En liten gissningslek

Att det råder en baby boom bland influencers har nog inte undgått någon med uppkoppling och trots att jag anser mig ha ganska bra koll så skulle det inte förvåna mig om jag både glömde en och två namn i en sammanställning so bare with me…
En sak som jag kom att tänka på nyligen var det här med stamceller och företaget Cellaviva – Forni gör ett samarbete med dem HÄR och allra först ut var nog Isabella Löwengrip om jag inte helt missminner mig.
Ofta är det samma företag som återkommer i gravid-samarbeten – Jollyroom, Babyland och Twistshake, för att nämna några, medan Cellaviva tillhör ovanligheterna och jag undrar givetvis varför.
Är det för att företaget inte erbjudit fler ett samarbete, eller är det för att influencerna tackat nej?

Jag lägger ingen riktigt värdering i det, om man tackat ja eller nej till just det här samarbetet – jag är mest nyfiken på varför just den här trenden ser ut som den gör.
Jag är också nyfiken på om de gravida influencerna blivit erbjudna andra samarbeten som de tackat nej till, och då varför.
Jag förstår att man som influencer inte vill uppge vilka företag man eventuellt tackat nej till, men det skulle vara intressant att veta, tycker ni inte?

Här är en lista på alla influencers som är gravida eller som nyligen fått barn som jag på rak arm kommer ihåg. Har jag missat någon får ni gärna hojta till i kommentarsfältet så uppdaterar jag listan.

Jessica Lagergren
Kenza Zouiten Subosic
Dani Pavlica
Dasha Girine
Lovisa ”Lojsan” Wallin
Foki Soirak
Michaela Forni
Madeleine Ilmrud
Janni Delér
Clara Hallencreutz (typ lite influencer)
Penny Parnevik
Caroline Roxy
Sara Biederman
Maja Nilsson Lindelöf
—-lite äldre—-
Victoria Törnegren
Alexandra Bring
Margaux Dietz
Ida Warg
Sanne Alexandra
Rebecca Stella
Marie Serneholt

Tror ni någon mer än Michaela Forni fått en förfrågan om ett stamcellssamarbete från Cellaviva?
Om du är någon av de på listan här ovan, eller känner att du borde stå med och vill dela med dig av dina tankar kring samarbeten gällande din graviditet och/eller ditt barn – lämna gärna en kommentar.
Det går även bra att maila mig på kontakt@bloggbevakning.se och du är givetvis anonym om du så önskar. Jag är mest nyfiken på hur tankarna och resonemanget går i den här lite speciella tiden i livet.

Och du som läsare – vad skulle du kunna tänka dig att marknadsföra med din graviditet och/eller din bebis?
Och vad skulle du absolut INTE kunna tänka dig?

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

      Nej, Mona har väl aldrig skrivit att pappan var full när hon kom hem?

      Det är nog Monas berättelse.

      Låter så. Storyn. Karma osv.

      Följde länken och tänkte först att det inte var M. Men så läste jag hela och flera meningar och uttryck stämmer helt med M.s sätt att uttrycka sig.

      Identisk med hennes berättelse iaf.

      Känner igen det från Monas berättelse, typ ord för ord. Det enda är att de ändrat lite i faktan, typ att mona hade en syster fast det eg var en bror osv. Tycker att det är bra att historien lyfts. Fattar dock inte hur hans nuvarande fru kan stanna..

      Klart som korvspad det är MU!
      Hon drar sej inte för att tjäna pengar på ALLT!

        Fast de får inte pengar för att vara med här. Och hon är anonym här. Ja Mona är girig, men i detta fall är hon nog bara en ledsen mamma som vill dela med sig av historien. Hon verkar känna många i sthlm så att tidningen fått höra om hennes story och sen kontaktat henne känns inte så otroligt

