Roligt eller respektlöst?

Det bloggiga gänget med Hannalicious och Molly Rustas i spetsen har tagit sitt pick och pack och förflyttat sig från Mykonos till Ibiza där siktet verkar inställt på party, party, party!
Inget fel i det så klart, men det hade kanske kunnat vara på sin plats att känna av stället lite innan man ställer sig på stolarna och festar som att det vore en iDeal of Sweden-fest där bord kan bara samman utan att någon direkt bryr sig.

För tittar man i bakgrunden på de festklipp tjejerna lagt upp från sin lunch så sitter där barnfamiljer som kanske inte hade räknat med att hamna bredvid ett högljutt och skrålande gäng som slår handflatorna i bordet, i takt med musiken. På lunchen.

Vad tycker ni?
Roligt eller respektlöst?
Ni hittar klippen i spelaren här under:

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,274449″ ap mute yot ]

279 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Respektlöst.

      Ägarna på stället Borde sagt åt dem att visa respekt gentemot andra gäster.

        Blir trött och irriterad bara av att se på bilderna… att bli utsatt för detta på semestern vill jag inte tänka på.

          ?

        Jag hade inte betalat maten på restaurangen om de inte sagt till. Sjukt dålig stil av Rustas(?) men nästan ännu sämre av restaurangen.

          Fast att inte betala för maten om de inte säger till är ju minst lika respektlöst av dig. Det är inte maten det är fel på och inte restaurangens fel att de inte kan bete sig. Konstigt resonemang.

            Som hon skriver, Om de inte säger till! Såklart restaurangen kan styra stökiga grupper, man betalar ju inte bara för maten- att slippa disk, trevlig stund, service och bra bemötande- Allt man inte får hemma.

              Har du prövat att jobba inom restaurangbranschen? Om inte så snälla uttala dig ej.
              Där alkoholen går in går tyvärr också vettet ut oftast! Det är oftast inte så lätt som att bara ”säga till gästerna” 9 av 10 gånger respekteras det inte ändå. Så nej det är inte alltid så lätt att styra stökiga grupper som du får det att låta som! Nu var det ju i detta fall tjejer men pröva närma dig en grupp med killar som sitter och skriker vid ett bord en lördagskväll.

      Dräggigt!

      Djupt respektlöst och aningens stillöst dessutom. Förstår att de vill ha roligt på sin resa, men man kan välja sina tillfällen. Vett och etikett verkar tämligen underskattat nu förtiden. Pinsamt.

        PINSAMT!

        Och roligt kan man väl ha på andra sätt ämnat hoppa runt och studsa bland människor som äter eller är tjejerna så fantasilösa att de tror att det enda roliga i livet är att ställa sig i centrum och festa?

      Fan vad äckligt att visa sin röv när man är på ett restaurangställe!! ?

      Har de ingen klass? Skäms ihjäl å deras vägnar.

        Verkligen!
        De ser riktigt löjliga ut i sina patetiska ”dansmowes”

        Hanna Friberg sitter och skrevar som ett luder på en nytagen instabild. Hennes föräldrar måste vara såå stolta..

          Oj vilken äcklig kommentar. ”Luder” är ett galet nedsättande skällsord som inte borde användas öht av en vuxen människa, oavsett hur ouppfostrat personen beter sig på en restaurang. Snälla.

            Hon skrevar ju precis som ett luder på den bilden som jag nämnde, bara att gå in på hennes insta och kolla. Vore jag hennes förälder så skulle jag bli helt förtvivlad över vad fan det har blivit av dottern.

    Respektlöst så klart. Det patetiska ligger i hur någon ens kan få för sig att göra något sånt. Inte undra på att svenskar är hatade på Mallorca och andra öar.

      De kanske kunde åkt på Finlandskryssning istället ?

        Vi finnar vill inte ha dem!

          +1

        Klockrent! ?

      Gumman dra inte alla över en kam. Svenskar kan visst uppföra sig, bara inte de som är white trash

    Pinsamt. Inte ok att skämma ut sig när man är ute och reser… å

    Pubertalt, patetiskt och respektlöst.

    De verkar mest vara intresserade av content, men att supa loss på lunchen är väldigt beige.

      Exakt kändes mer som det var fokus på att ha kul på bild än kul i verkligheten. Det man inte har filmat har inte hänt.

    Verkar dock vara ett annat gäng som står och dansar i bakgrunden med?

    Nej men alltså vilken moralpanik! Det är ju hög musik och feststämning på restaurangen så snarare respektlöst av barnfamiljerna att ta upp platser som skulle kunnat gå till festligare människor.

      Haha, bra trolleri. ?

      Japp. Barnfamiljer på Ibiza måste förbjudas!!! Jisses.

      Ja varför inte. Du kanske har helt rätt. Ägaren har kanske profilerat sig mot en yngre partypublik som börjar festa 12 och håller på till 4 på morgonen. Som lägger sin semesterbudget på drinkar och party. Då är det klart att barnfamiljer med små barn inte passar in i målgruppen.

        Exakt! Det är Ibiza och inte Sunwing Alcudia.

          Märkligt då att resten av den till synes proppfulla restaurangen sitter ner förutom detta bord? Ibiza är mer än skumparty ?

      Vad innebär ”festligare människor” enligt dig??

        Alla förutom barnfamiljer…

    Men hjälp.. cringe på bankandet på bordet iallafall??

      Som en ettåring ungefär ?

        Mina barn hade aldrig fått göra så
        #inteallaettåringar

        ???

    Pinsamt… som att de trånar efter uppmärksamhet typ.

    Känns enbart tillgjort. ”Kolla vad kul vi har”. Känn av stämningen och bete dig.

      Men camcam, dessa tjejer är uppväxt i någon liten by i Sverige. De vet inte hur det fungerar i Stockholm eller i finare semesterorter. De tar sin aiya napa stil vart de än kommer och de osar white trash så det står härliga till. Man dansar bara inte på stolar eller bord, sjukt white trash.
      Sen taggar man ner och visar att man är en respektfull och classy människa som inte hoppar och skriker på luncher oavsett om det är en dagslunch på Ibiza eller sturehof.

      Hanna Friberg är så B orkar inte ens rada upp på alla sätt hon är så basic.

        Wow blev typ kränkt / uppvuxen i samma ”lilla by” som moa

          Folk från landet kommer till stockholm och tror de är något. sjukt pinsamt…..

            Stockholmare verkar tro att de bor i någon världsmetropol så som de ser ner på folk från landet

              Haha, ja EXAKT. Är det några som inte kan bete sig så är det stockholmare. Ökända i resten av landet för att de aldrig fattar grejen, någonstans. Sen att Stockholm är en by i sig själv. Skall jag fara till en stad skulle jag ju aldrig fara till Stockholm, så jävla bonnigt där, och alla vet det så de måste anstränga sig supermycket för att framstå som häftiga och inne, vilket resulterar i att alla bara blir tomma skyltfönster.

