Världens mäktigaste kvinna in the making – for reals!

Källa: Time Magazine

WOW!
Greta Thunberg pryder omslaget på Time Magazine, någonting som är få förunnat!
Vilken raketkarriär den här unga kvinnan gjort på så kort tid – och ändå var det förmodligen det sista hon fokuserade på, att hamna på Times omslag.

Stort grattis till en fantastisk prestation, som – för relevans –  fått rejält med hjälp, tack vare Instagram. 
I skrivande stund har Greta 1.6 miljoner följare på Instagram och den siffran pekar spikrakt uppåt.

258 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fantastiskt! Greta gör skillnad.

      Natural Cycles varslar anställda

      https://www.va.se/nyheter/2019/05/16/natural-cycles/

        3. Elina Berglund
        Ålder: 33 Grundare & vd: Natural Cycles

        Framgångarna för hennes p-app har varvats med bakslag, bland annat förbjöds en annons i Storbritannien för att ha varit vilseledande. En utredning av svenska Läkemedelsverket framdriven av barnmorskor ledde till förtydliganden om hur appen ska användas, och Natural Cycles fick grönt ljus för fortsatt försäljning. Nu har bolaget också fått ett godkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA och förbereder sig för den stora lanseringen i USA. 

    Heja Greta!

    Ingen äkta fan av Greta, men det är kul att hon har detta engagemang. I L är väl lika grön av avund som Gretas klänning.

      Varför skulle hon IL vara grön av avund, Gretas engangemang är väl toppen, men ger lika många ungar ångest för klimatet, samhällsklimatet däremot ger mig riktig ångest. All kriminalitet fy fan, tänker på alla ungar som ska växa upp i det, och hur många som blir drabbade. Du vet när ungar inte kan gå till skolan, utan att bli rånade el utsatta för våldtäkt ?

        That escalated quickly…

          Amen!

          Hahahahhaha, skrattade högt åt din kommentar. Precis vad jag tänkte medan jag läste den. Jag bah wtf… mjuk början till: ”du vet när ungar inte kan gå till skolan, utan att bli rånade el utsatta för våldtäkt ?”

            Vad fan skrattar du åt, det kriminella samhället, ursäkta, men bara håll käften, om du inte har något vettigt att komma med.

              Lev som du lär, please.

              Du har rätt anonym, den som skrattar åt våldtäkter i skolan och hot och misshandel i skolan och livrädda skolbarn pga att vissa andra elever inte har föräldrar ansvar att uppfostra sina barn i det nya landet! Nej då ska det pratas om att miljö och klimat och Greta. Men det ser inte Greta och inte heller alla andra som kommenterar. ”Handhjärta” fixar allt! Or not…….

              *Greta är en flicka, inte en kvinna.

        Stollis!!!

          Nä du kom inte med det där gamla tramset ?

            Det MÄRKS ju på skrivstilen!! Hen kunde lika gärna haft ett foto. Känner igen S direkt oberoende av ämne och inlägg. Hen kommenterar inte bara Bella

        Säger detsamma, varför skulle IL vara avundsjuk på Greta?! Sluta med det där tramset och sluta jämföra dem! Urtöntigt!!
        Ja samhällsklimatet är skrämmande idag med kriminalitet men också mobbing och näthat som flödar och det triggas av vissa som har påverkan, skrämmande och sorgligt. Klimatmedvetenhet är bra men även det för med sig näthat, en del använder klimathotet för att få anledning att skamma folk och skälla på folk på nätet. Klimatvärnarna är ofta så arga och otrevliga, och konstigt nog så retar de upp sig på det mesta som inte har med klimat och miljö att göra och klagar även på annat… det säger en del.

          Stollis 2?

            Tror detta var originalet faktiskt. ”Skälla på folk på nätet” lät så roligt.

            Folk jämför med Greta för att IL använde hennes namn i ett smutsigt försök att få sig själv att framstå som öppen, mest för att sopa undan den kritik hon fått för sitt ekologiska fotavtryck. Och att IL inte långt tidigare nämnt att hon har som ambition att bli världens mäktigaste kvinna, vilket folk ifrågasatte dels för att det är så orealistiskt men också att hon inte har någon motivation till det målet förutom just makt då. Därmed blev det naturligt att dra kopplingen till Greta som redan är betydligt bättre och större än IL, som är äkta, som har ett syfte och mening och kämpar för något viktigt. Utan att ha ambition att bli känd eller ”mäktig” för maktens skull. Folk sa helt enkelt som det är, att Greta redan är långt före och mäktigare än IL.

              Japp the Original Stolls

                Men dra åt helvete ?

                  Tönt

          För att BB vill hamna på Forbes lista, Greta har redan gjort det

        Vad gör du aktivt åt detta problem då? Greta arbetar stenhårt för det hon tror på! Hon har ett otroligt engagemang och är fantastisk. Många människor är så som du dom sitter och beklagar sig och beklagar sig men för inte ett skit åt nånting.

          Håller med! Helt fantastiskt att se en ung människa stå upp för sina åsikter och kämpa för något (iofs oavsett ålder, men extra beundransvärt när det är en ung person). Men förstår inte varför IL blir indragen i detta, varför skulle hon bli avundsjuk på detta? De har ju helt olika agendor och mål i livet.

        IL som jämförs med här bryr sig ju dock varken om klimat, samhällsfrågor eller någon viktig fråga över huvud taget. Det absolut enda den människan tänker på dagligen är att bli mäktigast, rikast och kändast på jorden – oavsett hur. Dock verkar billiga krämer vara den vägen hon valt…

        För att Greta får vara på omslaget av Time!!

        The fuck did I just read?

        Wow, riktigt idiotisk analys! ??

    Fantastisk tjej! Tänk vad hon åstadkommit och gjort hela världen mer miljömedveten ????

      Ja. Vi har nått klimatmålen. Hurra.

      På vilket sätt har hon gjort det?

      Greta är ett pr-jippo. Hon har inte åstadkommit något. Hon snackar men har gjort noll skillnad. 90% av varför hon får uppmärksamhet är pga autismspektragrejen. (Som när en liten unge sjunger falskt och ritar fula teckningar; ”åhhh så gulligt, tänk att hen kan trots att hen är så liten”. Lite nedlåtande, det är ju inte som att man verkligen tycker de har nåt att komma med.)

    Ja, jag hoppas det här 5 minuters spotlighten är värd att misslyckas i skolan lol

      Stackars dig, du kan inte vara en lycklig människa.

      Vet du att hon pluggar ikapp för förlorad tid.
      Hon kommer att få en alldeles strålande karriär. En mer driven tjej får man leta efter.

      Är du driftig?

        Haha Greta driven! En ambitiös 16årig tjej är hon. Men någon klimatkris har vi inte. Det är en reklambyrå bakom tex och många andra. Tror du/ni Greta hade hamnat på omslaget utan regissörer? Ni är blinda, titta hur Sverige ser ut istället, Malmö är mellanöstern tex. Vi har annat att bekymra oss över.

