Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

502 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon i Kalmar som vill ut med två dansglada tjejer imorgon??

      Ängö här! Ålder? Om det spelar roll

    Någon boråsare här inne?

      Jag hänger rätt mycket i Borås och har någorlunda koll på staden. Antar att du bor i Borås? ?

        Yes, det gör jag haha

          Hur hamnade du där? Studier? Uppväxt i staden?
          Har du varit något på Sommartorsdagarna? ?

            Bott här i 18 år ungefär.
            Haha nejnej, brukade gå förut men inte längre. Har två småbarn som är lite rädda för den höga musiken så haha.
            Har du varit där något? Hur kommer det sig att du besöker Borås ofta? 🙂

              Åh, förståeligt när det är så mycket fart och fläng! Men de verkar ha bra barnaktiviteter innan själva spelningarna drar igång, tycker om att de försöker inkludera alla ?

              En hel del orsaker, men kom till Borås via studier en gång i tiden. Har fått pausa studierna då och då genom åren och fått hyra ut mitt studentboende, men till hösten lär jag flytta till Borås permanent igen. Så hängt i staden främst pga kontakter och studier ?

                Vart är de tänkt att flytta till? Själv bor jag på Hässleholmen. Det är ändå en fin stad om det inte vore för att bråkstakar som härjar överallt.

                  Ja, jag gillar hur Borås är omgiven av natur. Det är ju lite av en dal nästan. Och visst är det drygt med bråkstakar, men det känns som att det inte är något man kan komma undan numer tyvärr.
                  Hässleholmen är fint trots böket ? hörde något om en nedbränd pizzeria och rökskadat bibliotek/fritidsgård,men jag tycker att det ändå finns en ödmjukhet i stadsdelen.

                    Jag kommer bo i centrum

            Jag ska när Krunegård kommer. Är från Ulricehamn egentligen men är utflyttad sen länge.

              Det är så himla typiskt men just Krunegård som jag vill se allra helst verkar jag missa. Men men, kanske löser sig! Annars får du skrika lite extra åt mig under tiden som du sjunger med 😀

          Japp! Hejhej!

            Hejhej

            B som i trevliga B som brukar kommentera här? Förstår att det finns en stor möjlighet att det är många andra som kallar sig B härinne haha.

              Hehe. Inte jag som kommenterade att jag bor i Borås men B som brukar prata med dig härinne ibland så bor tyvärr inte där :/

                Ah, attans då! Men jag hoppas att du trivs var du än bor ?

      Ja en till här

        Vem vet, det kanske är värsta Borås-hänget som hänger här!

          Allt är möjligt haha

    Skulle behöva lite tips på krukväxter som trivs i söderläge

      Ja du… är det mörkt eller ljust? 🙂

        Vad tror du själv när hon skriver i söderläge?

          ?

          Hade gått fortare att bara svara än att vara dryg.

            Kan hända den bästa, en gång när en jobbarkompis sa att hon skulle plugga i Korea svarade jag ”jaha nord eller syd?” ?‍♀️

              Folk brukar fråga om jag är adopterad från Syd eller Nordkorea.??

          Haha! Läste inte allt förrens jag svarade utan tänkte mest söder och jag i min hjärna inte visste hur södersidan av Pias boende såg ut. Men som anonym svarade där nere; hade varit snabbare att bara svara än att vara dryg 😉

      Kaktusar, fikusar, citronträd, hibiskus trivs i söderläge

        Kaktusar ”trivs” väl överallt? ?

          Kaktusar trivs bäst med så mycket ljus som möjligt 🙂 annars blir de långsmala och ljusgröna

            ? långsmala

      Kaktus. ? Nä men ett lite mer seriöst svar så är pelargoner, svärmorstunga och kurchi tre bra sorter. ?

        tack alla för tips. söderläge är jätteljust

          Söderläge är bäst! Har stor balkong i söderläge. Perfekt att sola på.

        Vad är det för oseriöst med kaktusar? Tycker de är jättefina i mitt fönster iaf, men vi alla har ju olika smak

          Jag har kaktus jag med. ? Kände väl mest att det var lite halvtorrt att kort svara något som kan anses så självklart, som att kaktusar gillar sol. ?

      Basilika! Aldrig kunnat hålla liv i en basilikaplanta innan vi flyttade in i ett hus med söderläge. Nu är det bara vattna på och käka färsk basilika varje dag. Plus att den är fin och luktar gott.?

        Får alltid ett hav av bananflugor när jag köper hem färska kryddor i kruka. Hur undviker man det? Plantera om?

      Läste Södertälje

        Jag med,fast jag har druckit lite vin. Du med ?

      Yuccapalm och Flasklilja!

      Jag har både murgröna och porslinsblommor i söderläge, fungerar bra ??

      Paradisträd, svärmorstunga, clivia och faktiskt garderobsblomma! Jag har dessa växter i våra varma söderfönster och det funkar. Vill ha väldigt lite vatten dessutom ? ampellilja och monstera en bit in i rummet, dock söderläge med stora fönster!

    Någon här som känner att alla andra är utomlands? Läser man bloggar är alla på familjsemester utomlands:( känner mig som världens fattigaste som inte kan ge mina barn resor…

      Nej, jag känner inte så. Blir aldrig avundsjuk om någon ska på utlandsresa ?

      blir alltid avundsjuk på de som har råd och kan resa utomlands, har aldrig fått göra det ens under barndomen. Vissa har det allt bra…

        Vadå ’ens under barndomen’?
        Är utomlands = god barndom?
        Själv har jag full förståelse för att mina föräldrar inte kunde frakta mig + syskon jorden runt…

      Åh känner igen känslan! Men gör något roligt i Sverige. Ha picknick (!!), åk till en sjö och fika, gör en utflykt till någon loppis eller café, cykeltur!

        är en sådan som har svårt att göra saker själv, har tyvärr ingen som jag kan släpa med på äventyr. om jag hade det så skulle jag göra det så ofta jag kunde. är en ensam själ

          Vart bor du?

            utanför stockholm, hurså?

              Låter som att vi är rätt lika. Bor också utanför Sthlm. Norr om.
              Möjlighet till kontakt och hitta på något ihop?

      Försök tänk att det bara är yta som visas! Bakom fasaden är det skrikande barn, dålig charter-mat och alldeles, alldeles för varmt ? någon kommer säkert oturligt att bli sjuk också och smitta alla under resans gång. Himla gött att du är i Sverige!

      Men jag känner igen känslan. Anna Bs tips var bra tycker jag! Och resa utomlands är inte allt, även om det kanske verkar så. Jag tror barnen blir/är nöjda bara av att ha en närvarande förälder.

      Jag var inte utomlands mycket när jag var liten. Min mamma var ensamstående så åkt två gånger med min mormor och morfar.
      Men det jag minns mest är mina och mammas turer i bilen, boende i tält och hemma utflykter till badplatser med saft och hemmagjorda bullar i väskan.

        Håller med dig, var inte heller utomlands som barn. Eller ja, när jag var 15 hamnade vi i Danmark och käkade pizza.
        Men badplatsminnen är det jag starkast kommer ihåg, alla vardagliga ting liksom. Eller filmkvällar och vattenkrig på närmsta gräsplätt.

      Jag var aldrig utomlands som barn, men vi gjorde extremt mycket annat. Badade, byggde kojor i skogen, fiskade, picknickar .. dagsutflykter i närheten. Mamma och pappa delade upp semestern så vi behövde inte vara så mycket på dagis/fritids på sommaren. Nu i vuxen ålder är jag så otroligt tacksam för alla mysiga sommarminnen jag har och skulle inte vilja byta det mot något. 🙂

      Det är lätt att känna att alla är utomlands men det är ju faktiskt många kvar i Sverige också. Det har ju till och med blivit lite modernt med ”hemester” ? Om det känns svårt att få ihop ekonomin för att göra saker på hemmaplan, eller om man inte har grejerna som behövs för att ta.wx. tälta så finns ju fritidsbanken, så otroligt bra!

        Bor utomlands och är nu på väg till Sverige för semester… men det är alltså tomt där?

          Samma här, skiver just nu från nattåget till norrland!

      Barn behöver inte åka utomlands. Min mamma var ensamstående med 4 barn och hade helt inte heller råd. Och jag kan inte komma ihåg att jag mådde dåligt eller ens reflekterade över det då. Var däremot överlycklig över att få åka till Liseberg, eller till sjön och bada.

      Hela min barndom åkte vi på utlandsemestrar varje vår och höst, det enda jag tjatade på mamma om var varför vi inte hade husvagn. Vet inte var jag vill komma, men utomlands behöver inte per automatik va bäst. Jag har jättefina minnen från en massa länder från min barndom men minst lika många från utflykter och semestrar i Sverige. Va rätt bortskämd och hade det gott ekonomiskt också, men det räddade mig varken från att senare hamna i både missbruk och kriminalitet (snarare rätt skev syn på pengars värde) samt att det jag minns med kärlek inte är alla saker jag hade utan upplevelserna, stora som små.

      (+ att jag hade slutat läsa såna bloggar om de fick mig att känna så. Sen jag blev mer selektiv med vilka jag följer är jag mycket mer nöjd med mitt just nu rätt innehållslösa ich tråkiga liv. Det är mycket fokus på mitt tillfrisknande, psykiska hälsa och ”komma tillbaka i livet”, vilket jag märker direkt blir värre när jag börjar jämföra med andra ❤️)

      Blir förfärad när jag läser sånt här.. (Ja jag är gammal) Barnen vill ha er tid och uppmärksamhet. Tro mig, de struntar i om det är på Maldiverna eller på en campingplats i Alingsås. Tid och uppmärksamhet, det har alla råd med.

        Helt rätt ❤️

      Känn inte så, det finns så mycket att göra och upptäcka i närområdet var ni än bor. Vi beslutade med en vän för att visa barnen huvudstaden i år. Kom hem med ett myggstift och en orange keps (passar att ha i skogen under älgjakten). Gissa om vi har skrattat åt barnens inköp och dessutom skrattat ännu mer när vi faktiskt redan har fått användning för prylarna ? friluftsliv är inte att förkasta och det är ofta väldigt billigt ?

    Ert bästa BOKTIPS!

    Jag kan tipsa om:
    Torkans år
    Aprilhäxan
    Hålla Andan

      stora små lögner

      jag läste just jane green från kust till kust
      den var superbra. sedan gillar jag psykologiska deckare. har just läst ut vintereld av anders de la motte. den var också jättebra

      Flickan med glasfötter – Ali Shaw. 🙂

        Annars så är Snöängel med Anna-Karin Palm också superbra!

