Kissie ryter ifrån på Instagram

Bildkälla: Svenska Bloggare

Kissie tar bladet från munnen – igen – när det kommer till att publicera bilder på sig själv och de kommentarer som oftast kommer som ett brev på posten – oavsett vad hon har på sig.
En av hennes läsare skriver då tillbaka att Kissie klär sig på ett sätt som enbart framhäver hennes utsida och ifrågasätter hennes trötthet gällande kommentarer om sitt utseende.
Kissie i sin tur kallar vederbörande för ”sexistisk skit” och sen är pajkastningen igång.

Kissie menar att hon skulle kunna klä sig som en nunna och ändå få sexistiska kommentarer, och kombatanten skriver att Kissie är helt rubbad och att hen skäms över att kalla sig feminist när hen pratar med ”riktiga” feminister. (Antar att det är Kissie hen menar här?)

BAM, BAM, BAM!

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det roliga i det här fallet är ju att Alexandra bidrar till att människor kommenterar hennes kropp. På sin blogg har hon lagt upp en bild på sig i nya underkläder där hon drar in magen så hårt så hon ser ut som Barbiedockan Cindy som visade revbenen.

    Samtidigt har hon kommenterat människors olika kroppar under alla år hon har bloggat så what comes around goes around.

      Exakt

      Under alla år hon bloggat? Jag kan inte läst hennes blogg speciellt noga då, för mig veterligen var det under tonåren och precis kring 20- årsåldern hon gjorde sådant. Vid något tillfälle måste man kunna släppa vad folk gjorde som tonåringar. En ålder där många testar gränser.

        Det översta inlägget på hennes blogg just nu är henne i underkläder med insugen mage. Så nej, inte en tonårssynd.

          Var i det översta inlägget kommenterar hon andras kroppar? Snackade inte om vad hon klär sig i eller hur hon posar, då det är för mig totalt irrelevant. Men måste fråga varför kallar du det en synd?

          Jag kanske var otydlig i att jag syftade på kommentaren angående att att hon kommenterat folks kroppar under alla år.

        Nej man måste inte släpp på saker , det är ett faktum att hon varit elak mot andra.
        Det spelar inte någon roll när hon varit det för att vara elak har inte med ålder att göra.
        Det är något man gör i full medvetenhet. Så ja karma is the shit

      Tänkte det samma! Dessutom har hon ju garanterat photpshopat de bilderna rejält eftersom hon av bilderna att döma gått ner minst 10-15 kilo sen youtubevideon hon postade för några dagar sen… Gå in på hennes senaste videos och kolla hur hennes kropp egentligen ser ut, verkligheten är väldigt långt från hennes hårt retuscherade bilder. Inte konstigt att folk reagerar.

      fast vi mognar ju med åldern, eller hur! What comes around goes around lite barnsligt att uttrycka sig så om en inte är väldigt hämndlysten på just Kissie?

    Snark på kissie

    välkommen till internet ??

      Influencers:
      *lägger ut avslöjande bilder på sina kroppar för att få komplimanger/kommentarer*

      Följare:
      *ger komplimanger/kommentarer*

      Influencers:
      >:o

    Om en bara lägger upp bilder på mat kommer folk att kommentera mat, på konton för gulliga katter handlar kommenterarna om gulliga katter – men hon tänker sig ett konto som typ går ut på att visa kropp men utan kommentarer om kropp?

      Exakt!!! Har man blogg/Instagram som handlar om sig själv och sitt utseende så får man hacka i sig kommentarer, positiva pch negativa.
      Om hon slutar lägga ut bilder på sig själv kommer hon ju slippa kommentarer. Men just det, då tjänar hon inga pengar! ?

        Har du lust att utveckla den logiken?

        Varför ska man behöva ”hacka i sig” elaka kommentarer? De sårar och gör ont och ges enbart med just det syftet. Och du tycker det är okej? Blir så jävla trött på folk som tror att influencers inte ska ha känslor och minsann får tåla skit om de tjänar pengar.

