Amanda Lundgren ångrar sitt samarbete om bröstförstoring, men ändå inte…

Amanda Lundgren gjorde en reklamserie tillsammans med en klinik där de fick följa med när hon fick sina bröst spons-förstorade, och den har mötts av hård kritik.
Jag skrev om saken HÄR där jag ställde frågan ”Vad tror influencers att samarbeten är” och med facit hand var jag inte helt fel ute.
Nu vill Amanda göra en egen serie där hon förklarar sin syn på saken, då hon kallar det hela för ett stort misstag, vilket jag tycker är bra. Men…
Problemet är att fortfarande inte verkar förstå vad som är det egentliga problemet och vad kritiken grundar sig i, något man tydlige märker när man tittar på hennes video.
Här nedan har jag samlat några citat från hennes video, då hon upprepar sig väldigt mycket under de 22 minuter som videon pågår.
Vad tror hon att marknasförande samarbeten går ut på? Varför erbjöds hon det här samarbetet från kliniken? Varför betalade de för hennes bröst och en serie? För att vara snälla?
För att INTE uppmana hennes följare att vilja göra samma sak?
Herregud, det är ju så dumt att jag blir alldeles matt!

– Jag har begått ett väldigt stort misstag och det står jag för.

– I den här serien skulle det komma fram på ett fint och tjusigt sätt utan att uppmana till en bröstoperation, utan någon uppmaning till hennes yngre följare eftersom hon (Amanda) har en väldigt ung följarbas….sa de.
Blev det så? Nej.

– Blev serien som jag hade lovat och som jag tänkt mig? Nej, det blev typ mitt livs värsta mardröm.

– Jag är så lack att jag blev så grundlurad och var så korkad under den här perioden…

– Den här serien fick mig att framstå som att jag ville att alla mina 12, 14-åriga följare skulle operera brösten och ”HÄR ÄR RABATTKODEN!!!”…det var typ så det fick mig att framstå som.

– Jag utmålades som en dålig förebild, och jag är inte världens bästa förebild, jag står för det,  men jag berättar i alla fall vad jag gör och jag håller inte hemligt att jag gjort en bröstoperation utan jag är ärlig med er, vilket inte många är på Youtube.
Men jag förstår varför inte många berättar att de gjort en bröstoperation eller att de fyllt läpparna för man får ta så sjukt mycket hat.

– Jag känner mig grundlurad som desperat 19-åring och jag känner mig så korkad.
Visst, det var en hemsk rabattkod men det var på en gratis konsultation.

– Jag gör inte den här serien för att tycka synd om mig själv utan för att erkänna att jag varit korkad.
Det är klart att man tar den närmast osäkra blondin som man har till hands när man vill göra ett samarbete med en klinik.

– Tanken med serien var inte att jag skulle dela ut den här rabattkoden och få mina ”14-åringa ”babes” att göra samma sak. Det var inte så det skulle gå till, jag hade ju ändå tänkt göra den här operationen.
Jag skulle vara en förebild, jag skulle på ett fint sätt visa hur det går till och det skulle inte vara någon uppmaning till en bröstoperation.
Men hur gick det då? Det blev ju som värsta uppmaningen till en bröstoperation.
Det kändes väldigt uppgjort i den här serien, som att jag hade ett manus.
Så nu i första avsnittet ska jag berätta om varför jag gjorde en bröstoperation.

EN GÅNG FÖR ALLA!
Kritiken handlar inte om att hon gjorde en bröstoperation – den grundar sig i att hon gjorde en bröstoperation i form av ett marknadsföringssamarbete.
Och vad är poängen med ALL MARKNADSFÖRING?
Jo, att det marknadsförande företaget ska tjäna pengar.
Och hur gör man det?
Jo, genom att få nya kunder.
Och hur får man nya kunder?
Jo, exempelvis genom att dela ut rabattkoder och använda sig av influencers trovärdighet och relationen med sina följare för att förmå dem att vilja göra samma saker.