                Lol

                Alltså ja, älskar ju Stockholm, men ändå kul när vissa tror att de är så världsvana för att de har växt upp i en huvudstad… i SVERIGE

                    HAHAHAH vibrerar av att skrattar så högt ?? precis så är det med dessa nyinflyttingar haha

                Håller med till 100%
                Får ångest i Stockholm för alla försöker för mycket. Finns det en trend måste alla hänga på. Så ängsligt och bajsnödigt allting. Rekommenderar Köpenhamn om man vill hänga i en större stad med lite integritet och inte bara omges av klonade bimbos och himbos.

                Var precis på Gotland, där 90% av besökarna är Stockholmare. Fyfan, vilket beteende alltså. Jag hörde bara gnäll överallt på semestern (på dryg Stockholmska), och så tror de att de står över allt och alla hela tiden, vilket också speglas i kommentarerna här där de hävdar att alla lantisar är ”WT” som inte kan bete sig. Nej jag har inte mycket till övers för Stockholmare.

                  Bor i Åre…. orkar inte ens beskriva hur stockholmare beter sig…

              Lantisar har sådana komplex haha. ”Ni stockhommare ska minsann inte tro att ni ä nå!”

                Jag är varken eller så du får hitta någon annan att försöka ”äga” med ditt lama förolämpningsförsök ?

                  Är man inte från Stockholm är man lantis ?

                    Paow is that you

                    Om man är från typ NYC då??‍♀️ Hen ovan kanske inte är från Sverige.

                      NYC? Ligger det utanför tullarna?

                Jag är lantis och jag älskar det! Dock har jag bott i Stockholm i perioder och visst finns det fördelar med att bo i Stockholm, exempelvis utbud av museer och konserter och liknande, men jag tycker ändå att folk är mer äkta på mindre orter. Det är klart att det finns massa äkta människor i Stockholm också, men det är en annan och mer öppenhjärtlig stämning på landet. Folk är genuina på ett annat sätt. Det finns ingen ängslighet såsom i Stockholm. Dessutom ser folk ut som riktiga människor och är inte lika utseendefixerade. Inget löshår eller fillers.

                  Fast nu handlade min kommentar inte om att man inte kan älska att bo på landet. Det handlar om att Hanna Friberg & Co framstår som icke världsvana tjejer med småstadskomplex som försöker i sina blogg ge ett sken av en image att de är ”coola stockholmare” men droppar fasaden så fort det blir lite spännande på en resturang på Ibiza och därmed visar sina rätt färger, dvs white trash fasonerna ??

                    Fast jag svarade inte på din kommentar (om du inte hette Anonym förut?). Jag svarade på att lantisar skulle ha komplex.

        Du låter precis som min mamma!

          Tack ?

            Och det var verkligen inte en komplimang haha!

              Mammor brukar ha rätt i slutändan även om man inte vill?

                Inte min tyvärr.

        Öh för att stockholmare är så perfekta typ va ba

          ”Stockholmare”

          Det handlar inte om att Stockhomare är perfekta, de kan vara stela och snobbiga som fan, jag vet jag är född och uppvuxen i sthlm city. MEN när det handlar om att bete sig classy så är stockholmare mer chill och uppför sig bättre, på allt från nattklubbar till restauranger. Dessa tjejer lider tydligt av småstadskomplex och är så exalterade att ”se världen” att de inte kan hålla sin påklistrade fejk-image av att låtsas av ”Stockholms cool”. Tyvärr skämmer de bara ut sig. Som när Hanna Friberg tjatar om sina djurgårdsrundor som om det är något hon upptäckt, de var coolt bland stekarna att säga djurgårdsrundan år 2004-2006 och sen sätta sig på tures för att glida vidare till laroy. LOL

            Fast när stockholmare drar till Österlen är det många av dem som inte är så classy eller beter sig okej, varken på restaurang eller andra ställen.

              För att inte tala om Båstad… Mvh en som bor i Båstad året om.

                Sett Bella där än? ?

                Jodå, de är ’chill’…

                Snälla gulliga du, den lilla skaran av ca 300 wannabe stekare som drar till Båstad under tennisveckan representerar INTE stockholmare precis som Hanna Friberg & Co inte representerar alla som kommer från en småstad ?

                Eller på Gotland. Äckligt beteende från 90% av Stockholmarna där

              Eller Tylösand… vi kallar 08-or för fiskmåsar här pga högljudda och skräpar ner ?

            Hahaha SPOT ON med djurgårdsrunda och Laroy för typ 15 år sen!!! Tänkte exakt samma ?

              Sen får vi inte glömma legenden fogis och valle som alltid hälsade en välkommen när man gled in i Sturegallerian för en tur ”gumman har du gått djurgårdsruuuuuundan”

                Hahaha, jaaaaa! Vilka minnen! 😀

                Haha jaaa!!! Minns ni när fogis fick betalt för att sitta och röka i skyltfönstret på cigarrbutiken? Så märklig stund!!! Men nöjd var han ??‍♀️

                  Åhhhh jaa, känner ett plötsligt längtan efter ett reunion party med tema stureplan 2006 ???

            När Stockholmare kommer till Åre är det inte så classy jämt vill jag lova…Fast det kanske är de inflyttade bonläppsstockholmarna som grisar i Åre?

              Det är kanske samma som kommer till Skanör/Falsterbo under sommarhalvåret?

              Tänkte precis skriva samma.

              För att inte tala om Båstad…

              Överlag tycker jag alla svenskar beter sig riktigt illa så fort de lämnat sin stad eller landet.

              När Äre/Båstad/Gotland /Sälen osv, osv. borde leverera, för det finns pengar att tjäna så… Klarar de sällan av det.

              Begär jag underverk? Nej, bara lite artighet, hej, tack, var så god.

              Tack och lov finns de som förgyller ens vistelser trots allt. De räddar mycket av de halvtaskiga rykten orterna har.

              Det är inte okej att varken stockholmare eller andra beter sig.

              Nu påstår ni ju att just dessa tjejer inte är stockholmare. Men spelar det verkligen någon roll?

              De är unga, lite påverkade och vill festa. De oskyldiga kan kasta flesta stenen!

              //Moa

                Men snälla, minns inte sist jag fick bra service i Stockholm. Möjligen när jag bodde på Grand i våras.

                Resten av Sverige levererar. Kanske inte om man åker till tex Båstad under den sk Stockholmsveckan (samma med Visby, Åre mfl), men det får man nog förstå att det inte alltid hinns med när beläggningen är över de 100% som kapaciteten har. Exakt samma förståelse som jag hade när jag skulle dricka en kaffe på Capri. Det fanns inte tid på det överfulla kaféet där nästa gäst redan häckade runt ditt bord på att du skulle bli klar, för ens ett leende.

                Och Stockholmare som åker utanför tullarns tilltalar befolkningen som om de vore hjärndöda och lägre stående i status (känn det som valfritt som Stockholmare att ta åt er eller inte).

                Ni beter som rika amerikaner eller värre tyskar runt medelhavet och som att allt borde kretsa runt er.

                Och innan jag får tillbak att jag bara är en avundsjuk lantis så kan jag berätta att jag bott i städer som överstiger 5 miljoner och betydligt mer. Flera stycken dessutom.

