Det är viktigt det där med ettiketter

Strunta i växthuseffekten, smältande polarisar och regnskogen skövlas – här har vi ett riktigt allvarligt problem att sätta tänderna i.
Vem får egentligen kalla sig en Youtuber?
Inte Bianca Ingrosso om man ska tro hennes Instagram. Hon verkar ha klivit på en enorm mängd känsliga tår genom att kalla sig själv för det – Youtuber.
Det finns tydligen regler för sådant och eftersom Bianca inte uteslutande gör Youtube – eller i alla fall är som störst på Youtube – så blir tydligen folk kränkta av att hon kallar sig Youtuber.
Jag tänker att det ligger till lite så här.
Använd gärna min mall om ni har svårigheter med att kategorisera människor på sociala medier. Det är en snårig djungel där ute…jag vet….

Jag hoppas att den här mallen kommer till användning och sparar in mängder med tid för de som hittills bara kliat sig själva i huvudet över vem som är vad och varför.

You’re welcome! 😉

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    [X] Reklampelare

    Varför skulle hon inte få kalla sig youtuber. Ingen som ifrågasätter Therese fast hon bloggar (bloggat?) och har instagram. Löjligt.

      Fast TL började som Youtuber väl, så det är en viss skillnad. Tror jag förstår vad en del menar, de menar att en youtuber än en som börjar som det och blivit känd genom Youtube. Bianca kan väl få kalla sig det inte mig emot men man brukar inte kalla Jennifer Lopes för youtuber liksom trots att hon finns där. Jocke L får väl kalla sig artist vilket en del kanske tycker är lika konstigt. Bianca blev inte känd genom YT utan har förstått vidden av det för att sprida reklam och tjäna mer pengar, ett ytterligare steg att bredda sig och där hon kan få ut marknadsföring och tjäna mer pengar på reklamsamarbeten.

    Bockar av två??‍♀️

    Mvh influencer

    Tänk att annica englund tog bort sina bra sminkvideos för hon tyckte inte hon var sig själv på dom. ?? Vi är många som tyckte mycket om dom och lärt oss att sminka oss bättre och andra tips. Besviken på detta för vi har ju följt henne sen BB och jag tycker hon kunde haft filmerna kvar för våran skull. M en finns ingen kvar.

      Gillade också hennes vloggar, hon var bäst som youtuber ju.

      Jag tror inte hon läser här inne om vad du tycker. Så lägg en kommentar på hennes blogg så kanske du får respons från henne.

    Hon får väl inte kalla sig entreprenör heller enligt dig eller? För hon är ju en bloggare/influencer och inte en entreprenör som råkar ha sociala kanaler.

      Tror det är bäst för din hälsa och mående om du slutar för evigt komma hit och läsa CC’s inlägg.
      Peace ✌️

        Oj det var känsligt, jobbigt att få sina skrivna rader och dubbelmoralen ifrågasatt, så lite härsskarteknik på det när en inte har något bra svar och det blir pinsamt.. Och din egen hälsa? 😉 GaffelÅke haha det var nytt, du har många nicknames.

          Men hur mår du?
          Peace för fan!

    Är det någon som fått någon mer hint om Bianca och Philipp gjort slut eller inte än att de slutat följa varandra på instagram?

      Ja, kan vi få någon klarhet i detta så att folk slutar tjata om det någon gång?!

        Deras relation är ju on/off hela tiden så det går knappast att få någon ”klarhet” i detta.
        Enda möjligheten är att ha någon typ av uppdatering på nätet där man kan gå in varje timme för aktuellt läge.
        För enkelhetens skull kan relationens status markeras med grönt vid On och med rött vid Off.
        Borde gå att få en avisering vid förändring så en app skulle nog vara praktisk.

          Varför? Hur är det relevant för någon annan än just de två vilken status relationen har för tillfället?

            Verkar ju som deras relation har visst allmänintresse.
            Hälften av Biancas inkomst detta och föregående år är förmodligen att hänföra till strulet med Philippe.
            Ibland undrar man ju om inte det hela bara är till för att skapa medialt intresse.

              Nu överdriver du väl ändå lite ? Bianca hade nog varit lika aktuell oavsett strulet med Philippe.

          Hahahahahha. Klockrent.

      Hur många gånger kan man göra slut innan allt börjar kännas lite löjligt?

        8.

        2

      Kära Sara: ??????????????????. Uppfattat?