Så Amanda – vill du få tillbaka din trovärdighet och framstå som mindre korkad än du gjorde i originalserien – bemöt faktumet att du gjorde ett samarbete kring din bröstoperation i akt och mening att få andra att göra samma sak, inte att du personligen ville förstora brösten.
Om inte den poletten trillat ner så är den här serien totalt bortkastad. Det här är större än att DU framställdes som korkad.
Det här rör sig om två HELT skilda saker och så länge du inte tar upp din egen roll som vandrande reklampelare så kommer kritiken att kvarstå, trots att du erkänner att det var ett misstag.
För vad var egentligen ett misstag?
Bröstförstoringen? Serien? Samarbetet?
För serien och den gratis bröstförstoringen VAR samarbetet och inser du inte så har du inte kommit någonstans i din självinsikt. Så vida du inte kan reflektera över din roll som reklampelare för plastikoperationer och vad det kan innebära så har du inte lärt dig någonting och kommer förmodligen göra liknande saker igen.

Så snälla – ska du göra om och göra rätt – gör det ordentligt i så fall!

 

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag vet inte vem människan är men vad har hänt med hennes haka? Är den sned? Har hon opererat in någonting som flyttar på sig? Någon som vet?

      dåligt utförda (förmodligen också de sponsrade) fillers

      Ja, alltså när man zoomar in på de här tjejernas ansikten, det ser helgalet ut.

      Väldigt vanligt med hakimplantat hos unga tjejer idag….. Just den här tjejen har totalförvandlat sig. Ser man före resp efterbilder kan man inte tro att det är samma person. Visst – man ”gör vad man vill med sin kropp” men nog är det tragiskt att detta ska bli en eftertraktad förebild. Jag personligen tycker det är groteskt och liknar mest drag. Fast drag utan den konstnärliga biten…..

        Riktigt tragiskt..

        fräscht att säga att en kvinna ser ut som någon som kör ”drag”. usch.

          en ung kvinna*

          Kejsarens nya kläder…? Alla ser men ingen får nämna nåt för då …….

      Brukar du fråga så till någon du ser ute också? ”Oj vad har hänt med din haka?”
      Snällt:)

        De flesta av oss har väl kommenterat Michael Jacksons bisarra utseendeförvandling fastän vi knappast konfronterat honom med samma fråga om vi träffat honom på riktigt…?

        Dessutom tycker jag, personligen, att man som influencer som HELT och hållet lever på just sin närmast bisarra (min åsikt…) transformation, bör acceptera att man för fram tankar och frågor kring det hela. Det ÄR en problematik, hur man än försöker kalla det för grlpwr och annat trams (som inte har ett jota med power att göra).

      Helt galet att folk vågar operera sig i Sverige där typ vem som helst kan påstå sig vara plastikkirurg/kunnig inom estetisk kirurgi. Alla operationer innebär ett risktagande, men det tänker folk kanske inte på då det är s.k. ”samarbeten”. Har ju tagits upp flertalet ggr av olika journalister. Sjukt f.ö. att småungar vill operera sig. Varför?

        Njae, man får ge injektioner utan utbildning vilket i sig är helt absurt. Däremot får inte vem som helst operera eller kalla sig kirurg.

          Nä men även en ”vanlig” kirurg kan utföra tex bröstförstoringar. En vanlig kirurg som inte är plastikkirurg får såklart inte vara med i de föreningar för plastikkirurgi som finns men hur många kunder kollar så kirurgen finns med där?

            En kirurg har pluggat i 13 år hahhaha såklart är alla nybörjare på sina jobb

              En kirurg är fortfarande inte samma sak som en plastikkirurg ? men visst, säg det till de som är med i de olika plastikkirurgiska föreningarna som finns och se om plastikkirurgerna där håller med dig om att en kirurg är samma som en plastikkirurg. Kan svara redan nu att nej de kommer inte hålla med dig.

      Det är ganska uppenbart att hon försöker att efterlikna Khloe Kardashian. Tragiskt hur det faktiskt påverkar folk som bla just dom håller på. ”Totalt förändrad men ändå bah: Its natural…”

      Haha men guud! Vill bara pilla på den!