          Ok, vi säger att vi kan klä oss eller inte och det ska accepteras men det funkar inte riktigt så enkelt. Om det var helt ointressant skulle ingen tjäna pengar på det och därmed sluta att lägga upp sådana bilder. Hur vi än tycker och tänker så kan inte alla anamma allt även om det är onödigt att vara elak i kommentarerna. Kanske skulle många behöva tänka igenom vad man lägger ut eftersom vi alla har olika uppfattningar, kulturer och erfarenheter och därför inte bara kan klappa händerna?

            Eller så börjar alla jobba med sig själv och sin acceptans. ?

          Så funkar det. Folk kommenterar ju det som visas upp. Är det mat kommenteras det, är det en katt så kommenteras det. Osv. Lägger ingen värdering i det. Är bara så det är. Skulle jag leva på att lägga ut bilder på mig själv dagligen och några tycker si och så skulle jag inte bry mig. Skulle jag bry mig skulle jag inte ha ett ”yrke” där lägga ut bilder på mig själv var min huvudsakliga sysselsättning.

      Din beskrivning får det att låta som att människor är typ hjärndöda zombies som inte kan tänka längre än näsan räcker.

      Jag förstår tanken att det är lite märkligt att lägga upp en massa bilder där man posar för att se så bra ut som möjligt, men att man sen inte vill ha några kommentarer som handlar om hur man ser ut.

      Men samtidigt så behöver man inte kommentera hur någons ben ser ut bara för man ser en bild på dem. Man kan välja att låta bli och kommentera också.

        Men om personen lägger upp bilder som till 95% består av ben är det ganska märkligt om man inte får kommentera benen…

          Alltså får och får, saken är den att man inte behöver spy ur sig allt man tänker bara för att man kan. Man behöver inte kommentera. Man kan tänka några steg längre osv. Har folk ingen kontroll över vad de gör utan är helt slavar under sina impulser? Eller är det att ni är så dåliga på att reflektera över saker ut flera perspektiv samtidigt?

            Svar ja, det är dom.

          Men kommenterar du hur folk du ser på stan ser ut? Hela tiden, varje dag? Bara för att de finns där inom ditt synfält och har kort kjol och visar benen? Eller Benny på kontoret som gått upp 20 kg, kommenterar du det till honom för att han står där och visar sig framför dig?

          Klart att en del av bilderna hon lägger ut på insta är sådana där hon posar och där hon säkert tycker att hon ser fin ut, men varför skulle det innebära att hennes utseende är fritt att kommentera i detalj? Om hon skriver om en operation eller om hur hårt hon tränat benen så får hon tugga i sig att folk har åsikter om resultat men det här är ju bara bilder på henne i random situationer. Då kan man väl skriva ”Du är så fin” och så är det bra så.

        Om du läser vad Kissie faktisk skriver så är problemet att någon kommenterat att det är fint att hon har stora lår och tycker det är snyggt med kurvor. Hon är alltå sur över att hon gått upp i vikt och folk tycker hon har blivit tjock, men som vanligt försöker hon vinkla det till något som är mer pk. Hade någon skrivit ”Guuud vilken smal midja du har!” (tack vare photoshop…) så hade hon inte alls tagit illa upp. Kissie bidrar till extrem kroppshets pga att hon postar många avklädda sexiga bilder som är så kraftigt retuscherade att det ser ut som hennes huvud klistrats på en plastdocka.

    Det enda hon publicerar handlar ju om just utseende!! Hennes dubbelmoral alltså! snaark. Sen att hon hittat på att hon har en stalker. Blondinbella nr 2?

      Hur vet du det?

    Hon väljer ju ofta (kanske lite mindre nuförtiden) att ta posiga och lättklädda bilder så då kan man knappast få kommentarer om hur rolig och smart man är eller….?
    Visst den här bilden hade man kunnat säga lite hycklande om att åhh vilket vackert ljus det är och du ser sååå sportig ut. VAR har du köpt dina träningskläder? Vad är det för märke på skorna? De ser så sköna ut.

