart – men vi vet om det båda två och jobbar så gott vi kan.

              Tiden han skulle fixa middag, hämta barn, ordna hemma?
              Ååååh, stackars!

          Näe- eller om JAG är den som är otrogen!

      ”Är det rätt så är det lätt” = en bra ledning i ett förhållande tycker jag. Inte kul om man ska ”tvinga” till sig ungänge. Nu har vi barn sen tre år tillbaka så då är man ju nöjd med allt umgänge man får typ. Innan vi skaffade barn hade vi vanliga jobb där vi alltid var lediga kvällstid + helger. Då var vi oftast tillsammans, var kanske ifrån varandra 1-3 kvällar i veckan.

        Det här läkemedlet drogs tillbaka eftersom det visade sig att effekten visade sig vara dålig och att personer som tog det löpte större risk för att få hjärt- och kärlproblem så som hjärtinfarkt. Lägg till det i er marknadsföring.

      Jag tror att allas förhållande är olika, bi kanske får hitta en balans mitt emellan vad ni bägge vill?
      Jag och min sambo spenderar generellt 6 av 7 kvällar tillsammans, och de flesta helgerna gör vi saker tillsammans eller så träffar jag mina vänner i ett par timmar (ofta över lunch). Ibland ber jag om egentid och då åker han till sin hemstad över helgen. På min egentid så spenderar jag tiden ensam, gör life admins, och laddar batterierna.
      Vi brukar nämna när vi har saker för oss på varsitt håll men aldrig varit några problem för oss.

      Läs på om kärlekens fem språk. Den ene kan ha ”kvalitetstid” som sitt sätt att visa och ta emot kärlek på medan den andre kanske mer visar uppskattning genom gåvor eller fysisk beröring osv.. läs boken och lär er prata varandras språk!

      Bästa relationerna är när man inte bor ihop, då bli all tid tillsammans kvalitetstid

    Berätta om den värsta dejt ni varit på :))))

      Är det du som frågar det här under varje öppet spår?

        Jag tänker att om man dividerar om hur, när, var och varför man ska umgås, så känns inte förhållandet på topp.

        Har man det bra, så ger det sig av sig självt. Ge och ta!

          Inget konstigt att man får kompromissa i en relation…!

    Någon som har kroppsångest inför sommaren?

      Nej för ingen bryr sig, alla är upptagna med sina egna kroppar.

      Nix, badar på nakenbad vid havet och där ser alla ut som dom gör. Bara att gilla läget med sitt fläsk och njuta ?

        Härligt! ?

      Bara för att jag är så jävla likblek och inte tål solen. Alls. SÅ trött på att folk ska kommentera om hur viiiiiiit jag är och fråga om jag inte är varm i min stora hatt. Tror fan jag är varm, men vad har jag för val?

        Jag är också väldigt vit och väldigt känslig för solen. Tycker det är helt orimligt att folk blir så jävla störda av att man är blek. SKIT I MIG FÖR FAN!
        Haha oj vad detta var en öm punkt märkte jag nu ? aja, tycker det är galet iallafall hur ofta folk påpekar att man är vit. Som om man inte visste det liksom….

          Hahah ja! ”Va, är jag?” ska jag svara nästa gång ?

          Min kille brukar säga…Vit man ska vara vit annars född i Afrika.
          Själv är varken han eller jag något för att ligga och pressa i solen.
          Blir jag brun så ok, men inget måste.

            Wtf?!?

            Jag blir brun på 5 min i solen och är svensk, din kille är rasist!

              Min morfar såg ut som en sydeurope på sommaren och fick ofta frågan om han var från Spanien. Han var från norra Finland ?

                Haha likadant för mig, är ändå helsvensk men det är många som inte tror det?

                Jag har gener från Kuusamo och blir mörkbrun direkt. Får ofta frågan om jag är från Spanien osv.

            Vilket rövhål….

            Jag är blond, blåögd och så svensk man kan bli men så fort jag vistas i solen blir jag brun som en pepparkaka. Är jag inte vit då?

          Jag är blek som fan för att jag har valt att vara det. Att sola är inte bra för huden och jag, blek som jag är, ser väldigt ung ut för att jag alltid har undvikt solen. Om folk har problem med det så är det deras problem, inte mitt!

          Sofie: Sååå sant! Efter en semester får jag ofta höra; jag trodde du skulle va brunare… wtf!? Vad vill de att man ska svara egentligen!?

            Haha men vad i helvete?

        Hahahaha! Spot on. Folk är fan besatta av att kommentera hur bleka andra är. Eller hur brända/röda andra är.

          Ja och när man svarar men jag är iallafall fin rödbrun, du är ju typ grå, då blir dom kränkta ?

        Jag får också de kommentarerna och är mer än lovligt trött på att höra det! ”Gud vad blev du är!” får jag höra för jämnan. När jag var tonåring hade jag oerhörda komplex över min blekhet, och varje gång nån kommenterade blev jag så ledsen. Men idag bryr jag mig inte, och när folk säger något om det tycker jag mest att de beter sig som idioter som tar sig friheten att kommentera andras kroppar.

        Jag har börjat svara att jag stöttar white pride-rörelsen. Brukar bli dödstyst.

          Ha, ha, haaa! Den frasen lånar gärna av dig.

            Gört! ”min hudfärg är ett politiskt statement” funkar också ?

        Tycker det känns så himla omodernt att hetsa om solbrännor 2019. Jag skyr solen som pesten dels för personer i min närhet har drabbats av hudcancer och dels för att jag lägger alldeles för mycket pengar på hudvård för att få rynkor i solen. Och nej, man ser inte fräschare ut med en bränna!

          Jag ser så iaf 100ggr fräschare ut med en bränna än att vara genomskinligt februari-grå.

            100 ggr hellre blek och frisk än malignt melanom!

              Blir brun på en kvart i solen trots massa solskydd så nej allt är inte svart eller vitt. Vissa har bra gener andra inte! ?

                Bra gener? Man har liksom inte dåliga gener för att man är blek. Du har mer melatonin, bara.

        Åhh jag är så trött på det med… är rödlätt och fräknig och kan inte få färg, bränner mig bara. Har dessutom hudcancer i släkten så vill inte pressa i solen. Ändå ska folk kommentera så fort det har varit semester eller sommar ”Oj, har du suttit inne hela sommaren? gillar du inte sol eller?”… osv

        Hatade min bleka hud när jag var yngre pga av detta. Nu bryr jag mig inte så mycket utan brukar svara någon spydig kommentar om att jag inte vill ha cancer/ se ut som en gammal läderväska…

          Kan bara instämma!
          Jag är också blek och det är tydligt att det är olika etikettsregler som gäller för blek/mörkhyad eller smal/tjock. Med andra ord, fritt fram att kommentera hur smal eller blek någon är medan ingen skulle drömma om att säga motsvarande saker till den som inte är det. Har man en arbetskollega från Sudan så är det ingen som kommer på tanken att dra usla skämt med liknelser om hudfärg. Men det är fritt fram att skoja om att vi bleka ser ut som lik m.m.

            Men oj.. det är för att det inte är jämförbart.. men absolut otrevligt att kommentera utseende

            Va? Jag är tjock och får ofta kommentarer som ”bara är skämt” om min vikt.

            Men nej, ingen kropp ska kommenteras och värderas tycker jag.

          Fick en kommentar en gång om att när man är blek så är man ful, svarade bara att jag iallafall inte ser ut att vara 10 år äldre än vad jag är, fick tyst på henne.

      Gud nej, jag har en kropp och en bikini, det räcker, alla har så fullt upp med sitt så ingen bryr sig om min lilla kropp ?

      Nej faktiskt inte! Gjorde en livsomställning vid nyår, kommit igång med träning, äter lagom stora mängder och tack vare det gått ner 9 kg och är nu nöjd med min kropp! Så underbart att kläder sitter bra och jag inte behöver ”skämmas” för min putmage och dubbelhaka! Det gick mycket lättare än jag trodde också med viktnedgången!

        Bra gjort! Jag har försökt, men inte lyckats.

      Nej- jag har en kropp…det blir ingen skillnad på kroppen beroende av årstid!

      Ja, har varit på stan och provat bikini.

      Dagarna innan mens också, så PMS och humöret var verkligen på topp.

      Not.

      För mig går det i vågor. Ibland känner jag mig förjävla fin. Andra dagar vill jag gräva ner mig.

      Yep.?‍♀️

      Aldrig någonsin. Har ingen beach body alls men älskar mig för den jag är. Det finns värre saker i livet man kan drabbas av som är viktigare än hur kroppen ser ut.

        Alla har en beach body ? gå till stranden, ha en kropp ?

          Är inte så förtjust i min IBS/endometriosmage och celluliter på stranden just men tack för dina gulliga ord ?

      Jag började träna och tänka på mitt matintag för ca två månader sedan pga att jag ville känna mig nöjd i sommar och visst, jag serrn del resultat och det gör mig glad men allvarligt talat. Hade jag vetat att det här skulle hjälpa mig med min energi, alltså riktig energi, (är ej trött efter jobbet som är väldigt fysiskt och brukade draina mig helt varje dag) jag ser fram emot att göra saker efter middagen – så mäktig känsla! Idag måste jag göra nånting för att ens kunna bli trött, antingen träna eller träffa vänner. Och hade jag vetat att jag faktiskt skulle bli pigg (!!) på morgonen (har alltid sovit lääänge på mornarna, och är en riktig zombie när det är dags att släpa sig upp. På riktigt kamp varje morgon för att inte försova mig) hade jag börjat för länge sedan! Visst att jag är nöjd med mina resultat kroppsligt med men denna jävla nytändning till livet hade jag inte räknat med och den är då otroligt mycket mer värd! Det var tungt i början men nu två månader senare vill jag aldrig leva annorlunda. Hade min kropp inte förändrats hade det ändå känts så himla bra, skit i kropp – knopp är så jävla mycket viktigare och mår man bra där så löser sig resten. Kommer orka göra bomben tusen gånger i sommar! ?

        Känner igen mig så mycket i din beskrivning av hur du var förut – är så TRÖTT hela tiden; på morgonen, på jobbet, efter jobbet osv osv. Har funderat på om man borde testa någon slags mat/träning-rutin för att se om det kan bli bättre. Sämre kan det ju i alla fall inte bli :’) Äter redan hyfsat (tror jag?) men på träning är jag verkligen nybörjare. Du har inte lust att dela med dig lite av hur du tänkt/gjort med mat och träning? Hoppas att det är OK att jag frågar. Scrollade lite här och blev så himla pepp av ditt inlägg! 🙂

          Hej Anonym! Bli medlem på ett gym och börja med att boka dig på tre gruppträningspass i veckan, dvs planera din träningsvecka. Första gången på ett nytt pass kan man ta det helt lugnt, sen kan man börja bygga på efter att man vet vad passet går ut på. Det hjälper dig igång och du blir mer och mer motiverad! =)

          Hej! Jag hade skrivit ett så himla långt svar med det försvann! Eller hamnade någon annanstans men provar igen ?‍♀️ Vad kul att det peppade dig! ? Jag har försökt förut men alltid blivit övertaggad i början för att sedan tappa lust och intresse efter några veckor. Den här gången ville jag få in som rutin att ha en rutin. Resultat var såklart en motivering men sånt tar tid och jag har landat i det. Det får ta den tid det tar, vill att det här ska vara for life liksom. Så jag bestämde mig för att inte köra för hårt, fick hålla emot mig själv (övertagg) för att inte köra för slut på mig själv. Och ingen prestationsångest! Ville få in tre pass i veckan och om det så bara blev 15 svettiga minuter på cross-trainern och inget mer så var (är fortfarande) det bra! Kondis byggs rätt snabbt upp så succesivt började jag öka och låg och Youtube:ade på kvällarna efter övningar i gymmet som såg lätta ut att utföra. Jag gjorde helt enkelt det jag kände för, men gjorde alltid något! Ville som sagt få in rutin. Nu kör jag rätt hårt för att jag vill och orkar men jag håller hårt i att inte ha prestationsångest – kommer jag dit och känner dålig kontakt eller att orken är kass så tänker jag fuck it och går hem! Ser säkert roligt ut för andra när jag kommer in och går efter en kvart men hey – jag bryr mig inte för bara jag vet varför jag är där! ?? Nu har jag kommit så långt att jag cyklar (vem är jag ens? ?‍♀️? Mina kollegor undrar med ?) till och från jobbet som är ca 1.5 mil tor. Kör styrka på gymmet. Men tar bilen om jag inte känner för det. Förut kunde jag gruva mig hela dagen på jobbet för hur jag skulle orka med gym efter men nu är det så sjukt att jag är liksom i nuet, energin finns. Sitter jag på cykeln på väg till jobbet så är jag där. När jag är på jobbet så är jag där. Och när jag är på gymmet så är jag där. Inget påverkar min ork liksom, skitkonstigt. Kan liksom börja storstäda efter gymmet med. Är bara så pigg och glad och känner mig så lätt i sinnet liksom. Inget ”sen måste jag det och det” utan jag är i nuet utan ångest. Hoppas mitt grötiga inlägg hjälper dig lite på traven och jag hoppas verkligen att du hittar ett sätt som passar dig! ?? Och hoppas det blir många badbomber i sommar! ?