        Linn Ahlborg har väl också hon ”gjort” sin haka? En till liten spets a´la Michael Jackson…… 😉

          Rättar mig själv – MJ hade inte spetsat till sin haka, han la väl dit en grop? Det var näsan har filade till en spets. Bl.a. My mistake.

          + Rebecca Stella

      Att någon skulle vilja ha en större haka är nytt för mig. Blev retad för min i skolan.

    Ser bara en tjej som gått bananas med ingrepp på sig själv, så sorgligt. Det är nåt icke sunt bakom detta som säkert kan förklara resten.
    Självklart tänker man inte på sina okända följare när man har ”utseendeproblem” av denna grad. Hon är en slav under sig själv.

      Såg nu att hon endast är 19 år också! Hur kan man ens hunnit/behövt göra allt detta redan?? Trodde vi snacka typ 30 bast

        Vet helt ärligt inte hur jag skulle reagera som förälder om mitt barn gjort så med sitt utseende. Jag hade varit fruktansvärt ledsen iaf. Inte bara för att detta sjuka samhälle ”vinner” och får tjejer (mest) att utsätta sig själv för såna risker, som går från en söt och någonstans förmodligen kompetent och skärpt tjej till det… där, men också för att man uppenbarligen inte kan må bra som du skriver. Mår man inte bra behöver man ju hjälp. Som förälder tänker man ju inte att ens barn ska fortsätta bruka droger för att hen mår dåligt, utan man tar kontakt med sjukvården och psykolog för långsiktig hjälp och behandling. Nu är hon ju myndig, men är man 19 är man fortfarande väldigt ung och hjärnan är inte ens färdigutvecklad. Jag tycker det är omoraliskt att kliniker lagligt kan fylla tonåringar med fillers, operera dem osv. Systembolaget har fan högre åldersgräns än kliniker som bidrar till permanenta förändringar och stora risker. Dessutom ska väl plastikkliniker hålla någon slags samtal med patienten och försäkra sig om att patienten har realistiska förväntningar, har tänkt igenom beslutet och att ingreppen inte beror på underliggande, grövre problem? Jag undrar liksom om kliniken tittar på denna unga tjej som totalt förvandlat sig själv, och är stolta? Tycker att hon är en perfekt mannekäng att visa upp ett par nya tuttar på också? Att det skulle vara pricken över i:et?
        Så mycket omoraliskt i dessa sammanhang och mycket av skammen och ansvaret bör ligga på klinikerna. Även om influensers givetvis också har ett stort ansvar.

          Ja och lägger vi locket på och bara drar argumentet ”man får se ut som man vill” sprider sig väl detta ännu mer.. ofta rejäl psykisk ohälsa vid såna här transformeringar och det är sorgligt hur man idag kan skörda likes på det..

          Hon är så ung ja.. inte mogen nog att förstå och därför har det blivit så här..
          Yngre tar efter och kliniker tjänar pengar. Sad 🙁

    Aaah vad håller folk på med?! Känner mig splittrad för på ett sätt skönt att så många har ett så bekymmersfritt liv och god hälsa att de ”måste” lägga massa pengar på tuttar o läppar och rumpor och inte har riktiga problem. Men det är ju så sorgligt att det ska vara så viktigt och normaliserat i vår tid att göra såhär stora ingrepp. Känns helt bisarrt.

      Det ena utesluter ju dock inte det andra, tycker att så många ingrepp skvallrar om att det finns rätt många ”riktiga problem” där under fasaden. Vilket hon ju också varit öppen med (är väl Amanda som har/haft missbruksproblem osv?)

        Sant.

        Nej hon har aldrig testat droger har hon själv sagt i alla fall

          Sorry, blandade ihop henne med Isabelle Strömberg (tror jag va? Umgås med knivmicke?)

          Oavsett, kontentan är det samma. Tror det finns en hel hög ”riktiga problem” bakom sånt beteende.