    Hur lätt är det att kommentera någons personlighet på nätet där man inte har träffat personen i fråga? Man kan inte säga att en person är snäll om man aldrig har pratat med människan själv, därför blir det enklare att kommentera det man faktiskt ser. Oavsett om det är hårfärg, frisyr, kläder eller någons nyblivna muskler. Vad finns det annars för komplimanger man kan ge till en person man aldrig har träffat eller pratat/skrivit med? ”Vad bra du skriver!” ”Du är så duktig på att formulera dig i text”, ”vilka fina emojis du använder” ?

      Måste man skriva något alls då? Om man nu vet att just hon inte villa liknade kommentarer? Hon är ju också supertydlig med varför hon inte vill.

      (Jag tycker inte det är fel generellt att ge komplimanger om utseende.)

        Om man inte vill ha kommentarer alls bör man väl stänga av kommentarsfunktionen?

          Men det har hon ju inte sagt. Hon har enbart undanbett sig ett litet begränsat antal av dem. Varför då ta bort resten också?

      Precis!
      Dessutom – hur faen ska alla som vill kommentera kunna veta att hon är f.d. anorektiker??

        För att hon har berättat det. Flera gånger.

    Jag tycker att det är trist att Alexandra blivit stämplad för all framtid för saker hon gjorde för längesedan. Ännu tristare är det enligt mig att vi inte kommit längre i utvecklingen än att kommentera folks utseende oavsett anledning. Så trött på skiten. Träffar dagligen barn och ungdomar som mår dåligt över sin kropp samt kommenterar andras kroppar. Är det verkligen det vi vill? Att barn och ungdomar går in och läser kommentarer på influensers instagram och bildar sig en uppfattning om hur man ska se ut enligt andra?

    Jag själv har fått utstå mängder av kommentarer gällande min vikt och verkligen haft/stundtals har svårt att acceptera min egna kropp. Men jag kan inte ändra min kropp. Den är som den är och huvudsaken är att den genom livet mig bär!

    Observera nu att detta är mina egna åsikter.

      Anledningen till att hon fortfarande får lida av hennes tidigare beteende är för att hon aldrig bad om ursäkt för det. Hon har tagit upp det och sagt att hon betedde sig illa men liksom aldrig ägt upp till det

        Sluta ljug. Du hade inte slutat för det. ?

        Vad visar på mest ånger och äga upp för sina misstag? Att man säger att man gjort fel samt säger att man skäms över det, eller att man säger förlåt?

        Sen kan väl inte vi veta ifall hon haft ett samtal med de hon sårat samt sårats av, och om hon bett om ursäkt där.

          ”Äga upp” är inte korrekt grammatisk svenska. Jag vet att språk ändras men grammatiken måste åtminstone vara korrekt även när man plockar in nya uttryck.

      Problemet är att hon fortfarande håller på med det. Se bara hur hon förra veckan hängde ut Michaela Deler. Hon är inte snäll.

      Hon gör ju liknande saker än… :/

    JÄTTE Ot men systrarna (??) hoss. Alltså roshi och sharareh hoss, VAD HAR HÄNT!
    Alltså har seriöst inte fattat att roshi är samma roshanna som var med i idol. Hur många operationer har dom gjort?
    Jag va bekant med dom som yngre och har sett dom massa på instagram men knappt kopplat att det är samma personer. Det är ju helt sjuk, hur har man ens pengar till att kunna operera sig så mycket?
    Googla hur dom såg ut innan.
    Och jag menar inte att shamea för tycker dom va sjukt vackra innan också. Men är bara så chockad? Det känns som skönhets operationer har blivit lika vanligt som att klippa håret, återigen alla får göra vad dom vill jag har själv fixat saker på mig själv men har vårat samhälle verkligen bara på några år blivit då här besatt av att se perfekt ut?
    Jag tönker på alla influenser som promotar operationer, fillers osv. Om mitt självförtroende var dåligt som tonåring kan jag inte ens tänka mig vad dagens tonåringar känner.