          Bla bla blaaa.. Greta gör iaf något, hon försöker göra världen till en bättre plats. Spelar det någon roll att det är en reklambyrå bakom? Fortfarande är det en bra sak hon gör. Det är viktigt att kämpa för miljön, och det gäller inte bara koldioxidutsläpp mm. Det finns plastöar i våra hav stora som kontintenter, djur och naturliv utrotas och förstörs tack vare skövling av regnskog, sopberg, skräp överallt, fiskar och sköldpaddor som fastnar i plast och dör, hajar som dödas enbart för sina fenor, noshörningar och elefanter som dödas enbart för sina betar. Är inte detta värt att kämpa emot? HUR kan man ens klaga på att en 16 åring försöker få folk medvetna om reella och högst allvarliga problem som vi människor ställt till med? Öppna ögonen!

          Haha, sitter folienössan på bra?
          Vi har en klimatkris och nej, det är ingen reklambyrå bakom. Självklart har Greta folk som hjälper henne.
          Och ja, vi har olika problem, och Greta fokuserar på detta, är inte det bra?
          Vad gör du för att förändra det som händer i Malmö?

            Skulle vara mössan så klart

            Bee jag föreläser för både föräldrar från Mellanöstern, jag föreläser om värdet av att lära sig svenska och att skaffa utb. Men det är för döva öron tyvärr. Malmö stad betalar ut 1,2 miljarder i bara socialbidrag och utanförskapet är totalt. Malmö är förlorat. Så jag har gjort mitt.

              Förstår att de inte tror på ett ord du säger om du själv är övertygad om att det är meningslöst. Kanske skillnaden mellan dig och Greta. Hon har ett engagemang och du har gett upp. Det ena ger resultat och det andra inte tyvärr.

            Bee! Nej sverige har inte någon klimat kris och jo en pr byrå svarar i Gretas telefon när hon är i”skolan” Det erkänner pr byråns kvinnliga chef i Aftonbladet. Vi är 10 miljoner i sverige ett pyttelitet land. ”Handhjärta” fixar allt fråga Annie lööf.

          Du kan inte ha rest många centimeter utanför Sverige om du tror att vi som människor inte har en negativ inverkan på klimat och miljö just nu, med hur många vi är och sättet vi lever på. Det ena utesluter inte det andra. Man kan erkänna att det finns både miljö- och samhällsfrågor att ta tag i.

          Jag skulle säga att Greta är väldigt driven. Hur många av oss här inne skriker inte och hatar allt möjligt utan att göra något åt saken. Då är det då fan så mycket bättre att vara som Greta.
          Och det tycker till och med jag som avskyr hur Sverige överdriver med miljöfjantandet och ska förbjuda allt och krascha vår ekonomi innan någon annan i EU ens börjat med åtgärder.
          Resten av världen ligger dock långt efter och det ser ut som att Gretas röst verkar nå ända dit, och det är ju bra.

            Men helt ärligt så vet vi ju inte mycket om vad folk här inne gör. Vilka som källsorterar, ställer bilen, inte flyger osv. Alla är så klart inte Greta men det kan vi inte kräva heller. Men att påstå att folk här inne inte gör någonting är ju att dra det till sin spets tror jag.

          Du jobbar hårt med att få Malmö att bli en säkrare plats, antar jag?

          Vild chansning att Kling & Klang är en äkta SD-are som gått i livets hårda skola.

            Vikram Muherjee!!! Att jag inte tänkte på det nicket själv. Så nice! 😀

            ”This is Vikram”

          Trött på folks konspirationsteorier som dyker upp överallt, samtidigt som dessa människor själva inte har någon källkritik alls när det tas upp ngt som går i linje med deras åsikter…

          Bor du i Malmö? Genuint intresserad

          Att värna miljön på ett bättre sätt är viktigt oavsett..

      Du behöver nog inte vara orolig.

      OOOOOM det nu verkligen skulle vara så att hon misslyckas i skolan, uppväger inte allt hon gjort positivt nå det? Mängder av människor, speciellt unga, som engagerat sig i miljöfrågor… snöbollseffekten hon startade.
      Sånt tramsigt argument tycker jag, varför bryr folk sig så om hennes skolgång (det ligger väl på hennes föräldrar ändå). Jisses.

      Misslyckas i skolan? Det krävs inte så mycket öht att lyckas i den svenska skolan.

      Hon sitter och pluggar när hon skolstrejkar. Hennes lärare har gjort en plan för henne så hon ej missar något ? du kan vara lugn

      Varför utgår du ifrån att hon kommer att misslyckas i skolan, om jag får fråga? Vet du nåt som vi andra inte vet? ?

      Hon har anpassad skolgång som inte alls har med hennes klimatengagemang att göra, så du behöver inte vara orolig.
      Finns många elever som just har det av olika anledningar.

        Skolan är dessutom till för att man ska få möjligheterna att kunna skaffa sig ett arbete inom det man är bra på, samt lära sig saker, så vad exakt missar Greta? Multiplikationstabellen?

        Dessutom är hon äldre än vad hon ser ut, så det mest elementära har hon redan avklarat.

      Verkar verkligen inte att få vara i rampljuset som driver den tjejen, snarare tvärt om.

      Fattar inte er som hånar Greta. Hon BEHÖVS. Skäms på er

        Nu skulle denna kommentaren vara till den första, blev lite konstigt där? i love Greta

      Bara för du inte klarar av flera saker samtidigt! ?

      Hm, har du läst läroplanen? Om inte så kommer här ett citat…

      ”Skolan har i uppdrag att förmedla och förankra grundläggande värden och främja elevernas lärande för att därigenom förbereda dem för att leva och verka i samhället.” från lgr11

      stollis 3

      Men alltså hur man sköter grundskolan avgör sisådär 0 av hur ens liv blir 🙂

    Tycker det är bra att dom inte ”gjort om henne” för omslaget… hon har sina flätor och sina sneakers ☺️ ??

      Jag tänkte samma.

      Tror det där med flätorna är en strategi så att hon ska se yngre ut, för ett barn som talar och syns i viktiga officiella sammanhang får mer uppmärksamhet. Frågan är om hon fått samma genomslag om hon haft en annan frisyr och sett lite äldre ut – hon ser ju yngre ut än 16, många tror hon är 12 – tror faktiskt inte det.

        Jag håller inte med. Hon ser ut att vara runt 16 år. Det är enligt mig andra 16-åringar som ser äldre ut, därför blir det sådan skillnad. Jag började sminka mig när jag var runt 16, helt plötsligt trodde folk att jag var 18-19 år.
        Idag har vi en sminkkultur som suddar ut åldrarna lite (missförstå mig korrekt).

        Finns en anledning till att man ytterst sällan ser mäktiga, professionella kvinnor med två flätor.