          Jaaaaaaaa Snöängel ?

      Shantaram, aldrig skrattat så mkt åt en bok, älskar Prabhakar.

      Om jag går efter det jag läst senaste året;

      The Hate U Give – Angie Thomas
      Dolken från Tunis – Agatha Christie
      1793 – Niklas Natt och Dag
      Selma Lagerlöf: Sveriges modernaste kvinna – Anna Nordlund
      Vi håller på med en viktig grej – Sara Hansson

      Aprilhäxan väntar på mig i hyllan ?

      Rise of the horde, A song of ice and fire, Sagan om isfolket och The martian = bästa böckerna hittils.

      ”Jag heter inte Miriam” av Majgull Axelsson. Bland det bästa jag har läst någonsin och jag läser en del. Egentligen kan jag rekomendera allt av fantastiska Axelsson.

        Axelsson är en av mina favvos också?, dock tyckte att hennes senaste ”Ditt liv och mitt” var inte fullt lika bra.

        Jag ser fram emot att läsa den! Av någon anledning mixar jag ihop Axelsson och Atwood ? båda verkar dock vara jättehärliga och coola kvinnor!

      Seveneves av Neal Stephenson är typ den bästa bok jag läst det senaste decenniet. Rekommenderas till alla som gillar spekulativ fiktion a la The Martian.

        Har köpt den boken förra året under bokrean men har ännu inte orkat läsa den. Men nu ska jag iallafall överväga den efter jag läst klart bird box 🙂

      A little life – Hanya Yanagihara

        Har läst den relativt nyligen, fast på svenska, Jude är fortfarande i mina tankar. Kände sådan sorg när jag läste om allt som drabbade honom.

      Både Den Hemliga Historien och Steglitzan med Donna Tartt

        Älskar den hemliga historien!

          Då kan jag rekommendera ”Illusionisten” av John Fowles.

      Hjärnstark

      In i labyrinten av Sigge Eklund. Sjukt bra bok!! Sträckläste den.

        Nääää… orkade inte ens läsa ut den. Och jag läser mycket och ger verkligen alla böcker en chans. Pretentiös och tråkig. En bra historia som dödades av von oben-skrivande.

      Shantaram

      Svärdet och spiran (och uppföljaren En värld utan slut) av Ken Follett. Tunga jävla tegelstenar till böcker och helt underbar läsning.

      Shantaram också, såklart ❤️

    Vad händer hos er ikväll? Jag ska bara ta det lugnt, lyssna på musik och kanske ta ett glas vin.

      sitta här. haha

        Det är ju också mysigt? kommer nog också att hänga här rätt mycket, med musiken i bakgrunden om jag inte fastnar framför musikvideon. Älskar att kolla på musikvideor

        Så sorgligt 🙁 känner igen ditt nick

          huh?

            Un village, varför svarar du när jag uppenbarligen svarade till pia?

              Nej, det var faktiskt inte uppenbart. Ta med nicket nästa gång

                Det där var faktiskt uppenbart dock. Personen har ju svarat Pia och inte dig?

                  Men vem som helst får väl svara ändå, det gjorde ju anonym helt ombedd till Pia ??

                    *O-ombedd.

              jag älskar öppet spår. är ju rätt ensam

              Jag kan också svara dig!

              Huh!?

                Ƭĥe real Hmm, hur har du det ikväll?❤

                  Tackar som frågar. Jag har det bara fint. Sitter i solen med ett glas i handen och varvar det med att konversera och att kika in hos er här. ??

                  Hur är det med dig? ?

                    Vad härligt det låter, njut extra av solen åt mig är du snäll.

                    Jag har det rätt så okej, funderar på att öppna en liten vinflaska åt mig eller om den ska sparas ett tag till. Finns en del orosmoln men det hör väl till livet? Hoppas du får en fin kväll i solen❤

                      Tack! ?

                      Hoppas allt löser sig för dig. Hojta till om det är något du vill lufta här för oss. ?

                      Tack! Det brukar ju oftast bli bra i slutändan även fast det känns tungt. Man får bara hålla ut. Har redan luftat av mig lite här men responsen blev inte så värt bra då.

          är det mig du känner igen? vad är sorgligt?det är väl bra att ha något att göra iaf

            Raring?Ingenting är sorgligt med dig. Du är så genuint snäll och ärlig någon kan vara?

              tack. men vad gulliga ni är. hej zaza. läser du något just nu?

                Japp, läser ”Vakna” av Anna Hope. Är förtrollad och fascinerad av dessa tre kvinnor i efterdyningar av första världskriget.

                  Läs Sommaren utan män av Siri Hustvedt.

        Kommer göra detsamma som dig Pia, samtidigt som serien Fringe är på i bakgrunden. Hoppas allt är bra med dig!

        Un Village: vin och musik låter mysigt och sofistikerat ??

          Tack! önskar bara jag hade något gott att knapra på till det haha. Är för lat (och lite rädd för att ensam) gå ut och köpa något nu.

            Självklart ska du ha något att knapra på! Ut med dig, lyssna på musik/podd i öronen och så har du oss i Öppet Spår som sällskap under tiden så kommer du känna dig lite tryggare ??
            Eller så skit er du i det och ser fram emot morgondagen när du kan gå ut och handla något gott till lördagskvällen så att du inte är i samma sits igen ?

            Själv har jag försökt ta mig till Ica senaste timme, men min nivå av lathet är inte att leka med just nu. Har iaf fått på mig byxor. Alltid något hehe.

              Det som hindrar mig är att det finns ett creep ute vid den här tiden som ska ”catcalla” alla tjejer han ser, och det är jag långt ifrån bekväm med. Har redan råkat ut för han två gånger och är rädd för att det ska hända igen. Blir nog att jag får leta efter micropopcorn eller en påse gifflar i skafferiet och gå ut i morgon istället. Tack för de peppande orden dock❤

              Om du har fått på dig byxorna så är det lika bra att gå ut så snart som, så att du kan komma hem och (äntligen antar jag?) dra av dem igen. Känner igen den där lathetskänslan dock, den brukar ständigt finnas där.

                Sådana typer klarar jag inte heller av, blir så himla obekväm och typ sur på samma gång. Så jag förstår dig!
                Men jag tycker verkligen inte att gifflar och popcorn lät dumt du ? älskar popcorn, minus de förbannade skalen som ska fastna i tandköttet då.

                Jag tog mig ut!! Det bidde dipp och grönsaksstavar, samt cola zero och calippo. Isoleringen kan återupptas.

                Ok, hamnade i modd så ett längre svar väntar. Men jag tog mig iaf ut och kan nu återuppta min isolering igen hehe ?

                  Vad kul att du tog dig ut! Får hålla koll på när ditt längre svar kommer igenom modden haha? Vad hittade du för gott? Jag lyckades hitta några gifflar i skafferiet som jag smugglade till mitt rum.

                    Var inget speciellt i svaret mer än att jag tyckte att du absolut hade fina fynd där hemma så som gifflar och popcorn men att popcornskal är ett helvete ?

                    Här blev det dipp, grönsaksstavar, cola zero och så calippo som har blivit mitt nya beroende hehe. Men jag börjar med dippen, calippon får vänta till imorgon.

                    Gött att du har ett rum att stänga in dig i där du har dina gifflar ifred!

                      Håller med om att popcornskal är ett helvete, därav en anledning till att jag har avvaktat med dem, ibland så kan de sitta i halsen över en vecka innan man har lyckats harkla upp dem.

                      Åh vad gott med grönsaksstavar och dipp! Det var inte igår det, och calippon var även den längesen man åt. Brukar mest äta nån grävglass. Är det vanlig cola zero eller med nån smak som tex vanilj (om de nu säljer zero vanilj, kanske bara finns vanlig vanilj?)

                      Bor fortfarande hemma så man får göra det man kan haha. Önskar jag hade råd att flytta ut dock.

                      Ja usch! De värsta skalen är just de som fastnar i halsen där man inte kan nå dem. Med tandkött har man ju iaf en ärlig chans!
                      Har fått be en tandhygienist att hålla utkik en gång efter att jag dumt nog ätit biopopcorn några dagar innan heh.

                      SIA chokladglass 0.5 liter är det allra bästa ?

                      Nä bara vanlig hederlig Cola Zero! Såg något suspekt som hette Cola Zero Persika i butiken men njaej, nog inget för mig.

                      Den dagen kommer! Men förstår om det är frustrerande att inte ha råd med eget boende. Förhoppningsvis sparar du pengar på det här nu ?? jag hade själv gjort samma sak om jag hade kunnat.

          tack. allt är bara bra med mig. hoppas du också mår bra violet. kul att ses!

            Härligt att höra! Jepp, alltid fint att se dig här. Öppet Spår-mingel är den bästa typ av mingel ? all annan mingelform ger mig lätt ångest.

              åh man behöver inte tvätta håret innan haha

                Det bästa, att inte behöva tvättat håret innan!

                  Haha, har inte tvättat håret på år!

                Haha nej precis! Och inte behöva följa någon klädkod ?

                  Det näst bästa, kan ibland få sådan ångest över vad man ska ha på sig. Ibland känns det som jag klär mig som en tonåring.

                    Haha kan verkligen känna igen mig i att känna mig som en tonåring i stilen vid mingel… Vilket iofs inte är något fel, men ibland vill man bara smälta in bland alla finklädda människor som vet hur det ska minglas och inte vara en Pippi Långstrump!

                    Det är då himla tur att jag inte direkt drunknar i mingel inbjudningar hehe.

                      Senaste gången jag minglade var på balen man hade i 9an och det var ett bra tag sedan nu. Är väldigt asocial av mig så de runt mig har gett upp.

                      Jag brukar gilla att sticka ut en del med klädsel, men vill inte se ut som en 15 åring heller?

                  jag har leggings och ett linne.inte så glamouröst

                    Det lät bekvämt! En annan kör bara linne, håligt dessutom ?️

                      Klart det behövs hål. hur tror du annars att huvud och armar ska komma igenom??

              Haha, håller med dig kära Drakens ?

                Drakens=Violet?

                Hej ZaZa ??

      Min man och mina barn har startat semestern och är bortresta, jag ska åka till dem imorgon men ikväll har jag en helt ensam kväll med egentid. Köpt chips, godis, choklad och bakat en kaka samt laddat upp med sex and the city hehe

        Skulle också vilja släppa loss alla hämningar och bara frossa i onyttigheter sådär! Speciellt inför en resa ?