      I Sydkorea är ju plastikoperationer och skönhetsingrepp redan en del av vardagen. Tex är det rätt vanligt att man får i studentpresent en operation eftersom de måste ha en bild av sig själv på deras CV. Så ja, det verkar som om många andra delar av världen börjar gå åt det hållet med, även om vi inte går hunnit bli så extrema än i Sverige.

      Tycker de verkar duktiga på det de gör och förstår att Roshana (?) med är en duktig skådis! Glad för hennes skull att vara en multitalang. Följer henne på instagram då hennes byrå jobbat med min arbetsplats och tycker hon är väldigt cool. Lite orolig dock för hon verkar jobba otroligt mycket. Jag har själv varit utbränd tidigare och blir orolig när jag ser någon som är igång 24/7. Hoppas hon hittar en bra balans och kan fortsätta göra sin grej ?

        Fattar inte meningen med din kommentar det var verkligen inte det jag frågade om hahahaja

      Samhället har alltid varit besatta av den perfekta kvinnan, det har bara kommit mer lättillgängliga och normaliserade metoder.

      Att de umgås med rätt folk (Molly bl.a.) gör att de kan få rabatt på vissa ställen. Jag har det på en av de bästa kändisfrisörerna som inte säger det öppet, men är man ”kompisar” via rätt slags vän så är det 20% billigare.

    Hon provocerar som hon gjort i alla år, bara att numera försöker hon göra det subtilt.
    Det du framhäver kommer du få kommentarer om, så om hon inte vill att folk ska kommentera hennes mage, lår eller bröst så kanske det inte är en superbra ide att lägga upp flexiga bilder i underkläder (med bröstvårtor!!!!) och sen blir sur när någon kommenterar.
    JA, hon ska få ha på sig vad hon vill, se ut som hon vill också. Men det är bara så det funkar, väljer du att visa upp specifika saker så kommer uppmärksamheten riktas dit.
    Bloggar du om träning får du kommentarer om träning, bloggar du om silikonbröst och din kropp i underkläder så… do the math.

    Jag hatade också att få kommentarer om mina bröst och mitt utseende, jag löste det genom att välja att gå ut i mindre snygga kläder,osminkad och håret i en knut. Då får jag minimalt med kommentarer.
    De tillfällen jag är snyggt klädd och snyggt fixad sparar jag till andra situationer där det passar sig, och där JAG VILL att folk ska dras till mig och kommentera mig.

    Vilken tönt Kissie är. Drottningen av absurt photoshoppade bilder, opererad till oigenkännlighet, hennes astråkiga blogg verkar handla om yta… ändå tar hon illa upp när folk kommenterar hennes utseende? Jo tjena. Om hon blir triggad av kommentarer som ”vilka muskulösa lår du har” bör hon säga upp sitt internetabonnemang och skriva dagbok för hand.
    Tror snarare hon hade pms och kände för att bråka lite.

      Men du är tydligen den som är lätttriggad, eller?

      Och vad säger det isf om dig helt bortsett från om vad du tycker om Kissie?

        Jag är inte triggad alls. Jag kommenterar inlägget. Till skillnad från dig, som kommenterar mig.

          Nej du kommenterade Kissies person inte om inlägget. Du kommenterade vidare på ett sätt som får en att anta att just du tycker det är självklart att msn reagerar så för annars så byggde hela ditt resonemang på något du inte alls tycker.

          Dessutom långt att gå på någon för att den är öppen med att säga att den lider av PMS.

          Och jag kommenterade inte dig. Jag ställde frågor ang dig i förhållande till hur du väljer att påstå saker om Kissie och hur just din kommentar och ditt resonemang fick dig att se ut just här och nu.

          Ergo, jag kommentarer inte din person som så utan hur dina ord fick dig att framstå. ?