    Nordic Tech House har fått aktier för 1,5 mkr i NextCell Pharma som är moderbolag till Cellaviva.
    ”Samarbetet mellan NXTCL och NTH innebär att NTH under två års tid kommer att ansvara för NXTCLs totala digitala närvaro med ett specifikt fokus på familjesparande av stamceller som erbjuds blivande föräldrar via varumärket Cellaviva. Isabella Löwengrip, en av delägarna av NTH, kommer genom sina kommunikationskanaler öka medvetenhet om stamceller och familjesparande av stamceller.”
    Isabella Löwengrip, medgrundare av NTH, kommenterar:
    ”Stamceller ger förhoppningar om att hemska sjukdomar ska kunna botas. Det känns viktigt och spännande att vara med på NXTCLs resa och att bidra till att öka medvetenheten om att familjespara stamceller.”
    https://news.cision.com/se/nextcell-pharma-ab/r/tidigare-meddelad-riktad-emission-till-nordic-tech-house-ab-registrerad-hos-bolagsverket,c2669881

      Oj vad du var snabb med att hitta det, kan nästan tro att du visste att C skulle skriva detta inlägg 😉 Nästan så man tror att du är C.

        Att lyckas googla fram något och sedan posta sin kommentar om det 21 minuter efter inlägget publicerats kräver ingen licentiatexamen direkt ?

        Du måste vara lagom misslyckad i livet om du blev imponerad av en kommentar 21 minuter efter ett inlägg har publicerats ?

          Eller lagom misslyckad om man sitter redo och väntar på inlägg för att googla fram fakta om företag. Och lagom misslyckad när man letar fel på andra och tjatar och är besatta 😉

            Vad svamlar du om nu? 🙂

        Om det var C så hade det väl varit rimligt att skriva det direkt i inlägget?

        Varför skulle jag vara Camilla?
        Det var ingen konst för mig att hitta fakta om Cellaviva och NTH eftersom jag visste om affären sedan tidigare.
        Den har nämnts här på Bloggbevakning tidigare bl a här:
        https://bloggbevakning.se/2018/03/14/blondinbella-investerar-stamcellsbolag/

          Vilken koll du har ändå, koll på tidigare inlägg också hehe utan att vara C. Du har alltid stenkoll (nåja) på det mesta om IL och folk runt henne, är det ett spetsintresse hos dig Pongo?

      pingis samarbetar även med cellaviva nu i sin graviditet (inte så konstigt när hon äger aktier där kanske).

    Jag hoppas att jag jobbat tillräckligt hårt i mitt liv för att jag ska slippa marknadsföra mina barn eller min familj på sociala medier
    i utbyte mot saker eller extra pengar. En av anledningarna till att jag och min sambo väntar med barn är just för att vi verkligen vill ha råd (vi är båda 25 år) och inte vara beroende av någon annan.

    Samtidigt får man väl göra det om man känner att det är rätt. Det är väl deras jobb att vika ut sina liv.

      Håller med anonym 15:23, att marknadsföra sig själv via sina ofödda vs födda barn verkar för mig snudd på sjukt. Penningsjukt.
      Att man är stolt och vill visa upp sig och sitt barn till familjen är väl självklart men att dela barnen med hela världen känns som att man inte förstår att innebörden av sitt handlande gör barnet mer eller mindre oskyddat. Dessa små är ju helt och hållet beroende av sina föräldrars beskydd och att visa upp dem för att hjälpa ett företag att marknadsföra sig blir på nåt sätt billigt.
      Nu bestämmer man ju själv som förälder vad man vill visa upp och om det är värt det man får i gengäld.

      Men kan ju knappast vara för att man inte har råd annars som man makradsför barn i sociala media? Vi har inga jätteinkomster direkt, min kille pluggar och jag tar ut rätt lite föräldradagar, men har noll problem med att försörja vår dotter. Det är väl om man tycker det är festligt att köpa massa dyra grejer som barn kan kosta hur mycket som helst (vilket de flesta onekligen verkar njuta av iofs). Annars kommer man ju långt på en buffert och en två vanliga inkomster.

      Ja, det är ju deras jobb. På samma sätt som ni tänker att ni ska jobba ordentligt för att ha råd. Ni är ju lika mycket beroende av andra (arbetsgivare/kunder) om ni nu inte sitter på en förmögenhet.

