Ett Parnevikiskt hattrick!

Storasyster Peg pratar om ätstörningar och öppnar upp kring hur jobbig en dag kan vara.
Viktigt, viktigt, viktigt tror jag för hennes följare att höra!
Det är nog inte det lättaste att spela in en sådan här video – se den här – men hon gör det ändå! Kudos!


På samma gång får gravida mellansystern Penny märkliga kommentarer om storleken på sin mage, när allt hon är är stolt som en tupp (eller höna?) för sin fina bebisbakande kropp.
Kan vi inte bara sluta med sådant? Låt kvinnokroppen får vara fredad under graviditeten i alla fall? Please?


Lillasyster Philippa får däremot ta emot hyllningar för sina bilder på just sin gravida syster! Mer sånt!
Eller hur?

Ps. Jag såg för första gången att Philippa heter Pebble Beach i mellannamn. Det är ju sjukt kul!
Det syftar till och med på det här stället. Där jag varit till och med.
OBS! Spelade inte golf.
Jag undrar vad de andra heter i mellannamn? Peg är ju redan golfigt så det förslår, men Penny? Vad kan hon heta mer för att få in den rätta swingen i namnet?
Penny Putter Parnevik?
Penny Pilsnerboll Parnevik?
Penny Pliktslag Parnevik?

Vad tror ni?

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Peach, inte Beach ?

      Nej – beach!

        M

        Nej Peach

          Peg berättade i sin video vad alla heter i mellannamn osv?

          Peg Ida Josefin Parnevik (Peg från Golfpeggen)
          Penny Tina Ebba Parnevik (Penny från slanten som Jesper använde)
          Philippa Pebble Peach Parnevik (Inspirerad av Pebble Beach där han van en tävling)
          Phoenix Bo Jesper Parnevik (Från Phoenix Arisona där han vann sin första tävling

      ILJM att hon heter Pebble Peach, hjärnan har väl automatiskt ändrat det till Pebble Beach tidigare.

    Så jobbigt allt fokus på kroppen… jag har aldrig reflekterat så mycket kring min egen kropp men nu när man går runt med en liten gravidkula så får jag mycket kommentarer från kollegor om att jag är ”jättestor”. Känner mig bara blyg och obekväm av tanken att de tittar på min mage och liksom har en åsikt om den.. vill bara gömma mig!

      Du är vacker oavsett storlek på din fina mage❤️ Sträck på dig, lyssna inte på något negativt, och beröm dig och din fantastiska kropp för det ni gör tillsammans. Kroppen är helt otrolig❤️! Många tänker tyvärr inte efter när de lägger en kommentar/åsikt
      Kram till dig?

        Nu var det väl inte det som Jenny tyckte var jobbigt, ingenstans står det att hon skulle fått något negativt eller känner sig ful. Hon är obekväm med att folk glor på magen. Fullt förståeligt.

          Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag ville skicka lite positivt. Förstår att det måste retat dig ordentligt. Förstår att man känner sig obekväm i att folk glor och lägger plumpa kommentarer. Det kan också vara så att de glor och lägger kommentarer just för att hon är vacker. Inte någonstans står det att jag tolkar det som att Jenny är ful. Oavsett vad, så är människokroppen fantastisk. Och man ska inte behöva känna sig blyg och obekväm pga av andra. Eller ville du vältra dig i hets och negativa kommentarer?

            Men oj? Hur lättkränkt är du egentligen? Vad exakt i min kommentar tar du illa vid dig av? ? Du skriver att hon är vacker osv, vilket man endast skriver som uppmuntran när man tar för givet att personen känner sig ful.

        Tack va fint ? Helt sant, man är så känslig o känner sig så konstig som tar åt sig av saker ibland. Strunt i anonym här nere – du visar bara omtanke och empati och det är guld värt ⭐️

          Jag förstår verkligen det❤️
          Ville bara skicka lite extra kramar och peppande ord, jag har själv varit gravid 3 gånger. Så jag vet hur det känns? Men många gånger tittar folk lite extra för att gravida kvinnor är vackra. Allt går uppochner, och du är fortfarande grym??Heja dig!

          Och till anonym, nej jag är inte lättkränkt. Bara trött på att allt konstant ska misstolkas till det negativa, när det är uppenbart att det är i all välmening?

      Var stolt över din kropp! Gravidmage eller inte ❤ Min mage är ständigt uppblåst på grund av krångliga hormoner men vad spelar det för roll? En mage är bara en mage. Du lever bara en gång så njut av livet! Du är fin precis som du är!

