Petra Tungården gör reklam för Kollagen och får kritik för sitt ”osminkade” uttryck

Jag brukar ju göra botox en gång per år i pannan, men struntade faktiskt i det nu, även om jag fortfarande har små veck så känns de liksom inte så markanta utan mer blurrade.
[…] Känner mig verkligen tjusig osminkad med nu när huden strålar. //Petra Tungården

Petra Tungården är bara en i raden av influencers som går i Isabella Löwengrips fotspår och nu markandsför Oslo Skinlabs Kollagen. Senast jag skrev om det var det Hannah Graaf och nu är det Petra Tungården, som får kritik under inlägget för uttrycket att hon är ”osminkad” som bara riskerar att spela på unga tjejers osäkerheter.

Tekniskt sett är Petra kanske osminkad, men långt ifrån ”naturlig” eller ”som gud skapade henne” om man säger så…
Jag är fortfarande rejält skeptisk mot sådant här, men till skillnad från Isabella Löwengrip och Hannah Graaf så visar Petra upp ”bevis” eller indikationer om du så vill, på effekten av pulvret.
Vad den här maskinen som Petra hänvisar till i sitt inlägg faktiskt gör vet jag inte, men den verkar mäta ”någonting” i alla fall.
Positivt är i alla fall att Petra testat produkten i hela tre månader innan hon plitar ned sitt första inlägg. Det tvivlar jag på att Isabella gjort, det är i alla fall ingenting hon skrivit om.

Är det någon av er som testat kollagen?
Under en längre tid?
Vad är er åsikt?

221 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilken pH-deltagare är det isabelle påstår raggar på knivmicke? (finns på hennes storys nu)

      Paow.. Kolla hennes insta.

        Tack.

      Tror inte ens Paow skulle ragga på honom.

    ”Men det finns i dag inga vetenskapliga belägg för att kollageninfuserade tillskott tas upp av huden. Frågar man Johanna Gillbro är det finns det inte en chans att kollagenet skulle gå direkt ut i huden, oavsett om du dricker en kollagen-smoothie eller får i dig proteinet genom kött, kyckling eller sojaprodukter.

    – Kollagen som man dricker och äter landar inte heller i huden, för du har ju hela mag- och tarmsystemet som bryter ner kollagenet på samma sätt som när du äter en bit kött. Så du får en massa aminosyror i stället. Dessa aminosyror kan också ha god effekt på huden, förvisso, men det är inte kollagen, säger hon i en tidigare intervju med Hälsoliv.”

    https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/hudvard/kan-kollagen-verkligen-foryngra-huden-hudforskaren-svarar/

      Fast därför har dessa tillskott för huden hydroloserats för att enklare tas upp i kroppen. Den artikeln är helt missvisande

        Vad betyder hydroliserats? Har du någon länk till forskning kring detta?

        Nej inte heller hydrolyserat kollagen går på något magiskt sätt direkt ut i huden. Det fungerar inte så rent medicinskt. Se följande artikel från universitetet i Helsingfors;
        https://www.hbl.fi/artikel/trendiga-livsmedel-med-kollagen-overtygar-inte-forskare/

        Det gjordes samma påståenden om hyaluronsyra, som används i fillers, när den började tillsättas i krämer. Det skulle göra huden mer elastisk och minska rynkor. Dock var problemet att molekylen är för stor för att göra någon nytta tillsatt i kräm. Det är därför fillers injiceras direkt i huden.

          I artikeln står det att det är olagligt för företag att komma med oriktiga påståenden om varors hälsofrämjande effekter. Gäller det även effekt på huden kan man undra? Isåfall är företagets reklam dessutom olaglig.

          Vill bara säga att jag älskar att se dig i kommentarerna här Lucy! Alltid saklig, alltid med källhänvisning. ?❤

            all denna forskning om att kollagen inte fungerar är lika sann som forskning som visar att rökning inte leder till cancer. Bara för att vissa studier säger en sak så är inte den studien sanningen (vilket även säger emot studier som visat att det ger effekt) Man måste vara försiktig med studier men jag har sett en tydlig effekt med kollagen i både hy samt leder på riktigt och människor berättar om detta, och jag väljer att tro på dem snarare än djurstudier och annat.

            Och ja, man tar upp kollagen igenom tarmen precis som de flesta ämnen görs, och absorptionen sker via di eller tripeptider som leder kollagenet-hydrolatet till hyn eller leder.

            Kan hänvisa till Jonas Bergqvist som har skrivit en informativ text om detta och han har även massor utan referenser som är trovärdiga.

            http://www.jonasbergqvist.se/kollagen–ett-tillskott-for-hud-skelett-senor-och-leder

              och min mening är inte heller att försöka få er som inte tror på dess effekter att ändra uppfattning utan jag vill mer hjälpa dem som vill testa kollagen att inte köpa oslo skin lab för den är verkligen skit! det finns så mycket bättre produkter på marknaden som är mer prisvärda 🙂

                Har du något tips på märke? 🙂

            Tack Är, vad snällt skrivet! Nu blev jag jätteglad 🙂

          Det är klövar, brosk och annat slakteriavfall. Äckligt, minst sagt. Snacka vinst, sälja detta skit dyrt. Snake oil. Skiten fungerar givetvis inte heller.

            Varför skulle det vara äckligt med klövar, brosk etc? Det är ju knappast äckligare med brosk (som man kan koka buljong på tex) och muskler. Och ska man döda djur är det bättre att ta tillvara på hela djuret än att bara ta vissa delar och slänga resten.

          Även dig skulle jag gärna se ett gästinlägg av på den här bloggen, älskar när experter kan skriva nyanserat och klargörande om fenomen som plötsligt blossar upp bland influencers!

      Så bra, en influencer till på min lista över intelligensbefriade idioter som försöker lura på unga tjejer dyra bluffprodukter. Att äta kollagen har inga positiva effekter whatsoever, det enda som händer är att de förlorar den lilla gnutta förtroendekapital de hade kvar. ??‍♀️
      Det är dessutom oetiskt att äta skelett från lidande djur och det är oetiskt att försöka kränga det till andra lättlurade kvinnor, båda pga att hon uppmanar till att döda djur och för att produkten är totalt verkningslös.