                Finns bara en stad till vars invånare beter sig lika illa, Paris, och jag älskad Frankrike och fransmän i övrigt.

                  Tycker parisare har oförtjänt dåligt rykte, så hemska är de inte? Kanske om man skulle dansa pa bordet i bistron då 🙂

                    Så här. Jag tror att de är trötta på turister och har varit i decennier. Fullt förståligt.

                    Men resten av Frankrike håller med om min generalisering av dem och hur de beter sig när de turistar utanför sin egen stad i resten av landet. ?

                  Hästarna du sitter på blir bara högre och högre…

                    Why? Hen gav ett perspektiv på sina erfarenheter av service i Sverige. Det var väl diskussionen.

                    För att jag anser att en som bor innanför tullarna inte ska klaga på resten av Sverige och vilken service de levererar, so be it.

                    Kloppitiklopp!

                      Läs om det du själv skrev och sluta lägg ord i min mun??

                      Läs själv. U jelly, that’s all.

                      Du och ditt jelly…

                      God natt på er nu, den här jellyn ska sova nu??

                  Tycker över lag, även i STHLM att folk är dåligt uppfostrade. Hur svårt är det att dra på munnen och vara artig?

                  Fattar att servicepersonal också har sina gränser men det hjälpa inte. Alla blir vi trötta på jobbet/kunder ibland. Ändå är det ens jobb. Man får ta en aw och spy ur sig. ??

                  Har rest en del i forna Öststaterna. Det var alltid lika fascinerande att bemötas som om man kom och försökte råna dem. Ändå hysteriskt komiskt till slut. ?

                  Sista resan till Paris hade jag min handikappade mamma med mig. Vi fick fantastisk service och omsorg. Vi gick förbi varenda kö och fick parkera med stor generositet.

                  Tycker nästan amerikanare är besvärande trevliga. Alltid hjälpsamma och vänliga.

                  Oftast handlar det ju om dig själv. ” Som du bemöter andra… osv..”

                  Jag vet inte vilken sorts stockholmare du stött på men känner faktiskt inga som gör någon större skillnad på sig själv och andra människor. Man bryr sig helt enkelt inte om vart de kommer ifrån. Man behandlar alla lika.

                  Däremot kan jag se att de flesta sthlmare har en självsäkerhet som kan verka störig. Medan de från småorter verkar mer självkritiska och har låg självkänsla.

                  Stockholm är en lite stad i i världssammanhang, visst men det är väl inte så mycket att göra åt. Sthlm är litet men andra städer/orter i Sverige mindre ändå.

                  Själv tycker jag göteborgare är trevligaste i Sverige. Utom när de kör sina urtråkiga skämt som ” Det bästa me Stockholm är tåget/flyget/skyltarna till Göteborg”. ??

                  Men dom e la görfina ändå! ?

                  //Moa

                    Den här visste jag skulle komma…

                    ”Oftast handlar det ju om dig själv. ” Som du bemöter andra… osv..””

                    Tänk på den själv du när du tycker du för dåligt leverad service i Båstad.

                    Sedan är det svårt för mig att ha behandlat någon när jag blir dåligt bemött redan innan jag ens öppnat munnen. Och ändå märkligt att jag blir bra bemött precis överallt annars. ?

                    Jag pratar inte om Paris som besöksstad. Jag pratar om hur Parisare beter sig när de inte är på hemmaplan utan nere i tex alperna.

                    Jag har så mycket att säga om Stockholm. De tittar på dig som att du är en idiot om du säger något trevlig och snällt till random person inne på ICA. Om du står i en av de äldre rulltrapporna i tunnelbanan med besvärande många kassar i den som nätt och jämt rymmer en person och det är ca fem steg kvar innan man är uppe så tränger en jäkel sig ändå förbi så att man nästan faller istället för att vänta tre sekunder på att vi båda hade varit uppe utan knuffar. Ja jag vet hur man står i en rulltrappa i tunnelbanor.

                    Detta händer inte i Umeå, Göteborg eller Tokyo, Singapore, Barcelona eller London, Berlin mm.
                    Man visa hänsyn och respekt. Det görs inte i Stockholm. Det trängs och knuffas och är allmänt ego.

                    Som du själv säger och som många redan konstaterat ovan så beter sig flertalet Stockholmare som att de kommer från en världsmetropol när det i globala sammanhang är mer som en liten förgöl till en ankdamm. Köpenhamn är betydligt mer kopplad till kontinenten och beter sig mer världsvant än någon Stockholmare. Och att Stockholm med sina drygt en miljon invånare ändå är större (lite plutt jämfört med var jag bott) så betyder inte ju större ju mer sofistikerat.

                    Din förra kommentar är ett klockrent exempel på ett uttalande från en överdryg Stockholmare som tror att dens pengar är viktig inkomst för den lilla byhålan. Get over yourself. Det finns betydligt viktigare turism än er att överleva på och dessutom så får ni orimligt stor andel av allas skattepengar redan från början.

                    (Nu minns jag inte siffrorna exakt men en invånare i resten av Sverige spenderas det ca 700kr på av skattemedel. Alltså inte de kommunala utan statliga. Stockholmare är det dubbla dvs ca 1400kr.)

                    Sverige behöver inte Stockholm för att överleva, vilket många tycks tro. Det är tvärtom. Stockholm behöver och överlever inte utan resten av Sverige.

                    You ain’t all that!

                      Är det nån som orkar läsa allt det här ens? Jisses

                      Få se här nu. Min kommentar är ca lika lång som Moas. Får jag gissa, en Stockholmare som tog åt sig?

                    PS Instämmer inte med din tes om att folk överlag är dåligt uppfostrade. När jag reser runt både i Sverige och resten av världen slås jag alltid av motsatsen, hur hjälpsamma, älskvärda och respektfulla de är.

                    Så kanske din tro om att det är så ändå bevisar att jag har rätt i sak ang Stockholm. ?

                    PS 2 Får en klar känsla av att självsäkerhet och arrogans har blandats ihop här.

                      Hoppla, hoppla… en het potatis.

                      Du surrar iväg så jag vet knappt vad jag ska svara.

                      Det handlar inte om stockholmares pengar. Det handlar om alla turisters pengar. Lever man på något är det väl fullständigt naturligt att man gör allt för att sälja produkten? Tex är trevlig och artig.

                      Läs inte in mer än jag skriver.

                      Menade du inte fransmännen i Paris? Tyckte du skrev det. Har varit väldigt mycket i alperna men inte märkt av att fransmännen utmärker sig.

                      Självklart går jag först till mig själv när något blir ” inte så bra”.

                      Oftast men inte alltid kan man se vad man själv gjort för fel eller kunde gjort bättre.

                      Jag pratar inte direkt om de fallen där jag själv är en häxa och dum i hela huvvet. Jag är inte direkt den som tycker någon ska ta skit från mig obefogat. Är jag dum i huvudet får jag stå mitt kast. Och förväntar mig inget annat heller.

