Hur går det egentligen för Hannah och Amandas koncern?

Jag skulle vilja skriva att det är jag – som på egen hand – gjort den här granskningen av Hannah och Amandas olika företag men så är det inte riktigt.
Och om – jag skriver OM –  jag nu hade försökt ta åt mig äran för den här granskningen så hade ni förmodligen sett igenom det fortare än Tjocka Hetsätarkatten tömmer sin matskål, då jag och siffror inte riktigt kommer överens. Dock vet jag att det inte bor 940 000 personer i Umeå, oavsett vad Isabellas statistik säger så jag är inte 100% numeriskt värdelös. 🙂
Till min hjälp har jag haft en av min läsare, Katarina som arbetar med just redovisning och det här är hennes analys av Hannah och Amandas olika företag, både inom och utom koncernen.

Granskningen gäller de bolag som Hannah och Amanda har gemensamt.
De är uppdelade i tre grupper.

1. Koncernen. Består av 6 bolag: Hannah & Amanda Holding AB, Hannah & Amanda AB, Perfect Weathercock AB, Perfect Day Media AB, Perfect Box AB och Perfect Hurricane AB.
2. Hannah & Amanda Concept Store AB (gamla Corinne & Friends). Fristående och ingår inte i någon koncern.
3. DaisyGrace AB. Fristående och ingår inte i någon koncern.

I alla företag finns det en post som heter eget kapital (EK). För att inte hamna i konkurs får inte det egna kapitalet vara under 25000 kr (beroende på hur stort aktiekapitalet är, men 25000 kr är absolut lägsta punkten). I en koncern får man flytta resultat emellan koncernföretagen för att rädda upp ett bolag som eventuellt går dåligt. De får alltså flytta pengar mellan koncern-företagen men inte till Concept Store AB eller DaisyGrace.

1. Koncernen: Har ett totalt eget kapital på 21 357 000 kr. Dom kan alltså göra en förlust på 21 000 000 utan att gå i konkurs. Ingen fara här än så länge tycks det.

2. Hannah & Amanda Concept Store AB: har ett eget kapital på bara 146000 kr. Här får det alltså endast bli en förlust på 120000 kr innan antingen ägarna (Hannah och Amanda) skjuter till nya privata pengar i företaget eller så går företaget i konkurs. 2017 gjordes en förlust på 3 784 000 kr. Tror du att dom lyckats vända skeppet 2018? Det tror inte jag…

3. DaisyGrace AB: har ett eget kapital på bara 249000 kr. Här får det alltså endast bli en förlust på 224000 kr innan antingen ägarna (Hannah och Amanda) skjuter till nya privata pengar i företaget eller så går företaget i konkurs. 2017 gjordes en förlust på 8 786 000 kr. Tror inte heller att de lyckats vända detta skeppet under 2018…

Sarah Nilbrink, som suttit som styrelseledamot i Perfect Day Media AB samt i Hannah & Amanda Concept Store AB, har precis avgått på egen begäran enligt Bolagsverkets register. Sarah Nilbrink är vd på Boye Advisory AB vilket gissningsvis är den redovisningsbyrå Hannah och Amanda anlitar för sina bolags räkning.
Varför har hon begärt egen avgång ur styrelserna nu, och kan det vara så att Hannah och Amanda inte vill visa sina siffror för 2018?
Årsredovisningar brukar inte skickas in så här sent, och deras årsredovisningar för 2018 hade ännu inte kommit in till Bolagsverket när granskningen gjordes.

Vad tror ni kommer hända med de företag som står och balanserar på kanten?

Tusen tack för hjälpen, Katarina!

228 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den här sortens granskning gillar jag skarpt! ?

      Håller med! Superbra inlägg!!!

      Tacka Katarina!

      Oj, många miljoner i förlust blir det. Dyr hobby som Schulmans fru håller på med. Hon kan stanna på Gotland och elda pengarna i lövhögarna istället…

      I och för sig kanske förluster beror på kreativ bokföring inför en exit.

        I och med att det är AB så föreligger inget personligt betalningansvar. Endast det EK som går åt.

          Nja inte helt sant. Företrädaransvar för skatter och sociala avgifter kan utgå mot företrädare för AB enligt skattelagstiftningen. Detta förutsätter dock att man fortsätter driva bolaget när pengarna är slut. Ngt förenklat. Gör man det kan det bli sjukt dyrt. Har själv dömt ut ex antal hundratusen mot företrädare som kört på trots att bolaget är konkursmässigt.

          I verkligheten är det ett illusoriskt skydd, då man i praxis inte kan ta något lån eller företa dyra köp utan något personligt ansvar hos ägaren. Leverantörer vet oftast om den här risken, varför man kräver personligt ansvar.

      Japp – kristallklart bra. Kanske att det får folk att förstå att man inte kan leva i bubblan hur länge som helst. Blir spännande att se hur mycket eget kapital damerna har att putta in i detta läget. Ja visst jag kanske är avundsjuk…eller kanske var i alla fall. Jag behöver dock inte sälja varken våning eller lantställe för att finansiera min livsstil.

      Jag med! Mer hästinlägg från folk med olika sorters expertis!

    Känns dock svårt att säga något utan att vara mer insatt, en förlust kan ju bero på så mycket 🙂

    ändå rolig granskning dock, men man bör va medveten om att det inte är så enkelt som det kanske verkar 🙂

      Detta är ju fakta. Vad menar du? En förlust är en förlust. Har ett företag knappt något i kassan eller eget kapital…hur ska dom överleva menar du?

        Ja alltså ett minusresultat kan ju bero på mängder av saker, stort inköp eller investering under ett år för att bara nämna ett exempel. Betyder ju inte att företaget går dåligt. En förlust kan man ju ha utan att pengarna är slut.

        Som någon nämnt nedan så flyttar man ofta pengar mellan bolag. Koncernen hade ju kapital på över 21 miljoner så det behöver inte vara någon kris alls.

        Kan bero på mängder av saker som sagt så siffrorna ovan säger egentligen väldigt lite.