        Flätorna var väl på plats innan berömmelsen, vilket rättfärdigar det. Hade hon däremot flätat håret för att få uppmärksamhet hade man eventuellt kunnat kritisera det, men palla. Skådisar sminkar sig och fixar håret för att passa in i en särskild mall, och det gör vi nog alla..

    Jag undrar varför folk lyssnar mer på Greta än de forskare som sagt exakt samma sak i flera år.

    Obs: jag menar absolut inget negativt om Greta och oavsett hur budskapet kommer fram så är det bra. Men jag undrar bara varför det krävs en Greta för att folk ska vakna upp, om ni förstår vad jag menar. Någon tanke?

    (Jag själv forskar inom energi och miljö och kan ju verkligen bara vinna på att höra vad vi forskare gör för fel, so hit me)

      Förmodligen för att det är något nytt, annorlunda.

      Jag tror att många kan ha en viss skepsis till forskningen eftersom forskningen många gånger haft fel i historien. Men ett barn som står upp för och kämpar för miljön och tydliggör att vi måste agera som huset brinner NU innan det är för sent får oss att inse vilka idioter vi varit som inte brytt oss mer om miljön och att vi måste tänka på henne och våra barns framtid.

      Minns inte själv men har fått berättat om ”skogsdöden” t ex på 80-talet som var ett trauma för många då forskarna menade på att skogen skulle dö pga luftföroreningar. Men det hände ju inte.

      Jag tror att det är för att hon pratar om det på en nivå som gemene man förstår (om man inte har mycket kunskap inom området själv att börja med) och gör det på ett sätt som är enkelt att ta till sig. 🙂

        Ja det är alltid svårt det där med att förmedla sin forskning på ett sätt som var och en förstår. Det är klart att barn och unga (framför allt) har lättare att förstå Greta som är ”en av oss”.

        Sen är det ju en sak att vara överens om att vi måste göra något åt klimatkrisen, men en helt annan sak att vara överens om HUR. Kan ju vara för att Greta pratar om problemet och inte om lösningar också.

          Precis. Jag tänker att Gretas funktion är att ”så ett frö” och göra folk uppmärksamma på klimatkrisen. När man väl har fått upp ögonen för det/en tanke har väckts inom en blir det lättare att ta till sig av vad forskare/forskning säger och visar på.

            Men det gjorde Al Goore för 10-15 år sen!
            Skillnaden är att nu skriks allt ut på sociala medier och då måste alla hänga med i svängarna för att skaffa så mycket klick och likes som möjligt…

            Jo precis, det är väl precis det Greta upprepar, att vi ska sluta ignorera vad forskarna säger.

        …vilket är dumt eftersom klimatförändringar är oerhört mer komplexa än vad hon och andra aktivister framställer dem som.

        But that’s none of my business ?

          Greta framställer det väl knappast som nåt enkelt problem. Har du ens lyssnat på nåt av hennes tal?
          Hon är en fantastisk tjej! Hejja Greta! ?

          Va vad är det som saknas då tycker du?

      De lyssnar nog på Greta för att hon verkar leva som hon lär!

        För att hon är ett barn också, därför det fått ett sådant genomslag. Och så skolstrejken förstås.

        Förutom att den är skriven med avsändare som inte tror på det Thunberg/forskning visar så tycker jag att de där frågorna i slutet inte talar emot henne utan bara pekar på vad som är svårt med det hon försöker att göra, det borde inte vara kritik mot henne att hon kanske inte kommer lyckas? Som att kritisera Gandhi för att Storbritannien var en stor vapenmakt när han kämpade för självständighet.

      Logos, etos, patos. Otroligt patos.

      Det Greta säger är ju att vi ska lyssna på forskarna, så det är ju precis den ”luckan” hon fyller

    IL ba: va?? Vilket nypa sig i armen moment, hur snabbt gasade hon för att komma dit? Bromsade hon kanske aldrig ?, är mitt gasa-bromsa-tårtbits-upplägg felberäknat?? Har Greta fler Team än mig och kanske någon anställd med titeln: Head of becomming den mäktigaste kvinnan i världen!?!?!

      ?

      haha! det var so fun.

      ????

      Ljuvligt!

      ”Bromsade hon kanske aldrig ?” hahaha!

      Nä jag vill bara kräkas ? på allt hat, men du sover säkert gott

        Om du tycker det är hat så blir jag väldigt förvirrad hahaha

    Jag förstår inte riktigt fenomenet Greta? En ung tjej (som visade sig vara 16 och inte 12 som jag trodde först) upprepar det forskning sagt i många år och går ut i skolstrejk? Sen visar det sig att det är ett kändisbarn också. Jag vet inte, för mig känns det lika falskt som IL och hennes miljöansvariga.

    Jag kanske har missat hela poängen och är stendum?

      Hon har lyckats med det så många har misslyckats med – engagera och väcka uppmärksamhet i miljöfrågan.

      Och så googlar jag henne för inser att jag kanske är lite väl hård och läser detta:
      ”Tre dagar efter sittstrejken påbörjades utgavs boken Scener ur hjärtat till vilken Thunberg och hennes föräldrar står som författare.Boken handlar om familjen och bland annat Greta Thunbergs diagnos och miljöaktivism.”

      Vilket sammanträffande?

        Du är bara missunnsam och tråkig!

          Ber om ursäkt Carrots and Cake för att jag skrev att du var missunsam och tråkig!

          Jag har läst på och kunde väl aldrig tro att det du skriver faktiskt är sant om hur det gått till.

          Varför har inte detta uppmärksammats mer? Känner mig väldigt lurad av framförallt Gretas föräldrar som nog är inblandade i detta. Hur kan man utnyttja sitt egna barn på detta sättet?

            Det har uppmärksammats att Malena Ernman är Gretas mamma och har ett finger med i spelet till Gretas framgång, båda har även svarat på kritiken på instagram och facebook! De döljer direkt inte att de är släkt 🙂

            Anonym, jag kanske ÄR missunnsam och tråkig. Du kan ju ha helt rätt såklart och det är därför jag känner att jag måste ha missat något?

        Men det är väl inte längre någon hemlighet att en PR-byrå stått bakom Greta sedan dag ett?

          Nej. Och det finns dem som gjort en större och bredare sammanställning än det jag länkar här från SvD som visar på hur stort maskineriet bakom har varit och orsaken bakom. Som oftast, pengar.

          https://www.svd.se/english-version-swedish-start-up-used-greta-thunberg-to-bring-in-millions

          Finns som sagt mer info. Bara att googla.

          Sedan tycker jag det är oerhört tragiskt att utnyttja en deprimerad och enligt egen utsago dessutom självmordsbenägen på detta skamlösa sätt. Hur tror de att hon kommer må den dagen rampljuset slocknar och ingen lyssnar längre? Lyssnar på när hon offentligt manifesterar sin ångest som hittade en kanal ut genom klimatfrågan. (Kunde enligt mig lika gärna blivit ett annat ämne.)