      Jag undrar också, även fast jag inte vill vara nyfiken. Men är nog mest nyfiken på vem som ligger bakom dessa uppbrott och dumpanden.

      Har hört att hon var otrogen med ASAP Rocky…

        Asap Rocky har flickvän så dessa rykten kan nog inte stämma

          Ja det skulle ju isåfall vara första gången som någon som har flickvän är otrogen 😉 så just på grund av det så kan det ju absoluuut inteee stämma… eeeller? Haha asså

    Podd borde väl också vara med på listan?

      Och Twitter så vi får med Donald Trump också 🙂

    Ettiketter vet jag inget om. Etiketter däremot går det att ha en åsikt om!

      Vet du möjligen något om detta ämne?

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Besserwisser

        Det heter väl inte besserwisser?
        Du menar förmodligen denna länk:
        https://sv.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt

          Det heter messerschmitter.

            ”En variant på besserwisser för att testa en sann besserwisser som – när den blir kallad för messerschmitter då inte kan hålla sig utan är tvungen att rätta vederbörande och säger:

            – Besserwisser heter det faktiskt.”

              Heter det inte Wisserbesser?

                Det heter Messerwisser 🙂

            Messersmitt heter det. Det är en bil.

    Kommer ihåg när youtube kom. Jag var 12 år och det var en hemsida som jag ibland gick in på för att kolla roliga klipp. Ingen hade nog kunnat gissat var det skulle leda, att man skulle kunna bli en ”youtuber” och ha det som sitt jobb. Sen kom instagram, en app man la upp bilder på ibland. Säkert ingen som kunde ana att det också skulle spåra ur totalt

      Tackar vet jag Lunar, det var tider det ? Men kanske före din tid om du var 12 när youtube kom? ?

        Youtube kom 2005. Jag är född 92 så nog var jag en användare av lunar också såklart! Good times

    Fan vad tråkig attityd det är här inne alltså. Jag trodde att sommaren skulle göra folk glada och trevliga…

      Man blir inte automatiskt glad och trevlig för att det är sommar ?

        Nej jag märker det.

        Tror att du förstod min poäng ändå.

      Man kan må skit och gå igenom jobbiga händelser, trots att solen råkar vara framme och att gradera är något högre.

        Man kan vara otrevlig och posta skit trots att solen är framme. Bara för att man mår dåligt behöver man inte skriva sura kommentarer.

          Har jag sagt det, eller? Hon skrev att hon trodde att sommaren skulle göra folk glada (och trevliga)

        Håller med, men trodde ändå som TS att ledighet och semester skulle ge lite bättre stämning här inne. Men det är bittrare än någonsin.

    Camilla, kommer du skriva något om att Bianca kallar en annan ”kollega” för psykiskt sjuk enbart för att denna person bevisat att Bianca photoshopar sina bilder?

    Tycker att det är ironiskt med tanke på att Bianca själv har sagt att man inte ska driva om psykisk ohälsa och att vill vara en förebild för just det.

        Och att samma youtuber har en video med ”vittnen” som hört Benjamin Ingrosso skrika ”jävla afrikan.” Det har ju publicerats inlägg med smskonversationer om Isabella, så då borde det gå med de personernas snapchatvideos och konversationer också.

          Fast hon visar ju sina konversationer med Bianca.

          Jag har ej sett den videon med vittnen men jag tror inte Benjamin skrikit ”J-la afrikan”, jag tror de hört fel. Varför skulle han skrika det, varför skulle han vara så korkad och riskera att få hela sin karriär förstörd. Nej tror han skrek ”Ja det är jaaag” för att folk ropat efter honom. Lätt att höra fel på avstånd och lätt att folk får för sig att de hört något som inte skrikits el sagts. Folk vill ju gärna hitta fel också och få smutskasta vissa kändisar.

        Fast det är ju nått fel på den bruden, hon använder biancas namn och har gjort flera gånger och nu senast Benjamin för att dra mer views till sina videor. Pinsamt

          Det med Benjamin finns på Twitter också men av andra personer som inte har någon koppling till Lina

          Och hur gör inte vissa andra? Vilka använder inte andras namn för att dra läsare, lyssnare, få uppmärksamhet, få upp sina siffror och genom det tjäna mer. Fundera på det. Finns särskilt ett namn som börjar på I som många använder som draghjälp vilket jag tycker är ganska sjukt.

        Jag blockar dig om du blockar mig. Nästa sommarplåga.