      Tänkte samma, svårt att vara så förveten utifrån årsredovisningar bara. Egentligen förstår jag inte syftet med inlägget men det är väl en annan sak 🙂

        Syftet är att Camilla sett en möjlighet att trycka till Hanna och Amanda som hon aldrig skrivit ett positivt ord om. Det har visat sig att någon noggrann research, då Camilla tycker mindre bra om någon, inte då är nödvändig i Camillas ögon.

        Research som hon kritiserar andra för att inte utföra.

        En skvallerblogg är annars en skvallerblogg. Det funkar inte att publicera sk ”tips” från kommentarerna utan vidare kontroll om det stämmer och blanda det med inlägg som av Camilla förväntas tas seriöst. Vill Camilla bli sedd som seriös och trovärdig får hon steppa upp och inte publicera utan faktagranskning samt bli objektiv.

    Bra jobbat men saknar en slitsats och hur det ser ut i samtliga bolag.

    Intressant initiativ! Dock känns det lite för grunt för att kunna dra några direkta slutsatser, hade varit kul med en mer ingående analys.

      Varför inte låta göra en seriös analys av en oberoende revisor? Varför ska man tro på att en läsare talar sanning? Hon kan ha en miljon anledningar till att smutskasta.

      Vad är slutsatsen av denna ”granskning”? Det finns ingen faktagrundad slutsats.

        Det håller jag med om, men jag tar generellt inte ”granskningarna” här inne på stort allvar av bla nämnda orsaker.

          Nej det är ju omöjligt att göra. Det skrämmande är att många gör det i avsaknad av kunskap om vikten av källkritik, och att Camilla själv tycker att andra ska ta hennes ”granskningar” seriöst. Hon beklagade sig bl a tidigare över att media ignorerade hennes ”Bellagranskning”.

        Men herregud. Du kan själv gå in och kolla på t.ex. proff.se – där har du hårdfakta. Detta är ingenting som någon bloggläsare har hittat på. Tror du på spöken också kanske?

          du verkar väldigt oinsatt.

          Elvira, vad pratar du om? Du kan inte utifrån ovanstående avgöra hur ett företag mår.

            Eee jo Amanda – det kan jag!

        Hahaha ungefär som att en seriös revisor skulle bry sig i detta?

    Innebär 2019, som 1929, den stora kraschen – när alla visar sig vara luftslott?

      Inte Bellas företag för de går bra!

    Kontrollbalansräkning ska upprättas när hälften av det egna kapitalet är förbrukat så det har en betydelse hur stort aktiekapitalet är. Lägst 25 000 kr gäller därmed bara om du har ett aktiekapital på 50 000kr.

      Det där är en viktigt punkt.

      Precis!

      Exakt så meningen. ”För att inte hamna i konkurs…” är direkt felaktig. Om man följer ABLs regler om KBR mm så har msn relativt lång tid på sig att arbeta upp kapitalet och det behöver alltså inte innebära konkurs bara för att det egna kapitalet understiger hälften av aktiekapitalet.

      Övrigt som är felaktigt är att det är relativt vanligt att årsredovisningar för december bokslut skickas in de sista dagarna i juli då deadline för att undvika förseningsavgift är 31/7.

    Om du hade låtit bli att att dra in dessa Umeå siffror hade jag kanske tyckt att detta var ett bra inlägg. Men så länge du håller på att tramsa kan man inte ta dig seriöst.

      Tönt

        Tönt kan du vara själv.

      Sorry, de siffrorna kommer att följa Bella hela vägen.

        Handlade förvisso inte alls om Isabella nu…

        Hon har väl inte ens sagt det, en felskrivning bara. Gick väl lite fort, kan hända den bäste..

          If so måtte hon vara expert på just ”felskrivningar”.

          *skrattar gott*

            Skriver man så många kommentarer varje dag är det inte lätt att hålla reda på vad man skriver var förmodar jag.

              Oj, vill du vara snäll att utveckla, jag förstod inte riktigt? Men om det var den här gamla vanliga korkade insinuationen att jag skulle vara ”någon annan” eller ”flera” och allt vad man skriver både om mig och andra som kommenterar så kan jag upplysa dig om att jag börjar tröttna och oftare och oftare funderar på att be någon att reda ut hur det faktiskt förhåller sig. Hittills har jag avstått med hänsyn till den här bloggens innehavare, eftersom jag tycker att hon gör ett bra jobb. Men bägaren håller på att bli rätt full – det ska helt enkelt inte vara okej att sitta och vräka ur sig halvkvädna meningar och sedan ska det bara få tona bort. Av den orsaken råder jag både dig och andra att sluta med de här dumheterna.

              Men, som sagt, kanske missförstod jag dig. I så fall får du gärna förklara hur du menade.

                Carina, det hade inte med dig att göra tror jag utan personen du svarade.

                  Varför antog du carina att det gällde dig när kommentaren syftade på att det är svårt att hålla reda på kommentarerna när man skriver många? Personen skrev om bella istället för om h&a.

                Jösses Carina vilken reaktion, det får mig nästan mer att tro att du är CC, du skriver så likt henne och tycker exakt lika och har exakt samma åsikter och går i affekt på samma sätt. Du verkade ta åt dig som att 10:56 menade att du skriver många kommentarer varje dag vilket du troligtvis gör under olika namn och nicks, så tror jag.

            Fast det fattar du väl att det var en felskrivning, var väl antagligen antal klick därifrån under ett år och kanske en nolla för mycket, kanske inte ens hon själv som skrev det, men visst de borde sett det och reagerat på felet.

          Bella skrev det inte utan det var en bild hon la upp från Google Analytics.
          Där stod att ”940 000 av er finns i Umeå”.
          Samtidigt skrev Bella ”Att under 2015 så klickade 6,2 miljoner unika personer in på bloggen (herregud!).”
          Om den siffran är lika överdriven som den om läsare i Umeå så…
          https://www.isabellalowengrip.se/2015/12/30/vem-laser-bloggen/

            Tack för källan på detta, alltid tyckt det varit lite löjligt och för frekvent påtalande om Umeå i denna blogg. Bara vetskapen att det kommer ur ett tekniskt fel gör det ännu mindre relevant… Sen är det klart att det borde granskats av bella innan publicering, men det är ett tekniskt fel ur ett inlägg från 2015, jag tycker vi kan gå vidare!