      Inget, en sån där kväll då det känns som man har noll vänner ?

        Gör det bästa av det!? Man kan vara sitt eget bästa sällskap, gör något som du verkligen gillar men som dina vänner inte gör!

        Det är då jag brukar hänga på öppet spår. ? Finns så goa och härliga människor här! Annars så tycker jag att Un village har bra förslag, när jag är själv så brukar jag lyssna på musik eller filmer som jag kanske annars inte vill lyssna/se på med andra. 🙂

          Du verkar själv vara en väldigt go och härliga människa ShWoody, du och en del andra muntrar verkligen upp!

            Tack Violet! ?

      Jag ska kolla på Mary Queen of scotts med min kille så snart han kommer hem. Gillar att läsa och skriva i öppet spår, ha en fin kväll allihopa.

      Har bakat och fixat hela dagen men nu räcker det för ikväll, nu dricker jag vin, kaffe och äter jordgubbar med mjölk!

        Haha ser vin utspätt med kaffe framför mig ? men vem vet, det kanske är asgott!

        Vad har du bakat för något?

          Haha lugn och fin violet :D, så kul har jag inte 😀 Jag drack först vin, sen behövde jag en fika, gjorde kaffe och behövde lite jordgubbar till. Vinet pausade tills kaffet är uppdrucket sen kanske det blir ett glas till 😀 Enda alkoholen som går i mitt kaffe är nog likör43, bailys, cointreau (ursäkta stavning?), eller typ kahlua (kaffe och kaffesprit, vad kan gå fel?)

          Jag håller på och förbereder för en maffig födelsedagstårta till helgen, tur att jag har semester för det är hyfsat mycket att göra. Man man kan göra det enklare för sig, typ köpa färdig botten, sylt osv, om man inte är jag då. Jag gör det sällan enkelt för mig själv! Story about my life! 🙂

            Jag älskar att du skriver ”jag behövde en fika”, så är det! Kroppen behöver fika ibland, en mycket fin och bra sysselsättning ??
            Jag håller mig till te för det mesta men älskar kaffedoft. Undrar om det finns kaffedoftande tvål?

            Trots att du har mycket att göra så låter det som en lyckad dag och du verkar inte vara sönderstressad vilket är det viktigaste 😀 tårtan lär vara hur smarrig som helst, hoppas helgen blir fin!

              Du kan köpa hela bönor kaffe och kåta dem bli varma av levande ljus eller värmeljus om det är doften du vill åt.

              Tex så här….

              https://www.styleroom.se/inredning/kaffebönor

              ?☕️?

                @ real Hmm:
                Du fattar vad man kunde göra med din felskrivning, va? Hoppas trollen har semester. 🙂 😉

                  Hahaha, japp ett litet hus uppe på fjället. ??

                    Fan också. Det var ju inte så jag menade. Det går aldrig att ”sätta dit” dig, inte ens på skoj. Trevligt ändå att vi kan skoja.

                      ???

                    Du menar goahti?

                Läste någon gång att Johan Rheborg har en liten åldersnoja. Han får skäll av barnen att han ger ifrån sig ”gubbiga ljud och suckar”, nu har han blivit rädd för att lukta ”farfar” så han stoppar kaffebönor i plastpåsar, gör hål i dem och lägger mellan kläder och lakan. Luktar färskt kaffe överallt.

                Tack så mycket för tips, ska banne mig prova ? blir uppåt av doften haha.

              Du verkar vara en my kind of people. 🙂

              Chokladbotten, vit chokladmousse med karamellrippel, passionsfruktskräm, mjölkchokladganache och färska hallon intryckta lite här och där. Sen färskostgrädde på toppen. Kommer bli gott!!

                /krösamaja

                Låter helt fantastiskt ? det syrliga kommer bryta av det söta på det där härliga, underbara viset. Och färskostgrädde var jag inte beredd på!

        Låter…som en salig blandning. Men det är nog gott? Hoppas du har en trevlig kväll Krösamaja!

          Det är en semesterblandning 😀 Intages separat dock, bör ej blandas i glaset.. Tack! Jag har en riktig toppenkväll! Hoppas du har detsamma!

            Allt ska ju blandas i magen ändå? Men tänker mer, om du tar en slurk kaffe och sen lite vin – blir inte det en skum smak i munnen sen? Eller det kanske är gott? Förlåt, är bara lite nyfiken av mig helt enkelt. Kanske borde testa själv haha? Vad kul att du har en bra kväll! Hoppas du får en trevlig helg också. Min kväll är ganska skön än så länge.

              Såg nu hur du svarade Violet, så fick svar på mina frågar haha?

              På vinprovningar får man emellanåt dofta på kaffebönor då kaffe kan ta bort eller neutralisera andra aromer.

                Det visste jag inte, tack för upplysningen!?

                Det fungerar fint. ?

                Den bästa neutraliseraren är dock din egen doft. Så om du kör näsan i handleden och sniffar på dig själv en bra stund så har näsan gått i neutralläge igen (för det mesta). ?

              Vin och kaffe är inte en höjdarkombo :’D Speciellt inte torrt vitt vin och kaffe. Möjligtvis portvin eller annat sött. 🙂

                Har aldrig smakat portvin, rekommenderar du någon god. Kanske med körsbär???

                  Jag rekommenderar inte portvin haha!, det är inte gott tycker jag. Köp dessertvin som heter moscatel, eller med den druvan tror jag det är. (finns små flaskor) det är lite starkare och relativt sött, passar fint till t.ex creme brulee och andra sötare efterrätter. Annars kollar du efter Moscato d’asti, lättare vin, oftast lite bubbligt, sött såklart men inte lika hög procent utan ligger i nivå med cider ca 5%. SÅÅÅ gott, absolut bästa till det är något med jordgubbar. Gudomligt!

                    Tack så mycket för tips! Ska kolla efter dem nästa gång jag ska till systemet.

      Har ätit thaimat, äter nu godis och kollar på realityserier. 😀 Och hänger här!

        Skicka över lite godis är du snäll? Vilka realityserier kollar du på?

          Coming right at u! Jag kollar på 90 day fiancé (TLC-program) – gillar du dålig tv är den serien den bästa av det bästa!

            Haha tack! har dragit mig för att kolla på den, känns som det är för mycket drama? Kan ibland kolla på ”Say yes to the dress” när tv’n väl är ledig.

            Vilken säsong 90 days kollar du? De är ju riktigt ”bra” skräptv ?

              Just nu kollar jag på Before the 90 days, säsong 1. Har sett alla säsonger från ”originalserien”…

              ÄLSKAR er fellow 90 days-fans här under också!!! Trodde jag var ensam! Vilka är era favoritpar? Vill höra allt ni har på hjärtat gällande denna Emmy-värdiga serie.

              Som du hör ”Un village” så är det värt att ge en chans, allt drama till trots. 😀

                Alltså det finns ju vettiga människor i serien men par? Haha.
                Men de jag verkligen tror på och tycker är genuina är Alexei och Loren (hon som får tics när hon blir upprörd typ) fr säsong 1.
                Värst är nog Mohamed och Danielle fr säsong 1. Herregud så blåögd kvinna!

                Själv, vilka är dina favoriter och mindre populära?

            Omg JAG ÄLSKAR 90 DAYS TO WED!!!! Är besatt!!

              Jag med!!!

            Haha det är bra underhållning i det programmet.

      Jag håller på att lägga en unge medan sambon lägger den andra. Idag gick han på semester så vi ska dricka ett glas champagne och laga supergod mat. Kommer bli en sen kväll då vi inte ens hunnit börja laga maten. Hoppas tösen somnar snart för jag är döhungrig.

        vad blir det för gott?

        Oj vilken sen middag det blir för er! En annan brukar äta runt 17.00 tiden. Hoppas hon kommer snart så ni kan äta middag.

          Jag brukar äta vid 21-22 ?
          Som en medelhavsbo mao

            Det gör jag med när jag är ledig. Ikväll blev det iofs sent bara för att jag åt godis före maten och inte var hungrig ?

      Jag försöker ignorera mitt inflammerade skoskav, genom att ligga i soffan och spela Switch, haha.

      Mvh kvinnan med världens äckligaste fot 🙁

        Kolla upp det där så det inte blir sepsis.

    Vad är ert rekord i antal gilla-markeringar på en kommentar här inne på BB och vad skrev ni?

    Kom igen… kan inte bara vara jag som har koll på det 🙂

      Den här kommentaren skriker verkligen 2019.

        Ah fan sant… insåg det nu. Läskig insikt.

      över 100, men kommer verkligen inte ihåg vad det handlade om. det var säkert något spydigt svar till någon?

        Men visst känns det så att spydiga svar generellt sett får mest gilla-markeringar här inne?

          det håller jag med om, tyvärr skrev jag nog den kommentaren när jag mådde dåligt också. ingen ursäkt dock.

      Över 400, handlade om att Malou (på TV4) aldrig låter gästerna prata till punkt ?

        Oj, det var många! Undrar verkligen vad som får folk att gilla en kommentar här inne ? igenkänningsfaktor och sarkasm skulle jag gissa på.

          Jag trycker tumme upp på ganska många kommentarer. Säkert minst fem per inlägg. ?

          Oftast är det när jag tycker någon sagt något bra eller när jag håller med. I stort sett aldrig till sarkasm eller något jag uppfattat spydigt eller elakt (även om jag skulle tycka nästa samma).

          Jag tror att det beror på att Malou aldrig låter gästerna prata till punkt ?

            Haha ja, alltså: hög igenkänningsfaktor.

          Fast folk verkar inte förstå sarkasm här och tar typ allt bokstavligt känns det som?

            Tror snarare det handlar om att det är svårare att uppfatta sarkasm genom text 😛

      Med nick: 240+
      Utan nick: ca 500, himla fascinerande, är samma person oavsett och kommenterar alltid på samma sätt men det är skillnad?

    Någon annan som sett Issys video igår när hon kommer ut som transsexuell?

      Hon vet inte vad hon är den stackars flickan

      Åh Issy vem? Så modigt! Jag blir alltid glad för folks skull när de ”kommer ut”. 🙂

        Jit happens på youtube. Tidigare issy och Jewels.