            Dessutom lågt att gå på någon…*

            Följdfråga. När vågade du sist gå ut offentligt med en av dina svagheter?

            Eller låt mig gissa, du har inga?

              Inget av det angår dig.

                Helt sant!

                Men vad som angår mig är hur du väljer att bemöta en medmänniska.

                  Du skiter ju i Kissie och mitt bemötande av hennes pinsamt grälsjuka inlägg. Du vill bara signalera att du är lite snällare än alla andra.

                    Inget av det som jag har skrivit kan du dra likande slutsatser på. Du hittar på vad mina motiv är helt på egen hand utan att ha något att bygga det på annat än ditt önsketänkande.

                    Vad det dock är är ett självförsvar för att slippa stå för vad du just valde att sända ut för energi dvs försöka få mig att framstå som en dålig person för att du själv skulle se lite bättre ut.

                    Men du vet det funkar inte så. För även om du hade haft rätt att det är så jag är och det jag ville, så gör inte det dina ord som du valde att skriva här till något bättre för det. Skit tvättar inte bort annan skit. Det blir bara smutsigare.

                    Grälsjuka inlägg?! Du dom glasögonen får du själv stå för.
                    Projicera inte dig på henne.

      Håller med. Hon anklagar de som kommenterar för att vara ytliga när hon själv betalat över 100 000 kr för att operera ansikte och bröst. Logik?

    Och jag är så väldigt trött på allt det ytliga. Som hon är en del av att spä på.

    Att barn och ungdomar läser och tror att det är så man ska se ut. Hon kommenterar ju ständigt att hon inte gillar det o det på sitt utseende. Ena dagen för små bröst andra för stora, ena dagen för mycket fillers andra dagen för lite. Osv osv. Reklam för skönhetskliniker. Hon spär ju på att folk ska må dåligt över sitt utseende.
    Så trött på det. Och att folk ska gilla och följa sånt.

    Är det sånt du vill att ditt barn ska titta på? Att det är normalt att springa till skönhetsklikiker för att man har mindre fett i kinderna eller fått en rynka mellan brynen. ??

    Hon säger ena dagen att folk inte får kommentera hur hon ser ut.
    Andra dagen att hon är missnöjd med hur hon ser ut, trött på sitt utseende eller går morgonpromenader innan frukost för att det förbränner mer.

    Hallååååå???!!! Dubbelmoral.

      Tack!! Tänker samma sak. Hela hennes yrke är ju beroende av att människor vill förändra sitt utseende (och därför läser det hon skriver och köper det hon gör reklam för.) Hur kan man inte inse att man då skapar ett klimat där folk är fixerade vid utseende och kommenterar detta? Det är ju det hela hennes sociala medier handlar om.

    Är lite ambivalent i frågan. Å ena sidan tycker jag att man ska kunna lägga upp vad som helst, utan att kroppen ska bli bedömd och kommenterad.
    Å andra sidan är det ju ofta kroppen som är i fokus i hennes inlägg. Hon redigerar ju dessutom sina bilder väldigt mycket, så egentligen är det ju ingen som kommenterar hennes riktiga kropp utifrån hur den ser ut i verkligheten.

    Äsch, jag vet inte.

      Jag tänker att det är kläderna hon har på kroppen hon framhäver inte själva kroppen för hon är ju inte naken. Förstår du hur jag tänker?

        Förstår att du har monumental otur när du tänker.

          Nej och eftersom som att din kommentar inte tillförde något till det jag sagt så förstår jag det inte nu heller. ?

        The real hmm = kissie? Boyfriend?

          Som ett brev på posten. ?

          Och om du inte förstår referensen så kolla bak i förra inlägget. ?

          the real hmm= c´amilla?

            Näe

        Absolut. Men jag förstår till exempel inte varför hon ska framhäva en vit skjorta, när hon visar sitt sovrum. Eller lägga ut en bild där rumpan är i fokus, för att beskriva en lugn helg i Bollnäs.