    Hur kommer kroppen se ut efter alla dessa fillers och implantat. Tänker mycket på det när jag ser Sindys kropp. Vad händer den dagen hon måste ta ut rumpinmplantet till exempel?? Och om hon då inte har råd att fixa nytt. Ibland händer det ju även komplikationer som gör att implantat måste ut, då kan vi snacka hängröv

      Tänker också på det och när man blir äldre och mer vill smälta in än sticka ut haha.. Går det ens att komma tillbaka till sig själv

      Som jag fattat det så behöver implantat bytas ut efter ett antal år. Det bör ju innebära att en bröstoperation som du idag betalar 60 000 för i realiteten kommer att kosta dig runt 240.000 om du gör en operation vid 25 och sedan behöver byta implantat var 15:e år tills du dör. Undrar hur många som räknar på det när de gör brösten. Väldigt dyr hobby i längden och det är väl en prioritering man gör. För de pengarna kan du försörja dig under större delen av en universitetsutbildning eller ha råd med insatsen till ett hus i vissa delar av landet.

      Sindy kommer att se ut som Michelin-gubben.

    Tack för inlägget! Orkade inte ta mig genom klippet för att hon upprepade samma sak om och om igen utan att komma till sak.

    Varför väljer man som kvinna att se ut som en dragqueen?
    Finns ju tyvärr flera exempel inom infleuncervärlden, b la Isabelle och Sindy.

    Snälla flickor, inse att ni är vackra som ni är. Ni behöver inte operera sönder er till oigenkännlighet. ☹

      Blä. Låt folk se ut hur de vill. Och ”flickor”? De är väl vuxna ändå och inga barn?

        Jag är äldre än dem och jag ser dem som trasiga små flickor.

        De borde gått till en psykolog istället för att möblera om sina kroppar.

        Tycker synd om alla som ser upp till dessa personer för hur ska man någonsin bli nöjd med sig själv när personer som Isabelle visar klart och tydligt att man inte duger som man är?

          Hellre ser jag ut som de gör än att ha den attityd du har.

            Vad är felet med hennes attityd?

              Översitteri.

                Hur är det översitteri?

                  Att kalla kvinnor för drag queens och för ”flickor”…? Ja.. inte vet jag… förminskande och elakt är det i alla fall. Och låtsas linda in det i någon falsk omsorg kring hur de mår blir ju bara löjligt. Prova göra det i verkligheten och se hur folk uppfattar din attityd.

                    Fast drag queens har ju väldigt specifikt utseende när de sminkar sig. Dessa kvinnor (ja, flickor var onödigt) sminkar sig och gör fillers som gör att de ser ut lite som drag queens. Hur är det översitteri att påpeka det? ?

                      Som sagt, prova säg det till någon i verkligheten så kanske polletten trillar ner?

                    Jag tror att ordet flicka användes enbart pga att huvudpersonen för artikeln i fråga är nitton. Visst är man vuxen då men fortfarande tonåring.

                      Nu nämndes både isabelle och sindy som exempel. Och om dessa ”flickor” som ts vädjar till är specifikt de två så är ju åtminstone sindy äldre än så. Typisk härskarteknik att kalla vuxna kvinnor för flickor.

                      Jag har en chef som kallar oss yngre anställda för flickor. Oerhört förminskande. (Ledtråd:han kallar inga manliga anställda i samma ålder för pojkar)

                      Well well, jag ska inte störa mer i er mysiga gemenskap där ni diskuterar andra människors utseenden. Det ska ni få göra ifred. Brukar bli roligare så.

                      Ses under ett annat inlägg ?

                      haha till skillnad från min chef då. vi har några killar på kontoret som är 24-27, de blir alltid kallade pojkarna eller gossarna typ

                Jag ser inget sådant i hennes inlägg.