    Ikväll är jag riktigt ledsen, var med på min sambos kontor ikväll ( han skulle fixa en grej ) och vad ser jag…jo ett foto på honom och han exfru.
    De skildes för 1 år sedan och vi blev ihop strax efteråt men han ’uppvaktade mig ca 1 år tidigare då han bestämde sig för att skiljas.
    Fotot stod högst upp på en dammig hylla, med mycket grejer på så jag vet ju innerst att han bara glömt fotot.
    Jag blev ledsen men gjorde en större grej av det, han slängde fotot och bedyrade att det är mig han älskar.
    Först blev han lite arg på mig , han förklarade sen att han kände sig dum att han inte gjort sig av med det.
    Nu har vi inte sagt ett ord till varann ( han tror jag är sur ) på ett par timmar.
    Så ska jag ge honom en kram? Jag väntar på kram och kyss från honom…

      Åh, jag förstår att det kan kännas som ett dödläge. Men ge honom en kram du! Det känns säkert bättre sen! 🙂

      Men alla har väl ett förflutet. Dessutom är det ”bara” ett år sedan de skildes. Det är ingen tid alls. Vad spelar det för roll att han glömt slänga ett dammigt gammalt foto? Som du skriver det själv, det verkar ju inte som det stått framme på hans nattygsbord direkt? Utan på en bortglömd hylla. Han har haft en fru, han har ett förflutet och han HAR älskat denna kvinna en gång i tiden. Nu är det dig han är med så du får lita på honom.

      Gå och ge honom en kram och släpp det.

    Någon annan här som älskar höns? 😀 Jag är bara temporär hönsägare men ska definitivt skaffa egna i framtiden. ???

      Jag har höns!! Supermysigt och väldigt enkla att sköta! Mina går fritt på baksidan i höga gräset när vi är hemma.☺️

        Åh så underbart! Det är drömmen att ha en gård så att hönsen kan gå fritt om dagarna. Min sambo och jag har som livsdröm att vi vill bli halvt självförsörjande. 🙂

          Tycker jag låter som en jättebra dröm! Hoppas ni kan köpa er en liten gård snart och skaffa höns och odla massa!?

            Ja verkligen! Vi har en lott på hundra kvadrat så vi odlar en hel del redan, men det är svårt när man inte har jordkällare.

      Inte höns men älskar kor! Skulle gärna ha en gård med kor.

        Åh kor är också mysiga! Bara lite svårare att ha. :S

          Håller med, det är väldigt dyrt att ha kor för hushållsbehov tyvärr. Men absolut trevliga är de. Nu på sommaren har vi grannens kor i hagen bredvid oss så jag säger godmorgon och godnatt till dem för de brukar stå här, bara ca 7 meter från vår köksdörr.?

            Åh så charmigt! ? Getter är ju lite lättare (förutom att de är riktiga pros på att rymma), med lite fantasi så kanske de kan tas som mini-kor. 😛

      Älskar höns för att de ger mig ägg. Gick från vegan till ovo-vegetarian pga vänner med höns. Hönsen är husdjur, går fritt, kommer aldrig bli mat så känns okej att äta de äggen. Får väl skaffa egna så småningom om jag ska kunna äta ägg i framtiden haha.

        Samma här faktiskt, jag var vegan i flera år tills jag började äta ägg från en kompis. Nu käkar jag lite lax också när det blir över från jobbet, men köper inget själv. 🙂

          Nej det skulle jag inte klara av. Lax är ju ett djur som behövt dö.

            Ja jag vet, det kändes mentalt så otroligt konstigt att efter en sån lång period utan att äta något djur. Men där jag jobbar nu så har de typ hotellfrukost (liknande) och vi i personalen brukar få rädda resterna om vi vill ha så därav att jag börjat äta lax. Mentalt så känns det okej eftersom djuret inte behövt dö för min skull, jag har inte heller bidragit till någon efterfrågan på kött samt så känns det som att det är bättre att ta till vara på så mycket som möjligt nu när djuret ändå dött. Jag var ändå vegetarian av främst miljöskäl. 🙂

        Känner att jag behöver ta och skaffa en vän med husdjurshöns här nu. ?
        Ett löskokt ägg till frukost är seriöst det enda jag saknar här i livet.

          Ja, alltså det känns inte fel i hjärtat. Köpa ägg skulle jag aldrig göra, men de här hönsen lever ett så bra liv höns kan göra haha. Mina värden är mycket bättre också med ägg i dieten. Slipper massa kosttillskott. ?

      Älskar också höns. Vill ha ett gäng hönor. Också för sällskap och ägg då jag,maken o barnet inte äter djur. Det är så vackert med alla ägg som finns. Gröna, rosa, bruna! Är också inne på att vara självförsörjande på mat. Måste hitta mitt drömhus bara..

        Ja, vi ska nog främst ha för ägg och sällskap. Eventuellt att min sambo käkar upp någon tupp eller gammal höna som behöver slaktas, jag känner mig fortfarande tveksam till utifall jag vill äta höns. 🙂

        Ja det där med drömhus… Jag hittar massa på blocket och andra sidor, men det är så svårt att hitta ett drömhus eller gård som ligger vettigt till. ? Vi vill inte bo allt för långt från våra familjer. Men någon dag dyker det upp! ?

      Höns är så vackra med sin fjäderdräkt!
      Är hönsallergi vanligt?

      Jag är pälsallergiker så kommer aldrig kunna ha katt eller hund tyvärr, men höns vore inte fel! En gammal klasskamrat hade det och det verkade så mysigt,tyckte nästan som att det var ett inte lugn som spred sig haha.

        Oj jag vet faktiskt inte. ?

        Jag har hund- och kattallergi och märker inte av hönsen, men det behöver inte tyda på att det inte finns. Däremot kan jag tycka att det är lite tungt att andas när jag städar hönshuset, men det beror nog mest på lukten och för all damm. ?

          Får se om det blir en hönskoloni i framtiden då ?

    Är gravid men inte berättat för vänner än, vill vänta ett tag men behöver skriva av mig lite. Vill först säga att jag är jätte tacksam över att vara med barn så att ingen misstolkar.
    Men känner mig typ livrädd också. Ska jag bli mamma om ett tag? Ha ansvar för ett annat liv (tillsammans med dens pappa så klart)?
    Kommer det förstöra vår relation (haft många vänner som separerat under småbarnsåren)?
    Är som sagt jätte glad och exalterad också, men får lite stunder av osäkerhet.

    Ni som har barn, hur har ni hållit relationen vid liv? Någon mer som varit nervös över ansvaret?

      Jag känner precis som du. Jag är jätteglad och förväntansfull, men samtidigt kommer stunder av rädsla, typ oj ska hela livet ändras nu, hur ska vi klara detta osv. Men jag tror det är helt naturliga tankar, det är ju ändå något som verkligen kommer förändra ens liv. Relationen är jag inte så rädd för att den ska ändras, vi är så bekväma av oss och båda ville försöka skaffa barn nu innan vi blir för gamla.

        Ja jag tror också att det är naturliga tankar och skönt att höra att jag inte är den ända som funderar. Ser ändå framemot barnet och livet med barn. Stort lycka till er 🙂

      Vår dotter blir snart fem och det senaste har jag börjat fundera över min och min mans relation. Jag saknar hur vi var innan vi fick vår dotter, hur vi såg på varandra, tiden vi hade tillsammans, men framförallt Hur min man älskade mig. Innan vår dotter fanns endast kärleken vi delade med varandra. Kanske känner jag en viss saknad att inte vara hans största kärlek längre? Kärleken till vår dotter är något som jag aldrig känt förut och är mycket mer än det jag känner för min man… Men ibland gör det lite ont att tänka tillbaka på hur det var mellan oss innan henne. På inget vis får det mig att känna ånger eller någon slags bitterhet, bara saknad de gånger jag slås av tanken på hur annorlunda det ser ut nu. Vår kärlek är absolut mycket djupare nu än innan vår dotter, den är grunden till vår familj och jag tror att jag måste sätta egot åt sidan, välkomna en annorlunda kärlek än den innan vår dotter. Kanske snackar i nattmössan nu?

        Tack för svar. Förstår hur du menar och det är mycket i de banorna jag funderar också. Är en tänkare av rang och undrar mycket hur framtiden kommer bli. Från att vara två personer till att bli tre och ”dela” på kärleken.

    Vill bara skrika av mig lite. HELVETE VAD LESS JAG ÄR PÅ IDIOTER SOM INTE KAN SKILLNADEN PÅ DITT OCH MITT!!!! Fick cykeln stulen idag. Så. Nu har jag nästan svurit klart. Vill bara säga att KOM HIT DIN JÄVEL SÅ SKA JAG KASTA STEN PÅ DIG.

      Klart man blir förbannad när många tycker att det bara är att hämta, det de tycker att de behöver. Och andra får slita och jobba ?

        Ja och tyvärr så vet de ju att polisen inet gör nånting alls åt det, så det är bara fritt fram att fortsätta. Tänk vi andra bara jobbar, betalar skatt, besiktigar bilen och är laglydiga med precis allt. Tycker Sverige borde vara skyldiga oss ett mer rättvist samhälle där det inte ska löna sig att stå utanför samhället.

          Polisen är för flat i sverige. Det måste bli tuffare tag mot all brottslighet. Liksom det måste vara en mening att vi har poliser.

            Vad ska de göra då? Slå cykeltjuvar med batongen?

              Yes!! ???

              Fan vilken dum sak att skriva batong du är korkad.

              Jag tror brott skulle minska om man efter fängelse hade en månad ”återställning”, att dom fick jobba en månad obligatoriskt och gör dom det bra leder det till anställning. När dom släpps nu är det ofta till en helt tom värld och det ända dom kan är brott, ibland hamnar dom på boenden eller halvvägshus med andra kriminella vilket bara är dumt

                FAst vissa människor verkar inte fatta att vissa VILL vara kriminella. Och varför inte när man knappt straffas för det? Spara pengarna så man har något när man kommer ut och fortsätt. Smart.

                Vvv: ?

      Förstår hur du känner. Att någon tar ens grejer är för jävligt. Man blir så himla arg. Så fult att tjuva.

      Baaahhh så jäkla drygt att köpa en ny också. Upptäckte min stulen efter ett 13h pass på jobbet!

        Fy fan! Hälsningar anonym som är så in i helvetes förbannad.

      Vad röstade du på? Vänster = skyll dig själv.

        Vet du, du kan dra åt helvete

          Jaså, du bjuder hem?

          Bjuder du hem?

        Håller med!

    Någon här som varit avlastningsfamilj åt ett barn i förskoleålder? Hur har er upplevelse varit, positiv eller negativ?