        Jag är som sagt ambivalent och beskyller på intet viss Alexandra för att vilja ha den uppmärksamhet man får av att visa sin kropp. Vi är ju matade med att det är viktigt att vara snygg, sexig och åtråvärd. Dessutom lever hon ju på sina sociala medier och måste ha i åtanke vad som ”säljer”.

        Svår fråga tycker jag och det är givetvis bra att säga ifrån om hon mår dåligt av kommentarerna. Samtidigt är det viktigt att se sin egen del i problemet.

          Men alltså hur är hon en del av problemet? Problemet är hur läsarna väljer att se på bilderna, och inte hon.

            Jo, jag menar mer att man ibland behöver se hur världen funkar och utifrån det ta ansvar för sin egen psykiska hälsa. Om man mår väldigt dåligt av kommentarer kring sin kropp kan det ändå vara lite rimligt att tänka på vilka bilder man lägger upp, samt hur man själv talar om kroppar. Hon har ju exempelvis skrivit spaltmeter om hur Hon tränar för att få större rmpa etc.
            Jag menar inte det här på ett elakt vis. Jag lider själv av psykisk ohälsa och har fått ta många steg för att skydda mig själv och undvika de saker som triggar igång elaka tankar.

            Jag hoppas att det framgår att jag inte försöker vara elak mot Alexandra. Jag tycker bara att det är en komplex fråga med många komponenter.

              Victim blameinge delux

                Kissie är inget offer här.

                  The denial i strong in you.

                    Lägg av. Hon har varken blivit utsatt för brott eller något kränkande iom dessa helt oskyldiga kommentarer. Sluta relativisera allvarliga saker genom att påstå att kissie är ett offer.

    Tips: Folk har börjat skriva till BBs samarbetspartner och avkräver svar om varför de fortsätter samarbeta/sälja hennes produkter. Kolla t.ex. på ellos och apoteas facebook sida, och sök i Klimatklubben.

      Att de säljer hennes produkter är väl lite väl gnälla över tycker jag… vem har koll på vad andra märkens ägare har för inställning i dessa frågor. Däremot samarbetspartner, hon känns ju så icke genuin att det är löjligt. Rekommenderar hon något förutsätter jag det är dåligt.. tyvärr

      Att klaga på att apotea säljer hennes produkter är överdrivet.

        Ja, det är väl hennes produkter man ska bojkotta i så fall. Om Apotea m fl märker att de inte säljer så är de ändå borta snart.

          Ska man bojkotta Biancas och Kissies produkter också då eller, för de flyger ju mycket de också, och de gör mycket reklam för kläder som är en miljöbov. Kontaktas deras samarbetspartners också?

    Klär sig och poserar på ett sätt som ”framhäver din utsida och döljer din insida”. hur klär man sig för att framhäva sin insida ? hur visar jag via poser och kläder att jag ör snäll och godhjärtad? ??‍♀️

      Alltså jag tappar hoppet om att människan är en god varelse. ?

        Imponerande att du är vuxen och fortfarande har förhoppningar om det.
        Världen är ond, brutal och meningslös. Full med barnslavar, sexhandel och tortyr. Det finns ingen godhet i människan, bara maktbegär och blodtörst.

          Och därför kan vi lika gärna bete oss hur som helst mot våra medmänniskor? ?

          Det sjukaste är nog ändå att så många människor som beter sig illa, tror att de är bra och snälla. Att de liksom inte förstår vad som är okej och inte.
          Många har otroligt svårt att sätta sig in i andras känslor och vad deras agerande kan få för konsekvenser. De är helt låsta i sin egna bild och upplevelse av verkligheten och kan inte greppa att deras sanning inte är universal. Inte heller verkar de kunna förstå att det kan finnas flera perspektiv och sanningar gällande en och samma sak, allt är svårt eller vitt.

          Så trött på alla dessa ?

            Man är du kissie nu eller? Tycker det låter så.

              Menar du kissie**

            16:06 En annan grej är deras egen tilltro till att det har rätt att säga och göra precis vad som helst och det under godhetsflaggan.