            För övrigt var den engelska versionen av inlägget skriven med betydligt högre språkmässig standard än vad jag upplever hennes engelska på sociala medier idag!

              Vet inte om jag skulle kalla det tekniskt fel precis. De tog ut siffror som visade antalet visningar, men presenterade det som antal personer. Håller med om att det inte är någon big deal, men något tekniskt fel kan det ju inte klassas som 🙂

              Annars ska jag börja skylla på tekniskt fel när jag har tänkt galet hehe

                Men ge dig nu! Det är ett tekniskt fel eller felskrivning. Läs hela inlägget så ser du, sen så kanske siffrorna stämde men att de skrev det lite fel, uttryckte det lite fel. Inget annat än så. Inte alls omöjligt att det var 6 milj unika ip som klickat in under ett år, eller att det kommit 940.000 el 94.000 klick från Umeå under ett år. Hon har iaf inte sagt det som många verkar tro och som det låtit som här.

                  Oj, ta det lugnt. Jag ska inte ”ge mig” med något, tycker inte ens att jag skrev en hård kommentar. Sa dessutom att jag inte tycker att det är någon big deal att de gjorde fel så jag är med dig på den punkten. Något tekniskt fel är det däremot inte, då vet du inte vad tekniskt fel är ?

            Fast den siffran behöver väl inte vara överdriven, kan väl vara så många klick under ett år, inte alls omöjligt på den tiden. Sen var det nog antal klick som kom från Umeå under ett år och att det skrevs fel. Inte säkert det var Bella som skrev det heller, men de borde sett och reagerat på felskrivningen.

            Ursäkta men gud vad LÖJLIGT att skriva det där om Umeå i massa inlägg CamCam!
            Trodde det var Bella som sagt så men det var ju ngn jäkla analys och ngn som uppenbarligen gjort fel eller så räknades det inte unika besökare eller liknande i den siffran – men oavsett – du driver om detta ganska ofta och såååå himla roligt är det inte, speciellt inte efter att ha sett källan till citatet!

              Jesus… snart får man inte ens nämna bellsan utan att folk blir hysteriska.

                Nä, nu får man akta sig för b-ordet…

                Fast det blir ju ganska taskigt, orättvist och fel faktiskt att anklaga henne för att ha sagt en massa som hon aldrig sagt. Hon vinklas och förvrids både här och i tidningar och påstås ha gjort, skrivit och sagt saker hon aldrig sagt. Det letas fel, vinklas, vrids och görs narr av henne från alla håll och kanter. Hon är en människa liksom och inte någon slaskhink eller seriefigur.

      Jag tycker det var lite humoristiskt. Calm down!

      Hon kan inte låta bli att nämna Bella i varje inlägg, hon vill gärna trycka till henne, verkar besatt av henne. Det är väl ett sätt att få fler kommentarer också kanske, men håller med om att det bara blir trams.

    Årsredovisning för Perfect Day Media AB inkom till Bolagsverket igår den 31 juli, vilket är den absolut sista dagen för inlämnande.
    Bör finnas tillgänglig inom några dagar.
    För Daisy Grace AB har årsredovisning ej inkommit senast 31 juli enligt Bolagsverket, vilket var sista dagen även för detta bolag.
    Däremot finns ett ärende under handläggning som inkom 22 juli gällande Ändring av bolagsordning och Ändring av företags-
    namnet. Namnförslag: ASHW Concept Store Fashion AB

    Bonniers lär ju knappast vara intresserade av att pytsa in ännu mer pengar i Daisy Grace. Och uppenbarligen vill man inte ens ha kvar namnat Daisy Grace längre…

      Fanns det inte en konflikt mellan Daisy Beauty AB(tidningen) och Daisy Grace? Kan den ha föranlett namnbytet?

        Tror det. Kicki (en av ägarna av Daisy Beauty, magasinet) är ingen som viker ner sig i första taget, gillar henne skaprt.

    På Bolagsverket kan man se att 2017s årsredovisningar för flera av deras bolag inkom in till Bolagsverket i mitten av juli 2018 men 2018s årsredovisningar har ännu inte inkommit. Något om något säger det…man blir nyfiken.

    Jag tolkar detta som att du menar att deras revisor satt som styrelseledamot i bolaget hon reviderar. Det kan ju inte stämma?

      Nej

      Självklart kan inte en vald revisor vara styrelsemedlem i samma bolag.
      Däremot förekommer det att ett bolags redovisningsbyrå har en representant i styrelsen.
      Gäller dock oftast bara i mindre privata aktiebolag och då mest för att ha en ledamot eller suppleant utöver ägaren.

      Revisor och redovisningskonsult är inte samma sak. En revisor kan inte revidera ett bolag där hen har intresse men en redovisningskonsult kan göra i stort sett vad som helst.

        Ja det fattar jag. Men hur läser du sista stycket? Att det anspelar på en konsulterande ekonom eller revisorn? Jag tror inte företaget gjort fel utan att det tolkats lite galet i den här granskningen.

          Sista stycket vet jag inte riktigt hur jag ska tolka. Ser inte kopplingen mellan att bolaget inte vill visa sina siffror och att en i styrelsen begär egen avgång. Men hennes yrkesroll är troligen ekonom eftersom hon inte står med som auktoriserad revisor.

    Bra span! Ser fram emot liknande span för världens mäktigaste kvinnas företag, samt en sammanställning över alla bolag och satsningar (tittar på dig, Dubai) hon lämnat vid vägkanten.

      Snälla huset är sponsrat

        Sponsrat? Av vem, byggföretaget? Mäklaren? Vad är poängen med att sponsra om det inte finns någon tydlig exponering?

        Poolhuset?
        Ska bli spännande att se det. Och poolen.

        Nja huset är nog inte sponsrat men viss inredning kanske, hon har banklån på huset.