      Nyfiken fråga, för vilka barn/föräldrar finns detta upplägg?

        I familjer där vårdnadshavaren/arna har svårigheter alt. där barnet/ungdomen har omfattande behov kan en stöd/kontakt/avlastningsfamilj vara ett alternativ, det är via socialtjänsten.

          Summering av Blondinbella…dock så har hon bytt ut socialtjänsten till sitt team ?

        Föräldrar med psykiska problem tex, som har svårt att orka med barnen på heltid tex mår dåligt i perioder

      Jag har varit avlastningsfamilj (på papper kontaktfamilj) åt en tjej nu i cirka 10 år. Det har varit jobbigt många gånger men det positiva väger över det negativa gånger 1000!! Kan verkligen rekommendera att ta sig an ett barn som behöver stöd om man har tid, ork och kärlek över. Jag har fått så mycket kärlek tillbaks och lärdomar om livet, så har varit värt allt det jobbiga! Om man gör det för att få lite småpengar för det skulle jag dock säga att man INTE bör ta på sig det ansvaret. Vet för många fall där det gått snett för att folk tror att det bara ger lite extra pengar i kassan och att man inte behöver anstränga sig 🙁

      Blev kontaktbarn till en familj för 20 år sedan och det är tack vare dom jag är människa idag. Älskar dom, mina änglar. ❤️ Tveka inte! Du kan seriöst rädda någons liv

    Har annat att göra ikväll så jag bjuder bara på ett råd till de som behöver det: dumpa honom

    Ha en bra kväll allesamman ?

    Så fin Selma är 🙂

      Tack! ❤️?❤️?

      Håller med. Tvåbenta brudar är utklassade nu. 😉

    Har nu under en tid jobbat som biståndshandläggare inom äldreomsorgen och insett då jag träffat de äldre hur många det är som äter anti-depressiva, känner sig ensamma och är oroliga och otrygga. Detta är såklart någonting som sker i alla åldrar, men de äldre blir ofta bortglömda. Vill därför uppmuntra alla till att ringa eller åka och hälsa på sina mor- och farföräldrar, föräldrar eller bjuda över en äldre granne på kaffe och våga fråga de äldre i er närhet hur de mår! Bara ett samtal eller en fråga kan betyda mycket.

    Hoppas ni alla får en fantastisk helg!

      Det gör jag. Älskar att träffa äldre. Och dom blir så glada. Fattar inte hur en del kan kan glömma bort nära och kära. Då har man inget fint hjärta.

        Vad härligt att höra! Jag håller med, gillar mitt jobb mycket av just den anledningen. 🙂 Samtidigt förstår jag att anhöriga kan ha fullt upp med sitt och det är lätt att glömma bort i det stressiga liv många lever, därför kan en påminnelse vara bra ibland.

          Nej tycker inte man kan skylla att någon har för mycket att göra människor är viktigast.

          Verkligen.. blir chockad när jag hör talas om folk som haft en normal relation med föräldrarna men tycker det är så jobbigt när de ringer 1 gång i månaden. Herregud.. ser min mamma nästan varje dag och det betyder allt.

      Önskar jag hade fått träffa min morfar åtminstone en gång till, men hade ingen möjlighet till det. Ångrar det så mycket.

        Ibland har man inte möjligheten och du ska inte ångra det, jag är säker på att han visste vad han betydde för dig. <3

      Fint inlägg och bra påminnelse ❤️
      Är sorgligt att så många faktiskt är ensamma i vårt land och sen går bort i tystnad utan att någon knappt uppmärksammar det.

      Ha en bra helg du med!

      Åh så fin påminnelse! ❤

      Och så olika det kan vara. Har en farmor med 9 systrar som spyr på sällskap efter att 8 systrar ringt två gånger var samma dag och en av dem kommit på ”oväntat besök. (Hade de 8 andra bott i Sverige hade dem också kommit).

      Sedan lilla mormor som längtar efter besök men inte kan ta sig an något. Trots att många vill besöka henne.

      Leder mig ändå till att tro att storfamiljerna från förr bidrog med något viktigt genom livet. I jämförelse med den ”moderna” mindre familjen.

      Bra. Väldigt många äldre antidepressiva men det känns som om ingen bryr sig om det. Det är viktigare med Bianca ”kärleksbesked” eller någon annans ilska över något helt löjligt.

    Ikväll blev det räkcrepes med räkstuvning som jag lagade till några kompisar. Tycker vädret i juli kunde vara bättre. Vill ha badväder och varma kvällar.

      saknar förra sommarens värme☹

        Ja fyfan saknar att kunna doppa sig utan att frysa ihjäl. om det inte vore pga vattenbristen så hade jag gärna alltid velat ha sådana somrar!

    Någon mer som verkligen önskar att det s03 är sista säsongen på handmaids tale? Vet inte vad det är men är så jävla trött på säsongen. Är väll kanske att den varit så deppig rakt igenom att man tillslut inte pallar mer ??‍♀️

      Tycker bara att den första säsongen var riktigt bra. Tvåan var okej men den tredje är bara usel. Känns som att de tappade känslan när de inte hade en bok att utgå från :/

        Det är ju så ofta tyvärr! Känns som att de inte kan göra den grymmare så nu blir det ju mest bara politiskt alltihop.

      Jag har inte sett klart säsong 3 för jag tycker det jag sett är tråkigt. Tycker de misslyckats med den. Men, men, säsong 3 av Stranger Things var fantastisk så jag får trösta mig med den.

        Tycker att de borde slopa flera säsonger av serier och bara köra en där man får ett riktigt vettigt slut!

        Ja stranger things är jag nöjd med men tycker den bör stanna här nu! Men ja, slutet säger ju ngt annat….

      Ja verkligen, hur länge ska de dra ut det liksom? Det har ju knappt hänt nåt denna säsong. Bara ett steg fram två tillbaka

        Aah nu är det bara pengar som snackar. Som vanligt. Grymt seg säsong. Visst, lite ”kul” man fick lite story om tant Lydia men det var ju väääääldigt lite ändå efter såhär lång tid…

      Bara sett ettan. Men om du tröttnat varför kollar du. Bara att byta kanal.

      Känner att det är som med GoT, när böckerna tog slut tappade serien stinget. Kommer dock se klart säsong 3 men hoppas innerligt att det är slutet.

    Ligger i hängmattan och lyssnar på livesändningen från Öland roots, idag är livet najs?

      Låter skönt!! Undrar var du bor? I Sto är det +14 just nu.

    Vad jag älskar lammkött! En het 20 åring! mvh 35 årig kvinna

      Du kan inte tänka dig en 28åring? 😉

        Fast du kanske menade en 20årig man insåg jag nu…

      Aldrig attraherats av människor i min egen ålder, äldre däremot ?

        Då är det väl gubbk*k som gäller?

          Är du här nu igen? Är det verkligen så roligt att skriva kuk? Väx upp.

            Nä, men när yngre kvinnor blir ihop med män som är 20 år (eller mer) äldre, får jag oftast misstanke om att det rör sig om någon form av gold digging eller sugar daddy.

              Ok

              Framgår varken om det är en kvinna eller man som gillar äldre, eller om denne gillar kvinnor eller män så din misstanke känns ju totalt irrelevant.

                Oj, tack för djupanalysen. Min mening var annars att passa på att hacka på de yngre kvinnor, som medvetet väljer mycket äldre partner för att det är ekonomiskt bekvämt.

        Jag med, kan inte komma på en enda attraktiv man i min ålder. Helst rätt mycket äldre ska de vara också. 15-20 år äldre minst.

          En till som gillar gubbk*k.

            Go home Krister

              Är det Krister som har gubbk*k?

                Vet ej, men den som skriver ”gubbk*k” är Krister. Hej Krister!

                  Nä, du har fel.

                    Something Krister would say…

                  Aka Kristina

    Sverige alltså, komiskt att en världsstjärna får ta smällen för våra öppna dörrar och bedrövliga integration. Ändå bra att hela världen nu får bevittna vilket skitland vi har blivit.

        Så otroligt bra artikel!

      ??‍♀️

      Varför ska du dra in integration i det hela?

        antagligen för den han kastade som en vante inte hade sitt ursprung härifrån, men vad vet jag?

          Jaha? Han är väl fortfarande en produkt av det svenska samhället? Han kom ju inte hit för 7 timmar sedan direkt…

            Han kom garanterat någon gång från 2015 och framåt. En produkt av hazarasamhället i Iran är vad han är och inget annat.

        För att dom som förföljde, trakasserade och attackerade Rocky med entourage tillhör den grupp med uppskattningsvis 100-200 unga Afghaner(enligt polisen) som hänger i centrala Stockholm och trakasserar folk och letar efter nästa byte. Det är bara att tacka Annie Lööf och hennes gymnasielag som hon röstade igenom.

        Polisen verkar stå maktlösa mot dessa individer och när någon får nog så blir det den som grips. Gissningsvis så lär det fortsätta så.

        Straffpåföljden borde bli offentlig prygling och livstids utvisning för ”barnen” och en stor blänkande medalj, salut och ett tal av kungen till Asap Rocky.

      Du kan ju inte ta lagen i egna händer oavsett vad du anser är rätt. Oavsett om de provocerade honom och tafsade på kvinnor ska han inte slå till någon.

        Stryk skulle dom ha. Dom mer än förtjänade det.

          Fast där är ju problemet. Många människor förtjänar stryk men det innebär inte att du kan gå runt och smocka till människor. Vi har en lag av en anledning.

            Det är allvarligt fel på lagstiftningen om man kan gå runt och bete sig som dessa unga herrar gör utan att få ta konsekvenser av det. Om Asap Rocky åtalas och inte dom så kommer dom ju att fortsätta trakassera folk.
            Jag tycker det var helt rätt av Asap att ge dom en liten flygtur samt en hederlig omgång kokt stryk. Något inte genus-svensken vågar göra. Sen vad lagen säger är en annan femma 🙂

              Frias han kan ha kräva skadestånd av utebliven inkomst, som är på 16 miljoner DOLLAR ?

                Blir det inget åtal kan han få max 100 tkr. Finns regler för sådana skadestånd i Sverige.
                Men han kan ju vara skyldig till misshandel även om åklagaren inte anser att bevisen räcker för fällande dom.

      Är man så dum att man misshandlar någon på öppen gata medans folk filmar det får man fan skylla sig själv.
      Ingen ska särbehandlas eller frikännas från brott för att de är ”kända”.

