Hur förklarar du detta, Marie Serneholt?

Marie Serneholt är såååååå snäll mot sina läsare som inte bara taggar produkterna utan berättar även rakt av vilket företag hon köpt dem ifrån.
Så snällt, visst, visst?!
För visst ser det ut som att Marie själv pungat ut med pengarna för inredningen av uteplatsen och enbart delar med sig om att produkterna kommer från Newport för att vara snäll mot följarna?
Det ser så ut, men om vi följer spåret likt Hans och Greta så inser man snart att så kanske inte alls är fallet.

Let’s follow the trail – shall we?

Men nä, på Newports hemsida så framgår det nämligen med all tydlig önskan, på flera ställen,  att det de facto är Newport själva som inrett uteplatsen åt Marie och hennes sambo.

Är det någon som fortfarande tror att Marie skrivit ut företagets namn, enbart för att vara snäll mot följarna utan någon som helst baktanke?
Nej, jag tänkte väl det.
Det här är smygreklam som inte ens har vett nog att faktiskt smyga. :-=

KLICKA HÄR!

Tack för tips!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    klantigt ???

      Men börjar inte det här bli lite löjligt? C börjar påminna om det där barnet på dagis som var avundsjuk på att dom andra barnen hade saker eller gjorde saker som hen inte fick vara med på, och då gick och skvallrade för fröken.

        Löjligt? Det är en maktbransch som vill bli tagen på allvar. Att följa lagen är väl en bra början. Det ingår liksom i deras jobb…

        Nej, det börjar inte bli löjligt. Snarare löjligt beteende av Marie att inte kunna erkänna att det är reklam.

        Jo det är fan löjligt. Influensers skattar så enorma summor pengar så att hålla på som någon jäkla hök är bara patetiskt

          Nej. Man är inte en hök för att man påpekar att någon gör fel. Detta var ju dessutom extra fult då Marie verkligen försöker få det att låta som att hon bara vill vara snäll och tipsa 🙂 när hon i själva verket har en baktanke och vill tjäna pengar på oss. Jättebra av camcam att belysa detta ?????

          HAHAHAHAHAHA de skattar fan inte ett dugg! Har du bott under en sten eller?

          Hur vet du det? Influencers ska ta upp i princip allt de får, med eller utan avtal och med eller utan samtycke som inkomst, något som det dock är ytterst tveksamt om de flesta gör. Troligtvis tar de flesta bara upp kontant ersättning

          Aha, okej, så jag som egenföretagare kan alltså jobba svart lite då och då eftersom jag redan skattar så mycket?

          Nej, vet du vad! Ge mig en anledning till att Marie Serneholt ska skatta mindre (eller inte alls) än du och jag?

          Om en influencer skattar ”sjuka summor” beror det på att vederbörande också TJÄNAT stora summor, det är så vårt skattesystem fungerar.

        Anonym 15:59, berätta gärna vilka andra lagar du tycker det är ok att bryta mot? För bryta mot lagen, marknadsföringslagen, är precis vad dessa influensers för när gör smygreklam.

    Jag trodde hon var jättegravid med tvillingar? Ser inte alls ut så på bilden, så det är nog bara jag som är förvirrad 😛

      hennes tvillingar kom ju för typ 9 månader sen?

        Jaha…så bra koll har jag ?

    Jag blir så trött på dessa influencers. Om det finns regler och lagar kring hur man ska sköta sina samarbeten, eller vad det faktiskt är; reklamkampanjer, varför inte bara hålla sig till dessa? Ren trotts? Okunskap? Icke läskunnig? Borde dock vara svårt att argumentera för att reglerna kring reklammärkning är för svåra att förstå om man har både huslån, eget företag och körkort.

      Håller med dig helt Sanna!
      Det är ju sååååååå viktigt att påpeka att det är ett hårt arbete bakom varje inlägg. Gör rätt då för fan. ?‍♀️ Hur svårt ska det vara att reklammärka?

    Du kanske ska påpeka Daniel Paris smygreklam också, och smyg-smygreklamen som Bianca sysslar med, nästan ännu värre.

    Jag tycker ansvaret borde ligga på företaget att informera influencers om lagen.

      Du tycker att kunden ska påminna någon om hur denne ska följa lagen när de gör sitt jobb? Vad exakt ska influensers få betalt för? De tjänar bra på sin reklam så det minsta kunden kan kräva är att de håller koll på vad som gäller

        Kunden i detta fall är allt från unga människor i många fall utan utbildning till kändisar vs företag. Jag tycker det finns förmildrande omständigheter och företagen borde ta mer ansvar i detta fall vara bundna att informera influencern.

          Tycker du den ursäkten gäller för några andra lagbrott? Kan jag skylla på min unga ålder om jag kör för fort? Eller snattar? Eller glömmer att betala hyran, skatten? Berätta gärna vilka andra lagar vi kan vara lite slarviga med…

            Ja 17:32, domstolen tar hänsyn till bland annat minderåriga. Vad är din poäng?