      Nej. Ser bättre ut än någonsin, gått upp ett par kg. ? Från 50 till 55. Så ser inte längre pinnsmal ut.

      Nope, hade alltid kroppsångest innan, och då är jag väldigt smal, men har små bröst o celluliter. badade typ aldrig pga kroppsångest, men sen fick jag mitt första barn för några år sen, mitt på sommaren o 2 veckor efter jag fött barnet så drog jag till stranden med min man (med svärmor som passade på bebisen 3 timmar) och jag tänkte inte ens över hur min kropp såg åt. ångesten var noll trots mage som hängde osv. kunde inte bry mig mindre och vilken befrielse 🙂 å så kul och underbart vi hade det. Nuförtiden bryr jag mig inte, vill leva och skiter i vad folk ska tycka 🙂

    Jag har fått erbjudande om sommarjobb på förlossningen. Går på gymnasiet och har därför ingen utbildning inom vården men hur upplever ni som jobbar på förlossningen att det är? Vad kan jag tänkas få för uppgifter? Märker man av den stressen som det pratas så mycket om? Tack för alla svar som lugnar en orolig själ.

      Ett tips är att be om att få gå en dag och se vad dom gör och fråga lite vad du kommer göra för arbetsuppgifter ?

      Hur fick du jobb på förlossningen om du inte har erfarenhet av vården? Sökte du jobbet? Du får be dem berätta vilka som kommer vara dina arbetsuppgifter, men om du inte är barnmorska eller undersköterska får man väl inte göra så mkt annat än att städa eller servera mat?

        Fast inom tex äldreomsorgen så får man göra allt som en uska gör även om man inte är utbildad uska.

          Äldreboende är inte samma sak som förlossningen.

          Sjukhus brukar väl generellt vara striktare kring att inte anställa de som inte är utbildade?

          Jag har fått platsen utlottad till mig och antar att de inte räknar med någon speciell utbildning:)

            Då är det väl ett feriejobb? Vi brukar ha några feriejobbare på mitt jobb varje sommar, på ett äldreboende. De hjälper till i köket och vid måltider, pratar och umgås med de äldre. Är inte med i omvårdnadsarbetet öht. Så du kanske fixar fika och lite sånt?

        Jag sökte via landstinget som lottar ut platser. Det stod ingenting om utbildning eller liknande

          Vad är det för uppgifter som ingår i tjänsten? Är det sånt feriejobb så är det ju knappast vårdande uppgifter utan kanske mer städa, fixa med mat till patienter (kallas man patient på förlossning?), avlasta vårdpersonal med ”lättare” jobb.

            Ja precis, ett feriejobb. Förhoppningsvis så är det inte alltför mycket uppgifter som kräver ansvar!

              Du får nog inte mer ansvar än att typ plocka bort frukost och att diska. Mitt första jobb var som köksbiträde på en avd på sjukhuset när jag gick på gymnasiet. Jätteutvecklande eftersom man möter mycket människor och får jobba självständigt! Nu typ 20 år senare är jag kvar i vården men som sjuksköterska.

      Som feriearbetare får du troligtvis hjälpa till med lättare uppgifter som städ, göra fika-bricka och kanske baka lite. Det är klart att du kanske märker av stressen men du går utöver och det borde inte gå ut över dig och dina uppgifter.

        Ååh, jag bakade nästan varje dag min första sommar som köksbiträde! Patienterna (och personalen haha) älskade mig. Fan vad mysigt det var!

    Jag vet inte riktigt hur jag ska få ned mina känslor i ord, men kort och gott så vill jag vara smal. Jag vill inte älska min kropp som den är eller vara glad över att den fungerar i övrigt. Jag vill vara smal.

    Sedan lite mer än ett år tillbaka har jag börjat gå eller cykla vart jag än ska, tränat både kondition och styrka på gymmet varannan dag och ändrat om mina matvanor. Havregrynsgröt och ägg till frukost, grytor med kyckling, kokosmjölk och en jävla massa sallad till lunch och antingen samma eller en måltidsersättning till kvällsmat, samt frukt. Inga mejeriprodukter eller bröd.

    Jag bryr mig inte om vad vågen säger, jag ser min kropp i spegeln och jag hatar den. Jag känner inte igen den längre och hur jag än äter och tränar så blir jag inte smal. Droppen blev förra veckan när mina vänner plötsligt hade en intervention och sa att jag måste sluta vara besatt av min kropp. Jag kände mig så förrådd och samtidigt bortgjord.

    Vad är det för fel på min diet eller träning som gör att jag inte blir smalare utan snarare blir ännu tjockare?

      Tycker först och främst att du borde vara nöjd över din kropp till att börja med. Tänk så är du smal men du ser inte det?

      Svårt för någon annan att svara på varför du inte går ner. Det lättaste är ju om du skriver matdagbok och träningsdagbok, som du sen går igenom. Då får du fullständig kontroll och kan se var upplägget brister.

      Antagligen får du i dig mer kalorier eller bränner färre än vad du tror. Jag undrade i så många år varför jag inte gick ner i vikt, och när jag skärpte till min diet på riktigt (började äta veganskt men tillät mig själv att äta fika/godis en dag i veckan) så rasade kilona. Insåg också att jag hade rört på mig betydligt mindre än jag behöver. Nu går jag 10-15 000 steg per dag och springer 3 dagar i veckan. Det sjuka är att löpningen faktiskt har blivit rolig, och jag längtar tills nästa gång (hatade verkligen all typ av träning innan).

      Om jag kan så kan du. Kämpa på! 🙂

      Om dina vänner är oroliga för dig, tror du inte det kan ligga något i deras oro?

      Har du funderat lite djupare över varför vill du bli smal?

      Det är inte dieten eller träningen som är felet. Det är din skeva syn på dig själv som är. Säger inte att man ska acceptera att man är överviktig eller att du måste se ut som du gör nu. Men med det tankesätt du verkar ha nu så kommer du inte märka när du väl är smal och du kommer därför aldrig att bli nöjd. Vilka bra kompisar du verkar ha som tar upp ett jobbigt ämne för att de är oroliga för dig. Vad tror du om att kontakta en ätstörningsmottagning eller vårdcentralen för att få hjälp av dietist och psykolog?

      Omöjligt att för dej eller någon annan att svara på om du inte börjar RÄKNA KALORIER.
      Det är det enda som kan vägleda dej. Vad du äter för livsmedel säger inget, du kan gå upp i vikt av s.k ”rätt ” mat också.

      Räkna ut dit +-0 behov, dvs vad du behöver för att hålla vikten. Dra sen av 500kcal per dag och fokusera på livsmedel som håller dig mätt i relation till kcal innehåll. Till exempel välj ett ägg framför en banan om ett ägg håller dej mätt längre.

        Wow, bra idé att tips en person som obviously har en ätstörning att börja räkna kalorier!

        Är du dum i huvudet? M, lova att du inte följer detta ”råd”.

        Camilla, kan du ta bort den här kommentaren? Den gör mer skada än nytta..

          Oj, jag läste hens kommentar utifrån att hen var överviktig. En ätstörd tänkte jag har väl järnkoll på kalorier osv så trodde faktiskt att det helt enkel var någon som genuint undrade hur det fungerade. Kan inte själv ta bort min kommentar och ber om ursäkt för den så här retroaktivt. Tack för att ni uppmärksammade.

            FYI: Man kan vara ätstörd och överviktig, vikt har inte (enbart) att göra hur ätstörd man är.

              Tack för att du poängterar det❤

            Stort plus till dig Gött mos för att kunna ta åt dig av kritiken på ett så bra sätt! Vill dock flika in att även överviktiga kan ha en ätstörning, det är mycket vanligare än vad många tror. Svält och näringsbrist är inte bra för en överviktig kropp heller, trots att det syns mindre på utsidan än vad det gör på en typiskt anorexiasmal kropp. Och den psykiska aspekten är såklart lika illa oavsett storlek!

        shit vilka elaka kommentarer.. personen ber ju om råd för att gå ner, då får hen det.. onödigt att klanka ner på någon för den ger det enda rådet som är ”rätt”. Oftast underskattar man sitt intag om man inte har stenkoll på hur mycket man får i sig.

      Jag tycker att det låter som att du bör prata med tex vårdcentralen om dina kroppstankad. Det låter mer som att du har någon form av ätstörning eller kroppsdysferi. Särskilt om din vänner reagerad så.

      Vad har du för BMI?

        Ja för det är ju ett bra index ??

      Oavsett om du väger 30kg eller 125 kg så måste du söka hjälp för du har en väldigt skev bild av fin kropp och mat!!!!
      Jag slösade 15 år på att hata mig själv och min kropp (egentligen fler år men under dessa år räknades jag som gravt anorektisk), hela min tonårstid spenderade jag inlagd på olika sjukhus/ätstörningsenheter, när andra i min ålder flyttade hemifrån, utbildade sig osv satt jag hemma med mamma och längsta promenaden jag kunde ta va till brevlådan på ca 5 meter. Allt började med en liten enkel diet för jag hatade min kropp. Jag lovar dig att du kommer inte älska den oavsett hur lite vågen säger utan du behöver hjälp, hjälp att hantera mat och med din självkänsla ❤️

      Sedan till er som ger tips att räkna kcal till en uppenbart ätstörd tjej, hur tänker ni?

      Däremot tror jag inte att vara smal, kommer göra dig lyckligare. Det är lätt att tro det, ”bara jag går ner fem kilo till blir jag lycklig” och så går man ner 5kg – och man känner sig större och fulare än innan.

      Jag brukade tänka som du. Att jag skulle bli lycklig om jag var smal. Smal blev jag – men jag märkte det inte själv förens jag var tvångsinlagd. Jag tyckte då att jag ändå var så fet.

      Detta är mentalt och jag råder dig att lyssna på dina vänner i detta fall, de ser vad du inte ser.

      Som en terapeut på en ätstörningsklinik sa toll mig när jag var i 15-års åldern: att bli tvångsmatad med en slang genom näsan är inte så attraktivt det heller.

        Håller delvis med dig, men det du skriver gäller ju personer som har ett ätstört beteende. Jag har inte det, och kan säga att min viktnedgång är det bästa som har hänt mig. Är piggare, gladare, orkar mer och känner mig för första gången i mitt liv vacker. Lite sjukt att samhället är funtat så att man får uppmärksamhet och komplimanger först när man blir smal, men jag tänker inte vara obekväm med min kropp av principskäl… dvs låta bli att gå ner i vikt för att man ska älska sig själv oavsett.

      Har du provat att istället för att träna för att bli smal försöka träna för att upptäcka vad din kropp kan. Det kan vara lyfta tyngre, klättra rep, svinga en kettlebell eller i princip vad som helst. Jag upplever själv att fokus då flyttas från hur kroppen ser ut till vad den kan prestera. Det är otroligt tillfredställande att upptäcka vad kroppen klarar av och kan kanske hjälpa dig att tycka bättre om den.
      Jag vet att din fråga var hur du blir smal men tror ändå att du även behöver få in lite acceptans för att någonsin kunna bli nöjd.

      Vad är syftet med ”att bli smal” om du måste offra livskvalitet? (På din beskrivning låter det inte som att du tränar för att du älskar det och äter som du gör för att det är gott). Lycka kommer inte automatiskt för att man får en smal kropp. På något vis måsta man lära sig att tycka om sin kropp som den är och göra sådan som man tycker är roligt (alltså inte tvångsträna om man inte tycker att det är kul). Livet är så himla kort ändå, lägg tiden på det som gör dig glad. Förstår att det är ”lätt för mig att säga”, men jag hoppas att du hittar ett sätt att tycka om dig själv som du är. Alla storlekar är vackra 🙂

      Du blir inte lyckligare eller mer nöjd med dig själv för att du är smal. Att äta måltidsersättning istället för ett mål mat visar på att något inte står rätt till, om dina vänner (som jag antar står nära dig) blir oroliga – skulle jag fundera en extra gång huruvida din syn på din kropp är rimlig eller inte. Jag är 178 lång, har alltid vägt max 55kg. Blev kallad stickan eller anorexiabarnet när jag växte upp. Idag väger jag 75, och nu älskar jag min kropp. Jag har ÄNTLIGEN former, jag har höfter och en röv. Att du inte bryr dig om vad vågen säger innebär inte att du möjligtvis har en ätstörning – det är synen på din kropp som avgör det, vad du än väger.