        Amen?!

      Nästa gång någon påpekar att du har stor mage så le bara och säg ” ja, visst är den fin”.

        High five på den! 🙂 Jag retas ibland med folk som ger ”kommentarer” och tar emot dem som ”komplimanger” med ett stort léende och Tack så mycket! Sätter en del myror i huvudet på vissa…. *lol*

    Peg, Penny, Philippa och Phoenix! men det finns en familj där allA förnamnen börjar på A – föräldrarna och de tre barnen. (inga kändisar)

      Helt otroligt!

      Bor de i Bohuslän?

        Småland.

      det finns väl massor av såna familjer? vet en familj där alla, föräldrar + 4 barn har namn med tre bokstäver. en där föräldrar + fyra döttrar alla börjar på C, en där föräldrar + 2 barn börjar på d. och ingen av dessa familjer är heller kända :O :O :O

        Och jag vet en familj där pappa + 16 barn börjar på A. Bara mamman som inte börjar på A. (Och ja, de har 16 gemensamma barn… ?)

    Älskar researchen på namnet.
    Vikram Beach, det vore nåt det!

      Det är väl ganska dålig research om hon nu heter Pebble Peach och inte Beach…

        Pebble Beach är en ort förknippad med golf. Pebble Peach tror jag inte är någonting alls? Orginellt namn i vilket fall som helst, men jag håller det för mer sannolikt att flickan heter det försts.

          Men hon heter Pebble Peach och namnet är inspirerat av Pebble Beach. Men tack för golflektionen ?

            Hon är säkert tillverkad på PB

    Penny syftar på att Jesper alltid använde en pennyslant istället för en markeringsknapp för att markera din boll på green.
    Han har berättat om detta i intervjuer för länge sedan.

    Varför skulle man som gravid ta illa vid sig av att få höra att magen har blivit större?

      Av exakt samma anledning som man kan ta illa upp av att höra kommentarer kring sin kropp när man inte är gravid.

        Jag sag det mer som ”jisses vad du vaxer”, typ oj vad tiden gar fort, har du redan kommit sa langt i din graviditet.

        Precis sa som Kenza och Dani sa i deras podd att brosten inte ses som sexuellt langre nar man ammar utan mer dar barnets foda kommer ifran. Pa samma satt tanker man kanske med magen att den nu handlar mer om barnet an oj shit vad runt du blivit om magen, lite val mycket pizza pa senaste kanske?

        Hur som helst, tar man illa upp av sana kommentarer sa forstar jag da de handlar om hur man sjalv kanner och inte hur andra ser pa de.

      Tänkte samma. Såg inget nedlåtande i den kommentaren.
      Men ja, man är väl inte förvånad längre här i lättkränkthetens högkvarter… ?

        Sluta kommentera människors kroppar kanske? Fattar inte varför en del ser det som en självklarhet.

          Hon visar ju upp en bild på sin kropp!?
          Vad ska folk kommentera då? Vädret?
          Krimkriget?
          Potatissorter??

            ?‍♂️

            Det räcker väl med att skriva att den är fin eller dylikt. Som gravid är man otroligt trött på att få frågan om tvillingar eller ”oj du blir bara större och större” ( no shit liksom).

            Finns väl ändå flera saker att kommentera än storleken på magen! Hur hon mår i graviditeten t.ex.

            Jag hade inte velat ha en sån som du i min närhet när jag var gravid.

              Åh vad synd 🙁 jag som så gärna ville vara i din närhet…

      Kanske för att man ibland blir trött på allt fokus på hur man ser ut? (oavsett graviditet eller inte)

      Bär jag väntade tvillingar hade jag väldigt stor mage – såklart! Men verkligen alla tyckte att de skulle kommentera detta. Folk på jobbet, främlingar på stan osv. Fick kanske höra 10 gånger om dagen olika varianter på att min mage var gigantisk. ”Det måste vara två” ”ska du föda idag eller” ”hur kan man ens vara så stor?”
      Jag blev inte kränkt, men trött på att alla ska kommentera hur jag såg ut, att alla skulle kolla på mig och påpeka att min gravidmage var onormal. Ibland t.o.m ledsen när folk uttryckte sig på ett negativt sätt

      Jag kan bara tala för mig själv. När jag var gravid så misstänkte de att mitt barn inte växte som han skulle i magen. Så klart en stor oro och tillsammans med alla hormoner och skuldkänslor (det var ju så klart inte mitt fel men det kändes så) så var det väldigt känslig för mig när folk kommenterade storleken på min mage, att jag såg ut att ha gått upp lite i vikt osv.