    Under graviditeten hade jag möjligen, kanske, eventuellt men förmodligen inte, kunnat tänka mig att använda mig av samarbeten med företag som jag själv ändå hade tänkt handla av. Men använda mitt barn efter själva förlossningen? Nej. Jag hade inte velat ta risken att min son vid vuxen ålder ifrågasätter varför jag exponerat honom på det viset som barn, och att han helst hade velat slippa ha den stämpeln, som det ändå blir, för resten av sitt liv. Nu är jag ingen influenser, jag är på tok för tråkig för att dra någon publik alls så jag slipper tack och lov att ta ställning till vilka samarbeten jag måste ta för att få mat på bordet (eller finansers onödig lyxkonsumtion).

    Tänker inte låtsas som att jag inte skulle ta emot prylar/pengar om jag blev erbjuden det pga ”influenser” (obs är alltså ingen influenser, men OM jag vore en). Hade inte haft något emot att samarbeta med saker under tiden jag var preggo, men skulle inte göra sammarbeten som innefattar det födda barnet. Det är hens val när hen är stor nog att avgöra hur mycket hen vill synas i sociala medier. Sen hade jag, tror jag iallafall, försökt att göra ”rätt” genom att reklammarkera osv. Det har jag lärt mig här ? men återigen, jag är ingen influenser. Lätt för mig att sitta här och påstå saker om mig själv i den situationen. Inte alls säkert jag tänkt samma om jag faktiskt var ”internetkändis” ?‍♀️

    Jag skulle verkligen vilja slå ett slag för Nationella navelsträngsblodbanken som samlar in stamceller och bedriver forskning samt ger stamceller till de som behöver. Detta drivs i Göteborg har jag för mig, de utför livsviktigt arbete. Du betalar ju inget för att delta och du kan förhoppningsvis själv få hjälp om du någonsin själv behöver det. Kan faktiskt inte förstå riktigt idén till Cellviva (eller vad det heter) då du betalar rätt saftiga avgifter för att lagra ditt barns stamceller. Förstår inte resonemanget att vilja få tillbaks sina egna stamceller om man blivit sjuk senare i livet- då har ju ens egna celler utvecklat sjukdom? Förstår då inte varför man vill ha tillbaks sina egna? Är det inte bättre att få någon annans, friska celler? Underligt, undrar hur folk tänker och varför man väljer Cellviva.

      Det är exrtemt svårt att få matchande stamceller. Därför är det bra att spara sina egna.. dom sparade är ju friska!

        Inte om du får från en släkting. Det kan också bedrivas viktig forskning via nationella navelsträngsblodbanken

        Hur vet du att de är friska? Har man en genetisk defekt finns den i alla ens celler.

    Ilmrud berättade i samband med en graviditet om ngt svindyrt med navelsträng hon absolut skulle göra om hon blev gravid igen. Har fått 2-3 barn till och vägrat svara på frågan varför hon inte hostat upp de 10-20 000 kr för det som var så fantastiskt.

      Man får väl ångra sig och sluta tycka saker är fantastiska ?

        Absolut men då kan man väl skriva det. Nu verkar det mest som att det var enkelt att skriva när man trodde det var sista barnet. Så lätt att höja ngt till skyarna som man inte ens provat. Det var ett tydligt exempel på reklam som bloggaren inte riktigt var insatt i vad det betydde.

          Varför skulle man behöva förklara läget?

            Därför att folk ställde frågor. Får man betalt för ett samarbete tycker jag att man måste kunna förklara varför msn själv inte gör det man uppmanar sina följare att göra.

            Därför att man framställt det som en viktig livförsäkring och sagt att man själv skulle köpa. Någon kanske gick på den och sedan visade det sig att det bara vag tomma ord. Har man gått betalt för att tycka ska man även, om inte annat för sin egen trovärdighet, kunna stå för det. Lägsta skamgränsen.

    Vad vill du med inlägget? Vad är det vi ska gissa? Varför inte fler gjort samarbete med Cellaviva? Ja kanske för att de inte fått förfrågan eller för att de inte ville. Men Madelene Ilmrud har väl skrivit om stamceller för ett par år sedan.

    Och Jo*na glömde du om du ska ta upp nyblivna mammor, men hon verkar off limit här, jag menar hade vissa andra uttalat vissa ord som hon så hade det blivit arga inlägg med ord som vidrig och personen hade varit avsk*m osv.