          Hade vart billigare att bo på hotell, hon är ju knappt hemma ändå och hon har ändå inga personliga saker hemma

          https://www.mywindow.se/p/inspiration/vara-samarbeten-/isabella-lowengrip.html
          Dessutom har Fogia ställt dit en hel del möbler bl a soffor och möbler till hemmakontoret.
          Barnens rum har också sponsrad inredning mm.

            Sängen från Carpe Diem kunde Bella förstås inte heller betala på annat sätt än genom att göra reklam:
            https://www.isabellalowengrip.se/2019/04/07/kvalitativ-somn/

            Men jösses haha du lägger ner tid på Bella du Pluto, och Pongo är det väl som klagar på alla samarbeten hehe eller kan ni vara en och samma 😉 Det är väl inget fel att få spons så länge hon redovisar det, och detta visste vi utan dina länkar. Vem skulle tacka nej till samarbeten, spons och att tjäna pengar. Tror gärna Amanda och Hannah också skulle ta emot det, och du själv också kanske 😉

          Hur kan man se att hon har banklån på huset?

        Ändå är det maxbelånat. Merklisch.

        Nrj haken har betalat

      Det finns väl både aktieutdelning och löner utbetalda i bolagen.

      Intressant fenomen att CCs spekulationer om ILs luftslott slår högre hos vissa än om mer kunniga påvisar att ILs bolag, trots allt, håller måttet.

      Tycker denna hets och skadeglädje du och vissa andra uppvisar mot IL är osmaklig.

      Vad är det för fattiga liv ni unnar er själva? Bara glada om det går åt helsike för andra människor?

      Riktigt, riktigt läskigt!!

      //Moa

        Du vet väl vad Bella är för en slags person?
        Om inte, ta reda på det innan du börjar orera över alla andra här!
        Sä skäms kan du göra själv!

          Alltså detta med att ni rättfärdigar ert egna dåliga beteende med att Bella är en dålig person… nej, det gör det inte mer rätt.

            Personen är nästan ensam om att skriva massa hackande kommentarer, det märks oerhört tydligt, och verkar efter vad jag sett ha blivit uppenbart för ganska många här nu. Hon försvarar ofta sitt otrevliga beteende med att personer förtjänar det för att de är offentliga, personer är dåliga människor mm. Det där med att sjunka betydligt lägre själv verkar vara något personen verkligen tagit fasta på.

              Nja, jag tycker inte man ska börja säga att allt är en o samma person och att det syns tydligt, ofta har de personerna fel. Det är många som vill smutskasta Bella och folk tar ju efter vad andra skriver. Om någon skriver att det är ok att smutskasta Bella pga hur hon är så skriver ju nästa person samma sak för att rättfärdiga sig själv

                Det är HUR personen skriver och uttrycker sig som avslöjar denne.

                  fast jag har blivit anklagad för samma sak senast igår (dock inte om att jag skriver taskigt om bella, minns faktiskt inte vad jag blev anklagad att jag brukar skriva om) och jag är absolut inte samma person som brukar skriva det personen hävdade.

                    Personen har redan avslöjat sig själv flera gånger, och är lika lätt att identifiera som den person som av Camcam fick namnet Stollis. (Ett namn jag för övrigt ogillar).

                      Ogillar också namnet stollis, men på tal om hen så har jag blivit beskylld för att vara stollis också när jag försvarade bella en gång. (försvarade nog egentligen inte ens bella direkt, kritiserade bara att cami skriver väldigt drygt om henne, men inte om andra som gör samma sak). Så det där är ytterligare ett exempel på att man inte alls kan vara säkert på vem som skriver även om man säkert har rätt ofta 🙂

                    Jag har också blivit anklagad för samma sak trots att jag väldigt sällan skriver elakt om någon.
                    Har säkert hänt, jag är inte mer än människa, men tydligen skriver jag elakt om andra flera gånger varje dag, under varje inlägg

                      Precis, många anonyma alias här som rör till det

                      Att bli anklagad för att vara stollis eller den man försvarar är en helt annan sak.

    Utan att gå in på detaljer vilka jag inte känner bättre än Katarina som gjort den intressanta analysen så har jag en synpunkt på terminologin när det gäller vad som händer vid kapitalbrist i bolaget.
    I analysen talas flera gånger om konkurs vilket inte primärt har med bolagets egna kapital att göra utan med obestånd enligt Konkurslagen. Det gäller alltså när ett bolag inte kan betala sina förfallna skulder. Då finns regler om konkursansökan, betalningsinställelse, ackord, rekonstruktion osv.
    Det som avses i Katarinas analys är dock inte konkurs utan tvångslikvidation enligt Aktiebolagslagen.
    Tvångslikvidation är en likvidation av ett aktiebolag om det uppstår en kapitalbrist i bolaget och bolagets organ inte följer det särskilda förfarande som föreskrivs i aktiebolagslagen. Detta är formellt sett en tvångslikvidation på grund av kapitalbrist, men tvångslikvidation kan även uppkomma vid likvidationsföreläggande från Bolagsverket mm.
    Tvångslikvidation är en del av aktiebolagslagens kapitalskyddsregler och syftar till att hindra bolaget från att drivas vidare med för litet eget kapital. Det är bolagets aktieägares och lednings skyldighet att se till att det finns tillräckligt med riskvilligt kapital för att bedriva verksamheten till dess att den genererar vinst.
    Reglerna vid tvångslikvidation vid kapitalbrist uppstår när bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet, det brukar sägas att ”aktiekapitalet är förbrukat”. Egentligen kan aktiekapitalet inte förbrukas eftersom det endast är ett skillnadsbelopp – det är mer korrekt att aktiekapitalet saknar full täckning. Situationen uppstår när bolagets ansamlade förluster, historiska förluster och förluster under innevarande räkenskapsår medför att eget kapital totalt understiger hälften av aktiekapitalet.
    Om aktiekapitalet understiger hälften av det registrerade ska bolagets styrelse agera genom att upprätta kontrollbalansräkning. Detta för att förhindra att de blir personligen ansvariga för bolagets skulder och förbindelser. Därutöver ska styrelsen upprätta en åtgärdsplan för att återställa aktiekapitalet. Det finns ingen tidsgräns för hur snabbt detta ska ske så bolaget kan drivas vidare så länge som man betalar sina förfallna skulder och i övrigt gör rätt för sig.
    Oftast brukar dock sådana bolag inte kunna fortsätta särskilt länge utan att antingen avvecklas, rekonstrueras eller överlåtas helt eller delvis till någon som kan bistå med riskkapital och driva det vidare med lönsamhet.