      Newport skulle ha informerat Marie Serneholt om att de är tvungna att skicka henne en kontrolluppgift på värdet av de möbler mm som de körde hem till henne. Newport skulle få betala arbetsgivaravgift på värdet och Marie skulle få en skattepliktig förmån i sin självdeklaration för 2019.
      Något säger mig att detta scenario inte är så troligt.
      Snarare verkar Newport och Marie ha kommit överens om att dölja att det rör sig om ett samarbete över huvud taget.
      Hon låtsas själv ha köpt alla grejorna och tipsar läsarna av ren vänlighet om var hon gjort inköpen. Läsarna vill ju så gärna veta var hon köpt sin tröja, flåt sina möbler 🙂

        Marie Serneholt har med största sannolikhet haft eget bolag + revisor ända sedan tiden med A-teens. En samarbetspartner ska knappast behöva upplysa vad som gäller… Och kan man inte lagstiftningen för vad som gäller för den bransch man verkar i är frågan om man har där att göra? Det är som om en landslagsspelare i fotboll inte skulle kunna offsideregeln för bövelen!

      De flesta influensers agerar under egna företag, borde inte det företag som säljer en tjänst (dvs influensern som säljer tjänsten reklam) vara den som har koll på lagar och regler precis som i andra branscher?
      Inte konstigare än så

      Driver du ett företag som säljer en tjänst är du skyldig att kunna lagar och regler.

    äntligen ett bra inlägg! trodde denna blogg hade gjort sitt nu men med inlägg som dessa fortsätter jag gärna läsa

      Du gillar att anmäla till konsumentverket alltså ?

        Det sa hen väl inte ?

          Nä det ser du väl att det inte står ?

    Det enda jag tänker på när jag ser denna typ av bilder på mysinredda terrasser utan tak med dynor och plädar och sittpuffar och rottingkrukor är vilket sjå det måste vara att plocka bort, ta fram, plocka bort, ta fram i all evighet. Bistår Newport Marie med en Head of Terassinredning som kan springa ut innan regnskurarna?

    Jag tycker Hannalicious inlägg om att man inte dricksar på restaurang i Sverige förtjänar ett eget inlägg ?

      Man behöver inte ge dricks i Sverige, de får lön.

        Jag dricksar alltid minst 15 procent om det varit bra service, ibland mer.

          Ska kräva dricks på mitt jobb med. Jobbar inom internservice och planering. Ska ha minst 15% för allt bra jag gör.

      Jag dricksar aldrig heller i Sverige 🙂 det är redan dyrt som det är och det är inte min uppgift att se till att de får rätt lön, det är arbetsgivarna. Om alla dricksar och att det är något man räknar med så kommer det ju aldrig bli någon förändring.

      I Sverige behöver man inte ta efter det amerikanska drickssystemet som innebär att man dricksar på krogen motsvarande dubbla momsen (sales tax). Skatten brukar vara 8-9% beroende på delstat och county så man hamnar på dricks på 15-20%.
      I Sverige förväntas man betala efter hur nöjd man är. Det sträcker sig från en minimal utjämning (t ex 880 kr blir 900 kr) om man tycker allt var ok men inte mycket mer och kunde ha varit bättre.
      Är man väldigt nöjd med mat och service så kan man dricksa upp mot 10% t ex jämna ut 920 kr till en tusenlapp. Men då ska det vara för att man gärna vill komma tillbaka och kanske bli ihågkommen som någon som betalade bra dricks 🙂

      Dricksar aldrig i Sverige

      Fattar verkligen inte varför man ska dricksa i länder där servitörer får lön. Vad har de gjort för speciellt utöver sitt jobb, som de redan får betalt för?! Vet att en del av dricksen går till köket också, men de får ju också lön. Wtf.

    Ja, detta var ett praktexempel på smygreklam och klantigt försök till mörkning av spons och samarbete!
    Sällan såge man en så tydligt manifesterad rädsla för att få en kontrolluppgift på hela klabbet från i detta fall Newport.
    För självklart blir marknadsvärdet av inredningen skattepliktig förmån för influencern eftersom allt har hamnat hemma hos henne. Inbesparade levnadskostnader som Skatteverket brukar kalla det 🙂
    Det spelar ingen roll om Marie (som ju har ett aktiebolag för sin verksamhet) skickar motfaktura sk barter. På ett eller annat sätt ska det ändå upp en personlig förmån till beskattning i hennes egen självdeklaration. Antingen genom Newport eller också från det egna bolaget By Marie Serneholt AB.
    Verkar som det är precis detta som Marie Serneholt försöker undvika genom sitt smygande!

      Hon kan ju ta skatten från intäkten från fakturan

        Skatten på förmånen är personlig och fakturan bokförs i bolaget.
        Tar hon ut pengar ur bolaget till skatten blir det som lön alltså med skatt och arbetsgivaravgift.
        Influencers verkar blanda ihop sin egen personliga ekonomi med bolagets hela tiden.
        Man kan förstå att de som aldrig sysslat med ekonomi tänker att de själva är bolaget men Skatteverket gör
        skillnad på den anställde influencerns privatekonomi och bolagets dvs arbetsgivarens ekonomi.