        Varför skulle det vara oetiskt att äta just benen? Det är bättre att ta till vara på hela det djur som man bestämmer sig för att döda ist för bara vissa delar.
        Och don’t @ me, jag har varit vegetarian och vegan i 20 år och kört dina argument själv. Tyvärr finns det ingen logik i dem.

        13:35 håller med. Jag skippar bloggare där det handlar om bara yta. Trist och ger mej inget.

    Åå jag orkar inteeee. Klart hon inte har provat det i tre månader, och det är KLART att det inte funkar.
    Hon gör dessutom botox på samma ställe som jag gör, så det är rent skitsnack att hon inte har gjort påfyll då jag de facto såg henne där.

      Jag undrade också hur man kan få en stel grimas , om man gör botox en gång om året i pannan…

      Om Petra inte skrivit att hon använt kollagenet i tre månader hade hon inte kunnat använda ”Maria på Östermalms House of Beauty” som referens. Petra måste ju göra det trovärdigt att hennes hud förbättrats på grund av kollagenet och då måste hon ange en rimlig tid som hon använt det.
      Vi vet ju inte ens om Petra någonsin tagit The Solution. Precis som med Bellas motsvarande reklam så vet vi inte om allt bara är hittepå.

        Ironiskt, alla bloggare skriver att de använt preparatet under tre månader även Hanna Graf ”Jag har nu druckit detta varje morgon i tre månader”. De får ett ”manus” av uppdragsgivaren och de måste skriva att de använt preparatet under tre månader. Vill man bli tillfälligt rynkfri så hjälper bara botox och fillers, dyra krämer och ”The Solution” är bara slöseri med pengar. Men självklart skriver bloggarna vad som helst då de får bra betalat mellan 40.000 – 50.000 kronor för att marknadsföra en produkt som de inte använder. Pengar som de tjänar på sina bloggar finansierar deras botox och fillers behandlingar, det är hemligheten till ett rynkfritt ansikte. De måste se ”släta” ut för annars får de inga uppdrag och samarbeten. Likaså all reklam för hårpiller som somliga gör som är så ”superbra” och sedan så har de fullt med löshår. Tänk om alla bloggare skalade av sig botox, fillers, löshår, ögonbryn, ögonfransar, hur många samarbeten skulle de få?

          Givetvis finns det krämer som fungerar. Det är bara vansinnigt dyrt, och hjälper ju också enbart medan man håller på med produkten.

            Vilken kräm fungerar? Tar gärna emot tips. Köpte en kräm för 1000 kr den fungerade inte alls, jag märkte ingen skillnad när burken var slut efter sex månader.

    Haha, hon kan ju vara osminkad ändå (osminkad = man har inte sminkat sig) ? sjukt att folk reagerar så hårt.

      Jo, hon är säkert osminkad men det är ju inte riktigt det som är poängen. Poängen är att hon säger att hon är osminkad samtidigt som hon har ”manipulerat” sitt utseende med tatueringar, fransförlängning etc. Det kan få unga(?) tjejer att tro att det är så man ska se ut osminkad vilket i förlängningen kan göra att de får dåligt självförtroende.

        Precis. Där finns andra som lägger ut bilder där de är så ”naturliga och osminkade” fastän de är spraytannade till max. Ingen nämnd och ingen glömd…..

          Håller med Anonym 12:09 though. Om Petra hade sagt ”natural beauty” eller något sånt så ja, det hade varit bs pga alla injektioner och tatueringar etc. Men man måste ju kunna säga att man är osminkad när man inte har SMINK på sig, någonstans måste man också ta lite eget ansvar för vad man läser in och vad man jämför sig själv med.

            Precis. Osminkad innebär inte att man är helt naturlig och inte gjort ingrepp. Hon menar ju helt enkelt att hon inte har foundation, puder osv på sig. Man hör ju tillochmed på ordet vad det betyder.

              Men vad är poängen med att säga att man är osminkad om det inte är att visa på hur naturlig man är? ”Känner mig tjusig när jag är osminkad”. Ja, det tro fan när du ändå är mer fixad än en vanlig sminkad människa.

              Har man ögonfransförlängning är ju mascara överflödigt. Ögonbrynstatuering, då målar man ju inte ögonbrynen. Är man botoxad ”behöver” man ju inte sminka över några linjer med foundation eller puder. Dra gärna på massa spraytan också så är ditt naturliga utseende obefintligt. Vad ska man då med smink till?

                Men varför vrida på allt? Osminkad = inget smink på ansiktet. Varför skulle hon inte få känna sig tjusig utan smink för bara för att hon gjort ingrepp?

                  Men, spraytan, tatueringar och fakefransar kan väl anses som smink. Bara i en annan form

                    Det är fortfarande ingenting man räknar in när man pratar om smink. När man är osminkad har man tvättat av sig sminket. Sen att du tycker att allt det där är en typ av smink är en annan femma.

                      Räknas inte längre läppglans som smink??? Tycker det är rätt tydligt att hon åtminstone har något på läpparna, eller?

                      Tycker inte att det ser ut som läppglans ? är nog inte heller så vanligt att man använder genomskinligt läppglans nu för tiden. Tror nog bara läpparna är återfuktade.

                      Men 13.48, så klart har hon någon typ av glans på läpparna om det är läppglans eller något annat spelar ju ingen roll. Hon lägger ju på det för att det ska se bra ut på bild.

                      Sa inte att jag kallade det så… belyste bara det som anonym
                      innan argumenterade för.

                      Genomskinligt läppglans är jättetrendigt, anonym 13.48. Fyi liksom

                    Nej. Det är inget smink. Det räknas alltså inte till smink.

                      Jo. Det är permanent smink.

                      Om du t.ex. målar en vägg i färgen blå med en färg som går att tvätta bort på kvällen eller om du målar den i en permanent blå lackfärg så kommer den som tittar på den blå väggen oavsett se en blå vägg. Den blir inte mindre blå av att det är en permanent färg.