      Vissa kommer undan med allt och andra ska få skit för minsta lilla grej, till och med när det inte finns något fel så letas det fel och vrids till fel. Vissa kommer undan med smygreklam och med att säga förbjudna ord och andra hade fått tio rasande inlägg på ämnet och smutskastats det grövsta.
      Det blir lite hyckel på Bianca som själv snackar skit och illa om andra offentliga men sen gnäller om andra gör det om henne och då är det viktigt med fakta. Hon vet väl inte själv säker fakta om vissa grejer, för att hon läst här och hört andra prata.. allt som står här är inte sanning och rätt fakta liksom, långt ifrån. Likaså hennes mamma hycklade med samma sak, påstod att någon sagt saker den ej sagt och i nästa stund pratade om hur viktigt det är med rätt fakta – då det gällde hennes egna. Ja det blir lite hyckel och ironi, pinsam dubbelmoral liksom. Dubbelmoralen flödar ju härinne också.

    Tips!
    CamCam vill du sätta eld på ditt kommentarsfält?

    Skriv om detta…?

    https://omni.se/vegotrenden-provocerar-arby-s-gor-kottmorot/a/xP73nj

    (Personligen så tycker jag att många borde äta mer och mer varierat med grönskar men tycker att all köttimitation är förkastlig och dålig både för hälsan och miljön och är riktigt trött på att bli påtryckt utan det alternativ-val i tid och otid)

      Okej.

      Finns det så mycket mer att säga om det? Har väl vänts ut och in här inne så det räcker.

      På vilket sätt är det relaterat till bloggens syfte att skriva om?

        Har det?

        Läs igen vad jag menar syftet är… ?

          Jag har läst. Kan du inte bara förklara om jag inte förstått? Är det bara för att elda igång kommentarer?

          Hur CamCam ska lyckas få in det att handla om bloggar mm lönar jag till hennes egen fantasi.

          Men att det kommer bli liv i luckan har ni ju redan vista stämmer iom att det bara på någon minut inkom ”protester” från flera. ?

            Protester är väl att ta i ? ett ”okej” och en annan som undrade vad syftet var?

              Därför att jag satte det inom fnuttar i brist på bättre ord just då. ?

                Då borde du också ha satt ”flera” inom citationstecken ?

                Well well..är det liv i luckan hon vill ha kan hon ju bara posta vilken nyhet som helst om invandring.

                Vi kan diskutera fejkköttet imorgon under öppet spår om du vill. Jag kommer vara där en stund om inget annat dyker upp??

                  Nu är det ju flera så nej

                  I övrigt, säkert, frågan är ju ändå hur det kommer sig tex du väljer att ifrågasätta just detta tipset?

                  Vidare så såvida du inte är ny här så borde du sett att veganism har tagits upp som ämne flera gånger (vilket flyktingar aldrig har) och hur urspårade de kommentarsfälten brukar bli här på BB. Så lite fjantigt av dig att ta upp nyheter i allmänhet i ett försök att låstas som att du inte förstår vad jag menar. ?

                  Just nu kan detta dessutom snart kvala som dagens off pist också. ?

                    Jo jag har varit med. Varför jag också tycker att ämnet har diskuterats in och ut redan.

                    Vad jag kommenterat om andra ot-tips vet du väl egentligen inte, eller hur!??

                    Jag menade verkligen ingenting illa, när jag jämförde med valfri nyhet om invandring så gjorde jag det för att 1. det genererar kommentarer när inlägget handlar om något som tangerar invandring och 2. det har just nu lika lite relevans som din artikel. Jag tycker att ämnet fejkkött är intressant och diskuterar gärna imorgon om du vill. Men då gärna om du inte utgår från att jag skriver för att fjanta mig för det gör jag inte ?

                      Jag menar alltså att det har diskuterats in och ut här utan riktiga argument utan mest baserat på känslor där man kallar varandra elaka ord. Ämnet i sig diskuterar jag gärna sakligt.

                      Ok. ??

                      Jag tycker väl egentligen inte att det är så mycket att diskutera för min del. Jag tyckte bara själva grejen fick mig att skratta och lite förstå att vågen har tippat för långt åt andra hållet och förstå att man behöver driva lite om ett fenomen som gått överstyr.

                      Jag kommer mest troligt inte ha tid med ÖS imorgon. Ska grilla men det kanske blir en tidig kväll så vi får se. ?