      OM DU HAR ETT NORMALT BMI, snälla sök professionell hjälp. om du inte har någon ätstörning… räkna kalorier.. det är så jag gått ner alla mina kilon och det finns inga genvägar.. grytor, kokosmjölk osv innehåller en del kalorier.. alltså när jag har deff perioder skippar jag helst grytor med såser osv då det brukar vara en fälla.. DOCK BER JAG DIG ATT INTE ALLS TA TILL dig mitt råd om du har ett normalt bmi.. du låter lite besatt, och dina matvanor låter ju inte som någon ”överviktigs”.. jag vet att jag säkert kommer få skit för den här kommentaren men jag vet ju liksom inte om du är ätstörd eller bara väger lite för mycket och vill gå ner i vikt.

      Återhämtning är viktigt när en tränar mycket. Muskler väger mer än fett.
      Och sömn är viktigt minst 7 timmar per natt.
      Glöm inte dricka mycket vatten.
      Stress stör sömnen men kan också göra att en går upp i vikt.

      Så kanske är de att du är stressad för att fu vill gå ner i vikt men denna stress att gå ner fort för att du istället går upp?

      Försökt se viktnedgången långsiktigt helldre att de tar lite längre tid & att du mår bra, hittar rutiner, återhämtning, får bra sömn & har roligt på vägen, känner hur du blir starkare får mer ork & piggare i huvudet.
      Se se som en livsomställning som ska hålla livet ut. Inte en qvick fix och sedan tillbaka till gamla rutiner.

      Jag är själv gjort kejsarsnitt & gick upp 28 kilo under graviditeten har också velat träna & komma tillbaka, bli stark osv, men eftersom jag gjort kejsarsnitt & fick en infektion har jsg fått vänta ut till kroppen är redo. Nu 7 månader senare ska jag äntligen börja & ska fixa då jag går till en sjukgymnast & sen pt så jag inte lyfter fel & skadar mig.

      Okej, jag var inte beredd på upprepade kommentarer om ätstörningar.

      Jag har ett bmi på 23,6 och får inte på mig några av mina gamla byxor eller trosor högre upp än över knäna längre. Mina gamla klänningar, linnen, osv får jag på mig, men dom ser ut som korvskinn. Jag har fått kommentarer från familjemedlemmar att jag har förändrats mycket i kroppen och senaste killen jag dejtade var ”mer van vid smala tjejer”. Det är liksom fakta/bevis på att min kroppsbild inte är skev.

      Som någon nämnde där nere så vill jag vara smal för att jag kommer bli lyckligare då. Jag kommer vara mer bekväm med min kropp, kläder kommer sitta finare, folk kommer tycka att jag är finare. Ja, min kropp fungerar (eller tydligen inte, eftersom den inte reagerar på träning och dieter) men jag vill tycka att den är helt okej fin också. Jag vill inte känna så som jag gör nu framför spegeln eller i duschen.

        Det är för att du påvisar ett så tydligt ätstört beteende. Att du inte ens kan se din kropp och att vänner reagerar. Det är varningsklockor.
        Och vad andra säger är inte fakta, särskilt inte om VÄNNER reagerar. Inte vas någon snubbe säger.

        Jag lovar att din kropp fungerar. Det är liksom omöjligt att den inte gör det på viser du beskriver. Då är det annat som är tok.

        Något jag reagerade på ör att du skrev att du går eller cyklar överallt. Vad menar du med det? Även längre resor eller snackad vi i samhället du bor i?

          Familjemedlemmar säger att jag gått upp mycket i vikt och mina vänner säger att jag är blivit besatt av min kropp/vikt. Dom säger inte att jag är smal eller att jag inte behöver göra något åt det.

          Jag går och cyklar inom vardagliga situationer, såsom till jobbet, mataffären, kompisar, osv.

            Jag tycker du ska strunta i alla kommentarer om ätstörningar. Visst är det inte drömscenariot att träna och äta för att gå ner i vikt men jag förstår dig. Vill man bli smalare för att känna sig finare så ska väl det vara ok. Jag gick upp under ett tag och orkade inge göra nåt åt det i flera år och till slut började jag räkna kcal, gick ner, känner mig skitfin MEN äter fortf som en normal person bara det att jag inte äter hur mycket som helst av allt. Nån ovanför skrev att du ska låta det ta tid dock vilket är en bra idé, ät ca 1400 kcal så kommer kroppen kunna vänja sig.

    Hej! Jag går i trean på gymnasiet och håller just nu på med en fördjupningsuppgift i psykologi 2b om genuspsykologi. Jag skriver om ett jämställt samhälle och jag har gjort en enkät för att hjälpa mig i arbetet. Jag skulle uppskatta enormt mycket om ni kunde svara på den! Den tar cirka 2 minuter att göra och är helt anonym. Tack på förhand 🙂

    https://sv.surveymonkey.com/r/SJZ3MZD

      Jag fyllde i enkäten men vad vill du ha för svar när du vill att man ska utveckla föregående fråga?

    Hur blir man stylist utan utbildning?

      kontakter

        Det är det enda jag saknar tyvärr…

      Börja som praktikant och jobba dig uppåt.

        Är 35 ?

          Du verkar tyvärr ha det mesta emot dig jojo

    Måste få klaga..

    I måndags var jag vittne i en rättegång för min bästa vän.
    Det var jag och två till vittnen, ena var en killkompis som jag vet är lite kär i henne. Vi har känt varandra i flera år så jag vet vem han är och han är en jättefin kille.

    I onsdags såg jag att dom skulle ha hamburgarbuffé på ett ställe här i byn, med hamburgare, pizza och tillbehör. Skickade till båda och tyckte vi kunde boka bord.
    Hörde inget mer.

    Ikväll skrev min ”bästa vän” att hon var på dejt med han som var vittne i rättegången,han hade bjudit ut henne. Frågade henne vart dom var, då skrev hon typ ”passar på att säga förlåt, är på buffén, han bjöd mig på mat och bowling” och jag vet inte om jag haft en jävligt lång och jobbig dag på jobbet.. Men jag tycker att någon av dom skulle kunna ha hört av sej och berättat det här.
    Funderar på att skriva att själv så åt jag nudlar, men egentligen åt jag oxfilé hos mamma hehe. Hörde ju inget mer så ändrade mina planer. Så jag led ju inte direkt, men blev ändå lite besviken? För hade varit så jävla kul att få göra något alla tre, efter att vi varit med om rättegång och allt som hör till.

    Vet inte ens om jag har rätt att känna såhär liksom.

      Något jag har lärt mig är att man har rätt att lämna precis vad man vill. Man behöver aldrig be om ursäkt för hur man känner. Däremot kan man inte agera hur som helst. Jämförelse: man behöver inte be om ursäkt för att man blev arg men man bör be om ursäkt för att man skrek på någon när man var arg.

      Det var bara ett svar på din sista mening om huruvida du har rätt att känna så och Ja, jag tycker att du har rätt att känna så som du känner.

        Lämna=känna

        Tack ❤️ tycker det var lite ruttet gjort bara.. :/

      Klart att dom inte vill ha med dig på sin dejt? Och om det är första dejten kände dom sig förmodligen inte redo att berätta det för någon.
      Det beror ju inte på dig, bara att dom vill vara lite ensamma

        Jag är inne på samma spår. Du får känna precis som du vill, men det är nog inte mer dramatiskt än att de bara ville ses de två just denna kväll.

          Jag fattar, jag är en dramaqueen 🙂

            Japp 🙂

        Ja jo iofs.

      Låter dumt och onödigt att ljuga oavsett.

      Jag kan tycka att de hade kunnat säga att de var upptagna, men annars ser jag inget fel i situationen.

        Jag förstår vad du menar 🙂 överreagerar helt enkelt. Dryg dag på jobbet och dålig i magen gör tydligen rätt mycket ?

          Hoppas det blir bättre för dig 🙂

          Försök vila upp dig efter allt med rättegången, det stressiga jobbet och magen och ring din kompis sen och fråga hur dejten gick, ”skvallra” lite om killen och så. När du är utvilad kommer du ha lättare att glädjas åt deras dejt tror jag ❤?

          Nora ? – Jag tycker det låter som att du mest är besviken över att du inte fick svar och att det kändes som de båda dissade dig, än att de är på dejt utan dig. Och det tycker jag du har ALL rätt att känna! Jag skulle nog känna samma sak (alltså besvikelse över uteblivna svar). Är själv sjukt trött på folk som man anstränger sig för, kontaktar etc och får dålig respons ifrån…

      Men va?! Varför skulle hon välja dig före en dejt?! Om min kompis känt som du (och berättat om det) hade jag tyckt hon var helt knäpp!

        Vilken toppen vän du verkar vara….inte. Klart man ska dejta också och inte alltid hänga med kompisar men bros before hoes.

          Alltså nä, ens partner ska komma först. Man ska ju ändå vara en familj, klart man ska prioritera den.

          Med det sagt, så är det ju klart att man ska kunna träffa kompisar också 🙂

      Tycker att det var lite dålig stil att inte svara, men det låter onödigt (och lite väl dramatiskt) att ljuga. Säg bara att du är glad för deras skull men att det var lite trist att inte få något svar. Hon/de hade ju bara kunnat skriva att hon/de var upptagna eller något, de hade ju inte behövt skriva att de var på dejt.

    Är det fler här inne som bara faller för ”badboys”?
    Dumpade nyligen en sådan , för mkt drama helt enkelt . Började dejta en trygg och fin man ist.. jag borde vara nöjd .. men det känns sä tråkigt.
    Ska jag ”stå ut” eller inse att jag är skadad känslomässigt och fortsätta dejta badboys?

      Vad är en badboy? Någon som gör olagliga grejor eller bara en allmän douche som beter sig illa mot dig?

        Struliga men spännande killar som ser jövligt bra ut och som inte lever Svensson liv
        Players typ

          Dumpa den trista killen. Det finns faktiskt bra snubbar utan att för den delen behöva vara tråkiga.
          Passa på att lek med lite deppiga bad boys under tiden du letar efter den rätta.

      Tycker du inte att du är värd mer än att lägga din tid och dina känslor på killar som ändå inte uppskattar dig eller vill dig väl? Sk bad boys har oftast problem med sig själva och är inget att satsa på. Du får fundera över vad du vill få ut av en relation och vad du värderar. Har också dejtat sk bad boys och det är ju kul ett tag men helt ärligt kan jag säga att jag har väldigt mkt mer roligt med min nuvarande man som är snäll, trogen och har bra värderingar. Jag kan lita på honom och vara mig själv. Dock så lägger jag inte över allt ansvar för att skapa spänning i vårt liv på honom utan det hänger lika mkt på mig 🙂

      nej, aldrig. tycker sånt är helt avtändande.. men jag tror det faller på vilken självbild man har.. har man väldigt mycket respekt för sig själv och älskar sig själv vill man ju det bästa för en själv.. oj, vad ego det låter men så är det.. och såna ”badboys” brukar inte vara något som är bra för en, så varför utsätta sig för sånt skit?

    Jag satt precis och pratade med en vaktkollega om att ta över en garderob på en Stureplans krog, men att pendla Västmanland-stockholm med tåg klockan 05,30 på morgonen! Jag börjar bli gammal….. Trevlig kväll.

      Har bara litet erfarenhet av att arbeta som garderobiär, men inte sjutton skulle jag vilja driva en garderob vid Stureplan. Så många fullständigt dryga, tilltrasslade människor där. Då skulle jag hellre knega på Gröne Jägaren i samband med ett Hammarby-derby en lönelördag.

    Hur går det med Blondinbellas rekrytering av en CSR Manager (eller som vi säger i Norrland: hållbarhetschef)? Eller VD? Vi får hoppas att det går bättre än för den stackare som sågade ledningen längs med tånaglarna efter att ha sagt upp sig från sitt gamla jobb men sedan plötsligt via mejl (!) får veta att det inte blir något med det muntligt OK:ade jobbet hos Blondinbella:

    https://www.jobinside.se/jobba-pa-lowengrip-invest-4153

    Vilket dretföretag!

      Allt hon och Pingis har hand om är skit. Verkligen inget ställe man vill arbeta på, 100% oseriöst

    Idag har min 15-åriga hund fått somna in, så hemskt hemskt jobbigt ❤️

      Åh fy vad tråkigt, beklagar sorgen ❤️

      Du gav din hund det bästa livet den kunde fått eller hur. Ovillkorlig kärlek

      ❤️❤️❤️

      ❤️❤️❤️ Har själv hund och fick ont i hjärtat.

      ❤️

      Beklagar din förlust! ❤️. Att behöva ta det beslutet är hjärtskärande men man gör det för sin bästa fyrfotade väns skull. Kram!

      Jättekram! ❤️

      Men usch, lider med dig Johanna, beklagar sorgen <3

    Dystert inlägg men here it goes. Jag hatar svensk rättsystem särskilt när det kommer till våld mot barn/barnamord. Nu senaste misshandlade ett monster sin flickväns 3årige son och fick endast 8 år! Glömmer aldrig mordet på Hailey där pappan fick 4 års fängelse men var nära på att gå fri med domen överklagades. Vad är det för fel på Sverige? Varför protestera inte flera mot detta? Det är sinnesjukt, jag mår illa. Strängare straff kanske inte minskar brott men huvudsaken är väl att man inte vill ha sådana monster ute på gatan!