    Var det en strategi att nämna Isabella Löwengrip i inlägget, Igen, för att få många kommentarer, h*nfullt, elakt och skvaller. Du nämner henne i vartannat inlägg, och vissa besatta tjatar om henne i varje inlägg och letar fel och vänder allt till fel.

      Men ja. Hon nämner Isabella Löwengrip i varje inlägg för att få kommentarer om det. Det är ingen hemlighet direkt. Detta är ingen ”rättvisans blogg” där skribenten måste ta upp vad alla gjort och inte utelämna någon

    OT, idag är det onsdag och Öppet Spår, yieppee!

      Ja och jag längtar jättemycket!

      Så tragiskt egentligen när folk tycker det är yieppee att få sitta och skriva på en blogg, att det inte finns roligare saker att ägna en kväll åt. Lite sorgligt faktiskt men kul att det roar dig och att det finns folk som är glada åt det, och CC tjänar pengar. Smart idé.

        Tragiskt? Lyckosamt skulle jag föredra att kalla det. Jag älskar Öppet spår!

        Jag tycker det är mer sorgligt när folk skriver om sina problem och att de inte har någon annan att prata med än läsarna här inne. Man måste vara riktigt ensam om rövgänget här inne är de man väljer att vända sig till.

          Rövgänget?

          Fast bättre ett rövgäng här än ingen. Och det är väl härligt med människor som kan bli glada för det lilla!

          Det finns många trevliga, omtänksamma, roliga och hjälpsamma personer här inne. Jag tex! ?

            Och precis lika många taskiga jävlar ?

        Frågan är då vad du gör här?

        Ja, vi har alla olika syn på vad som är tragiskt och inte här i livet, kom ihåg det ?

        Det är väl mer tragiskt när folk lägger sig i vad andra väljer att göra med SIN EGEN tid?
        Åren jag var ensamstående med liten unge var internet skitbra om kvällarna när hon sov och jag var vaken.
        Året med panikångest var det också jävligt härligt att kunna kommunicera med människor via nätet.
        Nu när jag lider av kronisk smärta och fatigue är jag också jävligt glad över internet och människor som hänger där, jag kan inte ta mig ut som jag vill, nätet är en räddning.
        Men så kan det ju faktiskt vara så att efter en arbetsdag är det för jävla härligt att möta alla människor, allt svammel, allt ”oviktigt” som diskuteras.

    Tycker Clara Hallencreutz och Fares Fares verkar så fina ihop. Såg att hennes ex hm-arvingen Tham också ska ha barn med Felice Jankell! Missat att de ens blivit tillsammans.

      Det har hon såklart all rätt att göra, men därav att typ ingen vet om deras relation. Har dom ens någon? Eller är hon bara gravid?

      BIG BIG Nose Fares?

      Fy fan vilken kommentar! Lägg ner

        Du missade min kommentar precis under eller?

      var inte nils tham ihop med roshanak hosseini förra veckan?

      De är alltid före på bollen!

      50 års kris????

      Hennes smak har tydligen förändrats även när det gäller män.

      ”Frågan är vad som händer med vänskapen nu efter Stoppa Pressarnas avslöjande om Blondinbella och miljardären?
      En sak är säker; Isabella Löwengrip gnuggar förmodligen händerna av förtjusning i ett privatjet någonstans över Atlanten.”
      Ja, det var ett riktigt scoop.
      Erik Selins namn har funnits mer eller mindre dolt här på Bloggbevakning åtminstone sedan drygt två månader tillbaka.
      Tror att första gången namnet (initialerna) nämndes var i kommentarerna här 1 maj:
      https://bloggbevakning.se/2019/05/01/isabella-lowengrip-ater-upp-de-flesta-man-enligt-norsk-intervju/

        Som sagt, du har alltid stenkoll på IL och är snabb med kommentarer när det gäller henne eller något kring henne hehe men du är inte C, men Pluto heter du också eller?

          Du är besatt av C. Sök hjälp!

      Varför väljer de alltid de mest osmickrande bilderna?