          Jag tycker det är oansvarigt sv hennes föräldrar att de inte istället ser till att hon får korrekt värd och blir stark och trygg inifrån och inte genom yttre bekräftelse.

          Helt ärligt ser jag ingen skillnad på att en deprimerad med ångest får den här typen av bekräftelse eller om hon valt att bli fotomodell. Lika illa bägge för en ung som inte är stabil.

          Så när jag ser bilden blir jag mest orolig. Nu är hon på toppen. Snart finns det bara en väg kvar. Neråt!

            Eh du skojar va? Alla borde ha en förjävla ångest just nu, läs den här rapporten (obs extrem trigger warning för klimatförändring) och sen så kanske du kan börja ta Greta på allvar: http://www.lifeworth.com/deepadaptation.pdf?fbclid=IwAR36MjRWkunqVGEqxlD3CqpkPs6_XPlS45jUZGP1ny9k31mHvOccYMT6Emc

              Nu hade hon ångest REDAN INNAN som en del av hennes diagnos…

                Och nej vi borde inte alla ha ångest. Människan som art kommer mest troligt att överleva. Det är bara inte möjligt för 10-15 miljarder att göra det.

                  Nej det stämmer inte, det finns mkt som tyder på att vi står inför NTHE.

                    Vad tyder på det?

                      En bra sammanställning här, lång dock, och inte så munter läsning??? http://www.lifeworth.com/deepadaptation.pdf?fbclid=IwAR36MjRWkunqVGEqxlD3CqpkPs6_XPlS45jUZGP1ny9k31mHvOccYMT6Emc

                Men vad spelar det för roll, världen brinner och ngt måste göras extremt snabbt (mkt tyder på att det redan är försent). Huruvida Greta hade ångest innan eller ej är ovidkommande, hon får folk att lyssna och det behövs just nu. Läs rapporten så ska du se att du ändrar fokus.

                  Jag bryr mig om ett barn. En deprimerad människa. Du bryr dug bara om dig själv.

                  Någon annan kunde gjort samma sak. Och det utan att någon passar på att tjäna miljoner på henne samtidigt.
                  Tycker du är cynisk.

                    Du är den klokaste personen här TRH. Tack för att du är insatt och visar på när vi andra är alldeles för godtrogna.

                    Fast nja, nu har ju ingen annan gjort samma sak. Och om inget görs så kommer ingen, inklusive Greta, kunna leva vidare. Jag tror inte du riktigt förstår allvaret i situationen vi befinner oss i. Fokusera istället din energi och omtanke på att hennes budskap inte ska försvinna, och att världen fortsätter lyssna, för som sagt, det är nu det gäller, vi får inga fler chanser.

                      Eller så gör jag det bättre än många andra… ?‍♀️

                      Givetvis gör du ALLTING ALLTID bättre än nån annan, TrH.

                    The Real Hmm

                    Du säger att du bryr dig av omtanke för en deprimerad tonåring, men varför skulle du veta vad som är det bästa för Greta och hennes välmående? Du känner väl inte henne, och vet således inte vad som främjar hennes hälsa. Hennes klimatengagemang kanske är det enda som minskat hennes depression och suicidtankar?

                      Jag resonerar utifrån sannolikhet.

                      Hur ser det ut enligt dig att sannolikheten är annorlunda.

            Men läs boken om Greta och hennes familj! Hon är fantastisk och är helt annorlunda alla andra tack vare sina ”funktionstillgångar”. Det ända hon vill är ju att upplysa och varna oss för det som händer!! Vi kan förändra innan det är försent!

              Har läst utdrag (och inte hela) och det är på det som jag grundar min oror.

                ? Investera lite tid i att läsa hela Du kommer inte ångra dig! Trevlig kväll!

                  Hmmm. Nu är det så att jag är lite mer insatt i den familjen än många andra är och har varit i ca 7 år. Behöver inte läsa boken.

                    Att du alltid har tid att vara mest insatt i allt:)

            Intressant, synd artikeln är på engelska. Tar sån tid att sätta sig in i då.

            Vill inte tro att det är sant, att hon utnyttjas för ekonomiska syften.

            Oavsett så har hon åstadkommit massor för folks miljömedvetande och det är fantastiskt.

            https://uvell.se/2018/12/11/pr-spinnet-bakom-greta-thunberg/

            Här kan ni läsa på svenska om cirkusen bakom Greta Thunberg. Man blir ju mörkrädd över hur allt gått till..

              Fanns ännu bättre artiklar som publicerats också.

                Ok. Alltså varför uppmärksammas inte detta mer. Hörde när Jimmy Åkesson nämnde något om detta på tv och tänkte vilken idiot han är och tänkte det är för att han är klimatförnekare. Han hade alltså rätt då?

                  Vet inte vad han sagt. Har inte hört på honom.

                  Men det är väl lite som mycket annat. Just nu får media klick på att hylla Greta och många kanske inte heller bryr sig om henne som person utan är, som många här, nöjda med att hon får folk att lyssna och att ändamålen helgar medlem typ.

                  Och sedan, vem vågar typ. Påven, Bono, Obama mfl står bakom henne. Och som du hörde på publicistklubben så trots att journalister inte borde backa så orkar de inte en storm av negativ kritik mot deras person.

                  Men som du ser ovan, SvD gjorde ett försök. Resten teg.

                    Helt sant! Tack för ditt svar.

                  Svar i modd

              Och sen när är uvell en trovärdig källa? ?

        Läs den! Sen uttalar du dig! Fantastisk bok som väcker mycket frågor?Heja Greta! Mvh Lotta

        @carrots and cake, du har förmodligen helt rätt! Jag gillar Greta som tusan MEN hon är ett barn och tyvärr en produkt!

      Varför tycker du att det Greta gör känns falskt?

        Var någon som länkade en typ av sammanställning av cirkusen bakom Greta från första strejken. Har inte kvar länken och har inte tid att googla runt just nu. Någon kanske minns bättre och vet vilken länk jag menar. Den var faktiskt intressant att läsa.

      Om vi lyssnade på vad forskarna sagt i många år så hade Greta inte behövts och inte fått någon uppmärksamhet. Men nu gör vi ju inte det, och därför fyller hon en funktion.

      Att hon inte gör detta för att bli känd är ju helt uppenbart om man följer henne, hon har ju tvärt om tackat nej till massor av mediala möjligheter och vägrar t ex att flyga för att hålla tal i andra länder.

        Tekniken att nollställa vårt koldioxid utsläpp finns redan. Vi kan tom minska på det så att allt vi släppt ut de senaste 30 åren får bättre värden.

        Så din fråga borde istället bli, varför väjer politiken att tjäna pengar på klimatet i form av skatt, kontrollera den lilla individen mm istället för att lägga allt krut på det? För att det är för dyrt? Men hur var det nu då? Är vi alla påväg att gå under eller inte? Isf borde vi väl alla satsa mer på teknik istället för skatt?

        https://www.google.se/amp/s/www.cnbc.com/amp/2018/06/07/carbon-engineering-and-harvard-find-way-to-convert-co2-to-gasoline.html

        https://www.google.se/amp/s/amp.interestingengineering.com/harvard-scientists-develop-sustainable-system-for-converting-co2-into-co

        Etc…

          Intressant!! ??????
          Vilket annat perspektiv du ger.