      Det där brukar reglera sig själv inne på fängelset.

        Gör det verkligen det? Eller är det bara en myt? Väljer inte många barnmördare isolation? Dessutom är de låga straffen ett hån mot offren och familjerna.

          Engla-mördaren fick fett med stryk inne i fängelset. Och det kommer säkert mer innan han eventuellt släpps ut.

            Den jäveln…
            Enligt Leif GW Person hör han till en typ av brottsling som är svagbegåvad och primitiv. Otroligt farlig och vidrig person

          Vet inte hur det funkar för barnamördare men våldtäktsmän skyddar tyvärr kriminalvården med egna avdelningar då dom skulle få kompanistryk annars av dom andra fångarna.

            Undrar varför det är så egentligen… har brottslingarna nån slags moralskala som de klubbat igenom internt..?
            Obs retorisk fråga!

              Ja, pedofiler står lägst ner på skalan, efter det våldtäktsmän och kvinno/barn-mördare.
              Dessa kräk sitter på speciella anstalter/avdelningar för att skyddas från dom andra intagna.
              Jag tycker att man borde låta naturen ha sin gång för dessa avskräden.

      edit, han misshandlade sin flickväns son till döds. Skrev lite för snabbt och otydligt.

        Hur kunde han bara få 8 år? Blev han inte dömd för mord eller blev det dråp?

          Dråp, but still ..

      Kan bara hålla med, hoppas han får ett helvete där han hamnar ?

      Usch, blir så arg! Kan inte förstå de som kör med ”höga straff minskar inte brottsligheten blablabla”.. men det handlar ju inte om att minska brottsligheten utan att den idiot som gör något sjukt helt enkelt ska straffas, och självklart känns inte ett straff på två år lika mycket på ett som 15 år. Önskar ibland vi hade sjuka straff som i usa där folk får typ tre livstidsdomar plus 364 år.

      Måste komma med ett litet impopulärt svar här, hehe…

      Jag håller med om att det känns i magen som att dessa männen förtjänar längre straff, jag bevittnade själv ett mordförsök på två närstående (varav en var minderårig) när jag var liten och gärningsmannen fick bara 1.5år, vilket gjorde mig extremt upprörd i många år.

      Men tittar du på statistiken så har Sverige (och resterande Skandinavien) lägst återfallsrisk i världen, vilket är just på grund av att vi har ett system som inte handlar om att ”hämnas” utan om rehabilitering och att försöka minska brott som helhet i samhället. Detta gör faktiskt att det finns färre offer i slutändan, vilket måste ses som det viktigaste. Jämför man med t.ex USA, där kriminalitet har blivit en politisk fråga snarare än en baserad på forskning, så är återfallsrisken extremt hög, vilket leder till ett mer segregerat och osäkrare samhälle.

    När jag träffade en psykolog i vintras pga stress, så frågade hon vad jag hade för intressen förutom typ träning. Jag funderade ett tag och insåg att jag verkligen inte har något riktigt vardagsintresse .. Kändes riktigt tråkigt att inse. Mitt liv går i princip ut på att jobba äta sova, träna typ varannan dag. Har jobbat mycket men börjat dra ner, och nu känns det hemt plötsligt som att jag har oceaner av tid. Jag behöver verkligen hitta ett intresse (utan krav).
    Vad har ni för intressen? Skulle verkligen behöva inspiration!!!

      Läsa böcker. Läser jättemycket själv och är med i en bokcirkel som med jämna mellanrum träffas och dricker vin och diskuterar böcker. Och så älskar jag att vandra, tälta och laga mat ute i naturen. Båda är intressen som man kan göra både själv och med andra.

      Läsning. Älskar böcker. Ser lättsamma komedier. Delvis matlagning. Blommor. Typ plantera om och sånt. Allt är sånt jag gör ensam så vill du ha ett socialt intresse är det inte mig du ska fråga.

      Jag syr kläder, lagar mat, spelar instrument och försöker lära mig ett nytt språk! Gör allting utan krav och bara för att det är kul.

      Börja dreja!

      Jag försöker lära mig nya grejer. Just nu är projektet att sticka. Det blir ganska fult, men det är kul 😛
      Tidigare har jag lärt mig göra riktigt najs sushi, gått kvällskurs i arabiska, odlat chili, läst på om andra världskriget osv. Små projekt som får ta den tid de tar och jag fortsätter så länge det känns roligt och intressant. Jag skulle gärna vilja lära mig snickra och smida. Kanske beskära träd eller läsa koranen.

      Kanske går det att kombinera träningen med ett annat typ av intresse, t.ex. ploggning, geocashing, pokemon go etc om du är sugen på det.

      Annars finns de väl nått du gillar att göra? Fundera på vid vilka tillfällen du mår bra, och prova intressen som gör att du får uppleva den känslan.

      Jag stickar en del och pysslar lite med krukväxter och kryddväxter, samt lagar gärna lite mer avancerad mat utöver träningen, samt läser flera timmar i sträck när jag har orken. Jag har inte jättemycket tid då jag pluggar rätt hårt, annars skulle jag ta upp ridning igen.

        Och just det, på sommaren när jag inte pluggar brukar jag vandra en del på endagarsturer.

      Kanske något som samtidigt är socialt och där man träffar folk? Själv älskar jag improvisationsteater. Vandringsklubb / camping? meetup.com har massa sociala aktiviteter.

      Åh känner igen mig så! Och jag tränar inte ens. Det är extra drygt i dejtingsammanhang för då dyker alltid den frågan upp och jag vet aldrig vad jag ska svara ?

      Jag läser mycket, sjunger i kör (jäääävligt kul) och tränar. Om jag hade mer tid så skulle jag vilja lära mig rida och att boxas ordentligt.

      Mitt intresse är träningen. Jag har en pulsklocka som mäter allt. Tycker det är superkul att pusha mig själv, pressa ned vilopulsen, springa lite snabbare, ta lite tyngre vikter etc.

      Släktforska! Kan ta massa tid, man lär sig läsa gammal skrift, får lära sig en hel del om historia, vara detektiv och leta i arkiven (finns digitalt), sedan är det kul att dela med sig till släktingar och berätta historien om sin släkt. Detta funkar såklart bäst om ens släkt är från Sverige så finns ju begränsning där.

        TACK för alla svar! Blir jätteinspirerad ???

        Det är jättekul! Började men körde fast, kan inte tyda så gamla böcker samt fattar inte hur man hittar rätt i alla de där böckerna. Är liksom inte säker på att det jag fått fram är rätt?

      Jag är hemvärnssoldat, i en chefsroll som kräver mycket ansvar, det äter mycket av min ”fritid”. Det är oerhört utvecklande, utmanande och stimulerande på många vis. Önskar att fler tjejer gick med – er erfarenhet behövs.

        Vad krävs för att bli hemvärnssoldat? Behöver msn ha gjort lumpen? Vad består dina uppgifter av? Blir nyfiken 🙂

          Finns andra sätt än genom värnplikt. Man kan gå via en frivilligorganisation och bli t.ex. signalist, stabsassistent, sjukvårdare, fordonsförare genom att gå en kortare militär utbildning och sedan en befattningsutbildning. Hur lång tid det tar är beroende på befattning (lastbilsförare tar längre tid t.ex.). Du kan mejla mig om du vill, så pratar vi där! mtbtjej@hotmail.com

      Samma sak med mig. Jag har inga intressen men tror att jag skulle må bra av att ha något att göra som jag tycker är kul. Men vad är roligt?!

    Är kallad som enda vittne i rättegång, inte så sugen på att vittna mot en kolsvart kriminell boxare som ska se mig och har min adress nu ??

      var någonstans var hudfärgen relevant???

        I Sverige? De senaste åren? Ganska mycket. Det är inte direkt Pelle och Niklas som skjuter ihjäl Anders och Tomas, eller hur?

        Ja för har ser livsfarlig ut!

        Tänk efter själv, hur hade du känt inför samma situation?

          Givetvis hade jag varit livrädd. Det sa jag ingenting om, det förstår jag att hen är rädd för. Men det hade inte haft någonting med hudfärgen att göra. Jag hade varit lika rädd oavsett hur personen sett ut om det var en kriminell boxare som hade min adress.

        Lever du under en sten?

        Hahaha, detta är ju säkert på skoj

      Snälla hur många svenska män har inte blivit dömda för mord på sina flickvänner de senaste åren? Lägg ner

        Tycker nog man ska tänka till, är det redan kriminella personer med klaner/kontaktnät hade jag inte riskerat min egen säkerhet!!

          Whataboutism är felplacerad här när vi snackar om rasism så NEXT!

            Allt man tar upp om racism blir alltid fel.

              Exakt för rasism är FEL.

                Men är fakta också fel? Utrikesfödda är överrepresenterade i kriminalstatistiken, särskilt vad gäller den grova brottsligheten.

                  Inte fel och den värsta rasismen är mellan olika invandrargrupper, det talas det sällan om.

                    Det talas ju ALLTID om det så fort någon nämner rasism

      Inskränkt much?

        Nej, rädd för mig och dotterns säkerhet när vi går hem från jobbet på kvällarna. Om jag vittnar om hans inblandning i brottet han nekar till. Var inte rädd innan utan det var en självklarhet att vittna men efter att kollat upp personen blir jag mer osäker för varje dag.
        Rättvisan känns inte värd min och dotterns säkerhet ?

        Syftar såklart på ditt extremt korkade utlåtande om hans hudfärg.

          Jaha, så det är helt oväsentligt att han kommer från ett land med helt annan kultur och inställning till brott, straff och kvinnors värde?
          Inte för mig, därför känns hans kulturella bakgrund, uppväxt, avsaknad av respekt inför att bryta mot våra lagar som ett fnda stor jäkla hot. Däri ligger det att han är svart och härstammar från ett mer laglöst land.

            Hade det känts tryggare om det var en man med samma bakgrund men från ryssland? Rumänien? Litauen? Turkiet? Syrien?

              Nej, men jäkla mycket bättre om han var en infödd svensk bokhandlare från Jönköping. Tror du väljer att inte vilja förstå skillnaden.

                Varför skulle du vittna mot en bokhandlare med rent mjöl i påsen? Min fråga var ju om de hade _samma bakgrund_ så din jämförelse med en bokhandlare är irrelevant. Nej jag förstår inte hur du kan vara mer rädd för någon om han är mörkhyad eller inte. Men jag släpper diskussionen här. Lycka till med rättegången❤

            Hans inställning till brott, straff och kvinnors värde är absolut relevant. Men detta har i sin tur ingen koppling till hans hudfärg.

            eventuellt kunde du kanske komma på ngt bättre sätt att uttrycka dig än ”kolsvart”…eller vad tror du?

          Varför är det ett extremt korkat uttalande?
          Sanningen kan aldrig vara fel att uttala oavsett hudfärg eller kön eller whatever.

            På vilket sätt, på riktigt, spelar hudfärgen någon roll?

            Personen i fråga är kriminell, vi fattar ju det liksom. Men han är ju inte MER kriminell för att han är ”kolsvart” och ”ser ut som en vilde”. Han är minst lika kriminell som ”Loffe, bokhandelsägaren från Jönköping” om nu båda brutit mot lagen på samma sätt.

            Så nä, hudfärgen spelar inte ett skit roll. Att påstå något annat är rasism. YES, I SAID IT! Rasism.

              ???☝️

              Jag tycker väl egentligen också att gärningsmannens etnicitet kvittar.
              Men på vilket sätt skadar det dig eller någon att hon ger en övergripande beskrivning på den åtalade som hon känner sig orolig och har ett behov av att fråga vad andra hade gjort/känt?

                Byt ut ”kolsvart” mot ”vit” i kommentaren så ser du hur löjligt det blir att poängtera hudfärg. Och btw hudfärg är inte kopplat till etnicitet. En svensk kan vara ”kolsvart”.

                  hahahahahhah. Tror inte att en käft hade reagerat på om hon hade sagt att det var en vit snubbe.
                  Typiskt svennar att vara så jävla skitnödiga att dom inte vågar prata om ursprung på en gärningsman.

                    Igen. Hudfärg och ursprung är inte samma sak. Och jag är inte svensk medborgare själv om du nu måste veta?

                      Är man svart så har man en ursprung, påbrå, bakgrund, härkomst från ett annat land en Sverige.

                      Men man kan fortfarande vara svensk, född i Sverige och bara ha erfarenheter från svenska samhället med föräldrar som har detsamma.

                      Jag ger upp diskussionen här, jag tror inte att det ger så mycket mer. Ha en fin kväll?

                      Absolut så kan man såklart vara svart och Svensk, jag tror inte att någon tror något annat 🙂
                      Ha en trevlig kväll.

                Det är väl ändå självklart att en persons hudfärg är avgörande vid identifiering av en person som ska hittas?