                      Hur tänkte du nu Gunvor? Inte alls, va? Smink är smink. Bus är bus. Fransförlängning är fransförlängning.

                      Ja resultatet blir det samma

                Jag tänkte personligen inte att hon ba ”Hör upp! Skåda min naturliga skönhet!” utan jag läste det snarare som att hon tycker det är skönt att kunna känna sig fräsch utan att lägga ner en timme på att kleta jobbigt kleggs i ansiktet. Sen vad grundjobbet bakom att kunna känna så är, är ju en helt annan fråga, botox, pulver, what not.

                Poängen är väl att hon är nöjd med sin hy osminkad. Fattar inte varför du hakar upp dig så mycket på det ? har man inget smink är man osminkad.

                Men just i det här fallet är det väl uppenbart att det rör sig om huden? Hon må ha ögonbryn. Och fransar men inget på huden och är således osminkad och känner sig ”fin”.

                Jag har ögonbrynstatuering och målar ändå mina ögonbryn, den gör att brynen har en bra grundform men jag gillar att fylla i dom lite.

                Foundation och puder för att sminka över linjer? Foundation och puder har en tendens att snarare framhäva linjer så det skulle jag inte rekommendera. Däremot används foundation bland annat för att täcka blemmor, pigmentfläckar, finnar, rodnad och för att jämna ut hudton. Puder används för att matta ner och hålla foundationen på plats.

                Så jo, jag skulle defintivt säga att jag är osminkad när jag inte har ögonbrynspenna, foundation, mascara etc oavsett. Injektioner som fillers och botox är inte smink, och inte heller är fransförlängning SMINK.

        Tror nog de flesta moderna unga tjejer ser att hon har fransförlänging. Och man fattar att folk inte ser likadana ut osminkade. Men när man säger osminkad så menar man främst hyn. Den har hon ju knappast ”manipulerat” fram. Och jo, har man inte kletat på smink så är man osminkad.

          +1!

          På denna bild så hade jag inte automatiskt sett att hon har fransförlängning. De flesta andra influenser verkar ju ha så tjocka att de ser ut som larver…

            Jo, klart det syns. Är ju knappt ingen, oavsett hudfärg, som föds med svarta täta fransar som ser ut som att ha mascara på sig.

            Det syns väldigt tydligt att hon har fransförlänging på denna bilden. Du är nog rätt ensam om att inte se det.

              Inte på direkten, så framträdande är de ju inte på just denna bild, så att man direkt hajar till och tänker fakefransar! Visst om man tittar specifikt på fransarna så är de ju klart längre än de flesta normala.
              Jag ser mer läpparna som ser lätt misshandlade ut efter fillers

                Bara du S. Bara du.

                  Du ser alltså fransarna innan läpparna?!

              Det hade lätt kunnat vara hennes egna + franslyft.

            Du skämtar nu va S ?

          Ok, jag målar ögonen med mascara och ögonpenna. Jag målar brynen.
          Är jag osminkad då???

            Nej för du har smink på dig då. Det har inte Petra.

              Hahaha jo, hon har permanent smink.

                Så rätt ??

        Fast jag får absolut inte dåligt självförtroende av att se Petra ”osminkad”, snarare mardrömmar av hur fan hon förstört fejjan. Mvh har följt henne i sociala medier sen hon var 16 år

      Håller med. Blir ju bara sjukt om hon inte ska kunna använda uttrycket osminkad när hon de facto är det, fransförlängning och liknande till trots

        Varför är det så viktigt att säga att man är osminkad då?

    Kollagen fungerar ifall man får det i tillräckligt hög dos (som oslo skin lab inte har) samt ifall kollagenet är utav typ 1 ifrån marina källor (vilket oslo skin lab inte har). Och sen så ska man vara i 30-40 års åldern för att ens behöva ta dessa tillskott då huden minskar sin egna kollagentillverkning. Det skeva i detta är att kollagenet är i för liten mängd för att göra skillnad då de endast har 2,5 mg kollagen per dag och studier visar att man behöver minst 10mg kollagen per dag för effekt. Jag tycker det är så tråkigt att influensers gör reklam för dessa tillskott som är rent lurendrejeri och på så sätt skadar förtroendet till andra företag som faktiskt har bra produkter som gör skillnad.

      Du verkar ha koll. Vet du vart man får tag på ”bra” kollagen? Till mitt framtida jag.

        Leffe på plattan har det. Hälsa från Berndt så får du lite rabatt.

          ???

        Bodystore har, både i pulver och tablettform.

          Det fungerar inte. Rent medicinskt fungerar det inte så att det kollagen du äter går ut i huden.

            Jabushe och nordbo har bra kollagen produkter. Och all denna forskning om att kollagen inte fungerar är lika sann som forskning som visar att rökning inte leder till cancer. Man måste vara försiktig med studier och jag har sett en tydlig effekt med kollagen i både hy samt leder IRL!

            Och ja, man tar upp kollagen igenom tarmen precis som de flesta ämnen görs, och absorptionen sker via di eller tripeptider som leder kollagenet-hydrolatet till hyn eller leder.

            Kan hänvisa till Jonas Bergqvist som har skrivit en informativ text om detta och han har även massor utan referenser som är trovärdiga.

            http://www.jonasbergqvist.se/kollagen–ett-tillskott-for-hud-skelett-senor-och-leder

              Di och tri-peptider tar du upp av ca allt som du äter, det är lite pseudovetenskapligt att slänga sig med sådana termer utan att förstå vad de betyder. Du kan äta ca vad som helst och ändå få i dig de byggstenar som behövs för att göra kollagen. Forskningen de hänvisar till är små grupper. En av artiklarna är dessutom på spanska (…) så tvivlar på att Jonas ens själv läst den. Förövrigt källhänvisar han fel i sin artikel. Trovärdigt – not so much. Anonym har rätt, rent medicinskt fungerar det inte så.

      Då fick Anna Anka rätt ändå. Hon älskade att gnaga i sig brosket från kyckling. Hade remarkabla resultat på Allt.

