Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

509 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur kan man tvätta sina kläder i gemensam tvättstuga? Det är vidrigt. Arbetat flera år i hemtjänst och det som tvättas i tvättstugor kan vara alltifrån avföring, urin, spyor, blod, hår och dessa kan komma både från människa och djur.

      Vissa har nog inget annat val 😛

      Hur? Har varken plats eller ekonomi just nu för att skaffa en egen tvättmaskin. Tvättat minst 10 år i gemensam tvättstuga. Jag mår prima och det gör mina kläder med! Det finns vidrigare saker än gemensam tvättstuga, snorkiga personer till exempel… 😉

      Precis! Vissa har ju inget val! Bor man i lägenhet och inte ha plats eller ekonomi för egen tvättmaskin så är man illa tvungen. Men du är lyckligt lottad som har möjlighet att undvika det med allt som tillkommer..

      Tvättar i gemensam tvättstuga och har inte haft några problem 🙂

      Ursäkta, men alla har inte ett val?
      Oavsett om det beror på ekonomi, platsbrist, eller annat, så osar din kommentar klassförakt!
      Skärpning?!

        Tyckte inte den visade på klassförakt?

          Jo? ”Hur kan man” var frågan.

            Tycker fortfarande inte att det visar på klassförakt. En vän bor i en bostadsrätt för många miljoner i Sthlm där de har gemensam tvättstuga medan en annan bor i en sämre förort och ändå har egen tvättmaskin. Så nej, jag förstår inte varför detta var ett klockrent exempel på klassförakt.

              Frågan var ställt på ett sätt så att den lät som att det var ett val och att alla kan ha tvättmaskin ? Jag tycker iallafall inte frågan var trevligt ställd. Du behöver inte hålla med.

                Du behöver inte hålla med mig heller. Jaja

                  Jag vet ?

            Så om någon skriver ”hur kan man äta lax” så är det klassförakt?

              Nej, för lax är relativt dyrt och det finns många som inte gillar fisk. Att däremot fråga ”hur kan man handla på lidl/netto?” skulle kunna vara klassförakt.

                Oj oj oj……

          osar bacillskräck?

            Vem har inte bacillskräck för andras spyor och skit?! ?
            Håller helt med, asäckligt att tvätta sina kläder i en maskin som precis tvättat någon annans spya eller skit, tack och lov slipper jag det, men jag utgår ifrån att man sköljer av det värsta från kläderna i sin dusch innan man tvättar kläderna i maskinen..

      Kan meddela att avföring urin spyor blod och hår (?) liksom inte ligger kvar i maskinen.
      Märkligt tänkande.

      Äh det blir ju rent i alla fall. Tycker sämre om att gå på en offentligt toalett. Tror man ska försöka undvika att tänka så mycket på vad alla miljöer man vistas i har kommit i kontakt med för äckligt.

        Absolut mest spår av avföring i ett flygplan hittar du på huvudstöden på sätena…

          Usch ? hur??

            Har du aldrig bajsat på huvudstödet?! 😀

            Folk som går på toa och inte tvättar händerna efter, som sen håller i huvudstödsdelen som stöd när de ska tillbaka till sin plats kanske?

            Själv tycker jag att sådana där ”papperslappar” som hänger på dem på flyg och tåg är vidriga. De byts garanterat inte mellan varje körning och drar nog till sig 100 ggr mer löss och skit än ett skinnsäte, vilket det oftast är under lappen. ?

              När jag städade flygplan så Butte hi nackstöden varje natt. När planet har en turn around på dagen hinns ingenting med mer än att kuta waste och plocka synligt skräp typ.

      Ja det är väl vad man tvättar i en egen maskin också? Maskinen tar in vatten, tvättar och tömmer ut.

      Även tvättmaskinerna rengörs?

      Är glad att jag ens har ett boende. Alla har inte möjlighet att skaffa egen tvättmaskin.

      Men snälla, känner du likadant om det är din sambo/unge som spytt/skitit/pissat/blodat ner sig? Är ju inte direkt skillnad haha. Vissa av oss har inte möjlighet (eller råd ekonomiskt) att skaffa egen tvättmaskin. Det är inte så hemskt som du får det att framstå.

      Fast det är ju inte direkt som att man delar vattnet med grannens blodiga och nedspydda tvätt! Du vet att vattnet liksom spolas ut ur maskinen mellan tvättarna va?!?

      Tvättat i gemensam tvättstuga i 16 år, orka ha en maskin hemma när man inte måste, alltid (ja ja, ofta i alla fall) ha tvätt hänga nånstans i lägenheten. Så smidigt och skönt att få 4 fulla maskiner tvättade och torkade på 3-4 timmar.

      Driver du?
      Dina kläder blir ganska ren i en tvättmaskin. De är därför dom finns till.

      Driver du?
      Dina kläder blir ganska ren i en tvättmaskin. De är därför dom finns till

      Jag förstår dig, men fattar ju oxå att alla inte har ett val. Under de åren jag jobbade i hemtjänst vet jag att det ofta slängdes in kläder med både det ena och andra. Jag själv hade ju slängt sakerna men vi måste ju bara tvätta det klienterna vill att vi ska tvätta. När jag tvättat i gemensam tvättstuga har jag alltid kört en tvätt på högsta möjliga grad, har iallafall känts bättre ?

      Någon här som har diagnosen bipolär/borderline eller båda tillsammans? Jag har nyss fått diagnoserna och känner mig så vilsen. Äter lamotrigin och abilify, har oxascand vid behov men när jag får mina svackor är det inget som hjälper, jag vill bara dö trots att jag har en fin man och två små underbara barn. Tar gärna emot tips om vad ni gör när ni känner såhär. Känns som att inget biter på mig. Tar min medicin, har gått kbt, försöker motionera på olika sätt, tar långa bad och vilar. Jag klarar inte av att jobba, mannen är hemma med barnen nu och jag är sjukskriven. Vill inte leva såhär, klarar ingenting. Panikattackerna avlöser varandra och min ångest är kraftig och kronisk. Är så rädd att försäkringskassan snart bedömer mig som frisk, så jag kommer sjunka till botten med en snäll när jag går tillbaka till jobb. Har snart varit sjukskriven i ett år. Snälla hjälp mig!

        Det borde väl ha varit problem även innan du fick diagnoserna? Nu nät du har dom kan du ju också få hjälp!

          Absolut, men diagnoserna triggades igång efter min andra förlossning. De är även mer påtagliga när jag har två små barn att ta hand om, när jag knappt kan ta hand om mig själv. Innan när jag varit i ett skov har jag kunnat gräva ner mig på ett helt annat sätt

        Mia, känner igen mig i det du skriver även om jag ”endast” har diagnos bipolär typ 2. Jag är idag mycket välfungerande, klarar av att jobba och ta hand om mina barn på ett bra sätt men jag minns hur det var och känner en sorg över det varje dag. Lamotrigin funkade väldigt bra på mig men jag känner så väl igen det där med att totalt gräva ner sig och sen inte ha möjligheten att göra det när man har familj och barn, även för mig triggade det igång mer intensiva skov. Vilken typ av KBT har du gått och för vad? Kanske behöver du komma till botten med varifrån ångesten egentligen kommer? Vill tipsa om Schematerapi, har gått snart ett halvår och det är så bra (men samtidigt också jobbigt såklart) För mig räckte det inte med exponering och ångesthantering, det kanske är något liknande för dig? Hoppas på att kunna ge dig lite hopp om att det kan bli bättre, fortsätt kämpa, du är värd att få må bra!

      ”Hur”? Jag bokar tvättpass genom att gå in på hemsidan, logga in och boka ledig tid.
      Om du vill ha ytterligare förklaring så får du utveckla.

    Hur ofta har du sex med din partner?

      Ca 3 gånger i veckan

      Försöker få till det en gång i veckan… två småbarn under 3 år så är en viss trötthet här hemma ? men viktigt för oss båda att hålla romantiken och passionen åtminstone vid en liten låga under denna period, så date night + ligga någon dag i veckan är stående.

      Ca 5 gånger i veckan. Vi bor ej ihop.

      Inte så ofta nu. Jag ammar vår halvårs baby hela kvällarna å nätterna ? Jag saknar den tiden när man hade sex 1-2 ggr i veckan…

      Senast i natt 4 gånger.. men iaf en gång per dag. Vi har varit ihop 1 år

      Samlag typ 2-3 i veckan, ibland en gång i veckan. Utöver det så suger jag av honom kanske 2 gånget i veckan, ibland mer.

      Vi vill mer men har ett barn på 11 månader och en på två år så hinner typ inte hehe

        Ni hinner inte mer?? ?

        Får du något tillbaka av honom, han verkar ha en ganska sweet deal där?

          Ja sjukt orättvist

            Vad är orättvist?:)
            Samlag har vi tillsammans och sen VILL jag suga av honom och hade gärna gjort mer men orkar liksom inte oftare med jobb och barn.
            Han går ner på mig lika ofta så vi har det ganska jämställt hehehe.

            Sen hånglar vi utöver det.

          Japp, han ”ger” lika mkt.;)

        Camcam, kan du..?

          Blev du kränkt och också kände dig träffad?

            Fast vilken vuxen människa kallar någon annan slampa!!? Väx upp för fan lilla snorunge!

              jag gör det. Slampa.

                Du kan kalla mig för slampa om du vill. Ingen går på det ändå.

                nope, biter inte på mig..! kalla du mig slampa om du vill det!

              Du är jääääävligt vidrig

                Dock använder JAG inte svordommar. Slampa.

                  Önskar ja va lika cool som dig ?

              alltså du är ju störtskön (INTE)! vet du? jag är en gift tvåbarnsmamma i 30+ åldern, och ja, jag kan både svälja eller spotta ut, oftast sprutar min man mig på magen brösten eller rumpan, det du ? Något du förmodligen aldrig kommer uppleva för du är bara helt tragisk som människa…
              fy vilken slampa jag är som har sex med min man! Ditt AS!

                Det är ju bra om mannen sprutar utanför musen, så blir det inte flera barn.

                Alltså dessa kommentarer håller samma skitnivå, vamcam kan du inte radera skiten, ingen är intresserad av ert sexliv och du som kallade någon för slampa är bara störd i huvudet.

        Camilla, kan du ta bort det här?

      3-4 gånger / veckan

      2 gånger i månaden. Jag äter antidepressiva som tar bort suget helt. Innan medicin var jag ett jävla djur ?

      Just nu, en gång varannan månad kanske. Minns inte ens. Ett barn på 11 månader som inte kan sova ensam. Plus att jag inte direkt har någon lust.

      När jag väl hade partner så hade vi distansförhållande, så minst 4 gånger per dag.

      Under veckan då ägglossning infaller, varje dag minst en gång. Resten av månaden är jag inte sugen.

        Snart så <3

      I snitt 2-3 gånger per vecka men ibland går det typ 3 veckor helt utan sex och sen har vi sex 7 dagar rad.

        ÄL?

      2-3 gånger i veckan, men tycker inte antalet gånger är så viktigt utan mer att det är bra när det väl sker!

      Det var några år sen, minns inte ens. Och ja, lever i en relation.

      Blir högst en gång i månaden för jag går på p-medel

      Ibland en gång i veckan, ibland 7 gånger om dagen.

      En gång var 2-3 månad. Denna månad har vi dock legat 5 gr. Efter min förlossning hade jag noll sexlust. Det var ansträngandd och ens försöka vara intim. Ville bars få ha min kropp för mig själv och tror det är
      Relativt vanligt och känna så…
      Får ångest när alla pratar om sina underbara sexliv och hur ofta de knullar när man själv inte ens pallar pilla på sig själv

      Tror ni man måste ha sex ofta för och ha ett lyckat förhållande? Frågar genuint.

        Det tror jag helt beror på, för en del är det viktigt och för andra inte lika mycket. Det som kan bli jobbigt är väl om det är viktigt för ena partnern och den andre inte.

        Nej! Handlar helt om att ni som par är nöjda. Jag och min sambo ligger bara en gång i veckan i snitt. Han säger ofta att det värsta han kan tänka sig är att jag ligger fastän jag egentligen inte vill. Tänk på allt annat fint i förhållandet. 🙂 Kramas, prata, skratta, uppleva saker ihop… Jag hade ett par till vänner som låg som kaniner 10 år in i förhållandet. Men utöver det aktiva sexlivet så var de hemska. Bråkade konstant, kallade varandra för hemska saker, skrek på varandra… Hade aldrig velat byta med dem.
        Jag brukade ha ångest förr över min dåliga sexlust men vem bestämmer vad som är normalt eller inte? Ingenting säger att X ggr/vecka är bättre än något annat. Bara ni två trivs.

        Känner med dig! Mitt tredje barn är 6 månader, och jag har inte haft sex än sedan han föddes (och knappt under graviditeten pga förvärkar och dåligt mående). Energin är jämt slut, orkar knappt ta en dusch och äta ibland. Finns det lite energi över och lusten kommer tillbaka så är nån av barnen vakna.. Normalt är jag den som har mer lust här hemma. Min man förstår (han är slut också) och vi försöker inte stressa, minns med andra barnet, hur lusten kom tillbaka pang på när hon var ca 10 månader och började sova hela nätter. Så jag vet att det kommer, men tycker att det påverkar relationen när den intima biten saknas och man är typ bara partners som roddar företag Familj.

      Kanske varannan månad pga endometrios och smärtor som gör att jag liksom låser mig och blir spänd i förväg av rädsla för att det kommer göra ont. Även om det mest gör ont med penetrerande sex så spelar det ingen roll då jag spänner mig även vid all form av sex då det blivit så betingat hos mig.

      Igår frågade min sambo vad vi skulle göra åt att vi aldrig har sex. Jag sa att vi kan prva med att få in mer intimitet i vardagen, som inte leder till sex, alltså kyssar, smek, massage, för att få bort pressen. Men han vill inte pga gillar inte kyssar. Han sa att då får han väl hitta sex på annat håll.