                      Det är i de vanliga situationerna som jag förväntar mig lite artighet och ett leende.

                      Tråkigt som bara den om vi stockholmare behandlar dig/besökare/turister som du beskriver. Jag ser inte det som du ser. Jag upplever det inte heller. Så jag kan inte annat än beklaga!

                      Storleken på STHLM eller vad du tror att vi stockholmare tror om STHLM är en konstig diskussion.

                      STHLM är en i sammanhanget liten stad. Vad mer vill du jag ska säga?

                      Jag har, liksom du rest en hel del. Jag tycker att Stockholm är en fantastiskt vacker stad men jag tror inte att det är någon världsmetropol för det.

                      Jag skulle gärna bo i Köpenhamn. Tycker om staden och människorna. Är ju inte heller någon världsmetropol.

                      Jag vet inte riktigt vad du vill med att jämföra städer?

                      Alla städer har väl sin charm, sina rötter, sin befolkning.

                      Nej, jag håller inte med dig om att sthlmare är arroganta. Jag uppfattar inte alls att de jag växt upp med/levt med hela mitt liv tror att de är förmer än andra. Tvärt om verkar de flesta vara som folk är mest.

                      Trist nog är det inte okej att en STHLM:are präglas av det lilla storstadsliv som finns medans det verkar vara fullständigt acceptabelt att vara präglad av att växa upp i mindre stad/på landet.

                      Tycker varken det ena eller det andra är bättre/sämre. Det är bara olika.

                      Som sagt så trist att höra att du blir illa behandlad av STHLMare. Mer kan jag inte säga. Din upplevelse är din!

                      //Moa

                      Det här Moa…

                      ”Däremot kan jag se att de flesta sthlmare har en självsäkerhet som kan verka störig. Medan de från småorter verkar mer självkritiska och har låg självkänsla.”

                      Det är här du avslöjar dig. Bland annat.

                      Eftersom att du själv är Stockholmare och uppvuxen där så kan du inte veta hur någon som kommer utifrån blir behandlad. Och du skulle inte heller se om dina vänner anser sig förmer för de behandlar inte dig du deras vän så.

                      Och för min del så är det inte bara en fråga om att ha rest mycket jag har bott och levt på flera kontinenter. Och du som turist i övriga Frankrike misstänker jag till skillnad från infödda fransoser, inte skulle se skillnad på en från Bretagne eller Paris.

                      Du sitter och säger att hela övriga av Sverige när de har pengar att tjäna inte klarar av att leverera och blir sedan förvånad och slår ifrån dig att din förvisso vackra stad inte är översittare eller beter sig drygt….?‍♀️

                      Svar i modd

                      Jag vet faktiskt inte vad du är ute efter.

                      Menar du nu på fullt allvar att jag inte känner mina vänner, men det gör minsann du?

                      Nej, alla jag känner är artiga och trevliga människor. Skulle inte ägna en sekund åt människor som inte inser människors lika värde. Oavsett var de kommer ifrån.

                      Tyvärr är inte min erfarenhet den bästa gällande vissa turistigare platser. Om du tolkar det som jag kräver något speciellt baserat på att jag är född i Stockholm så har du helt fel. Vill du slösa dina ihopsparade pengar på att bli dåligt behandlad gör så. Jag vill gärna ha en sammantagen härlig ledighet med min familj. Jag betalar för mig, jag följer skrivna och oskrivna regler och jag är alltid trevlig och hjälpsam. Hur kan det ens bli en debatt om att jag kräver något för jag är stockholmare?

                      Sen ska jag stå till svars för hur de du träffat från Stockholm beter sig? Jag kan inte annat än beklaga för 3-4 gången. Men det är inget jag märker, om jag så gjorde det. Vad vill du jag ska göra åt saken?

                      Lika lite som jag kan veta hur du uppfattar att du blir behandlad, lika lite kan du veta hur jag blir behandlad som Stockholmare. Min uppfattning är att det sorgligt ofta är så att människor från mindre orter/städer skojar om det själva. Som om de tror att jag tycker något om saken.

                      Jag tycker ingenting om vart folk är födda eller av vem. Det spelar ingen roll. Människan är det enda som är intressant.

                      Jag har väldigt lite fördomar öht. Däremot har jag nog en liten rest av kvar av fördomar. Det där lilla. Det är just mot folk som pekar med hela handen och orerar om hur vissa ortsbor, befolkningar, familje mm, mm är.

                      Varken du eller jag känner ”alla”.

                      Jag klarar av att se särdrag för vissa förutsättningar och försök förstå dem och dess bakgrund. I en viss del av landet gör man si och i en annan del så. Inget fel inget rätt. Bara oändligt spännande att frånta del av den.

                      Kommer vi så mycket längre i frågan?

                      //Moa

                      Menar du nu på fullt allvar att jag inte känner mina vänner, men det gör minsann du?

                      Nej det var inte min poäng.

                      Och nej jag menar inte på att du ska stå till svars för andra. Jag menar på att just dina egna uttalanden är representation för precis den kritik som uttalas om Stockholmare.

                      Varje stad har sin själ. Man känner den rätt väl redan när anländer till den. Stockholm inget undantag.

                      Och det turistigaste av turistigast är att åka till Stockholm när man är i Sverige.

                      Jag åker inte till Stockholm för att turista. Jag åker dit när jag måste och när jag vill träffa släkt och vänner.

                      Nej vi kommer inte så mycket längre i det här annat än att du uppfattar folk som ouppfostrade och jag instämmer. När jag är i Stockholm.

                      PS gillar dig fortfarande i övrigt men den hör sidan var inte en av dem.

            Alltså det där stämmer inte, jag har en hel hög med släkt i Stockholm. Stenrika jeppar som beter sig helt jävla sjukt. Men de kommer undan med det eftersom de är rika. Hade de varit arbetarklass och kanske från ett annat ställe i landet och bara uppvisat bråkdelen av mina rika släktingars beteende hade de lätt blivit stämplade som WT

              Nu är jag inte förarglig, men är de nyrika eller är de rika sedan generationer tillbaks? Det brukar skilja sig hur folk beter sig beroende på den saken.

                Eh, nej…minns Lundsberg ngn?

                  Det var väl gymnasieelever som ”uupförde” sig, inte vuxna människor?

                    Fast om skiljelinjen i maner for en 19 aring inte baseras pa huruvida endast foraldrarna ar rika eller om slakten varit rik i generationer far du kanske anta att den skiljelinjen inte magiskt uppstar vid 22…

                      Man börjar väl gymnasiet som 16-åring? En 19-åring har precic slutat gymnasiet, så jag förstår inte riktigt hur du menar.

                      Du har inte koll på allt som hänt på lundsberg hör jag 🙂

              De kan knappast ha släkt i Stockholm om du inte kommer från Stockholm, för isf är de inflyttade till Stockholm, inte riktiga stockholmare. Riktiga stockholmare är MINST 3 generationer

                Logikpolisen undrar varför en person som inte är född i Stockholm inte kan ha släkt i Stockholm sedan 3- 29 generationer tillbaka? Tack.