          Skulle vara sååå intressant om du skrev ett gästinlägg här mer ingående om detta om möjligt.. alternativt starta en blogg? ???

          Har jobbat länge med policyfrågor kopplat till energi. Och det här resonemanget haltar lite.

          De flesta miljöskatter (inte minst den svenska koldioxidskatten som är en verklig framgångssaga internationellt sett) har inte som främsta syfte att dra in pengar till statskassan. De är istället styrmedel som syftar till att styra folks (företags) beteenden.

          Det finns i själva verket ingen motsättning mellan höga miljöskatter och att driva teknikutveckling. Tvärtom skapar höga miljöskatter incitament (drivkrafter) för företag att uppfinna mer utsläppssnåla tekniker. Det finns andra sätt, tex ekodesignkrav som beslutas på EU-nivå (tex din tvättmaskin får dra max så här mycket el) men skatter är ett jättebra verktyg.

          klimatutsläppen är fullständigt åt helvete och jag får tårar i ögonen av att tänka på hur jag ska förklara för mina barn varför min generation försatte dem i den situation de kommer leva i som vuxna.

          Utsläppen ökade fortfarande förra året.

            Frågan är ju om tekniken redan finns och varför inte mer görs för att omsätta den på riktigt.
            Vilka incitament finns för att inte ta tag i detta om det inte är skatteintäkter?

              Vi lever i ett kapitalistiskt samhälle?

              Ja staten tjänar pengar på skatter men det är ju inte grejen. Grejen är att företagen tjänar mer pengar om de inte behöver betala så mycket i skatt och jobbar därför på att minska sina utsläpp.

              Företag jobbar för att tjäna så mycket pengar som möjligt, det är liksom deras grej. Det är inte så att pengar som går till miljöskatter annars hade gått till att rädda världen, det är inte så kapitalismen funkar.

              Problemet är snarare att det är för billigt att släppa ut växthusgaser.

            Det är vad de säger. Hur de väljer att presentera det. Inte riktigt sant dock, bara delvis.

            Men jag håller till viss del med. Men då blir delfråga nummer två. Varför gå på individen och inte de som verkligen släpper ut nästan allt, företagen. Igen, pengar. Ekonomi.

            De sysslar med ”skenmanövrar” och popularitet där de förlorar alt vinner så mycket pengar de kan på en och samma gång.

            En annan tanke…
            https://www.svt.se/opinion/klimatpanik-ar-det-storsta-klimathotet

          Tack för att du orkar lyfta detta. Jag ville först inte läsa detta inlägg med kommentarer då jag är så frustrerad över hur många som inte ser igenom fenomenet Greta. Ingen och inget blir ett världsfenomen om inte det finns mäktiga krafter bakom som vill det och styr mediarapporteringen. Tack igen THR!

            Tack! ?

          Är tidningarna med i denna komplott, varför rapporteras det inte i pressen mer om detta?

            För att alla pratar el men vet inte var elen kommer ifrån, kan/kommer från tysk kolkraft allt som oftast

              Jag har också en fundering i modd ovan.

              Fast det är ju helt enkelt inte sant, iaf inte i Sverige. Gå in på energimyndigheten.se och klicka dig vidare till energiläget i Sverige så ser du att Sverige drivs till 98 % av förnybart. Det fossila är lite el från plast i avfallsförbränning (fjärrvärmeverk som gör både värme och el) och el som blir till som produceras som en biprodukt i industriella processer.

      Ja!

      //Moa

      Ja

    ”Hon har gjort raketkarriär – och ändå var det nog det sista hon fokuserade på”

    Nej det var nog verkligen inte det sista hon fokuserade på. Att hon har hamnat där är ju ingen slump. Men oerhört imponerande oavsett!

      Hur sjutton skulle hon vetat att detta skulle bli något då stort av hennes strejk. Ge dig!

        Ingenting va en slump. Inte hennes strejk, inte att de ”råkade” se henne o att det fick jättestor spridning. Allt är iscensatt. Nog för att de kanske inte visste hur stort det skulle bli, men det var garanterat tanken

          Förstår det nu. Tragiskt sätt att utnyttja ett barn på egna syften.

    ❤️❤️❤️
    G lobal
    R enlärig
    E nträgen
    T uff
    A utentisk
    ❤️❤️❤️

      Herregud…

    Vad hände med ILs frågestund-live på insta? Missade jag eller sket hon i det?

      Hon hade en med Ellen intimate ?

        Kändes typ som en set-up för att få ökat antal som tittade på Ellen reklamen.

          Självklart. Är någon förvånad över hennes strategier längre?

    Lite OT: men varför ska Löwengrip till filmfestivalen i Cannes? Vad har det med hennes business att göra? Fattar noll

      Måste vi förstå varför, människor väljer att göra saker?

      Hitta nya kontakter att finansieras av

      Tänker att det kanske har att göra med filmen som spelades in i hennes hem? Att hon får komma med och se premiären? Och att det säkert är ett bra tillfälle för nätverkande.

        Den spelades väl in i vintras? Då är den inte klar ännu, det brukar följa månader av redigering mm. Misstänker dessutom att det inte var en film som passar in på den filmfestivalen.

          Ah du har säkert helt rätt, var bara en vild gissning 🙂

            Bra gissning dock ?

        Det huset var utvalt/tänkt som inspelningsplats redan innan IL flyttade dit ?

      Häftigt att bli inbjuden dit, kul för henne, vem skulle inte vilja dit liksom. Det kan ju vara bra att synas, nätverka och få bra kontakter men sen är det ju såklart kul också – två flugor i en smäll – nöje OCH business.

      Att bli den nya Victoria Silvstedt. Det är ju trots allt Bellas egna sociala medier som hon tjänar de största pengarna på

        Ja jag tänkte på det när hon har två content team. Det är ganska talande för att hon egentligen bara är en bloggerskan som leker lite entreprenör.

        Sen ser jag likheter med Tyra igen. Det gick utför för henne efter att hon skaffade sin jättestora lokal i Stockholm (butik/kontor) och sen drog John. Drar Pungis, vad händer med Bellas företag då?

          Pungis…???

            Hur kan autocorrect ändra till Pungis? Inte direkt ett ord jag använder ?
            Får skriva bordtennis i fortsättningen.

              Gaaaahhh ? Kvider av skratt här. Tack❣️ (yes, jag är sjuk och trött, tihi) Damn you autocorrect. Burn in Hello

      Nätverka påstår hon. Hon skrev att Cannes var det nya Almedalen.
      Antar att något av bolagen debiteras för resa,boende,teamet och kläderna(om nu inte de är gratis visa upp samarbete förstås)
      Tihi so fun.