      Jag är helt förkrossad. Vi har varit ett par i 15 år. Jag fattar att sex är viktigt, jag lider också av att inte ha det.

        Så han kommer och vill ha förslag på hur ni ska göra för att börja ha mer sex, och då du ger förslag duger det inte? Då låter det ju som att han inte alls vill försöka så länge det inte sker precis som han vill ha det, vilket känns väldigt respektlöst mot dig. Att han dessutom säger att han väl då får skaffa sex på annat håll är ju bara förjävligt – och jag fattar att sex är viktigt, men då får det väl vara en gemensam ansträngning för att få det att funka?

        Förlåt, men i min mening låter han som en bajskorv som kan gå och dra k*ken i grus.

          Jag hade lagt samma kommentar om det var en vän som skrivit det jag själv gjorde. Ska försöka se mig själv med samma ögon.

          Blev så ledsen över att han inte vill jobba på det och känner inte igen den man jag blev kär i. Jag drömmer ju också om ett fungerande sexliv, närhet och intimitet och tror jag kan ha det om vi tar baby steps. Att han säger att han får söka det på annat håll får mig inte direkt att känna mig superhet på att ha sex med honom öht.

    Saker jag skäms över med mig själv:
    (ett urval)
    * Jag har körkort men har aldrig kört i stan och kan väldigt lite om trafikskyltar. Jag kör nästan aldrig, och hade därför helst tagit om körkortet. Vågar absolut inte köra inför vänner eller släktingar.
    * Jag pratar VÄLDIGT ofta i sömnen och säger helt sjuka saker. Stackars min sambo.
    * Ibland när jag skrattar så kan det hända att jag kissar på mig lite..
    * Jag är så extremt kass på geografi. På den nivån att jag knappt vet vart Belgien ligger. Ibland om någon säger ’jag var där en vecka på semester!’ så måste jag googla snabbt och se om platsen är ett land eller stad, en frukt eller ett hav typ..
    *jag är förlovad med min kille som jag levt med i 5 år, men jag är så glömsk av mig att jag inte vet vart han är född och nu känns det så dumt att fråga.

    Eran tur! <3

      En frukt ??

      Hahaha!! Okej im in:
      * Jag kissar också ofta på mig – inte ens fött barn.
      * Ibland önskar jag att jag hamnade på sjukhus för to benbrott för att få uppmärksamhet och besök.
      * Jag ”glömmer” ofta borsta tänderna för att jag tycker det är sjukt jobbigt.
      * Onanerar till paradise hotel/ex one the beach och liknade program.

        Alltså det där sista? ?

          Vi skulle ju berätta saker vi skäms över ?

            Roligaste jag läst, haha

        Haha omg soffipropp det skulle kunna varit jag som skrev den kommentaren. Soulmates!?

          Gärna ???

        Ååh älskar dig!!

      * Jag har beställt en drink typ 3 ggr i mitt liv, annars har det varit killar som gjort det åt mig. Att gå fram till en bardisk gör mig så nervös. (låter jättekorkat, I know!)
      * Jag tvättar i princip aldrig mina strumpor…
      * Jag äter snorkråkor.
      * Jag kan inte fläta.

        Vad gör du med strumporna? Slänger och köper nya eller ’återanvänder’?

          Tvättar om de är uppenbart smutsiga men oftast köper jag nya ? Mina strumpor luktar aldrig illa men det kan vara mitt eget doftsinne som spelar mig ett spratt förstås…

        Ibland har jag samma strumpor 4-5 dagar i rad

      -Jag skäms över att jag inte kan kontrollera mig själv helt när jag blir arg. Jag är ett kontrollfreak. Och jag skäms över att jag blir arg (de har säkert något med barndomen att göra) och det blir jag ganska ofta. ?
      -Jag skäms över att jag inte har någon självbehärskning. Jag kan typ bestämma mig för att sluta snusa och förbereda mig och sakta trappa ner flera månader i förväg, men sen klarar jag ofta inte av mer än ett dygn utan. Likadant med sockret.
      -Jag skäms över att jag hindrar min man från att typ jobba ute med altanen å snickra på vinden för att det är så tråkigt att vara själv med barnen. Ändå skäms jag inför folk att vi inte får något gjort ?

        Punkt ett är jag. Vad göra?

          Hulken löste det genom att alltid vara arg… Men det kanske inte är applicerbart på er?

            Nja funkar inte så bra om man samtidigt försöker vara en öm moder mellan varven.

          Jag försöker och försöker dämpa mig. Lugn ner mig. Men det är svårt. Man kan inte skylla på någon annan eller på omständigheterna. Man måste se sig själv i vitögat varje dag. Jag fungerar inte om jag tex inte ätit. Och äter jag något litet med socker i så har jag märkt att jag har mycket lättare att bli arg. Såå… Inget lätt svar finns på den frågan. För mig är valet antingen antidepressiva mediciner eller att sova, äta ordentligt samt träna.

      * Jag skvätter också. Behöver inte vara pga ansträngning som exempelvis skratt eller hosta utan det kommer ändå, inga barn

      * Samma som din fjärde punkt Emma

      * Jag skäms över det mesta

      * Jag är extremt konflikträdd. Vågar aldrig stå på mig eller stå upp för mig själv.

      * Jag gråter extremt lätt. Räcker att någon höjer rösten lite så lipar jag

      *Jag tittar på BL serier trots att de ofta är problematiska, mediokra stories, grunda personligheter och överspel.
      *Jag tjuvkikar i andras badrumsskåp. Vet inte varför men numera är mitt alltid tiptop när det kommer folk.
      *Jag går in i totala celebrity crushes. Läser, lyssnar och söker på ALLT. En tid, sen dyker det upp detaljer som stör och då släpper jag allt och går vidare. Just nu är det Min Yoongi.

        Hahaha fyfan vad kul detta är, jag skrattar högt!! Fortsätt berätta mer, jag känner mig inte lika ensam längre i detta! 😀

          Men eller hur! Omvärlden känns lite mänskligare. Vi skäller på social medier för att de visar upp en yta. Fast egentligen är det precis vad vi alla sysslar med dagligen.

          Jag tror alltid att alla andra har koll. Sen räcker det med att GPS:en säger -Kör sydväst och jag är borta?

        ❤️ Yoongi❤️ så het

      Du kan ringa skatteverket och fråga om hans födelseort.

      •Jag plockar varenda hårstrå på fiffi (en ängels tålamod)
      •Jag stjäl champagne/öl-glas från hotell? Alltså från rummet
      •Jag är extremt slarvig med att borsta tänderna trots att HELA käken är utbytt mot porslinfasader+plus att jag snusar så tandköttet äter upp tänderna
      •Jag finner det avkopplande att riva bort sårskorpor
      •Ibland försöker jag leka supersmart och lista ut en närståendes lösen för att typ få en inblick i hens liv, antar att jag saknar personen/är avis

        Haha förlåt men tycker att det är lite kul att du orkar plocka varenda fiffihår men inte orkar borsta tänderna ?

          •Att när min bulimi var som värst köpte jag ballonger på mataffären jag ofta handlade på ”för att inte väcka misstankar”
          •När jag slår i tån eller gör blir plötsligt arg har jag en ful tendens att högt säga ”fitthora”- hände på ett flygplan en gång
          •Jag byter inte trosor varje dag, luktar helt enkelt på dem
          •Jag sover med snus

            *Jag köpte ballonger så att det skulle se ut som att allt sött jag köpte skulle vara till ett barnkalas typ.

              Varför tror du att h*n som sitter i kassan bryr sig?
              Och varför bryr du dig om, ifall h*n bryr sig?

      skäms över
      – att jag typ alltid börjar gråta när jag blir förbannad, även fast att jag inte är ledsen över något
      – att jag dricker så himla mycket cola zero, kommer snart vara en vandrande glow in the dark eller nått
      – hur mycket pengar jag lägger på hämtmat
      – att, om det var i en säker miljö dvs typ övervakat m läkare o skit, skulle jag vilja testa det mesta inom knark
      – att jag ibland ljuger om att jag varit o tränat för min särbo när jag legat hemma o netflixat hela dagen
      – att jag kollar på youtube på jobbet
      – att jag vid iaf tre tillfällen i vuxen ålder köpt en tårta, bara till mig själv
      – att jag tycker att det är roligt att klämma ”finnarna” som uppstår efter man rakat sig intimt
      – att jag älskar klämma porer/finnar videos på yt
      – att jag en gång köpte så mkt godis att jag tog med några fler påsar för att låtsas att jag skulle dela upp det på fler

        Har också köpt tårta några gånger, till mig själv. ?? That’s hormones for ya… Haha.

      Jag skäms över:
      Att jag inte är speciellt allmänbildad. Undviker alltid sällskapsspel som bygger på allmänbildning.
      Att jag brukar stå framför hallspegeln och mima och dansa till musik.
      Att jag ofta har obalans i underlivet och därför luktar illa därnere. Tips någon?!
      Att jg dricker väldigt mkt pepsi max.
      Att jag nog inte vill ha barn i framtiden (är 30 så framtiden borde kanske vara nu?)

        Använd c-vitamin varannan dag i ca 3-6 månader för att återuppbygga balansen i fiffin

          C-vitamin för fiffin. Svider det inte förfärligt?
          Sa han som tuggade i sig 3 stolpillerper dag. Helt enligt doktorns rekommendationer

            Finns extra för fiffin… naturligtvis inga som man ska ta otalt…???

      Kolla i hans pass. Där står det var han är född! Stalkerhack!

      Jag skäms över

      * att jag aldrig minns om min kille är född i Sollefteå eller Skellefteå. Trodde allvarligt talat att det var samma stad innan jag träffade honom. Nu har han sagt det så många gånger att jag inte kan fråga igen.

      * att jag gillar att kolla mina flytningar på toapappret när jag torkar mig. Fascinerande hur de ändras i cykeln.

      * att jag har så förskräckligt dåligt lokalsinne. Ibland när jag ska till en plats kör jag bara åt nått håll och hoppas det är rätt. Kan liksom inte föreställa mig vägen dit så går på känsla.

      * jag hänger på familjeliv.se säkert 2 timmar om dagen. Kan inte sluta.

      * jag är intresserad av allt som har med otrohet att göra. Är riktigt äcklad av det och skulle aldrig göra det själv, men älskar att läsa om andra som är otrogna och hur det gått för dom.

        Alltså herregud vad jag känner igen mig i dig! (jag som startade tråden) kunde varit samma person haha.

    TIPS: Lyssna på podden om influensern som blev dömd för mord i TR men friad i HovR!

      *influencern

        Det är min telefon som inte gillar den engelska stavningen.

      Rättegångspodden

      Blev så himla illa berörd av hur inkompetent polisen betedde sig.

        Jag förstår dom delvis. Finns det en tidigare historik så är det klart att det finns mycket som talar för liknande problematik nu, samtidigt som det var så många olika människor som försökte påtala att brott hade begåtts och att ambulanspersonalen reagerade så som dom gjorde. Alltid lätt att vara efterklok, det hoppas jag verkligen att man är här.

        Samma här. Stackars mamman. Usch. Hemskt att en sån idiot är ute.

    Vilka influencers stör ni er på och varför?

    Jag kan börja:
    – Michaela Forni för att hon tror hon är så mkt bättre än alla, överklass och gjort en klassresa från orten (?). Plus att hon har så skev verklighetsuppfattning och tror att alla med karriär måste jobba 12+ timmar om dagen. Ingen som har sikte på karriär går tydligen från jobbet vid 16, då är man dålig.

    – Sandra Beijer pga hon är 35 men vill så gärna vara 15. Lite pinsamt. Eller cringe som kidsen säger.

    – Systrarna Lagergren för de är sååå uppmärksamhetskåta, alltså herregud. Minns ett inlägg på insta story Jessica skrivit när hon fått blödningar i graviditeten och var jätteorolig och skrev ”nu har vi varit hos läkaren…. svep upp för att läsa mer!” Alltså hur osmakligt att använda sitt ofödda barn för klick på det sättet? Särskilt när man var orolig för missfall??

      Stör mig nog inte på nån, varför lägga energi på det?

        Vet inte om jag skulle säga att jag lägger någon särskild energi på det ? tycker mest det är roligt att störa sig på folk, typ som när man kollar på program som Paradise Hotel men hatälskar deltagarna

      Förstår inte vad du menar med att Forni är överklass samtidigt som hon gjort en resa från orten? Hon är ju något av dem. Är du inte född i överklassen kan du bara bli överklass genom att gifta dig in.

      Men för att svara på din fråga:

      Jag stör mig på Kissie som är så falsk och låtsas att hon är feminist och står upp för andra tjejer, när hon egentligen är precis lika oskön som hon alltid varit.

        Nä men tänkte på krönikan/blogginlägget hon skrev för ett tag sen där hon beskrev det som en klassresa själv. Hon verkar så himla självgod och babblar om kindpussar på Östermalm osv

          Kissie absolut. Hon har utvecklats sedan hon träffade Andreas,. Var glad för hennes skull.

      Absolut systrarna Lagergren ? Skämskudde… Att jag ens lyssnar på deras podd å läser deras Instagram skäms jag för! Barnsliga och oansvariga – speciellt Angelica.

      Oj AM, det är ju så himla lätt att avhjälpa det där. Varför slösa sin energi på att bli irriterad, låt bara bli att läsa.

        Meh haha. Kopierar in mitt tidigare svar här igen då folk verkar tro att detta på något sätt suger energi ur mig?

        Vet inte om jag skulle säga att jag lägger någon särskild energi på det ? tycker mest det är roligt att störa sig på folk, typ som när man kollar på program som Paradise Hotel men hatälskar deltagarna

      Jag stör mig på orsaken till att du stör dig på Sandra Beijer. Vad ska man göra om man vill festa och gå ut och absolut inte leva familjeliv när man är 35? Skaffa barn ändå? Försöka odla ett intresse för korsord?