                  Ja, och borde man inte kunna ha släkt som bor i Sthlm även om de inte har bott där i 3 generationer?

                    En annan möjlig tolkning är att släktskap upphör iom en flytt till Stockholm men återuppstår tre generationer senare?

                      MS skrev att hon har släkt i Stockholm som är rika och otrevliga typ. Okej då är väl MS också stockholmare då hennes föräldrar måste flyttat ifrån Stockholm till någonstans i landet. Alternativet är släkten MS hänvisar till i stockholmare utan nyinflyttade och därav är det fräckt att skriva att stockholmare är rika och otrevliga.

                      Däremot kan de tilläggas att folk som flyttar till Stockholm oftast kommer hit för pengar och får en himla attityd.

                      Är jag stockholmare om jag är född och uppvuxen i Norrbotten men min mamma föddes och växte upp i Stockholm (flyttade därifrån i vuxen ålder innan jag blev till alltså)? Mina släktingar på hennes sida har bott där i flera generationer men jag har aldrig gjort det. Det här med vem som är stockholmare förvirrar mig..?

                      Haha, ja DU är tydligen Stockholmare genom arv 🙂 Oavsett du vill eller ej. Din granne i norrbotten som flyttar till Stockholm måste dock avvakta minst tre generationer. Så har jag nu fattat det i alla fall.

                      MS klart som korvspad du är HALV stockholmare isf!! Gumman inte ska du tycka illa om Stockholm du är en av oss ???
                      Skojar bara ?

            Man kan lida av småstadskomplex även om man är från Stockholm, de är bara ett illa beteende som sammanfattas me just ordet ”småstadskomplex” ?

        De saknar stil och klass, men det har inget med småstad vs storstad att göra. Trashiga människor finns överallt och det är gott om dem i Stockholm.

        Jag är uppvuxen i en ”liten by” som du kallar det, eller en ö snarare, och inte fan skulle jag bete mig sådär. Så du får tala för dig själv.

          Undantaget som bekräftar regeln ?

          En ö i uppland??

        Åh en ”stockholmare vs lantis”-battle!

          Suck. Det finns väl alla möjliga mänskor i Stockholm och på andra orter. Sluta generalisera.

            ?

        ”Dagslunch”…? Vilken lunch menar du inträffar på t ex kvällen?

        Varje bal, gasque och sitting i Uppsalas nationsliv avslutas med att man i tredje versen av Gamla klang och jubeltid ställer sig på stolen (ja även om du har frack eller balklänning) och högljutt sjunger, håller händer och skålar. Så oavsett din åsikt så finns det faktiskt tillfällen då etiketten påbjuder att man dansar på stolarna….

    Men alltså nej, nej och nej, man uppför sig inte så, vilka pinsamma människor, man ställer sig inte på stolarna och dansar så där eller klappar i bordet, så fruktansvärt pinsamt ?

    Alltså dessa B influencers… Molly rustas, Hanna, Moa Mattisson.. alltså de är bara så b. Vem är de egentligen? Tillför absolut ingenting och jag förstår inte hur de blev kända. Fattar inte att Bianca typ ansåg dessa människor vara ”det coola gänget” när alla är så himla off jämfört med henne.

      De kommer från någon liten by i Sverige och har drömt om storstan hela livet Hahahaha.
      Noll klass eller modesinne.

      Tycker synd om unga tjejer idag som bara har trötta forni och tungården aka miss botox eller tjejerna från typ Ullared att välja på när det gäller att följa på Instagram och få inspo

        Ska jag tolka det som att det bara är storstadstjejer (=stockholmare) som är okej? Bara de som har klass och modesinne? Är det så viktigt ens?

        Jag bryr mig inte varifrån folk kommer, men tycker de här tjejerna kändes överdrivna och tillgjorda. Som så många andra när de väl blir uppmärksammade och igenkända.

          De är överdrivna för att de kommer utanför stockholm city. Tyvärr så är det så att folk som ofta flyttar till stockholm från mindre städer lider av småstadskomplex och känner att de behöver överbevisa sig själva och andra. Stockholmare är mer chill och håller inte på som dessa tjejer gör. Handlar inte om att stockholmare är bättre de är bara mer chill och inte white trash på samma sätt 🙂

            ???

              Jag fixar läsken!

            19:29 Precis så.

    Men, kan man ens vara förvånad? Det ligger i den här typen av människors natur att bete sig på det där viset och det är av samma anledning de blev influencers.

    Åh herregud vad cringe ?? sekundärskäms ihjäl och då var jag exakt en sån tjej för 5 år sen. Hade dött om jag sett såna videor på mig själv idag. //tant på 29 år

      Asså åh, håller så med dig! Mvh tant, fyller 30 om en månad ?

    Kan vi bara för en sekund ta in stavningen på ordet ”professionella”. Ah.

    Orkar inte ens kolla på videon men känner mig genast gammal, tråkigoch moralpanikig över att någon har baddräkt på restaurang

      Haha, samma här!

      Jag med

    Vad f-n PÅGÅR?!

      Party-party!

    Jag känner mest att det är lite tillgjort och töntigt?! Om jag hade velat ha lugn och ro hade jag dock aldrig satt mig på en restaurang med den musiken! Det betyder dock inte att det inte är respektlöst. Särskilt kanske deras bankande i borden. Varför gör de ens så?

    Fick ont i ögonen så pinsamt hahaha

    Pinsamt. Endast pinsamt. Håller med om att det känns tillgjort och att de gör så för att de vill ha uppmärksamhet

    Jag fick rejäl ångest av det där…

      What he said.

      Berätta varför du fick ångest? För mycket rumpor?

        Det är en fysisk omöjlighet du talar om. Dessutom kan inte en enda av de där rumporna mäta sig med min. Vi spelar inte ens i samma rumpision.

      Det gänget hade jag verkligen INTE velat tussat ihop dig med, hehe.

      //Matchmaking

    Varken roligt eller respektlöst tycker jag. Mest pinsamt och ganska löjligt.

    Jag hade tyckt det var jättekul att se dom festa när jag var barn, hade så grymt tråkig uppväxt så allt knäppt var kul och intressant. Men min mamma hade varit förfääärad ”så dom ber sig åt vad har dom fått för uppfostran” haha.

      Haha jag kom att tänka på när jag var utomlands och såg ett mindre gäng kvinnor bete sig som de gör på filmen på en restaurang där det var bland annat barnfamiljer. Kvinnorna var rejält överförfriskade men en av kvinnorna hade med sin pojkvän som verkade nykter. Vid ett bord satt en barnfamilj och kvinnorna började tjoa och ropa åt familjen då de såg att de tittade vilket såg ut att få barnen i familjen att känna sig lite obehagliga. Då gick pojkvännen fram till barnen och sa ”titta noga på de där kvinnorna och hur de beter sig. Det är vad alkohol gör med en, kom ihåg det när någon bjuder er på sprit i framtiden!”

        Kände dom sig lite obehagliga?

          Förlåt, menade obekväma. Svenska är inte mitt första språk och en del ord blandar jag alltid ihop??