    Så roligt, vacker bild.
    Rätt åt hennes belackare. Det är så befriande med någon som vågar sticka ut.

    WOW! Det IMPONERAR på mig! Så ung och så fokuserad på inte sig själv som många många andra utan på planeten! Jag är mäkta mäkta imponerad av Gretas äkthet. Ingen kommer i närheten av den! HEJA Greta!

    Ja häftigt att hon pryder Times … men fått hjälp tack vara instagram? … och det är klimatvänligt? ? ?

    Greta påstår sig ju inte vara expert, hon säger att vi ska lyssna på vad de riktiga klimatexperterna och forskarna säger. Hon vill öppna allas ögon och få alla att göra vad vi kan i stort som smått. Och väcka debatt. I alla fall är det så jag har tolkat henne. Och det faktum att hennes mor är känd så tycker jag att det är av underordnad betydelse. Ernman sa i nån intervju att ”nu är Greta lycklig och det är det enda som betyder nåt för mig”. Kanske klyschigt enligt många men jag tyckte det lät ärligt och kom från hjärtat. Och oavsett vad så tycker jag att det är underbart med en ung TJEJ som faktiskt får så otroligt många olika människor att lyssna och kanske ändra lite i sina livsval. Fram för fler tjejer som påverkar världen! ??? (till skillnad från gamla gubbar i USA som anser att fri abort är världens undergång…) ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

      Ja, inte har hon blivit känd på Grund av sin mor… det är väl snarare Mamma som fått mer ljus på sig igen…

    Bella skulle sända live på Instagram halv sex ikväll och köra frågestund. Men det blev inget med det? Strategiskt nog körde hon dock ut ett reklamsamarbete på instastories den tiden.

      Tror du har missuppfattat.

        Missuppfattat att Bella skrev att hon tänkte ha en frågestund på Instagram idag vid halv sex?
        Det står ju i bloggen.

      Ja, sin vana trogen la Bella ut ett publikbete för att locka följare till reklamen. Ofta Bella använder det tricket – senast var det väl Sally som hon betade långreven med för att få följare att kolla reklam på hennes Instastories.
      Frågan är bara om de som nu blev besvikna kommer att bojkotta Ellen eller om de istället lägger märket på minnet och köper produkterna nästa gång de är på apoteket.
      Är besvikelsen och frustrationen starkare eller svagare än reklamens suggestiva kraft?

        Smart isåfall, men hur har hon använt Sally som lockbete för att kolla hennes instastories? Sen skrev hon ju inte i bloggen att hon säkert skulle köra en frågestund live då utan kanske skrev hon, kanske om hon får en lucka då.

      Trodde ingen här inne läste hennes blogg? ?

    Tycker det är sorgligt med alla hånfulla vuxna som (uppenbarligen) saknar engagemang i klimatfrågan och är allmänt dåligt insatta. Dom som pratar om pr-jippo hit och gud vad hon är störig dit.

    Det är alltså flertalet länder som utlyst klimatkris på nationell nivå. Klimatkris. Som direkt resultat av att Greta lyckats nå ut till ledare internationellt och uppmanat om aktion. Hon har blivit hyllad av så många stora ledare (exempelvis Hillary Clinton och Barack Obama för att nämna några), talat på EU-möten i Bryssel, träffat påven, ätit middag med Frankrikes president, vunnit flertalet stora priser för sitt arbete (vars prispengar hon genast donerat bort i fulla belopp till organisationer som jobbar med klimatfrågan), blivit intervjuad av några av världens största tidningar och nyhetskanaler samt organiserat modern historias största klimatdemostration och engagerat tusentals ungdomar runtom i världen. Jag skulle vilja se vad dessa raljerande vuxna har gjort för skillnad och jag skulle vilja veta varför deras ”haha” kommentarer skulle vara mer talande än allt det jag nämt. Ni saknar verkligen självinsikt.

    Så otroligt imponerad över Greta och tacksam över att hon finns och får världen att reagera!

      ???

      Amen ?

      Tack för dina ord. Det är många idioter här, de brukar höras och synas mest och vara så korkade att de inte inser det själva.

      Jag tror många som klagar inte är nöjda med sina egna liv och då är det lätt att få utlopp för sin inte negativitet här.

      Sen finns det ju också folk som du, som skriver kloka ord!

      Det är så fint, det var sånt jag drömde om att göra när jag var tio år – vi var superengagerade för att rädda regnskogen i Amazonas. Nu består mitt klimatengagemang i att tjafsa med dottern om att hon inte ska få en squishy till.

      Jag har ingenting emot Greta. Tvärtom.
      Däremot har jag synpunkter på den här typen av exploatering av ett barn. Att hon utnyttjas av vuxna för ett politiskt spel. Framför allt stör det mig att det blivit en sektliknande masshysteri kring det hela. Ja, det har jag faktiskt synpunker på. Ett PR-jippo förekommer absolut och det borde alla kunna se, oavsett var man står i klimatfrågan eller vad man tycker om Greta i övrigt.

      Det har gått snett för så gott som alla barnstjärnor eftersom det blir svårt för dem att hantera kändisskapet och de flesta anser i efterhand att de blev berövade sin barndom. Sådant bör man absolut få ha synpunkter kring utan att Greta-sekten ska behöva skrika rakt ut av frustration.

      Men nu vände du dig iofs inte till mig, eftersom jag varken raljerat över Greta eller saknar självinsikt. Kände bara för att delge min åsikt i alla fall.

        Instämmer i allt du säger!

        Same. ✋

        Det har väl inte gått snett för ALLA barnstjärnor, vad dillar du om? Och hon är en tonåring, lika gammal som Carola när hon uppträdde med „Främling“. Och till skillnad från många stjärnor har hon inga narcissistiska anlag vad jag kan se och kommer nog hantera att bli en vanlig vuxen klimatpolitiker (om hon inte blir för förtvivlad över jordens tillstånd) bra. Kanske drar hon sig undan rampljuset och lever ett helt vanligt liv då, som en hel del andra barnstjärnor.

      Ja men det är ju det. ”Hon har gjort så fantastiska saker, fått träffa påven och Obama gillar henne”
      Då får du ju förstå att man blir lite kritisk och trött. Åter igen någon som missar målet.
      Hon (dom) har lyckats få till väldigt stora strejker? Och?
      Tror folk som är irriterade på henne är det för att hon höjts till skyarna av ingen anledning lite. Känd för att hon är känd liksom.
      Hennes instagram och texter är väldigt bra, och jag uppskattar verkligen när någon är tydlig och inte skräder orden. Spot on.

      Men alla har missat den största klimatfrågan. Kan vi verkligen vara så många människor på jorden? Är det dags att dra ner på barnafödandet kanske?

    OT

    Programledaren Hannah Widell har brutit upp med maken Gustav Wallin.

      Hur vet du det?

        Läs tidningarna kommer du ikapp.