                  Han är ju inte efterlyst så vem menar du ska hitta honom? Hon ska vittna mot honom så de har redan hittat honom

              Där roffe kommer från, Jönköping brukar man inte skära halsen av varann när man blir hotad av ett vittnes vittnesmål.
              Där boxaren kommer från anses det som mer normalt.

              Stor skillnad på två personer ställda inför rätta för samma brottsmisstanke.

                Herregud, fördomarna alltså….

                  Snälla förstå att i Sverige när något brott begås ringer man polisen för att få hjälp, i Mellanöstern ringer man släkten och tar lagen i egna händer.

                    Jasså? När jag var liten och vi bodde i libanon så ringde vi polisen när min pappa blev utsatt för brott?‍♂️

                    Anonym 22:27 – Killgissar du nu eller är du uppvuxen i Mellanöstern och vet exakt hur det går till där? Eller är du kanske uppvuxen i ett land där ”kolsvarta vildingar” kommer ifrån och kan berätta exakt hur man gör där?

              De två polispatruller som jagade honom hade god nytta av beskrivningen att han var kolsvart, bor i storstad och här är hälften utlänningar som rör sig på gatorna så hade funnits betydligt fler att välja på annars.

                Ja du pratar ju om ett signalement nu. Vad som är relevant då är ju annat än vad som är relevant här.

      Hade det känts bättre om han var vit eller vad menar du?

        Ja faktiskt, den här ser ut som en jäkla vilde redo att sprätta upp vem som helst.

          För vita kan inte se ut som vildar redo att sprätta upp vem som helst?

          Herregud kvinna. Ta ett kliv bort från datorn. Håll dina vidriga, fördomsfulla åsikter om mörkhyade män för dig själv va.

            Jag undrar verkligen om du inte hade haft samma funderingar om du varit i min situation. Men fortsätt ni att fokusera på att jag beskrev honom som svart, så går jag på min känsla och minns inget på rättegången så kan han fortsätta. Tyvärr, vår säkerhet är viktigare än att få bort en langare några månader från stadsdelen. Finns så mänga fler i hans gäng här så gör tyvärr ingen större skillnad att en försvinner ett tag.
            Trodde jag var kaxigare än det visade sig när min egen säkerhet riskerar att hotas.

              Jag förstår att du är rädd, jag själv hade inte vittnat mot honom. Men jag hade varit rädd på grund av hans bakgrund och umgänge och vd han kan vara kapabel till, inte på grund av hans hudfärg.

                Nu är ju hans hudfärg kopplad till hans bakgrund och umgänge ☠️

                  Ok

            Gå å lägg dig.

            Åk ner till Gambia och roa dig litet.

          ”Den”? ”Vilde”??
          Cam, lite moderering på sånna här formuleringar om människor kanske

            Den misstänkte? Den som står inför rätta. Sedan när blev omnämningen den något som ska raderas ????????‍♀️??‍♀️??‍♀️

              ?‍♂️ på dig själv

              Min citering kom INTE från formuleringen ”den misstänkte”, utan hon skrev ”den här” vilket helt uppenbart avhumaniserar personen.
              ?‍♀️ på dig själv hörru

                Den här personen? Den här dvs den som diskuteras.

                  Hen skrev inte ”den här personen”. Att kalla någon den/det är att avhumanisera. Prova prata om ditt (eller någon annans) barn som den/det så får du se hur folk reagerar.

      Hade du varit mer sugen på att vittna om samma kille inte varit ”kolsvart” utan ljusare mörkhyad? Eller kanske om han haft ett utseende som om han kom från Mellanöstern? Hade det känts lättare då?

    Är det kul att jobba på bibliotek? Vad gör ni där? Vad har ni för utbildning?

      Jobbar inte på bibliotek själv, men har två vänner som är bibliotekarier på universitetsbibliotek och dem trivs jättebra!

      Jobbar på skolbibliotek, älskart! Gick Bibliotek och informationsvetenskap, kandidatexamen efter 3år. Jobbet är otroligt varierande, lektioner om sociala medier, källkritik, informationssökning, boktipsar, boksamtal, högläsning, parläsning, IKT-utbildningar etc etc. Ingen dag är den andra lik!

    Vad heter appen man tidsinställer på Instagram?

      Hootsuite finns bland annat ??

    Tips för någon med torr hårbotten?

      Jag har provat allt. Det som funkar bäst (Men inte helt bra) är apotekets olja för torr hårbotten. Vit flaska med röd kork. Fungoral (schampo) funkar ok också.

      Jag har i och för sig psoriasis och smörjer med kortison i perioder. Vet inte hur torr du är.

      Ät mindre vitt socker och mjölkprodukter. Drick mer vatten? och ät nyttiga fetter ? använd ett milt schampo ?

        Hahah som tagit från front page på Veckorevyn: ”Så minskar du torr hårbotten på 10 dagar”
        Gulligt.

          Hahah funkar för mig iallafall ? problem med hud är oftast inifrån eller att man använder för uttorkande produkter.

            Nu lät det sådär igen…

      har testat alla möjliga behandlingar och schampon men det enda som funkar är detta: https://www.meds.se/vichy-dercos-mjallschampo-torr-harbotten-200-ml

      Obs, jag har problem med torr hårbotten/psoriasis och inte mjäll så låt dig inte luras av det – det är verkligen enda schampot som funkar!

      Maria Nila head and hair heal är det enda som funkar mot min hårbotten som är torr och irriterad pga psoriasis. Tyvärr är de dyra men för mig gör de så stor skillnad att det är värt pengarna alla dagar i veckan. ?

      Decubal har en intensive scalp treatment som är fantastisk. Håret blir dessutom supermjukt och inte alls fett som det blir av många andra. Den är grym!

      Använd hårinpackning i hårbotten samt var noga att ha balsam i hårbotten.

    skriver min uppsats just nu och tar snart examen men jag har tappat ALL ork. jag vill bara skicka ett mail till handledaren och skriva ”JAG GER UPP, NI VINNER, NI HAR BESEGRAT MIG”. nä men allvarligt så orkar jag sitta mindre och mindre tid för varje dag nu. jag vet att jag borde vara peppad för att jag snart är klar men jag har sån jävla dip just nu. har ni några tips på hur man får tillbaka livslusten och lite jävlaranamma så man kan skriva klart skiten? eller bara vill ge mig lite pepp?

      Varför började du?

        tja, jag är ju ”tvungen” att skriva uppsats för att bli det jag vill bli. om det var det du syftade på?

          Byt ut alla ”måsten” mot ”vill” när du tänker på uppsatsen. Som du säger, du kan ju maila handledare och ge upp men det vill du inte va? Du är så nära nu och vill ha din examen.

          I stället för ”jag måste skriva metodavsnittet idag” så tänker du ”jag vill skriva metodavsnittet idag för jag vill bli klar med uppsatsen i tid” osv. Kanske låter löjligt men det funkar för mig. För vi _måste_ ju inte skriva den alls, men vi vill?

            det låter ändå vettigt! tack för tipset. ska försöka! kram<3

          Tänkte mer på varför valde du den utbildningen?

      Jag tror alla känner så!
      Bestäm en viss tid att skriva – typ 10-11 och sen 13-14 och 16-17…så kan du göra andra saker emellan!
      Och prata med din handledare (om hen är bra) så kan du få pepp och kanske lite extra hjälp, universitet får extra betalt för varje student som tar examen så de brukar vilja hjälpa till?

        ja, kanske är bättre att bestämma vissa tider. ska testa det. jag har så svårt att slita mig och tänka att jag har tid för något annat när jag bara har uppsatsen i huvudet. men ska försöka! tack <3

          Testa pomodoro-metoden, fokusera 25 min och pausa 5 min. Och ta tre promenader om dagen, en på morgonen (innan arbetet) , en på dagen och en på kvällen (efter arbetet). Ha mörk choklad, te, god frukt, vatten osv uppladdat för pauserna.

      Räkna ut hur lång tid du har kvar och räkna ned! Tänk typ ”Bara 20 dagar kvar, gör jag det nu kommer det vara klart om 20 dagar!!!”.

      Kämpa????

        vilken bra idé! ska fasen göra en nedräkningskalender nu. tack för pepp <3

          tänk på varför du började och hur underbart det blir sen när du är klar.. har du tagit dig så här långt är det inte långt kvar tills du är där du vill vara.. har inga smarta råd direkt men jag brukar tänka do what you got to do to do what you want to do

      Pepp!
      Nä men sänk kraven på din prestation om du kan.
      Vet inte om du jobbar eller pluggar heltid.
      Annars sätt alarm tidigt, ät en god frukost och sätt dig en timme eller två. Inga sociala medier/spel/tidning/distraktion förrän den bestämma tiden gått. Obs sätt max två timmar om ens det. Sen kan du kolla internet och annat alt gå och vila, men har ändå fått saker gjort innan dagen knappt börjat.
      Förslår att gå upp sex, sju beroende på hur dagen ser ut inte typ 03:30 eller något sånt ohemult.
      Tilåt dig att göra annat och planera in vila.
      Slet ut mig så hemskt under mitt arbete och det är inte värt det. Kram

        Och Astjärnas tips här över detta var väl mest för att starta dagen haha

        Jag bryter in och säger att forskning visar att vi kan arbeta med såna här typ av uppgifter i max 45 minuter sedan behöver vi paus för att vara effektiva.

        Mitt tips är därför att ställa klockan på 45 minuter och jobba på sen ta paus 5-10 minuter och sen köra igen. Och när 45 minuter har gått så avbryter du även om du tycker att du är i ett flow. (Forskning visar också att vi har lättare för att komma igång om vi slutade tvärt efter pausen och inte ”bara gör klart det här”). Sen tar du så klart längre paus för lunch.

        Tips på bra bok är åsa Burmans bli klar i tid och må bra på vägen. Fokus på doktorandstudier men går att applicera på annat också. Hon har många referenser till studier om man vill läsa mer kring just hur vi arbetar effektivt med ”akademiskt arbete”.

        tack! som jag har svarat till flera andra så är det svårt för mig att ”släppa”, men jag får försöka bestämma mig mer fasta tider när jag skriver och faktiskt tar paus. det låter ju mer sunt 🙂 kram!

      Tänk när skiten är över!

        ja vilken lättnad det kommer vara!

      Jag är en av dessa handledare (univ. lärare), mitt råd är att du inte tänker på slutresultatet utan ta en del i sänder och skriv klart. Sätt dig tex med metoddelen och gör den, sen går du tillbaka till teorin etc. I princip alla studenter känner som du just nu, man ifrågasätter allt man skrivit, datan man samlat in etc. Det är en naturlig del av processen. Du kommer fixa det, det är inte långt kvar nu.

        jag ska försöka tänka så! ja, just nu känns det känns inte som att jag har skrivit uppsatsen fastän jag har det. konstig känsla. tack, jag hoppas det!

        Jag är lite nyfiken på det där med uppsatser inom humaniora, är det så tungt med skrivandet?

        Jag har bara skrivit naturvetenskapliga längre uppsatser, och upplevt själva skrivandet som sjukt chill, däremot delen innan med att få något form av fucking resultat som ett helvete. Men då det är i början av processen så är det ett mindre problem för motivationen.

          Du frågade nog inte mig men jag svarar ändå. ”Är det så tungt med skrivandet” – ja, för mig är det. För andra inte ?

        Mitt tips är att vara noga så att svenskan är bra. Läst om och om igen, högt och se om meningarna är rätt uppbyggda.

          Absolut. Gör det då och då. Men det är noga finslip sen tänker jag, nu gäller det väl mest att ”få ner nåt”. Har iofs bara diskussion och lite i bakgrund kvar men det går segt haha.

      Nu har inte jag skrivit B-C-uppsats än, B-uppsats kursen börjar på måndag dock ^^ Men vad som funkat för mig med andra texter man måste skriva är att schemalägga, jag brukar då ha mellan 9.30-17, 1h lunchrast, varje 45 min ta 5-10 min rast och göra vad som. Sen godis och energidryck hur mycket jag vill. Inget som gör att man kanske får tillbaka livslusten men skiten blir iaf skriven =) hahah.

        låter bra att bestämma mer exakt när man ska sitta! tack för tips 🙂

      Börja jättesuperenkelt, bara ett par, tre minuter vid datorn. Fortsätt så, och snart är du över tröskeln.

        Har en kollega som fick extrem motivstionsdipp när han skrev sin avhandling. Han började skriva 2 minuter och sedan tog han 20 minuter paus. För två minuter klarade han av att motivera sig att skriva. Efter 20 minuter paus skrev han två minuter till osv. Nästa dag skrev han 3 minuter innan paus osv. Han menade på att de 2-minutrarna han fick ihop på en dag ändå var mer än att inte skriva alls och till slut orkade han fokusera i 20-30 minuter innan paus. Så ja, att börja med det lilla lilla man orkar är bättre än ingenting.

        jag sitter mest vid dokumentet och stirrar och får panik. men jag får ta nya tag imorgon och bara bestämma mig för att det ska gå, så löser det väl sig på något mirakulöst sätt. tack!