      Jag följer normen åldersmässigt men har ändå så svårt för att man liksom störs av att andra inte gör det? De tär väl trevligt att folk har olika intressen och inte börjar anpassa dem efter en åldersmall.

        Alltså word. Så länge en person inte har samma emotionella mognad som en tonåring utan bara valt den livsstil hen trivs med så är det ju snarare inspirerande/trevligt med någon som faktiskt inte konformerar sig för sakens skull utan gör som hon själv önskar. Svinbra. Garanterat fler som önskar att de kunde indulge:a mer i sina liv men inte riktigt kan av praktiska skäl och/eller vågar.

        Man kan väl absolut gå ut och festa men hon glorifierar ju tonåren i sina fiktiva texter och verkar ju mest längta tillbaka eller låtsas vara där igen. Vet inte varför det stör mig men känns lite sorgligt

        Jag är 30, barnfri och ”lever livet” men kan ändå ”störa” mig lite på Sandra. Inte för att hon inte följer åldersnormen och löser korsord, det är liksom något annat. Jag vet inte, det är något… Eller så är det bara jag som är en trångsynt tönt ¯\_(ツ)_/¯

          Samma här. Tycker bara det är något som skaver, hela ”äta godis i poseandes i vippig kjol med fötterna lite inåt och prata om en gullig pojke hon ska hångla med ikväll”.-grejen. Plus att hon alltid står med munnen öppen på alla bilder, men det är kanske en annan femma. Jaja. //32-åringen

      Kul ämne med tanke bloggens inriktigt!

      Angelika Lagergren (jag var värsta poddfanet förr i tiden): Stör mig på att hon är så jäkla hypokondrisk. Stör mig på folk som ska springa till vårdcentralen så fort det är ngt.
      Och kallar barnen aporna.

      Jessica Lagergren, men bara ibland. Gillar henne för det mesta men orkar inte med vuxna som ska betee sig som barn för att de är tvillingar. Klä sig lika, samma frisyr etc.
      Plus i kanten för att hon håller ihop med Ibbe samt kör sitt egna race mer.

      Paula Rosas: Stavar som en kratta och verkar vara ett kontrollfreak.

      Maggan Graaf: Älskade henne förut. Nu ser hon mest ut som en botoxad katt som är sur och vresig.

      Och tyvärr så börjat jag tröttna på Malin Gramer fast jag inte vill!! Men när man lyssnar på alla poddar hon har inser man att hon vänder kappan efter vinden och oftast inte vågar stå för sina egna åsikter.

      Nellie Berntsson: No coments.

        Håller med dig om Maggan. Vad fasen har hänt??

          Hon är hungrig.

            Och törstig…

      Bianca. Hon har tappat det helt och framgången har börjat stiga henne åt huvudet.

      Tycker synd om de som kämpar mer än henne för att ens få in en tå genom dörren medan Bianca fått allting serverat på ett silverfat.

        Haha ja hennes rant om att det tog 40 min att få hem hennes chiapudding från csfet bredvid .. herregud. Att hänga ut ett företag istället för att bara gå ner?

      Kenza. Tyckte om henne förr men nu… nej.

        Samma här, vet inte vad som hänt men det var nog efter hennes missunsammhet hon visade mot sina vänner när de var gravida och att allt alltid handlar eller ska handla om henne.

          Det behöver ju inte alls handla om missunnsamhet. Men när man så gärna vill ha något själv, som man inte alls kan styra över så är det svårt att vara genuint lycklig för någon annans skull just där och då. Även om man såklart when it all comes around är glad för andras skull, så är det svårt när man själv går igenom en stor sorg och kamp för att nå dit själv. Jag tycker det är stark av henne att våga prata om hur hon kände, det är nog många som inte vågar, just pga av detta att folk tror att man bara vill att allt ska handla om en själv… <3

            Det är inte det jag inte förstår. Utan hur hon sa att hon inte ville vara i närheten av sina gravida vänner, inte klarade av att se dem, uppmanade folk att inte skylta med sina graviditeter när hon om någon skyltat med sin mer än nån annan

              Sa hon verkligen det?

                Nej det sa hon inte. Hon sa att HON själv tog avstånd från att följa de som var gravida, för det blev för jobbigt för henne.

                  Just det! Det minns jag nu. Ja det är ju en helt annan femma.

              Tycker tvärtom att det är ärligt, starkt och modigt.

        Samma här! Har inte kunnat sätta fingret på vad det är men varje gång jag ser henne ser hon så ”smug” ut att jag blir äcklad. efter att ha lyssnat på podden är min fördom bekräftad, så himla självgod människa att det är sjukt.

      Blondinbella. Följer inte henne nånstans och har aldrig gjort men det jag läser här ger mig gåshud.

      Margaux dietz
      Vet egentligen inte varför.. älskade henne förr men nu stör jag mig på allt hon gör. Exempelvis att det känns som hon lämnar Arnold hela tiden?!

      Paow
      Så tråkig och trashig

      Peg Parnevik
      HATAR Hennes personlighet

        Håller med dig om Margaux. Får ont i magen av att se henne lämna bort honom så mycket. 🙁

      Stör mig på att Linn Ahlborg uppdaterar så sjukt sällan. Men när hon har samarbeten då jävlar kommer det instastories

        Stör mig även på att Nellie B inte kan skilja på han och honom, hur man använder ”därav” och bara är kass på grammatik överlag. Senaste inläggen har dock varit läsbar svenska vilket får mig att tro att det inte är enbart Nellie som skriver..

      Jag stör mig på Paula på ett konstigt sätt.
      Tycker hon är fin, mysig och massa annat positivt men TÅL inte hennes metaforer och typ vissa uttryck hon använder som känns så påtvingat. Varannat inlägg skriver hon ”…det är sengammalt”

      blir gaaaaleeen

    Fan vad varmt det är i Stockholm nu!
    Phu… ?

      Därför vi ska ut och springa! Vi ses vid fitness24seven i Hammarby sjöstad vid 02:00!

        Pax för att stanna hemma, dricka öl och äta pizza!

          Nu tycker jag att du är lite vrång.

            Jag springer nästa gång! Nästan säkert!

          Haha, precis det jag gör nu!

        Önskar jag kunde, men jag är dödstrött vid den tiden.

          Du har ju flera timmar på dig att powernapa? Låter som en bortförklaring det där!

            Hur långt ska ni lubba? ?

              Jag rehabtränar mitt knä… eller egentligen båda knäna, så det blir bara 6 km.

                ”Bara” 6km som rehab för KNÄNA? Kära nån, gör det inte ont? Jag har benhinneinflammation och vågar knappt gå 1km för att det gör ont, så 6km med knäproblem låter nästan som lite galenskap???

                  Det är inte första dagen av rehaben direkt. Snart sex månader sedan operationen, så ska jag någonsin kunna spela fotboll måste jag kunna börja jogga nu. Det gör lite ont i vissa lägen, men inte så farligt 🙂

                    Haha jaha, vilken tur. Skynda långsamt?

                      Naturligtvis! Jag har blivit otroligt skicklig på rehab om jag får säga det själv, och dessutom har jag världens bästa sjukgymnast, så det här ska vi nog få ordning på!

                      Världens bästa har jag, så det tror jag inte på. Men det är mycket möjligt att du har världens näst bästa.?

                      Broder… Jag har världens bästa. Jag lovar! Rekommenderad av självaste knägurun Lars Ekström själv, som även han sa att INGEN är bättre på knäskador. INGEN!!!

                      Ni kanske har samma…

                    Målet är alltså ”spela fotboll”?

                      Det är korrekt.

            I wish, men I den här värmen sover jag endast 1:30-9, äter sedan nice cream till frukost och tillbringar resten av dagen i skuggan på en badstrand, med ett dopp där jag simmar några längder då och då. Jag hanterar inte värme så bra direkt.

        Nån kommer typ komma dit för att se vem du är.

          Ibland brukar Josef Loco från Ex on the Beach vara där. Han har alltid med sig en tjej (oftast en ny), som får sitta i ett hörn medan han knappt tränar. Hoppas någon tror att han är jag i så fall. Om inte annat kan ju folk bara fråga vem jag är, men jag är inte så intressant.

            Jo, det är du visst ?

              Det kan du ju omöjligt veta utan att veta vem jag är. Hur som helst är jag inte lika intressant som Josef Loco. Han har en stillbild på sig själv från hans presentation i Ex om the beach som bakgrundsbild på telefonen. Haja vilken snubbe alltså!

        Åh jag hade lätt hängt på, men jag är i Västervik!

        Eftersom ingen frågade: Nej, det var ingen mer än jag som dök upp. Därför vann jag på walk over, trots mitt livs sämsta form. I övrigt var temperaturen helt underbar!

          Bra jobbat Viktor!!

          Bra jobbat! Jag vill ta upp träningen igen, har slappat upp farligt många kilon. Fråga igen om ett år, då hänger jag på!

      Ja men jag superglad. Haft migrän Tre dagar men nu släppte det. Att ha det i värmen var hemskt. Hoppas ni här mår bra och har en fin lördag. ?

      Även i Göteborg! Smälter bort snart…

    Idag har jag lämnat min partner efter 9 år! Jag loggade in på hans Facebook imorse och fick se alla kvinnor han skrivit med! Jag VET man får absolut inte göra så men min magkänsla var så stark så jag var tvungen! Och så rätt den hade.. det gör ont i bröstet och har svårt att andas men nu har jag en anledning att gå vidare..

      ❤️❤️❤️❤️

      Otroligt starkt, heja dig! Kvinnlig intuition har sällan fel gällande sådant. Ta hand om dig! ♥️

      Bra Sara! Låt aldrig någon sätta sig på dig, svika dig eller vara elak mot dig. Du är vinnaren i detta. Men det gör förbannat ont och tar tid att läka. ❤️

      Du är grym, Sara! ❤

      Glad för din skull! ❤️

      Bra Sara, du är värd något bättre. Lycka till!

      Heja dig Sara!!❤️

      Såklart man får – lita på magkänslan!❤️

      Hej dig!! Starkt gjort! Jag har också kollat i min sambos telefon flera gånger för länge sen när jag hade en konstig magkänsla. Stämde också. Ren självbevarelse drift! Bra gjort av dig!

      Heja dig Sara ❤️
      Jag gjorde samma sak för 6 år sedan. Förhållandet varade i 5 år och jag kom på honom så många gånger med att skriva till andra tjejer att jag tappade räkningen till sist..
      Vi är bättre utan dom. Du är en otroligt fin och stark människa.
      Ta hand om dig och prioritera dig själv nu ❤️

        Tusen tack för alla fina och stöttande svar! Blir alldeles rörd. Jag ska stå på mig nu, bli mitt gamla självständiga glada jag och inte känna mig beroende av en karl! Skratta och känna mig fri igen att göra vad jag vill! Har nåt att se framemot mitt i sorgen! Tack alla ni❤️

          ❤️

      Bra gjort av dig. Det kommer att vara superjobbigt, men det är ok, det blir bara bättre och lättare. Du är fri nu. <3

      Klart man får göra det, tycker man har rätt att veta. Och vilken tur att du slapp slösa nio år till på en sån skit. Så bra av dig!!

      Skönt att avsluta ngt dåligt! Säker på att du inte kommer ångra dig ?

      Helt rätt!!

      Inland måste man lita på magkänslan. Bra gjort att lämna honom.

    Befinner mig i Västervik hela nästa vecka. Tips på bra restauranger och aktiviteter? Vad får man inte missa?

      Det är väl bara att njuta av hur fint de är i de trakterna just nu? Typ havet och naturen?

      Det är speedway på tisdag om man gillar det. Brukar alltid vara härligt att vara där!

      Restaurang Smugglaren eller slottsholmen för mat. Om du bara lunchar på Slottsholmen behöver du inte boka bord.

      Finns lite olika skärgårdsturer att ta om man vill hitta på ngt över dagen.

        Tack snälla för tips! ?

    Vad är det mest olagliga ni gjort?

      I gymnasiet stal jag en dubbeldaim från Pressbyrån, helt ovetandes. Martin, den satans idioten, la dubbeldaimen i min luva när jag inte var beredd, och sedan gick jag helt enkelt ut ur butiken med dubbeldaimen kvar i luvan… Känner mig fortfarande smutsig.

      Nice try SÄPO…??

        Not today satan! ?

      Snattat julklappar. Jag och min bästis snattade jättefina läderhandskar på Dressman som vi skulle ge till våra pappor på julafton. Dock slutade det med att vi råkat slå in dem fel så när de öppnade julklappen så fick ena bara två vänster-handskar och den andra två höger-handskar….

      Sedan känns det väldigt hemskt att snatta julklappar, var 13 år och fattar inte nu att jag kunde göra det.

      Snattat i tonåren, 45 år sen, godis, smink cigaretter. Sen var det slut med det.

        Glömde skriva att jag åkte dit. Ja det var min brottsliga bana.

      Fick några gram kokain av en kille jag dejtade i London och ville inte ta det där och då, så jag stoppade ner det i ytterfacket på väskan.

      Sen gick jag runt med det på stan i x antal månader och precis innan jag skulle ta flyget mot USA upptäckte jag det. Spolade ner i toaletten snabbt som fasen.

      Åkt på biltak ? Och kört med folk på taket.. Upp i 90 km/h ?

        D-droppen sånt där gör mig förbannad. Du hade nog inte haft det så roligt idag om personen ramlat av och dött. Om du hade varit skyldig till en persons död. Så j-a onödigt!

          Ja D-droppen du borde skämmas! Själv har jag dödat ett par-tre personer, olika metoder men oftast med strypsnara. Sysslat lite med checkbedrägerier också.

            Checkbedrägerier! Uschanbuschan. Skrattar!