            Men två fel kommer aldrig göra ett rätt.

          Deppis knäppis: Tråkigt att du känner så. Att världen är meningslös. Jag känner dock något annat. ?

        Jag med men av olika skäl. Tappar hoppet när man inte orkar analysera längre än näsan räcker. Om jag poserar halvnaken och sönderretuscherad och bidrar till skev syn på kroppen för unga när själv har issues med det så har man inte tänkt långt. Money talks.

          Så du menar att ge dig på hennes sjukdomsinsikt skulle förbättra världen? Tryck till henne så blir det nog bättre, eller hur menar du?

            Influencervärlden som hon tillhör går runt för att de säljer något – ett ideal, produkter etc. Om man själv har sjukdom, beroende eller dylikt borde väl det självklara vara att inte bidra till att andra ska hamna där, eller? Dvs ge en felaktig och romantiserad bild av tillvaron. Behovet av pengar är starkare än man tror.
            Det handlar i bästa fall uppmärksamma henne och andra på vad de själva bidrar till, sjukdom eller ej.

              Visst. Tro du att det är det du gör.

                Utveckla?

                  Läs anonym kl 16:06.

                    Förstår dock inte kopplingen till din kommentar till mitt inlägg 17:29.
                    Menar ni att influencer inte har något ansvar överhuvudtaget vad de själva bidrar till? Då behöver inte industrier ha ansvar för utsläpp heller?

    Sista bilderna på Kissie i det gula raffsetet ? var ju Photoshoppade så det blir komiskt ? Jättesmal tränad midja och stooor rumpa, nåt som saknas i verkliga världen. Lögn och hyckleri kallas sånt ?

      Emaptilös och avsaknad av förståelse kallas sånt.

        Suck ? sen när är det okej att lura folk? Inte mer i den sk influencevärlden än nån annanstans. Hyckleri på hög nivå ?

      Det blir så väldigt uppenbart vad hon håller på med nu som hon även lägger upp mycket video, det skiljer typ 15 kg mellan video och foto tagit på samma dag. Stackars tonåringar som tror att den kropp hon visar på bilderna är vad de ska sträva efter, den finns ju inte ens i verkligheten.

      Jag tränar på samma gym som Alexandra och nej, hon är inte lika smal eller vältränad irl som på sina foto. Det är faktiskt ganska stor skillnad.

        Det är just det jag menar med hyckleri och dubbelmoral. Varför ska man som förebild bidra till en osunda och förvridna ideal?

    Kan vi inte bara låta de här kvinnorna visa vad de vill och så låtsas vi att vi inte bryr oss? Dröjer inte länge innan de måste tänka om och producera något som är intressant!

    Tänker att hela influencersyrket till stor det är väldigt ytligt. De promotar och uppmuntrar till användning av smink, kläder, träning (vilket förvisso inte är dåligt i sig), olika skönhetsprocedurer etc. Tror det är väldigt svårt att arbeta i en bransch där man i princip livnär sig på att uppmuntrar utseendefixering och samtidigt undvika kommentarer som handlar om just utseende.

    Alexandra har rätt i sak men det blir ”fel” när det kommer från henne eftersom det faktiskt är mycket yta hos henne och då blir det svårt att kommentera tex hur klok eller stark hon är.

      Håller med. Hon har absolut rätt i sak men det känns inte genuint när det kommer från henne. Jag får känslan av att hon mest använder feministkortet som en ursäkt för att få bete sig hur som helst (lägga upp photoshoppade bilder, göra reklam för plastikoperationer osv) utan att bli kritiserad.

        Jag tänker att op, fotoshop mm är en del av hennes sjukdomsbild, inte dubbelmoral.

          Jag tänker att om så är faller är det väl sista man vill att andra ska räka ut för det. Det hon gör är att bidra till att andra går i samma fotspår.

            Ibland går det fort = många stavfel men ni förstår nog vad jag menar.