      Därför fattar jag inte varför Mogis AB inte tvångslikviderats än. Det har inte haft ett EK på 50’ på flera år och negativt EK vissa år.

        Det finns två bolag – ett moderbolag Richardson Consult & Invest AB och ett dotterbolag Richardson Pr & Communications AB. Koncernen har som helhet inte haft för lågt aktiekapital och genom aktieägartillskott har dotterbolagets ställning kunnat ordnas till.
        Rent allmän sagt kan man fortsätta med för lågt aktiekapital i flera år. Det väsentliga är att styrelsen upprättar kontrollbalansräkning och har en plan för hur aktiekapitalet ska återställas.
        Det gäller dock att ha likviditet nog för att kunna betala förfallna skulder i rätt takt och i övrigt uppfylla alla förpliktelser. En leverantör som inte får betalt kan ansöka om att bolaget ska försättas i konkurs och har man kapitalbrist och kanske även likviditetsbrist så är man illa ute 🙁

          Tack för förklaring.

          Verkar dock inte vara en superinvestering att pytsa in kapital i hennes bolag ?

          Vilket i Hannah & Amandas case verkar vara ett problem. Ett av bolagen har under våren jagats av diverse leverantörer via KF och nyss fick Fora utslag på runt 60 000. En fodran på runt 260 000 ligger hos KF sedan juni från Svenska Krämfabriken. Så lite problem med betalningsförmåga kan anas.

      Ja och i praktiken innebär detta att du kan sälja ett lass tantklänningar till Hanna och Amanda för X antal kronor. Du skickar en faktura med 30 dagars betalningsvillkor. Eftersom Hanna och Amanda inte har några pengar i kassan kan dom inte betala dig. Efter 30 dagar begär du dom i konkurs. Det är inte svårare än så.

      Hoppar på denna tråd. Är inte en obefintlig källhänvisning här det största problemet? Varifrån kommmer dessa uppgifter? Och analys saknas ju… förlåt men vad sjutton ska man göra med dessa påståenden?

        Nu har jag inte kollat alla H&A bolagen men antar att uppgifterna kommer från respektive bolags bokslut. En uppgift som är offentlig och som går att hitta på https://www.allabolag.se/
        I detta fall har man valt att titta på storlek på eget kapital som är en post i balansräkningen. Vanligen hamnar vinst från föregående år där som blir över efter eventuell utdelning till aktieägarna. (Lite slarvigt uttryckt).
        För att göra en analys som ska användas för affärsmässiga beslut krävs en del kunskap. Men med lite grundkunskap i företagsekonomi går det att läsa ut i stora penseldrag hur verksamheten mår.

          Tack! Det hade ju varit skönt om en sakkunnig blivit tillfrågad att kommentera dessa uppgifter så vi med bristande kunskaper kunde få lite hjälp på traven (obs inte riktat mot dig syster yster).

            Hade aldrig tolkat det så men tack ändå!

    Det är för få uppgifter för att dra för stora växlar på det.

    Sen, det är inte jätteovanligt att bolag är sena med bokslut. Totalt har man 7+2+2 månader på sig. Påföljden för försening ett: 5 000 kr, försening två: 5 000 kr och försening tre: 10 000 kr.

    Att någon inte ”vill” visa en årsredovisning är oväsentligt. Vill & vill? Man gör väl som lagar och förordningar säger. Annars har man inget bolag inom några år.

    H & A: s bolag kan ha kalenderår och hade isf tom i natt kl 00:00 på sig att skicka in årsredovisningen till Bolagsverket. Sen ska det registreras osv. Kan ta några dagar.

    Så dina vilda spekulationer håller inte riktigt.Trots hjälp av proffs. ?

    //Moa

      Får sådant obehag av den där förlöjligande puss-emojin när den används som du gjorde nu. Som ett nonchalant ”där har du lilla gumman”. Usch.

        Det är precis det! ?

        //Moa

          Charmigt! ?

            Inte alls speciellt charmigt, bara ärligt!

            //Moa

              Eller bara lite enkelt översitteri ?

              Otrevligt. Man kan vara genuin i det man kommunicerar utan att bete sig som en socialt inkompetent översittare som inte klarar av att andra har åsikter eller tankar som skiljer sig från dina egna.

              Pussemojin kan du faktiskt slippa, det är ett rätt fult sätt att föra fram sin poäng på. Din text hade sett mycket mer seriös och bra ut utan den.

                Skippa*

              Inte ärligt utan rent översitteri. Undrar om du fostrar även dina barn att bli såna där översittare som du själv.

          Jag gillar dig Moa men detta är bara oförskämt.

      Inte mina spekulationer, men tack ändå… 😉

        Men sluta nu CC!

        ” Det var inte jag, det var Kalles fel för det var hans spade jag slog Greta i huvvet med”?!

        Du publicerar och har ansvaret för vad, så länge din ansvariga utgivare inte säger nej.

        Något mer du vill veta om vad du gör eller har ansvar för?

        //Moa

          Du glömde din ?

            Inte alls! ?

            //Moa ?

              Mvh/Moa, mentala ålder 5 år

          Gärna, du verkar ju ha svar på allt. .-)

          Greta Thunberg?

        I början av inlägget vill du helst ta åt dig äran av analysen men så fort kritik ges så avsäger du dig all inblandning i inlägget och skyller på skribenten. Moget?