    ”Precis innan vi åkte på semester så var jag förbi Maria på Östermalms House of Beauty för att göra en radiofrekvens behandling och hon frågade mig direkt vad jag hade gjort, för hon tyckte huden såg så fräsch ut. Och om ett proffs säger det, måste det ju ligga något i det.”
    Intressant vinkel på reklamen. Petra hänvisar till ett proffs som intygar att kollagenet (?) ger effekt. Ett oberoende och kvalificerat vittnesmål alltså 🙂
    Fast det hindrar inte att Oslo Skin Lab är ansvarigt för vad Petra skriver om The Solution och vid behov ska kunna styrka dessa påståenden. Det är företaget som gör reklamen och betalar en influencer som är ansvarig avsändare. Detta faktum verkar många annonserande företag inkl influencers och deras nätverk helt förbise.

    Men alltså jag har SÅ svårt att förstå denna läpptrend?? Det ser sjukt ut, som om en ätit något en är allergisk för och svullnat upp, eller blivit stucken av ett bi? Alternativt har någon hudsjukdom.. det ser väldigt sällan bra ut helt enkelt (jaja enligt mig SORRY)..
    Och botox i pannan när man är 31, really?

      Man måste inte förstå allt. Vill folk se ut sådär så låt dem. folk som klagar och klankar ner på hur andra väljer att se ut bidrar inte direkt till att samhället blir mindre ytligt, tvärtom, det bevisar ju bara att utseendet är viktigt.

        Jag håller delvis med dig, kommenterar verkligen aldrig någons utseende irl, inte heller mitt eget. Tänker att det är viktigt speciellt med tanke på att jag har barn men även annars..

        Men jag är också väldigt negativt inställd till botox/fillers och diverse ingrepp och hur jääävla normaliserat det har blivit att göra dem i vårt samhälle. Så sorgligt att unga ska växa upp med dessa ideal! Jag reagerar personligen aldrig på att någon har fula naturliga läppar, utan tycker på riktigt att endast fejkläppar kan vara fula. Varför är det fel att säga att det är fult med fejk, när det helt klart finns så många idag som tycker att det man FÖDS MED ÄR FULT!!? Och ja självklart är det just det man tycker om man väljer att ändra på dem på detta sätt, att de var fula och odugliga innan..? Fuck that jag tycker vi börjar sträva efter ett nytt ideal nu, var det naturliga, oavsett form och storlek, är det vackra! ☀️☀️

          ”kommenterar verkligen aldrig någons utseende irl, inte heller mitt eget.”
          Eftersom du nyss gjorde det så.. I call bullshit.

            Menade inte att kommentera Petras utseende i sig. (Förlåt Petra) Utan mer det sjukt skeva i hur hjärntvättat samhälle vi lever i där redan normativt vackra människor känner att de inte räcker till? Att de känner att de behöver spendera massvis med pengar, tid, genomgå smärtsamma operationer för att utseendet ska duga? Och nej jag kommenterar aldrig någons utseende irl. Däremot diskuterar och kritiserar jag gärna detta fenomen rätt ofta.

        Då kan vi lika gärna sluta uttrycka våra åsikter om precis allt.

          Ja FY, du vill ju kunna säga att andra är fula utan att någon ifrågasätter.

          Ja, folk kan sluta upp att uttycka sih rasistiskt, misogynt, homofobiskt och om folks utseenden. Dumma åsikter hör inte hemma någonstans.

      Agreed. Avskyr det. Tycker det är så sorgligt och, tyvärr, att de ser lite intelligensbefriade ut (tänk… bimbos). Pratade om det med min kille när vi satt på restaurang igår. Där satt en ung tjej, sen tonår/ung vuxen, som var helfixad. Tuttar, lösfransar och ett par fyllda läppar som tog upp halva ansiktet. Precis som den liknelsen du gör så undrar jag varför man VILL se ut som man fått en allergisk reaktion av någon förtärd mat eller bistick?

        Ge dig!

        Fatta att man kan ha ett sånt tråkigt förhållande att man måste prata om andra som befinner sig i runt omkring när man sitter ute på restaurang… Kan inte relatera 🙂

          Vad pratar man om i fall man har ett bra förhållande? Vilka ämnen är tillåtna att prata om för att det ska räknas som ett bra förhållande?

          Jo, man pratar om allt möjligt som sker runt omkring. Detta är en företeelse som man pratar om både i sitt förhållande, i fikarummet på jobbet och med kompisar.
          Unga tjejer som förstör sitt utseende med en massa fix är en mycket sorglig samhällsutveckling. OCH ska tilläggas, har aldrig hört en man säga att det är snyggt.

            Exakt Anonym 17:12, i ett förhållande pratar man om sådant som sker runt omkring. Också. Förutom allt annat man pratar om.

            Jag och min man har varit gifta i 22 år, varit ”ihop” lite längre än så, vår äldsta fyller 28 i år. Vi pratar om allt.
            Vi äter på restaurang typ 2 ggr i veckan och vi pratar även då om allt. Jättekonstigt om vi skulle vara tvungna att bara prata om speciella saker för att vi satt på restaurang? Och ja, vårt förhållande är allt annat än tråkigt, då hade vi väl fortfarande inte hållit ihop.
            Jag tror att denna Jessica är väldigt omogen och har förmodligen inte haft några längre förhållanden. Inte varit på restaurang så där jättemånga gånger heller verkar det som, eftersom det verkar vara något speciellt med det.

      Haha mina läppar ser ut sådär om jag äter skaldjur så du har ju helt klart en poäng ?

    Har hon färglinser dessutom eller är det bara jag som tycker att även ögonen ser modifierade ut?

      Ser inget speciellt med ögonen. Tror inte man väljer en så blek färg om man kör linser.

    Min hy har aldrig varit bra någonsin (förutom när jag var ttp 10 och yngre) Jag får inte så mycket finnar men det är liksom rött överallt i t-zonen och små plitor lite här och var. Tror ni kollagen skulle funka för mig?