        D-droppen, faan vad du är häftig. Jag vill bli lika ball som du??‍♀️

      Hällt en extra stor flaska Yes i en fontän. Antar att det klassas som skadegörelse…

        De har jag också gjort ?

        ?

      Under högstadiet brukade vi tjejer i klassen få sova över i skolan, vi hade såklart en lärare närvarande men när hon hade somnat brukade jag och en kompis smyga iväg till skolans cafeteria och stjäla glass

        Varför brukade ni sova över i skolan?

          Vi tyckte det var kul och alla lärare var glada att vi ville hänga med varandra. Vi bråkade nämligen väldigt mycket

        Ja sjukt skumt ?

      Cyklat utan lyse, haha. Jag är en laglydig fegis 😛

      Rökt nåt starkt på Roskilde nån gång.

      Använt mobil under bilkörning över hastighetsgränsen.

      Alla droger jag provat ??

    Det här med att paxa solstolar. Kommer det någonsin upphöra? Hur i sådana fall?

      Det kommer aldrig upphöra.

      Det är vi morgonpiggas sätt att hämnas på alla kvällsrumlare på hotellen som väcker oss när de kommer hem efter ölrundan med sina nyfunna vänner från Sveg eller annan random liten ort i Sverige.

      Så är det. Ovedersägligt.

        Ha, ha! Så rätt! Något straff ska alla som håller andra vakna på semestern ha.

    Någon som jobbar på Ackis i Uppsala eller är allmänt insatt och vet hur lång väntetid det är för gastric bypass där? Samt vilken BMI gräns dom har numera? (Har sökt runt och det verkar vara 35, men det var från 2014).

      Jag jobbar som sjuksköterska och träffar dagligen patienter som gjort en GBP. Ett råd är att fundera om du verkligen gjort ALLT du kan för att gå ned på egen hand, läs på ordentligt och prata gärna med andra som gjort den operationen. Många komplikationer och psykisk ohälsa i eftervården av den. Vi ”inom vården” fruktar den operationen och önskar flera visste innan vad det innebär och rehabiliteringen efteråt. Så läs på!

        Jo, det är där jag är just nu. Försöker läsa på om operationen i sig, om biverkningar osv. Jag har inte speciellt svårt att gå ner i vikt egentligen (inte mer än ”vanligt”) men, förutom att jag måste gå ner väldigt mycket, framförallt svårt att hålla vikten.

          Men brukar det inte bli ännu svårare att hålla vikten efter en sån operation?

          Att hålla vikten kommer inte bli lättare bara för att du gör en GBP, det är inte direkt så att du kan valsa in i operationssalen och sedan är allt klart och du tappar en massa vikt. Tvärtom måste du göra en massa jobb själv men det låter som att du är lat och vill ta en genväg.
          Hoppas du läser in dig riktigt ordentligt på alla risker och komplikationer som är förenade med att göra en operation.

            Nej, tror verkligen inte att det är en quick fix utan snarare ett verktyg på vägen i sådana fall. Måste fortfarande ta itu med en del problem – operation eller ej.

    Tack tack snälla polisen som tog hand om min gamla vovve, när han ville gå på en egen tur ?så tacksam för all hjälp ?

    Bästa tipsen ni har mot stinkande armhålor? Försökt med peeling, orakat, rakat, dricka mycket vatten men tycker ändå jag luktar så starkt. Värst när jag var gravid men avskrev det som hormonellt men är fortfarande äckligt stinkig….kan pcos orsaka stinkande atmhålor?

      Dricker du koffein? Jag märker att jag luktar illa i armhålorna om jag dricker kaffe. Jag måste tvätta armhålorna om jag dricker det, dricker jag det inte luktar jag typ inget.

        Dricker hutlöst mkt kaffe, kan ej leva utan fast jag vet att det inte är bra i för stora mängder . Kanske borde avsluta det. 🙁

          mina armhålor luktar svett om jag dricker kaffe annars luktar dom inget!

      Absolut torr? Funkar för mig. Luktade verkligen kattpiss innan jag testade.
      Svider och kliar ibland men Aloe vera hjälper mot det.
      Svettades otroligt mycket just i armhålorna inte så snyggt med stora våra ringar under armarna som dessutom stank!
      I dag kan jag ha kroppsnära kläder i vilka färger och material jag vill.

        Ok, liten fråga. Har du testat absolut torr på någon annan kroppsdel? Svettas otroligt mycket…. UNDER skinkorna. Helt sjukt. Jobbigt när det är varmt och man sitter ner länge på någon tillställning.

          Ja på händerna men det ger inte riktigt lika bra resultat.
          Att tänka på i armhålorna är att göra det innan rakning. Stryk på, på kvällen, raka nästa morgon. Annars svider det riktigt ordentligt.

            Bra tips där!

          Funkar utmärkt på andra kroppsdelar, tex ljumskar/skinkor etc. Se till att huden är helt torr innan du applicerar Absolut torr (sticker/svider annars). Kan svida ändå, men man får stå ut i ett par timmar, sen lägger det sig. Klart värt!

        Har provat men tycker ej det fungerar så bra, dessutom fick jag så äckliga skorvliknade utslag… provat göra egen deo på kokosolja och matsoda men det gav världens allergiska reaktion så det vill jag ej ha heller…

      Botox, då blir du både lukt och
      Svettfri i armhålorna i upp till 6 månader. Gjort det 4 ggr

        Har ej råd:)

          Vaxa då, så hela roten rycks med ut, gjorde jätteskillnad för mig dock ej lika bra som m botox. Då kommer du vara stinkfri varannan vecka åtminstone

            Det är väl inte själva hårstråt som ger lukt? Det kommer väl från svettkörtlarna?

        Gör det superont lr?

          Alltså botox

          I armhålorna känns det inget.
          Jag får dock i ansikte, huvud, nacke och på ryggen också. Ansiktet gör ont när de sticker runt näsan och i den tunna huden under ögonen. Huvudet gör så ont att jag vill dö när de sticker där

            Får också botox. Bästa som finns.

            Jag behandlar händer,ansikte,rygg och huvudet. Gör så jävla ont men så länge dom pumpar mig full med droger så står jag ut. Som tur är tar det inte mer än 30 min.

        Kontakta svettmottagningen och berätta om ditt problem

          Får du botox gratis på ryggen på svettmottagningen?

            Japp, dock har jag för mig att det inte godkänns längre om det bara är det.
            Armhålorna (har jag för mig) är det som är godkänt och har man problem där så kan dom (försäkringskassan) godkänna för andra områden. Hade jag inte haft problem med armhålorna hade jag alltså inte fått på de andra ställena heller, åtminstone inte gratis

        Nope, inte luktfri om man har Bromhidros tyvärr. Finns inget att göra åt det heller…

      Absolut torr funkar toppen för mig!

        Men svettades du mycket eller luktade du bara mest?

          Både och, men slutade svettas och därmed slutade jag att lukta i armhålan

      Äter du kött? Testa en månad med enbart vegetarisk kost.

        Har kört vegetariskt, samt mjölkproteinfritt i 3 månader men det hjälpte ej mot svettlukten tyvärr:/

          En till här! Mitt dök bara upp. Helt plötsligt slutade deon fungera och jag luktar som man gjorde i tonåren. Är lite över 30 nu. Sjukt!
          Jag har hört om Bats på apoteket. Kanske vore något!

            Bats är bäst!

              Är det så alltså? Ist för absolut torr?

                Absolut torr kliade så outhärdligt för mig så jag vet inte hur bra den är. Men Bats, som ju är en deo som man får ta på varje dag, är super.

                Bats fungerar inte för mig

      Jag kör Vischys röda deo på kvällen efter dusch (ser till att den torkar ordentligt) och sedan vanlig deo på morgonen innan jag klär på mig (utan att tvätta bort). Enda som fungerar för mig.

      Spraydeo alternativt deostick. Funkar kanon för mig.

    Jag vill lägga ut en bild på Instagram, från när jag nattbadade häromdagen. Men man ser hur skev min kropp är, så jag sitter just nu vid datorn bara för att kunna redigera till den. Jag skäms och det är fel, jag vet. Men jag förmår mig inte att ladda upp den som den är, det tar liksom emot. Jag är en sådan jävla slav under alla dessa ideal och jag blir så jävla påverkad av alla kroppar jag ser på internet fast jag är gammal nog att jag borde veta att det enda jag ska bry mig om är att min kropp är frisk.

    Förlåt, säger jag till alla som kommer se min bild och tänka på min kropp men som inte vet att den är lite Photoshoppad. Förlåt för att jag fortsätter bidra till idealen.

      Men du! Jag förstår dig! Jag är 38år har barn och är fortfarande inte bekväm i min kropp och strävar varje dag efter dessa helsikes instagram-ideal! Jag SKÄMS eftersom jag borde ha vuxit till mig vi det här laget och börjar älska min kropp men sorgligt nog så styr det mig varje dag.. så du är inte ensam!

        Skönt att veta att man inte är ensam, även om det såklart är tråkigt att du känner likadant…

      Men jag tycker ingen kropp är skev. Vi har alla vår personlighet och det är charmigt.

      Varför ens ladda upp bilden på instagram? Vad är det för poäng liksom?

        Varför ens göra något alls? Det mesta man gör på nätet osv har inte så mycket poäng ?

        För att den är fin, och jag vill uttrycka tacksamhet för en av få grejer som gör mig ångestfri.

          Men det här verkar ju ge dig ångest nu så du gör nog bättre i att inte ladda upp den om du känner att du måste redigera den först.

            Nej, det ger mig inte ångest och jag har aldrig sagt att det ger mig ångest.

          Och du verkar ju inte tycka att den är så fin om du nu måste redigera den så.

            Det låter som att ni tror att jag dragit in magen och låren, förstorat brösten och röven och tagit bort alla skavanker. Jag suddade ut en enda grej som imo förstörde DEN I ÖVRIGT FINA bilden. Den var fin, en grej på min kropp var inte. Sluta säga åt mig vad jag känner/inte känner.

              Okej så vad är då problemet ens? Det är inte att förändra din kropp efter idealet, det är bildredigering som de flesta fotografer använder sig av.

        Jag håller med. Skit i instagram. Varför lägga ut en bild på dig när du nattbadar? Varför har du behov av det? Hur du än ser ut menar ja.

          För att jag är fotograf och gillar att uttrycka mig genom bilder. Jag har inget behov, jag lägger ut bilder typ en gång i halvåret, jag gör det för att jag VILL. På samma sätt som vissa vill sticka eller spela fotboll eller träna på gym. Bara för att du inte förstår eller vill betyder det inte att alla andra inte heller ska förstå eller vilja.

          Men varför har nån behov av att lägga ut på instagram? Man gör de för att man vill dela med sig av saker, har du aldrig använt dig av sociala forum?

      Fast du kan ju välja att inte lägga ut någon bild öht, om du inte klarar av att göra det utan att redigera sönder den. Om du nu bryr dig om att inte trycka ner falska kroppsideal i halsen på folk.

        Och NÄR har jag sagt att jag ska ”redigera sönder” den? Jag suddade ut EN grej, tog två minuter. Sluta lägg ord i munnen på folk. Sedan har jag 200 följare, där majoriteten vet hur jag ser ut irl, jag är ingen influencer med 500k följare som påverkar idealen.

          Du skriver att du skäms och tycker det är fel, men varför försvarar du det i svaren du skriver nu? Tror det handlar mer om att du ville höra typ ”Men gummaaan det är okej, vi gör så allihopa <3" för att lätta lite på skammen.

            Jag försvarar det inte, jag besvarar kommentarer som lägger orden i munnen på mig och kommer med felaktiga påståenden. Och ja, är det fel att vilja ha lite support ibland? Men borde lärt mig att man inte får det här ??‍♀️

              Ja det är lite konstigt att förvänta sig support från en hemsida med massa anonyma personer du inte känner öht, klart att du kommer få alla möjliga svar då. Men du erkänner alltså att det var därför du skrev kommentaren från början? Intressant sätt att linda in det på.

              Fast du säger emot dig själv. Du ber om ursäkt för att du bidrar till skeva kroppsideal med din fejkade kropp som i sitt naturliga läge på bilden iaf inte hade gett någon ångest. Du måste alltså restuchera den för att ”passa in”. Men att sudda bort EN grej och inte alls röra någon kroppsdel och dess storlek/form har ju inget med kroppsideal att göra? Att sudda bort t ex ett födelsemärke har ju inget att göra med skeva kroppsideal så du säger emot dig själv.

            Det är oerhört orättvist att säga åt mig att jag trycker ner falska ideal i halsen på folk när jag absolut inte gör det, samt är ett ”offer” för det själv.

              Det var inte ens det personen skrev. Mer att om du nu bryr dig så mycket om att inte sprida falska ideal så kan du faktiskt välja att inte lägga upp bilden alls. 200 eller 500 tusen följare – de kan påverka oavsett, du vet det. ”Förlåt för att jag fortsätter bidra till idealen.” skriver du ju. Lägg inte upp bilden alls då så slipper du skämmas.

    Har en kompis som är tillsammans med en kille som verkligen ingen står ut med. Han är otrevlig (kan vara trevlig också) och hamnar alltid i konflikt med folk så att hon måste be om ursäkt för honom jämt och ständigt. Finns det nåt man kan säga för att få henne att förstå att han är problemet och att hon förtjänar bättre utan att låta som ett rövhål? Ni som har varit tillsammans med en sån person, vad var droppen som fick er att dumpa?

      Köp boken ”Livet kan börja” till henne. Visserligen en roman men den handlar om en tjej som lever/levt i ett sånt förhållande. Blev väldigt påverkad själv av den och började fundera över sånt (inte för att jag lever i ett sånt förhållande nu men ändå).