      Det är så mycket pekpinnar från andra så fort man är gravid. Och inte ens då är man ens fri från utseendehetsen.

      Över lag tycker jag inte att man kommenterar någons vikt och storlek, gravid eller inte.

      Jag läste inte heller in något negativt i den kommentaren. Hade jag fått den hade jag nog bara svarat typ ”Ellerhur! Hoppas de inte missat en bebis på UL ?”

      Man måste ju inte ta allt som ett påhopp, och en gravidmage är ju orsakad av en bebis och inte 300 chipspåsar. Har svårt att förstå varför man skulle ta illa upp av en kommentar om något så naturligt (och oundvikligt) som att en gravidmage blir större.

        Nä EN kommentar gör kanske inte så mycket, men när man som gravid får flera kommentarer om dagen om hur stor man är, vad svullen man är, stor mage, stor rumpa, mycket finnar mm mm mm mm, så blir man trött. Varför tror så många att det är fritt fram att kommentera hur gravida kvinnor set ut på ett nedlåtande sätt? Har man inget snällt att säga så håll tyst!!

          Jag fick inga andra kommentarer än positiva när jag var gravid, fick bara höra att min mage var fin. Hade förväntat med mig mycket mer åsikter och konstiga kommentarer men nej, inge sådant. Kanske haft tur? Väldigt tråkigt att höra att du fick höra en massa negativt, vad är det för personer som tror att det är ok att säga negativa saker om personers kroppar rakt i ansiktet på dem?

        Själv tyckte jag att det var jobbigt med kommentarer om magens storlek under graviditeten för att jag var extra känslig då. När magen började synas tyckte jag av nån anledning att det var lite pinsamt, att det var privat och jobbigt att andra såg att jag var gravid. En vän som är gravid nu har berättat att hon känner likadant.

        Känslor man har under graviditeten är inte alltid känslor man har annars. Vi är nog många som blivit arga/ledsna/lyckliga över saker vi annars inte hade brytt oss om. Inklusive andras åsikter om ens mage ?

        Jag är iallafall jävligt less på att höra:
        – oj vad stor du är, säkert att det bara är en?
        – oj vad liten du är, säkert att allt är bra?
        – här kommer tjockisen
        – hehe nu är du bra stor
        – vilken kagge *klappar på magen*
        – akta så du inte spricker
        – vilken oproportionerlig mage du har
        – vilken proportionelig mage du har

        Flera gånger om dagen, varje dag. Av kända och okända människor

          Usch! Hoppas du förstår att de är dom de är fel på, eller så har dom en konstig uppfattning om vad som är roligt.

          Du är som du är och de är perfekt!

      Jag tyckte det var jobbigt att hela tiden få kroppen kommenterad under graviditeten. Hade inget emot att den växte och kände mig fin. Vill bara inte plötsligt objektifieras i alla sociala sammanhang, framför allt inte av människor som inte är närstående.

      ”Jisses vad du växer! Dubbla bebisar kanske?” =/= ”magen har blivit större”

    Hej!

    Hittade en gammal artikel från Aftonbladet då det står om alla tre systrarnas namn 🙂

    Peg: En peg är en kort träpinne som spelarna lägger upp bollen på vid utslagen.
    Penny: Liten slant som spelarna använder för att markera bollens position på green.
    Phillipa Pebble Beach: Pebble Beach är en av golfvärldens absolut mest kända och finaste banor, vid Stilla havet i Kalifornien.

    Alla fyra barnen har namn som anspelar på golf, inklusive lillebrodern Phoenix.
    Däremot undrar jag vad de tre övriga heter förutom Peg, Penny och just Phoenix?
    PS. Philippa heter Pebble PEACH, inte beach.

      What???? Golfbanan heter Pebble Beach och hon Pebble Peach?????