          Jag tycker tvärtom. C är konsekvent noga med att inte ta åt sig äran för analysen.

            hon säger att hon inte ska ta åt sig av äran, dock skriver hon ju att hon hade önskat att hon kunde ta åt sig av äran. vilket tyder på att hon ändå ”håller med” om det katarina säger och att det är bra spekulerat, annars hade det ju inte funnits nån ära att ta åt sig av 🙂 hon låter dessutom folk fortsätta spekulera. så känns konstigt att sen bara säga att ”det är inte mina spekulationer”

              Hon försökte nog bara göra en kul inledning. Och att önska något är ju inte detsamma som att man har skrivit det eller har koll på allt.

                det sa jag inte heller, men om jag visar upp något som jag tycker är kasst eller som jag inte alls står bakom så skulle jag ju aldrig få för mig att säga att jag önskar att det är mitt eget verk 🙂

              Bra skrivet Moa och Anonym 11.20!

        Varför publicerar du denna väldigt grunda så kallade ”granskning” om du inte står för den? Om du verkligen ville veta situationen i deras bolag, varför då inte be om en oberoende seriös granskning? Vad vet du om din läsares eventuella motiv?

        Du skriver ”Vad tror ni kommer hända med de företag som balanserar på kanten”? Vad grundar sig den slutsatsen på?

          Den frågan har dessutom antagligen ett väldigt enkelt svar. Då det totala egna kapitalet överstiger 20 miljoner så kommer de föra över pengar mellan bolagen, som de flesta koncerner gör. Man brukar använda 1 eller 2 av företagen till att dra på sig de flesta kostnader så att de andra bolagen får bättre soliditet och vinstmarginal.

    Och vem är Hannah nya unga ”vän” som ses ihop med henne. Mycket tätt ihop om man säger som så. På Visbys gator…

      Hoppas på nån bra person som gör henne glad!

        Hin förtjänar att träffa en hemsk person med tanke på hennes dåliga Karma.

          Oj
          vad är det för hemsk karma hon besitter? ?

          10.00 Hur kan man skriva så? Folk saknar förståelse och människokännedom.

          Vad har hon gjort för att förtjäna det?

        Hannah verkar hålla på med att göra sin syster Amanda glad. Amnda är nere för att sommaren tagit slut (det har den inte), hur ska Hannah fixa det? Stanna tiden? H

    Visst har de en beautybar inne på åhlens? eller var det en egen salong? Förr visa de alltid upp när de fixa i ordning sig där men det var längesen nu.

      De pratar i senaste podden om sorgen att salongerna inte gick bra

      Den är väck sedan länge + att deras Daisygrace produkter reats ut på Åhlens
      I övrigt såg förpackningarna billiga ut och var ofta kladdiga ?

    ?

    Heter ett av företagen alltså ”Perfekt väderk*k?? Eller vad betyder annars weathercock?

      Väderkuk?

        ?

      Kanske perfekt vädertupp?

        Tupp heter roaster på engelska.

          *rooster

          Engelska vs amerikanska kanske?

          Det stavas rooster och cock är synonym till rooster. Båda betyder samma sak.

          På brittiska heter det cock. På amerikanska heter det rooster.

          Om någon är intresserad är cock (tupp) en förkortning av cockerel som betyder tupp. Ifall det finns fler språkintresserade här inne ??

            Då vet vi, Trh.

              Hahaha nä. Jag är inte trh. Jag är bara en vanlig språknörd som förr kommenterade under namnet Beatrice Makeupartbitch.

      En weathercock är en sådan där vindmätare som sitter på hustak, som ofta ser ut som en tupp. Det är alltså ett riktigt ord.

        Tack för svaret, hade aldrig hört ordet förut. Fantasifullt företagsnamn, lite vågat. ?

    Perfect Weathercock……………………..?

    Jag tycker de är modiga som vågar kasta sig ut och satsa på sina drömmar med klädkollektioner och skönhetssalonger. Dock kan de ha överskattat sin egen dragningskraft som varumärke, och det börjar kosta på.

    Det verkar trots allt vara mediebolaget med poddar mm som går bäst. Att starta ett klädmärke är nästintill ett självmordsuppdrag, väldigt få lyckas och får slita oerhört hårt…

    Nästan rätt camcam 🙂
    Om eget kapital understiger mer än 50 % av aktiekapitalet (normalt 50 tsek, med andra ord understiger 25 tsek) måste en sk ”kontroll balansräkning” göras.

    Göra inte denna blir styrelsen personligt ansvariga för skulderna. I en kontroll balansräkning testar man on det finns tillgångar som är värderade högre egentligen och därmed kan ”skrivas upp” för att täcka skulderna.
    Kommer man fram till att det inte finns nga tillgångar som är värda mer kan man ansöka om konkurs.

      Bra försök. Men det blev inte helt rätt ändå.
      Läs vad jag skrev ovan.

        hehe det här känns som ett sånt tillfälle där Anton inte alls heter Anton utan egentligen är en tjej, men som har döpt sig till ett killnamn för att vi ska ta henne seriöst. Utan att veta vem av er som har rätt så köper jag det Anton säger rakt av. Inte bara för att du har ett killnamn såklart, du lät seriös och jag tror att du har rätt alltså, men det är ändå intressant att jag tar dig som ett facit utan att egentligen veta. Tror det har en del undermedvetet att göra med att du heter Anton faktiskt.

          Ja, lite som hur Victor hyllas som rolig, charmig, intelligent osv när han egentligen inte säger något annat än någon annan här inne, bara det att han råkar vara en kille.

            (Inget illa menat mot Victor alls, menar bara hur han bemöts av andra här inne)

            Ah sant. Charmen med Victor tror jag dock är just att han är som han är samtidigt som han är kille. Han känns liksom ödmjuk och skämtsam på ett sätt som kanske inte är så vanligt för en kille 🙂 tror i alla fall att det är därför jag gillar honom.

          Det är Pridevecka i Stockholm så tänk om jag varken är kille eller tjej?
          Fördomsfullt att behöva könsbestämma någon binärt 🙂

            hela min kommentar var väl fördomsfull 🙂 du får vara vad du vill, det var bara en tanke som slog mig att jag tror i alla fall inte ett dugg på att du är en manlig revisor eller liknande som det kan verka 🙂

              Varför skulle han inte kunna vara en man? Vad är det för unket resonemang?