      NEJ. Läs på för guds skull.

        Självklart hade jag läst på först. Men ville bara höra om det ens är lönt att kolla upp först ?tack för svar.

      Nej. Lär känna din hy istället. Jag är en hudnörd, hade lång rutin av professionella produkter både morgon och kväll men blev aldrig av med finnarna helt. Lyssnade på alla proffs och gjorde allt de sa. Upptäckte sen av en slump att min hy mår bäst av att bara tvättas på kvällen. Har gått från 10+ produkter till 5. Hade vatten inte torkat ut min hy hade jag enbart tvättat med vatten på morgonen, men nu får jag köra med ett micellärt vatten sen dagkräm och spf. På kvällen använder jag en rengöring och sen fuktmask.
      Min hy har aldrig mått bättre.

        Det är väldigt lätt att gå på alla tips om 10-stegsrutiner osv, men det gör också att man lätt överbehandlar huden och speciellt om man har exfolierande produkter (och då tar till fler produkter för att få resultat). Det kanske fungerar för vissa, men oftast mår huden bra att bara få jobba för sig själv också.
        Jag har precis som du skalat ner min hudvårdsrutin till 3-5 steg och märker definitivt skillnad + att man sparar tid och pengar. 🙂

          Det bästa är skincity. Först säljer de på än as mycket produkter sen när man påpekar att det inte funkar svarar de att huden mår bra av färre produkter…

      Gå till en dermatolog. Jag gjorde det efter massa år led liknande problem och det visade sig vara rosacea. Men som sagt, en läkare ska ställa en diagnos, inte jag ?

      Låter som du har rosacea.
      Har det själv och det är det rövigaste av de rövigaste rövarna av alla rövsjukdomar man kan ha typ.

        Åh hur blir man av med rosacea då? Jag tror jag har det. Båda kinderna är röda med lite som utslag. Har haft det i FLERA år men gjort ansiktsbehandling o använt paulas choice tex men det ser likadant ut. Ibland är det värre ibland ser det bättre ut.
        Vad hjälpte för er?

          Du blir inte av med det. Men du kan mildra det med rätt produkter. Vänd dig till vc istället för skincity.

          You can’t, det är en sån där sjukdom som alltid kommer vara där. Jag har provat allt och säkerligen spenderat 30000kr totalt på alla dessa år på produkter och behandlingar. Men äntligen fått bukt på det. Jag är fortfarande röd och kommer alltid vara, men alla plitor och liknande är borta åtminstone. En kombo av IPL och Paulas Choice har funkat för mig.

          Jävla skitsjukdom. Så trött på att få höra ”men guud vad du har bränt dig i ansiktet!!” så fort man går utan smink…

          Tycker det är så tråkigt att det pratas alldeles för lite om denna sjukdom som är väldigt vanlig ändå. Varje gång jag berättar för folk varför mitt ansikte alltid är så rödflammigt så får jag tillbaka frågetecken och rosaca-what?

            Åh TACK alla för alla tips. Då förstår jag. Jag känner igen det där med att folk kommenterar att man bränt sig eller liknande ifall man inte sminkat sig..

              Jag blev bättre med ett år av antibiotika ( bara en viss typ funkar för det är ingen bakterie utan en inflammation i blodådrorna under huden) Tolexine heter min och biverkningen är att inflammationen försvinner. De vet inte varför. Nu ska jag göra IPL för att minska blodådrorna i ansiktet. Dryg hudåkomma är det men krämer o dyl hjälper inte. Läkare kan skriva ut rätt kräm/ medicin om det behövs. Jag har också en kräm som heter Soolantra som funkar om man har lindrig rocasea. Lycka till!

            Jag lyckades. Läk tarmen, kolla så du inte sibo. Nu äter jag nästan bara kött, benbuljong, smör, talg osv och huden har aldrig varot bättre.

          Får jag bara fråga dig 14.17 Du har haft problem i flera år med din hud, men du har inte gått till en hudläkare?
          Varför?

          Gå till en hudterapeut som jobbar med märket Exuviance. Inte vårdcentral i första hand då de bara skriver ut en massa kortisonkrämer och skit.

            Exuviance är VÄRDELÖST mot rosacea. Diagnos hos vc först, sen ta hjälp av produkter gjorda för det.

      Jag skulle nog sig att jag var i din situation förut också, min hud var typ senast bra när jag var barn, var alltid röd i t zonen och kinderna & testade massa hudkrämer/rengöring/masker etc. Nu så är de enda jag gör att använda sminkservetter & micellar Water, min hy på ansiktet är nu i samma ton som resten av kroppen, nästan ingen rodnad kvar & får nästan aldrig finnar. Vissa hyttper mår bra av att bara låtas vara & rengöras lite varje dag i alla fall när man haft smink på sig.

      Följ Leyglow på instagram. Du kan tacka mig senare.

    ”Vargen kommer!” Effekten av allt ljug blir ju att till slut är influencer som marknadsföringskanal helt körd.

      Vem går på deras reklam? Vem går in och tänker att, oj nej men titta, Petra gör reklam för ätbart kollagen, då måste jag köpa det! Utan att innan ha tänkt på att ev köpa det, utan bara för- om Petra skriver att det funkar så funkar det.

        Jag tänker att en person kanske har funderat på att testa en viss sak/produkt, och sedan när en bloggare/instagrammare personen gillar tipsar om just en sådan produkt så kanske vågskålen tippar över?

          Jag har också svårt att se att någon fortfarande tror på influencers recensioner om olika produkter. Ingen är längre så naiv och okunnig. Små barn möjligtvis, men inga andra. .

    Camilla, kan inte du vid tillfälle göra en granskning av kollagen och skriva ett inlägg om huruvida det finns stöd för att det funkar eller inte? Många läser din blogg så den informationen får bra spridning.

      No offence till Camilla, men jag tror inte hon har den vetenskapliga bakgrunden som krävs för det. Kanske en serie gästinlägg skrivna av någon som har koll på dermatologi och vet hur man läser vetenskapliga artiklar skulle vara bättre.