      Njaaaaa hon heter väl ändå Beach

        Oavsett vad golfbanan heter så heter hon Philippa Pebble Peach. Hon har bl.a. hennes fulla namn utskrivet på sin instagramprofil

    Ja alltså det här med att vara gravid. Helt plötsligt är ens kropp öppet mål för kommentarer av någon anledning. Har fått höra allt från att min rumpa är stor (i positiv bemärkelse men det skiter jag i), min överkropp är kort, att jag minsann är vääääldigt vätskefylld, att jag inte har gått upp i vikt alls och så den klassiska ”är du säker på att det inte tvillingar” femhundra gånger. Även om vissa kommentarer är menade som komplimanger är det så jävla obekvämt att ens kropp inte kan få vara fri från kommentarer som jag absolut inte bett om. Jag vill inte höra saker om min vikt oavsett om dom kommer med välmening eller inte. För vad är det sådana kommentarer egentligen signalerar, jo: jag bryr mig om din vikt, jag noterar den, jag reflekterar över den. Bara låt min kropp vara!

    Har dessutom kämpat med ätstörning nästan hela livet och vill ibland bara grina när någon ska kommentera min enorma gravidmage och mitt svullna ansikte. Bara sluta!

    Måste vara oerhört jobbigt att leva med en ätstörning, ”frisk” eller inte så att säga. Fint hon är öppen med det till sina läsare och lägger ut ”riktiga” bilder osv. Fruktansvärt snygg och vacker är hon iaf ?

    Snabb googling: Har tre döttrar – alla med golfnamn
    Ida Josefin Peg, 5. En peg är en kort träpinne som spelarna lägger upp bollen på vid utslagen.
    Penny, 4. Liten slant som spelarna använder för att markera bollens position på green.
    Phillipa Pebble Beach, 2.
    Pebble Beach är en av golfvärldens absolut mest kända och finaste banor, vid Stilla havet i Kalifornien.

    Och Phoenix är där Jesper vann sin första tävling eller något sådant så han har också ett golftema!

      Phoenix Open 1998 var Jesper Parneviks första seger på PGA-touren (alltså USA-touren).
      Sonen är född 2001.

    Tycker att hon har gjort alldeles för mkt fillers för att kunna sen ha rätt att skriva att man duger som man är osv…vilket hon ofta gör

      Man duger med fillers också.

        +1!!!

        Absolut… men om man nu tycker man duger som man är, varför fillers?!

      Varför skulle man förlora rätten att tycka att man duger som man är för att man gjort fillers? Ska bara människor som går nakna utan fixat hår eller smink osv få ha rätt att tycka att man duger som man är?

        Ja

          ??‍♀️

        Nej, men uppenbarligen tycker man inte att man duger som man är ifall man måste ta till skönhetsingrepp?

        Jag är inte emot skönhetsingrepp i sig (dock emot normaliseringen av dessa hos yngre kvinnor) men det känns lite märkligt att predika en sak men göra något annat i verkligheten. Är det verkligen belagt att hon gjort fillers, förresten?

      Håller med. Så trött på alla ”kändisar” som menar att man ska vara stolt över sitt utseende och kropp och lägger upp bilder på sig med #naturell fast ansiktet är fyllt med fillers, lösögonfransar, perfekt hår, fixade naglar, silikonbröst etc etc.

    IL säger i intervju i dagens DI att bloggen snart bara kommer skrivas på engelska. LOL

    Jag är gravid och får massa kommentarer om att jag är” så stor ”

    Jag har fått höra:
    – oj redan så stor nu,du kommer verkligen bli enorm
    – du kommer att spricka när du ska föda
    – snart är det dags va?(flera månader innan…)
    – shit du är verkligen stor!
    – hur mkt har du gått upp i vikt??är bara nyfiken?
    – har du ont i huvudet?kanske dina bröst som blivit tunga av graviditeten och belastar dina axlar?(frågade en man)

    Man känner sig (iallafall jag) stor o klumpig och alla kommentarer om min stora mage gör att jag känner oro för att jag är onormal eller att jag blivit fet samtisigt.

    Jag hatar när folk går fram till mig och ”gissar ” vilken vecka jag är i.låt mig vara!!

    Varför inga länkar till instagraminläggen? Brukar det inte vara så? Mvh lat.

      Artikeln är låst, kan inte läsa 🙁

          Tyvärr låst där med

          Jo

            Men jag kan läsa den ?

      Ja, det är hon väl? Eller vad menar du?

        ensamstående med sju personal runt sig typ dygnet runt.. xD hon vill att ”ensamstående” ska låta som ”ensam och jättekämpigt med att ta hand om barnen själv samtidigt som man tar över världen”.

        Nej, hon har vårdnaden om barnen tillsammans med barnens pappa.

          Det talar inte emot att hon är ensamstående. Ensamstående betyder att man är ogift och utan samboende. Det är hon även om hon delar vårdnaden med barnens far.