      Hade en sån vän, en riktig skit, både mot henne och andra. Hon kunde typ stå och försvara honom och säg att det var ju ”så” när alla vi var där och visste att det verkligen inte var så. Ingen orkade med beteendet och ingen av oss umgås med henne. Det är svårt med folk som vägrar erkänna för sig själva, dock tyckte jag inte det var ok att hans beteende gick ut över hennes vänner, så det fick vara. Sorry inget svar men det är så olika vad som får någon att ”fatta”. Har ni pratat trevligt med henne är det sedan upp till henne.

      Han är nog inte snäll mot din kompis heller. Låter ju nästan som hon är i ett ”medberoende” som ursäktar och fixar runt honom.
      Prata med henne utan att attackera någon av dem eller deras förhållande.
      Säg att du ser vad som händer, att det gör dig orolig och obehaglig till mods. Fråga hur hon mår egentligen. Säg att du finns där för vad som, när som. (Om du verkligen menar det)
      Man kan ju aldrig tvinga någon till insikt bara ge utrymme och öppna för att något inte verkar stämma.
      Vill hon prata gör hon det, högst troligt slår hon ifrån sig och skrattar bort det.
      Du kan ha sått ett frö och hon kan söka dig efter det fått gå en tid.

      Berätta ärligt för henne det du ser och upplever, var saklig och kom med tydliga exempel så hon förstår vad du menar. Sen får du ju själv ta beslutet om du tycker det är värt att umgås när han är med. Jag hade personligen inte gjort det, tycker det är hyckleri att umgås med människor som jag inte gillar.

        Du är helt klart inne på rätt spår. Lugnt och sansat samtal, vara saklig, ge exempel, berätta vad du känner när det blir konflikt.

      Hm. Jag fick bara nog en dag. Han drack mer i perioder, och då tänkte jag ofta att ”nästa gång gör jag slut”. Men så tyckte jag synd om honom, ville ha hans närhet, älskade honom, allt de där som gör att man stannar. Väntade typ på att han skulle göra nåt extra hemskt, men man blir ju så avtrubbad. Mådde jämndåligt hela tiden. Så det tog lång tid! Men idag är jag singel! Och lycklig! Älskar att inte be om ursäkt för nån hela tiden..

        Kände ärligt talat att mina vänners goda råd inte landade så bra hos mig oftast tyvärr. Blev liksom ännu mer defensiv. Men tycker ändå definitivt att man ska säga till en vän om man är orolig! För eller senare landar det förhoppningsvis.

        Tack för alla svar, tror att hon innerst inne vet vad hon borde göra så det kanske är bäst att ”så ett frö” så hon förstår att vi är flera som står på hennes sida utan att försöka tvinga henne till något beslut.

    Ni som lyckats hitta nya vänner i vuxen ålder – har ni några bra tips på hur man faktiskt lyckas?

    Jag känner mig rätt ensam, även om jag har en del vänner så är alla så himla upptagna. Jag förstår såklart att barn tar tid (har själv inga tvåbenta men gott om fantasi) men jag skulle så gärna vilja ha vänner som faktiskt vill hitta på saker. Till saken hör att jag flyttat flera gånger i mitt liv och därför tappat vänner längs vägen. Har även mist två nära vänner i cancer och min närmsta vän flyttade 40 mil bort för ca 1 år sedan. Nu är jag rotad i Gbg och ämnar stanna i trakten och även om min sambo är min bästa vän så vill jag ha ”vanliga” vänner att umgås med ibland. Jag har hittat några vänner via jobb och via mina hundar och alla är härliga roliga tjejer men jag får ofta höra att de är upptagna, trötta eller att barnen är sjuka när jag föreslår att vi ska ses. Förstår såklart att livet pågår för alla men skulle så gärna vilja hitta lite goa personer att ta ett glas bubbel med eller en promenad eller baka eller åka på spa… någonting! 🙂 Några tips?

      Engagera dig ideellt? Röda korset, naturskyddsföreningen, Sjöräddningssällskapet- What ever floats your boat. ? lätt sätt att hitta nytt sammanhang.

        Ja det funkar jättebra! Eller en förening, stickkafe eller liknande.

      Appen Friendly 🙂

      Via ”vänner sökes” inlägg har jag träffat en vän 🙂

      Du skriver att du bor i Gbg… jag bor lite utanför. Har barn men har samma känsla och önskan som du. Har testat Go friendly men nada där…. We could be friends ??

        Gärna! Vi kan ju börja med att byta mail så ser vi vart det leder? ?

          DMa mig på insta. Lizaoliviaa

            Absolut 🙂

        Jag bor i Gbg, inga barn men sambo och planer på hund! Har passerat 30 och älskar bubbel, bakning och promenader! Och spa!

        Gbg, Olivia, Malla och N – skicka gärna ett DM på insta (@micibam) ?

          Vad kul! 🙂 Addar dig och drar ett DM i morgon.

      Jag träffade många via träningen, när jag började med thaiboxning. Jag var nervös för att det bara skulle vara coola 19åriga killar där, men det visade sig att majoriteten var kvinnor i 30årsåldern, haha. Inget bygger kamratskap som att spöa skiten ur varandra några gånger i veckan 😛

        Det skulle jag vilja börja med. Krav Maga lockar …

      Börja med roller derby.

      Åh, relaterar starkt till detta @Gbg. Även jag är i lite mer vuxen ålder och skulle sinnes gärna vilja öka på vännerkontot. Bor i Göteborg, byta mail? 🙂

        Jag bor i Gbg, inga barn men sambo och planer på hund! Har passerat 30 och älskar bubbel, bakning och promenader! Och spa!

        Gbg, Olivia, Malla och N – skicka gärna ett DM på insta (@micibam) ?

        Let’s do it! Du får gärna hitta mig på insta, heter @exxalovahusky_privat där 🙂

      Jag bor i Götet, har bara ett svansbarn (som dock inte gillar killhundar så mycket). Jag älskar bubbel, baka, promenader … Lets hang!

        Låter toppen! Vill du adda mig på instagram? Heter @exxalovahusky_privat där ?

    Någon som provat shellac. Alltså nagellack som sitter kvar längre. Kan man ta bort det hemma sedan eller måste man gå tillbaka till salongen. ?

      Aceton eller olja brukar funka bra ifall inte den som gjort manikyren har slipat en massa på nageln.

        Jag gjorde shellack/gellack(?) på en (billig) nagelsalong kanske två gånger. Jag bara konstaterade att det inte gick bort med min remover och tog bort det på salongen igen. Jag tyckte det var skitsnyggt men blev smått förfärad över att salongen slipade bort lacket. Det blev inte mycket kvar av själva nagelns tjocklek. Ska det vara så att salongen slipar bort gammalt lack?

      Gör det ofta på salong och det är hemskt jobbigt att få bort på egen hand. Jag går vanligen tillbaka och ber att dem tar bort det men annars kan du dränka bomullsrondeller med aceton och lägga aluminiumfolie över på varje nagel och sitter så en bra stund men det är inte säkert att det går bort.

      Du kan ta bort det hemma genom att fila det glansiga lagret och sen dränka i aceton som nån skrev på bomullspads med aluminiumfolie över. Det är lite krångligt men resultatet är verkligen överlägset vanligt nagellack.

      Tog bort det själv hemma och totalförstörde naglarna (jag lät inte acetonet verka ordentligt utan började försöka pilla bort det) så följ de ovans råd! OBS, det måste vara aceton och inte vanlig nagellacksremover.

        Samma här haha. Jag hade inte tålamod nog så hämtade sandpapper och sandpapprade bort nagellacket. Hade knappt några naglar kvar och jag kunde se skinnet under så det tog många månader och många nagellack med formadelhyd för att byggs upp dem igen.

          Tack för svar. Går nog tillbaka till salongen och tar bort det

    Jo, det är där jag är just nu. Försöker läsa på om operationen i sig, om biverkningar osv. Jag har inte speciellt svårt att gå ner i vikt egentligen (inte mer än ”vanligt”) men, förutom att jag måste gå ner väldigt mycket, framförallt svårt att hålla vikten.

      Denna hamnade fel

    Vet någon var de här badbyxorna kommer ifrån? Har försökt googla mig fram men hittar dem inte ? https://images.app.goo.gl/z4Gy6ezHme4EaBBq7

      Zalando, är iallafall snarlika.

        Kan du länka? Har letar även där men hittar inte!

          Förlåt -såg nu att det var boxershorts 🙁

      Finns liknande på stadium outlet.

    Jag är gift men ser ingen framtid för oss. Min man är en glädjedödare och jag upplever att jag har roligare utan honom och känner mig gladare och mer som mig själv när jag är själv med barnen och han inte är med. Har egentligen känt så i flera år men tror jag börjar få nog, har stört mig på att han är lynnig och lat länge men nu när jag märkt att min personlighet förändrats till att bli en ledsnare och tråkigare version av mig själv så inser jag att såhär kan jag inte ha det resten av livet. Jättejobbig insikt.

      Samma situation här. Känner också att jag är ett bättre och roligare person utan min sambo.
      Han lyckas alltid ta ner mig på jorden och sudda ut min personlighet dag för dag.
      Men vi har två små barn.. och det känns fruktansvärt ”att förstöra” deras liv. Det är min sambo som har pengar, huset m.m
      Måste nog stå ut barnaåren för den skull, även att jag vet att det inte är bra..

        Jag har också tänkt tanken att försöka stå ut men har stått ut nu i många år och orkar inte typ 10 till (då har barnen gått ut gymnasiet och är någorlunda vuxna). En tankeställare är att jag ser fram emot att min man ska åka på jobbresa eller annat så jag får huset och barnen för mig själv istället för att tycka att det är tråkigt att han ska vara borta… Men att skiljas känns som ett jättesteg och jag vet att han inte vill. Även om han gnäller och surar mycket så vet jag att han älskar mig och tycker att vi har det bra (förutom att han tycker att vi ligger för lite, vilket ju hänger ihop med att jag inte tänder på honom längre).

          Ja.. då är det nog bästa läget att gå vidare, särskilt när man har bestämt sig egentligen och bara väntar på att ta det där steget..
          Själv får jag nog hitta ett andningshål, något som jag verkligen gillar att göra och vänta tills barnen är större. Det är svårt att ta beslutet när det ”bara” är att man inte trivs med den andra personen längre. Vårt sexliv dör ut mer och mer, känner inte heller någon attraktion längre.

        Åh jag är i precis samma, inte det ekonomiska- skulle behöva sälja huset men klara mig rätt bra- men känslomässigt. Förlamas typ av tanken att bara ha barnen på halvtid.
        Och när det är okej är det ändå okej. Jag bara önskar att han inte gjorde det så jävla svårt för mig..

          Jag är säker på att jag skulle klara en separation bättre än min man både ekonomiskt och rent praktiskt eftersom jag är projektledare här hemma nu och är den som har koll på det mesta. Men precis som du skriver, tanken på att ha barnen på halvtid… nej det är så hemskt att jag inte står ut ens att tänka tanken.

        Det förstör mer att växa upp med föräldrar som lever ihop för ”barnens skull” istället för att de faktiskt vill göra det.. Önskar att mina hade delat på sig när jag var liten.

          Tack. Det är min tröst i allt detta. Att jag tror att barnen märker att allt inte är bra. Plus att jag själv märker att jag är gladare och en bättre mamma utan min man. Så då kanske det blir bättre för barnen trots att jag har dem på halvtid…

      Har inget vettigt att säga, men läser med behållning eventuella råd pga exakt samma känsla och situation…

        Ja tar också gärna råd om nån har nåt bra. Känner mig väldigt vilsen och väldigt ensam i detta…

          Du har ett liv. Slösa inte bort det. Du har rätt att vara lycklig.

      Detta kunde vara jag som skrev, har också velta lämna länge men pga barnen ekonomin har jag hållt ut. Nu tror jag Inge att jag klarar mer. Jag känner att han drar ner mig istället för att lufta upp mig. Han är världens tråkigaste och lataste. Intresserar sig bara om sig själv och sina egna hobbyer. Jag kvävs av att vara med honom

        Men åh! ❤ tänk att vi är så många i samma sits. Ja dessa hobbys alltså.. Han pratar på om sina intressen och blir sur om jag inte verkar engagerad. Men själv så ignorerar han mig när jag ska berätta nåt. Han säger att han tycker att jag ska hitta nåt att göra på fritiden, men det får inte konkurrera med hans hobbys och det får inte betyda att mer hemarbete hamnar på honom.

    Svettlukt!
    Jag har börjat lukta som en karl eller fjortis under armarna. Förstår inte varför. Har inte gjort någon förändring i livet. Men helt plötsligt slutade deon funka och inget verkar fungera. Har ni något bra tips? Är det här vanligt?
    Ha en fin dag!!

      Det är vanligt, byt deo. Problem löst!

        Redan gjort. Det hjälpte inte ett skit tyvärr

          Sluta drick kaffe/koffein.

      Botox!

        Gör det superont lr?

          JA!

    Jag och min partner har haft sex max 10 gånger på två år. Det är inte normalt va? Vi hänger ofta nakna och kan ha oralsex 1-3 gånger i veckan. Men ”vanligt” sex blir bara inte av…

      Oralsex är också sex.

      Vad är egentligen normalt? Det viktigaste är att man är tillfreds. Är du det? Om ja; perfekt, fortsätt så! Om nja; försök styra upp det Så det blir mer som du vill.

      Finns inget normalt… fråga dig istället om du är nöjd med så som ni har det? VILL du ha mer sex eller tänker du att ni BORDE ha mer sex?

    Vem i erat förhållande vill ligga mest? Är det jämt eller vill den ena partnern mer än den andra?
    Själv känner jag att jag har betydligt större behov av att ha sex än vad min man har..

      Jag har i vanliga fall större sexdrift än min man. I början tyckte jag det var jobbigt men nu när jag ammar tycker jag det bara är skönt. ?

      Samma här! Jag tjej, han kille. Vet inte vad det beror på.