            Man kan ju dock säga att nån känner sig ”obehaglig till mods” vilket betyder nästan samma. ??

              Eller illa till mods ?

        Haha, skrämselpropaganda i sin finaste form!!

    Finns folk överallt som beter sig illa, det obehagliga är väl mer att de själva tycker att de är så jävla sköna och lägger upp det på sociala medier. (-:

    Eller så kanske barnfamiljerna skulle gått till ett ställe där det inte spelas hög musik och är en uppenbart festlig stämning? Tycker att du greppar efter halmstrån här.

      Du kan väl inte mena att en barnfamilj måste ta eget ansvar? ??

        Wohoo, äntligen nån som nappade på att hata barnfamiljer. Klart de måste flytta på sig när det kommer in ett gäng partybrudar, och inte vilka som helst utan vår tids verkliga intellektuella elit, influencerstjejerna! Då får ju Svenssons förstå att det är dags att flytta på sig. Särdeles pinsamt att bete sig som dessa brudar och dessutom visa upp det på sociala medier som om det vore något att yvas över.

          På tal om att nappa?

          ”intellektuella elit” haha.. *älska ironi*

      Bara för att det spelas musik på restaurangen så betyder det väl inte att man ska banka i bordet och dansa på stolarna? Ingen annan gör det, så verkar ju inte vara en grej man sysslar med på just denna restaurang utan ett påhitt de själva kom på. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att banka i borden när foln sitter och äter bredvid. Så beter man sig inte 🙂

        Skulle jag lämnat sonen hemma för att gå ut md sambon eller vännerna så hade jag blivit sjukt besviken om folk höll på så oavsett om jag var på en bar/restaurang även om jag inte hade barn med mig. Så vuxna människor kan också bli störda av sådant beteende. Just saying!

          Det är det som är grejen, det är inte kidsen som brukar tycka det är jobbigt. Det är deras griniga föräldrar.
          Noll förståelse för att folk tycker detta är respektlöst. De är på en servering som spelar hög musik, på Ibiza och det är fler som dansar. Skäms nästan över dem som förfasas över detta

            Alltså sorry men jag har inga problem med högt ljud/ musik. Eller folk som dansar på ett dansgolv för den delen. Men det beteendet som uppvisas är ju inget jag skulle tillåta min vilda 3-åring ens att göra. Banka i bordet och liknande hade han inte fått sitt kvar vid bordet.

            För övrigt har jag bott 6 år + utomlands i flera storstäder med mer befolkning än hela Sverige och det jäkla beteendet har inte varit okej någonstans. Med eller utan barn. Tycker inte ens barn har med saken att göra att dom stör. Btw Shakira är sjuk opopulär i barcelona för att hon höll på att dansa i en fontän och bete sig illa likt tjejerna här. Ingen förskonad.

            Haha förmodligen tycker de griniga föräldrarna att det räcker när barnen beter sig som barn ?

      Jag hade aldrig satt mig på ett sånt ställe med mina två små barn. Himla skithög musik och hög risk att de övriga gästerna är skithöga också.

      Håller med.

    Barnsligt!

    Respektlöst och pinsamt!

    Ser mest ut som att de vill visa hur ”sköna” de är, så tillgjort!

      Hahaha som i filmen klassfesten, ”ska vi skratta på tre? Så kan dom andra undra vad som är så roligt” ?

      De är 23-26, men beter sig som om de vore 16-18….så jävla sorgligt.

    Det är ju hög musik? Tror inte folk där bryr sig så mkt ärligt talat och isf säger det nog till, det är ju inte som i Sverige där man knyter näven i fickan.
    Btw, barnfamiljer stör ju aldrig någon på restaurang..elleeeer

      Och? Man behöver inte banka i bordet för att det är hög musik

        ?

        Va, behöver man inte?? Lol..
        Nä men Ibiza är en party-ö, iaf vissa delar av ön och där de befinner sig. Saker som folk i Sverige sitter och förfäras över är inte en sån jävla biggie där. Herregud. Har förresten jobbat med nattklubb många år i Sthlm med och det är liksom inget jätteupprörande och ovanligt med det där bland folk som festar även om jag själv inte bankar i bord.

        Bajsnödig du är, jisses!

    Haha dom beter sig som medelålders kvinnor som är iväg på ”tjej-helg” och överkompenserar å det grövsta eftersom de ska ha ”såå jääävla roligt”.
    Just eftersom de inte varit ut och roat sig på år och dar, de har på sin höjd gått på halvtorra parmiddagar där deras mansbebis suttit och brölat och druckit öl och kvinnorna har fått ta hand om middag (plus allt annat runt i kring som innebär att köpa en flaska vin till värdparet).
    Precis så som dessa arma kvinnor som inte haft roligt på +10 månader släpper de loss likt ”fånga dagen som om du måste hem till din gamla make imorgon”.
    Så det är rätt omoget och hänsynslöst , japp.

    Men sen är det så fjortisar beter sig oavsett ålder.

      Där lyckades du få in en känga mot massor med människor. Förlåt från oss som festar sällan (fast jag brukar aldrig göra sådär), men jag är skyldig till det första brottet – att vara ocool.

      Jobbar på ett boutiquehotell som även har SPA, populärt bland medelålders kvinnor som vill ha en tjejhelg ihop och det finns då INGA som beter sig så illa som de kan göra?! Be killen i SPA:t om happy endings?! Bli så fulla att de inte hittar hem till rummet?!

        Been there, done that, will do it again! Happy, happy!

      Ytterligare ett bevis på att stil inte kan köpas för pengar.
      Magdalena ribbing saknas.

        Jaaaaa hon saknas indeed!

    ”Alltså jag har bara kompisar som är liiiika gaaaalna som jaaag, heelt craszyy lixoom”

    Herregud vad pinsamt!

      Omg I’m so random XD

    Dom har väl blivit uppfostrad av morsan som lät sin unge kolla på paddan utan hörlurar på planet, som gjorde bort sig i kommentarsfältet för ett tag sedan ? dom ungarna lär ju lätt bli såhär.
    Eller som den mamman resonerade ”blir dom andra störda av kan dom ju äta lunch hemma!” ?

    Kna inte någon skriva ut vilka som var med på videon. Inlägget nämner 2 namn, men vilka var de andra?

      Lojsan Wallin – hon och Hanna som har podden måndagsvibe
      Lovisa Barkman
      Dani
      Moa Mattsson

        Tack, men i videon tyckte jag att det var 5 eller 6 st runt samma bord?

          Hannalicious, Molly Rustas, Danijela Pavlica, Moa Mattsson, Lovisa Barkman, Lovisa Lojsan Wallin och Gertrude Tornvall

            Fan stolt över att jag inte vet vem någon av dem är (visserligen tant men ändå)

    Detta uppförande är en sak till att lägga på WT-listan.

    Vilka är det som följer dessa ”influencers” egentligen? Förstår inte alls hur de på något sätt kan leva på det här?

      Alla WT bortom tullarna?

    Inte undra på att vi svenskar är så impopulära på Mallis och om det är så de beter sig. ?