      Och de artister som nu säger att de aldrig mer kommer till Sverige.. jamen hålls hemma då! Ingen klagar!

    Fick igår veta att jag blivit antagen till grundskolelärarutbildningen ?jag har jobbat i 5 år började direkt efter studenten. Nu känner jg mig så stressad och har ångest och allt det där. Hur ska de gå, kommer jag klara det? Har även en 20 månaders hemma, hur klara ni andra som har studerat med barn?

      Grattis! 🙂 Har inte varit i din situation, men vet andra som har haft jobb eller annat vid sidan av studier och som lyckats få en individuell studieplan så att de inte studerar heltid. Kanske är ett alternativ ifall det blir för mycket med både barn och heltidsstudier.

      Det är huuur lugnt som helst. Älskade livet som mamma och student och saknar det varje dag.

      Jag började socionomutbildningen med en 1,5 åring, och har nu ett till barn och är snart klar med utbildningen. Barnen är idag 5 och 3 år gamla och för vår familj har det funkat jättebra att jag studerar. Det har varit så flexibelt och barnen har aldrig behövt gå långa dagar på förskolan. De har gått mån-tors 9-15. Jag har mycket självdisciplin och har börjat plugga inför tentor i tid. Sen har jag en fantastisk man som har stöttat mig jättemycket och han har tagit ett större ansvar under tentaperioder. Jag hoppas att det går bra för dig, lycka till!

      Åh vad kul! Grattis! Läser också till lärare. Har kommit halvvägs i utbildningen och ångrar inte mitt val. Är jättemånga, typ hälften, av dem som läser till lärare (iaf F-3 som jag läser till) som har barn och till och med blir gravida under utbildningen. Det är tufft ibland men lovar att det inte är svårare än att ha ett ”vanligt” jobb. Nu har jag inga barn själv, men mina kompisar med barn på utbildningen har inte ens antytt att det skulle vara ett problem att de har barn. Jag har dock en valp och det funkade utmärkt (pappa tog valpen när jag behövde vara på uni). Du kommer klara det, jag lovar! <3 Så roligt och viktigt yrke.

      Jag pluggar samma program och har två barn! Skulle ha tagit min examen nu i våras men har varit föräldraledig i två omgångar. Älskar att plugga! Det var läskigt innan jag började men man kommer snabbt in i det. Jag tycker det funkar superbra med plugg och barn. Oftast korta dagar på förskolan och jag kan bestämma mina tider själv. Jag pluggar absolut inte 40 h i veckan som det sägs att man ”ska” göra och har goda resultat ändå.

    Jag vill skapa en blogg med inriktning på glutenfria recept jag har, för att kunna dela med mig av de till andra då sånt hjälpte mig i början. Men har ingen aning om var man ska skapa en blogg. Har ni några tips på vilken sida man ska använda sig av?

      Yes!! Länka här sen!
      Mvh glutenintolerant

      Jag skulle satsa på Instagram istället

        Ja eller båda! Det är halvjobbigt att läsa recept på instagram med brist på styckeindelning etc.

    Har kommit fram till att jag nog vill leva resten av mitt liv med min pojkvän.

      hur kom du fram till det?

        Pojkvännen har en skön penis, kanske?

          Men allvarlig, lägg av.

            Hur är hans penis då?

              P11 som har tråkigt på sommarlovet.

                Nä, gubbe 60.

                  P11 ja precis 🙂

                    Vad fan, jag skrev gubbe 60. Kåtgubbe, hehe.

        Måste man komma fram till något specifikt? Kändes bara så bra sist jag träffade honom, vi har inte tid att träffas så mycket nu den senaste tiden då jag jobbar och han har semester. Men överlag känns det bara jävligt bra. Han öppnade upp sig om saker som han inte sagt tidigare bland annat.

          Om att han är bisexuell?

            Men håll käften.

      ”nog” Känns inte helt övertygande.

        Haha. Förstår vad du menar, men jag vill ju veta att det är ömsesidigt innan jag tar bort ”nog” ?

      Man brukar känna så när man är nykär. Testa att bo ihop i 1-2 år så vet du säkert hur du känner.

        Alla ni som vill säga ”vänta bara tills…”, att hon nog inte alls är säker, osv. Ni kan välja att inte kommentera alls! Det går skitbra att låta någon vara glad.

      Så härligt! Ibland är magkänslan helt rätt! Visste första gången jag sov ihop med min kille att det här är pappan till mina barn, min framtida man osv. Nu 8 år senare ligger vi i sängen och myser med vår lilla unge 🙂 njut!

        Önskar min magkänsla var rätt också hahaha, den är skitbra, men så vet jag att mina chanser är körda så jag vet inte var min bra magkänsla kommer från?

      Så fint, och vilken skön instinkt! 🙂 Grattis! (Eller vad man nu säger ? )

      Grattis Nora!! Kram

    Jag är ledsen i kväll över en kille som agerat som att han är intresserad men som jag nu förstått bara lekt med mig.
    Jag har lagt tid, energi och fått känslor och nu då?
    Känner mig tom, dum och förödmjukad. Hur hanterar man sådana situationer på ett bra sätt?

      Gå vidare, ödsla inte mer energi på honom.

      Man får sörja. Man får också skicka ett sms eller ringa till killen och förklara att det beteendet inte är okej. En kompis var precis med om samma sak, hon skrev i affekt vad hon kände och tryckte på skicka! Sen kändes det bättre.

      Skriv ett sms till honom! Berätta för honom hur han har sårat dig och att det inte är ett okej beteende. Bara ut med det! Han förtjänar att höra det!

        Han kanske inte bryr sig? Det som alltid har funkat för mig är att bara kapa av dem. Ingen förklaring eller känslor alls. Total likgiltighet svider mest hos dem.

          Jag gjorde det nu i kväll. Jag har tagit bort alla spår av honom på min telefon. Det som svider är att det inte är första gången det här händer.
          Det gör ont att bli behandlad som skräp gång på gång, jag har bara varit singel i ett år och är chockad över hur killar behandlar tjejer.

        Jag har faktiskt gjort det men inte fått ett svar och det säger nog allt

      Det kommer alltid något bättre,

    Någon här som tagit bort en brun fläck som vid analys visade sig vara malignt melanom. Vad hände sen går ni på koll ofta, har ni fått kostråd råd om vitaminer m m råd om om hudvård. Känner mig förvirrad!

      Ja. Jag fick ytterligare en större operation för att ta bort mer hud kring området, samt ta ut och kontrollera lymfkörtlar, för att se att det inte spridit sig. Då var jag sövd då klart.
      Det hade inte spridit sig, tack och lov. Gick på kontroll två gånger om året efter det. Var en överhudläkare som kikade på alla mina fräknar och prickar med förstoringsglas. Ibland opererades någon fläck bort för analys. Då bara med lokalbedövning.
      Jag har alltid varit väldigt försiktig i solen, med solkräm och kläder och så, så jag fick inga råd eller förmaningar. Efter fem år som cancerfri behöver jag inte gå på kontroller längre 🙂

        Tillägg. Jag brände mig mycket som liten, rödblond och fräknig som jag är. Det var de solskador som sedan utvecklades till malignt melanom. När jag var gammal nog att bestämma själv var jag noga med solskydd.

        Ta hand om era barns känsliga hy!

          Jag är också fräknig och har bränt mig mycket i solen. Men har inga leverfläckar. Kollade de enda små leverfläckarna jag hade på vårdcentralen men läkaren sa att allt såg bra ut. Men är ändå lite orolig då hudcancer ökar mest.

        thar fått ta bort mer hud runt det som togs bort . Ingen koll av lymfkörtlar märket satt på vaden. Har läst om antioxidanter som sägs ”göda” och jag har ätit en hel del sådant för ledinflammationer.

    Behöver pepp! Jag och mitt ex gjorde slut förra våren efter några år tillsammans. Vi har träffats en hel det efteråt och vissa gånger har det känts som vi ska hitta tillbaka till varandra. Senaste månaderna har vår kontakt avtagit en och det har känts bra tills idag. Han berättade att han flyttar genom Sverige för plugg och helt plötsligt känns det konstigt för mig. Är glad för hans skull men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag känner…

      Låter som ni aldrig riktigt satt punkt för relationen och att det blir ett avslut nu när han flyttar iväg. Försök att se det positiva, du får möjlighet att träffa någon annan och uppleva förälskelse igen, istället för att vara kvar i någon slags relation utan framtid. Det ni hade tillsammans kommer alltid finnas kvar som minnen och erfarenheter 🙂

        Tack för ditt svar! Det stämmer nog, jag tror bara det känns konstigt just nu när jag förstår att han försvinner och att vi avslutar på riktigt. Har känt att det varit svårt att träffa någon annan då han alltid finns där någonstans fastän jag inte vill ha en relation med honom igen

    Egentligen helt oviktigt och meningslöst. Varför lägger så mina influencers o liknande ena handryggen eller båda under hakan titt och tätt?

      För att dölja inbillad dubbelhaka kanske? För att liksom dra lite i huden så man får tydligare käkben? För att de känner sig bekväma i den positionen?

      Är mina gissningar

    Någon som vet vilken bild som kenza raderade pga att hon fick höra att tjejen i bilden är vackrare än henne?
    Diskuterades i förra inlägget och jag kan inte sätta fingret på vem det var..minns händelsen i bakhuvudet plötsligt efter kommentaren men kan inte se någon bild framför mig. Detta gnager i mig!!!!

      vad patetiskt av kenza isåfall

      Inte alls säker men kan det ha varit Belle Lucia?

    Vad tycker ni om att kvinnan som förlorade benet i attacken på Drottninggatan ska bli utvisad? Jag tycker det känns hemskt att behandla henne så efter vad hon varit med om. Obs, vill inte skapa nån rasism-tråd.

      Blir förbannad när fel personer ska utvisas och börjar fundera på hur det här landet tänker. Sådana som är sjuka och skadade ska utvisas men nyanlända snorungar ska terrorisera Grums där svenskar inte ens vågar vistas ute på grund av att de tar strypgrepp och skriker ”vi ska sexa dig” men där blir det väl bara lite kanelbullar och en klapp på axeln.

        Ja de skulle väl ha nån aktivitetsdag i Grums? Haha orkar inte ens.

          ??

        Ja! Stryk borde de ha! Är man 8 år borde man kunna ta en fet jä*la knytnäve mot nyllet! Eller ska vi kanske utvisa direkt? En åttaåring kan ju reda sig själv!