          Punkta upp alla fakta du måste ha med och sätt dessa stödord under de rubriker du ska ha i metoddelen. Sedan broderar du ut 1-5(?) meningar om varje stödord.
          Metoddelen är ju den torraste och mest oreflekterande delen av uppsatsen, så skriv bara hur du gjort och vilka deltagare och instrument du använt, samt varför dessa använts (empiriskt stöd etc). Medan du skriver om dina stödord kommer du säkert att komma på hur du ”borde” gjort istället eller hur du kunnat bredda/ smalna av bättre. Då tar du den tanken och sätter som stödord under rubriken ”Diskussion”. När du sedan ska skriva diskussiondelen så har du redan tänkt massor och har bra kopplingar till din metoddel.

          Lycka till!

      Råden med att schemalägga tid låter bra! Planera också in träning och sociala / kul grejer. Då ser man fram emot det och blir peppad istället för att dagen blir en enda grå oeffektiv sörja.

      När jag känt så har jag tagit några dagar ifrån uppsatsen och sedan lättat järnet de sista dagarna.

    Någon här som har läst en kurs i massage eller arbetar som massör? Är sugen på att lära mig massera men vet inte riktigt vad för kurs jag borde satsa på. Har ett annat yrke så är inte intresserad av att bli professionell (så utbildningar som är flera år långa och kostar en massa går bort), men hade varit roligt att kunna massera ”på riktigt.” Funderar på en helgkurs men är orolig för att det bara är flamsigt typ.

    Tips mot extrem huvudvärk?

      Spikpannband hårt virat

      sova

      Två voltaren, lite stretch och en stillsam promenad.

      En gammal hederlig spikmatta och ett gäng värktabletter.

      Alvedon, vatten och sömn.

      Identifiera orsaken och agera därefter.

      Är det tex spänningshuvudvärk eller är du förkyld? Har du druckit för dåligt med vatten eller är du stressad?

      Bra tips men du ska söka vård direkt på en vårdcentral eller akutmottagning om du till exempel

      efter ett slag mot huvudet får huvudvärk och blir slö
      har en huvudvärk som gradvis ökar under några dagar eller veckor
      får ont kring ena ögat och synförändring
      har ont vid tinningen, tuggsmärta, trötthet eller lätt feber
      plötsligt får svår huvudvärk
      har huvudvärk samtidigt som du har feber och är stel i nacken.

      Ring 112 om det är bråttom och fara för livet.

      Ring telefonnummer 1177 om du vill ha sjukvårdsrådgivning. Då kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

      Alvedon funkar inte (enligt vårdcentralen när jag sökte för spänningshuvudvärk). Treo tipsade de mig om och det funkar bättre.

    Killen jag dejtar verkar ”begränsa” sitt beteende i vissa avseenden baserat på vad han TROR jag tänker/känner/tycker, istället för att gå på det han vill. T.ex. så frågar han inte om vi ska ses, för han tror att jag inte vill. Detta är bara ett exempel. Själv är jag väldigt mycket mer att jag går för det Jag känner för.

    Hur är ni som person, agerar ni mycket utifrån vad ni tror den andre tänker, känner eller tycker (isåfall förklara gärna hur ni tänker så jag får bättre förståelse!) eller är ni mer som mig? Han verkar ha svårt att förstå när jag sätter gränser och att det jag säger är verkligen 100 % sant, det är inget inlindat bullshit liksom.

      Du verkar dominant och jobbig, din stackars snubbe kanske inte vågar fråga pga av dig?

        Du verkar tolka in väldigt mycket mer än vad min fråga handlar om, har du möjligtvis lite egna problem som du projicerar här?

        Om han inte vågar fråga pga mig så är han ju rädd och då borde han inte träffa mig alls. Men det är ju hans ansvar inte mitt

          De var väl meningen att man skulle tolka? Varför frågar du annars? ?
          Håller fortfarande vid vad jag skrev sist!

            Du verkar tolka väldigt fritt du. Meningen var att man skulle besvara hur man själv är. Frågan var: Hur är ni som person, agerar ni mycket utifrån vad ni tror den andre tänker, känner eller tycker eller är ni mer som mig?

            Ditt svar visar din egen osäkerhet, vilket i sig kanske är ett svar på min fråga.

        wow vilket obehagligt svar.. en kvinna är dominant och jobbig när hon går för det hon känner för..
        har inget svar till dig anoz, sorry, jag är den typen som aldrig frågar män utan låter dem göra det.. jag har en störning typ, jag tycker det är kul att se hur män springer efter en när man aldirig frågar om nånting.. men vem vill vara sån.. men ändå. tyckte bara svaret var lite vidrigt.

      Klassiskt medberoende beteende. Så.jävla.irriterande.

        Vad menar du?

    Någon här som har erfarenhet av bröstförstoring på AK i Gbg? Bor i en småstad och har ungefär 1 1/2 h till Gbg så därför funderar jag på att göra det där.

      Inte bröst dock men fin lugn och lyxig miljö.

      Tuve och reformkliniken i Malmö/Båstad kan jag varmt rekommendera om du kan tänka dig åka dit, grymt proffsiga och naturligt resultat!! ??????

      Jag gjorde en bröstförstoring dör förra året. Hos Jonas. Proffsiga och underbar miljö. Är jättenöjd med resultatet och hela upplevelsen.

    Hjälp med genetiskt/bakgrundstest.

    Min mans båda föräldrar är adopterade och han är nyfiken på sitt etniska ursprung. Vilket test ska man köpa 23 and me? Eller finns det något liknande som är större i Europa där man också kan se lite kring genetiska markörer?

      Sitt etniska ursprung?
      Som i världsdel typ?

        Ja. Komplex läge, men typ så.

      Tänk på att dessa företag sedan äger ditt dna, dvs din arvsmassa aka kärnan av vad som är du. Och du har ingen som helst kontroll över vad som händer med det sen. Lämna inte in ert dna till dessa företag please.

    Jag har typ aldrig köpt smink i hela mitt liv och kom på nu att jag inte vet hur man gör.
    Dyrt smink brukar ju ligga i lådor innanför test exemplaren, tar man det man vill ha därifrån eller behöver man be någon som jobbar att ta fram det? Är det någon skillnad på t.ex kicks där personal alltid är nära och t.ex. Åhléns där man kanske inte ser någon?

    Kom och tänka på detta idag och känner mig för lite dum haha

      Jag köper sådant dyrt puder och ber alltid personalen ta fram. De har aldrig uppmuntrat mig till att ta själv så jag antar att de inte vill att folk rotar i de lådorna.

        Samma här, upplever dessutom att alltid i en sminkbutik så kommer personalen fram, oavsett om man tittar på dyrt smink eller sådant som står så man kan ta det själv, så det är sällan några problem?

      Jag hade gått till Åhléns och bett om hjälp! De som jobbar på sminkavdelningen gillar ju sånt, ba kör så blir det nog bra!

      En del smink är bara att ta själv och gå till kassan. En del smink måste personalen plocka fram. Och för en del smink ligger tomma förpackningar framme så att personalen måste plocka fram innehållet ur den låsta lådan. Det är olika i olika affärer, så det är absolut inte konstigt om man frågar. Personalen blir ju bara glad över att nån vill köpa!

      det dyra sminket ligger oftast i lådor under proverna.. när du hittat det du vill ha bland proverna ber du personalen ge dig den varan. de öppnar då lådan, i de flesta butiker låser man upp med en liten magnet och där ligger dem.. så får du din vara och går till kassan med den. 🙂 billigare smink brukar ligga framme då är det bara att ta det du vill ha…

    Dagens tre positiva för er?

    Mina:
    1: gjorde tokigt god middag idag❤️
    2: gått 14000 steg idag ??❤️
    3: luften är så frisk efter allt regn så det blev riktigt skönt när solen tittade fram ??❤️

      1. Gått 1411 steg
      2. Fått i mig mat
      3. Duschat

      Positivt för att jag ligger hemma sjuk och har inte gjort många knop på fyra dagar.
      Dock var dessa 1411 steg extremt ansträngande, men bra för min rastlöshet☺

      1. Följde med mina vänner på en utflykt.
      2. Tackade nej till kvällsaktivitet för att jag behövde egentiden hemma i stället
      3. Åt efterrätt utan att få ångest

      1. Är gravid och hittills verkar det gå bra ❤️
      2. Tog mig ut på stan en stund, skönt!
      3. Det är bara LÖRDAG, imorgon är det en helt ledig dag till innan måndag.

      1. Sydde äntligen in de sista 60 garnänderna på min virkade filt.
      2. Det är blå himmel och sol ute idag.
      3. Köpte och åt pefekt avocado ? ❤️

        Åh- en perfekt avokado är riktig lycka?

      1. Min sambo kom hem idag efter ett par dagars resa!
      2. Jag har haft en dag full med både mina egna barn och barnens kompisar ?
      3. Jag överlevde dagen som var full av både mina egna barn och barnens kompisar.

      Känsla: ute ur dimman.

      1. Klarade av en pissdag på jobbet trots att jag var ny och vi var underbemannade
      2. Åt precis jättegod tacos
      3. Min katt. Jag älskar honom så mycket så jag går sönder (japp började gråta nu när jag tänkte på hur mycket han betyder för mig och hur jag ej kommer klara mig när han dör)

        Clara, nr.3 beskriver även mina känslor. Har haft många härliga katter, men aldrig varit så beroende av nån som min nuvarande. Finns sån kemi mellan oss.

      1, kunde uppskatta en fin blombukett imorse av särbon trots att jag var irriterad på honom

      2, har uppskattat en ledig slapp dag idag, trots att jag är ganska uttråkad

      3, insett att jag saknar särbon sjukt mycket

      1. Har inte huvudvärk idag! ✌
      2. Har varit på secondhand med maken och BabyZ
      3. Jag o två av mina stora tjejer har lyssnat på Backstreet boys och byggt ett 1000-bitars pussel ikväll. ❤

      Gått max 200 steg idag
      Legat på soffan och sett om 12 avsnitt av GOT
      Gjort underbar fiskgratäng med färskpotatis till.

        Fy fan vilken drömmig dag!!

      1. Efter en dag+natt med barnvakt var det Så skönt att komma hem med grabbarna igen och ha det ”som vanligt” ☺️
      2. Det var dock välbehövligt med barnvakt, jag och mannen har haft en jäkla massa gött sex, pratat, sovit ut, druckit varmt kaffe och tagit ett låångt plaskfritt bad ?❤️
      3. Det är bara lördagkväll änsålänge, en hel ledig dag till väntar med massa nytankad energi att ägna åt mina små guldklimpar ?

      Mitt inlägg verkar inte komma fram så jag försöker igen.

      1. Klarade av en pissdag på jobbet trots att jag är ny där och inte kan så mycket och vi var underbemannade
      2. Åt så jäkla god tacos
      3. Min katt. Älskar honom så mycket så att jag går sönder (japp började gråta nu när jag tänker på hur mycket han betyder för mig och hur jag inte skulle klara mig när han går bort)

      1. Är mkt taggad på att fylla 30 om en månad med vänner som verkar vilja fira med mig!
      2. Har världens finaste gulligaste barn som är glada mest hela tiden.
      3. Druckit cava på spontan date night igår med mannen.

      1. Gått en promenad.
      2. Lämnat tillbaka ett paket som legat lite länge…
      3. Pratat med bägge mina barn som är hos sin pappa och de var glada. Lycka ❤️

    Hjälp! Känner mig så stor i underlivet efter min förlossning. Har kört knipövningar i ett år nu utan resultat. Min bm kollade knipet och sa att jag hittade det, men ändå hjälper det inte? Känner inte lika mycket vid samlag, och inte min man heller även om han inte kan erkänna det. Vad ska jag göra?!

      Har du provar knipkulor? ☺️

      Hur ofta kör du knipövningar, hur länge, varierar du knipet typ med korta/långa osv? Men om det är så att du maxar på knipträningen och inget mer händer så är väl en operation ett möjligt alternativ om man har råd med det.

      Jag kan varmt rekommendera bloggen bakingbabies.se
      Den drivs dels av fysioterapeut Mia som jobbar inriktat mot gravida, nyförlösta och kvinnor med gynekologiska besvär.
      De skriver lättförståeligt och alltid med vetenskaplig grund ?

      Den har hjälp mig massor, hoppas du också hittar något som hjälper dig!

      Hur längesen är det efter förlossningen?! Kände precis som du, kände mig som en stor tunna nertill.. ibland blev det tom att mannen inte fick utlösning, kändes väl inget för honom.. har inte gjort så mycket åt detta egentligen, knipet ibland men märker ändå att kroppen dras ihop av sig självt.. gör lite knipövningar, köp knipkulor och låt tiden göra sitt.. känns tråkigt och hopplöst men det kommet bli bättre.. onanera dagligen och träna musklerna i slidan på detta sättet, det kommer bli bättre.. min minsta är 4 år nu, känner mig fortfarande lite större än innan men betydligt mindre än efter förlossningen.. sakta men säkert..