          Anonym 13.42
          Bra formulerat. Sen att många reagerar med att ”alla får göra vad de vill med sina kroppar” förändrar inte det faktum att säkerligen många av de som känner att de vill ändra allt och aldrig blir nöjda mår dåligt psykiskt

          ”Hur ska man någonsin bli nöjd med sig själv”… Jo, genom att skaffa sig en självkänsla som är oberoende av andras tyck och tänk. Inte lätt, men betydligt lättare än att krumbukta sig genom livet för att tillfredsställa obskyra ideal dikterade av andra, och det jobb man läger ner på det är också så mycket mer lönsamt än jobbet man behöver lägga ner för att bli ”accepterad enligt normen”. Hög tid för folk att börja tänka själva och framför allt värdesätta sig själva, så här kan vi ju för fan inte fortsätta!

        Fast uppenbarligen mår de väl inte bra om de opererar sig själva till oigenkännlighet?

        Hon är nitton, för övrigt.

          Nitton = vuxen

          Mår de bättre av att bli kallade för drag queens tror du?

            Opererar och sminkar man sig till den grad att man ser ut som en drag queen får man väl tåla att folk anser att man ser ut som en drag queen för det var väl ändå avsikten i alla fall? De är ju inte blinda för sitt eget utseende.

            If it walks like a duck…

              Ja men varför då låtsas som att man bryr sig om hur de mår?

                För att man kan hålla två tankar i huvudet samtidigt?

                Det är till exempel sorgligt att Kylie Jenners föräldrar var så frånvarande, självupptagna och utseendefixerade att de uppmuntrade sin dotter att operera om sig till plastdocka.

                  Det har inget med två tankar i huvudet att göra. Men ja, lättare att intala sig själv det än att vara ärlig med att man bara vill få slänga ur sig elaka kommentarer om någons utseende när än man känner för det. Frågan är hur man själv mår när man måste kommentera elakt om andra.

                    Det är ingenting elakt menat. Den extrema contour-trenden som är inne bland influencers (vissa av dem iaf) härstammar från dragvärlden. Vill man sminka sig som så får man absolut göra det.

                    Samtidigt så är det inte roligt (tycker åtminstone jag) att yngre kvinnor känner att de inte duger till den grad att de måste ta till sig build-a-body trenden (också detta härstammar från dragvärlden).

                      Okej. Vill du få det till att det inte ligger någon negativ värdering i att påstå att någon ser ut som en drag queen så visst. Go ahead.

                      det är en grej att skriva att någon sminkar sig med drag tekniker och en annan att säga att nån ser ut som en drag queen

              så du tycker de ser ut som män sminkade till kvinnor? alltså.. jag sminkar mig inte och är inte intresserad, men bara för det betyder det inte att jag ska förnedra en tjej med mycket smink och kalla henne för drag queen. vidrigt! du är säkert en sån som kallar megan fox för man också.. så trött på att folk ska kommentera andras utseende.

                Jag tror inte att folk menar att de ser ut som män som försöker se ut som kvinnor, utan att de på riktigt använder smink-tekniker som drag queens har uppfunnit. Contouring, ”insta”-bryn, lösfransar, baking osv. är alla tekniker skapta för drag queens med syfte att överdriva kvinnliga drag, synas tydligt på en scen, och hålla länge under mycket fart och fläng. Så det ÄR konstigt att tjejer går runt med det som vardagssminkning. Det är som om man skulle gå runt med teater-smink i verkliga världen.

                  Okej, jag kanske for iväg lite från ämnet där. Men det här med drag-smink är något jag finner fascinerande ?
                  /Samma anonym

                  fast nu skrev ju flera att hon ser ut som en drag queen – alltså man i kvinnoutstyrsel. inte att hon sminkar sig drag-liknande. vilket inte är ok då det inte är så.

        Mogen kvinna kanske passar bättre??

    Blondinella skriver ang. nya kontoret: ”Vi får se om allt går att rätta till eller om vi får tänka om. Men så är livet.”

    Bäddar hon för att ha en ursäkt för att ta sig ur ett för dyrt hyreskontrakt?

      yup

      Jag läste också det. Förutom att försöka dra sig ur hyreskontraktet har det varit mycket barn och familj på senaste tiden. Så uppenbart att hon söker sympatier för något som kommer – troligtvis Skatteverkets utredning.