        Eller jag vet! Vi kan göra som i USA! Vi separerar dem från sina föräldrar och låser in dem i burar!

        Kom igen LM! Spåna med mig! Du får vara beslutsfattare!

          Hur mycket skit vill du att vi ska ha här i Sverige egentligen?

            Du har rätt. You may leave.

      På ett personligt, enskilt plan så lider jag med henne och tycker det är hemskt att hon ska bli utvisad.

      På ett generellt plan tycker jag det är viktigt att följa den lagstiftning och de riktlinjer som råder och vara konsekvent. Det vill säga, uppfyller man ej kraven för att få uppehållstillstånd ska man ej få det. Jag läste nu att de skulle be om nåd med hänvisning till regeringsformen, men jag har för dålig koll på den lagstiftningen för att veta hur den tillämpas.

        Ja jag håller också med om att man bör uppfylla kraven och att det ska vara regelrätt. Men det gör ändå ont i hjärtat att en kvinna som blivit utsatt för det hemska ska utvisas, man bör ju vilja hjälpa henne efter en sån tragisk händelse när den dessutom inträffat i Sverige.

      Är osäker på hur det låg till med kvinnan ifråga så rätta mig gärna om jag har fel. Men var inte hon en tiggare som inte ens hade rätt att vistas i landet från första början?

        Var inte det en gammal kärring? Som satt och tiggde utanför Åhléns

          Stämmer. Det var en äldre kvinna som tiggde utanför Åhléns. Som någon redan skrivit, på ett personligt plan så lider jag med henne men samtidigt så tycker jag att de rådande regelverken ska följas. Om hon hade blivit skadad eller sjuk på något annat sätt medan hon vistades i Sverige, skulle det rättfärdiga att hon fick stanna eller tycker folk bara det för att det gäller den specifika händelsen?

          Är 39 år kärring nu mera? Fan då är jag i medelåldern?!

            Vi syftade på tiggaren som satt precis där lastbilen stoppade, det var en gammal kärring. Inte denna som nu ska utvisas

      Tycker alla överlevande offer, men även familjer till de som dog i attacken ska få någon form av ekonomisk kompensation eller ersättning, vad man nu vill kalla det. Men att hon ska få uppehållstillstånd på grund av detta? Nej.

    Lustigt hur alla influensers o resten av Sverige har helt glömt bort flygskammen nu på sommaren ??

      Ja flygplatserna är överfulla med folk nu 🙂

    Vad är det snålaste någon gjort mot dig? T ex vilja ha betalt för en cigarett osv. Någon dejt som tog med dig till McDonalds och bad dig beställa en cheeseburgare då det var billigast på menyn?
    Tell me all about it!

      En i min familj sa att hon hade en del kläder till mig, sedan ville hon ha betalt för dem fast jag brukar ge mina saker gratis till henne för att hon är i familjen…

      Fick swisha 22 kronor till en kompis när vi lagade middag hemma hos honom. Han tjänar bättre än mig och jag har bjudit honom på middag x flera. Snålaste jäveln asså.

        Haha har hört sådana historier förr. En dejt till mig en gång (vi sågs bara en gång) körde hem mig (ganska kort sträcka) och ville ha bensinpengar samt att han räknat ut slitage, värdeminskning mm. Jag gav honom pengar såklart, men letade verkligen efter varenda jävla mynt i väskan (folk har en tendens att avsky mynt).

          Hahahaah!!!!! Inte ens Ove Sundberg skulle räkna ut slitage xD

      Jag är smålänning, så jag tycker aldrig att någon annan är snål 😛

      Har en bekant som verkligen ska dela på allt, typ en färdigköpt lasagne för 40:- på 3 personer skulle vi dela upp. Sen att det gick bra att shotta från ens sprit gick bra, helt gratis…

      Har en nära släkting som står mig väldigt nära. Ofta hembjuden hos min familj men ”finmat” och vin / öl. Bjuder aldrig tillbaka. Om vi är ute och fikar säger ”hen” snabbt ”jag betalar får mig” även om det gäller EN kaffe. Funderat på om hen ens är medveten om sin snålhet. Jättetrevlig personlighet annars och tillägg .. Hen extremrik genom arbete och arv ( mycket rikare än mig .. )

      Finns en kul tråd på Flashbacks om snåljopar. En gubbe återanvände samma skinkskiva tre gånger innan han åt den.

      Han gjorde alltså en ost och skinkmacka som fick stå i kylen över natten. Dagen därpå hade osten sugit åt sig skinksmaken så han tog bort skinkan och återanvände den på nästa macka.

      Det var bland det sjukaste jag någonsin läst.

      Kom med 2 kg räkor, färskt snoddas, smör och ost samt 3 liter läsk för att ha räkmys hos en kompis med lyxvilla. Hon hällde upp hälften i en skål åt oss och lade över resterande i en skål hon plastade över och konstaterade glatt att vad bra nu hade hon till lunch och middag dagen efter ? bröt med henne helt veckan efter utan förklaring och har inte pratat med henne sedan dess. Tio år sedan nu.

        Förstår dig fullkomligt, vilken jävla dealbreaker! Jag hade också gjort slut med en kompis över räkor om personen ifråga gjorde som din vän.
        Jag hade gått in i kylen, hämtat räkskålen och åkt hem sen ”VA BRA NU HAR JAG NÅT ATT ÄTA I BILEN HEM”

        Om det är sant måste det vara någon form av rekord

      Vi gav ett kort för att gratulera en lärare en gång och hon som köpte det ville ha tillbaka typ en krona av de som var med. Min erfarenhet är att det är de som har vuxit upp med pengar är de snålaste dessutom.

      Bjöd hem en person på filmkväll en gång, jag bjöd på mat och efterrätt och hon tog med dryck.
      Nästa dag hörde hon av sig och påminde mig om att ta med de tomma plastflaskorna, för ”pant vill man ju inte ge bort bara sådär”. Det rörde sig om ca sex, åtta kronor. Men visst, tog med mig flaskorna till skolan :::)))

      Samma person ville även dela på fraktkostnaden mellan tre personer. Frimärke inrikes: 6 kr.

        Har även hört att en bekant till familjen har sparat en IKEA-pappmugg som man får för dryck när man köper kokt korv med bröd för fem kronor, som han sedan använder gång på gång vid varje besökstillfälle utan att betala.

        Blir lite matt.

          haha

        Mohahahah! Bästa kommentaren när tiggarna ber om panten (hände senast i lördags) en flaska gick inte att panta då den var köpt utomlands. Hon var så jävla påträngande och jobbig så hon fick den flaskan. Sen såg jag henne senare på ett annat ställe med den tomma flaskan. Vem vet hon kanske skulle fylla den med vatten.
        Tycker det är fräckt att stå som en hök och tigga sådär.
        Men nu har jag en stående fras ”panten vill man ju inte ge bort bara sådär”.

        Alltså människor ?

      Usch, jag hade en kompis förr som var så snål, men i hennes värld var hon den mest generösa o skröt gärna om det. Hon ville ha betalt några kr om man behövde låna hennes mobil, hon tyckte hon var generös som lät en läsa en tidning som hon köpt, kom alltid ihåg den ciggen hon lånade ut, men inte de 10 hon själv blev bjuden på. Om man fick mat hos henne fick man höra hur givmilda dom var. I övrigt var det en sån kompis där man fick sitt kvar på rummet när de åt middag o alla minns väl dom vännerna ?

      Hade en kompis i gymnasiet som jag fick betala i småmynt för att få skjuts samma väg som hon åkte från bussen några enstaka gånger. Hon hade räknat ut att de kostade ca 17kr och om jag inte hade pengarna så fick jag gå samtidigt som hon körde typ samma väg… ?

      Upplever att min bästa kompis blivit väldigt snål på senaste. Både hon och jag lever som studenter. När vi ses för att laga mat hemma hos mig (som oftast) så har hon en tendens att räkna ut till minsta krona vad det hon har ätit är värt. Istället för att dela kostnaden för inköpen rakt av så räknar hon av på sin del om jag råkar få kvar lite rester i kylskåpet. Allt som oftast slutar det med att jag får stå för 2/3 av kostnaderna. Stör mig som fan egentligen men har bestämt mig för att vara ”den större människan”… ?‍♀️

      Ja usch för snåla människor… ? Min mans bror är ganska snål. Eller egentligen hans fru. Om man glömmer swicha honom direkt efter att man delat på något så är han på å gnäller varje dag även om det bara handlar om småsummor. Till saken hör att min man lånat ut flera tusen år honom i ungdomen och när han inte kunde betala det så typ ”fick” han de pengarna… Men sånt glöms lätt ?

    Jag firar två år på dagen utan självskada idag wooohooo, tänk att jag grejade det! Hoppas alla får en fin helg!

      Heja dig, du är grym <3

      Grattis! Vilken prestation!

      Stort Grattis.
      Bra Jobbat!

      grattis. starkt gjort!

      Grattis, det är ju fantastisk! Så himla bra du är 😀 det är inte det lättaste at ta sig ur.

      Fin helg till dig med! ?

      Grattis! Riktigt bra jobbat!

      Åh så fantastiskt!!! ❤? Det är ju så sjukt svårt att ta sig ur, så grymt jobbat! Kram!

      Tack alla, ni är la för goa!

    Har tid för brasiliansk vaxning imorgon bitti och har inte vaxat mig på månader nu. Tror ni jag bör ansa ner det eller kan man komma hur buskig som helst? Tänker alltså på om det är bättre om det inte är alldeles för långt, eller om det inte spelar roll för själva vaxningen? Bokade online nu ikväll och hinner ju inte fråga salongen innan jag ska dit imorgon.

      R.I.P snippan

        Snippan? Visste inte att vi var på förskolan igen..

          Vilket ord använder ni? Det värsta är ”fiffi”

            De flesta som jag pratar om fittan med talar engelska så då heter den pussy. På svenska lyssnar den helst till fittan. Om jag nu inte är på gynkoll, då är det väl något lite mer formellt som gäller. Snippa skulle jag aldrig kalla den. Över min döda kropp. Det enda som är värre är mus.

            Viveka.

            Nej det värsta kan vara ”springan” precis som att det inte är mer än ett litet veck tjejer har mellan benen.

              Eller framstjärt ?

            Sliddjur.

              Spermahink är oslagbart.

              Är det inte så personer på Flashback refererar till kvinnor? Hejdå

              Trodde att det var kvinnan man syftade på då?