        Läs artikeln länkat ”Lucy” ovan.

        Jag kan diskutera huruvida svenska influencers ska skriva ”collagen” eller ”kollagen”. Eller varför inte ”qåladjän”? ??

    Jag är snart 52 år och har kört kollagen sedan ca tio månader tillbaka. Jag ser själv superstor skillnad och får även frågor från andra om jag har ”gjort något”.
    Jag kör iofs även syror och retinol och lite sånt, så förmodligen är det en kombo av allt, men sedan jag införde kollagen så syns det verkligen.
    Fick häromdagen höra av en ny arbetskamrat att hon varit jätteförvånad när hon fick reda på hur gammal jag är, hon hade trott strax över 40.
    Jag äter inte det marina kollagenet, utan det från gräsbetande nötkreatur, har läst mig till att det ger bättre resultat, så valde det istället.

      Alla får verkligen göra som dom vill men är det inte SJUKT att lägga så här mycket tid och pengar på något som är så oviktigt…? Alla bli äldre…! Ju äldre jag själv blir desto mer intresserad blir jag av äkta människor. Riktiga människor med ärr och rynkor för man blir nyfiken på vilken historia den människan har och det väcks ett intresse för den PERSONEN.
      Att vissa väljer att ”sticka ut” i mängden genom att snällt ställa sig i ledet… känns sorgligt och onödigt. Livet ska f-n levas. Och alla ska verkligen veta hur fina och värdefulla dom är… precis exakt som dom är.

        Varför börjar du med att alla får göra vad de vill och sedan läxar du upp personen?

          Läxar inte alls. Just därför jag börjar med att skriva så. Texten nedanför är MIN åsikt.

            Haha jo det gjorde du. Du kallar personen för sorglig bland annat. Eller menar du alla andra som gör liknande som ts fast ts ska på något sätt bortse från din kommentar? ??

              Fenomenet är sorgligt

                Nej du skrev ”att vissa väljer…..känns sorgligt och onödigt. Deras val är alltså det enligt dig.

                Det var inte det du skrev.

              Inte personen

                Jag tycker resonemanget ovan är så konstigt. Du säger ju att alla får göra som de vill! Sen om du har en åsikt om det hela betyder inte att de inte får göra som de vill. Jag kan ju lika gärna tycka att alla får äta vad de vill, men ändå tycka att inälvor är äckliga och att det känns vidrigt att äta dom.

        Nej, det är inte sjukt att inte ha samma värderingar som du.

        Jag lägger varken särskilt mycket tid eller pengar, att ösa en skopa kollagen i ett glas vatten tar inte så särdeles mycket tid. För mig i alla fall. det kanske det gör för dig? Dyrt är det inte heller, hade det varit dyrt så hade varit ok för mig det också, jag har råd.

        Självklart blir alla äldre, jag också, även om det tydligen inte syns lika väl på mig som på vissa andra 🙂

        Om jag lever livet eller inte har ju inte du den minsta aning om, men jag kan lugna dig med att med en mycket älskad man med vilken jag firade 22-årig bröllopsdag härom veckan, fem barn, två barnbarn, eget företag tillsammans med min man med mycket mera, så levs det ganska rejält här!

          Får jag fråga vart du köper ditt kollagen som du använder dig utav?

            Clean Collagen använder jag. Jag kokar även egen benbuljong ibland och dricker.

        Låter mest som att ditt eget inlägg handlar om att kvinnlig intrasexuel konkurrens och att du själv inte gör så bra ifrån dig i den konkurrensen, varför annars klanka ned på sina medtävlande för att de gör saker för att förbättra sin egen position?

      Ingen trodde på min mamma när hon fyllde 60 för några år sedan. Hon fick många kommentarer om att de andra trodde att hon fyllde 50 och att hon var så himla pigg och ser så ung ut.
      Hon har aldrig smörjt in sitt fejs med någonting, äter inga kosttillskott och motionerar måttligt.
      Vad bevisar det? Ingenting, precis som din anekdot inte heller bevisar någonting. Forskning > anekdotisk bevisföring.

        Jag pratar bara om vad det gjort för mig, JAG ser skillnad på MIG. Förstår du?

        Du såg kanske frågorna i slutet av Camillas inlägg? Det var dem jag svarade på.

      Villet märke kör du? ?

      Var köper du det?

    Saknar ett inlägg om att Jonna Jinton har gift sig!

      Tråkigaste typen av inlägg ?

      De ville gifta sig på en bergstopp ensamma men gifte sig litet med familj istället. Hade plockat blommor själv som de kastade på sem. Puttinuttit. Fin natur. Lite solnedgång.
      Tadaaaa, inlägget klart.

        Vem är sem?

          Sem, dem, rem, lem, meme. Kärt barn många namn. Men dem skulle det vara. Fast det förstod du ju.

            Vilka ”dem” fick blommorna kastade på sig? Kastade brudparet blommorna på ”dem” eftersom de hade plockat blommorna själv?

              Mamman (gäst) plus Jonna plockade. Gästerna kastade det sedan på brudparet.

        Tyckte det var lite märkligt att Jonna som värnar så mycket om det ursvenska och traditioner och grejer, valde att bli överlämnad av sin pappa. Förväntade mig inte det av kvinnan som spelar nyckelharpa för korna och dansar i dimman, på något vis.
        Men det kanske bara är jag..

          Åh nej! Kan vi inte bara få slut på brudöverlämningarna en gång för alla!!

            Eller hur! Vad fan är detta?!

          Är inte det traditionellt?

            Vissa vill ju hitta problem i allt. Tror att de flesta brudarna vill gå mot altaret med sin pappa just för att det är en tradition, inte för att pappan har ägt dom…

              Ursprunget till detta (som aldrig har varit en tradition i Sverige, utan kommit de senaste typ 10 år sen) är att en kvinnas ägande lämnas över från en man till en annan. Det är betydelsen, det går inte att komma ifrån. Sen att folk säger att det inte betyder det för just dem är bara löjligt, då kan man väl lika gärna välja en annan kombination att gå in; med sin mamma, moster, eller att brudgummen går in med nån släkting, kompis osv.