        Därför att det inte är Bella eller hennes team som väljer, manipulerar och lägger filter över bilderna.

          Nej Bella eller hennes team väljer inte deras bilder på Bianca el andra heller. De väljer nämligen alltid de mest osmickrade bilderna på andra också inte bara på Bella, men du ser väl bara Bella du, blind för annat 😉

      Det är så man vill kräkas, men här passar det väl alldeles utmärkt.

    Du glömde Dessie

      Och Gabriella Joss, men jag fattar inte inlägget riktigt, vad vi ska gissa och de ska berätta vad de skulle och inte skulle göra reklam för? Gabjoss och flera av de hon nämner ovan gör ju enormt mycket reklam, och reklam på sina barn och graviditeter.

      Både Dessie och GabJoss fick barn för länge sedan.

        Gabjoss fick barn efter Margaux.

          Haha, nej?

            Jo Gabjoss yngsta barn är yngre än Margaux son.

            Jolie föddes efter Arnold.

            Vaddå nej? ?? Tror du ungen ändrar ålder för att du skriver nej? ?

    HejHejVardag fick en bebis för några dagar sedan också 😉

    Dasha gjorde också samarbete med cellaviva.

    Varför har Marguax stängt av kommentarerna på sin youtube?

      Hon har inte stängt av dom. Youtube har stängt av kommentarer bland youtubers som har med barn i sina videos.

    Dasha gjorde väl samarbete med cellaviva också?

    Är Madeleine Ilmrud en influenser?

      Hon gör ju samarbeten i mängder iaf, och tjänar stora pengar på reklam så ja det är hon väl, och bloggare, en av de största bloggarna.

        Jasså jag visste faktiskt inte vem hon var.

        Hon finns inte med på listan över topp 50 av bloggare så om man inte vet vem hon är är inte så konstigt.

    Alltså ibland ser blondinbella riktigt bra ut. Men ibland misslyckas hon totalt. Som tex på hennes insta story när hon har gråa sidenkläder från stylein. Plus sin peruk på det…ser inte klokt ut.

      Varför är det viktigt för dig att skriva ut dina tankar. När ska vi alla sluta kommentera varandras utseende.

      Vad elakt sagt.

      Viktig information. Tack för att du delgav oss dina viktiga åsikter. Alltså nivån här, folk alltså. Bella-besattheten, så sjukt.

    Många av de som behöver använda peruk p.g.a sjukdom och inte har något alternativ har nog svårt ändå med att acceptera det. Så dessa kommentarer om peruk kan nog göra en del ledsna.

      Kommentaren var till Anonym 16:37. Inget illa menat, bara en tanke.

    Skrev typ kommentar nr 5, inget konstigt eller ovårdat språk men blev satt på modd och min kommentar har fortfarande inte kommit upp så nu försvinner den diskussionen liksom ? bajs ?

    ”Du betalar in saftiga avgifter”, där är poängen. Hela poängen.

    Vanja Vikström och Gabriella Joss. Båda har ju varit med i Liberos Gravid vecka för vecka. GabJoss gör reklam för både Twistshake och Herobility, trovärdigheten i det?

    Även Helen Torsgården.

    Vera Berg!

    Hade tackat ja till vagn, blöjor, gravidkläder eller nåt sånt, fast som jag gillar.

    Helen Torsgården har fått två barn efter Marguax.
    Mimmi Höglin också 🙂

    Underbara Clara, Sophia Anderberg, Julia Bergman, Johanna Kajsson, Laila Högfeldt, Jonna Lundell ?

      Tänkte precis samma med Johanna, Jonna och Clara !

    Är det bara jag som blev typ illa till mods av Fornis samarbete med stamcellsföretaget? I Sverige där vi ska ha fri sjukvård kan liksom rika personer spara sina barns stamceller för framtiden men inte fattiga. Eller tänker jag fel? Orkar inte ens skriva detta ifrågasättande på hennes egen blogg eftersom den är så strängt modererad…

    Inte för att det är lätt att hålla reda på alla barnbutiker men nog är det Babyshop som haft samarbete med många influencer och inte Babyland som det står i inlägget.

    Andrea Norrman är också gravid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.