    Älskar att de har golfrelaterade namn. Favoriten gällande sportnamn är dock tennisspelaren Tennys Sandgren från Tennessee, klockrent.

    Det roliga är att den första kommentaren och den tredje är skrivna av samma person…som hon inte fattar att dubbla är det samma som plural

    Så nu var officiellt Hanna Widell har separerat…

      Aldrig hört talas om vem är hon?

      What???

        Jodå, Bankis har fått sparken från förhållandet.

    OT: ILs kontorsflytt går till Co-Worker Space, eller kontorshotell som man sa förr. Vilken tur att de kan erbjuda en bättre säkerhet än på det egna kontoret! Det lär ju inte vara lätt att ha koll på alla besökare till alla andra hyresgäster.

    OT2: Vem finansierar ILs Cannes äventyr som enligt hennes livesänding handlar om att bygga hennes varumärke. Privatjet och ett team på 9 personer. Den stora galan hon ska på är ett välgörenhetsevent för att bekämpa aids. Är det den nya pojkvännen som skänker pengar och IL får glänsa på röda mattan? Ska barnen introduceras för mannen i helgen?

      Tyckte också det kändes förvirrande att det regnade och såg allmänt kallt och grått ut när hon gick på planer. Bor i Stockholm och det är strålande sol här ju! Eller hon kanske är i Göteborg? Fattar noll ?‍♀️

        Hon är i Göteborg, hon gjorde ju något för Ellos i Borås först.

        Ja, hon var i Borås över dagen och de flög från Landvetter.
        Mer regn väntas i Cannes lördag, söndag och måndag.
        18 grader och regnskurar.
        Hoppas alla har lite varmare kläder med sig.
        Medelhavet är inte uppvärmt än heller så det kan blåsa kallt i Cannes 🙁

      Så många frågor…och jag undrar om jag drömde eller om headern var utbytt mot den där powerfilmen…för nu när jag kikade var det den gamla igen. De kanske insåg att de flesta tycker att det blir för mycket?

      Nu är det dags för samarbete med Adressändring igen och en motivering är att fakturorna ska hamna rätt. Ett företag som lever på digitala medier borde väl ändå få alla fakturor elektroniskt så vad är problemet?

        Bella är väl tvungen att uppfylla avtalet med Adressändring om hon ska få några pengar.
        Det är x antal betalda reklaminlägg så den här flytten kom ju lägligt.
        Frågan är bara hur säkerheten blir bättre på ett kontorshotell?
        Kommer det att vara hiss från garaget direkt upp till den nya arbetsplatsen?
        Nej, det verkar vara ett svepskäl för att komma ur det dyra kontraktet på Urban Escape.
        Och ska Löwengrip Beauty också flytta till kontorshotellet No 18?
        Det kan inte kräva särskilt många arbetsplatser eftersom antalet anställda minskat och fler är under uppsägning.

    Jag har enormt svårt för Peg, men hennes syn på det där med rätten till sin egen kropp är kanon.

    Nu kanske ngn redan skrivit det men om inte – ”Penny” är ju den lilla markören man använder för att markera bollen på green när andra ska putta?

    Det där med ”jiiisses vad stor du börjar bli! Nu sprängs du snart! Är det två (eller flera) bebisar där inne eller?” *blink blink!!!* har jag fått höra båda mina graviditeter, och det är så jävla tröttsamt. JA! Jag är stor som en jävla val. JA! Min garderob blir allt mindre därför att jag inte längre kan ha på mig normala kläder. JA! Jag vill smälla till dig i ansiktet med en stol, trots att jag ler lite fånigt som om det är första gången jag hört ditt urusla, så kallade ”skämt”. Man håller på att tillverka en jävla människa, det är tungt som fan som det är, man behöver inte kommentarer om hur stor man är. JAG VET!!!

    Förlåt, bitter…

    jag var överviktig innan min graviditet och gick 13 kg typ.. hade ganska liten mage och fick konstant höra att magen var för liten och att ja borde äta mer,lr att jag inte var så långt gången som de trodde (hello ja vet när vi pippa,var där lixom) käkade hela tiden pga illamåendet från hell.. aldrig är de nöjda ?? fick ändå en bebis 3 veckor för tidigt på nästan exakt 3 kg .. hade jag gått fullt ut + 2 veckor hade hon landat på över 4 påstod barnmorskan. liten mage lr inte..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.