        Beror väl på att man är olika ?

          Han!

      Jag är den med störst behov av att ligga när jag haft mina förhållanden. Jag vill ligga minst 4-5 gånger per dag för jag blir inte tillfredsställd annars.

        Kåtis. Får han upp den så ofta eller måste dina karlar äta Viagra eller annat potensmedel?

    Tror ni att det kan vara så att man träffar ”Mr.Right” och sen sumpar det? Kan man gå miste om sin stora kärlek?
    Mycket jobbiga tankar ikväll efter ett break up, han kändes så jävla bra men jag var inte bra nog.

    Det känns bara som att jag aldrig kommer träffa någon som kommer vara i närheten av lika bra som han är, jag har ändå väntat i 26 år..Han var så nära idealet man kan komma.

      På vilket sätt var du inte bra nog?

      Du tänker för mycket. Vaddå inte bra nog? Du är bra som du är och by the way inget fel på att hitta någon som är ”bättre” än en själv om man nu tänker så. Kallas upgrade.

        Bra nog som i att han inte längre ville vara med mig pga vissa saker jag gjorde, som han inte ”orkade” med.

        Det enda som snurrar i tankarna nu är ”Hade jag inte varit såhär och såhär så hade det fortfarande varit vi..”

          Om han ”inte orkade med” något hos dig var han inte rätt. Det kan vara att han inte är rätt nu (att han inte var mogen att acceptera dina brister) eller att han inte är rätt alls (att det är brister han aldrig kommer kunna acceptera hos nån). Samtidigt är det bra att du reflekterar över detta, jag vet ju inte detaljerna men du får själv överväga om du vill ta med dig något av detta till nästa förhållande eller om du vill hålla kvar vid dina principer och hitta någon som helt enkelt kan acceptera det.

      Har också funderat på det. Inland tänker jag att min osäkerhet och beteendet kan ha sumpat mitt liva kärlek. Sen andra stunden tänker jag att om det hade varit den rätte så hade jag inte behövt vara osäker?

        Tänker precis som du. Men…är det inte lite naivt att tro att man bara ska träffa någon som kommer vara helt okej med ALLT jag gör och han kommer vara perfekt och allt kommer bli jättebra? Vet inte om jag vågar tro på det.

        Min osäkerhet och min personlighet har sabbat det för mig många gånger.

          Nää känns som vi är i samma sits 😉 men träffar man den rätte kanske man inte beter sig såhär? Och den rätte kanske kan acceptera man är lite speciell ? men jag jag har bestämt mig ändå för att försöka ta tag i mina problem och psyke, för mår inte bra av det
          Och det blir inte bättre.

            Precis! Om den rätte finns får han acceptera att jag har mina problem, men tills jag träffar honom kan jag försöka jobba på det som jag faktiskt lider av.. Hoppas vi hittar den rätte! Om han finns…

              ”Plötsligt händer det” enligt sägnen ?

                Har en liknande fråga på det här temat, har haft ångest och legat sömnlös i flera dagar och inte kunnat äta eller tänka en klar tanke…

                För ett par dagar sedan träffade jag, ett flera ÅRS fram och tillbakaflörtande på sms, min drömkille. Jag hade liksom byggt upp honom som en gud i mitt sinne, fantiserat om vår framtid och hur han skulle vara, allt det där.. och han ansträngde sig verkligen för att vi skulle ses, och när vi väl gjorde det så kändes det SÅ bra. Han var precis lika fin, snygg och trevlig som han varit i mina fantasier och jag blev såklart nervös och lite blyg. Tyckte ändå vi klickade, pratade, skrattade, hade kul och gick hem ihop. Hade sex. Det var bra.

                Men morgonen efteråt kändes det som att han liksom inte brydde sig..? Knappt något gos, inget sex och ingen kyss. En kram och några vänliga ord vid hejdå, och sedan har vi inte hörts. Känns som jag gjort något för att sabba något mer med drömkille, antingen att jag hade sex med honom eller att jag var för blyg.. kan någon ge någon tröst, stöttning eller en sanning från erfarenhet för att stilla mina tankar, känns som jag går under. Vågar inte höra av mig till honom först men känns som mitt liv står på paus nu och ångrar nästan att jag träffade honom alls, trivdes bättre i min fantasi..

                  Anno, jag har varit med om precis samma sak,

                  Jag pratar med killar i flera veckor innan jag träffar dom, sen ses vi, kanske har sex, och efter det blir jag dumpad. Jag fattar inte heller vad jag gör fel. Känns som att jag gör allt jag kan göra för att undvika åka på fuckboys men sen blir det så ändå.

                  Hur länge sen var detta, när sågs ni?

                  Hände mig senast en vecka sen, träffade drömkillen, vi sågs i verkligheten och sov ihop, gick 3 dagar sen träffades vi igen och hade sex och myste, dagen efter när jag åkte därifrån kändes det som att något ändras.. Han blev mer och mer frånvarande, jag frågade 100 gånger vad som är fel, om han inte tycker om mig längre, om han inte vill ses längre? Han sa att det inte var något och att han absolut vill träffas igen…
                  Tog slut 2 dagar sen… Han står fast vid att inget är fel, medan varje cell av min kropp säger motsatsen.

                    Det var 4 dagar sedan vi sågs, vilket kändes så overkligt då jag längtat efter det i så många år.. trodde aldrig det skulle bli av, att han ens skulle vilja träffa mig? Så när vi väl sågs och allt kändes bra är det klart det kändes drömmigt att få sova över och ha sex med honom också… undrar väl mest bara om det var allt, om vi nånsin kommer ses igen eller om allt intresse försvann så fort från hans sida så fort vi legat, eller ännu värre om det var min personlighet i verkligheten han inte gillade.. känns bara jobbigt med alla hjärnspöken som skapades.

                    Varför gör killar såhär? vet massa andra tjejer också som haft kanondejter där allt känns bra men sen svalnar hans intresse direkt efter och dom bara försvinner. det gör mig rädd för dejting över huvud taget!!!! varför ska man ens våga?? tycker bara synd om oss som satsar men inte får något… man känner sig så lite värd.

                    Du ligger för tidigt ? säger inte att alla killar är så men enligt egen erfarenhet så upplever jag det som det. Dom killar som jag har väntat med att ligga på ca 5-10 dejter har det blivit seriöst med men dom jag legat med första natten exakt samma som du beskriver.

                  Då vet du det tills nästa ggn. Ligg inte på första träffen!

                    Så du tror det var det som sabbade? även fast vi pratat så länge. jag skulle sagt ifrån bara o vägrat sex? Känns också konstigt att man inte kan ha sex om det känns bra bara för killens känslor kommer svalna då.. vill inte killar ha sex?? får inte ihop ekvationen alls.

                      Ekvationen är nog att många killar kan gå ohyggligt långt för att få ligga, men när det legats är jakten över och det blir inte spännande längre.

                      Antar att det är som att fiska. Det är för jävla coolt att få napp och kämpa om att dra upp den där fisken. Men det är sjukt ovärt all möda att sedan rensa ut inälvorna, bena ur och filea fisken för att äta upp den. Det är mycket enklare att bara släppa ut den i vattnet igen. Då kan man ju bara fiska vidare sen.

                      Viktor, du hade ingen svaraknapp men frågar dig.. jag förstår hela grejen med jakten, såklart jag gör. Jag har varit likadan flera gånger trots att jag är tjej. Man kan tappa intresset såklart. Men jag menar, vill man inte ibland utforska personer ytterligare för att se om det kan bli nåt mer? Intresset har ju ändå funnits där, sex eller inte, annars hade man väl inte snackat alls eller ens setts.

                      Jag fattar att jag bara ska försöka glömma de o får acceptera att det kanske bara blev ett ons, men det är svårt när personen verkar så fin.. skulle så gärna ses igen och JAG behöver inte ha sex! Det var hans initiativ men att säga nej hade känts konstigt i stunden, typ som att jag dissat honom.

                      Korkad fråga men tror du/ni situationen skulle bli bättre eller sämre om vi såga en gång till och jag den gången sa att vi kanske bara skulle vänta med sex? Kan inte acceptera att man sabbat det enbart på grund av en sån skitgrej.. ställer det gärna till rätta för tror killen är värd att dejta. Kan ha fel, men magkänslan säger så.

                      Men eller hur ???
                      Ska man bara vara intressant tills man legat, sen ska man bli slängd åt sidan?
                      Om man INTE ligger med killen, så sticker han ju till slut ändå?

                      Vad är grejen? Killar vill ligga, men när dom fått göra det, så är dom nöjda sen och drar. Hur fan har man ett förhållande med ett kille om man INTE får ligga med dom?

                      Förstår inte. Vi pratar 8-10 timmar om dagen, varje dag, flera veckor. Båda vill ha ett förhållande, ett liv med varandra… Sen ses man och allt känns bra, man har sex (hallå, naturligt???) och sen… är allt över? För honom..
                      Kvar är tjejen. Förvirrad. Besviken. Ledsen.

                      Jag kan inte komma med några stöttande ord idag, Anno. Eftersom jag själv är i samma sits och är ledsen och besviken..

                      Men vad är poängen med att dejta och träffa killar om man ska bli dumpad efter att man haft sex? Inser nu hur jävla långt en kille är villig att gå för att få ligga..
                      I mitt fall la han 10 timmar om dagen, 6 veckor i sträck, på att få ligga. Sms,samtal,bilder, komplimanger, skratt..allt bara för att få doppa.

                      Jag ska fan bli strippa och råna killar, behandla dom illa så som dom behandlat mig illa.
                      Nån som ska hänga på? Its over for you guys!

                      Anno! Förlåt, men jag tror inte du kan ställa det till rätta. Du har inte gjort något fel ändå.

                      Vi är i precis samma sits och vi fick till slut skiljas åt. Jag tror att om han nu är en sån som tappar intresset efter att man haft sex så är han sån. Du kan inte göra något åt det. Jag funderade också på att försöka träffa min kille igen och avstå från sex, men hur länge funkar det? Och ska man verkligen behöva göra så när man gillar varandra?

                      Man ska inte behöva kämpa för att hålla sig själv intressant och relevant. Det funkar inte. 🙁

                      Jag har accepterat att det är över, att jag inte längre var intressant.. Men sörjer det.
                      Och vet du, du ska inte hålla kvar någon som inte vill finnas i ditt liv ändå.
                      Faktiskt. Jag har gjort sånt förut och det är inget jag kommer göra igen, vill dom finnas i mitt liv så ser dom till att finnas där. Vill dom dra så står jag med dörren öppen och vinkar hejdå.

                      Alltså jag må vara kille men har aldrig varit en sådan som raggar för att få ligga runt, så jag är inte helt rätt att svara på detta. Men jag skulle tro att killen i det här fallet inte var så intresserad av ett förhållande över huvud taget, även om han kanske sa det. Det har antagligen ingenting att göra med att du förstört någonting, utan att ni helt enkelt haft olika målsättningar med att träffas. Vet killar som ser det som någon typ av sport att lyckas ligga med tjejer och då tror jag inte direkt att deras samvete tar stryk om de ljuger lite för att få vad de vill.

                      Det finns situationer där du kan göra allting rätt men utfallet blir fel i alla fall. För mig låter det så i det här fallet. Jag förstår att det känns väldigt tråkigt för dig att det inte blev som du ville, men klandra inte dig själv för det. Du var hela tiden ärlig med dina avsikter och gjorde vad som kändes rätt. Mer än så kan man inte göra.

                      Usch nu blir jag superdeppig.. inte för att ni skriver fel eller elaka saker utan för att jag ju fattar att det är så. Jag tycker det är fel, och mitt intresse för honom har absolut inte svalnat efter sexet, tvärtom, men för honom var det ju en jakt som fick ett slut. Det är väl en instinkt hos vissa killar som de inte kan rå för och jag ska försöka acceptera det. Är väl nyfikenheten som dämpas kanske.

                      det hade dock känts 100 ggr värre om han inte ville ses igen för att han typ dömmer mig för att jag ville ha sex första gången vi sågs, som att det är något jag gör med alla och det är det absolut inte. Men skulle han tänka så är det ändå ingen kille för mig.. i slutändan vill jag bara ha nån som gillar mig för min personlighet och inte allt som sker runt omkring.

                      Känns bara bittert att jag inte kunde stå på mig och säga nej i stunden för att få visa mer av mig senare. Men men, detta är singellivet! Ska ta mig samman och gå vidare såklart och jobba på att inse att det inte är mig det är fel på.. snarare än att det är våra sociala koder som är fucked up. Tack för svar iallafall.

                      Vill inte att du ska vara superdeppig 🙁 .. Men är svårt att stötta, känner själv att jag kräks över hela situationen med killar och hur dom är.
                      Visst killar ska jaga och hålla på men det känns ju som att man ska skippa det där, om man träffar en man som säger att han inte är ute efter sex, och att han vill ha ett förhållande? Det var i alla fall så jag tänkte.. Tar deras ”djuriska insikter” över?… Känns ju.. brutalt.

                      Min kille ville ju ha flickvän och barn och familj å hej å hå, så drar han ändå när han fått ligga? Wtf..

                      Vet inte om jag tycker du gjort fel som hade sex, det hade ni ju haft förr eller senare ändå? Frågan är ju, hade han fortfarande dissat dig om du väntat med att ha sex?
                      Varför vänta om allt känns så jävla bra, det är väl så vi båda har tänkt ?

                      I mitt fall gjorde jag ju allt jag kunde för att ” se till” att han inte är en fuckboy, jag vägrade träffa honom direkt, väntade med att prata sex, skickade inga bilder…jag drog ut på det hela i 5 veckor!! Innan vi till slut träffades och sen hade sex.Och notera, jag hade ändå inte sex första gången vi sågs, vi hade sex andra gången vi träffades..visserligen bara 2 dagar efter första träffen men ändå?