              Jag förstår både vad du menar och hur du tänker, jag tänker bara att frågan inte är så enkel.

                Föll bort ”??”

                  Det är sant, att den inte är enkel. Hon är också offer för något. Det är däremot med hennes och hennes kollegors yrke som denna hets något exploderat pga den kraft sociala medier har, och hur det påverkar yngre och att man tror att det man ser är på riktigt. Alla måste hjälpas åt att förändra framtiden.
                  Sen ska hon och andra kunna klä sig i vad som helst utan att bli påhoppade men kan samtidigt inte vara naiva och tro att sex/nakenhet inte säljer för då skulle man inte göra reklam på det sätt man gör idag.

    Plastikopererad flera gånger, har kommenterat andras kroppar på bloggen, gör reklam för ett pulver som ska göra hyn vackrare… Men ändå tycker hon andra är de ytliga?! Eh.

    Hon vill inte ha några komplimanger över utseendet överhuvudtaget eller? Eller vill ha det men om ”rätt” saker?

    Lägger i princip aldrig ut bilder på mig själv men när jag gör det ska jag inte sticka under stol med att jag gärna tar emot komplimanger.

    Min första tanke är att jag inte kan kommentera någons personlighet om jag inte vet vad personen har för personlighet. Dvs jag kan inte ge henne en komplimang för att vara snäll om jag i grunden inte vet det.
    Medan en bild ser jag med ögonen där och då. Då kan jag genom första reaktionen bedöma att ögonen är vackra och kan då kommentera det.

    Negativa åsikter förmedlar jag inte.

    Det här handlar bara om att Kissie fått fel kommentarer som hon upplever det. Hon vill ha kommentarer, dessutom var ”stor rumpa” ”muskulös” och ”stora lår” var ju helt klart menade som komplimanger men hon läser något helt annat kanske pga ätstörningar och ideal från tiden innan stora rumpor blev hett. Ändå photoshoppar hon ju så rumpan och låren ser biffiga ut så jag förstår faktiskt inte henne riktigt.

    Kissie er dubbelmoralens drottning. Hun vil helst sidde i et hjørne og være arg og gøre heeeele verden opmærksom på det…. blah! Hun trivs vældigt bra med at være arg og forurettet.

    Fast om man ser på Kissies hela blogg så handlar den enbart om yta . Hon gör reklam för alla dessa skönhets artiklar , skönhets operationer , kläder mm allt är bara yta . Om man Opererar sig och gör den ena skönhetsbehandlingen efter den andra och även lägger upp det på bloggen . Är det inte då meningen att hennes alla ” förbättringar m kniv och nål ska kommenteras ? Annars borde hon ju definitivt inte berätta om det ? Hon lägger ut när och var hon utfört sina behandlings / Operationer för att få gratis själv . Om man visar upp sin nya näs Operation och nämner läkaren som utförde detta . Så förmodar jag att företaget vill att folk ska kommentera att de gjort ett bra jobb .
    Tror kissie har svårt m detta ? Visa upp sig och rekommendera läkare , visa upp resultatet … utan att få kommentarer om det ? samtidigt är det ju det hon visar upp för att få gratis behandling .
    Om hon Opererar brösten visar dem på bloggen , namnger läkare som utfört detta ? Fattar hon inte då att hennes läsare ska kommentera detta super snygga resultat och genast boka tid ….. Eller vad är det Kissie missat m sin business ???

    Jag tycker hon hade en bra poäng i sitt inlägg, och sedan ska det ju idag vara accepterat att vi ska visa oss hur vi vill, om hon vill lägga upp 20 bilder i bikini eller 20 bilder kläd som nunna ska inte spela någon roll, ingen människa har väl rätt att kommentera om hon gått upp/ner i vikt, om hur hennes lår eller rumpa eller mage ser ut, mm.

    Eller ska kvinnor idag behöva klä sig som nunnor och undvika sociala medier om dem vill slippa kommentarer om sina kroppar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.