    Äh, man är bara ung och dum en gång..

      Sedan blir man gammal och dum.

    Alla influencers har blivit så wt. Sen emellanåt låtsas de vara lite kulturella med klass genom att ta några bilder på några museum. Förstår inte hur detta kan vara ungdomarnas förebilder idag?

    Jag blir mest lite stressad av att de står på klappstolar – gäller att känna till sina underlag om festdans på möbler inte skall sluta i en pinsam krasch. Tips från coachen: stolar med hjul och klappstolar är en dålig idé*

    *baserat på egen empirisk undersökning

      Liksom att dansa på campingbord. Inte bra.

      Det är väl den intellektuella nivån den här kategorin influencers (snygg men inte så smart) har.

    CamCam – dina filmer fyller absolut en funktion men ärligt, de är såååå pinsamt dåligt gjorda! Ser ut som ngt man gjorde i Paint förr…färgerna, textfonten…början med alla mobiltelefoner- kan du inte få hjälp eller lära dig göra mer proffsiga filmer?!

      Det är ju cool, ju!

      Det långa introt med telefonerna känns inte helt passande heller då de visar ikoner på gmail, whatsapp och andra appar som inte används här i Bloggbevakning

    Tänker bara på hur töntigt det måste ha sett ut för de andra som var där (mer töntigt än det ser ut på filmen då). Ett gäng som står med telefonerna i högsta hugg för att ta kort och filma på mat och dansa tillgjort och se ”snygga” ut. Tänker sedan vidare på om någon på riktigt blir impad och avundsjuk när de ser folk hålla på sådär? Dansa ”fint” (alla vet vi ju att fuldans är den enda roliga), röra sig som om någon alltid tar kort – vilket stämmer då alla lever genom mobilkameran. Ja alltså är det NÅGON som blir impad? Avis? Vill vara sån? Är så förvirrad. Är bara 22. Är jag så ute? Vart är världen på väg ??‍♀️

      22?! Då är det kört. Sorry.

      När jag var 22 väntade jag mitt första barn.

      Att bete sig så är inte ens roligt och definitivt inte classy som de vill ge skenet av att vara på alla foton.

      Det är teater, vilken meningslös tillvaro de har!

        Ja tänk, alla tycker inte att det enda meningsfulla i livet är att producera avkommor från tidig ålder.

      Sällskapsresan 2.0. (MED grisar, istället för att det äts sådana)

    Respektlös förställningskonst utan andra visioner än den egna skönheten välgärning till samhället och världen.

      Skönhetens
      skulle det ju stå…

    Skämskudde!
    Ser inte ens ut som dans utan mer något slags försök till sexigt kråmande. ?
    ”överladdadestockholmbrudar

    Tycker de ser otroligt löjliga ut

    Respektlöst!
    Egon som ska låta så mycket som möjligt .
    Pinsamma som fan
    Beter som 14isar

      Fjortonisar? ??

        Kul kul ?
        Du vet fan va jag menar

    Varför måste influencers diagnostisera sig själva. Egoina hade ätit vattenmelon och fått ont i magen och googlat symptomen och ba: ja det är tecken på IBS tydligen. Gå till läkaren istället fan blir så trött.

      Nä alltså, hon har IBS och läste sedan att vattenmelon kunde förvärra IBSen, vilket förklarade varför hon haft ont i magen varje kväll.

        Jaha? Kom hon fram till det själv eller? Jag lider nämligen av IBS och alla dessa så kallade influencers med platt mage är sådan BS. Min mage är uppblåst från stunden jag vaknar tills jag går och lägger mig.

          Hur vet du hur deras magar ser ut? Det kanske inte har gått upp för dig att de inte lägger ut bilder när deras magar är uppblåsta? Alla har det ju inte som du. Du är inte den enda i världen med IBS, hitta något annat som får dig att känna dig speciell och viktig.

            Visst. Kiss me where it hurts.

              Vad är det med dig?

          Jag har IBS – min mage har oftast rutor…jag trodde alla med IBS hade rutmage?!?!

    Om det där är lunchen, så vill jag inte veta hur middagen ser ut. Men gärna frukosten dagen efter. ”Fort! Ge mig papperskorgen” Annars kommer jag att spy ner hela golvet en gång till!”

    Herregud vad folk är bajanödiga och bitter, man ha ett liv!!!! Ha skoj!!!!!

      Man kan ha skoj utan att bete sig som en idiot eller på bekostnad av andra. Just sayin’.

    Tack för tipset, där fick man ju se lite mer av Annas lägenhet. Det där vita typiska lägenhetshotell-porslinet med vågor på kanten som väger nästan ingenting, det hade de!

      Lägenhetshotell, det är ordet! ”Secunda casa”, nej du Märsta-Anna, det går vi inte på. Men du, koppla av från ”måste visa oss fina i kanten”-stuket du kör med. Relaxa litet, 90 procent av alla i Sverige gillar dig ändå, och resten är inte mycket att ha. Sänk garden på dina sociala medier. Softa litet.

      Fattar mest inte varför Åza skrattade ihjäl sig åt pappa Books juckande!

      Så äckligt bara!

      Får så dåliga vibbar av den familjen med Anna i spetsen. De känns rakt igenom falska och oärliga.

      Ja! Vi har hyrt lägenhet i spanien ett par ggr och de har alltid samma porslin, ser ut som porslin men känns som plast.

    Ser inget? Menar du Åza Brennanders insta?

    Skäms ihjäl!!!!

    Omg vad pinsamt

    Det är normalt är det är Party musik och att folk dansar på restaurangerna i Mykonos, st Tropez,
    Ibiza etc.
    Inga konstigheter.

    Fast… Säger detta som nykter 2 barns mamma. Åker man till Ibiza får man liksom räkna med att folk festar dygnet runt. Överallt. Ibiza = fest. Vem åker dit med barn ?

      Fast folk bor och arbetar där året om. Säkert pensionärer, barnfamiljer och singlar. Inte konstigt att man ser en och annan barnfamilj.

        Sen skrev jag inte ”vem bor där med barn”, utan vem ÅKER DIT med barn.. Lite skillnad..

          Jag menade just som jag skrev, att de barnen man ser möjligtvis är de som bor där/hälsar på en släkting där eller whatever. Jag tror inte heller att så många åker dit med barn som turister.

            Klappa dig på axeln för din nykterhet också, glömde säga det.

      Det bor väl folk där??? Troligen med barn också?

      Jag bor i Åre, tycker du jag ska ta mina barn och flytta härifrån ett par veckor när stockholmarna har skollov? Eller måste vi iaf stanna hemma och inte äta på restaurang de veckorna?

        Nä absolut inte. Ni har ju flyttat dit av en anledning från första början. Förmodligen för att ni vill bo där. Ni får väll välja själva om ni vill käka ute eller inte. Ett val har ni ju och är fullt medvetna om att det kan va lite stökigt runt sportlov/vinterhalvåret, likaså familjer på partyön. Så du menar att Ibiza inte klingar fest för dig? Och om dessa barnfamiljer bor där året runt KAAAAANSKE dom hade valt en mer familjedär bistro om dom ej hade velat bli störda av lite fest. Sen kanske det just va en sån restaurang där å då.