                      Plågar också mig själv med tankar om att jag kanske borde ha väntat med sex, intressant bara att en kille ALDRIG behöver tänka såhär..
                      Men å andra sidan, jag vill inte behöva vänta med att ha sex om allt känns rätt, bara för att ”hålla” kvar hans intresse… Det är inget spel för mig.

                      Nej usch. Jag vet inte. Det här är precis varför jag hatar när folk säger att man väljer sin sexualitet. Så fan heller,hade jag fått välja hade jag fan varit lesbisk.

                      Anno, tyvärr, han är uppenbarligen inte kär i dig. Om han var kär i dig och ni hade sex första gången så hade det inte svalnat.
                      Ibland känner den ena mer än den andra.
                      Gå vidare nu, fundera inte mer.

      Ja jag tror att jag kan ha träffat min. Eller i alla fall en kille som hade varit bra för mig.?‍♀️

        Viktor den store?

          Förlåt att jag bryter in, men 50% av Don Lotharios kommentar utesluter ju mig direkt.

            Det tror inte jag. Hon försöker bara att inte verka för intresserad. 🙂 🙂

            Allvarligt nu: Jag läste kommentarerna du och en Anonym skrev på Öppet Spår, natten till idag (ca 2.00 – 3:00). Det lät lite allvarligt från Anonyms sida. Är det något man ska följa upp och kanske ta kontakt utanför denna blogg? Går ju att informera Bloggbevakning via privat e-post och därigenom få kontakt med personen ifråga. Själv vet jag inte riktigt hur man ska bete sig, när det dyker upp liknande allvarlig saker i ett kommentarsfält.
            Larva mig kan jag, men blir rätt ställd inför det ni skrev om natten till idag.

              Steget från att svara på några av mina kommentarer till att Don Lothario ska tro att jag är någon form av Neo från Matrix är ganska långt.

              Angående ditt seriösa: Jag vet inte om det var allvarligt eller inte, men det kostade mig ingenting att anta det samtidigt som det hade kunnat bli väldigt kostsamt om jag antog motsatsen och hade fel. Om folk känner att jag kan vara något stöd i livet så är det helt fritt att kontakta mig på valfritt sätt, men jag är bara en vanlig snubbe. Jag kan lyssna och säga några ord, men vill man verkligen ha hjälp behöver man nog hjälp av något proffs.

                Problemet med att söka sig till psykiatrin är väl de långa köerna. Sedan kanske folk drar sig för att göra detta, av någon anledning.

                Du har skrivit om din depression och när man har varit där själv, så har man väl den vägen fått kunskap? Alltså en form av igenkänningseffekt?
                Jag her turligt nog inte den kunskapen (igenkänning) och är därför skitdålig på att hj’älpa de som har någon form av ohälsa.

                  Jag har ju kunskap om mina egna depressioner, men vet inte heller hur man löser det. Det enda som fungerat för mig är att träna sjukt, sjukt mycket. Om träningen då sju år senare tas ifrån en kraschar man (jag) totalt, så det är ingen felfri metod…

          Hahaha är det du som ”skrev fel” häromdagen också? Jag såg allt kommentarerna i efterhand.?

            Japp. Man försöker ju både vara lite rolig och genom antydningar försöka få folk att komma till skott. Ifall ni är blyga och om det sedan skulle gå snett, så kan ni skylla på att det var mitt förslag. 🙂 🙂

              Förlåt att jag lägger mig i men har jag missat nått? Finns det någon hemlig fling här mellan olika kommentatörer? Ska nån träffas? Flörtar nån? Fyfan vad kul!!!!!!!!!!!!!!!

              Om det är så, do it! Do it och sen åker ni hem och berättar för oss vad som hände!!!

                Man kan tolka din kommentar som både förarglig och uppriktig, så vill du ha svar får du vidareutveckla.

                  Förarglig? Varför? Jag var nyfiken och tyckte det verkade askul men ville veta mer. Vad finns det att bli grinig över?

                    Däför att väldigt många här i kommentarsfälten är fan så spydiga till allt och alla. Jag har lästa vad du skrivit tidigare ikväll, om killar och liggande, så du verkar reko.

                    jag plitar ner ett svar, men det kan ta en stund för jag vill tänka på hur jag skriver, så att det inte känns obekvämt för de 2 jag skriver om. Vi säger om 30 min.

                      Mia nr 2:
                      Det förra kom i modd. Jag provar en gång till.

                      Nicket Viktor Den Store är omtyckt av flera kvinnor/tjejer här i kommentarsfälten och de har skrivit att de tycker han är en schysst kille, plus flera andra positiva epitet. Sedan händer inte så mycket och Viktor skrev för ett tag sedan att han inte hade fått några oväntade mail. Ingen kontakt från dessa beundrarinnor.

                      Nicket Don Lothario är en annan som jag fått ögonen på, då hon har flera gemensamma intressen med Viktor; fotboll, golf och knäskada, vad jag kommer ihåg. De båda verkar passa ihop, om man läser vad de skriver och hur de framställer sig själva. Så då har jag lite på skämt och lite på allvar föreslagit några gånger att de ska ta upp kontakten med varandra på ett mera privat plan istället för här i kommentarsfälten.

                      De kanske tvekar att ta kontakt p.g.a. blygsel eller rädsla för att göra bort sig inför oss som kommenterar på bloggen och då har jag skrivit att de kan skylla på mig om något går fel. De följde ju bara mina tokiga råd, typ så.

                      Någon fling finns nog inte (än), men iallafall min magkänsla säger att det skulle kunna bli en. Precis som du, skulle jag tycka att det varit skitroligt med en flört eller något annat mellan två som kommenterar här.

                      Sedan har jag också blivit lite hånad, så klart, för att jag gör matchmaking i kommentarsfälten och då förstår du varför jag var vresig tidigare. – Såja, då har det gått en halvtimme.

                      Till Viktor och Don: Hoppas jag inte har gjort er generade, för det är skrivet i välmenande syfte.

                      Jag är ganska reko. Tror jag. 🙂
                      Men jag är ibland dryg utan att själv veta om det, men det tror jag ingen här vet om, jag är inte här bland kommentarerna så ofta…:)

                      Kollar ditt svar när det gått igenom modd,tack!

                      Anonym 02.41
                      Asså, hahahaha garvade högt. Läskigt vad mycket man skrivit egentligen, att du har sån koll?

                    Svar i modd. Kolla imorgon.

                      Men ååååååh tack för en sammanfattning på situationen!
                      Fan vad kul.

                      Tycker inte du är löjlig alls som kör matchmaking här, kärlek kan finnas överallt!

                      Jag ska sitta i vassen och heja på i hemlighet på er två, Victor och Don.
                      I am rooting for you!

                    Mia
                    Svaret blev kanske för långt. Därför modd.

    Alltså det här med vänner som får barn….. Hade ett gäng vänner (tjejer) med sina respektive samt barn på besök i våras och gud vad de håller på med barnen hela tiden medan papporna ”slipper”. Mata, klä på, natta för eftermiddagsvila, skära maten, värma gröten, byta, dadda, natta för kvällen, trösta osv medan papporna spelar spel och dricker öl med varandra. Detta trots att det är vi tjejer som är vännerna som ses knappt två gånger om året och det vore mysigt om vi liksom kunde ha 15 min att sitta ner och snacka lite i lugn och ro – om papporna skulle kunna hoppa in en kortis bara…. Men insåg att det inte (bara) beror på pappornas apati eller nåt sånt utan snarare mammornas vilja. De vill göra allt och säga hej då vid 19 för att gå och lägga sig med de små och så umgås papporna som egentligen inte är vänner från början utan träffas via oss tjejer…. Varför kan inte papporna ta nattningen så att vi kan ha lite kvalitetstid (ingen ammar längre). Eller om inte kvällen, så kan de väl i alla fall få rulla vagnen på eftermiddagsvilan när barnen ska sova?????????

    Okej, kanske lite svammel men tänkt mycket på detta…..! Nån kommentar från er andra?

      Jag läste en förklaring till varför så många män inte tar mer ansvar: ”För att vi kommer undan med det.” Stämmer nog rätt bra.

      Börja ställ krav på de sjukt osexiga mansbebisarna!

      Gud vad jag känner igen det där!!

      Det är därför barn-frågan skrämmer mig. Och att skaffa familj. Män generellt ligger i soffan och dricker öl, eller spelar dator, leker med sina bilar trots de är över 23 och tycker det är coolt.

      Har inte haft en närvarande pappa själv så det kanske inte hjälper mig mer.

    Alltså, någon mer än jag som stör sig på när bloggare börjar sina inlägg med ”Hej, hjärtan” (bland annat Kenza och Janni)?? Vi är väl ändå inte deras hjärtan och de är då verkligen inte mina hjärtan! Det känns så extremt löjligt och personligt på ett plan som inte liksom stämmer…

      Ja det känns så fake.

      Ännu värre med ”älsklingar”, som bl a Ida Warg brukar köra med, vad vill de med dessa överdrifter?

      Hanna Graaf, God Morgon vacker……

    Vad står på menyn ikväll?
    Här äter jag vitlök & honungsmarinerade ribs, potatisgratäng med färsk purjolök och vitlök, sallad på cantaloupe-melon, gurka, fetaost, pärltomat och oliver pimiento samt basilika och en kall dressing gjord på örter och citron.

      Ätit så sjukt mycket sista dagarna, har noll sug nu. Så ska bara äta för att man måste typ. Ska strax koka pasta, steka färsk svamp och tofu och blanda ner i en barilla basilico sås.

      Låter gott!
      Själv har jag ätit sushi och Toblerone till efterrätt

        Det var en annorlunda efterrätt!

      Pizza.

      Popcorn med grillkrydda och isvatten!

    Känner inget under penetrerande vaginalsex, fler som har det så?

      Nej, bara du.

        Drygskalle!

        Fan vad tråkig attityd du har 21:56
        Jag antar att detta inte är något vanligt eller åtminstone att vi kvinnor inte talar om det. Jag har varit sexuellt aktiv i över 15 år och aldrig talat om detta för någon. Har tänkt att jag skulle slänga ut frågan i ett ÖS ett bra tag men aldrig känt mig redo. Jag hoppas att du fick ut vad du önskade ur din kommenterar.

          Men vad folk alltid ska överdriva här inne. Skaffa nya vänner. Väx upp. Ring en kompis. Och ett p.s.. Ingenting du är med om är du ensam om. Så länge du inte är född typ som en del av ett trillingpar som alla har 15 fingrar på varje hand så är du och saker du känner inget speciellt.

      Ja. Är som att man är helt lam där nere.
      Var till läkarn ang det som kollade muskulatur bland annat men jag hade riktigt bra muskler.
      Fick höra för något år sen att det kan bero på spänningar, då kan känseln försvinna

        Jag har känsel när jag onanerar och får oralsex, har inga problem med att komma men just den penetrerande biten vid vaginaltsex känns nada! Tänker om jag är ”konstigt” byggd där nere?

          Jag känner inte heller något…

            Anonym 22:11 och I
            Era män har kanske för små penisar, om ni är stora därnere. Prova med en kraftig dildo och se om ni känner något då.

              Man behöver inte vara ”stor” där nere för att inte direkt känna av en penis, vissa penisar är bara för små helt enkelt.

                ja, jag vet, men ville inte skamma män med små organ och peka finger åt dem. Därför skrev jag på det viset.

                  Fast det blir ju inte bättre av att du skammar åt andra hållet.

              Men snälla någon tror ni verkligen att någon bara har haft en och samma typ av penis i sig sedan debuten fram till dagens datum som är ett spann på lite mer än 15 år?

          Det är det jag menar. Att inte känna något, inne i slidan, under penetrerande vaginalsex kan bero på spänningar. Det kan göra att man inte känner något

            Hur blir man av med spänningarna? Ni som har detta problemet, har ni någongång berättat för någon partner hur det ligger till?

              Jag har aldrig berättat.

              Upplevde att mitt blev lite bättre efter att ha varit på tantra/yonimassage ett par ggr.
              Har även hört att knipövningar kan lätta på spänningar men jag vet inte

      Jag får inte ut speciellt mycket av det… har aldrig någonsin kommit genom endast penetration. Min man är bra på att tillfredsställa på andra sätt samt leksaker ibland. Men jag kan ändå njuta av att han njuter när vi har sex.

        Bara penetration är inte så särskilt skönt tycker jag. Gör mig inte så mycket, man kan ju alltid smeka också, då blir det skönt för båda.

      Din karl är kanske för liten, om du är stor därnere. Prova med en kraftig dildo och se om du känner något då.

        Snälla

    Presenttips till 10-årig pojke? Alltså en liten grej, har aldrig träffat ungen förr men är en släkting till mig, har hört så mycket hemskt om hans liv att jag verkligen vill köpa något litet.

      Biobiljetter. Presentkort på leksaksaffär.
      Kör på ett säkert kort liksom. Köpa random grej till en 10åring man inte känner är svårt. 🙂

      Slajm

      En kikare eller en fågelbok eller nåt. Många barn är i tresserade av världen omkring dem. Kanske en liten faktabok eller en ”kul att veta” eller så.

        Kikare är cool!

    Tips på tandblekning i Stockholm någon?

      Tandläkaren

      Fixa skenor och blekningsgel hos tandläkaren 🙂 jag gjorde på distriktstandvården

      Absolut tandlös.

        Hahaha ha grrrrrr…TANDIS så klart!

      Låt bli den skiten och rädda din emalj! Det sliter på den, oavsett

    Detta tycker jag är viktigt att belysa.
    Allt för många tror att långtidssjuka får försäkringspengar så att de klarar sig bra och kan leva som när de var friska. Så är absolut inte verkligheten!
    Detta är kopierat från FB-gruppen ”Sjukersättning som går att leva på” Det är en offentlig sida, öppen för alla.