      Nu överanalyserar jag ganska rejält här, men hon brukar skriva ”vi” precis som i ditt citat. Däremot skriver hon nu ”…mycket har inte gått som planerat eller ser ut som jag har blivit lovad” vilket får mig att tro att det handlar om folk i hennes team lovat saker som de inte kunnat fixa. Lätt hänt om man omger sig med ja-sägare som hon ju verkar göra…

    Vet inte alls vem hon är men kikade in på hennes insta.
    Fattar liksom inte varför unga kvinnor gör så här mot sig själva för uppmärksamhet och likes.
    HUR många tjejer har inte drabbats av den här typen av Barbiepsykos det senaste åren.
    Allt ska fixas/opereras/fyllas/sminkas. Det är löshår,lösnaglar och fejkade ögonfransar.
    Hur mår ni tjejer!!?? Inser ni att ni är offer? Offer för patriarkala normer och kommersialism.
    Ni är köpta och olyckliga dockor. Livet passerar i revy och ni lägger så mycket tid ,energi och pengar på ert utseende.
    Köper skitprodukter som lovar evig ungdom typ nu senast collagen.
    VAKNA!!

      Stay in school kids!

      ???

      Barbiepsykos? Bratz, snarare.

      Barbie ser ju mer naturlig ut än Lundgren nuförtiden.

      det är bara kvinnor här inne och alla kommentarer handlar om den här tjejens utseende. så skippa skitsnacket om patriarkatet, kvinnor är för fan värre.

        Värre än vadå?

    OJ Jäklar vad jobbigt hon var att lyssna på, pallade två minuter ?

      Varför säger så många ”på grund utav” nuförtiden? Är det nån Anna Book-syndrom?

    Människor som ursäktar sig med att ”det står jag för” är tröttsamt. Dina dåliga val/kassa åsikter blir ju inte bättre av att du står för dem. Att enbart ”stå för” vad man gjort reparerar ju inte skadan, det är ju bara steg ett i processen för att ställa allt till rätta.

    Rättegången mot (raderad av CamCam) inleddes idag. Skriva om det?

      Ah, tack för tips!
      Ska kolla vad chef red säger om namngivning mm.

    Varför vill man se billig ut?! ?

    Jag trodde allvarligt att hon var mycket äldre än 19. Känns som typ någon från The real housewives från Beverly Hills istället för en ung, vanlig tjej. Varför skulle man vilja se så mycket äldre ut än man är?
    Undrar också om man håller på någon typ av kulturell appropriering av drag-världen när man sminkar sig sådär?

      ”kulturell appropriering av drag-världen” ?‍♀️

        Är inte drag-queens en subkultur? Subkulturell appropriering?

        Fast Drag Queens är ju en viktig del av hbtq-kultur, en grupp som är i underläge i världshierarkin, så det borde väl tekniskt sett kunna bli approprierat (är det ett ord) det med, eller?

      Haha!

      Jag är 30 och kan säga att jag ser mycket yngre ut än denna tjejen… less is more, men tror jag och hon har helt olika förebilder :/

        Äldre än äldre och flera år plus men en blick i spegeln så att jag känner mig naturligt vacker??

    Tycker det är så fel att uppmuntra till plastikoperationer osv. Nätcasinon också. Jag har ett stort instagram konto och fick ett erbjudande där jag skulle få betalt flera tusen men jag tackade nej trots att jag skulle behöva pengar, men min moral är INTE till salu.

      Känner lite Att om det är en bra och Carola plastikoperatör så är det okej… så att folk som vill göra något kan komma till någon som är bra. Det känns ju som det är så många som hamnar hos riktiga klåpare!!

    Trodde att det var Khloe Kardashian på bilden ?

    Vilken klinik var det hon gjorde reklam för??

    Hon ville bara få gratis pattar och struntade fullständigt i vad det ger för signaler till hennes läsare.. alla kan vi köpas för rätt pris

    Mogen kvinna kanske passar bättre??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.