        Såg på Aftonbladet. Tråkigt med skilsmässan när barn finns inblandade.

        Än en gång OT i den OT-tråd.

        Gick precis in på Maggan Graafs stories och där lägger hon ut ett klipp när sonen är naken på underkroppen.
        Helt oskyldigt i mina ögon egentligen men ändå reagerar jag på att det är olämpligt att göra inför så många följare.

        Vad tycker ni? Själv hade jag aldrig lagt ut klipp på min sons penis inför okända följare.

          Är det Lance så tittar jag gärna!

            Hahaha…

          Det är nog tråkigare för barnen om föräldrarna tvingar sig kvar vid varandra när de inte trivs med varandra eller aldrig är sams.

          Inte ok. Så j-a kränkande.

          Patetiskt, han är ju vuxen, hon borde lämna honom ifred.

            Hennes yngsta son

            ? (förlåt)

    ?

    Jag hade varit så sjukt stolt över henne om hon var min dotter!

    Greta for president. .
    Isabella L for nothing at all..

    Klarar verkligen inte av Greta över huvud taget.

    Jag tycker det hon gjort för att uppmärksamma klimatkrisen är grymt!

    Men… sätter ändå en del frågetecken till att ett barn med flera npf-diagnoser exponeras så här. Hur kommer det påverka henne i längden. Är det rimligt att ett barn styr hela sin familjs jobb, inköp mm.

    Jag tycker den här bilden är skitläskig. Jag kan hålla med om Greta i sak, men det här är inte bra, inte för någon och aldrig för ett barn – det finns det mängder av exempel på. Alla diktaturer och ickedemokratiska rörelser har ALLTID BÖRJAT med att vilja göra gott, glöm inte det. Och glöm inte att i tv-serien/boken Handmaid´s tale är en av huvudargumenten för diktatur och våldsstyre att man bryr som om miljön och att alla de fria länderna runt omkring inte klarat fullfölja detta på grund av demokratin. Genom slaveri, tvångsåtgärder, hårda straff och styrande elit som vet bättre än alla andra kan man genomföra den tuffaste kampanjen för helt ren miljö som inga andra kan. För det viktigaste i den ultrakonservativa och religiösa staten är reproduktion och lydnad, underkastelse – ett enda sätt att leva – det enda sättet som godkänns. Det började med att det enda kvinnan var till för var som avelsdjur (finns såna strömningar idag också), alla utsvävningar på annat ansågs skada miljön och moralen, att ha egna pengar för en kvinna ansågs inte viktigt – det enda målet är ju att säkerställa barnafödande. Att utvecklas, ha karriär, resa till andra länder osv blir förbjudet. Det är därför jag är rädd för miljörörelsen när den blir populistisk – den åsidosätter demokratin, pratar om en anonym framtidsmänniska för att kunna införa restriktioner i samtiden oavsett om det gäller resor, skatter och annat. OM vi sätter människan i en bur – är det ens värt att rädda framtiden.

      Oj, det var en ny koppling!

    Greta är cool på riktigt. Och mäktig, utan att framhäva sig själv eller göra en grej av det. Och utan privatjet ??

    DETTA är vad jag kallar världens mäktigaste kvinna! Hon verkar ha ett mål jämfört med tex IL som bara vill bli det för att säga att hon blivit det.

      Jag är rätt så säker på att Bella inte tror att hon faktiskt ska/kan bli världens mäktigaste kvinna utan säger det för att det provocerar. Men vad vet jag, jag kanske bara är ännu en stollis…

    Så bianca har fortfarande knappt sålt några biljetter till sin livepodd och nu delar hon ut gratis vip biljetter till andra influencers. Fortfarande ingen försäljning. Inget du tänker skriva om?

      De sa på nyhetsmorgon att de sålt slut globen. Eller var jag så nyvaken att jag hörde helt fel..?

    Imponerande verkligen. Spännande att se om det leder till förändring dock. Folk har vetat om det här i flera decennier. Man ska inte skrika kris men man ska heller inte låtsas som ingenting. Klimatförändringarna drabbar i första hand områden i världen som redan är heta/torra/låglänta bla. Stora delar av dessa områden är fattiga och kan inte hantera de katastrofer som kommer att inträffa. Västvärlden lär inte lyfta många fingrar förrän vi sitter där och ska hantera miljoners miljoners klimatflyktingar.

    Hitler har också varit med på Times omslag. Inga övriga jämförelser.

      Suck!
      Vilken historieokunskap du besitter!

        Jasså?

    Hurra för Greta! Viktigt budskap!

    Men tycker det är så märkligt att hon hamnar på listor över typ ”bästa kvinnorna” – det är ju verkligen inte det faktum att hon är kvinna/tjej som gör henne relevant (tror det var Expressen som hade någon sådan listan 8 mars). Greta om någon har ju tydligt allmän-mänskligt budskap som står över genus (och hon är ju ett barn? Det är ju DET som gjort henne så slagkraftig – att hon är ung, inte att hon är tjej). Försöker inte vara politiskt korrekt eller en social justice warrior men tycker bara att det är märkligt att använda epitetet ”kvinna” om just henne av alla människor (förstår dock att detta är en passning till Isabella Löwengrips uttalande om att bli den mäktigaste kvinnan). 🙂

    Hur är det skolstrejk om hon har anpassad skolgång och får arbeta i kapp? :/ gillar driftigheten men vet ej om jag gillar ordet. Har själv elever med anpassad skolgång och de strejkar ju inte haha 🙂 (har inget emot Greta)

    Hörde just ett enormt primalskrik från Lidingö. Antar att det var Bella som fick ett utbrott.

    Problemet med Greta är att det skapar inga reella effekter.

    Känns som man vill vara pro Greta för att visa att man bryr sig om miljön, men samtidigt köper ny mobil trots att den gamla fungerar, tar bilen till gymmet istället för att cykla, kör aggresivt och kör oplanerat med bilen så det blir mer påverkan än man egentligen behöver.
    Allt fel på miljön är någon annans fel. Och Greta säger till denna andra så kan hennes följare fortsätta vara omiljömedvetna.

    Ärligt tala, gör som jag, bry er inte om Greta, se till att ert avtryck blir minimalt.
    När allmänhetens ögon gör att de som verkligen drar sitt strå till stacken för kudos för det och man vill själv vara en del av det.
    Först då kan det bli skillnad i Sverige. Fast tyvärr är det bara en piss i Missisippi.

      Så vad kan man göra.

      Själv så flyger jag sällan, har åkt på en jobbresa och två familjeresor de senaste 10 åren.
      Köp inte krimskrams och trender av plast. Hur många spikmattor fanns det inte under 2000talet? (sorry kom inte på någon bättre dum trend)
      Återvinn / kompostera allt.
      Min bil står mest i garaget, inte använt den på 3 veckor nu.
      Cyklar om jag kan, barn med i cykelkärra
      Köper miljövänligt, och gärna begagnade barnkläder etc (vet ni hur mycket textilindustrin påverkar miljön?)
      Köper sällan kläder till mig själv, köper oftast då bra material (inte samma sak som märkeskläder, de är oftast dyra för märket) siktar på tidlös klassisk herrstil. Fungerar alltid med skjorta och finbyxor.
      Min äldsta skor jag fortfarande använder är från 90 talet
      Fick ersätta min mobil i år då den bokstavligen gick i bitar, den var från 2013. Fortsätter jag i samma stil så blir det ny mobil år 2025.