    ”VI FÅR VAD VI BETALAR FÖR

    Sidan får ofta frågan varför ser det ut som det gör för sjuka idag

    Nu cirkulerar två nya inlägg på nätet av två upprörda som inte får den sjukpeng de betalat för.

    Det enkla svaret varför är vi får vad vi betalar för.
    Halverar man sjukförsäkringsavgiften i arbetsgivaravgiften och istället låter pengarna gå till skattesänkning blir försäkringen därefter.

    Ganska enkel matematik. Betalar du för en billigare försäkring för att få mer pengar i plånboken får du också räkna med en sämre försäkring.

    En del gnäller på nuvarande regering, men vad hjälper det när majoriteten i riksdagen anser vi ska ha en sämre sjukförsäkring.
    Istället ska vi ha mer pengar i plånboken som frisk.
    Helt enkelt vi får vad vi betalar för.

    Hellre jobbskatteavdrag och bortagandet av förmögenhetsskatten och fastighetsskatten än en fungerande sjukförsäkring plus till ROT och RUT.
    Det är dit pengarna går idag från arbetsgivaravgiften som tidigare gick till sjukförsäkringen.
    (Källor: NSD ledarsida 2014 09 02 och Aftonbladet ledarsida 2019 05 15)

    VI FÅR VAD VI BETALAR FÖR

    För att göra plundringen av sjukförsäkring möjlig infördes nuvarande regelverk i sjukförsäkringen 2008. Ett regelverk som majoriteten i riksdagen stödjer.
    Sjuka ska prövas mot diffusa arbeten på hela arbetsmarknaden efter 180 dagars sjukskrivning.
    2011 togs även läkarens rätt att bedöma arbetsförmåga och sjukskrivning bort till handläggaren på FK.
    Alla sjuka drabbas inte av nekad sjukpeng efter 180 dagars sjukskrivning, men allt för många.
    Hur många tusen svårt sjuka som lämnats utan sin försäkring vet vi inte, men många är det.

    Hur ser framtiden ut?

    En majoritet i riksdagen vill strama upp försäkringen ytterligare och införa en slutlig gräns som ska gälla alla oberoende vad den sjuke drabbats av.

    Nuvarande regering ska äntligen se över reglerna för att lindra, men vad hjälper det om majoriteten i riksdagen säger nej.
    Risken är större vi får en slutlig tidsgräns i försäkringen.
    Vad ska då svårt cancersjuka/hjärtsjuka, mm leva på?

    Inget annat land I världen har plundrat tillgångar från sjuka och funktionsnedsatta.
    Sverige har också infört sjuka och funktionsnedsatta ska betala ca 1000 kr mer I skatt per månad än friska, infört 2007.

    Det är uppmärksammat internationellt Sverige tar sjukas och funktionsnedsattas pengar till friska, men tystnad i Sverige.
    Det som uppmärksammas i Sverige är utförsäkring inte orsaken.
    Den borde uppmärksammas.

    Före 2007 var vi en humanitär stormakt.
    idag?
    Tja vad ska vi säga om plundringen av sjukförsäkringen och lämna svårt sjuka i misär?

    Sverige har idag OECD s sämsta skydd vid sjukdom och olycka efter plundringen av försäkringarna. Före plundringen hade vi OECD s bästa skydd.

    Slutordet får bli

    Bli inte svårt sjuka eller råka ut för olycka i Sverige.”

    Hur många språk är för många att lära ett barn? ?
    Vi får vårt första barn i vintern och mina tankar är redan långt i framtiden..
    Vi har tänkt så att jag kommer prata svenska med barnet medans pappan mestadels kommer prata finska. (Vi bor i Finland så det är ju lättast att lära sig båda språken från starten, har själv lärt mig i princip all finska jag kan i skolan och det är värdelöst)
    Men jag vill också inkludera engelska i barnets uppväxt för jag tänker att det också kan underlätta i skolan senare, och i livet.
    Är 3 språk för mycket? ?

      Onödigt att du lär den engelska då den kommer lära sig det i skolan och på annat håll.

        Av egen erfarenhet så vet jag att språkundervisningen i skolan inte alltid är den bästa.. ? Jag menar inte att barnet ska tala engelska flytande vid typ 6 års ålder eller något sånt, mer bara att se på tecknat på engelska och sånt.

      Jag arbetar på förskola och träffar så klart många barn 🙂 jag känner en del barn som pratar 3 eller 4 språk och det är inga problem. Mitt tips är att inte blanda in språk som inte är ditt eller faderns modersmål.
      Jag vet inte hur det är i Finland, men på förskolorna här i Sverige sjunger vi sånger på engelska, lär oss färgerna, hur man säger tack osv.

        Oj, jag har ingen aning om hur det är på förskolorna här.. Det är så länge sedan jag själv var i den åldern och har inga vänner/syskon med barn i den åldern heller. ?
        Barnets gudfar pratar dock engelska så därifrån kanske hen snappar upp något? Så kör vi bara på svenska och finska hemma. ?

      Beror på hur många språk föräldrarna kan och är flytande i. Jag kan sammanlagt 5 språk flytande (inkl. svenska) och tre av dem har jag lärt mig hemifrån (mina föräldrar pratar dessa språk) och engelskan i skolan. Svenskan är självklar då jag är född här 🙂

      Ditt barn kommer ju lära sig engelska i skolan så du behöver inte oroa dig för det. Ligger i oron att det blir för ”många” språk så kan du släppa oron, ett barn som är tvåspråkigt har lättare för att lära sig andra språk.

      Om engelska inte är ditt modersmål, prata inte det med ditt barn. Man ska bara prata sitt modersmål med sitt barn.

        Varför ska man bara prata sitt modersmål med sitt barn? Genuint nyfiken.

    Tips på badvikar/ställen att se på östra Mallorca?

    En kollega tipsade mig om att gå in och följa ”influencern” Jeanette Svedberg på instagram. Kollegan tycker att hon är såå otroligt inspirerande, snygg och företagsam.
    Själv förstår jag inte vad hon ser hos den här medelålders vindrickande narcissisten? Hur mycket vin kan man dricka på storys egentligen?
    Javisst är hon snygg och driver ett företag och är driftig men det finns många kvinnor som är det.

      ”den här medelålders vindrickande narcissisten”
      😀

    Någon som har tips på hur man som tjej kan bli våtare under sex? Jag har småbarn och ammar vilket såklart kan påverka. Tänder på min partner och gillar vårt sexliv, men ändå blir jag inte våt vilket är så himla osexigt och trist. Nån som har tips?? Vill liksom få känna den där pulsen i fiffin igen ?

      Så blev det för mig efter barn när jag åt minipiller. Bytte till hormonspiral och då blev det stor skillnad. Både gällande lust och våthet.

    I need help! Jag och en kollega har haft en sexuell relation i fyra år. Har varit singel hela denna tiden. Det har varit fram och tillbaka men vi har legat flerq gånger och hållt på jättemycket. Då det har varit mycket fram och tillbaka har vi mååpnga gånger sagt att vi ska ”avsluta det” men det har liksom aldrig hållt. Det har varit någon typ av känslor inblandat men det har varit från mitt håll.

    Nu till saken – jag har träffat en kille och fått superstarka känslor, han med. Detta är mannen jag vill gifta mig med och ha barn med. Har dock några gnagande punkter.
    1. jag och kollegan har fortsatt hålla på medan jag och min drömkille dejtade. Har jag liksom, varit otrogen? Eller var går gränsen? Ångest deluxe..

    Vi bestämde igår att det är VI. Har inte rört min kollega sen jag kände att vi va exklusiva och skulle ALDRIG röra min kollega nu, men HUR tar jag detta snack med honom ( min kollega) på bästa sätt? Så att han verkligen förstår, då jag sagt miljontalsgånger att vi ska avsluta och sen har vi ändå fallit tillbaka?

    Ska jag prata med min kille om kollegan?

    Hur får jag och min kollega en fungerande relation? Går det att vara ”kompisar” eller måste vi nästan va ”lite tråkiga kollegor som säger hej och hejdå”.

      Jag hade inte pratat med killen om kollegan om ni(du och kollegan) ändå inte haft sex sen du och den nya blev tillsammans.

      Till kollegan säger du som det är bara; ”Jag har blivit med pojkvän”

      Oj, ja jag hade känt att det är typ ett svek haha. Vet att man är singel under dejtingperioden men att inte få veta något alls förrän man blir tillsammans är ändå konstigt. Men snälla berätta, tycker inte någon förtjänar att hållas i mörkret. Han kanske tycker det är no big deal, men då vet du, och tycker han det är fel så slösar du inte på hans tid.

        Men skulle jag inte gjort något under tiden vi dejtade? Ens efter första dejten? Var går din gräns? Har jag alltså gjort något fel :O

        Håller med men ändå inte hahah, det känns typ fel men hur skulle jag gjort? Slutat hålla på med kollegan dirre?

          Nej, släpp det bara. Du är exklusiv NU och har således inte varit otrogen
          Gör inte om det men var tyst.

          Hela denhär ”berätta”-stilen folk kör med är dum och onödig. Du gör honom bara ledsen och du förlorar något bra pga ärligheten -som han inte ens har rätt att kräva eftersom ni inte var ett par officiellt. Kör på med den nya men håll tassarna från kollegan. Var.Inte. Otrogen

          Nej men alltså jag kanske är helt off jämfört med andra men jag tänker att det liksom finns en tidslinje från första dejten till att bli tillsammans. Självklart tycker jag inte alls du behövt säga något de första dejterna men när det liksom blev mer ”klart” att ni båda verkligen gillar varandra. Sen kanske det gick fort och det är väl också en annan femma. Det är bara så jag tänker 🙂

            Menar off som i att min åsikt antagligen hör till minoriteten och därmed är väl chansen större att din pojkvän int ser det som nån grej…

      Du talar om för kollegan att det är slut med det roliga för att du träffat någon. Säg det med ett leende så att han vet att du är lycklig och inte ledsen över beslutet. Tala om för honom att ni från och med nu bara ska hälsa och att han inte ska kontakta dig såvida det inte är jobbrelaterat.
      Igen, med ett leende. Du ska inte sitta och be om ursäkt eller på något sätt visa att du är ledsen över detta.

      Du var bara hans madrass med ett hål i, varken mer eller mindre. Han utnyttjade att du fanns tillgänglig (du gjorde ockaå detta) men har inga planer på att någonsin inleda en relation med dig
      D uu är bara något roligt och enkelt han kan ha kul med vid sidan av sitt liv. Påminn dig själv om detta då han kommer att ”förlora” ett enkelt ligg vilket inte lär uppskattas.

      Du får vara stenhård och påminna dig själv om att du nu är lycklig med någon som vill ha dig på riktigt. Någon som tycker om dig och som ser ett liv med dig. Du får inte visa åbger inför kollegan då han lär vilja utnyttja detta för att inte förlora en kk.

      Var hård och tydlig. Han får inte ringa eller smsa och han ska inte heöler prata om ert förflutna. Det räcker med att ni hälsar artigt i korridoren. Tro mig detta kommer bli bra om du inte velar fram och tillbaka.

        JA ????????????

    Såg på Antonija Mandirs instastory att det brinner fett mycket i Kroatien. Varför står det ingenting i medierna om det??

      Vet du var, några ortsnamn. Min granne är kroat och är i sitt sommarhus.

        Ingen aning, tyvärr. Vet att de varit i Split, men inget mer. De var på väg från en flygplats till en annan i taxi.

          Aja, grannens hus ligger bara 300 m från vattnet, så han kan nog dra en slang vid behov. Tack för svar.

      Alltså det är inte ovanligt att det brinner i Kroatien. Värmen är otrolig varje sommar och det regnar inte så ofta. Det är vanligt med bränder i skogarna.

      Det är i Split området.

    Är det någon som har tips mot mörka armhålor?!? Även fall det är nyrakat ser det helt svart ut…

      Therese Lindgren la ut en Youtube-video för ett tag sedan där hon testade massa armhåletips, och tror det hjälpte mot det mörka. Så du kan ju kika på den 🙂

      Sluta raka. Epilera eller vaxa och häll på citronjuice när du just vaxat. Svider som satan men det är vitt som snö under mina armhålor tack vare detta. Funkar med alkohol och parfym också. Dagen därpå kan du återfukta och köra med deo som vanligt.

    Varför kan vissa tjejer inte fatta att de inte är attraktiva för alla killar.
    De är på och tafsar och ska kramas och vara nära killen hela tiden.
    Killen visar tydligt att han inte är intresserad och talar om att han har tjej. Men hon försöker ändå med alla medel.
    Äckligt!!

      Haha fattar inget av din kommentar men ändå usch på såna människor, båda män och kvinnor. Desperation.

    Herregud hur naiva är vissa människor som går på all reklam som vissa bloggare marknadsför ”Lagret är påfyllt, men det är som vanlig förste man till kvarn”. De tjänar pengar och människor blir lurade! Köp ett gymkort eller en bukett blommor till dig själv istället för att försörja bloggare.

    Tror jag har hållit på att få en visdomstand i en vecka nu. Eller, jag vet inte om det är tandvärk eller om det är för att nya tanden tränger genom skinnet. Ipren hjälper knappt och Alvedon har jag ingen hemma. Har rätt hög smärtgräns annars men detta gör nåt så djävulskt ont?

      Samma här, håll ut ?

    Vart är samhället och världen påväg?

    Får ångest av att läsa nyheter.

    Någon här som har sett Big Little Lies? Jag tycker Nicole Kidman är världens vackraste kvinna ?

    Jag är på världsscoutjamboreen i USA ?
    Har längtat så länge att få åka hit och nu är jag här. 45000 scouter samlade på ett och samma ställe. Det är så coolt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Nu ska jag sova i mitt tält. 8 dagar kvar! ?

      Nördigt!

      Jag är inte själv scout, men jag sitter här och blir alldeles glad för din skull! Ha roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.