            ”Hönan” hörde jag en kollega kalla den! Att jag inte skrattade ihjäl mig 😀

            Muttan eller muttis.

            Vagina.

              Vaginan är inuti. Det man vaxar brukar väl vara venusberget, blygdläpparna och ljumskarna (har aldrig vaxat, så jag killgissar lite).
              Om man nu vill vara korrekt

      Håret ska ha utväxt på ca 2 veckor (2-5 mm) för att underlätta vaxningen 🙂

        Tack

    Bästa tipsen för att skriva (klart) sin Masteruppsats?

      Stora mängder choklad.

      Schema

    Ikväll som varje kväll tog läggningen över två timmar. Jag och min man räknade ut att vi lagt ca 17 dagar av våra liv på läggning av ett av barnen. Och fler lär det bli!
    Pepp mottages tacksamt. Förlåt för familjeliv men ni är bäst!

      Trösta dig med att du kommer spendera mer tid på toaletten än nattning i ditt liv, o att kissa är ju ett nödvändigt ont.

      Förlåt, har inga barn ?

      Köp choklad?

      Fast när jag tänker efter så ville jag inte sova som liten 2-3 års åldern, då sa min dagisfröken (då hette det så) att jag vägrade somna för att jag helt enkelt ville ha mer tid med mamma o pappa. Hennes tips va att inte göra det till en stor sak med läggningen utan låta mig vara uppe medan dom själva gjorde lugna saker, typ tittade på tv (ej barnpogram) eller typ läste, stickade etc. Bara att jag fick vara i deras närhet, när jag fått min ”dos” av mamma o pappa somnade jag.
      Men är barnet en bäbis vet jag inte….

        Hahahaha bra tanke! Hon är fyra så choklad är tyvärr kört för hon hör och ser även den grymmaste smygätaren. ?

        Hon är med mig typ dygnets alla timmar så det är inte så i detta fallet men annars en god tanke om barnen ex är på förskolan länge. ?

          Men den andra föräldern kanske?

            Möjligt men vi delar läggningar. 🙂

      När läggningen har strulat för oss har jag helt enkelt låtit vår äldsta son vara uppe med oss. Han får sitta med oss i soffan och kolla på tv under en filt, vilket brukar resultera i att han till slut somnar. 😉

      Låter ni barnet sova på dagen? Isåfall ta bort vilan under dagtid.

        Ingen vila under dagen, aktiva och gör allt barnpsykologen förespråkar. Somnar aldrig framför tvn men vill ibland ge upp och låta henne vara med. Är lite rädd att hon ska komma på att det är för roligt bara och då aldrig vilka lägga sig. Tack för din tanke.

    Helsingfors-tips?

      Finsk sommarskola!

        Sommarsoppa ?

        ?

      Borgbacken och Högholmen!

      Självklart måste hon efter omständigheterna få stanna.
      Mycket märkligt då Sverige generellt har /haft en mycket generös flykting-policy men att det uppenbart inte gäller i detta tragiska fall.

    Jag provar att göra en långsökt efterlysning. I ett tidigare inlägg om trekanter skrev jag om vad jag och min partner var nyfikna på att prova och någon frågade var vi bodde. Läste det flera dagar senare så det var ingen idé att svara dig då. Läser du här ikväll och är seriös så kan du svara på den här kommentaren.

      Men usch, leta på bodycontact eller tinder.

        Vi har en profil på bodycontact där vi träffat folk också. Men tack för tipset som jag aldrig bad om??

          Va är ni för kåtbockar utan självbehärskning som släpar in vem som helst i ert sovrum för djurisk tillfredställelse?
          Lev ditt liv som fan du vill men håll skiten borta från denna blogg.

          Snart börjar pedofiler efterlysa 18 åringar som ser ut som 7 åringar.

            That escalated quickly…?

              Haha, jag skämtade typ 97%. 3% allvar över hur överkåta och desperata de verkar vara :p

            Vi nöjer oss med nyss fyllda 15 åringar.

              Urk.

        ”Men usch” ???

      Jag kommer inte ihåg vad ni var nyfikna på. Vill ni prova gubbk*k?

        Något du själv kanske skulle prova. Du verkar ju ha en fetisch för äldre mäns snablar.

          Om nicket är en kossa, så är det ett passande nick.

            Muuuuu är väl det som finns att tillägga i denna givande konversation.

              Ja, plus att ställa frågan om du gillar tjurk*k?

        Du rör inte skorpan, ditt vidunder!!!

          Hör du det?! Du rör honom inteeeeeee!!!!!!!!

            Jonathan jag ser ljuset. JAG SER LJUSET!!!

              Dog båda? Eller hur var det nu man kan tolka det? Jonathan dog i början och Skorpan ”dog” vid sista meningen, hela boken är liksom en feberdröm. Eller? ❤️

      Lite sent nu för mig med förmodligen, men jag är här. Du kanske ser detta på morgonen, isåfall kan du svara då (kommer ej ha tid för öppet spår imorgon kväll). Så länge ni bor i mellansverige kan det vara värt att diskutera vidare, vill inte åka för långt

        Vi bor tyvärr i Skåne… typiskt?
        Kul ändå att du svarade?❤

    Två dagar utan nikotin! Två dagar!!
    Kanske låter sjukt töntigt för er men för mig är det fan världens seger! Aldrig någonsin känts så bra att lägga ner skiten. Aldrig någonsin varit så fast i mitt beslut. Nu är det över!
    Jag har ”slutat” några gånger förut men det har alltid fallerat efter ungefär 24 timmar. Men nu är jag uppe i 48+ och det känns inte ens som jag någonsin kommer vilja ha en snus ever igen! Skönt!
    Vad har jag gjort för annorlunda då? Inget mer än att bestämt mig till 100% att nu är det slut. De andra gångerna var det lite mer ”vi ser hur det går” – stilen..

    Haha nog rantat om det, är bara så jävla glad att jag inte känner mig helt döende som alla andra gånger utan faktiskt bara helt okej ?✨

      //Kedjesnusare sen 16 år tillbaka ?

        ??????????????

          Tips! En bit ingefära under läppen, eller kaffefilter (löser inte upp sig) om du behöver något under läppen
          Du är grym! 3???????

      Jag ska sluta på måndag ? Har snusat i 9 år nästan konstant. Jag har trappat ned under nån månad och i torsdags tog jag 4 prillor. Igår 3 st. Idag endast 2!! Och imorgon blir det den sista, ?
      Har du slutat tvärt eller?

    Någon som brukar få ont i örat av att sova på det? Sjukt konstig grej men är som att örat viker sig och sen när det ska ”vecklas ut” gör det jätteont haha. Händer typ varje natt jag sover på någon sida och obs, har helt normala öron i övrigt ?

      Kanske kan tejpa de när du ska sova?

      Svinont! Skönt att inte va ensam

    Finns de tnågon palettbladsexpert här? Min fina fina china rose har börjat tappa sina stora fina blad, det är vitgrå, nästan genomskinliga fläckar på bladen innan de trillar av. Det är små svarta prickar på undersidan bladen och på vissa är det små små vita larver (verkligen pyttesmå). Vad kan det vara? Hur gör man? Har ställt ut dem på balkongen och sprayat med såpavatten. Borde jag slänga dem innan de skadar andra växter?

      Kan inget om detta, men vet att Egoina skrivit om palettblad, kanske finns nått bra tips att hitta inne hos henne ?

      Hoppas du hinner se det här! Min kompis som är palletbladsfantast säger att det nog är något som heter trips. Bara kasta är hennes förslag innan det sprider sig, om det inte redan gjort det. Rekommenderar även provadopinnar. Hon sa även att om det är ett litet angrepp så kan det funka med pinnar, stark dusch av alla växter och såpavatten och isolera alla de drabbade. Tvätta fönster, karmar, brädor, krukor och gardiner.
      Lycka till!!

    Tänker mycket på tjejen som var på semester i Albanien (?) men sin pojkvän. Han var elak, skar sig med flit med hennes pincett och hon ville bara åka hem till sin kisse. Finns du här?

    Har hon skrivit något mer efter det? Någon som vet hur allt är?

      Man undrar ju. Felet med mig är att jag glömmer av tidigare händelser. Det händer ju nytt hela tiden, så bra att du påminnde. Fråga ett par gånger, tills du får svar. Pojkvännen var ett pucko, verkar det som.

    Vet inte om det här är vetenskapligt på något sätt, men, har ni märkt att i en tvåbarnsfamilj så är (nästan) alltid första barnet mer likt pappan och andra mer likt mamman. Stämmer på nästan alla jag känner!

    Nån mer som tänkt på det?

      Jag har inte tänkt så. Arbetar med barn och träffar således många familjer och tycker nog inte att din teori stämmer. Men kul iakttagelse 🙂

      Har också hört om det, dock svårt att relatera själv får i vår familj är det tvärtom. Vore ju kul om man kunde forska lite om det där?

      Stämmer till 100% på min kompis familj, barnen är kopior av pappa och mamma.

      Ja jag har hört att det är så det är, vanligast iaf. Jag och min pappa är i princip identiska❤
      Rätt roligt då ingen kan gissa att min mamma är min mamma eller att min bror är min bror, samma gäller för min bror, att han är mer lik mamma. Jag och min bror är t.o.m såpass olika att folk trott att jag är hans tjej?

      Det stämmer väldigt ofta, enligt mig.

      I våra familjer stämmer det definitivt.

      Allt från ” färger” till drag.

      Har hört att det har med att göra att pappan ska veta att barnet är hans. Fast å andra sidan, vill han inte veta att alla barn är hans? Har inga som helst vetenskapliga belägg.

      Men enligt mig, stämmer det väldigt ofta.

      //Moa

    Nyss hemkommen från Gyllene Tiders konsert. Som jag älskar dem! Ska nog knipa några flera biljetter till fler spelningar på deras turné?

    Hej alla SMINKFANTASTER! Jag önskar tips på ögonbrynspennor som VERKLIGEN är vattenfasta. Eller snarare hångelfasta 😉 Efter ett hångelpass är mina ögonbryn typ försvunna.

    Finns det någon som har tips? Isf, tack och puss ??

      Varför hånglar du med ögonbrynen?

      https://youtu.be/sBqgPAw3-tQ det börjar på 1.45 ?

    IL i sitt inlägg 11 juli: ”Och jag är en person som behöver rutiner för att må bra.”
    IL i sitt inlägg 12 juli: ”Idag vände vi på rutinerna och körde en dag på stranden och lunch ute.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.