          Ja! Såklart…

    Vore fantastiskt om man kunde få en sammanfattning av Blondinbellas sommarprat utan att behöva lyssna på det ☺️⭐️

      ??‍♀️

      Det fixar jag! ??

        Wiiieee??

        Ska också lyssna så man vet vad som är sant.

          Jag med. Tänker inte vara här inne och diskutera det utan att själv ha hört det. Man måste ju inte lyssna på det för att man köper allt hon säger och dyrkar henne.

            Jag skulle lyssna men jag står inte ut med hennes röst… Den låter så tillgjord och ansträngd.

      Minna, hur ska du kunna ha en egen åsikt om du utgår från en andrahandskälla?

      Det framkommer absolut inget nytt alls, däremot inga uppgifter om antal besökare eller visningar på bloggen.

      IL har haft en svår barndom. IL har ett ansträngt förhållande till sin far. IL blev mobbad pga sin acne. IL flyttade hemifrån alldeles för tidigt. IL har ADHD. IL kände sig kvävd i sin egen kärnfamilj med Odd. IL älskar att bygga bolag. IL är ekonomiskt oberoende. IL har en stalker. IL vill bli mäktigaste kvinnan i världen.

      Nåt nytt i det?

    The Mark välkomnar Bella och the kids enligt bloggen… har hon barnen med sig tro eller är det en excel-taktik för fler kommentarer?

      Nej, några barn har hon inte med sig (utöver Marisol och Charlotte förstås).
      Barnen är hos Odd tydligen till onsdag morgon. Om nu inte hemmateamet får rycka in tills Bella kommer tillbaka.
      Jag tror hotellpersonen menade att Bella kunde ta med sig ”goodies” hem till barnen.

    Hon skrev i DM att HON inrett och valt o fixat själv…..Lurad 🙁

    Är så less på Maries filtrerade och så ordnade bilder så istället för att kräkas, så avföljde jag henne. Hur fasen kan ett liv med tvillingar och arbete vara SÅ perfekt? Någon gång måste det väl för fasen vara nattvak och mörka ringar under ögonen också?

      Hur bitter får man vara?

        Bitter hit och bitter dit. Så fort någon andas att allt inte alltid kan vara lika perfekt som bilderna ger sken av, är den tydligen bitter. Skaffa ett vokabulär och lär er andra ord.

      vad jag kunde läsa ut ur hennes inlägg på bloggen så har hon extremt mycket hjälp med tvillingarna och är i princip aldrig helt själv med de. verkar vara hennes föräldrar som hjälper

        Vad fick dig att tro det? ? på bloggen är hon rätt öppen med att det är många jobbiga nätter osv och att båda barnen varit sjuka samtidigt osv

          hon skrev det på bloggen för ett tag sedan rätt ofta

      Inte så svårt, de är ju alltid minst två vuxna. Hon har ju skrivit några få inlägg om tröttheten när hon varit ensam med barnen… brukar fundera på hur vanliga tvillingföräldrar som är en vuxen hemma dagtid överlever ?

    Det heter ”med all önskvärd tydlighet” inte ”all tydlig önskan” ?

      Varsågod ➡️ ⭐️

      Men lägg av, alla orkar inte stava perfekt hela tiden.

      Själv bor jag utomlands sedan 10 år tillbaka & har gått från MVG+ i svenska till massa stavfel (dvs. känsligt ämne för mig). Att skriva här på min fritid & således kunna vara avslappnad och inte behöva googla ord utan att ordpolisen ska kommentera, kommer jag därför fortsätta med.

      Dock har tonen förändrats till det negativa på denna bloggen de sista åren :/ Kan vi inte bara vara snälla mot varandra? ???

    Läste newporn flera gånger.

    Bra inlägg!

    Newport framstår som oseriöst.

      Väldigt oseriöst!

    När är bellas sommarprat ute?

      kommer på radio p1 imorgon.

      Kl 13 i morgon tror jag, på radio P1.

        Släpps på webben och i podcastappar redan kl 7.

    Anmält till KO! ✔️

    Är riktigt trött på ”influencers” med egna företag som vill bli tagna på allvar men ändå inte lär sig grundläggande MFL (marknadsföringslagen) eller praktiserar med etiska rättningslinjer.

    I Norge fick en influencer tidigare i år böter på 100 000 NOK pga total avsaknad av respekt för MFL, inför strängare straff även i Sverige!

    OT, men Expressen granskar Bellas lyxliv och hur inkomsterna inte går ihop med utgifterna https://www.expressen.se/dinapengar/lowengrips-galna-var-i-lyx-kostar-mer-an-hon-tjanar/

    Kan du inte skriva om det faktum att Isabelle Strömberg ska para sin ettåriga hund med en kompis ettåriga hund? Helt utan tanke på stamtavlor, höftröntgen etc. Allt för att få in några slantar, antar jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.