          Ja synd för dom då..

    Tyckte inte det var så jätte hemskt men kanske är van.

    Såg kommentarerna angående folk från Sthlm och folk från ”byar”, jag jobbar på ett ställe där alla är tjejer från 20-35. Jag är yngst men uppväxt i Stockholm (Vasastan). Jag och en till är dom enda stockholmarna, resten är från små hålor runt om i Sverige som flyttat till Stockholm.
    Jag blir helt galen. Drygare människor har jag aldrig mött. Det enda dom diskuterar är just det ni skrivit här, promenader runt djurgården, middagar på Strandvägen, hur dom alltid kommer in på V och känner alla vakter på Hells. Dom ser ner på alla som bor utan för tullarna, tycker blå linjen är farlig och handla på Gina är FETt skamligt. Skryter bara och ser ner på alla, men jag vill ba dö av skratt. För egentligen är dom ba osäkra, tror dom beter sig som riktiga stockholmare genom att va dryga och skryta. I egentligen hyr dom lägenheter på Östermalm
    För 25000 i månaden bara för skryta om något, även om dom bara har 500kr kvar efter räkningarna. Jag vet att Dom egentligen ör gulliga tjejer men pressen av va något är för stor mellan dom och dom är
    Så himla elaka mot varandra. Tills dom fick veta att jag var från Vasastan var dom så dryga mot mig, nu är jag tydligen jätte intressant. När jag berätta att man kille bodde i Hagsätra gick det rykten att han va kriminell.. hahahahah. Kan ni fatta, då är dom seriöst från typ lykelse typ eller Enköping . Stockholmare skryter inte, det är folk som flyttat till Sthlm som skryter.

      Hahah alltså fyfan! Mina fördomar stämde verkligen. Det är verkligen extremt patetiskt det där. Gick på några dejter med en kille som kom just från någon av dessa ställen utanför Sthlm och hade fått ett bra jobb i innerstan och ”lyckats”. Han rörde sig bara på Östermalm och talade om klubbar och restauranger som om han känt till dem i flera år. Han bodde i en skrubb på Grevgatan, med skyhög hyra, där det max kunde stå en person i köket och det fanns bara plats för typ en klase bananer i kylskåpet.

      känner igen det där från mitt jobb också! alla tjejer ca 30-35 som flyttat till Stockholm från mindre orter tror att alla områden utanför innerstan är farliga och kriminella, de bor alla i svindyra minimala lägenheter i innerstan och pratar konstant om alla trendiga och dyra restauranger/barer de varit på i helgen. De är dock inte elaka eller särskilt dryga, så jag har verkligen inget emot dom personligen men man märker verkligen skillnad på de som inte är från Sthlm och är så måna om att vara inne på något sätt. Vet en som typ vägrade bo någon annanstans än vasastan eller östermalm, även om det var i andra hand och kostade typ 20 000 för en etta…

    Men varför är det så mycket prat om att Stockholmare vet hur man uppför sig medan”småstadsmänniskor” inte vet det ?Ert förakt är så obehagligt. De handlar inte om hur dessa människor beter sig. det är irrelevant. (Det det beter sig för övrigt som töntar men som sagt det hör inte hit) Det intressanta är hur många stockholmare som vill framhäva sig själva som så världsvana. Ni är patetiska och ni har storhetsvansinne. Om man känner att man måste trycka ned befolkningen i mindre städer bara för att man tror man är något som kommer från huvudstaden är man inte så classy.

      Historierna är ju om unga människor som flyttat till Stockholm som just dessa personer träffat, alla från småstäder flyttar ju faktiskt inte till Stockholm och då är det konstigt att man kan drömma alla på vad en liten grupp gör, folk gör det dock hela tiden, tex om invandrare, feminister osv. Det samma gäller oss stockholmare vissa är dömmande och vissa inte.

    Snygga unga brudar som dansar och har lite roligt. Vad är problemet?

      Swooooch…

        Prosit

      Tur dom ej va fula och gamla!

      Respektlöst o riktigt riktigt riktigt PiNSAMT! Detta hade de inte vågat göra i Sverige vilket gör detta extra respektlöst o pinsamt ! Tummen ner !!! Sååå trött på alla wannabee

    Yngre stockholmare beter sig många oartigt och allmänt ouppfostrat. Vill ständigt synas och höras och det märks när de kommer till universitetet och inte ens har repsekt för lärare utan sitter exempelvis och pratar under föreläsningar samt seminarium. Det är så pinsamt och man tror inte det är sant!

    Man ser verkligen hur de tittar runt på folk för att se om de är i blickfånget. Coola tjejer, verkligen! Vi dansar och för lite liv så folk uppmärksammar oss. När jag googlade deras ålder ser jag att de är 24-25, ännu mer pinsamt.

    Man märker att ingen av er har varit på restaurangen i fråga eller någon liknande restaurang! Stockholmare eller ej

      Jag har (beso beach som för övrigt ligger på Formentera och inte Ibiza) – superhärligt ställe. Inte ett stå på stolar och dansa under lunchen ställe.

        Finns väl ett både på Formentera och Ibiza dock..

    Det jobbigaste med hela filmen är att det ser så sjukt ospontant ut och de själva nästa ser ut att skämmas lite men fortsätta låtsas som att de har roligast på ön…
    Som mamma skulle jag känna att gud vad skönt, nu hör ingen att mina barn stökar lite 😉 Däremot vill jag inte äta lunch med ett gäng baddräktsrumpor i ansiktet, gå på restaurang i bara badkläder är big no no enligt mig, oavsett om det är unga tjejer eller gubbar med ölmage.

    De beter sig inte värre än vad barn brukar göra på restauranger?

    Vi är en barnfamilj som åker till Ibiza ett par gånger per år och gjort det de senaste 15 åren. Detta ni ser är nästan något man räknar kallt med när man åker till just Ibiza. Ibiza är partyön nummer ett sedan 70-talet, och partyn pågår överallt dygnet runt. Restaurangerna och beachclubsen längs Salinas stranden (där de befinner sig) är just till för detta, dagsfester är vardag och detta uppmuntras.
    Sen är det en annan femma att just detta gäng är otroligt pinsamma och uppför sig ganska löjligt…

    Pinsamt. Snacka om att vara uppmärksamhetskåt och göra allt för att skapa ”content”.

    Respektlöst o riktigt riktigt riktigt PiNSAMT! Detta hade de inte vågat göra i Sverige vilket gör detta extra respektlöst o pinsamt ! Tummen ner !!! Sååå trött på alla wannabees

    Komigen, det är IBIZA! Barnfamiljerna får väl gå till någon restaurang utan hög musik osv. Finns vuxenrestauranger och sen finns det mer barnvänliga restauranger.

    Sådant beteende kallas White Trash!!!!! Detta bevisar gång på gång att iq kvoten inte är alltför hög på ”influencers”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.