    Tips på sevärdheter i Krakow?

      Slottet, var ett antal år sen jag var där men vill du se vissa utställningar där så är det begränsat antal biljetter per dag så kom tidigt. Stadskärnan är väldigt fin med äldre hus, mkt caféer och restauranger och Polen är fortfarande billigt. Vet inte om man ska kalla det sevärdhet men Auschwitz ligger nära, historiskt viktigt men inget lättsamt. Finns saltgruvor i närheten av stan att besöka också

    Är det normalt att känna sig nedstämd när man har ägglossning? Har knappt rest mig ur sängen idag, helt sjukt trött trots 10h sömn, bara sugen på onyttig mat så ätit pizza och godis osv

    Har en sån mens app i mobilen där man kan registrera symptom och insåg att dom här pissiga dagar inträffar samma dagar i månaden, när jag har ägglossning. Inte alls dagarna innan mens som dom flesta andra verkar ha.

    Har ni några tips på vad man kan göra för att klara av dom här dagarna (ingen medicin helst)

      Fullkomligt normalt. Jag får samma deppigt känsla. Och om jag redan är låg så blir det värre den dagen (eller dagarna). Inga bra råd men det kan kännas lättare bara genom att man är medveten om att det är hormoner som gör att man mår sämre).

      Skrev ett svar men det hamnade så klart i spamfiltret…. Fan ta den här bloggen… Kort svar, ja det är vanligt.

    Vet någon om det finns någon slags stödgrupp för folk som är deprimerade i Stockholm?

      Inte stödgrupp, men däremot lista med ställen man kan ringa om man vill prata om det: https://www.angest-stockholm.se

    Tips för någon med torr hårbotten?

      Bodyshop har ett schampo som heter typ ”ginger schampoo, for dry and scalpy skin”. Den har verkligen räddat min torra hårbotten!!

        Mitt med

    Vad är det för vänskapsrelation Kenza har avslutat nyligen???

      Gissar på Klara…

        Aaah juste!! Tack för infon

      Hon brun-utan-sol-bruden som blev bästis med alla influencers

      Med Klara (hon som gjorde hennes spraytan,”tanbyklara”)

    Hur hanterar man allt det sorgliga? Krig, svält, sexturism, pedofili, barnamord osv. Hur gör man för att inte sjunka ner i hopplöshet när världen är så mörk?

      Man fokuserar på det som är närmast en istället.

      Jag förstår dig. Jag är som du, tänker oftast på all orättvisa men man kan inte bära hela världens sorg på sina axlar. Viktigaste är att vi behandlar andra människor bra, då blir världen lite bättre iallafall ❤️

      Man bevakar allt sådant från avstånd. Så har jag alltid gjort. Jag läser nyheter mest hela tiden och kan läsa och diskutera de hemska nyheterna utan problem då jag inte läser in några personliga känslor mer än att säga ”Fy fan vad hemskt” typ ?‍♀️

      Bli nihilist, det har räddat mig!

    Vore fint om detta eviga moddande av var och varannan kommentar skulle gå att lösa. Är ju totalt omöjligt att ha en diskussion här inne när man får sitta och vänta på att ens kommentar dyker upp förr eller senare.

      Håller med fullt ut. Men ingen ansvarig på bloggen verkar vilka svara på frågor om det….

    ?

    Presenttips till en pojke som fyller 6 år och har allt? Han kan redan räkna, skriva och läsa så inget om det behövs..

      Lego
      kan aldrig bli för mycket! ?

        Han kommer få lego av alla andra…

      Nåt oväntat. Mitt syskonbarn blev överlycklig för en kikare en gång.

      Något sånt kit för experiment om du vet vilka jag tänker på? Kan vara allt från kemi till att kolla på insekter i lupp till stjärnhimlen. Kan vara kul

      Bor ni i Stockholm? Biljetter till cosmonova? Alternativt något ”Leos lekland” etc.

      En upplevelse! biobiljetter eller en dag på lekland till exempel.

      Klicka in dig på universeumshop!
      Där har jag handlat jättemycket fiffiga och annorlunda presenter och som skulle passa perfekt för den lille killen du beskriver. Köper fortfarande småsaker till mina grabbar där, trots att de lämnat lekåldern för länge sedan.

      Tidtagarur? Sjukt kul att kunna ta tid på olika saker, eller tävla vem som springer/klär på sig/whatever snabbast ?

    Ska söka jobb efter min universitetsexamen och det känns som att jag inte kan någonting. Känner mig rädd att söka jobb för att jag tvekar om jag klarar av dom, att jag inte kan det jag förväntas kunna typ. Är detta vanligt? Bara hjärnspöken som jag ska skita i och bara köra på?

      Japp. Gå på många intervjuer och se det som bra träning. Du kommer få feedback, en del av den kommer kännas som den tillför något, annan kan vara sånt som du bara behöver skaka av dig. Plötsligt händer det.

    Så sorgligt detta med hur unga tjejer ”förstör” sitt utseende.
    Igår tittade jag på en video på youtube tillsammans med min dotter. Hon på videon är en bloggare, någonstans mellan 20 och 25 skulle jag tro. Min dottee som är 16 år sa att hon tyckte att bloggaren såg ut att vara runt 50 år men att hon opererat sig för att försöka se yngre ut. Och det är ju faktiskt sant. Det är svårt att se skillnad på någon som är 20 och någon som är 50 år då dom båda opererar sig och använder massa botox.
    Hur har det blivit så här? Vad är det som gör unga tjejer så osäkra så att de måste botoxa hela ansiktet trots att dom inte har tilöstymmelse till rynkor? Förstora läpparna tills det inte ser ut som läppar längre? Stela, plastiga ansikten.
    Ja, så klart folk får göra som dom vill, men jah tycker att det är ledsamt på nåt sätt.
    För vems skull gör dom det EGENTLIGEN? För att andra ska tycka att man är jätte snygg? Är det så viktigt? 🙁

      För att det alltid kommer att ses som attraktivt att se ung ut. De allra flesta strävar efter ungdomlighet.

    Men,vad fan inget fel på Andreas Weise,men Mariette var ju överlägsen sångmässigt.

    Tips på hur man formulerar en spontanansökan till ett företag?
    Är så otroligt trött på mitt jobb men jobbar i en teeny tiny bransch där typ inga tjänster utlyses. Eller nån som har tips på hur man söker jobb som inte annonseras?

      Kanske något i stil med: hej, jag har länge följt ert företag och blir mer och mer interesserad av att få ta del av…..”

      Jag ringde företaget och fick tag på rätt person. Presenterade mig och varför jag ringde och föreslog att få bjuda på en lunch där vi kunde prata mer. tog med cv och personligt brev till lunchen och någon vecka efteråt ringde han upp och föreslog en tjänst. Tror det kan vara svårt att göra ett bestående intryck genom att bara skicka in en ansökan. Lycka till?

    Sorry för familjelivstråd:

    Jag är gravid i sjunde veckan och borde vara glad. Och det är jag!

    Men i min första graviditet fick jag missfall i vecka 10… Jag är orolig att det samma sak ska hända denna gången. Tänk om jag är en av de som inte klarar av att få levande barn utan bara missfall?

    Förra graviditeten var jag överlycklig. Denna gången vågar jag knappt tänka att jag är gravid för jag orkar inte bli så ledsen som jag blev förra missfallet…

    Är det någon mer som fått missfall i sin första graviditet? Hur gick det sedan?

    (Jag är fullt medveten om att missfall är jättevanligt och att det inte betyder att det ska hända igen, men det hjälper inte mig….)

      Jag fick missfall tidigt (v 6) i mina första två graviditeter. Nu är jag i vecka 13 och hittils verkar det gå bra iallafall. Än kan ju mycket hända men jag försöker trösta mig med att missfall är så otroligt vanligt, och har du ”bara” haft ett så har du ju allt som talar för att det kommer gå bra den här gången!

      Har fått två missfall i vecka 12+5 och 13+2

      Min första graviditet slutade i missed abortion, blev gravid igen månaden efter att kroppen själv löste missfallet. Jag fick ett vaginalt ultraljud i v 8 pga mitt MA i första graviditeten. När jag såg ett litet hjärta på monitorn släppte en hel del oro, ännu mer vid ultraljudet i v 12 när jag gjorde NIPT test. En viss oro höll i sig hela tiden och nu oroar jag mig för att han ska slå sig blå när han far fram och klättrar på allt. Oron går med andra ord aldrig över, jag försöker lära mig att leva med det. Lättare sagt än gjort. ?

      Jag känner igen mig helt och hållet i din beskrivning. Det tog ett halvår för mig att våga försöka igen efter mitt ma. Jag var delvis rädd för att det var något fel på mig. Den andra graviditeten vågade jag som du beskriver inte tänka på att jag var gravid. Jag bröt ihop flera gånger på mvc. Känslan av pirrighet och att vara glad överskuggades helt av missfallsrisken. Men det gick bra! Nu vid min tredje graviditet kom samma tankar tillbaka, att jag inte kunde tillåta mig att tänka på graviditeten, och jag har återigen brutit ihop på mvc. Så med det sagt, det kommer gå bra. Förhoppningsvis slipper du hjärnspöken. ❤

      Första gången jag blev gravid fick jag påbörjat missfall typ i vecka 8. Skulle dock göra abort den gången så det gjorde inget då.

      När jag blev gravid för andra gången (nu) hade jag dock det missfallet i bakhuvudet och var väldigt nojig över att jag skulle få det igen. Fick en liten liten blödning runt samma vecka och var så himla orolig. MEN(!) Nu är jag gravid i vecka 38 och får snart träffa min bebis så det gick bra! <3

      Tror det är helt normalt att oroa sig men försök för din egen skull att släppa det som ändå är bortom din kontroll. Jag vet dock känslan, man ser det där pluset och tänker ”låt just detta lilla embryo bli mitt barn”. Det bästa är att du vet att du kan bli gravid!

      Önskar dig lycka till <3

    Söker efter er med liknande erfarenhet gällande att få hög risk på KUB-test….hur fasen överlever man våndan och oron i väntan på Nipt-test och svaret från det?? Kan inte tänka på nåt annat än att vår lilla bebis kanske inte är frisk vilket får mig att gå sönder! Vi fick 1:20 på KUB i veckan och sen dess allt ett töcken. Nån som fått hög risk på KUB och sen efterlängtat bra svar på Nipt/fostervattensprov?

      I väntan på Nipt hade jag nog försökt tänka att det är ju trots allt 1:20, försök tänka positivt. Av 20 barn så skulle en av dessa ha kromosomavvikelse. Hade en bekant som fick 1:6 och barnet föddes helt friskt. Men förstår oron.

    Brukar ni bara ställa frågor som ni ärligt vill ha hjälp med på öppet spår eller brukar ni hitta på för skojs skull ibland? Jag har gjort det någon gång när jag har tråkigt. Testa hur knäpp fråga jag kan ställa och ändå få seriösa svar.

      Eh nej… inte schysst mot de som skriver seriösa svar.

        Nej jag skojade faktiskt bara. Minns att någon skrev en gång att hen brukade trolla i öppet spår så jag var mest nyfiken om fler hade gjort det. Tänkte att det kunde erkänna om jag låtsades ha gjort det själv.

          Att det kunde = att fler kunde*

    Hej alla super föräldrar!
    Jag vill bara tipsa er om att lära era barn att vänta på sin tur när ni pratar med en vän. Speciellt barn över 3 år! Barn behöver också lära sig vänta på sin ”tur”.

    Tycker det är så tråkigt när man har en bra dialog med sina vänner men sen så stör barn titt som tätt. Då orkar man inte ens fortsätta prata seriösa saker.

      ???

      Hahahahahahahahhahahahahahaha årets bästa ÖT-kommentar.

        öppet tår?

      Du har inte tänkt på att barn inte har samma analysförmåga som oss vuxna? I barnets värld är det barnet har att säga det viktigaste på jorden för tillfället. Ett barn är alltid värt att lyssnas på. Ett barn som blir tystat gång på gång lär sig att det inte är någon idé att göra sig hörd och därmed kanske även slutar berätta viktigare saker.

    Skriver en C-uppsats på engelska och skulle behöva någon som läser igenom och kollar grammatik och ordval, man blir ju lite blind efter att ha läst igenom den flera gånger. Men vart ska man söka efter en sådan? Vill ha någon som är riktigt duktig på engelska och som har erfarenhet av att skriva C-uppsats/läsa igenom?

      Heja dig! Vilken utmaning och jag kan tyvärr inte hjälpa dig men hoppas att någon vill. Kanske du kan fråga någon på en internationell sida?

      Har ni några utbytesstudenter med engelska som modersmål. Jag frågade en seriös student från Australien. Han gjorde det för en hundring eller två, minns inte exakt. Annars kan du googla efter språkgranskare, men de kostar oftast mer än en vänlig student.