        Rätt nog för att en lekman ska kunna förstå grundprincipen

          Precis. Jag är också ekonom (men ingen expert inom just detta området) så jag kände till det mesta Anton skrev och hängde med. Tyckte dock att det Lena sa lät rätt också, hehe. Kan du förklara vad det var hon hade fel med Anton? 🙂

      Sluta spamma!

    kanske borde tillägga att deras concept store är ju sen länge nedlagd?

    Sarah är även styrelseledamot för Redgerts nya bolag
    https://www.ratsit.se/5591891873-Lets_be_Frank_AB

    Hannah och Amanda har själva pratat jättemycket om detta i podden. Om den ekonomiska stress och press de har känt senaste året och hur det har tärt på dem. Jag som också är egenföretagare tycker en sådan här skadeglad granskning är hemsk. De flesta av oss kämpar livet ur oss och ligger vakna på nätterna oroliga att något ska gå ut över vår personal. Det är småföretagen som driver detta landet framåt till stor del och det ska vara högt i tak för att våga misslyckas. Framgång är inte uppåt uppåt uppåt utan uppochner uppochner. Jag vill ge medalj till i stort sett alla företagare!

      Kanske har att göra med att båda två är riktigt elaka personer?

        12.22 Vad har de gjort dig?

          12.22, jag tycker verkligen inte att de är elaka. Sånt slänger man inte ur sig bara sådär, ge exempel. Nu är det bara du själv som framstår som elak.

        Tell us more!

        Vad är det för sjukt påstående? Du verkar inte särskilt trevlig själv.?

      Håller med i egenskap av företagare. Tycker dock att influencerbranschen och de som använder sig av marknadsföring i sociala medier måste börja bete sig seriöst vad gäller att följa de regler som finns, t ex vad gäller hur man gör och märker reklam. Här är ju H&A katastrofalt dåliga. Kommer fortfarande ihåg hur synd det var om dem när de fick kritik för all omarkerad reklam för sina piller. Helt oseriöst. Lär er de lagar och regler som finns, ta in proffs för att sköta de delar ni inte kan så är det lättare att er på allvar är mitt råd till de influencers som vill agera proffsigt.

      Ja visst. Känner man en sådan otrolig ekonomisk press för sig själv och för sina anställda kanske man inte ska bo i en 20 miljonersvåning på Östermalm, resa till Maldiverna eller vart de nu reser, ha ett estate på Gotland eller vara gift med sveriges ärketönt. Man kanske ska ha husvagn i stället.

        haha..

    Sorry för OT men jag är så j-a nyfiken på Isaak Griplööv. Läste nyss del 2 av Sagan om Punggreppet.

      haha känns så fruktansvärt löjligt

      Svårt att inte tro att det är Hajen. Hämndbegäret är ju rätt lätt att förstå med tanke på hur hon slängde honom under bussen.

        Jo man kan tror det, och även att det är CC men ganska säker nu på att det är AS, SE el CS. Det är deras sätt att spekulera, skriva, deras typ av humor och vissa saker tyder på att det inte är H. De får det ju t ex att låta som om han gjort något kriminellt vadå att hon skulle ”ha något på honom” liksom.. nej det tror jag ej, dessutom så sa ju H i tidningarna att hon inte känt till dessa skulder han hade och dessa stora förlorade belopp, så tror de spekulerar, gissar och fjantar och vill smutskasta och häckla bara. Ganska taskigt, inte bara mot IL utan mot flera. Samma väl som drev med HH och ville förstöra. Lågt.

          De är mycket förkortningar nu

          AS, SE el CS?? Vem är de?

      Det är AS, SE eller CS. Deras typ av humor, uttryck, sätt att spekulera och sätt att skriva avslöjar det. Senaste posten avslöjar det, plus 80-talshiten. Att de orkar… Jo hon lämnade tillbaka klockan och köpte en annan av annat märke, inte fullt så dyr. Vilka rykten de skapar… så lågt att hålla på med smutskastning och häckla. Pinsamt.

        Och vilka i helvete är CS, SE och AS? Alla är för fan inte tankeläsare!!!!!

          försöker mig på en gissning i egenskap av ”inte heller tankeläsare, men gillar rebusar”

          Calle Schulman, Sigge Eklund, Alex Schulman?

          Tack!!! Kan nån förtydliga?

            Tror det är CC då det är liknar hennes uttryck, besatthet, och manér, ser ut som hon. Liknar de tre herrarnas sätt och uttryck också. Skulle kunna vara Sigge, liknar hans utryck, spekulerande och ”humor”, och det liknar Calle också med korta meningar osv och det dök upp just när Calle hade ”hyllats” härinne efter att vissa ansåg att han drev med IL/gjorde parodi på IL då han pratade om team och någon tyckte tydligen att han var rolig. Det gav nog inspiration och mersmak typ sen drogs det på..

      Riktigt kul! Dessutom tror jag det ligger en hel del sanning i det som skrivs där.
      Helt klart någon med insyn som ligger bakom kontot.

        Någon som har bättre minne än jag. Var det inte väldigt länge efter köp som det ansöktes om nya lagfarter för att belåna huset upp till taknocken och när var det? I november?

        Det var en del annat också om att det tig lång tid innan huset registrerades över på Bella. Betydligt senare än inflyttningsdatum. ?

          Haha, gick in först nu och kollade på griplööv och ser att han säger exakt samma som jag tänkt i flera månader. ?

          Hon flyttade in i november och till dess att lagfart är registrerat kan det ta månader, ingen konstigt. Ni påståd ju länge att hon inte köpt huset utan hyrde det. Du letar alltid fel på Bella, vinklar, vänder allt till fel, spekulerar och smutskastar. Du TrH kämpar febrilt med att smutskasta henne här, kanske du som driver instagramkontot. Du är ju uppenbarligen väldigt besatt av Bella av någon anledning.

            Det har jag inte sagt. Sluta upp nu.