        Duktigt.

          Tack!
          Men gör likadant själv! Ju fler vi är som faktiskt gör något så blir skillnaden större.

      Åh vad du är duktig som ba gör alla rätt och samtidigt inte bryr dig om Greta! Wow!

      Att flertalet länder utlyst klimatkris med allt vad det innebär pågrund är att inte göra någon skillnad eller?

      Greta har i alla fall öppnat mina ögon och tack vare henne har jag slutat flyga och börjat göra flera medvetna val. Jag är knappast den enda hon påverkat!

      Du har säkert gjort lika stor skillnad!

        Oj, du måste känna dig träffad.

        Om du inte förstod hur dumt det var att flyga innan Greta så tror jag inte vi kommer så långt i diskussionen.

        Men bra att du nu vet det vi alla andra vetat i evigheter. Överskattar jag mina medmänniskor? Vissa behöver tydligen någon att dyrka och lyda istället för att bilda sin egen uppfattning med forskningsresultat samt simpel logik och agera därefter.

          Klart jag förstod att det var dåligt redan innan men jag som dom flesta levde delvis i förnekelse och delvis utan att förstå allvaret. Alla sitter inte och letar upp forskning och läser på om alla frågor som berör världen, samhället, mänskligheten osv. Men är så imponerad av dig som uppenbarligen bara gör alla rätt helt utan vägledning i livet! Du ba föddes till en briljant miljöhjälte så grattis!

          Greta har en förmåga att förmedla vetenskapen och allvaret på ett sätt som får människor att lyssna och förstå. Hon påverkar tusentals människor till att göra bättre val. Hur många påverkar du med dina översittarkommentarer? Man kan ju tycka att det är för jävligt att människor behöver någon att se upp till och lyssna på för att göra medvetna val. Men om du nu genuint bryr dig så mycket om att människor ska göra just medvetna val kan du ju glädjas över att det nu finns en person som äntligen lyckats få folk att lyssna.

      Det var ju någon som skrev en krönika (eller nåt?) och påpekade just det där. Att kidzen som strejkar antagligen inte har lust att ställa in Thailandsresan och skippa de där onödiga kläderna och bytet av elektronik 😉
      Den var ju en riktig vattendelare! Jag tyckte den var ett bra påpekande, men många tyckte det var patetiskt.

    Anledningarna till att Greta når fram med sitt budskap är för att hon är:

    hängiven, ärlig, äkta, intresserad, vänlig, tydlig, stark, noggrann, vältalig, kunnig och för att hon har karisma.

    ❤️till Greta för att du får så välförtjänt mycket uppmärksamhet på miljökampen som du (och många av oss) vill belysa. Du skapar hopp och det känns tryggt att det ens finns en sådan fantastisk person som du.

      Och ja, jag har läst den starka och bra boken som du och din familj skrev och jag har även läst åtskilliga artiklar och sett många eller kanske alla dina fantastiska tal som så många ser ut att vakna upp av.

      Ja, du får dem även att inse att vi behöver vara rädda om miljön.

      Jag är djupt imponerad❣️

        Och anledningen till att du når ut till så många är att du talar från ditt ❤️:a, så att andra lyssnar till sitt eget ?:a och vågar göra det som är bra för miljön och framtiden.

        Du når ut och du lär ut, på djupet.

        Låt stå! (Så som man skrev i skolan förr) Så snälla ni som tycker annorlunda, skapa en egen tråd det skulle vara så mycket värt.)

          Tror inte Greta någonsin kommer läsa detta asså.

          Känner att hela min bild av Greta faller om hon läser kommentarer här ?

          Du kanske ska skicka din fan-post direkt till Greta i stället?

          Och vadå ”låt stå!” vem av oss skulle ha möjlighet att ta bort din kommentar?

            Fast Anonym, då hade inte lika många sett orden jag skrev om henne. Och det var ett skämt (Låt stå!-orden) Jag hade bråttom att hinna se Eurovision och satt utmed vattnet i bilen.

            Så jag bara skrev vad jag tänkte och vill ju självklart att inte enbart Greta ser mina ord. Dessutom brukar väl inte hon gå in och läsa kommentarer, men jag eller någon annan får väl skicka utskrifter på skärmdumpar till henne.

    Konstigt att människan alltid söker en idol att få dyrka och som visar vägen på hur man ska leva, tycka och tänka. Precis som om vi inte själva klarar av att ta egna beslut. OM vi nu är så intresserad av att rädda världen borde vi väl inte köpa nya telefoner, märkesväskor, skönhetsprodukter och sådant som idag ligger så högt upp på listan för så många. Tror att de flesta ”överlåter” jobbet till sin idol och så sitter man på sidan och nickar, applåderar och känner sig riktigt duktig.

    Man önskar ju att barnen kunde strejka mot sexbrott, våld, gänguppgörelser och sjuknande skolresultat istället.

      Varför måste allt vara så svart och vitt? Kan ingen hålla fler än en tanke i huvudet samtidigt? Kan man bara engagera sig i en fråga? Måste ALLA engagera sig i just det du tycker är viktigast? Du vet att det finns en himlans massor av ungdomar som engagerar sig i en himlans massor av frågor va?

      Att klimatfrågan är så pass stor dock beror på att vi befinner oss i en klimatkris. Om ett par år är världen som vi känner den borta om vi inte agerar nu. Men legitimt gnäll absolut…

      Men lägg AV!!!

      Barnen? Greta är ETT barn. Varför ska hon engagera sig i varenda problemområde i världen?

      Ska vi hålla en folkomröstning om den viktigaste frågan, den som ALLA måste bry sig om. Så att ingen bryr sig om ”fel” saker. Fy om en bryr sig mest om miljön, en annan om djuren, en om kvinnofrågor, en om mänskliga rättigheter osv. Kan man inte bara vara glad över alla som engagerar sig för att göra världen till en bättre plats?

    Undrar hur många av hennes följare som bor i Umeå?

      ???

    Jag älskar Greta <3

    Det är så tråkigt att människor alltid måste höja upp en person samtidigt som man trycker ner en annan. Två kvinnor med helt olika mål i livet som jobbar hårt för deras sak.
    Att Greta är en miljöhjälte tycker jag inte ska kopplas ihop med IB’S drömmar om att bli en stor affärskvinna även om IB tog upp Greta när hon ville ha mer klimatsmart tänk.
    Man kan istället stötta de båda och vara glad över att allt mer kvinnor tar plats i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.