                      Okej. Trevlig grillkväll imorgon då???

                      Tackar, om väder blir fint så är det väldigt troligt. ?????????

                Nog för att det går snabbare att skriva, men… FNUTTAR?! Vad i hela friden?

          Att få igång kommentarsfältet? Ser inte kopplingen till sociala medier..

            Som sagt, om vi räknar bort mina kommentarer så har ett litet tips till CamCam redan genererat 5 kommentarer. Saken verkar få folk att engagera sig ?

              Nej. Ingen diskuterar ju sakfrågan.. (jag blev moddad när jag frågade om syftet så jag skrev om två till.)

                Beror väl på hur du ser det. Flera som verkar motsätta sig att det ens ska tas upp på BB. Varför? ?

          Av intresse, hur har detta med bevakning av bloggar/influencers/sociala medier att göra?

          Detta är ju väldigt ot. Du kanske kan ta det imorgon i öppet spår istället? 🙂

            Inte menat som ett OT utan precis som jag skrev ett tips och dessutom under ÖS skulle det drunknat.

            Hur hon skulle lyckas få det till att handla om bloggar lämnar jag upp till henne. Kanske i samband med Therese, Yoga Gril, eller Elaine. Vinklarna är nog många. ??

              Är det bara jag som mailar Camilla när jag har tips? ?

                Säkert inte. Men jag är inte den enda som tipsar här bland kommentarena. ?

        Vad är kopplingen till blogg / Instagram / YouTube?

          Hej!

          Hade du inte uppdaterat sidan innan du skrev din fråga?

    Man kam ha alla dessa tre… men har man inga följare kan man ju inte kalla sig influenser. Måste ju till ett minimum följare också, på listan

    Grundar sig säkert i JLCs video på ämnet…

    Fler än jag som inte kan läsa Annica Englunds kommentarer på bloggen ??

    Tycker Bianca gormat, skällt, beklagat sig, kastat skit på andra och försvarat sig mycket på senare tid, tänker om andra gjort det så hade det skrivits mängder med arga vinklade inlägg här och folk hade rasat och kastat skit om allt möjligt orelevant… men vissa kommer undan, och andra ska sågas och häcklas för allt och inget – det är fel på vad än vissa gör och säger här, och allt ska stötas och vändas till fel här, vissa kan inte göra något rätt och ska få skit för allt här, allt vänds till fel. Det är verkligen skillnad på folk och folk här om man säger så. Det är märkligt, märkliga vändningar också, men det har väl sina förklaringar med personliga agendor och vissa ”mutor” kanske vilket jag sett det spekulerats om.

    Dessa fejkjobb! Undrar vad som händer med dessa stackare när de är fyrtio och landar hårt på huvudet när ingen vill läsa eller se dom?

    Jocke och Jonna redigerar inte själv. De har dessutom lejt bort filmningen.
    En Youtubers som ”gör” musik existerar knappt. De använder sitt varumärke ”namn” och får hjälp med allt, ändå säljs de in hos tittarna som musiker, producenter och gudars vet allt , trots sin okunskap. Ghost producer får säkert hjälpa de flesta YouTubers.
    Lika så Ghostwriters när de kommer till böcker. Helt plötsligt titulerar YouTubers sig som författare.
    Så är dom musiker och författare- NEJ självklart inte. Varumärke som säljer i deras namn- Absolut.
    Influncer.

    En annan tanke är YouTubers som inte kan överleva sin kanal utan att ta emot Swish donationer. Ska de klassas som YouTubers då? De kan ju inte kan livnära sig själva fullt ut?
    Deras content genererar inte tillräckligt med pengar.

    Jag personligen anser att Bianca är en YouTuber precis som alla andra.

    Oliver har slutat följa pappa Emilio på instagram… och verkar hellre hänga på restaurang i Stockholm istället för att fira Emilios födelsedag i Palma med Bianca och Benjamin…. oliver har inte ens nämnt Emilios födelsedag på sin instagram

      Jag nämner väldigt sällan folks födelsedagar på instagram. Har nog aldrig hänt tror jag. Särskilt inte min pappas födelsedag.

        De andra kidsen gör det och Oliver har också gjort det tidigare

      Det känns som Oliver har alltid tagit Pernillas sida, alltid skyddat henne, får lite den känslan att han är mammas pojke.

        Yes, är av samma uppfattning. Medan Bianca är emilios skyddsängel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.