          Ja gjorde samma reflektion. Tidsmässigt kan det stämma

        Insyn snälla.. sånt som folk spekulerar, hittar och på och driver om här i kommentarer… räcker att läsa blogg och insta för att känna till vissa saker och sen är det påhitt, trams, gissningar och spekulationer. Insyn haha då har vi väl alla insyn. Men det är en person med agg till Bella och sjuk humor, bekräftelsebehov och en viss fixering verkar det som, eller sjuk besatthet. Otroligt.

          Det är ju CC, HJ, Sig** eller Cal**. Ingen tvekan om att det är en av de fyra.

    Det här är alltså en blogg om bloggar och influensers, som med humor och inlägg som lockar läsare genom fyndiga och smaskiga inlägg där mycket är spekulationer och skvaller. Kul liksom. Men nöjet är ju verkligen i att sitta och spekulera i vilka ni är, som kommenterar som att varje inlägg som skrivs behöver vara likvärdigt med ett examensarbete på ett universitet. Att allt ska vara faktagranskat 20 gånger och korrekt. Ni är fantastiska att läsa. ? All cred till er. ?

      Fast kan ju tycka att om man ger sig på att skriva såna här inlägg tex så bör det vara underbyggt? Annars finns ju ingen mening, dessutom gillar ju Camilla att benämna det granskningar och vill framställa det som seriöst. Annats är det väl bara att hålla sig till skvaller och rapportering om/från sociala medier.

        Precis. O blir ju ganska fel ifall ett inlägg antyder något som inte alls stämmer. Då sprider man ju falska rykten

          Exakt, och C har ju själv klagat på andra som vinklar och inte faktagranskar MEN faktagranskningen brister ofta härinne, det är ofta vinklat, vridet och helt fel.

      Haha jag håller med! Oftast hävdar dessa kritiker att de själva är små professorer i sina egna ämnen, fastän jag förstår inte varför dessa individer skulle ägna sin tid åt att hänga här inne?

        Även välutbildade läser skvaller. Vi slappar också vet du. Otroligt va? Inte konstigt att reagera när skvaller kallas granskning och slutsatser dras på för lösa grunder. För de personer som omskrivs här i negativa ordalag, ofta med elaka insinuationer, kan konsekvenserna bli väldigt hårda.

      Tack för cred hjärtat ?????????

    Damerna pratade i podden om deras sköna semester. Att de inte ens läste mail och svarade i telefon . Kanske därför inget bokslut skickats in? De har inte skrivit på.

    Bra grund men inte särskilt bra slutfört. Siffrorna du tar upp säger ingenting varken om konkurs eller hur det egentligen går för företaget. Behövs betydligt mer analyser om de olika siffrorna i bolagen för att kunna säga något om hur det ska gå. Katarina och Camcam, gör om och gör rätt. Tips till dig camcam, när du tar hjäplp av en läsare till saker du inte själv förstår dig på, dubbelkolla ändå med en branschkunnig om det stämmer. Blir så oseriöst annars.

      Är du korkad på riktigt eller? Förstår du inte att när ett bolags soliditet ligger på runt 2% så är det kört. Ja du kan putta in egna pengar men det har inte dessa damer om dom inte säljer sina boenden.

        Hela koncernen har 21 miljoner i eget kapital. Så jo visst finns det pengar att lägga in. Att ett företags årsresultat visar – 8 miljoner betyder inte att man måste gå in med 8 miljoner.

          Var hittar du det Amanda? Alltså att ni har ett eget kaptital på 21 miljoner? Varför betalades inga löner ut inom Perfect Day Media för 2017? Vilket bolag är det som lönerna går ut via?

            Enligt deras ÅR var personalkostnaderna i Perfect Day Media AB
            2017: 20915 tkr och
            2016: 19042 tkr
            Uppgiften saknas på allabolag men det beror på att det saknas uppdelning på löner och sociala kostnader i ÅR 2017.
            Medelantalet anställda 24 resp. 16.

    Här finns iallafall lite färska siffror

    Spännande granskning!
    Av en slump fick vi på Breakit fram årsredovisningen i morse. Det gick inget vidare för Hannah&Amanda förra året – försäljingen rasade och de torskade några miljoner. Spana in hela materialet här – https://www.breakit.se/artikel/21164/miljonforlust-for-hannah-amanda-omsattningen-rasar

      Av en slump eller efter att ni såg att det skrevs om det här 😉

      Ytterligare en leverantör som tröttnat och går till KF. Denna gången är det Perfect Day som hamnar där för 125 000 kr till Head Agent Sverige AB. Kanske dags systrarna öppnar sina mail där på Gotland?

    Om hon sitter i styrelsen är det garanterat inte samma bolag hon är vd för som anlitas som revisorer – det skulle vara jäv.

    En familj på 4 barn tjänar brutto 486 000+ 170 000 + 5000 barnbidrag och flerbarnstillägg 1740.
    De reser ett antal gånger per år Europa samt övriga världen. Mamman visar gärna upp en sk lyxlivstillvaro med märkesväskor kläder osv. Hon vill så gärna framstå som en rik kvinna likt en känd bloggerska. Att de betalar ränta i 62 000 per år det ska vi inte snacka om. Så vissa folk vill gärna visa upp en falsk fasad i verkliga livet är de belånade över huvudet.

      Vem då?

    Gick Simon från ett sjunkande skepp till ett annat sjunkande skepp?

      Simon verkar ung, stark och rask så han kan säkert ösa.
      Eller Perfect Day har kanske skaffat länspumpar?

      Enligt en kommentar från Hannah angående bokslutet så ”går Perfect Day jättebra” nu när hon och Amanda fokuserar där igen. Vad drar de in intäkter på? Reklam för SMS-lån och nätcasinon?

    Många av kläderna är fina, men på tok för dyra sett till material. Daisy Grace lär läggas ned. Tyvärr.

      Rykten säger att ekonomin på Daisy Grace börjar förfalla. Kommer de lyckas vända det? Tveksamt. Får se om de kommer undan med att jonglera bolaget till ett annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.