      Vad har du skrivit om?

        management 🙂

          Aha jag trodde det var inom ämnet engelska, då hade jag gärna läst.

      https://www.grammarly.com/

      Dels en sajt, dels en app, litet beroende på hur du vill arbeta. Granskar den engelska du skriver, baserat på om det är en kärleksroman, en C-uppsats eller en teknisk bruksanvisning, typ. Jag skriver sedan flera år då och då på engelska, och Grammarly är helt fantastiskt bra! Mycket, mycket varma rekommendationer!

      ladda ner grammarly.. så bra

    Vad mysigt öppet spår är nu för tiden…..?

      Ja det är alltid lika mysigt att krypa in här när man gått och lagt sig och läsa. Jag har bytt ut alla veckotidningar mot denna blogg. Bästa bloggen med de bästa läsarna ?

      Vad vill du prata om då kära vän?

        Jag har postat kommentarer här inne ikväll så jag pratar på om det jag vill ändå. Det tar ju inte bort att jag tycker att det har blivit sämre.

      Frågan är vad är ditt eget bidrag hit ikväll? Lätt att kritisera att ös är tråkigt om man själv inte bidrar med skojsiga inlägg.

        Jag sa inte att det var tråkigt och att det var roliga inlägg jag saknade. Jag har kommenterat på de kommentarer jag tycker är trevliga och bra ikväll så jag känner att jag har bidragit med mitt till den trevliga delen i alla fall.

          Synd du tycker det är tråkigt trots så många olika ämnen som är här ikväll. Varierat och trivsamt tycker jag,

            ”Jag sa inte att det var tråkigt.”

              Vad synd att det inte är mysigt nog för dig då om det nu är rätt ord som används denna gången. Nöjd och glad verkar du ju inte tyvärr.

                Jo jag är rätt så nöjd och glad faktiskt, mitt största problem just nu är hur jag ska orka gå upp ur soffan och lägga mig i sängen i stället. Att öppet spår har blivit sämre påverkar inte mitt humör nämnvärt.

                Trevlig kväll/natt!

                  Tydligen så pass mycket att du lade en kommentar om det ?

                    Hur tänkte du nu? Man kan väl kommentera saker som man inte blir på dåligt humör av också? ?

    Jag hade enorma problem med torr hårbotten under många år, Det enda som hjälpte var betnovat kutanlösning på recept. Schampo, oavsett märke, fungerade inte alls. Tills jag läste här på öppet spår där en tipsade om Daxxin schampo och balsam, nu har jag mjukt och glansigt hår och en frisk, välmående hårbotten. Så vem det nu var som skrev det i höstas, ett stort, STORT TACK. ?

    Någon som har läst Bortom varje rimligt tvivel av Malin Persson Giolito? Precis läst ut den och tycker boken är väldigt bra, gillar även hennes andra böcker! Men tycker det är så frustrerande att inte få svar på alla frågor man får under tiden man läser!

      Jag har också precis läst den.
      Håller fullständigt med att den lämna en del frågor efter sig

        Eller hur, jobbigt att hitta egna svar men är väl kanske det som är grejen. Att man aldrig kan veta säkert, bortom varje rimligt tvivel liksom… Men jag vill ju ha svar och förklaringar och facit.

    Säger siffrorna i ip-adressen något om geografisk plats?

    Jag har två IP-nummer framför mig som har samma siffror i början, exempelvis:
    123.456.xx.xx
    Och
    123.456.yy.yy

    Kan de vara i olika delar av landet eller betyder det att de är i närheten av varandra? Har försökt googla men inte blivit klokare. Är totalt okunnig på detta…

      Nej så är det inte.

    Är så himla hjärtkrossad. På tisdag ska min älskade, älskade hund somna in. Är så otroligt ledsen över att mista min bästa vän sen över 10 år tillbaka, men också för hur ont han har haft det senaste tiden. Ingen behandling har hjälpt. Är så glad för alla fina minnen vi har tillsammans men fan vad ont det gör att han inte mår bra ???

      ❤️❤️❤️

      ❤❤ Försök hålla hårt i alla fina minnen. Min gamla hund blev 14 år och det brast totalt för mig när han gick bort. Han var en del av mig under hela min uppväxt men hundar ger en så mycket kärlek och så mycket glädje så det är upp till oss att ge dem ett värdigt avslut. Jag vet hur jobbigt och ledsamt det är men du kommer klara det ❤ Var med honom och prata med honom och kela med honom in i det sista. Var lugn och visa honom hur mycket du älskar honom tills han tar sitt sista andetag ❤

      Hade jag inte klarat av!! Lider med dig ? vila i frid fina hund när det är dags.

      Jag vet hur det känns. Fick ta bort min hund för ett tag sedan. Men du gör honom en tjänst att inte lida längre. Och du,, tillåt dig att sörja.
      Jag fick höra att det ”bara” var en hund. Men det var mitt allt och jag kan fortfarande höra hans tassar på golvet.

      Kram på dig! <3

      En jättekram till dig också! ❤️

      Snart har det gått 1 år sedan jag förlorade min katt. Han blev gammal och sjuk. 15 år blev han och han har varit där under min uppväxt. Jag var helt förkrossad de två första dagarna. Ibland så har jag dagar då jag saknar honom så otroligt mycket och jag tänker på honom varje dag. Livet går vidare fast man inte skulle tro det. Blir gråtfärdig bara av att skriva detta.

      Var tillsammans med din hund i den sista stunden även om det känns jobbigt ❤Jobbade med en veterinär och jag blev alltid ledsen för djurets skull om ägaren inte ville vara där. För djuret behöver sin ägare nära i den sista stunden.

    Har någon ett tips på en trevlig svensk ”havsresort” (lol) man kan spendera ett par dagar på i sommar? Alltså basically ett trevligt hotell vid en strand. Helst inte vid en stad, utan ett samhälle högst, vill vilaaa. Idealt hade ju varit en utan så mycket folk runtom, men vet ju att jag knappast är själv med att vilja komma ut till havet på sommaren…:)

      Piteå havsbad❤

      Norra Gotland.

      Kivik på Österlen!

      Ringenäs GK.

      Må vara ett golfhotell men det märks inte. Några hundra meter till stranden, några kilometer till Tylösand och drygt en mil till Halmstad. Ett lugnt område där i alla fall jag fick samlat en himla massa energi??

      Ska tillägga också att när jag var där var det mitten av juli men inte så mycket folk som man skulle kunna tro. Hotellet var fullbokat iofs, men golfare är lugna och sen var det lugnt i området.

      Höllick i Hudiksvall!

      Meen vad fina förslag hörrni, tusen tack! ❤️

      . Mölle, mycket turister på sommaren. Men fantastiskt fint.

        fan vad gulligt havsresort lät ändå :’) myspys!

    Nä, vänner, ovänner, fränder och alla som jag inte känner, nu stänger vi ner och korkar upp! Har just stjälpt upp en stadig slurk snäll vaniljbourbon i ett fint glas, tänt myslampan och lagt mig med en riktigt bra bok för att avsluta denna fina dag på detta vis. (Hmm, blev litet Anna Book-varning där, men det var inte meningen.)

    Jag önskar er mycken lycka och ännu mer framgång i era liv! Allt kommer att bli bra. Jag lovar.

      ”Allt kommer bli bra” är det nya Carpe diem ?

    Vad ska man bli när man blir ”stor”? ?

    Vad jobbar ni med och är det de ni är utbildade till? Om ni har pluggat vill säga. Eller har ni haft turen att få ett jobb ni trivs med utan utbildning?

      Pluggat media och jobbar nu med media. Trots skitlöner, dålig arbetsmiljö, och stress i långa perioder finns det egentligen inget annat jag kan tänka mig att jobba med. Jag älskar det. Eller ja, någon slags hatkärlek åtminstone…

      Jag jobbar inom industrin och jag trivs där. Tycker om att använda kroppen och händerna och att inte jobba med enbart tjejer (ca 10% är tjejer där jag jobbar).

      Ska plugga vidare men har inte riktigt bestämt mig för vad än även om det lutar åt produktionstekniker.

      Fyllet 21 i år och gick samhällslinjen på gymnasiet. Ingen vidare utbildning. Jobbar på en industri i min hemort och det är rent ut sagt skittråkigt arbete men bra betalt så det duger för tillfället.

    Nån mer som känner sig uttråkad i kväll?
    Livet alltså, det går upp och det går ner….

    Ringenäs GK.

    Må vara ett golfhotell men det märks inte. Några hundra meter till stranden, några kilometer till Tylösand och drygt en mil till Halmstad. Ett lugnt område där i alla fall jag fick samlat en himla massa energi??

    Hej! Hoppas att det fortfarande finns några vakna som kanske kan komma med tips eller rådgivning till mig, annars får jag väl fråga på onsdag också ?
    Jag vet inte helt hur jag ska formulera detta, så förlåt om det blir krångligt. Jag ska iaf försöka att inte göra det för långt.
    Here goes: Jag har en ”bästavän” som jag har känt sen 1an i gymnasiet (Vi går i 3an nu). Hon är svinrolig och vet nästan allt om mig, men hon är samtidigt lite elak på något sätt. Jag har pratat med andra kompisar om det här, att hon nog är avundsjuk på mig eller något annat. Jag känner själv mer och mer att jag inte orkar med henne och hennes dåliga attityd gentemot mig. Men hur fan dumpar man sin bästis?

      Hmm. Säg ”vad menar du?” när hon är elak? Går ni ut skolan om ett par månader kanske vänskapen kan rinna ut i sanden naturligt? Svår sits anyhow. Testa att ta upp det och se om hon kan förstå?

    Vad ska ni som är lediga hitta på imorgon?
    Behöver lite inspiritation till att göra ngt kul!

      Ska måla om staketet om solen inte skiner. Men drömmer mig bort till en härlig brunch med massa gott att äta och härliga samtalsämnen ?

    Får upp annonser från Akademikliniken här, skönt med lite variation från all spelreklam.

    Är det någon som besökt Mannaminne i Nordingrå? Är det värt ett besök?

      Nu är det säkert 15 år sedan jag var där men det är ett litet roligt ställe. Skulle jag åka över hela Sverige för att besöka det? Nej. Skulle jag besöka det om jag ändå var någorlunda i närheten? Ja. 🙂

    Sitter och funderar,lite berusad, gammal eller inte…..varit på spontan fest…med människor i samma ålder…..pratat om hur det var när man var ung…. gick hem från fest …tog ett ligg….. kul ……
    Varför gör man det inte när man är 67….. nä så gör man väl inte …..eller??????
    Vad jag önskar jag var ung igen och inte brydde mig……

    ALLTSÅ HJÄLP!!!
    Folk SOM sitter bredvid än på tåg och äter CHIPS SÅ DE KNAPRAR I ÖRAT PÅ ÄN!
    Har verkligen problem med folk som smaskar/ äter högt…
    Ber verkligen om råd för hur jag ska klara mig igenom främst denna resa med mannen som ätit chips sjukt länge med knastrande ljud i öronen!!!! Har verkligen stora problem med detta, kan nån ge tips?

    Hur ofta och länge onanerar ni ?
    Vad gör ni när ni onanerar. Jag är 28 och började förra sommaren. Typ 1 gång i veckan

      Rätt ofta. Olika länge. Olika saker.

      Olika ofta, olika länge, gör typ samma varje gång.

      Kanske 1 gång i månaden max, ligger typ aldrig heller. Sex och onani ger mig inget men ibland så gör jag det för att somna.

    Duktig på jobbet – stort ansvar.
    Men tabbat mig. Står själv å fattar inte hur det gick till. Tidsbrist, fel fokus. Ingen aning.
    Sjönk som en sten o har ingen tilltro till mig själv o blev av med mitt egenvärde i ett nafs.
    Så ligger sömnlös å försöker bena ut vad som är rätt att göra.

    Duktig på jobbet – stort ansvar.
    Men tabbat mig. Står själv å fattar inte hur det gick till. Tidsbrist, fel fokus. Ingen aning.
    Sjönk som en sten o har ingen tilltro till mig själv o blev av med mitt egenvärde i ett nafs.
    Så ligger sömnlös å försöker bena ut vad som måste göras rent konkret.
    Jag är en liten människa just nu.
    Galet hur det kan vända i ett nafs.

      Kanske lättare sagt än gjort men du behöver lära dig att ditt egenvärde inte sitter i huruvida du presterar bra eller inte.

        ❤️❤️❤️

    Två vägar att gå
    Säg som det är, att hon sårar dig genom att säga/göra det hon gör. Om hon ändå fortsätter så är det naturligt att välja bort henne o då kommer hon förstå att orsaken ligger hos henne, men då har du gett henne en möjlighet till förbättring / förändring

    Eller
    Börja planera saker med andra mer o låt henne komma ner i prioriterings listan
    Men då finns risken att du blir den ”onda” o hon pratar ner dig bland vänner – ge inte henne det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.