                Kan man inte få göra som man vill? Jag har en fin och nära relation till min pappa men absolut inte till min mamma på samma sätt som inte funnits där för mig – då är det väl fint att han kan få vara det stödet på bröllopsdagen? Huvudsaken är väl att du vet om var det kommer ifrån och är medveten om historien? Jag ser det som att föräldern är ett stöd på bröllopsdagen och som något fint.

                Låt människor få göra som de vill, utan detta dömande hela tiden.

                  Det går väl att bara ett stöd och finnas där den dagen utan att man behöver använda en tradition med förkastliga rötter. Hitta på nåt eget istället, utan samma tydliga symbolik av överlämnande som detta är!

                    *vara

                Har det kommit dom senaste 10 åren?
                Nu är du väl ute och cyklar. Jag har släktingar som gift sig på 70 talet och jag har släktingar som gift sig tidigt 50-tal då detta har förekommit. Tror att det även förekommit före det i Sverige.

                  Om du har släktingar som har gjort detta på 50-talet i Sverige så är de oerhört ovanliga! Om de invandrat från annat land med denna traditionen kan jag möjligtvis tro på det, inte annars. Ja de senaste 10 åren har det blivit mycket vanligare. Smög väl sig in lite tidigare kanske nån fång då och då, men sen dess har det exploderar. Tyvärr. Jobbar med detta och har sett utvecklingen själv, så jag är inte ute och ”cyklar”.

              Fick då veta av vår präst när vi gifte oss för 2 år sedan att vi båda skulle gå nedför altargången tillsammans och att det INTE förekom brudöverlämningar i svenska kyrkan. Hade för egen del inte tänkt att bli överlämnad men tyckte om att prästen faktiskt markerade och sa hur det skulle vara, han hade nog sett en del annat

                Det förekommer tyvärr visst, men de flesta försöker nog övertala paren om att gå in tillsammans. En del lyckas man övertala, andra inte. Däremot är det inte en tradition i Sverige/svenska kyrkor.

              Med tanke på att ni så gärna vill värna svenska traditioner så har ni väldigt dålig koll på just traditioner om ni tror att dåliga amerikanska romantiska komedier är svenska dokumentärer ?

              Men det ÄR ju inte tradition?!?

            Det har aldrig varit en svensk tradition, nånsin.

            Det är inte, och har aldrig varit, en svensk tradition.

          Jag förstår inte vad min pappa har med min relation och mitt äktenskap att göra? Jag älskar min far, mne han är liksom inte inblandad i mitt äktenskap. Varför ska han då vara inblandad i bröllopet? Mer än att vara gäst, så klart

            Om han hade ägt dig hade han varit inblandad. Nu verkar det inte som att han gör det – bra!

    Så himla svårt för henne. Allt känns så fejk

      Vad är svårt för henne?

        Jag har svårt för henne.

    Längtar tills influencer-eran dör ut.

      Längtar tills Trump blir utbytt.

      Längtar till julafton.

      Om man skippar att läsa denna blogg, följa influencers på instagram osv så slipper man ju hela influncer-eran redan nu. ?

        Nja, de fortsätter ju att påverka andra människor och samhället, så det funkar inte riktigt så.

          Jo det funkar så. Du har dom inte i ditt liv då påverkar dom inte dig och det är det enda du behöver bry dig om.

            Det är mer invecklat än så men visst go off.

        Jag tänker på samhället överlag och särskilt tjejer som drabbas hårdast av denna utseendehets. Jag följer inte influencers på Instagram men ibland skrollar man förbi såklart. Allt är bara löjligt och falskt dom är vandrande reklampelare.

    Jag varvar köpt fiskkollagen och gelatin (vissa kallar också detta kollagen) från vilda däggdjur (kokar egen benbuljong). Egentligen gör jag det mest för att jag är 40 + och kvinnor i vår släkt har så dåliga leder och dåliga tarmar, vill förebygga om det går.

    Förmodligen tar jag högre doser än de rekommenderade och jag ser skillnad på min hy, plus att ögonfransarna har blivit längre och tätare. För mig spelar det ingen roll att kollagenet knappast på något magiskt sätt går rakt ut i huden utan att brytas ner och omvandlas. Oavsett verkar det ju ha någon positiv effekt.

    Det är ju superenkelt att koka egen benbuljong, så det rekommenderar jag verkligen!

      Kan du berätta hur man gör?

        Jadå, jag har googlat på benbuljong och bone broth och sedan gjort en egen variant av recept jag hittade. Börja med att ta jaktkort eller linda en jägare runt ditt lillfinger (jag gick till och med så långt att jag gifte mig med en!).

        Du kan också skippa jaktkortet och/eller jägaren och köpa ben från nöt eller kyckling. Sedan kan du göra ungefär det som beskrivs här: https://ehdin.com/birgitta-hoglunds-benbuljong Det är svårt att misslyckas, så bara kör!

        Jag har gjort två varianter:
        1) Buljong med ben, vatten, citron och lite salt.
        2) Buljong med ben, vatten, vinäger/citron, salt, pepoar, morot, lök, tomatpuré och andra kryddor efter behag.

        Variant 1 smakar i princip bara lite salt och är gott att ha i min morgon-kaffelatte (kaffe med lite sälta är gott!). Variant 2 smakar ”mat” och då har jag i två matskedar i hett vatten och dricker då jag känner mig frusen eller sugen. Båda varianterna funkar att ha i soppor och såser, men det är såklart variant 2 som då bidrar med matig smak.

    Nej herregud den här kollagen trenden känns som årets buffel och båg kampanj. Alla som hävdar att det syns resultat – fastän vetenskapen är enig om att det ej fungerar- har ni hört talas om placebo? ?

      I detta fall är det inte ens placeboeffekt. Placebo förutsätter att det finns en påvisbar effekt även om den inte kommer från preparatet man testar.
      När det gäller effekter av kollagen är påståenden om påvisbara resultat ljug eller i bästa fall ren och skär inbillning.
      Tro kan försätta berg som man säger och får man betalt för att göra reklam behöver man bara tro på pengar för att bortse från att kollagenet är verkningslöst 🙂

      It’s for me to know and for you to find out.

    Sem, dem, rem, lem, meme. Kärt barn många namn. Men dem skulle det vara. Fast det förstod du ju.

    Personligen tycker jag att hon ser misstänkt matt ut i t-zonen… Kanske lite puder är inblandat? Eller så är jag bara mer blank än andra 😛

      Med botox i pannan svettas man ju ej. Kanske därför matt-t zon? Därav att folk kör det i armhålorna om de har stora problem med svett

        Det är olika typer av botox

        Man blir oftast blankare i pannan med botox = slät = shiny.

    Googla på gamla bilder av Petra, man känner inte igen henne. Särskilt leendet är som förbytt.

      Bloggbevakning uppmärksammade detta för tre år sedan: https://bloggbevakning.se/2016/04/22/petra-tungarden-2010-vs-2016/

        Så där skulle jag grimasera när tandläkaren ville kolla resultatet.

      Så himla fin innan alla fillers etc. hur kan dom tycka dom blir finare? Helt obegripligt

    Jag har testat the solution- resultatet blev att jag blev vätskefylld och kunde inte gå ner i vikt. Så absolut – sväller man så försvinner kanske en rynka eller två.

      Ja, rynkor kan bara tas bort med kirurgi. Alla företag som säger sig ha produkter som utlovar någon form av långsiktig effekt på rynkor och andra effekter av hudens åldrande överdriver för att inte säga ljuger.
      Sk anti-rynkkrämer ger en temporär utslätande effekt just genom att de förorsakar att huden sväller upp. Effekten är inte långsiktig och än mindre permanent.

      Vätskefylld i kroppen?? Läskigt ju.

    Har Bianca och Philip gjort slut? Följer ek varandra på insta

      zzz…

      Dödaste fisken i havet. Uppmärksammades för lääääänge sen.

        Ja, men de har nog varit tillbaka ihop och sen gjort slut igen sedan vi senast hade ämnet uppe.
        Det borde finnas någon funktion som ägnar sig åt att uppdatera deras status. Kanske en app?

          Sen förra veckan?!

            Sen igår.

    Mycket bra tips om att vara osminkad. testar själv idag l(iksom några tusen dar tillbaka i tiden)

    Min mamma beställde hem ett paket av detta märket och kan säga att hon inte märkte någon skillnad alls… Så det känns ganska tveksamt att detta skulle förändra hudens struktur och lyster :/ Finns det ens någon fakta som tyder på att produkten fungerar eller är det ännu en sak som man försöker lura på folk att dom bara måsteeee ha?

    Jag har inte testat kollagen. Men äter hyaluronsyra pga annat än hud. Upplever dock att jag är mer plumped i huden av det. Blev mer yttorr förut och behövde mer fuktgivande serum. Det kan jag vara utan nu.

      Att bli slagen på munnen ger annars den bästa fläskläppen.
      Helt oslagbart! Tjocknäbbad influencah

      En biverkning är dock att man kan få symptom på influensa som influencer, något lite groggy helt enkelt … Men stjärnor ser man faktiskt ganska ofta.

    Använder Nyttotekets ”Clean Collagen”, gjort av gräsbetat nötkreatur. Började med det för 7 månader sedan, pga att jag ville försöka läka min tarm, som är sjuk och gett mig stora hälsoproblem under 35 år.
    Märkte nästan direkt att huden blev mjukare och slätare. Det syns tydligt skillnad när jag tittar i förstoringsspegel. Hade inga stora problem med den innan, mer än att den var lite torr. Nu är hela kroppen(huden) mjuk och härlig och tarmarna är bättre.
    Använder även L-glutamin och MSM för tarmarna och sjukdom.
    Det är också viktigt att äta bra(kött, fisk, ägg, lite grönsaker och smör) och minimera antalet kolhydrater och äta ren, naturlig mat(inte veganskit).

      Vad är ren mat? Välskjöld sallad? Borstad potatis?

        Mat med så kort innehållsförteckning det bara går tex kött, fisk, ägg, grönsaker och smör.

      Vad i vegansk (alltså vegetarisk – för vegansk mat finns inte) mat är inte naturligt menar du? Är grönsaker t.ex. mindre naturligt än kött?

    Jeeezus, vilken privvad kommentar. Vad skulle hända med världen tror du om alla åt som du?

    Tror du ens alla har råd att äta som du?

    Vad skulle hända med alla elitidrottare? De får börja med instagramyoga ???

      ?

    Ja en bra variant från gräsbetande kor och jag har fått tjockare hår och mindre stela fotleder.

    Den storskaliga ekonomin med alla reklampengar gäller bara tjejbloggar. Det ytterst fåtal av killbloggare som lyckas möts ofta med hårdare villkor och mindre respekt. Så har det alltid varit och den som vågar säga sanningen tystas snabbt med en massa skitsnack.

    Tjejernas problem med smink får stora rubriker medan ingen ens lyssnar på de stackars killarna som alltid är offren.

      HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAH!

    Lika dumt som när Margaux, som ju är trådsmal, ligger ner när hon filmar och ”bjuder på sina hakor”. What?! Får man inte ens ha haka längre? Hur kan hon ens vilja få alla sina unga följare att börja tänka på tjocka hakor?

    Men vad händer med JT’s utseende?
    Hon ser inte ut som sig själv längre.

    Jag tycker den här botox, fillers, frans, läpptrenden är så sorglig. Många blir dessutom fartblinda efter ett tag och verkar inte märka när det har gått överstyr. Skeva, stela och konstgjorda leenden likt Joker.

    Ledsamt 🙁

      JT?

        Toftby

      Hon ser väl ut som hon gjort dom senaste åren? Mkt filter dock. Ser inte alls ut så irl

      Ja där har vi en där det gått iväg åt ett mycket konstigt håll.

        Ja det är mycket sorgligt ? Förstår inte att man själv inte märker när det har gått för långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.